• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تاجران کالاهای بی‌کیفیت چینی در لیست سیاه
300 فراورده لبنی در سطح کشور مورد بازرسی ویژه قرار گرفت و در نهایت مشخص شد که به صورت کلی حدود 5درصد از محصولات دارای چربی گیاهی غیرمجاز بوده است

طی سال‌های اخیر موضوع استاندارد در بین خانواده‌های ایرانی جایگاه بیشتری پیدا کرده است و تولید‌کنندگان نیز برای داشتن نشان استاندارد پیشقدم شدند. اما در این میان بخش‌هایی هم هستند که به علامت استاندارد اطمینان ندارند. شاید این اطمینان نداشتن به دلیل اتفاق‌هایی بود که در حوره سلامت کشور و برخی موضوعات دیگر رخ داد. جدیدترین پیشامد، وجود روغن گیاهی در محصولات لبنی بود و هشدار وزیر بهداشت به مردم که شیر نخورند. هر چند با گذشت دو ماه وجود روغن پالم به صورت انبوه در محصولات لبنی تکذیب شد و حتی عنوان شد روغن گیاهی در ماست و پنیر بوده است اما این امر در نهایت باعث کاهش اطمینان مردم به محصولات لبنی شد. از این قبیل اتفاق‌ها در کشورمان بارها رخ داده است.

نیره پیروز بخت، رئیس سازمان ملی استاندارد در گفت‌و‌گو با ایران، ضمن اشاره به روغن گیاهی به الزام‌های جدید سازمان استاندارد برای خودروسازان، مشکل دار بودن بنزین پتروشیمی‌ها، فهرست سیاه برای تاجران ایرانی و ممانعت از واردات ده برند خودرو کره‌ای و اروپایی اشاره‌ای داشت که در ادامه از نظرتان می‌گذرد:
ماجرای روغن گیاهی که مردم به عنوان پالم آن را می‌شناسند به کجا رسید؟

زمانی که وزارت بهداشت وجود روغن پالم را در شیر اعلام کرد و به مردم هشدار داد که محصولات لبنی پرچرب خریداری نکنند، ‌سازمان ملی استاندارد میزان مصرف روغن گیاهی در محصولات لبنی را زیاد ندانست و گفت مردم نگران نباشند.

خوشبختانه فضای متشنج آن زمان آرام شده است و دیگر مانند ماه‌های گذشته مردم نگرانی ندارند، چرا که متوجه شدند موضوع روغن گیاهی آنگونه که مطرح شد در کارخانجات محصولات لبنی رواج پیدا نکرده بود. مطرح شدن استفاده از روغن پالم در محصولات لبنی تهدیدی بود که به فرصت تبدیل شد، چرا که دست‌اندرکاران امور بهداشت و ایمنی به این نتیجه رسیدند که به سلامت و بهداشت مردم بیش از گذشته توجه کنند. دوم آنکه هماهنگی سازمان‌ها با یکدیگر بیشتر شد و هم برای رشد استانداردسازی کالاها حرکت می‌کنند. همه باید دست به دست هم بدهیم نه اینکه هر کس در جبهه خود کار کند. این همان هدف متعالی است که در فعالیت کاری بخش‌هایی چون استاندارد و بهداشت قید شده است.

در بیانیه مشترک بین ما و وزارت بهداشت مشخص شد همکاری‌های جدیدی آغاز شده است. در مورد روغن گیاهی باید بگویم طبق آخرین بررسی‌های صورت گرفته درصد ناچیزی از محصولات لبنی دارای چربی گیاهی بود و مابقی محصولات لبنی چربی حیوانی داشته است. طی این مدت که موضوع پالم مطرح شد (اوایل مرداد)سازمان ملی استاندارد بازرسی ویژه بازار را طی یک‌ماه انجام داد. تمام محصولات لبنی سراسر کشور در این طرح ویژه مورد بررسی قرار گرفت و تمام مواردی که مشکل داشتند از سطح بازار جمع‌آوری و خط تولید کارخانه متوقف شد. خوشبختانه بازرسی‌های ما و وزارت بهداشت نشان داد مسأله استفاده از روغن گیاهی در محصولات لبنی زیاد نبوده است و با تعداد محدود آنها (متخلفان)‌ برخورد شد. در این امر نیز مسئولان وزارت بهداشت با ما همراه بودند. 300 فرآورده لبنی در سطح کشور مورد بازرسی ویژه قرار گرفت و در نهایت مشخص شد که به صورت کلی حدود 5 درصد از محصولات دارای چربی گیاهی غیرمجاز است. چربی گیاهی غیرمجاز فقط پالم نیست. زمانی‌که به محصولی اجازه داده نمی‌شود چربی گیاهی استفاده کند، لذا وجود هرگونه چربی گیاهی تخلف محسوب می‌شود. سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت با متخلفان برخورد کرده است و اسامی آنها به مراجع قضایی ارسال شده است. لذا اعلام نکردن اسامی آنها دلیل بر برخورد نکردن ما نیست.

مراجع قضایی باید به صورت ویژه با متخلفان این حوزه برخورد کند. این اطمینان را به مردم می‌دهم که تمام خطوط محصولات لبنی که چربی گیاهی استفاده کردند تعطیل شد. در مجموع توصیه‌ام به مردم این است که لبنیات چرب و غذاهای چرب مصرف نکنند. وزارت بهداشت در این خصوص باید سیاستگذاری کند تا استفاده از چربی‌ها در کشور کاهش پیدا کند. در حال حاضر مردم می‌توانند بدون دغدغه لبنیات خریداری کنند. از ابتدای مهرماه هم تولیدکنندگان پایبند به استفاده نکردن از پالم در محصولات لبنی هستند و هم مطابق با 350 مورد نمونه‌گیری از سطح بازار خوشبختانه مشکلی در محصولات لبنی وجود ندارد.
دو گانگی بین صحبت‌های مسئولان سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت باعث بی‌اعتمادی مردم شد.

ما امیدواریم این دوگانگی دیگر وجود نداشته باشد. البته معتقدم از ابتدا چنین دوگانگی وجود نداشت. سازمان ملی استاندارد از 300فراورده محصولات لبنی تنها به 8 محصول اجازه استفاده از روغن گیاهی را داده بود. لذا کارخانجاتی که غیر از این عمل کردند متخلف بودند. حالا 7 (‌به غیر از بستنی) محصول لبنی تا مشخص شدن وضعیت استاندارد جدید که با همکاری سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت است هم مجاز به استفاده از چربی گیاهی نیستند. وقتی 8 محصول لبنی مجاز به استفاده از چربی گیاهی شدند تمام بخش‌ها از جمله وزارتخانه‌های بهداشت و جهاد کشاورزی اجماع داشتند و سازمان ملی استاندارد تنها تصمیم گیر نبود.
احتمال تکرار اینکه وزارت بهداشت یا مجموعه‌های دیگر آلوده بودن یک فراورده را اعلام کنند وجود دارد؟

خیر، دیگر چنین اتفاق‌هایی تکرار نخواهد شد، چرا که دو مجموعه وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد کاملاً با هم هماهنگ شده‌اند و از پتانسیل یکدیگر استفاده خواهند کرد.
تفاهمنامه بین سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت در راستای همین موضوع است؟

تأکید ما در تفاهمنامه با وزارت بهداشت در مورد مفاهیم واقعی یکسری از موضوعات است.
امکان واگذاری بعضی از کالاها به وزارت بهداشت وجود دارد؟

احتمال دارد. اختلاف بین دو مجموعه مفاهیم استاندارد و مقررات فنی است. وقتی بحث پیوستن به سازمان تجارت جهانی مطرح است کشورها با مشکل مواجه می‌شوند. اگر این اختلاف حل شود نگرانی بابت تداخل مسائل و موازی کاری که داریم حذف می‌شود. در تمام دنیا استانداردها از یک مسئول واحد برخوردارهستند. **** استاندارد باید در تمامی کشور اتفاق بیفتد. در تمام دنیا استاندارد‌ها مشخص است. بر این اساس برخی از کالاها تابع ضوابط استاندارد ملی ایران هستند که مسئولیتش با ماست. یک تعداد هم تنها مقررات فنی است. به عنوان مثال زمانی که بحث مناقشه برنج مطرح شد، ‌فلزات سنگین جزو مقررات فنی بود که وزارت بهداشت مسئولیت آن را داشت. اما مطابق ماده 4 قانون، سازمان استاندارد می‌توانست به لحاظ حفظ ایمنی و سلامتی مردم به مواردی که استاندارد اجباری نیست ورود پیدا کند.

بنابراین آن زمان ما در این حوزه ورود پیدا کردیم. مقررات فنی بر عهده سازمان‌ها و وزارتخانه‌های ذیربط است. اما تعدادی از کالاها هستند که هم مقررات فنی دارند و هم استاندارد. مانند وضعیت فعلی برنج که هم مقررات فنی بر آن حاکم است هم استاندارد. این موارد در تفاهمنامه با وزارت بهداشت قید خواهد شد. کالاها به دسته‌های مختلف احصا و طبقه ‌بندی می‌شوند. کالایی که وزارت بهداشت می‌تواند به ما و بالعکس کالاهایی که سازمان استاندارد می‌تواند به وزارت بهداشت واگذار کند. در این صورت دیگر هیچ تداخل کاری وجود نخواهد داشت. همچنین در مورد کالاهایی که دو مجموعه محدودیت قانونی دارند فرایند را ساده خواهیم کرد. وزارت بهداشت مسئول فنی می‌گیرد و ما مسئول کنترل کیفی و در نهایت هر دو بخش یکی می‌شود و از این پس یک نتیجه آزمون در مورد تمام کالاها خواهیم داشت. در مذاکرات اولیه موارد یاد شده به توافق رسیده است. ما مواظب سلامت مردم هستیم اما در عین حال سیاست ما این بود که مردم را نگران نکنیم. به عنوان نمونه سال 91 بسیاری از کارخانجات سوسیس و کالباس و خمیر مرغ را تعطیل کردیم، ‌اما این خبر را رسانه‌ای نکردیم تا مردم نگران نشوند.
در300 فراورده لبنی که اخیراً مورد آزمایش قرار گرفت نتیجه شما با وزارت بهداشت یکسان بود؟

بله. خوشبختانه مشترکات ما زیاد بود. فقط در یک واحد تولیدی اختلاف داشتیم و مابقی همه مشترک بود.

موضوع بازنگری در استاندارد مصرف روغن گیاهی که در 8فراورده لبنی که پیش از این مشکلی نداشت به کجا رسید؟

در مجموع قرار شد هیچ واحد تولیدی محصولات لبنی از روغن گیاهی استفاده نکند. منتهی فرایند ما با وزارت بهداشت فرق می‌کند، چرا که باید استاندارد تغییر کند. خوشبختانه این امر در حال بازنگری است. لذا از بین 8فراورده (به غیراز بستنی) به 7فراورده دیگرپروانه داده نمی‌شود. ممنوعیت استفاده از روغن گیاهی هیچ واحد تولیدی را دچار مشکل نمی‌کند و واحد‌ها می‌توانند روغن حیوانی مصرف کنند.

سازمان حفاظت محیط زیست چندی پیش اعلام کرد آلایندگی پتروشیمی‌ها ثابت شده است، در این خصوص سازمان استاندارد چه نظری دارد؟

ما در بازه زمانی که بنزین پتروشیمی‌ها استفاده می‌شد متأسفانه فعالیتی در زمینه بنزین نمی‌کردیم. تفاهمنامه‌ای در سال 84 امضا شده بود که طبق آن وزارت نفت مسئول کنترل کیفیت بنزین شد. در آن زمان هیچ کاری انجام نمی‌دادیم اما در بعضی کنترل‌های تصادفی ما هم مشاهده کرده بودیم که بنزین در حد یورو 4 نیست. اما چون مسئولیتی در این زمینه نداشتیم، ‌ورود نکردیم. در حال حاضر بنزین وارداتی را بررسی می‌کنیم و خوشبختانه در این خصوص مشکلی وجود ندارد. البته چند محموله مشکل داشت که در این زمینه اطلاع‌رسانی شد. بنزین پتروشیمی تولید داخل مشکلاتی دارد اما باید به سازمان ملی استاندارد اجازه ورود داده شود. ما حاضریم با وزارت نفت تمام بنزین پالایشگاه‌ها و بنزین وارداتی را بررسی کنیم.

در حال حاضر سازمان استاندارد و مسئولان وزارت نفت بر این عقیده هستند که کنترل کیفی بنزین باید توسط سازمان استاندارد انجام شود. منتظر مصوبه شورای عالی استاندارد هستیم و این مصوبه را تا آبان ماه دریافت خواهیم کرد. آزمایش رسمی بنزین توسط سازمان استاندارد از آبان ماه آغاز شود. در صورتی که نگرانی نسبت به کیفیت بنزین داخلی نیز وجود داشته باشد از بازار نمونه‌برداری تصادفی خواهیم کرد و علاوه بر این، بنزین تولید پالایشگاه‌ها نیز مورد آزمون قرار خواهد گرفت. با این اوصاف بزودی کنترل کیفیت بنزین وارداتی و تولید داخل به سازمان استاندارد سپرده می‌شود. در صورتی که نگرانی نسبت به کیفیت بنزین داخلی نیز وجود داشته باشد از بازار نمونه‌برداری تصادفی خواهیم کرد و علاوه بر این، بنزین تولید پالایشگاه‌ها نیز مورد آزمون قرار خواهد گرفت. تمام محموله‌های بنزین وارداتی باید دارای گواهی بازرسی در مبدأ باشند و کارشناسان سازمان استاندارد نیز از کشتی‌های حاوی محموله بنزین نمونه‌برداری خواهند کرد. آزمایشگاه‌های بخش خصوصی همچنین آزمایشگاه‌های صنعت نفت نیز امکان کنترل کیفی بنزین را برای سازمان ملی استاندارد دارند. با توجه به اهمیت کیفیت بنزین، کنترل‌های سازمان استاندارد به طور مرتب و بدون محدودیت زمانی انجام خواهد شد.
یکی از مشکلاتی که در تجارت با کشورهای همسایه وجود دارد کیفیت پایین محصولات داخلی است، در این خصوص اقدام جدیدی صورت گرفته است تا بتوان‌ به‌واسطه استانداردهای سختگیرانه بازارهای همسایه را حفظ کرد؟

یکی از دلایلی که باعث شد بازار عراق را از دست بدهیم ورود کالاهای بی‌کیفیت به آن کشور بود. ما تغییری در جهت کاهش کنترل‌های استاندارد در مرزها بخصوص عراق نداشتیم. اما کشوری مانند عراق خودش دستخوش تحولات سیاسی شد. آنها خودشان ضوابط خود را کم کردند و مانند گذشته سختگیرانه عمل نمی‌کنند اما تولید‌کنندگان داخلی با ‌وجود کاهش سختگیری‌های آنها سطح کیفی محصولات خود را پایین نیاوردند. هیچ شکایتی از سوی کشورهای همسایه در خصوص افت کیفیت محصولات ایران نداشتیم. اکنون در خصوص ترکیه هم فعالیت‌های مشترک آغاز شده است که علامت استاندارد ایران اگر روی کالای باشد، آنها بپذیرند. در دنیا گواهی محصول و گواهی انطباق تعیین می‌کند. اگر گواهی انطباق بر مبنای یک استاندارد قابل قبول به کشورهای مقابل بدهیم خیلی راحت می‌توان به موضوع صادرات پرداخت.

از سال‌های گذشته بحث ممنوعیت واردات کالاهای بی‌کیفیت از چین مطرح شد اما با‌وجود تمام این صحبت‌ها همچنان شاهد ورود کالاهای بی‌کیفیت به کشورمان هستیم و البته در این خصوص قرار بود تاجرانی که کالای بی‌کیفیت وارد کردند و حتی تولید‌کننده چینی در فهرست سیاه قرار گیرند. اما این امر هنوز عملیاتی نشده است. علت این مشکل چیست؟

چینی‌ها دنبال این مطلب بودند که تنها خودشان کالاهای صادراتی به مقصد ایران را بازرسی کنند اما سازمان استاندارد با این امر مخالفت کرد. آنها پیشنهاد دادند نهاد بازرسی دولت چین (نهادی است که از طرف دولت گواهی بازرسی می‌دهد) کالاهای صادراتی را بازرسی کنند این در شرایطی است که ما در کشورهای مختلف، ‌شرکت‌های بازرسی عدیده‌ای داریم که آنها می‌توانند کنترل و بازرسی را انجام دهند. به همین دلیل این طرح نتوانست موفقیت‌آمیز باشد. حال مذاکرات اولیه برای اجرایی شدن دوباره این امر آغاز شده است که هم نهاد عنوان شده و هم شرکت‌های مدنظر ما کار بازرسی را انجام دهند. معتقدم که باید به ضوابط سال 89 برگردیم آن زمان این اتفاق خوب افتاد که تعداد اقلام تحت پوشش استاندارد آنها افزایش پیدا کرد و به میزان 2011ردیف تعرفه‌ای رسید همچنین با قرار گرفتن تولیدکنندگان چینی در فهرست سیاه (تولید کنندگانی که کالای بی‌کیفیت تولید می‌کنند) موافقت شد، اما بعداً قبول نکردند. این امر را نمی‌توان تنها از سوی تولید‌کنندگان چینی دنبال کرد، تجار داخلی نیز باید همراهی‌های لازم را داشته باشند.

