• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پیوند با سایر اقتصادها و امنیت اقتصادی ایران
اقتصاد > اقتصاد کلان -محمدمهدی بهکیش
همان‌طور که رئیس‌جمهوری نیز اشاره کرده‌اند، پیوستن به اقتصاد جهانی مصونیت می‌آورد. البته اقتصاد ایران در حال حاضر به صورت محدود با اقتصادهای جهان در ارتباط است. به این ترتیب که به یکسری از کشورها صادرات صورت می‌گیرد و از برخی کشورها نیز کالا وارد می‌شود. بنابراین با بخشی از اقتصاد جهانی ارتباط وجود دارد. اما آنچه مورد نظر آقای روحانی است، این است که پیوند اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی مستحکم شود. یعنی گسترده‌تر و نهادینه شود و البته با کشورهایی که با آنها ارتباطی وجود ندارد، ارتباط برقرار شود. آنچه پیوند میان اقتصادها را در دنیای امروز مستحکم‌تر می‌کند، سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی است.من همواره گفته‌ام که اگر اوایل انقلاب شرکت‌های خارجی این اجازه را می‌یافتند که در اطراف ایران سرمایه‌گذاری کنند، به طور قطع حمله به ایران صورت نمی‌گرفت. وجود مایملک خارجی‌ها در خاک هر کشوری از تعرض به این املاک جلوگیری می‌کند. فرض کنید اگر در استان‌های غربی و جنوبی سرمایه‌گذاری‌های خارجی صورت گرفته بود، عراق جرات نمی‌کرد به این حریم وارد شود و به آن صدمه برساند.البته در مناطقی از جهان با وجود سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، تعارضاتی صورت گرفته است. اما دنیای امروز دنیای تعامل و شراکت در فعالیت‌های اقتصادی است. تاکید رئیس‌جمهوری نیز این است که به این فرهنگ جدید اقتصادی بپیوندیم و این اقتصاد را از حالت ایزوله خارج کنیم. خروج از انزوا، نه‌تنها به حفظ منافع ملی کمک می‌کند، بلکه درآمد بیشتری را نیز برای کشور به همراه می‌آورد.در ابتدای انقلاب سوابق تاریخی ناخوشایندی که از دوره‌های پیشتر به ویژه دوره قاجاریه باقی مانده بود، مالکیت و شراکت خارجی‌ها را در ایران محدود می‌ساخت. بر اساس قانون سرمایه‌گذاری خارجی، شرکت‌های خارجی می‌توانستند و به طور 100 درصد مالک یک بنگاه باشند. اما این قانون جز در مواردی محدود، اجرایی نشد. در واقع با رویه‌ای که سازمان سرمایه‌گذاری خارجی در پیش گرفت، بیش از 49 درصد سهم شرکت‌ها به خارجی‌ها تعلق نگرفت. بنابراین بوروکراسی و دیدگاهی که مسوولان در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی و مالکیت خارجی‌ها و به طور کلی فعالیت آنها در داخل کشور دارند محدودکننده بوده است تا مبادا اتفاقات دوره قاجار تکرار شود.

*اقتصاددان و مدرس دانشگاه

3939
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
درس‌هایی از سبک زندگی حضرت باقرالعلوم(ع)

خبرگزاری فارس
، حجت‌الاسلام امیرعلی حسنلو

در بسیاری روایات هست که امام باقر(ع) فرزندانشان را به صورت فردی یا جمعی خطاب کرده و نصایحی مشفقانه می‌فرمود: مانند «فرزندم از کسالت و اندوه بپرهیز که این دو کلید هر شری است...».
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دفاع مجدد زیباکلام از دیدار کامرون و روحانی



آرمان نوشت: سفر امسال دکتر حسن روحانی به نیویورک بدون شک یکی از دستاوردهای دولت یازدهم خواهد بود. جایی که رئیس‌جمهوری ایران علاوه برایراد یک نطق روان، سنجیده و متعادل در مجمع عمومی سازمان ملل که بازتاب‌های مثبتی داشت در یک اقدام تاریخی با دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس نیز دیدار دو جانبه‌ای برگزار کرد. دیداری که برخی کارشناسان غربی آن را در راستای گفت‌وگوی تلفنی سال گذشته روحانی و باراک اوباما رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا ارزیابی کردند.

به گزارش ایسنا، در ادامه گزارش روزنامه آرمان می‌خوانید: در این زمینه و برای تحلیل و واکاوی این سفر و همچنین بررسی آخرین اتفاقات سیاسی کشور مانند اقدامات اخیر«انصار حزب‌ا...» و تبدیل جبهه پایداری به «حزب» با دکترصادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و تحلیلگر سیاسی گفت‌وگو کردیم. زیباکلام معتقد است: «مهم‌تر از مفاد مذاکرات میان روحانی و «کامرون»، تبعات سیاسی این دیدار است. واقعیت این است که میان «واشنگتن» و «لندن»، انسجام سیاسی عمیقی وجود دارد. این انسجام به‌لحاظ تاریخی همواره میان آن دو کشور بوده و از فردای جنگ جهانی دوم، جدای از ابعاد تاریخی، یک بعد سیاسی بین‌المللی مستحکم پیدا کرده است. درواقع، کمتر موردی را می‌توان ظرف 70سال اخیر به یاد آورد که «واشنگتن» و «لندن»، پیرامون موضوعی بین‌المللی با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند. ملاقات دیوید کامرون و حسن روحانی به معنای سبزشدن چراغ مناسبات تهران و واشنگتن نیز خواهد بود. از شکفتن یک گل، البته که بهار نمی‌شود اما شکفتن یک گل، دست‌کم طلیعه پایان زمستان روابط می‌تواند باشد. اگر تا این حد هم خوش‌بینانه نخواسته باشیم به موضوع نگاه کنیم، پیام ملاقات این دو مسئول ارشد دو کشور، تقویت احتمال دیدار اوباما و روحانی در سال‌های آتی است. هرچند، برای وقوع چنین دیداری، نباید از تاثیرگذاری متغیرهای دیگر هم غافل ماند.»

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران همچنین درباره اقدامات انصار حزب‌ا... تصریح می‌کند: «به نظر من کار‌هایی که این گروه می‌خواهد انجام بدهد بدون مجوز، قانونی نیست.»

در ادامه متن گفت‌وگوی «آرمان» با دکترصادق زیباکلام را از نظر می‌گذرانید.

سفر آقای روحانی به نیویورک را چگونه ارزیابی می‌کنید؟آیا روحانی توانست به اهداف از پیش تعیین شده برسد؟

برای مشخص شدن جوانب این مساله ما باید به گذشته نگاه کنیم. در 8سال گذشته نگاهی که آقای احمدی‌نژاد به غرب داشت یک نگاه صرفا دپیلماتیک نبود. مثلا احمدی‌نژاد به نیویورک می‌رفت و می‌گفت من آمده‌ام تا با ملت‌ها صحبت کنم. خب این حرف یعنی اینکه ایشان با دولت‌ها خیلی کاری ندارد در حالی که دولت‌ها نمایندگان ملت‌هایشان هستند. آقای اوباما و دیوید کامرون که با کودتا روی کار نیامده‌اند. اینها نمایندگان انتخابی مردم خود هستند. البته معتقدم آقای احمدی‌نژاد این نکات را می‌دانستند و مشاوران ایشان هم براین امر آگاه بوده‌اند؛ آنان روششان این بود. با این وجود من معتقدم که آقای روحانی این نگاه را به جزء و کل کنار گذاشته‌اند و به نوعی به دولت‌های غربی احترام می‌گذارند، همچنین به ملت‌های آنها. آقای روحانی و همکارانش خواهان ارتباط با ملت‌ها و تمدن‌های دیگر هستند که به نظر من موضوع مهمی است. چیزی است که به نفع منافع ملی کشور است رویکرد آقای روحانی است نه برخی کارها که احمدی‌نژاد کرد. رفتارهای احمدی‌نژاد متاسفانه دستاورد ملموسی برای ما نداشت اما خوشبختانه آقای روحانی این سیاست‌ها را کنار گذاشته است. رفتارهای آقای روحانی در سازمان ملل نشان داد که ایران سر جنگ با دنیا ندارد و هیچ تهدیدی برای آنها و کشور‌های منطقه نیست. تمامیت ارضی کشور‌های دیگر را به رسمیت می‌شناسند و به جز حق و حقوق خودش چیزی اضافه‌تر نمی‌خواهد. تمدن‌های غربی و شرقی دیگر را محترم می‌داند و نشان داد که برای گفت‌وگو و تعامل آمده است.



روحانی و اوباما سال گذشته به صورت تلفنی صحبت کردند. این گفت‌وگوی تلفنی این شائبه را به وجود آورده بود که احتمال دیدار دو رئیس‌جمهور امسال جدی خواهد بود. با این وجود و با اطلاع قبلی این اتفاق رخ نداد اما آقای روحانی در یک دیدار تاریخی با دیوید کامرون نخست‌وزیر انگلیس دیدار کردند. این دیدار چه اهمیتی داشت؟ واکنش مخالفان داخلی دولت روحانی نسبت به این دیدار چه خواهد بود؟

قبل از سفر آقای روحانی به نیویورک منتقدین فشار‌ها و تهدید‌های زیادی را وارد کردند تا ایشان با اوباما دیداری نداشته باشند. آقای روحانی هم مصلحت را اینگونه دیدند که دیداری با اوباما نداشته باشند. درباره انگلیس اما مخالفان قطعا واکنش سنگینی نشان خواهند داد. من فکر می‌کنم بحث استیضاح آقای ظریف را در مجلس مطرح می‌کنند. در حالی که من فکر می‌کنم قبل از این مسائل باید به تخلفات دولت گذشته رسیدگی کرد و درابتدا باید رئیس دولت سابق مورد سوال و بازخواست قرار گیرد و اگر هم قرار است کسی استیضاح می‌شد باید قبلا احمدی‌نژاد را استیضاح می‌کردند چرا که پاره‌ای از سیاست‌هایش در آن 8سال باعث فاصله ایران باجهان شد که از این منظر ما لطمات اقتصادی، سیاسی و... زیادی خوردیم. البته من معتقدم نباید مسائل را با هم مخلوط کرد. با این وجود مهم‌تر از مفاد مذاکرات میان روحانی و «کامرون»، تبعات سیاسی این دیدار تاریخی است. واقعیت این است که میان «واشنگتن» و «لندن»، انسجام سیاسی عمیقی وجود دارد. این انسجام به‌لحاظ تاریخی همواره میان آن دو کشور بوده و از فردای جنگ جهانی دوم، جدای از ابعاد تاریخی، یک بعد سیاسی بین‌المللی مستحکم پیدا کرده است. درواقع، کمتر موردی را می‌توان ظرف 70سال اخیر به یاد آورد که «واشنگتن» و «لندن»، پیرامون موضوعی بین‌المللی با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند. مهم هم نبوده که در انگلستان محافظه‌کاران بر سر قدرت بودند یا حزب کارگر یا در «کاخ‌سفید»، جمهوری‌خواهان ساکن بوده‌اند یا دموکرات‌ها. هر دو کشور نیز به یک اندازه با کشور ثالث در دشمنی بوده‌اند و هردو به یک اندازه با کشور سوم، دوستی و مراوده داشته‌اند. مخالفت با صدام و حمله به عراق، مخالفت با دخالت نظامی در سوریه علیه «بشار اسد»، ایستادگی علیه روسیه در اوکراین و موضع‌گیری اخیر علیه «داعش» و موارد مهم بین‌المللی دیگر، نمونه‌هایی از آن است. این قاعده کلی درباره ایران هم ساری و جاری است. اگر زمینه‌های توافق تهران و واشنگتن فراهم نشده بود، در عمل، غیرممکن می‌شد که بلندپایه‌ترین مقام کشور انگلستان با رئیس‌جمهور ایران دیدار و گفت‌وگو می‌کرد. به نظر من ملاقات دیوید کامرون و حسن روحانی به معنای سبزشدن چراغ مناسبات تهران و واشنگتن نیز خواهد بود. از شکفتن یک گل، البته که بهار نمی‌شود اما شکفتن یک گل، دست‌کم طلیعه پایان زمستان روابط می‌تواند باشد. اگر تا این حد هم خوش‌بینانه نخواسته باشیم به موضوع نگاه کنیم، پیام ملاقات این دو مسئول ارشد دو کشور، تقویت احتمال دیدار اوباما و روحانی در سال‌های آتی است. هرچند، برای وقوع چنین دیداری، نباید از تاثیرگذاری متغیرهای دیگر هم غافل ماند.



شما با بحث نواصلاح‌طلبی موافق هستید؟ و اینکه اصلاحات در شرایط کنونی نیاز به اصلاح دارد؟

من چیزی به نام نو اصلاح‌طلبی نمی‌شناسم. چیزی که می‌دانم این است که اصلاح‌طلبی یعنی آزادیخواهی و دموکراسی، یعنی حرکت در جهت توسعه سیاسی و آزادی‌های مدنی. اینها را من اصلاحات می‌دانم حال هر جریان و گروهی که دموکراسی خواه باشد اصلاح‌طلب است و هر جریان و حرکتی که دموکراسی برایش اهمیتی نداشته باشد و به دنبال مسائل دیگر باشد آن را اصلاح‌طلبی نمی‌دانم. نو اصلاح‌طلبی باید بگوید که جزو کدام دسته است و چه اهدافی را دنبال می‌کند. بنده گروه‌هایی را که می‌گویند دموکراسی در ایران اهمیتی ندارد و مسائل دیگر را مهم‌تر می‌دانند اصلاح‌طلب نمی‌دانم.



