• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
متن کامل اظهارات طیب‌نیا در آمریکا
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران توانسته است با طراحی برنامه اقتصادمقاومتی، فشارها را کاهش دهد، گفت: شواهد نشان می دهد روند بازسازی و توسعه اقتصادی کشور از یک سال گذشته و پس از روی کارآمدن دولت جدید، آغاز شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران توانسته است با طراحی برنامه اقتصادمقاومتی، فشارها را کاهش دهد، گفت: شواهد نشان می دهد روند بازسازی و توسعه اقتصادی کشور از یک سال گذشته و پس از روی کارآمدن دولت جدید، آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر اقتصاد کشورمان در سخنانی در اجلاس پائیزه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، با تشریح موفقیت‌های ایران در کنترل تورم و خروج از رکود به رغم تحریم‌های برخی کشورهای غربی، اتخاذ نگرش‌های سیاسی در مراوده با جمهوری اسلامی از سوی این بانک را موجب صدمه جدی به اعتبار آن خواند.

علی طیب نیا اظهار داشت: ایران توانسته با طراحی برنامه اقتصاد مقاومتی فشارها را کاهش دهد و شواهد نشان می دهد که روند بازسازی و توسعه اقتصادی کشور از یک سال گذشته و پس از روی کارآمدن دولت جدید، آغاز شده است.

متن کامل سخنان وزیر اقتصاد کشورمان در این اجلاس به شرح ذیل است:

"عالیجنابان
وزرای محترم امور اقتصادی و دارایی
روسای محترم بانکهای مرکزی
خانم ها و آقایان

خرسندم که به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران، از این فرصت استفاده کرده و نکاتی را به اختصار به استحضار شما برسانم. این اجلاس در شرایطی برگزار می شود که ظلم و بی عدالتی، خشونت و افراطی گری، فقر و تبعیض دنیا را فراگرفته است. این مشکلات سیاست و اقتصاد جهان را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است.

حضور گروه های افراطی و تروریستی به ویژه درمنطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA)، نه تنها ثبات و آرامش که شرط لازم برای توسعه اقتصادی و مبارزه با فقر است را جداً تهدید کرده، بلکه امنیت و توسعه اقتصادی را در بخش عظیمی از جهان به خطر انداخته است. رفع افراطی‌گری و اقدامات تروریستی گروه های خشونت طلب یکی از پیش شرط های کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها بویژه کشورهای MENA می باشد. تحقق طرح جهان عاری از خشونت

رئیس جمهور ایران که سال گذشته به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید، نیازمند کمک نهادهای بین المللی از جمله بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در بهبود زیرساخت های اقتصادی و کاهش فقر و توسعه اقتصاد کشورهای در حال توسعه است. پیش بینی‌ها، رشد اقتصادی تدریجی در منطقه MENA را نشان می دهد. با این وجود، منطقه MENA همچنان با مشکلاتی از قبیل بیکاری، تورم و کسری بودجه مواجه است. چشم انداز اقتصادی منطقه نامطمئن و تحت تاثیر خطرات متفاوتی می باشد که ناشی از بی ثباتی سیاسی و عدم قطعیت در سیاستگذاری‌ها است.

همکاران محترم

در مورد کشورم جمهوری اسلامی ایران، لازم می دانم به عرض برسانم که علیرغم فشارهای ناشی از تحریم های ظالمانه و یک سویه برخی دولت های غربی که نتیجه آن فشار بی رحمانه به معیشت و زندگی روزمره و رفاه مردم و بهداشت کودکان و زنان کشورم می باشد و علیرغم بی ثباتی و ناامنی منطقه، جمهوری اسلامی ایران توانسته است با طراحی برنامه اقتصاد مقاومتی، فشارها را کاهش دهد و شواهد نشان می دهد که روند بازسازی و توسعه اقتصادی کشور از یک سال گذشته و پس از روی کارآمدن دولت جدید، آغاز شده است.

در اثر سیاست‌های مناسب به کارگرفته شده در سال گذشته، چشم انداز مثبت و نشانه های بهبود و رشد اقتصادی جمهوری اسلامی ایران آشکار شده است. نرخ تورم از 40 درصد در سپتامبر 2013 به 21 درصد در سپتامبر 2014 رسیده است و براساس پیش بینی ها این روند در پایان اکتبر 2014 به کمتر از 20 درصد خواهد رسید. نرخ رشد اقتصادی از منفی 6.8 درصد در سال 2012 به منفی 1.9 درصد در سال 2013 رسید و علائم فراوانی مبنی بر مثبت بودن رشد در سال جاری را مشاهده می کنیم. در همین راستا، نرخ رشد اقتصادی سه ماهه اول سال جاری 4.6 درصد است.

شروع رشد مثبت اقتصادی در کنار کاهش قابل ملاحظه تورم نشان می دهد که اقتصاد ایران طی یک سال گذشته در جهت صحیح گام برداشته است.

عالیجنابان

انتظار می رود که بانک جهانی و صندوق بین المللی پول، کشورهای عضو را در دستیابی به اهداف و سیاست‌های توسعه ای خود یاری دهند. اتخاذ نگرش‌های سیاسی در مراوده با جمهوری اسلامی ایران به اعتبار بانک جهانی صدمه جدی می زند و کل منطقه را شدیداً ناامید می‌کند.

ایران به عنوان یکی از اعضای موسس بانک جهانی و اینجانب به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران، انتظار دارم مسیر همکاری‌های مشترک فی مابین در عرصه های تبادل هیأت‌های فنی و کارشناسی و همچنین تجهیز و تأمین منابع مالی و طرح‌های زیربنایی و توسعه ای در مسیر صحیح و همواری قرار گیرد.

تدوین برنامه راهبردی همکاری با ج.ا. ایران توسط بانک جهانی، پیش نیاز این رویکرد جدید است که امیدوارم به زودی شکل اجرایی و عملیاتی به خود گیرد."
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شهرام ناظری در جوار حافظ خواند
شهرام ناظری هنرمند برتر موسیقی سنتی کشورمان، شامگاه شنبه در ویژه برنامه بزرگداشت یادروز حافظ در جوار آرامگاه این شاعر بلند آوازه ایران زمین به اجرای موسیقی پرداخت.
431212_357.jpg
شهرام ناظری هنرمند برتر موسیقی سنتی کشورمان، شامگاه شنبه در ویژه برنامه بزرگداشت یادروز حافظ در جوار آرامگاه این شاعر بلند آوازه ایران زمین به اجرای موسیقی پرداخت.

به گزارش ایرنا، شهرام ناظری در این اجرای خود اشعار حافظ را با تلفیق موسیقی سنتی اجرا کرد.

این اجرای موسیقی مورد تشویق و اقبال مردم حاضر در این برنامه شد.

شهرام ناظری هنرمند کشورمان از حضور مهمانان در این برنامه تشکر کرد و حضور مسئولان عالی رتبه کشور و استان دراین برنامه را فتح باب فعالیت های فرهنگی در فارس عنوان کرد.

وی گفت: حافظ حیثیت ایرانیان است که امیدواریم دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای به حافظیه داشته باشد.

ناظری با بیان اینکه حافظ بزرگترین شاعر جهان است افزود: باید به فرهنگ کشور اهمیت داد و مشاهیر و بزرگان کشور به خوبی به نسل جوان و مردم دنیا معرفی شود.

وی بیان کرد: باید فرهنگ کشور را با ابزارهای مناسب حفظ و به جهانیان معرفی و عرضه کرد.

ویژه برنامه یادروز با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، مسعود سلطانی فرمعاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و مسوولان استانی در جوار آرامگاه این شاعر نامی کشورمان برگزار شد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دولت راهکار نمی‌داند یا نمی خواهد!
حذف دهک های پردردآمد یارانه بگیر همچنان منتظر اقدام دولت
بعد از وعده وعیدهای فراوان مسئولان دولتی مبنی بر شناسایی 10 میلیون پردرآمد و حتی اطلاع به افراد پردرآمد از حذف یارانه ؛ دوباره معاون اول دولت یازدهم اعلام کرده است که دولت در شناسایی افراد دارا! به راهکاری دست پیدا نکرده است.
431424_510.jpg
دولت یازدهم در گام اول اجرایی کردن مرحله دوم هدفمندی برای حذف افراد ثروتمند اقدام به ثبت نام جدید کرد که البته طرح انصراف داوطلبانه با شکست مواجه شد و بیش از 97 درصد مردم همچنان خواستار دریافت یارانه شدند. این در حالی است که در فرودین ماه امسال آقای طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی درصحن علنی مجلس از شناسایی 10 میلیون نفر پردرآمد خبر داد و گفت؛ اگر این افراد برای یارانه ثبت نام کنند؛ حذف می‌شوند.

به گزارش «تابناک»؛ براساس قانون مجلس شورای اسلامی افراد پُردرآمد باید شناسایی و بتدریج از فهرست دریافت‌کنندگان یارانه نقدی حذف می شدند. حتی در این خصوص کمیته‌ای در ستاد هدفمندی یارانه‌ها با محوریت وزارت رفاه تشکیل شده تا برای اجرای کامل طرح هدفمندی یارانه‌ها اقدام لازم را صورت دهد.

به عنوان مثال بر پایه بند «و» تبصره۲۱ لایحه هدفمندی مصوب ۲۸/ ۱۱/ ۱۳۹۲ دولت را موظف می‌کند، یارانه نقدی صرفا به سرپرستان خانوارهای متقاضی که به تشخیص دولت نیازمند دریافت یارانه باشند، پرداخت شود (مجموع درآمد سالانه آن‌ها کمتر از رقم تعیین شده توسط دولت باشد) و افراد متقاضی دریافت یارانه نقدی باید در موعد تعیین شده به مراکز ‌نام نویسی بروند. چنانچه پس از تحقیق مشخص شد که اشخاص با درآمد بیشتر از مبلغ فوق، یارانه گرفته‌اند، سه برابر یارانه دریافتی جریمه می‌شوند.
آیین‌نامه اجرایی این تبصره باید تا سه ماه توسط معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و با همکاری وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، نفت، نیرو و صنعت، معدن و تجارت تهیه می شد و به تصویب هیأت وزیران می‌رسید که این اتفاق نیز تاکنون نیفتاده است.

با این حال آقای نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور چندی پیش در مراسم آغاز سرشماری عمومی کشاورزی در پاسخ به این سوال که آیا دهک های بالا جهت حذف از لیست دریافت یارانه شناسایی شده‌اند، اعلام کرد: «همچنان در حال شناسایی دهک های بالا هستیم تا پس از اطمینان لازم نسبت به حذف آنها اقدام نماییم».

همچنین محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور نیز مدتی پیش اعلام کرد ؛« از ابتدای شروع مرحله دوم هدفمندی؛ حذف دهک‌های پردرآمد متقاضی دریافت یارانه شروع شده است و ما به تعدادی از افراد پردرآمد نیز اطلاع داده‌ایم که یارانه آنان را حذف می کنیم».

