• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
صدای شاملو «غریبانه» در پاییز می‌پیچد



آلبوم «غریبانه» نخستین آلبوم از مجموعه‌ی شب شعرهای شاملو، به‌زودی به بازار موسیقی می‌رسد.



بابک چمن‌آرا با اعلام این مطلب به خبرنگار بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: موسسه‌ی فرهنگی - هنری «آواخورشید» در آذرماه امسال اقدام به انتشار آلبومی از شب شعر احمد شاملو خواهد کرد.



او ادامه داد: محتوای این آلبوم مربوط به شب شعری است که در آبان‌ماه 1351 در تهران برگزار شد و به اهتمام «خانه بامداد» در اختیار موسسه‌ی فرهنگی - هنری «آواخورشید» قرار گرفته است.



مدیر مرکز موسیقی «بتهوون» اظهار کرد: در ماه‌های گذشته و پس از اخذ مجوزهای لازم از دفتر موسیقی و شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این اثر به مراحل فنی چاپ و تولید رسید و با این‌که ماه آینده آماده‌ی ارائه خواهد بود، اما تاریخ رونمایی و توزیع آن به آذرماه که ماه تولد شاعر است، موکول می‌شود.



چمن‌آرا در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که چه موسیقی‌ای برای این مجموعه انتخاب شده است، توضیح داد: برای این اثر هیچ موسیقی‌ای انتخاب نشده، زیرا تمام تلاش ما این بوده که به اصل اثر و فضای شب شعر وفادار باشیم.



او همچنین افزود: مخاطبان در این آلبوم، صدای تشویق‌ها و صحبت‌های مردم و حتی صدای صحبت کردن شاعر با حاضران را هم می‌شنوند. همچنین یکی از یادداشت‌های شاملو در بروشور این اثر آمده است.



به گزارش ایسنا، احمد شاملو 21 آذرماه 1304 در تهران به دنیا آمد. کتاب‌های «آهن‌ها و احساس»، «قطعنامه»، «آهنگ‌های فراموش‌شده»، «هوای تازه»، «باغ آینه»، «لحظه‌ها و همیشه»، «آیدا در آینه»، «آیدا، درخت، خنجر و خاطره»، «ققنوس در باران»، «مرثیه‌های خاک»، «شکفتن در مه»، «ابراهیم در آتش»، «دشنه در دیس»، «ترانه‌های کوچک غربت»، «مدایح بی‌صله» و «در آستانه» از جمله‌ آثار این شاعرند که بنیان‌گذار شعر سپید در ادبیات فارسی دانسته می‌شود. او دوم مردادماه 1379 درگذشت و پیکرش در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

3 شرط ارائه درخواست کارورزی؛

جزئیات بسته جدید اشتغال آزمایشی بیکاران/ طرح آموزش قبل از اشتغال قطعی شد

خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: ثبت نام در کاریابی های غیردولتی، سپری شدن حداقل 6 ماه از زمان تحصیل و عدم شرکت در طرح های دیگر کارورزی؛ 3 شرط اساسی پذیرش درخواست فارغ التحصیلان دانشگاهی برای شرکت در دوره های 6 تا 12 ماهه کارورزی است. قرار است با تصویب شورای عالی اشتغال، کمک هزینه دانش آموختگان بیکار مشارکت کننده در طرح کارورزی، تعیین و توسط کارفرما و دستگاه مجری پرداخت شود.
به گزارش خبرنگار مهر، معضل ناآشنایی کارجویان تحصیل کرده دانشگاهی با نیازهای روز بنگاه ها و بازار کار ایران؛ موضوعی است که در دهه های اخیر به عنوان یک مسئله جدی در اشتغال به کار جویندگان شغل، خودنمایی می کند.

اینکه افراد پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی در مقاطع مختلف، توان در اختیار گرفتن تصدی های بازار کار را ندارند؛ مسئله ای بسیار مهم است که باعث شده تا نرخ بیکاری کارجویان تحصیل کرده دانشگاهی کشور دستکم دو برابر نرخ بیکاری عمومی کشور باشد و در این بخش نرخ بیکاری زنان نزدیک به 50 درصد باشد.

در شرایط فعلی، کارجویان دارای تحصیلات متوسطه و در بخش نیروی کار ساده کشور، به مراتب دسترسی های بهتری نسبت به کارجویان تحصیل کرده به فرصت های شغلی دارند، در صورتی که تصور بر این است که تحصیلات دانشگاهی می تواند زمینه های بهتری برای اشتغال افراد به وجود آورد.

اینکه چرا یک فرد فارغ التحصیل دانشگاهی به عنوان نمونه در رشته های مختلف مهندسی و مانند آن، نمی تواند نظر کارفرمایان را به خود جلب کند باعث شده تا کشور با پدیده انباشت تقاضا برای کار از سوی کارجویان جوان مواجه باشد.

نگاهی به جذب نیروی کار از سوی کارفرمایان بخش های مختلف به خوبی نشان از ضعف بزرگ و نبود ارتباط واقعی بین دانشگاه و بازار کار است. به بیان ساده تر تمایل کارفرمایان به جذب نیروهای دارای تجربه کاری و بی میلی نسبت به اعتماد کردن به کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی فاقد تجربه؛ می گوید کارجویان دانشگاه رفته اساسا از مهارت کافی انجام کار برخوردار نیستند.

در حال حاضر، از مجموع 2 میلیون و 500 هزار نفر بیکار مطلق در کشور، حدود یک میلیون و 200 هزارنفر دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. این مسئله نشان می دهد برای حل معضل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی و ایجاد تمایل در کارفرمایان برای جذب نیروهای جوان فاقد تجربه مستقیم کاری، باید فکری کرد.

در سال های گذشته طرح کارورزی به صورت محدود و در سطح پایین برای بخشی از نیروی کار اعم از دانشگاه رفته و غیره در کشور توسط بخش های مختلف انجام شده است. هدف این دوره ها این بوده که خلاء نبود تجربه انجام کار پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی قبل از ورود به دنیای واقعی کار و پذیرش مسئولیت از سوی افراد، از بین برود تا بتوان امیدوار بود کارفرمایان با نیروهای تازه کار قرارداد منعقد کنند.

البته در این بخش مزایایی نیز در نظر گرفته می شد که شامل پرداخت حداقل دستمزد مصوب قانون کار به کارورزان بود. در این بخش دولت با اختصاص اعتبار، 50 درصد دستمزد را تقبل می کرد و مابقی ان نیز باید از سوی کارفرمای پذیرنده کارجویان جوان تامین می شد.

اما چندسالی بود که با وجود نیاز مبرم بازار کار کشور به آموزش و همچنین وجود مشکل بی تجربگی نیروهای جویای کار، اجرای اینگونه برنامه ها در کشور متوقف شده بود. کارشناسان بازار کار می گویند دلیل این توقف می تواند عدم اختصاص منابع لازم از سوی دولت باشد چرا که در بخش کارفرمایی می توان انتظار داشت کارفرمایانی تمایل به جذب این نیروها داشته باشند.

حال چند وقتی است طرحی از سوی وزارت کار مطرح و دنبال می شود که قرار است انحصارا آموزش هایی را برای کارجویان فارغ التحصیل دانشگاهی کشور ارائه دهد. این طرح می خواهد زمینه های آشنایی کارجویان دانشگاه رفته با محیط های واقعی کار را فراهم کند.

با جدی شدن اجرای این طرح، جلسه ای در اینباره در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به منظور بررسی آئین نامه **** هماهنگ اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی برگزار شد که طی آن این آئین نامه با حضور کارشناسان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

کارگر مدیرکل توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اینباره گفت: این طرح جزء مصوبات شورای عالی اشتغال است که در دولت تدبیر و امید ملزم هستیم آئین نامه و دستورالعمل اجرایی طرح را مورد بازنگری قرار دهیم.

وی تاکید کرد: شرایط بازار کار و حجم فارغ التحصیلان اهمیت این موضوع را دو چندان کرده است. این مقام مسئول در وزارت کار با اشاره به اهداف این طرح اظهارداشت: افزایش قابلیت جذب و اشتغال دانش آموختگان از طریق انتقال مهارت، تجربه و دانش موجود در بنگاه های اقتصادی، فراهم کردن زمینه انتقال دانش از دانش آموخته به بنگاه اقتصادی و ایجاد انگیزه کارآفرینی و کسب و کار در افراد تحصیل کرده از اهداف این طرح است.

کارگر در ادامه با بیان اینکه دانش آموختگان بیکار دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تحت پوشش این طرح هستند افزود: در این طرح طول دوره کارورزی حداقل 6 ماه و حداکثر 12 ماه برای هر کارورز و به پیشنهاد واحد پذیرنده تعیین می شود.

مدیرکل توسعه اشتغال و سیاستگذاری بازار کار ادامه داد: در صورت تصویب این آئین نامه، کمک هزینه کارورزی ماهانه توسط واحد پذیرنده و دستگاه مجری به کارورز پرداخت می شود.

وی تاکید کرد: میزان کمک هزینه کارورزی همه ساله توسط دستگاه ناظر پیشنهاد و پس از تصویب در شورای عالی اشتغال، جهت اجرا ابلاغ می شود.

این مقام مسئول در وزارت کار درباره تفاوت های طرح قبلی با این طرح بیان داشت: در طرح تفصیلی قبلی در تعریف کارورز بیشتر به شرایط احراز اشاره شده بود، این در حالی است که در آئین نامه جدید مفاهیم مربوطه پس از استانداردسازی ارائه شده است.

وی ادامه داد: در آئین نامه جدید شرایط احراز دانش آموخته بیکار برای برخورداری از مزایای این طرح سپری شدن حداقل 6 ماه از تاریخ مدرک تحصیلی و ثبت نام در دفاتر مشاوره شغلی و کاریابی غیردولتی و عدم سابقه شرکت در دوره کارورزی پیش بینی شده است.

کارگر خاطرنشان کرد: در طرح جدید بیمه عمر و حوادث به بیمه حوادث تغییر و همچنین انعقاد قرارداد 4 ساله به یکساله تغییر یافته است. با توجه به اینکه در طرح جدید روش های تامین منابع مالی مورد نیاز از محل های مختلف پیش بینی شده است، بنابراین اجرای طرح افزایش می یابد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پیشنهاد پولدارترین آدم جهان: ساعات کاری به 3 روز در هفته کاهش یابد
کار هر روز، لذت بردن از زندگی را سخت می کند. کاهش روزهای کاری به سه روز به معنی افزایش زمان برای استراحت، زندگی راحت تر و پرداختن به علاقه مندی هاست.
ثروتمندیرن فرد جهان پیشنهاد کرد روزهای کاری به 3 روز در هفته کاهش یابد.

به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز، "کارلوس سلیم" میلیاردر مکزیکی پیشنهاد کرد روزهای کاری تنها به 3 روز در هفته کاهش یابد اما ساعت کاری روزانه به 11 ساعت افزایش و سن بازنشستگی هم به 70 سال ارتقا یابد.

این پیشنهاد ثروتمندترین فرد جهان در نشستی در اوروگوئه مطرح شد.
در اکثر کشورهای جهان، ساعت کاری، 5 روز کاری در هفته است.

وی ادامه داد: افراد باید برای سال های طولانی تری یعنی تا 70 یا 75 سالگی کار کنند اما کار انها در هفته فقط سه روز و روزانه 11 ساعت باشد.

کارلوس که هم اکنون مالکیت شرکت های بزرگ مخابراتی به نام های "آمریکا موویل"، "تلمکس" و "تل‌سل" را برعهده دارد تغییراتی را در سن بازنشستگی کارکنانش ایجاد کرده است.

در این شرکت ها افراد با شرایطی در سن 50 سالگی بازنشسته می شوند و پس از رسیدن به سن بازنشستگی می توانند با چهار روز کار در هفته، دستمزد کامل دریافت کنند.

او ادامه داد: کار هر روز، لذت بردن از زندگی را سخت می کند. کاهش روزهای کاری به سه روز به معنی افزایش زمان برای استراحت، زندگی راحت تر و پرداختن به علاقه مندی هاست.

کارلوس سلیم یک مکزیکی لبنانی تبار است که براساس آمار مجله فوربس آمریکا با داشتن ثروتی به ارزش 79.6 میلیارد دلار در جایگاه ثروتمندترین فرد جهان قرار دارد. پس از او بیل گیتس با داشتن ثروتی به ارزش 79.1 میلیارد دلار در رتبه دوم است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نگاهی به سیاست‌های افزایش جمعیت؛
اول خانه را آب و جارو کنیم، بعد مهمان دعوت کنیم



"در حال حاضر رشد جمعیت ما حدود 1.3 است در حالی که متوسط نرخ رشد جمعیت 1.7 است. اگر همین وضعیت ادامه پیدا کند ما تا سال 1410 جزو کشورهای پیر و سالمند تلقی خواهیم شد"؛ هشدارهایی از این دست بود که زمینه تغییر سیاست‌های جمعیتی را فراهم کرد.

پس از آن، مجلس و به ویژه کمیسیون فرهنگی به سراغ تدوین "طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده" رفت؛ ابلاغیه 14 بندی ***** نیز در این‌باره صادر شد. پس از مدتی هم رییس جمهور دستور اجرای سیاست‌های کلی جمعیت را به وزرای مربوطه ابلاغ کرد.