نظر شما درباره تحرکات اخیر«انصار حزب‌ا...» چیست؟ شما اقدامات جدید این گروه را در راستای فریضه«امر به معروف و نهی از منکر» تلقی می‌کنید یا نوعی فشار سیاسی به دولت؟

در همه جای دنیا گروه‌های کوچکی هستند که تلاش می‌کنند تا مسئولین و نهاد‌های قدرت را برای جلوگیری از برخی سیاست‌ها و اقدامات یا برعکس ترغیب آنان به انجام برخی از امور و اقدامات، تحت فشار قرار دهند. البته دو تفاوت مهم میان این گروه‌ها در ایران با گروه‌های همتایشان در جوامع توسعه یافته وجود دارد. نخست آنکه گروه‌های جوامع دیگر معمولا مستقل از اصحاب قدرت هستند. در حالی که در ایران به صورت مرئی و نامرئی با قدرت گره می‌خورند. با وجود آنکه در مواردی برخی از اعضای و افراد این گروه مرتکب اعمال و رفتار‌های فراقانونی شده‌اند، منتها کمتر اتفاق افتاده که با آنان برخورد جدی شده باشد. انصار حزب‌ا... به عنوان یک گروه از یک مجموعه اهداف آرمان‌گرایانه مشخص برخوردار نیستند یا اگر هم برخوردار هستند، این اهداف را خیلی مشخص و روشن نه بیان می‌کنند و نه تاکنون به دنبال تحقق آنها بوده‌اند. به عنوان مثال و به عنوان یک جریان وفادار به اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی، انسان انتظار دارد که انصار حزب‌ا... در قبال بی‌عدالتی، فسادهای مالی و این دست مسائل، احساس مسئولیت نموده و در این موارد بانگ برآورده و تمام قد بایستند. اما چنین نیست. چرا و براساس کدام ضابطه و منطق درک انصار از درک و فهم دیگران از بیشتر و بالاتر است؟ به نظر من کار‌هایی که این گروه می‌خواهد انجام بدهد نیازبه مجوزرسمی دارد.



یکی از مهم‌ترین چالش‌های دولت آقای روحانی از ابتدا تاکنون چالش مخالفان دولت بوده که به انحای مختلف تلاش کرده‌اند در مقابل سیاست‌های دولت روحانی کارشکنی کنند. در اغلب موارد این جبهه پایداری بوده که یک تنه در مقابل دولت ایستاده. نکته ظریف در این میان اما سکوت اصولگرایان در قبال اقدامات پایداری‌ها بوده است. به نظر می‌رسد اصولگرایان هم چندان بی‌تمایل به مقابله با دولت نیستند به همین دلیل پایداری‌ها را تا به این میزان آزاد گذاشته‌اند. نظر شما چیست؟

اصولگرایان تندرو، جبهه پایداری، طرفداران آقای احمدی‌نژاد یا هر اسم دیگری که روی این افراد بگذاریم فرقی نمی‌کند؛ مهم این است که این حزب یا جبهه اساسا با شیوه خود و براساس منافعشان عمل می‌کنند. در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری 24خرداد، 19میلیون نفر آمدند و گفتند ما با سیاست‌های 8 سال گذشته مخالف هستیم. تنها 4 میلیون نفر به آقای جلیلی رأی دادند و موافق سیاست‌های 8سال گذشته قبل بودند. اما آیا جبهه پایداری این 19 میلیون نفر را خوب نمی‌بیند؟ من فکر می‌کنم مساله اساسی این نیست که چه کسانی با این گروه همکاری می‌کنند و اینکه آیا جبهه پایداری یک گروه است یا حزب؟ مهم این است که این جبهه با دموکراسی و مسائلی که با منافع مردم گره خورده است باید قرابت داشته باشد. چیزی که شما از جبهه پایداری می‌بینید غالبا نهی و نفی و تخریب و قبول نداشتن دیگران است. تنها چیزی که جبهه پایداری ارائه نمی‌دهد «چه باید کرد، رهنمود، رویکرد راه‌حل و آلترناتیو» است. جبهه پایداری از همه طلبکار است و حتی با قاطبه جریان اصولگرا هم همخوانی ندارد. من از شما سوال می‌کنم: «آیا جبهه پایداری، اصولگرایان را قبول دارد؟» جواب من این است که همه را قبول ندارند. «آیا عملکرد روحانی را قبول ندارند؟» به نظر من خیر! «آیا هاشمی‌رفسنجانی را قبول دارند؟» خیر! اینها یک گروه اقلیت هستند که تفکر خاص خود را دارند! شما دیده‌اید جبهه پایداری از جریانی یا فردی یا گروهی یا تفکری یا صاحب‌نظری تعریف کند؟ مثلا بگوید این بخش از تفکرات و نظرات این نویسنده را قبول داریم یا این بخش را نمی‌پذیریم. کار جبهه پایداری اغلب تخریب، تکذیب و مخالفت است و کمتر حاضر است مسائل را بر اساس دیدگاه دیگر اصولگرایان تایید کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نوبخت مطرح کرد:
پاسخ به منتقدان آمار رشد اقتصادی 4.6 درصدی/ حمایت غذایی کارتی شد


معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با رفع ابهام از آمار 4.6 درصدی رشد اقتصادی بهار امسال تصریح کرد: انگار منتقدین فراموش کرده‌اند که در سه ماهه ابتدایی سال گذشته کشور حتی قانون بودجه هم نداشت.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدباقر نوبخت با ارائه‌ توضیحاتی در رابطه با انتقادات نسبت به آمار اخیر بانک مرکزی از رشد اقتصادی سه ماهه ابتدایی سال جاری اظهار کرد: باید توجه داشت که آمار منفی 5.8 درصدی بانک مرکزی از رشد اقتصادی سال 1391 قبل از آمار تولید نفت بود که بعد از به دست آمدن این آمار و تعیین سهم آن در اقتصاد اصلاحیه‌ای در رابطه با رشد اقتصادی منفی 6.8 درصدی صادر شد.



وی افزود: آنچه بانک مرکزی در مورد رشد اقتصادی سال 1392 اعلام کرد منفی 1.1 درصد بدون نفت و منفی 1.9 درصد با احتساب نفت بود. این در حالی است که در آن زمان برای سال جاری شش سناریو پیش‌بینی کرده بود که بتوان رشد اقتصادی را به مثبت 1.5 تا مثبت 3.5 درصد برسانیم.



معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به بانک مرکزی به عنوان یکی از مراجع رسمی محاسبات رشد اقتصادی گفت: آمار 4.6 درصدی که اخیرا از سوی این بانک اعلام شد مربوط به سه ماهه ابتدایی امسال نسبت به سه ماهه اول سال گذشته است نه این‌که با کل سال 1392 و یا سال 1391 مقایسه شده باشد.



توضیحات نوبخت در مورد اشتباه نمایندگان



نوبخت در ادامه با اشاره به اظهارات روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس در رابطه با مورد قبول نبودن آمار رشد اقتصادی اعلامی اخیر بانک مرکزی بیان کرد: ایشان در اظهارات خود اظهار کردند که رشد اقتصادی در سال قبل منفی 5.8 درصد بوده و اگر حالا مثبت 4.6 درصدی را بپذیریم و این دو عدد را از هم کم کنیم آمار واقعی منفی 1.2 درصد خواهد بود که نشان می‌دهد رشد هنوز مثبت نشده است. این در حالی است که باید بگویم حتما خود ایشان هم می‌دانند که رشد اقتصادی را اینگونه محاسبه نمی‌کنند، بلکه مجموعه ارزش تولیدات کشور را در هر دوره زمانی مثل سه ماهه اول سال 1393 محاسبه و نسبت به مدت مشابه سال قبل می‌سنجیم.



تحولاتی که رشد اقتصادی را مثبت کرد



معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور همچنین به برخی انتقادات در مورد این‌که چه تحولی در سال گذشته اتفاق افتاده که باید انتظار رشد اقتصادی مثبت 4.6 درصدی را داشته باشیم، گفت: افراد آشنا به علم اقتصاد می‌دانند که سیاست‌های کنترلی دولت برای اقتصاد در شرایط رکود انبساطی و در تورم انقباضی است پس در شرایطی که ما درگیر رکود تورمی بودیم از هر دو سیاست استفاده کردیم.



وی با اشاره به تاثیر عرضه و تقاضا در قیمت‌ها بیان کرد: در حالی افزایش هزینه‌های جاری تقاضا را بالا برده و رشد بودجه عمرانی عرضه ایجاد می‌کند که ما با توجه به ‌این‌که اعتبارات عمرانی هر ساله بسیار محدود بود توانستیم برای امسال و تاکنون 12 برابر نسبت به دوره مشابه سال گذشته بودجه عمرانی بپردازیم. این در حالی است که اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در استان‌ها به‌طور صد‌درصد و در کل 53 درصد نسبت به دوره قبل پرداخت شده که بیانگر رشد 3.3 برابری است.



نمی‌توانیم نفت بفروشیم و دور هم تقسیم کنیم



نوبخت با تاکید بر این‌که تا حد توان در بودجه جاری صرفه‌جویی و به عمرانی تخصیص داده‌ایم، گفت: پرداخت حقوق و دستمزد در هزینه‌های جاری اجتناب‌ناپذیر است و تمام آن را می‌پردازیم، اما هزینه‌های جانبی که سازمان‌ها دارند را محدود و منضبط کردیم، چرا که قرار نیست نفت بفروشیم، مالیات بگیریم و دور هم تقسیم کنیم بلکه این پول بیت‌المال است که باید به درستی و برای آبادانی کشور هزینه شود.





معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور همچنین اشاره‌ای هم به پرداخت 23 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در سال گذشته کرد و گفت: 11 هزار میلیارد تومان از این رقم تا بهمن‌ماه پرداخت شد و حدود 12 هزار میلیارد تومان دیگر در اسفند‌ماه به دست آمد و با توجه به این‌که نباید یک دفعه تزریق می‌کردیم اما به دلیل شرایط موجود آن را به‌طور کامل به طرح‌های عمرانی پرداختیم تا پیمانکاران کار خود را از سر گرفته و پروژه‌ها و کارگاه‌های تولیدی تعطیل نشوند.



نوبخت ادامه داد: درست است که عمده تخصیص بودجه عمرانی امسال در سه ماهه دوم بوده، اما 12 هزار میلیارد پایانی سال گذشته در سه ماهه ابتدایی امسال هزینه شده است، این در حالی است که در دوره مشابه سال گذشته فقط 200 میلیارد تومان صرف پروژه‌های عمرانی که نقش موثری در رشد اقتصادی دارند شد بنابراین نمایندگان محترمی که می‌گویند چه اتفاقی افتاده که در سه ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته تا این اندازه رشد اقتصادی مثبت شده است، باید ضمن توجه به این آمار به آنها یادآوری کرد که در بهار سال گذشته اصلا قانون بودجه‌ای وجود نداشت که اجرایی شود و آنچه که عملی شد ادامه‌ی سال 1391 بود.



آمارهای توجیه کننده رشد اقتصادی 4.6 درصدی



معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در ادامه با اشاره به مستنداتی در رابطه با چرایی رشد مثبت 4.6 درصدی اقتصاد بیان کرد: در بخش پتروشیمی در چهار ماهه اول امسال در رابطه با مقدار تولید 4.4 درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته‌ایم. همچنین رشد فروش 4.2 درصد، ارزش افزوده 18 درصد، صادرات 8 درصد و ارزش صادرات 4 درصد افزایش یافته است.



وی افزود: در بخش کشاورزی نیز در سه ماهه ابتدایی امسال ارزش تولیدات به 6.8 درصد رسیده در حالی که در همین زمان در سال گذشته 3.3 درصد بوده است.



نوبخت با بیان این‌که عمده رشد اقتصادی در بخش نفت اتفاق افتاده است، اظهار کرد: در سه ماهه اول سال گذشته رشد اقتصادی در بخش نفت منفی 21.9 درصد بود در حالی که در سه ماهه اول سال جاری به مثبت 6.1 درصد افزایش یافته است.



معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور توضیح داد: در بخش صنعت، معدن و تجارت نیز رشد اقتصادی از منفی 7 درصد به مثبت 8.1 درصد و در بخش خدمات از منفی 7.9 درصد به مثبت 7.3 درصد رسیده است.



کارشناسان به بانک مرکزی مراجعه کنند



وی تاکید کرد: تمامی اتفاقات رخ داده در سه ماهه ابتدایی سال می‌تواند زمینه‌ساز رشد اقتصادی باشد، بنابراین اگر منتقدان و صاحبنظران نسبت به این مساله دچار شک و تردید هستند، می‌توانند با مراجعه به بانک مرکزی به‌طور کامل در جریان چرایی این آمار قرار گیرند در عین حال که ما حاضریم تمامی مستندات خود را در صحن علنی مجلس مطرح کنیم.



ارائه کارت حمایت غذایی به اقشار کم درآمد



نوبخت در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن بیان توضیحاتی در رابطه با قانون هدفمندی یارانه‌ها به ارائه‌ی کارت حمایت غذایی به اقشار کم‌درآمد اشاره کرد و گفت: ما به اجرای درست فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها پایبندیم به‌طوری که تاکنون سهم خانوارها از یارانه نقدی را در بیست‌ودوم هر ماه واریز کرده‌ایم در عین حال که افراد تحت حمایت بهزیستی و کمیته امداد را برای سه ماهه اول سال مورد حمایت غذایی قرار دادیم و مرحله‌ی دوم آن را نیز در حال اجرا هستیم.