اگر تجاری را شناسایی کنیم که تخلف‌های اینچنینی مرتکب شدند مسئولان و متولیان امر تجارت همکاری کرده و فهرست سیاه برای این بخش نیز مدنظر قرار می‌دهند. با این اوصاف می‌توانیم بگوییم که فهرست سیاه برای تجار داخلی و تولید‌کنندگان خارجی که کالای بی‌کیفیت چینی وارد کشور می‌کنند، خواهیم داشت و ابطال کارت بازرگانی احیا می‌شود. افرادی که کارت بازرگانی یکبار مصرف دارند باید از چرخه تجارت حذف شوند. در مجموع دلیل تأکید ما به این امر بازرسی صرف آنها نمی‌تواند مانع ورود کالاهای بی‌کیفیت شود اما ما از نقاط ضعف تجارت درونی خودمان مطلع هستیم لذا نباید وظایف خود را بر عهده فروشنده بگذاریم شاید برای آنها یکسری از استانداردها مهم نباشد. به هر حال کالای بی‌کیفیت چینی در بازار وجود دارد. یک بخش از این کالاها مربوط به قاچاق است و بخش دیگر مشمول استاندارد اجباری نیست. اگر بتوان ردیابی کالاهای وارداتی در کشور داشته باشیم این موضوع می‌تواند مانع از واردات کالاهای بی‌کیفیت شود.
چرا سازمان ملی استاندارد از خودرو فاصله گرفته است؟

ما از این بخش فاصله نگرفته‌ایم.

گزارش‌های بازرسی کیفیت خودرو نشان از بهبود خودروهای تولیدداخل دارد اما مردم آن را قبول ندارند و معتقدند استاندارد باید سختگیرانه‌‌تر شود بخصوص در مورد خودروهای چینی که کیفیت آنها مناسب نیست. بر این اساس ممکن است به الزام‌های استاندارد صنعت خودرو اضافه شود؟

خودرو نباید تابع حکم دولتی باشد، البته این جمله برای تمام کالاها صدق می‌کند. وقتی یک کالا با حکم دولت بتواند برای اجرا شدن استاندارد مهلت بگیرد سازمان ملی استاندارد نمی‌تواند بدرستی به فعالیت خود بپردازد. سلامت و ایمنی مردم شوخی نیست که بخواهیم با دستورات مختلف کار را به عقب بیندازیم بخصوص صنعت خودرو که در این زمینه با مشکلاتی همراه است. در گذشته بدون حضور سازمان استاندارد مصوبه‌ای صادر می‌شد در صورتی که سازمان ملی استاندارد به عنوان متولی کیفیت باید دخیل باشد. مسأله دیگر که باید به آن اشاره کنم اختلاف بین استاندارد و کیفیت خودرو است. استاندارد یک ویژگی قابل قبول است ولی این ویژگی حداکثری نیست. از آن کمتر نباید باشد اما هر چه بالاتر رود، ‌وارد بحث کیفیت می‌شویم. کیفیت سه پارامتر دارد. یک ویژگی این است که استاندارد در آن دخیل است. دوم نوآوری و تنوع است که در خودرو و لوازم خانگی این پارامتر حکم می‌کند. استاندارد با کیفیت یکی نیست. تأیید استاندارد خودرو از بین هزارها قطعه و دهها مجموعه موجود است. ما کیفیت را کنترل می‌کنیم اما نمی‌توانیم در این زمینه برای خودروسازان الزام بگذاریم. البته در جلسات سیاستگذاری خودرو، خودروسازان برنامه‌های متعددی برای ارتقای کیفیت خودروهای تولید داخل دارند که باید به مرور زمان
اجرا شود.

یکی از کارهایی که سازمان ملی استاندارد در این حوزه می‌خواهد انجام دهد، بازنگری استاندارد خودرو است در این بخش می‌خواهیم سطح استانداردها را ارتقا دهیم. از آنجا که نارضایتی وجود دارد ما باید در استانداردها بازنگری کنیم. خوشبختانه سطح توقع و آگاهی مصرف‌کننده افزایش پیدا کرده است به همین دلیل مردم توقعشان از صنعت خودرو افزایش پیدا کرده است. از بین 52 استاندارد برای خودرو مواردی نیاز به بازنگری دارد که در این خصوص بزودی بازنگری‌ها انجام خواهدشد. دوم اینکه آزمایشگاه‌ها کامل و به روز شود.

همچنین از دست اندرکاران صنعت خودرو می‌خواهم که تست جاده‌ای خودرو راه‌اندازی شود. ما اگر مدعی خودروسازی هستیم باید به این موارد توجه کنیم. موضوع دیگر آنکه می‌خواهیم هر چیز دیگری که به ایمنی سرنشینان کمک می‌کند را برای خودروسازان الزامی کنیم.

بر این اساس، سه مورد به شورای عالی استاندارد پیشنهاد خواهد شد تا برای خودروسازان با هدف ارتقای ایمنی سرنشینان خودرو اجباری شود. امیدواریم در این زمینه‌ها دوباره خودروسازان مصوبه نگیرند. من به خودروسازان گفتم که دیگر از ما تقاضای تعویق انداختن نکنند مگر آنکه طبق برنامه خواستار تعویق باشند. استانداردهای ما بر اساس اروپا است لذا بر اساس الزام آنها حرکت خواهیم کرد. حتی در مورد خودروهای وارداتی نیز استاندارد اروپا را لحاظ می‌کنیم. برای واردکنندگان خودروهای چینی‌ها استانداردهای ما سخت است اما آنها مجبور به رعایت آن هستند. تا این خودروها استاندارد 52 گانه را پاس نکنند مجوز واردات به کشور را نخواهند داشت.

در خیلی از کشورها خودرو چینی به فروش می‌رسد اما این امر دلیل بر آن نیست که ما مجوز واردات را براحتی به آنها بدهیم. سازمان ملی استاندارد در مورد خودروهای وارداتی سختگیرتراست و اجازه واردات نمی‌دهد. بر این اساس فقط در تیرماه به 10 برند معتبر اجازه واردات ندادیم. این برند‌ها از کشورهای کره و حتی اروپا هم بود. از آنجا که کیفیت آنها خوب نبود و مطابق استانداردهای 52 گانه نبود مجوز واردات داده نشد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
زیباکلام: روحانی بیدی نیست که با این بادها بلرزد
احتمال دارد همان‌طور كه دولت خاتمی را فلج كردند، دولت روحانی را هم فلج كنند. ولی دو تفاوت اساسی بین شرایط فعلی و دوران اصلاحات وجود دارد؛ نخست اینكه رویكرد روحانی متفاوت از خاتمی است. او سعی می‌كند كه اصولگرایان میانه‌رو را نیز در كنار خودش حفظ كند.
کد خبر: ۴۴۰۶۶۰
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۶ - 09 October 2014
وقتی اصلاح‌طلبان در سال 84 عرصه را به رقیب خود واگذار کردند، خیلی خوب به این نتیجه رسیدند که تفرقه باعث این شکست شده است. پس عقلای قوم نشستند و برنامه‌ریزی کردند تا متحدتر و هماهنگ‌تر باشند. دانستند که باید از ظرفیت‌های مغفول‌مانده جریان اصلاح‌طلبی استفاده شود و با وجود محدودیت‌هایی که در مسیر اصلاح‌طلبان قرار داشت، تاکید شد که «خاتمی» برای آنها نماد این جریان سیاسی است و اصلاح‌طلبان توانستند شعارها و آرمان‌های اصلاح‌طلبی را در سخت‌ترین روزها و شرایط زنده نگه دارند. با این حال روزگار اصولگرایان بعد از شکست تفاوت‌های اساسی با اصلاح‌طلبان دارد. با اینکه اصولگرایان با محدودیت‌هایی نظیر آنچه بر اصلاح‌طلبان گذشته مواجه نیستند اما «محمود احمدی‌نژاد» نه آنقدر کاریزما دارد که **** اصولگرایان شود و نه آنقدر محبوبیت دارد که حتی تصویرش برای آنان رای‌آور باشد. به این ترتیب تشکیلاتی که نزدیک به هشت سال دولت را و نزدیک به یک دهه مجلس را دراختیار خود داشت حالا با علامت سوال‌هایی روبه‌رو است. با اینکه اصولگرایان می‌دانند تفرق در انتخابات آتی مجلس نتیجه‌ای جز شکست ندارد اما هیچ چشم‌انداز روشنی از وحدت آنان دیده نمی‌شود. در این شرایط برخی اصولگرایان به‌دنبال آن هستند که آیت‌ا... «مصباح یزدی» را در راس ***** سیاسی خود برای انتخابات مجلس قرار دهند.

در این‌باره دکتر صادق زیباکلام با «آرمان» به گفت‌وگو نشست که در ادامه می‌خوانید:

اصولگرایان قرار است جلسه‌ای با حضور آیت‌ا... مصباح‌یزدی برگزار کنند. به نظر شما ایشان می‌توانند ***** سیاسی آینده این جریان سیاسی را به عهده بگیرند؟

به‌دلایل مختلف اصولگرایان بعد از شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 دچار مشکل شدند. در واقع بعد از اینکه هشت سال مدیریت اجرایی کشور برعهده آنان بود، نتوانستند به وعده‌های خود عمل کنند و عملکرد ضعیفی از خود به‌جا گذاشتند. دو گزینه در برابر آنان قرار داشت؛ یکی اینکه با انتقاد از خود به بازسازی عقاید و افکار و برنامه‌های خود بپردازند و به چراجویی شکست در انتخابات سال 92 توجه نشان دهند. به هر حال آرای آنان از 17 میلیون رای آقای احمدی‌نژاد در انتخابات سال 84 به چهار میلیون رای سعید جلیلی در انتخابات سال 92 رسیده بود و باید این موضوع به دقت پشت درهای بسته و در جلسات داخلی و خصوصی اصولگرایان مورد بررسی قرار می‌گرفت. اصولگرایان باید در سیاست، اقتصاد، دیپلماسی، دانشگاه و... به بررسی نقاط ضعف و قدرت خود می‌پرداختند. راهکار دیگری که در برابر اصولگرایان قرار داشت این بود که بگویند در هشت سال گذشته کارنامه موفقی از خود به جا گذاشته‌اند و با استناد به همان کارنامه و نفی میانه‌روی بخواهند کار را به سبک و سیاق گذشته ادامه دهند. متاسفانه به نظر می‌رسد، اصولگرایان گزینه دوم را انتخاب کردند. چراکه تصمیم گرفته‌اند در کنار آیت‌ا... مصباح‌یزدی به فعالیت سیاسی بپردازند و در گفتمان ایشان هم ذره‌ای تغییر دیده نمی‌شود!
یعنی گفتمان آقای مصباح را تدوام سیاست‌های هشت سال گذشته می‌دانید؟

اصولگریان اگر نخواهند به نقد عملکرد هشت سال قبل خود بپردازند لاجرم به سمت سیاست‌های تند خواهند رفت. در همه جای دنیا صاحبان قدرت باید نسبت به اتفاقاتی که در زمان حضور آنها رخ داده، پاسخگو باشند اما جریان اصولگرا سال‌ها، قدرت را در دست داشت و حتی یک کلمه پاسخ نمی‌داد و امروز هم طوری با حوادث گذشته برخورد می‌کند که گویی در زمان آنان نبوده است.

فکر می‌کنید فقدان چهره‌های کاریزما و تاثیرگذار در میان اصولگرایان تا چه اندازه به میانداری جریانات تندرو کمک کرده است؟

بحث چهره‌ها و شخصیت‌ها نیست. یک راهکار این است که راه و روش جوامع توسعه‌یافته را مورد توجه قرار داد که مثلا وقتی در یک کشور غربی یک حزب در یک انتخابات شکست می‌خورد بلافاصله **** حزب استعفا می‌دهد و سیاست‌های گذشته آن حزب مورد بازنگری قرار می‌گیرد اما در جوامع که توسعه‌هستند، انتقاد از خود اصلا تعریف نمی‌شود. چنانچه امروز می‌بینید که اصولگریان معتقدند اگر در سال‌های گذشته جامعه با مشکلات متعدد مواجه شده و دیگران اشتباه کرده‌اند و اصولگرایان راه درست را در پیش گرفته‌اند! به نظر من اگر امروز مرحوم عسگراولادی نیز زنده بود، بازهم تصمیمی گرفته نمی‌شد و عرصه همچنان در دست پایداری‌ها بود. چنانچه در انتخابات سال 92 هم شاهد بودیم که به چه میزان آقای مهدوی‌کنی برای ائتلاف اصولگرایان تلاش کرد اما موفق نشد چون جریان تندرو اصولگرایی هیچ‌کس را جز خود قبول ندارد و یکی از ویژگی‌های اصلی آنان همین است که اهل کنارآمدن نیستند! در واقع این جریانات تندرو حاضر به همپیمانی با هم نیستند. چون هیچ‌کدام دیگری را قبول ندارند و معتقدند تنها راه ائتلاف این است دیگران به آنها بپیوندند.
جبهه پایداری به‌عنوان تشکیلات سازماندهی‌شده اصولگرایان در انتخابات آینده چه نقشی را ایفا خواهد کرد؟

در واقع جبهه پایداری همان هسته اصلی بود که باعث به قدرت رسیدن آقای احمدی‌نژاد شد. بنابراین اولین مشکل این جبهه هم بر سر احمدی‌نژاد به‌وجود آمد. زیرا برخی از اعضای جبهه پایداری توانستند از احمدی‌نژاد عبور کنند اما برخی دیگر از اعضای این جبهه همچنان معتقد به احمدی‌نژاد و گفتمان سوم تیر هستند. در هشت سال حضور این افراد در قدرت جبهه پایداری نتوانسته از نظر عملکرد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی موفق عمل کند. درحقیقت اعتقاد جبهه پایداری بازگشت به ارزش‌هایی است که از نظر این جبهه این ارزش‌ها از سوی آیت‌ا... هاشمی و اصلاح‌طلبان مورد بی‌مهری قرار گرفته است. جبهه پایداری امیدوار بود با احمدی‌نژاد بتواند ارزش‌ها و معیارهای مورد نظر خودش را مجددا احیا کنند، از این رو اولین مشکل این جبهه با احمدی‌نژاد ایجاد شد. بنده معتقدم مشکل اساسی‌تر جبهه پایداری این است که در برابر سه موضوع دچار بن‌بست فکری شده است؛ مشکل اول این جبهه در سیاست خارجی است که یک سیاست تندروانه را در پیش گرفت و نتیجه آن نه‌تنها تشدید دشمنی دشمنان قبلی علیه ایران شد بلکه کشورهایی که در نتیجه سیاست‌های تنش‌زدایی خاتمی به سمت و سوی ایران جمع شده بودند نیز رویکرد خود را تغییر دادند. مشکل دوم جبهه پایداری در عرصه اقتصادی است زیرا در نتیجه اعمال سیاست‌های این جبهه از سوی دولت مورد حمایتشان، اقتصاد ایران دولتی‌تر شد یعنی برخلاف سیاست‌های اقتصادی دولت هاشمی که می‌خواست اقتصاد باز و آزاد را ایجاد کند، عمل شد. بنده سومین و البته مهم‌ترین مشکل جبهه پایداری را درخصوص دموکراسی می‌دانم. درحال حاضر جنبش دموکراسی‌خواهی مهم‌ترین جریان سیاسی و اجتماعی است که در جهان اسلام به وجود آمده و جبهه پایداری در این خصوص تاثیر لازم را نگرفته است.
این جریان در انتخابات آینده تاثیرگذار خواهد بود؟

درحال حاضر شرایط سیاسی کشور به شکلی است که اگر انتخابات با حضور همه سلایق سیاسی برگزار شود و نیروهای اصلاح‌طلب شانس حضور تمام و کمال در انتخابات را داشته باشند، اصولگرایان در نهایت همان 4 میلیون رای را می‌آورند که در انتخابات سال 92 سعید جلیلی داشت. اگر اصلاح‌طلبان بتوانند در همه حوزه‌های انتخابیه کاندیدا معرفی کنند، دوسوم مجلس را دراختیار خواهند گرفت. با این حال به نظر می‌رسد اصولگرایان نیز استراتژی خود را برای فشار با هدف تخریب چهره‌های اصلاح‌طلب آغاز کرده‌اند. ابتدایی‌ترین، ‌اولیه‌ترین و بنیادی‌ترین اساس مردمسالاری آن است كه مردم بتوانند آزادانه به هر نامزدی كه مورد نظرشان است، رای دهند. با هر بهانه‌ای، با هر صلاح و مصلحتی و به هر شكل و صورتی و به هر دلیلی كه این اصل مردمسالاری خدشه‌دار شود و مردم نتوانند به فرد و افرادی كه تمایل دارند رای بدهند، ‌اطلاق لفظ مردمسالاری به آن رویکرد با دشواری روبه‌رو می‌شود. اصولگرایان به نحوی عمل می‌کنند که معنایش چنین است: مردم، خیر و صلاح شما در این است كه به این فرد یا آن یكی كه ما می‌گوییم رای دهید.