سرانجام در حالی که همه مردم و نهادهای نظارتی منتظر هستند که دولت قانون را عمل و دهک های پردرآمد یارانه بگیر را حذف کند؛ دیروز اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای اداری استان فارس اعلام کرده است که «در حوزه یارانه بگیران تشخیص نیازمندان از افراد دارا را مد نظر داشتیم اما نتوانستیم به راهکاری برسیم که این افراد را تشخیص دهیم.»

در واقع بعد از وعده وعیدهای فراوان مسئولان دولتی بر شناسایی 10 میلیون پردرآمد و حتی اطلاع به افراد پردرآمد از حذف یارانه ؛ دوباره معاون اول دولت یازدهم اعلام کرده است که دولت در شناسایی افراد دارا! به راهکاری دست پیدا نکرده است.

معلوم نیست؛ چرا علی رغم اینکه دولت برای پرهیز از سخنان چندگانه و گاهاً متناقض در حوزه اقتصاد، ستاد هماهنگی اقتصادی به وجود آورد؛ اما باز هم شاهد هستیم که این نوع اظهارات مردم و فعالان اقتصادی را نگران بی برنامه بودن دولت در امور اقتصادی همانند سال های گذشته کرده است.

در حالی دولت ادعا می کند که راهکاری برای شناسایی پردرآمدها برای حذف پیدا نکرده است که تاکنون کارشناسان اقتصادی راهکارهای فراوانی از جمله شناسایی دهک های کم درآمد، استفاده از منابع اطلاعاتی از جمله بانک ها، اسناد و املاک و .... ارائه کرده اند. هرچند که خود دولت نیز هر بار اقدام به نام نویسی یارانه از مردم کرده، اطلاعات اقتصادی را جمع آوری کرده است. در واقع این اطلاعات فقط نیاز به یک راستی ازمایی داشته است که این راستی آزمایی تا به حال انجام نشده است.

در هيچ كجاي دنيا به همه مردم به شكل فراگير و يكسان يارانه نمی دهند. تمام هدف، هدفمندی يارانه ها اين است كه برابري‌هاي توزيع و درآمد تعديل شود. اما مكانيزمي كه دولت سابق و جدید در موضوع هدفمندی تا به حال دنبال کرده است، نه از كارآيي برخوردار است و نه عدالت را در جامعه گسترش می دهد. بنابراین لازم است که دولت هرچه زودتر قانون هدفمندی یارانه ها را اجرایی کند و افراد پردرآمد یارانه بگیر را حذف نماید.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

اجتماعی > خانواده و جوانان
درنخستین جلسه کمیته تخصصی اشتغال مطرح شد:
بحران بیکاری در کشور جدی است / آمارهای اشتغال را وارونه جلوه ندهیم
مشاور ارشد اشتغال معاونت ساماندهی امور جوانان با بیان این که میانگین نرخ بیکاری جوانان در کشور 26درصد است گفت: باید نگاهی واقع بینانه ای به آمارهای اشتغال داشته باشیم و مانند گذشته آمارهای مربوط به این معضل حساس را وارونه جلوه ندهیم و فردی را که تنها یک ساعت در هفته کار می کند را شاغل محسوب نکنیم .
به گزارش خبرنگار مهر ،نخستین جلسه کمیته تخصصی اشتغال در کارگروه اشتغال معاونت ساماندهی امور جوانان برگزار شد.

طی این نشست که با حضور تنی چند از صاحبنظران، کارآفرینان و نخبگان اقتصادی و همچنین نمایندگان ارگان های مختلف از جمله نماینده وزارت کار و رفاه اجتماعی، نماینده امور زنان ریاست جمهوری، نماینده جهاد کشاورزی و .... برگزار شد در رابطه با مسئله اشتغال جوانان موضوعاتی مطرح شد.

در ابتدای جلسه مجید نداف، مشاور ارشد اشتغال معاونت ساماندهی امور جوانان و مسئول کمیته تخصصی اشتغال و مسکن جوانان، به عنوان رئیس کمیته گزارشی در رابطه با اشتغال جوانان ارائه کرد و گفت: آن چه امروز دغدغه بسیاری از جوانان و مسئولین از جمله **** معظم انقلاب را شکل می دهد، موضوع اشتغال جوانان است. بنا به بیانات معظم ***** و در جهت افزایش نرخ جمعیت در ابتدا می بایست مقدمات اشتغال، و در ادامه ازدواج و فرزندآوری جوانان مهیا شود.

وی افزود: بر اساس آمار موجود از سرشماری سال 90، 31.5 درصد جمعیت کشور را جوانان تشکیل می دهند که نیاز به برنامه ریزی جدی برای آن ها وجود دارد. در حال حاضر ما وارد دوران پیری جمعیت نشده ایم و بهتر است به جای صرف تمام مکانیزم های تشویقی به منظور سیاست های افزایش جمعیتی به مسئله اشتغال جوانان بپردازیم. در حال حاضر میانگین نرخ بیکاری جوانان در کشور 26درصد است که در بعضی استان ها از جمله لرستان این نرخ به 50درصد می رسد.

رابطه مثبت نرخ بیکاری و افزایش تحصیلات

نداف گفت: بهتر است نگاه واقع بینانه ای در این زمینه داشته باشیم و مانند گذشته آمارهای مربوط به این معضل حساس را وارونه جلوه ندهیم و به عنوان مثال زمانی که فردی تنها یک ساعت در هفته کار می کند وی را شاغل محسوب کنیم. در حال حاضر نرخ افرد بیکار تحصیل کرده ها و خصوصا بانوان تحصیل کرده بسیار بالا است .

وی با اشاره به نظر سنجی صورت گرفته در سازمان متذکر شد:28.9 درصد جوانان اشتغال مناسب را مهمترین نگرانی می دانند،38.6 درصد جوانان آینده شغلی روشنی پیش روی خود نمی بینند.47.3 درصد جوانان تامین شغل و امنیت شغلی را مهمترین وظیفه دولت در قبال جوانان می دانندو 84.3 درصد آنان دولت را برای حل مشکلات مسکن جوانان مسئول می دانند و معتقد اند مشکل مسکن جوانان از طریق اشتغال قابل حل است.

مشاور ارشد اشتغال معاونت ساماندهی تصریح کرد: در حال حاضر تعداد زیادی جوان در صف ازدواج داریم که درصورتی که شغل مناسبی داشته باشند و آمادگی های لازم برای آن ها ایجاد شود با تشکیل خانواده و فرزند آوری می توان به دستورات ***** در زمینه افزایش جمعیت نیز جامه عمل پوشاند.

در ادامه جلسه جعفر سطوتی، مدیر کل دفتر هماهنگی و ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: تمرکز ما در مسئله اشتغال بر مسائل فرهنگی و اجتماعی است و بنا به دستور معاون اول رئیس جمهور با توجه به فعالیت های جدی و خاص ارگان های ذی ربط در زمینه اشتغال با رویکرد اقتصادی، بهتر است معاونت جوانان بیشتر به جنبه های اجتماعی فرهنگی قضیه بپردازد که در کنار مشکلات اقتصادی تاثیر زیادی بر موضوع اشتغال دارند.

وی افزود: توقع و خواست ما این است که مباحثی که در این جلسات مطرح می شود و خروجی حاصل از آن به صورت طرح و نظری ابتدا در ستاد ملی امور جوانان و سپس در جلسه شورای عالی جوانان با حضور رئیس جمهور مطرح گردد که در صورت تصویب نهایی شاهد اجرای آن در سطح ملی باشیم.
اتخاذ سیاست های توانمندسازی جوانان به جای اشتغال زایی

در ادامه یکی از طرح هایی که در زمینه اشتغال در حال پیگیری است تشریح شد، بر اساس این طرح که با همکاری یونیسف در ایران و چند کشور دیگر اجرا می شود، وضعیت اشتغال پذیری جوانان مورد ارزیابی قرار می گیرد.

علی اکبر سروش مجری طرح ارزیابی وضعیت اشتغال پذیری جوانان در این باره گفت: ما منکر نقش دولت، بنگاه های اقتصادی و سرمایه گذاری های ریسک پذیر در رابطه با موضوع اشتغال نیستم، اما مسئله مهم در اینجا کار کردن روی موضوع اشتغال پذیری جوانان است که هزینه های مبحث اشتغال زایی از جمله اعطای وام و ... را دارا نیست . اشتغال پذیری به این معنا است که فرد تا چه اندازه توانایی پیدا کردن شغل مناسب، حفظ شغل مورد نظر و در صورت لزوم تغییر شغلی را داراست.

به گفته وی عوامل موثر بر اشتغال پذیری نیز در دو زمینه فردی (شامل مهارت های عمومی آموختنی و ویژگی های شخصیتی اکتسابی)، عوامل محیطی شخص ( شامل نقش اجتماعی/ فرهنگ کار / دسترسی به منابع) و عوامل بیرونی و ساختاری ( شامل **** تقاضا / **** آموزشی /سیاست گذاری های کلان) مورد بررسی می باشد که متاسفانه در حال حاضر سطح مهارت های عملی کاری افراد علی رغم برخورداری از دانش نظری بالا، در سطح ناچیزی می باشد.


اشتغال عامل بازدارنده بروز معضلات اجتماعی

گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان نیز با حضور در جلسه گفت: امروز جوانان با وجود توانمندی ها و استعداد های بالا دچار معضلات عدیده هستند که از جمله مهمترین آن ها اعتیاد، طلاق و خشونت است. متاسفانه سن ابتلا به اعتیاد در کشور از دوره نوجوانی آغاز می شود و در زمینه طلاق نیز با آمار و ارقام نگران کننده ای مواجه ایم. در زمینه ابراز خشونت نیز چه در سطح خانگی و چه در زمینه نزاع های خیابانی درصد بالایی از افراد درگیر را جوانان تشکیل می دهند. در بحث اشتغال باید این نکته را متذکر شد که داشتن شغل در کنار مسائل فرهنگی، می تواند به عنوان عامل پیشگیرنده و مانع بسیاری از مکلات مثمر ثمر واقع شود.

بحران بیکاری در کشور جدی است


وی افزود: اشتغال فرد را وارد چرخه مسئولیت پذیری می کند، اعتماد به نفس و عزت اجتماعی وی را افزایش می دهد و بسیاری از مسائل حوزه خانواده و فرهنگ را مرتفع می کند. در حال حاضر میانگین خوشبینانه بیکاری در کشور بین 20تا 25 درصد است که این رقم در برخی استان ها به 40تا 50درصد نیز می رسد. این موضوع یک بحران جدی برای کشور است.

وی تصریح کرد: حل بخشی از مسئله اقتصاد بر عهده دولت است که انتظار می رود با ایجاد ثبات اقتصادی و تضمین امنیت شغلی زمینه را برای اشتغال جوانان ایجاد نماید و از طرفی با افزایش آزادی های شغلی زمینه را برای بروز خلاقیت ها و توانایی های فردی مهیا نماید.

