• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


اقتصادی > اقتصاد کلان
فصل جدید تجارت ایران و هند؛

سفر سیف به هند برای گشایش نقل و انتقالات ارزی/ ایجاد خط اعتباری یک میلیارد دلاری

خبرگزاری مهر- گروه اقتصادی: اگرچه لغو تحریم‌های ایران به خصوص در مورد مسائل بانکی، هنوز شکل عملیاتی به خود نگرفته و انتظار به سرانجام رسیدن مذاکرات نوامبر را می‌کشد، اما تجار ایرانی می گویند که سفرهای رئیس کل بانک مرکزی به کشورهای مختلف از جمله چین و هند برای گشایش نقل و انتقالات ارزی موثر بوده و به زودی ولی الله سیف، سفری را به هند خواهد داشت تا بتواند گام جدیدی را برای سهولت تجارت ایران با دنیا بردارد.
به گزارش خبرنگار مهر، بعد از تشدید تحریم ها علیه اقتصاد ایران و هدف قرار گرفتن بانک مرکزی به عنوان یکی از نهادهای موثر در اقتصاد، غربی ها در کنار امریکایی ها که مسبب اصلی تحریم بانک مرکزی ایران بودند، راه تحریم بانکی را در پیش گرفتند و علاوه بر قرار دادن بانک های ایرانی در فهرست تحریم ها، به بانک های کشورهای مختلف دنیا نیز هشدار دادند که اگر وارد مراودات مالی با ایران شوند، متحمل زیان های سنگینی بابت جریمه خواهند شد.

همین اشاره غربی ها کافی بود تا مراودات بسیاری از بانک های دنیا با بانک مرکزی ایران قطع شود و نقل و انتقالات پول برای تجار و بازرگانان ایرانی به سختی صورت گیرد، در ادامه پول های بانک مرکزی ایران نزد سایر بانک های دنیا بلوکه شد و در مرحله بعد، تنها معدود کشورهایی بودند که با ایران مراودات بانکی آن هم در خفا داشتند و به محض اینکه غربی ها متوجه می شدند، راه را برای انتقال پول حاصل از فروش کالاهای ایرانی و صادرات غیرنفتی ایران می بستند.

در این میان نقش آفرینی دو کشور هند و چین در انجام مراودات مالی ایران با دنیا البته با کارمزدهای بالا، حائز اهمیت بود؛ اگرچه این دو کشور به خریدار عمده نفت ایران نیز تبدیل شده و در کنار صادرات غیرنفتی ایران که ملزم بود دلارش را به داخل ایران بازگرداند، قرار بر این شد که این دو کشور به ازای صادرات نفت، کالاهای مورد نیاز ایران را نیز تامین کنند.

بنابراین هند و چین وارد خرید کلان نفت ایرانی شدند و بر این اساس، قرار بر این شد که به واسطه تجار و بازرگانان ایرانی، تهاتر کالایی میان ایران با این دو کشور صورت گیرد؛ اگرچه بعد از گذشت مدتی، هند از پرداخت پول نفت ایران سر باز زد.

اما اکنون مقامات هندی به شدت فعال شده اند تا در فضایی که به نفع اقتصاد ایران در دنیا پیش می رود، آنها هم سهمی داشته باشند. اگرچه فعالان اقتصادی ایران می گویند که اگر تحریم ها نبود، مراودات تجاری ایران با هند به رقم کنونی فعلی نمی رسید، چراکه تجار و بازرگانان هندی، به شدت بدقول هستند و تقلب زیادی را در فروش کالاهای خود به تجار ایرانی به کار بسته اند.

در عین حال، چین نیز که 18 میلیارد یورو معادل 22 میلیارد دلار از پول های حاصل از فروش نفت ایران را بلوکه کرده بود، با مذاکرات رئیس جمهور و مقامات ایرانی و البته رایزنی های مستمر و موثر ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی، اکنون تعهد کرده تا 70 میلیارد دلار فاینانس برای پروژه های ایرانی گشایش کند.

هند هم در این راستا فعال شده و به تازگی، خط اعتباری یک میلیارد دلاری را برای تجار و بازرگانان ایرانی اختصاص داده تا بتوانند از این فرصت استفاده کرده و مراودات خود را با هند را نیز گسترش دهند، اگرچه تمایل چندانی از سوی تجار ایرانی برای این موضوع وجود ندارد، چراکه برخی از آنها سابقه خوبی از فعالیت با تجار هندی به خاطر ندارند.

به همین دلیل، ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی به زودی عازم هند خواهد شد تا بتواند با رایزنی با مقامات و همتایان خود در این کشور، گشایش جدیدی را به نفع تجار و فعالان اقتصادی ایران در زمینه ارزی و نقل و انتقالات پول ایجاد کند.

دی پی سریواستاوا، سفیر هند در ایران با تائید خبر سفر رئیس کل بانک مرکزی ایران در آینده ای نزدیک به هند می گوید: در مذاکراتی که به تازگی میان وزیر امور خارجه هند با حسن روحانی، رئیس جمهور ایران داشته، قرار بر این است که فروش نفت ایران به هند ادامه یابد و طبق توافقات، هند بخشی از پول نفت ایران را به روپیه می پردازد.

وی در خصوص ایجاد خط اعتباری یک میلیارد دلاری میان ایران و هند نیز می افزاید: به واسطه این خط اعتباری، تا سقف 85 درصد، امکان پرداخت در پروژه ها فراهم شده است.

به گفته سفیر هند در ایران، از جانب هند محدودیتی برای استفاده از این خط اعتباری وجود ندارد و این بستگی به تصمیم ایران دارد. این موضوع می تواند در سفری که رییس بانک مرکزی ایران به هند خواهد داشت، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی تصریح می کند: اکنون 90درصد هزینه صادرات به هند به صورت پیش پرداخت و 10 درصد از طریق گشایش LC پرداخت می شود. ما به این ترکیب اعتراضی نداریم اما اگر سهم LC در نقل و انتقال پول بیشتر بود، منابع بلوکه شده ایران در هند نیز کمتر بود. این مسایل باید با رزرو بانک هند در میان گذاشته شود. ضمن آنکه متنوع کردن کانال های بانکی در دستور کار قرار دارد.

سفیر ایران در هند از انتقال 10.75 میلیارد دلار به ازای بخشی از فروش نفت ایران به روپیه خبرداده و می گوید: این رقم مجموع عددی است که هند به ازای خرید نفت از ایران پرداخته است.

به گزارش مهر، حجم مبادلات تجاری ایران و هند در 5 ماهه نخست سال جاری، معادل 41 میلیارد و 620 میلیون دلار بوده است به روایت آمار گمرک ایران، حجم مبادلات تجاری ایران در 5 ماه نخست سال 1393 به 41 میلیارد و620 میلیون دلار رسیده است. در این مدت 19میلیارد و 639 میلیون دلار صادر و به میزان 21 میلیارد و981 میلیون دلار کالا وارد ایران شده است.

در سال جاری ، چین، عراق، امارات متحده عربی، افغانستان و هند به ترتیب در صدر فهرست مقاصد صادراتی ایران قرار گرفته اند. هند در 5 ماهه نخست سال 1393 مانند سال گذشته، پس از چین و امارات در جایگاه سوم کشورهای صادرکننده به ایران قرار گرفته است
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
قول نوبخت برای کاهش نرخ تورم تا آخرسال
پیشخوان روزنامه دنیای اقتصاد
محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبری به بیان جزئیات بودجه‌نویسی دولت برای سال 94 پرداخت.
محمدباقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با حضور در گفت‌وگوی ویژه خبری به بیان جزئیات بودجه‌نویسی دولت برای سال 94 پرداخت.

به گزارش تسنيم، نوبخت در خصوص فوائد سر موقع تحویل دادن بودجه گفت: باید در انتظار آثار مثبت انضباط بودجه‌ای از جمله به وقت دادن بودجه باشیم و طبیعی است که وقتی بودجه را به وقت می‌دهیم، مجلس به وقت به آن رسیدگی کرده و دولت نیز موفق شد برای نخستین بار قانون بودجه سال 93 را در سال 92 منتشر کند و تمام ضوابط مالی و آیین‌نامه اجرایی آن را تصویب کند.

وی ادامه داد: بنابراین بعد از اول فروردین‌ماه سال جاری کشور دارای بودجه و آیین‌نامه‌های اجرایی بود؛ همچنین طرح‌های عمرانی و اتمام آن، خروج از رکود، رشد اقتصادی، کاهش نرخ تورم و اجرای درست هدفمندی از اهدافی بود که ما توانستیم از آغاز سال جهت اجرای آن عمل کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما به مجلس قول دادیم که به وقت بودجه را تحویل دهیم، افزود: نکته دیگر این است که آیا براساس قولی که به مردم داده‌ایم توانسته‌ایم طرح‌های عمرانی را اولویت قرار دهیم یا خیر؛ طی گزارش رسمی خزانه کشور برای بیمه شش ماهه اول سال موفق شدیم بیش از 10 هزار و 800 میلیارد تومان اعتبارات طرح‌های عمرانی را پرداخت کنیم. البته این موضوع 2 مرحله تخصیص و پرداخت دارد و این رقم نسبت به 6 ماهه حدود 53 درصد می‌شود و نسبت به سال قبل نیز بیش از 333 درصد است.

نوبخت گفت: برای اینکه بتوانیم تمام طرح‌های عمرانی و آبادانی را در استان‌ها آغاز کنیم، در 6 ماهه اول امسال 100 درصد اعتبارات طرح‌های عمرانی را پرداخت کردیم که این رقم نسبت به سال قبل در همین موقع بیش از 12 برابر شد. البته تردید ندارم و امیدوارم که تا پایان اسفندماه اعلام کنیم که 246 طرح ناتمام عمرانی را به اتمام برسانیم. همچنین تمام طرح‌هایی که رئیس‌جمهور به مردم اعلام کردند که تا پایان امسال به اتمام می‌رسد را به وسیله ویدیو کنفرانس افتتاح کنیم.

وی اظهار داشت: امیدوارم تا پایان دوره ماموریت 4 ساله بخشی بزرگی از مشکلات کشور را از پیش پا برداریم.

سخنگوی دولت در خصوص جزئیات بودجه سال آینده گفت: ما تعهدات و تکالیف قانونی برای اصلاح **** بودجه‌ریزی داریم؛ از جمله بند 32 و 34 سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم ***** برای برنامه پنجم توسعه این بود که بودجه به صورت عملیاتی برنامه‌ریزی کنیم. ما سال گذشته چند دستگاه را بر این اساس عملیاتی کردیم؛ کار دیگر ما این است که براساس قیمت تمام شده و میزان بهره‌وری دستگاه اجرایی، بودجه آن را برنامه‌ریزی کنیم و برای این اقدام کارگاه آموزشی و دوره‌هایی را تشکیل داده‌ایم که دستگاه‌های اجرایی از این شیوه مدرن استفاده کند.

نوبخت ادامه داد: امسال بودجه را به صورت عملیاتی تقدیم مجلس کرده و با همکاری مجلس تمام تبصره‌های تکراری را جدا کرده و به صورت لایحه تقدیم مجلس می‌کنیم. بنابراین بودجه شفاف، روشن، مختصر و با پیوست‌های مختلف به مجلس ارائه می‌کنیم.

وی یادآور شد: البته بیش از آنکه خود را به اعداد و ارقام در بحث بودجه محدود کنیم، باید آثار آن را در زندگی شهروندان مشاهده کرده و تاثیر بودجه را در رشد اقتصادی و نرخ تورم مشخص کنیم.

سخنگوی دولت در خصوص نرخ تورم گفت: با توجه به اینکه نرخ تورم بالای 40 درصد بود در این بودجه اعلام کردیم که برای سال 93 موفق می‌شویم بودجه را بین 20 تا 23 یا 18.5 تا 21.5 درصد برسانیم ولی خیلی‌ها گفتند این امکان‌پذیر نیست اما براساس آمار بانک مرکزی نرخ تورم به 21 درصد و براسا‌س آمار مرکز آمار این نرخ به 20.6 درصد رسید و تا پایان سال نرخ تورم را به زیر 20 درصد می‌رسانیم.

نوبخت با اشاره به آمار رشد اقتصادی کشور در سال‌های اخیر یادآور شد: رشد اقتصادی سال 91، 6.8- درصد و در سال 92، 1.9- درصد بود ولی ما اعلام کردیم که این رقم را در سال 93 از 1.5 درصد مثبت رشد اقتصادی تا 0.3 درصد رشد می‌رسانیم و بانک مرکزی نرخ رشد اقتصادی 3 ماهه اول امسال را نسبت به 3 ماهه اول سال 92، 4.6 درصد اعلام کرد.

وی گفت: ما در سال گذشته حدود 23 هزار میلیارد تومان صرف طرح‌های عمرانی کردیم که 11 هزار میلیارد تومان آن را تا بهمن سال 92 هزینه کردیم و 12 هزار میلیارد تومان را فقط در اسفندماه 92 صرف طرح‌های عمرانی کردیم. بنابراین ما در سال 92 به طرح‌های عمرانی اعتبار خوبی اختصاص دادیم و در 28 اسفند 92، 4 هزار و 810 میلیارد تومان به اعتبارات عمرانی پول اختصاص دادیم. بنابراین سال قبل به اعتبارات عمرانی عددی ندادیم. در حالی که برای امسال بیش از 12 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص دادیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با آماری از رشد اقتصادی در 3 ماهه اول امسال در حوزه‌های پتروشیمی و صنایع و معادن ارائه کرد و گفت: در حوزه پتروشیمی در 3 ماهه اول نسبت به 3 ماهه دوم مقدار تولید 4.4 درصد رشد، مقدار فروش 4.2 درصد افزایش، ارزش فروش 18 درصد رشد و مقدار صادرات 8 درصد افزایش داشته است. همچنین در حوزه صنایع و معادن در 3 ماهه اول سال قبل میزان رشد 0.7- درصد بود که به 8.1 دهم درصد رسید. بنابراین مجموع این اتفاقات در 3 ماهه اول امسال نشان داد که نسبت به سال قبل شاهد رشد بوده‌ایم و رشد اقتصادی براساس وعده دولت حاصل شد.

نوبخت تاکید کرد: ما به دنبال 2 چیز بوده‌ایم؛ اول اینکه در عرصه داخلی نشان دهیم که با اتخاذ سیاست‌های درست و سنجیده می‌توان رشد اقتصادی را افزایش و نرخ تورم را کاهش داد و به دنیای زورگویی که ما را تحریم کرده و فکر کرده که اگر ایران را تحریم کند ملت‌اش دستش را بالا می‌برد و این تحریم‌ها باعث می‌شود از پای دربیاید، باید به آنها نشان دهیم که با اتکا به اقتصاد مقاومتی و با تلاش دولت می‌توانیم کشورمان را اداره کنیم.

وی ادامه داد: اگر بنا به هر دلیلی شرایط ما تغییر نکند و حتی شرایط نسبت به وضع موجود بدتر شود، دولت برنامه مناسبی با آن شرایط دارد و امیدوارم با قدرت مذاکره دیپلمات‌های ما بتوانیم در عرصه جهانی از حق ملت ایران دفاع کنیم و آنها باید بدانند اگر تحریم هم بکنند، توان ما کاهش نخواهد یافت و باید پرسید آیا با وجود این تحریم‌ها توان هسته‌ای ما کاهش یافته است.

