• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار مربوط به تحصیل و دانشگاه

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]در نامه‌ای سرگشاده به نمایندگان مجلس اعلام شد:
[/h]

[h=1]حمایت 2400 استاد دانشگاه از دکتر میلی‌منفرد وزیر پیشنهادی علوم

[/h]







حدود 2400 تن از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های سراسر کشور در نامه ای به نمایندگان مردم در خانه ملت، از وزیر پیشنهادی دولت تدبیر و امید برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حمایت کردند.
به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، در نامه دانشگاهیان خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی آمده است:‌ « رأی اعتماد نمایندگان مجلس به کابینۀ دولت یازدهم پشتوانه قانونی و مردمی آن بشمار می‌رود. در پاسداشت دستآورد حماسۀ بزرگ سیاسی در انتخابات اخیر و با توجه به مشی اعتدال و تدبیر دولت جدید، امید و انتظار جامعه حضور وزرایی مؤمن، وفادادر به آرمان‌های انقلاب اسلامی و در عین حال معتدل، مدبر، قانون گرا، با تجربه و متخصص و دارای وجاهت و مقبولیت در حیطۀ فعالیت خود در کابینه است. استادان دانشگاه های کشور پس از حضور پرشور خود در انتخابات اخیر و با توجه به کاستی ها و معضلات عدیده وضع موجود با نظرسنجی‌ها و رایزنی‌های فراوانی که از بیش از 55 دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی در سطح کشور داشته اند نظرات و دغدغه های خود را به رئیس جمهور جدید بیان نموده‌اند. با توجه به فرا رسیدن موعد رأی اعتماد نمایندگان مجلس به نامزدهای مختلف در کابینه از جمله وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری، وظیفۀ خود می‌دانیم نظرات و دغدغه‌های خود و نیز پشتیبانی از نامزد این وزارتخانه، دکتر میلی منفرد استاد برجسته و ممتاز کشور را به شرح ذیل به استحضار جنابعالی برسانیم.
• ایجاد فضای آرام در دانشگاه‌ها برای رشد علم، پژوهش و فنآوری، خلاقیت و نشاط در جهت توسعه پایدار و همه جانبه کشور
• بازگشت به قانون مداری و همراستایی با اسناد چشم انداز، نقشه جامع علمی کشور ، برنامۀ پنجم توسعه و سایر مصوبات مجلس شورای اسلامی
• احیای کرامت و حفظ حرمت و ارتقاء شأن اعضای هیئت علمی
• انتخاب مدیران شایسته، صالح، عالم و با مراتب علمی معتبر و دارای مقبولیت در بین اعضای هیئت علمی، کارمندان و دانشجویان
• احترام به جایگاه هیأت های امنای دانشگاه ها براساس قوانین مصوب و عدم دخالت در امور آنها
• ایجاد فضای فرهنگی مناسب در دانشگاه ها با توجه به نهادهای درونی آنها و پرهیز از سیاسی‌گری‌های افراطی و قطبی کردن فضای آموزش عالی
• مدیریت صحیح هزینه ها و ارائه راهکارهای مناسب برای کاهش هزینه های اضافی و افزایش بودجه های تحقیقاتی، تجهیز آزمایشگاهها و ابزار مورد نیاز دانشگاه ها و تعامل با مراکز معتبر علمی دنیا و رفع مشکلات در این خصوص
• حل معضل مهاجرت اساتید و دانش آموختگان به خارج از کشور
لذا با توجه به موارد فوق الذکر فردی باید در رأس مدیریت مجموعه آموزش عالی قرار گیرد که نه تنها به چنین نظراتی معتقد باشد بلکه توانایی، تجربه و صلاحیت آن را نیز دارا بوده و از مقبولیت کافی در بین اعضای هیأت علمی برخوردار باشد. از این لحاظ دکتر میلی منفرد استاد تمام دانشکده برق دانشگاه امیرکبیر دارای چنین مشخصاتی می باشند. ایشان در اکثر رده های دانشگاهی و وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری و دانشگاه از دوران دفاع مقدس تا کنون همواره خدمت کرده اند و فردی اخلاق مدار، آرام، با هوش، معتدل، علمی و فارغ از گرایش های افراطی سیاسی هستند. امیدواریم که به فضل و عنایت الهی و دوراندیشی و تدبیر نمایندگان مجلس فصل جدیدی از موفقیت، پیشرفت و توسعه متوازن در حوزه آموزش عالی را شاهد باشیم.»
برای مشاهده بخش اول اسامی اینجا کلیک کنید.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] حمایت جمعی از اساتید دانشگاه پیام نور سراسر کشور از میلی‌منفرد

[/h]




جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور سراسر کشور در نامه‌ای به رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی حمایت خود را از وزیر پیشنهادی علوم اعلام کردند.

به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، در این نامه آمده است: «از آن جا که دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در رشد و توسعه عرصه‌های مختلف جامعه نقش بی‌بدیل دارند لازم است با ایجاد فضای علمی در دانشگاه‌ها، برنامه‌ریزی‌های لازم برای رشد آموزش، پژوهش، علم و فناوری، خلاقیت و نوآوری در جهت توسعه همه جانبه کشور انجام شود. با توجه به مشی اعتدال و تدبیر دولت جدید، حضور وزیری شایسته، معتدل، مدبر، قانون‌گرا، با تجربه و متخصص، با مراتب علمی معتبر و دارای مقبولیت در بین اعضای هیات‌علمی در راس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یکی از اولین و اساسی‌ترین گام‌ها در تحقق این خواسته‌ها می‌باشد.
دکتر جعفر میلی‌منفرد با سوابق ارزشمند و تاثیرگذار در سطوح مختلف وزارت علوم، تحقیات و فناوری و دانشگاه، از جمله تصدی معاونت امور جنگ، معاونت آموزشی و دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سرپرستی دانشگاه تفرش، معاونت دانشجویی، معاونت فناوری، معاونت طرح و توسعه و سرپرستی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، و نیز تصدی ریاست سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران تجربه‌ای گرانسنگ در آموزش عالی کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارند و قادرند با توجه به اصول انقلاب اسلامی، قانون اساسی و با بهره‌مندی از رهنمودهای مقام معظم ***** و با استفاده از تفکر و خرد جمعی متخصصان و اندیشمندان شایسته، با مشی خردمندانه و اعتدال‌گرایانه در راهبری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نیز دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور نقش اساسی ایفا نمایند.
این اعضای هیات علمی از کمیسیون آموزش عالی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کردند که از دکتر جعفر میلی منفرد برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حماینت کنند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
معاون اسبق وزارت علوم:


میلی‌منفرد به خوبی می‌تواند وزارت علوم را مدیریت کند









یک استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران با ابراز امیدواری بر رای اعتماد قاطبه نمایندگان مجلس به دکتر میلی‌منفرد وزیر پیشنهادی علوم دولت یازدهم، گفت: میلی منفرد با سوابق اجرایی که دارد نشان داده است که می‌تواند به خوبی وزارت علوم را مدیریت و مطالبات مقام معظم ***** از دانشگاه‌ها را محقق کند.

به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، دکتر سید محمد علی توکل کوثری معاون اسبق وزارت علوم با بیان اینکه انتخاب روحانی برای وزارت علوم، مصداق انتخاب یک فرد متعهد و متخصص است، افزود: من دکتر منفرد را به عنوان فردی مسلمان، متعهد به دین و اخلاق می دانم که همزمان تخصص و سابقه دانشگاهی هم دارد و همه مسوولیت‌ها را در سطوح مختلف در طول سابقه فعالیتش تجربه کرده است.

وی با اشاره به سوابق اجرایی میلی منفرد در وزرات علوم ،ادامه داد: دکتر میلی منفر فردی تازه وارد در حوزه آموزش عالی و وزارت علوم نیست و در دوره حضورش در وزرات علوم هم علاوه بر قائم‌مقامی و ریاست سازمان پژوهش‌ها، معاونت دانشجویی را به عهده داشته است که از حساس‌ترین معاونت‌های وزرات علوم است و نشان داده است که به خوبی می‌تواند این مسوولیت را مدیریت کند.

