• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار اقتصادی

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-10-22-161421jamshid-alef.jpg

سومین سالگرد رونمایی از "جمشید بسم اله” را فراموش کردیم
پاکزاد، علی - 29 مهرماه تنها روز ملی صادرات نیست روزرونمایی از "جمشید بسم اله"از سوی محمدرضارحیمی هم هست.
هر ساله در روز 29 مهرماه همزمان با روزملی صادرات همه به بحث رونق یا رکود بازار کالاهای ایرانی و همه حواشیو موضوعات مرتب با آن می پردازند اما سه سال پیش در چنین روزی محمدرضارحیمی معاون اول رئیس جمهور وقت که امروز در مورد عملکردش حرف و حدیث های فراوانی بر سر زبان ها است وجه تازهای به روز ملی صاردات افزود: "جمشید بسم اله".

دلال ارزی که معاون اول رئیس جمهور یک کشور 75 میلیونی ادعا می کرد اوست که در چهار راه استانبول بر روی یک چهار پایه رفته نرخ ارز را تعیین می کند، بعد تر کاشف به عمل آمد که این بنده خدا یکی از دلالان متوسط الحال بازار ارز است که در آشفته بازار ارز مفری یافته کسب روزی می کند، مقدارش هم از بسیاری از صرافان بازار کمتر است؛ صرافانی که شایعه پرونده 7هزار میلیارد تومانی آنها به تازگی طرح شده در همان روزها به نظرم پشت بلبشوی به پاشده به نام "جمشید بسم اله" در سایه مانده بودند و احیانا از چشم محمدرضا رحیمی دور.

بگذریم حلال و حرام روزی جمشید بسم اله و پنج برادرش که در همان بازار به کار صرافی مشغول هستند و دیگرانی ازاین دست بر زمه من نیست و من هم گردن نمی گیرم که نه قاضی هستم و نه از اصول فقهی آن اطلاع کافی دارم، می ماند مطلبی که همان زمان نوشتم تحت عنوان "جمشید بسم اله اهل کجاست؟"، مطلبی که امروز هم به آن معتقدم و از آن دفاع می کنم.

جمشید بسم اله از جایی آمد که دولت و بانک مرکزی در آن بستر فساد ناشی از تفاوت قیمت ارز رسمی و آزاد گسترده بودند، سفره ای که امروز گوشه از آن در زمزمه پرونده صرافان خاطی می گویند 7هزار تومان می ارزد، وای به کل طول و عرض این سفره که من فکر می کنم به وجب، صدها میلیارد دلار است.

اما امروز هنوز جمشید بسم اله و دیگر آن صرافان هنوز در بازار کاسبی می کنند، چرب هم کاسبی می کنند، اما خبری از آن التهابات و اقتصاد آشفته نیست، چه چیزی تغییر کرده است؟

از من بپرسید به پشت سر آنهایی اشاره می کنم که رفته اند، محمود بهمنی جای خود را به ولی اله سیف داده و محمدرضا رحیمی خواسته یاناخواسته معاون اولی را به اسحاق جهانگیری سپرده است و...

این رفت و آمدها نه جابجایی یک فرد با فرد که تغییر یک نگاه و تفکر با تفکر و نگاه دیگر است؛ دولت یازدهم در پی آرام کردن فضاست برخلاف آنچه سلفشان کرده بود و این مسئله به سادگی با چند عدد قابل اثبات است.

زمانی که محمدرضارحیمی از جمشید بسم اله رو نمایی کرد یعنی 29 مهرماه سال 91 متوسط نوسان روزانه ارز طی یک ماه قبل از آن 98 تومان بود، درروزهای 10 و 15 مهرماه 91به ترتیب قیمت هر دلار در بازار 475 تومان و 375 تومان در یکروز نوسان کرده بودند. 29 اسفند ماه قیمت هر دلار 3600تومان بود.

در 29مهر 92 جمشید بسم اله نمی دانم برسر کار خود حاضر شد یا نشد ولی همچنان در جرگه صرافان بود ولی نه بهمنی و نه رحیمی بر سرمسند سال قبل خود نبودند. متوسط نوسان قیمت هر دلار در مهرماه 92 به 28 تومان رسید.29 اسفندماه سال 92 قیمت هر دلار 2990 تومان بود.

این تغییر البته بیش از آنکه ناشی از آمدن دولتمردان جدید باشد، عکس العمل بازار بود به رفتن، دولتمردان قبلی بود.

اما در 29 مهرماه سال 93 یعنی سومین سالگرد روز نمایی از "جمشید بسم اله"، قیمت هر دلار حدود3226 تومان رسید، متوسط نوسان روزانه قیمت هر دلار در این ماه 9 تومان بوده است، نوسانی اندک که به فعالین اقتصادی اجاز می دهد چشماندازی قابل پیش بینی برای خود ترسیم کنند.

سعی کنیم هر سال همزمان با روز ملی صادرات یادی از جمشید بسم اله بکنیم تا فراموش نکنیم نگاه دولتمردان تا چه حد می تواند در معاش مردم تاثیر گذار باشد، نه مانند امسال که یادمان رفت یادی از آن کرده باشیم.

14-10-22-161238123456.jpg
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5
شرمن: ایران باید تصمیمات سختی بگیرد


معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت که ‌ایران برای اطمینان دادن درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای‌اش تصمیمات سختی خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای خود در سانتیاگو پایتخت شیلی گفت: ایران برای این که به جامعه جهانی درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای‌اش اطمینان دهد و ثابت کند که به دنبال سلاح هسته‌ای باید اقدامات لازم را به کار گیرد.

او افزود: اگر آن‌ها چنین کاری انجام دهند انزوای‌شان پایان خواهد یافت. تحریم‌ها تعلیق و سپس لغو خواهد شد و ما جهانی آرام‌تر و با ثبات‌تر خواهیم داشت.

وندی شرمن، سرپرست تیم مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5‌ که به کشورهای آمریکای جنوبی سفر کرده است ابراز امیدواری کرد ایران برای اطمینان دادن به جامعه جهانی تصمیمات سختی خواهد گرفت.

بر اساس گزارش شبکه خبری پرس تی وی، شرمن در حالی این اظهارات را بیان کرده و خواستار تضمین ایران شده است که گزارشات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد تاسیسات هسته‌ای ایران هیچ گاه به سمت فعالیت‌های نظامی منحرف نشده‌اند.

همچنین بازرسان آژانس هیچ گاه نتوانستند شواهدی به‌دست آورند که اتهامات آمریکا و غرب مبنی بر وجود فعالیت‌های نظامی در برنامه هسته‌ای ایران را ثابت کنند.

ایران و گروه 1+5‌ که مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای این کشور را از ژانویه گذشته تا کنون آغاز کرده‌اند آخرین دور از این رایزنی‌ها را پنج‌شنبه هفته گذشته در وین پایتخت اتریش به پایان رساندند که به گفته طرف‌های مذاکره کننده پیشرفت‌هایی داشته است.

بر اساس این گزارش منابع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایران می‌گویند که مانع اصلی در حل اختلافات غرب بر سر برنامه هسته‌ای ایران هنوز چگونگی لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور است و دیگر تعداد سانتریفیوژها و ظرفیت غنی‌سازی ایران نیست.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
14-6-21-16455114.jpg

77 درصد سرمایه های کشور در کدام بخش است؟
اقتصاد > صنعت - از لحاظ مقایسه سال به سال نیز بخش های نفت و گاز به همراه ارتباطات، بیشترین رشد موجودی سرمایه را تجربه کرده اند.
نقش واهمیت سرمایه گذاری در رشد و توسعه، از ابتدای شکل گیری مکاتب اقتصادی مورد توجه اقتصاددانان بوده است. اما در دوره های اخیر، بهره وری سرچشمه رشد قلمداد می شود که رابطه مستقیمی با موجودی سرمایه دارد. با این حال بیشترین رشد موجودی سرمایه کشور به سال های پیش از انقلاب بر می گردد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، طبق گزارش بانک مرکزی، سهم عمده موجودی سرمایه کشور در اختیار بخش ساختمان و تاسیسات است. این سهم در بازه زمانی سال های 53 تا 91 معادل 77 درصد گزارش شده و این آمار نشان دهنده سهم اندک ماشین آلات است. این موضوع تا اندازه ای از وضعیت نه چندان مطلوب موجودی سرمایه در کشورمان حکایت دارد، چرا که بسیاری از صنایع کشور اگر بیش از ساختمان و تاسیسات به ماشین آلات نیاز نداشته باشند، نیاز آنها به ماشین آلات کمتر از ساختمان نیست. در میان گروه های اقتصادی و براساس آمارهای بانک مرکزی، بخش خدمات بیشترین مقدار موجودی سرمایه، چه از لحاظ ساختمان و چه از لحاظ ماشین آلات را در اختیار دارد و بعد از آن گروه مستغلات و حمل و نقل در جایگاه دوم قرار دارند.

