• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


در تفاهمنامه مشترک وزرای کار و صنعت مطرح شد
اجرای طرح کارورزی و ارتقای مهارت در صنعت/ ایمنی معادن افزایش می‌یابد
در تفاهمنامه مشترک وزارتخانه‌های کار و صنعت به برنامه‌ریزی ایجاد ظرفیت‌ برای افزایش مهارت تأکید شد و مقرر شد، افراد در قالب کارورزی تحت آموزش فنی و حرفه‌ای قرار بگیرند سپس به وزارت صنعت برای اشتغال معرفی شوند.


13921114000703_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرگزاری فارس، صبح امروز تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی و وزارت صنعت، معدن و تجارت با حضور ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت به امضا رسید.

    وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه فصل دیگری از برنامه‌ریزی‌های دولت را برای حل مساله اشتغال و ارتقای کیفیت زندگی را دنبال می کنیم، اظهار کرد: در این تفاهم‌نامه در جهت رفع مشکلات و رنج مردم و ایجاد رشد در کشور بر آمدیم.

    وی با یادآوری این‌که وزارت صنعت، معدن و تجارت از اهمیت زیادی برخوردار است و بخشی از بازار کار متاثر از سیاست‌های این وزارتخانه است، تصریح کرد: بحث مهم در این تفاهم‌ همکاری، برنامه‌ریزی در جهت ایجاد ظرفیت‌هایی برای افزایش مهارت با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای است .

    ربیعی با بیان اینکه در این تفاهم‌نامه ارتقای مهارت در بخش صنعت و معدن و افزایش مهارت آموزی کارآموزان از طریق فنی و حرفه‌ای در دستور کار قرار دارد، افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای موظف شده است بر اساس برنامه اشتغال و سیمای اشتغال استان‌ها، آموزش‌های خود را متناسب سازی کند.



    وی با بیان اینکه این سازمان در مراکز بین‌المللی به عنوان سازمانی پیشرو تلقی می‌شود، گفت: هم اینک این سازمان برای کشورهایی نظیر عراق و افغانستان در حال آموزش مربی است و اخیرا با کشور عمان نیز تفاهم نامه‌ای در این زمینه امضا کردیم.

    ربیعی افزود: قرار است برای کشورهای تانزانیا، زنگبار و برونئی نیز آموزش مربیان فنی و حرفه ای را انجام دهیم، ضمن اینکه قسمت اصلی این تفاهم‌نامه ارتقای سطح کارآموزی است.

    وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه برای افزایش بهداشت و ایمنی معادن نیز پیش‌ینی های لازم در این تفاهم نامه انجام شده است، افزود: در 6 ماه آینده وضع ایمنی در کارخانه‌ها و معادن کشور شاهد تحول خواهد بود.

    ربیعی با تاکید بر اینکه براساس این تفاهم نامه قرار است مشاغل صنایع کوچک پایدار شود، اظهار اشت: این تفاهم‌امه در پی ایجاد تحول در صنایع کوچک و خوشه های صنعتی است.

    وی با بیان اینکه تفاهم‌نامه به افرادی که مشاغل غیررسمی دارند کمک می‌کند تا ساماندهی شوند، افزود: این افراد قرار است آموزش‌های فنی حرفه ای ببینند و به مشاغل رسمی که دارای بیمه هستند، بپیوندند.

    وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی گفت: بحث مهم دیگر در این تفاهم‌نامه کارورزی است و می خواهیم افراد تحت آموزش فنی و حرفه‌ای قرار بگیرند و به وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شوند و هزینه آن را سازمان تامین اجتماعی تقبل خواهد کرد.

    ربیعی گفت: نگرانیم که حتی یک کارگر در بخش صنعت و معدن آسیب ببیند و این تفاهم‌نامه برای ایمنی بیشتر کارگران معدن کمک می‌کند و در آینده اثرات آن را خواهیم دید.

    وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مشکل بهره‌وری در کشور افزود: این هم از مشکلاتی است که در دستور کار قرار گرفته و می توانیم با مهارت افزایی این مشکل را حل کنیم و کیفیت زندگی را بهبود بخشیم.

    در ادامه این مراسم محمد رضا نعمت زاده با تاکید بر اینکه آموزش یک سرمایه‌گذاری است نه هزینه افزود: ما با آموزش هدفمند دارایی‌هایمان را اضافه می‌کنیم و خوشحالم بخشی از این مسئولیت بر دوش من است.

    وی افزود: با توجه به این که باید زمینه‌های اشتغال و سرمایه‌گذاری در کشور فراهم شود ولی اگر کسی مهارتی بلد باشد بیکار نمی‌ماند به همین دلیل جایگاه آموزشی فنی و حرفه‌ای که مکمل آموزش‌های دبیرستان است، حائز اهمیت است.

    وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین ادامه داد: ما می‌خواهیم یک همکاری متقابل میان دانشگاه و مراکز صنعتی ایجاد کنیم مثلا دانشگاه صنعتی اصفهان می‌تواند مشاور صنعت مبارکه فولاد باشد و بدین ترتیب یک روابط طبیعی غیربروکراتیک ایجاد می‌شود.

    گفتنی است این تفاهم‌نامه در جهت استفاده از علوم و فنون و تربیت افراد ماهر به نسبت احتیاج برای توسعه و پیشرفت اقتصاد کشور و استفاده بهینه از ظرفیت عظیم آموزش‌های مهارتی تنظیم شده است.

    بر اساس این تفاهم‌نامه، توسعه آموزش‌های مهارتی و تربیت نیروی انسانی ماهر مورد نیاز بخش صنعت، معدن و تجارت، همسو نمودن برنامه‌های مشترک با آموزش‌های مهارتی و فناوری؛ بازآموزی و ارتقاء مهارت شاغلین بخش صنعت، معدن و تجارت توسط دو وزارتخانه دنبال خواهد شد.

    همچنین تقاضامحور کردن آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بر اساس نیاز واحدهای تولیدی و تجاری، تسهیل در ایجاد سامانه جامع اطلاعات بازار کار و حمایت از توسعه کیفی مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و ساماندهی آنها به منظور استفاده از حداکثر ظرفیت آموزشی کشور از مهمترین موضوعات این تفاهم نامه می باشد.

    بر اساس این گزارش، اعتبارسنجی، ارزیابی صلاحیت حرفه‌ای و درجه‌بندی بنگاه‌ها و واحدهای صنفی و صنعتی و مشارکت در ارتقاء شایستگی‌های حرفه‌ای نیروی تحصیل‌کرده کشور در اجرای این تفاهمنامه، انجام خواهد شد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


پاسخ به معادله چند مجهولی نرخ بیکاری ۹.۵ درصدی
نرخ بیکاری چگونه تک‌رقمی شد؟/ ثبت رکورد جدید به مدد انصراف یک میلیونی جویندگان کار

بررسی گزارش نرخ بیکاری مرکز آمار نشان می‌دهد، نرخ بیکاری در شرایطی تک رقمی شده که تعداد شاغلان نسبت به تابستان سال گذشته بیش از 691 هزار نفر کاسته شده و جمعیت فعال(جمعیت 10 ساله و بالاتر قادر و مایل به کار) 997 هزار و 902 نفر کاهش یافته است.

13910925000125_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، طبق آخرین گزارش مرکز آمار ایران از نرخ بیکاری، این شاخص در تابستان امسال با 0.9 درصد کاهش نسبت به تابستان سال گذشته به 9.5 درصد رسید.

    همچنین در نگاه دیگر تعداد بیکاران از 2 میلیون و 563 هزار و 624 نفر در تابستان سال گذشته به 2 میلیون 257 هزار و 194 نفر رسیده که از کاهش 306 هزار و 430 نفری حکایت دارد. در همین حال مقامات ارشد دولتی نیز طی روزهای گذشته از ایجاد 400 هزار شغل در مدت یک سال گذشته خبر داده‌اند.

    اساسا کاهش نرخ بیکاری نشان دهنده افزایش سطح عمومی اشتغال است؛ اما وقتی چند شاخص دیگر از گزارش اخیر مرکز آمار را بررسی می‌کنیم، نتایج به دست آمده بسیار متفاوت است.

    یکی از نکات اساسی در بررسی این آمار این است که تعداد شاغلان در تابستان امسال نسبت به تابستان سال گذشته نه تنها افزایش نداشته بلکه 691 هزار و 472 نفر کاهش هم داشته است.

    یعنی در عین اینکه براساس یک بخش از گزارش مرکز آمار تعداد بیکار‌ها کم شده، براساس آمار دیگر همین گزارش که تعداد شاغلان را مشخص کرده، لزوما تمام افرادی که از دایره بیکارها خارج شده‌اند، به جرگه شاغلان نپیوسته‌اند چون در غیر این صورت باید کل جمعیت شاغل متناسب با کاهش تعداد افراد بیکار، رشد می‌کرد؛ حال آنکه این شاخص در طول یک سال گذشته کاهش یافته است.

    اما این سوال مطرح می‌شود که مگر می‌شود هم از تعداد بیکاران کاسته شود و نرخ بیکاری 0.9 درصد افت کند و هم تعداد شاغل‌ها 691 هزار و 472 نفر کاسته شود؟

    برای پاسخ به این پرسش کمی جزئی‌تر گزارش مرکز آمار را بررسی می‌کنیم.

    آمارگیری برای محاسبه نرخ بیکاری و سطح اشتغال، طبق چارچوب‌های مشخص شده از افراد 10 ساله و بیشتر انجام می‌شود. در واقع جمعیت فعال، مجموع افراد دارای سن 10 ساله و بیشتر است که یا شاغل هستند و یا بیکارند و جویای کار.

    در گزارش مرکز آمار تعداد جمعیت 10 سال و بیشتر کشور از 63 میلیون و 311 هزار و 682 نفر در تابستان سال گذشته به 63 میلیون و 862 هزار و 812 نفر افزایش یافته اما تعداد جمعیت فعال (افراد قادر و مایل به کار) از 24 میلیون و 754 هزار و 868 نفر به 23 میلیون و 756 هزار و 966 نفر تقلیل یافته که بیانگر کاهش 997 هزار و 902 نفری تعداد افراد متقاضی کار اعم از شاغل و بیکار است.

    مرکز آمار همانند همه نهادهای آماری دیگر کشورها، مبنای آمار بیکاری را جمعیت متقاضی کار قرار می‌دهد که تجلی آن در نرخ مشارکت اقتصادی است. در تابستان 92 نرخ مشارکت اقتصادی که از تقسیم کل جمعیت 10 ساله و بیشتر به جمعیت فعال 10 ساله و بیشتر به دست می‌آید 39.1 درصد بوده اما تابستان امسال این نرخ با 1.9 درصد کاهش به 37.2 درصد رسیده است.

    بدین ترتیب از منظر اقتصاد، عرضه نیروی کار یا به تعبیر دیگر از افرادی که تمایل به کار کردن دارند، 1.9 درصد کاسته شده است. یا به عبارت دیگر، یکی از ابعاد پنهان کاهش نرخ بیکاری را می‌توان خروج (انصراف) 997 هزار و 902 نفر از کل تعداد جمعیت فعال و کاهش نرخ مشارکت اقتصادی دانست.



    13930722000614_PhotoL.jpg




    به گزارش فارس، در واقع پاسخ به مجهول کاهش همزمان تعداد بیکاران و شاغلان در تابستان نسبت به تابستان سال گذشته در همین مساله است. تعداد افراد متقاضی کار کردن در بازار کار کاهش یافته و با توجه به اینکه نرخ بیکاری نسبتی از تعداد بیکاران به تعداد افراد شاغل و متقاضی کار است، نرخ بیکاری در این فصل 0.9 درصد افت کرده و تک رقمی شده است.