سخنگوی دولت تصریح کرد: کشور ما می‌تواند در زراد ورود پیدا کرده و اتم را بشکافد و از انرژی هسته‌ای استفاده کند و در علم فضایی و ماهواره‌ها پیش برویم؛ پس زمانی که ما می‌توانیم در سایر علوم پیشرفت کنیم چرا در علم اقتصاد نتوانیم. این علم در نزد تیم اقتصادی ما وجود دارد.

نوبخت با بیان اینکه از روز آغاز به کار دولت در روزهای یکشنبه و پنجشنبه صبح‌ها از 8 تا 12 ظهر شخص رئیس‌جمهور در جلساتی با تیم اقتصادی و مشاورین خود حضور پیدا می‌کنند ، گفت: همه توان ما در این جلسات این است که چه کنیم که راهکار بهتری برای رشد اقتصادی داشته باشیم. ضمن اینکه شهادت می‌دهم اکثر همکاران بنده در دولت به خصوص شخص رئیس‌جمهور کمتر از 18 تا 19 ساعت در دولت کار نمی‌کند .

وی در خصوص سهم تولید و بهداشت در اجرای هدفمندی یارانه‌ها گفت: قانون به ما می‌گوید بخشی از افزایش قیمت‌ها یعنی 50 درصد را می‌توانیم بین خانوارها توزیع کنیم. حالا باید پرسید آیا مردم رأس 22 هر ماه نتوانستند یارانه دریافت کنند؟ ما قول دادیم از کسانی که درآمد کمتری دارند، به صورت سبد غذایی حمایت کنیم. ضمن اینکه در 3 ماهه اول امسال سهم این افراد را داده و در 3 ماهه دوم نیز این سهم را به صورت کارتی ارائه می‌دهیم. همچنین ما قول داده‌ایم که سهم هدفمندی را صرف کسری بودجه دولت نکنیم.

سخنگوی دولت تاکید کرد: ما قول دادیم قبل از آینکه 6 ماهه اول سال جاری به اتمام برسد، 100 درصد اعتبارات مربوط به طرح تحول سلامت را ارائه دهیم و امروز می‌گویم که معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری بیش از 100 درصد 6 ماهه منابع طرح تحول سلامت را به وزارت بهداشت پرداخت کرده است.

نوبخت درباره سهم تولید از هدفمندی یارانه‌ها افزود: در خصوص تولید قرار شده 5 هزار و 727 میلیارد تومان از 300 تومان افزایش قیمت بنزین که 4 هزار و 800 میلیارد تومان را به بهداشت اختصاص دادیم، صرف تولید کنیم؛ با توجه به اینکه کار را از اردیبهشت‌ماه آغاز کردیم، در تحصیل منابع با مشکل مواجه شدیم. ولی توانستیم طرح تحول سلامت را به پیش ببریم.

وی ادامه داد: ما در هیئت وزیران تصثبیت کردیمکه 5 هزار 727 میلیارد تومان بخش تولید را به صورت یارانه نقدی به واحدهای تولیدی ندهیم چرا که موجب آفت می‌شود ولی این امکان را فراهم کردیم که با توجه به اینکه امسال بیش از 140 هزار میلیارد تومان اعتبارات در امور مختلف از جمله تولید داده می‌شود. و نرخ سود بانک‌ها برای تولیدکنندگان سنگین است، مقرر شد مابه‌التفاوت سودی که بانک‌ها دریافت می‌کنند و نرخی که ما به آن تمایل داریم را دولت پرداخت کند.

سخنگوی دولت افزود: ما در هیئت دولت برای بخش صنعت معدن 12000 میلیاردتومان، بخش کشاورزی 1000 هزار میلیارد تومان، بخش برقی کردن چاه‌های کشاورزی 200 میلیارد تومان، حمل و نقل درون و برون‌شهری 1200 میلیارد تومان، مشوق‌های صادراتی 100 میلیارد تومان و حمایت از واحدهای تولید برق 1421 میلیارد تومان اختصاص دادیم و این ارقام در هیئت وزیران تصویب شده است و این واحدها باید به بانک‌ها مراجعه کرده و با توجه به تعهد دولت طرح‌های خود را ارائه دهند.

نوبخت در پایان گفت: ما این ارقام را به هر طرح تولیدی ارائه نمی‌دهیم بلکه طرح‌هایی که موجب رشد تولید و افزایش اشتغا می‌شوند در لیست دریافت این کمک‌ها قرار می‌گیرند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
فوربس تحلیل کرد: اوپک به پایان راه خود رسیده است؟
اقتصاد > انرژی - تسنیم نوشت:
نشریه اقتصادی فوربس با اشاره به سقوط قیمت نفت و انفعال اوپک نوشت: ظهور آمریکا به عنوان یک تولید کننده عمده و نیاز شدید روسیه به فروش نفت که هر دو خارج از اوپک هستند در حال تضعیف این سازمان و ایجاد اختلاف در بین اعضای آن است.

به نقل از پایگاه خبری فوربس، تاکنون ثابت شده که میزان دقت و صحت گزارش‌ها در مورد پایان عمر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به اندازه گزارش‌ها در مورد مرگ مارک تواین است.

در سال ۱۸۹۷، مارک تواین، رمان‌نویس مشهور، اعلام کرد که خبر مرگ وی اغراق آمیز بوده است.

اوپک یک سازمان صادرکننده نفت است که عمدتا متشکل از کشورهای عربی است و چند کشور غیر عرب نظیر ونزوئلا نیز در طی ۳۰ سال اخیر عضو آن بوده‌اند.

اما با توجه به اینکه اوپک در حال از دست دادن کنترل خود بر بازار نفت است و دو بازیگر مهم جدید (آمریکا و روسیه) در حال ظهور در صنعت نفت هستند، این بار ممکن است شرایط دشوارتر از گذشته باشد.

هیچ کدام از این کشورها تمایلی به تثبیت قیمت نفت برای همیشه ندارند و این انگیزه اصلی تشکیل و ادامه کار اوپک است.

روسیه باید تا حد امکان نفت و گاز تولید کند و تلاش نماید بودجه خود را که عمدتا وابسته به نفت است، متوازن نگاه دارد. این در حالی است که اقتصاد بسیار متنوع آمریکا در حال بهره‌مند شدن از مزایای افزایش تولید نفت و کاهش قیمت‌هاست.

آنچه به مشکلات کشورهای عضو اوپک نظیر ایران، عربستان و عراق می‌افزاید استفاده از نفت به عنوان ابزار فشار در جریان اختلافات بین آمریکا و روسیه بر سر بحران اوکراین است..

برخی شرکت‌ها، از جمله اکسون موبیل در میانه اختلاف آمریکا و روسیه گیر افتاده‌اند. اخیرا اکسون موبیل در منطقه کارا سی در آب‌های شمال سیبری موفق به کشف نفت شده است.

اما دردسرهای پیش روی اکسون موبیل، در مقایسه با فشارهای ایجاد شده در درون اوپک ناچیز است. با کاهش قیمت نفت به نزدیکی ۹۰ دلار، کل بودجه‌های دولتی تحت فشار قرار گرفته‌اند.

دلیل کاهش قابل توجه قیمت نفت کاهش رشد اقتصاد جهانی و افزایش تولید به خصوص از سوی امریکاست که از مزایای تولید نفت به روش شیل استفاده می‌کند.

بر اساس اعلام آژانس بین‌المللی انرژی، آمریکا در طی چند هفته آینده جای عربستان را به عنوان بزرگترین تولید کننده نفت و گاز جهان خواهد گرفت، جایگاهی که از سال ۱۹۹۱ در اختیار این کشور عربی بوده است.

ظهور آمریکا به عنوان یک تولیدکننده عمده و نیاز شدید روسیه به فروش نفت و گاز، در حال تضعیف اوپک و ایجاد اختلاف در بین اعضای آن شده است.

ایران هفته گذشته خواهان اقدام اوپک برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت شد.

هیچ پیشنهادی وجود ندارد که با توجه به کاهش قدرت تاثیر گذاری اوپک بر بازار به دلیل افزایش حضور آمریکا و روسیه در بازار، چگونه می‌توان قیمت نفت را افزایش داد.

این وضعیت نامناسبی است که بر اوپک سایه افکنده است. سازمانی که با دستکاری در میزان تولید خود و تغییر قیمت نفت، توانسته است از بحران‌های گذشته زنده بیرون بیاید این بار شرایطش متفاوت خواهد بود، زیرا افزایش قیمت نفت از کشورهایی بیرون از اوپک ناشی می‌شود.

در حالی که اوپک در گذشته تمایل داشت از نفت به عنوان سلاحی علیه کشورهای غربی مصرف کننده استفاده کند، اما این بار یک مصرف‌کننده بزرگ نفت (آمریکا) و یک کشور غیر عضو معتاد به درآمد نفتی (روسیه) هستند که در حال استفاده از نفت به عنوان به عنوان یک سلاح اقتصادی هستند.

نفت همواره مایه دردسر بوده است. اما امروز بحران نفتی دامن کشورهایی را گرفته است که زمانی به مدد دارا بودن این انرژی حیاتی شرایط خود را به بقیه کشورهای جهان دیکته می‌کردند و این می‌تواند نشانه‌ای از پایان تاریخ مصرف اوپک باشد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
این طرح فارغ التحصیلان بیکار را جذب می‌کند



دفتر توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اخیرا از بررسی آیین‌نامه **** هماهنگ اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی خبر داده و اعلام کرده است که در صورت تصویب این آیین‌نامه، بخش قابل توجهی از دانش آموختگان بیکار جذب بازار کار شده و ماهانه از سوی واحد پذیرنده و دستگاه مجری به کارورز کمک هزینه کارورزی پرداخت خواهد شد.



به گزارش خبرنگار ایسنا، بررسی آیین‌نامه **** هماهنگ اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی در راستای بخشنامه بودجه سال 94 صورت گرفته است که به موجب آن استمرار **** کارورزی برای افزایش مهارت نیروی کار دانش آموخته پیش‌بینی شده است.



افزایش اشتغال مولد و کاهش بیکاری از جمله سرفصل‌های مهم در بودجه سالیانه به شمار می‌رود که حمایت از کارآفرینان در بخشهای مختلف اقتصادی و استمرار **** کارورزی با هدف افزایش مهارت نیروی کار دانش‌آموخته برای ورود به بازار کار در آن مورد تاکید واقع شده است.



در این بخشنامه همچنین پیش‌بینی اعتبارات وجوه اداره شده و کمک‌های فنی اعتباری برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های اشتغالزای بخش‌های خصوصی و تعاونی، توسعه و گسترش آموزش‌های کسب و کار، ارتقای کیفیت و اثربخشی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و علمی کاربردی با رویکرد ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان مطابق ماده 80 قانون برنامه پنجم توسعه و‌ حمایت از کارآفرینان بخش‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دیده شده است.








محمد کارگر - مدیرکل توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار وزارت کار - حجم فارغ التحصیلان دانشگاهی و شرایط بازار کار را درباره اجرای طرح **** کارورزی ضروری می‌داند و می‌گوید: هدف طرح این است که با افزایش قابلیت جذب و اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی از طریق انتقال مهارت و استفاده از تجربه و دانش موجود در بنگاههای اقتصادی، زمینه انتقال دانش از دانش آموخته به بنگاه اقتصادی فراهم و با ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب و کار در افراد تحصیلکرده امکان جذب آنها به بازار کار ایجاد شود.



وی اجرای طرح را موجب به کارگیری نیروهای متخصص و کارآمد در واحدهای اقتصادی و کمک به فارغ التحصیلان جوان برای دستیابی به شغل پایدار و مولد می‌داند.



به گزارش ایسنا، طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی جزو مصوبات شورایعالی اشتغال است که بازنگری آیین‌نامه و دستورالعمل اجرایی آن در دستور کار دولت قرار دارد.



به موجب آیین‌نامه جدید **** هماهنگ اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی که ظاهرا اندکی متفاوت از آیین‌نامه قبلی است، شرط احراز دانش آموخته بیکار برای برخورداری از مزایای طرح، سپری شدن حداقل شش ماه از تاریخ اخذ مدرک تحصیلی، ثبت نام در دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی غیردولتی و عدم سابقه شرکت در دوره کارورزی لحاظ شده است.



طول دوره کارورزی برای هر کارورز حداقل شش ماه و حداکثر 12 ماه و به پیشنهاد واحد پذیرنده تعیین شده و دانش آموختگان بیکار دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تحت پوشش این طرح قرار دارند.



نکته قابل توجه اینکه در این طرح ماهانه کمک هزینه کارورزی که رقمی در حدود 400 هزار تومان است به کارورز پرداخت می‌شود، البته میزان کمک هزینه کارورزی همه ساله از سوی دبیرخانه شورای عالی اشتغال پیشنهاد و پس از تأیید بالاترین مقام دستگاه مجری، جهت اجرا ابلاغ می‌شود.



همچنین در آیین‌نامه جدید عنوان «بیمه عمر و حوادث» با حذف بیمه عمر به «بیمه حوادث» تغییر نام پیدا کرده و مدت قرارداد کار بین واحد پذیرنده و کارورز در صورت تمایل واحد پذیرنده برای به کارگیری کارورز از چهار سال به یک سال کاهش یافته است؛ پیشتر مقرر شده بود در صورتی که واحد پذیرنده با کارورز قرارداد حداقل 4 ساله منعقد کند، حق بیمه کارورز به مدت 3 سال از سوی سازمان فنی و حرفه‌ای تأمین شود که ظاهرا حذف این بخش موجب کاهش مدت قرار داد شده است.



در همین راستا، بابک هاشمی‌پور - رییس کانون انجمن‌های صنفی کاریابی‌های کشور - به فرایند اجرای طرح اشاره می‌کند و می‌گوید: طرح کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی یکی از طرح‌های موثر در حوزه اشتغال و رفع بیکاری فارغ التحصیلان است که در معاونت اشتغال وزارت کار طراحی شده و در صورت تصویب از طریق کاریابی‌ها اجرا می‌شود.



وی می‌افزاید: با توجه به اینکه بانک اطلاعات کارجویان و کارفرمایان در اختیار مراکز کاریابی است، فرایند کار توسط کاریابی‌ها دنبال خواهد شد.



به گفته رییس کانون انجمن‌های صنفی کاریابی‌های کشور بر اساس این طرح، به هر کارورز در طول مدت یک سال ۴۰۰ هزار تومان ماهیانه حقوق پرداخت می‌شود اما فرد کارورز در این مدت مشمول قانون کار نیست و می‌تواند به صورت خویش‌فرما از مزایای بیمه استفاده کند.



هاشمی‌پور همه فارغ‌التحصیلان بیکار دارای مدرک فوق دیپلم به بالا را مشمول استفاده از مزایای این طرح می‌داند و می‌گوید: ورود این عده به طرح پس از احراز شرایط لازم و ثبت‌نام در یکی از مراکز کاریابی صورت می‌گیرد.



وی همچنین از ارائه پیشنهادی خبر می‌دهد که بر اساس آن پرداخت حقوق ماهانه به کارورزان به تناسب مدارک تحصیلی آنها افزایش پیدا می‌کند.



