• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
«***** مالی» خاتمه یافته؛ وضعیت «برد - برد» پایدار می‌شود؟
انحراف 8 ساله از سود بانکی
روزنامه دنیای اقتصاد -
دنیای اقتصاد: بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد نرخ سود بانکی پس از هشت سال در مقایسه سه نوع تورم «میانگین سال گذشته»، «نقطه‌به‌نقطه سال گذشته» و «میانگین هدف» مثبت شده است. در 8 سال گذشته «تعیین دستوری نرخ سود» و «افزایش نرخ تورم» موجب شد که حرکت این نرخ از مسیر اصلی خود که تجهیز منابع بانکی و افزایش تولید بود، منحرف شود. این ***** مالی در سال‌های گذشته پیامدهایی مانند «اختلال در تجهیز منابع بانکی»، «ایجاد بازار غیر متشکل پولی»، «انحراف از روند تسهیلات‌دهی و افزایش معوقات» و در نتیجه «کاهش رشد اقتصادی» را در پی داشت؛ اما طی یک‌سال گذشته سیاست‌های منعطف در بازار پول موجب شد نرخ‌های سود با تناسب بیشتری نسبت به نرخ تورم تعیین شود.در نتیجه چنین سیاستی، کاهش نرخ تورم به یک فرآیند تبدیل و بازار سپرده‌گذاری نیز از جذابیت بالاتری در مقایسه با قبل برخوردار شد. با بهبود شاخص بازار پول، از یکسو منابع سرگردان مالی به سمت سرمایه‌گذاری امن بانکی روانه شد و از سوی دیگر، با کاهش جذابیت رفتارهای سفته‌بازانه، منابع مالی در اختیار تولید قرار گرفت. این روند بازی برد-برد را هم برای سپرده‌گذار و هم برای فعالان اقتصادی به ارمغان آورد. البته روند شکل گرفته بسیار شکننده است و بازگشت به سیاست‌های گذشته می‌تواند یک‌بار دیگر عوارض ***** مالی را متوجه اقتصاد کند.

سیاست پولی در وضعیت «برد - برد» است


گروه بازار پول- مجید حیدری: بررسی‌ها نشان می‌دهد طی یک دهه گذشته «تعیین دستوری نرخ سود بانکی» و «افزایش نرخ تورم» باعث شده بود که حرکت نرخ سود بانکی از مسیر اصلی خود در جهت تجهیز منابع بانکی و افزایش تولید منحرف شود.

این ***** مالی در سال‌های گذشته پیامدهایی مانند «اختلال در تجهیز منابع بانکی»، «ایجاد بازار غیر متشکل پولی»، «انحراف از روند تسهیلات‌دهی و افزایش معوقات» و در نتیجه «کاهش رشد اقتصادی» را در پی داشته است؛ اما طی یک‌سال گذشته سیاست‌های منعطف در بازار پول موجب شد نرخ‌های سود با تناسب بیشتری نسبت به نرخ تورم تعیین شود. در نتیجه چنین سیاستی کاهش نرخ تورم را به یک فرآیند تبدیل کرد و بازار سپرده‌گذاری نیز از جذابیت بالاتری در مقایسه با قبل برخوردار شد. با بهبود شاخص بازار پول، از یک‌سو منابع سرگردان مالی به سمت سرمایه‌گذاری امن بانکی روانه شد و از سوی دیگر، با کاهش جذابیت در بازارهای موازی غیر متشکل، منابع مالی در اختیار تولید قرار گرفته است . این روند بازی برد-برد را هم برای سپرده‌گذار و هم برای سیاست‌گذاران اقتصادی به ارمغان آورده است. در این بین، باید تاکید کرد که روند شکل گرفته بسیار شکننده است و بازگشت به تعیین دستوری نرخ سود و کاهش رقابت در بازار پول می‌تواند یک بار دیگر عوارض ***** مالی را متوجه اقتصاد کند. بررسی‌ها «دنیای اقتصاد» حاکی از آن است که نرخ سود بانکی پس از گذشت 8 سال نسبت به سه نوع «تورم میانگین سال گذشته» و «تورم نقطه به نقطه سال گذشته» و «تورم میانگین انتظاری سال آینده» در سطح بالاتری قرار گرفته که این موضوع مثبت شدن نرخ واقعی سود بانکی را در پی داشته است؛ بنابراین دستکاری یا نامتناسب‌سازی این نرخ بدون توجه به سایر متغیرها و فقط با تکیه بر یک حوزه می‌تواند به بازتولید آثار و عوارض 8 سال گذشته بینجامد.


مثبت شدن نرخ واقعی سود در شهریور
آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی حاکی از آن است که نرخ تورم متوسط (12 ماهه) در شهریور‌ماه به 1/21 درصد رسیده است. این موضوع نشان می‌دهد که نرخ تورم در این ماه نسبت به نرخ سود سپرده بانکی در سطح پایین تری قرار گرفته است. در سال جاری و بر اساس توافق بین بانک‌ها که در اردیبهشت‌ماه سال جاری شکل گرفت، نرخ سود سپرده یکساله در تمام بانک‌ها 22 درصد در نظر گرفته شده است، توافقی که از سوی بانک مرکزی به تمام بانک‌ها و موسسات اعتباری ابلاغ و لازم‌الاجرا عنوان شد. در حال حاضر این نرخ اعلامی مبنای محاسبات سود سپرده در اکثر بانک‌ها و موسسات اعتباری قرار گرفته است؛ بنابراین با توجه به نرخ سود سپرده بانکی معادل 22 درصد و تورم 1/21 درصد در شهریور‌ماه می‌توان مشاهده کرد که برای نخستین‌بار طی ماه‌های گذشته نرخ سود واقعی سپرده بانکی به بالای صفر رسیده است. در ادبیات اقتصادی، نرخ واقعی سود از اختلاف میان نرخ اسمی سود و نرخ تورم محاسبه می‌شود. به بیان دیگر، اگر نرخ اسمی سود بانکی نسبت به نرخ تورم رقم بالاتری باشد یا معادل آن باشد (نرخ واقعی سود منفی نباشد)، می‌توان عنوان کرد که ارزش سپرده‌ها در مقابل افزایش سطح قیمت عمومی کالاها حفظ شده است. بر اساس آمارهای بانک مرکزی نرخ تورم در مهرماه سال گذشته معادل 5/40 درصد و به بیشترین مقدار خود طی تقریبا دو دهه اخیر (از سال 1375 به بعد) رسیده بود، حال آنکه نرخ سود سپرده یکساله در آن زمان حدود 20 درصد بود؛ بنابراین فاصله نسبتا زیاد نرخ تورم نسبت به نرخ سپرده بانکی باعث شده بود که نرخ واقعی سپرده بانکی در حدود منفی 20 درصد باشد، اما در سال گذشته و به‌خصوص در ماه‌های انتهایی آن، دو روند در جهت متفاوت، در نرخ سود بانکی و نرخ تورم به وقوع پیوست. از یک سو نرخ تورم متاثر از «تغییر فضای سیاسی و تحولات اقتصادی کشور» روند کاهشی در پیش گرفته بود و از سوی دیگر، بانک‌ها برای رقابت در جهت جذب منابع و بهبود تراز بانکی، اقدام به افزایش نرخ سود سپرده کردند. بر اساس آمار منتشر شده در اسفند سال گذشته نرخ تورم معادل 4/37 درصد بود و نرخ سود سپرده بانکی در برخی از بانک‌ها تا 26 و 27 درصد تعیین می‌شد. در نتیجه با افزایش نرخ سود و افت نرخ تورم و کاهش فاصله آنها از یکدیگر، نرخ واقعی سود بانکی (اختلاف نرخ اسمی سود با نرخ تورم) تا منفی 10 درصد نسبت به ماه‌های قبل افزایش یافت (نرخ واقعی سود در نیمه نخست سال گذشته، کمتر از منفی 20 درصد بود). در سال جاری نیز روند کاهشی در تورم ادامه داشت، اما در اردیبهشت‌ماه نرخ سود سپرده‌های یکساله در جهت ساماندهی به بازار پول، تا 22 درصد کاهش یافت. این آرایش جدید بانک‌ها در خصوص نرخ سود سپرده، طی سال جاری ثابت مانده است، اما تداوم در نزول نرخ تورم باعث شد که در شهریور‌ماه، مقدار شاخص اصلی تورم (تورم میانگین) به کمتر از 22 درصد رسید که از سطح تعیین شده برای نرخ‌های سود کمتر بود. در نتیجه، نرخ واقعی سود سپرده در آخرین ماه تابستان به بالای مرز صفر برسد و برای نخستین بار بعد از سال‌ها مثبت شود.


مقایسه نرخ سود بر اساس تورم انتظاری
کارشناسان معتقدند نرخ سود سپرده‌های بانکی باید متناسب با شرایط بخش واقعی اقتصاد کشور و آینده‌ای که برای شاخص‌های کلان پیش‌بینی شده، تعیین و اعمال شود. به بیان دیگر تعیین نرخ سود سپرده بانکی بر اساس شاخص‌های اقتصاد سال گذشته نمی‌تواند معیار مناسبی برای در نظر گرفتن نرخ واقعی سود بانکی باشد. به‌عنوان مثال اگر فردی در ابتدای سال جاری مبلغی معادل 100 هزار تومان به‌عنوان سپرده بانکی با سود سالانه 20 درصد در یک بانک تجاری قرار دهد، انتظار دارد که در ابتدای سال آینده ارزش دارایی به 120 هزار تومان برسد (با فرض محاسبه نرخ سود ساده)، بنابراین فرد سپرده‌گذار برای حفظ ارزش دارایی خود نسبت به تورم در ماه‌های بعدی (رشد سطح قیمت‌ها در یک سال آینده) و 9 سال گذشته سپرده‌گذاری کرده است. به همین دلیل باید در تعیین نرخ واقعی سود سپرده بانکی، نرخ تورم آینده را در نظر گرفت. البته مشکل نرخ تورم آتی این موضوع است که اطلاعات دقیقی از نرخ تورم در سال آینده وجود ندارد و جمع‌بندی واحدی نیز وجود ندارد. در نتیجه، تورم آتی را می‌توان «تورم انتظاری» دانست که به انتظارات هر کدام از فعالان اقتصادی بستگی دارد. البته برای محاسبه مذکور می‌توان به محاسبات یک نهاد معتبر، مثل یک موسسه تحقیقاتی استناد کرد یا هدفگذاری رسمی تورم آتی را که از سوی مسوولان اقتصادی کشور اعلام می‌شود معتبر دانست. در حال حاضر به نظر می‌رسد که موسسه تحقیقاتی معتبری که تصویر دقیقی از آینده نرخ تورم کشور ارائه دهد وجود ندارد یا اگر موجود است، پیش‌بینی‌ها از تورم آتی به صورت عمومی اعلام نمی‌شود. از این رو می‌توان آینده نرخ تورم را بر اساس هدفگذاری و گفته‌های مسوولان اقتصادی کشور در نظر گرفت. مشکل دیگر، این موضوع است که باید نوع تورم انتظاری نیز مشخص شود. به بیان دیگر، برای مقایسه با نرخ سود سپرده بانکی باید «تورم نقطه به نقطه» یا «تورم متوسط» را مبنا قرار داد. کارشناسان در این خصوص معتقدند اگر سپرده‌گذاری توسط یک فرد و در بانک وجود داشته باشد، همان نرخ تورم نقطه به نقطه مبنا است، اما مساله این است که تعداد بسیار زیادی قرارداد طی سال منعقد می‌شود، که هر کدام مربوط به یک‌زمان مختلف است؛ یعنی از فروردین تا اسفند، با یک تابع توزیع فرضا یکنواخت، افراد زیادی به بانک مراجعه می‌کنند و چند میلیون قرارداد سپرده‌گذاری منعقد می‌شود که برای همه آنها «تورم 12 ماهه یا متوسط» باید مبنای تعیین نرخ قرار بگیرد.
علاوه‌بر نظر کارشناسان، در قانون نیز عنوان شده که نرخ سود سپرده‌ها بر اساس تورم میانگین سال گذشته و پیش‌بینی سال جاری تعیین شود. به استناد ماده 80 قانون برنامه پنجم، شورای پول و اعتبار موظف شده است، که نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های یكساله را حداقل به میزان میانگین نرخ تورم سال قبل و پیش‌بینی سال مورد عمل تعیین کند؛ بنابراین به نظر می‌رسد که مقایسه نرخ سود بانکی هم بر اساس نگاه به گذشته و هم بر اساس اتفاقات پیش رو صورت می‌گیرد.