وی با اشاره به خواسته‌ها و مطالبات مقام معظم ***** از دانشگاه‌ها، اظهارکرد: دانشگاه و دانشجو باید فعال باشد و در عرصه‌های مختلف حضور و مشارکت داشته باشد، مسوولیت‌ها و سوابق دکتر منفرد نشان می‌دهد که او این ظرفیت را دارد که این روحیه و فعالیت‌ها را به دانشگاه‌ها برگرداند و تقویت کند.

رییس مدرسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی با بیان اینکه دکتر میلی منفرد، فردی صبور، آرام، مودب، پرکار و بی‌ادعا است، تصریح کرد: به اعتقاد بنده دکتر منفرد در بین سایر گزینه‌های مطرح برای پست وزرات علوم، شخصیت بارزی دارد و اگر بتواند در این جایگاه قرار گیرد می‌توان انتظار شرایط بهتری در وزارت علوم و دانشگاه‌ها را داشت.

عضو شورای اجرایی و دبیر کمیسیون ملی یونسکو در پاریس، با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در توسعه کشورها، گفت: آینده کشورها به دانشگاه متصل است، اگر دانشگاه‌ها دچار مشکل شوند، این به ضرر تمام کشور خواهد بود و متاسفانه باید بگویم که برخی دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر شرایط مناسبی نداشتند.

توکل درمورد اولویت‌های وزارت علوم در دولت یازدهم، گفت: بازسازی فضای اجتماعی، فرهنگی دانشگاه‌ها و حاکم شدن مدیریت علمی و تامین حداقل‌های لازم برای حرکت در جهت توسعه کشور باید مورد توجه قرار بگیرد تا بتوانیم به موازات توسعه علمی کشور به توسعه سایر بخش‌ها نیز بپردازیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] دام دانشگاه‌های غیرمجاز برای دانشجویان خارجی

[/h]




برای دانشجویانی که برای تحصیل در دانشگاه‌های خارجی تلاش می‌کنند مهمترین مرحله، انتخاب یک دانشگاه قانونی و معتبر است.

به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشجویان باید در هنگام انتخاب یک دانشگاه خارجی بسیار هوشیار باشند چرا که ورود به یک دانشگاه خوب می‌تواند تضمین‌کننده موفقیت آنها در آینده باشد اما در صورت خطا در انتخاب یک دانشگاه مناسب، آینده شغلی آنها به خطر می‌افتد.

تا دهه 90 میلادی، فعالیت دانشگاه‌های غیرمجاز باکیفیت آموزشی پایین و ارائه‌دهنده مدارک غیرمعتبر محدود به مناطق جغرافیایی در محدوده آنها می‌شد اما ورود اینترنت سبب تسهیل در «تجارت آموزشی» شده و راه را برای ورود آسان و سریع سودجویان به قلمرو آموزش باز کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی ردیف، این دانشگاه‌های غیرمجاز شروع به ارائه انواع و اقسام مدارک علمی اعم از دکترای رشته‌های علمی،‌ انسانی، تجارت، حقوق و حتی پزشکی کردند. مشتریان اصلی این دانشگاه‌ها نیز مهاجران غیرقانونی هستند که می‌خواهند با کمترین هزینه به تحصیل و زندگی در خارج از وطن خود بپردازند. این دانشگاه‌ها همچنین مورد توجه دانشجویانی هستند که به دنبال راهی سریع و آسان برای رفتن به خارج هستند.

در نتیجه مدارک علمی جعلی و تقلبی حاصل از این دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی غیرمعتبر به هزاران متقاضی کمک کرده که برای اخذ ویزای دانشجویی اقدام نمایند ولی در عوض برای انجام مشاغل غیرقانونی در این کشورها باقی بمانند.

صاحبان این تجارت سیاه نیز موفق به اخاذی سالانه بیش از 700 میلیون دلار از دانشجویان جویای کار و خانواده‌های آنها شده‌اند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
حوزه و دانشگاه
[FONT=BNazanin_Mehr]مروری بر برنامه پیشنهادی میلی منفرد برای وزارت علوم/ اظهارنظر درباره دانشگاه احمدی نژاد
برنامه دکتر جعفر میلی‌منفرد وزیر پیشنهادی علوم که به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است، دارای بخش های متعددی است که در آن به حوزه های علم و فناوری، اعضای هیات علمی دانشگاهها، دانشجویان، سند چشم انداز و غیره پرداخته است.

[/FONT]