در این بین بخش صنعت در رتبه پنجم و کشاورزی در رتبه هفتم این طبقه بندی قرار دارند. اعداد و ارقام نشان می دهند که دیدگاهی که در خصوص توسعه اقتصادی وجود دراد دیدگاه صنعت محور نیست و از سوی دیگر در حالی که کشور در بخش کشاورزی با مزیت ها و البته پتانسیل های بالا برخوردار است، اما سرماهی قابل توجهی برای این بخش فراهم نشده است.

بررسی های انجام شده از حجم موجودی سرمایه کشور، براساس آمارهای جمع آوری شده به قیمت های ثابت سال 83 نشان می دهد که بیشترین نرخ رشد موجودی سرمایه مربوط به دهه 50 است. در این دهه نرخ رشد مرکب موجودی سرمایه کشور معادل 12.5 درصد در سال بوده است. البته این رشد بیشتر متاثر از افزایش موجودی سرمایه در سال های 55 تا 57 است.

از لحاظ مقایسه سال به سال نیز بخش های نفت و گاز به همراه ارتباطات، بیشترین رشد موجودی سرمایه را تجربه کرده اند. از سوی دیگر در دهه 60 پایین ترین نرخ رشد مرکب موجودی سرمایه در سال های مورد بررسی بوده ایم که در این زمینه می توان آثار جنگ تحمیلی و از هم گسستگی فضای اقتصاد را در این دوران مشاهده کرد.

اما مقایسه رشد موجودی سرمایه در سال های مختلف می تواند گویای عملکرد این شاخص اقتصاد کلان در کشور باشد. پیش بینی می شود که با بهبود شرایط سیاسی، کاهش تحریم ها و چشم انداز مثبت ترمیم محیط کسب و کار، کشور با افزایش سرمایه گذاری مواجه شود و تا پایان سال 94 سرمایه ایران به رقم 8 تریلیون و 290 میلیارد ریال برسد.

دهه ها

میانگین نرخ رشد مرکب موجودی سرمایه

50

12.5

60

1.5

70

2.5

80

4.8



بیشترین موجودی سرمایه کشور / کمترین موجودی سرمایه کشور

سال

رقم

سال

رقم

59

3.027.262

53

1.490.454

68

3.588.509

60

3.126.699

79

4.630.609

70

3.720.992

89

7.416.106

80

4.843.668
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
m12-03.jpg

درآمدهای مردم 32 درصد زیاد شد/ کار آزاد بکنید، بیشتر پول در بیاورید
اقتصاد > اقتصاد کلان - بررسی های بانک مرکزی نشان می دهد طی سال گذشته مجموع درآمدهای پولی و غیرپولی مردم 32 درصد افزایش داشته است.


به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين، براين اساس طي سال گذشته ميزان درآمدهاي پولي خالص مردم 28 درصد رشد را تجربه کرده است. در همين دوره زماني درآمد حاصل از فعاليت هاي کشاورزي بيش از 50 درصد رشد داشته است. اين اتفاق هم در شرايطي رخ مي دهد که طي سال هاي گذشته بخش کشاورزي به دليل واردات بالا و همچنين اجراي قانون هدفمندي يارانه ها با بحران کاهش ميزان درآمد مواجه بود. اما حداقل گزارش بانک مرکزي نشان مي دهد طي سال 92 کشاورزان به بالاترين ميزان «رشد» درآمد در مقابل گروه هاي کاري مختلف دست پيدا کرده اند.

در همين دوره زماني درآمد از مشاغل آزاد با رشد 37 درصدي مواجه بوده است. براين اساس در ميان گروه هاي شغلي بيشترين ميزاد رشد درآمد به کشاورزان و سپس مشاغل آزاد اختصاص پيدا کرده است. پس از اين دو گروه شغلي کارمندان بخش خصوصي و کارمندان بخش دولتي و عمومي قرار دارند. برهمين اساس طي سال گذشته بيشترين ميزان درآمد به خانوارهاي اختصاص پيدا کرده که سه نفر شاغل داشته اند. براساس گزارش بانک مرکزي اين خانوارها 423096700ريال در سال درآمد داشته اند. در آمد پولي ناخالص اين خانوارها نيز 321362884 ريال بوده است. اما ميزان درآمد براي يک خانوار با بعد 3.47 نفر در سال گذشته 276867379 ريال بوده است. همين خانوار در صورت درآمدش از مزد و حقوق دولتي 26148347 ريال بوده ولي در همين دوره زماني درآمد کارمندان بخش خصوصي با همين بعد خانوار 35448496 ريال بوده است. براين اساس ميزان حقوق و مزد دريافتي کارمندان بخش خصوصي بيشتر از کارمندان بخش دولتي برآورد شده است. اما بيشترين ميزان درآمد به کساني تعلق دارد که در بخش هاي آزاد غيرکشاورزي فعاليت مي کنند. اين خانوارها طي سال 92 51585520 ريال درآمد داشته اند. در آمد حاصل از فروش کالاهاي دست دوم همين خانوارها نيز 9336251 ريال بوده است. اين بررسي ها تاييد مي کند با وجود اينکه مشاغل کشاورزي با رشد درآمد همراه بوده اند ولي بيشترين ميزان درآمد خالص به کساني تعلق گرفته که در بخش مشاغل آزاد کار مي کرده اند.

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید



برای دیدن تصویر روی آن کلیک کنید.

14-10-22-10276.png


برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلید کنید.

14-10-22-1031524.png


3535
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پایان ۱۰ ساعت مذاکرات کارشناسی ایران و ۱+۵ در وین/ بعیدی‌نژاد: بحث‌های انجام‌شده صریح، جدی و مفید بود
رئیس هیأت کارشناسی ایران با ۱+۵ پس از ۱۰ ساعت مذاکرات دیروز و امروز در وین گفت: بحث کارشناسی درباره برخی موارد اختلافی خیلی صریح و جدی بود و به اذعان همه اعضا، بحث‌های انجام‌شده برای اخذ تصمیمات سیاسی مفید بود.


13930605000486_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار سیاست خارجیخبرگزاری فارس، مذاکرات کارشناسی ایران با اعضای ١+٥ که از صبح دیروز (چهارشنبه) به ریاست حمید بعید‌ی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان و استفان کلمنت دستیار ارشد کاترین اشتون در شهر وین آغاز شده بود، ظهر امروز -پنجشنبه- پایان یافت.

این مذاکرات 2 روزه مجموعا ١٠ ساعت به طول انجامید.

حمید بعیدی‌نژاد پس از پایان این مذاکرات به خبرنگار فارس گفت که بحث کارشناسی درباره برخی موارد اختلافی خیلی صریح و جدی بود و به اذعان همه اعضا، بحث‌های انجام شده برای اخذ تصمیمات سیاسی مفید بود.

وی عنوان کرد کهگزارش جلسه به مسولان عالی ارسال می‌شود.

در نشست سه جانبه ظریف، کری و اشتون که چهارشنبه هفته گذشته 23 مهر ماه به مدت حدود شش ساعت و نیم در شهر وین برگزار شد، طرفین توافق کردند که نشست کارشناسی ایران و 1+5 ظرف یک تا دو هفته آینده برای بررسی راه‌های حل اختلافات برگزار شود. وزرای خارجه ایران، آمریکا و اشتون همچنین توافق کردند که ظرف سه تا چهار هفته بعد از این دیدار، بار دیگر بر سر یک میز به گفت‌وگو بنشینند.

هشتمین دور مذاکرات جامع هسته‌ای نیز پنجشنبه هفته گذشته 24 مهر ماه به ریاست ظریف و اشتون و با حضور هیأت‌های مذاکره کننده ایران و گروه 1+5 در شهر وین برگزار شد.

انتهای پیام

- f
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

نایب رئیس کمیسیون بین‌الملل سنای روسیه:
اتحادیه اروپا در فکر لغو تحریم‌ها علیه روسیه است/ ناتو متوجه شده به تنهایی قادر به مواجهه با داعش نیست
به عقیده مقام شورای فدراسیون (سنای) روسیه، اتحادیه اروپا اکنون دیگر بهانه‌ای برای ادامه تحریم‌ها علیه مسکو نداشته و در عین حال غرب برای مبارزه با گروه «داعش» در عراق و سوریه، به کمک کشوری مانند روسیه نیاز دارد.


13930730000805_PhotoA.jpg

به گزارش گروه بین المللخبرگزاری فارسبه نقل از روزنامه «ایزوستیا» چاپ مسکو، اداره سیاست خارجی اتحادیه اروپا ظرف یک ماه آینده به ارزیابی تحقق طرح صلح اوکراین در زمینه حل و فصل بحران داخلی در این کشور و حتی امکان لغو تحریم‌ها علیه روسیه خواهد پرداخت. این مسئله‌ای است که «مایا کاسیانچین» سخنگوی کاترین اشتون، مسئول اصلی سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده است.

طبق گفته های وی، اکنون کاملا واضح است که اوضاع بستگی به ارزیابی روند تحقق طرح صلح و اجرای آتش بس در شرق اوکراین خواهد داشت، حتی این امکان وجود دارد که تحریم‌ها علیه روسیه بطور کامل و یا بخشی از آنها متوقف گردد، البته همه چیز به روند اوضاع در اوکراین بستگی خواهد داشت.