روند نرخ سود در یک دهه گذشته
بررسی آمارهای موجود از روند نرخ سود بانکی در سال‌های گذشته حاکی از آن است که نرخ سود سپرده‌های یکساله روند کم نوسانی را در این سال‌ها پشت سر گذاشته است که البته در دو سال اخیر، سطح نرخ سود با افزایش نسبت به سال‌های قبل مواجه شد. بر اساس این آمار، نرخ سود سپرده‌های یکساله در سال 84 معادل 13 درصد بود. علاوه‌بر این، بانک مرکزی در سال 84 تورم نقطه به نقطه را معادل 1/8 درصد و تورم میانگین را معادل 3/10 درصد عنوان کرد. همچنین اگر نرخ تورم انتظاری برای سال 84 را معادل با نرخ تورم میانگین و معادل 9/11 درصد در نظر بگیریم، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که در سال 84، نرخ سود سپرده یکساله از سه سطح تورم نقطه به نقطه و میانگین گذشته و تورم انتظاری سال بعد بالاتر بوده است که نشان می‌دهد در این سال نرخ واقعی سود بانکی با مبنا قرار دادن هر سه نوع تورم مثبت بوده است، اما پس از سال 84 ، روند تغییرات نرخ سود تغییر قابل‌توجهی نداشته است و تا سال 91 تنها 4 واحد درصد به سود سپرده‌های یکساله افزوده شده و این نرخ به 17 درصد رسیده است. این در حالی است که طی این مدت به نرخ تورم میانگین حدود 20 واحد درصد افزوده شده و نرخ تورم میانگین در سال 91 معادل 5/30 درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه نیز با حدود 33 واحد درصد افزایش نسبت به سال 84 به 2/41 درصد در سال انتهای سال 91 برسد. این آمار نشان می‌دهد که در سال 91 هم براساس آمار نقطه به نقطه و هم براساس تورم میانگین، نرخ سود واقعی سپرده‌ها منفی بوده است (نرخ واقعی سود سپرده یکساله در سال 91 بر اساس تورم نقطه به نقطه انتهای سال معادل منفی 2/24 درصد و بر اساس تورم میانگین معادل با منفی 5/13 درصد بوده است.) اما با تغییر فضای سیاسی و اقتصادی کشور در سال 92، روند تورم و نرخ اسمی سود بانکی متاثر از شرایط موجود تغییر کرد که این موضوع باعث تغییر رفتار در نرخ واقعی سود بانکی شد. در سال 92 نرخ تورم میانگین به 7/34 درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه در انتهای سال 7/19 درصد رسیده است، حال آنکه نرخ اعلام شده برای سپرده‌های یکساله 5/23 درصد بوده است که این نرخ بیشترین میزان نرخ سود سپرده یکساله طی دهه گذشته بوده است. این روند کاهشی در تورم و افزایش نرخ سود سپرده باعث شد که نرخ واقعی سپرده بانکی در سال گذشته نسبت به سال‌های قبل کمی افزایش یابد. در سال جاری روند کاهشی در نرخ تورم تداوم داشت؛ اما کمی از سطح سود سپرده بانکی نیز کاسته شد، اما باید توجه کرد که میزان کاهش نرخ تورم به مراتب بیشتر از نرخ سود سپرده بانکی بوده است. این موضوع باعث شد که در شهریور‌ماه سال جاری مقایسه نرخ سود یکساله سپرده در هر سه نوع تورم پس از حدود یک دهه بالاتر قرار گیرد.
در سال جاری، نرخ سپرده یکساله بانکی طبق توافق بانک‌ها معادل 22 درصد بوده است، همچنین براساس آمار بانک مرکزی در شهریور‌ماه نرخ تورم میانگین معادل 1/21 درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه به 4/14 درصد رسید، اگر فرض این باشد که نرخ تورم میانگین در انتهای سال نیز به 17 درصد برسد و نرخ هدف‌گذاری برای سال آینده نیز کمتر از 15 درصد باشد، مشاهده می‌شود که پس از گذشت 8 سال، نرخ سود واقعی بانک‌ها مثبت شده است. نکته قابل‌توجه این است که در حال حاضر، نرخ‌های سود سپرده بانکی در مقایسه با هر سه شاخص موردنظر برای تورم سالانه؛ یعنی شاخص‌های تورم متوسط، تورم نقطه‌به‌نقطه و تورم انتظاری (هم تورم محتمل براساس بررسی‌های کارشناسی و هم پیش‌بینی‌های رسمی) مثبت شده است. همچنین می‌توان پیش‌بینی کرد که با تداوم روند کاهشی تورم نرخ واقعی سود بانکی نسبت به سال‌های گذشته نیز افزایش قابل‌توجهی یابد و بازار سپرده‌گذاری به یکی از بازارهای جذاب برای سرمایه‌گذاری تبدیل شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
روایت هاشمی از یک دروغ در دولت احمدی‌نژاد



آیت‌الله هاشمی رفسنجانی می‌گوید: در انتخابات 84 و 92 آثار منفی اتفاقات، بیش از **** برای خود من بود اما در اتفاقات 88، **** ضرر کرد.

به گزارش ایسنا، بخش‌هایی از گفت‌وگوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با نشریه «اندیشه پویا» در پی می‌آید:

* در هر انتخابات به دلایلی شرکت کردم و شرایط پس از انتخابات هم در هر سه مورد (84، 88 و 92)، متفاوت بود. در قبل و بعد از هر انتخابات وقتی می‌دیدم که بعضی‌ها به اسم اسلام دارند کارهایی می‌کنند که به ضرر انقلاب، ایران و مردم است، خون دل می‌خوردم.

* آیا تا به‌ حال بررسی شد که چرا پس از انتخابات سال 84 که به قول بعضی‌ها مردم از حضور من در سیاست خسته شدند، در اولین انتخاب پس از آن، بین آیات و حجج اسلام، مردم رأی معناداری به من دادند؟ می‌دانید که پس از تقاضای آیات عظام و علمای اعلام و مسئولان ****، شرکتم در انتخابات را به عدم دخالت نهادهای خاص مشروط کرده بودم. وقتی آتش توپخانه تخریب‌گران خاموش شد، مردم براساس شناخت قبلی رأی دادند. آن نهادها که به نفع من تبلیغ نمی‌کردند، فقط جلوی دخالت آنها در مراحل مختلف انتخابات گرفته شد.

* در 84 و 92 آثار منفی اتفاقات، بیش از **** برای خود من بود اما در اتفاقات 88 **** ضرر کرد و این همان است که بارها گفته‌ام: «سر خمّ می سلامت، شکند اگر سبویی».

* من به دعوت ملک عبدالله و برای شرکت در کنفرانس گفت‌وگوی ادیان به مکه رفتم و در خلال سفر تفاهمات خوبی برای کم‌کردن اختلافات از طریق یک مجمع علمایی داشتیم و هم‌زمان با سفرم، آنها محدودیت‌های حجاج ایرانی، مخصوصا حضور زنان در بقیع را برداشتند و مراسم سالگرد شهادت حضرت زهرا (س) شبانه و با حضور اکثر زائران ایرانی حاضر در مدینه و شیعیان، در قبرستان بقیع برگزار شد و حتی ما را به فدک بردند که باعث رونمایی از این قطعه ارزشمند گم‌شده در دل تاریخ 1400 ساله اسلام شد. وقتی برگشتیم، ناگهان وزیر امور خارجه دولت احمدی‌نژاد اعلام کرد که از آقای ری‌شهری که نماینده ولی فقیه در سازمان حج بود، در فرودگاه جده انگشت‌نگاری شد و به ایشان توهین کردند. من موضوع را از خود آقای ری‌شهری پرسیدم و گفت: اصلا چنین چیزی نبود. خود ایشان به آقای متکی زنگ زد که چرا چنین خبری را پخش کرده‌اید؟ در جواب گفت: من تحت فشار بودم که چنین خبری را بسازم و بگویم. ببینید مصالح جهان اسلام و منافع کشور را فدای اختلافات سیاسی خویش کردند و پس از آن دیدید که عربستان چه رویکردی نسبت به ایران داشت و چه ضررهایی که به‌خاطر این تخاصم ساختگی متوجه جهان اسلام، مخصوصا کشورهای اسلامی در منطقه شد.



* مردم پس از هشت سال، اتفاقاتی را دیدند که کسی که قبلا هم در تاریخ ایران مطرح بود، اینها را پیش‌بینی کرده و خیلی صریح هشدار داده بود. به‌عنوان نمونه می‌توانید به سخنرانی‌ام در جلسه‌ای با کمیسیون تحقیق مجلس خبرگان مراجعه کنید که فکر می‌کنم خبرش پخش شده باشد. آمده بودند که به من بگویند چرا شما با احمدی‌نژاد مخالف هستید؟ من به آنها گفته بودم با شخص که مخالف نیستم، با این کارها مخالفم. گفته بودم که حاصل این شیوه اجرایی در سیاست داخلی و خارجی، انزوای سیاسی ایران، دشمن‌تراشی، رکود، تورم، افزایش بیکاری و غیره می‌شود. البته من که غیب نمی‌دانستم، اینها آشکار بود؛ رابطه علت و معلولی داشتند.

* اولین نفری بودم که به قول آنها علم مخالفت را بلند کردم و تا آخر ایستادم. در مقابل فتنه‌ها و تهمت‌هایشان تحمل کردم. مردم اینها را می‌فهمند و می‌بینند. نگفتم و نمی‌گویم که به‌خاطر انتقاد از یک شخص، محبوب شدم. اولا محبوبیت یک نفر در جامعه عنایت خداوند است. ثانیا گفتم من با جریانی مخالفت می‌کردم که داشت دستاوردهای مردم را بر باد می‌داد. انتقادات من به‌خاطر مسائلی بود که می‌دیدم.

* من کجا گفتم که صحبت از دموکراسی، تندروی است؟ اگر چنین باشد که تندروترین انسان‌ها من هستم که سال 1337 در همدان علیه حکومت دیکتاتوری و سلطنتی حرف زدم و دربار را دعوت به احترام به رأی مردم کردم. در خاطراتم یک جا از تندروی بعضی‌ها گفتم و آن، موقع حمله آمریکا به عراق پس از اشغال کویت بود که یک عده در داخل می‌گفتند صدام، خالد بن ولید زمانه است و باید به حمایت از او و به جنگ با آمریکا برویم. یا در زمان آغاز دولت سازندگی، مجلس تصویب کرد که 60 میلیارد دلار از خارج، طرح‌های ما را فاینانس کنند. عده‌ای مخالفت کردند و می‌گفتند دارند کشور را می‌فروشند. این حرف مصداق تندروی است. با آن مبلغ، کشور عقب‌مانده و پنج استان ویران‌شده را ساختیم. همین الان هم اگر طرح‌های ما را فاینانس کنند، به نفع کشور است چون بهره کمی دارد و قرض خود را از درآمدهای همان طرح جبران می‌کنند. الان همه دنیا مایل هستند که طرح‌های خود را فاینانس کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نامه مجمع محققین و مدرسین به روحانی درمورد وضعیت کروبی و موسوی

اعضای مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در مورد وضعیت کروبی و موسوی به حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس‌جمهور نامه نوشتند.



به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در بخش‌هایی از این نامه آمده است:



با سلام و احترام و تشکر از حضرتعالی و همکاران محترمتان که با تدبیر امور، امید را در جامعه ایجاد کرده و حرکت حماسی ملت ایران در 22خرداد 92 را به حادثه‌ای مبارک و ماندگار تبدیل کرده‌اید.



آقای رئیس‌جمهور، همان‌طور که استحضار دارید، اقبال مردم و تمایل دل‌ها به جنابعالی در انتخابات گذشته، علاوه بر ویژگی‌های شخصیتی و سوابق ارزنده خودتان و حمایت و همراهی چهره‌های مقبول و مورد اعتماد ملت از شما، مرهون ادبیات، پیام و وعده‌هایی بود که مطرح کردید.ملت شریف ایران شما را به عنوان کسی که با تکیه به حق و قانون با رفتارهای عنان گسیخته و خود سرانه مقابله می‌کند و کارها را در مجاری قانونی قرار می‌دهد،انتخاب کرده‌اند. اینک شما علاوه بر ریاست قوه مجریه، طبق اصل 113 قانون اساسی مسئول اجرای اصول قانون اساسی هستید و بر همین اساس برای پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سوگند خورده‌اید.



آقای رئیس‌جمهور، شما در دوران مبارزه با حکومت استبدادی ستم شاهی مبارزه کرده ودر شکل‌گیری **** جمهوری اسلامی کوشیده‌اید، در علم حقوق صاحب نظرید و در حوزه علمیه تربیت یافته ودانش آموخته اید. شما به خوبی واقفید که ارزشمندترین و درخشان ترین بخش قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اصولی است که بیان می‌کند که پایه‌های استوار این جمهوری بر حق، عدالت، اصول عالی اسلام و حقوق ملت بنا نهاده شده است؛ولی سوگمندانه باید گفت این اصول در مقام عمل و اجرا چنان که شایسته این **** است تحقق نیافته است.



نویسندگان این نامه با انتقاد از روند اجرای اصول سی و دوم، سی و سوم، سی و ششم، سی و هفتم و سی و نهم ابراز عقیده کرده‌اند: ملت شریف ایران، رای دهندگان به جنابعالی و چشم جهانیان ناظر است که تمامی این اصول آشکارا و علنی در مورد حضرات آقایان کروبی، موسوی و سرکار خانم دکتر زهرا رهنورد و جمعی دیگر از عزیزان انقلاب و ملت اجرا شود؛ و از شما به عنوان مجری قانون اساسی توقع چاره‌جویی می‌رود.



نویسندگان این نامه هم‌چنین معتقدند: چگونه می‌توان پذیرفت عناصری خدوم و با سابقه درخشان در تاسیس و استمرار این ****،امروز از حقوق اولیه خود محروم باشند؟ ماجراهای تلخ قبل، مقارن و پس از انتخابات سال 88 هرچه بود امروز پایان یافته است و باید از آن گذشت و به آینده اندیشید، یا اگر بازکاوی و تامل در آن لازم است، تمام ماجرا باید واکاوی شود و همه اطراف باید مسئولیت های خود را به عهده بگیرند.



مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم که در انتخابات سال 92 برحسب وظیفه از حضرتعالی حمایت کرده، خرسند است که انتخاب شما امید و حرکت سازنده را به جامعه بازگردانده است؛ و در این راستا از هیچ تلاشی برای موفقیت شما که موفقیت جمهوری اسلامی و ملت شریف ایران است کوتاهی نمی کند؛ و مانند اقشار گوناگون ملت انتظار دارد ثمر بخشی اقدامات شما در خصوص اجرای قانون اساسی و احقاق حقوق همگان را مشاهده نماید.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عقاب طلایی اروپا 5 روز دیگر به ایران می‌رسد



«عقاب طلایی» اروپا با 120 گردشگر تا پنج روز دیگر به ایران وارد می‌شود.



به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، «قطار لوکس عقاب طلایی دانوب» حرکت‌اش را از مجارستان در مسیر «جواهرات پارسی» آغاز کرده که با گذشتن از کشورهای رومانی، بلغارستان و ترکیه، چهارشنبه شب (30 مهرماه) به مرز ایران می‌رسد.



نخستین توقف این قطار که حامل 120 گردشگر اروپایی است، در شهر زنجان خواهد بود. قطار لوکس عقاب طلایی در ادامه به یزد، اصفهان، شیراز و تهران سفر خواهد داشت.



به گفته‌ ابراهیم پورفرج، مدیر شرکت گردشگری پاسارگاد و مجری این تور در ایران، نخستین مسافران این قطار لوکس، تجار و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی مهم و برجسته‌ای در صنعت گردشگری و دیگر صنایع هستند که انگیزه‌ی بیشتر آن‌ها سوای دیدن ایران، ارزیابی شرایط و خدمات سفر با قطار در ایران است.



«عقاب طلایی دانوب» که در اروپا با عنوان «هتلی روی چرخ‌ها» شناخته می‌شود، نخستین قطار خصوصی اروپایی بود که مجوز ورود به ایران را گرفته است. این قطار تا این لحظه 10 برنامه‌ی زمانی را به مقصد ایران به‌ صورت رفت‌ و برگشت،‌ تنظیم و در جدول زمانی سفرهای خود اعلام کرده است.



هزینه‌ سفر با این قطار که برخی از واگن‌های آن به سبک دهه‌ 50 میلادی طراحی شده و کوپه‌های ویژه‌ آن دارای سرویس بهداشتی، حمام و مستخدم اختصاصی است، بین 13 تا 38 هزار دلار تعیین شده است.



به گفته‌ **** گروه یکی از مدیران گلدن ایگل (قطار عقاب طلایی)، تمام بلیت‌های این قطار تا پایان سال 2014 فروخته شده و برنامه‌ی حرکت آن در مسیر جواهرات پارسی تا دسامبر سال 2015 تنظیم و اعلام شده است.



او گفته است: بلیت اولین سفر این قطار در 10 روز فروخته شد.



مسافران عقاب طلایی در پایان سفر 15 روزه‌ی خود، تهران را با هواپیما ترک می‌کنند و قطار به انتظار گروه دوم که شامل 70 گردشگر اروپایی و استرالیایی است در راه‌آهن تهران خواهد ماند. مسیر گروه دوم در ایران کمی متفاوت‌تر از سفر اول خواهد بود. آن‌ها که آبان‌ماه به ایران وارد می‌شوند پس از تهران به مشهد و کرمان می‌روند و مسیر ایران را با گذر از شهرهای شیراز، اصفهان و زنجان ادامه خواهند داد و در پایان با همین قطار از مرز رازی خارج می‌شوند.



عقاب طلایی متعلق به یک شرکت خصوصی است که سفرهای ریلی لوکس را در اروپا و آسیای مرکزی اجرا می‌کند و اخیرا ایران را به فهرست مقاصد خود اضافه کرده است. این قطار عضو باشگاه‌ قطارهای لوکس دنیا است که با اجرای سفرنامه‌ی «جواهرات پارسی»،‌ ایران را به فهرست مقاصد باشگاه قطارهای لوکس دنیا نیز اضافه کرده است.



انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

مقام اقتصادی قزاقستان خبر داد
توسعه کریدور «غرب اروپا - غرب چین» به سمت خلیج فارس
مقام وزارت سرمایه‌گذاری قزاقستان با اشاره به اجرای برخی بخش‌های پروژه کریدور «غرب اروپا - غرب چین»، از برنامه‌های آینده برای توسعه راه‌های این مسیر به سمت خلیج فارس خبر داد.


13930725000460_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگاردفتر منطقه‌ای فارسدربیشکک، «امان‌ گلدی‌بیک‌اف» معاون رئیس کمیته راه‌های وزارت سرمایه‌گذاری و توسعه قزاقستان در مصاحبه با پایگاه خبری«نوماد»در مورد اجرای پروژه بزرگترین طرح حمل‌ونقلی بین کشورهای مشترک‌المنافع تصریح کرد: کریدور حمل‌ونقلی «غرب اروپا- غرب چین» به سمت خلیج فارس تکمیل خواهد شد.

وی در این رابطه گفت: جاده‌های تکمیلی در این زمینه در قزاقستان از منطقه «مانگیستائو» عبور می‌کند.

این مقام قزاق افزود: بخش اصلی این مسیر در سال 2017 به بهره‌برداری خواهد رسید ضمن آنکه این پروژه پس از 8 سال سودآور می‌شود.

گلدی‌بیک‌اف گفت: در حال حاضر، 1728 کیلومتر از بزرگراه ساخته شده و تا پایان سال 2014 افتتاح بخشی از راه «چیمکنت» به مرز فدراسیون روسیه در دستور کار قرار دارد؛ ضمن اینکه کارها در مناطق («قیزیل‌اردو»، جنوب قزاقستان، منطقه «ژامبول» و «آلماتی») در حال انجام می‌باشد.

وی همچنین اظهار داشت: در سال جاری، ساخت بخش «تاشکند»– چیمکنت شروع شده است. ساخت تمام این بخش‌ها از طریق وام‌های مؤسسات مالی بین‌المللی تأمین می‌شود.

به گفته این مقام قزاق، با راه‌اندازی کامل این مسیر تحویل بار از بندر «لیانیونگان» (چین) تا بندر «سن‌پترزبورگ» در روسیه حدود 8-9 روز طول می‌کشد ضمن آنکه این کریدور تحویل بار از 4 منطقه پرجمعیت قزاقستان یعنی «آکتائو»، قیزیل‌اردو، جنوب قزاقستان و ژامبول که در آن بیش از 7.5 میلیون نفر زندگی می‌کنند، عبور خواهد کرد.

به گفته وی، حجم بار از طریق امتداد کریدور «غرب اروپا– غرب چین» حدود 30 میلیون تن در سال پیش‌بینی می‌شود.

گلدی‌بیک‌اف در مورد تأمین نیروی انسانی در این زمینه نیز تصریح کرد: در برخی از بخش‌ها کارمندان محلی استخدام می‌شوند که البته، کمبود متخصص نیز وجود دارد و هم‌اکنون دولت اجازه داده که بتوانیم نیروهای متخصص خارجی را جذب کنیم.

معاون رئیس کمیته راه‌های وزارت سرمایه‌گذاری و توسعه قزاقستان افزود: هزینه این پروژه 825 میلیارد «تنگه» (واحد پول قزاقستان) است ضمن آنکه تاکنون 5.5 میلیارد دلار وام از مؤسسه‌های مالی بین‌المللی دریافت شده است.

این مقام قزاق در پایان تصریح کرد: با توجه به برنامه‌های آینده این پروژه، ما قصد توسعه راه‌ها به سمت خلیج فارس از طریق ترکمنستان و خاورمیانه را داریم که ساخت این شاخه راه از طریق منطقه مانگیستائو تا آخر سال 2020 به بهره‌برداری خواهد رسید.

انتهای پیام/

-
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

مدیرعامل راه‌آهن خبر داد
جزئیات اجرای بند قاف در راه‌آهن/ اختصاص 7.5میلیون دلار از محل صرفه‌جویی انرژی/ واگن‌های باری نو ۳،۵ سال حق دسترسی نمی‌پردازند
معاون وزیر راه از اختصاص ۷.۵ میلیارد دلار تا سال ۱۴۰۳ از محل صرفه جویی سوخت به راه‌آهن خبر داد و گفت:‌مصوب کردیم از واگن باری نو تا ۳.۵ سال حق دسترسی دریافت نمی‌شود.


13930130000601_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزارش فارس، محسن پورسید آقایی امروز در شانزدهمین همایش بین‌المللی حمل و نقل ریلی اظهار داشت:‌ آماده انجام حرکت بزرگ در سیستم ریلی کشور هستیم.

وی تاکید کرد:‌ مقام معظم ***** و رئیس جمهور بر توسعه سیستم ریلی کشور تاکید دارند و مجلس نیز در این باره همکاری مطلوبی دارد.

پورسید آقایی ادامه داد: امسال دولت و مجلس در قالب اقدامی مشترک 1500 میلیارد تومان ردیف مجزا از محل عایدات گمرکات کشور به سیستم ریلی اختصاص دادند که بخشی از آن پرداخت شده است.

پورسید‌آقایی افزود: در این راستا، پروژه‌هایی نظیر دو خطه کردن راه‌آهن، سیگنالیگ، برقی سازی خطوط، علائمی کردن و افزایش سرعت را آغاز کرده‌ایم.

معاون وزیر راه با بیان اینکه تا چند سال آینده مشکل ترافیک خطوط ریلی رفع می‌شود، افزود: تصویب بند «ق» در قانون بودجه اتفاق مهمی بود، با تصویب بند «ق» شرکت نفت صرفه‌جویی حاصل از مصرف سوخت در بخش ریلی درون شهری و برون شهری را به این سیستم‌ها اختصاص می‌دهد.

مدیرعامل راه‌آهن افزود: مصوب شد 7.5 میلیارد ریال تا سال 1403 از محل صرفه‌جویی سوخت به راه‌آهن اختصاص یابد.

وی توضیح داد: به ازای افزایش هر تن کیلومتر بار دو سنت دلار و به ازای افزایش هر نفر کیلومتر یک سنت دلار به راه‌آهن پرداخت می‌شود.

معاون وزیر راه گفت:‌ در بخش مترو نیز به ازای هر نفر مسافر 12 سنت دلار سال آینده توسط شرکت نفت بابت صرفه جویی به مترو پرداخت می‌شود.

پورسیدآقایی بیان کرد: 20 درصد رقم سهم راه‌آهن (100 ریال به ازای هر تن کیلومتر) به ازای هر نفر 30 ریال به توسعه زیرساخت از محل صرفه‌جویی اختصاص می‌یابد.

وی ادامه داد:‌ در دوران کار یک واگن از ابتدای بهره‌برداری تا پایان سال 1403 دولت به ازای هر یک تن کیلومتر 100 ریال پرداخت می‌کند.

معاون وزیر راه افزود: در بخش مسافری در راستای حمایت از این سیستم هم یک سنت صرفه‌جویی (265 ریال) تا سال 1403 به هر کس که واگن و لکوموتیو جدید وارد شبکه کند اختصاص می‌یابد.

وی بیان کرد:‌ اگر هر قطار مسافری در سال 500 هزار کیلومتر حرکت کند با رقمی که به آن اختصاص می‌یابد کمتر از 6 سال بازگشت سرمایه دارد.

وی افزود:‌ در مصوبه دیگر راه‌آهن به ازای ورود هر واگن باری جدید تا 3.5 سال یا 4 میلیون کیلومتر حق دسترسی دریافت نمی‌شود.

وی توضیح داد:‌در واقع رقم صرفه‌جویی به این واگن اختصاص نمی‌یابد اما به ازای هر واگن 110 میلیون تومان تخفیف حق دسترسی در 3.5 سال اعمال می‌شود.

معاون وزیر راه اضافه کرد:‌ همچنین در کلیات قانون که امروز در مجلس تصویب نشد، قرار بود بخشی از وجوه میعانات گازی به توسعه ریلی اختصاص یابد.

* بازسازی 6 بلاک خط آهن جنوب تا پایان سال

وی اظهار داشت:‌ محور جنوب حدود 60 سال است که بازسازی نشده و زیرسازی و بالاست آن تغییر نکرده است فعلا دو بلاک از مسیر بازسازی شده و تا پایان سال 4 بلاک دیگر بازسازی می‌شود.

معاون وزیر راه گفت:‌ همچنین در خط آهن شمال بخصوص ساری به گرگان، تراورس‌ها کماکان چوبی بوده و پیچ‌ها با دست باز می‌شود. به همین دلیل حداکثر سرعت 40 کیلومتر است.

وی اظهار داشت: همچنین خط آهن تهران مشهد در حال آزمایش به صورت علائمی است.

وی یادآور شد: برقی سازی خط آهن تهران مشهد منتظر خط اعتباری فاینانس ایران و چین است که تا پایان سال مشکل فاینانس حل شده و پروژه اجرایی می‌شود.