به گزارش خبرنگار مهر، در این برنامه در بخش باورها و ارزشهای کلیدی آمده است: دانشگاه‌ها دارای هویتی انسان ساز، ارزشمند و خدامحور هستند و بر این باورم که دانشگاهیان، آموزش، پژوهش و نوآوری همچنین مدیریت در هر سطحی را خدمت، عبادت و افتخار می‌دانند و کار خود را به گونه‌ای سامان می‌دهند که از رشد و تعالی جامعۀ علمی با گرامیداشت کرامت و رشد انسانی دانشگاهیان پاسداری شود.
میلی منفرد در ادامه این برنامه آورده است: باور دارم که دانشگاهیان با آرمانی مشترک، همواره منافع ملی را از منافع دانشگاه و منافع دانشگاه را از منافع خود برتر می‌دانند. هر کنش مدیریتی خرد یا کلان در وزارت علوم و دانشگاه‌ها باید با سیاست‌های رسمی ****، قوانین و مقررات و اعتدالگرایی هماهنگ باشد و نباید شأن، جایگاه و استقلال علمی دانشگاه و دانشگاهیان را به هیچ بهایی مخدوش سازد.
در این برنامه به اعتلای اخلاق و معنویت اسلامی و فرهنگ دینی، پایه تولید علم و دانش سودمند و استفاده درست از آن است تاکید شده که دانشگاه‌ها با پرهیز از آفت سیاست زدگی، افزون بر گسترش آموزشهای تخصصی، باید به گسترش اخلاق، معنویت و آزاداندیشی در دانشگاه و جامعه برای تربیت انسانهای فرهیخته و شایسته و دارای دانش پیشرفته و توان کارآفرینی، خلاقیت و نوآوری بپردازند و به‌ویژه، اخلاق حرفه ای را به شکل برنامه‌ریزی و سازماندهی شده آموزش دهند تا برونداد **** آموزش عالی، پژوهش و فناوری، افزون بر پیشبرد بهره وری و شکوفایی علمی؛ جامعه دانش بنیان، عدالت محور و برخوردار از انسانهای پاک، آگاه، اندیشمند و ماهر باشد.
تاکید بر رشد و توانمندسازی کشور در علم و فناوری و معنویت از سوی دانشگاه‌ها، بازآفرینی و توسعه **** آموزشی کشور، روزآمدی متون، محتوا و برنامه‌های آموزشی و درسی دانشگاه‌ها از دیگر نکات این برنامه است.
در این برنامه چشم‌انداز وزارت علوم و دانشگاه‌ها در افق 1396 تعریف شده است که نقش و سازوکارهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای دستیابی به هدف هایی که دارد، بازآفرینی می‌شوند. دستاورد این بازآفرینی، وزارتی کنشیار، مشتری‌مدار، نتیجه‌مدار، آینده‌نگر، مشارکت‌جو، غیرمتمرکز، پاسخگو، کارا، اثربخش، انعطاف‌پذیر، توان‌افزا، اعتمادآفرین و چابک خواهد بود.
در چشم انداز ترسیم شده تربیت انسانهای فرهیخته و شایسته و دارای دانش پیشرفته و توان کارآفرینی با کاربست دانش روز، هدف است و دانشگاه‌ها در پیشبرد کارآمدی کشور، دفاع از مرزهای اعتقادی ، وحدت و امنیت ملی و صیانت از فرهنگ و هویت ملی و اسلامی در برابر تهاجم فکری و فرهنگی با برنامه‌ریزی و پشتیبانی، برجسته تر و آشکارتر حرکت می کنند.
پس از چشم انداز ترسیم شده، دیدگاه‌ها و برنامه‌های کلیدی در بخش های متعددی از جمله سیاستگذاری و مدیریت، دانشگاه‌ها، استادان، آموزش و پژوهش، توسعۀ علم و فناوری، فناوریهای نو، دانشگاه و جامعه، همکاری و هماهنگی، مشارکت دانشگاهیان، نوآوری و آزاداندیشی، پشتیبانی، کیفیت و ارزیابی، کارآفرینی و اشتغال، اطلاعات و ارتباطات علمی، سنجش و پذیرش دانشجو ، دانشجویان و دانش‌آموختگان، ایثارگران و استعدادهای درخشان بیان شده است.
مروری بر بخش سیاستگذاری و مدیریت: کار مدیران با مشارکت دانشگاهیان و نهادهای بیطرف مانند انجمنهای علمی نظارت می‌شود. جایگاه زنان در مدیریت وزارت علوم و دانشگاه‌ها با احترام به نقش آنان در خانواده، ارتقا و بهبود خواهد یافت. در برنامه کوتاه‌مدت بازنگری در آیین‌نامه‌های کلیدی مانند آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی با همکاری هیات های امنا دانشگاه ها، بازنگری در نهادهای سیاستگذار زیرمجموعه وزارت علوم با هدف افزایش کارایی و اثربخشی.
مروری بر بخش دانشگاه‌ها : کاهش تمرکز در اداره امور دانشگاه‌ها، تلاش برای رفع تبعیض ها میان پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها، همکاری بخش غیردولتی و مردمی و دانشگاه‌های معتبر خارجی در توسعه علم و فناوری با برگزاری دوره‌های مشترک و توسعۀ دانشگاه‌های غیردولتی و شعبه‌های دانشگاه‌های خارجی با نگهداشت کیفیت، مشارکت استادان و دانشگاه‌ها در توسعۀ علمی در جهان و گسترش مرزهای دانش.
مروری بر بخش استادان: برنامه‌ریزی و تخصیص منابع کافی برای توسعه و بالندگی و روزآمدی استادان با مشارکت آنان، افزایش شمار استادان، فراهم شدن زمینه بهبود هرم استادان، رساندن نسبت کل دانشجو به هیأت علمی تمام‌وقت در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی عالی غیردولتی تا پایان سال 96 به حداکثر 40 و در دانشگاه پیام نور به حداکثر 250، همکاری استادان بازنشسته با دانشگاه‌ها، بهبود منزلت و معیشت استادان
مروری بر بخش آموزش و پژوهش: برنامه‌ریزی و مشارکت دانشگاه‌ها در تحول برنامه‌های درسی، روشهای تدریس، روشهای راهنمایی و مشاوره و شیوه‌های یاددهی و یادگیری.
مروری بر بخش توسعۀ علم و فناوری: سیاست وزارت علوم بهره‌گیری از آخرین دستاوردهای علمی در گسترش دانشگاه‌ها و از سویی به گسترش تحصیلات تکمیلی برای تولید علم سودمند و دانش نوین در کشور، رونق میان‌رشته‌ها و علوم و فناوریهای نوین، گسترش دانشگاه‌ها بر پایه آینده‌نگری و نیازسنجی، آموزش بر پایه پژوهش و فناوری، تأمین نیازهای علمی و فناورانه کشور. مشارکت در دستیابی به جایگاه علمی و فناوری در منطقه و تثبیت آن تا پایان برنامۀ پنجم توسعه. توسعۀ علوم پایه و پژوهش‌های بنیادی در کنار توسعۀ علوم انسانی و اجتماعی،
مروری بر بخش فناوریهای نو : استفاده بهینه از ظرفیت قانونی همکاری دستگاه‌های اجرایی با دانشگاه‌ها در آزمایشگاه‌های کاربردی و پیشرفته، رشد تحصیلات تکمیلی به‌ویژه از جنبۀ کیفی، برنامه‌ریزی یکپارچه برای گسترش استانداردها و سازوکارهای تشویقی استادان در راهنمایی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و پژوهش‌های دانشجویان. توسعه فناوری اطلاعات در دانشگاه‌ها.
مروری بر بخش دانشگاه و جامعه: نقش ویژه برای انجمنهای علمی، نخبگان و استعدادهای برتر در تصمیم‌سازی وزارت علوم و دانشگاه‌ها، استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای آگاه‌سازی مردم از پیشرفتهای علم و فناوری، شناخت مشکلات، افزایش مشارکت مردم، پاسخگویی وزرات علوم و دانشگاه‌ها، هر مدیر در هر مرتبه و مقام باید مسئولیت تصمیمها و کارهای خود را بپذیرد. تشویق پژوهش های پاسخگوی نیازهای کشور.
مروری بر بخش همکاری و هماهنگی: همکاری و هماهنگی وزارت علوم با نهادهای آموزشی و پژوهشی دیگر مانند وزارت بهداشت، فرهنگستانها؛ حوزه‌های علمیه؛ و دانشگاه آزاد اسلامی و با نهادهای قانونگذار و سیاستگذار مانند مجلس شورای اسلامی، به‌ویژه کمیسیون آموزش و تحقیقات و مرکز پژوهشها. همکاری، هماهنگی، همراستایی و مشارکت با دستگاه‌های اجرایی دیگر مانند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ وزارت آموزش و پرورش؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت و بنیاد ملی نخبگان. همکاری با شورایعالی عتف و شورایعالی انقلاب فرهنگی دو نهاد سیاستگذار ملی و فرابخشی. گسترش همکاری دانشگاه‌ها با بخشهای صنعتی و خدماتی دولتی و غیردولتی. همکاری با سازمانهای جهانی مرتبط مانند ، یونسکو، آیسسکو و اتحادیۀ جهانی دانشگاه‌ها.
مروری بر بخش مشارکت دانشگاهیان: وزارت علوم در چارچوب قانون، به آسان سازی شکل‌گیری و کار تشکل‌های سیاسی، صنفی و اسلامی در دانشگاه‌ها همت خواهد گماشت و از مشارکت آنها در کار خود، به‌ویژه در نظارت و تصمیمسازی بهره خواهد برد.
مروری بر بخش نوآوری و آزاداندیشی: گسترش کرسی‌های نظریه‌پردازی و نقد و آزاداندیشی، پشتیبانی از آزادی استادان و دانشگاه‌ها در این بخش، نقش ویژه به انجمنهای علمی، برتری در نقش وزارت عتف و دانشگاه‌ها در پیشبرد **** ملی نوآوری.
مروری بر بخش پشتیبانی: اولویت به پژوهش های کاربردی و پایان دادن به پروژه‌های ناتمام عمرانی، کاهش دغدغه‌های خطرپذیری مالی در پژوهش و نوآوری، ارائه گزارش تکلیف قانونی رشد سالانۀ سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی، توسعه **** اطلاعات مالی و دستاوردهای پژوهشی در وزارت علوم، استفاده از ظرفیتهای قانونی برای توسعۀ شعبه‌های خودگردان دانشگاه‌ها، پشتیبانی از توسعۀ دانشگاه‌ها در کشورهای همسایه .
مروری بر بخش کیفیت و ارزیابی: ارائه **** جامع و یکپارچۀ پایش کیفیت توسعۀ علم و فناوری، **** رتبه‌بندی دانشگاه‌ها، حمایت از 10 دانشگاه برتر، بازنگری **** ارزشیابی پیشرفت تحصیلی.
مروری بر بخش کارآفرینی و اشتغال: افزایش اثربخشی بورس ایده و بازار فناوری، استفاده از ظرفیت قانونی گسترش شرکتهای دانش‌بنیان، شرکتهای زایشی، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد، بازنگری شیوۀ کارآموزی و کارورزی دانشجویان، ایجاد و توسعه دانشگاه‌های علمی و کاربردی در بخش خصوصی، همکاری با نهادهای مرتبط برای طراحی و اجرای **** مالکیت معنوی
مروری بر بخش اطلاعات و ارتباطات علمی: پشتیبانی از راه اندازی دانشگاه‌ها، برگزاری آموزشها، انجام طرح‌های پژوهشی، تبادل استاد و دانشجو، پذیرش نمایندگی، پذیرش دانشجوی خارجی، فرصت مطالعاتی و برگزاری و شرکت در همایشهای علمی، بازنگری دریافت مجوز انتشار نشریه‌های علمی از وزارت علوم، افزایش شمار نشریات علمی تا پایان سال 1396، آگاهی از پژوهش‌های پیشین و در حال انجام از یک سو و آگاه سازی دیگران از سوی دیگر با دسترسی روزآمد، آسان و پیوسته، ایجاد نظامی برای تبدیل دستاوردهای علمی و پژوهشی به دانش انباشته و دسترس‌پذیر.
مروری بر بخش سنجش و پذیرش دانشجو : جدایی سنجش از پذیرش، همخوانی میان نیازها و خواست‌های دانشجویان و رشته و دانشگاه محل پذیرش آنها، دسترسی همگانی و عادلانه به آموزش عالی باکیفیت، همکاری با آموزش و پرورش در این زمینه .
مروری بر بخش دانشجویان و دانش‌آموختگان: افزایش صدور مجوز انجمن‌های دانشجویی، اولویت به رفاه دانشجویان، به‌ویژه جانبازان و معلولان و بی‌سرپرستان، افزایش پوشش وامهای دانشجویی، بهبود تغذیه، استانداردسازی خوابگاه‌ها، بهبود سلامت، افزایش پوشش بیمه، کاربست روش‌هایی مانند وقف و مشارکت بخش غیردولتی برای بهبود رفاه دانشجویان، واگذاری هر سال حداقل 20 درصد از خدمات رفاهی دانشجویان به بخش غیردولتی، توسعه برنامه‌های غیردرسی مانند ورزش، تفریح و سرگرمی. بازنگری در ارتباط هرچه بیشتر با دانش‌آموختگان، پشتیبانی مالی از دانشجویان ایرانی خارج از کشور با همکاری وزارت امور خارجه،
مروری بر بخش ایثارگران: بکارگیری ظرفیتهای قانونی برای ادامه تحصیل ایثارگران و به‌کارگیری آنان در دانشگاه‌ها و تامین ظرفیتهای تازهای برای پشتیبانی از رشد علمی آنان.
مروری بر بخش استعدادهای درخشان: جایگاه ویژه برای استعدادهای درخشان در سیاست‌گذاری های وزارت علوم، شناسایی استعداد درخشان به منظور کاهش شتاب مهاجرت نخبگان و بازگشت نخبگان ایرانی خارج از کشور یا استفاده از توان علمی و آمد و شد آنان به کشور.
مروری بر بخش کارکنان : تلاش برای پذیرش و گزینش کارکنان و مدیران اجرایی با هدف شایسته‌سالاری، بازطراحی آیین نامه استخدامی کارکنان غیرهیئت علمی دانشگاه‌ها با کمک هیات های امنا.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر جعفر میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری همچنین در اظهارنظری درباره تاسیس دانشگاه ایرانیان متعلق به محمود احمدی نژاد گفته است که به طور حتم این دانشگاه باید مسیر قانونی خود را در چارچوب مقررات طی کند که در این صورت قطعا از آن حمایت خواهیم کرد.
وی توسعه علمی دانشگاه‌ و مراکز تحقیقاتی سراسر کشور را از مهمترین اولویت های کاری خود خواند و افزود: بدون‌شک تمام سعی خود را انجام خواهم داد تا محیطی آرام و پرنشاط برای توسعه علمی کشور فراهم کنم.