وی تاکید کرد: به گروه‌های کم‌درآمد هدف کارتی اختصاص دادیم که شارژ می‌شود و ما محاسبات اعداد و ارقام این کارت را براساس کالا انجام داده‌ایم که افراد می‌توانند کالا بگیرند و یا این‌که از پول نقد آن استفاده کنند.



اظهارات نوبخت در مورد گلایه‌های هاشمی



معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به این‌که اگر هم حرف‌های ما در مورد هزینه‌ هدفمند درآمد فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها درست نباشد مردم می‌توانند با مراجعه به بیمارستان‌ها آن را احساس کنند، بیان کرد: این درحالی است که در دوره فعلی فشار هزینه‌ها در بیمارستان‌ها بسیار کم شده و سقف درمان در بیمارستان‌های دولتی شهرها به کمتر از 10 درصد و روستاها به کمتر از پنج درصد کاهش یافته است.



نوبخت در مورد گلایه‌های هاشمی – وزیر بهداشت و درمان – در رابطه با تخصیص کامل منابع به این بخش توضیح داد: ایشان حق دارند که درخواست منابع مالی داشته باشند، چرا که کار بزرگی را در حوزه خود شروع کرده‌اند و باید مورد حمایت قرار گیرند.



وی ادامه داد: همان‌طوری که قبلا در جمع روسای بیمارستان‌ها وعده داده بودیم توانستیم صد‌درصد اعتبارات مربوط به تحول **** سلامت را بپردازیم.





نوبت به یارانه تولید رسید



معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور در رابطه با این‌که چرا در شش ماهه ابتدایی سال جاری هیچ یارانه‌ای به تولید اختصاص نیافت، یادآور شد: با توجه به این‌که فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها از اردیبهشت‌ماه آغاز شده و در تسهیل منابع کمی با مشکل روبه‌رو شدیم و تعهدات شرکت پخش و پالایش و گاز با تاخیر انجام شد اولویت پرداخت منابع را به تحول **** سلامت قرار دادیم.



نوبخت با بیان این‌که با افزایش 300 تومانی قیمت بنزین توانستیم ضمن تخصیص 4800 میلیارد تومان به بهداشت بالغ بر 5727 تومان به تولید اختصاص دهیم، گفت: اما پرداخت یارانه به تولید به هیچ عنوان به دلیل برخی مسائل نقدی نخواهد بود، بلکه به صورت یارانه سود به مابه‌التفاوت سود دریافتی بانک‌ها و آنچه که مدنظر ما برای پرداخت تسهیلات به تولید است انجام خواهد شد.



وی خاطر نشان کرد: تجربه‌ی گذشته به ما نشان داده که نباید یارانه را به‌طور نقدی به بخش‌های تولیدی بپردازیم، چرا که در دولت قبل بانک مرکزی 23 هزار میلیارد تومان را برای طرح بنگاه‌های زودبازده هزینه کرد اما فقط یک سوم آن عملیاتی شد.



معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با اشاره به چگونگی تخصیص یارانه تولید در بخش‌های مختلف خاطر نشان کرد: 1200 میلیارد تومان یارانه در صنعت، معدن و تجارت، 1000 میلیارد تومان کشاورزی، 200 میلیارد تومان برای برقی‌شدن چاه‌های کشاورزی، 1000 میلیارد تومان مشوق‌های صادراتی، 1200 میلیارد تومان حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری، 1421 میلیارد تومان حمایت از واحد‌های تولید برق در هیات وزیران تصویب شده که از طریق بانک‌ها به صورت تسهیلات به این بخش‌ها پرداخت خواهد شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5
نشریه آتلانتیک: ایران در آستانه یک پیروزی دیپلماتیک است



نشریه آتلانتیک در گزارشی با پرداختن به دستاوردهای ایران در جریان مذاکرات هسته‌ای نوشت: تهران در آستانه‌ی دستیابی به یک پیروزی خیره کننده دیپلماتیک قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نشریه آتلانتیک در ادامه نوشت: باید مقامات ایران را تحسین کرد چون مخالفان این کشور امتیازات مادی شامل پول، تکنولوژی و قدرت نظامی را در اختیار دارند اما اکنون شاهد این هستیم که این امتیازات مادی کارکردی نداشته است.

مقامات ایران یک هدف مشخص دارند و برای برد اراده کرده‌اند.

مقامات ایران یک سال پیش با یک فاجعه روبه‌رو بودند. ارزش پول آن‌ها در نتیجه تحریم‌های اقتصادی سخت غرب و آمریکا سقوط کرده بود، نرخ تورم در حال افزایش بود و بیکاری روز به روز بیش‌تر می‌شد. هم‌چنین بزرگ‌ترین هم‌پیمان ایران در منطقه، یعنی بشار اسد، رییس‌جمهور سوریه در لبه پرتگار سقوط قرار داشت.

اما امروزه ایران به میزان قابل توجهی از تحریم‌ها خلاصی یافته است و اروپا و آمریکا در حال بمباران برخی مناطق سویه، نه در مخالفت با اسد بلکه به نفع وی هستند. علاوه بر این ارزش پول ایران بیش‌تر شده، تورم کاهش یافته و تجارت و سرمایه‌گذاری خارجی در حال احیا شدن است.

آمریکا نیز متعاقبا خواسته‌های خود برای محدود کردن برنامه‌ی هسته‌ای ایران را کاهش داده است.

روزنامه‌ی نیویورک تایمز در این باره نوشت: دولت باراک اوباما خواسته قبلی خود مبنی بر برچیده شدن کامل سانتریفیوژهای ایران تغییر داده و در ازای از ایران خواسته است تا اتصال میان سانتریفیوژهایش را قطع کند. که در این صورت ظرفیت غنی‌سازی ایران دست نخورده باقی خواهد ماند.

این نشریه آمریکایی افزود: این یک دستاورد فوق‌العاده در مذاکرات است که ایران توانست در مذاکرات در ازای توقف بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای‌اش به دست آورد. در هر دور از مذاکرات آمریکا امتیاز می‌دهد و ایران برخواسته‌های بیش‌تری پافشاری می‌کند.

مذاکرات آغاز شد چون آمریکا با تحریم و تهدید اقدام نظامی به ایران فشار آورد اما مقامات ایرانی قدرت طرف مقابل‌شان را ارزیابی کردند و دریافتند که آن‌ها قصد استفاده از این ابزارها را ندارند.

نتیجه این است که آمریکا که مذاکرات را در موضع قدرت شروع کرد در جریان این تلاش‌های دیپلماتیک بیش‌تر مثل طرف ضعیف‌تر عمل کرده است. آمریکا به طور واضح خواهان توافق بود و ایران از این اشتیاق استفاده کرد. این کشور حتی توانست تمدید مذاکرات را با وجود اختلافات به دست آورد. این در حالی است که 20 روز پیش از تمدید مذاکرات جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد تمدید مذاکرات تنها زمانی ممکن خواهد بود که تهران تمایل و اراده واقعی خود برای رفع نگرانی‌های بین‌المللی را نشان دهد.

این نشریه در پایان نوشت: مقامات ایرانی توانستند ماهرانه ادبیات مذاکرات را برگردانند و به جای این که برای بهبود روابط میان دو کشور بر سر برنامه‌ی هسته‌ای‌شان معامله کنند، بر سر نزدیک‌تر شدن روابط در ازای پذیرش ظرفیت هسته‌ای بالا در کشورشان از سوی آمریکا معامله کردند. آن‌ها آمریکایی‌ها را متقاعد کردند که بهبود روابط با آن‌ها بیشتر به نفع آمریکاست تا ایران.

ایرانی هم‌چنین آمریکا را متقاعد کردند که این آمریکاست که باید امتیازات هسته‌ای بدهد تا بتواند به نزدیک‌تر شدن روابط دست پیدا کند. این بدان معناست که ایران در توافق نهایی هر آنچه می‌خواهد به دست می‌آورد بدون این که از چیزی بگذارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


پوتین:
دلار از مبادلات تجاری روسیه با شرکای جدید حذف می‌شود
رئیس‌جمهور روسیه با بیان اینکه تحریم‌ها مانع رسیدن روسیه به جایگاه نخست اقتصادی دنیا نمی‌شود، گفت: این کشور در قراردادهای جدید با شرکای جدید تجارت با دلار را حذف می‌کند.


13930707000180_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، ولادیمیر پوتین در برابر تحریم‌های غرب علیه روسیه گفت: این تحریم‌ها مانع از این نخواهد شد که روسیه به عنوان قدرت اقتصادی برتر دنیا بشود.

    پوتین گفت: به‌رغم شرایط سخت، روسیه به عنوان اقتصاد مستقل و برتر باقی می‌ماند و با دارا بودن تراز تجاری مناسب نیازی به جابجایی سرمایه نیز نخواهد داشت.

    رئیس جمهور روسیه در کنفرانس سرمایه‌گذاری روسیه گفت: «ما حقیقتاً به دنبال این هستیم که کشوری قوی، آزاد، مترقی و داد و ستد کننده با تمام دنیا باشیم.

    وی همچنین به اهمیت توسعه قراردادهای روسیه با شرکای تجاری خود در شرق اشاره کرد و به شرکت‌هایی که در این زمینه با شرکت‌های چینی قرارداد بسته‌اند تبریک گفت.

    پوتین همچنین تاکید کرد که روسیه به دنبال این هست تا معاملات خود با شرکای تجاری را با ارزهای جاری کشورها انجام دهد نه با دلار.

    پوتین بدون توجه به کاهش وضعیت اقتصادی، فهرستی از مزیت‌ها و نرخ رشد در بخش‌های صنعتی و کشاورزی را اعلام کرد.

    وی گفت: «به دنبال این هستیم تا پیشرفت‌های اقتصادی را برای کشور به ارمغان بیاوریم و این مهم با حمایت از بخش‌های تولید داخلی انجام می‌شود بویژه بخش‌هایی که قابلیت تولید محصولات رقابت‌پذیر دارند.»

    وی تاکید کرد: «دولت روسیه از بخش‌های اقتصادی که احتمالاً به واسطه تحریم‌ها ضربه خورده‌اند و یا شرکت‌هایی که در معرض بحران اوکراین قرار گرفته‌اند حمایت خواهد کرد.»

    پوتین تصریح کرد: «این حمایت‌ها بیشتر شامل افزایش سرمایه آنها خواهد بود.»

    پیش از این رسانه‌ها از حذف دلار از مبادلات تجاری ایران و روسیه خبر داده بودند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


معاون نظارتی بانک مرکزی:
منابع بانکی نباید آسان و ارزان در اختیار افراد ناصالح قرار گیرد/ رونق فشار روی **** بانکی را بیشتر می‌کند
معاون نظارتی بانک مرکزی با بیان اینکه خوشبختانه اقتصاد دوران سخت رکود را پشت سر گذاشته و وارد مرحله رونق می‌شود و فشار روی **** بانکی بیشتر است گفت: منابع بانکی نباید آسان و ارزان در اختیار افراد ناصالح قرار گیرد.


13920623000454_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بانک مرکزی، حمید تهرانفر با بیان اینکه بانک‌ها همیشه به عنوان یگانه مرجع تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی در نظر گرفته می‌شدند گفت: این روزها که خوشبختانه اقتصاد دوران رکود سختی را پشت سر گذاشته و وارد مرحله رونق می‌شود، فشار روی **** بانکی بیشتر است.

    وی افزود:متاسفانه در کشور ما تصور غالب این است که با وجود پول و منابع مالی، مشکلات بنگاه‌های اقتصادی حل می‌شود در حالی که پول و سرمایه تنها یکی از اجزای تشکیل دهنده یک فعالیت اقتصادی است. مدیریت صحیح، منابع انسانی مطلوب و داشتن منابع مالی کافی توسط موسسات و سهامداران زیربنای فعالیت ساختاری و مداوم یک شرکت معتبر و مطلوب است.

    وی ادامه داد:بانک مرکزی با این نوع نگرش مخالف است زیرا منابع بانکی را نباید به راحتی و ارزان در اختیار افراد ناصالح و فعالیت‌های غیر ضروری قرار داد. اصولاً بانک‌ها از جمله فعالان اقتصادی هستند که فعالیت آن‌ها به شدت مقرراتی است نه از منظر پرداخت بی قید و شرط تسهیلات بلکه از دیدگاه رفتارهای احتیاط آمیز و محتاطانه.

    تهرانفر اضافه کرد: صرف‌نظر ‌از ضوابط گسترده‌ای که از سوی مراجع مختلف کشوری برای **** بانکی کشور تهیه و اعلام می‌شود، بانک مرکزی نیز بانک‌ها را در چارچوب مقرراتی که خود تعیین می‌کند،هدایت می‌نماید. به عبارت دیگر، برخی ضوابط احتیاطی باید از سوی **** بانکی مورد رعایت قرار گیرد تا مطمئن شویم بانک‌ها سالم هستند و خطری منابع سپرده‌گذاران را تهدید نمی‌کند.

    معاون نظارتی بانک مرکزی گفت:آنچه بانکها را از بقیه بنگاه های اقتصادی متمایز می‌کند، این است که ذینفعان **** بانکی طیف وسیعی از اقشار را تشکیل می‌دهند.