انتهای پیام/م

-
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

وزیر جدید اقتصاد فرانسه:
اقتصاد ضعیف فرانسه به دنبال اجرای بسته‌های اصلاحی است
وزیر جدید اقتصاد فرانسه اذعان داشت اقتصاد این کشور به چند بیماری مبتلا شده و باید بسته‌های اصلاحی جدیدی اعمال شود.


743205_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین المللخبرگزاری فارسبه نقل ازفرانس24، وزیر اقتصاد جدید فرانسه طی بیاناتی اعلام کرد اقتصاد این کشور به چند مشکل و بیماری مبتلاست.

امانوئل ماکرون 36 ساله، با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در سطح این کشور گفت حقیقت این است که "فرانسه مریض است".

این سرمایه گذار بانکی سابق، افزود در حال حاضر اقتصاد این کشور به چند بیماری مبتلاست که مهمترین آنها، بی اعتمادی، پیچیدگی، و حضور شرکت های بزرگ در دولت و اداره امور این کشور است.

وی یکی از راه های حل این مشکلات اقتصادی را رفع موانع موجود در اقتصاد این کشور عنوان کرد که فرانسه را از رشد اقتصادی بازداشته است.

وی از تغییر در ذهنیت ها در این کشور بعنوان یکی دیگر از راه های بهبود اوضاع اقتصادی در فرانسه یاد کرد.

این وزیر فرانسوی، در سخنان خود از اجرای بسته اصلاحی اقتصادی در این کشور خبر داد و اعلام کرد این اقدامات قرار است میزان اشتغال را در این کشور افزایش دهد.

در حال حاضر نرخ بیکاری در فرانسه به بیش 10 درصد افزایش یافته است که یکی از اصلی ترین بحران هایی محسوب می شود که دولت فرانسه با آن مواجه است.

انتهای پیام/

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930726001307#sthash.zZopZNxb.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ستاری در جمع نفرات برتر کنکور سراسری و مدال‌آوران المپیادهای دانش‌آموزی:
اقتصاد را با کمک نخبگان متحول می‌کنیم
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری گفت: دوره جدید معاونت علمی فرصت بسیار خوبی است تا با کمک نخبگان اقتصاد کشورمان را متحول کنیم.


13930602000031_PhotoA.jpg

به گزارش گروه دانشگاهخبرگزاری فارسبه نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جشن ورودی‌های جدید بنیاد ملی نخبگان با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و رئیس بنیاد نخبگان به همراه نفرات برتر کنکور سراسری و مدال‌آوران المپیادهای دانش‌آموزی شب گذشته 26 مهرماه در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، در این مراسم خطاب به ورودی‌های جدید بنیاد ملی نخبگان که به همراه پدرها و مادرهایشان در مراسم شرکت کرده بودند، گفت: هنگامی‌ که شما را می‌بینم مانند دوره جوانی خودم می‌دانم دنیایی پر آرزو دارید. آینده از آن شماست و تلاش کنید از آن به بهترین نحو استفاده کنید. در مقایسه با آن‌چه که در آینده پیش روی شماست، اتفاق بزرگی رخ نداده است و با این‌که تلاش بسیاری انجام داده‌اید و رتبه‌های خوبی کسب کردید، اما باید بدانید در نقطه آغاز هستید و کار شما از حالا شروع می‌شود.

نخبگان در مسیر تاثیرگذاری

رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور، با اشاره به این‌که بنیاد به عنوان نقطه‌ اتکای همه نخبگان کشور قصد دارد آن‌ها را در مسیرتأثیرگذاری و مفید بودن برای کشور تربیت کند، گفت: نخبگان و استعدادهای برتر از بنیاد ملی نخبگان نخواهند به صورت مستمری پولی را در اختیارشان قرار دهد. چرا که رویکرد جدید بر این اساس نیست. از این بنیاد چگونگی قدم گذاردن در مسیر اقتصاد دانش‌بنیان، چگونگی تحول اقتصادی و چگونگی کمک کردن به کشور را بخواهند.

وی افزود: بنیاد تا حدود زیادی می‌تواند در پاسخ دادن نخبگان به این سؤالات آنان را یاری کند.

ستاری گفت: فرصتی در اختیار شماست تا دین خود به این مملکت ادا کنید، چراکه این کشور به هیچ‌کدام از ما احتیاجی ندارد بلکه ما هستیم که نیازمند ایران هستیم. وی اضافه کرد: هنگامی که تاریخ را مطالعه می‌کنیم می‌بینیم ابتدای تاریخ هرکجا و هر زمان بوده این کشور از همان ابتدا حضور داشته است و خون‌های زیادی که این کشور داده و رشادت‌ها و تلاش،‌ موجب شده است همه‌ جای آن زرخیز باشد. پس خدمت به این کشور و ادای دین به آن وظیفه همه ما از جمله نخبگان است.

ستاری با اشاره به این‌که نمی‌توان نخبه را در یک اقتصاد بر مبنای منابع زیرزمینی و نفت حفظ کرد، چراکه کشور متکی به نفت، به نخبگانش اهمیت نمی‌دهد بیان کرد: این روش اقتصاد می‌باید تغییر کند و روش تغییر آن تنها در دستان نخبگان کشور است. دوره جدید فرصت بسیار خوبی است تا با کمک نخبگان اقتصاد کشورمان را متحول کنیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان این که تعریف نخبگی در این نیست که نفر اول کنکور یا دارنده مدال المپیاد باشیم افزود: نفر اول کنکور شدن یا دارنده مدال المپیاد بودن گرچه سخت و نیازمند تلاش بسیار بزرگی‌ست، اما نخبگی زمانی‌ست که بتوان مشکلی از کشور را حل کرد و در سرنوشتش تأثیرگذار بود.

وی ابراز امیدواری کرد، بنیاد ملی نخبگان در دوره جدید با اصلاحات آیین‌نامه‌ای بتواند خدمات بهتری به نخبگان در راستای توانمندسازی ایشان ارائه دهد و نخبگان در روند حرکت کشور به سوی پیشرفت موفق باشند.

ستاری گفت: کشور حاضر به سرمایه‌گذاری بر روی نخبگان است، اما همت اصلی با خود آن‌هاست تا بخواهند به کشور خود خدمتی کنند. مهم نیست داخل یا خارج کشور حضور داشته باشند، همین که به هر نحوی به کشور خود خدمتی کنند دین خود را به آن مرز و بوم ادا کرده‌اند.

در بخش دیگر از این مراسم، سیدحسن حسینی، معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان و دبیر همایش هشتم نخبگان جوان طی ارائه گزارشی به شرایط برگزیدگان امسال،‌ مقایسه آماری و بررسی وضعیت نخبگان و استعدادهای برتر سال 93 پرداخت.

وی با اشاره به برگزیدگان آزمون سراسری سال 92 به عنوان مهم ترین گروه مورد انتظار برای ورود به بنیاد ملی نخبگان، بیان کرد: تغییراتی در آیین‌نامه بنیاد ملی در حال انجام است که به هدفمندتر شدن ارائه تسهیلات کمک می‌کند و ‌نخبگان می‌توانند از تسهیلات و امتیازات بهتر استفاده کنند.

حسینی با اشاره به کسب 295 مدال المپیادی در سال 92 گفت: تعدادی از المپیادی‌ها دانش‌آموزان سوم دبیرستانی هستند که سال آینده وارد دانشگاه‌ها خواهند شد.

دبیر شورای نخبگان ضمن اشاره به این‌که سهم دختران در میان برگزیدگان کنکور گروه‌های ریاضی‌فیزیک و علوم تجربی کاهش یافته است،‌یادآور شد این کاهش در گروه علوم انسانی جبران شده، پس در نتیجه در مجموع تفاوت معناداری بین فراوانی دختران و پسران اتفاق نیفتاده است.

بنا به گفته حسینی، با توجه به فراوانی جمعیت شهر تهران، بیش از 92 درصد برگزیدگان متولدین این شهر هستند. دانشگاه‌های صنعتی شریف، دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی به ترتیب بیش‌ترین تعداد پذیرفته‌شدگان را به خود اختصاص داده‌اند.

وی با اشاره به این‌که رشته مهندسی برق بیش‌ترین تعداد پذیرفته‌شدگان رشته ریاضی فیزیک را به خود اختصاص داده بیان کرد:‌امسال بر خلاف سال‌های گذشته تعداد قابل توجهی رشته مهندسی مکانیک را انتخاب کرده‌اند، که نشان‌دهنده این است که شهرت اندک‌اندک جای خود را به علاقه و نیاز کشور داده است.

معاون فرهنگی و امور نخبگان بنیاد ملی نخبگان در پایان خاطرنشان کرد: سه‌شنبه این هفته همایش نخبگان، با حضور ریاست جمهوری در سالن اجلاس سران برگزار می شود و نخستین جشنواره فرهنگی ورزشی نخبگان در دو نقطه از شمال کشور برپا خواهد شد.

انتهای پیام/

-
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

وزیر راه و شهرسازی:
اتصال راه‌آهن از 5 جهت به کشورهای همسایه/ هماهنگی با صندوق توسعه ملی برای جذب سرمایه‌گذاران به شکل ‌BOT
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در راه‌آهن باید از شرق به هرات، از شمال به ترکمنستان، از شمال غرب به آذربایجان، از غرب به سوریه و از جنوب به بصره متصل شویم. گفت: با صندوق توسعه ملی برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و توسعه ریلی در قالب قرارداد‌های BOTهماهنگی به عمل آمده است.


13920520000540_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارس، عباس آخوندی امروز در شانزدهمین همایش بین‌المللی حمل و نقل ریلی اظهار داشت: لازم است در راستای توسعه ریلی کشور همه آبادی‌های این سرزمین به خط آهن متصل شوند.

وی اظهار داشت: در حوزه شهری و درون‌شهری بسیاری از شهرها به قطارهای شهری روی آورده‌اند و مترو و قطارهای شهری در حال توسعه است.

آخوندی ادامه داد: در بخش مسافری هنوز صنعت ریلی در قسمت حومه‌ای نقش برجسته‌ای ندارد و لازم است سکونت‌های حاشیه شهرهای بزرگ از این طریق به سیستم ریلی متصل شوند.

وی اظهار داشت: از مدیرعامل راه‌آهن خواسته‌ام بازنگری بنیادین بر ساختار راه‌آهن برای توسعه حمل و نقل حومه‌ای را در دستور کار خود قرار دهد.

وی اظهار داشت:‌ البته نرخ‌گذاری،‌تراکبندی و اصول فنی سیستم ریلی حومه‌ای با سیستم ریلی بلندمدت متفاوت است.

وزیر راه و شهرسازی، یادآور شد: در شهرهای بزرگ اتصال بین کلان‌شهرها و حومه از نظر ترافیکی، کیفیت زندگی و ایمنی و امنیت باید در دستور کار باشد که این نیازمند برنامه‌ریزی دولت و بخش خصوصی است.

آخوندی اظهار داشت:‌ ظرفیت اشغال بیش از 90درصد صندلی‌های قطار نشان از استقبال مردم از سیستم ریلی دارد و لزوم توسعه این بخش را ضروری می‌سازد.

وی یادآور شد: خطوط ریلی در بسیاری از شهرها وجود دارد اما باید بتواند با شبکه جاده‌ای رقابت کند.

وی اظهار داشت:‌ به عنوان مثال خط آهن تهران-قم با وجود فعالیت اما کمتر مورد استقبال است زیرا مدت زمان سیر در این مسیر حدود 100 دقیقه است در حالیکه در آزادراه تهران -قم این مسیر بسیار کوتاه‌تر است.

وزیر راه و شهرسازی،یادآور شد: در حوزه بار باید بتوان به موضوع تجاری‌سازی توجه کرد؛ حمل و نقل ریلی بار و مسافر باید تجاری‌سازی شده و قابلیت رقابت با جاده را داشته باشد.

وی این را هم گفت که تا نگاه بازرگانی وارد سیستم ریلی نشود و شرایط رقابت جاده و ریل فراهم نشود توسعه نمی‌یابیم.

آخوندی تأکید کرد: در این راستا تجاری‌سازی شبکه ریلی در دستور کار است.

وی به لزوم اتصال شبکه ریلی کشور به سیستم ریلی بین‌المللی اشاره کرد و گفت: راه

وی به لزوم جذب سرمایه‌گذار برای توسعه ریلی اشاره کرد و گفت: با صندوق توسعه هماهنگ شده تا سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را در قالب BOT جذب کنیم.

وی تأکید کرد: لازم است خطوط ریلی کشور به شبکه راه‌آهن شهری متصل شود.

انتهای پیام/م

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930727000594#sthash.0nu664lp.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مصرف انرژی در ایران 5 برابر میزان متوسط دنیا است


رییس پژوهشگاه استاندارد کشور با بیان این‌که تدوین استاندارد یکی از ماموریت‌های مهم سازمان استاندارد است، گفت: استان خوزستان از جمله استان‌های فعال در حوزه تدوین استاندارد محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه‌خوزستان، رحمت ستوده‌ قره‌باغ در مراسم تجلیل از برترین‌های استاندارد به مناسبت روز جهانی استاندارد که امروز، 27 مهرماه در محل هتل پارس اهواز برگزار شد، ضمن گرامیداشت روز جهانی استاندارد افزود: این روز در 163 کشور جهان گرامی داشته می‌شود که نشانگر اهمیت مقوله استاندارد است.