 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] اعتراض به محدودیت تحصیلی جدید ایرانیان در آمریکا

[/h]





سفارت مجازی آمریکا پذیرش دانشجو از ایران را در برخی رشته‌ها مانند نفت و گاز و انرژی هسته‌ای محدود کرد. نفت، گاز طبیعی، انرژی‌ هسته‌ای، دانش و مهندسی هسته‌ای رشته‌هایی که دانشجویان ایرانی نمی‌توانند برای تحصیل در آنها ویزا دریافت کنند که مورد اعتراض بخشی از ایرانیان قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، انصاف نیوز در ادامه نوشت: محدودیت و تحریم آموزشی آمریکا و برخی کشورهای غربی برای دانشجویان ایرانی، در گذشته مورد اعتراض ایرانیان بوده و در واکنش به تشدید این تحریم ها نیز ایرانیان در شبکه های مجازی اعتراض هایی را شکل داده اند.

یک دانشجوی ایرانی در یکی از شبکه‌ی اجتماعی نوشته است: این عدالت آموزشی نیست که در مورد ایرانیان این تبعیض را قایل می‌شوند، مگر دانشگاه‌ها و رشته‌ها هم سیاسی هستند که دانشجویان ایرانی حق نداشته باشند در فلان رشته‌ی علمی تحصیل کند؟

ایرانی دیگری نوشته است: آمریکا که مدعی دموکراسی و مخالف تفتیش عقاید خود را نشان می‌دهد چرا نیت‌خوانی می‌کند و با این ادعا که شاید در زمانی از این دانش‌ها در زمینه‌های خاص استفاده شود، متاسفانه از تحصیل ما جلوگیری می‌شود. اگر نیاز به سوء‌استفاده باشد خب می‌توان از یک آفریقایی یا اروپایی که در آن رشته تحصیل کرده هم سوءاستفاده کرد.

امروز بی.بی.سی گزارش داده است که سایت سفارت مجازی آمریکا با انتشار خبری اعلام کرد: "طبق بند ۵٠١ «مصوبه کاهش تهدید ایران و حقوق بشر سوریه» مورخ ١٠ اوت ٢٠١٢، درخواست صدور روادید برای شهروندان ایران که مایل به ثبت‌نام در نهادهای آموزش عالی (آمریکا) با هدف اشتغال در ایران در بخش‌های نفت، گاز طبیعی، انرژی‌ هسته‌ای، دانش و مهندسی هسته‌ای هستند مورد پذیرش واقع نمی‌شود."

همچنین براساس این گزارش، درخواست ویزای ایرانیانی که برای تحصیل در رشته مدیریت و کامپیوتر تقاضا داده‌اند، اما قصد دارند که از مهارت خود در بخش نفت، گاز طبیعی یا انرژی هسته‌ای استفاده کنند نیز مورد قبول قرار نمی‌گیرد.

تحریم‌های ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه ایران، در طول سال‌های اخیر سخت‌تر شده است. هدف از وضع این تحریم‌ها، وادار کردن دولت ایران به اجرای قطع‌نامه‌های مصوب شورای امنیت علیه برنامه‌های هسته‌ای این کشور است. شورای امنیت سازمان ملل متحد، ضمن وضع برخی تحریم‌های بین‌المللی، از ایران خواسته است بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای خود به خصوص غنی‌سازی اورانیوم را تا جلب اطمینان جامعه بین‌المللی از صلح‌آمیز بودن آنها، متوقف کند.

