• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

در برنامه مناظره مطرح شد
مدیرعامل رجاء: ارزان‌ترین قطار‌های دنیا را داریم/ سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه: این دولت نتوانست راه‌آهن را مدیریت خوب کند
مدیرعامل رجاء در برنامه مناظره بلیت قطار گفت: ارزان‌ترین قطار‌های دنیا را داریم؛ همچنین سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه نیز گفت: این دولت نتوانست راه‌آهن را خوب مدیریت کند.


13930613000159_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارس، برنامه امروز مناظره با موضوع افزایش کیفیت قطار‌ها و نرخ بلیت، امروز آغاز شد.

در ابتدای این برنامه عبدالکریم حسین‌زاده‌ اظهار داشت: اهمیت سیستم ریلی بر همگان آشکار است؛ با توجه به ظرفیت‌های سیستم ریلی در توسعه پایدار و دسترسی آسان و ارزان به این سیستم و جلوگیری از تولید آلاینده‌های زیست محیطی باید سیستم ریلی توسعه یابد.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: متأسفانه تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها اغلب بدون حضور مردم انجام می‌شود.

وی افزود: حال که نرخ‌های بلیت‌های قطار افزایش یافته است باید دید چه میزان رضایتمندی حاصل شده است.

وی با بیان اینکه مردم از نرخ‌ها و کیفیت‌ها قطارها ناراضی هستند، گفت: هزینه خدمات ریلی نباید سنگین باشد.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: با توجه به عمر ناوگان، سرویس و عدم انتخاب خدمات توسط مردم افزایش قیمت‌ها توجیه منطقی ندارد.

حسین‌زاده بر همسان‌سازی تعرفه‌ها با فرمول‌های جهانی تأکید کرد.

در ادامه این برنامه سیدمحمد راشدی، معاون مسافری راه‌آهن، گفت: شبکه ریلی کشور به خصوص در خطوط اصلی از سال 1307 تا 1317 شمسی احداث شد که شامل خطوط تهران - شمال و تهران - جنوب بود.

وی ادامه داد: این خطوط در سال 1335 بازسازی شد و پس از آن در یک نوبت بهسازی روی آن انجام شده و هیچ بازسازی انجام نشده است.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه سفرهای ریلی امن‌ترین سفرها و انتخاب مردم است، گفت: در دولت گذشته ساخت هزار کیلومتر خط آهن محقق نشد و تنها سالانه 300 کیلومتر ریل احداث شد.

راشدی افزود: در حال حاضر تنها دو مسیر دو خطه تهران - مشهد و بافق - بندرعباس داریم.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: در حال حاضر افزایش نرخ‌های بلیت قطار متناسب با افزایش تورم بوده است.

در ادامه این برنامه غلامرضا کاتب، سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، اظهار داشت: پس از افزایش نرخ‌های بلیت قطار مردم هیچ کیفیتی دریافت نکردند.

وی گفت: در همین استان سمنان در سال گذشته سه حادثه ناگوار ریلی رخ داد؛ مردم انتظار افزایش سرعت قطار به 200 یا 300 کیلومتر ندارند، اما انتظار دارند همین قطارهای موجود خوب اداره شود.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه این دولت نتوانسته است، راه‌آهن را مثل قبل خوب اداره کند، اظهار داشت: در قانون بودجه امسال رقمی که به سیستم ریلی اختصاص یافت، در 35 سال اخیر بی‌سابقه بود؛ 35 میلیارد دلار در قالب فاینانس در اختیار بخش خصوصی و عمومی قرار دادیم، تا دولت سرمایه‌گذار کسب کند همچنین از محل بند «ق» نیز اعتباراتی به سیستم ریلی اختصاص یافت.

در ادامه این برنامه سیدحسن موسوی‌نژاد، مدیر عامل شرکت حمل‌ونقل ریلی رجاء، اظهار داشت: متوسط سن ناوگان ریلی حدود 28 سال است.

وی ادامه داد: شرکت حمل‌ونقل رجاء که توسط دولت به بخش خصوصی واگذار شد، در زمان دولتی بودن سالانه 25 تا 75 میلیارد تومان از اعتبارات عمومی یارانه می‌گرفت همچنین 35 تا 200 میلیارد تومان برای بخش مسافری هزینه می‌شد که مجموع این اعتبارات به قیمت امروز 300 تا 400 میلیارد تومان است که دریافت نمی‌شود.

موسوی‌نژاد اظهار داشت: در مقایسه قیمت بلیط قطارهای معمولی با سرعت زیر 140 کیلومتر در 23 کشور، ایران بعد از هندوستان ارزان‌ترین قطارهای دنیا را دارد.

مدیرعامل رجاء افزود: در بخش مسافری دولت بابت دسترسی به شبکه ریلی رقمی دریافت نمی‌کند و از لکوموتیو‌های ارزان استفاده می‌کند اما باید بخشی از این هزینه‌های سیر قطارها توسط مسافر و بخشی از زیان شرکت‌ها تأمین شود، یعنی سرمایه شرکت‌ها صرف هزینه‌ جاری می‌شود.

انتهای پیام/ب

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930802000610#sthash.GrlRYsxa.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

معاون مسافری راه‌آهن در گفت‌وگو با فارس خبر داد
راه‌اندازی قطار هفته‌ای یک بار میانه-مشهد/ لزوم استقبال بیشتر مردم از قطار تهران-کرج
معاون مسافری راه‌آهن از راه‌اندازی قطار میانه-مشهد با سیر یک‌ بار در هفته خبر داد و گفت: از زمان راه‌اندازی قطار تهران-کرج که با هدف کاهش ترافیک آزادراه تهران-کرج انجام شد، ضریب اشغال قطارها پایین است که تقاضا داریم مردم از این امکان استفاده کنند.


13930505000659_PhotoA.jpg

سید محمد راشدی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارس‌ اظهار داشت: در راستای کاهش ترافیک آزادراه تهران - کرج، استفاده بهینه از ظرفیت سیستم ریلی، کاهش مصرف سوخت، جلوگیری از افزایش بی‌رویه تولید آلاینده‌های زیست‌محیطی و کاهش سوانح رانندگی‌، قطار تهران - کرج با همکاری بخش خصوصی راه‌اندازی شد.

وی ادامه داد: ‌این اقدام همچنین در راستای افزایش سهم حمل و نقل ریلی از حمل و نقل عمومی، توسعه قطارهای حومه‌‌ای و کاهش مصرف‌ انرژی صورت گرفته است.

معاون مسافری راه‌آهن با بیان اینکه آزادراه تهران - کرج پرتردد ترین جاده کشور است، افزود: راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد، در راستای کاهش بار ترافیکی این ‌آزادراه و انتقال ترافیک به سمت ریل، خط آهن تهران - کرج را راه‌اندازی کند تا مسافران از این مسیر ریلی استفاده کنند.

راشدی اظهار داشت: متأسفانه از زمان راه‌اندازی قطار یاد شده تاکنون ضریب اشغال این قطارها تا حدی پایین است و استقبال مردم از این قطارها زیاد نبوده است.

معاون مسافری راه‌آهن یادآور شد: قطعاً کاهش اشغال صندلی ناوگان برای بخش خصوصی موجب ضرر و زیان خواهد شد.

راشدی با بیان اینکه سازمان قطار تهران - کرج، «ریل‌باس ارم» با ظرفیت 336 نفر است، اظهار داشت: این قطار روزانه دو بار در این مسیر سیر می‌کند و هر سیر آن بین تهران تا کرج حدود 45 دقیقه به طول می‌انجامد.

معاون مسافری راه‌آهن با بیان اینکه مبدأ حرکت از ایستگاه راه‌آهن کرج و مقصد آن ایستگاه راه‌آهن تهران است، اظهار داشت: بلیت این قطار به روش آنلاین یعنی عرضه در مراکز فروش بلیت قطار ، اینترنتی و با صدور قبض در داخل قطار انجام می‌شود.

وی یادآور شد: این قطار با مدت زمان سیر 45 دقیقه همه روزه ساعات‌ 6 صبح و 17:35 عصر از کرج حرکت کرده و ساعات 16:30 و 19:00 عصر هر روز از تهران مراجعت می‌کند.

معاون مسافری راه‌آهن یادآور شد: ریل باس‌های «ارم» بدون نیاز به لکوموتیو و بصورت خود کشش بوده و با حداکثر سرعت 120 کیلومتر بر ساعت برای مسیرهای کوتاه و حومه‌ای شهرهای بزرگ استفاده می‌شود.

راشدی تأکید کرد‌: سرعت مناسب، ایمنی بسیار خوب، آلودگی کمتر محیط زیست و قابلیت جابه‌جایی انبوه مسافر، از‌ مزایای را‌ه‌اندازی ‏ ریل‌باس‌ها است.‏

‌‌* راه‌اندازی قطار میانه-مشهد با سیر هفتگی یک‌ بار

راشدی بیان کرد: راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران ‌از 11 مهر‌ماه قطار تهران - مهاباد با ادامه سیر تهران - مراغه را راه‌اندازی کرده است تا مردم منطقه مهاباد و مراغه بتوانند از این قطار استفاده کنند.معاون مسافری راه‌آهن این را هم گفت که به تازگی ‌قطار میانه - مشهد با سیر هفتگی یک‌ بار راه‌اندازی شده است.

انتهای پیام/ب

-
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس جمهور: هیچ منکری بالاتر از بیکاری و فقر نیست/ مبادا تحت لوای امر به معروف، ناامنی آغاز شود
از صبح تا شب فقط مساله بدحجابی را به عنوان منکر مطلق تلقی نکنیم/ زنان ایران، زنان مسلمان و با عفت هستند/ چند نفر در این کشور خودشان را متولی اخلاق نپندارند.
رییس‌جمهور هشدار داد که مبادا روزی امر به معروف و نهی از منکر وسیله‌ای برای تفرقه و جدایی آحاد جامعه از یکدیگر باشد.



به گزارش عصر ایران، حسن روحانی در جمع اقشار مختلف مردمی استان زنجان در نهمین سفر استانی خود با بیان این‌که پیام کربلا و ابی عبدالله پیام امر به معروف و نهی از منکر است، اظهارکرد: مسیر، مسیر دعوت جامعه به خیر و صلاح و سعادت و نجات جامعه بوده و آنچه باید از کربلا بیاموزیم این است که همه یکدیگر را به خیر و صلاح معروف و عمل شایسته دعوت کنیم و اگر فردی یا جمعی خدای ناکرده از مسیر هدایت فاصله گرفت آن را از منکر نهی کنیم.



امر به معروف و نهی از منکر اختصاص به هیچ فرد و جناح و دسته‌ای ندارد
وی تاکید کرد:‌ امر به معروف و نهی از منکر اختصاص به هیچ فرد و جناح و دسته‌ای ندارد و هیچ کس نمی‌تواند بگوید من آمر به معروف و ناهی از منکرم و دسته و جناح دیگر را به عنوان عمل‌کننده به منکر متهم نماید.



به نوشته خبرگزاری ایسنا، رییس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که 77 میلیون آمر به معروف و ناهی از منکر داریم، ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر عملی متقابل است و من شما را به خیر دعوت می‌کنم و شما بنده را به خیر و صلاح و شایستگی دعوت می‌کنید، پس مبادا وظیفه امر به معروف و نهی از منکر که باید وسیله ارتباط نزدیک‌تر جامعه به یکدیگر باشد وسیله‌ای شود برای اینکه تفرقه و جدایی در جامعه به وجود آورد.



وی با اشاره به آیاتی از کلام‌الله مجید، خاطرنشان کرد: اول باید پیوند ولایت و محبت و اخوت در جامعه به وجود بیاید و هر کس نسبت به دیگری حالت سرپرستی دلسوزانه داشته باشد، یعنی همه نسبت به هم احساس پیوند ولایت کنیم و آگاهانه و دلسوزانه امر به معروف و نهی از منکر کنیم که قانون اساسی نیز به همین نکته اشاره دارد.



از دیدگاه اسلام یک گروه آمر به معروف نیستند
روحانی خاطرنشان کرد: دوست دارم پایان کار مجلس شورای اسلامی در مساله امر به معروف و نهی از منکر انسجام و وحدت بیشتر جامعه و هدایت کل جامعه به سمت نیکی باشد، چون از دیدگاه اسلام یک گروه آمر به معروف نیستند، بلکه همه مسلمانان وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را بر دوش دارند.