به گزارش ایسنا، با مشخص شدن منابع مالی و بودجه‌ای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی، اعمال موارد اصلاحی در آیین‌نامه جدید و بازنگری نهایی، طرح به اجرا درخواهد آمد. البته در حال حاضر روشهای تامین منابع مالی مورد نیاز طرح از محل‌های مختلف پیش‌بینی شده تا زمینه اجرای طرح هرچه بیشتر افزایش یابد.



اما طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی تا چه اندازه می‌تواند به جذب فارغ التحصیلان و ورود آنها به بازار کار کمک ‌کند؟



حمید حاج اسماعیلی - تحلیلگر بازار کار - نظر متفاوتی در این زمینه ارائه می‌دهد و می‌گوید: مشکل اساسی بازار کار نداشتن نیروی کار ماهر نیست بلکه ظرفیت‌سازی برای اشتغال است.



وی فارغ التحصیلان دانشگاهی را جدی‌ترین جویندگان کار در کشور نام می‌برد و می‌گوید: در حال حاضر کارجویان بسیاری در کشور داریم که مهارت و تخصص لازم را در اختیار دارند ولی مشکل اینجاست که بستر کار فراهم نیست از این رو دولت باید به سمت ظرفیت‌سازی در بازار کار حرکت کند.








این تحلیلگر بازار کار عمده فارغ التحصیلان دانشگاهی را نیروهای فنی و مهارت آموخته عنوان و تاکید می‌کند: به دلیل محدودیتهای ایجاد شده در بازار کار،‌ نبود حمایت جدی از فارغ التحصیلان و عدم ظرفیت‌سازی دولت برای جذب دانش آموختگان و کارجویان، بازار کار نمی‌تواند آنها را جذب کند.



به گفته حاج اسماعیلی طی دو دهه گذشته فارغ التحصیلان دانشگاهی و نیروی کار گسترده‌ای به بخش‌های صنعت و کشاورزی افزوده شده است ولی ایجاد نشدن ظرفیت مناسب برای اشتغال دانش آموختگان این بخش‌ها موجب شده تا امروز میزان اشتغال این دو بخش پایین باشد.



او می‌گوید: زمانی در بخش کشاورزی نرخ اشتغال 26 درصد بود ولی اکنون نرخ اشتغال بخش کشاورزی به زیر 15 درصد رسیده که نشانگر کاهش حمایت دولتی از این بخش است و علاوه بر آن مشکلاتی هم که در بخش منابع آبی و گردش نقدینگی به وجود آمده این بخش را محدودتر کرده است.



به گزارش ایسنا در شرایط کنونی اقتصاد، نبود تعادل میان عرضه و تقاضا در بازار کار به صورت مازاد نیروی کار یا کمبود تقاضای نیروی کار به وضوح قابل مشاهده است. در این بین دانش آموختگان جوان دانشگاهی با وجود سرمایه‌گذاری و صرف هزینه بسیار برای بهره‌گیری از آموزش‌های دانشگاهی، از امکان نسبتاً کمی برای یافتن شغل مناسب و مرتبط با رشته و تخصص خود برخوردارند؛ پژوهش‌ها نشان می‌دهد که کمبود مهارت و تجربه لازم یکی از عواملی است که موجب تشدید این شکاف در سالهای اخیر شده است.



طرح کارورزی دانش آموختگان، مکمل آموزشهای دانشگاهی و پیش‌ نیاز سازگاری کامل افراد تازه‌کار با محیط‌ کسب و کار است که با هدف انتقال مهارتها و تجربیات عملی به دانش آموختگان دانشگاهی و فراهم کردن بستر مناسب جهت ورود آنها به بازار کار کشور تدوین و طراحی شده است.



علیرغم آنکه طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی به عنوان یک ابزار نسبتاً جدید و موفق از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های زیادی برای ایجاد یا ارتقای مهارتهای حرفه‌ای و فنی فارغ التحصیلان برخوردار است اما برخی کارشناسان بازارکار فقدان ظرفیت‌سازی برای اشتغال را مشکل اصلی بازار کار عنوان می‌کنند و معتقدند که در حال حاضر کشور با کمبود نیروهای کار ماهر و متخصص مواجه نیست بلکه باید ظرفیت‌سازی لازم برای جذب نیرو در بخش‌هایی که میزان اشتغال آنها به شدت کاهش یافته به وجود آید.



آنها بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های خالی بخش‌های خصوصی و دولتی به ویژه در حوزه صنعت و کشاورزی تاکید دارند و از دولت می‌خواهند تا با توجه به بالا بودن آمار فارغ التحصیلان رشته‌های کشاورزی و صنعتی، برای جذب نیرو در این بخش‌ها برنامه داشته باشد.



در حال حاضر دولت می‌تواند با رقابت‌پذیری در بخش‌های صنعت، کشاورزی و خدمات، میزان تولید در این بخش‌ها را افزایش دهد و با اعطای کمک‌های فنی و اعتباری و تسهیلات ارزان قیمت، این بخش‌ها را حمایت و تقویت کند، در عین حال با تشویق نیروهای کار داخلی برای جذب در بخش‌های صنعت و کشاورزی در جهت توسعه بازار کار و اشتغال بیشتر در این حوزه‌ها گام بردارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روزهای خوش دریایی ایران در راه است



پس از لغو تحریم‌های اقتصادی بندر شهید رجایی حال کشورهای مختلف منطقه سخن از برقراری خطوط دریایی جدید با مقصد ایران می‌کنند تا ایران یک گام به هدف برتری دریایی در خاورمیانه نزدیک شود.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از بازگشت دوباره خطوط کشتیرانی خارجی به بزرگترین بندر اقتصادی ایران و اعلام برنامه‌های بلندمدت رسمی از سوی چند شرکت خارجی برای ورود به بندر رجایی، حال نوبت به خطوط کشتیرانی مسافرتی و تجاری خارجی رسیده تا برای ورود به مسیرهای دریایی ایران اعلام آمادگی کنند.



در آخرین اقدام خط کشتیرانی دریایی کوتاه آدمیرال هند، یک مسیر مستقیم بین ایران و هند تعریف کرده است.



این مسیر که بناست بندر موندرا در ساحل غربی هند را به بندرعباس وصل کند و به شکلی دریایی یکی از مهم‌ترین بنادر اقتصادی هند را به بندرعباس متصل کند، مسیری جدید در اتصال دریایی ایران به آسیای میانه خواهد بود و با توجه به حجم بالای مبادلات اقتصادی دو کشور این مسیر قادر است در آینده تجاری ایران نیز نقشی مهم ایفا کند. این در حالی است که پیش از این سخن از توافقات ایران با دیگر کشورهای منطقه خلیج فارس برای راه‌اندازی خطوط جدید مسافرتی و تجاری نیز مطرح شده بود و این شاید نشانه‌ای دیگر برای روزهای خوش دریایی ایران باشد.



در دریای خزر نیز اوضاع امیدوارکننده است. پس از حضور رییس جمهور در اجلاس مشترک سران خزر و البته اعلام نیاز روسیه برای واردات مواد غذایی از ایران، استفاده از امکانات آبی دریا برای رونق ترانزیت نیز در دستور کار خواهد بود.



وزیر راه و شهرسازی در آخرین سخنان خود در روز جهانی دریانوردی از لزوم نگاه ویژه کشور به رشد دریایی سخن گفت و اعلام کرد: تا زمانی که یک کشور از توان دریایی خود بهره کامل نبرد، خطر عقب‌ماندگی آن را تهدید می‌کند و تغییر و تحولات اخیر شاید راه ایران برای ورود به این مسیر را تسهیل کند.



انتهای پیام



کد خبرنگار: 71474
برچسب : بندر
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
امام جمعه مشهد: انقلاب نکردیم که بهتر بخوریم و بهتر بپوشیم / دختران آرایش کرده تهدیدی برای خانواده هستند
وی گفت : ما انقلاب نکرده ایم که بهتر بخوریم و بهتر بپوشیم ؛ بلکه انقلاب ما در راستای اهداف اسلامی و مکتب عاشورا بود و نباید اجازه داد مسئولی دراین **** با بهره گیری از همین ظرفیت های بوجود آمده فضایی را ایجاد کند که یک عده زن و دختر آرایش کرده تهدید جدی کانون خانواده ها باشند .
مام جمعه مشهد گفت: ما انقلاب نکرده ایم که بهتر بخوریم و بهتر بپوشیم ؛ بلکه انقلاب ما در راستای اهداف اسلامی و مکتب عاشورا بود و نباید اجازه داد مسئولی دراین **** با بهره گیری از همین ظرفیت های بوجود آمده فضایی را ایجاد کند که یک عده زن و دختر آرایش کرده تهدید جدی کانون خانواده ها باشند.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی **** اما رضا، سید احمد علم الهدی در خطبه های نماز جمعه این هفته مشهد به اشاره به واقعه کربلا و قیام امام حسین (ع) گفت: مرور آنچه از ابتدا بر امام حسین (ع) گذشت می تواند برای ما درس آموز باشد و باید گفت تاریخ کربلا از چنین روزی آغاز می شود و این روزها بسیاری از افراد نزد حضرت اباعبدالله (ع) می آمدند تا با وی عهدی ببندند و نشان دهند که در مسیر قیام او را یاری خواهند کرد.

آیت الله علم الهدی با اشاره به کمیت و کیفیت یاران امام حسین (ع) تصریح کرد : رفتار آن روز امام حسین(ع) به ما نشان می دهد که چه کسانی یاران واقعی ما هستند و ما برای پیشبرد اهداف و انقلابمان به چه افرادی و با چه مشخصاتی نیاز داریم.

وی گفت : از زمان شروع زمینه ها و جرقه های قیام امام حسین (ع) تا انتهای قیام سیره عملی حضرت به ما نشان داد که هیچگاه نمی توان و نباید با کفار دست دردست هم گذاشت ؛ چرا که پیشبرد اهداف انقلاب با هم داستان شدن با کفار؛ معارض یکدیگرند و نتیجه بخش نخواهد بود.

امام جمعه مشهد ضمن تاکید بر اینکه هم گام شدن با کفار و جبهه معاند نمیتواند ما را در رسیدن به اهداف کمک کند افزود: این تفکر باطل است و بر خلاف منش و سیره عملی حضرت سید الشهداست.

عضو مجلس خبرگان ***** که در جوار بارگاه منور رضوی و در جمع نمازگزاران سخن می گفت ادامه داد : بنیانگذار این انقلاب با بهره گیری از همین مکتب عاشورا و اعتقاد به این که خون بر شمشیر پیروز است این انقلاب را به پیش برد و توانست در طول هشت سال دفاع مقدس صحنه هایی جاویدان از رشادت ها و ایثارها و فداکاری های جوانان این مرز و بوم را رقم بزند .

آیت الله علم الهدی با انتقاد شدید از وضعیت بوجود آمده در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات تصریح کرد: به پای این انقلاب و **** خون جوانانی ریخته شده که برای پاسداشت ارزش های دینی و اسلامی مبارزه کرده اند و این گونه نیست که فردی به عنوان فعال عرصه ارتباطات یک شبه همه آن را از بین ببرد و اعتنایی هم به این مسائل نداشته باشد .

وی گفت : ما انقلاب نکرده ایم که بهتر بخوریم و بهتر بپوشیم ؛ بلکه انقلاب ما در راستای اهداف اسلامی و مکتب عاشورا بود و نباید اجازه داد مسئولی دراین **** با بهره گیری از همین ظرفیت های بوجود آمده فضایی را ایجاد کند که یک عده زن و دختر آرایش کرده تهدید جدی کانون خانواده ها باشند .

امام جمعه مشهد گفت: عده ای که با استفاده از همین فضا به جایگاهی رسیده اند خوب دقت کنند و متوجه باشند که چه می کنند و به کدام سو می روند؛ چرا که دیگر آن تفکر قدیمی که مروج کدخدا بودن امریکا در دهکده جهانی بود رنگ باخته و اکنون آن سیاست های گذشته به برکت وجود این انقلاب از بین رفته و دنیای استکبار هر روز بدتر از دیروز می شود .

عضو مجلس خبرگان ***** در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه یک وزیر قبل از وزیر یک کشور بودن باید خود را وزیر انقلاب بداند گفت: آقای وزیر باید به این نکته توجه داشته باشند که وزیر انقلاب بودن خود دارای صفاتی است ؛ آقای رئیس جمهور نیز باید بدانید که شما قبل از اینکه رئیس جمهور کشور باشید رئیس جمهور انقلاب هستید که باید برای حراست و نگهبانی از ارزشها و آرمان های آن خود را مهیا سازید .
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در پی نطق پیش از دستور مصباحی مقدم صورت گرفت
واکنش بانک مرکزی به انتقاد از اعلام رشد ۴،۶ درصدی/ اتفاق خارق‌العاده‌ای در اقتصاد نیفتاده است
بانک مرکزی در یادداشتی به اظهارات غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مجلس که ابهاماتی را درباره نرخ رشد ۴،۶ درصدی بهار امسال مطرح کرده بود، پاسخ داد.


13920619000487_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس بانک مرکزی در توضیحات خود نوشت: حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای مصباحی مقدم نماینده محترم مردم تهران در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس در روز چهارشنبه مورخ 1393/7/9 مطالبی را در خصوص رقم اعلام شده برای رشد اقتصادی کشور در فصل اول سال جاری بیان و چنین نرخ رشدی برای فصل اول سال جاری را «به شدت غلط و غلط‌ انداز" عنوان نموده و با تشکیک در خصوص چنین رشدی آن را "به افسانه شبیه‌تر» دانسته‌اند.

    ایشان در ادامه و با مقایسه برخی ارقام و انجام محاسبات ساده، چنین‌ نتیجه‌گیری کرده‌اند که «هنوز رشد اقتصادی زیر صفر است». در پاسخ به اظهارات ارائه شده، نکاتی به منظور تنویر افکار عمومی ارائه می‌شود. رشد اقتصادی 4.6 درصدی اقتصاد کشور در فصل اول سال جاری بر اساس مقایسه (محاسبه درصد تغییرات) رقم تولید ناخالص داخلی به قیمت‌های ثابت سال 1383 در فصول اول سالهای 1393 و 1392 به دست می‌آید. این بانک مطابق روال معمول در انتشار ارقام حساب‌های ملی،‌ در روز پنج‌شنبه مورخ 1393/7/3 گزارش مفصلی را در خصوص دلایل این رشد و سهم هر یک از بخش‌های اقتصادی در آن، ارائه کرد.

    علاوه بر این، طی یک گزارش مکمل دیگر که در همان روز و از طریق درگاه اطلاع‌رسانی بانک مرکزی منتشر گردید، به صراحت بیان شد رقم رشد اعلام شده بر اساس استانداردهای آماری موجود و منابع آماری رسمی محاسبه شده و لذا طرح هرگونه شبهه‌ای در این زمینه بی‌مورد است.