غفلت از نسل جوان پس از انقلاب

وی در این زمینه یادآور شد: متاسفانه نسل جوان حاضر به علت غفلت و بی توجهی ما به افرادی تبدیل شده اند که مسئولیت پذیری و توانایی تحمل مشکلات را ندارند و به همین دلیل از ازدواج و همچنین سخت کوشی در زمینه اشتغال دوری می کنند. این نسل نه آمادگی اشتغال دارد و نه استقامت و ممارست لازم برای آن.جوانان اگر به دنبال موفقیت در زمینه اشتغال هستند باید این 6مورد را که به عنوان شش الف اشتغال جمع آوری کرده ام رعایت نمایند: ایجاد انگیزه، استعداد یابی، افزایش آگاهی (ایجاد دانش لازم در فرد با توجه با استعدادهایش)، ابتکار، اعتماد به نفس (توانایی تلاش مجدد در صورت شکست) و مسئله آخر نیز ایجاد استقامت در جوانان است .

در این زمینه می توان شش الف را برای دولت نیز ذکر کرد که شامل: آزادی( جهت بروز خلاقیت)، امکانات، امنیت، اصلاح ساختار، استاندارد سازی و ارج نهادن می باشد.
گلزاری افزود: ما می توانیم تحت ایجاد مراکزی افراد موفق در زمینه های گوناگون را جمع آوری و از تجربیات آنها که با تلاش و سخت کوشی پیشرفت نموده اند برای جوانان استفاده کنیم.

قرار نیست تنها با مباحث نظری بپردازیم

وی در پایان تصریح کرد: امید می رود پس از تشکیل سه جلسه از سری جلسات این کمیته به نتایجی عملی در زمینه اشتغال دست یابیم و بنده نیز مسئولم نتایج کار در این کمیته را برای اجرایی شدن در جلسات شورا و مراتب بالاتر پیگیری کنیم .
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

اقتصادی > راه و مسکن
گزارش جدید آخوندی به رئیس جمهور/ تزریق اعتبار ویژه به پروژه‌های راه‌آهن برقی و سریع‌السیر
وزیر راه و شهرسازی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی گزارشی از وضعیت حمل و نقل ریلی در کشور ارایه کرد و مقرر شد پروژه های راه آهن برقی و سریع السیر و دو خطه کردن مسیرهای اصلی در اولویت تامین مالی و حمایت صندوق توسعه ملی قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی که به ریاست حسن روحانی رئیس جمهور تشکیل شد، وزیر راه و شهرسازی گزارشی از وضعیت حمل و نقل ریلی در کشور ارایه کرد و طرح های این وزارتخانه برای توسعه شبکه راه آهن تا سال ۱۴۰۰ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.رییس جمهوری تسریع در اتصال شبکه راه آهن کشور به راه آهن کشورهای همسایه را مورد تاکید قرار داد و از وزارت راه و شهرسازی خواست نسبت به افتتاح راه آهن ایران – ترکمنستان – قزاقستان و تکمیل راه آهن خواف – هرات در چند ماه آینده اقدام کنند .

در این جلسه ، ارتقای ظرفیت حمل و نقل ریلی قطب های معدنی و صنعتی و اتصال راه آهن به بنادر کشور مورد تاکید قرار گرفت و به این منظور پروژه های راه آهن برقی و سریع السیر و دو خطه کردن مسیرهای اصلی در اولویت تامین مالی و حمایت صندوق توسعه ملی قرار می گیرد.

روحانی از دستگاه های مسئول خواست با ارایه تسهیلات و تضمین بازار ، بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در ناوگان ریلی تشویق کنند و زمینه های مشارکت خارجی در فعلیت بخشیدن به موقعیت ایران در ترانزیت ریلی منطقه را فراهم کنند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


گزارش مهر از تجارت برق ایران؛

یخ روابط برقی تهران-مسکو آب شد/ رونمایی از خط صلح برق ایران در قلب آسیا

تراز تجارت برق ایران در طول سال جاری بار دیگر مثبت شده است که همزمان با آب شدن یخ روابط برقی تهران- مسکو، ایران امضای قراردادهای جدید برقی با پاکستان، افغانستان، ترکیه، عراق، امارات و تاجیکستان را در دستور کار دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر ایران با در اختیار داشتن بیش از 72 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی بزرگترین شبکه تولید و انتقال برق در بین کشورهای منطقه خاورمیانه را در اختیار دارد.

علاوه بر این، در کنار ساخت و توسعه شبکه انتقال و تولید برق، احیای تجارت برق و انرژی الکتریکی ایران با کشورهای منطقه آسیای میانه و حوزه قفقاز، کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و کشورهای منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا از مهمترین سناریوهای افزایش صادرات برق کشور است.

آمارهای رسمی منتشر شده توسط وزارت نیرو نشان می دهد که از ابتدای سال جاری تاکنون با پیشی گرفتن صادرات از واردات برق، تجارت این انرژیپاک در کشور کاملا مثبت شده است.

بر اساس آمارهای ارائه شده جمهوری اسلامی ایران صادرات برق به کشورهای همسایه از ابتدای سال‌جاری تاکنون به بیش از 5880 گیگاوات ساعت رسیده است که حجم صادرات برق در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشدی حدود 1.2 درصدی را تجربه می کند.

همزمان با افزایش صادرات برق، حجم واردات این انرژی پاک ازابتدای سال جاری تاکنون با با کاهشی بیش از پنج درصدی به یک‌هزار و 927.8 گیگاوات ساعت رسیده است.

علاوه بر این در حال حاضر در حالی ایران با کشورهای ارمنستان، پاکستان، ترکمنستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، جمهوری نخجوان، عراق و افغانستان انرژی مبادله می کند که احداث شبکه‌های جدید برق به منظور تبادل بیشتر این انرژی به عراق، ترکیه، امارات متحده عربی، جمهوری آذربایجان و فدراسیون انرژی روسیه در دستور کار قرار گرفته است.

یخ روابط برقی تهران-مسکو آب شد

به گزارش مهر، پس از سال های غیبت شرکت های روسی در طرح احداث و توسعه شبکه انتقال و تولید برق ایران، شهریور ماه سال جاری چندین قرارداد و تفاهم نامه همکاری بین شرکت توانیر ایران و شرکت های پیمانکاری برقی روسیه امضا شد.

حمید چیت‌چیان وزیر نیرو اخیرا در گفتگو با مهر با اشاره به بسترسازی‌های انجام گرفته بین دو کشور به منظور مشارکت 10 میلیارد دلاری در حوزه طراحی و ساخت نیروگاه، تاسیسات و شبکه انتقال برق بین ایران و روسیه، گفته است: وزارت نیرو از مشارکت و سرمایه گذاری شرکت های روسی در صنایع برق ایران استقبال می کند.

از این رو در حاشیه برگزاری یازدهمین اجلاس مشترک اقتصادی، تفاهم نامه احداث هشت واحد جدید نیروگاهی بین ایران و روسیه امضا شد، ضمن آنکه روس ها برای طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی حدود دو هزار و 800 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در ایران اعلام آمادگی کرده اند.

از سوی دیگر شرکت تکنوپروم اکسپورت روسیه با امضای توافق‌ نامه‌ای متولی احداث یک نیروگاه 4 واحدی در بندرعباس، افزایش ظرفیت نیروگاه سهند تبریز به 700 مگاوات، احداث یک نیروگاه در طبس به ظرفیت 630 مگاوات همراه با تجهیز معدن زغال‌سنگ این شهر، نوسازی نیروگاه‌های رامین اهواز، بندرعباس و شهید منتظری اصفهان و تامین تجهیزات مربوط به پست‌های برق شد.

علاوه بر این، ایران و روسیه اردیبهشت ماه سال جاری با امضای تفاهم نامه دیگری به منظور تبادل 500 مگاوات برق بین دو کشور توافق کردند و با انجام مذاکرات متعدد قرار شده با سنکرون شبکه برق ایران به جمهوری آذربایجان و سپس روسیه امکان این تبادل انرژی فراهم شود.

در همین حال هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو با تشریح شرایط واردات 500 مگاوات برق از روسیه از آغاز مذاکرات با جمهوری آذربایجان برای سنکرون شبکه برق ایران با روسیه خبر داده و تاکید کرده است: توافق‌های اولیه با آذربایجان انجام گرفته است.

رونمایی از خط صلح برق ایران در قلب آسیا

با گذشت نزدیک به سه دهه از امضای تفاهم نامه اولیه بین ایران، هند و پاکستان برای احداث خط لوله انتقال گاز موسوم به خط لوله صلح تاکنون نه تنها این توافق سه جانبه گازی شکل نگرفته که احتمال فسخ و یا شکایت گازی ایران از پاکستانی ها هم قوت گرفته است.

با این وجود ایران مذاکراتی با پاکستان، افغانستان و تاجیکستان برای احداث یک شبکه جدید مشترک برقی در قلب آسیا را آغاز کرده است.

اسماعیل محسنی ‌کبیر معاون برنامه‌ریزی و توسعه شبکه توانیر اخیرا با بیان اینکه اینکه بحث‌های زیادی با پاکستان داریم که براساس آن 1000 مگاوات برق ازطریق خطوط HVDC به پاکستان منتقل شود، گفته است: ضمن آنکه طرح دیگری برای تبادل برق بین تاجیکستان، افغانستان و ایران مدنظر است که عملیاتی‌شدن این طرح‌ها تنها از طریق خطوط HVDC توجیه اقتصادی دارد.

هم اکنون ایران با پاکستان و افغانستان تبادل انرژیدارد و مذاکراتی با تاجیکستان برای واردات آب انجام داده است که قطعا توسعه شبکه مشترک برقی با این سه کشور منجر به توسعه تجارت برقی کشور در سطح منطقه خاورمیانه خواهد شد.

ایران به جای گاز، برق به امارات می فروشد

پس از ناکامی تنها قرارداد صادرات گاز طبیعی ایران به امارات متحده عربی، دور جدید مذاکرات بین دو کشور برای توسعه تجارت برقی آغاز شده است.

از چند سال گذشته تاکنون ایران مذاکرات متعددی با قطر، امارات و عمان برای توسعه و تبادل برق انجام داده و قرار بود با احداث شبکه برق دریایی امکان سنکرون شبکه برق ایران با این کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس انجام شود.

اسماعیل محسنی ‌کبیر معاون برنامه‌ریزی و توسعه شبکه توانیر با اشاره به مذاکرات جدید ایران و امارات برای ساخت شبکه‌های جدید برق بین دو کشور، اعلام کرده است: با احداث شبکه جدید برق HVDC حدود یکهزار و 500 مگاوات برق بین ایران و امارات تبادل خواهد شد.