رییس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: مبادا فردا که نخواهد بود، تحت لوای شعار زیبای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما ناامنی آغاز شود چون اساس معروف، امنیت است و برای برادری و کرامت انسانی و احترام به یکدیگر مطرح شده است پس مبادا که منکر را تنها به یک مساله خلاصه کنیم و دروغ و تهمت، رشوه‌خواری و بورسیه تقلبی را منکر نپنداریم.



چند نفر در کشور خود را متولی اخلاق نپندارند
وی با بیان این‌که از صبح تا شب فقط یک مساله و آن بدحجابی را به عنوان منکر مطلق تلقی نکنیم، توضیح داد: زنان ایران، زنان مسلمان و با عفت هستند که همه طرفدار حجابند پس چند نفر در این کشور خودشان را متولی اخلاق نپندارند.



روحانی تصریح کرد: درس عاشورا برای ما آن است که همه باید دنبال امر به معروف و نهی از منکر باشیم که قیام امام حسین (ع) برای همین بود.





هیچ منکری بالاتر از بیکاری و فقر نیست
رییس‌جمهور با تاکید بر اهمیت توجه به مساله اشتغال جوانان، گفت: به اعتقاد من طلبه در حدی که از آموزه‌های اسلام فهمیده‌ام، هیچ منکری بالاتر از بیکاری و فقر نیست.



وی با بیان این‌که بیاییم دست به دست هم دهیم و با فقر مبارزه کنیم، افزود: باید به زندگی مردم توجه کنیم و برای جوانان عزیزمان که از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند شغل و کار فراهم کنیم.



رییس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که اگر می‌خواهیم معروف را ترویج دهیم، اولین معروف توسعه کشور است، گفت: کشور ما باید در مسیر توسعه قرار گیرد و چرا باید مسلمانان به یک کشور غربی بروند و حسرت زندگی آنها را داشته باشند و چه چیز ما از آنها کمتر است؟



نگذاریم در جامعه ما تفرقه و اختلاف رخنه کند و شکاف در جامعه ایجاد شود
روحانی با اشاره به این‌که ایران دارای استعداد، هوش و محیط علم و دانش است و سرزمین معادن و برکت همراه با توسعه انسانی و فیزیکی است، گفت: چرا به اختلاف دامن می‌زنید؟ در حالیکه یکی از بالاترین منکرها، اختلاف و تفرقه است پس نگذاریم در جامعه ما تفرقه و اختلاف رخنه کند و شکاف در جامعه ایجاد شود، اما یک عده گویا زندگی‌شان در شکاف و تفرقه بین مردم و دولت، مردم و مردم و این جناح و آن جناح است.



رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: به اشکالات و گناهان دامن نزنیم، چون ما تابع همان حسین ابن علی هستیم که توبه حر را هم قبول کرد و پذیرفت و من در جامعه کسی را نمی‌یابم که گناهی بالاتر از گناه حر در روز اول و دوم محرم سال 61 هجری قمری مرتکب شده باشد و عظیم‌الشانی در تاریخ بعد از پیامبر و امیر المومنین چون حسین بن علی نمی‌یابم که این حسین بزرگ تاریخ در برابر سری که حر خم کرد گذشت و او را در آغوش کشید پس ما باید درس برادری و محبت و اتحاد و وفاق را از حسین بن علی بیاموزیم و به هم نزدیک‌تر شویم.



وی با اشاره به شرایط امروز منطقه و وجود تفرقه در بین مسلمانان، گفت: یک عده ناآگاه را به توحش دعوت کردند و در منطقه در عراق، شام، لبنان، افغانستان و یمن یک عده هر روز به نام جهاد و اسلام به ناروا آدم‌کشی به راه انداخته‌اند.



درس کربلا برای ما درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین است
روحانی با بیان این‌که درس ابا عبدالله الحسین به ما درس برادری، وحدت و گذشت و قبول توبه از یکدیگر بوده است، تصریح کرد: درس کربلا برای ما درس تعامل سازنده و مذاکره در چارچوب منطق و موازین است.

رییس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که شب تاسوعا بزرگ‌ترین مراسم در زنجان برپا می‌شود که مایه غرور و افتخار همه ایرانیان است، گفت: یا ابوالفضل شما ایران را به حرکت وا می‌دارد و یا قمر بنی هاشم شما در دل‌ها آشوب عشق به پا می‌کند و در همین شب تاسوعا که مورد تکریم شماست امام حسین (ع) خیمه‌ای را برپا کرد و عمرسعد را به مذاکره دعوت کرد.



وی اضافه کرد: امام حسین (ع) که آگاه بود و می‌دانست فردا ایام شهادت او و یارانش به دست عمرسعد و یاران نادانش است، اما با دنیا اتمام حجت کرد و در شب تاسوعا ساعت‌ها با عمرسعد به مذاکره نشست تا مساله جنگ اتفاق نیفتد.



رییس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که امام حسین (ع) از جنگ و شهادت نمی‌ترسید، تصریح کرد: امام حسین (ع) به ما یاد داد که حتی با دشمن باید به گونه‌ای رفتار کنیم که منطق دنیا ما را پیروز در صحنه مذاکرات بداند.



در سایه تعامل سازنده امروز با قدرت‌های بزرگ مذاکره می‌کنیم
روحانی با اشاره به این‌که ما در سایه تعامل سازنده امروز با قدرت‌های بزرگ مذاکره می‌کنیم، اظهار کرد: در اولین قدم‌ها در سال گذشته ما به پیروزی‌هایی دست یافتیم و به خداوند امیدواریم و اتکایمان به ارواح طیبه، ائمه هدای و توجهات حضرت ولی‌عصر (عج) است، اما پشتیبانی مردم و هدایت‌های ***** به عنوان پشتوانه اصلی مذاکرات است و ما به تعامل سازنده با جهان و مذاکره برای حل مشکلات مردم ادامه خواهیم داد.



رییس دولت تدبیر و امید گفت: ملت بزرگ ایران بدانند ما از حق مردم و حقوق‌شان کوتاه نخواهیم آمد، اما با همه قدرت در پی آن هستیم تا دیوار ظالمانه تحریم را برای همیشه از میان برداریم.



وی در ادامه خطاب به مردم زنجان، گفت: ما به زنجان آمدیم تا چهره نورانی ولایتمدار شما را زیارت کنیم و پیشنهادات و مطالبات‌تان را بشنویم و با هم برای توسعه زنجان همفکری کنیم.



روحانی با اشاره به این‌که 71 پروژه برای استان زنجان ظرف سال‌های 93 و 94 اجرایی خواهد شد، گفت: 387 میلیارد تومان برای این پروژه‌ها مدنظر قرار دادیم و به خاطر وضع آب و هواست که نمی‌توانیم قول اجرای آنها را برای امسال به شما بدهیم.



رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: دو خطه کردن راه آهن زنجان قزوین، توسعه دانشکده‌های صنعتی در استان زنجان، گازرسانی به 320 روستای بالای 20 هزار خانوار از جمله طرح‌هایی است که طی سه سال پیشروی دولت یازدهم در استان زنجان به اجرا در خواهد آمد.



وی گفت: ان‌شاءالله استان زنجان جزو اولین استان‌هایی خواهد بود که همه روستاهایش دارای گاز خواهند شد.



روحانی با اشاره به این‌که استان زنجان به عنوان چهارراه کشور و متصل‌کننده مرکز به غرب کشور است، خاطرنشان کرد: استعداد فراوان انرژی در استان زنجان وجود دارد و بر این اساس پتروشیمی این استان را توسعه خواهیم داد که مشکلات اجرایی آن حل و فصل شده و 265 میلیون یورو فاینانس آن نیز حل شده است که به حول قوه الهی این پروژه انجام خواهد شد.



رییس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که استان زنجان به عنوان یکی از قطب‌های الکترونیک و ITکشور خواهد شد، تصریح کرد: برای آبیاری تحت فشار در سال‌های گذشته قدم‌هایی برداشته شده است که ظرف امسال تا پایان 94، 25 هزار هکتار زمین کشاورزی تحت برنامه آبیاری مدرن تحت فشار قرار خواهد گرفت و همچنین لایحه‌ ویژه اقتصادی برای زنجان به مجلس دادیم که از اکنون به مسئولین و استاندار زنجان اعلام می‌کنم این طرح را در زنجان شروع کنند
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
نرخ بیکاری در البرز به 12.7 درصد رسید
سرپرست اداره کل آمار و اطلاعات و GIS استانداری البرز گفت: نرخ بیکاری فصل تابستان 93 استان به 12.7 درصد رسید.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه البرز، یحیی رمضانی با اعلام این خبر اظهارکرد: براساس آخرین نتایج بدست آمده از طرح نیروی کار فصل تابستان نرخ بیکاری در استان البرز به 12.7 درصد رسید.
وی افزود: همچنین نرخ مشارکت اقتصادی استان در فصل تابستان سال جاری 36.4 محاسبه شده است.
وی درپایان تصریح کرد: متوسط نرخ بیکاری کشور 9.5 و نرخ مشارکت اقتصادی نیز 37.2 درصد است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مروری بر روابط اقتصادی تهران - برلین
1+؛ مشتاق و منتظر



کم‌تر از یک ماه به ضرب‌الاجل تعیین‌شده برای توافق جامع میان ایران و 1+5 باقی مانده است. کشور «1+» یعنی آلمان، همانند سایر کشورهای اروپایی، چشم‌انتظار آغاز ماراتن برقراری و توسعه روابط اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی با توجه به نتایج مذاکرات است؛ با این تفاوت که این کشور، «شریک دیرینه اقتصادی ایران در اروپا» به شمار می‌آید.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پیشینه روابط اقتصادی ایران و آلمان به قرن نوزدهم و عهد ناصرالدین شاه قاجار بازمی‌گردد. وی در جریان سفر دوم خود به اروپا در سال 1873 میلادی به آلمان سفر کرد و مذاکراتی با «بیسمارک» صدر اعظم این کشور داشت که طی آن عهدنامه مودت بین دو کشور به امضا رسید.

بر همین اساس در زمان ناصرالدین شاه قاجار در سال 1885 ایران دو فروند کشتی از آلمان خرید و مذاکراتی نیز در زمینه ساخت خط آهن در شمال ایران انجام گرفت و در سال 1904 اولین کارخانه قند ایران توسط مهندسان آلمانی راه‌اندازی شد. با روی کارآمدن رضا خان در سال 1925، روابط اقتصادی ایران و آلمان توسعه پیدا کرد و متخصصان آلمانی در زمینه‌های کارخانه‌های مربوط به ذغال سنگ، حمل و نقل و انتقال مواد معدنی با ایران همکاری ‌کردند.

فعالیت اولین شرکت صنعتی آلمان پس از جنگ جهانی دوم در یک کشور خارجی، در ایران و در سال 1960 میلادی اتفاق افتاد که در این راستا بیش از صد نفر تاجر آلمانی به ایران آمدند.

پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تمامی صدراعظم‌های آلمان به ایران سفر کردند. حتی پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی نیز آلمان‌ها تلاش کردند که روابط ویژه‌ای با ایران داشته باشند. در همین زمینه می‌توان به سفر گرهارد شرودر، صدر اعظم پیشین آلمان اشاره کرد که اگر چه این سفر برای هدف دیگری انجام گرفت اما وی با مقامات عالی ایران از جمله سیدمحمد خاتمی، رییس‌جمهور ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

یکی از نشانه‌های روابط ویژه تهران - برلین این است که در آلمان قوانینی به اتفاق آرا تصویب شده که در جهت حمایت از سرمایه‌گذاری‌ها در ایران است. همین امر باعث شده است که برخی انتقاد کنند روابط آلمان با ایران تنها در بعد اقتصادی است اما می‌توان حوزه‌های دیگر همکاری میان دو کشور نام برد.

ورود هیات‌های آلمانی به ایران پس از روحانی

در طول 8 سال گذشته در اسفندماه سال 92 یعنی شش ماه پس از روی کار آمدن دولت روحانی، اولین هیات تجاری از ایالت «هانوفر» به تهران و اصفهان سفر کرد. در این هیات تجاری، نمایندگانی از صنایع خودروسازی، غذایی و تجهیزات پزشکی حضور داشتند. هم‌چنین دومین هیات تجاری از ایالت «باواریا» به مدت 4 روز متشکل از نمایندگان 10 شرکت تجاری به تهران آمد. یکی از موسسات فعال در زمینه گسترش همکاری‌ها میان ایران و آلمان، اتاق بازرگانی و صنایع ایران و آلمان با قدمت 40 ساله است که می‌توان آن را به عنوان پل ارتباطی میان تجار و بازرگانان ایران و آلمان دانست. در حال حاضر این اتاق بازرگانی 2 هزار عضو ایرانی و 200 شرکت آلمانی عضو آن هستند و تنها اتاق رسمی اروپایی در ایران به شمار می‌آید.