ستوده‌قره‌باغ تصریح‌کرد: ‌باید در تمام شئونات به استاندارد توجه کنیم. استاندارد اصل وزن کیفی هر کالا است و چیزی جز دانش یا دانش متراکم نیست که می‌تواند در یک کالا یا خدمت متبلور شود.

وی عنوان‌کرد:‌ امروز ما باید پای خود را از استاندارد محصول فراتر بگذاریم، یعنی نه‌تنها کالای کارخانه استاندارد باشد بلکه باید فرآیند تولید کالا نیز استاندارد باشد.

رییس پژوهشگاه استاندارد کشور ادامه‌داد: شدت مصرف انرژی در کشور ما شاید 5 یا 6 برابر میزان متوسط دنیا است و این مساله برای ما پرهزینه است؛ بنابراین حتما باید سراغ استانداردهای خوب و تدوین استانداردهای جدید برویم تا بتوانیم شدت مصرف انرژی را کاهش دهیم.

وی اظهارکرد: فرآیند تولید ما باید از نظر مصرف انرژی بهینه باشد و فرآیند تولید ما نباید به محیط زیست آسیب برساند. ما اجازه نداریم در ازای تولید کالای استاندارد، محیط زیست را تخریب کنیم. استاندارد باید به گونه‌ای به‌کار گرفته شود که با منافع زیست‌محیطی در تعارض نباشد.

ستوده‌قره‌باغ گفت: ما باید به سمتی برویم که کشور با یافته‌های علمی دانشمندان و جوانان اداره شود. در حال حاضر رتبه 16 تا 20 را در تولید علم دارد. ما در سال 2.5 میلیارد دلار هزینه می‌کنیم تا یافته‌های علمی دانشمندان کشور در مخازن علمی دنیا ثبت شود که کار بسیار ارزشمند و خوبی است و باید به این کار ادامه دهیم اما در کنار آن باید تلاش کنیم یافته‌های علمی شاه‌کلید حل مشکلات ما شود و این دانش متراکم بتواند خود را در مسیر تدوین استانداردهای کالا و خدمات سوق دهد.

وی بیان‌کرد: ‌ترویج استاندارد باید از مدارس، مهدکودک‌ها و دانشگاه‌ها‌ به صورت جدی شروع و تقویت شود و توسعه یابد.

ستوده در ادامه با بیان این‌که سازمان استاندارد به صورت جدی بر بازار نظارت دارد، خاطرنشان‌کرد: ‌انجام 350 هزار مورد بازرسی، بررسی فنی و تاییدیه 170 هزار اظهارنامه، کنترل 63 هزار دستگاه نازل سوخت و 23 هزار دستگاه باسکول از جمله اقدامات سازمان در سطح ملی بوده است.

وی افزود: تلاش ما این است که بتوانیم از ظرفیت تمام دستگاه‌ها برای اجرای استانداردها استفاده کنیم و تمام وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های بخشی در این زمینه فعال شوند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس‌جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی تأکید کرد:
استفاده از حساب ذخیره ارزی جهت تداوم طرح‌های عمرانی/تسریع در تصویب لایحه رفع موانع تولید



رییس جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی خواست که با توجه به ظرفیت‌های قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، نسبت به استفاده از حساب ذخیره ارزی جهت تداوم طرحهای عمرانی دولت اقدام کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در این جلسه که روز یکشنبه برگزار شد، همچنین خواهان تسریع در روند تصویب لایحه قانونی "رفع موانع تولید، رقابت‌پذیری و ارتقای **** مالی کشور"، با همکاری مجلس شد.

در این جلسه همچنین پس از ارائه گزارش مهندس بیژن زنگنه وزیر نفت از تحولات بازار جهانی نفت و تغییر در قیمتها، علل اقتصادی و سیاسی این تحولات مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیر عامل راه آهن با اشاره به لزوم بازسازی خطوط ریلی:
پیچ‌های ریل راه آهن گرگان با دست باز می‌شود



مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که بسیاری از خطوط ریلی کشور نیاز به بازسازی دارند اظهار کرد: این روزها بسیاری از پیچ‌های راه آهن گرگان را می توان با دست باز کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محسن پورسیدآقایی که در شانزدهمین همایش بین المللی حمل و نقل ریلی سخن می گفت اظهار کرد: فرسودگی خطوط ریلی که در چند ماه گذشته به حوادث مختلفی منجر شده بازسازی این خطوط را به یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های شرکت راه آهن تبدیل کرده است. ما تلاش کرده‌ایم با برنامه ریزی و طراحی راهکارهای مالی مختلف سرعت بازسازی این خطوط را بالا ببریم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر خط راه آهن گرگان که متاسفانه در چند دهه گذشته بازسازی خاصی در آن صورت نگرفته با مشکلات بسیاری روبرو است و بسیاری از پیچ‌های آن را می توان با دست باز کرد، این مساله باعث شده سرعت حرکت قطارها به این مسیر به کمتر از 40 کیلومتر در ساعت برسد.

مدیر عامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران نوسازی خط ریلی جنوب را نیز از دیگر اولویت‌های راه آهن بر شمرد و گفت: این خط بسیار مهم نیز که جز قدیمی ترین راه های ریلی ایران به حساب می‌آید نیاز به بازسازی‌های جدی دارد؛ چند سانحه اخیری که در این مسیر به وقوع پیوسته به دلیل قدیمی بودن ریل‌ها است، از این رو راه آهن کار برای بازسازی خط ریلی جنوب را با سرعت ادامه می دهد و امیدواریم تا پایان سال کار بازسازی چهار بلاک از این مسیر بسیار مهم به پایان برسد.

پورسیدآقایی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تاکیدات همیشگی **** معظم انقلاب بر لزوم توجه و توسعه راه آهن اشاره کرد و توضیح داد: مقام معظم ***** در بازدید اخیر خود از شرکت مپنا زمان بسیاری را به تجهیزات و دستاوردهای ریلی این شرکت اختصاص دادند.همچنین ایشان دریکی از جلسات اخیر خود با وزیر راه و شهرسازی از 30 دقیقه زمان گفت‌وگو 20 دقیقه را به توسعه راه آهن اختصاص دادند.

وی ادامه داد: بحث توسعه راه آهن از نظر وزیر راه و شهرسازی نیز از اولویت‌های بسیار مهم تلقی می‌شود و حتی رییس مجلس نیز توسعه ریل را مترادف با گسترش سلامت می‌دانند.از این رو امیدواریم در بودجه سال 1394 اعتبار عمده‌ای به توسعه این خطوط اختصاص یابد.البته امروز درمجلس بحث تخصیص اعتبار به راه آهن از منابع صندوق توسعه ملی مطرح شد که هر چند کلیات آن رای نیاورد اما بسیار امیدواریم با نگاه مثبتی که مجلس به این موضوع دارد این طرح در آینده پیگیری شود.

مدیر عامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به کمبود نیروی متخصص انسانی دراین حوزه نیز اشاره کرد و گفت:‌ در حال حاضر در ایران به ازای هر کیلومتر خط راه آهن کمتر یک نیروی متخصص وجود داردو این در شرایطی است که در کشورهای صنعتی این نسبت بالای یک نفر است. اگر بخواهیم با استانداردهای جهانی برابری کنیم و خطوط ریلی خود را به سطح مطلوب برسانیم قطعا باید پرورش نیروی متخصص انسانی در راس برنامه‌ها قرار گیرد.

پورسیدآقایی از توافق با وزارت نفت در قالب بند ق تبصره 2 بودجه امسال خبر داد و تصریح کرد: طبق توافقاتی که صورت گرفته بنا شده از محل صرفه جویی در مصرف سوخت تا سال 1403 به راه آهن 7.5 میلیارد دلار منابع مالی تخصیص یابد. همچنین در ازای افزایش هر تن کیلومتر بار دو سنت دلار و هر نفر کیلومتر مسافر یک سنت دلار تعلق گیرد. در جابه جایی به وسیله مترو نیز بناست به ازای هر مسافر بیشتر 12 سنت دلار تعلق گیرد.

وی ادامه داد: همچنین طبق توافقات انجام شده بناست از درآمدهای گمرک 1500 میلیارد ریال بودجه به راه آهن اختصاص یابد.

مدیر عامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: ما همواره از حضور بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در خطوط ریلی و ناوگان راه آهن استقبال کرده‌ایم و در سیاست‌های جدید سازمان نیز امکانات مختلف تخفیفی و تشویقی برای ورود سرمایه‌گذاران جدید چه در عرصه مسافر و چه در عرصه بار در نظر گرفته شده است.


 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد
تاسیس پنجره واحد برای تجارت جهانی


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: یکی از برنامه‌های ما در بخش تجارت الکترونیک تاسیس یک پنجره واحد برای تجارت است تا تجار بتوانند آسان‌تر اطلاعات را رد‌وبدل کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی اصغر توفیق امروز یکشنبه در گردهمایی اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که امروزه بازرگانان برای انجام فعالیت‌های خود باید به سازمان‌هایی مثل حمل‌ونقل، گسترش بنادر، انبار و بانک مرکزی روبه‌رو شوند، افزود: از مزایای تاسیس این پنجره، جلوگیری از جعل اسناد و سوء استفاده و بالارفتن سرعت و دقت در گردش اطلاعات است.

وی خبر داد: این طرح تا پانزدهم اسفند‌ماه سال 1393 افتتاح خواهد شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این‌که خریدار و فروشنده بزرگ در بخش تجارت، دولت است تصریح کرد: می‌خواهیم با تاسیس سامانه شتاب فروشندگان را به این سامانه بیاوریم تا با هم رقابت کنند و خریداران با مراجعه به این سامانه می‌توانند نیازهای خود را رفع کنند.

توفیق افزود: تا پایان سال 1392، 315 میلیارد ریال از این طریق مبادله شد و در شش ماهه امسال این رقم به 365 میلیارد افزایش یافت و تاکنون پنج هزار معامله از این طریق انجام شد.

وی با بیان این‌که می‌خواهد یک نماد تجارت الکترونیک برای عرضه روی سایت‌ها ایجاد کند، افزود: تا الان حدود 5700 سایت این نماد اعطا شد ولی با این حال خیلی از مردم و سایت‌ها از آن خبر ندارند و باید در این زمینه اطلاع‌رسانی شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به این‌که تاکنون فقط مرکز بورس و شرکت نفت از امضای الکترونیک استفاده می‌کنند، بیان کردک یکی دیگر از اهداف ما در بخش تجارت الکترونیک توسعه امضای الکترونیک است.

توفیق ادامه داد: صدور امضای الکترونیکی توسط اسناد رسمی انجام می‌شود و از هشت هزار دفترخانه 3400 تای آنها این مجوز را صادر می‌کنند که مدت آن یکساله است و در صورت تمدید آن افراد از تخفیف برخوردار می‌شوند.

وی با ارائه‌ی آمارهایی از تجارت الکترونیکی در کشور‌های ژاپن، آمریکا و بریتانیا گفت: حدود 3.5 درصد از تولید ناخالص اروپا از تجارت جهانی به دست می‌آید و از این مقدار انگلیس بیشترین سهم را دارد.

وی با بیان این‌که اکنون از 70 کشور در زمینه‌ی تجارت الکترونیکی 69 هستیم، تصریح کرد: ایران 9 هزار میلیارد ریال فروش الکترونیکی داشته که این مقدار بسیار کم است.

همچنین در این نشست پاریاب دبیرکل این همایش گفت: ما اکنون به حالت سنتی تجارت می‌کنیم، بسیاری از تجار ما در خارج با مشکل فروش روبه‌رو هستند و باید نمایشگاه‌های مجازی را گسترش دهیم تا نیاز به مشتری صرف شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
در مبادلات ایران و روسیه
دلار همچنان برجاست

رییس اتاق بازرگانی تهران حلقه مفقوده تجارت ایران و روسیه را مشکلات بانکی دانست و گفت:‌ دلار هنوز به طور قطعی از مبادلات تجاری ایران و روسیه حذف نشده و مبادلات از طریق صرافی‌های سنتی انجام می‌شود.

یحیی آل‌اسحاق در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: مسائل بانکی موجود بین کشورها نیز باید حل شود؛ به عنوان مثال در حال حاضر بازار روسیه فرصت مناسبی برای ورود کالاهای ایرانی است. پنج میلیارد دلار ظرفیت بازار روسیه برای ایران است و هر دو طرف خریدار و فروشنده، علاقه‌مند به ورود به این بازارها هستند.

وی گفت: صادرات کالاهای غیر نفتی در شش ماهه نخست امسال رشد 20 درصدی داشته اما هنوز به حد مطلوب نرسیده است.

آل اسحاق افزود: عمده این صادرات محدود به فرآورده‌های پتروشیمی و صنایع غذایی است و هنوز کالاهای صنعتی جایگاه خود را برای رسیدن به توسعه پایدار پیدا نکرده‌اند.

رییس اتاق بازرگانی،‌ صنایع،‌ معادن و کشاورزی تهران خاطر نشان کرد:‌ در حال حاضر مقصد عمده صادرات کالاهای ایرانی عراق و افغانستان هستند. همچنین چین بزرگترین بازار صادراتی مواد پتروشیمی ایران است.