در کنار مذاکراه با شیخ نشیانان امارات، طرح های جداگانه ای برای افزایش صادرات برق ایران به ترکیه و عراق هم در دستور کار مسئولان وزارت نیرو قرار گرفته است علاوه بر این پیش بینی می شود به زودی قرارداد صادرات برق ایران به عراق تمدید شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

270 هزار نفر چگونه شاغل شدند؟
6 نکته کلیدی درباره قفل بیکاری/ 40 میلیون نفر همچنان کار نمی‌کنند
خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: بیکاری زنان همچنان 2 برابر مردان و شرایط اشتغال مردان بهتر از زنان شده است، از سویی در فاصله بهار تا تابستان امسال با وجود کاهش 270هزارنفری تعداد بیکاران، 30 هزارنفر نیز بر جمعیت غیرفعال افزوده شد. 119 هزارنفر در نیمه اول امسال دوباره تصمیم به جستجوی شغل گرفتند که نشانه ای از افزایش امید به کار در ایران و یا بدتر شدن اوضاع اقتصادی مردم است؛ جمعیت اصلی بیکار کشور نیز همچنان زیر 30 سال است که نشان دهنده ادامه وضعیت نامناسب بازار کار تا سال های آینده خواهد بود.
به گزارش خبرنگار مهر، تحلیل جدیدترین آمارها و ارقام مربوط به وضعیت بازار کار ایران که از سوی مرکز آمار ارائه شده نشان می دهد که با وجود بهبود یک دهم درصدی نرخ مشارکت اقتصادی، اما بر تعداد جمعیت فعال کشور در نیمه اول امسال تنها 119 هزار و 657 نفر افزوده شده است.

هرچند دولت به تازگی گزارشی از رشد 4.6 درصدی اقتصاد ارائه کرده، اما تاثیرات چندانی از روند رو به بهبود اقتصاد کشور در بازار کار نمایان نیست و سایه رکود همچنان بر سر این بازار خودنمایی می کند. مقامات دولت تدبیر و امید در پاسخ به این ابهام می گویند آثار مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی به فوریت در بازار کار مشخص نخواهد شد.

در عین حال، گزارش مرکز آمار می گوید تعداد جمعیت فعال کشور از 23 میلیون و 637 هزار و 309 نفر در بهار امسال به 23 میلیون و 756 هزار و 966 نفر در تابستان رسیده است که رشد 119 هزارنفری را نشان می دهد. کارشناسان افزایش جمعیت فعال کشور را نشانه هایی از بهتر شدن امید به یافتن شغل در کشور تعبیر می کنند؛ از اینرو تعداد بیشتری از بیکاران غیرفعال برای انجام فعالیتی در اقتصاد، وارد چرخه فعالیت شده اند.

امید به کار در ایران بهتر شد؟

نکته حائز اهمیت دیگر درباره حال و روز فعلی بازار کار کشور، نرخ بیکاری زنان است که همچنان بیش از 2 برابر مردان مانده است. در تابستان امسال نرخ بیکاری عمومی مردان 7.9 درصد و نرخ بیکاری زنان جویای شغل نیز 18 درصد بوده است.

طی تابستان امسال حدود 23 میلیون و 757 هزارنفر از مردم کشور جزو جمعیت فعال اقتصادی قرار گرفته اند، اما از جمعیت 63 میلیون و 862 هزار و 811 نفری که در سن کار قرار دارند، 40 میلیون و 105 هزار و 845 نفر همچنان بدون هرگونه فعالیتی هستند و به اصطلاح کار نمی کنند و نقشی در جریان اقتصادی کشور ندارند.

تعداد جمعیت افرادی که در بهار امسال کار نمی کردند 40 میلیون و 75 هزار و 114 نفر بوده که نشان دهنده افزایش 30 هزار و 731 نفری جمعیت افراد فاقد فعالیت اقتصادی در تابستان نسبت به بهار است. بنابراین در فاصله فصل اول تا دوم امسال، 30 هزار نفر دیگر نیز به جمع افرادی پیوستند که کار نمی کنند و جمعیت این گروه بزرگ به 40 میلیون و 105 هزارنفر بالغ شد.

با وجود کاهش 9 دهم درصدی نرخ بیکاری عمومی کشور، نرخ بیکاری زنان 15 تا 24 ساله از 43.4 درصد بهار به 43.6 درصد افزایش یافت. با این حال، شرایط جستجوی شغل برای مردان اندکی بهتر شده و نرخ بیکاری این گروه از 21 درصد بهار به 19.1 درصد در تابستان کاهش یافته است.

زنان 2 برابر مردان برای یافتن شغل مشکل دارند

وضعیت در بخش بیکاری مردان و زنان 15 تا 29 ساله اندکی بهتر است به نحوی که نرخ بیکاری مردان در این گروه سنی از 17.9 بهار به 16.3 درصد و نرخ بیکاری زنان نیز از 41.6 درصد به 38.9 درصد کاهش یافته است. به صورت کلی، یک میلیون و 450 هزارنفر از مجموع بیکاران مطلق کشور در این گروه سنی قرار دارند که نشان دهنده ادامه انباشت بیکاری در گروه سنی زیر 30 سال است.

مشارکت مردان نسبت به زنان در اقتصاد افزایش یافت و از 62 درصد بهار امسال به 62.7 درصد در تابستان رسید؛ با این حال، وضعیت مشارکت زنان در اقتصاد بدتر شده به نحوی که نرخ مشارکت 12.2 درصدی بهار به 11.7 درصد در تابستان کاهش یافت.

در حالی که واکنش های مقامات دولتی درباره نامشخص بودن تاثیر رشد اقتصادی در بازار کار همچنان ادامه دارد، محمدباقر نوبخت در اینباره گفت: من آمار دقیق را ندارم اما تغییر قابل ملاحظه‌ای در اشتغال انجام نشده است.

سخنگوی دولت افزود: عده ای فکر می‌کنند زمانی که رشد اقتصادی افزایش پیدا می کند، شغل هم باید ایجاد شود و این حرف از نظر اقتصادی هم درست است و هم غلط، چرا که اگر همه عوامل تولید مانند سرمایه و منابع طبیعی در حال ظرفیت کامل بود می توانستیم توقع افزایش اشتغال نیز داشته باشیم.

نوبخت تاکید کرد: قوانین و مقررات کشور ما اجازه نمی‌دهد که در دوران رکود کارفرمایان، کارگران مازاد را اخراج کنند؛ بنابراین آمار اشتغال در مقایسه زمان رکود با خروج از آن تغییر چندانی پیدا نمی‌کند.

جدول وضعیت نرخ مشارکت - تعداد شاغلان و افراد غیرفعال کشور از 84 تا تابستان 93

تعدادبیکاران

(میلیون‌نفر)


جمعیت‌غیرفعال

(میلیون‌نفر)


جمعیت‌فعال

(میلیون‌نفر)


نرخ‌مشارکت‌اقتصادی

(درصد)

سال
2.6 33.3 23.2 41 1384
2.6 34.5 23.4 40.4 1385
2.5 35.5 23.5 39.8 1386
2.4 37.2 22.8 38 1387
2.8 37.3 23.8 38.9 1388
3.2 38.3 23.8 38.3 1389
2.8 39.8 23.3 36.9 1390
2.9 39.8 24.1 37.7 1391
2.5 39.5 23.8 37.6 1392
2.5 40 23.6 37.1 بهار93
2.2
40.1 23.7 37.2 تابستان93
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
علوی:به دنیای پسا اطلاعات وارد می‌شویم



وزیر اطلاعات گفت: اطلاعات مردمی ایده خوبی است و اعتقاد داریم وزارت اطلاعات از مردم و برای مردم است پس هر چه به مردم اهمیت داده شود کشور از امنیت پایدارتری برخوردار خواهد بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر سید محمود علوی، وزیر اطلاعات در گفت‌وگو با ویژه‌نامه سی‌امین سالگرد تاسیس وزارت اطلاعات در رابطه با سیاست‌های کلی در عرصه فعالیت‌های اطلاعات و در وزارت اطلاعات، گفت: سیاست اصلی ما برگرفته از تدابیر کلان حضرت امام(ره)، مقام معظم ***** و روح کلی قانون وزارت اطلاعات است. افزایش چتر اطلاعاتی در تمامی عرصه‌های اطلاعاتی داخلی و خارجی، صیانت از منافع ملی، نخگبان و شخصیت‌های کشور با حداقل هزینه و حداکثر دستاوردهای اطلاعاتی است و در این چارچوب تمامی اقدامات اطلاعاتی در چارچوب شرع، قانون و اخلاق پیگیری می‌شود.

علوی در رابطه با اولویت‌های کاری وزارت اطلاعات در میان همه وظایف تعریف شده، توضیح داد: مهم‌ترین اولویت کاری وزارت اطلاعات، تعمیق اقدامات اطلاعاتی در حوزه‌های داخلی و خارجی و توجه به ماموریت‌های ذاتی واجا، تقویت نیروی انسانی و افزایش سطح آگاهی کارکنان واجا مناسب با شرایط روز و آینده، مقابله جدی با هرگونه توطئه و اقدام دشمن و همچنین افزایش تولید فرآورده‌های تحلیلی و توصیفی در خصوص موضوعات امنیتی و اطلاعاتی است.

وی در رابطه ایده اطلاعات مردمی و نقش مردم در موفقیت‌های اطلاعاتی، گفت: اطلاعات مردمی ایده خوبی است و اعتقاد داریم وزارت اطلاعات از مردم و برای مردم است پس هر چه به مردم اهمیت داده شود کشور از امنیت پایدارتری برخوردار خواهد بود.

علوی در رابطه با مهم‌ترین حساسیت‌های اطلاعاتی و امنیتی که مردم باید به آنها واقف باشند، تصریح کرد: پشتیبانی کامل از ********** و حمایت عملی از رهنمودهای مقام معظم *****، حفظ هوشیاری مردم در مقابل توطئه‌های دشمن و حفظ وحدت، توجه به همبستگی و انسجام ملی توسط آحاد مردم و گروه‌های سیاسی و اقشار جامعه و توجه به منافع ملی و سرمایه‌های اجتماعی کشور از جمله مهم‌ترین حساسیت‌های اطلاعاتی و امنیتی است که مردم باید آنها را مدنظر داشته باشند.

وزیر اطلاعات همچنین در ارتباط با آینده اطلاعات و چالش‌های فراروی وزارت اطلاعات در جمهوی اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: در مورد آینده اطلاعات به مفهوم کلی پیش‌بینی می‌شود اطلاعات نیز مانند هر مقوله دیگری از پیچیدگی برخوردار خواهد شد و باید متناسب با شرایط و متغیرهای آتی تعبیر شود.

وی با بیان اینکه اطلاعات مفهوم سنتی خود را از دست خواهد داد، افزود: ما به دنیای پسااطلاعات وارد خواهیم شد که در اینجا قدرت نرم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد شد.

وزیر اطلاعات در رابطه با چالش‌های فراروی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، گفت: قدرت در **** مقدس جمهوری اسلامی با دیگر حکومت‌ها متفاوت است و ********** به عنوان مقوم اصلی است. علاوه بر آن قدرت کشور ما مبتنی بر مردم است و هر متغیری که در جدایی مردم از **** موثر باشد می‌تواند امنیت ملی را دچار چالش کند و برعکس.