اتاق ایران و آلمان؛ پیشگام در توسعه روابط

اتاق بازرگانی و صنایع رسمی ایران و آلمان در تهران نزدیک به 39 سال پیش یعنی در سال 1354 با حضور حدود 100 شرکت آغاز به کار کرد. امروز اتاق بازرگانی ایران و آلمان یکی از فعال‌ترین اتاق‌های بازرگانی به‌خصوص در حوزه کشورهای اروپایی است که بالغ بر 2000 عضو دارد و یکی از مهم‌ترین تکیه‌گاه‌های روابط اقتصادی دو کشور به حساب می‌آید. «دانیل برنبرک» تاجر آلمانی که در ایران بزرگ شده به عنوان مدیرعامل این اتاق بازرگانی به شرکت‌های آلمانی در ایران مشاوره می‌دهد.

حجم مبادلات تجاری ایران و آلمان پیش از تحریم‌ها حدود 7 میلیارد یورو بود به گونه‌ای که در آن دوران آلمان یکی از شریکان اصلی ایران در میان کشورهای اروپایی به شمار می‌آمد اما اکنون حجم این مبادلات به کمتر از 2 میلیارد یورو رسیده است.

در طول 50 سال گذشته روابط منحصر به فردی میان ایران و آلمان وجود داشته که در زمینه‌های مختلف این روابط مستحکم‌ترشده است.

به نوشته «ماتیاس کونتزل» در مقاله‌ای در موسسه بین‌المللی «گیت استون»، در بیش‌تر نظرسنجی‌های انجام‌ شده مشخص شده است که بیش‌تر آلمانی‌ها، ‌آمریکا و اسراییل را بیش از ایران بزرگ‌ترین تهدید برای صلح جهانی می‌دانند.


بنیاد «کوربر» یکی از موسسات غیردولتی مهم و تاثیر گذار در سیاست خارجی آلمان در 13 تا 15 ژوئن توانست نشستی را در تهران برگزار کند که بر اساس آن گروهی از اساتید دانشگاه و حتی مقامات دولتی را با ایرانیان گرد هم آورد که شرکت‌کنندگانی از دفتر صدراعظمی آلمان، نمایندگان مجلس و‌ اندیشکده‌های مهم آلمان حضور داشتند. در این جلسات چگونگی همکاری دو کشور در مساله افغانستان، چالش‌های موجود در عراق و سوریه،‌ امنیت منطقه‌یی، امنیت انرژی و مساله هسته‌ای ایران مورد گفت‌وگو قرار گرفت.

بر اساس گزارش نوشته‌شده در این جلسات، یکی از مواردی که تأکید شده است این است که مساله هسته‌ای ایران توانسته حوزه‌های جدید همکاری میان ایران و غرب از جمله حوزه اقتصادی را ایجاد کند.


یکی از موسسات پیش‌تاز برای همکاری با ایران، موسسه غیردولتی «نومو» است که در آن نمایندگان موسساتی حضور دارند. یکی از اعضای مهم این موسسه غیردولتی، گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان است و قرار است در ماه دسامبر یک گروه بزرگ تجاری توسط این موسسه به ایران فرستاده شود.

موش‌دوانی صهیونیست‌ها

اما در مقابل، لابی‌های صهیونیستی در آلمان با سوء استفاده از تجربیات تلخ این کشور در جنگ جهانی اول و دوم تلاش می‌کنند که موسسات غیردولتی که خواستار گسترش روابط هستند را زیر سوال ببرند و آن‌ها را تحت فشار قرار دهند تا مانع از گسترش روابط تهران و برلین شوند. به تازگی نیز به این تلاش‌ها با توجه به نزدیک شدن ایران و غرب به توافق هسته‌ای سرعت بخشیده‌اند.

روابط پس از انتخاب شیخ دیپلمات

پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید به ریاست حسن روحانی معروف به شیخ دیپلمات و هم‌چنین با دستیابی به توافق مشهور ژنو، شرکت‌های آلمانی از نزدیک تحولات روابط ایران و غرب به خصوص روند مذاکرات هسته‌ای را دنبال می‌کنند.


وزارت فدرال اقتصاد و انرژی آلمان نیز از علاقه‌مندی شرکت‌های آلمانی برای حضور دوباره در ایران خبر داده و نماینده این وزارتخانه در گفت‌وگو با ایسنا با استقبال از دستیابی به توافق ژنو اعلام می‌کند: «برنامه‌ اقدام مشترک، یک گام بسیار مهم برای دستیابی به راه‌حل بلندمدت درباره‌ برنامه هسته‌ای ایران است. شرکت‌های آلمانی بسیار علاقمند به تجدید روابط اقتصادی نزدیک خود با ایران هستند.»

وی می‌افزاید: «تا سال 2010 ایران یکی از شرکای مهم اقتصادی برای آلمان بود اما با توجه به برنامه‌ هسته‌یی ایران و تحریم‌های اعمالی، همکاری اقتصادی در طول 4 سال گذشته بسیار کاهش یافته است. لازم است که به توافق بلندمدت جامع دست یابیم تا این توافق پایه‌ای برای لغو تحریم‌های چندجانبه و یک‌جانبه علیه ایران باشد. در این صورت در چنین فضایی شرایط برای گسترش روابط اقتصادی میان دو کشور بیشتر فراهم می‌شود.»


زیمنس: 2010 رفتیم

نماینده‌ شرکت بزرگ و چند ملیتی زیمنس نیز که در زمینه‌های مختلف الکترونیکی فعالیت می‌کند و در ایران در سالیان گذشته فعال بوده است، در گفت‌وگو با ایسنا، درباره‌ تاثیر مذاکرات هسته‌ای بر روند همکاری تجاری این شرکت بزرگ آلمانی با ایران می‌گوید: «ما در سال 2010 خروج خود را از ایران اعلام کردیم و سیاست تجاری ما هنوز تغییر پیدا نکرده است».


بنز: رصد می‌کنیم

هم‌چنین نماینده شرکت دایملر - بنز که از صنایع بزرگ خودروسازی آلمان است و با قدمت نزدیک به یک قرن از گذشته تا کنون همکاری گسترده‌ای با ایران داشته است، با بیان این که این شرکت خودروسازی تجارت خود را با ایران در سال 2010 به حال تعلیق درآورده است و دفتر خود را در پایان مارس 2011 بسته است، به ایسنا می‌گوید: «در واقع سیاست‌های بین‌المللی علیه ایران باعث شده که این شرکت خودروسازی همکاری‌های تجاری خود را با ایران قطع کند اما پس از توافق ژنو و روند مذاکرات هسته‌یی ایران و 1+5 و لغو برخی از تحریم‌ها علیه ایران، این شرکت اعلام کرده است که از نزدیک روند سیاسی جاری درباره‌ ایران را رصد می‌کند و برنامه‌های آتی این شرکت بستگی به نتیجه‌ مذاکرات بین‌المللی با ایران دارد».


VDMA: خوش‌بینیم

هم‌چنین نماینده انجمن شبکه‌های صنعتی و مهندسی در آلمان (VDMA) در گفت‌وگو با ایسنا درباره روابط اقتصادی ایران و آلمان می‌گوید: «به طور سنتی روابط دو کشور در سطح بسیار خوبی قرار داشته است اما در حال حاضر این روابط به شدت تحت فشار قرار گرفته که دلیل عمده آن نیز اعمال تحریم‌هاست.»

وی ادامه می‌دهد: «ما خوشبین هستیم که در چارچوب توافق هسته‌ای تحریم‌ها لغو شود. دستیابی ایران و 1+5 به توافق جامع می‌تواند به ارتقای روابط دو کشور کمک کند.»

او اظهار می‌کند: «ما در یک انجمن فعالیت می‌کنیم که تلاش می‌کنیم از نمایندگان، شرکت‌ها و تاجرانی که با ایران تجارت می‌کنند حمایت کنیم و هرگز این حمایت قطع نشده و از نزدیک روند مذاکرات هسته‌ای را دنبال می‌کنیم. وظیفه این انجمن، ارائه مشاوره به شرکت‌هایی است که خواهان سرمایه‌گذاری و همکاری اقتصادی در کشورها از جمله ایران هستند. در این میان می‌توان به صنایع خودروسازی و شرکت‌های ساختمان‌سازی اشاره کرد.»

وی می‌افزاید: «من فکر می‌کنم که بیش‌تر شرکت‌هایی که در گذشته با ایران همکاری می‌کردند پس از اعمال تحریم‌ها تنها میزان همکاری خود را کاهش دادند و این روابط قطع نشده است.»

اتاق آلمان و ایران: چشم‌انتظاریم

هم‌چنین «استفان بهم»، رییس بخش روابط بین‌الملل در امور اقتصادی شمال آفریقا و خاورمیانه در انجمن اتاق‌های بازرگانی و صنعتی آلمان به ایسنا می‌گوید: «از زمانی که تحریم‌ها علیه ایران افزایش یافت، روابط اقتصادی دو کشور بسیار کاهش یافته است اما اکنون برای اولین بار بعد از سال‌ها رکود اقتصادی، شاهد اندکی رشد روابط هستیم. شرکت‌های آلمانی خواهان بازگشت به بازار ایران هستند و اکنون منتظرند ببینند که روند مذاکرات هسته‌ای به کجا می‌انجامد. بسیاری از شرکت‌های آلمانی چشم‌انتظار هستند.»

وی با بیان این که سفر هیات‌های آلمانی به تهران بستگی به نتایج مذاکرات هسته‌ای دارد، اضافه می‌کند: «در روابط اقتصادی دو کشور تنها تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران مطرح نیست بلکه تحریم‌های آمریکا و سازمان ملل نیز وجود دارد و این مساله وضعیت را پیچیده کرده است. ایران و آلمان در گذشته روابط خوبی با یکدیگر داشتند اما اکنون آلمانی‌ها نمی‌توانند قوانین را زیر پا بگذارند و محتاطانه منتظر نتایج مذاکرات هستند تا بتوانند به روابط خوب گذشته بازگردند.»

این نماینده اتاق بازرگانی آلمان و ایران در برلین می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین عوامل بازدارنده روابط تجاری میان تهران و برلین تحریم‌ها و نبود تسهیلات برای انتقال پول میان دو کشور است.»


شانس این اتفاق بسیار بالاست

سیدحسین موسویان از دیپلمات‌های کهنه‌کار کشورمان، زمانی عهده‌دار سفارت ایران در آلمان بوده است که در آن زمان اتفاقات مهمی در جهت ارتقای روابط دو کشور انجام گرفته است. وی در گفت‌وگو با ایسنا، آلمان‌ها را مشتاق‌ترین ملت اروپا برای حصول توافق نهایی هسته‌ای می‌داند و در پاسخ به این سوال که «آیا توافق ژنو میان ایران و 1+5 می‌تواند باعث بهبود روابط دو کشور شود؟»، می‌گوید: در بین کشورهای غربی آلمان بهترین زمینه و ظرفیت توسعه روابط صنعتی و اقتصادی با ایران را دارد. اعتماد صنعت ایران به تکنولوژی صنایع آلمان بسیار بالاست. لذا مطمئنم که در صورت توافق نهایی، روابط اقتصادی و صنعتی آلمان با ایران توسعه چشمگیری خواهد داشت.»

وی با بیان این که روابط ایران با جهان پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی بسیار بهتر شده است، ادامه می‌دهد: «دیدارها در سطح سران کشورهای مهم جهان مثل فرانسه، آلمان، روسیه، ژاپن، چین و انگلیس نشانه روشن این تحول است؛ بنابراین طبیعی است که روابط ایران و آلمان هم بسیار بهبود و ارتقاء یابد و قطعا با ادامه این روند، همین‌طور خواهد شد.»