    با توجه به این آمارهای مرکز آمار به نظر می‌رسد استناد به افزایش 400 هزار نفری تعداد بیمه‌ شدگان برای اثبات رشد تعداد افراد شاغل، احتیاج به پشتوانه آماری قوی‌تری دارد.

    حال اینکه چرا از تعداد افراد متقاضی کار کاسته شده و این تعداد نسبتا قابل توجه از شاغلان یا جویندگان کار، دیگر نه شاغل بوده و نه به دنبال کار می‌گردند، مساله‌ای است که از بُعد اقتصادی و اجتماعی قابل بررسی است.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

گواهینامه‌های مهارت آموزی هوشمند شد/ صدور 876 هزار کارت مهارت
معاون وزیر کار با اعلام آماده سازي و صدور بيش از 459 هزار كارت هوشمند مهارت در سال جاري، گفت: بيش از 459 هزار كارت هوشمند مهارتي از ابتداي سال جاري تا نيمه مهر ماه، آماده سازي و صادر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، كورش پرند افزود: فرآيند طراحي ساختار و توليد سامانه هاي سخت افزاري و نرم افزاري كارت هاي هوشمند مهارت از تابستان سال 1392 آغاز شد و در مجموع از سال گذشته تا نيمه مهر ماه سال جاري 876 هزار و 423 كارت هوشمند مهارت صادر شده است.

پرند بيان داشت: تعداد 459 هزار و 82 كارت هوشمند مهارت در سال جاري صادر شده كه 388 هزار و 526 فقره كارت به ادارات كل آموزش فني و حرفه اي استان هاي تهران، قم، قزوین، کردستان، سمنان، گلستان، البرز، فارس، اصفهان، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، زنجان، اردبیل، لرستان، خراسان رضوی، کرمان، خراسان شمالی، خوزستان، آذربایجان غربی، مازندران، همدان، هرمزگان، ایلام، مرکزی، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، گیلان، یزد و چهارمحال بختیاری تحويل شده است.

وی با اشاره به اینکه متقاضيان براي دريافت كارت هاي خود مي توانند به ادارات كل استاني و يا مراكز آموزش فني و حرفه اي مربوطه مراجعه نمايند بیان داشت: 70 هزار و 556 كارت از كارت هاي صادر شده در سال جاري پس از آماده سازي براي توزيع، تحويل ادارات كل آموزش فني و حرفه اي استان هاي تهران، قم، گلستان، خراسان شمالي، همدان، بوشهر، خراسان جنوبي و گيلان مي شوند.

رئيس سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور تصريح كرد: فرآيند طراحي ساختار و توليد سامانه هاي سخت افزاري و نرم افزاري و صدور كارت هاي هوشمند مهارت در راستاي استقرار دولت الكترونيک و استانداردسازي، اصلاح و بهبود روش ها و فرآيندها و با اهداف بازنگري، اصلاح، توسعه و بهينه سازي الگوهاي ارزشيابي مهارت در سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور صورت گرفته است.

پرند در خصوص ويژگي هاي كارت هوشمند گواهينامه هاي مهارت بيان داشت: بر روي كارت هوشمند مشخصات فردي شامل نام و نام خانوادگي، شماره ملي، محل و تاريخ صدور كارت و كدشناسايي كارت هوشمند درج شده و اين كارت داراي يک چيپ كامپيوتري است كه اطلاعات گواهينامه هاي مهارت افراد تا 20 گواهينامه در آن ثبت مي شود.

وی به نحوه استعلام گواهينامه هاي مهارت از طريق اين كارت هوشمند اشاره كرد و گفت: اين كارت هوشمند به سيستم جامع پورتال سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور به نشاني http://azmoon.portaltvto.com متصل است و استعلام آن در صورت نياز از سوي نهادها و سازمان ها بدون نياز به مكاتبات اداري و كاغذي به صورت آنلاين و آفلاين با وارد كردن كد شناسايي كه بر روي كارت درج شده در سامانه مذكور قابل انجام است.

این مقام مسئول در وزارت کار در خصوص ميزان امنيت كارت هوشمند مهارت تصریح کرد: كارت هوشمند مهارت از كدهاي امنيتي سه لايه برخوردار است و بنابراين در فرآيند استعلام امكان جعل وجود ندارد.

پرند تجميع اطلاعات گواهينامه هاي مهارتي فرد در يک كارت هوشمند، ارتقاي سلامت و امنيت گواهينامه هاي مهارت، جلوگيري از اقداماتي مثل جعل و حذف فرآيندهاي كاغذي را از جمله دستاوردهاي صدور گواهينامه هاي مهارتي در قالب كارت هاي هوشمند دانست.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جایزه 2014 به «ژان تیرول» رسید
«نوبل اقتصاد» برای کنترل شرکت‌های قدرتمند
روزنامه دنیای اقتصاد -
6149a4bbcca818d155876b2e25ba151e.jpg

شادی آذری: ژان تیرول از دانشگاه تولوس موفق شد به خاطر تحقیقات خود در زمینه «تحلیل قدرت بازار و تنظیم انحصارات» جایزه نوبل اقتصاد سال 2014 را از آن خود کند. آکادمی سلطنتی علوم سوئد اعلام کرده است که تیرول «یکی از تاثیرگذارترین اقتصاددانان زمان ما است.»
این آکادمی از تیرول به‌عنوان یکی از «بزرگ‌ترین‌ اقتصاددانان زنده» یاد کرده است که خدمات زیادی به علم اقتصاد کرده است. استفان نورمارک، دبیر دائم آکادمی سلطنتی علوم سوئد دیروز، دوشنبه، در مراسمی، تیرول را به‌عنوان تنها برنده جایزه نوبل اقتصاد سال 2014 معرفی کرد و اعلام کرد که تیرول توانسته است با تحقیقات خود روشن سازد که چگونه دولت‌ها باید شرکت‌های قدرتمندی را که قدرت مسلط در بازارها را در اختیار دارند، تنظیم کنند.
این استاد دانشگاه در کاری که به همراه همکارانش انجام داده است، به تحلیل قدرت بازار و تنظیم مقررات مربوط به آن پرداخته است. در تحقیق تیرول شرکت‌های بزرگ مورد بررسی قرار گرفته‌اند. این آکادمی اعلام کرده است که تیرول «‌این موضوع را روشن ساخته است که چگونه می‌توان صنایع دارای شرکت‌های معدود، اما قدرتمند را تحت کنترل قرار داد.» تیرول گفته است از اینکه جایزه به او تعلق گرفته است «شگفت‌زده شده» و به آن «مفتخر» است. آکادمی علوم سوئد از تحقیق تیرول به‌عنوان «علم تحت کنترل درآوردن شرکت‌های قدرتمند» یاد کرده است.

چرا تیرول و چرا حالا؟
آکادمی علوم سوئد در توضیح این انتخاب خود گفته است که حوزه قوانین مربوط به ادغام شرکت‌ها، کارتل‌ها و انحصارگرایی از دهه 1980 تا‌کنون از اهمیت بسزایی برخوردار شده است. تشکیل حوزه پول واحد یورو نیز بر اهمیت این موضوع افزوده است. کاری که ژان تیرول و همکارانش انجام دادند، در این زمینه نقشی اساسی داشته است. آکادمی اعلام کرده است: «از اواسط دهه 1980 به بعد ژان تیرول جان تازه‌ای به تحقیقات در مورد شکست بازار بخشیده است و تحلیل او از شرکت‌هایی که دارای قدرت زیادی در بازار هستند، یک تئوری واحد را ارائه کرده و جهتی درست را برای پاسخ به پرسش اصلی سیاست‌گذاران نشان داده است: دولت چگونه باید با ادغام شرکت‌ها یا کارتل‌ها مواجه شود و چگونه باید انحصارها را تحت کنترل قانون درآورد؟»
آکادمی علوم سوئد اعلام کرده است که پیش از تیرول، محققان و سیاست‌گذاران به دنبال اصولی کلی برای همه صنایع بودند؛ اما «تیرول در تئوری نشان داد که چنین قوانینی تنها در شرایطی خاص خوب عمل می‌کنند؛ اما در سایر شرایط بیش از آنکه منفعت داشته باشند، مضر هستند. تعیین سقف قیمتی می‌تواند به شرکت‌های دارای سلطه در بازار انگیزه لازم را بدهد تا از هزینه‌های خود بکاهند که این برای جامعه خوب است، اما از سوی دیگر اجازه می‌دهد تا این شرکت‌ها به سود بیش از حدی دست یابند که این برای جامعه مضر است. تبانی در زمینه تعیین قیمت‌ها در یک بازار، همیشه رفاه مصرف‌کنندگان را کاهش می‌دهد، اما همکاری در زمینه دستیابی به حق امتیاز‌های مشترک همیشه به نفع همه است. ادغام یک شرکت با تامین‌کننده مواد اولیه آن، می‌تواند موجب ارتقای نوآوری شود؛ اما در عین حال ممکن است رقابت را از بین ببرد.» بنابراین بهترین سیاست در قانون‌گذاری یا رقابت باید مطابق شرایط خاص هر یک از صنایع تنظیم شود. آکادمی علوم سوئد در ادامه آورده است: «ژان تیرول، در مجموعه مقالات و کتاب‌های خود چارچوبی کلی برای طراحی چنین سیاست‌هایی را ارائه کرده است و آن را برای برخی از صنایع از مخابرات گرفته تا بانکداری، به کار برده است. دولت‌ها با استفاده از این رویکرد می‌توانند شرکت‌های قدرتمند را بیشتر تشویق کنند که بر تولید خود بیفزایند و در عین حال آنها را از آسیب رساندن به رقبا و مشتریان بر حذر دارند.» نوبل اقتصاد آخرین جایزه نوبلی است که سالانه توسط آکادمی سلطنتی سوئد اعلام می‌شود. به‌رغم دیگر جوایز نوبل که از سال ۱۹۰۱ میلادی، بر اساس بخشی از وصیت‌نامه آلفرد نوبل، پژوهشگر مشهور سوئدی به برندگان اهدا می‌شوند، جایزه نوبل اقتصاد از سال ۱۹۶۸ میلادی بنیان نهاده شده است و جزو وصیت‌نامه آلفرد نوبل نبوده است. عنوان رسمی جایزه نوبل اقتصاد، «جایزه علوم اقتصادی بانک مرکزی سوئد به یاد آلفرد نوبل» است. آلفرد نوبل پیش از مرگ در سال ۱۸۹۵ میلادی، در وصیت نامه‌اش جوایز سالانه نوبل در رشته‌های فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و پزشکی، ادبیات و صلح را پایه‌گذاری کرد و بانک مرکزی سوئد در سال ۱۹۶۸ میلادی جایزه سالانه اقتصاد را به مناسبت سیصدمین سالگرد تاسیس‌اش در نظر گرفت. این جایزه از سال ۱۹۶۹ میلادی همزمان با دیگر جوایز نوبل اهدا می‌شود.
یان تینبرگن، اقتصاددان هلندی و رگنار فریش، اقتصاددان نروژی، در سال ۱۹۶۹ میلادی اولین جایزه نوبل اقتصاد را به‌طور مشترک دریافت کردند.
از سال 1969 تاکنون 45 جایزه نوبل اقتصاد اهدا شده است. از این میان 22 جایزه تنها به یک نفر اهدا شده است. از میان برندگان جایزه نوبل اقتصاد تنها یک نفر زن بوده که برنده نوبل اقتصاد سال 2009 شده است. نام او الینور اوستورم بوده که دار فانی را وداع گفته است. کنت جی آرو تاکنون جوان‌ترین برنده جایزه نوبل لئونید هورویس بوده است که در سن 51 سالگی برنده این جایزه شده است. میانگین سنی برندگان این جایزه 67 بوده است. اما پیرترین برنده این جایزه هنگام برنده شدن 90 ساله بوده است.
در سال‌های اخیر نیز کمیته نوبل اغلب دو یا سه اقتصاددان را به‌عنوان برندگان مشترک این جایزه معرفی کرده است. مبلغ این جایزه 8 میلیون کرون سوئد (2/1 میلیون دلار) است که به همراه یک مدال طلا و یک دیپلم افتخار در تاریخ 10 دسامبر به برندگان نوبل اعطا می‌شود.
سال گذشته آکادمی نوبل سوئد یوجین فاما، لارس پیتر هانسن و رابرت شیلر هر سه از آمریکا را به‌عنوان برندگان نوبل اقتصاد ۲۰۱۳ اعلام کرد. فاما و هانسن استادان دانشگاه شیکاگو و شیلر استاد دانشگاه ییل است. به گفته آکادمی نوبل این دانشمندان برای «تحلیل تجربی قیمت دارایی» برنده جایزه سال گذشته شده بودند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سرمقاله
طبیب اقتصاد غیر‌رقابتی