    در بخش دیگری از صحبت‌های ایشان اعلام شده که «مگر می‌شود رشد منفی5.8 درصدی سال گذشته در سه ماهه اول سال 1393به 4.6 درصد رسیده باشد؟.» در این خصوص نیز لازم به ذکر است که رشد اقتصادی در فصل اول سال 1392 معادل 4.1- درصد بوده و ماخذ و دوره رشد 5.8- درصدی اعلام شده از سوی ایشان معلوم نیست، ضمن این که اساساً مقایسه ارقام رشد اقتصادی سالانه و فصلی صحیح نیست و لازم است در مقایسه ارقام اقتصادی به ویژه حساب‌های ملی، تشابه دوره‌ زمانی مقایسه رعایت شود. شاید در بیان رشد 5.8- درصدی توسط ایشان، رقم رشد مقدماتی سال 1391 (که متعاقبا" طبق روال معمول در زمینه تجدید نظر ارقام حسابهای ملی به 6.8- درصد تعدیل یافت ) مد نظر بوده است که باز هم مقایسه رشد اقتصادی در یک فصل با رقم رشد سالانه در دو سال قبل، صحیح نیست.

    ایشان در ادامه صحبت های خود ذکر کرده‌اند: «احتمال دارد در مقایسه سال 93 با 92 این نرخ رشد به دست آمده باشد که با کم کردن 4.6 از نرخ 5.8- نتیجه 1.2- می‌شود. یعنی هنوز نرخ رشد زیر صفر است.» در این خصوص نیز باید توجه داشت که اساسا جمع و تفریق کردن نرخ‌های رشد اقتصادی (آنهم رشد اقتصادی یک فصل و نرخ اقتصادی یک سال در گذشته) از نظر علمی و کارشناسی به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

    ایشان در بخشی دیگر از صحبت های خود، رشد اقتصادی 4.6 درصدی فصل اول سال جاری را به « افسانه» تشبیه کرده‌اند. قاعدتاً اگر ایشان گزارش‌های تکمیلی بانک مرکزی در این خصوص را ملاحظه می‌فرمودند، به این نکته واقف می‌شدند که با وجود رشد 4.6 درصدی اقتصاد در فصل اول سال 1393، کماکان سطح تولید ناخالص داخلی به قیمت‌های ثابت سال 1383 در سطحی کمتر از رقم فصل اول سال 1390 قرار دارد. این امر بدان معنی است که اقتصاد ایران در مرحله بازیابی توان از دست رفته و به عبارت دیگر، بازیابی استفاده از ظرفیت‌های خالی خود قرار دارد و هنوز به سطح تولید سال 1390 نرسیده است.

    لذا، با وجود رشد 4.6 درصدی اقتصاد در فصل اول سال جاری، اتفاق خارق‌العاده و غیرقابل باوری در اقتصاد کشور صورت نپذیرفته است و چنین نرخ رشدی پس از 8 فصل رشد منفی، کاملاً طبیعی است.

    در پایان توصیه می‌شود، صاحب‌نظران و کارشناسان محترم در برخورد با آمار رسمی منتشره رویکرد علمی و کارشناسی خود را حفظ کنند و از ایجاد ابهام و خدشه در آمارهای رسمی کشور و وارد کردن ملاحظات و انگیزه‌های غیر اقتصادی پرهیز کنند.

    واقعیت آن است که اقتصاد ایران پس از 8 فصل نزول مستمر، در نقطه عطفی قرار گرفته است که امید می‌رود با استمرار سیاست‌های اقتصادی دولت یازدهم و بهبود شرایط و فضای اقتصاد کلان، ظرفیت‌های خالی در بخشهای مختلف اقتصاد به سرعت بازیابی و استفاده شده و با بازیابی توان از دست رفته، نهایتاً در مسیر بسط و گسترش و بالندگی قرار گیرد.

    ضمن آن که رشد 4.6 درصدی اقتصاد در فصل اول سال جاری مسرت بخش و حاکی از حرکت اقتصاد در مسیر صحیح می‌باشد، انتظار می‌رود با همت و تلاش مسئولین و فعالان اقتصادی کشور، انشاءالله این مسیر در آینده نیز تداوم داشته باشد و شاهد حرکت هر چه بیشتر اقتصاد در مسیر رشد و شکوفایی باشیم.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پارازیت؛ ضد عقل، ضد ****، ضد سلامت/ تمامش کنید!
آنچه مردم را در ماجرای ماهواره آزرد و بدبین کرد، نه برنامه های ماهواره ای که اتفاقاً همین پارازیت هایی بود که داخلی ها برای مهار امواج ماهواره ای ارسال کردند. در واقع ، آنچه اتفاق افتاد، دقیقاً مصداق بارزی از نقض غرض بود.
عصرایران ؛ جعفر محمدی - زمانی هیچ کدام از برنامه هایی که از ماهواره پخش می شدند ، به زبان فارسی نبودند. در آن سال ها ، هر چند گیرنده های ماهواره ای در خانه های ایرانیان حضور داشتند اما چیزی به نام پارازیت - لااقل در این حجم وجود - نداشت. پارازیت ها هنگامی در فضای ایران به طور جدی حاضر شدند که شبکه های ماهواره ای فارسی زبان یکی پس از دیگری شکل گرفتند. در آن زمان عده ای تصور کردند که اگر ایرانی ها پای برنامه های ماهواره ای فارسی زبان بنشینند، هم اجتماع از هم می پاشد و هم حکومت دچار چالش می شود.
390356_265.jpg

واقعیت اما چیز دیگری بود. مردم برنامه های ماهواره ای فارسی را برغم پارازیت ها دیدند ، گاه صاف و گاه کج و معوج ، اما نه جامعه ایران فروپاشید و نه جمهوری اسلامی ایران به بن بست رسید. اتفاقاً بسیاری از برنامه هایی که اپوزیسیونی ها ساختند و روانه آنتن کردند بیشتر وهن خودشان بود تا تضعیف ****.
آنچه مردم را در ماجرای ماهواره آزرد و بدبین کرد، نه برنامه های ماهواره ای که اتفاقاً همین پارازیت هایی بود که داخلی ها برای مهار امواج ماهواره ای ارسال کردند. در واقع ، آنچه اتفاق افتاد ، دقیقاً مصداق بارزی از نقض غرض بود.

فرض کنید برنامه ای قرار است از فلان شبکه ماهواره ای پخش شود. ممکن است این برنامه سیاسی باشد، یا یک برنامه خنثی باشد یا حتی یک برنامه مفید و آموزنده. در فرض نخست ، ممکن است هدف سازندگان برنامه این باشد که بیننده بعد از دیدن برنامه ، علیه جمهوری اسلامی موضع بگیرد.حال ممکن است بعد از دیدن برنامه، آنها به هدف شان برسند یا نرسند.
اما وقتی بیننده ایرانی بعد از روشن کردن تلویزیون ، به جای برنامه مورد علاقه، با پارازیت مواجه می شود، برنامه هر چه باشد، به دلیل آن که احساس مزاحمت می کند، موضع می گیرد و این یعنی کمک به سازندگان برنامه های ماهواره ای که حتی بدون دیدن برنامه هایشان هم افراد علیه **** موضع بگیرند! حال آن که اگر برنامه را می دیدند ، شاید این اتفاق می افتاد و شاید هم نمی افتاد. پارازیت ، نسیه آنها را نقد می کند!

نکته بعدی این است که پارازیت نمی تواند دائمی باشد کما این که همین الان هم دائمی نیست و لذا مردم نهایتاً آنچه را که می خواهند می بینند. حتی اگر شده، برنامه های ضبط شده ماهواره ای دست به دست می گردد تا آنهایی که ماهواره ندارند هم بتوانند ببینند ، مانند مستند اخیر یک شبکه ماهواره ای درباره انقلاب که احتمالاً بیشتر از بینندگان مستقیم اش، تماشاچی غیر مستقیم داشت.

از این گذشته ، پارازیت ها دایره ای به اندازه کل کشور ندارند و به جز شهرهای بزرگ و برخی شهرهای متوسط، تقریباً بقیه مردم در اکثر نقاط کشور و اکثر زمان ها قادر به دریافت امواج ماهواره ای به بهترین وجه ممکن هستند.

با این اوصاف، پارازیت ، عملاً نقشی در ممانعت از دسترسی مردم به شبکه های ماهواره ای ندارد و فقط ، بر **** هزینه تحمیل می کند. در واقع ، ارسال پارازیت ، عملاً یک اقدام بیهوده است: مردم شبکه های ماهواره ای را می بینند و این وسط ، **** به واسطه کاری که برخی نهادها در ارسال پارازیت می کنند، متحمل هزینه مادی و معنوی می شود.

نکته بعدی درباره پارازیت ها، تأثیرات منفی آن بر سلامتی انسان هاست. اخیراً سازمان محیط زیست که متولی سلامت محیط زیست است اعلام کرد که تحقیقات نشان می دهند پارازیت ها احتمال ابتلای انسان ها به سرطان را افزایش می دهند.
پیشتر نیز برخی متخصصان نسبت به آثار منفی پارازیت ها هشدار داده و از جمله بر تبعات ناگوار آن بر جنین و نوزادها تأکید کرده بودند.
در مقابل گروهی می گویند که آثار منفی پارازیت بر سلامت انسان ها ثابت نشده است.

در این باره باید گفت که اگر آثار منفی پارازیت ها بر سلامت انسان ها ثابت شده ، ادامه ارسال پارازیت ها با هر بهانه و توجیهی ، یک جنایت آشکار علیه انسان هاست. در شرع و قانون و عرف، فرقی نمی کند که فرد ، با چه وسیله ای به دیگران آسیب برساند و مثلاً آنها را بکشد ، روزگاری با سنگ و چوب این کار را می کرد، زمانی با دشنه و شمشیر و سپس با تفنگ و بمب و شاید با امواج! در هر حال آسیب رساندن به دیگران ممنوع است و مستوجب مجازات و ای بسا قصاص.
اما اگر هنوز زیان پارازیت ها ثابت نشده باشد نیز ، باید ارسال آن تا زمان اثبات قطعی بی ضرر بودنشان متوقف شود. هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد میلیون ها نفر را در برابر امواج پارازیت قرار داد و در پاسخ منتقدان گفت: "هنوز زیانبار بودنش ثابت نشده است!"

اخیراً هم سازمان هواشناسی رسماً اعلام کرده است که یک سوم تصاویر ماهواره ای هواشناسی ، به دلیل تأثیرپذیری از پارازیت ها ، نامفهوم هستند. در واقع ، میلیاردها تومان سرمایه گذاری فنی و نیروی انسانی شده تا سازمان هواشناسی بتواند خدمت رسانی کند ولی به راحتی پارازیت ارسال می شود تا این امکاناتبلااثر شوند! این کار معنایی جز عملیات علیه نیروهای خودی ندارد.
نتیجه چنین وضعیتی نیز در وقایعی مانند توفان بهار امسال در تهران خود را نشان می دهد که به دلیل اثرات پارازیت ها بر سامانه های هواشناسی، پیش بینی توفان میسر نشد و دستکم 5 نفر به همین دلیل و به همین سادگی، جان خود را از دست دادند.

مخلص کلام این که:
- ارسال پارازایت ، عملاً دسترسی مردم به شبکه های ماهواره ای را از بین نبرده و نمی برد و لذا از این بابت کاملاً بی فایده است.
- مردم را از نظر سیاسی نسبت به **** بدبین می کند ، پس از نظر سیاسی هم مضرّ است.
- از منظر سلامت عمومی نیز ، متهم است که مردم را به انواع بیماری ها دچار می کند.
- ضمن این که به برخی سامانه های خودی از جمله سیستم های هواشناسی آسیب می زند.

پس عقل سالم ، با یک محاسبه سرانگشتی، همه فهم و خردمندانه ، حکم به حذف پارازیت ها می کند.

ارسال پارازیت، به معنای تلاش برای پاک کردن صورت مسأله است. هیچ کس نمی تواند منکر آثار مثبت و منفی شبکه های ماهواره ای بر جامعه ایران باشد. روش منطقی و آینده نگرانه در تعامل با این پدیده گریزناپذیر این است که به مردم آموزش های لازم داده شود و مثلاً به والدین آموخته شود که چگونه برخی شبکه ها را از دسترس فرزندان خود دور کنند ، یا به آنها یاد داده شود که هنگام تماشای برخی برنامه ها ، باید در کنار فرزندان خود باشند تا بتوانند هر جا لازم شد توضیحاتی دهند یا همان جا به سؤالات آنها پاسخ دهند، یا در مقابل برخی برنامه های ماهواره ای ، برنامه های مناسب در داخل تولید شود و ... ولی همه این ها وقتی که صورت مسأله با پارازیت پاک می شود ، به محاق می رود و جالب اینجاست که در واقع، صورت مسأله هم پاک نشده است و تنها توهم پاک شدنش وجود دارد!
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


با حکم دادگاه قضایی اتحادیه اروپا
لغو تحریم‌ بابک زنجانی، شرکت ملی نفتکش و دانشگاه شریف
وزارت خزانه‌داری انگلیس با بروز رسانی لیست تحریم‌های ضدایرانی، اعلام کرد با حکم دادگاه قضایی اروپا تحریم‌ها علیه شرکت نفتکش ایران، دانشگاه صنعتی شریف، بیمه معلم، بانک سینا، صندوق سورینت و بابک زنجانی لغو شده است.


13930625000639_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت خزانه‌داری انگلیس در نسخه به روزرسانی شده تحریم‌های ایران، اعلام کرد با حکم قطعی دادگاه قضایی اروپا تحریم‌ها علیه چند مجموعه و یک فرد ایرانی لغو شده و دارایی‌های آن‌ها از حالت بلوکه خارج شده است.

    در بیانیه‌ای که در همین رابطه صادر شده، آمده است که افراد و شرکت‌های اعلام‌شده، «بلوکه دارایی‌های آن‌ها دیگر اعمال نمی‌شود... و احکام دادگاه قضایی اتحادیه اروپا» تحریم‌ها علیه آن‌ها را لغو کرده است.

    موارد اعلام‌شده در این لیست عبارتند از:

    - بابک زنجانی

    - صندوق بازرگانی سورینت

    - دانشگاه صنعتی شریف

    - شرکت ملی نفتکش ایران

    - شرکت بیمه معلم

    - بانک سینا

    حکم دادگاه در رابطه با بابک زنجانی، صندوق سورینت، دانشگاه شریف و شرکت ملی نفتکش ایران روز 3 جولای 2014 اعلام شد. حکم بیمه معلم روز 10 جولای و حکم بانک سینا روز 4 ژوئن اعلام شد.

    از آنجا که از آن زمان درخواست تجدید نظر در این احکام به دادگاه ارائه نشده، و با توجه به گذشت بیش از 2 ماه از این تاریخ‌ها، احکام دادگاه قطعی شده و سرمایه‌های حاضران در لیست فوق، آزاد می‌شود.

    انتهای پیام/ق
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
/اختصاصی فارس/
گزارش مجمع جهانی اقتصاد از کیفیت زیرساخت‌ها در ایران
مجمع جهانی اقتصاد در جدیدترین گزارش خود به بررسی کیفیت زیرساخت‌های ایران پرداخته و رتبه کلی آن را در بین ۱۴۳ کشور جهان، ۸۱ عنوان کرده است.

13910619000554_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، مجمع جهانی اقتصاد در جدیدترین گزارش خود به بررسی کیفیت زیرساخت‌ها در 143 کشور جهان پرداخته است، بر اساس بررسی این نهاد بین‌المللی، ایران به لحاظ کیفیت کل زیرساخت‌ها، با نمره 3.9 در رتبه 81 جهان قرار داده است.