این دیپلمات در پاسخ به این سوال که «آیا آلمان می‌تواند پیش‌تاز کشورهای اروپایی برای همکاری اقتصادی با ایران باشد؟»، اظهار می‌کند: این پتانسیل به طور طبیعی وجود دارد چون رابطه تاریخی، سنتی، صنعتی و اقتصادی ایران و آلمان سرمایه‌ای برای دو کشور است و به نظر می‌رسد که شانس این اتفاق بسیار بالاست.»

گزارش و گفت‌وگوها از خبرنگار ایسنا: ساناز عباسعلیزاده رضایی

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
برای گفت‌وگو درباره برنامه هسته‌ای ایران
نشست 1+ 5 دوشنبه در لندن برگزار می‌شود



معاون وزیر امور خارجه آمریکا به منظور دیدار با کشورهای عضو گروه 1+5 و گفت‌وگو در خصوص برنامه هسته‌ای ایران طی هفته جاری به لندن سفر می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و به نقل از خبرگزاری فرانسه، وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه آمریکا قرار است دوشنبه هفته جاری برای دیدار با اعضای 1+5 کشور و گفت‌وگو درباره مذاکرات هسته‌ای ایران به لندن پایتخت انگلیس سفر کند.

این سفر در حالی انجام می‌شود که تنها پنج هفته تا پایان ضرب‌الأجل 24 نوامبر برای حصول توافق نهایی میان ایران و گروه 1+5 فرصت باقی است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد: هنوز مشخص نیست که مقامات ایرانی در لندن حضور داشته باشند.

شرمن روز پنج‌شنبه از مقامات ایرانی خواست تا با توجه به فرصت کم باقیمانده تصمیم درست را اتخاذ کنند.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا همچنین مسئولیت عدم حصول توافق را متوجه ایران دانست و گفت اگر ایران به معنای واقعی خواهان حل اختلافات با جامعه جهانی و هموار کردن مسیر لغو تحریم‌های اقتصادی است هیچ فرصتی بهتر از زمان باقیمانده تا 24 نوامبر ندارد.

وی تأکید کرد: اکنون زمان آن است که به این کار پایان داده شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

فارین پالسی گزارش داد
هدف اصلی کاخ سفید در مذاکره با ایران ضربه به برنامه‌های هسته‌ای است/ توافق احتمالی نیز همه تحریم‌ها را لغو نخواهد کرد
یک نشریه معتبر آمریکایی طی گزارشی ضمن اشاره به نیت اصلی واشنگتن در مذاکرات هسته‌ای با ایران، از کنگره این کشور به عنوان مانع اصلی سنگ‌انداز در این مسیر یاد کرد.


13930803000720_PhotoA.jpg

به گزارش گروه بین‌المللخبرگزاری فارس، نشریه آمریکایی «فارین پالسی»طی مطلبی در زمینه توافق هسته‌ای و عدم توقع در گشایش روابط تجاری با ایران» نوشت:در حالی ایران و آمریکا در تلاش برای حصول توافق هسته‌ای تا قبل از 24 نوامبر هستند که هر 2 طرف نسبت به توافق با احتیاط سخن می‌گویند.

از سوی دیگر حتی اگر اوباما ریس جمهور آمریکا با ایران توافقی امضا کند، بازهم کنگره سد راه حضور شرکت‌های آمریکایی برای حضور در ایران خواهد بود.

این هفته نامه در گزارش خودتاکید کرد ضربه زدن به برنامه هسته‌ای ایران در قبال لغو برخی از تحریم‌های تحمیلی اولویت اول کاخ سفید در مذاکره با جمهوری اسلامی بوده است.

به نوشته فارینپالسی،البته کنگره آمریکا نیز به خاطر اعمال برخی تحریم‌ها علیه ایران نقش مهمی را در این ماجرا بازی می‌کند. در حالی‌که کاخ سفید برخی تحریم‌ها را به طور موقت حذف کرد، اما برخی اقدام‌ها نیاز به دریافت مجوز از کنگره آمریکا دارند.

فارین پالسی در بخشی دیگر از این گزارش نوشت: شرکت‌های آمریکایی خواهان معامله با ایران در ابتدا خواهان این هستند که قانونگذاران حداقل تمایل خود را در این زمینه نشان دهند.

«الیزابت رزنبرگ» مقام وزارت خزانه داری آمریکا در امور تحریم‌ها در این زمینه گفت:« کنگره باید تمایل خود را مبنی بر این‌که خواهان لطمه زدن به توافق با ایران نیست ، نشان دهد.»وی افزود که عناصر کلیدی داخل کنگره مخالف حصول توافق هسته‌ای با ایران هستند.

این نشریه در خاتمه نوشت:برخی تحلیلگران بر این باورند که حتی در صورت حصول توافق هسته‌ای، همه تحریم‌ها رفع نخواهند شد و این بدان مفهوم است که شرکت‌های خواهان تعامل تجاری با ایران برای یافتن بانک‌ مناسب در تسهیل روابط تجاری با ایران دچار مشکل خواهند شد.

انتهای پیام/

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930803001440#sthash.R5iKRZBU.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

مدیرعامل سازمان بنادر به فارس خبر داد
دو منبع تأمین مالی توسعه بندر چابهار مشخص شد؛ فاینانس چین و صندوق توسعه ملی
مدیرعامل سازمان بنادر از پیشرفت 53 درصدی عملیات طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار خبر داد و گفت: دو روش تأمین مالی برای ادامه روند این پروژه تعیین کردیم که شامل جذب فاینانس چین و منابع صندوق توسعه ملی است تا پروژه 2 ساله تمام شود.


13910820000013_PhotoA.jpg

محمد سعیدنژاد در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارسدر تشریح‌ آخرین جزئیات طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار و حضور سرمایه‌گذاران خارجی در ابن بندر اظهار داشت: فاز یک طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به ارزش 350 میلیون دلار، یکی از اولویت‌دارترین پروژه‌های سازمان بنادر و دریانوردی است.

وی ادامه داد: فاز یک بندر شهید بهشتی چابهار‌ در حال حاضر با سرمایه‌گذاری سازمان بنادر‌ در حال توسعه و اجرا است.

معاون وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در‌ فاز یک باید 6 میلیون تن ظرفیت عملیات تخلیه و بارگیری فراهم شود و کشتی‌های با آبخور 14 متر‌ بتوانند در این بندر پهلوگیری کنند.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه پیش‌بینی سرمایه‌گذاری حدود 350 میلیون دلاری‌ در این بندر شده است، اظهار داشت: تا امروز بیش از 53 درصد از عملیات اجرایی پروژه اجرا شده است و مابقی باید تأمین مالی شود، این میزان پیشرفت هم از محل‌ سرمایه‌گذاری‌ سازمان بنادر انجام شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه پیمانکار پروژه قرارگاه خاتم‌الأنبیاء است، افزود: توانایی پیمانکار مستقر در این بندر مطلوب است، با وجود‌ قطعی نشدن منابع مالی، عملیات اجرایی در این پروژه کماکان ادامه دارد و موجب شده است در ماه‌های گذشته‌پیشرفت مطلوبی در طرح توسعه این بندر داشته باشیم.

* دو روش تأمین مالی برای توسعه بندر چابهار در دستور کار داریم

سعیدنژاد با اشاره به توجه خاص رئیس‌جمهور به توسعه بندر اقیانوسی چابهار ادامه داد: برای ادامه روند پیشرفت این پروژه‌ دو موضوع در دستور کار قرار داده‌ایم. اول آنکه از دولت درخواست کردیم‌ منابع لازم را از محل صندوق توسعه ملی در اختیار ما قرار دهد و در گام دوم برنامه‌ریزی شده است ‌از طریق جذب فاینانس خارجی ادامه پروژه را اجرایی ‌کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: ‌استفاده از منابعی که در کشور چین داریم برای توسعه بندر شهید بهشتی چابهار مدنظر است تا از طریق‌ فاینانس خارجی که در چین داریم این توسعه‌ عملیاتی شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه دستور رئیس جمهور و دولت است این پروژه در موقع مناسب خود تکمیل شود، اضافه کرد: دیگر روش جذب منابع مالی برای توسعه بندر چابهار‌ استفاده از منابع صندوق توسعه ملی است. ‌

معاون وزیر راه و شهرسازی به‌ تفاهمنامه با شرکت‌های چینی برای تأمین مالی فاز یک و سرمایه‌گذاری در فاز دو طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار اشاره کرد و گفت: همچنین تفاهمنامه با شرکت‌های ایرانی سرمایه‌گذاری و استفاده از صندوق‌ توسعه ملی نیز انجام شده است.

* مشخصات فنی و چشم‌انداز نهایی بندر شهید بهشتی چابهار

سعیدنژاد بیان کرد: اولین بندری اقیانوسی و دروازه توسعه محور شرق با ظرفیت نهایی 82 میلیون تن شامل‌‌ 30 پست اسکله کانتینری، چند منظوره، فله خشک و مایع به طول 7530 متر، ‌440 هکتار ترمینال و 480 هکتار حوضچه است

* اهداف طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار در فاز اول‌

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: افزایش 6 میلیون تن (450 هزار TEU کانتینر و یک‌میلیون و 650 هزار ‌تن کالای فله غیر کانتینری) به ظرفیت بندر با اجرای عملیات موج‌شکن سکوئی (برم‌دار) استانیکی به طول 1470 متر و 17.5 میلیون مترمکعب لایروبی، از اهداف توسعه‌ای بندر شهید بهشتی چابهار است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: احداث 5هزار و 30 متر دایک و پلاتفرم، دو پست اسکله کانتینری به طول 740 متر با آبخور 16.00m- و 14.00- و تجهیز چهار جرثقیل دروازه‌ای کشتی به ساحل پست پانامکس و 12 جرثقیل دروازه‌ای چرخ لاستیکی (RTG) از دیگر اهداف طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار در فاز اول‌ است.

* اقدامات انجام شده فاز یک طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار

وی بیان کرد: مکان‌یابی و ایجاد زیستگاه جدید مرجانی با جابه‌جایی 32000 کلونی مرجانی برای اولین بار با انتقال فناوری جابه‌جایی کلونی‌های مرجانی به کشور و قابل رؤیت با استانداردهای جهانی و اطاله موج‌شکن به طول 1470 متر و با پیشرفت فیزیکی 100 درصد، برخی از اقدامات انجام شده در این بندر است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: بیش از 5.7 میلیون مترمکعب لایروبی زیر اسکله‌های کانتینری عمومی و ثبت رکود 35 هزار مترمکعب در روز و توسعه ناوگان استراتژیک لایروبی کشور و احداث 5030 متر دایک و پلتفرم و با پیشرفت فیزیکی 100 درصد از دیگر اقدامات انجام شده است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به احیا 65 هکتار اراضی استحصالی در بندر شهید بهشتی چابهار اشاره کرد و گفت: ‌استقرار بلوک‌های اسکله کانتینری و چندمنظوره به طول 1012 متر با آبخور 16.00 متر انجام شده است.

* پایان طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار 2 سال پس از تأمین مالی

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: زمان اتمام طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار دو سال پس از تأمین منابع مالی است.

انتهای پیام/l

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930803000217#sthash.l4w2ZwgM.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یونسی در دیدار **** ارامنه جهان:
پیروان ادیان رسالت سنگینی برای مبارزه با انواع خشونت‌ها دارند



دستیار ویژه رییس‌جمهوری در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی، با تاکید بر ضرورت تقویت همزیستی مسالمت‌آمیز میان پیروان ادیان، گفت: درحالی که همه ادیان الهی انسانها را به صلح و دوستی فرا می‌خوانند امروز شاهد تلاش‌هایی برای تقویت تعصب‌های قومی و نژادی و نوعی تعصب دینی به نام اسلام، یهودیت، مسیحیت یا سایر ادیان هستیم و این تعصب ها به زیان بشریت است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین علی یونسی شامگاه جمعه در دیدار با اسقف اعظم جاثلیق آرام اول، **** ارامنه جهان (حوزه سیلیسی)، افزود: آنجایی که این تعصب ها رنگ دینی بگیرند، برای امنیت جهان بسیار خطرناک است لذا رسالت دینداران، رسالت بسیار سنگینی برای مبارزه با انواع خشونت‌ها است.

وی حضور پیروان ادیان آسمانی در ایران را یک فرصت و غنیمت دانست و گفت: همراهی و هماهنگی خیلی خوبی بین پیروان ادیان توحیدی و رابطه بسیار نزدیک و حسنه‌ای بین روحانیون و علمای اسلامی با روحانیون ادیان مختلف در ایران وجود دارد.