دکتر سیدفرشاد فاطمی
ژان تیرول 61 ساله فرانسوی یکی از مهم‌ترین شخصیت‌های زنده در شاخه سازماندهی صنعتی است که توانست امسال نوبل اقتصاد را ازآن خود کند. این اقتصاددان فرانسوی در کنار هم‌وطن درگذشته خود لافونت از جمله اقتصاددانانی هستند که زمینه سازماندهی صنعتی (Industrial Organization) با نام آنها شناخته می‌شود. سازماندهی صنعتی شاخه‌ای از علم اقتصاد خرد است که رفتار بنگاه‌ها را در شرایط عدم رقابت کامل مدل می‌کند؛ اما تیرول چه کاری انجام داد که شایسته دریافت نوبل اقتصاد در سال 2014 شد؟ در مدل‌های رقابت کامل در نظریه اقتصاد خرد فرض بر آن است که تعداد بنگاه‌ها زیاد باشد، ورود و خروج بنگاه‌ها به بازار آزاد باشد و کالاها همگن باشند. در تحت این فروض بنگاه‌ها قیمت‌پذیر هستند؛ اما در وضعیتی که تعداد بنگاه‌ها در یک بازار کاهش یابد، امکان آنکه این بنگاه‌ها بتوانند با رفتار خود بر قیمت تاثیر بگذارند، افزایش می‌یابد.
در این شرایط که رقابت ناکامل است بنگاه‌ها به رصد رفتار رقبای خود می‌پردازند، اقدامات آنها را دنبال می‌کنند و این قدرت را دارند که با رفتار خود، بر قیمت‌ها تاثیر بگذارند. تا پیش از نظریات جدید، ابزارها و مدل‌های متعارف اقتصاد خرد گرچه در شرایط رقابت کامل کاربرد داشت، اما در وضعیت رقابت ناکامل چندان قابل‌استفاده نبود. از همین رو استفاده از نظریه بازی در اقتصاد خرد گسترش یافت؛ زیرا در وضعیتی که رقابت کامل نیست، بنگاه‌ها با این مساله مواجه هستند که چگونه سود حاصله آنها از رفتار خود و به‌خصوص رقبا تاثیر می‌پذیرد. کاربرد نظریه بازی‌ در این حوزه، فهم این موضوع است که هر یک از بازیگران، چه برداشتی از استراتژی‌های حریف دارند و چه تعادلی می‌تواند بین بازیگران شکل بگیرد. تیرول در این خصوص به همراه یک اقتصاددان آمریکایی به نام «درو فودنبرگ» کتابی نیز با عنوان «نظریه بازی» تالیف کرده است، البته او واضع نظریه خاصی در حوزه نظریه بازی نیست. سازمان‌های صنعتی با استفاده از ابزارهای نظریه بازی توسعه یافت و توانست به سوال‌های مطرح در وضعیت عدم رقابت کامل، محدودیت ورود و خروج و وجود کالاهای متمایز شده (differentiated products) پاسخ دهد. بنگاه‌های صنعتی در شرایطی که تعداد بنگاه‌ها محدود است یا به دلیل تمایز در قدرت بازاری پیدا می‌کنند، می‌توانند بر قیمت و درنتیجه روی سود بنگاه، رفاه مصرف‌کننده و رفاه کل بازار تاثیر بگذارند. در شاخه سازمان‌دهی صنعتی تلاش بر این بود که تحلیلی از رفتار بنگاه‌ها در وضعیتی ارائه شود که دارای قدرت بازاری هستند و به این سوال پاسخ داده شود که دولت چگونه باید با بنگاه‌های بزرگ و کارتل‌ها رفتار کند؟
اولین تلاش‌ها در این شکل‌دهی شاخه سازمان‌دهی صنعتی به افرادی نظیر کورنو (1877-1801) برتراند (1900-1822) در قرن نوزدهم و سپس استکلبرگ (1946-1905) و چمبرلین (1967-1899) در نیمه ابتدایی قرن بیستم برمی‌گردد؛ ولی مسلما تیرول و افرادی نظیر لافونت نقش مهمی در توسعه این شاخه و به‌خصوص وارد کردن آن به حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی داشته‌‌اند.
تا پیش از فعالیت‌های تیرول، سیاست‌های رایجی که از سوی دولت‌ها برای جلوگیری از تبعات منفی انحصار اجرا می‌شد، مواردی نظیر تعیین سقف افزایش قیمت برای شرکت‌های انحصارگر و ممنوعیت همکاری بین شرکت‌های رقیب بود، اما تیرول و سایر اقتصاددانانی که در این زمینه کار می‌کردند به لحاظ تئوریک نشان دادند که چنین قواعدی ممکن است در شرایطی مشخص به خوبی موثر واقع شوند، اما در برخی شرایط دیگر بیش از آنکه سودمند باشند، ضرر به همراه داشته باشند. نتیجه تحقیقات تیرول و سایر اقتصاددانان حوزه سازماندهی صنعتی به دو راهبرد مشخص منتهی شد: سیاست‌گذاری رقابت و تنظیم مقررات. این دو سیاست در حال حاضر عملا از موضوعات مورد بحث در شاخه سازماندهی صنعتی مرتبط با سیاست‌گذاری اقتصادی است و بسته به اینکه سیاست‌گذار رفاه مصرف‌کننده را در نظر بگیرد یا رفاه کل بازار را (هم تولید‌کننده و هم‌مصرف‌کننده)، توصیه‌های متفاوت سیاستی را در پی خواهد داشت.
ردپای نتایج و مطالعات تیرول در اقتصاد ایران نیز قابل ردیابی است. می‌توان گفت ایجاد نهادی مثل شورای رقابت از نتایج مستقیم نظریاتی بوده است که با فعالیت‌های دانشمندان حوزه سازماندهی صنعتی در اقتصاد مطرح شد. نتایج اقدامات تیرول موجب شد سیاست‌گذاران با بهره‌گیری از این دیدگاه‌ها، زمینه‌ای فراهم کنند که اجازه ندهند بنگاه‌های بزرگ یا دارای قدرت بازار به رقبا و مصرف‌کنندگان آسیب برسانند. به همین دلیل او استحقاق نوبل اقتصاد را داشت؛ زیرا او مانند طبیبی بود که توانست برای مقابله با آثار سوء‌ نبود رقابت در اقتصاد، نسخه‌ای مناسب تجویز کند.
نکته آخر آنکه تیرول از آخرین اقتصاددانان زنده‌ای بود که نام او با یک شاخه علم اقتصاد گره خورده بود و پیش‌بینی آنکه او نوبل را اخذ می‌کند برای متخصصان این حوزه دشوار نبود، یافتن اقتصاددانانی نظیر او برای پیش‌بینی برندگان آینده نوبل یقینا دشوار خواهد بود.
*استادیار و مدیر گروه اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس جمهور /1/:در سه ماه اول امسال تحرک خوبی در بخش های مختلف اقتصادی دیدیم


رئیس جمهور اعلام کرد: در بخش نفت در سه ماه اول امسال نسبت به سه ماه اول پارسال 1/6 درصد رشد داشته ایم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در پنجمین گفت‌وگوی تلوزیونی خود ضمن تبریک به مناسبت عید سعید غدیر خم و آرزوی وحدت برای مسلمانان اظهار کرد: ما از آغاز کار دولت با رکود توام با تورم مواجه بوده‌ایم که معضل بسیار بزرگی بود و حل آن به سادگی امکان پذیر نیست.

وی با بیان این‌که دولت هر کاری انجام داده است و هر قدمی که برداشته است با مشورت صاحب نظران و متخصصان بوده است افزود: اگر کمک متخصصان، حمایت عامه مردم و هدایت های ***** نبود به این نقطه نمی‌رسیدیم.

رئیس جمهور با اشاره به این‌که آثار خروج از رکود در اقتصاد ایران از زمستان پارسال دیده شد، خاطر نشان کرد: اولین بخشی که ازرکود خارج شد نفت بود؛ چرا که در سال 91 رشد ما منفی 8/6 بود و در سال 92 منفی 9/2 درصد بود پس در مجموع ما هشت تا نه فصل را پشت سرهم رکود داشتیم.

روحانی با اشاره به این‌که کشور ما غیر از سال‌های اولیه انقلاب هیچ زمان این طور رکود همراه با تورم 40 درصدی را تجربه نکرده بود خاطرنشان کرد: زمستان پارسال اولین بخش اقتصاد ما از رکود خارج شد و تولید ما در بخش نفت 7/13 رشد نشان داد.

رئیس جمهور با اشاره به این‌که زمستان پارسال رشد واردات ما افزایش یافت توضیح داد:‌20/22 در فصل زمستان پارسال رشد داشتیم 4/16 در بخش مواد اولیه و همین طور 32 درصد در بخش سرمایه ای شاهد رشد بوده‌ایم و این نشان می داد، وقتی در مواد اولیه و ماشین آلات این اتفاق می‌افتد در فصل بعدی به تدریج خروج از رکود را تجربه می کنیم.

روحانی با اشاره به این‌که در سه ماه اول امسال تحرک خوبی در بخش های مختلف اقتصادی دیدیم، توضیح داد:‌در گردشگری رشد دو برابری در فصل اول امسال نسبت به سال گذشته داشتیم. همچنین در بخش صنعت ومعدن 10 درصد رشد را شاهد بودیم و در تولید خودرو 80 درصد در سه ماهه اول سال نسبت به پارسال رشد داشته ایم و در پتروشیمی ومواد خام نیز رشد داشته‌ایم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان استاندارد:
برخی استانداردهای ملی در قفسه کتابخانه‌ها مانده‌اند


معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان استاندارد گفت: برخی از استانداردهای ملی در کشور در قفسه کتابخانه‌ها مانده‌اند و بدون استفاده هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کهگیلویه و بویراحمد، وحید مرندی مقدم با بیان اینکه استانداردها مطمئن‌ترین و تنها راه توسعه پایدار هستند، افزود: دشمن وقتی در هشت سال دفاع مقدس کاری را از پیش نبرد، تحریم اقتصادی و تهاجم فرهنگی را هدف خویش قرار داد و ما امروزه شاهد تحریم‌های ظالمانه و چند منظوره در سطح کشور هستیم.

وی با بیان اینکه دشمن قصد دارد ایران را از پای در بیاورد، اضافه کرد: عزم ملی برای دفاع از هویت ملی با تولیدات استاندارد و شکوفایی توانمندیهای جوانان و نخبگان کشور میسر می‌شود.

معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان استاندارد با اشاره به اینکه زمانی ما می‌توانیم بر تحریم‌ها غلبه پیدا کنیم که استراتژی تولید ما برای صادرات باشد، تصریح کرد: همت عالی از سوی مسئولان برای توسعه تولید که از طرفی باعث رونق اقتصادی می‌شود و از طرفی نیز موضوع اشتغال را حل می‌کند، وجود دارد.