علوی خاطرنشان کرد: متغیرهایی که به انسجام جامعه و حکومت بینجامد به عنوان فرصت اطلاعاتی مورد توجه خواهند بود و قطعا قدرت اطلاعاتی **** جمهوری اسلامی ایران هم در بعد داخلی و هم در بعد خارجی بیشتر می‌شود و جمهوری اسلامی ایران قدرت اصلی منطقه است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دعا و نذر زیباکلام برای باران و توافق هسته‌ای



تفاوت خشکسالی با گره کور هسته‌ای در این است که در مورد اولی خیلی نیازی به توضیح در خصوص ابعاد فاجعه‌آمیز آن نمی‌رود. شبانه‌روز رسانه‌ها و مسئولین دارند در خصوص ضرورت کمتر مصرف کردن آب هشدار می‌دهند.



به گزارش ایسنا، صادق زیباکلام - استاد دانشگاه - در خبرآنلاین نوشت: آثار کم‌آبی را از هم‌اکنون در زردی و پژمردگی بسیاری از مناطق سرسبز و باغات کشور می‌توان مشاهده نمود. خیلی نیازی نیست که تصاویر دریاچه‌های خالی شده پشت سدها را نشانمان بدهند. بنابراین وقتی که گفته می‌شود که برای باران دعا کنیم، کسی نمی‌گوید که "چه ضرورتی دارد؛ مگر چه شده؟".



اما به عکس خشکسالی، کمتر کسی متوجه هیولای شکست مذاکرات هسته‌ای شده است. کمتر کسی متوجه شده که اگر مذاکرات هسته‌ای به سرانجام مثبتی نرسد و نهایتاً ما بازگردیم به دوران اصولگرایان و باز ماشین تحریم‌ها به کار بیافتند، یقیناً مشکلات خیلی بیشتری بر مشکلاتی که تا به حال داشته‌ایم هم اضافه خواهد شد. البته عده‌ای می‌گویند: "ما در جریان تحریم‌ها آبدیده شده‌ایم" و "تحریم‌ها نه تنها نتوانسته‌اند ما را از پای دربیاورند بلکه عزم و اراده ما را برای پیشرفت و شکوفایی بیشتر هم کرده‌اند" و... مابقی حرف‌هایی که با آنها آشنا هستیم. اما گفته نمی‌شود که ترکیه، مالزی، چین، هند، برزیل و ... در گذشته کجا بودند و امروز آنها کجا هستند؟ و ما از نظر رشد و توسعه و پیشرفت‌های صنعتی و کشاورزی کجا بودیم و امروز در مقایسه با آن کشورها در کجا قرار گرفته‌ایم؟



نمی‌خواهم بگویم شکافی که از نظر توسعه و پیشرفت میان ما و ترکیه یا میان ما و هند امروزه وجود دارد صرفاً بواسطه تحریم‌ها بوده. نه؛ بدون تردید ساختار اقتصادی دولتی ما بزرگترین مانع پیشرفت اقتصادی کشور بوده و هست. در عین حال آثار و تبعات منفی برنامه هسته‌ای و تحریم‌ها را بر جلوگیری از رشد و توسعه اقتصادی کشور را هم به هیچ روی نمی‌توان نادیده گرفت. به گفته بسیاری از مقامات واقع‌بین‌تر کشورمان، تحریم‌ها نقش منفی در اقتصاد داشته‌اند. بنابراین برای اینکه تحریم‌ها برداشته شوند نه تنها دعا، که می‌بایستی نذر و نیاز هم بنماییم. همچنان که من نذر کرده‌ام که ظرف روزهای باقی مانده سرانجام بتوانیم با آمریکایی‌ها در مورد پرونده هسته‌ای‌مان به توافق برسیم تا گره کور هسته‌ای که بیش از یک دهه به کشور صدمه وارد کرده و سد راه پیشرفت و شکوفایی اقتصادی‌مان بوده سرانجام باز شود.



من فی‌الواقع معتقدم که اگر باران ببارد، اما گره کور هسته‌ای همچنان بسته بماند، ما راه به جایی نخواهیم برد و می‌رسیم به وضعیت سال‌های 84 تا 92.

اما اگر خدای ناکرده خشکسالی ادامه پیدا کند، اما اگر گره کور هسته‌ای باز شود، لااقل می‌توان با سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی داخلی و خارجی در بخش آب و کشاورزی و بهره‌گیری از تکنولوژی‌های مدرن (کارهایی که در گذشته از آنها غفلت کرده‌ایم) مشکل کم‌آبی را تا حدودی برطرف کرد.



به همین خاطر است که من برای باران دعا می‌کنم، اما برای باز شدن گره کور هسته‌ای، افزون بر دعا دست به دامان نذر و نیاز هم شده‌ام.



ایام بکام باد



صادق زیباکلام



نوزدهم مهر یکهزار و سیصد و نود و سه»



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انتقاد طیب‌نیا از حمایت بانک جهانی از تحریم‌های ظالمانه علیه ایران

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان که غروب روز چهارشنبه گذشته در راس هیاتی برای شرکت در اجلاس سالانه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول وارد واشنگتن شده است در جلسات متعددی در مقر بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول شرکت کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی طیب نیا در جلسه ای با حضور مسولان و اقتصاددانان ارشد این سازمان توسعه‌ای بین‌المللی به توضیح برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم پرداخت و با اشاره به نرخ رشد اقتصادی کشور و کنترل تورم به ثبات موجود در بازار پولی و مالی در کشور اشاره و دستاوردهای یک‌ساله دولت را در زمینه‌های متعدد از جمله کنترل تورم تشریح کرد.

وی در این جلسه اظهار کرد که همه این دستاوردها در حالی حاصل شده است که هنوز تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران لغو نشده و دولت برنامه‌های اقتصادی خود را با توجه به این وضعیت تنظیم می‌کند.

طیب‌نیا از برخورد سیاسی نهادی چون بانک جهانی با برخی کشورهای عضو از جمله کشورمان انتقاد کرده و افزود: تحریم‌های ظالمانه و غیرقابل توجیه در واقع ملت ایران را نشانه گرفته‌اند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان هم‌چنین جمعه شب در حاشیه این اجلاس و در جمع ایرانیان شاغل در این دو نهاد مالی بین‌المللی ضمن دیدار با آن‌ها در سخنان مبسوطی به تشریح برنامه‌های اقتصادی دولت پرداخت و موفقیت‌های دولت یازدهم در بخش‌های مختلف، رشد اقتصادی کشور و تلاش برای ****‌مند کردن برنامه‌های اقتصادی پرداخت.

طیب‌نیا جمعه شب نیز پذیرای وزیران اقتصاد کشورهای عضو گروه جمهوری اسلامی ایران در بأنک جهانی بود.

بنا براین گزارش، کشورهای عضو این گروه عبارتند از: ایران، الجزائر، تونس، مراکش، افغانستان، غنا و پاکستان.

وزیر اقتصاد هم‌چنین دیدارهای جداگانه‌ای با وزیران اقتصادی برخی از کشورها خواهد داشت.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
به مناسبت «روز جهانی دختربچه» مطرح شد
65 میلیون کودک دختر در دنیا از تحصیل محرومند



مدیر اجرایی موسسه «برنامه‌ بین‌الملل» به مناسبت «روز جهانی دختربچه» گفت: هر ساله 150 میلیون دختر قربانی خشونت جنسی می‌شوند.



به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سازمان ملل متحد در یازدهم اکتبر سال 2011 میلادی «روز جهانی دختربچه» را به ثبت رساند که هدف از انتخاب این روز بهبود وضعیت حقوق کودکان دختر به خصوص رسیدگی به چالش‌های پیش‌روی آنان از جمله ازدواج کودکان، خشونت و دسترسی محدود به تعلیم و تربیت است.



«نایجل چپمن»، مدیر اجرایی برنامه بین‌الملل در سخنانی به مناسبت یازدهم اکتبر و این روز جهانی اظهار کرد: هر سال 150 میلیون دختر قربانی خشونت جنسی می‌شوند که این آمار سه برابر جمعیت انگلیس است.



وی افزود: خشونت موضوع بسیار حائز اهمیتی است که در حال حاضر یکی از موارد نقص حقوق انسانی به حساب می‌آید.



برنامه بین‌الملل، موسسه خیریه‌ای است که در حمایت از حقوق دختربچه‌ها با صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) همکاری نزدیک دارد. طبق گفته چپمن، 14 میلیون دختر در سنین کودکی ازدواج می‌کنند در حالی که خشونت در مدارس مانع از آن می‌شود که این کودکان بتوانند تحصیل کنند.



به گزارش ایسنا به نقل از ریانووستی، برنامه بین‌الملل در گزارشی اعلام کرد: در سطح جهان 65 میلیون دختر از رفتن به مدرسه محروم هستند و از هر پنج دختر نوجوان یک نفر به دلیل واقعیت‌های تلخی چون فقر، تبعیض و خشونت نمی‌توانند ادامه تحصیل بدهند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در نشست پاییزه صندوق بین المللی پول و بانک ‌جهانی عنوان شد
حمایت 2 تریلیون دلاری برای رشد اقتصاد دنیا و تولید میلیون‌ها شغل تا 5 سال دیگر
در نشست پاییزه صندوق بین المللی پول و بانک ‌جهانی از طرحی رونمایی شد که طی 5 سال آینده 2 تریلیون دلار برای رشد اقتصاد دنیا کمک شود و میلیونها شغل ایجاد شود.


13920218000070_PhotoA.jpg


  • به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس،نشست پاییزه صندوق بین المللی پول و بانک ‌جهانی با حضور رؤسای کل بانک‌های مرکزی و وزرای اقتصادی و دارایی کشورهای عضو از جمله ایران،روز گذشته در واشنگتن آغاز شد

    نشست مشترک صندوق بین المللی پول (IMF) و گروه بانک جهانی (World Bank Group) همه ساله در دو نوبت با حضور تمامی روسای کل بانک های مرکزی و وزرای اقتصادی و دارایی کشورهای عضو برگزار می‌شود. و وضعیت اقتصادی کشورها و برنامه‌های آینده را بررسی می کند.این اجلاس تا فردا در واشینگتن ادامه دارد.

    به گزارش اکونومیک تایمز، در این نشست وزاری اقتصادی از بزرگترین اقتصاد جهان گفتند که آنها به دنبال این هستند تا کشورها را از سقوط به یک بحران اقتصاد جهانی دیگر بازدارند. با وجود این مقامات آمریکایی تاکید کردند که تعداد زیادی از اقتصادهای جهانی اقدام کافی برای افزایش رشد اقتصادی کافی انجام نمی‌دهند.

    بعد از دو روز گفت‌وگوی مسولان اقتصادی 20 کشو عمده جهان از طرحی برای تقویت رشد جهانی تا 2 تریلیون دلار و ایجاد میلیون‌ها شغل طی 5 سال آیند خبر دادند.



    با این وجود مسولان تایید کردند که برنامه‌های طولانی مدت نمی‌تواند فشارهای اقتصادی حاکم بر اروپا و کشورهای دیگر جهان را ترمیم کند.