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی خاطرنشان کرد: رابطه قدیمی، بسیار خوب و محکم بین مردم ایران اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی، به عنوان الگویی از همزیستی مسالمت‌آمیز ادیان قابل ذکر است.

اسقف اعظم جاثلیق آرام اول، **** ارامنه جهان (حوزه سیلیسی) نیز در این دیدار، روابط ارامنه با ایرانیان را دارای ریشه تاریخی دانست و زندگی صمیمی تمامی پیروان ادیان الهی در کنار همدیگر در ایران را صحنه‌ای زیبا و تصویری گویا از وضعیت اقلیت‌های دینی در ایران توصیف و خاطرنشان کرد: ارامنه دارای زندگی مسالمت‌آمیز با ایرانیان و فارسی‌زبانان هستند.

وی ضمن ابراز خرسندی از حرکت کشورمان در راه توسعه و پیشرفت، نسب

ت به تأکید ویژه جمهوری اسلامی ایران بر تقویت روابط بین پیروان ادیان ابراز خوشحالی کرد و افزود: پیروان ادیان در ایران نه تنها با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنند بلکه با هم زندگی می‌کنند.

**** ارامنه جهان (حوزه سیلیسی) با تأکید بر تداوم گفت‌وگوی بین حوزه سیلیسی با جمهوری اسلامی ایران، افزود: در دیدار با سران و مقامات کشورهای مختلف همواره بر زندگی راحت پیروان ادیان مختلف در ایران اشاره می‌کنم.

اسقف سرکیسیان، **** ارامنه تهران و شمال ایران نیز در ادامه این مراسم، با بیان اینکه گفت‌وگوی ادیان باید به نفع آحاد جامعه ادامه پیدا کند، اهتمام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای باز شدن باب گفت‌وگو با تمام کلیساها را نمونه‌ای از واقعیت وضعیت اقلیت‌های دینی در ایران دانست و افزود: وقتی وارد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می‌شوم خود را مانند یک صاحبخانه احساس می‌کنم و این پدیده را حاصل طرز تفکر و نگاه واقع‌بینانه دکتر روحانی می‌دانم.

سیامک مورصادق نماینده اقلیت یهودیان ایران در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: همه ادیان و اقوام مختلف در ایران ضمن اینکه هویت قومی خود را حفظ کرده‌اند، بخشی از جامعه یکپارچه ایران را با احترام به تفاوت‌ها تشکیل داده و برای پیشرفت ایران تلاش می‌کنند.

وی بهره‌مندی ایران از روحانیون روشن‌اندیشی مانند امام ***** (ره)، مقام معظم ***** و دکتر حسن روحانی رییس‌جمهوری را باعت تقویت بیش از پیش پیوند میان پیروان ادیان در ایران دانست و افزود: در طول تاریخ ایران، روحانیون شیعی همواره اصلی‌ترین پناهگاه دینی در کشور بوده‌اند و ما ایرانیان غیرمسلمان نیز به یک اندازه، هویت دینی و هویت ایرانی خود را حفظ می‌کنیم.

اسفندیار اختیاری نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی و نمایندگانی از ارامنه و آشوریان ایران در ادامه این مراسم به زندگی مسالمت‌آمیز تمامی پیروان ادیان آسمانی در کشورمان اشاره کردند.

آیت‌الله محمدعلی تسخیری، آیت‌الله سید مصطفی محقق داماد، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابوالحسن نواب، ابوذر ابراهیمی ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نمایندگان اقلیت‌های دینی در مجلس شورای اسلامی و جمعی از برگزیدگان اقلیت‌ها در مراسم دیدار حجت‌الاسلام والمسلمین علی یونسی با اسقف اعظم جاثلیق آرام اول، **** ارامنه جهان (حوزه سیلیسی) که در محل مجموعه فرهنگی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، حضور داشتند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
قنبری: در اصلاحات جریان جبهه پایداری وجود ندارد



یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب اظهار کرد: امروز هیچ جریانی شبیه جریان جبهه پایداری در میان اصلاح‌طلبان شکل نگرفته است که بخواهد بقیه جریان‌های اصلاح‌طلب را غیراصلاح‌طلب بداند.

داریوش قنبری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اقدامات اخیر دو جناح اصول‌گرا و اصلاح‌طلب برای رسیدن به وحدت و انسجام در میان خود، اظهار کرد: چنان‌چه بخواهیم در رابطه با وضعیت دو جناح در رابطه با دستیابی به وحدت مقایسه‌ای داشته باشیم درمی‌یابیم که وحدت و انسجام در میان اصلاح‌طلبان بیشتر است.

وی با اشاره به برگزاری همایش وحدت اصولگرایان اظهار کرد: برگزاری چنین همایش‌هایی آن هم در زمان یک سال پیش از انتخابات مجلس نشان از دغدغه و نگرانی جدی اصولگرایان در رابطه با موضوع وحدت دارد و تلاش و پیگیری آنها برای برگزاری چنین همایش‌هایی نشان می‌دهد که در میان اصول‌گرایان عدم انسجام و وحدت بحثی جدی است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تأکید بر این‌که در میان اصلاح‌طلبان چنین مسائلی وجود ندارد به تشکیل احزاب و تشکل‌های جدید در جریان اصلاح‌طلبی اشاره کرد و گفت: شکل‌گیری احزاب و گروه‌های جدید در میان اصلاح طلبان همگی در جهت وحدت اصلاح‌طلبان بوده است و ما هیچ‌گاه در میان این جناح شاهد شکل‌گیری اختلافات تشکیلاتی نبوده‌ایم.

قنبری با بیان این‌که اختلاف در اندیشه‌ها یکی از دلایل وجود اختلاف میان اصول‌گرایان است، گفت: این نوع اختلافات در اندیشه باعث شده است که اصول‌گرایان صرفا در نام یک تشکل واحد با یکدیگر متحد باشند و در مجموع در طیف‌های مختلف و متفاوتی حضور داشته باشند.

این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری، خاطرنشان کرد: اکنون ما به هیچ وجه شاهد چنین اختلافاتی درمیان اصلاح‌طلبان نیستیم. یعنی امروز هیچ جریانی شبیه جریان جبهه پایداری در میان اصلاح‌طلبان شکل نگرفته است که بخواهد بقیه جریان‌های اصلاح‌طلب را غیراصلاح‌طلب بداند.

قنبری خاطرنشان کرد: جریان پایداری زمانی به قدری افراطی‌گری انجام داد که سایر اصول‌گرایان را در مجموعه اصول‌گرایی تلقی نمی‌کرد. امروز نیز این جریان با توجه به ترس و نگرانی که از پایگاه اجتماعی خود دارد به دنبال ایجاد وحدت با سایر اصول‌گرایان است و به همین دلیل در همایش‌های وحدت اصول‌گرایان شرکت می‌کند.

قنبری در ادامه با تأکید بر این‌که در مجموع میان جریان جبهه پایداری و سایر اصول‌گرایان اختلافات جدی و اساسی وجود دارد، اظهار کرد: من بعید می‌دانم که جریان جبهه پایداری بتواند به سادگی در کنار سایر جریان‌های معتدل و میانه‌رو طیف اصول‌گرا قرار بگیرد.

وی با اشاره به تعدد تشکل‌های اصلاح‌طلب با تأکید بر این‌که این امر در جریان اصلاح‌طلبی نقطه ضعف نیست، اظهار کرد: با توجه به این‌که تشکل‌های جدید هدفی واحد را دنبال می‌کنند و در میان آنها اختلاف فکری و اندیشه‌ای وجود ندارد باید گفت که تعدد این تشکل‌ها هیچ‌گاه به عنوان نقطه‌ضعف به حساب نمی‌آید.

این فعال سیاسی افزود: در گذشته تعداد حدود 20 تشکل در یک جریان واحدی تحت عنوان اصلاحات در کشور پدید آمده بود. اکنون نیز این تعداد در حدود همان تعداد تشکل‌های اولیه است با این تفاوت که برخی از تشکل‌های قبلی یا هیچ فعالیتی نداشته‌اند و یا فعالیت آنها مختل شده است.

قنبری با تأکید بر این‌که به نظر من امروز نوعی خلأ تشکیلاتی در جریان اصلاحات وجود دارد، اضافه کرد: اکنون با توجه به پایگاه اجتماعی وسیعی که اصلاح‌طلبان دارند توان تشکیلاتی اصلاح‌طلبان با پایگاه اجتماعی آنها تناسبی ندارد و این توان جوابگوی پایگاه‌های اصلاح‌طلبان نیست.

این نماینده پیشین مجلس در ادامه با اشاره به نقش ریش‌سفیدان و رهبران طیف‌های سیاسی در ایجاد وحدت در میان آنها، خاطرنشان کرد: هیچ‌گاه نمی‌توان یک جریان و تشکل سیاسی را از رهبران آن جریان جدا کرد چرا که رهبران یک جریان سیاسی به نوعی هویت‌بخش آنها هستند. به همین دلیل چه در میان اصلاح‌طلبان چه در میان اصول‌گرایان شخصیت‌های محوری که ***** را عهده‌دار هستند شخصیت‌هایی تأثیرگذار و بانفوذ هستند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان این‌که هیچ گاه نمی‌توان صحبت و نفوذ کلام رهبران گروه‌های سیاسی را نادیده گرفت به نقش شخصیت‌های محوری جریان اصلاح‌طلب در جریان انتخابات سال 92 اشاره کرد و گفت: ما در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 92 مشاهده کردیم که اصلاح‌طلبان بدون تشکیلات وارد صحنه شدند و صرفا از ظرفیت‌ شخصیت‌های محوری و سیاسی خود استفاده کردند.

قنبری همچنین با تأکید بر این‌که باید در جریان اصلاح طلبی در کنار شخصیت‌های محوری تشکل‌های سیاسی نیز حضور داشته باشند، اظهار کرد: همیشه نمی‌توان به شخصیت‌ها تکیه کرد بلکه باید در کنار این شخصیت‌ها که جزو سرمایه‌های جدی اصلاحات هستند تشکل‌هایی وجود داشته باشند تا بتوانند نیازهای موجود را برطرف نمایند.

این عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری در مورد احتمال رسیدن به وحدت در میان اصولگرایان با اشاره به عدم حیات ریش‌سفیدان اصول‌گرایی از جمله مرحوم آیت‌الله مهدوی کنی و مرحوم حبیب‌الله عسگر اولادی، خاطرنشان کرد: از دست دادن تعدادی از ریش‌سفیدان از یک سو و همچنین شکل‌گیری جریان پایداری از سوی دیگر باعث ایجاد انشقاق جدی و اساسی در میان اصول‌گرایان شده است.

وی با بیان این‌که هدف جریان پایداری حذف سایر اصول‌گرایان بود، اضافه کرد: اصول‌گرایان به سادگی نمی‌توانند با جریانی که تحت عنوان هم‌فکر بودن به دنبال حذف آنها بود وحدت و ائتلاف کنند. من معتقدم که با توجه به شرایط امروز زمینه ائتلاف بسیاری از اصول‌گرایان میانه‌رو با جریان اصلاحات بیشتر از آن است که این جریان ائتلافی با جریان تندرو و افراطی جبهه پایداری داشته باشد.

قنبری اظهار کرد: شکاف میان اصول‌گرایان به قدری عمیق شده است که به راحتی قابل دسترسی نیست.