البته به عقیده کارشناس مسائل سیاسی و رئیس سابق اداره روابط فرهنگی و بین المللی دفتر ریاست جمهوری روسیه «مودست کولروف» نباید زیاد به چنین اظهاراتی هم اطمینان داشت.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار ایزوستیا گفت: «به چنین اظهاراتی هم نمی‌توان زیاد اطمینان داشت، برای اینکه سومین بسته تحریم‌ها علیه روسیه دقیقا بعد از امضای توافقنامه مربوط به آتش بس در مینسک به تصویب اتحادیه اروپا رسید. مقامات بروکسل غالبا چنین سخنانی می‌گویند. البته در حال حاضر نقض کننده **** آتش بس مقامات کی‌یف هستند و به همین دلیل اتحادیه اروپا باید اظهاراتش را خطاب به دولت اوکراین و نه روسیه انجام ده».

به عقیده این کارشناس، از سوی دیگر این اظهارات گویای آن است که علیرغم گزارشات روشن ناظرین سازمان امنیت و همکاری اروپا در خصوص نقض مکرر آتش بس از سوی نیروهای دولتی، مقامات اتحادیه اروپا باز مسئول نقض شدن **** آتش بس را روسیه معرفی می‌کنند.

کولروف می گوید: «اگر بخواهیم واقعیت را بگوییم این اظهارات مقامات بروکسل دروغ محض بوده و هیچ هدفی را به دنبال ندارد، جز اینکه مقامات کی‌یف را به ادامه سناریوی نظامی و اجرای عملیات نظامی در شرق اوکراین تشویق کند».

این در حالی است که «آندری کلیموف» نائب رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه با این نظریه موافق نیست.

وی به خبرنگار این روزنامه گفته است: «اکنون تبادل اسرا در حال اجراست، آتش بس با وجود موارد نقض، از شدت درگیری‌ها کاسته است و سازمان امنیت و همکاری اروپا تنها تیراندازی‌های مکرر نیروهای دولتی به مواضع نیروهای استقلال طلب را ثبت کرده و دلایل زیادی هم یافت شده که سقوط هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی هم به همین دلیل سقوط کرده است که علت اصلی اعمال تحریم‌ها علیه روسیه هم این موضوع بوده است. اکنون آنها بهانه‌ای برای ادامه تحریم‌ها ندارند و مباحثات برای بررسی مجدد این اقدام از هم اکنون آغاز شده است. ضمن اینکه اتحادیه تجار اروپایی در روسیه که شامل 600 شرکت بزرگ از کشورهای مختلف اروپایی می‌شود، انتقادات شدیدی از سیاست رهبران کشورهای خود داشته و خواستار لغو تحریم‌ها علیه مسکو شده است.».

کلیموف عامل مهم دیگری را نیز برای تمایل اتحادیه اروپا برای لغو تحریمها علیه روسیه موثر دانسته و آن اوضاع در سوریه و عراق است. به عقیده وی، ناتو در شرایط کنونی به متحد قوی مانند روسیه به منظور حل و فصل اوضاع در منطقه خاورمیانه نیاز دارد.

این کارشاس می گوید: «اتحادیه اروپا برای مدت زیادی چشمان خود را به روی اوضاع عراق و تکرار همه روزه عملیات تروریستی در این کشور جنگ زده بسته بود، هرچند روسیه و برخی کشورهای دیگر در این مورد به آنها هشدار داده بودند. تا زمانی که در این کشور شروع به سر بریدن اتباع آمریکایی و انگلیسی نکرده بودند، کشورهای اروپایی براحتی عراق را فراموش کرده بودند. ولی اکنون همه این رویدادها که همه از آنها اطلاع داریم در عراق رخ داده و اروپایی‌ها نهایتا متوجه شدند که ناتو به تنهایی قادر نیست از عهده حل و فصل این مشکل برآید».

وی افزود: «آنها شروع به ایجاد یک ائتلاف گسترده نمودند. آنها به خوبی می‌دانند که بدون مشارکت کشوری مانند روسیه، آنها در مبارزه با چالش‌های جهان امروز نظیر تروریسم، دزدان دریایی، گسترش تسلیحات کشتار جمعی موفق نخواهند بود. برای موفقیت در این زمینه ها نیاز به مشارکت همه کشورها، از جمله دولت سوریه و ایران است. به همین دلیل اتحادیه اروپا اکنون به روسیه نیاز دارد تا در این راستا با آنها همراه شود».

در همین راستا «ویتالی چورکین» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد نیز شب گذشته در سخنرانی خود در شورای امنیت سازمان ملل یادآور شد که خودداری ائتلاف ضد تروریستی از مشارکت با دولتهای سوریه و ایران، مبارزه با گروه افراطگرای «داعش» را دشوارتر کرده است. چورکین معتقد است که ائتلاف بین المللی از همکاری با مقامات دمشق و تهران که متحدان منطقی در امر مبارزه با تروریسم در منطقه خاورمیانه هستند خودداری کرده، ولی این تناقض ایدئولوژیکی کنار گذاشته می‌شد، عملیات نظامی علیه داعش با موفقیت بیشتری همراه بود.

انتهای پیام/ق

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930730001594#sthash.bWIp19oo.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
انتصاب رییس کل بانک مرکزی، تنها شرط استقلال؟!


مدتی است که بررسی نحوه انتخاب رییس کل بانک مرکزی به عنوان یکی از چالش‌های سالهای اخیر بین دولت و مجلس بار دیگر اما به طور جدی‌تری در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت **** قرار گرفته است؛ پرونده‌ای که گاهی به بهانه مستقل شدن بانک مرکزی و یا کنترل تورم و امثال آن باز و بسته می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، انتصاب رییس کل بانک مرکزی و نحوه اداره آن که اخیرا دوباره اعضای مجمع تشخیص مصلحت **** و افراد مرتبط با موضوع را دور هم جمع کرده تا این بار به تصمیمی قاطع و شفاف برسند موضوع تازه‌ای نیست و در سالهای قبل هم اغلب مورد توافق دولت و مجلس نبوده و ریشه اصلی آن را خلاء قانونی برنامه پنجم توسعه در این رابطه دانسته‌اند.

در حال حاضر رییس کل بانک مرکزی به پیشنهاد رییس جمهوری و تایید مجمع عمومی این بانک و با حکم رییس جمهوری تعیین می‌شود در عین حال که در قانون برنامه پنجم تاکید شده است که رئیس کل بانک مرکزی باید از میان متخصصان مجرب پولی بانکی و اقتصادی با حداقل 10 سال تجربه‌کاری و تحصیلات حداقل کارشناسی ارشد در رشته‌های مرتبط و دارای حسن شهرت انتخاب شود.

در کنار نحوه انتخاب رییس کل بانک مرکزی و اینکه توسط چه کسی منصوب و یا عزل شود مهمترین مساله‌ای که همواره مورد توجه قرار گرفته استقلال بانک مرکزی است که می تواند از دو جنبه قابل توجه باشد؛ اول اینکه آیا تنها نحوه انتخاب رییس کل، بانک مرکزی را از دولت مستقل می کند؟ یا اینکه تنها علت رشد تورم و پایه پولی، مستقل نبودن بانک مرکزی و تحت فشار بودن رییس کل آن از سوی دولت است؟

بسیاری از کارشناسان معتقدند که جهش‌های ارزی و یا رشد تورم در طول سالهای گذشته ناشی از اتخاذ سیاستهای نادرست بانک مرکزی است چراکه با توجه به بودجه وابسته به نفت ایران، در دوره تشدید تحریمها و کاهش درآمدهای نفتی دولت برای تامین کسری بودجه به منابع بانک مرکزی و استقراض از آن روی آورده و با اجبار این بانک به چاپ اسکناس موجبات رشد پایه پولی را فراهم کرده است.

20 رییس کل در 54 سال
از سویی دیگر برخی دیگر نبود ثبات و ماندگاری رییس کل بانک مرکزی در پست خود را به نفع این بانک و اقتصاد نداسته و بر این باورند که با وجود اینکه سیاستهای پولی و مالی خاصه سیاستهای مالی دولت نمی تواند از بانک مرکزی جدا بوده و ناسازگار با آن حرکت کند اما دولت بالاخص رییس آن نباید آنقدر اختیار داشته باشد که هر گاه که سیاستهای بانک مرکزی در جهت خواسته‌های دولت نبود به عزل رییس کل اقدام کند.

این درحالی است که مروری بر تغییر روسای بانک مرکزی نشان می دهد از زمانی که ابراهیم کاشانی در سال 1339 یعنی زمان تشکیل بانک مرکزی به ریاست بانک مرکزی منصوب شد تاکنون که ولی الله سیف در این سمت است حدود 20 نفر بر مسند ریاست بانک مرکزی نشسته و به استثنای تعدادی محدود همواره سالهای حضور این روسا کمتر از پنج سال بوده و اغلب بین یک تا سه سال متغییر بوده است.