    وزارت خزانه‌داری آمریکا جاکوب لو گفت: دولتها در اروپا،‌ژاپن و چین برای پشتیبانی از نیازهای رشد اقتصادی شکست خوردند.



    "لو" طی پیشنهادی در اجلاس صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد:رهبران اروپایی باید سیاست‌ها خود را برای بیان ضعف تقاضای اعلام کنند.

    گزارش ضعیف از تولید صنعتی و تجارت آلمان به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا نگرانی‌هایی مبنی بر اینکه اروپا احتمال مواجهه با بحران دیگری را دارد تقویت کرده است.

    و وضعیت سهام آمریکا که بدترین ضعف را از زمان می 2012 تحمل کرده است نیز این نشانه‌ها را تقویت کرده است.



    وزیر خزانه‌داری آمریکا در این اجلاس گفت: کشورهایی با مازاد تولید و انعطاف مالی نیازمند این بودند که تلاش‌های خود را برای اجازه به رشد بیشتر افزایش دهنداما آلمان سال گذشته به سمت مازاد تجارت حرکت کرد.

    به گفته وزیر خزانه‌داری آمریکا، بحران‌های اقتصادی در چین اوج گرفته بود و این کشور منابع خود را توسعه داده بود تا سیاست‌هایش را برای حمایت از رشد اقتصادی داخل سازگار کند.

    وزرای اقتصادی تاکید کردند که مسولان تلاش‌های خود را برای تقویت مقررات برای اجتناب از تکرار بحران اقتصادی 2008 انجام می‌دهند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تلاش G20 برای حل بحران روسیه - غرب و لغو تحریم‌های دوجانبه
طی نشست مقامات اقتصادی کشورهای عضو گروه ۲۰، این کشورها از تمایل خود برای حذف تحریم‌های دوجانبه روسیه - اروپا خبر دادند.


13930719000296_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از ریانووستی، وزیر اقتصاد روسیه اعلام کرد، اعضای جی 20 تمایل خود را برای بازگشت شرایط غرب- روسیه به حالت عادی اعلام کرده اند.

    وی افزود، در این نشست که با حضور وزاری اقتصاد و روسای بانک های مرکزی کشورهای عضو در واشینگتن در حال برگزاری است از کاهش تنش ها، بازگشت اوضاع روسیه-اوکراین به شرایط عادی، و حذف تحریم های دوجانبه روسیه-غرب حمایت شده است.

    بر همین اساس در حال حاضر بسیاری از مقامات اقتصادی کشورهای پیشرفته و در حال توسعه جهان، بحران کنونی اوکراین و درنتیجه رویارویی سیاسی و اقتصادی غرب با روسیه را یکی از مهمترین علل کاهش روند بهبود اقتصادی در اقتصادهای بحران زده اروپا و آمریکا می دانند.

    بحران اوکراین و رویاررویی غرب با روسیه، به صورت مستقیم بر اقتصادی آلمان و رشد آن تأثیر گذار بوده و اقتصادی بزرگترین اقتصاد اروپا را در حال حاضر تا مرز رکود مجدد پیش برده است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس سازمان خصوصی‌سازی در گفت‌‌وگو با فارس خبر داد
عرضه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در فصل پاییز/ منتظر گزارش حسابرسی هستیم
رئیس سازمان خصوصی‌سازی از عرضه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در فصل پاییز خبر داد.


13921209000040_PhotoA.jpg


  • میر علی اشرف عبدالله پوری حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد واگذاری‌های جدید دولتی اظهار داشت: سازمان خصوصی سازی در سه ماهه دوم سال از نظر عرضه سهام معمولا کم کار می‌شود، زیرا شرکت‌ها مجمع عمومی و حسابرسی مالی را در این فصل انجام می‌دهند و به همین دلیل فصل مناسبی برای عرضه سهام نیست، اما پس از بازگشایی نمادها در بورس، کارشناسان بتوانند در این راستا تصمیم‌گیری کنند.

    رئیس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه قیمت‌گذاری‌های جدید در فصل پاییر در بازار انجام خواهد شد، گفت: برخی اوقات بازار رونق دارد و سازمان نیز در واگذاری‌ها تعجیل می‌کند، اما برخی اوقات بازار کم رونق است که با یک شیب ملایم این کار انجام می‌شود.

    وی تاکید کرد: انتظار می‌رود در شش ماهه دوم سال عرضه‌ سهام شرکت‌ها رونق بگیرد.

    رئیس سازمان خصوصی سازی در مورد آخرین وضعیت واگذاری باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس، تصریح کرد: در جلسه‌ای که در کمیسیون اصل 90 برگزار شد، مسئولان سازمان حسابرسی و وزارت ورزش حضور داشتند و گزارشی ارائه شد.

    به گفته وی، گزارش حسابرسی از این دو باشگاه در روزهای آینده به پایان می‌رسد و فصل پاییز سهام این دو باشگاه عرضه خواهد شد.

    انتهای پیام/ب
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-10-10-91229hoshe.jpg

دولت ها نمی توانند مانع افزایش قیمت شوند
اقتصاد > اقتصاد کلان - در سال های قبل این جمله را از سوی دولتی ها شنیدیم که اجازه افزایش قیمت ها را نمی دهیم، اما نگاهی به گزارش های بانک مرکزی به خوبی نشان می دهد که در همان سال ها روند رشد قیمت ها با سرعت بالایی ادامه داشته است.


سعيد ارکاني: عباس هوشی اقتصاددان براين باوراست که حتي دولت با دخالت در قيمت گذاري هم نمي تواند مقدماتي را براي کنترل قيمت ها مهيا کند. اين اظهانظر در شرايطي صورت مي گيرد که دولت يازدهم تلاش مي کند مانعي را در برابر افزايش قيمت ها ايجاد کند. به باور مردان اقتصادي کابينه يازدهم مهار تورم به عنوان يک نياز اساسي اقتصاد ايران شناخته مي شود چراکه طي سال هاي گذشته تورم، مردم و حتي توليد کنندگان را نيز به شدت تحت فشار قرار داده است. عباس هشي اقتصاد دان در اين مورد توضيح مي دهد.

به نظر شما ايده اينکه دولت ها در ايران طي سال هاي گذشته خود را مدافع بخش خصوصي نشان مي دادند تا چه اندازه در ترازوي نقد مي تواند نمره قبولي بگيرد؟

زمانی که دولت ها در ظاهر خود را حامی بخش خصوصی اقتصاد معرفی کرده و در عمل منافع این بخش را مورد بی توجهی قرار می دهند، نمی توان انتظار داشت که سیاست های اجرایی نیز مسیری غیر از اعمال فشار و تحمیل خواسته ها به بخش واقعی اقتصاد را دنبال کند.

در حال حاضر هم دولت با وجود ايده کلي حمايت از بخش خصوصي اقداماتي انجام مي دهد که گاهي معناي دخالت در روندهاي اقتصادي را دارد.

من معتقدم که نباید از اظهارات ضد ونقیض دولت در رابطه با حمایت از بخش خصوصی و طرح مباحثی مبنی بر دخالت در بازار و قیمت گذاری ها تعجب کرد، زیرا این روالی است که سال هاست در کشور جریان دارد. اقتصاد ما تا چندین سال قبل به رغم ابلاغ و ظاهرا اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی یک اقتصاد کاملا دولتی بود، قرار بود واگذاری هایی برای کوچک سازی دولت اجرا شود، اجرا شد اما واگذاری واقعی نبود. بنابراین در همه این سال ها از نحوه اجرای اصل 44 گلایه شده است.

شما چقدر دولت ها را حامي بخش خصوصي مي دانيد؟

ظاهرا دولت های ما حامی بخش خصوصی و گسترش دامنه فعالیت های اقتصادی غیردولتی هستند اما همانطور که گفته شد، تنها در ظاهر. در عمل می بینیم نه خصوصی سازی صورت گرفت نه منافع بخش خصوصی مورد توجه دولتی ها است. مسئله آنجاست که امروز بخش بزرگ و وسیعی از تولید کالا و خدمات از سوخت و انرژی گرفته تا کالاهای مصرفی در اختیار واحدهای دولتی یا شبه دولتی است. یعنی بخش قابل توجهی از تولید در دست دولت یا وابسته به آن است. در اینجا یک تناقض ایجاد می شود؛ از یک سو دولت خود ذی نفع است و قیمت گذاری ها باید به نحوی باشد که منافع بخش های وابسته تامین شود و از سوی دیگر باید حواسش به مردم هم باشد.
در شرایط کنونی دولت در فضایی قرار دارد که برای همراهی افکار عمومی مجبور به طرح سیاست هایی مبنی بر کاهش قیمت هاست. اما آیا این اتفاق در عمل رخ می دهد؟ خیر.

تا چه اندازه مي توان روي حرف دولت مبني بر کنترل قيمت ها حساب کرد؟

معتقدم نمی شود روی برخی حرف ها و مباحث مطرح شده از سوی دولتی ها مبنی براینکه اجازه افزایش قیمت ها را نمی دهیم یا قیمت ها را کاهش می دهیم حساب کرد و در عمل نمی توان جلوی رشد قیمت ها را حتی با زور گرفت.

در سال های قبل بارها و بارها این جمله را از سوی دولتی ها شنیدیم که اجازه افزایش قیمت ها را نمی دهیم، اما نگاهی به واقعیت های جامعه و بررسی گزارش های بانک مرکزی به خوبی نشان می دهد که در همان سال ها روند رشد قیمت ها با سرعت بالایی ادامه داشته است. این رشد قیمت ها به کالای خاصی هم محدود نبوده است و ابعاد گسترده ای داشته است.