    کشورهای سوئیس، هنگ‌کنگ و امارات رتبه‌های نخست تا سوم از لحاظ کیفیت زیرساخت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. کشور لیبی نیز عقب‌مانده‌ترین کشور به لحاظ کیفیت زیرساخت‌ها شناخته شده است.

    در این بررسی، نمره یک به معنای عقب‌ماندگی کامل در این زمینه و نمره 7 به معنی کارآمدی و توسعه است.

    رتبه برخی از کشورها به لحاظ کیفیت کل زیرساخت‌ها به این ترتیب است، ژاپن 9، فرانسه 10، آلمان 11، آمریکا 16، انگلیس 27، ترکیه 33، روسیه 73، چین 63، ایتالیا 56.

    در این گزارش، کیفیت جاده‌ها، کیفیت زیرساخت ریلی، کیفیت زیرساخت بنادر، کیفیت زیرساخت حمل و نقل هوایی، کیفیت عرضه برق، تعداد مشترکان تلفن همراه و تعداد خطوط تلفن ثابت فعال مورد بررسی قرار گرفته است.

    * کیفیت جاده‌ها

    ایران در میان 143 کشور جهان به لحاظ کیفیت جاده‌ها رتبه 62 را به خود اختصاص داده است و بالاتر از کشورهایی نظیر هند، آرژانتین، بزریل قرار گرفته است.

    رتبه نخست کیفیت جاده‌ها به امارات داده شده است و پرتغال و اتریش در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

    به گزارش فارس، البته باید این نکته را در نظر گرفت که کشوری مانند امارات نه به لحاظ وسعت و نه به لحاظ وجود ناهمواری‌های اقلیمی نمی‌تواند با کشورهایی مانند ایران که بخش وسیعی از آن را مناطق کوهستانی تشکیل می‌دهد، مورد مقایسه قرار بگیرد.

    * کیفیت زیرساخت ریلی

    به لحاظ کیفیت زیرساخت ریلی ایران با کسب نمره 3.4 رتبه 45 را در میان 143 کشور جهان به خود اختصاص داده است.

    پس از ایران کشورهای ترکیه با رتبه 49، عربستان با رتبه 50، یونان با رتبه 56، مکزیک با رتبه 63، پاکستان با رتبه 71، برزیل با رتبه 94 قرار گرفته‌اند.

    کشورهایی نظیر امارات و قطر و کویت نیز در میان کشورهایی هستند که یا خدمات ریلی منظمی ندارند یا بخش ناچیزی از این کشورها پوشش ریلی دارند از اینرو رتبه‌ای دریافت نکرده‌اند.

    * کیفیت زیرساخت بندری

    بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، ایران به لحاظ کیفیت زیرساخت بندری با دریافت نمره 4 رتبه 80 را کسب کرده است. روسیه با رتبه 81، آرژانتین با رتبه 90، برزیل با رتبه 121و اوکراین با رتبه 107 پس از ایران قرار گرفته‌اند.

    بر اساس این گزارش، هلند، سنگاپور و امارات رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند.

    رتبه برخی از کشورها بر اساس این مورد به این ترتیب است، آمریکا 12، آلمان 14، انگلیس 16، قطر 24، ژاپن 26، فرانسه 32، چین 53، ترکیه 57، پاکستان 59 و هند 76.



    * کیفیت زیرساخت حمل و نقل هوایی

    ایران از این نظر با کسب نمره 3.2 رتبه 121 را به خود اختصاص داده است. سنگاپور، امارات و هنگ‌کنگ با بهترین کیفیت زیرساخت حمل و نقل هوایی شناخته شده‌اند.

    * کیفیت عرضه برق

    از لحاظ دسترسی به منبع مورد اطمینان برق (بدون قطعی و افت ولتاژ) ایران در میان 143 کشور جهان با کسب نمره 5.1 رتبه 60 را از آن خود کرده است.

    از این نظر ترکیه با رتبه 71، هند با رتبه 102، برزیل با رتبه 88 و پاکستان با رتبه 132 پس از ایران قرار گرفته اند.

    چین نیز رتبه 55 را به خود اختصاص داده است.

    * تعداد مشترکان تلفن همراه

    بر اساس این گزارش، 84.2 درصد جمعیت ایران در سال 2013 مشترک تلفن همراه بوده‌اند و رتبه ایران از این نظر 111 عنوان شده است.

    هنگ کنگ رتبه نخست را بخود اختصاص داده است و 238.7 درصد جمعیتش مشترک تلفن همراه بوده‌اند. گابن و کویت در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.

    از نظر تعداد مشترکان تلفن همراه، کشورهای پیشرفته که در مورد زیرساخت‌های دیگر در رتبه‌های بالا قرار داشتند، رتبه‌های پایین تری دارند و کشور توسعه نیافته یا در حال توسعه رتبه‌های بالاتری به خود اختصاص داده‌اند.

    قزاقستان، عربستان، امارات، فنلاند، بحرین، لیبی و پاناما در رتبه‌های چهارم تا دهم قرار گرفته‌اند. رتبه برخی از کشورهای توسعه یافته به این شرح است، انگلیس 51، ژاپن 63، فرانسه 95، آمریکا 100، ترکیه 104، چین 108.

    *‌ تعداد خطوط تلفن ثابت

    به نوشته این گزارش، در سال 2013 بالغ بر 38.3 درصد جمعیت ایران تلفن ثابت داشتند و ایران از این نظر در رتبه 27 قرار گرفته است.

    تایوان، هنگ‌کنگ و کره در رتبه‌های اول تا سوم از این نظر قرار دارند. فرانسه، آلمان، سوئیس، مالتا، انگلیس، باربادوس و ایسلند در جایگاه‌های چهارم تا دهم قرار دارند.

    بر این اساس، رتبه ژاپن رتبه 12 و آمریکا 20 عنوان شده است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آیت‌الله موسوی بجنوردی:
بانک‌ها ربا دریافت نمی‌کنند



آنچه بانک‌ها به عنوان سود دریافت می‌کنند در واقع قدرت خرید پول براساس نرخ تورم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت‌الله موسوی بجنوردی در بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی به بررسی نوع سود بانک‌ها پرداخت.

وی گفت: ربا در دین اسلام به دو شکل وجود دارد ربای قرضی و ربای معامله‌ای. ربای قرضی براساس آنچه از پیامبر (ص) نقل شده است وقتی به وجود می‌آید که قرض دهنده شرط بگذارد که در سررسید قرض مقداری به عنوان سود پول گرفته شود.

موسوی بجنوردی افزود: آنچه بانک‌ها به عنوان سود دریافت می‌کنند چنانچه براساس نرخ تورم محاسبه شود می‌بینیم که در واقع قدرت خرید پولی است که قرض داده‌اند و بانک‌ها به هیچ عنوان ربا دریافت نمی‌کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی در گفت‌وگو با فارس:
نقدینگی در پایان مرداد ۶۴۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان شد/ کاهش ۴.۹ درصدی پایه پولی/ ضریب فزاینده به ۵،۸ رسید
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی از رسیدن حجم نقدینگی به ۶۴۰ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در پایان مرداد و رشد ۳۰،۳ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل خبر داد و گفت: پایه پولی با ۴.۹ درصد کاهش ۱۱۰ هزار میلیارد تومان و ضریب فزاینده با ۱۲.۴ درصد رشد به ۵.۸ رسیده است.


13930713000128_PhotoA.jpg


  • ابوالفضل اکرمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به آخرین آمار متغیرهای پولی، اظهارداشت: در 5 ماهه اول سال جاری حجم نقدینگی نسبت به اسفند ماه سال گذشته 7.7 درصد افزایش یافت و به 640 هزار و 700 میلیارد تومان رسید.

    وی افزود: این رقم در مقایسه با مرداد سال گذشته 30.3 درصد رشد داشته که البته 3.7 درصد از این رشد ناشی از افزودن آمار نقدینگی موسسات جدید پولی به آمارهای بانک مرکزی است.

    مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به رشد منفی حجم پایه پولی در 5 ماهه اول امسال، تصریح کرد: در این مدت پایه پولی به 110 هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به اسفند 4.2 درصد کاهش داشته و ضریب فزاینده پولی هم با 12.4 درصد افزایش به 5.8 رسیده است.

    وی تاکید کرد: این مساله نشان می‌دهد رشد 7.7 درصد نقدینگی در 5 ماهه اول امسال به دلیل رشد ضریب فزاینده پولی بوده است.

    بر اساس این گزارش پایه پولی را می‌توان حاصل جمع دارایی های خارجی و داخلی بانک مرکزی بیان کرد،تغییرات پایه پولی در اقتصاد را می توان تابعی از تغییرات دارایی های مالی بانک مرکزی به شمار آورد. بانک مرکزی در کشورها وظیفه انتشار اسکناس را به عهده دارد. این بانک از ذخایر ارزی (ذخایری از ارزهای معتبر دنیا مانند دلار و پوند)، ذخایر طلا، مطالبات از دولت و مطالبات از بانک ها به عنوان پشتوانه برای انتشار اسکناس استفاده می کند. بدهی بانک مرکزی نیز همان اسکناس و مسکوکات در دست مردم، ذخایر قانونی ، اضافی و احتیاطی بانک های تجاری است.

    ضریب فزاینده نیز ضریبی است که قدرت افزایش حجم پول را بر اساس فعالیت بانک های تجاری نشان می دهد. به تعبیر دیگر، نشانگر آن است که در ازای هر واحد پایه پولی، حجم پول چقدر تغییر می کند.

    *کنترل نقدینگی تا سطح 23 تا 25 درصد

    مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی نقدینگی در سال 93 را تا چه سطحی افزایش خواهد داد، گفت: بانک مرکزی سعی می‌کند به طور مرتب مسیر نقدینگی را پایش کرده و در صورت لزوم از ابزارهای کنترل نقدینگی استفاده خواهد کرد.

    اکرمی ادامه داد: تلاش بانک مرکزی این است که حجم نقدینگی تا پایان سال جاری به 23 تا 25 درصد برسد؛ نقدینگی برای سیاست‌گذار پولی یک هدف میانی است و هدف‌گذاری اصلی بانک مرکزی تورم است.

    *جدول حجم رشد نقدینگی و پایه پولی در 17 سال اخیر

    سال پایه پولی میزان تغییر نقدینگی میزان تغییر
    77 6196.4 18 درصد 16200 19.4 درصد
    78 7182.2 15.9 درصد 19500 20.1 درصد
    79 8439.8 17.5 درصد 25000 29.2 درصد
    80 9414.7 15.2 درصد 32500 28.8 درصد
    81 11716 23.1 درصد 42500 30.2 درصد
    82 12871 7.6 درصد 53000 26 درصد
    83 15120 17.5 درصد 68000 30.2 درصد
    84 22090 45.9 درصد 92000 34.3 درصد
    85 27997 26.9 درصد 128400 39.4 درصد
    86 36549 35.5 درصد 164000 27.7 درصد
    87 54084 47.6 درصد 190000 15.9 درصد
    88 60378 11.9 درصد 235000 23.9 درصد
    89 68693 13.7 درصد 295000 25.9 درصد
    90 76456 11.4 درصد 352000 19.4 درصد
    91 97579 27.6 درصد 460000 30.8 درصد
    92 115143 18 درصد 594785 29.1 درصد
    5 ماهه اول 93 110000 4.9- درصد 640700 7.7 درصد
    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مشاور اقتصادی رئیس جمهور:
رشد اقتصادی 4.6 درصدی به معنای رونق اقتصادی نیست
مسعود نیلی گفت: رشد اقتصادی 4.6 درصدی به معنای رونق اقتصادی نیست ، حجم اقتصاد ایران هنوز با زمستان سال 1390 فاصله زیادی دارد و رشد اقتصادی بهار تنها به منزله نشانه‌ای مبنی بر آغاز خروج از رکود بوده است.


13920307000402_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت: رشد اقتصادی 4.6 درصدی به معنای رونق اقتصادی نیست، حجم اقتصاد ایران هنوز با زمستان سال 1390 فاصله زیادی دارد و رشد اقتصادی بهار تنها به منزله نشانه‌ای مبنی بر آغاز خروج از رکود بوده است.

    مسعود نیلی یکشنبه شب در برنامه پایش با اشاره به اینکه شیوه محاسبه نرخ رشد اقتصادی در ایران مطابق استانداردهای جهانی بوده و در این روش در سایر کشورها نیز رایج است، گفت: بین نرخ رشد اقتصادی و نرخ بیکاری در بلندمدت رابطه وجود دارد ولی در دوره رکود این رابطه لزوما وجود ندارد. یعنی بنگاه‌های اقتصادی در شرایط رکود به دلیل وجود قانون کار نیروی کار خود را تعدیل نمی‌کنند و بنابراین بعد از به وجود آمدن رونق اقتصادی نیز تا مدتی شاهد کاهش نرخ بیکاری نخواهیم بود. در عوض نرخ مشارکت اقتصادی افزایش پیدا می‌کند که باعث می‌شود در همین حال نرخ بیکاری در کشور حتی با وجود رونق اقتصادی افزایش یابد.

    وی افزود: در فصل تابستان تولید ناخالص ملی بیشتر است ولی اگر پاییز را با تابستان مقایسه کنیم ممکن است به نرخ رشد اقتصادی منفی دست پیدا کنیم. بین سرعت و دقت ارتباط مستقیمی وجود دارد اگر بگذاریم سال تمام شود دیگر فرصت برنامه ریزی و سیاست گذاری نداریم و اعلام رشد اقتصادی برای برنامه ریزی و سیاست گذاری های صحیح به کار برده می شود.

    نیلی گفت : بین نرخ رشد اقتصادی و میزان اشتغالزایی در بلند مدت رابطه برقرار است. در دوره خروج از رکود تولید کاهش پیدا می کند اما تعداد نیروهای کار کاهش پیدا نمی کنند به عنوان مثال کارخانه ای که میزان تولید آن کاهش پیدا کرده امکان تعدیل نیرو را ندارد. در نتیجه هنگامی که اقتصاد از رکود خارج می شود به میزان لازم اشتغالزایی نمی شود. برای تعریف ارتباط نرخ بیکاری با میزان اشتغالزایی مفهوم دیگری به نام مشارکت نیز سهیم است.

    وی ادامه داد : برای بررسی دقیق تر این موضوع می توان گفت که چه تعداد کسانی بودند که در سال 92 وارد بازار کار نمی شدند و چه تعداد کسانی در سال جاری با وجود وضعیت خوب اقتصادی و در شرایط رو به رشد وارد کار شدند. روشن است که هنگامی که اقتصاد کشور با رکود مواجه است امید به اشتغال و مشارکت افراد بسیار کم است ولی هنگام رشد اقتصادی و خروج از رکود همه امید به اشتغال داشته و انگیزه افراد چند برابر می شود به همین علت است که وقتی نرخ مشارکت افزایش پیدا می کند نرخ بیکاری نیز بالا می رود.

    وی درباره اختلافات آماری به وجود آمده درباره نرخ رشد اقتصادی کشور گفت: عددی که به عنوان 2.5 درصد از سوی موسسه پژوهشی اعلام شد صرفا یک نرخ برآوردی بود نه قطعی. چهار و 6 دهم به عنوان نرخ رشد اقتصادی امسال از سوی بانک مرکزی اعلام شد. این بانک بر اساس مسئولیت خود با مرکز آمار که مراجع رسمی تولید آمار و اطلاعات هستند نرخ رشد اقتصادی را اعلام کرد.