مرندی مقدم با بیان اینکه با تولید با کیفیت برای صادرات به توسعه پایدار می‌رسیم، خاطر نشان کرد: تولیدکنندگان باید استانداردها را بشناسند و به آن عمل کنند.

وی با اشاره به اینکه استانداردها حدی از کیفیت مورد توافق **** هستند، بیان کرد: سطوح کیفیت یک کالا به شرایط اقتصادی، فرهنگی، جغرافیایی و تکنولوژیکی بستگی دارد.

معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان استاندارد با بیان اینکه 26 هزار استاندارد ملی در کشور تدوین شده ادامه داد: از این تعداد تنها قسمتی از آن را واحدهای تولیدی استفاده کردند و مابقی آن در قفسه کتابخانه‌ها مانده اند.

مرندی مقدم اضافه کرد: ما دنبال و پیگیر هستیم که موضوع خوداظهاری را در کشور و سازمان استاندارد نهادینه و اجرایی کنیم و در راستای ارتقای کیفیت تولیدات کشور گام برداریم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس جمهور /2/:در به رسمیت شناختن حق ایران در فناوری هسته‌ای بحثی وجود ندارد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رئیس جمهور در ادامه گفت‌وگوی زنده تلوزیونی خود با مردم خاطرنشان کرد: در بخش های دیگر هم ما شاهد چنین رشدی هستیم. ما در خدمات و کشاورزی شاهد چنین رشدی هستیم و در بخش کشاورزی شاهد 3/3 درصد رشد در سه ماهه اول سال بوده‌ایم، به طور کلی در همه بخش ها شاهد آغاز یک حرکتی از زمستان سال گذشته به ویژه سه ماهه اول سال جاری بوده‌ایم.

روحانی با بیان این‌که رقم رشدی که اعلام شده است بر مبنای سه ماهه نخست سال جاری در مقایسه با سه ماهه اول سال گذشته است گفت:‌ من مطمئن هستم تا پایان سال هم رشد مثبت خواهیم داشت.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا فکر می کنید اگر مذاکرات به نتیجه‌ای نرسد ما شاهد تداوم این رشد خواهیم بود ، علت آغاز حرکت اقتصادی در ایران را دو عامل اعتماد و رفتارهای دولت در عرصه سیاست خارجی دانست و گفت : نخستین عامل آغاز حرکت اقتصادی در کشور اعتماد و امید مردم بود . مردم به دولت اعتماد کردند و دولت به کارشناسان خود، صاحب نظران ، دانشگاهیان و کل ملت ایران اعتماد کرد و دولت و ملت به یکدیگر نزدیک تر شدند.

رئیس جمهور کشورمان اضافه کرد:‌از طرفی دیگر مردم احساس کردند که دولت یازدهم در زمینه سیاست خارجی با منطق و کارشناسی و تبحر لازم در حرکت است و این‌که ایران قادر است با شش قدرت دنیا پای میز مذاکره بنشیند و با منطق و استدلال بحث کند و بالاخره به توافق موقت شش ماهه ای برسد گام بسیار مهمی بود که دولت برداشت.

روحانی خاطر نشان کرد : من بعد از توافق ژنو طی مصاحبه ای به کارآفرینان گفتم که حالا نوبت شماست. ما گام نخست را برداشتیم و گام های بعدی متعلق به شماست.

وی با بیان این‌که مردم احساس می‌کنند که تلاطم های خارجی کاهش یافته است، گفت : ما در زمینه هسته‌ای هر گونه ای حرکت کنیم مردم می دانند روابط با دنیای بیرون طبق وعده ای که درر قابت‌های انتخاباتی دادیم بر مبنای تعامل سازنده با جهان است و امروز بحث هسته‌ای یک جزء مباحث خارجی ما است.

رئیس جمهور کشورمان با اشاره به جایگاه امروز کشور ایران در سطح بین الملل اظهار کرد: امروز هنگامی که ما در یک اجلاس بین‌المللی شرکت می کنیم، کشور بزرگی وجود ندارد که داوطلب مذاکره و صحبت و ملاقات با مقامات ایرانی نباشد. ممکن است که ما با کشوری به دلایلی نخواهیم پای صحبت بنشینیم، اما همه کشورها داوطلب هستند. در گذشته زمانی که ملاقاتی با مقامات ما صورت می گرفت گاهی زبان طرف مقابل زبان نصیحت بود، اما امروز زبان آنها زبان سوال است.

آنها راجع به اقتصاد ایران ، مسائل مختلف کشور و جهان پرسش مطرح می‌کنند.

روحانی با تاکید بر این‌که سیاست خارجی ما حرکت و گامی روبه جلو برداشته است اظهار کرد: بحث هسته‌ای یکی از مباحث مهم کشور است و ما درگام نخست موفق شدیم به توافقی موقت دست پیدا کنیم. الان کار بزرگی پیش رو داریم و آن توافق نهایی است که کار بسیار بزرگی است؛ چرا که این موضوع از سال 81 تا به امروز دوازده سال میان ایران و کشورهای بزرگ جهان محل بحث بوده است.

وی با بیان این‌که یک معضل 12 ساله را نمی توان یک روزه و یک ماهه حل کرد اظهار کرد: گام‌هایی که تا به امروز برداشته‌ایم، گام‌های خوبی بوده است، ما امروز در کلیات موضوع به اتفاق نظر با 1+5 رسیده‌ایم.

روحانی با بیان این‌که ما هنوز راجع به جزئیات هسته‌ای ایران بحث های زیادی داریم اضافه کرد: امروز 1+5 قبول کرده است که موضوع هسته‌ای ایران و حق ایران را به رسمیت بشناسد و در مورد این مسئله جای هیچ بحثی وجود ندارد، حال این‌که برای چند سال ایران باید چه مسائل و چه شرایطی را آن هم محدود بپذیرد، مسئله ای است که مورد بحث طرفین است.

وی همچنین با تاکید بر این‌که در مورد لزوم برداشته شدن تحریم ها هیچ اختلاف نظری وجود ندارد، گفت:‌این‌که برداشته شدن تحریم ها از چه زمانی شروع شود و چه مسیری را طی کند از جمله مسائلی است که مورد اختلاف طرفین است اما در کلیات امروز توافقی صورت گرفته است.

رئیس جمهور کشورمان با بیان این‌که در نطنز باید غنی سازی صورت بگیرد و فردو یک مرکزی برای ایران است هیچ بحثی وجود ندارد، گفت: امروز درباره این‌که ما در اراک یک نیروگاه نیاز داریم، نیز هیچ بحثی وجود ندارد و امروز یک گام بسیار بزرگی برداشته شده است و کلیات موضوع هسته‌ای ایران امروز مورد اتفاق نظر در بین دو طرف است.

وی با بیان این‌که حتی در مورد این‌که ایران در کنار غنی سازی باید از تکنولوژی های مدرن هسته‌ای برخوردار باشد یکی از مباحث مهم ما در 1+5 است اظهار کرد: امروز در 1+5 کشورهایی داوطلب هستند که به محض انجام توافق در این باره همکاری هایی با ایران داشته باشند و در سفر نیویورک و در ملاقات با رئیس جمهور فرانسه طرف مقابل مطرح کرد که می خواهد پس از توافق با ایران تعاملات هسته‌ای با ما داشته باشد و در مسئله هسته‌ای فناوری‌های مدرن را در اختیار کشورمان قرار دهد.

رئیس جمهور گفت: امروز تنها بحث غنی سازی مطرح نیست و بحث این است که ایران بایدهمه فناوری‌های هسته‌ای را داشته باشد .
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در سال گذشته
سهم ایران در تجارت سنگ فقط 250 میلیون دلار است



تولید ناخالص جهانی سنگ در سال گذشته معادل 70 میلیارد دلار و ارزش تجارت آن 220 میلیارد دلار بود در حالیکه ارزش تجارت سنگ ایران فقط 250 میلیون دلار است و 20 درصد این مقدار به صورت سنگ فرآوری کامل صادر می‌شود که با وجود رتبه اول ایران در تنوع سنگ در جهان، به دلیل توان رقابتی ضعیف ایران بسیار کم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مرکزی، شمس‌الدین وهابی - استاد دانشگاه تهران - در نشست تخصصی دورنمای اقتصاد سنگ در ایران و جهان که در سومین روز از برگزاری نمایشگاه سنگ، معدن و صنایع وابسته در نیم‌ور تشکیل شد، ضمن بیان این مطلب، رمز تحول و توسعه صنعت سنگ و معدن ایران را رصد و بررسی کارشناسی بازار مسکن در کشورهای مختلف دانست.

وی گفت: صنعت سنگ رابطه مستقیمی با ساختمان‌سازی دارد؛ به طوریکه افزایش تقاضای سنگ بستگی به رشد صنعت خانه‌سازی دارد.

وهابی با بیان اینکه بعد از بحران اقتصادی سال 2008 شاهد تجدید حیات بازار مسکن بعد از رکود بودیم، افزود: شرایط بازار مسکن در کشورهای مختلف متفاوت است و این تفاوت به دلیل تفاوت رشد خرید خانه، تأمین مالی سرمایه‌گذاران، بدهی خانوارها و رفتار وام‌دهندگان ایجاد می‌شود. به همین خاطر صنایع سنگ باید این تفاوت‌ها و تغییرات و شاخص‌های مختلف در کشورهای مختلف را رصد کنند.

وی با تأکید بر اینکه صنعت سنگ ایران نیاز دارد بازارهای خود را متنوع کند، در این خصوص پیشنهاد کرد که سازمان مطالعات بازارها ایجاد شود.

وهابی گفت: صنعت سنگ ایران مشکلات زیادی در حوزه‌های ایمنی، تجارت، تکنولوژی، نوسانات سیاسی و نوسانات تعرفه‌های سیاسی دارد و حل این مشکلات راه‌حل‌های جامع می‌طلبد. در این صورت صنعت سنگ با ثبات‌تر می‌شود و این ثبات به سرمایه‌گذاری در این بخش کمک می‌کند.

وی گفت: ایران دومین تأمین‌کننده‌ سنگ بعد از ایتالیاست و 1800 معدن و 66 هزار واحد سنگ‌بری دارد.

وهابی مزیت‌های رقابتی در این زمینه را کیفیت، کارایی، نوآوری و پاسخگویی عنوان کرد.

این استاد دانشگاه افزود: ایران با 46 بازار، رتبه چهارم را در تنوع بازارها در منطقه دارد و ترکیه، لبنان و اردن به ترتیب با 160، 56 و 53 بازار در رتبه‌های اول تا سوم جای دارند. در صورتی که کمیت، کیفیت و توان تولیدی ایران با این کشورها قابل مقایسه نیست.

وهابی گفت: از سال 1387 به دلیل پدیدار شدن آثار قانون هدفمندی یارانه‌ها و تحریم‌ها، هزینه‌های تولید افزایش یافت و باعث کاهش صادرات ایران شد.

وی اضافه کرد: ایران در سال 2007 معادل 66 درصد تقاضای سنگ منطقه را تأمین می‌کرد ولی اکنون سهم ایران از این بازار تنها 19 درصد است و این کاهش به دلیل انعطاف‌پذیر نبودن صنایع مرتبط با سنگ رخ داده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس سازمان **** مهندسی معدن عنوان کرد
عقب‌ماندگی معدن‌کاری ایران با وجود سابقه 6000 ساله

رییس سازمان **** مهندسی معدن ایران گفت: علیرغم اینکه ایران از نظر ذخائر معدنی بسیار غنی است و سابقه‌ 6000 ساله در معدن‌کاری دارد فعالیت‌های معدنی در زمینه‌ معدن‌کاری مدرن نسبت به سایر کشور‌ها عقب‌تر است که امیدواریم بتوانیم به یک رشد شایسته در این حوزه برسیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هرمز ناصرنیا در مراسم افتتاح سومین همایش و نمایشگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معدن و صنایع معدنی و پنجمین کنفرانس مهندسی معدن اظهار کرد: این نمایشگاه تنها برای ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری تشکیل نشده بلکه بخشی از نمایشگاه مربوط به تجهیزات مواد معدنی است.