در متن ابلاغیه 14 بندی ***** به رؤسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** بر مواردی تاکید شده که زمینه آمادگی جامعه برای افزایش جمعیت آماده می‌کند؛ مواردی از جمله رفع موانع ازدواج، ایجاد امکانات بهداشتی، توانمندسازی جمعیّت و افزایش امید به زندگی. رئیس‌جمهوری هم به وزرای مربوطه دستور داده که شرایط را برای افزایش کمی جمعیت فراهم کنند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، افزایش کمی جمعیت تنها یک روی سکه این سیاست است اما روی دیگر سیاست افزایش جمعیت، بالا بردن سطح کیفی زندگی است. در حال حاضر در تامین نیازهای اولیه جمعیت با مشکلاتی مواجه هستیم که کیفیت یک زندگی سالم را تحت الشعاع قرار می‌دهد و حتی زندگی افراد جامعه را به خطر می‌اندازد.

کیفیت آموزش، بهداشت، اشتغال و بحث آب، نیازهای حیاتی جمعیت یک کشور هستند و فاکتورهای مهمی در سنجش امید به زندگی به شمار می‌آیند.

حالا ایران در نظرسنجی گالوپ به عنوان دومین کشور ناشاد جهان شناخته شده و قطعا فاکتورهایی مثل اشتغال، بهداشت، آموزش و به طور کلی، کیفیت زندگی تاثیر زیادی روی این نظرسنجی و احساس مردم نسبت به زندگی‌شان داشته است.

در چنین شرایطی اگر بخواهیم به سوی افزایش جمعیت برویم، علاوه بر سیاست‌های تشویقی لازم است کیفیت زندگی مردم به حدی برسد تا خانواده‌ها پس از این که خیالشان از بابت تامین نیازهای اولیه خود راحت شد، فرزندآوری را در اولویت قرار دهند.

آب

تقریبا روزی نیست که نمایندگان مجلس از مشکلات آبی در حوزه‌های انتخابیه خود گلایه‌مند نباشند. حتی نماینده لردگان در صحن علنی مجلس رای خود را از وزیر نیرو پس گرفت.

آب آشامیدنی ناسالم و حتی نبود همین آب باعث شده صدای نمایندگان همیشه در صحن علنی مجلس بلند باشد. این امر شامل تذکر نمایندگان مردم در مواردی مثل آبیاری با تانکر در برخی روستاها و شهرها و آلودگی آب به مواد آلاینده در برخی دیگر از شهرهاست که حیات مردم و کیفیت زندگی آنها را تهدید می‌کند.

در حال حاضر ذخیره آب سدها به شدت پایین آمده اگر بحران به درستی مدیریت نشود باید منتظر عواقب وخیمی بود.

خشک شدن منابع آبی مهمی مثل زاینده‌رود، دریاچه ارومیه و دریاچه هامون هم در حالی رخ داده‌اند که هشدارهای پیش از وقوع فاجعه، نادیده گرفته شد و مسولان زمانی به فکر افتادند که کار از کار گذشته بود.

جیره بندی آب که گفته می‌شود تابستان امسال در تهران و بسیاری دیگر از شهرهای کشور انجام می‌شود هم مشکلی را رفع نخواهد کرد بلکه صورت‌مساله را پاک می‌کند و نمی‌توان روی آن به عنوان یک راه حل طولانی مدت حساب کرد.

این مساله، جدا از درگیری بر سر آب در شهرها و استان‌های مختلف کشور است؛ درگیری‌هایی که گاه تا حد برپایی تظاهرات عمومی و اعتراضات علنی مردم در برخی از شهرها پیش می‌رود.

اواخر فرودین امسال بود که هزاران نفر از مردم چهارمحال و بختیاری با برگزاری تجمع، خواستار توقف عملیات اجرایی تونل‌های بهشت‌آباد در شهرستان اردل و گلاب 2 در زاینده‌رود این استان شدند. جالب اینجاست که این مردم بنا به دعوت کمیته صیانت از آب و مجمع نمایندگان استان چهارمحال و بختیاری در مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی خود را برپا کرده بودند.

آموزش

آموزش، یکی از الزامات زندگی هر فرد است اما کمبود فضای آموزشی در کشور، یکی از مواردی است که نمایندگان مجلس بر آن تاکید می‌کنند و خبر از کمبود مدرسه، کلاس درس و حتی آموزگار در حوزه‌های انتخابیه خود می‌دهند.

آمار بالای مدارس فرسوده و غیراستاندارد هم باعث شده نمایندگان و سایر مراجع ذی‌ربط لب به انتقاد باز کنند. رئیس مجلس هم به کمبود فضای آموزشی اذعان کرده اما گفته " این مشکل را می توان از راه های مختلف حل کرد برخی از نهادها در کشور وجود دارند که حاضر به ساخت مدرسه هستند که باید از آنها کمک گرفت". اشاره لاریجانی به خیرین مدرسه‌ساز هم هست که در این سال‌ها کمک زیادی به احیای مدارس فرسوده کرده‌اند.

اما این مساله را هم نباید از نظر دور داشت که کمبود و نامناسب بودن فضاهای آموزشی، مختص مناطق دورافتاده‌ یا حاشیه‌های مرزی و عشایری نیست؛ حتی کلان‌شهری مثل کرج نیز با این مشکل مواجه است به طوری که نماینده این شهر نسبت به احیای مدارس سه شیفته هشدار داده و گفته: 35" مدرسه نیمه کاره در استان البرز وجود دارد و اگر نسبت به تکمیل آنها توجه نشود در سال آینده مدارس سه شیفته خواهیم داشت و این جای تاسف است که مدارس سه شیفته در این دولت احیا شود."

حتی همین چند روز پیش بود که یکی از رسانه‌ها،‌ عکس‌هایی از مدرسه کانکسی در تهران روی خروجی خود قرار داد؛ مدرسه‌ای که به دلیل بافت فرسوده آن، کلاس‌هایش را در کانکس‌های پیش‌ساخته در حیاط مدرسه برگزار می‌کرد.

اشتغال‌

"آبروی نمایندگان در حوزه انتخابیه در خطر است. نمایندگان تا چه اندازه باید جوابگوی بحث اشتغال جوانان باشند؟" این‌ها جملاتی است که مجید جلیل سرقلعه نماینده مردم لردگان می‌گوید. نمایندگان دیگر هم حرف‌هایی مشابه می‌زنند که نشان‌دهنده عمق فاجعه بیکاری در کشور است.

تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی و نرخ بالای بیکاری، به یکی از حیاتی‌ترین مشکلات جوانان تبدیل شده است، اگر دستمزهای پایین و مشاغل بی‌ارتباط با رشته تحصیلی فارغ‌التحصیلان را هم به این مساله اضافه کنیم متوجه می‌شویم حتی برای کسانی که شغل دارند هم شرایط مطلوبی فراهم نیست و آنها هم نمی‌توانند از پس هزینه‌های سنگین زندگی و تورم کمرشکن برآیند.

با این وجود، نرخ بالای فارغ‌التحصیلان بیکار، علاوه بر مشکلات اقصادی، افسردگی و ناامیدی را در جوانان و خانواده‌های آنها ایجاد کرده که نیازمند رسیدگی فوری است.

حالا نه تنها اقتصاددان‌ها، بلکه روان‌شناسان و جامعه‌شناسان هم به عواقب اجتماعی و روانی بیکاری گسترده در جامعه هشدار می‌دهند.

بهداشت

همین سال گذشته بود که بیماری در یکی از شهرستان‌های استان فارس در اثر نبود آمبولانس جان داد؛ فاطمه، دختر ساله کهنوجی هم که نیمه‌شب دچار عقرب‌زدگی شده بود با درهای بسته درمانگاه مواجه و در نهایت مرگ مغزی شد.

این دو نمونه، تنها مشتی از خرمن حوادثی است که به دلیل کمبود امکانات پزشکی، دارویی، تجهیزات، پزشک متخصص و حتی پزشک عمومی در کشور رخ می‌دهد. به همین دلیل هم نمایندگان مردم در مجلس، بارها به وزیر بهداشت و مسئولین مربوطه تذکر می‌دهند تا از این مرگ و میرها جلوگیری شود.

بنا به اعلام معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر بهداشت در حال حاضر 550 بیمارستان در کشور وجود دارد که اگر تعداد درمانگاه‌ها و مراکز بهداشت را هم به آن اضافه کنیم تعداد قابل‌توجهی می‌شود اما هنوز هم با کمبود مراکز درمانی مواجه هستیم. تعداد زیادی بیمارستان هم در کشور وجود دارند که نیمه‌ساز رها شده‌اند و یا در صورت تکمیل، اقدامی برای تجهیز و بهره‌برداری از آنها نمی‌شود.



***
مسکن، راه، حمل و نقل، آلودگی‌ هوا، امکانات ورزشی و رفاهی هم در ادامه این لیست جا می‌گیرند که لازمه یک زندگی با کیفیت تلقی می‌شوند اما در این مقوله‌ها هم مسائل و کمبودهایی هست که هر یک به تنهایی به عزم و همت بالایی برای رفع شدن نیاز دارد.

حالا هرچند تهدید جمعیت جدی است اما برای افزایش جمعیت هم حداقل‌هایی لازم است که مسئولان باید برای رفع آن آستین بالا بزنند.

گزارش از خبرنگار پارلمانی ایسنا: رضوان اناری

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
13-7-3-161927_mg_1415.jpg

تحلیل فرشاد مومنی از وضعیت کنونی اقتصاد ایران: دلارهای نفتی کجا رفت؟
اقتصاد > اقتصاد کلان -تقریبا طی 8 ساله گذشته به ازای هر یک دلار که به سفرهای تجاری تخصیص پیدا کرده است چهار دلار به سفرهای شخصی غیرتجاری اختصاص داده شده است.
بهراد مهرجو: اقتصاد ايران دوران خروج از رکود را پشت سرمي گذارد ولي با اين وجود همچنان نگراني هاي اساسي در ذهن برخي فعالان اقتصادي وجود دارد. به باور آنها اقتصاد کشور براي تغيير شرايط نياز بازنگري در مباني فکري دارد. فرشاد مومني اقتصاددان چندي پيش در جلسه کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران به بحث در مورد اقتصاد سياسي حمايت از توليد ملي پرداخت بود. او اعتقاد دارد براي اجراي ايده هايي مانند اقتصاد مقاومتي نيز نياز به پشتوانه هاي فکري و اوليه است. مومني در اين مورد مي گويد:« اولین نکته اي که بايد به اشاره کنم، موضوعی است که اسم آن را گذاشته ام «مشترک لفظی سوء‌تفاهم ‌برانگیز». این مشترک لفظی سوء‌تفاهم برانگیز، اقتصاد است. وقتی که ما در سطح علمی راجع به اقتصاد صحبت می‌کنیم، سه سطح تحلیلی متفاوت وجود دارد که این ها به کلی متفاوت از هم هستند و ابزارهای تحلیلی متفاوت و روش شناسی متفاوت دارند. اما ما همه آنها را با لفظ اقتصاد مورد خطاب قرار می‌دهیم. اتفاقا می‌خواهم بگویم بخش بزرگی از اغتشاشات فکری و سوء‌ تفاهماتی که در مملکت ما در مسائل اقتصادی بروز می‌کند به همین موضوع مرتبط است زیرا معمولا به این مساله توجه نمی‌شود که ما در کدام سطح تحلیلی صحبت می‌کنیم. ما سه سطح تحلیل داریم؛ سطح تحلیلی خرد، سطح تحلیلی کلان و سطح تحلیلی توسعه، و همان طور که اشاره کردم در هر یک از این ها هم واحد و هم سطح تحلیل و هم روش شناسی و هم افق زمانی‌ همه با همدیگر متفاوت هستند و باید به این مساله توجه داشته باشیم.»

فرشاد مومني در تشريح اين موضوع ادامه مي دهد:« در این بین حوزه مورد علاقه من، سطح توسعه است؛ بنابراین از زاویه سطح توسعه به موضوع اقتصاد مقاوتی و آسیب شناسی تجارت خارجی ایران نگاه خواهم کرد و نباید دچار سوء تفاهم شویم. برای مثال می‌گوییم از منظر سطح توسعه، کشوری که در آن به ازای هر یک واحد تولیدی چهار واحد توزیع ای دارد؛ اقتصاد پایداری نمی‌ تواند داشته باشد؛ در اینجا خیلی وقت‌ها این سوال و سوء‌ تفاهم پیش می‌آید که گویی ما با آن کسانی که کار توزیع ای می‌کنند مشکل داریم، نه این گونه نیست آن ها با عقلانیت سطح خرد بهترین انتخاب را کرده اند و سراغ کاری رفته اند که با کمترین زحمت، بیشترین عایدی را برایشان به همراه دارد و کسی معترض به آن ها نیست اما این سوء تفاهم پیش می آید. ما از منظر سطح توسعه به پایداری **** ملی نگاه و درباره آن صحبت می‌کنیم و از نظر من آن هایی که این کار را کردند نه وابسسته به استکبار جهانی اند و نه فرصت طلبند بلکه انسان‌های خرد ورزی هستند که در جست و جوی نفع شخصی خود کار می‌کنند و اگر مشکلی هم وجود دارد تقصیر آن ها نیست این به نهاد سازی و سیاست گذاری درکشور باز می گردد

مومني براي مشخص تر شدن موضوع مثالي نيز ارائه مي دهد:« بسیاری می گویند در الگوی سیاست ‌گذاری در تخصیص دلارهای نفتی در ایران ناهنجاری های بسیاری وجود دارد و تقریبا طی 8 ساله گذشته به ازای هر یک دلار که به سفرهای تجاری تخصیص پیدا کرده است چهار دلار به سفرهای شخصی غیرتجاری اختصاص داده شده، خب در این بین من نمی گویم چرا افراد به خارج از کشور رفته اند و تعطیلات خوبی داشته اند و از این فرصت استفاده کرده اند، مشکل از این افراد نیست و کسی با آن ها کاری ندارد بلکه آن هایی که در سطح کلان به تخصیص و اولویت گذاری دلار فکر می کنند درک دقیق و روشنی از اولویت ها نداشته اند. خلاصه بحث این است که ما راجع به سطح توسعه صحبت می کنیم و در اینجا به موضوعات از این سطح می پردازیم.»