اساسا اعتقاد داريد دولت چه اندازه مي تواند مانع از رشد قيمت ها شود؟

به نظرم دولت ها به رغم طرح اظهاراتی از این دست، نمی توانند با قیمت گذاری و دخالت در بازار هم جلوی رشد قیمتها را بگیرند. البته در این بین دچار ضعف نظارت دولت هم هستیم. چندین سال است که مدام از قیمت گذاری در بسیاری از کالاها و اعمال نظارت بر نرخ های مصوب صحبت می شود اما شاهدیم که این کار در عمل موفق نبوده است. این اعمال نظرها از قیمت گذاری برای کالایی چون شیر گرفته تا خودرو، بی فایده بوده است.
اما وضعیت برای واحدهای بخش خصوصی واقعی متفاوت است، آنها همواره تحت فشار قرار می گیرند. دولت با سیاست هایی همچون اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، به طور مستقیم هزینه مواد اولیه و تولید را به میزان چشمگیری افزایش می دهد. آن وقت در حالی که واحدهای تولیدی و اقتصادی برای ادامه حیات خود راهی جز افزایش قیمت تمام شده شان ندارند، به آنها دستور تثبیت قیمت داده می شود که در صورت عدم اجرا باید منتظر برخورد قضایی باشند، این یعنی تضعیف هر چه بیشتر و کوچک تر کردن بخش خصوصی واقعی در اقتصاد ایران؛ سیاست هایی از این دست نتیجه ای جز تضعیف بیشتر اقتصاد ملی به همراه ندارد. باید توجه داشت تا زمانی که روال کار دولت ها این باشد، ما در دایره بسته کنونی باقی خواهیم ماند.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-10-10-84249hongggg.jpg

چرا هنگ کنگ از نظر اقتصادی برای چین اهمیت دارد؟
اقتصاد > جهان - هرچند طی سال های اخیر از سهم هنگ کنگ در اقتصاد چین کاهش یافته اما از اهمیت این منطقه برای اقتصاد چین کاسته نشده است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاهش ناآرامی ها در هنگ کنگ طی چند روز اخیر باعث نشده که بی اطمینانی نسبت به آینده این منطقه کاهش یابد اما در کنار اهمیت سیاسی هنگ کنگ برای چین، این پرسش نیز مطرح است که هنگ کنگ از نظر اقتصادی چقدر برای رهبران چینی اهمیت دارد؟ هفته نامه اکونومیست می نویسد برای مدتی طولانی است که به عنوان پل ارتباطی اقتصاد چین و غرب عمل کرده است و بخشی از جریان سرمایه و تجارت چین و جهان خارج از طریق هنگ کنگ صورت می گرفته است. البته طی سال های اخیر با بازتر شدن مرزهای چین به روی فعالیت های اقتصادی بین المللی، از نقش هنگ کنگ در اقتصاد چین کاسته شده و همچنین سهم این منطقه در تولید ناخالص داخلی (GDP) چین نیز از 16 درصد در سال 1997 یعنی زمانی که هنگ کنگ دوباره تحت کنترل چین قرار گرفت به 3 درصد در سال جاری رسیده است.

البته کاهش سهم هنگ کنگ در تولید داخلی چین نشان دهنده کاهش اهمیت اقتصادی این منطقه نیست به خصوص که اصلی ترین عامل این کاهش در واقع رشد قابل توجه دیگر مناطق اقتصاد چین بوده است با این حال در کشوری با حدود 200 شهر، به سختی می توان شهری را یافت که به تنهایی سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی چین داشته باشد. همچنین زمانی که بحث دسترسی شرکت های چینی به بازارهای مالی و سرمایه های جهانی مطرح می شود، آنگاه اهمیت هنگ کنگ بیش از پیش پررنگ می شود. بخش قابل توجهی از سرمایه گذاران خارجی هم که قصد سرمایه گذاری در چین را دارند به سراغ هنگ کنگ می روند. سال گذشته دو سوم سرمایه گذاری های مستقیم خارجی در چین به هنگ کنگ اختصاص یافته آن هم در حالیکه در سال 2005 این رقم معادل 30 درصد بود. با همه این ها هنوز هم می توان گفت که اهمیت اصلی هنگ کنگ برای مقامات چینی جنبه سیاسی دارد به همین خاطر است که فرید زکریا به تازگی گفته است که طی سال های اخیر همه مجذوب تحولات اقتصادی در چین شده بودند و اکنون نوبت تحولات سیاسی در چین است که توجه جهانی را جلب کند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-4-30-114421ghanineghad.jpg

موسی غنی نژاد: هدف آرمانی عدم دخالت دولت در اقتصاد به یکباره و در کوتاه مدت امکان پدیر نیست
اقتصاد > اقتصاد کلان - دخالت دولت در قیمت گذاری کالا و خدمات فقط به واحدهایی معطوف شود که از دولت یارانه یا کمک مالی دریافت می کنند، براین اساس واحدهای خارج این قاعده از دخالت دولت در قیمت گذاری معاف شوند.
احسان ميزاني: اقتصاد ايران طي سال هاي گذشته با بحران هاي بسياري مواجه بوده است. اتفاقاتي که منجر به رقم خوردن رشد منفي 5.8 درصدي براي اقتصاد کشور شد. در حال حاضر دولت تلاش مي کند تا مقدماتي را براي بهبود وضعيت اقتصادي کشور مهيا کند. اما همچنان سوالات کليدي در مورد نحو دخالت و حضور دولت در اقتصاد باقي مانده است. همچنان دولتمردان و اقتصاددانان به خوبي نمي دانند که ميزان حضور دولت در روندهاي اقتصادي تا چه اندازه مي تواند باشد. گفت و گوي با موسي غني نژاد با همين محور صورت گرفته است. او توضيح مي دهد دخالت دولت در قيمت گذاري کالاها به کجا مي رسد.

به نظر شما اقتصاد ايران از فضاي رقابت پذيري تا چه اندازه فاصله دارد؟ اساسا شما اعتقاد داريد که چه زماني مي توان به سمت اقتصاد رقابتي بدون دخالت مستقيم دولت حرکت کرد؟

برای برون رفت از مشکلات باید راهکارها را برمبنای واقعیات امروز اقتصاد ارزیابی کرد؛ شاید هدف آرمانی رسیدن به یک اقتصاد رقابتی و بدون دخالت دولت در بخش های مختلف از جمله قیمت گذاری باشد اما این هدف به یکباره و در کوتاه مدت قابل وصول نیست. یکی از پیشنهادات آن است که در کوتاه مدت دخالت دولت در قیمت گذاری کالا و خدمات فقط به واحدهایی معطوف شود که از دولت یارانه یا کمک مالی دریافت می کنند، براین اساس واحدهای خارج این قاعده از دخالت دولت در قیمت گذاری معاف شوند.

البته در حال حاضر نگراني دولت از بابت گراني است و احتمالا به همين دليل در قيمت گذاري کالاها دخالت مي کند؟

آن چیزی که در شرایط کنونی کشور مانند یک آفت بزرگ است نوع نگاه برخی مسئولان کشور است. متاسفانه برخی مسئولان تصور می کنند که افزایش قیمت ها و رشد تورم ناشی از گرانی است به عبارتی آن ها معتقدند تورم افزایش می یابد زیرا برخی واحدها گران فروشی می کنند، به نظرم این نوعی خلط مبحث بوده و از لحاظ علمی کاملا نادرست و اشتباه است. البته این نگاه از زمان پیش از انقلاب نیز وجود داشته است و همواره این نوع تفکرات به فعالان اقتصادی ما و بخش خصوصی کشور لطمه وارد کرده است.

اين موضوع به دولت خاصي مربوط است؟

خير. امروز نیز جای تاسف دارد که برخی مسئولان این خط فکری را دنبال می کنند که البته این نوع تفکر مربوط به همه دولتمردان کنونی نیست. برای مثال در طول ماه های گذشته آقای روحانی به عنوان **** اصلی دولت محور سیاست های اقتصادی دولت را برمبنای اقتصاد رقابتی عنوان کرده است. اما نکته تعجب برانگیز در این بین اظهارنظر برخی مسئولان و تاکید آن ها بر لزوم کنترل قیمت ها است به نوعی که می تواند بیانگر عدم وجود یکدستی در تفکر اقتصادی تیم دولت باشد که این امر نتایج نامناسبی به همراه خواهد داشت. من نگران آن هستم که این نوع تفکر دستوری بر سیاست های اقتصادی دولت قالب شود و تصور کنند که می توان با کنترل قیمت ها، اقتصاد را کنترل کرد.
در حال حاضر یکی از مشکلات ما از آنجا ناشی می شود که دولت به برخی بخش های اقتصادی یارانه می پردازد یا اینکه از محل منابع خود به آنها کمک های مالی می پردازد؛ بنابراین، این تصور ایجاد می شود که دولت می تواند به سبب کمکی که به این واحدهای اقتصادی می کند، روی قیمت تمام شده تولیدی آنها نیز نظارت داشته و در تعیین قیمت ها دخالت کند این تفکر یک اشتباه بزرگ است، اشتباهی که متاسفانه با آن روبرو هستیم.

شما قائل به اين نيستيد که در شرايط امروز اقتصاد ايران نياز به دخالت دولت در برخي حوزه هاي اقتصادي وجود دارد؟

البته در بحث قیمت گذاری دستوری باید به واقعیات امروز کشور نیز توجه کرد و دید که در شرایط امروز چه می توان کرد؟ شاید اینکه بگوییم دولت به یکباره از اقتصاد و بازار کنار برود، یک رویکرد ایده آل باشد اما آیا این امر قابل وصول و تحقق است؟ آیا واقعا می توان انتظار داشت که این اتفاق در کوتاه مدت بیفتد؟ به نظرم پاسخ منفی است.
به نظرم در شرایط کنونی و باتوجه به آنچه که در اقتصاد امروز ما جریان دارد، قابل تحقق ترین و منطقی ترین راهکار این است که از دولت خواسته شود نظارت بر قیمت ها و به عبارتی تلاش برای قیمتگذاری کالا و خدمات را تنها به واحدهایی معطوف کند که آنها از دولت یارانه دریافت کرده و چرخشان با بهره گیری از منابع و کمک های دولتی می چرخد. اما از سوی دیگر دولت اجازه نداشته باشد روی قیمت گذاری بنگاه هایی که هیچ کمکی دریافت نمی کنند و روی پای خود می چرخند، دخالتی اعمال کند. البته اجرای چنین سیاستی هم، باید تنها به یک بازه زمانی کوتاه مدت و مشخص محدود شود. چرا که بهتر آن است دولت در دراز مدت پای خود را از هرگونه دخالت در بازار کنار بکشد و هیچ گونه اعمال نظری روی قیمتگذاری کالا و خدمات نداشته باشد.

به اعتقاد شما راهکار بلند مدت براي ايجاد فضاي رقابت پذيري در اقتصاد ايران چيست؟

باید به سمتی حرکت کرد که اجازه داده شود سیستم اقتصاد و بازار به واقع، رقابتی عمل کنند. این یک رویکرد آرمانی است اما از آنجا که در انطباق آن با واقعیت های امروز کشور قابل وصول نیست، شاید بتوان به راهکار عنوان شده برای کوتاه مدت متوسل شد و بعد انتظار تحقق ایده آرمانی را داشت.

3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

روزنامه روسی:
باید ایران را متحد خود نگه داریم/پوتین با سفر به تهران، با تحویل اس-300 موافقت کند
اکنون روسیه می‌تواند سامانه‌های موشکی را به ایران تحویل دهد، با عضویت ایران در سازمان شانگهای موافقت کند، در چارچوب اتحاد گمرکی با ایران همکاری خاص داشته باشد و بطور کامل از **** تحریم‌ها علیه ایران خارج شود.


13930720000714_PhotoA.jpg

به گزارش گروه بین المللخبرگزاری فارس، روزنامه «ایزوستیا» چاپ مسکو در مقاله‌ای با اشاره به دیدار اخیر روسای جمهوری روسیه و ایران در آستارخان می‌نویسد: دیدار ولادیمیر پوتین و حسن روحانی در زمان حساسی برای هر دو کشور صورت گرفت. در حال حاضر مقامات تهران در مقابل یک انتخاب قرار دارند: آشتی با آمریکا، یا نزدیک شدن به روسیه. اگر ایران با ایالات متحده آشتی کند، روسیه دیگر ایران را از دست خواهد داد. در ایران و آمریکا بسیاری به این سمت تلاش می‌کنند، و این موجب خرسندی روسیه نیست، چرا که این آشتی به منزله خط بطلان کشیدن بر قرارداد مربوط به صادرات نفت و گاز ایران به روسیه است که ارزش آن 20 میلیارد دلار تخمین زده شده است.