وی با بیان این‌که ایران توانایی تجهیز بسیاری از ابزار‌آلات معدن‌کاری را دارد، گفت: باید در این زمینه نیز اقداماتی صورت گیرد تا از تمام پتانسیل‌های موجود در این حوزه استفاده شود.

ناصرنیا با اشاره به نمایشگاه و همایش سال گذشته گفت: برنامه‌ سال گذشته موفقیت‌آمیز بوده است؛ به‌طوری که تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران خارجی تمایل به سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های معدنی ایران را پیدا کردند.

رییس سازمان **** مهندسی معدن ایران هدف از برگزاری این سه برنامه را با یکدیگر را برقراری پل ارتباطی میان دانشجویان و پژوهشگران با کارهای اجرایی معدن عنوان و اظهار کرد: در کنار این نمایشگاه کارگاه‌های آموزشی نیز به منظور ارتقای سطح معدن کشور برگزار می‌شود که امیدواریم امسال نیز شاهد تاثیرات چشم‌گیر آن باشیم.

در ادامه خدایاری، رییس انجمن مهندسی معدن ایران در توصیف این انجمن گفت: انجمن مهندسی معدن ایران یک تشکل عینی غیردولتی است که با هدف توان‌سازی معدن‌کاری، ارتباط بنگاه‌های پژوهشی و معدن‌کاران و کمک به ارتقای معدن کشور ایجاد شده است.

وی با بیان این‌که اگرچه خاستگاه انجمن معدن ایران دانشگاه است اما نقطه عزیمت آن را جامعه معدن تشکیل داده است، افزود: این انجمن مشتاق است دانش را در اختیار جامعه معدن‌کارانی که به جایگاه خود راضی نیستند و در جست‌وجوی ارتقای این حوزه هستند، قرار دهد.

خدایاری برگزاری کنفرانس‌های دوسالانه انجمن معدن را وسیله‌ای برای ارتقای حوزه معدن عنوان و اظهار کرد: مراجعه‌کنندگان این کنفرانس عرضه‌کنندگان و متقاضیان دانش هستند و ماموریت این انجمن ساماندهی مهندسی معدن و ارتقای بخش معدن است.

در ادامه نیلی، رییس دانشگاه تهران با بیان این‌که امسال 80 سال از تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران می‌گذرد، گفت: دانشگاه تهران این افتخار را دارد که بخش عمده‌ مهندسان معدن در این دانشگاه حضور داشته است.

وی ادامه داد: حدود 27 سال پیش دانشگاه تهران شرکت مشترکی را به نام شرکت فرآوری مواد با وزارت صنعت، معدن و تجارت ایجاد کرد که تاکنون دستاوردهای زیادی را به وجود آورده است.

رییس دانشگاه تهران با بیان این‌که بخش عمده‌ای از این شرکت به بخش خصوصی واگذار شده است، گفت: امیدواریم مجددا این شرکت به حالت سابق خود برگردد.

نیلی با بیان این‌که ایران در خلق دانش فعالیت‌های بسیاری را انجام داده است و یکی از بالاترین نرخ‌های رشد علم را در جهان دارد، گفت: اثر‌بخشی چندانی در این حوزه دیده نمی‌شود که می‌توان دلیل آن را این دانست که سازمان‌های مختلف به دنبال یک هدف استراتژی نبوده‌اند و دولت اتکای خود را تنها به بودجه نفت دانسته و در درآمد‌های ناشی از پژوهش و فناوری غفلت ورزیده است.

رییس دانشگاه تهران گفت: امیدواریم با افزایش ارتباط بین دانشگاه و فعالیت‌های اجرایی بتوانیم این مسائل را برطرف کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهوری اعلام کرد
ایجاد 400 هزار شغل در شش ماهه امسال


رییس جمهور با اعلام ایجاد بیش از 400 هزار اشتغال جدید در شش ماهه نخست امسال، گفت: دولت یازدهم با تدوین و تصویب آیین‌نامه‌های قانون بهبود محیط کسب وکار که سالها روی زمین مانده بود، گام بزرگی رو به جلو برداشت.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر حسن روحانی در گفت‌وگوی تلویزیونی وضعیت اشتغال کشور را تشریح کرد و گفت: بر اساس گزارش وزارت کار در شش ماهه گذشته تقریبا بالای 400 هزار اشتغال جدید اعلام شده است یعنی 80 هزار کاهش و 430 هزار افزایش اشتغال داشته‌ایم که امید است این مسیر در شش ماهه دوم سال ادامه یابد.

وی افزود: بر مبنای آنچه که وزارت کار در مورد بیمه‌های جدید امسال می‌گوید شاهد کاهش افرادی هستیم که به دنبال بیمه بیکاری بودند و این یعنی بیکاری کاهش یافته است؛ همچنین بیمه‌های جدید برای کارفرمایان و کارگران اضافه شده است.

رییس جمهور درباره تک رقمی شدن نرخ بیکاری گفت: اینکه در بحث اشتغال بیکاری ما تک رقمی شده بسیار خوشحال کننده است و امیدواریم آن را نگه داریم و کاهش دهیم.

روحانی به اهمیت مساله اشتغال اشاره و اظهارکرد: اشتغال یکی از مهمترین آثار رشد و رونق کشور است و با توجه به رونق گردشگری می‌توان گفت که اشتغال در این حوزه بالا رفته است لذا به دنبال جذب صاحب نظران این حوزه از جمله هتلداری هستیم.

وی با بیان اینکه اشتغال در سایه رونق به وجود می آید، افزود: در زمینه‌های مختلف به رونقی مستمر و پایدار نیاز داریم که بتوانیم به مسیر خود ادامه دهیم.

رییس جمهور درعین حال با اشاره به اقدامات صورت گرفته در روزهای نخستین آغاز کار دولت یازدهم، گفت: در 15 روز اول دولت در بحث تولید و اشتغال چندین بند به تصویب رسید که بسیاری از مشکلات برداشته شد و امروز در زمینه قانون محیط کسب و کار که سال‌ها روی زمین مانده بود، دولت یازدهم آیین نامه‌های آن را تدوین کرد و به تصویب رساند و قدمی رو به جلو برداشت.

به گفته روحانی امروز گفت‌وگوی مستمر میان مقامات دولت و بخش‌های خصوصی را شاهد هستیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس جمهور /3/:تردیدی نیست که از رکود عبور کرده‌ایم


به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی در ادامه گفت‌وگوی زنده تلوزیونی با مردم با بیان این‌که از رکود قبل از توافق نهایی هسته‌ای و برداشتن کامل تحریم ها عبور کرده ایم، گفت: امروز تردیدی نیست که ما از رکود عبور کرده‌ایم، البته هنوز تا رسیدن به رونق مطلوب فاصله داریم.

وی با اشاره به این‌که خوشبختانه در مسئله اصلی اقتصادمان قبل از این‌که تحریم ها کاملا برداشته شود و به توافق نهایی برسیم قدم های مهمی برداشته‌ایم، اظهار کرد: همه ملت ایران باید دراین زمینه تلاش کنند و تا به حال هر کاری شده است با حمایت ملت ایران بوده است و اگر موفقیتی به دست اورده‌ایم به خاطر این حمایت ها بوده است؛ چرا که اگر تفاهمی بین قوا و حمایت های ***** و یک صدایی مردم نبود با مشکلات زیادی روبرو می شدیم.

رئیس جمهور با اشاره به این‌که موضوع هسته‌ای بازگشت ناپذیر است، خاطر نشان کرد: در مسئله هسته‌ای هیچ وقت به یک سال قبل برنخواهیم گشت و این‌که در چهل روز باقی مانده چه می‌شود، باید بگویم اراده ما بر این است و فکر می کنیم در40 روز باقیمانده مسئله قابل حل و فصل نهایی باشد.

روحانی با بیان این‌که در مسئله هسته‌ای حتما دو طرف به تفاهم خواهند رسید، گفت: به ملت بزرگ ایران می گویم که امروز دنیا قبول کرده است که ایران باید دارای فناوری هسته‌ای باشد و این تفاهم برد-برد خواهد بود.

وی با اشاره به این‌که امسال در نیویورک نه تنها کشورهای اروپایی، بلکه دیگران نیز که با آنها ملاقات داشته ایم از جمله تمامی کشورهای 1+5 غیر از آن یکی تاکید داشته‌اند که مسئله هسته‌ای باید حل شود و حتی یکی از سران این کشورها گفت که ما دیگر خسته شده ایم و باید این مسئله تمام شود ، افزود: شرایط به نحوی است که دنیا می تواند ببیند اراده دولت و ملت ایران چیست و در مسئله هسته‌ای در مسیر حل موضوع به نفع همه منطقه و جهان قرار داریم.

وی به محاسبات مراکز رسمی کشور اشاره کرد و گفت:‌در شش ماهه اول امسال رشد واردات و صادرات قابل ملاحظه بوده است و حدود 26 میلیارد واردات غیرنفتی و 23 میلیارد صادرات غیر نفتی داشته ایم یعنی در کل 50 میلیارد واردات و صادرات غیرنفتی در شش ماهه اول سال داشته ایم که این رقم تا پایان سال به 100 میلیارد خواهد رسید.

وی با اشاره به این‌که اقتصاد ما در حرکت است و مردم اعتماد کرده اند و امیدوارند، خاطر نشان کرد: در گذشته شاهد بودیم بانک مرکزی تبدیل به مرکز فروش سکه و ارز شده بود و مردم برای خرید سکه صف می بستند. همچنین حجم نقدینگی ما بسیار بالا رفته بود، اما در سیزده ماه آغاز به کار دولت یازدهم نقدینگی در مسیر درست حرکت کرده است.

روحانی اضافه کرد: بانک ها امروز تسهیلات خوبی به بخش تولید می دهند و دستشان باز است و تسهیلات در پنج ماهه اول امسال که توسط بانک ها پرداخت شده است نسبت به پنج ماهه اول سال گذشته 5/40 درصد افزایش داشته است و عمده حجم تسهیلات برای سرمایه در گردش بوده است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
منتجب‌نیا نماینده اعتماد ملی در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات شد


یک عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: رسول منتجب‌نیا به عنوان نماینده حزب اعتماد ملی برای حضور در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات برگزیده شد.

محمدجواد حق‌شناس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که نشست فصلی حزب اعتماد ملی در روز عید غدیر برگزار شد، اظهار کرد: در ابتدای این نشست گزارشی از فعالیت دفاتر استانی حزب اعتماد ملی ارائه شد.

وی افزود: در مصوبه سال قبل شورای مرکزی از دفاتر استانی حزب خواسته شده بود که فعال شوند و در این نشست این دفاتر گزارش فعالیت خود را ارائه کردند. همچنین مصوب شد که برای ایجاد هماهنگی دفاتر استان‌ها، همه این دفاتر در یک هم‌سطحی درباره نحوه فعالیت قرار بگیرند و کمیته‌ای مامور هماهنگی فعالیت این دفاتر شد.

این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی اظهار کرد: ‌در بخش دوم این نشست از فعالیت شاخه جوانان و بانوان این حزب گزارشی ارائه شد و با توجه به اهمیت جوانان و زنان در حوزه فعالیت سیاسی از دفاتر استانی خواسته شد تا شاخه جوانان و زنان خود را راه‌اندازی کند.