او ادامه مي دهد:« هر زمان که درباره مساله ای درهر ساحتی از علوم صحبت می‌کنیم، باید دو مقام توصیف و تحلیل را از یکدیگر تفکیک کنیم. در کشورهایی که شاهد پیشرفت هستیم اختلاف ‌نظرها در مقام توصیف به میزان حداقل وجود دارد و در مقام تحلیل است که با یکدیگر بحث می کنند اما متاسفانه در اقتصاد و جامعه ایران به دلیل مجموعه مشکلات و محدودیت‌هایی که وجود دارد، بخش بزرگی از شگفتی‌ها در مقام توصیف اتفاق می‌افتد و بخش بزرگی از اختلاف‌ نظرها هم باز بر سر توصیف یک مساله است و تحلیل را رها کرده ایم.»

مومني اعتقاد دارد اقتصاد ايران طي سال هاي گذشته با شتاب به سمت اقتصاد رانتي حرکت کرده است:« ما در یک اقتصاد رانتی زندگی می‌کنیم و در یک اقتصاد رانتی، اساس بقای سیستم رانتی به عدم شفافیت مربوط می‌شود. بنابراین در ارتباط با داده ‌های آماری که مورد استفاده و استناد قرار می‌گیرد، معمولا شبهه وجود دارد. حالا این نقص‌ها می‌تواند ارادی یا غیرارادی یا ترکیبی از هر دوی این ها باشد ولی همیشه اما و اگر و مناقشه در مورد عدد و ارقامی که مطرح می‌شود در کشور وجود دارد و در دولت قبل هم تقریبا این مساله به ابعاد بی ‌سابقه‌ای رسیده بود. تجربه شخصی خود من در این باره، این مسئله را به وضوح نشان می دهد. دو سال پیش روی یک مساله معین که در آن زمان چالشی ملی بود، کار می کردم و نیاز به آمار و ارقام داشتم در این بین این پیگیری همزمان با هفته دولت شده بود که معمولا مسئولان از نظر تبلیغانی همگی آمارهایی را از شاخص های اقتصادی اعلام می کنند، اما اتفاق عجیب این بود که درباره یک موضوع که مد نظرم بود یک مسئول در طی یک هفته 5 گفته متفاوت داشت که اختلاف بین سقف و کف آن 400 درصد بود. بنابراین درباره اعداد و ارقام و آمارها همیشه در کشور مناقشه وجود دارد ولی من به اعداد و آمارهای رسمی همیشه استناد می کنم و در این بحث نیز تمامی آمارهایی که ارائه خواهم داد از آمارهای رسمی برداشت شده است. باید توجه داشته باشیم که یکی از قاعده‌های رفتاری در اقتصاد رانتی این است که گزارش‌های رسمی، محافظه‌ کارانه ‌ترین و خوشبینانه ‌ترین گزارش‌هایی است که وجود دارد اما با همه این ها نمی توانیم به دولت بگوییم درغگو است و ادب گفت و گو حکم می کند حرفی را که می خواهیم بیان کنیم براساس گزارش های رسمی باشد که مورد تایید دولت قرار گرفته است.»

او ادامه مي دهد:« کانون اصلی بحث در این جا سیاست‌ها، رویه‌ ها و جهت‌گیری‌ها است. در کشور ما متاسفانه ادب نقد درحد نصاب مناسبی نیست و اگر در دوره زمانی خاص سیاست‌های مشخصی را مورد ارزیابی قرار بدهید، افراد به خود می‌گیرند و هر قدر اشخاص پول و زور بیشتر داشته باشند نسبت به این نقدها دل نازک ‌تر و زود رنج تر می شوند. بنابراین موضوعات مطرح شده به سیاسیت ها و رویه ها باز می گردد و نه اشخاص زیرا به نظرم بخش بزرگی از اشخاص که در سوء کارکردهای اقتصاد سیاسی موثرند خود قربانبان این ساختار نهادی هستند. البته وقتی با این قربانی‌ها اتمام حجت شرعی می ‌شود و باز اعتنا نمی‌کنند، از آن پس دیگر می توان این افراد را به عنوان قربانیان مقصر شناخت. در هر حال من کانون اصلی را مشکل ساختار نهادی می‌دانم و نه افراد اگر چه که سهم افراد هم در اوضاع و احوال کنونی کشور نمی‌توان نادیده گرفت.»

مومني همچنين به باوري درميان گروهي از مردم اشاره مي کند که باعث شده فضاي رقابت از اقتصاد ايران دور شود:« هم اکنون در اقتصاد رانتی که کشور دچار آن شده است بسیاری معتقدند آدم زرنگ کسی است که چیزی را رنگ کند و به جای چیز دیگری جا بزند، اتفاقی که در مملکت ما خیلی متداول است. بنابراین اگر دیدید که اقتصاد مقاومتی هم از بیخ و بن، قلب ماهیت شد، اصلا تعجب نکنید، جای شگفتی نیست و این نگرانی وجود دارد. ما در کشور شاهد این هستیم که در چند سال گذشته کمترین توجه به موضوعات اقتصادی شده است که سال آن از سوی مقام معظم ***** نام گذاری شده است و هر کس تعریف و دیدگاه خود را درباره نام سال داشته و تفسیر خود را از موضوع کرده است. شما رد گیری کنید تقریبا با ضریب بالای 75 درصد بدترین عملکردهای ما در حوزه های اقتصادی در سال های گذشته متاسفانه در موضوعاتی بوده که به عنوان شعار سال انتخاب شده اند. اما در این بین زاویه مورد نظر من درباره اقتصاد مقاومتی چیزی است که در ساحت علم اقتصاد، ادبیاتی درباره آن وجود دارد. به طور کلی سه رویکرد به اقتصاد مقاومتی را می‌ توان از یکدیگر تفکیک کرد. رویکرد اول این است که بگوییم ایران یک کشور توسعه نیافته است و بنابراین هر عنوانی مانند اقتصادی مقاومتی یا الگوی اسلامی ایرانی و هر اسم دیگری که مطرح شود باید ذیل همین مساله توسعه و توسعه ‌نیافتگی طرح ‌شود. بنابراین با این رویکرد حالا که اقتصاد مقاومتی طرح شده است می گویند کدام اقتصاد مقاوم است؛ اقتصادی که بهره ‌وری بالایی داشته باشد، توان رقابت اقتصد ملی در آن بالا باشد، فساد کم باشد و چیزهایی از این دست. برداشت شخصی من این است که این رویکرد لزوما رویکرد بدی نیست، اما اشکال خیلی بزرگ آن این است که کانون‌های اصلی مساله را نمی‌توان درست انتخاب کرد. سوالی که با این رویکرد مطرح می شود این است که چرا اقتصاد مقاومتی 15 سال پیش مطرح نشده بود و چنین لفظی را چرا پیش از این به کار نمی بردند و الان مطرح شده است؟ پس معلوم می شود مسائل جدید مطرح شده است که این لفظ اقتصاد مقاومتی هم معطوف به آن ها می شود. با این رویکرد مشکلی که به وجود می آید این است که ممکن است حلقه اصلی ماجرا را گم کنیم.»

او ادامه مي دهد:« رویکرد دوم به اقتصاد مقاومتی چیزی است که پشتوانه نظری و مطالعات تجربی جدی در دنیا درباره ‌اش وجود دارد و به شوک های برون زا در اقتصاد باز می گردد. به نظر من لفظ اقتصاد مقاومتی، لفظ نارسایی برای آن چیزی که در دنیا حساسیت ‌برانگیزی کرده و الان منابع مادی و انسانی بسیاری به آن تخصیص داده می‌شود. در کشورهای صنعتی و نه در کشورهای در حال توسعه، این ایده نزدیک به دو دهه است وجود دارد که کشورهای پیشرفته صنعتی در برابر شوک‌های برون زای متعددی قرار دارند و گفته می شود این شوک‌های برون زا (شوک‌هایی که کنترلشان در دست ما نیست) معمولا ناشی از تحولات علمی- فنی، تحولات اقلیمی، زیست ‌محیطی و یا ناشی از مشکلات ساختار اقتصاد جهانی به وجود می آینند که به خودی خود نه مطلقا مثبت‌اند نه مطلقا منفی و در خود فرصت هایی دارند و تهدیدهایی. در واقع این شوک های برون زا قابلیتی هستند که در اصطلاح به عنوان « رزیلی آنس» شناخته می شوند و خیلی ها آن را به فارسی « تاب آوری» ترجمه کرده اند. به نظرم این اصطلاح « تاب آوری» خیلی نزدیک به اقتصاد مقاومتی است و جنبه هایی از این موضوع را پوشش می دهد. یعنی ما چگونه اقدامات خود را سامان دهیم که تهدیدهای ناشی از شوک های برون زا به حداقل برسد. البته همان گونه که گفتم این شوک‌ها، فرصت‌های خیلی بزرگی را هم دربردارند. بنابراین در کشورهای صنعتی پیشرفته برای بهره ‌مندی از این فرصت‌ها، روشی که استفاده می‌کنند «قدرت انعطاف سیستم‌ ها» است.»

مومني چنين اعتقادي دارد:« کارشناسان و صاحبان تفکر در این کشورها می‌گویند ما قدرت انعطاف سیستم‌ های خود را آنچنان ارتقاء داده ایم که بتوانیم فرصت‌های ناشی از این شوک‌ ها را به حداکثر برسانیم. این موضوع بخش مهمی از ادبیات توسعه را پوشش می دهد و من نام آن را گذاشته ام « اقتصاد سیاسی، اغتنا فرصت ها»؛ اهمیت این موضوع تاجایی است که بسیاری از صاحب نظران کل ماجرای توسعه را به این قدرت انعطاف پذیری نسبت می دهند. آن ها می گویند هر سیستمی حالا چه می خواهد یک فرد باشد، چه بنگاه، چه یک صنعت و حتی یک کشور اگر این قابلیت را در خود ایجاد کرده باشد که در برابر هر تغییر بتواند واکنش مناسب و به موقع نشان دهد می گویند از آن فرصت ها حداکثر استفاده را کرده است و اگر این قابلیت را نداشته باشد حتی فرصت را می تواند به ضد خود و تهدید تبدیل کند. مثال کلاسیک این ماجرا به تحولات قیمت نفت در بازارهای جهانی باز می گردد. دقت کنید، کشورهای صنعتی وقتی اولین بار با شوک جهش قیمت نفت رو به رو شدند پدیده رکود تورمی را در اقتصادشان مشاهده کردند که اتفاقی بی سابقه بود، اما آن ها در فاصله ای کوتاه همه چیز را اصلاح کردند، یعنی در فاصله بین 1973 تا 1984 این کشورها ساختار فعالیت اقتصادی خود را به گونه ای باز آرایی کردند که انرژی بری و مواد خام بری هر واحد GDP‌ به طور متوسط 20 درصد کاهش پیدا کرد. باید این توجه را داشت که این 20 درصد کاهش اتکا به نفت تقریبا معادل کل تولید نفت اوپک در سال‌های میانی دهه 1980 بوده است. دلیل اینکه این دو نقطه عطف را انتخاب کردم این است که 1973 سالی است که آن شوک نفتی اتفاق افتاد و 1984 هم سال ماقبل اولین شوک معکوس نفتی بود. یعنی این کشورها توانستند با ایجاد قابلیت آن چیزی که ابتدا به ساکن تهدید بود به فرصت جدید تبدیل کنند.»

او به جهش قيمت ها نيز اشاره مي کند:« اما حالا اگر همین جهش قیمت نفت را در ایران که کشور صادر کننده نفت است و جهش قیمت فرصت تاریخی برای کشور محسوب می شد بررسی کنید متوجه می شوید که این فرصت تاریخی به دلیل نبود قدرت انعطاف کافی در سیستم کاملا به ضد خود تبدیل شد. تحقیق و پژوهشی که درهمین زمینه در دانشکده اقتصاد علامه انجام گرفت این موضوع را به خوبی نشان داد. ما با بررسی شوک نفتی 1973 (تقریبا 1353) و مقایسه آن با شوک نفتی 2005 (1384) که در هر دو با جهش قیمت نفت و افزایش درآمدهای نفتی در کشور رو به رو شدیم و تخصیص این درآمدهای نفتی به نتایج بسیار جالبی رسیدیم. نتایج این تحقیق نشان می دهد 85 درصد اشتباهات سیاستی که در شوک اول نفتی اتفاق افتاده در شوک دوم نیز عینا تکرار شده است. حالا باید در این میان این موضوع را در نظر بگیرید که در شوک اول ما تا به آن زمان با چنین موضوعی در اقتصاد کشور درگیر نشده بودیم و تجربه نداشتیم و تعداد اقتصاد دانان کشور هم بسیار محدود بود اما در سال 1384 چه؛ ما هیچ نگاهی به تجربه گذشته نکریم و باوجود این همه فارغ التحصیل و کارشناسان اقتصاد تفاوتی در سیاست هایمان به وجود نیامد.»

مومني براين باوراست که براي بهبود شرايط اقتصادي کشور نياز شديدي به تغيير زاويه نگاه وجود دارد:« در این بین به نظرم برای اصلاح سیستم باید زاویه نگاه را تغییر بدهیم و ببینیم مولفه ها و عناصری که این قابلیت انعطاف را به وجود می آورد چیست و بعد یک ارزیابی آسیب شناختی انجام دهیم و بگوییم چرا ما این توانایی ها را نداریم و حتی نمی توانیم ایجاد کنیم؟ به نظرم این زاویه نگاه آموزندگی ها و دستاوردهای زیاد برای ما به همراه خواهد داشت، با این کار به شناخت شوک‌های برون زا می پردازیم، الگوی رفتاری در مواجه با شوک ها را بررسی می کنیم و به راهکارهای مناسب دست می یابیم. شما توجه کنید که در چنین شرایطی ما چقدر به شناخت و حساسیت کافی از شوک های برون زایی که تنها مختص ماست دست پیدا می کنیم.»