فكر می‌كنید این تندروها تا چه حد می‌توانند چوب لای چرخ دولت روحانی بگذارند؟ آیا همان كاری را كه با دولت خاتمی كردند، با دولت روحانی هم می‌توانند انجام دهند؟

احتمال دارد همان‌طور كه دولت خاتمی را فلج كردند، دولت روحانی را هم فلج كنند. ولی دو تفاوت اساسی بین شرایط فعلی و دوران اصلاحات وجود دارد؛ نخست اینكه رویكرد روحانی متفاوت از خاتمی است. او سعی می‌كند كه اصولگرایان میانه‌رو را نیز در كنار خودش حفظ كند. دوم اینكه شرایط عمومی كشور بسیار متفاوت‌تر از 16 سال پیش است و میزان آگاهی مردم خیلی زیادتر از آن دوران شده است. در دوران خاتمی، تندروی برای خیلی از مردم ایران هنوز معنا و مفهوم داشت ولی الان دیگر تندروی برای خیلی از مردم ما، معنا و مفهوم خودش را از دست داده است. تندروی در 24 خرداد 1392 فقط چهار میلیون رای به دست آورد. بنابراین پیشبرد سیاست تندروی در ایران امروز، خیلی دشوارتر از ایران دوران خاتمی شده است.

روحانی قوی‌تر از خاتمی در مقابله با تندروها عمل نکرده است؟ مثلا جبهه پایداری را مجبور به گرفتن مجوز کرد یا از انصار خواست برای حضور در خیابان مجوز بگیرند.

در این مورد حق با شماست. بدون شک آقای روحانی اصلاح‌طلب‌تر یا آزادی‌خواه‌تر از آقای خاتمی نیست. اما این دو دولت یک تفاوت مهم دارند؛ یکی اینکه آقای خاتمی، روحانی نیست. آقای خاتمی در بسیاری از موارد در برابر فشارها و نهیب‌هایی که مخالفان اصلاحات می‌زدند قصد مجادله نداشت. شاید همین سبب شد قدرت گروه‌هایی بیشتر از قدرت واقعی آنان به نظر برسد. آقای خاتمی به ایستادگی به سبک تندروها اعتقادی نداشت. با این حال آقای روحانی در این یک سال نشان داده که بیدی نیست که با این بادها بلرزد و در برابر مخالفان وا نمی‌دهد و عقب‌نشینی نمی‌کند.
فکر می‌کنید آقای روحانی در وادارکردن تندروها به اجرای قانون موفق بوده است؟

آنچه مسلم است ظرف یک سال گذشته دولت نتوانسته حرکت‌های تندروها را متوقف کند و هنوز هم آنان به بهانه‌های مختلف رفتارهای خود را انجام می‌دهند با این حال اینطور هم نبوده که هر کاری دلشان بخواهد انجام دهند.
از نزدیكی آقایان لاریجانی و روحانی چه تحلیلی دارید؟

این نزدیكی به‌خوبی نشان می‌دهد كه پیشبرد سیاست‌های افراطی سخت‌تر از قبل شده است. دكتر علی لاریجانی نه جزو اصلاح‌طلبان است نه نزدیك به آقای هاشمی، نه لیبرال و نه ملی، ‌مذهبی؛ ولی او هم با اینكه به‌خوبی به روحیات روحانی آشناست، قرص و محكم از دولت روحانی دفاع می‌كند. این وضع ناشی از همان تفاوت كلی دوران روحانی و دوران خاتمی است.
به نظر شما درنهایت ***** سیاسی اصولگرایان چه خواهد شد؟

بعد از مرحوم عسگراولادی و آقایان مهدوی‌کنی و آیت‌ا... یزدی، مطمئنا جریان اصولگرا به سمت تندروی حرکت خواهد کرد و افرادی مثل حدادعادل یا دکتر لاریجانی که چهره معتدل‌تری از خود به نمایش می‌گذارند به مرور از نقش‌آفرینی در میان اصولگرایان کنار خواهند رفت. چنانکه در روز استیضاح وزیر علوم همه شاهد بودند که نیروهای تندرو توانستند بر نیروهای معتدل در مجلس غلبه کنند و دکتر فرجی‌دانا را عزل کنند. در واقع رهبران سیاسی فعلی جریان اصولگرا به واسطه شکست در انتخابات 24 خرداد به سوی رادیکالیسم پیش می‌روند و همه قدرت نیز به آیت‌ا... مصباح یزدی واگذار شده است. البته یک مولفه دیگر می‌تواند در آینده سیاسی تاثیرگذار باشد و آن هم حضور احمدی‌نژاد در انتخابات است. در واقع او تنها کسی است که امکان دارد در انتخابات آینده بخواهد همزمان با مصباح‌یزدی حضور پیدا کند. دیگر چهره‌ها مثل ولایتی و باهنر به نظر می‌رسد سپر انداخته باشند و یارای ایستادگی در برابر احمدی‌نژاد را نداشته باشند. فقط احمدی‌نژاد و یاران او هستند که ممکن است در این ائتلاف جدید تاثیرگذار باشند و تغییراتی به وجود بیاورند!
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

همزمان با سفر وزیر جهاد کشاورزی به مسکو مطرح شد
محصولات کشاورزی ایران در راه روسیه
همزمان با سفر وزیر جهاد کشاورزی کشورمان به مسکو، موضوع صادرات میوه‌جات و دیگر محصولات کشاورزی ایران به روسیه بررسی می‌شود.

13930707000709_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، «محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در سومین نشست وزرای کشاورزی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به مسکو سفر کرده است، با حضور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه «آگرو اینوتک» و نیز شانزدهمین نمایشگاه کشاورزی روسیه از غرفه‌های محصولات و فناوری‌های کشاورزی ایران در این نمایشگاه‌ها بازدید کرد.

    در سفر وزیر جهاد کشاورزی کشورمان به روسیه علاوه بر مدیران و کارشناسان ذیربط، گروهایی از تجار، وی را همراهی می‌کنند.

    این تجار در صدد معرفی محصولات کشاورزی، میوه جات و فراورده‌های دامی خود به طرف‌های تجاری در روسیه هستند و اطمینان دارند که می‌توانند بخشی از نیازهای روسیه را در این زمینه تامین کنند.

    حضور در نشست وزرای کشاورزی کشورهای عضو سازمان شانگهای، دیدار با مدیران سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی روسیه و حضور در نشست روز کارگران بخش کشاورزی از جمله برنامه‌های هیات ایرانی در مدت اقامت در روسیه است.

    همچنین قرار است، وزرای کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در دیداری دوجانبه، قرار است ضمن بررسی آخرین وضعیت همکاری‌های کشاورزی، بهداشت دام و نباتات، دورنمای روابط دوکشور در این بخش را ترسیم نمایند.

    با محدودیت‌های ایجاد شده در واردات میوه و سبزیجات از اتحادیه اروپا توسط روسیه که اخیراً اعمال گردیده است، جمهوری اسلامی ایران که یکی از بزرگترین تولید کنندگان میوه و سبزیجات منطقه است می‌تواند بخشی از تولیدات خود را به روسیه صادر نماید. روسیه سالانه بین 7 تا 10 میلیارد دلار واردات میوه جات و خشکبار دارد که پیش از این بخشی مهمی از این بازار توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا تامین می‌شد.

    انتهای پیام/ز
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

همزمان با سفر وزیر جهاد کشاورزی به مسکو مطرح شد
محصولات کشاورزی ایران در راه روسیه
همزمان با سفر وزیر جهاد کشاورزی کشورمان به مسکو، موضوع صادرات میوه‌جات و دیگر محصولات کشاورزی ایران به روسیه بررسی می‌شود.

13930707000709_PhotoA.jpg


  • به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، «محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در سومین نشست وزرای کشاورزی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به مسکو سفر کرده است، با حضور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه «آگرو اینوتک» و نیز شانزدهمین نمایشگاه کشاورزی روسیه از غرفه‌های محصولات و فناوری‌های کشاورزی ایران در این نمایشگاه‌ها بازدید کرد.

    در سفر وزیر جهاد کشاورزی کشورمان به روسیه علاوه بر مدیران و کارشناسان ذیربط، گروهایی از تجار، وی را همراهی می‌کنند.

    این تجار در صدد معرفی محصولات کشاورزی، میوه جات و فراورده‌های دامی خود به طرف‌های تجاری در روسیه هستند و اطمینان دارند که می‌توانند بخشی از نیازهای روسیه را در این زمینه تامین کنند.

    حضور در نشست وزرای کشاورزی کشورهای عضو سازمان شانگهای، دیدار با مدیران سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی روسیه و حضور در نشست روز کارگران بخش کشاورزی از جمله برنامه‌های هیات ایرانی در مدت اقامت در روسیه است.

    همچنین قرار است، وزرای کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در دیداری دوجانبه، قرار است ضمن بررسی آخرین وضعیت همکاری‌های کشاورزی، بهداشت دام و نباتات، دورنمای روابط دوکشور در این بخش را ترسیم نمایند.

    با محدودیت‌های ایجاد شده در واردات میوه و سبزیجات از اتحادیه اروپا توسط روسیه که اخیراً اعمال گردیده است، جمهوری اسلامی ایران که یکی از بزرگترین تولید کنندگان میوه و سبزیجات منطقه است می‌تواند بخشی از تولیدات خود را به روسیه صادر نماید. روسیه سالانه بین 7 تا 10 میلیارد دلار واردات میوه جات و خشکبار دارد که پیش از این بخشی مهمی از این بازار توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا تامین می‌شد.

    انتهای پیام/ز
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
لاریجانی در نشست مشترک دولت و مجلس:
نباید بگذاریم امیدواری مردم مخدوش شود


رئیس مجلس شورای اسلامی امیدواری به وجود آمده در مردم را یکی از مسائلی دانست که باعث شده شرایط کشور به سمت درست هدایت شود و گفت: نباید بگذاریم این امیدواری مخدوش شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی در نشست مشترک مجلس و دولت با اشاره به سفر رئیس جمهور به نیویورک گفت: سخنرانی و مصاحبه‌های ایشان سنجیده بود و نشان می‌داد که مشی عقلانی و درستی را در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌کند و از این جهت از رئیس جمهور و وزیر خارجه که تلاش وافری را انجام داده‌اند تشکر می‌کنم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: علامت مثبت در اقتصاد کشور در جهات مختلف دیده می‌شود و این نشان می‌دهد که دولت و مجلس مسیر درستی را برای بهبود شرایط اقتصادی دنبال می‌کنند.

وی یادآور شد: به یاد داشته باشیم شرایطی را گذرانده‌ایم که تورم به صورت روزانه تغییر می‌کرد و رشد اقتصادی منفی 5 خسارت بسیاری برای کشور به بار آورد و اکنون مشاهده می‌شود مسیر در سمت درست هدایت می‌شود که این نتیجه تلاش خیلی خوب دولت در این زمینه بوده است.

لاریجانی تصریح کرد: بسیاری از مسائلی که باعث شد شرایط کشور به سمت درست هدایت شود امیدواری مردم است و این موضوع باعث شد که مردم بیایند و سرمایه‌گذاری کنند و بخش‌های مختلف اقتصادی را حمایت کرده و به تولید توجه کنند.

وی اضافه کرد: این امیدواری دلایل مختلفی دارد و یکی از دلایل این است که مردم احساس می‌کنند رفتار معقولی در دولت وجود دارد و اشکالات دیده و حل می‌شوند. همچنین مردم به حل مسائل هسته‌ای امیدوار هستند و اینکه دیپلماسی درستی در مسائل منطقه‌ای و بین‌الملل دنبال می‌شود. همه اینها کمک می‌کند که امیدواری در دل مردم به وجود بیاید و نباید بگذاریم این امیدواری مخدوش شود.

رئیس نهاد قانونگذاری ادامه داد: این عامل مهمی در ثبات و انگیزه در سرمایه‌گذاری می‌باشد.

وی با بیان اینکه موضوع هسته‌ای یک موضع ملی است و تمام ارکان **** باید در این زمینه یکصدا باشند، افزود: نمی‌شود بدون حمایت همه بخش‌ها مسئله هسته‌ای را حل کرد و ما این مسئله را با عمق وجود درک می‌کنیم.

لاریجانی گفت: این بازی‌ای است که غربی‌ها درست کرده‌اند و مسئله هسته‌ای در ایران یک مشی درست را دنبال می‌کرد و فراز و فرودهایی را داشت، البته نگاه غربی‌ها یک نگاه کاسبکارانه است و آنها چانه‌زنی می‌کنند و حرف اعلامی آنها با رفتار اعمالی آنها در مذاکرات متفاوت است.

وی ادامه داد: غربی‌ها در بیرون می‌گویند ایران باید شفاف باشد و به سمت سلاح نرود و ما از این جهت نگرانی داریم اما در مذاکرات به دنبال روش کاسب‌کارانه هستند و بر سر تعداد سانتریفیوژها یا اینکه کجا چگونه باید عمل شود، چانه‌زنی می‌کنند.

رئیس نهاد قانونگذاری گفت: ما قطعا از مذاکرات حمایت می‌کنیم و این روش مذاکرات را درست می‌دانیم و مسئله هسته‌ای ایران حتما از درون مذاکرات قابل حل است و باید در مسیر مذاکرات آنچه که شفاف‌سازی است، مبنا قرار دهیم.

لاریجانی با اشاره به اینکه ایران در جایگاهی قرار گرفته است که نمی‌توان انکارش کرد، افزود: ایران وحشتی از شفاف‌سازی ندارد اما اینکه بخواهند در بخش‌های مختلف محدودیت‌های بلاوجهی برای کشورمان ایجاد کنند، کار نادرستی است. البته دوستان مذاکره‌کننده هم تمام تلاش‌شان این است که حقوق ایران تضعیف نشود و غنی‌سازی، تحقیق و توسعه در ایران باشد و همین‌طور در اراک تکنولوژی آب سنگین ادامه داشته باشد و فوردو به عنوان یک مرکز تحقیق و توسعه قوی کار خود را ادامه دهد.

وی با اشاره به اینکه مسائل منطقه‌ای کمتر از مسئله هسته‌ای برای ما اهمیت ندارد، تصریح کرد: ایران به‌عنوان یک کشور آرام و باثبات در منطقه شناخته شده است و این یک دستاورد بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران است و بارها کشورها مختلف گفته‌اند که تکیه‌گاه ما در منطقه ایران است. در اطراف ما تقریباً همه جا شلوغ است و تروریست‌ها در آنجا هستند و مشکلاتی را ایجاد می‌کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی کشورهای منطقه در این چند سال اشتباهات تاریخی داشته‌اند که باعث گسترش تروریسم در منطقه شده است. اکنون هم که غربی‌ها اعلام کرده‌اند ائتلاف ضدتروریسم تشکیل داده‌اند، یک شوی امنیتی اجرا می‌کنند.

وی ادامه داد: اینگونه نمی‌توان با تروریسم مبارزه کرد و مبارزه آنها تاکنون بی‌نتیجه مانده است و اکنون داعش هم در عراق و هم در سوریه در حال آشوب و ایجاد مشکلاتی است. از نظر ما این روش درستی نیست و ایران از همان ابتدای کار اعلام کرده بود که با این روش مخالف است.

لاریجانی تصریح کرد: برخی کشورهای منطقه روی آتش بنزین می‌ریزند و برای اقدام در سوریه و عراق مصوباتی دارند که البته این اقدامات مشکلات بیشتری را ایجاد می‌کند.