حق‌شناس گفت: شورای هماهنگی جبهه اصلاحات از حزب اعتماد ملی خواسته بود تا به این جبهه بپیوندند. در همین راستا در جلسه دیروز شورای مرکزی پیوستن حزب به شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تایید شد و حجت‌الاسلام و المسلمین رسول منتجب‌نیا قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی به عنوان نماینده اول و بنده نیز به نماینده دوم برای حضور در این جبهه برگزیده شدیم.

این استاد دانشگاه همچنین با بیان اینکه در این نشست اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نگران وضعیت دبیرکل این حزب بودند، گفت: اعضای این شورا ادامه حصر موسوی، رهنورد و کروبی را به نفع جامعه ندانسته و از رییس‌جمهور و شورای عالی امنیت ملی خواستند پیگیر حل این مساله شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حزب اعتماد ملی فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون دفاتر استانی این حزب فعال هستند و همایش امتداد اعتماد که دیروز برگزار شد بیانگر حضور فعال این حزب است. برنامه دیروز کاملا با نظم برقرار شد و ما از فرمانداری تهران، نیروی انتظامی و اماکن مجوز لازم را گرفتیم و با اینکه نیازی به دریافت مجوز از اماکن نداشتیم اما برای اینکه به کسی بها ندهیم از اماکن هم مجوز گرفتیم. این همایش در چارچوب قواعد جمهوری اسلامی و قانون احزاب برگزار شد.

این عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در پایان با اشاره به اینکه انتخابات شورای مرکزی حزب اعتماد ملی باید هر دو سال برگزار شود، گفت: اما در حال حاضر به خاطر مشکلات موجود مثل پلمپ شدن دفتر حزب و در اختیار نبودن اسناد این حزب عملا ما با شورای مرکزی باقیمانده از سال 88 ادامه فعالیت می‌دهیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سیدمحمد خاتمی:
از کین‌توزی، خشم، تعصب نابجا و ظاهرگرایی‌ها پرهیز کنیم



بزرگداشت آغاز هفتاد و دومین سال تولد سیدمحمد خاتمی به رسم هر ساله، توسط حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمود دعایی، مدیر مسوول روزنامه اطلاعات با حضور جمعی از چهره های فرهنگی کشور در دفتر وی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در این جلسه که در فضایی صمیمی برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین دعایی، کیک و سبدگلی با 72 شاخه گل سرخ را به همراه هدایایی از جمله کتاب خطبه حضرت زهرا (س) و ضامن آهوی استاد فرشچیان را تقدیم خاتمی کرد و برخی حاضران نیز آثار هنری خود را تقدیم وی کردند.

سید محمد خاتمی با تشکر از حاضران بیان کرد: من چون خودم را انسان کوچکی می دانم و معتقد نیستم که عمر با برکتی در بندگی خدا و خدمت به خلق خدا داشتم، خیلی ارزش برای عمر خود قائل نیستم و امیدوارم خداوند نظر لطف خود را شامل حال من کند.

وی با بیان اینکه سالروز بزرگداشت تولد را برای خودم مناسب نمی دانم، گفت: ولی عنایت ویژه جناب آقای دعایی این فرصت را ایجاد می‌کند که در خدمت دوستان و عزیزانی که محبت و عنایت دارند و انسان های شایسته ای هستند، باشیم و این خیلی لذت بخش است.

خاتمی با تشکر ویژه از حجت الاسلام و المسلمین دعایی، عید سعید غدیر را تبریک گفت و یادآور شد: عید سعید غدیر را باید مبنای همدلی، همراهی، پایبندی به اخلاق و عدالت قرار دهیم و در شرایطی که اختلافات نظری و عملی در جامعه ما وجود دارد به ویژه در دورانی که چهره زشتی از اسلام در منطقه نشان داده می شود، این عید را منشأ زیبایی، همدلی، همراهی، انسان دوستی و احترام به حق و حرمت انسان قرار دهیم.

وی در ادامه تاکید کرد: در کشوری که دین‌ها و مذاهب مختلف وجود دارند، ما نیازمندیم که علی ابن ابیطالب را مبنا و معیار قرار دهیم و دلهایمان را بهم نزدیک کنیم و از کین توزی، خشم، تعصب نابجا و ظاهرگرایی ها و خشونت ورزی که اوجش در داعش تجلی می کند، پرهیز کنیم.

سید محمد خاتمی در ادامه با تاکید بر ضرورت رعایت اخلاق، گفت: باید اخلاق را در زمینه رفتار فردی، روابط با یکدیگر و به ویژه در شکل دادن **** خود، مورد توجه قرار دهیم که از برجسته ترین ویژگی امام علی نیز همین رعایت اخلاق بود با موافق و مخالف.

رییس بنیاد باران در ادامه به ویژگی های امام علی(ع) در رفتار با مخالف اشاره کرد و با اشاره به شعر شهریار که نشان دهنده رفتار مهربانانه امام علی(ع) است، گفت: در جنگ صفین به امام علی(ع) پیشنهاد دادند که آب را به روی دشمن ببندد اما امام علی(ع) نپذیرفت که شهریار در شعر خود، اخلاق مداری، انسان دوستی و رفتار با مخالفان به ویژه در جنگ را به زیبایی نشان می دهد.

خاتمی در پایان شعر شهریار را قرائت کرد:

شنیدم آب به جنگ اندرون معاویه بست/ بروی شاه ولایت، چرا که بود خسی

علی به حمله گرفت آب و باز کرد سبیل/ چرا که او کس هر بی کس است و دادرسی

سه بار دست به دست آمد آب و در هر بار/ علی چنین هنری کرد و او چنین هوسی

فضول گفت که ارفاق تا بدین حد بس / که بی حیایی دشمن ز حد گذشت بسی

جواب داد که ما جنگ بهر آن داریم/ که نان و آب نبندد کسی به روی کسی

در این جلسهحجت الاسلام و المسلمین دعایینیز بیان کرد: در سورۀ مبارکه مائده می‌بینیم، پیامبر رحمتی که 23 سال همه رنجها و مرارتها را بر خود هموار کرده است، و مردمی را که بر لبۀ پرتگاه دوزخ بوده‌اند، به بهشت برین رهنمون شده و آن‌همه دشمنی و عداوت را به دوستی و برادری تبدیل کرده است، و افراد پراکنده‌ای را که از هرگونه نظم اجتماعی و انتظام سیاسی و ملی بی‌بهره بوده‌اند، به امتی واحده با بهترین شریعت و آیین تبدیل کرده است، آری همین پیامبر، به رساندنِ پیغامی ملزم می‌شود که به پایان بردنِ وظیفۀ سنگینِ رسالت الهی، درگرو ابلاغ آن است: «یا ایها الرسول بلّغ ما اُنزل الیک من ربک و ان لَم تفعل، فما بلّغت رسالته». اینجاست که پیامبر(ص) پس از انجام آخرین حج (حجۀ‌الوداع)، در صحرایی کنار برکه یا همان غدیر خم، انبوه مسلمانان را جمع می‌کند و در ضمن خطبه‌ای مفصل می‌فرماید: «من کنتُ مولاه، فعلیٌ مولاه».

وی ادامه داد: شادباش و گرامیداشتِ این روز پرشکوه تاریخی، تنها به معنای بزرگداشتِ شخصِ امیر مؤمنان علی(ع) با همه شایستگی‌ها و عظمت‌های خیره‌کننده‌اش نیست، بلکه به اصل اساسی‌تری رجوع پیدا می‌کند که بزرگداشتِ تعیین و تشخیصِ سرمشق و نمونۀ کاملی برای پیشوایی و امامت است، تا مردم در طول زندگی خود به او اقتدا کنند و از این طریق در پرتو تربیت صحیح و پرورش مطلوب، حقایقِ دین و باطن احکام را دریابند و جنبه‌های گوناگون عبادی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اسلام را به‌درستی بشناسند و آن‌ را عملی سازند و استعدادهای نهفته خود را شکوفا نمایند. و البته کدام اُسوه بهتر از امام علی(ع) که سرچشمۀ فضایل بود و دست‌پروردۀ پیامبر(ص) و آموزگار مفسران و فقیهان، زیور عابدان، در رأس زاهدان و پرهیزگاران، طلایه‌دار سلحشوران،‌پیشوای جوانمردان، قطب عارفان و سرحلقۀ رندان و به فرمودۀ پیغمبر اکرم (چنان‌که در متون و منابع برادران اهل سنّت هم آمده است): «خزانۀ دانشِ پیامبر» و «دروازۀ شهر علم و حکمت»، که «همواره با حق است و حق با اوست»، «با قرآن است و قرآن با اوست»، «از پیامبر است و پیامبر از اوست»، «پیراسته از هر گونه آلودگی است»، «بندۀ خداست و خدا دوستدار او و دوستان اوست»، «نسبت به پیامبر، جایگاه هارون به موسی را دارد»، و «برادر او در دنیا و آخرت است»، «پیشوای نکوکاران و دشمن تبهکاران»، که «بر سر تأویل قرآن جنگید، همچنان که بر سر تنزیلش‌» و «یادکردن و نگریستن به او عبادت است» و «بهشت مشتاق اوست» و «سرلوحۀ کارنامۀ مومن، محبت به اوست: عنوان صحیفۀ المؤمن، حبّ علی بن‌ابی‌طالب».

دعایی:خاتمی تلاش کرد تا غبار زمان را از چهرۀ تابناک اسلام بزداید
مدیرمسوول روزنامه اطلاعات بیان کرد: ما امروز اینجا آمده‌ایم تا نخست، غدیرِ دیانت‌مان و آنگاه، مهرگانِ ملیّت‌مان را جشن بگیریم. و پس از آن، تولد مردی را نیز که فرزند جسمانی و روحانی پیامبر(ص) و علی(ع) است، شادباش بگوییم؛ سیّدْمَردی که با تأسّی به اجدادِ طاهرینش و با لبّیک‌گفتن به ندای حضرت امام رضوان‌الله علیه و مقام معظّم ***** حفظه‌الله تعالی به سهم خود، تلاش کرد تا غبار زمان را از چهرۀ تابناک اسلام بزداید و کژفهمی‌ها و بداندیشی‌ها را کنار زده و نمادِ وجه رحمانی دینِ رحمت و عدالت باشد شد.

وی افزود: تو خاتمی عزیز، از آغازِ انقلاب تا امروز، در جهت برپاییِ حکومتِ مردمسالاریِ دینی، بازوی ولایت و یاور ***** شده‌ای. و همواره بر عهدت با امام و *****ِ پس از امام و همه آنان که **** مردمسالاری دینی را پذیرفته‌اند، استوار و وفادار مانده‌ای. و دغدغه و اندوهِ مردم و امام و رهبرشان، غم و دغدغه تو نیز بوده است. در بیماری‌شان رنجور شدی و در تندرستی و سلامتشان شاکر و شادمان و امیدوار گشتی. تو با تأسّی به آنان، نمونه‌ای از وِداد و مردمداری نبوی و صبر و شکیبایی علوی و حلم و بردباری حسنی و حسینی را برای ما ترسیم کردی. تو نشان دادی که می‌شود مسلمان بود و ایران را دوست داشت؛ نواندیش و پویا بود و سنّت را گرامی داشت؛ سیاست ورزید و پاک و راستگو بود. می‌توان بر مسند قدرت نشست و خدمتگزاری فروتن بود. می‌توان از مردم بود و با مردم ماند. می‌توان با مخالف خود مهر ورزید.

دعایی گفت: خاتمی به رغم بی‌اخلاقی‌ها و تهمت‌ها از استواری بر جاده اخلاق و فتوّت و مروّت و مردانگی بازنمی‌گردد.