او براين باوراست:« رویکرد سوم به اقتصاد مقاومتی، تمرکز روی ایران و اقتصاد کشور است. این که ببینیم چرا در همین دوره بعد از پیروزی انقلاب اقتصاد ایران با چالش های مختلفی رو به رو بوده است و چرا در همین دوره پس از پیروزی انقلاب عملکرد کلان و سطح توسعه اقتصاد ایران تا به این حد با نوسان همراه بود است. باید از این زاویه به بررسی موضوع بپردازیم که به رغم همه مسائل زیربنایی و تاریخی چرا اقتصاد کشور کارنامه ای تا به این حد متفاوت داشته است. باید مشکلات را رد گیری کنیم تا به سمت کاهش هزینه ها و افزایش عملکرد برویم و به شرایط ایده آل نزدیک شویم، البته باید توجه داشته باشید که متاسفانه نهادی که متولی مطالعات سیستمی درباره حال و روز اقتصاد ایران باشد، در کشور وجود ندارد و به نظرم همین کمبود چالش های بسیاری را برای کشور به وجود آورده است. برای مثال در مهرماه 1392، مرکز پژوهش‌های مجلس گزارشی را منتشر کرد که در آن نشان می داد در دوره‌ 8 ساله مسوولیت آقای احمدی‌نژاد برای دستیابی به هر یک واحد رشد اقتصادی در کشور به طور متوسط 500 درصد دلارهای نفتی بیشتری در مقایسه با دوره مشابه قبلی تخصیص پیدا کرده است، این نسبت‌ها خیلی تکان‌ دهنده و یک مسئله ملی است. ما باید این اتفاق را زیر ذره‌ بین بگذاریم و چرایی آن را بررسی کنیم؛ چه تفاوت‌هایی در این دو دوره از نظر رویکرد به جهت‌ گیری‌های سیاستی وجود داشته که یک چنین کارنامه ای تا به این اندازه غیرعادی رقم خورده است. به نظرم کمبود یک نهاد متولی مطالعات سیستمی در این مواقع خود را نشان می دهد.»

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-3-24-123421kare.png.jpg

کارگاه های صنعتی رونق گرفتند/ فصل رکود چه زمانی به پایان می رسد؟
اقتصاد > اقتصاد کلان -درحالی که برخی کارشناسان اقتصادی در مورد رشد 4.6 درصدی اقتصادی انتقاداتی را ایجاد کرده بودند، شاخص تولید کارگاه های صنعتی نیز نشان می دهد که اقتصاد ایران در فصل بهار با رشد همراه بوده است.
احسان ميزاني:گزارش بانک مرکزي نشان مي دهد شاخص کل اوليد کارگاه هاي بزرگ صنعتي کشور در سه ماهه اول سال 1393 برمبناي سال پايه 1383 به عدد 184.1 رسيده است که در مقايسه با دوره مشابه سال قبل 10 درصد افزايش را نشان مي دهد.

بررسي ها تاييد مي کند شاخص توليد صنايع موتوري با 87.2 درصد بيشترين نقش را در رشد توليدات صنعتي داشته اند.

اما در همين دوره زماني شاخص برخي گروه هاي صنعتي با کاهش قابل توجهي مواجه بوده است. صنايع منسوجات که طي سال هاي گذشته اخبار بسياري در مورد ورشکستگي آنها منتشر شده بود، با کاهش سه دهم درصدي در حجم توليدشان مواجه بوده اند. اما در همين دوره زماني صنايع پوشاک با رشد 6.8 درصدي مواجه بوده اند. به اعتقاد تحليلگران بازار رشد در ميزان توليد پوشاک در شرايطي رخ مي دهد که بخش مهمي از نياز بازار از طريق واردات تامين مي شود.

14-10-4-103759toledddd.png


در همين حال صنايع چرم ايران 4 درصد از توليداتشان کاسته شده است. اما بيشترين ميزان کاهش توليد صنايع توليد چوب، محصولات چوبي و چوب پنبه اي با نزول 25 درصدي مربوط است. از سوي ديگر انتشار و چاپ و تکثير رسانه هاي ضبط شده با رشد 112.7 درصدي همراه بوده است. اين شاخص نشان مي دهد در دوره مورد بررسي وضعيت صنعت چاپ کشور در قياس با صنايع ديگر مطلوب تر بوده است. اما گزارش هاي ديگر تاييد مي کند در پايان اين دوره زماني ميزان تيراژ نشريات و رسانه هاي کشور به کمترين حد رسيده است. براين اساس شاخص صنايع چاپ در فصل تابستان به طور حتم نزولي مي شود.

در صورتي که شاخص توليدکارگاه هاي صنعتي طي فصل تابستان و پاييز نيز روند صعودي را حفظ کنند، اميدها به خروج اقتصاد ايران از رکود نيز زنده مي شود.

14-10-4-10395toledddd2.png


آخرين گزارشي که در مورد رشد اقتصادي بخش هاي مختلف اقتصادي در فصل بهار منتشر شده بود، نشان مي داد موسسات پولي تجربه رشد 15.9 درصدي را پشت سرگذاشته اند. بخش صنعت نيز رشد 10 درصدي را تجربه کرده بود.

14-10-4-10409toleddd3.png


با اين حال بانک مرکزي کشور اعتقاد دارد، اقتصاد ايران همچنان دوران بازيابي توان از دست رفته گذشته را سپري مي کند. سايت بانک مرکزي در پاسخي که به اظهارات مصباحي مقدم تهيه کرده بود در اين مورد چنين نوشته بود:« کماکان سطح توليد ناخالص داخلي به قيمتهاي ثابت سال 1383 در سطحي کمتر از رقم فصل اول سال 1390 قرار دارد. اين امر بدان معني است که اقتصاد ايران در مرحله بازيابي توان از دست رفته و به عبارت دیگر، بازیابی استفاده از ظرفیتهای خالی خود قرار دارد و هنوز به سطح توليد سال 1390 نرسيده است. لذا، با وجود رشد 4.6 درصدي اقتصاد در فصل اول سال جاري، اتفاق خارق‌العاده و غيرقابل باوري در اقتصاد کشور صورت نپذيرفته است و چنين نرخ رشدي پس از 8 فصل رشد منفي، کاملاً طبيعي است.» در همين جوابيه آمده بود:« واقعيت آن است که اقتصاد ايران پس از 8 فصل نزول مستمر، در نقطه عطفي قرار گرفته است که اميد مي‌رود با استمرار سیاستهای اقتصادی دولت یازدهم و بهبود شرایط و فضای اقتصاد کلان، ظرفیتهای خالی در بخشهای مختلف اقتصاد به سرعت بازیابی و استفاده شده و با بازيابي توان از دست رفته، نهايتاً در مسير بسط و گسترش و بالندگي قرار گيرد. ضمن آن که رشد 4.6 درصدي اقتصاد در فصل اول سال جاري مسرت بخش و حاکی از حرکت اقتصاد در مسیر صحیح است.»

براين اساس پيش بيني بانک مرکزي از حرکت پيش روي اقتصاد ايران برمحور ادامه رشد استوار است. در شرايطي که چنين اتفاقي رخ دهد، احتمال بهبود شاخص هاي بيکاري و توليد نيز افزايش مي يابد.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-3-24-123421kare.png.jpg

کارگاه های صنعتی رونق گرفتند/ فصل رکود چه زمانی به پایان می رسد؟
اقتصاد > اقتصاد کلان -درحالی که برخی کارشناسان اقتصادی در مورد رشد 4.6 درصدی اقتصادی انتقاداتی را ایجاد کرده بودند، شاخص تولید کارگاه های صنعتی نیز نشان می دهد که اقتصاد ایران در فصل بهار با رشد همراه بوده است.
احسان ميزاني:گزارش بانک مرکزي نشان مي دهد شاخص کل اوليد کارگاه هاي بزرگ صنعتي کشور در سه ماهه اول سال 1393 برمبناي سال پايه 1383 به عدد 184.1 رسيده است که در مقايسه با دوره مشابه سال قبل 10 درصد افزايش را نشان مي دهد.

بررسي ها تاييد مي کند شاخص توليد صنايع موتوري با 87.2 درصد بيشترين نقش را در رشد توليدات صنعتي داشته اند.

اما در همين دوره زماني شاخص برخي گروه هاي صنعتي با کاهش قابل توجهي مواجه بوده است. صنايع منسوجات که طي سال هاي گذشته اخبار بسياري در مورد ورشکستگي آنها منتشر شده بود، با کاهش سه دهم درصدي در حجم توليدشان مواجه بوده اند. اما در همين دوره زماني صنايع پوشاک با رشد 6.8 درصدي مواجه بوده اند. به اعتقاد تحليلگران بازار رشد در ميزان توليد پوشاک در شرايطي رخ مي دهد که بخش مهمي از نياز بازار از طريق واردات تامين مي شود.

14-10-4-103759toledddd.png


در همين حال صنايع چرم ايران 4 درصد از توليداتشان کاسته شده است. اما بيشترين ميزان کاهش توليد صنايع توليد چوب، محصولات چوبي و چوب پنبه اي با نزول 25 درصدي مربوط است. از سوي ديگر انتشار و چاپ و تکثير رسانه هاي ضبط شده با رشد 112.7 درصدي همراه بوده است. اين شاخص نشان مي دهد در دوره مورد بررسي وضعيت صنعت چاپ کشور در قياس با صنايع ديگر مطلوب تر بوده است. اما گزارش هاي ديگر تاييد مي کند در پايان اين دوره زماني ميزان تيراژ نشريات و رسانه هاي کشور به کمترين حد رسيده است. براين اساس شاخص صنايع چاپ در فصل تابستان به طور حتم نزولي مي شود.

در صورتي که شاخص توليدکارگاه هاي صنعتي طي فصل تابستان و پاييز نيز روند صعودي را حفظ کنند، اميدها به خروج اقتصاد ايران از رکود نيز زنده مي شود.

14-10-4-10395toledddd2.png


آخرين گزارشي که در مورد رشد اقتصادي بخش هاي مختلف اقتصادي در فصل بهار منتشر شده بود، نشان مي داد موسسات پولي تجربه رشد 15.9 درصدي را پشت سرگذاشته اند. بخش صنعت نيز رشد 10 درصدي را تجربه کرده بود.

14-10-4-10409toleddd3.png


با اين حال بانک مرکزي کشور اعتقاد دارد، اقتصاد ايران همچنان دوران بازيابي توان از دست رفته گذشته را سپري مي کند. سايت بانک مرکزي در پاسخي که به اظهارات مصباحي مقدم تهيه کرده بود در اين مورد چنين نوشته بود:« کماکان سطح توليد ناخالص داخلي به قيمتهاي ثابت سال 1383 در سطحي کمتر از رقم فصل اول سال 1390 قرار دارد. اين امر بدان معني است که اقتصاد ايران در مرحله بازيابي توان از دست رفته و به عبارت دیگر، بازیابی استفاده از ظرفیتهای خالی خود قرار دارد و هنوز به سطح توليد سال 1390 نرسيده است. لذا، با وجود رشد 4.6 درصدي اقتصاد در فصل اول سال جاري، اتفاق خارق‌العاده و غيرقابل باوري در اقتصاد کشور صورت نپذيرفته است و چنين نرخ رشدي پس از 8 فصل رشد منفي، کاملاً طبيعي است.» در همين جوابيه آمده بود:« واقعيت آن است که اقتصاد ايران پس از 8 فصل نزول مستمر، در نقطه عطفي قرار گرفته است که اميد مي‌رود با استمرار سیاستهای اقتصادی دولت یازدهم و بهبود شرایط و فضای اقتصاد کلان، ظرفیتهای خالی در بخشهای مختلف اقتصاد به سرعت بازیابی و استفاده شده و با بازيابي توان از دست رفته، نهايتاً در مسير بسط و گسترش و بالندگي قرار گيرد. ضمن آن که رشد 4.6 درصدي اقتصاد در فصل اول سال جاري مسرت بخش و حاکی از حرکت اقتصاد در مسیر صحیح است.»

براين اساس پيش بيني بانک مرکزي از حرکت پيش روي اقتصاد ايران برمحور ادامه رشد استوار است. در شرايطي که چنين اتفاقي رخ دهد، احتمال بهبود شاخص هاي بيکاري و توليد نيز افزايش مي يابد.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
2014_10_2_14_12_24.jpg

بررسی وضعیت صادرات ایران در نیمه نخست سال جاری/عمده مقاصد صادراتی ایران
اقتصاد > بازرگانی -بر اساس آمار اعلام شده از سوی گمرک، در 6ماه نخست سال جاری 47میلیون و 896هزارتن کالا به ارزش 23میلیارد و 669میلیون دلار صادر شده است.
در شش ماه نخست سال جاری میزان صادرات از نظر وزنی 10 میلیون و 579هزار تن و از نظر ارزش 4میلیارد و 275میلیون دلار نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین اقلام عمده صادرات در این مدت شامل پروپان مایع شده به ارزش یک میلیارد و 8میلیون دلار و سهم ارزشی 87.5 درصد، متانول به ارزش 817میلیون دلار و سهم ارزشی 76.4 درصد و بوتان مایع‌شده به ارزش 730میلیون دلار و سهم ارزشی 25.4 درصد بوده است.