جمهوری اسلامی ایران بارها بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران تاکید کرده و زمینه‌ی بازرسی‌های بین‌المللی را نیز فراهم کرده اما علی‌رغم تایید گزارش بازرسی‌های سازمان بین‌المللی انرژی اتمی بر صلح‌آمیز بودن و عدم تایید ادعای چند کشور غربی، اما ادعاهای آنان و بهانه‌گیری آنان همچنان ادامه دارد و بر مبنای آن تحریم‌های اقتصادی و حتی آموزشی را روز به روز افزایش می‌دهند.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]عضو هیات علمی دانشگاه شهیدبهشتی:
[/h]
[h=1] کیفیت آموزش‌های علمی در دوره‌های کاردانی ضعیف است

[/h]





عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه کیفیت آموزش‌های علمی در دوره‌های کاردانی بسیار ضعیف است، تاکید کرد: با توجه به اینکه مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی از کار اشباع شده‌اند، باید تمرکز وزارت علوم به دوره‌های علمی و کاربردی باشد.

ده‌زا در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تصریح کرد: در حال حاضر در کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی بیش از 80 درصد از جوانان به دنبال دوره‌های کاردانی می‌روند، اما در کشور ما تمایل به این دوره‌ها به علت بها ندادن دولت به این دسته از شغل‌ها بسیار کم است.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به افزایش بیکاری در بین دانشجویان کشور، تصریح کرد: باید دانشجویان در دانشگاه‌ها علوم را به صورت کاربردی و علمی فرا بگیرند تا بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.

وی گفت: امیدواریم وزیر علوم جدید چالش‌های آموزشی **** را درک و به آنها رسیدگی کند و هدف آن‌ تنها ارتقای سطح علمی کشور باشد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]میلی‌منفرد در گفت‌وگو با ایسنا:[/h]
[h=1] همچنان درخدمت دانشگاهیان و دولت هستم/ بخش مهمی از تصمیم‌ها با رویکردسیاسی گرفته می‌شود

[/h]



وزیر پیشنهادی حسن روحانی برای وزارت علوم که نتوانست از مجلس رای اعتماد بگیرد، با بیان اینکه همچنان در خدمت دانشگاهیان، دانشجویان و دولت یازدهم هستم، تاکید کرد که به دموکراسی، جایگاه مجلس و **** سیاسی معتقد است و لوازم و نتایج آن را قبول دارد.

دکتر جعفر میلی‌منفرد در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ضمن تبریک به اعضای کابینه دولت، با بیان اینکه همچنان پیشبرد امید مردم و تدبیر دولت اعتدال را محترم می‌شمارم، اظهارکرد: پس از این نیز همچنان در خدمت دانشگاهیان، دانشجویان و دولت یازدهم هستم.

وی با اشاره به اقدامات خود در جهت رفع ابهامات درباره سوابقش، تصریح کرد: ‌من آنچه می‌توانستم برای رفع ابهامات انجام دادم، اما متاسفانه در کشور ما بخش مهمی از تصمیم‌ها به جای تصمیم علمی و کارشناسانه با رویکردهای سیاسی گرفته می‌شود که آن را هم در دیدگاهی کلان و بلندمدت باید به رسمیت شناخت.

میلی‌منفرد با بیان این اعتقاد که ما هنوز در مراحل اولیه مردم سالاری هستیم، گفت: طبیعتا تا آنجا که مواضع سیاسی و جناحی از بررسی‌های کارشناسانه،‌ تخصصی و مصالح ملی تفکیک شود، هنوز فاصله داریم.

عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه کار اصلی من تدریس،‌ تحقیق و پژوهش است، اظهارکرد: انشالله از این پس مانند گذشته به کار تدریس ادامه خواهم داد و در خدمت دانشجویان خواهم بود.


به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، جعفر میلی منفرد همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرد: امیدوارم این پس بتوانم در خدمت همین تفکر و خواست و مشی اعتدال گرایانه و اصلاح‌طلبانه در محیط‌های دانشگاهی باشم و تا آنجا که توان دارم دولت تدبیر و امید را در پیگیری و تحقق خواست مردم و دانشگاهیان عزیز کمک کنم.

متن این بیانیه در پی می‌آید:
«بسم الله الرحمن الرحیم
اکنون که با لطف خداوند و رای اعتماد نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، دولت تدبیر و امید تشکیل شده است، وظیفه خود می دانم که آغاز مسئولیت رسمی یکایک وزیران ارجمند را به آنان، ریاست محترم جمهور و مردم شریف ایران صمیمانه تبریک بگویم.
امیدوارم با یاری خداوند تبارک و تعالی دولت توانمند و کارآمد و اعتدال گرای کنونی که در شرایط دشوار و حساسی عهده دار مسئولیت شد، بتواند باری از انبوه مشکلات جامعه را بردارد و امید مردم را در کاهش تنگناهای زندگی و محدودیت های فرهنگی و علمی و اجتماعی و سیاسی آنان تقویت کند. برای همه این برادران عزیز که توفیق آشنایی از نزدیک را با آنان در خلال معرفی به مجلس یافته ام، آرزوی موفقیت دارم.
اگر چه اینجانب به سبب عدم دستیابی به حد نصاب رای نمایندگان محترم مجلس نتوانستم در مسئولیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کنار دولت محترم قرار گیرم، ولیکن مسئولیت مضاعفی احساس میکنم که از این پس می بایست با تمام توان در خدمت به امید مردم و تدبیر دولت جناب آقای دکتر روحانی باشم.
من به دمکراسی و محوریت رای مردم و به جایگاه مجلس در **** تصمیم گیری که به تعبیر امام راحل (ره) در راس امور است عمیقا معتقد هستم و به نتیجه آن احترام می گذارم.
مهمتر از نتیجه این رای در مجلس برای من فرایند شکل گیری تلاشی همه جانبه بود که در خلال معرفی نامزد، طرح برنامه ها و بررسی صلاحیت ها و حتی جلسه نهایی در مجلس بروز یافت. صمیمانه از حسن اعتماد و احساس مسئولیت و مشارکت بی نظیر دانشمندان و اندیشمندان برجسته و همه استادان ارجمند که بی دریغ و با تمام وجود در سراسر کشور به میدان آمدند و همه دانشجویان فعال و متعهدی که به انحای مختلف خود را سهیم در تعیین سرنوشت آینده این وزارت دانستند قدردانی کنم. بدون تردید این امید و اعتماد و تحرک و تلاش استادان و دانشجویان و کارکنان حوزه آموزش عالی و پژوهش کشور که جلوه دیگری از حماسه مشارکت سیاسی مردم در 24 خرداد بود، سرمایه اجتماعی ارزنده ای برای دولت و **** خواهد بود.
از عموم دانشگاهیان کشور صمیمانه میخواهم که با همین امید و اعتماد، تمام توان خود را همچنان در خدمت دولت منتخب ملت بگذارند.
از حسن ظن ریاست مجترم جمهور، معاونت محترم اول و مشاوران و همکاران گرانقدر ایشان و تلاش همه جانبه برای معرفی و کسب رای اعتماد مدیری همسو با خواست دانشگاهیان و دانشجویان عزیز تشکر می کنم.
از نمایندگان عزیز و گرانقدری که به دور از گرایشها و تصمیمات جناحی و سیاسی به برنامه ها و رویکردهای اینجانب اعتماد کردند و با دغدغه های عالمانه و کارشناسانه به دفاع از خواست غالب دانشگاهیان کشور برخاستند سپاسگزاری می کنم.
قدردان همه صاحبنظران و اصحاب رسانه و روزنامه نگاران عزیزی هستم که در این مدت کوتاه همراه و یاوری موثر برای معرفی این تفکر و برنامه هابودند.
امیدوارم این پس نیز بتوانم در خدمت همین تفکر و خواست و مشی اعتدال گرایانه و اصلاح طلبانه در محیط های دانشگاهی باشم و تا آنجا که توان دارم دولت تدبیر و امید را در پیگیری و تحقق خواست مردم و دانشگاهیان عزیز کمک کنم.

و من الله التوفیق و علیه التکلان
جعفر میلی منفرد
26 / 5 / 92»

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]توفیقی سرپرست وزارت علوم شد+ سوابق[/h]
[h=1] تاکید توفیقی بر آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها با شور و نشاط علمی فرهنگی

[/h]





جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد.