    وی افزود:علاوه بر سهامداران، طیف وسیعی از سپرده‌گذاران هستند که بیش از 90 درصد از منابع بانک متعلق به آنها است و ضرورت نظارت بانک مرکزی بر بانکها نیز به این موضوع بر می‌گردد. در یک بنگاه اقتصادی عادی سهامداران از اختیارات وسیع تری برخوردار هستند.

    وی خاطر نشان کرد: بر اساس تجارب حاصله از فعالیت‌های **** بانکی در سایر کشورهای پیشرفته، مرجع نظارت بانکی به تدریج روشهای نظارت را ارتقاء داده و با استفاده از شیوه‌های جدید نسبت به صیانت و مراقبت از سپرده‌های مردم اطمینان حاصل می‌کنند.

    وی ادامه داد: بانک مرکزی به عنوان مرجع نظارت بانکی در کشور باید مطمئن شود مدیران بانکها از افراد حرفه‌ای و برخوردار از صلاحیت تجربی و علمی کافی هستند و برای اتخاذ تصمیم و مدیریت از استقلال رأی کافی برای رعایت حقوق همه ذینفعان برخوردار باشند.

    وی افزود: مثلاً در چنین شرایطی نمی‌تواند یک شخص حقوقی، عضو هیأت‌مدیره بانک شود و نماینده شخص حقوقی مذکور توسط مدیرعامل آن شخص حقوقی معرفی و هر زمان که اراده کرد بتواند او را از نمایندگی عزل نماید.

    تهرانفر خاطر نشان کرد:درست است در قانون تجارت از این بابت منعی وجود ندارد ولی قانون تجارت به صورت عام یک چارچوب قابل قبول را برای اساسنامه تعیین می‌کند. بدیهی است برای بانکها با رعایت چارچوب مذکور می‌توان محدودیت‌هایی از طریق بانک مرکزی اعمال نمود.

    وی افزود:در حقیقت، بانک مرکزی باید بتواند بانکها را با اعمال اختیارات لازم به سمت فعالیت‌های مثبت هدایت نموده‌ از فعالیت های مضر اقتصادی، سوداگرانه، پر ریسک منع نماید تا خسارت ناشی از اقدامات مخاطره آمیز بانکها دامن سپرده‌گذاران را نگیرد.

    وی ادامه داد: هیأت مدیره بانک باید بتواند نقشی کاملاً مستقل را بین کلیه ذینفعان ایفا نماید و یک گروه از ذینفعان نباید در موضعی باشند که بتواند تصمیمات اعضای هیأت مدیره بانک را تحت تاثیر قرار دهند. حتی اگر این گروه سهامداران باشند.

    انتهای پیام/ک
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نوبت پیمان پولی دوجانبه به ایران رسید
محک بانک مرکزی در حذف دلار و حاکمیت روبل



با درخواست اخیر بازرگانان ایرانی برای حذف دلار از معاملات بین ایران و روسیه بار دیگر پای بانک مرکزی برای ورود جدی به پیمانهای ارزی که همواره نسبت به عملکرد در این رابطه مورد انتقاد قرار گرفته است به میان آمد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پیمانهای پولی دوجانبه روشی برای انجام تجارت بین دو کشور بدون دخالت دلار به عنوان پول واسط است که تا کنون بیش از 50 مورد از این پیمانها بین کشورهای مختلف منعقد شده و خود را از تلاطم و دردسرهایی که ممکن است حاکمیت دلار در مبادلات آنها ایجاد کند رهانیده‌اند.

با این وجود در حالی که در سالهای اخیر تحریمها علیه کشورمان تشدید شده و در راس تمامی حوزه‌ها سیستم تعاملات بانکی خارجی را به شدت تحت تاثیر قرار داده و موجب مسدود شدن حسابهای دلاری و یورویی ایران و عدم امکان استفاده از آنها در تجارت فرامرزی با شرکای تجاری شده است، به اعتقاد کارشناسان و برخی مسئوولان، بانک مرکزی به منظور کاهش این فشارها به طور جدی برای امضای پیمان پولی دوجانبه با هیچ کشوری وارد مذاکره نشده است.

کارشناسان در عین حال که عنوان می‌کنند اقتصاد ایران قدرت حذف کامل دلار را ندارد، بر این عقیده‌اند که نباید از پیمانهای پولی غافل ماند، چرا که در شرایط ویژه‌ای مانند امروز می‌تواند در رفع بسیاری از مشکلات و موانع پولی و ارزی گره گشا باشد.

این در حالی است که بانک مرکزی در مقابل نقدهای مطرح شده در رابطه با از دست رفتن فرصت‌های اقتصادی به دلیل بی‌توجهی این بانک به انعقاد پیمانهای ارزی تاکید دارد که این موضوع به کرات در بخش ارزی یانک مرکزی مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته و مکاتبات متعددی با سازمانهای مربوطه انجام شده اما شرایط لازم و مناسب فراهم نبوده است.

همچنین از دفاعیات چند ماه قبل بانک مرکزی در قبال انتقادات این‌گونه به نظر می‌رسد که در حال حاضر کارگروهی در ارتباط با پیمانهای پولی دو جانبه در بانک مرکزی تشکیل، طرح اولیه‌ آن تنظیم و مقررات ارزی مورد نیاز نیز در این رابطه تدوین و به سیستم بانکی کشور ابلاغ شده است.

اما درحالی در مدت اخیر نتیجه هیچ اقدامی در رابطه با ورود جدی به پیمانهای ارزی از سوی بانک مرکزی اعلام نشده است که روز گذشته عسگر‌اولادی - رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه - از توافق برای جایگزینی روبل(واحد پول روسیه) به جای دلار در معاملات بین ایران و روسیه سخن گفت.

وی این را هم یادآور شده که بانک مرکزی بحث پیمان پولی دوجانبه با روسیه را مورد بررسی قرار خواهد داد و نتایج اقدامات کارشناسی خود را تا دو ماه آینده اعلام خواهد کرد.

براین اساس به نظر می‌رسد که اکنون بانک مرکزی در مقابل یک درخواست یا شاید یک عمل انجام شده قرار گرفته و باید با توجه به ادعای موافقت با پیمانهای ارزی در شرایط مناسب و همچنین بررسی و پیگیری جدی این موضوع در این بانک، موضع خود در مقابل جایگرینی دلار و حذف آن به عنوان پول واسط در برخی مبادلات را به طور مشخص اعلام و به تمامی انتقادات پایان دهد.



مبادلات ایران و روسیه با حذف دلار و جایگزینی روبل چگونه است؟
اما اینکه با انعقاد پیمان پولی دو جانبه بین ایران و روسیه چه تغییری در انجام مبادلات انجام می شود باید توضیح داد که در این شرایط دلار به عنوان ارز واسط از معاملات حذف خواهد شد و نقش بانک مرکزی دو کشور پررنگ‌تر می‌شود.

دراین حالت بانک مرکزی ایران و روسیه وارد مذاکره با یکدیگر شده و قرارداد پیمان پولی دوجانبه امضاء می‌کنند. ابتدا روسیه یک حساب ریالی نزد بانک مرکزی ایران افتتاح می‌کند که ریال درون این حساب متعلق به روسیه است. ایران هم یک حساب به روبل نزد بانک مرکزی روسیه افتتاح خواهد کرد که مبالغ درون این حساب به روبل و متعلق به ایران است.

دو بانک مرکزی نسبت ریال به روبل را برای یکدیگر تضمین می‌کنند، به طوری که در این دوره مالی، ارزها را به قیمت توافق شده خریداری خواهند کرد. بانک مرکزی ایران، مبلغ توافق شده‌ای را به حساب ریالی واریز می‌کند و بانک مرکزی روسیه نیز همین روال را طی می‌کند. آنگاه دو بانک تجاری در دو کشور به عنوان عامل انتخاب می‌شود.

تاجر ایرانی برای واردات کالا از روسیه به تاجر روس سفارش خرید می‌دهد و او پیش فاکتور را به روبل برای تاجر ایرانی ارسال می‌کند. تاجر ایرانی که ریال در اختیار دارد باید به تاجر روس روبل بپردازد، بنابراین مبلغ قرارداد را به بانک تجاری ایرانی واریز می‌کند. بانک تجاری ایرانی هم این مبلغ را به حساب ریالی نزد بانک مرکزی واریز می‌کند.

در این هنگام بانک مرکزی ایران به روسیه اطلاع می‌دهد که مبلغ قرارداد به ریال واریز شده است. بانک مرکزی روسیه نیز معادل مبلغ قرارداد را به روبل به بانک تجاری روس می‌دهد تا به حساب تاجر روسیه‌ای واریز کند. آنگاه با تایید دریافت مبلغ قرارداد توسط بانک تجاری روس، کالا به ایران ارسال می‌شود و در اختیار تاجر ایرانی قرار می‌گیرد. مشابه همین قرآیند در مورد صادرات کالا از ایران به روسیه هم اتفاق می‌افتد.

در پایان دوره نیز که بانک‌های مرکزی می‌خواهند حساب ریال و روبل را تسویه کنند این تسویه می‌تواند از طریق طلا یا دیگر دارایی‌های ارزشمند انجام شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشمی رفسنجانی: افراطیون از صبوری مردم سوء استفاده می‌کنند



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** انتخابات سال 92 را حاصل حضور هوشمندانه مردم دانست و اظهار کرد: همه ابزارهای تبلیغاتی در اختیار یک جناح خاص بود، اما مردم نجیبانه به میدان آمدند و اعتدال را انتخاب کردند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از فرهیختگان، فرهنگیان و دانشگاهیان استان‌های کرمانشاه، آذربایجان غربی، فارس، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد، با قرائت سوره نصر گفت: حرکت «فوج فوج» سال گذشته مردم در انتخابات را از مصادیق فتح در تعریف قرآن می‌دانیم.





وی با بیان تعاریف قرآن کریم از فتح، افزود: قرآن اتفاقی را فتح می‌داند که با نگاه سطحی شکست مسلمانان و رکود جامعه اسلامی بود.



این عضو مجلس خبرگان ***** با تشریح تفاسیر گوناگون از سوره نصر،خاطر نشان کرد: خیلی از مسلمانان به امید فتح مکه از مدینه حرکت کردند، اما در محلی به نام حدیبیه، پیامبر(ص) با توجه به مجموعه عوامل و شرایط تصمیم گرفتند که با مشرکان به دلیل حفظ مصالح و منافع اسلام، صلح کنند که همان فتح المبین است.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با یادآوری بندهایی از توافق‌نامه صلح حدیبیه و اصرار سران مشرکان بر حذف نام خدا و رسول الله از صدر صلح‌نامه، گفت: عزم پیامبر(ص) برای صلح با مشرکان جدّی بود و تا جایی انعطاف نشان دادند که قبول کردند نام خدا و خودشان حذف شود، اما یک سال بعد مسلمانان بدون خونریزی و با سرافرازی مکه را فتح کردند.



هاشمی رفسنجانی با مقایسه اقدام پیامبر اکرم(ص) با تصمیم امام راحل در پایان جنگ عراق علیه ایران، تصریح کرد: در این مقطع نیز با قبول قطعنامه 598 یک فتح مبین نصیب ایرانیان شد که به مراتب بهتر از فتح بغداد و سرزمین‌های عراق از طریق اشغال نظامی بود.



وی همچنین با تأکید بر اینکه «هیچ ملتی حضور اشغالگران را نمی‌پذیرد» ، اظهار کرد: پس از اشغال عراق توسط آمریکا دیدیم که یکی از افتخار سیاست‌مداران آمریکایی از جمله اوباما، موفقیت در خروج نظامیان خود از این کشور است.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با تحسین از آینده‌نگری امام راحل در مقام ***** جوامع اسلامی، گفت: وقتی پس از فتح خرمشهر خدمت امام(ره) رسیدیم و فرماندهان نظامی اجازه ورود به خاک عراق را می‌خواستند، امام(ره) فرمودند اگر شهرهای عراق را بگیریم، مردم عراق آسیب می‌بینند و هم آنها و هم ملت‌های عربی متعصبانه دفاع می‌کنند.



هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش با تأکید بر نقش مردم در همه مراحل انقلاب اسلامی،تاکید کرد: در مبارزه، پیروزی انقلاب و دفاع مقدس آنچه سرمایه دفاعی جمهوری اسلامی بود، حضور مردم بود که هنوز هم ادامه دارد.



وی با تأکید بر حضور مردم در همه مقاطع 8 سال دفاع مقدس، گفت: سدهای فولادین خطوط مقدم ارتش مجهز عراق را همت مردم در قالب بسیج مستضعفین می‌شکست و جنگ را مردم با اهدای مال و جان و سلامتی فرزندان خود اداره می‌کردند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** افزود: در دوران سازندگی نیز این مردم بودند که دروازه‌های کشور را به سوی توسعه و پیشرفت گشودند.



هاشمی رفسنجانی انتخابات سال 92 را نیز حاصل حضور هوشمندانه مردم دانست و اظهار کرد: همه ابزارهای تبلیغاتی در اختیار یک جناح خاص بود، اما مردم نجیبانه به میدان آمدند و اعتدال را انتخاب کردند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** در پاسخ به مطالبات حاضران که خواستار توجه بیشتر دولت به وعده‌های انتخاباتی خویش بودند، گفت: دولت به همه شعارها پایبند است، اما مجموعه شرایط را ببینید که چگونه یک اقلیت محدود در مقابل همه اقدامات مثبت حتی انتصابات بر حق دولت هیاهو می‌کنند.



افزود: کسانی که همه اقدامات دولت سابق را با همه رسوایی‌ها و فسادها، تقدیس می‌کردند، امروز در مقابل هر برنامه دولت فریاد وا اسلاما سر می‌دهند.