بر این اساس، صادرات 9میلیون و 233هزار تن میعانات گازی به ارزش 6میلیارد و 514میلیون دلار با رشد 84.97 درصدی در وزن و رشد 80.57 درصدی از نظر ارزش دلاری همراه بوده است.

صادرات 30میلیون و 111هزار تن سایر کالاها شامل کالاهای صنعتی، کشاورزی، معدنی، فرش و صنایع دستی به ارزش 10میلیارد و 435میلیون دلار با کاهش 29.3 درصدی در وزن و رشد 93.6 درصدی در ارزش دلاری همراه بوده است.

عمده مقاصد صادراتی ایران در نیمه نخست سال جاری کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، افغانستان و هند بوده است.

در نیمه نخست سال جاری، 14میلیون و 449هزار تن کالا به ارزش 4 ميليارد و 575ميليون دلار به کشور چین، 7میلیون و 658هزار تن کالا به ارزش 2 میلیارد و 772ميليون دلار به کشور عراق، 3میلیون و 32هزار تن کالا به ارزش 2 میلیارد و 329میلیون دلار به امارات متحده عربي، یک میلیون و 453هزار تن محصول غیرنفتی به ارزش یک میلیارد و 238ميليون دلار به کشور افغانستان و 2 میلیون و 172هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و 128ميليون دلار به کشور هند صادر شده است.


3939
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-10-3-163727crisis.jpg

حضور در سازمان تجارت جهانی چگونه رقم می خورد؟ / ایران به دنبال تصویب قوانین دامپینگ
اقتصاد > بازرگانی -بر اساس قوانین و مقررات سازمان تجارت جهانی (WTO)، دامپینگ مجاز نیست و کشورهایی که به این کار اقدام می کنند متخلف محسوب می شوند.
احسان ميزاني: دامپينگ همواره يكي از پديده‌های بحث‌ برانگيز در حوزه‌ تجارت بين‌الملل است. اين واژه از سال‌های نخست قرن بيستم وارد ادبيات جهان شد و يكي از نمونه‌های رقابت ناسالم در عرضه‌ تجارت جهانی محسوب می شود. این کلمه از واژه Dump به معنای ارزان فروختن، قیمت شكستن و بازار شكستن گرفته شده است و در اصطلاح به صادرات يك كالا با قيمت كمتر از هزينه‌های تمام شده يا به عبارتی ديگر فروش كالا در خارج به قيمتی كمتر از قيمت داخلی گفته می شود.

بر اساس قوانين و مقررات سازمان تجارت جهاني (WTO)، دامپينگ مجاز نيست و كشورهايي كه به اين كار اقدام مي كنند متخلف محسوب مي شوند. از مثال هاي بارز دامپينگ (قيمت شكني) كالاها در بازارهاي جهاني می توان به دامپينگ محصولات كشاورزی توسط آمريكا و كشورهاي اروپایی اشاره کرد كه سبب اختلاف زيادی ميان اين كشور و كشورهاي جهان سوم كه عمده ترين صادركننده محصولات كشاورزي هستند، شده است. اين اختلافات در اجلاس های گذشته سازمان تجارت جهانی از جمله اجلاس دوحه قطر و اجلاس كانگون مكزيك به شدت مطرح شد و همچنان ادامه دارد.

آسیب های ناشی از دامپینگ در سال های گذشته تاجایی در تجارت خارجی وسعت گرفته است که کشورهای درحال توسعه و فقیر شکایت های متعددی را در سازمان تجارت جهانی طرح کرده اند و بررسی پرونده های شکایت نشان می دهد بیشترین میزان شکایت ها از آمریکا، چین، ترکیه و کشورهای اروپایی طرح شده است. از مثال های مهم دامپینگ در سطح جهان می توان به اقدام كشور چين در قيمت شكنی كالاهايي مانند البسه و كفش در بازارهاي جهاني اشاره كرد كه تقريباً صنايع مرتبط با اين كالاها در اروپا، آمريكا و بسياري كشورهاي ديگر از جمله ايران را به سوي ورشكستگي و تعطيلي كشانده است.

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی در چند دهه گذشته دامپينگ سبب شكست ساز و كار بازار تجارت جهانی، از بین رفتن فضای رقابت سالم در توليد كالاها و در مجموع سبب عدم كارايي اقتصادی در بسیاری از کشورها شده است.

چندی پیش مركز پژوهش های مجلس ضمن بررسي نقش دامپينگ ( قیمت شکنی) در صادرات محصولات كشاورزي آمريكا، خواستار تدوين و تصويب «قانون ضد دامپينگ» در کشور شد. دفتر مطالعات زيربنايی مرکز پژوهش های مجلس با انتشار گزارشی تحت عنوان «آمريكا و دامپينگ صادرات محصولات كشاورزی» گزارش کرد كه در شرايط فعلي كه كشور به دنبال گسترش مناسبات تجاری و اقتصادی با ساير كشورها است و سياست توسعه صادرات را نيز دنبال مي‌ کند، ضروری است كه رفتار رقبای تجاری کشور دقيقا تحت نظر قرار گیرد و از طريق يك پايگاه كارشناسی مشخص، وجود يا عدم وجود دامپينگ در مورد كالاهای وارداتي به كشور و همچنين كالاهای رقيب محصولات صادراتي مورد بررسي قرار گیرد.

در گزارش مرکز پژوهش های مجلس روند 14 ساله نرخ دامپينگ (قيمت شكني) در خصوص پنج محصول عمده صادراتي كشاورزي آمريكا مورد بررسي قرار گرفته و نتايج حاصل آن نشان مي‌دهد كه دامپينگ طي ساليان اخير به عنوان جزئي از مجموعه ابزارهاي سياسي آمريكا در زمينه صادرات محصولات و کالاها به خصوص محصولات كشاورزي مطرح بوده و از اين طريق زيان هاي بسياري به اقتصاد کشورهای در حال توسعه و فقیر آفریقایی وارد شده است. در این گزارش به این موضوع اشاره شده است که قیمت پنبه توليدی در آمريكا تا 47 درصد ارزان ‌تر از هزينه توليد در بازارهاي جهاني به فروش رسيده و این میزان برای برنج تا 26 درصد و سويا و ذرت تا 10 درصد بوده است.

طبق اين سياست، كشورهاي ثروتمند با اتكا بر بنيه مالي قوی، كالاهای خود را با هزينه ‌ای به مراتب بيش‌تر از كشورهاي در حال توسعه رقيب توليد مي‌ کنند، نوعي قدرت رقابت مصنوعي به كالاي خود داده و آن را روانه بازارهاي جهاني مي کنند كه اين امر موجب سلب قدرت رقابت از كالاهای مشابه توليد شده در كشور رقيب می برد و نتيجه ‌ای جز گسترش فقر و توسعه نیافتگی در کشورهای فقیر ندارند.

ضد دامپینگ راه مقابله با قیمت شکنی

از دهه 80 کشورهای درحال توسعه با مطرح کردن دامپینگ خواستار مقابله با آن شدند و در سال 1983 کشورها با امضای موافقتنامه عمومي تعرفه و تجارت (گات) براي خنثي كردن اثرات دامپينگ با وضع حقوق و عوارض گمركي مخصوص، موافقت كردند، مشروط بر اينكه بتوان انجام اين عمل را اثبات كرد. البته در این بین اثبات عمل دامپينگ به ‌ويژه هنگامی كه دولت‌ها با پرداخت يارانه‌ها صادراتی به منظور صادرات كالا از طريق كمك‌های خارجی يا خريد ارزهای خارجی حاصل از صادرات با نرخ‌های بالاتر در اين عمل سهيم مي‌شوند، كاری دشوار است. از سوی دیگر دولت ها به دلیل مسائل سیاسی و یا بهبود در تراز پرداخت خارجی دست به دامپینگ می زنند و یا از تولیدکنندگانی که در این زمینه اقدام می کنند، حمایت می کنند و این موضوع خود اثبات دامپینگ را به شدت سخت می کند.

در داخل کشور نیز در چند سال گذشته تلاش هایی برای شکل گیری قوانین ضد دامپینگ انجام شده است، قوانینی که همچنان به تصویب نهایی و نتیجه نهایی نرسیده است. بر اساس بند ح ماده ۳۳ قانون برنامه چهارم توسعه، دولت مكلف است تدابير و اقداماتی مؤثر حفاظتي، جبراني و ضد دامپينگ را در مورد كالاهايي كه با شرايط غيرمتعارف و با امتياز قابل توجه به كشور وارد مي شود، اتخاذ و اعمال كند.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وحید تاج:
آرزو دارم صدای شجریان در مقبره شمس شنیده شود



وحید تاج، خواننده‌ی موسیقی سنتی گفت: آرزو دارم صدای استاد شجریان در مقبره‌ی شمس تبریزی در شهرستان خوی طنین‌انداز شود.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه‌ی آذربایجان غربی، تاج - خواننده‌ی موسیقی سنتی - که برای اجرای کنسرت در مقبره‌ی شمس تبریزی حضور یافته بود، پیش از اجرای کنسرت خود با اشاره به جایگاه ارزشمند شمس تبریزی در سطح جهان، اظهار کرد: آرزو دارم روزی نوای استاد شجریان در مقبره‌ی شمس تبریزی طنین‌انداز شود.



وحید تاج و گروه موسیقی همراه، قطعاتی را در دستگاه نوا و افشاری با اشعار مولانا برای حاضران اجرا کردند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:
اگر شرایط برای تشکیل احزاب بزرگ فراهم نیست، جبهه تشکیل دهید


آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از اعضای حزب اعتماد ملی استان تهران، با تبریک عید سعید غدیرخم، گفت: واقعه غدیر یکی از کارهای مهم خداوند است که نخواستند جامعه اسلامی بعد از پیامبر اکرم(ص) بدون سرپرست باشند و این مهم حکایت از آینده‌نگری حضرت برای زمان پس از خودشان دارد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با بیان نگاه تفسیری به سوره کوثر و تشریح معانی «ابتر» اظهار داشت: اهل بیت(ع) چراغ خاندان نبوت هستند که پس از 1400 سال توسط شیعیان در جهان همچنان فروزنده باقی مانده است.

وی با یادآوری انواع توطئه‌هایی که علیه جامعه نوپای اسلام در سال‌های آخر عمر شریف پیامبر(ص) به خاطر اختلاف افکنی‌های گروه‌ها و قبایل ایجاد می‌شد، گفت: آن حضرت با انتخاب حضرت علی(ع) که سوابق درخشانی در ایمان و شجاعت داشت، نشان دادند که نسبت به آینده مسلمانان نگران هستند.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر نقش احزاب برای روشنگری جامعه، گفت: پیش از پیروزی انقلاب در فکر تحزّب بودیم و حتی اعضای شورای مرکزی آن را نیز انتخاب کرده بودیم، اما شرط ما اجازه امام(ره) بود که امام راحل به دلیل ملاحظات امنیتی مخالفت می‌کردند، چون **** پهلوی با شناسایی افراد مؤثر مبارزه، همه را دستگیر می‌کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با اشاره به مذاکره آیت‌الله مرحوم طاهری خرم‌آبادی در خارج و آیت‌الله شهید مطهری با امام راحل در پاریس، تصریح کرد: به نمایندگی از دوستان روحانی پس از پیروزی خدمت امام راحل رفتم و دلایل ضرورت حزب را در شرایط پس از پیروزی گفتم.

وی افزود: با بیان دلایل امام(ره) پذیرفتند و فرمودند بروید تشکیل دهید که با اجازه امام(ره)، حزب جمهوری اسلامی شکل گرفت.

هاشمی رفسنجانی با یادآوری شرایط کشور در زمان تشکیل حزب جمهوری اسلامی و دستاوردهای آن گفت: وقتی پس از تشکیل حزب، خدمت امام راحل رسیدم و مشکلات مالی حزب را گفتم، ایشان مبلغی اختصاص دادند که همان مبلغ تأثیر فراوانی در گسترش کارهای فرهنگی حزب در سراسر کشور داشت.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با بیان خاطراتی از زمان سرپرستی خویش در وزارت کشور گفت: با همکاری حزب، فرمانداران و استانداران مطمئنی برای کشور انتخاب شدند و شورای حزب فراگیر بود.

وی با اشاره به پیوستن جمعیت‌های دیگر مانند خانه کارگر و مؤتلفه به حزب جمهوری اسلامی، گفت: اقشار مختلف مردم و گروه‌های دانش آموزی، دانشجویی، کارگری، فرهنگیان و روحانیون به گونه‌ای از حزب استقبال کردند که در سراسر کشور طرفداران حزب صاحب نفوذ و رأی بودند تا حدّی که فعالیت انتخاباتی برای دیگر گروه‌ها محدود و یک نوع حالت انحصار پیش آمده بود.

وی افزود: امام راحل که همیشه بر حضور همه‌ی اقشار مردم و با سلایق مختلف سیاسی در صحنه‌های اجتماع تأکید می‌کردند، وقتی چنین دیدند در چند مرحله فعالیت‌هایی حزب را ابتدا برای بسیجیان، نیروهای نظامی و شبه نظامی و سپس ائمه جمعه محدود کردند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** در این باره افزود: البته امام راحل من و آیت‌الله *****‌ای را با اینکه امام جمعه بودیم به دلیل حفظ شورای مرکزی و محل تصمیم‌گیری، مستثنی کردند و بر فعالیت ما در حزب نیز تأکید می‌کردند.

هاشمی رفسنجانی با توصیف اوضاع کشور و رشد تدریجی مسایلی که منجر به کم فروغ شدن آثار حزب جمهوری اسلامی در کشور می‌شد، گفت: وقتی احساس کردیم که حزب شاید عامل تفرقه شود، خدمت امام راحل رسیدیم و شرایط را گفتیم که اجازه امام(ره)، منجر به پایین کشیدن فتیله حزب شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با تأکید بر اهمیت تحزّب در جامعه، گفت: اگر شرایط برای تشکیل احزاب بزرگ فراهم نیست، احزاب کوچک همسو و هم‌فکرمی‌توانند با تشکیل جبهه در جهت نهادینه شدن دموکراسی تلاش نمایند.