آل‌اسحاق معتقد است: بازارهای جهانی در رابطه با کالاهای صنعتی به جایگاه خود رسیده‌اند و در این بازارها جایگاه خالی وجود ندارد اما کالاهای ایرانی در این بازار رقابتی باید برای خودشان جا باز کنند. کالاهای ایرانی باید بتوانند با قیمت تمام شده ارزان‌تر، کیفیت بالاتر،‌ بسته‌بندی مناسب و اجرای به موقع تعهدات، وارد این بازارها شوند.

وی توافقات سیاسی را عامل مهمی برای رفع تعزیرات صادراتی دانست و اضافه کرد:‌ صادرات برآیند مسائل سیاسی،‌ اقتصادی و فرهنگی کشورهاست.

به گفته آل اسحاق 15 کشور همسایه بازاری به وسعت 400 میلیون نفر را برای ما به وجود آورده است که با برنامه ریزی و هدف‌گذاری مناسب می‌توانیم وارد این بازارها شویم.

وی با اشاره به اینکه نگاه تک بعدی و انتزاعی در صادرات نمی‌تواند موفقیت‌آمیز باشد، گفت: دولت صادرات را به عنوان فعالیت پیشران اقتصادی در نظر گرفته است؛ بنابراین می‌توان امیدوار بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ایران و آمریکا؛ گذشته شکست خورده؛ مسیر پیش‌رو، آشتی

نماینده پیشین انگلیس در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در یادداشتی درباره کتاب سیدحسین موسویان، نوشت: موسویان در کتابش با پرداختن به ریشه وجود خصومت میان میان ایران و آمریکا سعی می‌کند تا برای خوانندگان دیدگاهی درست درباره ایران به تصویر بکشد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پیتر جنکینز، نماینده پیشین انگلیس در سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال‌های 2001 تا 2006 درباره کتاب حسین موسویان، عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران نوشت: نویسنده در این کتاب دو هدف اصلی دارد؛ اول این که به خوانندگان آمریکایی کمک کند تا درکی درست از دورنمای روابط ایران و آمریکا پیدا کنند و این که تلاش می‌کند چرخه دشمنی میان دو کشور را که از انقلاب اسلامی 1979 ایران ایجاد شده است بشکند.

وی در این کتاب بدگمانی‌های هر دو طرف نسبت به چنین رابطه‌ای را تشریح می‌کند و خوانندگان شگفت‌زده خواهند شد که تا چه اندازه توصیف موسویان از دورنمای ایران در کتابش قابل اعتماد است.

موسویان که از سال 2009 تاکنون در آمریکا زندگی کرده و سال‌ها در دستگاه دیپلماسی ایران فعالیت می‌کرده است، در کتاب خود چیزی را از کسی پنهان نمی‌کند و برای گفته‌هایش شواهد محکم ارائه می‌دهد چون سال‌ها در قلب دولت ایران بوده است.

زیربنای سیاسی ایران در این زمینه بر اساس دو جریان بنا شده است؛ اولین جریان شامل کسانی است که از آمریکا شکایت می‌کنند و بی‌اعتمادی‌شان به این کشور به حدی عمیق است که در هیچ شرایطی خواهان پایان این جنگ سرد 35 ساله نیستند. دومین جریان نیز از کسانی تشکیل می‌شود که می‌گویند تنش‌زدایی در روابط ایران و آمریکا می‌تواند به نفع هر دو کشور باشد.

حسین موسویان به علاوه حسن روحانی، رییس‌جمهور ایران و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه‌اش در گروه دوم می‌گنجند اما آیت‌الله *****‌ای، **** ایران با وجود بی‌اعتمادی عمیقش نسبت به آمریکا فرصت را برای جریان دوم ایجاد کرده است تا درستی عقایدشان را اثبات کنند.

جنکینز در ادامه آورده است: موسویان در کتاب خود به دوران ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد اشاره و فاش کرده است وی بیش از رییسان جمهور پیشین خود برای بهبود روابط با آمریکا تلاش کرد. احمدی‌نژاد معتقد بود که تنش‌زدایی از روابط میان دو کشور به حدی مورد پسند رای‌دهندگان ایرانی است که موجب خواهد شد وی به معادل ولادیمیر پوتین در ایران تبدیل شود.

نویسنده این کتاب که هیچ توضیحی درباره دلایل بروز نارضایتی هر دو طرف از یکدیگر دریغ نکرده است می‌گوید که بهبود روابط میان آمریکا و ایران هر بار دقیقا در زمانی که تصور می‌شد در حال وقوع است به تعویق افتاده است.

به عنوان مثال در سال 1992 اعتماد ایجاد شده به دلیل میانجی‌گری ایران برای آزادی گروگان‌های آمریکایی در لبنان در امنیت کامل پس از انتشار اطلاعاتی درباره خریدهای هسته‌ای ایران رو به تحلیل رفت.

موسویان معتقد است که حوادث این‌چنینی و دیگر ناکامی‌ها در بهبود روابط میان دو کشور تصادفی نبوده و در نتیجه تلاش افرادی بوده است که منفعتی در گرم شدن این روابط نداشته‌اند و دشمنان ایران در تمام این حوادث این کشور را مسوول دانسته‌اند.

این عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده ایران (موسویان) بر این باور است که موانع برای بهبود روابط تهران واشنگتن وجود دارد و دو کشور دست کم نمی‌توانند در یک آینده نزدیک به دوستان یکدیگر تبدیل شوند. یکی از این موانع سرپیچی ایران از تغییر دیدگاه و رویکردش در قبال **** صهیونیستی است و حمایت ایران از جنبش شیعه حزب‌الله که از دید آمریکا و **** صهیونیستی تروریست است به این مساله دامن زده است.

در ایران نیز آیت‌الله *****‌ای معتقد است ایجاد سفارت آمریکا در تهران می‌تواند هرگونه فرصت را برای این کشور به منظور ضربه زدن به ایران فراهم کند چون آمریکا هنوز به دنبال براندازی حکومت است اما آن گونه که در کتاب حسین موسویان آمده است می‌توان میانگینی شرایطی را ایجاد کرد تا دو کشور بتوانند از طریق آن و بر مبنای منافع مشترک‌شان شامل افغانستان و مقابله با داعش در عراق و سوریه با یکدیگر همکاری کنند.

وی یادآور می‌شود که یکی از راه‌های ایجاد چنین موقعیتی حل اختلافات بر سر برنامه هسته‌ای ایران است که سال‌هاست از سوی **** صهیونیستی شاید به دلیل مسائل مربوط به فلسطین و ملاحظات استراتژیک آمریکا به تعویق افتاده است.

موسویان به خوانندگان خود درباره فشار بر ایران به منظور کاهش ظرفیت غنی‌سازی‌اش از سطح کنونی‌ هشدار می‌دهد و تاکید می‌کند که این ظرفیت به حدی مختصر است که نمی‌تواند با توجه به وجود بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی یک تهدید تلقی شود.

او ابراز نگرانی می‌کند که در صورت توجه نکردن مذاکره‌کنندگان آمریکا و اروپا به فاکتورهای روانی و فرهنگی ایران ممکن است **** به توافق نکردن به جای کاهش ظرفیت غنی‌سازی‌اش رضایت دهد.

وی متذکر می‌شود جمهوری اسلامی ایران به همان اندازه‌ای که بر اساس ارزش‌های مذهبی بنا شده به ملی‌گرایی نیز پایبند است و **** آماده است تا به محض دریافت یک تهدید علیه تمامیت ارضی‌اش با آن مقابله کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پورمحمدی: بنای دولت بر پرهیز از پنهان کاری و سانسور اطلاعات است


وزیر دادگستری گفت: بنای دولت بر پرهیز از پنهان کاری، دست کاری و سانسور اطلاعات است و اگر دولت مشکل را خودش بیان می‌کند، باید برای رفع این مشکل با دولت همکاری کرد و اگر **** را دوست داریم نباید بزرگ‌نمایی و سیاه‌نمایی کنیم.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری، در مراسم سی امین سالگرد تاسیس وزارت اطلاعات در استان البرز گفت: مجموعه دست اندرکاران تامین امنیت در کشور گنجینه‌ای ارزشمند و گران‌بها هستند.

وزیر دادگستری با بیان این مطلب که در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی با حوادث ضدامنیتی تلخی در کشور مواجه بودیم اظهار کرد: در دوران معاصر بیش‌ترین و پیچیده‌ترین طرح‌های ضدامنیتی برای جمهوری اسلامی ایران طراحی شده و ما با پیچیده‌ترین و طولانی‌ترین طرح‌های امنیتی در کشور روبه‌رو بوده‌ایم.

او با بیان این که جمهوری اسلامی ایران امروز برفراز قله امنیت قرار دارد، گفت: حتی دشمنان **** اسلامی به موفقیت ایران اسلامی در عرصه امنیت پایدار اعتراف کرده‌اند؛ که بخش قابل توجهی از این موفقیت‌ها مرهون مجاهدت‌های خاموش سربازان گمنام امام زمان (عج) است و امروز به عنوان یک کشور مدعی در دنیا در عرصه امنیت، حرف برای گفتن داریم.

پورمحمدی امنیت در **** جمهوری اسلامی ایران را به‌واسطه وجود سه رکن اصلی مردم، کارآمدی و توانایی عوامل کارگزار و مدیریت مدیران و رهبران را دانست و شاخص‌ترین تامین کننده امنیت در جامعه را همبستگی ملی دانست و افزود: مدیریت اصولی از نکات محوری در بحث امنیت است و مدیران باید دارای دو خصیصه هوشمندی و قاطعیت باشند که این خصایص در امام ***** (ره) وجود داشت و همواره در تفکر بنیانگذارجمهوری اسلامی ایران، دشمن‌شناسی و اولویت‌شناسی را شاهد بوده‌ایم.

وزیر دادگستری به وجود توانایی و قابلیت در عرصه‌های مختلف در **** جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: کسب اطلاعات، داشتن دانش و تخصص و اراده و تصمیم، سه عنصر اصلی مدیریت است و مدیران برای توسعه و پیشرفت کشور باید این سه عنصر اصلی را مد نظر قرار دهند.

وی گفت دولت بنا دارد با اطلاعات صحیح حرکت کند و با تاکید بر لزوم وجود گردش صحیح اطلاعات در جامعه تصریح کرد: بنای دولت بر پرهیز از پنهان‌کاری، دست‌کاری و سانسور اطلاعات است؛ سرملت نباید کلاه گذاشت و نباید پنهان کاری کرد و اگر دولت مشکل را خودش بیان می‌کند، باید برای رفع این مشکل با دولت همکاری کرد و اگر **** را دوست داریم نباید بزرگ‌نمایی و سیاه‌نمایی کنیم.

وزیر دادگستری در این باره هم‌چنین گفت: دولت به‌دنبال خرابکاری نیست و اجازه خرابکاری نیز به دیگران نمی‌دهد و همین دو کار موجب رشد در جامعه می‌شود و اگر امروز نیز نشانه‌هایی از رشد در جامعه را شاهد هستیم، به دلیل رعایت همین اصول است.

پورمحمدی در ادامه و درباره استان البرز، وجود جاذبه‌های گردشگری و منابع طبیعی در استان البرز را انگیزه‌ای برای برانگیخته شدن حس طمع سودجویان خواند و اضافه کرد: در صورت بی‌توجهی به این امر، مردم این استان حتی در تامین آب شرب نیز با مشکل مواجه می‌شوند.

وی گفت: امروز به جای آن که امتیاز وجود منابع طبیعی، این استان را به منطقه‌ای خوش آب و هوا تبدیل کند، این منطقه را به کلان‌شهری آلوده تبدیل کرده است.

وزیر دادگستری از مدیران استان البرز خواست تا اجازه شهرک‌سازی و افزایش جمعیت مهاجر را در منطقه ندهند و با جمع‌آوری اطلاعات صحیح، تخصصی و تصمیم و اراده قوی، مانع از خیانت در حق آیندگان شوند.

بر اساس این گزارش، امام جمعه و نماینده ولی فقیه و ائمه جمعه استان، استاندار البرز، مدیران و مسوولان حراست‌های دستگاه‌ها و کارکنان مجموعه اطلاعات استان، از دیگر حاضران مراسم سی امین سالگرد تاسیس وزارت اطلاعات در استان البرز بودند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون اول رییس‌جمهور:
به تفاهم جدی با اقتصاددانان رسیده‌ایم/مجلس بسته خروج از رکود را سریعتر مدنظر قرار دهد



معاون اول رییس‌جمهور گفت: در حال حاضر خوشبختانه آرامش خوبی در همه بخش‌های کشور حاکم شده است و ما این امید را در بخش‌های مختلف می‌بینیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اسحاق جهانگیری با حضور در همایش روز ملی صادرات اظهار کرد: یک سالی است که از حماسه مردم در خرداد 92 می‌گذرد و دولت منتخب ملت در این مدت کوتاه تلاش جدی با تکیه بر دانش و تجربه مدیران و تعامل نزدیک با فعالان مختلف و نخبگان جامعه را داشته است تا **** اجرایی و اداری کشور در مسیر اصلی و صحیح خود قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه ادامه این تلاش نیازمند سیاست‌های عالمانه و صحیح علمی در بخش‌های مختلف بوده است، گفت: ما هم در بخش خارجی، هم اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نیازمند این بوده‌ایم که سیاست‌های دقیق، روشن و شفافی را در تعامل با نهادهای مدنی اتخاذ کنیم تا اینکه کشور در مسیر صحیح برای توسعه و پیشرفت قرار بگیرد.