این فعال سیاسی در پایان با تأکید بر این‌که امروز هیچ زمینه‌ تفرقه‌ای میان اصلاح‌طلبان وجود ندارد، اظهار کرد: در جریان اصلاح‌طلبی همه جریان‌ها و تشکل‌ها فرعی یک هدف را دنبال می‌کنند و هیچ اختلاف اندیشه‌ای میان آنها وجود ندارد. همچنین شخصیت‌ها و لیدرهای این جریان نیز به قدری قدرت و توان دارند که بتوانند وحدتی جدی و بنیادین میان تشکل‌های مختلف در جریان اصلاح طلبی به وجود آورند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر خارجه انگلیس: اسلام از بربریت داعش مبراست



وزیر خارجه انگلیس با تاکید بر اهمیت هماهنگی با ریاض جهت ریشه کن کردن گروه‌های تروریستی عنوان داشت: دین اسلام از اقدامات وحشیانه‌ای که داعش دست به آن می‌زند، مبراست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس در مصاحبه با روزنامه عکاض در خصوص روابط کشورش با عربستان و آینده روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس گفت: من بر نقش محوری و مهم عربستان در زمینه مبارزه با تروریسم و ریشه کن کردن گروه تروریستی از منطقه و حمایت از ائتلاف جهت مبارزه با داعش تاکید می‌کنم. در خصوص روابط انگلیس با کشورهای حوزه خلیج فارس نیز می‌گویم که ما معتقدیم که این روابط برای دو طرف استراتژیک است و ما خواهان تقویت این روابط به ویژه در عرصه مبارزه با تروریسمی هستیم که در قالب گروه تروریستی داعش نمود پیدا کرده است و نه فقط خطری علیه منطقه بلکه خطر گسترده‌ای علیه جهان به شمار می‌آید.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص روابط انگلیس با ایران نیز گفت: من تاکید می‌کنم که توافق و تفاهمی میان انگلیس و کشورهای حوزه خلیج فارس در خصوص لزوم حل و فصل مسالمت آمیز پرونده هسته‌ای ایران وجود دارد. ما معتقدیم که مذاکرات 1+5 پیشرفت‌های محدودی را رقم زد و ما منتظر نشست آتی هستیم و ما از ایران می‌خواهیم تا روش واقع‌بینانه‌تری را در پیش بگیرد تا بتواند از انرژی هسته‌ای به نحو مسالمت آمیز استفاده کند.

فیلیپ هاموند همچنین در خصوص دیدگاهش در انتقال قدرت در سوریه نیز مدعی شد: ما معتقدیم که تغییر احتمالی در سوریه پس از بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور امری بسیار مهم است و تاثیر مثبتی در میزان موفقیت آمیز بودن عملیات ائتلاف در مبارزه با تروریسم در سوریه و عراق برجای می‌گذارد.

وی در خصوص تشکیل دولت در عراق نیز گفت: تشکیل دولت ملی در عراق باید تمامی طائفه‌ها را در بر داشته باشد و در آن هیچ طائفه‌ای به حاشیه رانده نشود. ما معتقدیم که تشکیل دولت جدید عراق نخستین گام حیاتی برای حل و فصل چالش‌های امنیتی، سیاسی و انسانی افرادی بوده است که از اقدامات وحشیانه داعش ضرر دیدند. این گونه است که ما می‌توانیم به شکست‌های گروهک‌های تروریستی از جمله داعش موفق شویم.

این مقام انگلیسی در خصوص سفر اخیرش به عراق عنوان داشت: من در جریان دیدارهایم تاکید کردم که داعش یک گروه تروریستی وحشی است که نه نماینده مردم عراق و نه خاورمیانه و نه دین اسلام است و اگر ما با آن در حال حاضر برخورد نکنیم با گروهک‌های تروریستی مواجه خواهیم شد که مخالفان اندیشه‌های رادیکالی خود را از بین می‌برند.

فیلیپ هاموند همچنین در خصوص مساله صلح خاورمیانه و بازسازی غزه و موضع کشورش در قبال مساله فلسطین به ویژه پس از به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط پارلمان انگلیس نیز گفت: ما مساله خاورمیانه را یک امر اساسی به حساب می‌آوریم و باید طرف‌های فلسطینی و اسرائیلی از طریق مذاکرات مستقیم به راه حل نهایی دست یابند. ما همچنین بر این باوریم که حق به رسمیت شناختن کشور فلسطین را با تایید و حمایت از راهکار تشکیل دو کشور و روند صلح فراگیر حفظ می‌کنیم اما در خصوص بازسازی نوار غزه ما 23 میلیون دلار ارائه داده‌ایم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عبدالله ناصری:
هیچ عاملی نمی‌تواند انسجام و وحدت جبهه اصلاحات را بهم بریزد



یک عضو بنیاد باران گفت: با وجود فشارهای وارد آمده از ناحیه جریان تندرو علیه اصلاحات در فضای رسانه‌ای و غیررسانه‌ای، نگاه مردم و جامعه نسبت به اصلاح‌طلبان بسیار مثبت است.

عبدالله ناصری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که اصلاح‌طلبان در حال حاضر در بهترین شرایط سیاسی و وضعیت از نظر هماهنگی و انسجام هستند، گفت: نتیجه چنین هماهنگی و انسجامی در انتخابات سال 92 به منصه ظهور رسید.

وی افزود: اصلاح‌طلبان یک ویژگی دیگر دارند و آن این‌که با تنوع و تکثر ***** روبرو نیستیم و در تمامی جبهه اصلاحات ***** منسجم و عملا واحد توسط خود هواداران و احزاب اصلاح‌طلب پذیرفته شده است و این موضوع ***** چیزی نبوده که از ناحیه ***** جبهه اصلاحات تحمیل شود.

ناصری در ارزیابی خود از وضعیت جناح اصول‌گرا نیز با بیان این‌که اصول‌گرایان با توجه به شکستشان در انتخابات 92 همچنین اختلاف و به‌هم ریختگی گه بینشان به وجود آمده شرایط بدی را نسبت به سال 84 داردند، گفت: به هر ترتیب جبهه پایداری و جریان منسوب به آقای یزدی و آقای احمدی نژاد باعث شدند که اختلافاتی بین اصول‌گرایان شکل بگیرد و عملا جبهه سنتی اصول‌گرایی از روند مدیریت معنوی آقای مصباح و عملکرد بسیار پرمسأله‌ای که نماینده سیاسی جبهه پایداری یعنی آقای احمدی نژاد داشته گلایه‌مند است.

این عضو بنیاد باران در ادامه، اظهار کرد: هم‌اکنون اصول‌گرایان به دنبال انسجام هستند ولی طبق گزارشات موجود نتوانستند به جمع‌بندی واحدی در مورد انتخابات پیش رو برسند و با این وجود تحلیل من این است که در جبهه اصول‌گرایی انسجام پذیری به طور طبیعی شکل نخواهد گرفت مگر اینکه اراده‌های مافوق احزاب و تشکیلات اصول‌گرایی برای انسجام بخشیدن به روند فعالیت‌های جبهه اصول‌گرایی برای انتخابات پیش رو ورود پیدا کنند.

ناصری در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود اظهار کرد: از آنجا که اصلاح طلبان تجربه تلخ سال 84 و نتیجه شیرین کنش‌گری عاقلانه و مدبرانه سال 92 را داشتند معتقدند که در انتخابات پیش رو همچنین انتخابات‌های آینده انسجام موجود را خواهند داشت و البته یکی از دلایل وجود چنین انسجامی پختگی سیاسی و هماهنگی در حوزه ***** جبهه اصلاحات است.

وی با بیان این‌که در بین اصلاح‌طلبان ادعای چندگانگی ***** وجود ندارد، افزود: به طور طبیعی این ***** مورد وفاق و اجماع است چنان‌چه در سال 92 دیدیم که کناره‌گیری آقای عارف بنا به خواست ***** جبهه اصلاحات بود و البته خود آقای عارف این موضوع را اعلام کردند و همه اینها نشان‌دهنده این است که اقتدار موجود در جناح اصلاح‌طلب واقعی است و جنبه فانتزی و تصنعی ندارد.

ناصری خاطرنشان کرد: تا روند ذکر شده در بین اصلاح‌طلبان وجود دارد اشکالی پیش نمی‌آید و عاملی نمی‌تواند انسجام و وحدت جبهه اصلاحات را بهم بریزد. حتی احزاب جدید و نوپا نیز همین روند را پذیرفته‌اند و جای هیچ نگرانی از بابت آنها نخواهد بود.

وی با بیان این‌که اگر این روند ادامه پیدا کند روز به روز انسجام میان اصلاح‌طلبان تثبیت و تحکیم یافته‌تر خواهد شد، در عین حال اظهار کرد: یک بخش از نتیجه کنش‌گری اصلاح‌طلبان برای انتخابات آینده به نوع نگاه دولت به احزاب اصلاح‌طلب برمی‌گردد. باید دید دولتی که پیروزی‌اش در سال 92 نتیجه انسجام اصلاح‌طلبان بوده و به عنوان مجری انتخابات با نهادهای موثر و دخیل در روند انتخابات که بیرون از قوه مجریه هستند، چطور تعامل خواهد کرد.

ناصری اضافه کرد: اگر این تعامل، تعامل قابل دفاع، معنادار و هماهنگ با شعارها و سیاست‌های اعلامی دولت باشد طبیعتا اصلاح‌طلبان وضعیت خوبی را در انتخابات آینده خواهند داشت.

این عضو بنیاد باران سپس به بیان ارزیابی خود درباره جایگاه جناح اصلاح‌طلب در بین مردم پرداخت و اظهار کرد: جریان اصلاح‌طلبی با توجه به هزینه‌های بسیار سنگین اجتماعی و سیاسی که از سال 88 به بعد پرداخته عملا توانسته وفاداری خود را به قانون اساسی و آرمان‌های جمهوری اسلامی نشان دهد و در حال حاضر نیز نسبت به گذشته موقعیت بهتری دارد.

ناصری اضافه کرد: از همین رو اگر چه فشارهای وارد آمده از ناحیه جریان اقتدارگرا و تندرو همیشه رو به رشد است و همچنین فشارهایی که علیه اصلاحات در فضای رسانه‌ای و غیررسانه‌ای شکل می‌گیرد نیز همین وضعیت را دارد اما نگاه مردم و جامعه نسبت به اصلاح‌طلبان بسیار مثبت است.

وی گفت: از سوی دیگر با توجه به ضربه‌های بسیار سنگینی که جریان اصول‌گرایی خاصه در هشت سال دولت اصول‌گرا متحمل شد، با افت و ریزش سنگین مقبولیت در آحاد جامعه نسبت به جریان اصول‌گرایی مواجه بودیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ابراز امیدواری لاوروف و کری نسبت به حصول توافق هسته‌ای



وزرای امور خارجه آمریکا و روسیه نسبت به حصول توافق نهایی میان ایران و گروه 1+5 تا ضرب‌الأجل 24 نوامبر ابراز امیدواری کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از خبرگزاری ریانووستی، وزارت امور خارجه روسیه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و جان کری، همتای آمریکایی‌اش در ددیار با یکدیگر تأکید کردند مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در خصوص برنامه هسته‌ای ایران شانس واقعی برای موفقیت را دارد.

همچنین در این اطلاعیه آمده است: وزرای امور خارجه هر دو کشور در این گفت‌وگوی تلفنی تأکید کردند که وضعیت کنونی حول مذاکرات هسته‌ای ایران شانس واقعی برای حصول توافقات را دارد اما باید تلاش‌های بیشتری صورت گیرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جن ساکی: درباره تمدید مذاکرات گفت‌وگو نکرده‌ایم



سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: تمرکز ما روی ضرب‌الاجل 24 نوامبر است و ما درباره تمدید مذاکرات هسته‌ای گفت‌وگویی نکرده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری هفتگی خود با اشاره به مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5، گفت: من فکر می‌کنم واضح است که تمرکز ما روی ضرب‌الاجل 24 نوامبر قرار دارد.

جن ساکی افزود: ما درباره تمدید این مذاکرات گفت‌وگویی نکرده‌ایم بنابراین من اطلاع بیشتری در این باره ندارم.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه گفت: بیل برنز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا هفته جاری به کار خود پایان می‌دهد اما وی قرار است به همکاری خود در تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ادامه دهد.

جن ساکی افزود: برنز 33 سال است که در دستگاه دیپلماسی خارجی آمریکا فعالیت می‌کند و قرار بوده است در سال 2013 بازنشسته شود اما بنا به درخواست رییس‌جمهور و وزیر امور خارجه وی به کار خود ادامه داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا درباره نقش برنز در مذاکرات هسته‌ای ایران، اظهار کرد: ما پیش از این در این باره گفت‌وگو کرده‌ایم اما من تنها می‌خواستم تاکید کنم که وی به کار خود در تیم مذاکره‌کننده ادامه می‌دهد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
موسویان: درخواست‌ قدرت‌های جهانی در مذاکرات فراتر از مقررات جاری است



معاون پیشین شورای عالی امنیت ملی گفت: بر اساس مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها در صورتی ارجاع یک پرونده به شورای امنیت حقوقی است که برنامه هسته‌ای یک عضو به سمت ساخت سلاح هسته‌ای منحرف شده باشد و یا کشوری از ورود بازرسان آژانس خودداری کند. این در حالی است که تمام گزارش‌های آژانس تایید می‌کند که نشانه‌ای دال بر انحراف برنامه هسته‌ای ایران به سمت ساخت سلاح وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدحسین موسویان در اجلاس بین‌المللی سالانه انجمن حقوقدانان در نیویورک، گفت: نه تنها ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت برخلاف مقررات و حقوق بین‌الملل بود، بلکه خواسته‌های فعلی قدرت‌های بزرگ در مذاکرات هسته‌ای با ایران نیز فراتر از مقررات جاری جهانی است.