هاشمی رفسنجانی با اشاره به عصبانیت افراطیون و تندروها از مردم ایران، تصریح کرد: از صبوری مردم سوء استفاده می‌کنند و انتقام مردم را از دولت منتخب آنها می‌گیرند.



وی همچنین با اشاره به شرایط کشور در دولت سابق، اظهار کرد: با همان روحیه‌ای که قطعنامه‌های بین‌المللی را کاغذ پاره می‌خواندند، قوانین و مصوبات داخلی را زیر پا می‌گذاشتند که آمار رسمی تخلفات آنان تأسف برانگیز است.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با تأکید بر اهمیت تعامل کشورها در دنیای کنونی، گفت: دولت یازدهم به حق کلید حل مسائل را سیاست خارجی تشخیص داد و بر اساس همان در جهت احقاق حق مردم ایران برنامه‌ریزی و فعالیت می‌کند.



وی با بیان اهمیت مذاکرات در تصمیمات سیاسی، خاطر نشان کرد: تبدیل فضای تهدید و جنگ و تشدید روزافزون تحریم به گفت‌وگو و آوردن همه‌ی آنان به پای میز مذاکره، دستاوردهای سیاست‌های دولت یازدهم است.



هاشمی رفسنجانی، اعتماد دو طرف را سرمایه‌ای برای مذاکرات سیاسی خواند و با تأکید بر پرهیز از بهانه‌گیری‌ها، گفت: ایران بارها ثابت کرده که آماده است برای اثبات جهانیان اعتماد سازی کند، اما طرف‌های مقابل نیز باید در مسیر قانون حرف بزنند و اقدام کنند.



رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با اشاره به چند دور مذاکرات ایران با کشورهای 1+5، اظهار کرد: دو طرف می‌دانند فضای سابق، امنیت منطقه و حتی جهان را به خطر می‌اندازد و تأکید آنان بر مذاکره باید برای رسیدن به راه‌حلی مناسب جهت پایان دادن به این مناقشات سیاسی باشد.



وی با تأکید بر نقش و جایگاه ایران در **** بین‌الملل گفت: غربی‌ها نیز به این نتیجه رسیده‌اند که باید با ایران قدرتمند و با نفوذ بر اساس منطق و استدلال صحبت کنند، چون تاریخ ثابت کرده است که ایرانیان هیچ وقت تسلیم فشار و زور نمی‌شوند و نمی‌توان این کشور را از مبادلات سیاسی جهان حذف کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


اختصاصی فارس/
شهرام جزایری پس از ۱۱ سال آزاد شد
شهرام جزایری پس از تحمل یازده سال حبس امروز از زندان آزاد شد.


255505_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار قضایی فارس، شهرام جزایری که به اتهامات مختلفی به زندان رفته بود پس از یازده سال از زندان آزاد شد.

    خلاصه‌ای از پرونده شهرام جزایری

    شهرام جزایری در سن 29 سالگی و در سال 81 به عنوان مفسد اقتصادی در رسانه‌ها و در میان مردم شناخته شد.

    این فرد در ابتدا از سوی رسانه‌ها به عنوان مفسد اقتصادی شناخته شد و سپس مشخص شد که در پرونده وی موارد اتهامی از جمله رشوه‌های کلان وجود دارد.

    در اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات جزایری مژدهی نماینده دادستان اتهامات وی را ایجاد و تأسیس حدود 50 شرکت مختلف بازرگانی، کسب اعتبار موهوم از طریق مانورهای متقلبانه، برداشت 38 میلیارد و 10 میلیون ریال به دفعات مختلف و پرداخت آن به اشخاص به عنوان رشوه، جعل اسناد اعلام کرد.

    نهایتاً پس از برگزاری جلسات متعدد دادگاه در تاریخ 6 خرداد ماه سال 87 از طریق قوه قضاییه اعلام شد که شهرام جزایری به پرداخت جریمه 145 میلیون دلاری محکوم شده است.

    اما در این میان جزایری یک بار در سال 85 و در دوم اسفند آن سال از دست مأموران گریخت و متواری شد که تنها پس از 25 روز دستگیر شده و به کشور بازگردانده شد.



    اما شهرام جزایری که بود؟

    در اردیبهشت سال 80 از سوی مقام معظم ***** فرمانی تحت عنوان فرمان هشت ماده‌ای برای مبارزه با فساد صادر شد.

    در بخشی از این فرمان خطاب به روسای قوای سه‌گانه آمده است امروز کشور ما تشنه فعالیت اقتصادى سالم و ایجاد اشتغال براى جوانان و سرمایه ‏گذارى مطمئن است. و این همه به فضایی نیازمند است که در آن، سرمایه‌‏گذار و صنعتگر و عنصر فعال در کشاورزى و مبتکر علمى و جوینده کار و همه قشرها، از صحت و سلامت ارتباطات حکومتى و امانت و صداقت متصدیان امور مالى و اقتصادى مطمئن بوده و احساس امنیت و آرامش کنند.

    همچنین آمده است: اگر دست مفسدان و سوء استفاده ‏کنندگان از امکانات حکومتى قطع نشود و اگر امتیازطلبان و زیاده ‏خواهان پر مدعا و انحصارجو طرد نشوند، سرمایه ‏گذار و تولیدکننده و اشتغال ‏طلب، همه احساس ناامنى و نومیدى خواهند کرد و کسانى از آنان به استفاده از راه‌هاى نامشروع و غیرقانونى تشویق خواهند شد.

    خشکانیدن ریشه فساد مالى و اقتصادى و عمل قاطع و گره‏ گشا در این باره، مستلزم اقدام همه جانبه بوسیله‏ قواى سه‌گانه مخصوصا دو قوه مجریه و قضائیه است.

    تنها یک سال پس از صدور این فرمان هشت‌ماده‌ای پرده از راز یک فساد اقتصادی کلان که عمده آن بر پایه پرداخت رشوه‌های کلان بود برداشته شد.

    در این فساد نام فردی به میان آمد که شهرام جزایری نام داشته و در سن 29 سالگی و در سال 81 به عنوان مفسد اقتصادی در رسانه‌ها و مردم شناخته شد.

    این فرد در ابتدا از سوی رسانه‌ها به عنوان مفسد اقتصادی شناخته شد و سپس مشخص شد که در پرونده وی موارد اتهامی از جمله رشوه‌های کلان وجود دارد.

    پرداخت رشوه 38 میلیارد ریالی و تاسیس 50 شرکت اقماری

    در اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات جزایری مژدهی نماینده دادستان اتهامات وی را ایجاد و تأسیس حدود 50 شرکت مختلف بازرگانی، کسب اعتبار موهوم از طریق مانورهای متقلبانه، برداشت 38 میلیارد و 10 میلیون ریال به دفعات مختلف و پرداخت آن به اشخاص به عنوان رشوه، جعل اسناد اعلام کرد.

    وی همچنین تبانی در معاملات دولتی، اغوای مسئولان بانکها، تسهیل و دریافت ارز، عدم به کارگیری تسهیلات در امر صادرات و واردات و ایجاد رکود در امر صادرات واردات، تهیه پیمان نامه‌های غیر قانونی و اخذ مقادیر قابل توجهی از این طریق را از جمله موارد دیگر اتهامی کیفرخواست عنوان کرد.

    علی مژدهی نماینده مدعی العموم در دادگاه ضمن قرائت کیفرخواست صادره درباره شهرام جزایری به تشریح مشخصات متهمان و عناوین اتهامی هر یک از آنان پرداخت.

    در آن پرونده شهرام جزایری با اتهامات بسیاری از جمله ارتشاء، صادرات غیر قانونی، جعل اسناد دولتی و اختلاس‌های کلان روبرو شد.

    جریمه 145 میلیون دلاری

    نهایتاً پس از برگزاری جلسات متعدد دادگاه در تاریخ 6 خرداد ماه سال 87 از طریق قوه قضاییه اعلام شد که شهرام جزایری به پرداخت جریمه 145 میلیون دلاری محکوم شده است.

    شعب 69 و 70 دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی ولدخانی (شعبه 69) و میری لواسانی (شعبه 70) آرای صادره از سوی شعبه 1192 دادگاه عمومی تهران در خصوص اتهامات شهرام جزایری عرب را تأیید کرد.

    براساس این گزارش، اتهامات وارده به جزایری عبارتند از 1- تحصیل مال از طریق نامشروع 2- پرداخت رشوه به دفعات و به افراد مختلف 3- تحصیل معافیت از خدمت **** وظیفه عمومی به صورت متقلبانه 4- اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی 5- تصرف غیرمجاز در اموال و وجوه توقیف شده و 6- خروج غیر مجاز از مرزهای کشور.

    شهرام جزایری عرب بابت اتهامات فوق به 11 یازده سال حبس تعزیری، رد مبلغ 48 میلیون و 600 هزار و 185 دلار آمریکا به بانک ملی ایران و صندوق ضمانت صادرات، پرداخت جزای نقدی معادل 2 برابر مبلغ فوق‌الذکر (97 میلیون و 200 هزار و 370 دلار آمریکا) به صندوق دولت جمهوری اسلامی ایران و محرومیت از فعالیت‌ بازرگانی در بخش صادرات و واردات و نیز محرومیت از اخذ هرگونه تسهیلات بانکی اعم از ریالی و ارزی به مدت ده سال محکوم شده است. رأی صادره قطعی است و هم‌ا‌کنون مراحل اجرا را طی می‌کند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد
مرکز آمار به یخبندان رشد اقتصادی پایان داد



رییس مرکز آمار ایران از رسیدن به رشد اقتصادی مثبت در سه ماهه نخست سال جاری بر اساس برآوردهای این مرکز خبر داد.

عادل آذر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه بر اساس محاسباتی که کارشناسان مرکز آمار از رشد تولید ناخالص داخلی داشته‌اند، رشد اقتصادی در بهار امسال مثبت بوده است، گفت: هنوز به رقم قطعی نرسیده‌ایم، اما می‌توانیم بگوییم که رشد اقتصادی مثبت بوده است.

وی افزود: پس از بررسی‌های نهایی رقم قطعی رشد اقتصادی در روزهای آتی توسط مرکز آمار ایران اعلام خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر بانک مرکزی رقم رشد اقتصادی را 4.6 درصد را برای سه ماهه نخست سال 1393 اعلام کرد و بر این اساس تولید ناخالص داخلی کشور در این مدت 480 هزار و 491 میلیارد ریال رسیده است.

معاون نظارت و برنامه‌ریزی رییس جمهور نیز پیش از این از رسیدن به رشد اقتصادی مثبت در بهار امسال خبر داده بود.

همچنین رییس جمهور در ماه اخیر اعلام کرد که کشور از رکود اقتصادی خارج شده است.

این در حالی است که به رغم رشد اقتصادی نسبت خوب، نرخ بیکاری کاهش چندانی نداشته است، هرچند که نوبخت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور معتقد است که نیروی انسانی تنها یکی از مولفه‌های رشد اقتصادی است و نمی‌توان گفت با افزایش سرمایه گذاری و تولید به همان مقدار بیکاری کاهش خواهد یافت.

به این ترتیب به نظر می‌رسد برنامه‌های دولت برای خروج از رکود اقتصادی تاکنون موفق بوده است، اما در عین حال هنوز تاثیر ملموسی بر اقتصاد کشور نداشته است و همچنان برخی از بازارها مثل مسکن با رکود گسترده مواجه است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تصمیم‌گیری درباره کارمزد کارتخوان‌ها در شورای پول و اعتبار
توضیح وزیر اقتصاد درباره مخالفت دولت با قانون مالیات بر عایدی سرمایه


وزیر امور اقتصادی و دارایی از تصمیم‌گیری درباره کارمزد دستگاه‌های کارتخوان فروشگاه‌ها در جلسه شورای پول و اعتبار خبر داد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی طیب‌نیا در حاشیه نشست هم‌اندیشی با اصحاب فرهنگ و هنر درباره کارمزدی که قرار شده از روزهای آتی بر دستگاه‌های کارتخوان فروشگاه‌ها محاسبه شود، گفت: این موضوع در جلسه اخیر دولت مورد بحث قرار گرفت و قرار شد در شورای پول و اعتبار موضوع مطرح و راجع به آن تصمیم گیری شود که پس از تصمیم‌گیری اطلاع‌رسانی خواهد شد.



وی همچنین درباره چرایی مخالفت دولت با مالیات بر عایدی سرمایه اظهار کرد: مالیات بر عایدی سرمایه یک پایه مالیاتی مستقل است که من هم معتقدم به عنوان یک پایه جدید مالیاتی باید وجود داشته باشد. اما در وهله اول قانون مربوط به این مالیات باید کامل و جامع تنظیم شود.



وزیر اقتصاد افزود: آن چیزی که در لایحه گنجانده شده بود تنها یکی از انواع دارایی‌ها را در برمی‌گرفت که آن هم به صورت علمی و فنی نبود. مشکل دوم زمان اجرای قانون بود چرا که در حال حاضر زیرساخت‌های لازم در **** مالیاتی ما برای اجرای این قانون مهیا نیست. بنابراین در برنامه ریزی وزارت اقتصاد قصد داریم ابتدا زیرساخت‌های لازم را فراهم کنیم که همین الان نیز طرح جامع مالیاتی که بخش عمده‌ای از آن در حال اجراست، زیرساخت‌های لازم برای اجرای این قانون را فراهم خواهد کرد.