وی گفت: کاکای عزیز، تو را دوست داریم و حرمت می‌نهیم، زیرا علم و تعهد را ارج می‌نهی و با چراغ دانش و احساسِ مسئولیت به پیش می‌روی و به رغم بی‌اخلاقی‌ها و تهمت‌ها از راه روشن اجداد طاهرینت که استواری بر جاده اخلاق و فتوّت و مروّت و مردانگی است، بازنمی‌گردی. تو را دوست داریم، چون قدرتِ دولت، تو را نیاراست، بلکه تو زیور و پیرایه دولت شدی. تو مسئولیت را طعمه نینگاشتی، بلکه امانتی دانستی که بر دوش باید‌ کشید و ادای وظیفه کرد. تو با تأسّی به سنّت پیامبر(ص) و علی(ع) و با وفاداری به امام و **** انقلاب، هیچ‌گاه نخواستی آن‌گونه که با جبّاران و ستمگران سخن می‌گویند، با تو سخن گویند و برتر از آنت پندارند که ممکن است خطا ‌کنی و گمان کنند که اگر حقی به تو گفته شود، تو را سنگین و درشت می‌نماید. تو در آبادی ایران کوشیدی؛ همچنان که در گسترش آزادی و سرفرازی مردم تلاش کردی. ما تو را همان ‌گونه یافتیم که جد بزرگوارت در توصیف اهل تقوی فرمود: «در دینداری، نیرومند و در عین نرمی،‌هوشمند و در کنار بردباری، دانشمند. در سختی، شکیبا و در راه رستگاری، پویا». عمرت دراز باد و سرت سبز و تنت درست و دلت شاد.

در این جلسه یکی از هنرمندان تابلوی فرش چهره سیدمحمد خاتمی را تقدیم وی کرد و برخی عکاسان تصاویری که از وی به چاپ رسانده بودند، هدیه دادند و هادی حیدری، کارتونیست نیز کاریکاتور سیدمحمدخاتمی با عنوان دیالوگ را تقدیم وی کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس جمهور /پایانی /:به قول هایم وفادارم


به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رئیس جمهور در ادامه با اشاره به این‌که نفت و گاز به ویژه در حوزه مشترک جزء اولویت‌های مهم دولت است خاطر نشان کرد: در گاز قدم‌های مهمی را امسال به ثمر می‌رسانیم و 140 میلیون متر مکعب به تولید گاز اضافه می‌کنیم، همچنین در زمینه نفت اقدامات خوبی انجام شده است که جزء اولویت‌ها است.

روحانی به اهمیت تعادل بخشی در انجام پروژه ها و طرح ها اشاره کرد و گفت: گاهی در یک مسئله قدمهای زیادی برداشته می‌شود و یک جای دیگر اقدامات بسیار کم است که باید تعادل بخشی در آن رعایت شود و ما این مسئله را در برنامه ششم دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به این‌که مسئله تورم را روزانه دنبال می کنم، تصریح کرد: بانک مرکزی می تواند شهادت دهد مسئله تورم را روزانه به صورت دقیق بررسی می‌کند و در موضوع خروج از رکود از اول ماه رمضان هر روز به دقت آن را دنبال کرده اند.

رئیس جمهور همچنین تصریح کرد: دربخش یارانه ها نیز وقت زیادی صرف انجام هدفمندی در مسیر درست کرده ایم.

رئیس دولت یازدهم در ادامه به اهمیت مسائل اجتماعی و سیاسی و حقوق شهروندی مردم اشاره کرد و گفت: مردم باید احساس راحتی کنند اما بدانند در برخی موارد دولت به تنهایی نمی تواند کار را تمام کند و اقتضای حکومت این است که با اجماع نظر و هماهنگی قوای دیگر و جلب نظر دیگران به نقطه مطلوب برسیم.

روحانی با تاکید بر این‌که من هیچ چیز را فراموش نکرده ام و به قول هایم وفادارم خاطر نشان کرد : از ملت به خاطر حمایت هایشان واز کارآفرینان به خاطر تلاش هایشان و همچنین از دانشگاهیان ومتخصصان به خاطر تذکرات و نقد هایشان تشکر می کنم؛ چرا که 14 معصوم بیشتر نداریم و ممکن است هر کدام از ما خطا کنیم که باید به ما متذکر شوند.

وی همچنین از سیاسیونی که همه قواعد بازی را مراعات می‌کنند تشکر کرد و گفت:‌در این دولت از همه جناح ها حضور دارند و من با همه جناح ها کار می کنم.

رئیس جمهور با تاکید بر این‌که نباید اجازه دهیم آرایش خشم در کشور به وجود آید گفت: آرایش کشور باید بر اساس آرامش ،‌همکاری و همدلی و کمک به یکدیگر در مسائل مهم کشور باشد تا به کمک همه جناح ها و مردم به نقطه مطلوب برسیم.

روحانی همچنین از بنیاد شهید و جانبازان تشکر کرد و گفت: دولت در این رابطه قدم های مهمی برداشته است و بدهکاری ها به این طیف از جامعه ما که از سال 86 مانده بود به شکر خدا در سال گذشته در دو نوبت مهرماه واسفندماه پرداخت شده است.

روحانی افزود:1700 میلیارد تومان از بدهی های دولت به خانواده شهدا و جانبازان باقی مانده بود که نسبت به آزادگان و جانبازان همه آنها پرداخت شده است و نسبت به خانواده شهدا نیز ان شاالله تا آخر مهرماه همه را پرداخت می کنیم.

رئیس جمهور ضمن گرامیداشت یاد امام و شهدا گفت: به خاطر سلامتی وحضور مقام معظم ***** بعد از طی دوران نقاهتشان در جمع مردم خوشحال هستیم و امیدواریم سلامت ایشان توفیقات روز افزونشان را مستدام کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
صدرنشین خواسته‌های راهی رییس جمهور چیست؟


با گذشت یک هفته از مصوبات جدید ریلی ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی، رییس جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم بار دیگر توسعه ریلی را اولویت اصلی اقتصادی دولت اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روحانی شب گذشته از دو اولویت راهی سخن گفت که در توسعه زیربنای کشور اهمیت بسیاری دارند و رونق اقتصادی را تسهیل می کنند: یکی توسعه و گسترش ناوگان ریلی و دیگری تجهیز و گسترش نقش مناطق در اقتصاد.

به گفته رییس جمهور توسعه ناوگان ریلی کشور اولویتی است که باتوجه به اشباع شدن جاده‌های ایران از اهمیت بالایی برخوردار است.

گسترش سهم این بخش در ترانزیت کالا و اتصال تمام نقاط اقتصادی مهم به شبکه ریلی از برنامه هایی است که از روزهای نخست در راس طرح‌های اقتصادی دولت قرار داشته و حالا رییس جمهور از پیگیری ویژه بعضی از آن‌ها خبر می دهد.

روحانی در صحبت های خود به اهمیت اتصال ریلی ایران به کشورهای همسایه نیز پرداخت و بار دیگر اعلام کرد: به زودی خط ریلی ایران به ترکمنستان و از آن سو به کشورهای آسیای میانه متصل خواهد شد.

همچنین طرحی موازی نیز بنا است قطارهای ایران را به خطوط ریلی آذربایجان وصل کند.

به اعتقاد رییس جمهور‌ این اتفاق نه تنها در توسعه زیربناهای راهی کشور نقش بسزایی ایفا می کند که حتی در کاهش فشارها بر ناوگان جاده‌ای و بالا بردن نقش خطوط ریلی به عنوان خطوطی امن و کم هزینه موثر خواهد بود.

از سوی دیگر روحانی معتقد است در صورت بالا بردن توان بنادر مهم اقتصادی کشور و البته افزایش تعداد آن‌ها می توان نقش اقتصادی ایران در منطقه را ارتقا بخشید و با محور قرار دادن ترانزیت خارجی یکی از ابعاد مهم در رونق اقتصادی را به وجود آورد.

این صحبت‌های رییس جمهور در حالی مطرح می‌شود که در جلسه هفته گذشته ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی دولت چند طرح ریلی بزرگ از جمله دو خطه شدن خطوط پر تردد و طرح‌های راه آهن سریع السیر را مورد بررسی قرار داد و برای تسهیل منابع مالی آن ها راهکارهایی از جمله حمایت صندوق توسعه ملی را پیش بینی کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مزایای تجارت الکترونیکی و روند آن در کشور


عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر نیاز کشور در حوزه خدمات و تجارت الکترونیکی اظهار کرد: تمام کشورهای بزرگ و صنعتی دنیا از مسیری که ایران برای توسعه تجارت الکترونیکی طی می‌کند، رفته اند و ایران به تدریج به جایگاه واقعی خود در این حوزه نزدیک می‌شود.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، محمود نشاطی با اشاره به مزایای تجارت الکترونیکی و روند رو به رشد آن در کشور گفت:‌ ذات خدمات و تجارت الکترونیکی باعث می‌شود مشتریان با سرعت بیشتر، هزینه کمتر و کیفیت مناسب‌تری خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند. ضمن آن‌که در اکثر مواقع رضایت از دریافت خدمات به صورت الکترونیکی به مراتب بیشتر خواهد بود.

وی با بیان نقش تجارت الکترونیکی در رونق خرید و فروش‌های صورت‌گرفته در دنیای مجازی اذعان کرد: یکی از اقدامات موثر در این حوزه که چند سالی است آغاز شده، فروش اینترنتی خودرو است؛ بدون شک با توجه به شرایط غیرحضوری اینگونه خریدها تنها کافی است خریداران، فرایندی را که پنج سال پیش برای خرید خودرو طی می‌کردند، با شرایط فعلی مقایسه کنند و متوجه خواهند شد که با صرف مدت زمان کوتاهی بدون هرگونه تردد در سطح شهر و تنها با استفاده از رایانه و اینترنت در منزل یا محل کار، می‌توانند برای خرید ماشین دلخواه خود اقدام کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: به طور قطع با توجه به مزایای مختلف اینگونه خدمات، در آینده نزدیک شاهد رونق خرید و فروش های اینترنتی خواهیم بود.

نشاطی در پاسخ به این پرسش که آیا تجارت الکترونیکی در فروش خودرو به مشتری واقعی هم موثر خواهد بود یا خیر ‌اظهار کرد: پیش فروش و پرداخت اینترنتی خودرو نقش زیادی در رساندن خودرو به‌دست مصرف‌کننده واقعی دارد، زیرا به‌واسطه خرید اینترنتی این امکان برای خریدار فراهم می‌شود که بطور مستقیم از خودروساز خرید نماید و می‌توان گفت بستر اینترنتی شرایط برابری برای خرید همگان فراهم آورده است.

وی در عین حال گفت: به‌واسطه مسایل مختلف از جمله سرعت پهنای باند اینترنت، نحوه عرضه و حجم بالای متقاضیان خرید خودرو در شرایط خاص بازار و حتی مواردی که شاید در استفاده از درگاه‌های اینترنتی بانکی اتفاق بیفتد، عملیات خرید اینترنتی دچار نقصان و یا افت سرعت می‌شود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: این گونه مسایل در تمام کسب و کارهای جدید طبیعی است و مجموعه‌های فعال در این زمینه باید بهبود روال‌های فروش و ارتقاء وضعیت فنی را به طور مستمر دنبال نمایند.

وی با بیان این که تامین سریع نیازمندی های مشتریان باعث رونق خدمات و تجارت الکترونیکی حتی در زمینه فروش خودرو خواهد شد، اظهار کرد: روندی که هم اکنون ایران در تجارت الکترونیکی طی می‌کند، روند رو به رشدی است و با برنامه‌ریزی بهتر و تامین زیرساخت‌های این امر، در آینده نزدیک شاهد رونق روز افزون تجارت الکترونیکی و خرید و فروش‌های اینترنتی در سطح کشور خواهیم بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد
لزوم تناسب رشته‌های دانشگاهی با نیاز بازار کار/ توجه صرف به تحصیلات دلیل کاهش نیروی کار
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با تأکید بر ضرورت تناسب رشته‌های دانشگاهی با نیاز بازار کار گفت: در شش ماهه نخست امسال 459 هزار و 82 کارت هوشمند مهارت صادر شده است.