    وی در واکنش به این سوال مجری که چرا نرخ رشد اعلامی در بخشنامه بودجه یک درصد بوده و اختلاف زیادی با نرخ بانک مرکزی دارد گفت: این یک درصدی که شما می گویید را تا کنون ندیده ام و تردید دارم که واقعا یک درصد باشد ولی در نهایت نرخ اعلامی در بخشنامه بوده تنها پیش بینی رشد هر سال است و وقتی که صادر شد بر اساس پیش بینی رشد اقتصادی سال 94 بودجه را اعلام کردند.

    مشاور اقتصادی رئیس جمهور تصریح کرد : یکی از موسسات پژوهشی نیز برآورد نرخ رشد را با بررسی بخش های مختلف به عنوان مثال با نظارت بر 200 شرکت بورسی بخش صنعت نرخ رشد این بخش را محاسبه کرد و در نهایت نرخ رشد کلی را دو درصد اعلام کرد.سخنگوی دولت نیز این نرخ رشد را نیم درصد اعلام کرده است که قطعا این اعلام زمانی صورت گرفته که هنوز هیچ کاری انجام نشده بود.

    نیلی با بیان اینکه ما در دوره ای زندگی می کردیم که آمارهای اقتصادی بعضا با تاخیر دو ساله اعلام می شدند، افزود:: علت عدم اعلام آمار از سوی مرکز آمار را نمی دانم. اما همه باید بدانند که در گذشته بعد از سه سال آمار اعلام می شد ولی اکنون وضعیت بسیار متفاوت و بهتر شده و دولت نرخ رشد اقتصادی بهار را در شهریور اعلام کرد.

    وی با اشاره به اینکه قبلا حساسیت راجع به نرخ رشد اقتصادی وجود نداشت گفت: یکی از مسائل مهم اعتماد به دولت است. وقتی دولت اعلام می کند بعد از هشت فصل نرخ رشد اقتصادی کشور مثبت شده اگر اعتماد وجود داشته باشد قطعا این نرخ اعلام قابل قبول می شود. اگر دولت مقبولیت و اعتباری داشته باشد که اعلام کند می توانم رشد اقتصادی را به صورت مثبت همچنان استمرار دهم آن وقت سرمایه گذاران اقدام به سرمایه گذاری می کنند چون رشد را با افزایش تقاضا همراه می دانند.

    مشاور اقتصادی رئیس جمهوری گفت: در دولت قبل بعضا آمارهایی ارائه می شد که ما آن آمارها را در اطلاعات بانک مرکزی و مرکز آمار ایران مشاهده نمی کردیم.

    وی با بیان اینکه در گزارشی که دولت منتشر کرد چهار تنگنا مانند تحریم و سرمایه گذاری برای خروج از رکود اعلام شدگفت : اگر از فصل اول سال 91 را بررسی کنیم متوجه می شویم که طی هشت فصل نرخ رشد اقتصادی در کشور منفی بوده است.چهار و 6 دهمی که از سوی دولت اعلام شد با مقایسه بهار سال گذشته که بدترین فصل اقتصادی در دوره رکود بوده به دست آمده است.اگر کل عدد تولید ناخالص داخلی را به قیمت سال 83 بگیریم معنی آن این است که از زمستان سال 90 روند نزولی را طی کردیم و در زمستان امسال به حداقل خودش می رسد.

    نیلی افزود: بسیاری از تولید کننده ها در سال 90 در رقم های بالا تولید می کردند ولی هنوز وضعیت بدی دارند.مثبت شدن رشد اقتصادی با تفکر در تحول اقتصاد کشور بحث جداگانه ای دارد. موضوع خروج از رکود و رونق اقتصادی نیز دو موضوع متفاوت از یکدیگر هستند.

    مشاور اقتصادی رئیس جمهوری گفت: تشخیص ما برای خروج از رکود راه افتادن پیشران های اقتصادی است. نفت از زمستان سال 90 رشد منفی داشته که این رشد منفی تا زمستان سال 93 ادامه داشته است. بعد از آن صنعت و بعد خدمات نیز رشد اقتصادی منفی پیدا می کنند.زمستان و بهار سال های 90 و 91 دوره ورود اقتصاد به رکود و زمستان و بهار 92 و 93 نیز دوره خروج اقتصاد از رکود است.ساز و کار بخش نفت در اقتصاد ما به گونه است که وقتی نفت کاهش پیدا می کند (مانند تابستان سال 91 که کاهش 50 درصدی را تجربه کرد) وزنی که در تولید ناخالص ملی دارد میزان تولید، درآمد ارزی و امکان واردات را کاهش می دهد.

    وی گفت : بخش کشاورزی با قاعده طبیعت کار می کند و رفتار خاصی را می طلبد. سهم کشاورزی در تولید ناخالص ملی خیلی کاهش پیدا کرده است.در فصل زمستان سال 92 رشد اقتصادی بخش نفت مثبت شده و درآمد ارزی کشور افزایش پیدا کرد که به دنبال آن صنعت نیز از رکود خارج شده و رشد داشت.در حقیقت همانطور که وارد رکود شدیم در حال خروج از آن نیز هستیم.

    این اقتصاددان ادامه داد : در حال حاضر بخش هایی از صنعت که بیشتر آسیب دیدند رشد بیشتری نیز دارند به عنوان مثال صنعت خودرو اکنون 76 دصد رشد دارد.این نکته هم قابل توجه است که در 6 ماهه دوم سال گذشته که یک ثبات قابل توجه در اقتصاد به وجود آمده بود نیز نرخ تورم بالای پنج درصد در ماه را تجربه کردیم و بعدا تبدیل به نرخ رشد یک درصد در ماه شد.

    بعد از انتخابات کاهش نرخ تورم و آرامش بازار ارز را شاهد بودیم. وقتی بانک ها به مردم سکه می فروختند چند تن طلا از پس انداز ملی به پس انداز خانگی تبدیل شد. در حقیقت وقتی سرمایه گذاری در ارز، طلا و بورس مناسب نیست شرایط نیز فراهم می شود که منابع مالی به سمت تولید برود بنابراین انتظار ما این است که وقتی ثبات اقتصاد کلان فراهم شود سوداگری در بازارهای تولید نیز کاهش پیدا کرده، منابع مالی به سمت فعالیت های مولد حرکت کرده و امکان تولید ایجاد می شود.

    تورم که کاهش پیدا کند نرخ سود سپرده باعث انگیزه مردم شده و امیدواریم اعطای تسهیلات بانک ها نیز بالا برود. در پنج ماهه اول سال جاری نسبت به پنج ماهه اول سال گذشته 40 و نیم درصد رشد اعطای تسهیلات بانکی داشته ایم. با وجود ایراد و اشکال های که در بخش تولید است اما این بخش نتوانسته به جایی برسد که بانک ها به خوبی در اقتصاد بانک محور کشور نقش خود را ایفا کنند.

    نیلی افزود : رئیس بانک مرکزی اعلام کرد که 280 هزار میلیارد را هدف گذاری کرده ایم و خوشبختانه شرایط فعلی نشان می دهد که می توانیم این رقم را تحقق ببخشیم. همچنین سرمایه گذاری های جدید هم می تواند اتفاق بیفتد و رشد بخش سرمایه گذاری هم اکنون مثبت است. در بسته خروج از رکود مقرر شد که 60 درصد از تسهیلات بانکی به سرمایه در گردش اختصاص داده شود و تا کنون 59 و سه دهم درصد تسهیلات به این امر اختصاص یافته است.

    وی گفت : طی چند ماه اخیر رشد چهار و نیم درصدی را در صادرات غیر نفتی شاهد بودیم. دولت با کنتر تورم، ارزش سرمایه مردم را در بانک ها افزایش داده و افزایش ثبات اقتصادی باعث شده که منابع مالی به سوی تولید برده شود.

    نیلی افزود: اندازه اقتصاد ایران از بهار 91 تا زمستان 92 حدود 8.6 درصد کوچکتر شد. از سوی دیگر رشد بخش نفت کشور از زمستان 90 تاکنون منفی بوده است. بخش نفت اولین بخشی بود که وارد رکود شد و حالا نیز اولین بخشی است که در حال خروج از رکود است. بعد از نفت نیز بخشهای صنعت و خدمات در حال خروج از رکود هستند. می توان گفت که فصول زمستان 92 و بهار 93 فصول خروج تدریجی اقتصاد کشور از رکود هستند.

    وی با بیان اینکه در تابستان 91 بخش نفت کشور با کاهش 50 درصدی نرخ رشد نیز مواجه شد، اظهار کرد: در زمستان 92 نرخ رشد بخش نفت مثبت شد و درآمدهای ارزی کشور نیز افزایش یافت که این درآمدها در ادامه باعث رشد بخش صنعت نیز شد.

    نیلی افزود : در حال حاضر میزان واردات و صادرات غیر نفتی تقریبا نزدیک به هم هستند. واردات کشور از پاییز سال 90 منفی بود و در زمستان سال گذشته رشد بالای 20 درصد داشته و در فصل اول امسال بالای 30 درصد بوده است.

    نیلی در ادامه از پرداخت بودجه عمرانی دولت به میزان 10 هزار و 800 میلیارد تومان در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: قرار است در نیمه دوم سال نیز 20 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی پرداخت شود.بودجه عمرانی دولت اکنون رشد بالایی در نیمه اول سال جاری داشته و پرداختی دولت بیش از سه برابر مدت مشابه در سال گذشته بوده است.نیمه اول امسال بودجه پرداختی عمرانی 10 هزار و 800 میلیارد تومان ولی در مدت مشابه سال گذشته مبلغ این بودجه سه هزار و 300 میلیارد تومان بود. پرداختی بودجه عمران در سال گذشته نسبت به سال 91 نیز 46 درصد رشد داشته است.

    مشاور اقتصادی رئیس جمهور ادامه داد : دولت با وجود اینکه تا پایان سال از عدد بودجه ای که در قانون داریم اما به آن میزان نمی تواند تحقق پیدا کند اولویت کار خود را به دلیل فصل کاری به اعتبارات عمرانی داده است.

    درآمدهای نفتی ما تا پایان سال محقق می شود و خوشبختانه اکنون نیز درآمدهای پیش بینی شده بودجه در حال تحقق است.

    وی افزود : در طرح های عمرانی به پروژه هایی که امسال تمام می شود اولویت داده شده است. بهبود فضای کسب و کار را نیز دولت به صورت ثابت دنبال می کند. ثبات در اقتصاد به رشد تسهیلات بانکی و تأمین منابع مالی کمک کرده است.

    این استاد دانشگاه گفت : اقتصاد کشور با فعال شدن بخش نفت امکان واردات بیشتری پیدا کرده و واردات واسطه ای که افزایش پیدا کرده نیز می تواند به رشد اقتصادی بیشتر، کمک کند.در مجموع اقتصاد کشور تا حدودی از شرایط دشوار خارج شده البته در حد ایده آل نیست.

    این اقتصاددان گفت : برای اینکه مردم خروج از رکود را احساس کنند زمان لازم است به عنوان مثال می توان گفت در حال حاضر بخش نفت و خودرو رشد داشته ولی زمان می برد تا این رشد به سایر بخش ها نیز ورود پیدا کند.

    نیلی افزود : رئیس جمهور مثبت بودن نرخ رشد اقتصادی را اعلام کرده و منظور از اعلام نرخ رشد این بود که دولت بر اساس کار علمی و کارشناسی وضعیت اقتصاد را بررسی می کند. در حال حاضر پنج روز اول هر ماه بانک مرکزی و مرکز آمار نرخ تورم ماه قبل را اعلام می کند همچنین امیدواریم که قبل از هر فصل نرخ رشد اقتصادی فصل قبل نیز اعلام شود.

    مشاور اقتصادی رئیس جمهوری در ادامه با بیان اینکه بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 آرامش در فضای اقتصادی کشور ایجاد شد و نرخهای ارز و تورم تا حدود زیادی مهار شدند، توضیح داد: در دوره ای بانکهای کشور به مردم سکه می فروختند و در آن دوره مردم از شب تا صبح در صفها می خوابیدند تا سکه بخرند و در همان دوره چند تن طلا از پس انداز ملی به پس انداز خانگی تبدیل شد. این در حالی است که در ماههای اخیر شاهد کاهش سوداگری در بازارهای غیرمولد و سرمایه گذاری در بخش مولد بوده ایم.

    وی از رشد 40.5 درصدی میزان تسهیلات پرداختی بانکها در پنج ماهه نخست امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: رشد سرمایه گذاری نیز در این مدت مثبت بوده است. واردات کالاهای واسطه ای کشور و کل واردات نیز از پاییز سال گذشته تاکنون روند صعودی داشته است. از سوی دیگر ترکیب تسهیلات پرداختی بانکها نیز به نفع سرمایه در گردش بوده است به طوری که در این مدت 59.3 درصد از کل تسهیلات پرداختی مربوط به سرمایه در گردش بوده است. این رقم در مدت مشابه سال قبل 47.1 درصد بود.

    مشاور اقتصادی رئیس جمهوری اضافه کرد: در بخش صنعت سهم تامین سرمایه در گردش از تسهیلات پرداختی به 80 درصد نیز رسیده که جای امیدواری دارد. از سوی دیگر صادرات غیرنفتی کشور نیز در سه ماهه نخست امسال رشد 4.5 درصدی را تجربه کرد.

    وی از محقق شدن درآمدهای نفتی کشور در تابستان و بهار امسال خبر داد و گفت: در تابستان امسال حتی درآمدهای نفتی ما از فصل بهار نیز بیشتر شد. در حال حاضر اولویت دولت اختصاص اعتبار به اتمام طرحهای نیمه تمام است.

    مشاور اقتصادی رئیس جمهوری با بیان اینکه مردم ما اصولا اخبار بد را راحت تر قبول می کنند تا اخبار خوب عنوان کرد: اعلام نرخ رشد اقتصادی از سوی بانک مرکزی به هیچ عنوان اقدامی تبلیغاتی نبوده و کاری است که در همه فصول سال انجام می شود. سرعت در اعلام نرخ رشد اقتصادی نیز بی سابقه بوده است. اگر کار ما مشکل داشت نباید نرخ تورم را که سه ماه پیاپی افزایش یافت اعلام می کردیم.

    به گفته وی در حال حاضر نرخ تورم کمتر از نرخ سود بانکی شده و به همین دلیل رانتی در پرداخت تسهیلات بانکی وجود ندارد.

    مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت : افراد به جای انتقال قضاوت ها بهتر است تا خواسته ها و نظرات خود را به مطالبه اجتماعی تبدیل کنند.اطلاعات بورس به صورت دقیقه ای در دسترس و در دسترس بودن اطلاعات نیز بسیار مهم و با ارزش است. اگر رشد اقتصادی منفی شد و آن را اعلام نکردند افراد باید مطالبه کنند که چرا اطلاعات مربوطه منتشر نمی شود.