لاریجانی با اشاره به نقش وزارت خارجه در تعاملات منطقه‌ای افزود: کشورهای زیادی در منطقه هستند که با رفتارهای هوس‌آلود برخی کشورها مخالفند که باید حمایت آنها را جلب و آنها را از خطر بزرگی که وجود دارد، آگاه کرد. اکنون زمان آن است که فعالیت منطقه‌ای دقیقی داشته باشیم و می‌توان با کمک کشورهای منطقه مشکل کنونی را حل کرد.

وی در ادامه با تقدیر از دولت درخصوص ارائه دو لایحه‌ای که به مجلس تقدیم کرده است، تصریح کرد: هر ساله ما تبصره‌های مختلف بودجه را تصویب می‌کردیم که هم وقت مجلس و هم وقت دولت گرفته می‌شد، اما امسال تبصره مختلف بودجه به صورت لایحه مجزا ارائه شده و در ایامی که مجلس در تعطیلات بود، دو کمیسیون تخصصی و کمیسیون‌های حاشیه‌ای این لوایح را بررسی کردند و نتیجه آن لایحه تنظیم مقررات است که آماده شده و در هفته آینده در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

رئیس نهاد قانونگذاری گفت: لایحه بحث خروج از رکود هم در کمیسیون مربوطه در حال بررسی است و بعد از لایحه تنظیم مقررات، در دستور کار قرار خواهد گرفت.

لاریجانی با بیان اینکه جهش‌های تورمی و وضعیت نابسامان اقتصادی به سمت ثبات پیش رفته است، ادامه داد: اگر قیمت برخی اقلام خوراکی و مایحتاج مردم با دقت کنترل شود، رضایتمندی بیشتری حاصل خواهد شد.

وی گفت: جهش‌هایی در برخی اقلام داریم، به طور مثال در گزارشات مراکز رسمی آمده است که غلات 39.9 درصد و سبزیجات 54.2 درصد رشد قیمت داشته است و این بدان معنا است که در برخی موارد نقایصی وجود دارد که باید آنها را مرتفع کرد تا نگرانی در جامعه کاهش یابد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آرامشی که اکنون در بخش سلامت حاکم شده نتیجه کار ارزنده‌ای بود که در سال گذشته در مجلس انجام شد که یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده را به بخش سلامت اختصاص یافت و این یک دستاورد ارزنده برای دولت و مجلس است.

لاریجانی با اشاره به اینکه ایران یک کشور خشک است و با مشکل کم‌آبی روبرو هستیم، گفت: بخش کشاورزی ما اگر به سمت آبیاری تحت فشار نرود، نمی‌توان مشکل کم‌آبی را حل کرد.

وی در ادامه افزود: ما در بسیاری از روستاها آب، برق، تلفن و جاده دارند، اما چرخه اقتصادی در آنجا نمی‌چرخد و مردم مجبور هستند مهاجرت کنند. از طرفی اگر توسعه روستا یک جنبه ساختاری در کشور پیدا کند و متولی داشته باشد که بتواند متولی چرخه اقتصاد روستا شود، کار بسیار بزرگی در کشور صورت می‌گیرد. زمانی جهاد سازندگی متولی این موضوع بود اما با ادغام جهاد سازندگی در وزارت کشاورزی، این متولی از بین رفت که اکنون باید احیا شود تا چرخه اقتصادی روستا را حفظ کند. اگر در این زمینه نیاز به قانونگذاری هم باشد، می‌توان در بودجه سال آینده کل کشور آن را لحاظ کرد.

رئیس قوه مقننه همچنین تاکید کرد: می‌توان در بودجه سال 94 ، مسئله آبیاری تحت فشار را هم لحاظ و آن را ساماندهی کرد که هم تولید کشور رشد پیدا می‌کند و وضع دشت‌ها از نظر آبی بهبود می‌یابد.

وی در ادامه با اشاره به بحث توسعه گلخانه در کشور تصریح کرد: دانشجویان زیادی در رشته کشاورزی علاقه‌مند به احداث گلخانه هستند و پیش از این نیز نمونه‌هایی از آن در کشور انجام شده که بسیار ثمربخش بوده است، بنابراین لازم است بودجه‌ای برای این امر در نظر گرفته شود و از نظر تسهیلاتی به آنها کمک کنیم. توسعه گلخانه می‌تواند در بخش‌های زیادی از کشور شغل ایجاد کرده و برای کشور مفید و سودآور باشد.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکل معدن و معدن‌داران افزود: کشور ما دارای معادن متنوعی است که متاسفانه به دلیل استفاده از منابع نفت و گاز، کمتر به این مقوله پرداخته شده است. در دولت‌های قبل بسیاری از معادن که می‌شد آنها را به بخش خصوصی واگذار کرد، در انحصار دولت باقی ماند و به تولید نمی‌رسید، باید این معادن به مردم واگذار شود و در این زمینه نیز اگر به قانونگذاری احتیاج است، در بودجه سال آینده لحاظ شود.

رئیس نهاد قانونگذاری با بیان اینکه در صنعت همچنان با رکود مواجهیم، گفت: بسیاری از صنایع کشور با ظرفیت کامل و خوب کار نمی‌کنند که ضرورت دارد بانک‌ها در این زمینه بیشتر همکاری کنند. باید سهم تولید در بخش صنعت از بانک‌ها افزایش پیدا کند و تسهیلات لازم و مناسب به صنایع کشور اختصاص داده شود. وی افزود: بسیاری از صنایع در شهرک‌های صنعتی تجهیز شده‌اند ولی کار نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات بانکی معوقات است افزود: بخشی مربوط به صنایعی است که وام گرفته‌اند ولی در جای دیگری هزینه کرده‌اند که باید با آنها برخورد شود.

وی با بیان اینکه نرخ ارز طی مدت یک ماه از ‌1000 تومان به 3000 تومان افزایش یافت اظهار داشت: با مشکلاتی که تحریم‌ها به‌وجود آورد، سرمایه در گردش صنایع 3 برابر شد و با این وضعیت نمی‌توان چرخ صنعت را به حرکت درآورد.

لاریجانی تصریح کرد: ما باید صنایع را حمایت کنیم که روی پای خود بایستند. همه صنایع که مشکل معوقات دارند دزد نیستند. اکنون رقابتی برای ارائه لیست صنایع دارای معوقات بانکی به راه افتاده است. قوه قضائیه اعلام می‌کند که لیست بدهید، دولت هم با افتخار می‌گوید لیست داده‌ایم. با این شرایط صنایع به سمت تعطیلی می‌روند.

وی با بیان اینکه در دولت تصویب کنید که در استان‌ها هیاتی متشکل از استاندار، مسئول اطلاعات استان، مسئول صنایع، مسئول کشاورزی و بانک مربوطه تشکیل شود تا صنایعی که معوقه دارند شناسایی و نحوه فعالیت آنها را بررسی کنند گفت: با بررسی مشخص می شود اگر صنایعی تسهیلات بانکی را دریافت و در جای دیگری هزینه کرده، همانجا به تخلفات آن توسط رئیس دادگستری رسیدگی شود، اما آنهایی که مشکل داشته‌اند باید کمکشان کرد که کارخانه را نگه دارند و باید به آنها تسهیلات ارائه شود، که اگر اینگونه نشود کارگران زیادی بی‌کار می‌شوند و با صنایع تعطیل نمی‌توان به رشد 6 درصدی برسیم.



رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: حدود 6000 روستا در کشور با تانکر آبیاری می‌شوند و جاده‌های بسیاری از روستاها دچار مشکل هستند. به وزرای راه و شهرسازی و نیرو پیشنهاد می‌کنم که با بررسی‌های کارشناسی اعتبارات مورد نیاز برای حل مشکلات فوق را پیش‌بینی کنند تا ظرف دو سه سال آینده بتوان آنها را حل کرد.



لاریجانی با اشاره به رهنمودهای راهگشای مقام معظم *****، گفت: جایگاه ایران در حوزه اقتصادی و منطقه‌ای، جایگاه قابل قبولی است، ولی باید توجه داشته باشیم که دیگران در منطقه در حال دویدن برای رسیدن به توسعه هستند و اگر می‌خواهیم نقش برتری را در منطقه داشته باشیم باید در راه آبادانی کشور تلاش بیشتری کرد.



رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان به بحث سرمایه‌گذاری در حوزه راه‌آهن اشاره کرد و افزود: باید در حوزه حمل و نقل ریلی سرمایه‌گذاری لازم انجام شود و امیدواریم در بودجه سال آینده به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت ****
بیرون کردن فقر و بیکاری کمتر از بیرون کردن شاه و صدام از کشور نیست


رییس کمیسیون چشم انداز و امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: بیرون کردن فقر و بیکاری از اقتصاد کشور کمتر از بیرون کردن شاه و صدام از کشور نیست.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه کرمانشاه، دکتر محمدابراهیم مداحی در کارگاه آموزشی علمی تخصصی اقتصاد مقاومتی که (16 مهر) در دفتر آموزش و پژوهش استانداری کرمانشاه برگزار شد، هدف از اقتصاد مقاومتی را بهبود شرایط زندگی و مقابله با تکانه‌های اقتصادی که بصورت اقلیمی یا تخاصمی به ما وارد می شود، عنوان کرد.



وی رسیدن به تمدن بزرگ ایرانی اسلامی که همیشه از آن سخن گفته می شود را از دیگر اهداف اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی برای ما آرزو و آمال نیست، بلکه اگر عملیاتی نشود نامی از ایران باقی نخواهد ماند.



وی افزود: البته هدف بالاتر اقتصاد مقاومتی تحقق سند چشم انداز 20 ساله کشور است.



وی ادامه داد: اینکه برخی می گویند در اقتصاد مقاومتی دولت باید کنار رود یا از نفت استفاده نشود، درست نیست و باید از همه امکانات و منابعی که داریم بهترین استفاده را بکنیم.



مداحی افزود: هر ایرانی جهت تحقق اقتصاد مقاومتی باید سهم خود را بشناسد و مسئولیتی که دارد را به بهترین نحو انجام دهد.



این عضو مجمع تشخیص مصلحت **** با بیان این‌که اقتصاد مقاومتی باید به مطالبه و خواست عمومی مردم تبدیل شود، یادآورشد: یکی از راه های ایجاد انگیزه در مردم این است که پایه های اقتصاد را از بین خود مردم آغاز کنیم و بعد به بالا برویم تا به استان ها برسیم، استان ها مکمل یکدیگر باشند و بعد به سطح کشور برسیم.



مداحی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی 24 کلید دارد، یادآوری کرد: هرکدام از این کلیدها 20 قفل را باز می کند.



وی اقتصاد را شامل سه بخش توزیع، تولید و مصرف خواند و تاکید کرد: بخش تولید همت جهادی می خواهد و در بخش توزیع باید عدالت برقرار شود، در غیر اینصورت شاهد اختلاف طبقاتی و بروز گروه های انحرافی خواهیم بود.



وی تحقق اقتصاد مقاومتی را زمینه ساز قدرتمند شدن ایران در منطقه و حتی جهان خواند و خاطرنشان کرد: هم اکنون کشورهای آسیای جنوبی علی رغم این‌که سهم زیادی از وسعت، جمعیت و منابع جهان را دارند در اقتصاد جهان نقش کمی دارند، از حق وتو محرومند و حتی عضو دایم شورای امنیت نیستند.



مداحی به جایگاه ایران در منطقه اشاره کرد و گفت: ما در قدرت اقتصادی و فناوری قدرت اول منطقه هستیم و در بخش امنیتی، سیاسی و نظامی قدرت اول منطقه و جز 10 کشور برتر دنیا هستیم.



وی از وجود 86 مولفه برای سنجش قدرت کشورها یاد کرد و افزود: برخی از این مولفه ها عبارتند از علم و فناوری که جایگاه 44 جهان را داریم، اقتصاد که جایگاه 37 را داریم، اجتماعی جایگاه 35، سرزمینی جایگاه 31، فرهنگی جایگاه 44، سیاسی و حکومتی جایگاه 64، فرامرزی جایگاه 63، فضایی جایگاه 26 و در بخش نظامی که جایگاه 13 را در دنیا داریم.



این عضو مجمع تشخیص مصلحت **** معتقد است، ایران از نظر قدرت که در دنیا به سه بخش قدرت های اول، دوم و سوم تقسیم می شود جزء قدرت های سوم است.



مداحی با تاکید بر این‌که ایران باید تلاش کند بر اساس برنامه افق 1404 پیش برود تا در زمینه هایی که عقب است جبران کند، اظهار کرد: بسیاری از کشورهای منطقه در حال پیشی گرفتن از ما هستند و نباید به گونه ای باشیم که در سال 1404 باز از عربستان «رانی» و از ترکیه آب وارد کنیم و با برنامه های ماهواره ای حکومت عثمانی خانواده های ما دچار طلاق عاطفی و حقوقی شوند.



وی با اشاره به برگزاری این گونه کارگاه های آموزشی که کرمانشاه بیست و یکمین میزبان آن است، گفت: ما در این کارگاه ها فرصت ها و پیشنهاد ها را از استان ها می گیریم و در برنامه ششم توسعه دخالت می دهیم.



مداحی با اشاره به لزوم حضور مسئولین استان ها در این کارگاه ها، یاداوری کرد: مدیرانی که گذشته نگرند مشکل محورند و مدیرانی که آینده نگرند ظرفیت ساز و فرصت محورند.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون اول رئیس جمهور ابلاغ کرد:
مصوبه کاهش 15 تا 45 درصدی سهمیه بیمه اتکاییِ اجباری

بر اساس مصوبه هیأت وزیران، سهمیه بیمه اتکاییِ اجباری بین 15 تا 45 درصد کاهش می یابد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، مصوبه هیأت وزیران به شرح زیر است:

1. سهمیه بیمه اتکاییِ اجباری کاهش می‌یابد.



2. سهمیه بیمه اتکاییِ اجباری بیمه نامه های زندگی و سایر رشته های بیمه ای تا پایان دوره اعتبار آن بر مبنای سهمیه مقرر در سال صدور، محاسبه خواهد شد.

3. در مواردی که به هر دلیل برای بیمه نامه، الحاقیه صادر گردد، سهمیه بیمه اتکاییِ اجباری آن تابع بیمه نامه اصلی در سال صدور خواهد بود.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، این مصوبه را در تاریخ 14 مهرماه 1393 برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در بازار روسیه
ترک‌ها جای پایشان را محکم کردند ما هنوز اندر خم ...



نایب رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی با بیان اینکه هنوز ثمره تفاهم‌نامه‌ امضا شده با روسیه دیده نشده است، گفت: تجار ترکیه خیلی زود در بازار روسیه جای پایشان را محکم کردند ولی ما هنوز در حوزه مدیریت صادرات مشکل داریم و با وجود تولید عمده میوه و صیفی نمی‌توانیم بازارهای روسیه را بگیریم.



امیر عابدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به بررسی فرصت حضور تجار ایرانی در بازار روسیه پرداخت و گفت: بخش خصوصی برای حضور در بازار روسیه نیاز به دیپلماسی اقتصادی دارد. مشکلات حمل و نقل، مبادلات بانکی و روادید در تجارت با روسیه هنوز پابرجاست و امضای تفاهم نامه تاثیری در حل این مشکلات نداشته است.



عابدی اظهار کرد: قرابت سیاسی و فرهنگی بازار روسیه به ایران و رابطه خاصی که با ایران دارد که البته بخشی از آن اقتصادی است و برای هر دو کشور ایران و روسیه جذاب است. ناآرامی های چند ماه اخیر چند ماه اخیر که نقشه سیاسی منطقه را تغییر داده، روسیه را به این فکر انداخته است که بخش عمده‌ای از مواد غذایی و صنعتی خود را از بازارهای دیگر تهیه کند.



وی افزود: جذابیت بازار روسیه در بخش مواد غذایی و صیفی‌جات برای همه کشورهای صادرکننده این محصولات مشهود است. کشورهای آفریقایی، کشورهای جنوب شرق آسیا و ایران و ترکیه کشورهایی هستند که روس‌ها قصد دارند کمبود کالایی خود را از آن‌ها تهیه کنند. در این میان ترکیه رقیب سرسخت ما در بازارهای روسیه است.



نایب رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: ناوگان‌های هوایی، زمینی و دریایی ترکیه در حوزه تجارت و جذب گردشگر فعالیت زیادی دارند به همین دلیل فرصت حضور آن ها قدرتمندتر است.