دکتر توفیقی با تایید این خبر به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: بنده از سوی رییس‌جمهور محترم به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شده‌ام.

وی در عین حال با اشاره به فرا رسیدن آغاز سال تحصیلی، گفت: کمتر از یک ماه دیگر به آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور باقی مانده است بنابراین در فرصت باقیمانده باید تلاش کرد که سال تحصیلی جدید با شور و نشاط علمی فرهنگی در سراسر کشور آغاز شود.

توفیقی در عین حال درباره سایر برنامه‌ها و اولویت‌های خود اظهار کرد که برنامه‌های خود را طی روزهای آینده اعلام می‌کند.


[h=4]سوابق اجرایی و علمی سرپرست وزارت علوم[/h]
دکتر جعفر توفیقی داریان، زاده 1334 در تهران و استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس است.
وی که از طراحان اصلی لایحه تغییر ساختار وزارت علوم است، دارای مدرک دکترای تخصصی PHD در رشته مهندسی شیمی از دانشگاه پلی‌تکنیک بخارست است.
توفیقی طی سال‌های 1382 تا 1384 با کسب رای اعتماد مجلس، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود و پیش از آن نیز به عنوان معاون آموزشی وزارت علوم و رییس شورای گسترش آموزش عالی فعالیت داشت.
ارائه و ثبت 110 مقاله در مجلات معتبر علمی پژوهشی داخلی و خارجی، ارائه 140 مقاله درکنفرانس‌های ملی و بین المللی ، ثبت شش اختراع درداخل وخارج از کشور، راهنمایی ومشاوره 180 دانشجوی ارشد ودکتری، ‌انجام 15 پروژه پژوهشی صنعتی، ترجمه یک کتاب علمی تخصصی، عضویت در انجمن‌های مختلف علمی مهندسی از جمله انجمن‌های شیمی و بیوتکنولوژی، سردبیری سه مجله علمی پژوهشی، ریاست دانشکده‌های انرژی دانشگاه شریف و مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس برخی دیگر از سوابق علمی دکتر توفیقی است.
تدریس درس سیاستگذاری آموزش عالی در مقطع دکتری دانشگاه‌های تهران و شهید بهشتی طی 8 سال گذشته، مشاور سازمان انرژی اتمی طی 6 سال گذشته برخی دیگر از سوابق وی است.

توفیقی در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 نیز ریاست ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف را عهده‌دار بود.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]استاد دانشگاه امیرکبیر:
[/h]
[h=1] با حضور «توفیقی» می‌توان به ارتقای جامعه دانشگاهی امید داشت

[/h]





عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر و وزیر اسبق ارتباطات با اشاره به سابقه همکاری خود با جعفر توفیقی در دوره کاری وی در وزارت علوم در گذشته، اظهارکرد: انتخاب جعفر توفیقی نه تنها به عنوان سرپرست بلکه برای وزارت علوم نیز انتخاب مناسبی است.

سید احمد معتمدی در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه نمایندگان مجلس باید جدا از معیارهای در نظر گرفته شده، مسئله مقبولیت وزیر را نیز مهم تلقی کنند، گفت: جعفر توفیقی در میان جامعه دانشگاهی از جمله اساتید و دانشجویان از مقبولیت بالایی بهره‌مند هستند، بنابراین امید است توفیقی از سوی رییس جمهور به مجلس معرفی شود.

وی تاکید کرد: اگر توفیقی به عنوان وزیر علوم انتخاب شود، یقین دارم که می‌تواند در چارچوب قانون و سیاست کلی **** که مورد تاکید مقام معظم ***** است، گام‌های خوبی در جهت بهبود اوضاع آموزش‌های کشور بردارد.

معتمدی با اشاره به دغدغه‌های مطرح شده در صحن علنی مجلس درباره جامعه دانشگاهی، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه جعفر توفیقی از نظر علمی دارای بالاترین رتبه است، می‌توان نسبت به پاسخگویی به دغدغه‌ جامعه دانشگاهی امید داشت.

عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر با اشاره به اهمیت استقلال دانشگاه‌ها، تصریح کرد: استقلال دانشگاه‌ها باید در چارچوب قوانین و مقررات کشور و سیاست‌های **** عالی کشور گسترش یابد.

وی افزود: طی سال‌های اخیر دانشگاه‌ها به دبیرستان‌های بزرگ تبدیل و از آن استقلالی که باید داشته باشد، خارج شده است.

معتمدی با اشاره به شیوه اشتباه پذیرش دانشجوی دکتری، تصریح کرد: این مسئله که موجب افزایش تاثیر آزمون برای پذیرش دانشجوی دکتری شده است، از نظر فنی مشکل دارد و جامعه دانشگاهی مخالف این امر است.

وی افزود: اجرای این طرح تنها باعث پذیرش دانشجوی ضعیف‌تر در مقطع دکتری می‌شود، چرا که شناخت متقابل لازم میان استاد و دانشجو وجود ندارد، بنابراین باید قوانین از سوی وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی به دانشگاه‌ها ارائه شود و دانشگاه‌ها بتوانند در چارچوب آن قوانین با استدلال خود فعالیت کنند.

معتمدی با اشاره به محدودیت‌ها و مشکلات دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی، خاطرنشان کرد: دانشجوی دکتری از سال چهارم به بعد باید هزینه زیادی برای تحصیل خود بپردازد که انتظار می‌رود جعفر توفیقی بتواند نسبت به رفع مشکلات این دسته از دانشجویان اقدام کند.

عضو هیات علمی دانشگاه‌ امیرکبیر با بیان اینکه بودجه ابلاغی به دانشگاه‌ها بسیار کم است، خاطرنشان کرد: این کسری بودجه در مسائل تحقیقاتی و پژوهشی به وضوح به چشم می‌خورد که امید است اوضاع مالی دانشگاه‌ها بهبود یابد تا دانشجویان و اساتید با دست بازتری بتوانند به انجام کارهای پژوهشی بپردازند.

معتمدی گفت: باید در دانشگاه‌ها فضایی به نحوی فراهم شود که اساتید و دانشجویان بتوانند در چارچوب قانون ابراز عقیده کنند و فضا به گونه‌ای نباشد که افراد با کوچک‌ترین ابراز نظری برایشان مشکلی رخ دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه‌ امیرکبیر در پایان با ابراز خرسندی از بازگشت جعفر توفیقی به وزارت علوم، اظهار کرد: یقین دارم با حضور افرادی چون دکتر توفیقی اوضاع دانشگاه بسیار بهبود می‌یابد و می‌توان نسبت به ارتقای جامعه دانشگاهی امید داشت.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]یک دانشیار دانشگاه:
[/h]
[h=1] توفیقی چهره‌ای شناخته‌ شده در جمع دانشگاهیان است

[/h]





یک دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی، جعفر توفیقی را چهره‌ای شناخته‌ شده در جمع دانشگاهیان دانست و گفت: وی با مسائل مربوط به حوزه مدیریت آموزش عالی آشنایی خوبی دارد و با توجه به سابقه‌ای که در وزارت علوم داشته است می‌توان به آینده آموزش عالی کشور امیدوار بود.

سید وحید عقیلی در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی»‌ خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به اهمیت بحث شایسته‌سالاری در **** آموزش عالی کشور، تصریح کرد: با توجه به اینکه مدیریت آموزشی در مقایسه با مدیریت حوزه‌های دیگری لطیف‌تر و علمی‌تر است و با دو قشر مهم جامعه دانشجویان و اساتید سر و کار دارد، باید بر اساس اعتدال باشد، بنابراین وزیر علوم باید در انتخاب افراد شایسته برای مدیریت نهادهای آموزشی نهایت دقت را داشته باشد.