    وی با انتقاد از سیستم بانکی گفت : سیستم بانکی در حال حاضر به اصلاحات فراوانی نیاز دارد ولی هم اکنون نرخ تورم کمتر از نرخ سود بانکی است و رانتی در پول پرداختی بانک وجود ندارد و بانک دنبال کاری است که بازدهی خوبی داشته باشد.

    نیلی همچنین با اشاره به اینکه رشد صنایع بورسی کشور در سه ماهه اول امسال نامتوازن بوده و عمدتا وابسته به صنعت خودرو بوده است، گفت: هم اکنون بخش مسکن در رکود بسر می رد و سرمایه گذاری در بخش ساختمان نیز منفی است و در چنین شرایطی نباید در این بخش اقدام به وضع مالیات کنیم.

    وی در پاسخ به این سوال بینندگان که چرا مرکز امار سکوت کرده است گفت :مرکز آمار سکوت نکرده و بالاخره نرخ رشد را اعلام می کند.یکی از نکات مهم این است که نرخ رشد باید در تمام بخش ها اعلام شود.تورم را باید همچنان کاهش داده و فضای کسب و کار را نیز بهبود دهیم. بخش از فعالیت های تأمین کننده رشد به تأمین منابع مالی برمی گردد که به این کار در حوزه فعالیت های بانکی است.

    نیلی گفت : بهبود مطالبات معوق، پرداخت بدهی دولت به بانک ها، افزایش سرمایه بانک ها و خروج آن ها از بنگاه داری را طبق لایحه قانون به مجلس ارائه کردیم.

    این اقتصاددان گفت : در بازار سرمایه ضعیفیم و احتیاج به توسعه آن داریم که این توسعه به قانون های خاص نیازمند است. اقتصاد داخلی پیشران اصلی رشد است و مصرف داخلی به تولید کالاهای نهایی بیشتر کمک می کند.تولید گاز و فعالیت گاز در پارس جنوبی در آینده اقتصاد کشور نقش پررنگی خواهد داشت و امکان واردات بیشتری را به ما می دهد.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس انجمن بهره‌وری در پاسخ به فارس‌ مطرح کرد
دلایل پائین بودن بهره‌وری در بنگاه‌های تولیدی/ سهم بهره‌وری در رشد اقتصادی محقق نشد
رئیس انجمن بهره‌وری با تشریح دلایل پائین بودن بهره‌وری در فضای کسب و کار کشور گفت: نبود زیرساخت‌های مناسب در نیروی انسانی در واحدهای تولیدی یکی از دلایل این مسئله است.


13911022000076_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، حسین حاجیان در یک نشست خبری اظهار داشت: در مسئله کسب و کار و بهره‌وری بنگاه‌های تولیدی با مشکلاتی روبرو هستیم و یکی از آنها این است که در مقوله بنگاه‌داران نتوانسته‌ایم جایگاه مناسبی را در دنیا داشته باشیم و مدیران بنگاه‌ها در مدیریت خود دچار مشکل هستند.

    وی با بیان اینکه در مقوله دولت و قوانین حاکم بر دولت نیز مشکلاتی وجود دارد، افزود: انتخاب اشتباه نوع صنعت یا فعالیتی که باید انجام شود، یکی از مشکلات موجود در بحث بهره‌وری است که در این زمینه یک سرمایه‌گذار نمی‌داند جای مناسب برای سرمایه‌گذاری کجاست.

    وی با بیان اینکه طرح آمایش مناسبی برای سرمایه‌گذاری از سوی دولت به سرمایه‌گذاران ارائه نمی‌شود، تصریح کرد: ممکن است پیشنهاداتی برای سرمایه‌گذاری ارائه شود که در نهایت ضرر و زیانی را به همراه داشته باشد.

    حاجیان با بیان اینکه در مدیریت کسب و کار برخی قوانین نامناسب و همچنین زیرساخت‌های نامناسب وجود دارد، گفت: عدم وجود زیرساخت مناسب برای کسب و کار و همچنین نبود زیرساخت نیروی انسانی از جمله مشکلات موجود در کشور است به طوری که دانشگاه‌های کشور پتانسیل لازم برای تولید نیروی ماهر را ندارند.

    وی ادامه داد: دولت می‌توانست قوانین مناسبی را برای ایجاد شرایط بهتر در فضای کسب و کار و بنگاه‌های تولیدی ایجاد کند که این کار انجام نشده است.

    به گفته رئیس انجمن بهره‌وری، بخش عمده تماس دولت با بنگاه‌های تولیدی، کسب مالیات است و در این شرایط که یک بنگاه تولیدی، تولید و عرضه بیشتری داشته باشد، باید مالیات بیشتری را بپردازد.

    وی ادامه داد: به این ترتیب اگر واحد تولیدی تعطیل باشد، با وجود اینکه بعضی از منابع کشور را به خود اختصاص داده‌اند نیازی به پرداخت مالیات توسط این شرکت نیست ولی اگر یک شرکت دیگر تولید بالایی داشته باشد، باید مالیات بیشتری را بپردازد.

    رئیس انجمن بهره‌وری با اشاره به اعلام آمار جدید از سوی بانک مرکزی در مورد شاخص رشد اقتصادی کشور، گفت:‌طبق برنامه پنجم بهره‌وری سهم 2.5 درصدی در رشد اقتصادی کشور را باید دارا باشد، ولی در شرایطی که رشد 8 درصدی اقتصاد اتفاق نیفتاده قطعا سهم بهره‌وری نیز محقق نشده است.

    وی در ادامه از برگزاری جشنواره بهره‌وری و بهبود فضای کسب و کار با رویکرد تجارب بهبود بهره‌وری در 26 آبان امسال خبر داد و گفت: این جشنواره با هدف بررسی تجارب بهبود و ارتقای بهره‌وری در سطح فردی و سازمانی، فرهنگ‌سازی بهره‌وری و ایجاد فضای رقابتی برای تعالی بنگاه‌ها و سازمان‌ها و همچنین معرفی مجموعه‌های موفق در حوزه بهره‌وری برگزار می‌شود.

    به گفته وی در این جشنواره 100 بنگاه اقتصادی مورد رتبه‌بندی قرار می‌گیرند و شاخص‌هایی مانند کاهش هزینه‌ها و افزایش سودآوری و درآمد در این ارزیابی مدنظر هستند.

    انتهای پیام/م
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
منتجب‌نیا: «اعتماد ملی» برای انتخابات مجلس در کنار احزاب اصلاح‌طلب خواهد بود



قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با بیان اینکه حزب اعتماد ملی در انتخابات مجلس شورای اسلامی مستقل عمل نکرده و در کنار احزاب اصلاح طلب خواهد بود، اظهار کرد: شرایط فعالیت رسمی حزب اعتماد ملی فراهم شده و فعالیت این حزب به صورت رسمی به زودی آغاز می‌شود.



حجت‌الاسلام والمسلمین رسول منتجب نیا در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه به زودی جلسه شورای مرکزی حزب اعتماد ملی برگزار می‌شود، اظهار کرد: ما در این جلسه درصددیم براساس رای اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، نماینده این حزب در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات را انتخاب کنیم.



وی همچنین اظهار کرد: فعلا تصمیمی برای برگزاری انتخابات شورای مرکزی حزب نداریم اما تلاش می‌کنیم تا به این جلسات رسمیت ببخشیم. در ماه رمضان دو جلسه شورای مرکزی را برگزار کردیم و به زودی جلسه دیگری را نیز برگزار کرده و تصمیمات جدیدی درباره فعالیت حزب می‌گیریم.



وی در ادامه با بیان اینکه حزب اعتماد ملی برای انتخابات مجلس در کنار سایر احزاب اصلاح طلب عمل می کند افزود: تاکید ما این است که جبهه اصلاحات با وحدت به انتخابات وارد شود. به حمدالله تاکنون اتحاد اصلاح طلبان خوب بوده و روند وحدت نیز به خوبی پیش می‌رود. امیدواریم هرچه به انتخابات نزدیک‌تر می‌شویم سازوکار اتحاد اصلاح طلبان بهتر شده تا اصلاحات با قدرت در انتخابات وارد شود.



منتجب نیا همچنین با اشاره به نامه مجمع روحانیون به امضای سید محمد خاتمی به مقام معظم ***** اظهار کرد: این اقدام بسیار به جا و مناسب بود. البته آقای مطهری گفته اند که عده ای اجازه نداده‌اند خاتمی به دیدار ***** برود که من در جریان جزییات این مساله نیستم اما هرگونه سنگ اندازی برای ایجاد وحدت در کشور به ضرر **** خواهد بود. اصلاح طلبان نیز در درون **** هستند و سال‌های سال است که به **** خدمت می‌کنند و اگر خطری برای کشور پیش بیاید اگر نگوییم پیشتاز هستند حداقل در کنار سایر نیروها از کشور و **** دفاع می‌کنند.



قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی در پایان با بیان اینکه نباید میان نیروهای سیاسی کشور خط‌کشی انجام داد، خاطرنشان کرد: برای حفظ وحدت کشور باید همه نیروهای سیاسی را در کنار یکدیگر حفظ کرد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
علی مطهری به رئیس‌جمهور نامه نوشت



علی مطهری در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور به طرح دوباره دیدگاههای خود درباره موضوع حصر کروبی و موسوی پرداخت.



به گزارش ایسنا، نامه‌نیوز این نامه را به درخواست مطهری، «عیناً و بدون تغییر» منتشر کرده است.



مطهری در این نامه خطاب به روحانی آورده است : گرچه پیشرفتهایی در سیاست خارجی از نظر رفع توهم ایران‌هراسی و ارتقاء جایگاه سیاسی کشور در دنیا و نیز توفیقاتی در حوزه اقتصاد مانند ایجاد ثبات اقتصادی و مهار تورم و خروج از رکود حاصل شده است لکن در بخش سیاست داخلی و اجرای فصل سوم قانون اساسی که مشتمل بر حقوق ملت است و البته از وعده‌های انتخاباتی شما نیز بوده است توفیقی نداشته و همواره منفعل بوده‌اید، بلکه طرف مقابل برای آنکه ثابت کند که با انتخابات 92 هیچ سیاستی در این حوزه تغییر نکرده است، گاهی به اقداماتی تندتر از گذشته دست زده و با سکوت جناب‌عالی مواجه بوده است. این در حالی است که رئیس‌جمهور طبق اصل یکصد و سیزدهم قانون اساسی مسئول اجرای قانون اساسی است و اگر هریک از دو قوه دیگر قانون اساسی را نقض کردند حداقل می‌تواند به پشتوانه رأی مردم به آنها اخطار یا تذکر قانون اساسی بدهد و البته فشار افکار عمومی کار خود را خواهد کرد.»



وی در ادامه با انتقاد از حصر کروبی و موسوی به اصولی از قانون اساسی که به اعتقاد نویسنده با روند طی شده در این موضوع منافات دارد اشاره کرد و با یادآوری وظیفه رییس جمهور در اجرای قانون اساسی به روحانی پیشنهاد کرده است در این ارتباط به عنوان رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی، به اجرای قانون اساسی بپردازد.

او در انتهای نامه خود نوشته است: عید غدیر نزدیک است و چه بهتر این کار در این ایام صورت گیرد و وحدت ملی ما که به شدت به آن نیازمندیم بیشتر و استوارتر گردد. بدیهی است که اگر همچنان مسامحه نمایید این قضیه در قالب سؤال از رئیس جمهور در مجلس پیگیری و البته برخی سؤالات فرهنگی نیز اضافه خواهد شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
چرا مرغ ایرانی به روسیه نرفت؟

وزیر جهاد کشاورزی از اجازه ندادن روس‌ها برای ورود یک کیلوگرم مرغ ایرانی به این کشور خبر داد که سازمان دامپزشکی دلیل آن را عدم درخواست کتبی روسیه برای صادرات این محصول عنوان کرد.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حالی که مقامات روسی پس از تیره وتار شدن روابط ‌شان با اتحادیه اروپا ایران را برای تامین کالاهای مورد نیاز غذایی و کشاورزی خود انتخاب کرده و نیازمندی‌های خود را در فهرستی بالغ بر 60 محصول مختلف کشاورزی، دامپروری، شیلاتی و ... ارسال کردند، وزیر جهاد کشاورزی روز گذشته در مراسم روز ملی دامپزشکی اعلام کرد که روسیه علی‌رغم محدودیت‌ها و نیازمندی‌های کنونی، اجازه واردات یک کیلوگرم گوشت مرغ را تاکنون نداده‌اند چون پای ملاحظات بهداشتی خود ایستاده‌اند.



با وجود این‌که این اظهارات وزیر نشان از احتمال ابهام در پایین بودن سلامت یا کیفیت گوشت مرغ ایرانی دارد، حسن اختیارزاده ، مدیر کل امور بین‌الملل سازمان دامپزشکی به ایسنا گفت: این اظهارات ارتباطی به ابهام در کیفیت و سلامت گوشت مرغ ایرانی ندارد. اگر تاکنون این محصول به روسیه صادر نشده به دلیل آن است که صادرات مرغ ایرانی به روسیه همچنان در مراحل اولیه قرار دارد و مسئولان دامپزشکی این کشور تاکنون درخواست کتبی خود را به ایران برای امضای پروتکل دوطرفه و تبادل گوشت مرغ ایرانی ارائه نکرد‌ه‌اند.



وی افزود: براساس تقاضای صادر‌کنندگان ایرانی، روسیه با توجه به استاندارد‌های بهداشتی برای واردات گوشت مرغ، تاکنون فقط پرسش‌نامه‌ای مفصل برای ایران ارسال کرده که هفته گذشته این پرسش‌نامه به روسیه پاسخ داده شد. اما تاکنون نتیجه‌ بررسی آن مشخص نشده است.



مدیر کل امور بین‌الملل سازمان دامپزشکی ادامه داد: براساس قوانین روسیه اگر پس از بررسی و به نتیجه رسیدن در این پرسش‌نامه مقامات روسی سوال دیگری در این زمینه از ایران نداشته باشند، به صورت کتبی درخواست خود را براساس شرایط و استاندارد‌های بهداشتی این کشور و برای امضای پروتکل دوجانبه به ایران ارسال می‌کنند تا صادرات گوشت مرغ ایرانی به روسیه به مراحل نهایی خود برسند.



اختیار‌زاده گفت: پس از این مرحله ممکن است مقامات روسی با توجه به شرایطی که دارند تیم ارزیابی و راستی‌آزمایی تایید کیفیت گوشت مرغ ایرانی را به ایران بفرستند که در این صورت پس از تایید کیفیت این محصول صادرات انجام می‌شود.



وی تاکید کرد: همه کشور‌های جهان از جمله اتحادیه اروپا و روسیه برای وارد‌کردن محصولات کشاورزی شرایط و ضوابط بهداشتی دقیق و محکمی اعمال می‌کنند اما این شرایط ارتباطی به بی‌کیفیت بودن یا ناسالم بودن گوشت مرغ ایرانی ندارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
طیب‌نیا خبر داد
افزایش 80 درصدی تولید خودرو در بهار امسال/ جلسه شورای پول و اعتبار درباره کارمزد کارتخوان‌

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به شاخص های رشد اقتصادی از افزایش 80 درصدی تولید بخش خودرو در بهار امسال نسبت به سال گذشته خبر داد.