عابدی گفت: ثمره تفاهم نامه‌ای که امضا شده، هنوز دیده نشده است. در چند ماه اخیر نوعی شتاب در عرضه کالا به روسیه ایجاد شده است اما این شتاب بازار به دلیل امضای تفاهم نامه نیست بلکه به دلیل تحرک دو طرف عرضه و تقاضا به وجود آمده است. تاثیرگذاری تفاهم نامه وقتی دیده می شود که به تمام بندهای آن عمل شود و گزارش عملیاتی آن داده شود.



وی افزود: سیستم بانکی هنوز با مشکل نقل و انتقال پول مواجه است. بانک‌ها نقش اول در معاملات تجاری را دارند البته قبل از تحریم‌های ایران نیز ایران و روسیه مشکلات بانکی داشتند اتفاقات حاصل ازتحریم‌ها باعث شد به فکر پر کردن این خلأ با روبل و ریال باشیم اما هنوز این نقش کمرنگ است. تا زمان تشکیل بانک مشترک ایران و روسیه که فعالیتی زمان بر است، باید به دنبال صرافی‌های مورد تایید بانک مرکزی باشیم که مجبور نباشیم مبادلات را از طریق بانک‌های واسطه با شش الی هفت درصد قیمت اضافه شده بپردازیم تا فعلا بتوانیم از این بحران عبور کنیم.



عابدی مشکل ویزا و روادید را مشکل دیگری برای افزایش مبادلات و تسخیر بازار روسیه مطرح کرد که باید مورد بازنگری قرار گیرد.



نایب رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع ،معادن و کشاورزی ایران اظهار کرد در حوزه حمل و نقل اعم از حمل و نقل ریلی، زمینی، هوایی و دریایی در حال حاضر ضعیف هستیم و باید برسی مجددی ایجاد شود که بتوانیم ظرفیت ها را بالا ببریم و بتوانیم در بازارهای منطقه به خصوص در کریدور شمال و جنوب در تمامی حوزه‌ها فعال شویم.



وی گفت: ترکیه به تمام نقاط روسیه پرواز دارد و تجار ترکیه خیلی زود در بازار روسیه جای پایشان را محکم کردند ولی ما هنوز در حوزه مدیریت صادرات مشکل داریم و نمی‌توانیم با توجه به تولیدات بزرگ در حوزه محصولات باغی و صیفی جات بازارهای روسیه را بگیریم.



عابدی افزود: این تفاهم نامه برای ما این پیام را دارد که به جای تصمیم گیری عجولانه برای حضور در بازار و ایجاد شوک روانی و ایجاد تورم انتظاری در جامعه مدیریت صادرات و تجارت را انجام دهیم.



به گفته وی در حوزه گوشت سفید، کنسرو، شیرینی و شکلات، صیفی جات و میوه توانمند هستیم البته زنجیره تولید میوه و صیفی‌جات ما فصلی است و سازمان‌دهی مناسب ندارد اما مدیریت بازاریابی و دیپلماسی اقتصادی نتیجه را تعیین می کند.



عبادی در پایان گفت: مشتری پشت درهای بسته نمی ایستد و همیشه مصرف‌کننده جایی را انتخاب می کند که امنیت داشته باشد. ما باید در این بازی منافع و نقطه ضعف و قدرت خود را پیدا کنیم و دیپلماسی اقتصادی کشور را مثل روابط سیاسی محکم و باثبات کنیم که این بازار برای تجار ایرانی به بازار پایدار و باثبات تبدیل شود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
صندوق بین المللی پول پیش بینی کرد
رشد اقتصادی 1.5 درصدی ایران در سال 2014

صندوق بین المللی پول در گزارش نیم سالانه اکتبر خود رشد اقتصادی ایران را 1.5 درصد در سال 2014 و 2.2 درصد در سال آینده پیش بینی کرد.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پیش بینی نرخ رشد اقتصادی امسال نسبت به گزارش آوریل صندوق بین المللی پول تغییری نداشت اما نرخ 2.2 درصد پیش بینی شده برای سال 2015 کمتر از 2.3 درصد اعلام شده در گزارش آوریل این سازمان است.



بر اساس گزارش صندوق، اقتصاد 400 میلیارد دلاری ایران پس از دو سال رشد منفی، 1.5 درصد در سال جاری میلادی توسعه پیدا می‌کند.



مسعود احمد، مدیر امور منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین المللی پول مرداد ماه امسال در سفری به ایران به خبرنگاران در تهران گفته بود: روند ثبات ادامه یافته و نتایج آن در بهبود چشمگیر تورم دیده می‌شود.



احمد اظهار کرد: برداشته شدن برخی از تحریم‌ها در توافق هسته ای مقدماتی به احیای اقتصاد ایران کمک کرده است با این همه این رشد هنوز با نرخ رشد لازم برای اینکه به آرمان‌های مردم ایران جامه عمل بپوشاند فاصله دارد.



در گزارش اکتبر صندوق بین المللی پول رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال جاری را 2.6 درصد در مقایسه با نرخ 3.2 درصد پیش بینی شده در گزارش آوریل خود برآورد کرد.



این وام دهنده جهانی نرخ رشد اقتصادی مورد پیش بینی برای بیشتر کشورهای عرب منطقه خلیج فارس را کمتر کرد اما اعلام کرد رشد این کشورهای نفت خیز همچنان قوی خواهد ماند.



بر اساس پیش بینی صندوق بین المللی پول، نرخ رشد اقتصادی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به طور متوسط 4.5 درصد در هر دو سال 2014 و 2015 خواهد بود.

صندوق نرخ رشد اقتصادی مورد پیش بینی برای قطر، عربستان و امارات را افزایش و برای کویت را کاهش داد.



این موسسه مالی جهانی همچنین رشد اقتصادی جهانی مورد پیش بینی را برای سومین بار در سال جاری کاهش و نسبت به رشد ضعیف‌تر در کشورهای منطقه یورو، ژاپن و بازارهای نوظهور دیگر مانند برزیل هشدار داد.



اکنون صندوق انتظار دارد اقتصاد جهان 3.3 درصد در سال 2014 و 3.8 درصد در سال 2015 رشد کند در حالیکه در ژوییه نرخ رشد اقتصادی 3.4 درصد را در سال 2014 و چهار درصد را در سال 2015 پیش بینی کرده بود.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آغاز تردد قطار ریل باس ارم در مسیر تهران -کرج




قطار ریل باس ارم از صبح امروز حرکت خود در مسیر تهران – کرج را آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شرکت رجا این قطار با ظرفیت 336 نفری را بناست به طور روزانه در مسیر رفت و برگشت تهران – کرج فعال کند تا به این ترتیب بار ترافیکی یکی از پرترددترین مسیرهای بین شهری کشور کاهش یابد.

این قطار بناست روزانه دو بار به صورت رفت و برگشت در مسیر یاد شده تردد کرده و با مدت زمان سیر 45 دقیقه همه روزه مسافران را از کرج به تهران و بالعکس منتقل کند.

ساعت حرکت این قطار طبق اعلام شرکت رجا ساعت 6 صبح و 17:35 عصر از کرج بوده و در ساعات 16:30 و 19 عصر هر روز از تهران به سمت کرج بازمی‌گردد.

این قطار که نیاز به لوکوموتیو نداشته و به صورت خودکشش فعالیت می‌کند با سرعت حداکثر 120 کیلومتر بر ساعت و در مسیرهای کوتاه و حومه شهرهای بزرگ مورد استفاده است.

لازم به ذکر است که در حال حاضر قطارهای تندرو مترو این فاصله (ایستگاه صادقیه - ایستگاه کرج) را در 25 دقیقه طی می‌کنند.

طبق اعلام شرکت رجا با توجه به سرعت مناسب، ایمنی مطلوب،‌آلودگی کمتر محیط زیست و قابلیت جابه‌جایی انبوه مسافر انتظار می‌رود این قطار جدید در جابه‌جایی مسافران در بین شهرهای تهران و کرج به عنوان یکی از راه‌های پر مسافر در نظر گرفته شود.

بلیت این قطار به روش آنلاین یعنی در مراکز فروش بلیت قطار و یا با خرید اینترنتی انجام می‌شود و صدور قبض آن نیز در داخل قطار خواهد بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آنچه روحانی گفت و آنچه نگفت


صادق زیباکلام با اشاره به سخنرانی دیروز حسن روحانی در دانشگاه تهران، دو نقطه قوت و یک نقطه ضعف این سخنرانی را از دیدگاه خود بیان کرد.



به گزارش ایسنا، این استاد دانشگاه در روزنامه اعتماد نوشت: «سخنان حسن روحانی در جمع دانشگاهیان دانشگاه تهران که به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید ایراد شد، حاوی مطالب جدید و دربرگیرنده بیانات چندان شجاعانه و مقتدرانه‌ای نبود. اگر از این نقطه ضعف مطالب وی بگذریم، سخنان وی حاوی دو نقطه قوت اصلی است: نخست اینکه در این همایش مطالب کلیشه‌ای در مورد وضعیت فرهنگ مطرح نشد. اظهارنظرهایی در این چارچوب که ما مورد هجوم فرهنگ بیگانه هستیم، به مقوله فرهنگ اهمیت داده نمی‌شود، مردم ناراضی هستند و مسائلی از این قبیل از مطالبی بود که می‌توان ادعا داشت که رئیس‌جمهوری گرد کلیشه‌هایی از این دست نگشت. وی مواضع این روزهای اصولگرایان را درباره علم و دانشگاه و مطالبی که از زبان آنان در این خصوص گفته می‌شود، تکرار نکرد.



اما نکته دوم سخنان وی، عدم تاکید بر بومی‌سازی علمی است که با وجود ابراز نگرانی بسیاری، سخنی از آن به میان نیاورد. وی از بیان آنچه در سخنرانی اصولگرایان بلافاصله به این پرداخته می‌شود که علم و دانش را بومی‌سازی کنیم که البته تلاش‌هایی نیز در این مسیر صورت گرفته است خودداری کرد و از آنچه مدنظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است سخنی نگفت.



اما با گذشتن از این نقاط قوت، از وی انتظار داشتیم در خصوص آزادی اندیشه و ضرورت آن جدی‌تر و صبورانه‌تر صحبت می‌کرد. وی نگفت دانشجویان نباید ستاره‌دار شوند، آزادی انجمن‌ها و تشکل‌های دانشجویی از مسائلی بود که مطرح کرد اما به نوع دیگری. باید می‌گفت در دولت من اجازه نمی‌دهم دانشجویان ستاره‌دار شوند. باید می‌گفت در دولت من اساتید نباید برای گفتن نظر خود مؤاخذه شوند، بازنشسته شوند، ممنوع‌التدریس شوند. اینها از رئیس‌جمهور انتظار می‌رفت.



بیان اینکه حرف مغرضانه و منتقدانه زده نشود مشکلی را حل نمی‌کند. آقای روحانی کلیشه‌هایی از این دست را نباید بیان می‌کرد. اینکه انتقاد سازنده چیست، کلیشه‌هایی است که از آن معمولاً بهره‌برداری سیاسی می‌شود. او باید قرص و محکم می‌گفت اجازه انتقاد را به دانشگاهیان بدهید وگرنه دانشگاه به قبرستانی تبدیل خواهد شد.



هرچند انتظاراتم بیش از آن چیزی بود که انجام شد اما همین که کلیشه‌های رایج تکرار نشد جای بسی امیدواری است.»



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


نوبخت در نشست مشترک مجلس و دولت مطرح کرد
ارائه لایحه بودجه سال ۹۴ تا ۱۵ آذر

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: معاون برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور در جلسه مشترک مجلس و دولت ضمن ارائه توضیح در مورد اصلاحات صورت‌گرفته در لایحه بودجه عنوان کرد بودجه ۹۴ تا پیش از موعد مقرر به مجلس ارائه می‌شود.

13930626000563_PhotoA.jpg


  • ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به نشست مشترک مجلس و دولت گفت: در این جلسه سخنگوی دولت در رابطه با تورم و رکود اقتصادی در کشور مسائلی را مطرح کرد و توضیحاتی را در رابطه با نحوه بودجه‌ریزی ارائه داشت.

    وی افزود: نوبخت در ادامه صحبت‌های خود عنوان کرد که لایحه بودجه سال 94 تا موعد مقرر (15 آذر ماه) به مجلس ارائه می‌شود و در مورد اصلاحاتی که در لایحه بودجه و در حذف تبصره‌های آن صورت گرفته، به نمایندگان ارائه کرد.

    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: معاون برنامه‌ریزی رئیس‌جمهور همچنین توضیحاتی را در رابطه با تنظیم مقررات حقوقی دولت ارائه و مسائلی را در مورد تعامل با مجلس در رابطه با پیشبرد مباحث مربوط به حوزه اقتصاد مطرح کرد.

    انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دفاع سیف از آمار رشد اقتصادی



رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه اعلام رشد اقتصادی 4.6 درصدی در بهار امسال پس از هشت فصل رشد منفی با طرح سوالات و ابهاماتی همراه بوده است تاکید کرد: به رغم تمامی ابهام ها و شبهات وارد شده باید اعلام کنم که بانک مرکزی در پردازش حساب های ملی خود از شیوه ها و استانداردهای متعارف بین المللی بهره گرفته و به اصول حرفه ای خود در این زمینه کاملا پایبند بوده است.



به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،ولی الله سیف در نشست مشترک مجلس و دولت با اشاره به تغییرات آمار رشد اقتصادی اظهار کرد: طبق محاسبات مقدماتی و اولیه، تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت های ثابت سال 1383 در سه ماهه اول سال 1393 به حدود 480 هزار و 491 میلیارد ریال رسیده است که در مقایسه با رقم مشابه سال قبل (فصل نخست سال 92 به میزان 459 هزار و 252 میلیارد ریال) 4.6 درصد رشد نشان می دهد.

وی افزود: رشد ارزش افزوده تمامی گروه های اقتصادی شامل کشاورزی، نفت، صنعت و معدن و خدمات در فصل اول سال 1393 نسبت به فصل اول سال 1392 مثبت بوده است.





سیف با اشاره به پایین بودن رشد اقتصادی فصل اول سال 1392 به عنوان پایه محاسبات رشد فصل اول سال 1393اضافه کرد: با وجود رشد اقتصادی منفی در طول تمامی فصول سال های 1391 و 1392 ، رشد اقتصادی فصل اول سال 1392 (4.1- درصد) در کمترین سطح نسبت به سایر فصول سال های مذکور قرار داشته است.



وی گفت: افزایش قابل ملاحظه (47.3 درصدی) میزان وصول درآمدهای ارزی نفت خام، نقش تعیین کننده ای در بهبود تامین منابع ارزی مورد نیاز واردات مواد اولیه و اقلام واسطه ای داشته است. روند عمومی واردات گمرکی مواد اولیه و کالاهای واسطه ای در سه ماهه اول سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل موید این بهبود است.



سیف ادامه داد: براساس اطلاعات موجود، نه تنها حجم تسهیلات پرداختی بانک ها در 5 ماهه ساله 1393 نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش قابل توجهی (40.5 درصد) داشته، بلکه سهم سرمایه در گردش از تسهیلات پرداختی نیز از 47.1 به 59.3 درصد رسیده است.



رییس کل بانک مرکزی افزود: با وجود رشد 4.6 درصدی اقتصاد در فصل اول سال 1393 نسبت به فصل مشابه سال قبل و بازیابی بخشی از توان از دست رفته اقتصاد، تولید ناخالص داخلی به قیمت های ثابت سال 1393 در فصل اول سال 1393 به میزان 8.7 درصد از رقم فصل اول سال 1390 کمتر بوده است.



وی با بیان اینکه بخش صنعت و معدن بیشترین سهم (1.5 واحد درصد) از رشد 4.6 درصدی تولید ناخالص داخلی در فصل اول سال 1393 را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: شاخص تولید کارگاه های بزرگ صنعتی (که حدود 70 درصد ارزش افزوده بخش صنعت را پوشش می دهد) در سه ماهه اول سال1393 نسبت به رقم مشابه سال قبل 10 درصد رشد داشته است. در میان 22 گروه عمده صنعتی، شاخص 13 گروه که در مجموع 87 درصد از وزن شاخص را به خود اختصاص می دهند، در فصل اول سال 1393 نسبت به فصل اول سال 1392 رشد مثبت داشته اند.



بنا به اعلام بانک مرکزی، سیف با اشاره که میزان تولیدات صنعت خودروی کشور در فصل اول سال 1393 نسبت به مقطع مشابه سال گذشته نزدیک به 80 درصد رشد نشان می دهد، گفت: با توجه به وابستگی قابل ملاحظه صنعت خودرو با سایر فعالیت های صنعتی، افزایش تولید خودرو در بهبود عملکرد سایر فعالیت های صنعتی نیز موثر بوده است.