براین اساس در بیشترین مورد مهدی سمیعی و محمدحسین عادلی هرکدام پنج سال همچنین محسن نوربخش در یک دوره پنچ ساله و یک دوره 9 ساله رییس کل بانک مرکزی بوده‌اند واین نوسان می تواند نشانی از نفوذ دولتها در سیاست‌های بانک مرکزی و تغییر رییس کل بنابر ترجیح و مصحلت خود باشد که این موضوع از جمله مسایلی است که موجب شده عزل کننده رییس کل بانک مرکزی مورد توجه قرار گیرد.

در عین حال که نگاهی بر نحوه عزل و نصب روسای بانک مرکزی در سایر نقاط دنیا نیز حاکی از آن است که در بسیاری از موارد رییس کل توسط رییس جمهوری انتخاب شده و دوره تصدی مشخصی دارند و در برخی موارد توسط وزیر اقتصاد و گاهی هم از سوی مجلس تعیین می شوند.

حضور دولت در بانک مرکزی
اما بررسی برخی دیگر از مسایل این مورد را گوشزد می کند که استقلال بانک مرکزی از دولت فقط با تغییر در نحوه انتخاب و یا عزل رییس کل محقق نمی شود و به اعتقاد کارشناسان نیازمند ایجاد بسترهای دیگر و تغییرات ساختاری است.

حتی اگر قرار باشد که انتخاب رییس کل از اختیار رییس جمهوری خارج شده تا وابستگی به دولت کمتر شود، نگاهی به ارکان بانک مرکزی نشان می دهد که بازهم ترکیب غالب آنها دولتی است به طوری که در مجمع عمومی بانک مرکزی به عنوان مرجع رسیدگی و تصویب کننده ترازنامه این بانک، تصمیم گیرنده نهایی برای تقسیم سود ویژه بانک و..افرادی همچون رییس جمهوری، وزیر اقتصاد، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزیر صنعت و یک نفر دیگر از وزرا حضور دارند که تماما دولتی است.

همچنین رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، وزیر اقتصاد، وزیر صنعت، دو تن دیگر از وزرا از جمله اعضای شورای پول و اعتبار هستند که وجه دولتی این شورا که اتخاذ کننده سیاستهای کلی بانک مرکزی و نظارت بر امور پولی و بانکی است را نیز حفظ می کند.

درعین حال با انتصاب رییس کل بانک مرکزی توسط دولت و نبود نظارت خارج از آن بر عملکرد وی، پاسخگویی رییس کل تنها در مقابل رییس جمهوری است به طوری که هم اکنون نیز که نمایندگان مجلس با ایجاد مشکل و یا ابهامی در یک حوزه وزیر مربوطه را به مجلس فراخوانده و مورد سوال قرار می‌دهند درباره رییس کل بانک مرکزی چنین اختیاری نداشته و وی در مقابل عملکرد خود به نمایندگان مردم پاسخگو نیست.

انتصاب با رییس جمهوری باشد اما عزل نه
اما در رابطه با اینکه نحوه انتخاب رییس کل بانک مرکزی چگونه بوده و تا چه اندازه بر اقتصاد کشور اثرگذار خواهد بود، احمد حاتمی یزد - کارشناس و مدیر عامل سابق بانکی - به ایسنا توضیح داد.

وی با بیان اینکه باید حکم رییس کل بانک مرکزی از سوی رییس جمهوری صادر شده و رییس کل قدرت اجرایی کافی داشته باشد گفت: اما مهم پروسه تعیین رییس کل بانک مرکزی از سوی رییس جمهوری است. به طوری که اگر انتخاب و عزل وی در اختیار وی باشد استقلال بانک مرکزی را زیر سوال خواهد برد.

حاتمی یزد با تاکید بر اینکه استقلال بانک مرکزی مهمترین فاکتور در انتصاب رییس این بانک است ادامه داد: در دولت قبل این مشکل بود که رییس بانک مرکزی به شدت از سوی دولت تحت فشار قرار داشت و اغلب به دلیل ناهمخوانی تفکر، سیاست و یا پنهان‌کاری خواسته شده از سوی دولت به راحتی تغییر می کرد.

وی با اشاره به کنترل تورم و حفظ ارزش پولی به عنوان مهمترین وظایف بانک مرکزی بیان کرد: تحقق این دو مورد بدون استقلال بانک مرکزی دست یافتنی نیست.

این کارشناس بانکی با اشاره به شکل گیری تورم در سالهای گذشته به دلیل رشد بیش از حد نقدینگی گفت: این درحالی است که رشد نقدینگی در هر مرحله ای باید توسط کارشناسان بانک مرکزی تعیین شود؛ بنابراین در صورتی که با ملاحظات سیاسی و متناسب با نیازهای بودجه دولت مشخص شود تورم‌زا بوده و برای اقتصاد فاجعه بار است. از این رو وقتی که دولت از درآمد خود خرج نکرده و کم می آورد و به بانک مرکزی دیکته می‌کند که پول چاپ کند بر بی انضباطی مالی دامن زده و تورم را افزایش می دهد اما اگر در این موارد رییس کل بتواند در مقابل خواسته دولت بایستند چنین اتفاقاتی در اقتصاد رخ نمی دهد.

انتصاب رییس کل تنها شرط استقلال نیست
وی همچنین نحوه انتخاب رییس بانک مرکزی را تنها شرط استقلال این بانک ندانست و گفت: ازمهمترین این مسایل خارج شدن اختیار عزل وی از حوزه رییس جمهور است.

حاتمی یزد افزود: سیاستهای رییس کل بانک مرکزی باید مستقل از دولت باشد یعنی رییس جمهوری نظر خود را ارائه کند اما تصمیم نهایی و طراحی اصلی در سیاستهای پولی و بانکی از طریق کارشناسان بانک مرکزی انجام شود به عبارتی دیگر استقلال بانک مرکزی از استقلال در طراحی سیاست های پولی کشور بدست می آید.

نمونه‌ای از نحوه انتصاب رییس بانک مرکزی در دنیا
این کارشناس در ادامه با اشاره به روند تعیین رییس کل بانک مرکزی در سایر نقاط دنیا، آمریکا را مورد اشاره قرار داد و افزود: در این کشور بنابر قانون، حکم رییس کل بانک مرکزی از سوی رییس جمهوری صادر می شود اما قادر به عزل وی نیست؛ بنابراین رییس کل بانک مرکزی به دلیل اجرای سیاستهایی که ممکن است خوشایند دولت نباشد برکنار نمی‌شود که البته این مورد با ارتکاب وی به جرم و یا اختلاس متفاوت است.

وی توضیح داد: قبل از صدور حکم رییس جمهوری برای رییس کل بانک مرکزی، کمیته‌ای هفت نفره که برای 14 سال و از سوی مجلس سنا منصوب می شوند، کاندیدای ریاست بانک مرکزی را از بین خود به رییس جمهوری پیشنهاد می دهند که این افراد همگی به تایید مجلس رسیده اند. این در حالی است که در ادامه رییس کل بانک مرکزی باید در دوره‌های مشخص گزارش عملکردی را به دولت و مجلس سنا ارائه کرده و در مورد تصمیمات اتخاذ شده توضیح دهد. براین اساس ضمن داشتن مسئوولیت در مقابل دولت از آن مستقل نیز است چرا که دولت قادر به اعمال فشار بر بانک مرکزی برای اجرای سیاستی نیست.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ابراز اطمینان وزیر اقتصاد ترکیه به بازرگانان ایرانی


وزیر اقتصاد ترکیه در دیدار با سفیر ایران در آنکارا گفت که به گسترش روابط دو کشور اطمینان دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علیرضا بیگدلی، سفیر ایران در آنکارا با نیهات زیبکچی، وزیر اقتصاد ترکیه درباره نگرانی بازرگانان ایرانی گفت‌وگو کرد.

زیبکچی در این دیدار با اشاره مبادلات تجاری میان ایران و ترکیه تاکید کرد: با جدیت دستیابی به هدف 35 میلیارد دلاری را دنبال می‌کنیم و سوء‌تفاهم نمی‌تواند ما را از ادامه این مسیر بازدارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
عکس / عیادت خاتمی از آیت‌الله صانعی


حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی از آیت‌الله العظمی یوسف صانعی عیادت کرد.

به گزارش ایسنا، جماران با اعلام این خبر و انتشار عکسی از این عیادت، نوشت: «در پی بیماری آیت‌الله شیخ یوسف صانعی از مراجع عظام تقلید، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی با حضور در یکی از بیمارستان‌ها از ایشان عیادت و با کسب اطلاع از مراحل درمانی، برای سلامتی ایشان دعا کرد.


آیت‌الله العظمی شیخ یوسف صانعی از مراجع عظام تقلید روز دوشنبه به دلیل خونریزی گوارشی در بیمارستان قائم (عج) رشت بستری شده بود.»

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
یک کارشناس:
رشد اقتصادی 4.6 درصد واقعی است



یک کارشناس اقتصادی گفت: با توجه به این‌که طی سال جاری ارزش افزوده بخش نفت از منفی 34 درصد به حدود صفر درصد و بخش صنعت نیز از منفی 12 درصد، رشد مثبتی را تجربه کرد، رشد اقتصادی 4.6 درصد واقعی است.