معاون اول رییس‌جمهور با ابراز خوشحالی از اینکه در حال حاضر آرامش خوبی در همه بخش‌های کشور حاکم و امید مناسبی هم آشکار شده است، گفت: ما این امید را در بخش‌هایی مثل دانشگاه‌ها، جمع فعالان اقتصادی و گروه‌های سیاسی می‌بینیم و شاهد این هستیم که نوعا به آینده کشور و سیاست‌هایی که اتخاذ می‌شود امیدوار هستند.

جهانگیری ضمن اینکه این امید را نتیجه اعتماد مردم به دولت منتخب خود عنوان کرد، گفت: مردم در حال حاضر احساس می‌کنند که دولت مجموعه‌ای از مدیران مجرب و صاحب دانش و تجربه و قادر است تا در این مقطع سخت با توجه به شرایطی که وجود دارد از مشکلات عبور کند. ضمن اینکه اعتماد مردم به دولت سرمایه بزرگی قلمداد می‌شود.

معاون اول رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: زمانی به شوخی می‌گفتند که اگر مسئولی بگوید قیمت ارز پایین می‌آید حتما قیمت بالا خواهد رفت ولی امروز احساس می‌شود که ما به تفاهم جدی با اقتصاددانان رسیده‌ایم و با ثبات در اقتصاد مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه امروز مردم فکر می‌کنند که فردایشان بهتر خواهد بود، گفت: بر طبق شاخص‌های موجود ثبات خوبی به چشم می‌خورد و ما امیدوار هستیم که نتیجه این سیاست‌ها در زندگی مردم و شاخص‌های اصلی اقتصاد آثار خوب و قابل قبولی داشته باشد.

معاون اول رییس‌جمهور همچنین اظهار کرد: وقتی که ما این موضوع را عنوان کردیم که تورم را به 20 درصد می‌رسانیم برخی از اقتصاددانان گفتند که اینها مدت زیادی از صحنه اجرایی دور بودند و حالا نمی‌دانند چه خبر است اما ما تا شهریور ماه تورم را به 20 درصد رساندیم و حتما تا پایان سال وضعیت بهتری خواهیم داشت.

جهانگیری در ادامه با مورد توجه قرار دادن نقش بخش خصوصی در این راستا و با بیان اینکه اگر بخش خصوصی احساس کند که ضرورت دارد وارد عرصه شود و این کار را انجام دهد قادر است اقدامات مهمی را به انجام برساند، درباره ابهام‌هایی که از بخش خصوصی و آمارهای ارائه شده از مراجع رسمی با توجه به این موضوع وجود دارد، گفت: تا به حال حتی یک بار از سوی آقای رییس‌جمهور موضوعی درباره اینکه آمارها چگونه مطرح شود موضوعی بیان نشده و ایشان بر این نکته تاکید داشتند که آمارها هر چه هست، بیان شود تا مردم در جریان قرار بگیرند چرا که این دولت، دولت راستگویان است و باید به نخبگان خود اعتماد کند.

معاون اول رییس‌جمهور در ادامه با اشاره به رشد تولید در بخش‌های مختلف، گفت: رشد تولید در خودرو 80 درصد، در پتروشیمی هشت درصد، در فولاد خام 12 درصد و در لوازم خانگی 26 درصد بوده است و نتیجه این تولیدات در صادرات غیرنفتی کشور 20 درصد رشد صادرات را به همراه داشته است.

وی خطاب به جمع حاضر گفت: ما از روی تعارف با کسی صحبت نمی‌کنیم و این موضوع را عنوان می‌کنیم که بخش خصوصی باید مدار توسعه کشور باشد بنابراین خودتان را به طور جدی مجهز کنید و در صحنه حاضر باشید.

معاون اول رییس‌جمهور با بیان اینکه امروز مردم ما با مشکلات جدی مواجه هستند، اظهار کرد: اگر بخواهیم اقتصادمان به سرانجام مثبتی برسد باید توسعه صادرات غیرنفتی را مدنظر قرار دهیم.

جهانگیری با اشاره به وجود تحریم‌ها علیه کشورمان، گفت: در شرایطی که تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان وجود داشته و این تحریم‌ها البته بخش تجارت کشور را بیشتر هدف قرار گرفته است، اگر سیستم بانکی در کنار بخش تجارت یاری نرساند این بخش نمی‌تواند حضور معناداری داشته باشد. ضمن اینکه اگر دولت موفق شود شرایط را تسهیل و بستر را مهیا کند حتما اعداد و ارقام عنوان شده در این جلسه قابل وصول است و در این راستا دولت عزم جدی دارد.

معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به تلاش‌های دولت و بخش سیاست خارجی در مذاکرات 1+5، گفت: ما در بخش بین‌المللی در یک تعامل مثبت و سازنده با دنیا هستیم و حتی این پیش‌بینی‌ها انجام شده که اگر تحریم‌ها ادامه پیدا کند بتوانیم کشور را به خوبی اداره کنیم. دوستان ما نیز در مذاکرات 1+5 هم از موضع بحق ایران به خوبی دفاع می‌کنند و هم اینکه این روند تحریم‌های ظالمانه را بحمدالله برطرف خواهد کرد و بستر مناسبی برای کار با کشورهای مختلف دنیا برای صنعتگران و صادرکنندگان فراهم خواهد شد.

وی با اشاره به سفر رییس‌جمهور به کشور قزاقستان و شرکت در اجلاس شانگهای، گفت: آقای پوتین در این یک سال چهار بار با آقای رییس‌جمهور دیدار داشته‌اند و روس‌ها به شدت علاقه‌مند هستند که ایران در بازار روسیه نقش ایفا کند. ضمن اینکه ترکمنستان نیز معتقد است که یکی از موفق‌ترین شرکت‌هایی که در این کشور فعالیت می‌کند شرکت ایرانی است. همچنین نخست‌وزیر سابق عراق نیز معتقد بود که به هر میزان شرکت‌های ایرانی کالا و خدمات در عراق بگذارند از آن استقبال خواهند کرد.

معاون اول رییس‌جمهور همچنین گفت که نخست‌وزیر جدید عراق فردا به تهران خواهد آمد.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه دفاع از حیثیت و توانمندی کشور از وظایف صادرکنندگان ماست، گفت: تلاش دولت این است که بسترسازی مناسبی برای فعالان اقتصادی در زمینه صادرات فراهم و محدودیت‌ها را یکی پس از دیگری برطرف کند و من طی روزهای آینده جلساتی با صادرکنندگان نمونه برگزار خواهم کرد.

معاون اول رییس‌جمهور اظهار کرد: هنر فقط این نیست که صادرات کشور، مواد خام باشد بلکه باید تلاش کنیم که صادرات با ارزش افزوده بالا را مورد توجه قرار دهیم و در این راستا نقش شرکت‌هایی مثل شرکت‌های دانش‌بنیان حائز اهمیت است.

وی همچنین تاکید کرد: در کشور ما شرایط مناسبی موجود است و ما به دنبال این هستیم که زیرساخت‌های مختلف را فراهم کنیم.

معاون اول رییس‌جمهور همچنین با ابراز خوشحالی از علاقه‌مندی گردشگران خارجی به حضور در کشورمان، گفت: این خبر خوبی است که تا سال 2015 هتل‌های معروف ما توسط گردشگران اروپایی رزرو شده است.

وی همچنین در نظر گرفتن تسهیلات و مشوق‌های لازم را از تصمیمات دولت در موضوع صادرات دانست و افزود: البته شما حتما شرایط این دولت را درک می‌کنید. در دو سه سال قبل درآمد دو میلیون و 100 هزار بشکه نفت تماما به بودجه دولت می‌رفت. امروز ما یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کنیم که از این تعداد حدود 50 درصد به حساب صندوق توسعه و بقیه جاها می‌رود و 50 درصد به بودجه دولت می‌آید و ما عملا باید با 500 هزار بشکه نفت دولت را اداره کنیم اما با این شرایط به لطف خدا متکی هستیم و به توانمندی مدیران‌مان اعتماد داریم.

معاون اول رییس‌جمهور گفت: از مجلس شورای اسلامی انتظار داریم زمانی که موضوع خروج از رکود و اشتغال و مباحث این‌چنینی در اولویت است مسائل مربوط به بسته خروج از رکود را سریعتر مدنظر قرار دهد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نظر مطهری و زیباکلام درباره نامه‌نگاری‌هایشان


این روزها بازار نامه‌نگاری‌های سیاسی در کشور داغ است و علی مطهری و صادق زیباکلام با نوشتن نامه‌هایی که طی روزهای اخیر بازتاب زیادی در رسانه‌ها داشته است، دو تن از سردمداران این جریان محسوب می‌شوند.

به گزارش ایسنا، روزنامه اعتماد در همین رابطه گفت‌وگوهای کوتاهی با زیباکلام و مطهری انجام داده است که متن آن‌ها را در زیر می‌خوانید:

علی مطهری ساعاتی بعد از انتشار نامه‌اش به آیت‌الله جنتی در گفت‌وگویی کوتاه با روزنامه «اعتماد» درباره روند این نامه‌نگاری‌ها توضیحاتی ارائه کرد. از جمله اینکه او معتقد است در این کار تنها نیست.

پرسش-اخیراً جنابعالی چند نامه شبیه نامه‌ای که به آقای جنتی نوشته‌اید را خطاب به افراد و مقامات مختلف منتشر کرده‌اید. تا حالا آیا این روش نامه‌نگاری که در پیش گرفته‌اید توانسته جوابگوی برخی نگرانی‌های شما باشد و به نتیجه برسد یا خیر؟

ما وظیفه خودمان را انجام می‌دهیم و قطعاً این‌گونه اقدامات تأثیر دارد و اگر این اقدامات نبود، الان وضعیت به شکل بدتری بود. مجموع این روشنگری‌ها می‌تواند منجر به ایجاد شرایط جدید شود.

پرسش-منظورتان اقدامات خودتان است یا اینکه به جز شما، افراد دیگری هم اقداماتی در این زمینه داشته‌اند؟

منظورم این‌گونه اقدامات از جانب هر کسی است. یعنی هر کسی که حرف حق را به زبان می‌آورد بالاخره بدون اثر نیست.

پرسش-فکر می‌کنید تأثیر این دست اقدامات در چه حوزه‌ای است؟ بیشتر در حوزه چهره‌های ارشد سیاسی یا اینکه در حوزه عمومی جامعه؟ آیا اصلاً تأثیر حوزه اجتماعی آن هم مدنظر شما بوده است؟

در هر دو حوزه مؤثر بوده است، هم در مسئولان و هم در مردم و افکار عمومی، چون ما داریم با منطق و استدلال و با فطرت مردم حرف می‌زنیم و طبعاً روی همه اثرگذار است. کمترین اثر آن در طول چند سال اخیر این بوده است که سخت‌گیری‌ها در بعضی حوزه‌ها کمتر شده است.

پرسش-یعنی فکر می‌کنید اگر این دست اقدامات نبود، شرایط در حوزه‌هایی که حضرتعالی به آن حساسیت نشان داده‌اید سخت‌تر می‌شد؟

بله قطعاً بدتر می‌شد و قانون راحت‌تر زیر پا گذاشته می‌شد.

پرسش-تا حالا جوابی، چه به شکل علنی و چه خصوصی از این نامه‌نگاری‌ها دریافت کرده‌اید؟

عمومی که جواب داده‌اند. خود آقای روحانی در نطق تلویزیونی‌شان به این مسأله واکنش نشان دادند. سخنان آقای جنتی هم در برنامه شناسنامه در پاسخ به همین نامه بنده به آقای رئیس‌جمهور بود و سخنان آقای سیداحمد خاتمی در نماز جمعه هم همین‌طور. همه اینها نشانه اثرگذاری است.

پرسش-چقدر امیدوار هستید که در آینده این دست اقدامات و نامه‌نگاری‌ها را ادامه دهید و آیا این کار را خواهید کرد یا خیر؟

بله. این وظیفه من و همه است که در مقابل بی‌عدالتی‌ها بایستند و از حق دفاع کنند. دیگران هم وظیفه دارند؛ علما و دانشگاهیان هم وظیفه دارند. فضای بسته مجوز نمی شود که دیگران اقدام و صحبتی نکنند. ما به هر حال وظیفه خود را انجام می‌دهیم و به قول امام (ره) مأمور به نتیجه نیستیم، هرچند امیدوار هستیم که این اقدامات نتیجه بخش باشد. ما مصلحت **** و انقلاب را می‌خواهیم، برخی کسانی هم که این تندروی ها را می کنند انقلاب و **** را دوست دارند اما دوست نادان انقلاب هستند که به آن ضربه می‌زنند. ما از فرد یا گروه خاصی جانبداری نمی‌کنیم، صرفا خواهان رعایت انصاف و اجرای عدالت هستیم.