رییس کل بانک مرکزی حفظ انعطاف در سیاست های پولی در جهت مهار تورم و تخصیص کارآمدتر منابع اعتباری بانک ها، افزایش توان تسهیلات دهی شبکه بانکی (به حدود 2800 هزار میلیارد ریال در سال 93) با استفاده از روش های مختلف از جمله واگذاری شرکت ها، فروش املاک و مستغلات و وصول مطالبات غیرجاری، تقویت انضباط در بازار پول از طریق بهبود زیرساخت‌های الکترونیکی و سامانه های اطلاعاتی و گسترش چتر نظارتی به بازار غیررسمی پول با هماهنگی و همکاری سایر نهادهای مربوطه نظیر قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی، حفظ ثبات در بازار ارز و تامین پیش نیازهای یکسان سازی نرخ ارز براساس مجموعه ای جامع و سازگار از اقدامات سیاستی (مشروط به تامین مولفه های گوناگون اقتصادی و سیاسی) را از مهمترین رویکردهای بانک مرکزی در حوزه سیاست های پولی، اعتباری، نظارتی و ارزی عنوان کرد.



گزارش رییس کل از عملکرد بانک مرکزی


رییس کل بانک مرکزی که در نشست مشترک مجلس و دولت سخن می گفت به تشریح رویکردهای سیاستی بانک مرکزی در حوزه پولی، اعتباری، نظارتی و ارزی اظهار کرد: حفظ انعطاف در سیاست های پولی در جهت مهار تورم و تخصیص کارآمدتر منابع اعتباری بانک‌ها، افزایش توان تسهیلات دهی شبکه بانکی و همکاری سایر نهادهای ذی ربط نظیر قوه قضائیه و مجلس از مهمترین رویکردهای بانک مرکزی در حوزه سیاست‌های پولی، اعتباری، نظارتی و ارزی به شمار می روند.

وی شرایط تورمی ، نوسانات بازار ارز، رکود عمیق اقتصادی و... را «وضعیت ویژه نیمه اول سال 1392 » عنوان کرد و گفت: نرخ تورم بالا و شتابان، رکود عمیق اقتصادی، تلاطم در بازار ارز و رفتار سوداگرانه در این بازار از وجوه بارز اقتصاد کشور در این دوره به حساب می آید که مجموعه این شرایط، پیش بینی تحولات آتی اقتصاد را به ویژه برای فعالیت های مولد دشوار و ریسک های تصمیم گیری را به شدت افزایش داده بود.



سیف با بیان این که شرایط عمومی اقتصاد کشور در مقطع یادشده، بازبینی اساسی در رویکردهای سیاستی را الزامی ساخته بود، افزود: با توجه به آثار مخرب اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تورم های فزاینده، اولویت اصلی مجموعه سیاستگذاری کشور بر مهار نرخ تورم قرار گرفت که این جهت گیری در کاهش نرخ تورم و اصلاح انتظارات تورمی در بهبود وضعیت تولید نیز موثر بود.



وی با بیان اینکه با توجه به تاثیرپذیری نرخ تورم از رشد نقدینگی ، اولویت های تعیین شده و وضعیت واحدهای تولیدی، رویکرد بانک مرکزی در حوزه سیاست های پولی و اعتباری بر ارتقای انضباط پولی و هدایت منابع به سمت واحدهای تولیدی متمرکز شد ادامه داد:در اولین گام اصلاح رویه ناسالم تامین طرح مسکن مهر در دستور بانک مرکزی قرار گرفت و علاوه بر تداوم مالی طرح مسکن مهر، وابستگی این طرح به منابع بانک مرکزی قطع شد که تاثیر این اقدامات در کاهش رشد پایه پولی و نقدینگی و بهبود ترکیب رشد نقدینگی سال 1392 نسبت به سال 1391 به خوبی قابل رویت است.



سیف با اشاره به اینکه بازبینی سیاست های پولی به ویژه نرخ های سود بانکی و نیز تبیین اولویت های اعتباری بانک مرکزی برای شبکه بانکی، در هدایت منابع به سمت فعالیت های تولیدی نقش موثری ایفا کردند گفت: با توجه به وضعیت رکودی حاکم بر اقتصاد کشور، رویکرد اصلی بانک مرکزی در حوزه سیاست های اعتباری بر تامین مالی سرمایه در گردش متمرکز و این امر در تنظیم سیاست های اعتباری بسته خروج غیرتورمی از رکود اقتصادی نیز مورد توجه بود.



وی با بیان اینکه مقرر شد بانک ها حداقل 60 درصد از تسهیلات اعطایی خود را به تامین سرمایه در گردش اختصاص دهند، تصریح کرد: تخصیص و تامین ارز مورد نیاز تمامی اولویت های کالایی (با تاکید بر قطعات، مواد اولیه و کالاهای واسطه ای مورد نیاز تولید)، افزایش عرضه ارزهای پرمتقاضی، کاهش هزینه های سربار نقل و انتقالات ارزی و بازبینی مقررات ارزی با هدف کاهش مقررات مزاحم و رویه های زائد، اقدامات اساسی بانک مرکزی در حوزه بازار ارز را تشکیل می دهد.

وی با اشاره به نتایج رویکردهای اتخاذ شده که عمدتا تحت تاثیر هماهنگی اعضای دولت بالاخص تیم اقتصادی حاصل شده است، افزود: نرخ تورم نقطه به نقطه و متوسط 12 ماهه در مسیر کاهش مستمر خود، به ترتیب به 14.4 درصد و 21.1 درصد در شهریور سال 1393 رسید. این در حالی است که نرخ های یاد شده در طول سال 1392 به بالاترین سطح خود یعنی 45.1 درصد برای تورم نقطه به نقطه و 40.4 درصد برای تورم متوسط 12 ماهه رسیده بود.



رییس کل بانک مرکزی با اشاره به ایجاد ثبات در بازار ارز گفت: میانگین و انحراف معیار نرخ دلار در بازار آزاد در 12 ماهه منتهی به پایان شهریور 1393 نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب 7.4 و 57.8 درصد کاهش داشته است. آثار مثبت این تغییر شرایط در بازار ارز نه تنها در کاهش شتاب افزایش قیمت های داخلی کالاها و خدمات محسوس بود، بلکه سبب شد از ریسک فعالیت های تولیدی، تجاری و سرمایه گذاری که وابستگی قابل توجهی به ارز دارند نیز به میزان زیادی کاسته شود.



سیف درباره تقویت تامین مالی تولید گفت: تضعیف انتظارات تورمی و نیز کاهش بازدهی سفته بازی در بازار دارایی ها (به ویژه بازار ارز) موجب ارتقای جذابیت نسبی تولید شد. حجم تسهیلات پرداختی بانک ها در 5 ماهه سال 1393 به بیش از113 هزار میلیارد تومان رسید که در مقایسه با رقم مشابه سال قبل (808.1 هزار میلیارد ریال) معادل 40.5 درصد رشد داشته که در این میان 59.3 درصد از تسهیلات پرداختی بانک ها به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اختصاص داشته است و این سهم برای تسهیلات پرداختی به بخش صنعت و معدن معادل 79.5 درصد بوده است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رام کردن یک خود شیفته در محل کار
کارمندانی دارید که در محیط کار برایتان مشکل ایجاد می‌کنند؟ در این مقاله چند و چون شکل‌دهی به شخصیت‌ها و تبدیل آنها به افرادی مولدتر را بخوانید.
ماهنامه پیوست - اگر مدیریت منابع انسانی ضروری نبود ***** سازمانی کار ساده‌ای به نظر می‌آمد. هر چقدر سازمان بزرگ‌تر باشد، احتمال نظارت بر تک‌تک اعضای آن هم پایین می‌آید و شما به عنوان رئیس شرکت همیشه می‌توانید افراد مزاحم را سر جایشان بنشانید.

اما مساله اینجاست که یافتن استعدادهای شایسته معمولا کار دشواری است. اغلب وقتی در محیط سازمانی با شخصیت‌های دردسرساز روبه‌رو می‌شویم یکی از این دو کار را انجام می‌دهیم: یا با فرد خاطی مقابله می‌کنیم که عمدتا به افزایش خصومت‌های شخصی ختم می‌شود، یا از رویارویی با فرد خاطی سر باز می‌زنیم و مشکل را بدتر می‌کنیم. هیچ یک از این اقدامات راه‌حل موثری نیستند و شما به عنوان **** سازمانی نباید این گزینه‌ها را انتخاب کنید.

جودیت اورلف (Judith Orloff) استادیار روانکاوی بالینی و نویسنده کتاب «جنون تسلیم» (The Ecstasy of Surrender) معتقد است راه دیگری هم وجود دارد. او می‌گوید به جای سرسختی و قانونگذاری‌های سفت و سخت می‌توان از راهکارهای ارتباطی بهتری در مواجهه با این دست از کارمندان استفاده کرد. اورلف پیشنهاد می‌کند:«اجازه دهید افراد تا می‌توانند واکنش نشان دهند.

معمولا این کارکنان مشکل‌ساز وقتی از خود واکنش بروز می‌دهند که دکمه‌شان را فشار دهید. در چنین مواقعی ریلکس کنید، نفس عمیقی بکشید و خودتان را کنترل کنید. به جای اینکه درگیرشان شوید به آرامی جواب‌شان را بدهید. شما به عنوان الگویی برای دیگران باید در موقعیتی بالاتر از آنها عمل کنید.» در ادامه لیستی از پنج مشکل عمده شخصیتی و چگونگی رویارویی با آنها را از نگاه اورلف بخوانید.

۱- خودشیفته

به باور اورلف افراد خودشیفته معمولا خودشان را مهم‌تر از بقیه می‌دانند و طالب توجه و ستایش مداوم هستند:«این افراد مجذوب خود و فاقد توانایی‌های همدلانه هستند. باید این نکته را درک کنید که اینها اصلا کاری به احساسات دیگران ندارند و این ایرادی بزرگ در یک محل کاری است.» اینکه از تاثیر رفتارها بر احساسات دیگران یا ضررهایی که رفتارها برای سازمان دارند سخن بگویید اصلا برای این افراد جوابگو نیست.

افراد خودشیفته همچنین نسبت به هر نوع انتقاد حساسیت زیادی نشان می‌دهند و ممکن است در این زمینه‌ها واکنشی افراطی داشته باشند. اورلف می‌گوید:«اگر می‌خواهید آنها را روشن کنید یا از آنها انتظار کارایی دارید، باید به گونه‌ای سخن بگویید که گویی شرایط برای ایشان چه سودی دارد. این تنها راهی است که می‌توان یک فرد خودشیفته را رام کرد.»

بهترین نقش سازمانی برای افراد خودشیفته چیست؟ جالب توجه اینکه اورلف معتقد است این شخصیت‌ها در مقام قدرت عملکرد بهتری دارند چرا که قدرت‌شان را خیلی جدی می‌گیرند و در این موقعیت‌های شغلی تلاش بیشتری از خود نشان می‌دهند. به عقیده اورلف:«این خودشیفته‌ها هستند که جهان را اداره می‌کنند.»

۲- شخصیت کنش‌پذیر-پرخاشگر (Passive-Aggressive Type)

اورلف در توصیف این افراد می‌گوید:«کسانی هستند که قول پروژه‌ای را به شما می‌دهند اما هیچ کاری برایش نمی‌کنند. یا دسته افرادی‌ هستند که همیشه ۱۵ دقیقه دیر می‌رسند. شخصیت کنش‌پذیر-پرخاشگر نوعی شخصیت عصبی و خشمگین و البته پنهانی است.» برای رویارویی با این افراد شاید در تلاشید علت اصلی خشم آنها را بیابید و مشکل‌شان را حل کنید. اورلف می‌گوید این روش خوبی نیست:«این یک اختلال شخصیتی است که باید در آن عمیق شوید.»

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید واکنش‌های شما در مقابل این شخصیت‌هاست:«گونه کنش‌پذیر-پرخاشگر شما را معلق باقی می‌گذارد. آنها گاهی موجب می‌شوند فکر کنید فرد ارزشمندی نیستید چرا که سر سازگاری با شما ندارند. این افراد می‌توانند به اندازه‌ای در شما نفوذ کنند که حتی خودتان هم از آن بی‌خبر باشید.»

چطور باید با این‌ شخصیت‌ها کنار آمد؟ این افراد برخلاف خودشیفته‌ها با دیگران همدلی می‌کنند؛ می‌خواهند در محیط کاری پیشرفت کنند. شما با استفاده از این دو خصوصیت می‌توانید در آنها ایجاد انگیزه کنید. به قول اورلف باید انتظارات بسیار روشن از آنها داشته باشید:«تنها راه این است که خیلی روشن بگویید چه زمانی و چه چیزی را از آنها می‌خواهید. برای مثال بگویید برای من خیلی مهم است که چه ساعتی در جلسه خواهید بود.» باید درباره کارهایی که از ایشان می‌خواهید خیلی دقیق و با جزییات سخن بگویید.

جای تعجب نیست که به باور اورلف موقعیت‌ شغلی‌ای که در آن‌ فعالیت‌های تهاجمی اهمیت دارند بهترین گزینه برای شخصیت‌های کنش‌پذیر-پرخاشگر محسوب می‌شود. به باور اورلف:«آنها همه را دیوانه می‌کنند.»

۳- شایعه‌پراکن

در هر فضای کاری مقدار مشخصی شایعه و غیبت از این و آن دیده می‌شود اما اگر یکی از کارمندان شما از این کار لذت ببرد و بخواهد خبرهای بد شما را چه در خود شرکت چه در بیرون (مثلا برای رقبایتان) پخش کند، باید فکری به حالش بکنید. بهترین راه برای رویارویی با یک شایعه‌پراکن این است که خودتان هم آلوده‌اش نشوید. در چنین گفت‌وگوهایی به رغم میل‌تان شرکت نکنید. مهم‌تر از همه اینکه این میل طبیعی‌تان را کنار بگذارید: من باید بدانم دیگران درباره‌ام چه می‌گویند، باید راضی‌شان کنم تا حداقل حرف‌های خوبی پشت سرم بزنند.

فراتر از این به فرد شایعه‌پراکن بگویید رفتارش شایسته نبوده و توضیح دهید که این شیوه برای سلامت محل کار اصلا مفید نیست. به باور اورلف:«اگر توجه‌شان را به اهمیت موضوع جلب کنید گامی مفید برداشته‌اید. بهتر است درباره شایعه‌پراکنی و تاثیرات مخرب آن در محیط کار حرف بزنید… محل کار زمین پرباری برای شایعات بی‌اساس است. اگر صادقانه این موضوع را مطرح و ضررهای آن را برای شرکت بازنمایی کنید به کارمندان‌تان ابزاری توجیه‌شده داده‌اید که در چنین جلساتی شرکت نکنند.»

از دیگر سو به گفته اورلف افراد شایعه‌پراکن مهارت‌های ارتباطی خوبی دارند:«آنها شیفته حرف زدن هستند و اگر در موقعیتی قرارشان دهید که از این مهارت‌شان استفاده مفید کنند، برد کرده‌اید. شاید بخش فروش گزینه بدی نباشد.»

۴- کج‌خلق

برخی شخصیت‌ها در مواجهه با تنش‌های محل کار، دیگران را تخلفکار می‌دانند و بر سرشان فریاد می‌زنند و عمدتا با کج‌خلقی با دیگران خودشان را خالی می‌کنند. این افراد برای رهبران چالش‌برانگیزترین کارکنان سازمانی به شمار می‌روند.

اورلف معتقد است فارغ از اینکه چه کاری برای مدیریت این شخصیت‌ها انجام می‌دهید آنها را به حال خودشان نگذارید:«این رفتار در یک سازمان پذیرفتنی نیست. باید برای آنها محدودیت‌ها و مرزهایی مشخص کنید. کج‌خلقی کارکنان یک فضای کاری خوب را نابود می‌کند.»

شما به عنوان مدیر یا باید این شخصیت‌ها را کنار بگذارید یا آنها را به یکی از کارکنان منابع انسانی‌تان بسپارید. به هر تقدیر باید به این نکته واقف باشید که بروز خشم در یک محیط کاری اصلا قابل قبول نیست. به ایشان پیشنهاد دهید به جلسات مشاوره بروند. با این واقعیت کنار بیایید که شخصیت‌های کج‌خلق آینده‌ای در شرکت شما ندارند و به طور بالقوه تهدیدی سازمانی به حساب می‌آیند.