طیب‌نیا با بیان اینکه چیزی که در لایحه آمده بود ناقص بود و قابلیت اجرا نداشت، تصریح کرد: به همین دلیل مورد اعتراض برخی دستگاه‌های دولتی از جمله وزارت راه بود و ما نیز در وزارت اقتصاد با این قانون به شکلی که پیش‌بینی شده بود و زمان اجرای آن موافق نبودیم.



وی در پاسخ به این سوال که آیا اجرای این قانون باعث کاهش قیمت مسکن و حذف سوداگری نمی‌شود، اظهارکرد: اعتقاد من بر این است که بین مسکن به عنوان یک دارایی با سایر دارایی‌ها مثل اوراق بهادار، طلا، ارز و ... تفاوتی وجود ندارد، چرا که اگر سفته بازی روی ملک و ساختمان پسندیده نیست، قطعا روی سایر اموال و دارایی ها نیز موجه نیست.



وی خاطرنشان کرد: ما چرا با دلیل و انگیزه مقابله با سفته‌بازی باید فقط روی ملک و ساختمان مالیات ببندیم، چرا که اگر قرار است مالیاتی بر سرمایه و عایدی آن بسته شود قاعدتا همه انواع دارایی باید مشمول قرار بگیرند.



وزیر اقتصاد با بیان اینکه آن چیزی که در دنیا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه است، عایدی سرمایه واقعی و نه اسمی است، گفت: اگر صرفا قیمت یک دارایی به دلیل تورم افزایش پیدا کند و این افزایش متناسب با افزایش سایر قیمت‌ها باشد، معنای آن این است که عایدی سرمایه به طور واقعی تحقق پیدا نکرده است، بنابراین در دنیا از چنین موردی مالیات نمی‌گیرند.



طیب‌نیا خاطرنشان کرد: لازمه اجرای درست این قانون این است که برای انواع دارایی شاخص‌های قیمت متفاوت محاسبه کنیم و تغییرات نسبی قیمت آن‌ها را برآورد کرده و مشمول مالیات قرار دهیم که در حال حاضر **** آماری ما و دستگاه‌هایی که شاخص قیمت تهیه می‌کنند، آمادگی لازم را برای این کار ندارند.



وی افزود: آن چیزی که در لایحه پیش‌بینی شده بود، براساس ارزش اسمی دارایی بود که قاعدتا قابل قبول نیست.



وزیر اقتصاد همچنین درباره معافیت بخش‌های فرهنگی و هنری از مالیات نیز اظهار کرد: تمامی فعالیت‌های فرهنگی و هنری از جمله سینما، نقاشی، انتشارات ، مطبوعات و ... طبق قانون از مالیات معاف هستند که ما نیز قصد داریم قانون را به طور کامل اجرا کنیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیر عامل شرکت جیرینگ خبر داد
ارایه رایگان کیف پول الکترونیکی/ 11 میلیون نفر از جیرینگ استفاده می‌کنند



خدمات سیستم کیف پول همراه به گفته مدیر عامل شرکت جیرینگ در حال حاضر رایگان به کاربران ارائه می‌شود و با توجه به قیمت تمام شده استفاده از دستگاه‌های کارتخوان برای مشتریان، برای خریدهای کم قیمت‌ مناسب‌تر است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کیف پول همراه یا جیرینگ سامانه‌ای برای مدیریت امور مالی است که از آن می‌توان برای انتقال پول، خرید شارژ سیم‌کارت اعتباری، پرداخت قبوض، خرید و سایر خدمات پرداخت روزمره استفاده کرد. این سامانه بر بستر USSD ارائه می گردد و برای استفاده از آن نیازی به داشتن حساب بانکی، گوشی هوشمند و یا نصب نرم افزار بر روی تلفن همراه نیست.



علیرضا طلوع امروز در نشست خبری با اشاره به این‌که خدمات کیف پول این شرکت در ابتدا به صورت رایگان به کاربران ارائه خواهد شد، اظهار کرد: با توجه به این که در حال حاضر بانک مرکزی تصمیم دارد برای تراکنش‌های دستگاه‌های POS 200 تا 300 تومان کارمزد دریافت کند، خریدهای با قیمت پایین برای مشتریان نمی‌ارزد، بنابراین سیستم کیف پول می تواند روش خوبی برای انجام این گونه خریدها باشد.



وی با بیان این‌که قیمت تمام شده تراکنش‌ها از طریق سییستم تلفنی کیف پول کمتر خواهد بود، افزود: ممکن است بعدا طبق ساختار بانک مرکزی سرویس‌های کیف پول برای مشتریان هزینه داشته باشد.



مدیر عامل شرکت جیرینگ ادامه داد: به دلیل این که شرکت جیرینگ مثل بانک‌ها از رسوب و گردش پول درآمد ندارد، بعدا از مشتریان کارمزد دریافت خواهد کرد اما مبلغ این کارمزد کم خواهد بود.



طلوع درباره ارائه مجوز برای راه اندازی سیستم کیف پول تصریح کرد: قرار بود مجوز زودتر صادر شود با این حال شرکت جیرینگ انحصار راه اندازی سیستم کیف پول را ندارد و به نظر من نباید دراین زمینه محدودیت قائل شد. یکی از ابزارهایی که می‌توان برای پرداخت استفاده کرد تلفن همراه است و ممکن است در این زمینه هر تکنولوژی دیگری نیز قابل استفاده باشد.



مدیر عامل شرکت جیرینگ با اشاره به این‌که در حال حاضر کدهای شرکت جیرینگ در بازار در حال استفاده است، خاطرنشان کرد: برای حفظ امنیت پرداخت‌ها از طریق تلفن همراه با شبکه بانکی و USSD و شبکه شاپرک اتصال برقرار شده است و بانک‌ها می توانند از این طریق تست‌های امنیتی را انجام دهند.



وی با تاکید بر این‌که در حال حاضر مشترکان سیستم جیرینگ از خدمات خرید شارژ، قبوض و دریافت موجودی بانکی استفاده می‌کنند، گفت: هدف آینده شرکت جیرینگ تمرکز بر ارائه خدمات خرید اینترنتی و توسعه سرویس مارکت است و در نظر داریم که خریدها از طریق فروشگاه‌های اینترنتی با استفاده از تلفن همراه امکان پذیر باشد.



مدیر عامل شرکت جیرینگ با بیان این‌که در حال حاضر 60 تا 70 درصد از تراکنش‌های فضای مجازی از طریق سیستم جیرینگ صورت می پذیرد، اظهار کرد: عمده‌ترین خریدهای مشترکان این سیستم مربوط به پرداخت قبوض می شود و متوسط خرید شارژ از طریق سیستم جیرینگ بین 2500 تومان تا 3000 تومان است.



طلوع با بیان این‌که 34 میلیون نفر تا به حال سیستم کیف پول همراه خود را راه اندازی کرده‌اند، تصریح کرد:‌ با این حال تعداد کاربران فعال این سیستم 11 میلیون نفر است.



وی خاطرنشان کرد: شرکت جیرینگ انتظار داشت مجوز برای فعالیت‌های مختلف سیستم کیف پول از سوی بانک مرکزی زودتر ارائه شود با این حال این سیستم در حال حاضر در حوزه اپراتوری مجوز دارد و در حوزه بانکی گرفتن مجوز منوط به راه اندازی سامانه سپاس است.

مدیر عامل شرکت جیرینگ با بیان این‌که سیستم کیف پول همراه زودتر از تکنولوژی کارتخوان در کشور در بین مردم ترویج پیدا خواهد کرد، افزود: تجربه دنیا نشان می دهد که استفاده از هر تکنولوژی جدیدی نیازمند زمان برای فرهنگ سازی است. برای مثال سیستم کارتخوان 10 سال است که به کشور وارد شده و تنها در دو یا سه سال اخیر در بین مردم جا افتاده است با این حال پیش بینی می‌شود زمان فراگیری سیستم کیف پول تا دو سال طول بکشد.

طلوع با بیان این‌که در سیستم پرداخت از طریق کیف پول از روش NFC (مخفف near field communication و گونه‌ای وسیله ارتباطی بی‌سیم بین دو دستگاه در مجاورت همدیگر است که در فاصله‌های کوتاه، حداکثر چند سانتی‌متر کاربرد دارد) استفاده می‌شود تصریح کرد: با توجه به این که جایگاه رگولاتور و بانک مرکزی به عنوان قانونگذار ارائه مجوز و تایید چارچوب‌ها است، شرکت جیرینگ این آمادگی را دارد که هرگونه سرمایه‌گذاری در این حوزه را بپذیرد.



وی افزود: اما به نظر من باید سامان دادن به سیستم کیف پول PFC همزمان با هم انجام شود زیرا سیستم کیف پول برای خریدهای کمتر از 50 دلار و یا زیر صد هزار تومان مناسب‌تر است.



مدیر عامل شرکت جیرینگ درباره بسترهای راه‌اندازی NFC اظهار کرد: یکی از بازیگران این حوزه سازندگان تلفن همراه هستند و بازیگر دیگر آن دستگاه‌هایی هستند که پذیرنده NFC خواهند بود که به این دستگاه READER گفته می‌شود.



مدیر عامل شرکت جیرینگ ادامه داد: بازیگر دیگر این حوزه اپراتورها هستند که باید کارت‌هایی را با قابلیت NFC ارائه دهند.



وی با بیان این‌که شرکت جیرینگ رایزنی‌های لازم را با NFCها انجام داده است اظهار کرد: باتوجه به این که مذاکرات جهت راه‌اندازی کامل خدمات کیف پول صورت گرفته است؛ در حال حاضر راه‌اندازی آن منوط به راه اندازی سامانه سپاس و نظارت‌های بانک مرکزی است.



طلوع با بیان این‌که تکنولوژی‌های لازم برای راه‌اندازی NFC در کشور وجود دارد گفت: لازم است فرهنگ استفاده از این تکنولوژی جدید در بین مردم رشد کند.



مدیر عامل شرکت جیرینگ درباره قطع شدن خدمات جیرینگ از سوی برخی از بانک‌ها که به گفته وی به بی اعتمادی مردم دامن می‌زند، اظهار کرد: این خدمات از سوی بانک‌ها به دلیل اختلاف نظرهای مالی رخ نداد بلکه مشکلی که در بانکها وجود داشت و امروز بحث روز جامعه است، این است که کارمزد استفاده از دستگاه کارتخوان باید از سوی مردم پرداخت شود که در حال حاضر بانک‌ها آن را می پردازند و بانک مرکزی تلاش دارد این روند را اصلاح کند.

وی افزود: به هر حال ارائه هر خدمتی باید در مقابل پرداخت کارمزد باشد ولی تا امروز این خدمات رایگان شده است.

طلوع در بخش دیگری از این نشست با اشاره به این‌که روزانه 11 میلیون نفر از طریق سیستم جیرینگ شارژ، قبض و یا موجودی دریافت می کنند گفت: سهامدار اول این شرکت اپراتور همراه اول است و تنها یک شرکت خصوصی دیگر نیز در شرکت جیرینگ سهم دارد.

مدیر عامل شرکت جیرینگ همچنین با تاکید بر این‌که لازم است پرداخت‌ها به سمت استفاده از کیف پول بانکی برود گفت:‌ پرداخت‌هایی مانند پرداخت شارژ، مترو، سوخت، قبوض و پارک متر می تواند با استفاده از این سیستم صورت گیرد که در حال حاضر دو خدمت خرید شارژ و پرداخت قبوض در حال ارائه است.



وی افزود: همچنین برای ارائه خدمات در مورد کارت مترو نیز با شهرداری تعاملاتی شده است ولی اولویت اول این شرکت در مورد خدمات کیف پول برای خرید اینترنتی و غیر حضوری خواهد بود.

طلوع با بیان این‌که در حوزه پرداخت حضوری برخی از مسائل امنیتی مطرح است،‌ گفت: این مسائل امنیتی درباره استفاده از کارتخوان‌ها نیز وجود دارد اما استفاده از موبایل امنیت را بالا خواهد برد. زیرا در این روش کاربر شماره موبایل خود را وارد می‌کند و سایر اطلاعات را از طریق موبایل خود به سیستم بانکی می دهد.



مدیر عامل شرکت جیرینگ با بیان این‌که بانک ملت براساس USSD خدمات کیف پول را به مشترکان ارائه می‌دهد گفت: علاوه بر آن سیستم امضا همراه هم با همکاری شرکت نرم افزار شریف در حال طراحی و راه‌اندازی است که از طریق آن می توان سرویس‌های غیر پولی را نیزانجام داد و سطح امنیت هم بالا خواهد رفت.

وی با اشاره به لزوم راه اندازی سریع و کامل سیستم کیف پول همراه در کشور تصریح کرد: اگر این امر به سرعت صورت نگیرد شرکت‌های خارجی برای آن راه حلی پیدا می کنند و وارد عمل می‌شوند. در این صورت کنترل این شرکتها دشوار خواهد بود.