عقیلی با بیان اینکه در حال حاضر فعالیت دانشجویان کشور در المپیاد و بقیه مجامع بین‌المللی بسیار چشمگیر و مطلوب است، گفت: متاسفانه سطح کیفی این فعالیت‌ها تنها در دانشگاه‌های مادر در نظرگرفته می‌شود.

یک دانشیار ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهمیت جذب اساتید در دانشگاه، تاکید کرد: باید گزینش قوی‌تری از نظر علمی برای جذب اساتید وجود داشته باشد و **** عالی کشور به سمتی پیش رود که بیشترین میزان جذب را از بین دانشجویان به منظور تکمیل کار و هیات علمی دانشگاه‌ها داشته باشیم.

عقیلی با بیان اینکه در حال حاضر در دانشگاه‌های غیرمادر نسبت استاد به دانشجو در وضعیت بدی سپری می‌شود، به ایسنا گفت: در بسیاری از دانشگاه‌ها استاندارد وزارت علوم برای نسبت استاد به دانشجو رعایت نمی‌شود و متاسفانه علی‌رغم اینکه متقاضی برای جذب به دانشگاه زیاد است اما اساتید به صورت حق‌التدریس است.

وی با ابراز امیدواری از اوضاع آینده آموزش عالی کشور، اظهارکرد: انتظار می‌رود دکتر جعفر توفیقی بتواند نسبت به بهبود اوضاع آموزش عالی کشور کارهای موثری را انجام دهد.

این دانشیار دانشگاه آزاد با ابراز امیدواری از معرفی توفیقی به عنوان وزیرعلوم به مجلس شورای اسلامی، گفت: دکتر توفیقی در صورت معرفی به مجلس برای وزارت علوم شانس بسیار بالایی برای گرفتن رای اعتماد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] استقبال جمعی از دانشگاهیان از بازگشت "توفیقی" به وزارت علوم

[/h]




پس از آنکه جعفر میلی منفرد به عنوان وزیر پیشنهادی علوم در کسب رای اعتماد از مجلس ناموفق بود، جعفر توفیقی روز گذشته کرسی سرپرستی این وزارتخانه را برعهده گرفت، اما با توجه به توصیه مجلس مبنی بر اینکه فردی سرپرست شود که قرار است به عنوان وزیر نیز به مجلس معرفی شود و همچنین گمانه زنی‌ها و پیش‌بینی سرپرست جدید وزارت علوم به نظر می‌رسد که او به عنوان دومین وزیر پیشنهادی روحانی به مجلس معرفی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از اعلام نام «جعفر توفیقی» به عنوان سرپرست وزارت علوم، برخی از دانشگاهیان در تماس و گفت‌و‌گو با ایسنا از انتخاب وی برای این سمت ابراز خوشحالی کرده و با توجه به کارنامه علمی و اجرایی او در دوران وزارت علوم، توفیقی را فردی موجه و مناسب برای تصدی سمت وزارت علوم دانستند.

یکی از این افراد که فردی شناخته شده در میان جامعه دانشگاهی به شمار می‌رود، دکتر سعید سهراب پور، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان است که معتقد است توفیقی، فردی جناحی نیست.

وی ضمن ابراز امیدواری و خرسندی از بازگشت توفیقی به وزارت علوم و معرفی وی به مجلس از سوی روحانی، گفت: دکتر توفیقی در طول فعالیت سابقش در وزارت علوم کارهای اصولی بسیاری انجام داده‌ است.

سهراب‌پور با اشاره به عملکرد توفیقی در زمان مسوولیتش در وزارت علوم، اظهارکرد: وی در دوره وزارتش به دانشگاه‌ها امکانات بسیاری در جهت بهبود اختیارات و استقلال داد که امید است با حضور او اوضاع دانشگاه بیش از پیش بهبود یابد.

وی با تاکید بر سطح علمی بالای توفیقی و سابقه کاری وی در وزارت علوم، تصریح کرد: توفیقی بسیار معتقد به **** و مقام معظم ***** است و افرادی که وی را جناحی یاد می‌کنند، باید بدانند که اصلا چنین موضوعی نیست و قطعا او می‌تواند گام‌های موثری را در **** آموزش عالی کشور بردارد.

سهراب‌پور با اشاره به مطالبات جامعه دانشگاهی از سرپرست وزارت علوم، اظهارکرد: قطعا وی به مشکلات پذیرش دانشجوی دکتری که موجب اعتراض بسیاری از افراد در جامعه دانشگاهی شده است، رسیدگی می‌کند.

این در حالی است که توفیقی روز گذشته در نشست خبری با خبرنگاران، یکی از انتقادات وارد به آموزش عالی در دولت دهم را تمرکزگرایی در پذیرش دانشجوی دکتری عنوان کرد.

همچنین یک عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، سرپرست وزارت علوم را فردی دانشمند، دارای سوابق علمی درخشان، خوش فکر و دارای ایده و نظر در زمینه آموزش عالی کشور دانست.

دکتر فروهر فرزانه با بیان این‌که در کارگروه تخصصی انتخاب وزیر علوم از سوی دکتر روحانی جعفر توفیقی جزو بهترین و نخستین انتخاب‌ها بود، اظهار کرد: وی حدود 28 سال سابقه خدمت در آموزش عالی کشور را دارد و تجربه وزارت در این بخش را داشته است.

وی افزود: پیش از این نیز تعداد قابل توجهی از اساتید دانشگاه‌های بزرگ و معتبر کشور از جمله تهران، صنعتی شریف، امیرکبیر، شیراز، فردوسی مشهد، تبریز، شهید بهشتی، علم و صنعت و ... در نامه‌ مفصلی درخواست خود را مبنی بر انتصاب وی به سمت وزارت علوم به حضور دکتر روحانی داده بودند.

این استاد دانشگاه شریف با بیان این‌که نسبت به این انتصاب نگاه 100 درصد مثبت دارم، تصریح کرد:‌ امیدوارم با تجاربی که توفیقی در زمینه آموزش عالی داشته و عمکرد مثبت وی در دوره قبلی و همچنین حسن تدبیر و دیانت وی در مدت کوتاهی زمینه مساعد برای معرفی دکتر توفیقی به عنوان وزیر علوم و همچنین کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس فراهم شود.

وی ایجاد نشاط علمی میان اساتید و دانشجویان را یکی از فعالیت‌های مناسب توفیقی در زمان وزارت او دانست و گفت: همچنین در آن زمان زمینه برای شتاب‌گیری منحنی رشد علمی کشور فراهم شد که نتایج آن را اکنون پس از هشت سال می‌بینیم.

به گزارش ایسنا، کامران دانشجو نیز بارها در طول فعالیتش، پیشرفت علمی کشور در سال‌های اخیر را حاصل مجموعه‌ای از تلاش‌های دوره‌های قبل از او و وزارت علوم دولت دهم عنوان کرد.

همچنین دکتر مهدی سالاری راد عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انتخاب دکتر جعفر توفیقی به سرپرستی وزارت علوم را برخاسته از رویکرد مبتنی بر تدبیر رییس جمهور عنوان کرد و با بیان اینکه دکتر روحانی با انتخاب توفیقی امید و انگیزه مضاعفی را در میان دانشگاهیان، به ویژه در این ایام مقارن با شروع سال تحصیلی و فعالیت دانشگاه‌ها فراهم کرد، اظهارکرد: دکتر توفیقی علاوه بر سوابق علمی و مدیریتی در حیطه آموزش عالی از مقبولیت برجسته‌ای در میان دانشگاهیان برخوردار است.

وی افزود: شناخت و مطالعات وی در مفاهیم نوین آموزش عالی و فناوری، چالش‌های موجود و نگاه و رفتار احترام آمیزی که به استادان و دانشجویان دارد نوید تحولات خوبی را می‌دهد.

سالاری راد تصریح کرد: مطمئن هستم دانشگاهیان با شناختی که از دکتر توفیقی دارند این انتخاب رئیس جمهور را ارج خواهند گذاشت.