بدترین حالت آن است که ایران به رقیب جدی روسیه در بازار گاز اروپا تبدیل شود، در این صورت منافع روسیه در سوریه نیز متضرر شده و جبهه جدیدی در جنوب گشوده خواهد شد.

مقامات مسکو و تهران فعلا در حال سنجیدن یکدیگر بوده و قدم راسخی به سوی یکدیگر برنداشته اند. سال‌های بسیاری، زمانی که ایران مورد تحریم غرب قرار داشت، روسیه از روابط با تهران حمایت می‌کرد. مهندسین روسی نیروگاه اتمی بوشهر را تکمیل کردند، ایران فناوری‌ها و تسلیحات روسی خریداری می‌کرد، ولی نزدیکی واقعی که طرف ایرانی به دنبال آن بود، رخ نداده بود.

روسیه تحت فشار آمریکا و اسرائیل از **** تحریم‌ها علیه ایران حمایت کرده و از ارسال سامانه‌های دفاعی مدرن که ایران پیش از این خریداری کرده بود، خودداری نمود و با وجود تمایل تهران، ولادیمیر پوتین از سفر رسمی به ایران خودداری کرد. مقامات مسکو فکر می‌کردند که عجله‌ای در مورد ایران وجود ندارد. اسرائیل مانع از نزدیک شدن احتمالی دو کشور ایران و آمریکا است، بنابر این خیالشان از این بابت راحت بود.

درخواست ایران برای عضویت در سازمان شانگهای، برای مدت زمان نامشخصی به تعویق افتاد که در واقع بخشی از خط مشی سیاسی پوتین بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بود. ولی اکنون دیگر این دوران به پایان رسیده است.

دولتی با تمایلات شدیدا ضدروسی در اوکراین قدرت را بدست گرفت، همین مسئله باعث شد که منطقه کریمه به فدراسیون روسیه بازگردد، بعد از آن تحریم‌های غرب علیه روسیه آغاز شدند و اکنون هم آمریکا شروع به بمباران عراق و سوریه نموده است. آمریکا صبر نکرد تا روسیه به قدرتی تبدیل شود که قادر به مقابله با آن نباشد. اکنون آنها درتلاشند تا روسیه را به زانو درآورند. در واقع روسیه برای آمریکا به مراتب خطرناک تر از ایران است.

حال سئوال اینجاست که آیا آمریکا می‌تواند ایران را متقاعد کند؟ البته ایران از تحریم‌ها خسته شده است و نیروهایی هم در ایران وجود دارند که خواستار توافق با آمریکایی هستند که ایرانیان مقیم آن از جمله بزرگترین جمعیت‌های مهاجر در ایالات متحده بشمار می‌روند. اگر روسیه نتواند اعتماد ایران را جلب کند، ایران به سمت توسعه روابط با آمریکا گرایش پیدا خواهد کرد.

13930231000629_PhotoL.jpg




آیا زمان آن رسیده که روسیه به ایران نزدیک شود؟ پوتین می‌تواند به تهران سفر کرده و مسائل حل و فصل نشده بین دو کشور را رفع نموده و پل انرژی، خط راه آهن و طرح‌های مشترک نفت و گاز را با دست خود افتتاح کند، بدین ترتیب به تحریم‌های غرب پاسخ مناسب نشان داده و روسیه را در جبهه جنوبی کاملا حفظ کند.

اکنون روسیه می‌تواند سامانه‌های موشکی را به ایران تحویل دهد، نیروی هوایی ایران را با تجهیزات مدرن نوسازی کند، با عضویت ایران در سازمان شانگهای موافقت کند، در چارچوب اتحاد گمرکی با ایران همکاری خاص داشته باشد و بطور کامل از **** تحریم‌ها علیه ایران خارج شود و مذاکرات مربوط به خلع سلاح هسته‌ای با آمریکا را متوقف سازد.

نزدیک شدن به ایران به نفع چین هم خواهد بود. مقامات پکن هم مایل هستند که در مبادلات انرژی دیگر از دلار استفاده نشود و این کشور از لحاظ انرژی هم به ایران وابسته است. اتحاد ایران و روسیه این امکان را به چین خواهد داد تا از این شرایط به نفع خود استفاده کند.

نزدیک شدن روسیه به ایران چه مضراتی دارد؟ این مسئله مسلما باعث خشم آمریکایی‌ها خواهد شد. البته آنها اکنون نیز از دست روسیه خشمگین هستند. آیا اسرائیل هم خشمگین خواهد شد؟ ظاهرا مقامات تل آویو دیگر با این مسئله کنار آمده‌اند که مواضع واشنگتن در قبال ایران نرمتر از گذشته شده است.

ایران کشور بسیار زیبا با فرهنگ و تمدنی کهن، باغهای گل رز، معماری بی نظیر و شعرای برجسته است. این کشور می‌تواند متحد خوبی برای روسیه شود. البته مسلما مقامات مسکو مایل بودند که به اروپا نزدیک شوند، ولی ظاهرا این مسئله فعلا چندان خوش آتیه نیست. بنابراین بهتر است با هر کشوری که امکانش وجود دارد، متحد شوند.

در شرایط فعلی روسیه آینده روشنی در دوستی با ایران و چین دارد. زمانی به فکر اروپا خواهد افتاد که شرایط آماده شده باشد، مشکلات مربوط به اوکراین و سوریه حل و فصل شده بود، ولی اکنون باید به این فکر باشد که تا ایران را از دست نداده، با این کشور دست دوستی بدهد.

انتهای پیام/ق

-
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی تاکید شد؛

افتتاح راه آهن ایران – ترکمنستان – قزاقستان و تکمیل راه آهن خواف – هرات در چند ماه آینده

رییس جمهوری تسریع در اتصال شبکه راه آهن کشور به راه آهن کشورهای همسایه را مورد تاکید قرار داد و از وزارت راه و شهرسازی خواست نسبت به افتتاح راه آهن ایران – ترکمنستان – قزاقستان و تکمیل راه آهن خواف – هرات در چند ماه آینده اقدام کنند .
به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی که روز پنجشنبه به ریاست دکتر حسن روحانی رییس جمهور تشکیل شد ، وزیر راه و شهرسازی گزارشی از وضعیت حمل و نقل ریلی در کشور ارایه کرد و طرح های این وزارتخانه برای توسعه شبکه راه آهن تا سال ۱۴۰۰ مورد بحث و بررسی قرار گرفت .

رییس جمهوری تسریع در اتصال شبکه راه آهن کشور به راه آهن کشورهای همسایه را مورد تاکید قرار داد و از وزارت راه و شهرسازی خواست نسبت به افتتاح راه آهن ایران – ترکمنستان – قزاقستان و تکمیل راه آهن خواف – هرات در چند ماه آینده اقدام کنند .

در این جلسه ، ارتقای ظرفیت حمل و نقل ریلی قطب های معدنی و صنعتی به بنادر کشور مورد تاکید قرار گرفت و به این منظور پروژه های راه آهن برقی و سریع السیر و دو خطه کردن مسیرهای اصلی در اولویت تامین مالی و حمایت صندوق توسعه ملی قرار می گیرد .

روحانی از دستگاه های مسئول خواست با ارایه تسهیلات و تضمین بازار ، بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در ناوگان ریلی تشویق کنند و زمینه های مشارکت خارجی در فعلیت بخشیدن به موقعیت ایران در ترانزیت ریلی منطقه را فراهم کنند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


با حضور وزیر نیرو
کلنگ نخستین پروژه انتقال پساب کشور در البرز به زمین زده شد
کلنگ نخستین پروژه انتقال پساب کشور با حضور وزیر نیرو در استان البرز به زمین زده شد.


13921016000350_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، این طرح به شیوه بیع متقابل و با مشارکت بخش خصوصی اجرا می‌شود.

    بر اساس گزارش ارائه شده به وزیر نیرو طرح انتقال پساب به طول بیش از 40 کیلومتر اجرا شده و در صورت نهایی شدن پروژه فوق، بخش مهمی از آب کشاورزی و همچنین صنعتی مناطق مختلف استان البرز به ویژه کرج و اشتهارد تامین می‌شود.

    در مراسم کلنگ‌زنی این طرح بزرگ و ملی حمید چیت‌چیان وزیر نیرو، سید حمید طهایی استاندار البرز و برخی از مسئولان ارشد استان از جمله نمایندگان مجلس حضور داشتند.

    وزیر نیرو در حاشیه این مراسم طی سخنانی اظهار داشت: اعتبارات دولتی برای اجرای طرح‌های مهم به ویژه در حوزه فاضلاب محدودیت‌هایی دارد که برای رفع آنها باید از توانمندی بخش خصوصی استفاده شود.

    چیت‌چیان افزود: خوشبختانه بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران همراهی بسیار خوبی با دستگاه‌های اجرایی و دولت دارند و هم اکنون آمادگی خود را برای مشارکت در بخش‌های مختلف اقتصادی اعلام کرده‌اند.

    وی ادامه داد: به همین دلیل طرح‌های مربوط به امور آبفا و طرح‌های احداث فاضلاب و مدیریت پساب‌ها در کشور با مشارکت بخش خصوصی انجام شده و وزارت نیرو ضمن ایجاد تسهیلات و حمایت‌های مناسب، آمادگی واگذاری این طرح‌ها را به بخش خصوصی دارد.

    وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود از ارائه مناقصه‌های قانونی برای احداث 20 مجتمع بزرگ آبرسانی روستایی با هدف تامین آب شرب سالم بیش از یک میلیون و 200 هزار روستایی در کشور خبر داد و گفت: در آینده نزدیک مراحل قانونی مناقصه‌های فوق انجام و اطلاع‌رسانی لازم صورت می‌گیرد.

    چیت‌چیان تصریح کرد: با اجرای این طرح‌ها، دولت آب شرب مورد نیاز روستاها را از بخش خصوصی خریداری می‌کند.

    وی افزود: البته نظارت ویژه‌ای از سوی دولت و وزارت نیرو به ویژه در حوزه سلامت آب‌ روستایی اعمال می‌شود و تلاش می‌کنیم که کیفیت آب روستایی کشور بهبود چشم‌گیری داشته باشد.

    وزیر نیرو بهره‌مندی از پساب‌ها و استفاده از پساب‌ برای تامین آب کشاورزی و صنعتی را از جمله مهم‌ترین طرح‌های این وزارتخانه توصیف کرد.

    چیت‌چیان در پایان گفت: تحقق این اهداف ضمن اینکه تاثیر بسیار زیادی در مصرف بهینه منابع آبی دارد، از آسیب‌های رهاسازی پساب در محیط زیست نیز جلوگیری می‌شود.
 
بالا