وحید شقاقی - عضو هیات علمی دانشگاه علوم اقتصادی - در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: با توجه به این‌که طی سال‌های 88 تا 92 به تدریج صادرات نفت از 2.5 میلیون به یک میلیون بشکه در روز کاهش یافت دچار رشد اقتصادی منفی 5.8 درصد شدیم.

وی افزود: در آن دوره ارزش افزوده بخش‌های نفت و صنعت به ترتیب منفی 34 درصد و منفی 12 درصد شد، دلیل کاهش ارزش افزوده صنعت هم وابستگی این بخش به بخش نفت از یک طرف و کاهش تولید برخی از بخش‌های صنعتی نظیر صنعت خودروسازی به خاطر تحریم‌ها بود. لذا می‌توان گفت طی آن دوره اقتصاد ما کوچک‌تر شد.

این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که بهبود فضای مذاکرات هسته‌یی در دولت یازدهم به حفظ ثبات صادرات نفت (یک میلیون بشکه) انجامید گفت: این یعنی ارزش افزوده این بخش از منفی 34 به صفر رسید و بهبود یافت. مشکلات بخش صنعت و پتروشیمی هم تا حدودی برطرف شد. یعنی آن 12 درصد منفی به رشد مثبت رسید. بخش کشاورزی هم در بدترین حالت شرایط بهتری را تجربه کرد لذا به راحتی می‌توان نتیجه گرفت که رشد اقتصادی 4.6 درصد بدیهی و واقع‌بینانه است.

شقاقی تصریح کرد: می‌توان گفت رشد اقتصادی 4.6 درصد نه خوشحال کننده است و نه ناراحت کننده چراکه این شرایط باید در فصول بعدی سال جاری نیز تداوم یابد تا بتوان گفت اقتصاد کشور از رکود خارج شده است.

وی، اجرای سیاست‌های خروج از رکود را وابسته به دیپلماسی سیاست خارجی دانست و گفت: کاهش تورم و رشد 4.6 درصد مدیون عملکرد دولت در رایزنی‌های سیاسی با 1+5 است اما هنوز در حوزه عملکرد تیم اقتصادی دولت شاهد تحول چشمگیری نبوده‌ایم. تحول زمانی اتفاق می‌افتد که فضای سرمایه‌گذاری در کشور فراهم شده و به افزایش صادرات نفتی و غیرنفتی، رونق تولید، اشتغال و بهبود فضای کسب و کار بینجامد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
دیدار دریادار سیاری با وزیر دفاع چین



وزیر دفاع چین در دیدار با فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران در پکن از علاقمندی چین برای گسترش همکاری‌های نظامی با ایران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری شینهوا، چانگ وان گوان وزیر دفاع چین با حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در این دیدار گفت: همکاری‌های خوبی در زمینه دیدارهای دوجانبه، آموزش پرسنل و دیگر حوزه‌ها میان دو کشور در سال‌های اخیر انجام گرفته است. تبادلات انجام شده میان دو ناو بسیار مفید و سودمند بوده است.

به نقل از خبرگزاری شینهوا سیاری نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت روابط با چین آمادگی ایران را برای گسترش تبادلات دوجانبه در راستای همکاری‌های نظامی به خصوص همکاری‌های ناوی اعلام کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
شرمن: آمریکا امیدوار به دستیابی توافق هسته‌ای با ایران است



وندی شرمن با ابراز امیدواری به دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران، گفت: اگر در مذاکرات به توافق دست نیابیم گزینه‌های جایگزین آن کاملا طاقت فرسا خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) و به نقل از خبرگزاری ریانووستی، وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در واشنگتن درباره روند مذاکرات هسته‌ای، گفت: ما امیدواریم که رهبران تهران توافق به برداشتن گام‌های لازم کنند تا به جهان این ضمانت را بدهند که برنامه هسته‌ای به طور کامل صلح‌آمیز است و در مقابل انزوای اقتصادی و دیپلماتیک ایران به پایان برسد و زندگی مردم این کشور توسعه یابد.

وی ادامه داد: آمریکا هیچ‌گونه توافق بد و یا حتی توافق نیمه بد را به جای شکست در مذاکرات قبول نمی‌کند.

شرمن گفت که نمی‌تواند نتایج مذاکرات را پیش‌بینی کند.

به نوشته سایت شبکه خبری بلومبرگ شرمن اضافه کرد: هیچ سوال و شکی وجود ندارد که اگر مذاکرات به شکست بیانجامد تنش‌ها افزایش می‌یابد که این برای هیچ یک از طرف‌ها خوب نیست.

به گزارش ایسنا، ایران و گروه 1+5 تا 3 آذر (24 نوامبر) حدود یک ماه زمان برای دستیابی به توافق جامع هسته‌ای دارند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
«تایتانیک» در راه‌آهن ایران


شبیه کشتی تایتانیک است با مسافرانی هیجان‌زده که نخستین سفرشان را با «قطار» به ایران تجربه می‌کنند؛ قطاری که به دو بخش پولدارتر و ارزان‌تر تقسیم شده است.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، قطار اکسپرس عقاب طلایی دانوب با 102 مسافر، پنجشنبه (اول آبان ماه) به ایران وارد شد و نخستین توقف را در ایستگاه زنجان داشت. مسافران قطار حدود پنج ساعت در این شهر توقف داشتند و تنها موفق شدند «گنبد سلطانیه»، بزرگترین گنبد آجری جهان را آن هم در تاریکی شب ببینند.

قطار عقاب طلایی با چهار ساعت تاخیر از ترکیه خارج شد و برای همین توقف کوتاهی را در نخستین مقصدش در ایران داشت. قطار، شب گذشته زنجان را به قصد یزد، بزرگترین شهر خشتی جهان ترک کرد.

عقاب طلایی یکی از صاحبان قطارهای لوکس در جهان است که به تازگی ایران را به فهرست مقاصد گردشگری خود اضافه کرده، سفر با این قطار به ایران برخلاف آنچه تاکنون اعلام شده بود، هزینه‌ای بین 9 تا 15 هزار دلار را دربرمی‌گیرد.

پیش از این در خبرهای متعددی اعلام شده بود، هزینه سفر با قطار لوکس عقاب طلایی به ایران هزینه‌ای بین 14 تا 32 هزار دلار است؛ اما «تیم لیتر»، رییس شرکت قطار عقاب طلایی می‌گوید: هزینه‌ای که تاکنون تصور می‌شد برای ایران باشد، مربوط به مسیر روسیه با قطارهای لوکس دیگری است. هزینه‌ی دو هفته سفر به ایران با این قطار نهایت تا 15 هزار دلار است که سعی می شود این قیمت ثابت نگه داشته شود.

این قطار لوکس اروپایی دارای 13 واگن به ظرفیت 67 مسافر است که 35 خدمه آن‌ را در این سفر همراهی می‌کنند. واگن‌های این قطار با چوب‌های گران قیمت و به سبک دهه 50 میلادی طراحی شده است. قطار دو رستوران و یک بار دارد که فضای داخل برخی کوپه‌ها، رستوران‌ها و سالن جلساتش کاملا متفاوت است با آنچه در قطارهای داخل ایران دیده می شود. برخی کوپه‌های این قطار که در واگن ویژه با قیمت 15 هزار دلار برای هر نفر است، مجهز به سرویس بهداشتی و حمام اختصاصی است.

البته نمای داخلی قطار اکسپرس دانوب با برخی تصاویری که تاکنون از آن منتشر شده، متفاوت است. بیشتر این تصاویر حاکی از ورود یک قطار لوکس و پر زرق و برق به ایران بود که به قطار لوکس عقاب طلایی در مسیر روسیه مربوط می شود. با این حال عقاب طلایی دانوب جزو قطارهای لوکس دنیا به شمار می‌آید که به گفته‌ی رییس این شرکت، سفر با قطارهای آن جزو سفرهای گران ریلی است.


قطار گردشگری بین المللی در زنجان
سرعت این قطار گردشگری معمولا 70 کیلومتر بر ساعت است که گاه تا 100 کیلومتر بر ساعت هم رسیده است. صندلی‌های داخل کوپه‌ها که به طور معمول دو نفره است، در طراحی متفاوتی از سایر قطارها، روبروی پنجره‌ها تعبیه شده تا مسافران به راحتی از پنجره بزرگ این قطار گردشگری مناظر بیرون را تماشا کنند. این پنجره‌های بزرگ بدون مانعی برای دید، در سراسر قطار حتا در راهروها دیده می‌شود.

نخستین مسافران عقاب طلایی از 9 ملیت، به ترتیب تعدادی که به ایران سفر کرده‌اند، استرالیایی، امریکایی، انگلیسی، هلندی، آلمانی، فرانسوی، مکزیکی، ایسلندی و دانمارکی هستند.

عقاب طلایی که حدود یک هفته پیش سفرش را از مجارستان آغاز کرد، بدون هیچ معطلی از مرز ایران گذر کرد، این موضوع باعث شگفتی برخی مسافران شد، به طوری که برخی از آن ها بلافاصله پس از پیاده شدن از قطار به این موضوع اشاره و قدردانی می کردند.