طلوع افزود:‌ این امر مثل ورود نرم افزارهای پیام رسان مثل وایبر و واتس آپ است که به دلیل نبود نمونه‌های مشابه داخلی نمی توان از کاربری آن‌ها جلوگیری کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مشاغل صد سال پیش در ایران


عطاری در رشت

عمله طرب

کالسکه داران ناصرالدین شاه

کوزه فروشی با مشتری خارجی در تهران

فروشنده دوره گرد (احتمالا دارو)

طبیب معروف تهران، حکیم محمود

ساربان

شیرگیر

صراف

کارگاه کاشی کاری در اصفهان

مهتر اسب

صراف

تاجر تهرانی

فروشنده دوره گرد مرغ و خروس

مارگیر

قلیانی دوره گرد

قصاب

شکارچی

سقای دوره گرد
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-7-19-18143dolareeer.jpg

قیمت دلار زندگی مردم را چطور تحت تاثیر قرار می دهد؟
اقتصاد > بازار مالی - برآوردهای مرکز آمار ایران نشان می دهد افرادی که بین دهک های سوم تا هشتم زندگی می کنند در دسته طبقه متوسط ایرانی جایی می گیرند.
سعيد ارکاني: شاخص بهره مندي مردم از امکانات زندگي نشان مي دهد که بخش مهمي از مردم، کسب و کار و حتي زندگيشان به دلار وابسته شده است. کالاهاي که مردم در زندگي روزانه از آنها بهره مي برند همگي، به قيمت دلار وابستگي دارند.

گزارش مرکز آمار نشان مي دهد 44.4 درصد مردم از خودرو استفاده مي کنند. براين اساس همگي اين افراد با موضوع خريد لوازم يدکي خودرو درگير هستند. از سوي ديگر 2 هزار واحد قطعه سازي هم براي واردات مواد اوليه و حتي قطعات خودرو به آنسوي مرزها وابسته اند. براين اساس آنان نيز قيمت دلار را بايد به صورت روزانه چک کنند. افزايش ناگهاني قيمت دلار طي دو روزگذشته هم زندگي اين افراد را به شدت تحت تاثير قرار داده است. 17.8 درصد مردم ايران نيز از موتورسيکلت استفاده مي کنند. 99.3 درصد مردم از تلويزيون و 53.8 درصد مردم هم از ويدئو استفاده مي کنند. براين اساس همگي اين افراد بايد براي تغيير وسايلي که در اختيار دارند، چشم به دلار داشته باشند چراکه تمامي اين کالاها از خارج از کشور وارد مي شود. نوسان قيمت دلار در دوره هاي زماني مختلف منجر به تغيير اساسي قيمت اين کالاها مي شود. حتي کارخانه هاي داخلي توليدکننده لوازم خانگي نيز به واردات لوازم اوليه وابسته اند.

سال


خودرو


موتورسیکلت


دوچرخه


چرخ خیاطی


رادیوضبط


رادیو


تلویزیون


ویدئو

1382


20.9


16.7


23.3


71.9


74.8


19.8


97.7


43.5

1383


25.1


18.9


22.4


72.2


73.8


19.5


98.4


52.3

1384


28.8


18.8


21.8


72.5


73.3


17.6


98.6


58.3

1385


31.1


18.8


21.1


71


69.8


17.8


98.8


56.6

1386


33


19.5


20.4


70.1


69.8


16.7


99


57.4

1387


35.4


19.6


19.6


67.8


65.7


15.2


99.1


58

1388


36.6


19


16.8


67.7


60.4


13.6


99.1


58.8

1389


39.5


18.5


16.2


65.4


55.7


14.3


99.1


59

1390


42.2


18.5


15.7


63.6


44.9


12.8


99.2


61

1391


43.1


18.4


14.4


58.9


38.1


12.3


99.4


57.7

1392


44.4


17.8


13.7


57.6


30.2


-


99.3


53.8

در همین حال سعید لیلاز اقتصاددان چنین تحلیلی از اثرات مذاکرات هسته ای برزندگی مردم ارائه می دهد:« این مذاکرات جز کار سیاسی نبود و تمام شد و رفت، اما قیمت دلار چیزی حدود 25 تا 30 درصد کاهش یافت و در واقع ارزش پول ملی و ارزش قدرت خرید کارگر و کارمند را در کشور افزایش داده است. اما حالا نوبت به اجرای کارهای اساسی و زیربنایی برای بهبود شرایط اقتصادی است که باید در داخل کشور انجام شود و همزمان در کنار آن سیاست خارجی به پیش برود.»

پس از مذاکرات وزيرامور خارجه ايران در نيويورک و اعلام تحولات جديد قيمت دلار در بازار داخلي ايران رشد قابل توجهي را تجربه کرد. اين اتفاق در شرايطي رخ داد که پيش بيني مي شد با بهبود وضعيت ديپلماسي خارجي کشور، قيمت دلار نيز در بازار داخلي روند نزولي را پيش گيرد ولي در حال حاضر وضعيت ديگري رخ داده است و قيمت ها مسير صعودي را پيش گرفته اند.

14-9-30-105110dolareee.png


حداقل 22 ميليون نفر از جمعيت روستايي ايران و 55 ميليون جمعيت شهرنشين ايران زندگي روزانه شان به قيمت دلار گره خورده است. براين اساس خبرمذاکرات هسته اي و نوسان قيمت دلار براي اين گروه اهميت بسيار بالايي پيدا مي کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مطرح کرد
صدور 700 هزار کارت مهارتی هوشمند در کشور / ارائه آموزش‌های مهارتی به 2 میلیون نفر
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از صدور بیش از 700 هزار گواهینامه مهارتی هوشمند در کشور خبر داد.


13930109000143_PhotoA.jpg


  • کوروش پرند در حاشیه سفر به کردستان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار کرد: تاکنون بیش از 700 هزار گواهینامه مهارتی هوشمند در کشور صادر شده است.

    به گفته وی، اصلاح و بهبود روش‌ها و فرآیندها با اهداف بازنگری، اصلاح، استقرار دولت الکترونیک و استانداردسازی و توسعه و بهینه‌سازی الگوهای ارزشیابی مهارت در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از مهم‌ترین اهداف صدور گواهینامه‌های مهارتی هوشمند است.

    پرند خاطرنشان کرد: نام و نام خانوادگی، شماره ملی، محل و تاریخ صدور کارت و کد شناسایی از جمله مشخصاتی است که روی کارت‌های هوشمند درج شده است و این کارت با داشتن یک چیپ کامپیوتری قابلیت ثبت اطلاعات گواهینامه‌های مهارت افراد را تا 20 گواهینامه دارد.

    معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با بیان اینکه این کارت‌ها از ضریب امنیتی بالایی برخوردار هستند و امکان سوءاستفاده و جعل آنها صفر است، تصریح کرد: کارت هوشمند مهارت از کدهای امنیتی سه لایه برخوردار است به همین دلیل در فرآیند استعلام امکان جعل آن وجود ندارد.

    به گفته پرند، این طرح از جمله طرح‌های جدید سازمان است که در اواخر سال گذشته به صورت رسمی به مرحله اجرا در آمده و تاکنون بیش از 700 هزار گواهینامه هوشمند که نقش مهمی در آسان‌سازی استعلام دارد، صادر شده است.

    وی تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده هدف‌گذاری سازمان تبدیل تمام گواهینامه‌هایی که در گذشته صادر شده به کارت هوشمند است.

    رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای در ادامه از ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به بیش از 2 میلیون نفر مهارت‌آموز در سال گذشته در سطح کشور خبر داد و گفت: این میزان آموزش به اقشار مختلف از جمله سربازان، دانش‌آموزان، زندانیان، افراد شاغل، دانشجویان، روستائیان، زنان خانه‌دار و غیره ارائه شده است.

    پرند در پایان افزود: هدف‌گذاری سازمان در سال‌جاری ارتقای کیفیت و ارائه آموزش‌های حرفه‌ای است که بلافاصله منتج به ایجاد شغل می‌شود چراکه ما به دنبال آمار و ارقام نیستیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-8-30-94741hadiii.jpg

انحصارها از بین می رود/ حق شناس: به سمت بهبود حرکت می کنیم
اقتصاد > اقتصاد کلان - بررسی ها نشان می دهد وضعیت شاخص های اقتصادی ایران به سمت بهبود حرکت می کند درحالی که همچنان گزارش های بین المللی به موضوع دیگری اشاره دارند.
سعيد ارکاني: بررسي هاي آماري نشان مي دهد اقتصاد ايران به سمت بهبود حرکت مي کند. رشد اقتصادي و تورم نيز تاييد مي کنند که حرکت فعلي اقتصاد ايران به سمت رونق و خروج از رکود براساس پيش بيني هاي دولت صورت گرفته است. در همين حال هادی حق شناس؛ اقتصاددان و معاون سازمان بنادر و دريانوردي نيز در گفت وگوي کوتاه زير به اين موضوع اشاره مي کند که اقتصاد ايران جهت يابي دقيقي براي تغيير شرايط دارد.

در اقتصادهاي توسعه يافته دولت ها چطور به مديريت اقتصاد مي پردازند؟ بحث ما در اين مورد است که ببينيم دولت ها چطور در فضاي اقتصادي حضور پيدا مي کنند که به معناي مداخله نيست؟

همه اصطلاحات تعاریف منحصر به فرد دارد و رقابت پذیری تعریف خاصی دارد. وقتی می خواهیم رقابت را در فضای اقتصادی تعریف کنیم باید به منشا ایجاد آن برگردیم. وقتی چند شرط در اقتصاد فراهم شود به فضای رقابتی و رقابت پذیری اقتصادی تعبیر می شود. بورس، سرمایه و کار و... در فضای اقتصاد رقابتی و ورود و خروج تولید کنندگان آزاد است. تعداد تولید کننده هم به اقتصاد و فضای ان بستگی دارد. البته کم و زیاد شدن تولید هم تابعی از این عوامل است. اگر یکی از این تولید کننده ها کم و یا زیاد هم شود تاثیر در فضای رقابتی نخواهد داشت. در این شرایط قیمت ها در حداقل ممکن است و این شرایط به نفع تولید کننده و مصرف کننده است. یعنی هم فروشنده و هم خریدار هر دو نفع می برند. بازار قیمت و کیفیت را تضمین می کند. این فضا فضای رقابتی است. اما عکس این مسئله در فضای انحصاری می افتد. رقابتی وجود ندارد و قیمت و کیفیت را تولید کننده تعیین می کند و دولت یک دولت دخالت گری است. عرضه کننده کالاها یک بنگاه اقتصادی است و قیمت را این بنگاه تعیین می کند در حالی که در اقتصاد رقابتی تنظیم کننده قیمت بازار است. در اقتصاد موفق جهان و در کشورهای توسعه یافته تخصیص منابع بهینه انجام شود و دولتها تلاش می کنند فضای بازار را به سمت رقابتی شدن هدایت کنند. در این چند سال وقتی بانکها ی خصوصی مجوز فعالیت دریافت کردند و در بازار پول ایران فعال شدند خیلی از بانکهای دولتی در ارتقا کیفیت خدمات خود تلاش کردند. من فکر می کنم هیچ دلیلی غیر از رقابتی شدن فضا برای این تلاش و تغییر نبود. در رقابت پذیری مشتری مداری محور اصلی است.

شاخص هاي رقابت پذيري تا چه حدودي اين وضعيت را نشان مي دهند که حرکت به سمت مطلوب هست يا نه؟

شاخص های رتبه بندی فضای رقابتی را در کشورهای مختلف جهان با هم مقایسه می کند این شاخص ها حدود 12 محور کلی هستند که بر اساس معیارهای خاص رتبه کشورها با هم مقایسه می شود. برخی از این شاخص مثل **** مالیاتی، **** بیمه ای را کشورها اصلاح می کنند یعنی تعداد شرکت هایی که خدمات بیمه ای ارائه می دهد با تعدد و کیفیت خدمات به مشتری خدمات ارائه می دهند و این خدمات در سطح داخلی و بین المللی مقایسه می شود.

شما به رتبه ايران در اين شاخص ها اميدواريد؟

در این جا مقایسه به نفع تولید کننده و مصرف کننده نیست بلکه معیار اصلی در این بخش **** رقابتی اقتصاد و کیفیت قانون کار است. همه محورها بر افزایش کیفیت خدمات رسانی استوار می شود. بازار و پول در این شاخص از اختیار دولت خارج می شود و به معنای واقعی خصوصی سازی اتفاق می افتد. **** تعرفه ای به حداقل ممکن می رود و اگر تعرفه ای وجود دارد در جهت حمایت از تولیدات استراتژیک است. **** صدور مجوز در این شرایط برای تولید کالا و خدمات ساده سازی می شود. مجموعه این مقررات به نفع فضا کسبو کار است. نقل و انتقال ارز و کالا در یک بسته یا روند تعیین شده قرار می گیرد و با هم رقابت می کنند. حالا هر سال گزارشی منتشر می شود و رتبه کشورها را بر اساس شاخص ها معین می کند ولی اینکه ایران در این شرایط چه رتبه ای دارد به نظر امیدوار کننده نمی آید. البته به سمت بهبود حرکت می کنیم.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

سازمان جهانی کار اعلام کرد:

50 درصد افراد در دنیا بدون حقوق بازنشسته می‌شوند

سازمان جهانی کار با تاکید بر دستیابی 45 کشور به استانداردها در بخش حقوق بازنشستگی اعلام کرد: 50 درصد کل افراد مسن دنیا فاقد حقوق بازنشستگی هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، سازمان جهانی کار در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد: تقریبا نیمی از کل افراد مسن در دنیا فاقد حقوق بازنشستگی هستند. در عین حال، 52 درصد افراد مسن دارای حقوق های بازنشستگی در سطح مناسب اند اما روند تثبیت آن رو به پایین است.

بر پایه این گزارش، بسیاری از زنان و مردان مسن تر در جهان هیچ امنیت درآمدی ندارند و باید تا زمانی که می توانند کار کنند. آمارها نشان می دهد در سال های اخیر کشورهای متوسط و با درآمد کم به سرعت در حال افزایش است.