13930109000143_PhotoA.jpg

کورش پرند در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارسبا اشاره به ارائه آموزش مهارت‌های پیشرفته برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی افزود:باید حداکثر بهره برداری از ظرفیت‌های دانشجویان انجام و به توانمندی‌های آنان جهت داده شود.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با تأکید بر مهارت گرایی به جای مدرک گرایی بیان داشت: امروز در تمام دنیا فردی که تجربه، مهارت، سلامت و سواد داشته باشد می‌تواند صاحب شغل شود.

وی تأکید کرد: در واقع توجه صرف به تحصیلات دانشگاهی عامل کاهش نیروی کار در کشور است.

*لزوم آموزش مهارت‌های زندگی و اشتغال در دانشگاه

وی در خصوص اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اظهار داشت: دانشجویان ما اگرچه در مقایسه با سایر کشورها از سطح دانش بالایی برخوردار هستند اما باید روی بینش مهارتی آنها هم کار شود.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: در دانشگاه‌ها علاوه بر آموزش‌های سخت یا فنی و حرفه‌ای به آموزش‌های نرم که شامل مهارت‌های زندگی و اشتغال است نیز نیاز داریم تا در مجموع به نتیجه مطلوب برسیم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تغییر هرم دانشگاهی کشور و تمایل فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به ادامه تحصیل در سطوح تحصیلی بالاتر بر ضرورت تناسب رشته‌های دانشگاهی با نیاز بازار کار تأکید کرد.

پرند، حاشیه نشینی را یکی از معضلات بیکاری در روستاها عنوان کرد و افزود: بروز این معضل، مشکلاتی به دنبال خواهد داشت بنابراین باید به بحث آموزش‌های حوزه کشاورزی و روستایی توجه بیشتری شود.

*اعطای مجوز تأسیس آموزشگاه آزاد در کشورهای خارجی

وی درباره برنامه‌های فنی و حرفه‌ای در حوزه بین‌المللی گفت: این سازمان دارای سند راهبردی مهارت و فناوری است، راهبرد اول این سند حضور در عرصه بین‌الملل است و در این راستا در حوزه بین‌المللی سیاست جدیدی را با عنوان دیپلماسی مهارت مطرح کرده‌ایم.

رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در ادامه گفت: مجوز تأسیس آموزشگاه آزاد در کشورهایی همچون امارات، مالزی، کویت، عراق و اقلیم کردستان عراق صادر شده و آمادگی داریم این همکاری را با سایر کشورها نیز داشته باشیم.

*صدور حدود 460 هزار کارت هوشمند در سال جاری

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به توزیع کارت هوشمند مهارت از اواخر سال قبل افزود: فرآیند طراحی ساختار و تولید سامانه‌های سخت افزاری و نرم افزاری کارت‌های هوشمند مهارت از تابستان سال 1392 آغاز شد و در شش ماهه نخست امسال 459 هزار و 82 کارت هوشمند مهارت صادر شده است.

وی تصریح کرد: فرآیند طراحی ساختار و تولید سامانه‌های سخت افزاری و نرم افزاری و صدور کارت‌های هوشمند مهارت در راستای استقرار دولت الکترونیک و استاندارد سازی، اصلاح و بهبود روش ها و فرآیندها و با اهداف بازنگری، اصلاح و بهینه سازی الگوهای ارزشیابی مهارت در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور انجام شده است.

به گفته وی، تجمیع اطلاعات گواهینامه‌های مهارتی فرد در یک کارت هوشمند، ارتقای سلامت و امنیت گواهینامه‌های مهارت، جلوگیری از اقداماتی مثل جعل و حذف فرآیندهای کاغذی از جمله دستاوردهای صدور گواهینامه‌های مهارتی در قالب کارت‌های هوشمند است.

انتهای پیام/ک

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930720001155#sthash.IK8gbcSL.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
سفیر ژاپن: امیدوارم مردم ایران از کنسرت کیتارو لذت ببرند


سفیر ژاپن در تهران گفت: برگزاری کنسرت های ژاپنی در هفته فرهنگی این کشور در ایران می‌تواند زمینه‌های مناسبی را برای گسترش روابط فرهنگی دو کشور فراهم کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کوجی هانه دا پنجشنبه شب در مراسم افتتاحیه هفته فرهنگی ژاپن در فرهنگسرای نیاوران ضمن ابراز خرسندی از حضور سفرا و مسوولان فرهنگی در این مراسم گفت: خوشحالم از این که امسال هم مانند سال گذشته هفته فرهنگی ژاپن را در ایران برگزار می‌کنیم.

وی با اشاره به شباهت‌های فرهنگی میان ایران و ژاپن خاطر نشان کرد: با توجه به شباهت‌های عمیقی که بین فرهنگ ایران و ژاپن وجود دارد اقدام به برگزاری برنامه‌های فرهنگی کردیم تا مردم بیشتر با فرهنگ، ادب و آداب و رسوم یکدیگر آشنا شوند.

سفیر ژاپن در ایران ادامه داد: به مناسب هفته فرهنگی ژاپن از سه نوازنده ژاپنی برای نواختن موسیقی این کشور دعوت کردیم. خوشحالم که بگویم ایران و ژاپن سازهای مشابه زیادی دارند؛ چرا که گفته می‌شود بیش از هزار سال پیش از طریق جاده ابریشم برخی از سازها از ایران به ژاپن رفته است.

هانه دا با اشاره به برگزاری کنسرت کیتارو تاکید کرد: این نوازنده ژاپنی یک نابغه است و من امیدوارم مردم ایران از کنسرت‌های او که با الهام از موسیقی ایران گرفته می‌شود لذت ببرند.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از مراسم هفته فرهنگی ژاپن علی مرادخانی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در این مراسم حضور داشت با اشاره به زمانی که در بخش موسیقی مسوولیتی را به عهده داشته است گفت: در آن زمان من نیز از گروه موسیقی ژاپن دعوت کردم تا در ایران کنسرتی را اجرا کنند که بسیار موفق بودند. امروز هم خوشحال هستم که می بینم گروه های موسیقی ژاپنی برای آشنایی هر چه بیشتر مردم ما با موسیقی و فرهنگ ژاپنی به ایران سفر کردند و از سفیر نیز برای برگزاری این مراسم سپاسگزار هستم.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته نیز پذیرای هنرمندان خوبی از کشور ژاپن بودیم و تاکید می‌کنم که ارتباط فرهنگی راه مهمی در جهت گسترش روابط دو کشورها است؛ به ویژه برای کشورهایی مانند ایران و ژاپن که سال‌های سال در امور فرهنگی و اقتصادی با یکدیگر مراوده و ارتباط داشته‌اند.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه دولت جدید خواهان گسترش روابط فرهنگی میان ایران با سایر کشورهاست خاطر نشان کرد: خوشبختانه در دوره‌ای هستیم که دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران قوی است و تقاضاهای بسیاری از سوی کشورها برای گسترش روابط فرهنگی و افزایش سطح ارتباطات وجود دارد. همچنین خرسندیم که ژاپن در راستای افزایش سطح روابط فرهنگی با ایران بسیار خوب ظاهر شده است.

وی در پایان با ابراز امیدواری از این که هفته فرهنگی ژاپن بتواند باعث افزایش تعاملات فرهنگی دو کشور شود گفت: امیدواریم در فستیوال ها و کنسرتهایی که به مناسبت هفته فرهنگی ژاپن در ایران برگزار می‌شود برنامه‌ریزی‌های خوبی صورت بگیرد و مردم به خوبی با فرهنگ این کشور آشنا شوند.

به گزارش ایسنا در بخشی از مراسم هفته فرهنگی ژاپن که توسط سفارت این کشور در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد کنسرت موسیقی سنتی ژاپن برگزار شد که درانتهای آن نیز سرود ملی ایران به وسیله سازهای سنتی ژاپنی نواخته شد.

همچنین قرار است در روستای 23 الی 26 مهر کنسرت بزرگ کیتارو، نوازنده ژاپنی و در 24 مهرماه نیز قرار است روز جشنواره سنتی ژاپن به نام اوما تسوری در فرهنگسرای اندیشه برگزار شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون ساماندهی امور جوانان تاکید کرد
بیکاری عامل خشونت، اعتیاد و طلاق



معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: متاسفانه با وجود تمام توانمندی‌هایی که در جوانان دیده می شود، مشکلات متعددی در زمینه بیکاری داریم و آمار و ارقام نگران کننده است. خشونت، اعتیاد و طلاق سه عاملی است که از بیکاری سرچشمه می گیرد.



به گزارش سرویس «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر محمود گلزاری در اولین نشست کمیته تخصصی اشتغال که با حضور دکتر نداف - مسئول کمیته اشتغال و مسکن، نمایندگان دستگاه‌های دولتی و کارآفرینان برگزار شد، آمار بیکاری در کشور را نگران کننده دانست و مسئله اشتغال جوان را مهم ترین عامل بروز مشکلات اجتماعی خواند.



وی افزود: متاسفانه 22 درصد از ازدواج‌ها در کشور به طلاق منجر می‌شود که در کلان شهرها این رقم به 35 درصد هم می رسد. 80 درصد طلاق‌ها زیر 35 سال است. بین 40 تا 60 درصد جوانان در بعضی از استان‌های کشور بیکار هستند و از همه بدتر اینکه رابطه میزان تحصیلات و بیکاری رابطه معکوس شده و آمار تحصیل کرده‌های بیکار ما بیشتر از بی سوادها یا کم سوادها است.



گلزاری با اشاره به این موضوع که اشتغال، عزت اجتماعی و اعتماد به نفس را به همراه دارد و جوان را وارد چرخه مسئولیت پذیری می‌کند، دلیل اکثر بحران‌های اجتماعی را بیکاری دانست.



وی با تاکید بر لزوم ورود جوانان به بازار آزاد و فعالیت‌های غیردولتی گفت: جوانان نباید فقط منتظر کارهای دولتی باشند، دولت توان اینکه برای همه کار دولتی فراهم کند را ندارد، حتی درگیر تورم نیروهای ناکارآمد خود هم که از گذشته در بدنه دولت قرار گرفته اند، شده است پس نباید برای استخدام نیروهای جدید به دولت و کارهای دولتی تکیه کرد.



معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر ترویج فرهنگ اشتغال پذیری به جای اشتغال‌زایی، گفت: 6 عامل وجود دارد که در فرهنگ اشتغال پذیری به جوان چون ایجاد انگیزه، توجه به استعداد، آگاهی یافتن، ابتکار عمل، اعتماد به نفس و استقامت در شرایط سخت کاری کمک می کند.



در ادامه جلسه نداف - مسئول کمیته اشتغال و مسکن- آماری از وضعیت موجود معضل بیکاری ارائه داد و اظهارکرد: نرخ بیکاری در حال حاضر 26 درصد است که در برخی استان‌ها این آمار چشمگیرتر است، مثل استان لرستان که 50 درصد بیکار دارد. آمار بیکاری زنان خیلی بیشتر است. ما نیروی تحصیلکرده را وارد جامعه می کنیم ولی فضایی برای جذب در بازار کار مهیا نیست.



به گزارش ایسنا، اولین جلسه کمیته تخصصی اشتغال با هدف بررسی راهکارهای جلوگیری از افزایش آمار بیکاری و ساماندهی اشتغال جوانان سراسر کشور برگزار شد و در آن جزئیات پروژه پژوهشی مشترکی بین وزارت ورزش و جوانان و یونیسف مطرح شد که طی آن به بحث تحقیقی اشتغال پذیری و فرهنگ کار پرداخته می شود.



انتهای پیام
 
بالا