موسویان گفت: قدرت‌های جهانی هفت خواسته مهم در مذاکرات جاری هسته‌ای از ایران دارند؛ غنی‌سازی نکردن بیش از پنج درصد، محدود کردن ذخیره اورانیوم غنی شده، محدودیت تعداد سانتریفیوژها یا سو (SWU) و تعداد سایت‌های غنی‌سازی، محدودیت در تحقیقات و توسعه سانتریفیوژها، محدودیت در بازفرآوری، تبدیل آب سنگین اراک به آب سبک و بازرسی‌های فراتر از معاهده ان‌پی‌تی.

این دیپلمات پیشین ایران ادامه داد: بر اساس مقررات جاری بین‌المللی در زمینه برنامه هسته‌ای که اساس آن معاهده ان‌پی‌تی است هر هفت درخواست قدرت‌های جهانی از ایران مبنای قانونی ندارد و خارج از معاهده است.

معاون پیشین شورای عالی امنیت ملی همچنین در این جلسه یازده دلیل حقوقی جهت اثبات غیرحقوقی بودن ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت و اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را ارائه کرد.

وی در این رابطه تصریح کرد: بر اساس مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تنها در صورتی ارجاع یک پرونده به شورای امنیت حقوقی است که برنامه هسته‌ای یک عضو به سمت ساخت سلاح هسته‌ای منحرف شده باشد و یا کشوری از ورود بازرسان آژانس خودداری کند. این در حالی است که تمام گزارش‌های آژانس تایید می‌کند که نشانه‌ای دال بر انحراف برنامه هسته‌ای ایران به سمت ساخت سلاح وجود ندارد.

موسویان ادامه داد: در 10 سال گذشته آژانس بیشتر از هفت هزار نفر ساعت بازرسی از ایران انجام داده است.

معاون پیشین شورای عالی امنیت ملی گفت: در حالیکه ایران عضو ان‌پی‌تی است بیشترین بازرسی‌ها را اجازه داده و هیچ انحرافی به سمت سلاح هسته‌ای در برنامه هسته‌ای‌اش وجود نداشته و ندارد بنابراین ارجاع این پرونده به شورای امنیت و تلقی آن به عنوان تهدید صلح و امنیت بین‌المللی یک فضاحت برای حقوق بین‌الملل است.

وی با اشاره به گزارش 16 نهاد و سازمان امنیتی آمریکا، گفت: 16سازمان امنیتی آمریکا اجماع دارند که نه تنها برنامه هسته‌ای ایران انحرافی به سمت ساخت سلاح نداشته بلکه مسئولان ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هسته‌ای هم ندارند.

معاون پیشین شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: برخورد با پرونده هسته‌ای ایران صددرصد سیاسی است و هیچ مبنای حقوقی ندارد بلکه این برخورد ناقض مقررات جاری بین‌المللی در زمینه هسته‌ای است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

در واکنش به اظهارات شرمن
عراقچی: باقی ماندن حتی یک تحریم را در توافق جامع نمی‌پذیریم/ هیچ عقبگردی در کار نخواهد بود/ اتمام مذاکرات در مهلت مقرر چشم‌انداز روشنی ندارد
عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده کشورمان با بیان اینکه ایران باقی ماندن حتی یک تحریم را در چارچوب توافق جامع هسته‌ای نمی‌پذیرد، گفت:‌ هیچ عقبگردی در کار نخواهد بود و تمامی قابلیت‌های هسته‌ای ایران حفظ و هیچ تاسیساتی تعطیل یا حتی متوقف نمی‌شود.


13921116000611_PhotoA.jpg

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان در ارتباط با اظهارات وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا و نماینده این کشور در گروه 1+5 گفت: مذاکرات ایران با کشورهای 1+5 در مسیر سخت و پرفراز و نشیبی پیش می‌رود واتمام آن در مهلت مقرر از چشم انداز روشنی برخوردار نیستو بدون تردید تلاش برای مذاکره از طریق رسانه‌ها به جای میز مذاکره و بیان علنی مطالبات سیاسی به خصوص چنانچه با زیاده خواهی‌های غیر منطقی همراه باشد، نه تنها کمکی به پیشبرد مذاکرات و رسیدن به توافق نهایی تا قبل از موعد مقرر نمی‌کند، بلکه مسیر دشوار فعلی را هر چه سخت تر و ناپیمودنی می‌کند.

معاون وزیر خارجه اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس سیاست اصولی خود که مبتنی بر رد تمامی سلاح‌های کشتار جمعی از جمله سلاح‌های هسته‌ای بر اساس فتوای مقام معظم ***** می‌باشد، وارد مذاکرات هسته‌ای شده و با حسن نیت این مذاکرات را تا حصول نتیجه نهایی دنبال خواهد کرد.

وی ادامه داد: ما نیز معتقدیم که فرصت موجود فرصت مغتنمی است که تکرار آن شاید به آسانی برای هیچکدام از طرف‌ها مقدور نباشد، ما اطمینان داریم چنانچه طرف مقابل بر هدف ادعایی خود در مذاکرات یعنی کسب اطمینان از صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران صادق و پایبند باشد رسیدن به این هدف کار چندان مشکلی نیست.

عراقچی اضافه کرد:هیات مذاکره کننده ایرانی تاکنون ایده‌ها و پیشنهادات متعددی که دارای قابلیت عملیاتی و اجرایی بوده و هرگونه نگرانی احتمالی از برنامه هسته‌ای ایران را از بین می‌برد ارائه کرده است و چنانچه لازم باشد افکار عمومی جهانیان در زمان مقتضی از جزییات این پیشنهاد‌ها مطلع خواهند شدو آنگاه همگان قضاوت خواهند کرد که چنانچه فرصت موجود از دست برود کدام طرف مقصر بوده و مسئولیت به عهده کیست، کما اینکه حتی مسئولان سیاسی کنونی غربی هم علنا تاسف خود را برای از دست رفتن فرصت‌های مشابه پیشین به دلیل زیاده خواهی دولت بوش اعلام کرده‌اند.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای خاطرنشان کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات کاملا مشخص و روشن است.از حقوق هسته‌ای کشور قدمی به عقب نخواهیم رفت، اما برای شفاف سازی و اعتمادسازی آمادگی کامل داریم و این بدان معنی است که هیچ عقبگردی در کار نخواهد بود، تمامی قابلیت‌های هسته‌ای ایران حفظ خواهد شد و هیچ تاسیساتی تعطیل یا حتی متوقف نخواهد شد، هیچ دستگاهی یا تجهیزاتی از بین نخواهد رفت، هیچ خدشه‌ای به تحقیق و توسعه علمی کشور وارد نخواهد شد و از همه مهم‌تر غنی سازی صنعتی با قوت و در چارچوب نیازهای کشور محقق خواهد شد و همزمان تمامی تحریم‌ها می‌بایست رفع و بر چیده شوند و جمهوری اسلامی ایران باقی ماندن حتی یک تحریم را در چارچوب توافق جامع هسته‌ای نخواهد پذیرفت.

سید عباس عراقچی همچنین در خصوص مسائل منطقه‌ای اضافه کرد: امروز ثابت شده است که سیاست‌های آمریکا و هم پیمانانش موجب بی ثباتی منطقه بوده و به ظهور و تحرک و جنایات داعش کمک کرده است و شرایط خطیر منطقه مبارزه با تروریست‌های تکفیری در عراق، سوریه و لبنان را اجتناب ناپذیر کرده، جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته به مسوولیت خود برای مبارزه با این گروه‌ها و حفظ امنیت و ثبات منطقه عمل خواهد کرد.

*به هیچ کشوری اجازه دخالت در امور داخلی از جمله موضوع حقوق بشر را نمی‌دهیم

معاون وزیر خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به هیچ کشوری اجازه دخالت در امور داخلی خود از جمله در موضوع حقوق بشر را نخواهد داد، کسانی که بدترین سابقه و عملکرد را در نقض فاحش حقوق بشر در سراسر دنیا و حتی در داخل خاک خود و نیز حمایت از جنایت‌های جنگی علیه مردم مظلوم فلسطین دارند.

لازم به ذکر است «وندی شرمن» معاون وزیر خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه (بامداد جمعه به وقت تهران) با حضور در نشستی که در مرکز مطالعات راهبردی و بین‌الملل در واشنگتن برگزار شد، در مورد مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 با بیان اینکه 1+5 طرح‌هایی به تهران پیشنهاد کرده که نیازهای اعلام شده ایران و اهداف علمی و عملی این کشور را تأمین می‌کند، گفت ایران با توجه به اهداف اعلام شده خود، هرگز «شانسی بهتر از الان تا روز 24 نوامبر» نخواهد داشت، «اما آیا این توافق صورت می‌گیرد؟ نمی‌دانم»

وی در بخش دیگری عنوان کرد: «ما امیدواریم رهبران ایران با برداشن گام‌های لازم برای ایجاد اطمینان از ماهیت صرفاً صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای خود، موافقت کنند و از این طریق، به انزوای اقتصادی و دیپماتیک کشور خود پایان دهند و زندگی مردم خود را بهبود ببخشند.»

شرمن همچنین گفته که در صورت محقق نشدن چنین حالتی، همگان ایران را مسئول خواهند دانست؛ وی گفت: «ما به تهران توصیه می‌کنیم تا تصمیم صحیح را اتخاذ کند».

انتهای پیام/

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930803001057#sthash.oml0WqdV.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
آمار معوقات بانکی تکان نخورد



علی رغم تمامی هیاهویی که به منظور برگرداندن بیش از 87 یا در برخی اظهارات 150 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی در بین تمامی بخش های مربوطه برپاست و با وجود تشکیل چندین کمیته بررسی و تلاش های انجام شده، آمار معوقات معوقات بانکی نه تنها کاهش نیافته بلکه اغلب ثابت و یا حتی اضافه شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در حالی مطالبات معوق شبکه بانکی در طول سالیان گذشته مسیر فزاینده ای را طی کرده و در یک دهه اخیر از کمتر از 10 هزار میلیارد تومان به حدود 90 هزار میلیارد تومان فعلی رسیده که برخلاف استاندارهای بین المللی برای نسبت پنج درصدی مطالبات معوق به کل تسهیلات پرداختی، این نسبت به حدود 15 درصد در ایران می رسد که بیانگر انحراف قابل توجه این مورد در شبکه بانکی است.

بر این اساس در حدود یک سال گذشته، موضوع برگردان مطالبات معوقات که در کاهش منابع بانکی بی تاثیر نبوده مورد توجه ویژه قرار گرفت و بانک مرکزی لیست بیش از 500 نفره ای از بدهکاران دانه درشت را به قوه قضاییه سپرد.

در همان زمان سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد که دادستان کل کشور چند اقدام مهم در این زمینه انجام داده است به طوری که در اولین قدم مدیرعامل بانک‌ها دعوت و از آنها خواسته شده تا از این به بعد معوقه ای نداشته و تسهیلاتی که امکان معوق شدن آن وجود دارد را نپردازند. در عین حال اقدام دیگر در خصوص کسانی است که ارائه تسهیلات به آن‌ها طبق روال قانونی انجام نشود که در این حالت و هم بانکها و هم کسی که تسهیلات دریافت کرده‌اند، مقصر هستند.

اخطار به پرداخت معوقات قبل از اقدام قوه قضاییه همچنین بررسی روند تسویه بدهی بدهکاران نیز از دیگر اقدامات این قوه برای کاهش معوقات بود.

همچنین اغلب بانکها که معتقدند آمار معوقاتشان بالا نیست، عنوان کردند که کمیته ها و کارگروه‌هایی تشکیل داده‌اند تا روند برگشت مطالباتشان تسریع شود.

از سویی دیگر ولی الله سیف-رییس کل بانک مرکزی- از تفکیک پرونده‌های معوقات بانکی و راه‌اندازی مجتمع تخصصی برای باز پس‌گیری معوقات بانکی بنگاه‌ها و مراکز تولیدی از سوی قوه قضاییه خبر داد.