هاشمی رفسنجانی افزود: شرایط جدیدی پیش آمده که حاصل انحصارطلبی بعضی از جریان‌هاست و باید از این شرایط در جامعه‌ای فرهیخته که حتی زنانش تحصیلات دانشگاهی دارند، استفاده شود.

وی با اشاره به رشد جایگاه زنان در انقلاب اسلامی گفت: با تحصیلات جمع عظیمی از زنان راهی برای آنان باز شد که جامعه باید استعداد زنان را در همه شئون زندگی باور نماید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت ****، اسلام را دین علم، تفکر و تعقل خواند و با اشاره به آیات متعدد قرآن که بر تحصیل دانش تأکید می‌کنند، گفت: در جریان جنگ تبوک و در سال آخر عمر شریف پیامبر(ص) سوره توبه نازل شد که در آن خداوند می‌فرماید: «وَمَا کَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِیَنفِرُواْ کَآفَّةً فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن کُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّیَتَفَقَّهُواْ فِی الدِّینِ وَلِیُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» که تأکید می‌نماید شایسته نیست همه مؤمنان برای جهاد کوچ کنند بلکه می‌گوید برای آگاهی و دانش و تفقه تلاش نمایند.

هاشمی رفسنجانی افزود: شاید بعضی‌ها بخواهند تفقه را محدود به مطالعات دینی کنند، اما معلوم است که به مجموعه دانش نظر دارد.

وی تعبیر امام راحل درباره فقه را که «تئوری اداره جامعه از گهواره تا گور دانسته‌اند»، بسیار معنادار خواند و گفت: این دیدگاه، نشان می‌دهد که فقه اسلامی همه ابعاد زندگی انسان‌ها را شامل می‌شود.

در آغاز این دیدار، آقایان حضرتی و قائمی و خانم میرموسوی از اعضای شورای مرکزی و هواداران حزب به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خویش درباره شکل‌گیری و توسعه احزاب در ایران پرداختند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سیف در گفت‌وگو با بلومبرگ عنوان کرد
ادامه رشد اقتصادی با وجود تحریم‌ها/ تورم تک رقمی در سال 2016


رییس بانک مرکزی ایران گفت: اقتصاد ایران حتی در صورت ادامه پیدا کردن تحریمهای اقتصادی باید به رشد خود ادامه دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، ولی‌الله سیف رییس بانک مرکزی ایران در گفت‌وگو با پایگاه خبری بلومبرگ اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود اقتصاد ایران امسال سه درصد رشد داشته باشد و وضعیت اقتصادی در ایران رو به بهبودی است.

آمریکا و متحدانش در حال مذاکره با ایران درباره توافقی هستند که به کاهش برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌ها بینجامد. مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران این هفته اعلام کرد که ضر‌ب‌الاجل 24 نوامبر برای حصول توافق جامع هسته‌ای ممکن است تمدید شود.

این در حالیست که سیف به بلومبرگ گفت: برنامه اقتصادی که ما در حال حاضر در پیش گرفته‌ایم براساس این فرض که تحریمها ادامه پیدا کند، ترسیم شده است، بنابراین این یک فرضیه موجود است. طبیعتا اگر تحریمها برداشته شوند ما نتایج بسیار بهتری خواهیم گرفت.

پیش‌بینی‌های رییس کل بانک مرکزی ایران بسیار خوشبینانه‌تر از پیش‌بینی‌های صندوق بین‌المللی پول در هفته جاری است.

صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده که اقتصاد ایران امسال 1.5 درصد و در سال آینده میلادی 2.3 درصد رشد خواهد کرد.

بانک مرکزی ایران نرخ تورم 17 درصدی را برای سال جاری و تورم 14 درصدی را برای سال 2015 هدف‌گذاری کرده است.

سیف گفت: بانک مرکزی ایران امیدوار است که نرخ تورم در سال 2016 تک‌رقمی شود.

این در حالی است که صندوق بین‌المللی پول متوسط تورم ایران را در سال جاری 23 درصد و در سال 2015، 22 درصد پیش‌بینی کرده است.

سیف از اظهار‌نظر در خصوص گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران خودداری کرد.

وی خاطر نشان کرد: این مساله به دیپلمات‌ها مربوط می‌شود. بانکداران برای بدترین شرایط برنامه‌ریزی می‌کنند و امیدوارند که بهترین حالت محقق شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
استرالیا: پوتین در نشست گروه 20 شرکت می‌کند


وزیر خزانه‌داری استرالیا اعلام کرد که پوتین در اجلاس گروه 20 که قرار است ماه نوامبر برگزار شود، شرکت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، اظهارات جو هاکی، وزیر خزانه داری استرالیا در حالی مطرح می‌شود که پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرده است که طی چند روز آتی با پوتین دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.



هاکی در شبکه تلویزیونی استرالیا اعلام کرد: من روز شنبه با وزیر دارایی روسیه صحبت کردم و او تاکید کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در نشست سران گروه بیست در بریسبون استرالیا شرکت خواهد کرد.



وی افزود: در این نشست سایر اعضای گروه 20 نیز شرکت می‌کنند و مذاکرات صریحی با پوتین انجام خواهد شد.



هاکی در ادامه افزود: رئیس جمهور آمریکا، صدراعظم آلمان و سایر مقامات نیز بر این عقیده هستند که پوتین باید در این نشست شرکت کند.



هنوز مشخص نیست که آیا پوتین به علت اختلافات شش ماهه میان دولت کی‌یف و حامیان روسیه در شرق اوکراین که منجر به کشته شدن 3300 تن شده است در این نشست شرکت می‌کند یا خیر.



تونی آبوت، نخست وزیر استرالیا ضمن ابراز نارضایتی از بسیاری از جنبه‌های سیاست خارجی روسیه اعلام کرده بود که کشورش حق بله یا خیر گفتن به سایر اعضای گروه بیست را ندارد.



وی گفت: روسیه یکی از اعضای گروه 20 است و ما باید وی را در استرالیا پذیرا باشیم.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حمایت از ساخت خطوط راه آهن سریع‌السیر در دستور کار صندوق توسعه ملی



طرح‌های ساخت و توسعه پروژه‌های راه آهن برقی و سریع‌السیر و دو خطه کردن مسیرهای اصلی با دستور رییس جمهور در اولویت تامین مالی دولت قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درآخرین جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی که با ریاست رییس جمهور برگزار شد، طرح های وزارت راه و شهرسازی برای توسعه شبکه راه آهن تا سال 1400 مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بنا شد پروژه‌های راه آهن برقی و سریع السیر و دو طرفه کردن مسیرهای اصلی در اولویت تامین مالی و البته حمایت صندوق توسعه ملی قرار گیرد.

این طرح‌ها که در گسترش زیربنای ریلی کشور و ارتقای آن به سطح اول جهانی نقش مهمی دارند، در سال‌های گذشته به دلیل محدودیت‌های منابع مالی با سرعت پایین کار خود را ادامه داده‌اند و در برخی محورها حتی کار متوقف شده است.

هر چند در ماه های ابتایی سال یخ بعضی از این پروژه‌ها آب شد و برای ساخت راه آهن سریع‌السیر تهران – مشهد با چینی‌ها توافقاتی صورت گرفته تا ظرف چند سال این پروژه‌ها پرترد آماده شود.

اما هنوز برخی پروژه‌ها مانند خط سریع‌السیر تهران – اصفهان سرنوشت مشخصی ندارند و شاید دستور رییس جمهور برخی از مشکلات مالی این طرح‌ها را حل کند.

روحانی در کنار این دستور به لزوم توجه به اتصال شبکه راه آهن ایران به کشورهای همسایه پرداخته و از وزارت راه و شهرسازی خواسته نسبت به افتتاح راه آهن ایران – ترکمنستان – قزاقستان و تکیمل راه آهن خواف – هرات در چند ماه آینده اقدامات لازم را انجام دهد.

این دستور روحانی نیز نشان از نگاه ویژه دولت به گسترش نقش راه آهن در ترانزیت کالا دارد، نگاهی که با اتصال مرزهای زمینی اصلی کشور به خطوط ریلی عبور و مرور محموله‌های اقتصادی راتسهیل می کند.

در کنار آن از دیگر طرح‌های زیربنایی در حوزه راه آهن، اتصال دریاها و بنادر اقتصادی به شبکه ریلی است که این موضوع نیز در کاهش هزینه‌های ترانزیت به شدت اثرگذار خواهد بود.

رییس جمهور در دستورات خود به لزوم توجه به توان بخش خصوصی نیز پرداخته و از دستگاه‌های مسوول خواسته زمنینه حضور این بخش در سرمایه‌گذاری ناوگان ریلی را با ارائه تسهیلات و تضمین بازار فراهم کند و حتی به مشارکت خارجی نیز اهمیت ویژه‌ای دهد.

این تصمیمات دولت هر چند در مراحل ابتدایی خود به سر می برد تا زمان عملیاتی شدن طرح ها نیاز به بررسی‌های بسیاری وجود دارد، اما حرف پرداختن به منابع مالی طرح‌های راه آهن و حتی دخیل کردن صندوق توسعه ملی می تواند امید بسیاری را برای پیشبرد این طرح ها زنده کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا:
ایران به جای تمام کشورها در حال مبارزه با مواد مخدر است



تامین مالی تروریست‌ها با مواد مخدر، انتقاد از عملکرد ناتو در تجهیز قاچاقچیان مواد مخدر، نگاه سیاسی در توزیع کمک‌های جهانی برای مبارزه با مواد مخدر، قاچاق مواد مخدر صنعتی از غرب به سمت ایران، نقش پررنگ ایران در کاهش ورود مواد مخدر به کشورهای غربی و ... از مهم‌ترین مباحث مطرح شده در دیدار رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی با هیات دیپلماتیک سوئدی بود.



به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار علی مویدی در دیدار با هیاتی دیپلماتیک از کشور سوئد با بیان اینکه در طول 3 دهه گذشته اقدامات بزرگی برای مهار مواد مخدر از سوی ایران در افغانستان انجام شده است اظهار کرد: تهدید مواد مخدر یک تهدید جهانی است و تنها متوجه یک نقطه، مکان یا جزیره خاصی نمی‌شود بلکه تمام دنیا را دربرمی‌گیرد.



وی با بیان اینکه آنچه که در افغانستان در حال وقوع است تمام جهان را در برخواهد گرفت اظهار کرد: امروز ایران به جای تمام کشورها در حال مبارزه با مواد مخدر است.



وی با بیان اینکه انتظار داشتیم با حضور ناتو تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش یافته و به پایان برسد افزود: اما متاسفانه زمان حضور ناتو در این کشور تولید مواد مخدر در افغانستان افزایشی 40 درصدی پیدا کرد.



مویدی با بیان اینکه تولید مواد مخدر در افغانستان به صورت هدفمندی در حال گسترش است تصریح کرد: نگاه ما به مبارزه با مواد مخدر یک نگاه بشردوستانه است و ما سرمایه‌های مادی و معنوی فراوانی را در این راستا هزینه‌ کرده‌ایم.



رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی با اشاره به کارنامه جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: این کارنامه برای جهانیان و کشور دوستمان سوئد کاملا مشخص است. ما تا امروز بیش از 3700 شهید در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم کرده‌ایم که علاوه بر آن 12 هزار جانباز نیز در این راه داشته ایم ومیلیاردها دلار نیز برای مبارزه با مواد مخدر خرج کرده‌ایم.



وی با بیان اینکه بر همگان روشن است که این اقدامات در ایران انجام گرفته است تصریح کرد: در طول سه دهه گذشته سالیانه بیش از 500 تن کشفیات مواد مخدر داشتیم که بخش اعظمی از آن به مقصد اروپا ترانزیت می‌شد.



رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی تصریح کرد: از نظر ما تمامی قاچاقچیان مواد مخدر یکسان هستند و هر فردی که مواد مخدر حمل می‌کنند چه مقصدش اروپا، آفریقا، آسیا و ... باشد یا مقصدش ایران به شدت با آن برخورد می‌کنیم.



با حضور ناتو قاچاقچیان افغان به سلاح هم مجهز شده اند
وی با بیان اینکه از زمان حضور ناتو در افغانستان قاچاقچیان به سلاح و مهمات نیز مجهز شدند افزود: چه بسا سلاح و مهمات نیز در اختیارشان قرار می‌دهند. سلاح‌هایی که ما از قاچاقچیان مواد مخدر می‌گیریم همگی متعلق به ناتو و غرب‌اند.



مویدی با بیان اینکه امروز دیگر صرفا با یک قاچاقچی مواد مخدر مواجه نیستیم تصریح کرد: امروز با کسی مواجه هستیم که سلاح دارد. تله‌های انفجاری به همراه دارد و تجهیزات دیگری نیز به همراه مواد مخدر با خود به همراه دارد که ناتو می‌تواند سلاح‌هایی را که ما از این افراد گرفته‌ایم به عینه مشاهده کند.



مویدی با تاکید بر اینکه تا پیش از حضور ناتو در افغانستان قاچاقچیان مسلح نبودند افزود: شعار حقوق بشر برای همگان قابل پذیرش است. اما این تناقض را چطور می‌توان تفسیر کرد. در همین 48 ساعت گذشته 4 نفر از همکاران من به دست قاچاقچیان به شهادت رسیدند.