۵- مقصردان

اگر در محیط کاری به این افراد بی‌اعتنایی شود یا کار دشواری به آنها بدهید شما را مقصر می‌دانند و از دست‌تان شاکی می‌شوند.
اورلف معتقد است برای رویارویی با این افراد باید شیوه ارتباطات بهتر را به آنها آموخت:«فردی که دیگران را همیشه مقصر می‌داند هیچ چیزی از ارتباطات نمی‌فهمد. این افراد به جای اینکه بگویند احساسم این‌گونه است می‌گویند تو باعث سرافکندگی‌ام هستی. شاید یک دوره آموزشی بتواند برای این شخصیت‌ها مفید واقع شود.»
همچنین می‌توانید پیامدهای این رفتارشان را بر دیگران توصیف کنید، چرا که اغلب این افراد از تاثیرات حرف‌هایی که می‌زنند خبر ندارند. بهترین نقش برای یک شخصیت مقصردان چیست؟ به باور اورلف:«آنها را با دیگران مواجه نکنید. کارهای فردی و مستقل به ایشان بدهید.»
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یکشنبه سیاه مسکن در مجلس چگونه رقم خورد؟
فرشید ایلاتی*، 31 شهریور 93

روز یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ که می توانست روزی تاریخی برای اقتصاد مسکن کشور باشد تبدیل به یکشنبه سیاه مسکن شد.

بررسی مالیات بر افزایش قیمت مسکن(مالیات بر عایدی سرمایه املاک CGT)که می تواند از ورود تقاضاهای سرمایه ای و سوداگرانه دلالان زمین و مسکن به بازار جلوگیری کند در دستور کار صحن مجلس قرار داشت اما با فضا سازی برخی نمایندگان و قصور هیئت رئیسه در این خصوص این مالیات از لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم حذف شد تا سرنوشت این اقدام بزرگ و مهم در هاله ای از ابهام قرار گیرد.

CGT چیست؟
مالیات بر افزایش قیمت زمین و مسکن(املاک) از جمله مالیات های مهم جهت جلوگیری از افزایش بی ضابطه دارایی یا سرمایه در دنیا محسوب می شود. سابقه اخذ این مالیات در برخی کشورها بعضاً به ۸۰ سال پیش برمی گردد.

با توجه به اینکه مسکن کالایی خاص و منحصر بفرد است و همچنین منابع تولید آن همچون زمین محدودیت دارد و نمی توان مثل سایر کالاها برای تنظیم بازار، آن را از خارج وارد کرد فلذا سیاست های کاملا مشخص و مجزایی برای آن در کشورهایی با اقتصاد دارای ثبات، اعمال و دنبال می شود.

این مالیات که از تفاوت قیمت خرید و فروش ملک (زمین و مسکن و ... ) درصد بالایی( ۴۰ تا ۶۰ درصد) از افزایش قیمت املاک را به عنوان مالیات اخذ می کند این مالیات بیشتر جنبه تنظیمی در بازار دارد اگرچه درآمدهای قابل توجهی هم برای **** مالیاتی به همراه دارد.

نکته قابل توجه این است که مسکن اول و مصرفی افراد و همچنین تولیدکنندگان مسکن از این مالیات معاف هستند و این مالیات برای شفافیت معاملات با نرخ صفر برای آنها ثبت می شود. هدف این مالیات بیشتر دلالان زمین و مسکن است که دارای املاک متعدد هستند و به عنوان تقاضای سرمایه ای و یا بعضا تقاضای سوداگرانه در بازار حضور فعال دارند.

با توجه به نکته ذکر شده و همچنین اعلام و تاکید طراحان این مالیات در صحن علنی مجلس مبنی بر هدف قرار دادن دلالان و سرمایه داران و ملاکان بزرگ و آوردن مثال شفاف و روشنی از سوی یکی از نمایندگان که چرا کارخانه داران و تولید کنندگان کشور باید ۲۵درصد از سود خود را به عنوان مالیات پرداخت کنند اما دلالان مسکن هیچ گونه مالیاتی پرداخت نمی کنند؟! لازم است به گروه شناسی مخالفان این مالیات در مجلس پرداخته شود.

گروه شناسی مخالفت نمایندگان با مالیات بر عایدی مسکن
گروه اول: به دلیل ساختار معیوب سرمایه گذاری در کشور عده ای از سرمایه گذران به جای هدایت منابع مالی و نقدینگی خود در بخش تولید، بسیاری از دارایی ها و سرمایه های خویش را در قالب زمین و مسکن و املاک سرمایه گذاری کرده اند و طبق عادت غلط ایجاد شده در بازار مسکن، به دنبال سودهای کلان و چند صد درصدی هستند و مترصد این هستند که از تورم موجود در دوره های مختلف در این بازار منتفع گردند. متأسفانه عده ای از نمایندگان، حامی جدی و با انگیزه این جریانات هستند و در خلال رأی گیری مذکور نیز نقش اساسی را ایفا نمودند.

متاسفانه به دلیل مناسبات فاسد میان برخی بنگاه ها و اشخاص حقیقی و حقوقی که سرمایه های کلانی در بازار مسکن دارند و از اجرای این قانون متضرر می شدند، با فشار به برخی از نمایندگان و همچنین همراهی برخی از آن ها از تصویب این قانون مهم و حیاتی در مجلس جلوگیری کردند.

گروه دوم: گروه دوم نمایندگانی هستند که به دلیل جایگاه و شان هیئت رئیسه مجلس و طرح شبهاتی همچون تبعات تورمی این مالیات در بازار مسکن از سوی آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس، با تصویب این مالیات مخالفت کردند و رای به حذف آن دادند.

اما جناب آقای دکتر لاریجانی به نظر لازم بود لااقل یکبار کل متن بند را می خوانند و سپس به اظهار نظر و شبهه افکنی در صحن می پرداختند - که طرح این گونه سوالات پراکنده در هنگام نطق نماینده کمیسیون از سوی رئیس جلسه مخالف آیین نامه داخلی مجلس بود - تا با مدیریت ناصواب خویش موجب حذف این مالیات مهم نمی شدند، چرا که به اعتراف برخی از نمایندکان بعد از اتمام جلسه از رای غلط و اشتباه خویش اظهار پشیمانی کرده اند!

اخذ مالیات سنگین بر افزایش قیمت املاک، راهکار اصولی و علمی کنترل تقاضاهای سرمایه ای و سوداگرانه در بازار مسکن است که در بسیاری از کشورهای دنیا تجربه شده است و فلسفه و هدف این مالیات جلوگیری از سفته بازی و تقاضاهای سوداگرانه در بازار مسکن است و نه متقاضیان مصرفی و تولیدکنندگان مسکن.

اخذ مالیات بر افزایش قیمت املاک موجب تغییر رفتار صاحبان سرمایه ایی می شود که تاکنون با انگیزه کسب سودهای کلان وارد بازار مسکن و املاک شده اند و این تغییر رفتار و عدم ورود سرمایه های سرگردان به همراه سیاست های حمایتی صحیح از تولید در کل می تواند به هدایت نقدینگی به بخش های مولد اقتصاد کمک کند.

گروه سوم: این گروه اگرچه شاید با نیت خیر و طرح موضوع ایجاد زیر ساخت های لازم قبل از اجرای این مالیات، به مخالفت با آن پرداختند، ولی برای تذکر لازم است تا این دسته از نمایندگان به مشروح مذاکرات مجلس درسال ۱۳۶۶ درخصوص بررسی قانون مالیات های مستقیم رجوع کنند و متوجه شوند که بهانه های حدود۳۰ سال پیش آن دسته از نمایندگانی را که عدم وجود بانک های اطلاعاتی املاک و مالکان دلیل حذف CGT در سال ۶۶ می دانستند را بازگویی و تکرار کردند! و لازم است از خود سوال کنند چرا در طی این ۳۰ سال بانک های اطلاعاتی املاک و ملاکین ایجاد نشده است، آیا دست های پشت پرده ای در کار بوده است؟

جالب است که رئیس سازمان امور مالیاتی کشور هم به عنوان نماینده دولت بر همین استدلال گروه سوم تاکید کرد و برای یادآوری به ایشان نیز لازم است به تبصره ۷ ماده ۱۶۹ مکرر همین لایحه که به تصویب رسیده است مراجعه کنند در این تبصره وزارت راه و شهرسازی مکلف شده است با همکاری شهرداری ها و سازمان ثبت اسناد و املاک طی ۶ ماه این بانک اطلاعاتی را ایجاد کنند که این مهم در کشور در صورت وجود اراده سیاسی از سوی مسوولان امکان پذیر است.

در حال حاضر با توجه به پیشرفت های فنی و تخصصی کشور در حوزه IT ایجاد بانک های اطلاعاتی املاک و ملاکین در کوتاه مدت امکان پذیر است. همچنین بر اساس ادعای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طرح کاداستر شهری به اتمام رسیده است اگر این ادعا صحت داشته باشد با همکاری این سازمان حداقل در خصوص املاک شهری ایجاد این بانک اطلاعاتی در کوتاه مدت امکان پذیر خواهد بود.

گروه چهارم: متاسفانه در این بین گروهی هم بودند که به دلیل فضای ایجاد شده در مجلس با وجود قبول اصل اخذ مالیات CGT با متن پیشنهادی کمیسیون مخالف بوده اند که می توانستند با پیشنهاد ارجاع مجدد به کمیسیون و بررسی بیشتر آن و اعمال اصلاحات لازم متن مورد قبولی را در صحن ارایه کنند ولی به دلیل اکثریت گروه های ذکر شده با ۱۲۷ رای از ۲۲۲ رای ماخوذه و کم کاری ایشان در فضای مجلس این مالیات مهم از دستور کار صحن خارج شد.

علت مخالفت
گروه اول کسانی که خوشان یا جریان های مالی حامی ایشان منافع سنگینی در بازار زمین و مسکن دارند
گروه دوم کسانی که تحت تاثیر القای گرانی مسکن با اخذ این مالیات از سوی هیئت رئیسه با این طرح مخالفت کرده اند
گروه سوم کسانی که اجرای این مالیات را منوط و متوقف به ایجاد زیرساخت های لازم همچون بانک اطلاعاتی املاک و مستغلات می دانند
گروه چهارم کسانی که با اصل طرح اخذ مالیات CGT موافق هستند ولی با متن پیشنهادی کمیسیون مخالف بوده اند

لازم به ذکر است مالیات های متعددی همچون مالیات بر خانه های خالی،CGT ، مالیات بر اراضی بایر و مالیات بر تعدد دارایی ملکی و مالیات های سالیانه و دوره ای همچون مالیات بر ارزش زمین(LVT) از جمله مالیات های مکملی هستند که باید از بازار املاک و به خصوص دلالان مسکن اخذ شود تا بتوان از افزایش قیمت های نجومی در بازار مسکن جلوگیری کرد.

دولت در راستای برنامه های خود برای خروج از رکود اقتصادی لایحه ای را تقدیم مجلس کرده است. شایان به ذکر است که بیشتر توجه دولت برای خروج غیرتورمی از شرایط فعلی عنوان شده است و پیشنهاداتی برای رونق گرفتن بخش تولید در کشور ارایه شده است اما تا زمانی که بازارهای غیرمولد موازی تولید سودهای بالا با ریسک پایین را برای صاحبان سرمایه داشته باشد به جد می توان گفت که تولید در کشور به سامان نخواهد رسید و فوری ترین و مهم ترین اقدام در راستای حمایت واقعی و نه شعاری از تولید در کشور ایجاد هزینه های سنگین برای فعالیت های سوداگرانه و غیر مولد از جمله دلالی زمین و مسکن و سایر بازارهای مشابه است.

* کارشناس اقتصاد مسکن
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پس از پایان هشتمین دور مذاکرات هسته‌ای
ظریف: 1+5 هنوز درک نکرده که تحریم‌ها تاثیر قابل توجهی نداشته است



وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: گفت‌گوهای بسیار جدی در مورد موضوعات مختلف در نشست های ایران و ۱+۵ کماکان باقی مانده است.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدجواد ظریف روز پنجشنبه در نشستی با حضور تعدادی از خبرنگاران ایرانی پس از پایان هشتمین دور مذاکرات هسته ای با 1+5 با بیان اینکه مذاکرات روز چهارشنبه بسیار "سخت" و "فشرده" بود، گفت: صحبت های بسیار جدی در مورد موضوعات مختلف همچنان در بحث ما باقی مانده است.

در مذاکرات وین طرف ها درباره دستیابی به راه حل گفت‌گو کردند

ظریف افزود: از زمانی که مذاکرات نیویورک شروع شد و در این دور در وین ادامه یافت، به جای اینکه طرفین صرفا مشکلات را بررسی کنند، در خصوص دستیابی به راه حل گفت‌گو کردند. صحبت از راه حل به این معنا نیست که طرفین بخواهند از مواضع قبلی خودشان در واقع کوتاه بیایند یا عدول کنند، بلکه این نکته است که همواره اعلام کرده ایم که برنامه هسته ای ایران صرفا صلح آمیز است و از حقوق مردم ایران صرف نظر نخواهیم کرد.

مذاکرات سه جانبه در وین در نشستی کارشنایس بررسی و جمع بندی می شود

وزیر امور خارجه با اشاره به برگزاری نشست جمع بندی تحولات دو روز اخیر گفت: به زودی نشست کارشناسی در خصوص بررسی موضوعات مورد اختلاف تشکیل می شود.

ظریف گفت: قرار است امروز بعداز ظهر جمع‌بندی از اجلاس این دوره صورت گیرد و پس از آن اعضای 1+5 برای جمع بندی کلی موضوعات نشستی برگزار خواهند کرد.

او افزود: هفته آینده یا هفته بعد از آن هم قرار است، جلسه کارشناسی در خصوص بررسی موضوعات مورد اختلاف تشکیل شود.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: همچنین سه یا چهار هفته بعد جلسه‌ای با حضور وزیران امور خارجه ایران، آمریکا و خانم اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد.

رییس دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد: مکان برگزاری نشست سه جانبه و کارشناسان هنوز مشخص نیست، اما در مکانی غیر از شهر وین خواهد بود.

مانع روانی که طرف مقابل باید از آن عبور کند "تحریم" است

وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد که تحریم ها ضد ایران بی تاثیر بوده و مانع روانی که باید طرف مقابل از آن عبور کند، همین موضوع تحریم هاست.

رئیس هیات مذاکره کننده هسته ای کشورمان افزود: برای اینکه هر دو هدف به دست آید به طور قطع راه ها و روش های متفاوتی وجود دارد که از این طریق می توان از صلح آمیز بودن برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران اطمینان حاصل کرد. از بهترین نشانه هایی که برای این کار می تواند مورد استفاده قرار گیرد واقعیت های تاریخی است.

ظریف با بیان اینکه در 12 سال گذشته که بیشترین موارد بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران صورت گرفته هیچ نشانه ای از انحراف برنامه هسته ای ایران مشاهده نشده است، گفت: در مذاکرات هسته ای نیز سرگرم گفتگو درباره این روش ها و دیدگاه ها و پیشنهادات مختلف موجود در این زمینه هستیم.

وی افزود: در دور جدید گفت‌وگوهای هسته‌ای همه طرف‌ها بر این اعتقادند که پیشرفت هایی صورت گرفته و جریان مذاکرات رو به جلوست. پس از مذاکرات نیویورک نیز اعتقاد بر این بود که در مذاکرات هسته‌ای حرکت به سمت جلو بوده هر چند که این حرکت کند است.

طرف مقابل باید به این درک برسد که تحریم‌ها بی ارزش بوده است

وزیر امور خارجه ایران خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات جدی که حل نشده و به نظر من حل آن ضروری است، اینکه طرف مقابل باید جدیت داشته باشد؛ زیرا یکی از بحث های مطرح شده این است که تضمین شود برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است.

رییس دستگاه دیپلماسی کشور تصریح کرد: آنچه که لازم است طرف مذاکره به آن درک کاملی پیدا کند، آن است که تحریم‌ها بی‌تاثیر بوده است اما طرف مقابل احساس می کند که این تحریم ها خیلی ارزش دارد.

ظریف تاکید کرد: تحریم‌ها تاثیر قابل توجهی ندارد و متاسفانه طرف مقابل این واقعیت را هنوز درک نکرده است.

وزیر امورخارجه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ما فکر می کنیم حرکت در همه زمینه‌ها به سمت جلو بوده و راهکارهای مختلفی مورد بحث قرار گرفته است، افزود: اما من هنوز فکر می کنم مانع روانی که باید طرف مقابل از آن عبور کند موضوع تحریم است.