بررسی سیستم بازنشستگی 178 کشور جهان نشان می دهد که بیش از 45 کشور در پوشش بازنشستگی به سطح 90 درصد رسیده و بیش از 20 کشور نیز در حال توسعه هستند و یا در حال رسیدن به استانداردها در ایجاد پوشش های بازنشستگی اند.

اعمال سیاست های تثبیت مالی از سال 2010 به بعد باعث کاهش سطح حمایت های اجتماعی برای افراد مسن شده است. این هشدار وجود دارد که در سال 2050 حقوق بازنشستگی در حداقل 14 کشور اروپایی کاهش یابد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


اعلام راهکارهای رونق صادرات غیر نفتی/

جهانگیری: اقتصاد در شرایط رکود قرار دارد/ افزایش صادرات غیر نفتی به 50 میلیارد دلار

معاون اول رئیس جمهور با تشریح سیاست های جدید دولت یازدهم برای رونق صادرات غیر نفتی اعلام کرد: در مقطع فعلی كه اقتصاد كشور در شرایط ركود قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، اسحاق جهانگیری در نشست بررسی راهكارهای توسعه صادرات غیرنفتی با تاكید بر اینكه صادرات غیرنفتی همواره یكی از وظایف دولتها در برنامه های توسعه كشور بوده است، گفت: عزم دولت تدبیر و امید این است كه توسعه صادرات را به یكی از اصلی ترین مسائل كشور تبدیل كند و در این مسیر از تدابیر و راهكارهای لازم برای افزایش حجم صادرات استفاده خواهد كرد.

معاون اول رئیس جمهوری با تاكید بر لزوم رفع موانع فراروی صادرات غیرنفتی و ایجاد تسهیلات برای صادركنندگان تصریح کرد: در كشورهای همسایه بازارهای بزرگی برای صادركنندگان ایرانی وجود دارد و باید با استفاده از راهكارهایی همچون ایجاد خط اعتباری برای كشورهای مقصد، زمینه جهش و توسعه صادرات غیرنفتی كشور را فراهم كنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه در مقطع فعلی كه اقتصاد كشور در شرایط ركود قرار گرفته است، اظهار داشت: توسعه صادرات غیرنفتی نقش تعیین كننده ای در خروج از این شرایط دارد و بر اساس نظر اكثریت اقتصاددانان، یكی از پیش‌رانهایی كه می تواند به خروج از شرایط ركود كمك كند، توسعه و رشد صادرات غیرنفتی است.

این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه یكی از ضرورت‌های توسعه صادرات را برقراری آرامش در فضای بین‌المللی كشور دانست و افزود: با تلاش های رئیس جمهور در این زمینه گام های بلندی برداشته و به توافقات خوبی با كشورهای مختلف دست یافته ایم.

وی با اشاره به وجود بازارهای صادراتی فراوان در كشورهای همسایه تبیین کرد: انتظار ما از فعالان حوزه صادرات این است كه كشورهای همسایه را جدی گرفته و برای صادرات كالا و خدمات ایرانی به این كشورها از هیچ تلاشی فروگذار نكنند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینكه جهت گیری اصلی دولت تدبیر و امید برطرف کردن چالشها و موانع بر سر راه صادرات غیرنفتی است، یادآور شد: در آینده نزدیك جلسه شورای عالی صادرات تشكیل خواهد شد تا تدابیر لازم برای رفع مشكلات مطرح شده در این جلسه اتخاذ شود.

جهانگیری تاکید کرد: با عزمی كه در دولت یازدهم برای توسعه صادرات وجود دارد و با باوری كه در دولت نسبت به ارتقاء حضور بخش خصوصی در اقتصاد كشور وجود دارد، به زودی شاهد رفع مشكلات و ایجاد تحرك جدی در صادرات غیرنفتی كشور باشیم.

در این جلسه عسگراولادی رئیس كمیسیون صادرات اتاق بازرگانی نیز با اشاره به برنامه ریزی های دولت برای توسعه صادرات، از افزایش میزان صادرات غیرنفتی در 6 ماهه اخیر خبر داد و اظهار امیدواری كرد صادرات غیرنفتی كشور تا پایان سال از رقم ۵۰ میلیارد دلار عبور كند.

وی همچنین خواستار برنامه ریزی و سیاست گذاری برای رفع چالش‌های پیش روی صادرات غیرنفتی همچون بهبود روابط خارجی، رفع تحریم های ظالمانه ، رفع مشكلات مربوط به جابجایی پول، باز بینی در تعرفه ها و مشكلات مربوط به روادید صادركنندگان شد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نویسنده ' ایران محور شرارت' : باید حاکمان ایران را ستود
390290_514.jpg
ایرنا- یک تحلیلگرکانادایی که نام ایران را در فهرست شرارت نوشت و مقابل جرج بوش گذاشت تا فشارها را علیه ایران آغاز کند، اکنون مسئولان ایران را می ستاید که در ' آستانه یک پیروزی دیپلماتیک شگفت انگیز' برابر آمریکا هستند.

' دیوید فرام' David Frum' نویسنده متن همان سخنرانی معروف جرج بوش رییس جمهور سابق آمریکا بود که سه محور ادعایی شرارت را معرفی کرد و نام ایران را هم یکی از آن سه بود.

آن سخنرانی بهانه ای برای مقام های آمریکا بود تا فشارها را علیه ایران آغاز کنند. اکنون با گذشت چند سال ، فرام اعتراف می کند که چرخ روزگار همچنان می چرخد.

پرونده هسته ای ایران در یک سال اخیر روند متفاوتی در مقایسه با سالهای گذشته طی کرده است. دستگاه دیپلماسی ایران توانسته در این مدت با بهره گیری از ظرفیتهای داخلی و بین المللی در مسیر حل این بحران ساختگی غرب گامهای بلندی بردارد .

به رغم اختلافات دو طرف،در همین یک سال دستاوردهای زیادی نصیب ایران شده است، این دستاوردها را می توان در خشم نتانیاهو و از دست دادن تمرکز وی در مجمع عمومی سازمان ملل به خوبی مشاهده کرد.

مقاله دیوید فرام (David Frum) را در این باره می خوانیم:

باید حاکمان ایران را ستود. آنها در آستانۀ کسب یک پیروزی دیپلماتیکِ شگفت انگیز در برابر ایالات متحده هستند. حتی جالب تر این است که آنها فقط با بلوف این کار را کردند. حریفان آنها از مزیت های مادی و مهمی همچون پول، فنّـاوری، قدرت نظامی، و علاوه بر اینها برخوردار بودند، اما حاکمان ایران دارای هدفی مشخص و اراده ای برای پیروزی بودند. بدون این دو ویژگی، مزیت های مادیِ حریفان کم کم ضعیف شده است.

یک سال پیش، حاکمان ایران با فاجعه ای روبرو بودند. پول رایج کشورشان سه چهارمِ ارزش خود را از دست داده بود؛ علتِ آن عمدتاً تحریم های شدید اقتصادی بود که پیش نویس آن را سناتور «مارک کِـرک» و سناتور «رابرت مِنـندِز» در سال 2011 تهیه کرده بودند و اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، در اوایل 2012 با اکراهِ بسیار آن را امضا نموده بود. تورم روندی لگام گسیخته داشت و بیکاری رو به فزونی بود. به نظر می رسید که سودمندترین متحد منطقه ایِ آنها، یعنی بشار اسد در سوریه، محکوم به فنا بود چراکه از داخل مورد حملۀ قیامی خشونت بار قرار گرفته بود و از خارج در معرض تهدید اوباما مبنی بر دخالت جهت برچیدن سلاح های شیمیایی سوریه بود.

امروز ایالات متحده و بریتانیا با بشار اسد در حال هماهنگ کردن مأموریت های بمباران هستند، البته نه بر ضد او. بخش مهمی از تحریم های ایران لغو شده است، واحد پول این کشور تقویت شده است، تورم فروکش کرده است، و تجارت و سرمایه گذاری خارجی در حال احیا شدن است. ایالات متحده مرتباً مطالبات خود در مورد محدودیت برنامۀ هسته ای ایران را کاهش داده است.

دولت اوباما از خواستۀ دیرینۀ خود مبنی بر اینکه ایران باید سانتریفیوژ های هسته ای خود را تعلیق کند عقب نشینی کرده است و در عوض صرفاً از تهران خواسته ارتباط آنها با یکدیگر را قطع نماید. ظرفیت غنی سازی ایران تغییری نخواهد کرد و ایران می تواند پیشرفتِ خود به سوی سلاح هسته ای را تقریباً در هر زمانی از سر بگیرد، در حالی که تنها چیزی که از دست می دهد مدت زمان لازم برای اتصال مجدد مجموعۀ لوله هاست.

پیشنهاد اخیری که ارائـه شده آخِـرین مورد از عقب نشینی های آمریکاست. مذاکره کنندگان ایرانی هر بار امتیازات ارائه شده از سوی آمریکا را بی ارزش شمرده و بر کسب امتیازات بیشتر اصرار ورزیده اند. تا جایی که افراد در خارج از مذاکرات می بینند، آنها [ایرانی ها] این امتیازات را به دست آورده اند. طبق روند کنونی، هرگونه توافق نهایی ایران را در آستانۀ توانمندیِ ساخت سلاح های هسته ای متوقف خواهد کرد – البته این بار با این تفاوت که آمریکا حق هرگونه اقدام غیرنظامی برای ممانعت از حرکت نهاییِ ایران در تکمیل بمب را از خود سلب نموده است.

چه دستاورد فوق العاده ای در مذاکرات! باید آن را به عنوان یک مطلب درسی در دانشگاه ها تدریس کنند. حاکمان ایران به راستی چطور توانستند این کار را بکنند؟

ایران در حالی وارد مذاکرات شد که چیزی برای خرید و فروش داشت. جنس فروختنی برنامۀ هسته ای بود؛ آنچه قرار بود خریداری شود روابط عادی تر با ایالات متحده و جهان غرب بود.

مذاکرات به این علت آغاز شد که ایالات متحده ابزارهای اِعمال زور قدرتمندی بر ضد ایران در اختیار داشت: از تحریم ها گرفته تا خرابکاری و نیروی نظامی. اما حاکمان ایران همتایان خود را ارزیابی کردند. آنها دریافتند که همتایانشان تقریباً به اندازۀ خود ایرانی ها مخالف به کارگیری آن ابزارهای اِعمال زور هستند. حربه ای که دشمنت می ترسد از آن استفاده کند اصلاً حربه نیست.

ایالات متحده پاداش ها یا مشوّق هایی نیز داشت که ارائه کند و مهم ترینِ آنها کاهش تحریم ها و عادی سازی روابط ایران و آمریکا بود. با این حال، حتی پیش از پیشروی های داعش در شمال عراق، دولت اوباما به این نتیجه رسیده بود که خودش بیش از ایران به این پاداش ها نیاز دارد. درست همانگونه که تهدیدی که نتوانی از آن استفاده کنی اصلاً تهدید نیست، پاداشی نیز که خودت مشتاق استفاده از آن هستی دیگر چندان پاداش به شمار نمی آید.

نتیجۀ بدیهی: ایالات متحده — که مذاکرات را از موضع قدرت آغاز نمود — در تمام مدت مذاکرات همچون طرفِ ضعیف تر عمل کرده است. آمریکا آشکارا مشتاق توافق بود و ایران نیز از این اشتیاق استفاده کرد. یک نقطۀ عطف شایان توجه در مسیر سقوط آمریکا تصمیم اتخاذ شده در ماه ژوئیه مبنی بر تمدید شش ماهۀ مذاکرات هسته ای بود، آن هم درست 20 روز پس از آنکه آقای جان کِری طی مقاله ای در روزنامۀ واشنگتن پست هشدار داده بود هیچ تمدیدی در کار نیست مگر اینکه ایران «تمایل صادقانه ای به رفع نگرانی های مشروعِ جامعۀ جهانی نشان دهد». در عوض، ایران همچنان سرسختی نشان داد و هر طور که بود موفق به تمدید مذاکرات شد. از آن زمان به بعد، مذاکره کنندگان ایرانی کاملاً متقاعد شده بودند که در برابر دشمنان سست ارادۀ خود دستِ بالا را دارند.

حاکمان ایران هوشمندانه تمام اصول مذاکره را وارونه کردند: به جای اینکه برنامۀ هسته ای خود را تقدیم کنند تا آشتی برقرار شود، آشتی را پیشنهاد دادند تا در عوض ایالات متحده سطح بالاتری از ظرفیت هسته ایِ ایران را بپذیرد. آنها آمریکایی ها را متقاعد ساختند که آنچه ایران شدیداً بدان نیاز دارد — یعنی ایجاد روابط حسنه با آمریکا — حتی بیشتر به نفع خود آمریکاست. آنها ایالات متحده را متقاعد نمودند که آمریکاست که باید امتیازات هسته ای بدهد تا به این آشتی دست یابد، نه ایران. در تاریخچۀ فریبکاری ها، دستاوردی بزرگتر از این دیده نمی شود.

ما به سوی نتیجه ای می رویم که بر اساس آن ایران نه تنها هرچه می خواست را به دست می آورَد، بلکه هیچ چیزی هم در ازای آن نمی پردازد؛ همچنین، نه تنها کلاه بزرگی سر آمریکا خواهد رفت، بلکه قربانیان این کلاهبرداری با دوستان خبرنگار خود دربارۀ پیروزی دیپلماتیک خود سخن خواهند گفت و رقّت انگیزتر اینکه این را باور هم خواهند کرد.
 
بالا