ابراهیم پورفرج مسوول اجرای این پروژه در ایران هم به این نکته اشاره می کند و می گوید: گذرنامه های تمام مسافران در کمترین زمانی که تصور می‌شد، کنترل شد. قطار بدون هیچ معطلی از مرز رازی گذر کرد.

به گفته ی او، هر یک از مسافران این قطار برای ایران حدود 2 هزار دلار درآمد ایجاد می‌کنند. این یعنی هر قطار با 67 مسافر بدون احتساب 35 خدمه‌اش، درآمدی در حدود 134 هزار دلار عاید می کند. عقاب طلایی تا سال 2015 میلادی 11 برنامه سفر خواهد داشت.

تیم لیتر، مدیر انگلیسی شرکت عقاب طلایی می‌گوید: بلیت‌های این قطار تا سال 2015 فروخته شده است. عقاب طلایی تا پایان سال 2014 دو سفر و در سال 2015 نیز 9 سفر دیگر به ایران دارد.

این قطار در ایران فعلا در دو مسیر متفاوت با عنوان «جواهرات پارسی» حرکت می‌کند؛ مسیر نخست شهرهای زنجان، یزد، شیراز، اصفهان و تهران است. در مسیر بعدی، مشهد و کرمان هم اضافه می شود.


قطار گردشگری بین المللی در زنجان
لیتر برای تغییر مسیر و توقف در ایستگاه های دیگر ایران تمایل نشان می‌دهد، چرا که معتقد است، راه آهن ایران ظرفیت زیادی دارد که باید از آن استفاده شود.

او درباره‌ی نگرانی‌ها که پیش از راه افتادن این قطار در مورد نبود امنیت در ایران و البته دیگر کشورهای در مسیر، همچون ترکیه، ابراز شده بود، اظهار می‌کند: من قبلا برای آشنایی با ایران به این کشور سفر کرده بودم، خیلی احساس آرامش و امنیت داشتم و هیچ مشکلی را از این نظر مشاهده نکردم.

رییس این شرکت خصوصی اروپایی ادامه می‌دهد: «داعش» مساله امروز جهان است و احساس ناامنی نسبت به آن برای همه است و فقط ارتباط به ایران ندارد.

مسافران این قطار اروپایی درباره تبلیغات منفی که علیه ایران شده، نگرانی ندارند. این پرسش از آن‌ها معمولا با پاسخی یکسان مواجه می‌شود؛ «ایران کشوری زیبا و امن با آثار تاریخی فراوان است.»

کریستینا پرستون، دستیار جوان تور در این قطار می‌گوید: پیش از آمدن به ایران مطالعات زیادی داشتم، ایران کشوری جذاب با آثار تاریخی فراوان یا همان «جواهرات پارسی» است که ما در این سفر قرار است آن‌ها را ببینیم.

او هیچ اهمیتی به تبلیغات منفی درباره ایران نمی‌دهد و بیان می‌کند: اصلا احساس نگرانی درباره این مساله ندارم، چون ایران را کشور امن و زیبا می دانم، این احساس مشترک من و خانواده‌ام است، چرا که آن‌ها هم در این سفر همراهم هستند.


قطار گردشگری بین المللی در زنجان
رنج سنی مسافران این قطار از 50 تا 88 سال است که شاید خدمه قطار جزو جوان‌ترین مسافران آن باشند.

لیتر، رییس شرکت عقاب طلایی درباره این موضوع می‌گوید: این یک قطار گران است، جوان‌ترها برای سفر با آن باید زمان و پول کافی داشته باشند، برای همین بیشتر مسافران آن سن بالایی دارند و جزو افراد بازنشسته هستند که وقت بیشتری برای سفر با قطار می‌توانند بگذارند.

عقاب طلایی پس از حدود یک هفته با گذر از شهرهای یزد، شیراز و اصفهان به تهران می‌رسد، قطار به انتظار 60 مسافر دیگر در راه آهن تهران می ماند و مسافران قبلی با هواپیما ایران را ترک می کنند.

اقامت مسافران در طول این سفر همواره داخل قطار خواهد بود. به گفته‌ی پورفرج، رییس شرکت گردشگری پاسارگاد که ورود این قطار را به ایران هماهنگ کرده، با وجود آشپزهای اروپایی که همراه این قطار به ایران آمده‌اند، سعی شده در توقف‌های شهری، استفاده از خوراک ایرانی در برنامه قرار گیرد تا آنها سفر کاملی را در ایران تجربه کنند.

انتهای پیام

تهیه گزارش: سمیه حسنلو - خبرنگار ایسنا


قطار گردشگری بین المللی در زنجان
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

مدیرعامل رجاء در برنامه امروز مناظره خبر داد
خرید واگن‌‌های نو مسافری از یکی از شرکت‌های بزرگ سازنده دنیا/ با این نرخ‌ها زیان می‌دهیم
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجاء گفت: در حال رایزنی و مذاکرات هستیم تا از یکی از شرکت‌های خوب سازنده دنیا واگن خریداری کنیم اما قطعاً نرخ بلیت آن بیشتر از نرخ‌های فعلی است.


13921103000421_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارس، در ادامه برنامه امروز مناظره، مدیر عامل رجاء اظهار داشت: واگذاری شرکت حمل‌ و نقل ریلی رجاء در سال 88 شتابزده بود که مشکلات آن در حال رفع است.

سید حسن موسوی‌نژاد ادامه داد: متأسفانه در حال حاضر واگن‌های قطار به دلار خریداری می‌شود، کمترین قیمت یک واگن ارزان، یک میلیون یورو است که با نرخ‌های بلیت جاری بازگشت سرمایه برای بخش خصوصی امکانپذیر نیست.

وی اظهار داشت: در حال حاضر متوسط سن ناوگان رجاء 31 سال و متوسط سن کل ناوگان 28 سال است و حتی واگن‌های 50 ساله در ناوگان داریم.

مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجاء اظهار داشت: در حال رایزنی و مذاکرات هستیم تا از یکی از شرکت‌های خوب دنیا واگن خریداری کنیم اما قطعاً نرخ بلیت آن بیشتر از نرخ بلیت واگن‌های فعلی است.

موسوی‌نژاد افزود: شرکت‌های ریلی بابت تورم سالانه، هر سال افزایش قیمت سنواتی حدود 25 تا 30 درصد دارد که در سال گذشته این افزایش قیمت در ابتدای سال اعمال نشد.

وی اظهار داشت: 28 آذر ماه 92 بود که افزایش قیمت سنواتی در نرخ‌های بلیت اعمال شد که حدود 19 درصد رشد قیمت بلیت داشتیم.

مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی رجاء بیان کرد: این در حالی است که تنها یک چهارم سال باقی مانده بود و تأثیر این افزایش قیمت در هزینه شرکت‌ها کم بود.

موسوی‌نژاد ادامه داد: 11 مهر ماه امسال نیز به طور میانگین 21 درصد افزایش قیمت داشتیم و تعدیل‌هایی در نرخ‌ها رخ داد تا زیان شرکت‌ها کمتر شود اما باز این افزایش قیمت در مهر ماه رخ داد در حالی که اغلب مسافران ما در نیمه اول سال جابه‌جا می‌شوند.

انتهای پیام/

- f
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
جفقلی حبیبی در گفت‌و‌گو با ایسنا:
اصلاح‌طلبان تشکل‌های سیاسی جدید ایجاد نکنند


یک عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با اشاره به وضعیت امنیتی منطقه و نیاز کشور به وحدت اظهار کرد: اصولگرایان و اصلاح‌طلبان ابتدا در جناح‌های خود وحدت را به وجود آورند و سپس به دنبال ایجاد وحدت ملی باشند.

نجفقلی حبیبی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تحلیل خود از برگزاری همایش وحدت اصولگرایان اظهار کرد: در هشت سال گذشته مدیریت کشور بر عهده اصولگرایان بود و آنها امکانات مناسبی از جمله درآمد نفتی و آرامش نسبی در کشور را در اختیار داشتند با این وجود خود اصولگرایان از عملکرد خود رضایت چندانی ندارند.

وی در ادامه افزود:‌ اصولگرا کسی است که به اصول وفادار باشد و مهمترین اصول ما هم اسلام و عدالت است اما در هشت سال گذشته عدالت، توزیع ثروت و امکانات قربانی شده و سیاست گذاری اصولگرایان در حوزه اقتصاد ناکارآمد بوده است. اکنون برای جوانان اصولگرا این سوال مطرح است که وقتی اصولگرایان قدرت را به دست گرفتند چه بلایی سر اصول آمد؟

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین با اشاره به اینکه از هم پاشیدگی مدیریت کشور به دلیل عملکرد مدیران اصولگرا بود، خاطرنشان کرد: اکنون به دلیل عملکرد گذشته اصولگرایان، بین آنها تفرقه ایجاد شده است. اکنون آنان در همایش‌های خود باید سعی کنند تا اشتباهات گذشته را جبران و به سمت وحدت حرکت کنند. من از اینکه اصولگرایان به سمت وحدت حرکت کنند خوشحالم زیرا از کم شدن تفرقه جامعه بهره خواهد برد. اصولگرایان در هشت سال گذشته فرصت های طلایی داشتند که از دست دادند و اکنون باید به فکر جبران آن باشند.

حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اصولگرایان پس از انتخابات ریاست جمهوری متوجه جایگاه خود در جامعه و میزان اقبال مردم به آنها شده‌اند، خاطرنشان کرد: بسیار مشکل است که بزرگان اصولگرا بتوانند تفرقه بدنه اصولگرایی را از بین ببرند زیرا جامعتین نیز در زمان انتخابات ریاست جمهوری نتوانست اصولگرایان را در کنار هم جمع کند. از سویی پایداری‌ها تندرو بوده و بسیار منسجم و متمرکز هستند در حالی که اصولگرایان نسبت به پایداری‌ها پراکنده‌تر هستند. در واقع جریان احمدی‌نژاد و پایداری‌ها عامل تفرقه اصولگراها بودند و آنها باید بسیار تلاش کنند که این تفرقه را از میان ببرند.

دبیر کل سابق انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها همچنین در تحلیل از فعالیت اصلاح طلبان گفت: اصلاح طلبان نیز به این نتیجه رسیده‌اند که شکست‌های آنان به خاطر تفرقه بوده و پیروزی نسبی آن‌ها در انتخابات ریاست جمهوری به دلیل وحدت بوده است. آنها نیز برای حفظ انسجام تلاش کنند. البته ممکن است برخی جریان ها تلاش کنند وحدت اصلاح طلبان را از بین ببرند اما مجموعه طیف های اصلاح طلبی و بزرگان اصلاح‌طلب باید تلاش کنند که وحدت آنها حفظ شود.

وی با بیان اینکه جریان های خارج از اردوگاه اصلاح طلبی تلاش می‌کند که درمیان اصلاح‌طلبان انشقاق ایجاد کنند، افزود:‌ اصلاح طلبان باید هوشیار بوده و به جای ایجاد تشکل های جدید به شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بپیوندند و در آنجا نظرات خود را بیان کنند. ایجاد سازمان های جدید در مقطع کنونی فقط زمینه را برای فعالیت عده ای در جهت ایجاد انشقاق در میان اصلاح طلبان فراهم می‌کند.

حبیبی در پایان با تاکید بر اینکه اصلاح طلبان باید از ایجاد گروه‌های جدید پرهیز کنند، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی کشور به وحدت ملی بسیار نیاز دارد و اصلاح طلبان و اصولگرایان باید در این مقطع به یکدیگر نزدیک شوند و برای ایجاد وحدت ملی تلاش کنند زیرا در غیر این صورت با توجه به وضعیت امنیتی منطقه ممکن است کشور دچار مشکل شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
هاشمی رفسنجانی از آیت‌الله صانعی عیادت کرد



آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** از آیت‌الله صانعی عیادت کرد.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در پی بستری شدن آیت‌الله یوسف صانعی در یکی از بیمارستان‌های تهران، صبح امروز رئیس مجمع تشخیص مصلحت **** با حضور در بیمارستان از ایشان عیادت کرد.

در این ملاقات، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ضمن سلام و احوالپرسی، از نزدیک در جریان مداوای آیت‌الله صانعی قرار گرفت و از درگاه خداوند برای ایشان آرزوی تندرستی و سلامت کامل کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

معاون مسافری راه‌آهن در برنامه مناظره اعلام کرد
‌درخواست شرکت‌ها برای دریافت 35میلیارد تومان یارانه قطار‌های محلی/ ساخت 44نمازخانه از محل هزینه ایستگاهی
معاون مسافری راه‌آهن از درخواست شرکت‌ها برای دریافت 35میلیارد تومان یارانه قطار‌های محلی خبر داد و گفت: از محل درآمد حاصل از هزینه ایستگاهی، تا پایان دولت 44 نمازخانه ساخته می‌شود.


13930125000165_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارس، در ادامه برنامه امروز مناظره معاون مسافری راه‌آهن اظهار داشت: در حال حاضر 30 تا 50 درصد بلیت‌های قطار از طریق فروش اینترنتی به مردم عرضه می‌شود.

راشدی ‌افزود: آژانس‌های مسافرتی زمانی که بابت بلیت‌های قطار پول نقد دریافت می‌کنند یک هفته مهلت دارند تا آن پول را به حساب شرکت‌ها واریز کنند.

معاون مسافری راه‌آهن افزود: همچنین آیین‌نامه چارتر و بلیت گروهی چند ماهی است که تصویب شده است و آژانس‌ها با شرکت‌های مالک در این باره به تفاهم رسیده‌اند.

وی با انتقاد از واگذاری شتابزده شرکت حمل‌ونقل ریلی رجاء بیان کرد: در دولت قبل شبانه تصمیم گرفتند رجاء را واگذار کنند که نه مدیرعامل راه‌آهن خبر داشت و نه مدیرعامل رجاء.

معاون مسافری راه‌آهن افزود: در حال حاضر سیاست راه‌آهن حمایت از قطارهای محلی است؛ قطارهای محلی زیان‌ده است و راه‌آهن سعی می‌کند حداقل هزینه دیزل آن را پرداخت کند.

راشدی اظهار داشت: 7 میلیون مسافر قطارهای محلی داریم که راه‌آهن بابت دیزل از این قطارها هزینه‌ای دریافت نمی‌کند.

وی افزود: به تازگی شرکت‌های ریلی که در قطارهای محلی زیان می‌دهند درخواست دریافت 35 میلیارد تومان یارانه داشتند.

راشدی با بیان اینکه نرخ بلیت‌های قطارهای حومه‌ای و محلی از سال گذشته افزایش نیافته است اظهار داشت: در بخش مسافری 50 درصد بابت دیزل یارانه پرداخت می‌شود ضمن آنکه حق دسترسی دریافت نمی‌شود اما در مسیرهای بلند مسافری بخش خصوصی باید هزینه بهره‌برداری را پرداخت کند.

وی افزود: بابت خدمات ایستگاهی رقم بسیار کمی از مسافران دریافت می‌شود که در این راستا امسال برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا خدمات ایستگاهی را افزایش دهیم.

معاون مسافری راه‌اهن افزود: در همین راستا در 7 ایستگاه محور خراسان مطالعات انجام شده تا خدمات ایستگاهی ارتقا یابد.

راشدی گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا پایان دولت یازدهم 44 نمازخانه در ایستگاه‌های قطار احداث کنیم ضمن آنکه امسال 22 نمازخانه احداث شده است.

وی همچنین گفت: امسال افزایش قیمت بلیت قطار فقط درصد پایینی در مرداد ماه بابت خدمات ایستگاهی و حدود 21 درصد در 11 مهر ماه بابت افزایش سنواتی بود و اردیبهشت ماه امسال هیچ افزایش قیمت نداشتیم.

* مدیرعامل رجاء از 10 سال پیش یک واگن وارد ناوگان نشده است

در ادامه این برنامه مدیر عامل رجاء بیان کرد: متأسفانه فاصله تقاضا و ظرفیت ناوگان ریلی زیاد است و حتی بلیت برخی از قطارها در دقایق اول پیش‌فروش به اتمام می‌رسد و مردم نمی‌توانند با مراجعه به آژانس‌ها و یا از طریق اینترنت حتی در دقایق اول نیز بلیت تهیه کنند.

موسوی‌نژاد توضیح داد: راه‌حل این مشکل افزایش ظرفیت قطارها و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها است.

وی افزود: متأسفانه به دلیل عدم سوددهی سیستم ریلی از 10 سال پیش تاکنون یک دستگاه واگن خریداری نشده است در حالی که باید در این بخش سرمایه‌گذاری افزایش یابد تا سطح سرویس ارتقا یابد.

انتهای پیام/

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930802000634#sthash.UAickkSn.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
اولین قرارداد ایران با بوئینگ پس از ۳۵ سال اجرایی شد
پس از حدود 35 سال از قطع روابط ایران با آمریکا در سال 1358، شرکت بوئینگ اسنادی مرتبط با هواپیما را به ارزش ۱۲ هزار دلار به ایران فروخت.


13930116000113_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌المللخبرگزاری فارسبه نقل ازان بی سی نیوز، شرکت بوئینگ اعلام کرد: در راستای کمک به ایران برای افزایش ایمنی خدمات هوایی خود، اسنادی مرتبط با ناوبری و دیگر مشخصات فنی هواپیماهای خود را به ارزش 12 هزار دلار به شرکت ایران ایر فروخته است.

این شرکت اعلام کرده است که این محموله شامل قطعات یدکی هواپیما نبوده است.

در ماه آوریل سال جاری دو شرکت هواپیماسازی بزرگ بوئینگ و جنرال الکتریک اعلام کردند که مجوز لازم را از سوی دولت ایالات متحده برای صادرات قطعات یدکی هواپیما به ایران دریافت کرده‌اند.