وی گفت: تحریم نه کارآمدی در گذشته داشته و نه کارآمدی در آینده خواهد داشت، بلکه تحریم یک نمادی است از نوع رابطه‌ای که وجود داشته و این نماد باید شکسته شود و ما برای همین است که روی آن اصرار داریم.

طرفین تمدید مهلت مذاکرات را مناسب نمی دانند

ظریف در ادامه گفت: طی هفته‌های آینده جلسات کارشناسی خواهیم داشت و ضرورت دارد درباره موضوعات مختلفی صحبت شود و موضوعاتی هم نیاز به یک حرکت سیاسی دارند.

وی خاطرنشان کرد: سه یا چهار هفته آینده دوباره جلسه سه جانبه‌ای خواهیم داشت با حضور آقای جان کری و خانم کاترین اشتون و در صورت لزوم سایرین هم دعوت خواهند شد.

وزیر خارجه ایران با تاکید بر اینکه اعتقاد دارم همه این موانع باید با یک دیدگاه واقع بینانه قابل عبور باشد، تصریح کرد: با توجه به اینکه بیش از 40 روز به پایان مهلت باقی نمانده و با توجه به اینکه کسی در میان مذاکره کنندگان تمدید را خیلی کار مناسبی نمی بییند و ما هم این دیدگاه را داریم و فکر می کنیم که ضرورتی ندارد که اصلا راجع به تمدید فکر بکنیم.

وی افزود: لذا آنچه که نیاز است با توجه به همه این واقعیات اینکه ما به سمت راه حل حرکت و از برخی موانع روانی عبور کنیم و واقعا هم فرصت کم است و نیاز دارد شتاب حرکت ما قدری بیشتر شود.

رییس دستگاه دیپلماسی ایران اضافه کرد: هنوز در خصوص مکان نشست ها تصمیم گیری نشده است و فکر می کنم مکان برگزاری نشست وزرا احتمال دارد مکانی غیر از وین در نظر گرفته شود و هنوز مشورت ها در این زمینه ادامه دارد.

وزیر امورخارجه ایران در ادامه تاکید کرد: آنچه به حل موضوع کمک می کند، انتخاب مسیر احترام به ایران است.

ظریف افزود: اگر یک موضوع از موضوعات مورد اختلاف باقی مانده باشد و روی آن توافق نکنیم، توافق ما صفر درصد است، چون در ژنو اعلام کردیم که هیچ چیز مورد توافق قرار نمی گیرد تا اینکه همه چیز مورد توافق قرار بگیرد.

ظریف گفت: مردم ایران در برابر فشار همیشه نشان داده اند که مقاومت می کنند. آنچه که پاسخ می دهد برای حل موضوع، انتخاب مسیر احترام به ایران است.

وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سوال که طرف روسی گفته است که بحث اراک هنوز هم نیاز به مذاکره دارد، گفت: همه بحث ها نیاز به مذاکره دارد، یعنی ما به سمت طرح راه حل های مختلف پیش رفتیم ولی روی راه حل مشخصی برای هیچ کدام از این موارد توافق صورت نگرفته است. یکی از موضوعاتی که قرار است کار کارشناسی صورت گیرد همین بحث است که بتوانیم به نتیجه برسیم و تصمیم گیری کنیم.

رییس دستگاه دیپلماسی کشور درباره اوضاع منطقه نیز گفت: یکی از دلایلی که منطقه در این شرایط قرار گرفته سیاست های بسیار نابخردانه ای است که از داخل منطقه و خارج از منطقه بر ان تحمیل شده است و **** صهیونیستی سرمدار این سیاست بوده و متاسفانه برخی از کشورهای منطقه هم دنباله روی آن بوده اند.

وی با تاکید بر اینکه به جای آنکه به واقعیات منطقه بپردازند، نسبت به جمهوری اسلامی ایران که همواره در خط مقدم ثبات در منطقه و مبارزه با تروریسم در منطقه بوده، هراس افکنی

می کنند، گفت: برای همین است که این محافل بویژه **** صهیونیستی و متاسفانه برخی کشورهای همسایه نمی خواهند موضوع هسته ای ایران حل شود.

وی افزود: به همین دلیل است در پشت پرده شعارهایی که می‌د هند، مایل نیستند هیچ گونه راه حلی را در موضوع هسته‌ای ایران ببنیند و ما این را کاملا مشاهده می کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پایان مذاکرات سه جانبه کری ظریف و اشتون



مذاکرات سه‌جانبه وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور کاترین اشتون، نماینده 1+5 که از ساعت 13 به وقت محلی در هتل کوبورگ وین آغاز شده بود پس از حدود شش ساعت پایان یافت.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) جان کری و محمدجواد ظریف، وزیران خارجه ایران و آمریکا عصر روز چهارشنبه به وقت محلی با حضور نماینده اتحادیه اروپا و نماینده 1+5 در مذاکرات با ایران در ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در نیویورک دیدار کردند.

پیش از مذاکرات سه‌جانبه، جان کری و کاترین اشتون حدود یک ساعت در هتل کوبورگ با یکدیگر ملاقات کردند.

مذاکرات سه جانبه در سه نوبت انجام شد.

مذاکرات سه‌جانبه هیات‌های مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، آمریکا و اتحادیه اروپا از روز سه‌شنبه در وین در دو سطح معاونان و کارشناسی آغاز شده است.

کاترین اشتون و محمدجواد ظریف سه‌شنبه شب نیز به همراه معاونانشان در نمایندگی ایران در وین با یکدیگر دیدار کردند.

قرار است مذاکرات ایران و 1+5 روز پنج‌شنبه با حضور معاونان وزیران خارجه 1+5 برگزار شود، اما هنوز مشخص نیست تمامی اعضای این گروه بتوانند به موقع خود را به مذاکرات برسانند.

ظریف درباره مذاکرات روز پنج‌شنبه اعلام کرده است که این خواست جمهوری اسلامی ایران بود که علاوه بر مذاکرات با خانم اشتون و آمریکا، یک بار هم مذاکره با کل 1+5 باشد و به این دلیل است که روز پنج‌شنبه هم به مدت مذاکرات افزوده شد و این نشان‌دهنده اراده سیاسی در همه طرف‌ها است.

وی گفت: جلسه روز پنج‌شنبه فرصتی برای مرور موضوعات مختلف با همه اعضای 1+5 است، اما الزاما به معنای آن نیست که یک وضعیت جدید، مثبت و یا منفی پیدا شده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عضو کمیسیون اقتصادی:
اجرای درست تسعیر می‌تواند به یکی از تصمیمات ماندگار دولت تبدیل شود


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اجرای درست تسعیر برای پرداخت بدهی دولت به بانک مرکزی می‌تواند به یکی از تصمیمات ماندگار دولت یازدهم تبدیل شود.

ابراهیم نکو در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به برنامه دولت برای تسعیر بدهی‌های خود به بانک مرکزی گفت: مشکلاتی که در دولت قبلی برای بانک‌ها ایجاد شد، متاسفانه باعث انباشته‌شدن بدهی به بانک مرکزی و نبود امکانات مالی برای پرداختن به موضوع صنعت گردید و باید بپذیریم که بانک به عنوان یک بازو برای ایجاد توسعه اقتصادی در کشور نقش مهمی دارد.

وی افزود: نادیده گرفتن بانک‌ها در ایجاد رونق اقتصادی نمی‌تواند منطقی باشد اما این امکان جز با ایجاد منابع مالی برای اعطای تسهیلات ایجاد نمی‌شود و بدهی دولت به بانک مرکزی و ادامه این روند نمی‌تواند مشکلات کشور را در مسیر اجرای اقتصادی مقاومتی و بسته خروج از رکود دولت مرتفع نماید.

نماینده رباط کریم تصریح کرد: دولت برای پرداخت بدهی به بانک مرکزی چاره‌ای جز تسعیر ندارد و محاسبه درست و اجرای مناسب برای پرداخت بدهی به بانک‌ها و ایجاد رونق اقتصادی به شدت مهم و حیاتی است. لذا باید دولت هرچه سریع‌تر با اتخاذ یک سازوکار منطقی و علمی این تصمیم را اجرا کند و در این موضوع هیچ نگرانی وجود ندارد.

وی در پایان تاکید کرد: پرداخت بدهی به صورت تسعیری بهتر از انباشته شدن بدهی و نبود امکانات مالی در بانک‌ها برای رونق اقتصاد، تولید و صنعت است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در نشست مشترک کمیسیون‌های اقتصادی مجلس ایران و یونان؛
پورابراهیمی: صدای شکسته شدن تحریم‌های اقتصادی ایران به گوش می‌رسد



نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: صدای شکسته شدن تحریم های اقتصادی ایران به گوش می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کویر، "محمدرضا پورابراهیمی" در نشست مشترک اعضایی از کمیسیون اقتصادی مجلس با رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس یونان گفت: با توجه به ظرفیت های زیاد دو کشور در عرصه اقتصادی و ویژگی‌های فرهنگی و تاریخی مشترک افزایش ارتباطات بین دو کشور به ویژه در موضوع اقتصادی می‌تواند به بهره‌گیری دو کشور از توانمندی‌های متقابل منجر شود.

وی گفت: تحریم های ظالمانه وغیر قانونی آمریکا نه تنها موجب توقف پیشرفت علم ودانش نگردیده که حتی به شکوفایی توانمندی‌های علمی وفن آوری کشور منتهی شده است.

پورابراهیمی تصریح کرد: این شرایط سبب وضعیتی است که غرب نیز به ناکار آمدی تحریم ها اذعان دارد و لذا صدای شکسته شدن تحریم‌ها به گوش می رسد.

در این نشست "تئودروس کاراغلور" رییس کمیسیون اقتصادی مجلس یونان گفت: پیشینه تاریخی دو ملت ریشه در اعماق تاریخ جهان داشته و سوابق تمدن وفرهنگ گذشته حکایت از روابط خوب مشترک دارد .

وی با اشاره به شرایط سخت سیاسی کشورش در حال حاضر، ابراز امیدواری کرد: با بهبود شرایط سیاسی شاهد افزایش همکاری های اقتصادی دو کشور باشیم.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس یونان با تاکید بر حضور اخیر خود در ایران و اطلاع از توانمندی‌های بزرگ کشور ایران خاطرنشان کرد: به زودی موضوع مذاکرات هسته ای ایران نهایی گردیده و شاهد تعاملات اقتصادی با ایران پس از تحریم هستیم .

"اونگلوسدیامان توپلوس" دیگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یونان و عضو حزب ائتلاف چپ با ابراز تاسف از سیاست های کشورهای امپریالیستی در منطقه خاورمیانه جهت تسلیم کردن ملت‌ها، اقدامات اخیر آمریکا در منطقه را محکوم کرد وگفت: علی رغم تجربه تلخ ایران در سالهای اخیر در مقاومت علیه آمریکا ما از این مقاومت حمایت می کنیم و امید به پیشرفت روابط دو جانبه داریم وافتخار می کنیم که با این ملت بزرگ و نمایندگان آن ارتباط داشته باشیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

رئیس مرکز استراتژیک وزارت اطلاعات:
وزارت اطلاعات‌ همه سناریوها درباره پرونده هسته‌ای‌‌ را پیش‌بینی و تدوین کرده است‌
رئیس مرکز استراتژیک وزارت اطلاعات گفت: وزارت اطلاعات، همه سناریوها درباره پرونده هسته‌ای و نتایج مذاکرات از قبیل سناریوی توافق، تمدید و حتی بن‌بست را پیش‌بینی و تدوین کرده است.


698940_PhotoA.jpg

به گزارشخبرگزاری فارساز بجنورد، شفیعی بعد از ظهر امروز در همایش بزرگداشت سی‌امین سالگرد تاسیس وزارت اطلاعات اظهار کرد: دشمنان اسلام با ایجاد گروهک‌های تروریستی همچون داعش و طالبان و حمایت از آنان به دنبال پیاده کردن خواسته‌های خود بودند اما با وجود این تلاش‌ها همواره دشمنان به این اذعان داشته‌اند که جمهوری اسلامی قدرت برتر منطقه بوده و از سویی در دستیابی به اهداف خود در این زمینه موفق نبوده‌اند.

وی گفت: به طور حتم در نظم نوین جهانی، گفتمان انقلاب اسلامی به عنوان مهم‌ترین مدل جایگاه خود را بیش از پیش کسب خواهد کرد چرا که مدل اخوانیه و مرسی پاسخ نخواهد داد.

رئیس مرکز استراتژیک وزارت اطلاعات با یادآوری اینکه سه دهه از تشکیل وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی سپری می‌شود تصریح کرد: یکی از بزرگ‌ترین افتخارات این وزارتخانه مهم کشف و شناسایی حزب توده بوده است.

وی با بیان اینکه در شهریور 62 تاسیس وزارت اطلاعات مصوب و بعد از یک سال این دستگاه فعالیت خود را آغاز کرد افزود: ایجاد دانشکده اطلاعات، راه‌اندازی مرکز اسناد و مرکز استراتژیک از محورهای قانون تشکیلات این وزارتخانه است.

شفیعی ادامه داد: ما اطلاعات را در مسیر خودش کسب و برای آینده تحلیل تا آینده‌پژوهی در زمینه‌های مختلف داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه قبل از اینکه اتفاقاتی روی بدهد و داعش‌ها شکل بگیرند بایستی تدابیر و برنامه‌های مرتبط در این حوزه‌ها بایستی وجود داشته باشد گفت: بر همین اساس، این وزارتخانه در پرونده‌های ملی مثل انرژی هسته‌ای پیش‌بینی لازم را در تمامی زمینه‌ها دارد.

به گفته رئیس مرکز استراتژیک وزارت اطلاعات، همه سناریوها درباره پرونده هسته‌ای و نتایج مذاکرات از قبیل سناریوی توافق، تمدید و حتی بن‌بست پیش‌بینی و تدوین شده است.

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی برای تمامی این‌ها سناریو و برنامه دارد اظهار کرد: به همین خاطر است که رئیس جمهور در محافل داخلی و خارجی با قاطعیت تمام درباره مذاکرات و پرونده هسته‌ای سخن می‌گوید.

شفیعی ارائه این سناریوها به *****، رئیس جمهور و سایر مسئولان **** اسلامی را برشمرد و گفت: نتایج بررسی‌های وزارت اطلاعات در زمینه‌های مختلف از طریق سه لایه انجام شده و سرانجام تهیه، تدوین و نهایی می‌شود.

وی با بیان اینکه در لایه نخست از ظرفیت مؤسسات ، پژوهشکده‌ها و دانشگاه‌ها در قالب همکاری مختلف استفاده می‌شود افزود: در لایه دوم اتاق‌های فکری را با حضور نخبگان داشته که در نشست این هفته درباره موضوع نظم آینده جلسه‌ای خواهیم داشت.

رئیس مرکز استراتژیک وزارت اطلاعات آخرین لایه از بررسی‌های استراتژیک وزارت اطلاعات را مربوط به اطلاعات معاونت‌های این وزارتخانه برشمرد و اضافه کرد: در این لایه جمع‌بندی موضوعات مختلف صورت می‌گیرد و تمامی این سناریوها بر اساس کارهای کارشناسی انجام می‌شود.

وی در ادامه به نقش و ضرورت استحکام و وحدت درون **** اسلامی را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: ما باید بتوانیم در هر شرایط وحدت کلمه و انسجام را در **** داشته باشیم که قطعاً این به نفع جمهوری اسلامی است.

شفیعی با بیان اینکه اگر شکاف بین مردم و حاکمیت شکل بگیرد این اولین مشکل خواهد بود اضافه کرد: بی‌شک امنیت چیزی نیست جز تولید اجتماعی به همین خاطر است که امنیت ‌در روابط اجتماعی شکل می‌گیرد و مردم نقش مهمی در شکل‌گیری امنیت ایفا می‌کنند.

وی خاطر نشان کرد: مادامی که ارتباط مردم با **** و حاکمیت حفظ شود هیچ صدمه‌ای به **** جمهوری اسلامی نخواهد رسید.

رئیس مرکز استراتژیک وزارت اطلاعات با طرح این موضوع که عامل شکست و محو شدن صدام از حکومت جدای از حملات به عراق، نارضایتی مردم آن کشور از این شخص بود گفت: بایستی همواره امید و اتحاد مردم کشورمان تقویت و برخی عوامل نارضایتی شناسایی و برای رفع آن تلاش شود.

وی توجه هر چه بیشتر به اقتصاد مقاومتی در کشور را ضروری خواند و بیان داشت: توجه به تولیدات داخلی باعث می‌شود که دشمن نتواند برای رسیدن به اهداف خود با تحریم‌های خود بر **** اسلامی، فشار بیاورد.

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930724000827#sthash.IWJ9hGyx.dpuf
 
بالا