در عین حال اغلب به طور هفتگی جلساتی با حضور مدیران عامل بانکها و بدهکاران بانکی در مجلس برگزار شد تا راهکاری برای برگرداندن معوقات بدست آید که البته تاکنون برای بازپسگیری چندهزار میلیارد تومان نیز توافقاتی با بدهکاران انجام شده است.

اما در کنار این موارد و تمامی اقدامات دیگر انجام شده نگاهی به آمارهای رسمی اعلام شده نشان می دهد که رقم قابل ملاحظه ای از مطالبات به شبکه بانکی بر نگشته است.

در روزهای اخیر بود که همتیمدیرعامل بانک ملی معوقات بانکش را 13هزار میلیارد تومان اعلام کرد رقمی که پیش از این هم همین مقدار بود و نشان داد که علی رغم تاکید وی به تمامی قدامات انجام شده وصول چندانی نداشته‌اند.

همچنین آمار کلی مطالبات معوق بانکی نیز بیانگر کاهش نیست به طوری که رقم 82 هزار میلیارد تومان در پایان سال 1392 به حدود 87 هزار میلیارد تومان رسیده است.

این درحالی است که تهرانفر-معاون نظارت بانک مرکزی- در خرداد ماه امسال آمار معوقات را حدود 85 هزار میلیارد تومان عنوان کرده و گفته بود که از این رقم نزدیک به 64 هزار میلیارد تومان معوقات ریالی و حدود 20 هزار میلیارد تومان دیگر ارزی است.

وی همچنین در مردادماه اعلام کرد که مطالبات معوق بانکی به 87 هزار میلیارد تومان رسیده است که این عدد بیانگر رشد 2000 میلیاردی آن بود در عین حال که تاکنون آخرین آمار نیز بیانگر همین رقم بوده و تغییری در آن ایجاد نشده است.

با این حال مقامات بانک مرکزی معتقدند که معوقات بانکی ممکن است که کاهش نیافته باشد اما اضافه هم نشده و افزایش موجود به دلیل تکلیف قانون بودجه در این رابطه است که به اعتقاد وزیر اقتصاد با احتساب مجموع مطالبات استمهال شده از طرق قانونی رقم مطالبات تا حدود 150 هزار میلیارد تومان قابل برآورد است چراکه مطالبات معوق استمهال شده نیز به دلیل عدم پرداخت، دوباره به حساب آن برمی گردد.

بر این اساس در ماده (16) قانون بودجه سال 1392 به بانک‌ها تکلیف می شود که به‌منظور حمایت از تولید و اشتغال، بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی پس از تأیید هیأت‌ مدیره بانک با درخواست متقاضی، اصل و سود اعم از سود قبل و بعد از سررسید تسهیلات ریالی یا ارزی سررسید گذشته و معوقه پرداختی به اشخاص حقیقی و یا حقوقی بابت فعالیت در امور تولیدی صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی را که در بازپرداخت اقساط تسهیلات دریافتی به دلایل موجه دچار مشکل شده‌اند و قادر به پرداخت اقساط تسهیلات دریافتی نیستند، برای یک‌بار و تا پنج‌سال تقسیط و از سرفصل مطالبات سررسید گذشته و معوق خارج کند.

همچنین ماده (16) اشاره‌ای هم به جریمه بدهکاران داشته و تاکید می کند که جریمه خسارت تأخیر پس از تعیین تکلیف تا آن زمان و انجام تسویه حساب کامل مورد تأیید بانک یا مؤسسه مالی و اعتباری بخشوده می‌شود به نحوی که در این موارد، نرخ سود تسهیلات جدید حداکثر معادل نرخ سود تسهیلات تعیین شده توسط شورای پول و اعتبار باشد.

این در حالی است که اخیرا سراج- رییس سازمان بازرسی کل کشور- عنوان کرد که ارزیابی‌های مربوط به اثربخشی حاصل از گزارش‌های نظارت و بازرسی این سازمان به مبادی ذی ربط در پایان سال گذشته حکایت از وصول 894 میلیارد تومان وصول مطالبات معوق دولتی دارد که این آمار می‌تواند گویای پیچیدگی‌های موجود در مسیر وصول مطالبات معوق و اعمال برخی ملاحظات در آن باشد.

گزارش از خبرنگار ایسنا:زهرا شکری

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
وزیر اقتصاد اعلام کرد؛
افزایش سرمایه بانک‌ها در دستور کار/ تسریع واگذاری اموال مازاد بانک ها

وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار تسریع در واگذاری اموال مازاد بانک ها شد و گفت: افزایش سرمایه بانک های دولتی از دغدغه های اصلی دولت است.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی طیب نیا افزایش سرمایه بانک های دولتی را از جمله دغدغه های اصلی دولت عنوان کرد و گفت: افزایش سرمایه بانک ها در لایحه خروج از رکود دولت مدنظر قرار گرفته و در صورت تصویب مجلس، کمک شایانی برای ارتقای عملکرد بانک ها خواهد شد.

وزیر اقتصاد در مجمع بانک ملی گفت: خوشبختانه طی یکسال گذشته، روند خوبی در بانک ملی ایران آغاز شده که جایگاه این بانک را ارتقا خواهد داد. طیب نیا با تقدیر از تلاش های صورت گرفته توسط بانک ملی ایران در زمینه فروش دارایی های مازاد، تسریع در واگذاری این دارایی ها را مورد تاکید قرار داد.

وی در ادامه با عنوان اینکه در لایحه خروج از رکود، تسویه دیون دولت به بانک ها پیش بینی شده به نقش وصول مطالبات معوق در افزایش قدرت تسهیلات دهی بانک ها اشاره کرد.

در ادامه این جلسه وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر ضرورت افزایش سرمایه بانک های دولتی، خواستار افزایش درآمدهای بانک ملی ایران از محل تعطیلی شعب زیان ده و جانمایی صحیح دستگاه های خودپرداز شد.

نعمت زاده همچنین بر لزوم بررسی بیشتر به منظور اصلاح اساسنامه بانک های دولتی تاکید کرد و بر اهمیت نوسازی خدمات بانک ملی ایران تاکید کرد.

همچنین ولی الله سیف نیز با اشاره به توجه اساسی دولت به مسائل بانک ها در لایحه خروج از رکود گفت: برای شادابی اقتصاد، بانک ها نیز باید شاداب باشند.

رئیس کل بانک مرکزی ضمن اعلام آمادگی دولت برای حمایت از بانک ها، بر ضرورت اصلاح اساسنامه بانک های دولتی، تعطیلی شعب ناکارآمد، حرکت سریع تر در خصوص وصول مطالبات معوق و محور قراردادن کارمزد خدمات جهت افزیش درآمد بانک ها تاکید کرد.

عبدالناصر همتی مدیر عامل بانک ملی ایران نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از عملکرد سال 92 این بانک گفت: مجموع منابع بانک ملی ایران در پایان سال 92 به میزان 105 هزار میلیارد تومان رسید.

وی با بیان اینکه در سال گذشته، 14.6 درصد از شعب بانک ها متعلق به بانک ملی بوده است، اعلام کرد: سرانه شعب بانک ملی ایران در سال 92، 265 میلیارد ریال بوده که بالاتر از میانگین سیستم بانکی است.

همتی مانده تسهیلات پرداختی این بانک در سال 92 را مبلغ 859 هزار و 194 میلیارد ریال عنوان کرد و با تشریح میزان تسهیلات پرداختی در بخش های مختلف اقتصادی، اظهارداشت: سهم بخش کشاورزی از 6.7 درصد سال 91 به 7.4 درصد در سال 92 ارتقا یافته است.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مرکز آمار ایران اعلام کرد؛
نرخ تورم مهر به 19.1 درصد رسید/ جدول تغییرات 31 ماهه تورم

مرکز آمار ایران، نرخ تورم شهری کشور در دوازده ماهه منتهی به مهرماه امسال را 19.1 درصد و تورم نقطه به نقطه را نیز 14.2 درصد اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز آمار ایران گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور در مهرماه سال 1393 بر اساس سال پایه 1390 را اعلام کرد. بر این اساس، نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به مهرماه امسال به 19.1 درصد رسید که نسبت به شهریورماه 1.5 درصد کاهش نشان می دهد.

شاخص کل (بر مبنای 100= 1390) در مهر ماه سال 1393 عدد 197.0 را نشان می دهد که نسبت به ماه قبل 1.4 درصد افزایش داشته است. افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) 14.2درصد می باشد که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (14.2) ثابت مانده است.

درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم شهری) در دوازده ماه منتهی به مهر ماه سال 93 نسبت به دوره مشابه سال قبل 19.1 درصد است که نسبت به همین اطلاع در شهریور ماه 1393 (20.6) کاهش یافته است.

شاخص گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات» در این ماه به رقم 230.6 رسید که نسبت به ماه قبل 0.2 درصد افزایش داشته است. شاخص گروه اصلی «خوراکی ها» در ماه مورد بررسی به عدد 228.4 رسید که نسبت به ماه قبل 0.2 درصد افزایش نشان می دهد.

شاخص گروه اصلی «خوراکی ها» نسبت به ماه مشابه سال قبل 7.9 درصد افزایش نشان می دهد و نرخ تورم دوازده ماهه این گروه 18.2 درصد است. شاخص گروه عمده «خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» نسبت به ماه دوره مشابه سال قبل 18.1 درصد است که نسبت به همین اطلاع در شهریور ماه 1393 (21.0) کاهش یافته است.

شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» در مهر ماه 93 به رقم 185.5 رسید که 1.9 درصد نسبت به ماه قبل افزایش نشان می دهد. میزان افزایش شاخص گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» نسبت به ماه مشابه سال قبل 17.1 درصد بوده است و نرخ تورم دوازده ماه منتهی به مهر ماه سال 1393 نسبت به دوره مشابه سال قبل این گروه 19.6 درصد است که نسبت به تورم دوازده ماهه منتهی به شهریور ماه 1393 (20.4) کاهش یافته است.

جدول نرخ تورم 31 ماهه براساس سال پايه 90

نرخ تورم (درصد) ماه
26.5 فروردین 91
26.3 اردیبهشت 91
25.8 خرداد 91
25.5 تیر 91
25.1 مرداد 91
24.7 شهریور 91
24.8 مهر 91
25.1 آبان 91
25.6 آذر 91
26.3 دی 91
27.4 بهمن 91
28.6 اسفند 91
29.8 فروردین 92
31 اردیبهشت 92
32.6 خرداد 92
33.9 تیر 92
35.1 مرداد 92
36 شهریور 92
36.2 مهر 92
35.9 آبان 92
35.5 آذر 92
35 دی 92
33.7 بهمن 92
32.1 اسفند 92
30.2 فروردین 93
28.4 اردیبهشت 93
26.2 خرداد 93
24.2 تیر 93
22.3 مرداد 93
20.6 شهریور 93
19.1 مهر 93
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
قائدرحمت:
قانون تأمین اجتماعی در بین کارمندان پیمانی متفاوت اعمال می‎شود

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: قانون تأمین اجتماعی در بین کارمندان پیمانی متفاوت اعمال می‎شود.



عباس قائدرحمت در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان با بیان اینکه کارمندان ادارات به صورت رسمی، قراردادی و پیمانی هستند؛ اضافه کرد: کارکنان پیمانی تحت مدیریت خدمات کشوری بوده که قانون تأمین اجتماعی در مورد آنها در برخی ادارات و دستگاه‎های اجرایی متفاوت اعمال می‎شود.



قائدرحمت ادامه داد: در بیشتر ادارات از اضافه کاری آنان به عنوان حق بیمه کسر می‎شود و در برخی دیگر نیز این کار صورت نمی‎گیرد که باعث ایجاد باوری بین این افراد شده که دولت می‎خواهد حقوق آنها را کاهش دهد.



نماینده مردم دورود و ازنا تصریح کرد: شورای عالی اداری بخش‎نامه‎ای ارائه داده که بین تمام کارکنان پیمانی ادارات وحدت رویه به وجود آید و همچنین نمایندگان قرار است طرحی را به عنوان استفساریه به مجلس ارائه دهند که با آنان یکسان برخورد شود.



به گفته وی باید در رابطه با اشتغال کارکنان پیمانی و حق بیمه آنان شفاف سازی شود.



انتهای پیام
 
بالا