انتهای پیام/ب

- f
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

در برنامه مناظره مطرح شد
مدیرعامل رجاء: ارزان‌ترین قطار‌های دنیا را داریم/ سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه: این دولت نتوانست راه‌آهن را مدیریت خوب کند
مدیرعامل رجاء در برنامه مناظره بلیت قطار گفت: ارزان‌ترین قطار‌های دنیا را داریم؛ همچنین سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه نیز گفت: این دولت نتوانست راه‌آهن را خوب مدیریت کند.


13930613000159_PhotoA.jpg

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارس، برنامه امروز مناظره با موضوع افزایش کیفیت قطار‌ها و نرخ بلیت، امروز آغاز شد.

در ابتدای این برنامه عبدالکریم حسین‌زاده‌ اظهار داشت: اهمیت سیستم ریلی بر همگان آشکار است؛ با توجه به ظرفیت‌های سیستم ریلی در توسعه پایدار و دسترسی آسان و ارزان به این سیستم و جلوگیری از تولید آلاینده‌های زیست محیطی باید سیستم ریلی توسعه یابد.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: متأسفانه تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها اغلب بدون حضور مردم انجام می‌شود.

وی افزود: حال که نرخ‌های بلیت‌های قطار افزایش یافته است باید دید چه میزان رضایتمندی حاصل شده است.

وی با بیان اینکه مردم از نرخ‌ها و کیفیت‌ها قطارها ناراضی هستند، گفت: هزینه خدمات ریلی نباید سنگین باشد.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس بیان کرد: با توجه به عمر ناوگان، سرویس و عدم انتخاب خدمات توسط مردم افزایش قیمت‌ها توجیه منطقی ندارد.

حسین‌زاده بر همسان‌سازی تعرفه‌ها با فرمول‌های جهانی تأکید کرد.

در ادامه این برنامه سیدمحمد راشدی، معاون مسافری راه‌آهن، گفت: شبکه ریلی کشور به خصوص در خطوط اصلی از سال 1307 تا 1317 شمسی احداث شد که شامل خطوط تهران - شمال و تهران - جنوب بود.

وی ادامه داد: این خطوط در سال 1335 بازسازی شد و پس از آن در یک نوبت بهسازی روی آن انجام شده و هیچ بازسازی انجام نشده است.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه سفرهای ریلی امن‌ترین سفرها و انتخاب مردم است، گفت: در دولت گذشته ساخت هزار کیلومتر خط آهن محقق نشد و تنها سالانه 300 کیلومتر ریل احداث شد.

راشدی افزود: در حال حاضر تنها دو مسیر دو خطه تهران - مشهد و بافق - بندرعباس داریم.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: در حال حاضر افزایش نرخ‌های بلیت قطار متناسب با افزایش تورم بوده است.

در ادامه این برنامه غلامرضا کاتب، سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، اظهار داشت: پس از افزایش نرخ‌های بلیت قطار مردم هیچ کیفیتی دریافت نکردند.

وی گفت: در همین استان سمنان در سال گذشته سه حادثه ناگوار ریلی رخ داد؛ مردم انتظار افزایش سرعت قطار به 200 یا 300 کیلومتر ندارند، اما انتظار دارند همین قطارهای موجود خوب اداره شود.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه این دولت نتوانسته است، راه‌آهن را مثل قبل خوب اداره کند، اظهار داشت: در قانون بودجه امسال رقمی که به سیستم ریلی اختصاص یافت، در 35 سال اخیر بی‌سابقه بود؛ 35 میلیارد دلار در قالب فاینانس در اختیار بخش خصوصی و عمومی قرار دادیم، تا دولت سرمایه‌گذار کسب کند همچنین از محل بند «ق» نیز اعتباراتی به سیستم ریلی اختصاص یافت.

در ادامه این برنامه سیدحسن موسوی‌نژاد، مدیر عامل شرکت حمل‌ونقل ریلی رجاء، اظهار داشت: متوسط سن ناوگان ریلی حدود 28 سال است.

وی ادامه داد: شرکت حمل‌ونقل رجاء که توسط دولت به بخش خصوصی واگذار شد، در زمان دولتی بودن سالانه 25 تا 75 میلیارد تومان از اعتبارات عمومی یارانه می‌گرفت همچنین 35 تا 200 میلیارد تومان برای بخش مسافری هزینه می‌شد که مجموع این اعتبارات به قیمت امروز 300 تا 400 میلیارد تومان است که دریافت نمی‌شود.

موسوی‌نژاد اظهار داشت: در مقایسه قیمت بلیط قطارهای معمولی با سرعت زیر 140 کیلومتر در 23 کشور، ایران بعد از هندوستان ارزان‌ترین قطارهای دنیا را دارد.

مدیرعامل رجاء افزود: در بخش مسافری دولت بابت دسترسی به شبکه ریلی رقمی دریافت نمی‌کند و از لکوموتیو‌های ارزان استفاده می‌کند اما باید بخشی از این هزینه‌های سیر قطارها توسط مسافر و بخشی از زیان شرکت‌ها تأمین شود، یعنی سرمایه شرکت‌ها صرف هزینه‌ جاری می‌شود.

انتهای پیام/ب

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930802000610#sthash.GrlRYsxa.dpuf
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

رئیس اتاق ایران و روسیه در گفت‌وگو با فارس:
اختصاص بانک روسی - ایرانی برای انتقال پول صادرکنندگان ایرانی به روسیه/ امسال ۳۰ میلیون تن محصول کشاورزی صادر می‌کنیم
رئیس اتاق ایران و روسیه گفت‌: امسال ۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی صادر می‌کنیم، بانک روسی - ایرانی برای انتقال پول صادرکنندگان از روسیه به ایران در نظر گرفته شد.


13930529000731_PhotoA.jpg

اسدالله عسگراولادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادیخبرگزاری فارسدر پاسخ به اینکه بالاخره نحوه مبادله کالا بین ایران و روسیه بر اساس روبل و ریال خواهد بود یا دلار، گفت: از آن جایی که بررسی‌های بانک مرکزی ایران و روسیه باید به نتیجه برسد و این موضوع که مبادلات بر اساس روبل و ریال باشد،تا کنون انجام نشده، در این صورت باید هر سه ماه یکبار واریزها انجام شود.

وی با اظهار امیدواری از اینکه این مسئله محقق شود، اظهار داشت: مبادله بر مبنای دلار با روس‌ها کار سختی است، چرا که اگر دلار را به ازای کالا در بازار روسیه تحویل بگیریم، آوردنش به ایران مشکل است، چرا که حساب مادر دلار در نیویورک واقع است و به دلیل تحریم‌های بانکی صادرکننده باید دلار را به دبی یا یک کشور ثالث منتقل کرده و با یکسری هزینه از طریق صرافی ریالش را در تهران تحویل بگیرد که عملی شدنش هزینه‌بر است.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی ایران همچنین از هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت کشورمان با یک بانک روسی-ایرانی در روسیه خبر داد و گفت: بنا بر اعلام آقای خسروتاج معاون وزیر، صادر کننده می‌تواند به این بانک در روسیه مراجعه کرده دلارش را واریز کند و معادل ریالی آن را به نرخ ارز آزاد روز در ایران توسط صرافی‌های معتبر تعیین‌شده دریافت نماید که اگر این کار اجرایی شود، نیز بسیاری از مشکلات را حل می‌کند.

عسگراولادی در پاسخ به اینکه با توجه به کم آبی کشور و خشکسالی چقدر امکان صادرات محصولات آب‌بر کشاورزی را به روسیه داریم، گفت: کمربند خشکسالی مربوط به نیمه میانی و جنوبی کشور است و شمال کشور که مرکبات تولید می‌شود، از این امر مستثنی است، تا جایی که در برخی شهرهای شمالی میزان بارندگی بالای 400 میلی‌متر در سال است و تولید محصولات کشاورزی در خطه شمالی کشور پایین نیامده است.

وی با ذکر مثالی از افزایش صادرات برخی محصولات کشاورزی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال محصول پسته ما که در استان کرمان و خراسان تولید می‌شود، امسال 40 درصد افزایش داشته و 250 هزار تن پسته تاکنون تولید کرده‌‌ایم و پیش‌بینی می‌کنیم 30 میلیون تن محصولات کشاورزی صادر خواهد شد.

عسگر اولادی با تأکید بر اینکه بسیاری از موانع صادراتی باید برداشته شود، گفت: به جای آنکه حرف بزنیم، باید به فکر راهکار عملیاتی باشیم، نه اینکه سه ماه است که فقط می‌گوییم پیش‌نویس‌ها آماده شده و می‌خواهیم پروتکل تدوین کنیم.

رئیس اتاق ایران و روسیه همچنین از صادرات 25 هزار تن پسته در شهریور و مهرماه خبر داد و گفت: 250 میلیون دلار پسته در این دو ماه به بیش از 40 کشور از جمله کشورهای عربی، روسیه، چین، تایوان، ژاپن،‌استرالیا، افریقا و حتی کشورهای اروپایی که به دلیل تحریم‌ها بداخلاقی‌هایی دارند، صادر کرده‌ایم.

انتهای پیام/ب

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930802000228#sthash.dOhi0kWr.dpuf
 
بالا