پرسش-در این میدانی که وارد شده‌اید احساس تنهایی نمی‌کنید؟

نه. من هیچ تنها نیستم. چون هم مردم به صورت علنی و هم مسئولان کشوری و لشکری بطور خصوصی می‌آیند و از این حرکت‌ها حمایت می‌کنند. مسئولان می‌گویند ما همه حرف‌های شما را قبول داریم اما جرأت نمی‌کنیم بگوییم، البته باید جرأت داشته باشند. انتظار این است که بقیه هم به وظیفه خود عمل کنند تا به نتیجه برسد و تفرقه‌ها و کدورت‌ها از بین برود.

به گزارش ایسنا، اعتماد همچنین نوشت: صادق زیباکلام از جمله افرادی است که هر وقت احساس می‌کند مسأله‌ای در جامعه به مقدمه مباحث بین مقامات سیاسی مبدل شده است، دست به نامه‌نگاری می‌زند. شیوه‌ای که شاید وی تنها شخصی نباشد که از آن استفاده می‌کند اما او را در صدر لیست نگارنده‌ها قرار داده است. گفت‌وگوی کوتاه «اعتماد» با وی در ادامه می‌آید:

پرسش-فلسفه نامه‌نگاری‌هایی که بین مسئولان سیاسی کشور صورت می‌گیرد، چیست؟

فلسفه این نامه‌نگاری‌ها در حقیقت به این موضوع برمی‌گردد که ما در شرایطی هستیم که آزادی مطبوعات در جامعه کنترل شده است. بطور مثال نامه اخیری که من به آقای مطهری بطور سرگشاده نوشتم هیچ روزنامه‌ای حاضر نبود آن را در قالب یک یادداشت به انتشار برساند. اما بعد که این نوشته در سایت‌ها منعکس شد امروز اکثر روزنامه‌ها به آن اشاره کرده و بخش‌هایی از آن را منتشر کردند. اما من ترجیح می‌دادم آنچه را خطاب به مطهری نوشته‌ام در قالب یک یادداشت در بیاورم. من ترجیح می‌دادم این نامه سرگشاده‌ای که خطاب به حسن روحانی نوشته‌ام را در قالب سرمقاله یک روزنامه اصلاح‌طلب می‌نوشتم. یا وقتی نامه سرگشاده‌ای را در خصوص بودجه نهادهای فرهنگی نوشته‌ام، ترجیح می‌دادم این را بطور یادداشتی در روزنامه بنویسم. من دکتر مطهری و دیگران را که نامه سرگشاده می‌نویسند نمی‌دانم اما شخص من که این نامه‌ها را می‌نویسم از روی لاعلاجی است.

پرسش-فکر می‌کنید با این نامه‌نگاری‌ها می‌توان جواب مثبتی گرفت؟

صددرصد. هیچ تردیدی به خود راه ندهید. چند ساعت بعد از انتشار این نامه در یکی از سایت‌ها و به تبع آن سایت‌های دیگر شاهد پیام‌های مردمی بسیاری بوده‌ایم که حاکی از این بوده که خیلی مورد توجه قرار می‌گیرد. بنابراین نمی‌توان گفت بازخورد ندارد. اتفاقاً دارد، چون در سطح جامعه با اقبال عمومی مواجه می‌شود.

پرسش-پس هدف از نوشتن نامه را می‌توان صرفاً برای تنویر افکار عمومی دانست؟

قطعاً. این امر با سه خطی که در انتهای نامه‌ای که به علی مطهری نوشته‌ام نیز مشهود است. وقتی در آن بیان می‌کنم که جناب آقای مطهری آیا رسالت نبی اکرم(ص) به جز ابلاغ دعوت و باور به خدای نادیده، این هم بود که مردم را به زور به بهشت ببرد؟ بنا نیست که علی مطهری با خواندن آن سه خط موضوع را تبیین کند و امضای خود را از پای طرح امر به معروف پاک کند. این بیشتر برای تنویر افکار عمومی است. هدف من این نیست که علی مطهری در باور خود دچار تردید شود؛ نه، اتفاقاً هدف من جامعه و اکثریت جمعیت جوان آن است.

پرسش-غیر از نامه‌های سرگشاده، از طریق غیرعلنی هم تاکنون اقدامی از سوی شما یا سایر سیاسیون انجام گرفته است؟

نه. من کلاً معتقدم که در جمهوری اسلامی ایران شرط عقل که از نخستین شروط فعالیت سیاسی بوده به این معناست که شما هیچ چیزی را مخفیانه و غیر سیاسی انجام ندهید. برای اینکه مردم زودتر از آن چیزی که فکر می‌کنید می‌فهمند شما دارید این کار را انجام می‌دهید. خودم به شخصه یا کاری را انجام نمی‌دهم یا قطعاً به طور علنی این کار را انجام می‌دهم.

پرسش-بنابراین این راه را نوعی برای بیان اعتراض انتخاب کرده‌اید. آیا این تنها راه موجود است؟

دقیقاً این است. نامه‌ای که بین افراد رد و بدل می‌شود هیچ‌کدام در راستای مسائل حاشیه‌ای نیست بلکه معمولاً انتقاد و اعتراض است. یعنی منظورم این است که ذات نامه‌ها، اعتراضی است. چاره دیگری نیست مگر اینکه به آن شیوه بیان شود. من شاید این را تنها راه ندانم اما در شرایط فعلی این یکی از راه‌های بسیار مؤثر برای ابراز عقیده است و چون بطور علنی بوده و توهین‌آمیز نیست خطر آن خیلی کمتر از سایر راه‌های ابراز عقیده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عراقچی با تاکید بر تمدید نشدن مذاکرات خبر داد
برگزاری نشست کارشناسی ایران و 1+5 آخر هفته در وین


عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان گفت: مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 چهارشنبه و پنج‌شنبه همین هفته در وین برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدعباس عراقچی، عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان صبح امروز در حاشیه همایش مروری بر بند پنج اعلامیه حقوق بشر کنوانسیون 1993 با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5، گفت: آخر هفته جاری (چهارشنبه و پنج‌شنبه) نشست کارشناسی ایران و 1+5 در وین برگزار می‌شود و همچنین زمان مذاکرات بعدی ایران و 1+5 به زودی مشخص خواهد شد.

عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان درباره مذاکرات سه‌جانبه ایران، آمریکا و اتحادیه اروپا، اظهار کرد: شاید در فاصله دو هفته آینده یک نشست سه‌جانبه با حضور آقای ظریف، کری و خانم اشتون داشته باشیم.

وی درباره اعلام نماینده روسیه مبنی بر اینکه 95 درصد در مذاکرات پیشرفت داشته‌ایم، گفت: خیلی به این درصدها اعتقاد ندارم. مهم این است که ما قسمت زیادی از راه را رفته‌ایم و خیلی این درصدها مهم نیستند. همین‌که ما مسیر مذاکرات را در حد قابل توجهی طی کرده‌ایم قابل توجه است. اینکه به توافق رسیدیم یا می‌توانیم برسیم، هنوز مشخص نیست و محل سوال است. هنوز موضوعات زیادی باقی مانده است که درباره آنها توافق حاصل نشده است. در بعضی از جزئیات پیشرفت‌هایی داشته‌ایم اما در مسائل اساسی هنوز توافق حاصل نشده است.

عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان تاکید کرد: البته کار زیادی صورت گرفته و روی گزینه‌های زیادی فکر شده و روی انتخاب‌های مختلف بحث شده است و امیدواریم به نتیجه برسیم اما هنوز تا رسیدن به نتیجه فاصله داریم. این فاصله ممکن است به سرعت طی شود یا ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

عراقچی اظهار کرد: امیدواریم تا مهلت مقرر یعنی سوم آذر به توافق برسیم.

عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه در اختلافات اساسی از جمله ظرفیت غنی‌سازی به راه‌حل مشترک دست پیدا کرده‌اید؟ گفت: ما روی راه‌حل‌های مختلف کار می‌کنیم. گزینه‌های مختلفی وجود دارد. بعضی از آنها برای ما قابل قبول نیست و برخی برای آنها. این بحث‌ها در سطوح مختلف کارشناسی، معاونان و وزیران خارجه ادامه دارد و بحث‌های بیشتری در مذاکرات سه‌جانبه‌ای که به زودی برگزار خواهد شد صورت می‌گیرد و در عین حال اختلافات اساسی کماکان وجود دارد.

وی افزود: امیدواریم در جلسات آینده بتوانیم به پیشرفت‌هایی دست پیدا کنیم.

عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان درباره احتمال تمدید مذاکرات بعد از سوم آذر، گفت: هیچ یک از طرف‌های مذاکره‌کننده علاقه‌مند به تمدید مذاکرات نیستند. همه مصممند تا قبل از موعد مقرر به توافق دست پیدا کنیم از این رو تمدید در دستور کار هیچ یک از طرف‌ها نیست.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رییس اتاق بازرگانی ایران انتقاد کرد
چالش جدی صادرات به دلیل نبود هماهنگی سازمان‌های مسئول



رییس اتاق بازرگانی ایران از نبود هماهنگی بین سازمان‌های مسئول که صادرات را با چالش‌های جدی مواجه کرده انتقاد کرد و گفت: سال‌هاست صادرات نقل مجالس است اما هنوز نتوانستیم استراتژی توسعه راهبردی صادرات کشور را تدوین کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، غلامحسین شافعی امروز - یکشنبه -در مراسم روز ملی صادراتبا بیان اینکه به صادرات باید بیش از هر چیز توجه شود، اظهار کرد: توجه به اهمیت بخش خصوصی و اولویت قرار گرفتن این بخش در سفرهای خارجی با مقامات عالی رتبه کشوری جای خوشحالی دارد.

وی افزود: اکنون رییس جمهور با این رویکرد جدید وضعیت مناسبی را در سفرهای خود ایجاد کرده است که بخش خصوصی همواره همراه ایشان باشند و از وزارت خارجه نیز تشکر می‌کنیم که با مذاکرات سازنده و تعامل خود دریچه جدیدی به روی تعامل اقتصادی ما با کشورهای دیگر گشوده‌اند.

رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که امروز صادرات با مشکلات زیادی مواجه است، تاکید کرد: بحث حمل و نقل یکی از موضوعات اساسی است که اگر حل نشود چالش‌های زیادی را در بحث صادرات خواهیم داشت.

شافعی اظهار کرد: نبود هماهنگی بین سازمان‌هایی از جمله سازمان استاندارد، اداره نظارت بر مواد غذایی، سازمان دامپزشکی و ... صادرات را با مشکلاتی مواجه کرده و جای سوال است که یا امکان تفویض اختیار برای تصمیم گیری واحد وجود ندارد؟ آیا نباید میز واحدی در این زمینه تشکیل شود؟

وی تاکید کرد: باید توجه ویژه‌ای به بنگاه‌های کوچک و متوسط شود و در اعطای امتیازات خاص مخصوصا در انتخاب صادرکننده نمونه توجه ویژه‌ شود.

رییس اتاق بازرگانی ایران افزود:‌ بانک تخصصی به نام بانک توسعه صادارت داریم و صندوق ضمانت صادرات نیز در این بخش فعالیت می‌کند. پیشنهاد ما این است که یک سازمان ویژه کار خدمت رسانی به صادرکنندگان کشور را انجام دهد.

شافعی با بیان این‌که بحث حمل و نقل یکی از موضوعات اساسی است که در بحث صادرات باید به آن توجه شود، تصریح کرد:‌ آیا این جواب صادرات کشور است که کالای آماده برای صادرات داریم و مشتری نیز وجود دارد اما وسیله حمل و نقل در کشور نداریم.

رییس اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: این یک مشکل اساسی و محوری است که اگر حل نشود امکان حرکت های به موقع و مثبت را نخواهیم داشت.

شافعی بر ضرورت وجود یک واحد تصمیم گیر برای صادرات کشور تاکید کرد و از حل شدن مشکلاتی در رابطه با بحث مالیات بر ارزش افزوده و ضمانت نامه خبر داد.

وی گفت: صادرکنندگان و در واقع صادرات پیشران خروج از رکود هستند که باید به مشکلات آن ها توجه شود. در حالی که نرخ تسهیلات بانکی کاهش یافته است، نرخ تسهیلات صادرات افزایش نیافته است.

رییس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد:‌ در رابطه با قوانین مرتبط با صادرات نباید کشور دچار تزلزل شود و قوانین صادراتی باید مستحکم و بلند مدت باشند تا صادرکنندگان بتوانند برنامه ریزی بلند مدتی در این زمینه داشته باشند.

وی با بیان این‌که در طول سال‌های گذشته صادرکنندگان دچار لطمات شدیدی شدند، گفت: در چند سال اخیر صادرکنندگان با مشکلات زیادی مواجه بودند و بسیاری از منابع آن‌ها از بین رفت یا بازارهای به دست آمده را به سادگی از دست داده‌اند؛ بنابراین امیدواریم تجربه تلخ گذشته تکرار نشود.

شافعی با بیان این‌که هنوز صادرات به عنوان یک مولفه توسعه اقتصادی کشور شاید جایگاه خودش را پیدا نکرده است، اظهار کرد: توسعه پایدار نیازمند تدوین استراتژی راهبردی است اما سال‌هاست بحث صادرات نقل مجالس است و هنوز نتوانستیم استراتژی توسعه راهبردی صادرات کشور را تدوین کنیم.

انتهای پیام
 
بالا