وی افزود: امروز قاچاقچیان به سلاح و مهمات کشورهای غربی مجهزند و ما احساس می‌کنیم برخلاف ادعای غرب درباره حقوق بشر این شعار به یک ابزار سیاسی تبدیل شده است.



وی با تشکر از اقدامات خوب کشور سوئد در حمایت مالی از UN Odisi خاطرنشان کرد: من در سفری که به سوئد داشته‌ام اقدامات این کشور در پیشگیری از مواد مخدر را دیده‌ام و این اقدامات واقعا ستودنی است و باید بگویم که شما در امر پیشگیری تا حد زیادی موفق بوده‌اید اما بدانید که نقش پلیس ایران در جلوگیری از رسیدن این مواد به سوئد بسیار پررنگ است.



کمک‌های جهانی مبارزه با مواد مخدر با نگاه سیاسی هزینه می‌شود
رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی با بیان اینکه حمایت‌های مالی به UN odisi با نگاه های سیاسی هزینه می‌شود افزود: این کمک‌ها به تعبیر خودشان میان کشورهای خوب و بد تقسیم می‌شود و متاسفانه کشوری مانند ایران با تمام اقدامات انجام داده در این زمینه مورد تحریم قرار می‌گیرد و در طرف مقابل کشورهایی که کمترین نقش در مبارزه با مواد مخدر را دارند مورد بیشترین حمایت‌های مالی قرار گرفته اند که این هم یک تناقض است که باید به تناقض‌های قبلی اضافه کرد.



شهروند سوئدی، آمریکایی، روسی ، ایرانی و ... برای پلیس ایران فرقی ندارد
مویدی با بیان اینکه در راه مبارزه با مواد مخدر شهروند سوئدی ، روسی ، آمریکایی، ایرانی و ... برای ما فرقی ندارد خاطرنشان کرد: اقداماتی که ما در غرب کشورمان برای جلوگیری از خروج مواد مخدر انجام می‌دهیم همانند اقداماتی است که در شرق کشور برای جلوگیری از ورود آن به کشور انجام می‌دهیم و هیچ فرقی ندارد.



وی با بیان اینکه خوشبختانه با اقدامات ایران و سخت‌گیری‌های انجام شده مسیر قاچاق مواد مخدر از ایران تغییر کرده است افزود: با توجه به اینکه قاره آفریقا در جذب مواد مخدر سنتی فعال شده مسیر قاچاق نیز به سمت آب‌های آزاد ترانزیت می‌شود که البته در دریاهای ایران نیز ما اقدامات قابل توجهی انجام داده‌ایم و با کشورهای حوزه خلیج فارس تبادلات اطلاعاتی به روز و آنلاین داریم.



افزایش معتادان به هرویین در غرب
مویدی با اشاره به افزایش روزافزون معتادان به هرویین در غرب تصریح کرد: درست است که سوئد مواد مخدر را کنترل می‌کند اما در کشور نروژ که همسایه شماست اعتیاد به هروئین رو به افزایش است که این موضوع جامعه شما را نیز آلوده می‌کند اما من از همین جا به شما اعلام می‌کنم که ایران آمادگی همکاری با سوئد را در بحث مبارزه با مواد مخدر به عنوان یک کشور دوست دارد.



رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی با اشاره به اقدامات پلیس سوئد برای پیشگیری از اعتیاد خاطرنشان کرد: ما آمادگی داریم در این زمینه کلاس‌های آموزشی با سوئد داشته باشیم و ان‌شاالله این سفر به همکاری‌ها و تعامل مشترک میان ایران و سوئد بیافزاید.



به گزارش ایسنا مویدی در ادامه خطاب به طرف سوئدی که اولویت مبارزه اش با مواد مخدر را افغانستان اعلام کرده بود گفت: شما حق دارید که اولویت اولتان را به افغانستان بدهید اما اولویت دوم شما کدام کشور است که پس از آن طرف سوئدی اعلام کرد بدون شک اولویت بعدی برای همکاری ایران است.



مویدی با تاکید بر اینکه ایران از کمک‌های بین‌المللی بهره‌ای نبرده است خاطرنشان کرد: چند سال پیش خبر دادند که بناست یک همایشی از سوی اکو در ایران برگزار شود اما پس از مدتی این همایش کنسل شد و پس از آنکه علت را جویا شدیم به ما گفتند چون کشور شما تحریم است نمی‌توانید چنین همایشی برگزار کنید.



رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی با بیان اینکه آثار افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان را می‌تواند در کشورهای اروپایی و غربی دید اظهار کرد: ما ورود مواد مخدر به داخل کشورمان را تا حدودی کنترل کرده ایم اما واقعا نگران کشورهای دیگر هستیم و نگرانیم تا از آب های آزاد مواد مخدر به کشورشان قاچاق نشود.



از اروپا و آمریکا نیز به سمت ایران مواد مخدر ترانزیت می‌شود
مویدی با بیان اینکه از سوی اروپا و آمریکا نیز به سمت ایران مواد مخدر ترانزیت می‌شود خاطرنشان کرد: امسال ما چندین باند را که از آمریکای جنوبی، کوکائین و آمفتامین به ایران قاچاق می‌کردند منهدم کردیم.



وی با بیان اینکه مواد مخدر صنعتی مانند شیشه و آمفتامین ها تولید غرب است خاطرنشان کرد: زمانی که شیشه در غرب تولید می‌شد کشورهای آسیایی حتی نام این ماده را نیز نشنیده بودند. امروز آمریکا و آفریقا در تولید مواد مخدر صنعتی رکورد شکسته‌اند و متاسفانه آموزش ساخت آن نیز از طریق غرب به تمام دنیا مخابره می‌شود.



انهدام 12 هزار آشپزخانه تولید شیشه در آمریکا
مویدی با بیان اینکه در سال 2012، 12 هزار کارگاه و آشپزخانه تولید شیشه در آمریکا منهدم شد افزود: سوال اینجاست که این 12 هزار کارگاه تولیداتشان را به کجا می‌دادند. متاسفانه علی رغم ادعاهایی که مطرح می‌شود کشورهای غربی نیز در تولید مواد مخدر و قاچاق آن به سمت شرق نقش دارند.



تروریست‌ها توسط مواد مخدر تامین مالی می‌شوند
به گزارش ایسنا رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی با بیان اینکه متاسفانه امروز تروریست‌ها به واسطه مواد مخدر تامین مالی می‌شوند اظهار کرد: غرب حتی از تحویل سگ‌های موادیاب نیز به ایران نیز امتناع می‌کند البته خوشبختانه ما احتیاجی به این کمک نداشتیم و خودمان به توفیقات بلندی دست یابیم که در سایه همین تحریم‌ها انجام شد. امروزه خوشبختانه کشورمان ابزار، امکانات و تکنولوژی لازم در رابطه با مواد مخدر را دارد.



وی همچنین با اشاره به سرمایه‌گذاری های طرف سوئدی در افغانستان برای مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: این سرمایه‌گذاری در افغانستان در حال انجام است و من پیشنهاد می‌کنم با توجه به زبان مشترک میان ایران و افغانستان کارگاه های آموزشی طرف افغان در مراکز آموزشی ما برگزار شود و ایران این آمادگی را دارد.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس بانک جهانی اعلام کرد
رشد اقتصادی کلید کاهش فقر و نابرابری اقتصادی در آسیاست/ ضرورت تقویت بخش خصوصی برای ایجاد شغل
رئیس بانک جهانی با بیان اینکه رشد اقتصادی کلید کاهش فقر و نابرابری اقتصادی در آسیاست، گفت: دولت‌ها باید پول بیشتری را برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و تشویق بخش خصوصی برای توسعه و ایجاد شغل تزریق کنند.


13930121000141_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، رئیس بانک جهانی در نشست پاییزه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی اعلام کرد: اصلاحات اساسی لازم است تا نابرابری زیادی که در آسیای جنوبی وجود دارد برطرف شود.

    وی طی گزارشی در پنل اختصاصی با عنوان نابرابری اقتصادی در جنوب آسیا افزود: نابرابری اقتصادی در جنوب آسیا کاملا مشهود است و مطالعات نشان می‌دهد فاصله زیادی برای رسیدن به تعادل وجود دارد و در برخی کشورهای فقیر شرایط بدتری است.

    بسیاری از مردم از دسترسی به خدمات اساسی نظیر سلامت، بهداشت و رعایت مسائل بهداشتی بی‌نصیب‌اند و آسیب‌پذیری مردم در این کشورها بسیار بالاست.

    وی همچنین گفت: رشد اقتصادی کلید کاهش فقر و نابرابری اقتصادی در این جوامع است دولت‌ها باید پول بیشتری را برای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها و تشویق بخش خصوصی برای توسعه و ایجاد شغل تزریق کنند.

    جیم یونگ کیم: این سرمایه‌ها باید با هدف دو برابر کردن رشد اقتصادی و محقق شدن اهداف توسعه انجام شود.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


وزیر اقتصاد در اجلاس بانک جهانی عنوان کرد
برخورد سیاسی با ایران؛ لطمه‌ای به اعتبار بانک جهانی/ تورم از ۴۰ درصد نصف شد و رشد اقتصاد از منفی ۶.۸ به ۱.۹ درصد رسید
وزیر اقتصاد طی سخنانی در اجلاس صندوق بین‌المللی پول، با تشریح موفقیت ایران در کنترل تورم و خروج از رکود به رغم تحریم برخی کشورهای غربی، اتخاذ نگرش سیاسی در مراوده با ایران از سوی این بانک را موجب صدمه جدی به اعتبار آن خواند.


13930327000675_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه اخبار اقتصاد و دارایی (شادا)، علی طیب‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود در اجلاس پاییزه بانک جهانی، اظهار داشت: ایران توانسته با طراحی برنامه اقتصاد مقاومتی فشارها را کاهش دهد و شواهد نشان می‌دهد که روند بازسازی و توسعه اقتصادی کشور از یک سال گذشته و پس از روی کارآمدن دولت جدید، آغاز شده است.

    مشروح سخنان وزیر اقتصاد کشورمان در پی می آید:

    عالیجنابان

    وزرای محترم امور اقتصادی و دارایی

    روسای محترم بانک‌های مرکزی

    خانم ها و آقایان

    خرسندم که به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران، از این فرصت استفاده کرده و نکاتی را به اختصار به استحضار شما برسانم.

    این اجلاس در شرایطی برگزار می شود که ظلم و بی عدالتی، خشونت و افراطی گری، فقر و تبعیض دنیا را فراگرفته است. این مشکلات سیاست و اقتصاد جهان را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است. حضور گروه های افراطی و تروریستی بویژه درمنطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA)، نه تنها ثبات و آرامش که شرط لازم برای توسعه اقتصادی و مبارزه با فقر است را جداً تهدید کرده، بلکه امنیت و توسعه اقتصادی را در بخش عظیمی از جهان به خطر انداخته است.

    رفع افراطی‌گری و اقدامات تروریستی گروه های خشونت طلب یکی از پیش شرط های کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها بویژه کشورهای MENA می باشد. تحقق طرح جهان عاری از خشونت رئیس جمهور ایران که سال گذشته به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید، نیازمند کمک نهادهای بین المللی از جمله بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در بهبود زیرساخت های اقتصادی و کاهش فقر و توسعه اقتصاد کشورهای در حال توسعه است.

    پیش بینی‌ها، رشد اقتصادی تدریجی در منطقه MENA را نشان می دهد. با این وجود، منطقه MENA همچنان با مشکلاتی از قبیل بیکاری، تورم و کسری بودجه مواجه است. چشم انداز اقتصادی منطقه نامطمئن و تحت تاثیر خطرات متفاوتی می باشد که ناشی از بی ثباتی سیاسی و عدم قطعیت در سیاستگذاری ها است.

    همکاران محترم

    در مورد کشورم جمهوری اسلامی ایران، لازم می دانم به عرض برسانم که علیرغم فشارهای ناشی از تحریم های ظالمانه و یک سویه برخی دولت های غربی که نتیجه آن فشار بی رحمانه به معیشت و زندگی روزمره و رفاه مردم و بهداشت کودکان و زنان کشورم می باشد و علیرغم بی ثباتی و ناامنی منطقه، جمهوری اسلامی ایران توانسته است با طراحی برنامه اقتصاد مقاومتی، فشارها را کاهش دهد و شواهد نشان می دهد که روند بازسازی و توسعه اقتصادی کشور از یک سال گذشته و پس از روی کارآمدن دولت جدید، آغاز شده است. در اثر سیاست های مناسب بکارگرفته شده طی سال گذشته، چشم انداز مثبت و نشانه های بهبود و رشد اقتصادی جمهوری اسلامی ایران آشکار شده است.

    نرخ تورم از 40 درصد در سپتامبر 2013 به 21 درصد در سپتامبر 2014 رسیده است و براساس پیش بینی ها این روند در پایان اکتبر 2014 به کمتر از 20 درصد خواهد رسید.

    نرخ رشد اقتصادی از منفی 6.8 درصد در سال 2012 به منفی 1.9 درصد در سال 2013 رسید و علائم فراوانی مبنی بر مثبت بودن رشد در سال جاری را مشاهده می کنیم. در همین راستا، نرخ رشد اقتصادی سه ماهه اول سال جاری 4.6 درصد می باشد. شروع رشد مثبت اقتصادی در کنار کاهش قابل ملاحظه تورم نشان می‌دهد که اقتصاد ایران طی یک سال گذشته در جهت صحیح گام برداشته است.

    عالیجنابان

    انتظار می رود که بانک جهانی و صندوق بین المللی پول، کشورهای عضو را در دستیابی به اهداف و سیاستهای توسعه ای خود یاری دهند. اتخاذ نگرشهای سیاسی در مراوده با جمهوری اسلامی ایران به اعتبار بانک جهانی صدمه جدی می زند و کل منطقه را شدیداً ناامید می کند.