به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی طیب‌نیا در حاشیه مراسم رونمایی سامانه جامع الکترونیک گمرک در جمع خبرنگاران درباره انتقادات به آمار اعلام شده از سوی بانک مرکزی در رابطه با رشد اقتصادی اظهار کرد:‌ آمار آن چیزی است که توسط بانک مرکزی محاسبه می‌شود و اگر جزییات آمار را ببینید ملاحظه می‌کنید که در بخش‌های مختلف با رشد مثبت مواجه‌ بوده ایم.



وی افزود: مثلا خودروسازی نسبت به دوره مشابه قبل 80 درصد افزایش تولید داشته است.



وزیر اقتصاد با بیان اینکه تولید هنوز به مقدار سال 90 برنگشته است گفت: کسی هم چنین ادعایی نکرده و تنها حرف ما این است که در بهار 93 نسبت به بهار سال گذشته رشد اقتصادی 4.6 درصد بوده است.



وی در پاسخ به این سوال که آیا نباید رشد اقتصادی نسبت به فصل گذشته یعنی زمستان 92 محاسبه می‌شد تصریح کرد: محاسبه‌ها معمولا در هر فصل نسبت به فصل مشابه سال قبل انجام می‌گیرد اما با توجه به اینکه در تابستان، پاییز و زمستان سال گذشته نرخ رشد اقتصادی ما منفی بوده بنابراین اگر رشد اقتصادی را نسبت به زمستان نیز محاسبه کنیم این رقم بزرگ‌تر خواهد شد.



وی همچنین درباره تصمیم‌گیری در رابطه با کارمزد دستگاه‌های کارتخوان گفت: ان‌شاالله در شورای پول و اعتبار این موضوع مطرح شده و درباره آن تصمیم گیری می‌شود.



طیب نیا در پاسخ به زمان برگزاری جلسه شورای پول و اعتبار اظهار کرد: زمانش را از دکتر سیف بپرسید اما به زودی مطرح خواهد شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

سیاسی > سایر حوزه ها
آیت الله هاشمی رفسنجانی:
جوانان شاداب، خانواده‌ها و جامعه را با نشاط می‌کنند
رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** صبح امروز در دیدار جمعی از مسؤولین معاونت ساماندهی امور جوانان در وزارت ورزش و جوانان، با تأکید بر اهمیت نقش و جایگاه جوانان در جوامع، گفت: جوانان شاداب، خانواده‌ها و جامعه را با نشاط و برای آینده‌نگری امیدوار می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت ****، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، استحکام خانواده را مسأله جدّی برای هر جامعه‌ای خواند و افزود: باید نمونه‌های موفق دنیا را بررسی و از نکات مثبت آنها استفاده کرد تا عواقب منفی دوران گذار از سنت به مدرنیته خانواده‌ها را کمتر تحت تأثیر قرار دهد.

وی آزادی و محدودیت را دو اصطلاح مهم و ضروری برای مطالعه مسایل جوانان توصیف کرد و گفت: افراط و تفریط در هر دو موضوع، مطالعات را از مسیر درست منحرف می‌نماید و به تبع آن جوانان به جای میدان‌داری منطقی، منزوی می‌شوند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با بیان مصادیقی از تلاش‌های بزرگان ادیان دنیا در جهت حفظ بنیان خانواده‌ها، خاطر نشان کرد: حفظ و تقویت بنیان خانواده مشکل مشترک همه‌ی جوامع در دنیای معاصر است و بزرگان ادیان علیرغم تفاوت در فرهنگ‌ها در این زمینه دغدغه‌های مشترک دارند.

عضو مجلس خبرگان ***** نگاه اسلام و قرآن به خانواده‌ها را بسیار جامع و راهگشا توصیف کرد و گفت: آیات و روایات اسلامی بر تقویت بنیان خانواده تأکید می‌کنند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی برای امور جوانان در ایران، اظهار داشت: در عصر انفجار اطلاعات، ابزار اطلاع‌رسانی به شکل گسترده در دسترس همگان است و هیچ‌کس نمی‌تواند جلوی رشد علم و تکنولوژی را بگیرد.

وی افزود: نکات مثبت ابزار اطلاع‌رسانی باعث رشد و توسعه دانش‌ها می‌شود که در هر حالتی بر جهل مقدم است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت ****، با اشاره به تصویب منشور جوانان در سال‌های پس از جنگ، تصریح کرد: بازنگری آن با توجه به مقتضیات زمان از ضرورت‌هاست که امیدواریم کارشناسان، چراغی مناسب برای تصمیم‌گیری و ارائه راهکارها تدوین نمایند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی توجه به امور روان‌شناسی در مطالعات مربوط به جوانان را ضروری دانست و گفت: باید با ادبیات جوانان با آن صحبت کرد، چون جوانان سرشار از عقل و احساس هستند.

وی استفاده از تجربیات موفق دیگر کشورها در هر موضوعی را متناسب با شیوه درست مدیریت خواند و گفت: عواطف و احساسات در وجود انسان‌هاست که باید در مسیر خوبی‌ها فردی و اجتماعی جهت داده شود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، تسهیل ازدواج را ضروری خواند و گفت: باید سنت‌های ازدواج را با مقتضیات زمانه تطبیق کنیم. تا هم انتظارات خانواده‌ها تأمین شود و هم جوانان فکر نکنند ازدواج بر آنها تحمیل می‌شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** دوری از ازدواج به خاطر مسایل مادی را برای جوانان مسلمان ناپسند و توجیه‌ناپذیر خواند و گفت: قرآن با صراحت به جوانان می‌گوید که در ازدواج به خداوند توکل کنید: «وَأَنکِحُوا الْأَیَامَی مِنکُمْ وَالصَّالِحِینَ مِنْ عِبَادِکُمْ وَإِمَائِکُمْ إِن یَکُونُوا فُقَرَاء یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ»

وی استفاده از همه امکانات و راهکارهای جامعه اسلامی برای گسترش ازدواج را سازنده خواند و گفت: خیّران در کارهای خیر به میزان ثواب می‌اندیشند و اگر فرهنگ‌سازی شود که تسهیل ازدواج ثواب دنیا و آخرت دارد، خیّران در ایران ثابت کرده‌اند که در کار خیر از دیگران سبقت می‌گیرند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تدوین سیاست‌های کلی برای حفظ و تقویت بنیان خانواده‌ را از اقدامات مجمع تشخیص مصلحت **** دانست و گفت: باید همه مسؤولان و مردم به وظایف خویش عمل نمایند تا مشکل جوانان، مخصوصاً در ازدواج، مسکن و اشتغال حل شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** توجه به بحران اخلاقی را ضروری خواند و گفت: باید آسیب‌شناسی علمی کرد و دامنه مصادیق اخلاقی را گسترش داد تا جامعه به جای توجه به موضوعات عمیق، گرفتار ظاهرسازی‌ها نشود.

وی پرهیز از نزاع را از روشن‌ترین اخلاقیات اسلامی خواند و گفت: سست شدن پایه‌های جامعه اسلامی در نزاع‌های مذهبی و تضعیف پایه‌های کشور در نزاع‌های سیاسی یکی از مصادیق ضد اخلاقی‌ها است که متأسفانه هر دو مورد را در روزگار خود می‌بینیم.

وی افزود: پیروان دینی که 60 کشور دنیا را با یک میلیارد و هفتصد میلیون جمعیت جهان دارند، به خاطر اختلافات مذهبی دارند همدیگر را می‌کشند و منابع مسلمانان را هدر می‌دهند و این بهترین معنی برای «فشل» بودن است.

در آغاز این دیدار، آقایان گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان و سطوتی مدیرکل هماهنگی و ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به ارائه نظرات و دیدگاه‌های خویش در حوزه جوانان پرداختند.

دکتر گلزاری با ارائه گزارشی از آمار ازدواج، طلاق، اشتغال، نرخ بیکاری مخصوصاً بر اساس سطح تحصیلات، گفت: سهم جمیعت جوان به کل جمیعت طبق سرشماری سال‌های 1375، 1385 و 1390 به ترتیب 28/4 ، 35/2، 31/5 درصد بوده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


روایت نقوی‌حسینی از اظهارات ظریف در کمیسیون سیاست خارجی مجلس
کامرون بسیار بد و بی ادبانه صحبت کرد/ هیچ عجله‌ای برای برقراری ارتباط با انگلیس نداریم
وزیر امورخاجه اظهارات کامرون را بسیار بد و بی ادبانه توصیف کرد و گفت که هیچ عجله‌ای برای برقراری ارتباط با انگلیس نداریم.


13930629000258_PhotoA.jpg


  • به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس، سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در تشریح نشست امروز کمیسیون متبوعش، گفت: در ابتدای جلسه امروز محسنی ثانی رئیس کمیته امنیت این کمیسیون گزارش بررسی حادثه حمله به یکی از پاسگاه های مرزی به صورت انفجاری در شهریور ماه در سراوان ارائه کرد، که بر اساس این گزارش در این حمله تروریستی که سه ساعت و نیم طول می کشد، با رسیدن نیروهای کمکی و مقاومت نیروهای مستقر در پاسگاه، حمله آنها با شکست روبرو می شوند، از این رو این کمیسیون ضمن تقدیر از کلیه نیروهای مستقر در پاسگاه، خواستار تشویق نیروهای جان بر کف و شجاع مستقر و عمل کننده شد.



    نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: کمیسیون به شدت پاکستان را به جهت استفاده تروریست ها از خاک پاکستان محکوم کرد و خواستار پذیرش مسئولیت و برخورد با گروه های تروریستی استفاده کننده از خاک این کشور شد، همچنین مقرر شد هیأتی از کمیسیون با هدف بازدید و تقدیر و تشکر از زحمات نیروهای مستقر در هند، به منطقه سفر کنند، از طرف دیگر در این جلسه آقا بابایی مدیرکل امور مرز وزارت کشور عملیات تروریست ها و مقاومت دلیرانه نیروهای مستقر در پاسگاه را تشریح کرد.



    وی با اشاره به حضور ظریف وزیر امور خارجه در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: در این نشست ابتدا بروجردی ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر، اشاره ای به سفر رئیس جمهور به نیویورک و مباحث آن و همچنین به شرایط منطقه و اقدامات غربی ها و گروه های تروریستی داشت.



    نقوی حسینی ادامه داد: بروجردی در ادامه گفت که بالاخره باید اهداف واقعی غربی ها را در منطقه رو کرد، همچنین بروجردی به اجلاس خزر و مذاکرات هسته ای اشاره کرد.



    وی گفت: ظریف در این نشست با اشاره به حساسیت سفر نیویورک هم به لحاظ مذاکرات هسته ای و هم به لحاظ مواضع جهانی رئیس جمهور در سفر قبلی از جمله طرح خطر جهانی افراطی گری و تروریسم، گفت که فقط نتانیاهو و صهیونیست ها بودند که به دنبال ایجاد انحراف در ایده مذکور بودند و الا همه کشورها به خطر افراطی گری و تروریسم اعتراف داشتند که ایده و تشخیص جمهوری اسلامی در سفر سال قبل درست و دقیق بوده است و دیگران اشتباه کردند و ما از آنها با عنوان توبه کنندگان یاد کردیم.



    نقوی حسینی گفت: ظریف ادامه داد که رئیس جمهور در این سفر تعادل خوبی در ملاقات‌ها ایجاد کردند. ملاقات با سران کشورهای آمریکایی لاتین، آفریقا، خاورمیانه، کشورهای غربی، جنوب شرق آسیا و ... صورت گرفت، همچنین رئیس جمهور نشست های مختلفی از جمله فقط سه نشست با ایرانی های خارج از کشور برگزار کردند که در همه این دیدارها، درخواست تعامل با ایران وجود داشت به ویژه حضور در عرصه های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران از طرف همه ملاقات کننده ها وجود داشت.



    این نماینده مردم در مجلس نهم، افزود:‌ وزیر امور خارجه گفت که رئیس جمهور در کلیه ملاقات ها شفاف و صریح صحبت می کردند و نظراتشان را در چارچوب حقوق و منافع ملی کشور قاطع و شفاف مطرح می کردند که در قبال مسائل هسته ای و داعش به ویژه اینگونه بود.



    وی ادامه داد: همچنین ظریف گفت در ارتباط با اظهارنظرهای کامرون نخست وزیر انگلیس، ما حد کامرون را در اندازه ای نمی دیدیم که رئیس جمهور یا وزیر خارجه به او پاسخ دهد، پاسخ قاطع سخنگوی وزارت خارجه کافی بود، کامرون بسیار بد و بی ادبانه صحبت کرد اما اصل حرف او عجز در مقابل ایران و نیازمند آنها به کمک ایران بود، در عین حال که این مطالب را در ملاقات با رئیس جمهور مطرح نکرده بود، از طرف دیگر ما هیچ عجله‌ای برای برقراری ارتباط با انگلیس نداریم و در رابطه با این کشور کاملا معقول و منطقی حرکت خواهیم کرد.



    نقوی حسینی گفت: در ادامه ظریف با اشاره به سایر ملاقات ها و گفتگوی رئیس جمهور و هیأت همراه، برخی از ملاقات های مهم را توضیح داد، همچنین سفر برخی از سران کشورها به ایران در آینده نزدیک از جمله اردوغان و العبادی در پی ملاقات ها و نشست های مذکور تصمیم سازی شد.



    وی تصریح کرد: ظریف در مورد مذاکرات هسته ای گفت که شرایط داخلی به لحاظ سیاسی آمریکا شکننده است و لابی های صهیونیست ها هم فعال هستند تا شعار توافق بد، بدتر از توافق کردن است را جا بیاندازند، زیرا صهیونیست ها هر نوع توافق با ایران را خطرناک می دانند به همین جهت آمریکایی ها به دنبال حل مشکلات نیستند و نمی خواهند توافقی حاصل شود و ما باید بتوانیم به دنیا ثابت کنیم که ما خواهان توافق بودیم ولی آمریکا و غربی ها نخواستند و مانع توافق شدند.



    نماینده مردم ورامین در مجلس، گفت: وزیر امور خارجه در نشست امروز تأکید کرد که ما اعتقاد داریم که با اجماع و همدلی داخلی و استحکام و مقاومت در حفظ منافع و اصول کشور در سیاست خارجی، موفق و پیروز خواهیم شد و مشی زیان خواهی آمریکایی با شکست روبرو خواهد شد، در ارتباط با تروریست های داعش نیز وحشت آمریکا، اروپا و عربستان کاملا واقعی است، زیرا چیزی را که خودشان درست کرده اند، به هیولایی تبدیل شده که خودشان از آن وحشت دارند و در مقابله با آن مانده اند.



    وی ادامه داد: ظریف همچنین گفت که روابط ایران باعربستان براساس حفظ عزت و احترام متقابل پیگیری خواهد شد و ما به عنوان وزارت خارجه باید حداکثر فشار را بر علیه دشمنان بیاوریم تا حداقل فشار متوجه ایران شود.



    سخنگوی کمیسیون امنیت‌ملی و سیاست‌خارجی مجلس، افزود: در این جلسه، اعضای کمیسیون دیدگاهها و نظرات خود را مطرح کردند و آقای ظریف پیرامون نظرات توضیحات مفصلی را ارائه کردند، بر این اساس کوثری، حقیقت پور، فتح الله حسینی، کریمی قدوسی، بخشایش اردستانی اظهار نظر کردند.

    انتهای پیام/
 
بالا