    ایران به عنوان یکی از اعضای موسس بانک جهانی و اینجانب به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران، انتظار دارم، مسیر همکاری های مشترک فی ما بین در عرصه های تبادل هیأت های فنی و کارشناسی و همچنین تجهیز و تأمین منابع مالی و طرح های زیربنایی و توسعه ای در مسیر صحیح و همواری قرار گیرد.

    تدوین برنامه راهبردی همکاری با ج.ا. ایران توسط بانک جهانی، پیش نیاز این رویکرد جدید است که امیدوارم به زودی شکل اجرایی و عملیاتی به خود گیرد.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس‌کل بانک مرکزی در گفت‌‌و گو با بلومبرگ عنوان کرد
ادامه رشد اقتصادی ایران با وجود تحریم‌ها/ رشد اقتصادی امسال به ۳ درصد و تورم به ۱۷ درصد می‌رسد
رئیس‌کل بانک مرکزی در واشنگتن گفت: حتی با وجود تحریم‌ها، رشد اقتصادی ایران ادامه می‌یابد و امسال شاهد رشد اقتصادی ۳ درصد و نرخ تورم ۱۷ درصد خواهیم بود.


13930308000399_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس، ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در مصاحبه با بلومبرگ گفت، حتی اگر تحریم‌ها ادامه یابد، اقتصاد ایران به رشد خود ادامه خواهد داد.

    سیف که برای شرکت در اجلاس پاییزه صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به واشنگتن سفر کرده است، ادامه داد، پیش‌بینی می شود که رشد اقتصادی ایران در سال جاری به 3 درصد برسد.

    وی خاطرنشان کرد، وضعیت اقتصادی ایران رو به بهبود است.

    رئیس کل بانک مرکزی ایران تصریح کرد، برنامه اقتصادی که ما در حال حاضر داریم بر این حقیقت استوار است که تحریم‌ها ادامه خواهد یافت و فرض بر این موضوع گذاشته شده است. طبیعتا، اگر تحریم‌ها برداشته شود، ما نتایج بهتری بدست خواهیم آورد.

    به گزارش بلومبرگ، پیش‌بینی‌های سیف از پیش‌بینی‌های منتشر شده از سوی صندوق بین‌المللی پول در هفته گذشته خوش‌بینانه‌تر است. این نهاد بین‌المللی رشد اقتصادی ایران در سال کنونی را 1.5 درصد و در سال 2015 برابر با 2.3 درصد برآورد کرده بود.

    سیف گفت، بانک مرکزی نرخ تورم 17 درصدی را برای امسال و 14 درصدی را برای سال بعد هدف‌گذاری کرده است. این بانک امیدوار است که افزایش قیمت‌ها در سال 2016 تک رقمی شود.

    صندوق بین‌المللی پول نرخ تورم ایران برای سال جاری را 23 و سال آینده 22 درصد برآورد کرده است.

    این مقام ایرانی از اظهارنظر در مورد برنامه هسته‌ای ایران خودداری کرد و گفت، این موضوع مربوط به دیپلمات‌ها است. بانکدارها برای بدترین شرایط برنامه‌ریزی می‌کنند و نسبت به بهترین شرایط امیدوار هستند.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


در قالب یک برنامه تلویزیونی صورت می‌گیرد
بررسی آمارهای بیکاری و اشتغال/ کاهش بیکاری را احساس کردید؟
مدیر روابط عمومی برنامه پایش گفت: موضوع برنامه امشب ، بررسی آمارهای بیکاری و اشتغال و کاهش نرخ بیکاری است.


13930422000429_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، هادی شریفی مدیر روابط عمومی برنامه پایش گفت: موضوع برنامه امشب، بررسی آمارهای بیکاری و اشتغال است.

    وی افزود : در برنامه امشب و در گفت‌وگوی با کارشناسان اقتصادی آمارهای بیکاری و اشتغال که در روزهای اخیر از طرف مرکز امار منتشر شده ، تحلیل و بررسی می شود. برنامه پایش امشب ساعت 8 و بعد از خبر ساعت 19 از شبکه یک پخش می‌شود.

    سوال نظرسنجی برنامه امشب پایش نیز به این شرح است : آیا شما، کاهش بیکاری در ماه های اخیر را احساس کردید؟1- بله 2- خیر

    علاقمندان به شرکت در نظرسنجی برنامه این هفته پایش می توانند عدد گزینه مورد نظر خود را به سامانه 30000111 ارسال کنند.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تجمع ۲۵ درصد خانوارهای فقیر در ۴ استان
شاخص رفاه در استان‌های سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خراسان شمالی و جنوبی نسبت به بقیه استان‌ها پایین‌تر است.

به تازگی آمارهایی در رابطه با میزان فقر، نابرابری و رفاه در ایران و... ارائه شده است که براساس آن تبدیل وضعیت سرپرست خانوار از شاغل به بازنشسته احتمال فقر خانوار را افزایش می‌دهد. نرخ ابتلا به فقر در خانوارهای با سرپرست زن بیش از دو برابر خانوارهای با سرپرست مرد است و روستایی بودن، احتمال ابتلا به فقر را افزایش می‌دهد.

بر این اساس یک اقتصاددان با اشاره به نتایج بررسی در زمینه فقر، نابرابری و رفاه در ایران، بیان کرد: طی دوره 86 - 1370، درآمد حاصل از مزد و حقوق‌بگیری، سالانه 3/ 4 واحد درصد از درآمد حاصل از مشاغل آزاد، سریع‌تر رشد کرده است. در این تغییر آهنگ، نسبت درآمد حاصل از مزد و حقوق‌بگیری به درآمد حاصل از مشاغل آزاد از 57 درصد در سال 1370 با رشد تدریجی، به 76 درصد در سال 1385 رسیده است. از سوی دیگر نسبت مخارج خانوار‌های با سرپرست مرد نسبت به خانوار‌های با سرپرست زن از 158 درصد در سال 1370 به 173 درصد در سال 1386 رسیده و نسبت میانگین مخارج خانوارهای با سرپرست باسواد نسبت به بی‌سواد از 165 درصد در سال 1370 به 180 درصد در سال 1386 رسیده‌است.

به گزارش ایسنا، فرهاد نیلی از تجمع 25 درصد خانوارهای فقیر در چهار استان سیستان و بلوچستان، گلستان، خراسان شمالی و جنوبی خبر داده و افزود: شاخص رفاه در استان تهران به نحو چشمگیری از شاخص رفاه کل کشور بالاتر است هرچند از سوی دیگر، انحراف معیار رفاه نیز در این استان از متوسط کشور بزرگ‌تر است. بنابراین استان تهران به عنوان مرفه‌ترین استان، از بیشترین شکاف رفاهی نیز برخوردار است. در مقابل، شاخص رفاه در استان‌های سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خراسان شمالی و جنوبی نسبت به بقیه استان‌ها پایین‌تر است.

نیلی گفت: در واقع شاید بتوان گفت بهره‌مندترین افراد و کم بهره‌ترین افراد در تهران ساکنند. خانوار‌های شهری ساکن در استان تهران، دارای سرپرست مرد شاغل، باسواد و در سنین بین 30 تا 50 نسبت به بقیه خانوار‌ها از رفاه بیشتری برخوردارند. وی همچنین یادآور شد که خانواده‌ها در برابر رکود از سه ناحیه آسیب می‌بینند: از دست دادن شغل سرپرست خانوار، کاهش تعداد شاغلان و افزایش بار تکفل خانوار و کاهش درآمد افراد شاغل که باید بتوانیم برای ایمن‌سازی خانوارهای آسیب‌پذیر در برابر رکود و کاهش آثار اجتماعی رکود برنامه‌ریزی کنیم.
بازنشستگان بیشتر در معرض فقر قرار دارند

نیلی با بیان افزایش فراوانی فقر در خانوارهای با سرپرست بازنشسته گفت: سهم خانوارهای با سرپرست شاغل از میان خانوارهای فقیر، از بیش از 80 درصد طی سال‌های 77 - 1370، با کاهش تدریجی طی دوره 86 - 1378 در پایان دوره به 1 /70 درصد رسیده است. در مقابل، سهم خانوارهای با سرپرست بازنشسته، از 8 /7 درصد در سال 1370 با افزایش تدریجی به 9/ 22 درصد در سال 1386 رسیده است. در حالی صحبت از آسیب‌پذیری بازنشستگان کشور در حوزه فقر اقتصادی می‌شود که بنا بر نظر کارشناسان شرایط کنونی بازنشستگان به‌گونه‌ای است که حقوق دریافتی آنها با هزینه‌های سرسام‌آور اقتصادی شکاف عمیقی دارد. بنابر آمارها با توجه به رشد سریع جمعیت بازنشستگان در ایران، تا سال1400 این جمعیت به حدود 10 میلیون نفر معادل 13 درصد کل جمعیت کشور بالغ خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود تا 30 سال آینده تعداد بازنشستگان از مرز 25 درصد جمعیت کشور فراتر رود.این اقتصاددان درحالی اعلام می‌کند نرخ ابتلا به فقر در خانوارهای با سرپرست زن بیش از دو برابر خانوارهای با سرپرست مرد بوده و سهم خانوارهای با سرپرست زن از جمعیت فقیر، از 9/9 درصد در سال 1370، به 3 /12 درصد در سال 1386 رسیده است که چندی پیش رئیس مرکز آمار ایران اعلام کرد: بر اساس آخرین سرشماری انجام شده در سال 90، سرپرست 12 درصد خانوارهای ایرانی زن هستند. علاوه بر این، آمارها حکایت از این موضوع دارند که 82 درصد زنان سرپرست خانوار بیکارند.
روستایی بودن، احتمال ابتلا به فقر را افزایش می‌دهد

نیلی با بیان اینکه روستایی بودن، احتمال ابتلا به فقر را افزایش می‌دهد، ادامه داد: در تمامی سال‌های مورد بررسی، سهم خانوارهای فقیر روستایی بیش از خانوارهای شهری بوده است، هر چند این تفاوت در سال‌های اخیر به تدریج کاهش یافته است. این درحالی است که بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال کشور، 5/28درصد جمعیت کشور در روستاها زندگی می‌کنند.
بررسی وجود احساس رفاه در افراد مغفول مانده

یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با آرمان می‌گوید: یکی از مهم‌ترین شاخص‌های رفاه اجتماعی به صورت ساده این است که بررسی کنیم سبد مصرفی خانوار چقدر گسترده است و افراد تا چه حد می‌توانند از امکانات موجود استفاده کنند. فرزین یزدانی می‌افزاید: این امکانات هم شامل تغذیه، امکانات بهداشتی و رفاهی، مسکن و... می‌شود که مشخص می‌کند افراد در چه حدی از رفاه اقتصادی بهره‌مندند. وی تصریح می‌کند:نکته دیگر بحث‌های اجتماعی مانند وجود احساس رفاه در افراد است که تا به حال موردی نداشتیم که در کشور در این زمینه کاری صورت بگیرد. یزدانی تاکید می‌کند: فاصله طبقاتی و رفاه اقتصادی می‌توانند در جامعه‌ای با هم همراه باشند. بنابراین، وجود این دو در کنار یکدیگر هیچ منافاتی ندارد. چنانکه، در شهری مانند تهران به‌رغم وجود رفاه اقتصادی شکاف طبقاتی زیادی را هم شاهد هستیم.
بازنشستگان و زنان سرپرست خانوار آسیب‌پذیرند

یک آسیب‌شناس اجتماعی نیز در گفت‌وگو با آرمان می‌گوید: بیشتر بازنشستگان افرادی هستند که در سن سالمندی قرار می‌گیرند و بیش از ۶۰ سال سن دارند. از این رو، تکریم آنها، امری بسیار ضروری است. تکریم فردی که سال‌ها تجربه، اطلاعات و اندوخته‌هایی دارد که بسیار ذی قیمت است کاری انسانی است. یکی از مصادیق تکریم بی‌نیازی مالی و اقتصادی این افراد است. حسن موسوی‌چلک تاکید می‌کند: در همه جای دنیا از دوران بازنشستگی تحت عنوان «دوران طلایی» یاد می‌شود اما متاسفانه در کشور ما این دوران، برای بیشتر مردم شروع سختی‌ها و دشواری‌ها در زندگی و تلاش برای حل مشکلات معیشتی است.
نبود امکانات در روستاها

یک جامعه‌شناس نیز در رابطه با وضعیت زنان سرپرست خانوار در کشور می‌گوید: فقر رابطه تنگاتنگی با اشتغال و سطح درآمد دارد از این رو، زنان به دلیل اینکه نسبت به مردان از فرصت‌های شغلی کمتری برخوردارند اغلب بیشتر بیکار می‌مانند. به همین دلیل است که خانواده‌های زنان سرپرست خانوار فقیرتر از سایر خانواده‌ها هستند. قمر فلاح می‌افزاید: سطح درآمد زنان هم نسبت به مردان در یک شغل مشابه کمتر است. در مرحله بعدی حتی اگر زنان سرپرست خانوار سرمایه‌ای هم داشته باشند اغلب در رقابت به جایی نمی‌رسند. وی در رابطه با دلیل فقر در روستاها می‌گوید: میزان سنجش فقر تنها سطح درآمد نیست. از این‌رو، ساکنان روستاها حتی اگر درآمدی هم داشته باشند اغلب از امکانات و سطح رفاه کمتری برخوردارند. علاوه بر این، اشتغال در روستاها اغلب اشتغال کاذب و فصلی است و این بدان معناست که برخی از روستایی‌ها در تمام سال درآمد ندارند.
 
بالا