همچنین اما از سوی دیگر یک دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی، جعفر توفیقی را چهره‌ای شناخته‌ شده در جمع دانشگاهیان دانست و گفت: وی با مسائل مربوط به حوزه مدیریت آموزش عالی آشنایی خوبی دارد و با توجه به سابقه‌ای که در وزارت علوم داشته است، می‌توان به آینده آموزش عالی کشور امیدوار بود.

سید وحید عقیلی با ابراز امیدواری از معرفی توفیقی به عنوان وزیرعلوم به مجلس شورای اسلامی، گفت: دکتر توفیقی در صورت معرفی به مجلس برای وزارت علوم شانس بسیار بالایی برای گرفتن رای اعتماد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دارد و انتظار می‌رود بتواند نسبت به بهبود اوضاع آموزش عالی کشور کارهای موثری را انجام دهد.

اما استقبال از حضور توفیقی در وزارت علوم تنها محدود به اساتید و مسوولان دانشگاهی نمی‌شود.

در همین راستا دبیر سابق شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر با بیان این‌که نسبت به انتصاب توفیقی به سمت سرپرستی وزارت علوم نظر مثبتی دارم انتظارات خود را از سرپرست وزارت علوم عنوان کرد.

مهران حبیبی با بیان این‌که در سال‌های گذشته فضای دانشگاه‌ها فضایی بسته بود، گفت: نشریات با درج کوچکترین مطلبی یا تذکر می گرفتند و یا توقیف می‌شدند.

وی افزود: در سال‌های گذشته فضای انضباطی دانشگاه به گونه‌ای بود که در دانشگاه امیرکبیر بیش از 200 ترم تعلیق دانشجو داشتیم.

حبیبی از سرپرست وزارت علوم خواستار شد که تشکل‌های تعطیل شده به روال سابق خود برگردد و همچنین مشکلاتی که به دلیل جداسازی دختران با پسران در دانشگاه بوجود آمده بود برطرف شود.

دبیر سابق شورای صنفی دانشگاه امیرکبیر تاکید کرد که از سرپرستی دکتر توفیقی حمایت می‌کند.

اما فرهاد درودگریان عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور نیز با ابراز خرسندی از بازگشت توفیقی به وزارت علوم، گفت: توفیقی می‌تواند کمک‌های بسیاری را برای گسترش کمی و کیفی دانشگاه پیام نور داشته باشد.

وی با بیان اینکه نسبت به عملکرد توفیقی ارزیابی مثبتی وجود دارد، تصریح کرد: تفکر من این است که دکتر توفیقی سیاست‌های دولت یازدهم را متناسب با نیاز‌های جامعه در حوزه آموزش عالی در پیش بگیرد.

وی با اشاره به مطالبات جامعه دانشگاه پیام نور از وزیر علوم، خاطر نشان کرد: **** آموزش عالی کشور باید به سمتی پیش برود که دانشگاه پیام نور به طور کامل به صورت مجازی فعالیت کند که امید است کیفی‌سازی دانشگاه‌ها و خدمت هر چه بیشتر به اهداف بلند **** مقدس جمهوری اسلامی و مقام معظم ***** را شاهد باشیم.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر دانشگاه پیام نور تا حدودی از محور اصلی خود که آموزش نیمه حضوری و مجازی است، دور شده است.

از سوی دیگر قاسم احمدی لاشکی، عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس با اشاره به انتخاب توفیقی به عنوان سرپرست وزارت علوم گفت: رویکرد این اتفاق طبیعی است و رییس جمهور بر اساس اختیارات خود می‌تواند برای وزارتخانه‌ای که هنوز وزیر آن از مجلس رای اعتماد نگرفته سرپرست تعیین کند. لذا انتخاب توفیقی را به عنوان سرپرست به فال نیک می‌گیریم، اما باید مشخص شود که آیا وی به عنوان وزیر برای رای اعتماد به مجلس معرفی می‌شود یا خیر. در هر صورت باید در جلسه کمیسیون به این موضوع رسیدگی شود.

در این شرایط و در حالی که دولت قول اعلام نام وزاری باقیمانده برای کسب رای اعتماد از مجلس در آینده نزدیک را داده است، سابقه جعفر توفیقی در سال‌های گذشته در وزارت علوم و رضایت نسبی دانشگاهیان در زمان وزارت وی می‌تواند تا حدود زیادی در شانس او در جلب نظر مثبت نمایندگان مجلس در صورت معرفی وی به مجلس موثر باشد، اما باید دید که کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد مهدی زاهدی، وزیر علوم دولت نهم چه واکنشی در برابر بررسی سوابق توفیقی در صورت معرفی وی به عنوان وزیر علوم را خواهد داشت.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] میلی ‏منفرد: چندساعت بازداشت شدم بعد هم عذرخواهی کردند [/h] پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : میلی‌منفرد در گفت‌وگو با «شرق» به مسایلی پاسخ گفته که طی همین چندروز در ماجرای عدم رای‌اعتماد به او از سوی برخی نمایندگان مطرح و برای خیلی‌ها سوال‌برانگیز شده؛ از ماجرای برگه بازجویی‌اش گرفته تا اعلام برائت از سیدمحمد خاتمی و دیگر حاشیه‌سازی‏ها.

شما از جمله وزرایی بودید که انتخابتان بسیار دقیقه‌نودی انجام شد، فکر می‌کردید برای حضور در بهارستان با این همه حاشیه مواجه شوید؟

به دوستان دیگر هم می‏گفتم که من بی‏حاشیه‌ترین بودم و پرحاشیه‌ترین شدم. گاهی مسایلی از من می‌پرسیدند که تعجب مرا برمی‏انگیخت؛ اینکه آیا نام فامیلی‌ات را عوض کردی، در ولنجک دستگیر شدی یا اینکه در رابطه با «سلمان رشدی» کاری انجام داده‏ ای.

‌ گفته می‌شد ابتدا قرار بود نام آقای «توفیقی» به‌عنوان وزیر علوم مطرح شود، چه شد که یکباره شما گزینه اصلی شدید، شایعه برخی مخالفت‏ها با حضور ایشان در کابینه صحت دارد؟

دکتر روحانی برای تعیین تمامی وزرا، کارگروه‌هایی تشکیل دادند و نفر اول در کارگروه وزارت علوم جناب آقای توفیقی بود، بعدتر که نام ایشان مطرح نشد، بحث من قطعی شد. برای وزیرشدن ایشان هیچ منعی نبوده و نیست. من هم در این 28سال خدمتم در **** جمهوری اسلامی به هیچ مسوولیتی نه نگفتم اما هیچ‌وقت هم برای پذیرش مسوولیت‌ها تلاشی نکرده‌ام.

‌ اما اگر به‌خاطر بیاورید، سال 82 پس از رد نخستین وزیر علوم، زمزمه‌های وزارت شما بالا گرفت و گویا خودتان پیشنهاد وزارت را نپذیرفتید، خب حالا چه شد که با گذشت یک دهه احساس وظیفه کردید؟

وزارت علوم تنها ویترین دولت است؛ هم از نظر داخلی و هم خارجی. نسل جوان همه‌جانبه در خلق حماسه 24خرداد حاضر شدند و نمی‌خواستم به وزارتخانه‌ای که مستقیما به فردای زندگی و تحصیل آنها مربوط می‌شود، جواب رد بدهم. اگرنه پیشنهاد وزارت مطرح بود و نفر دومی بودم که در مجلس مطرح می‌شدم و خب رای آوردن تا حدودی هم قطعی بود اما خب به دلایلی نپذیرفتم.

‌ هفته‌نامه «9دی» به‌تازگی اعلام کرده که شما پس از حوادث 88، 48ساعت بازداشت بودید. این مساله صحت دارد؟

انجمن اسلامی مدرسان پس از انتخابات سال 88 نشستی با عنوان «بررسی مسایل و حوادث پس از انتخابات 88» برگزار کرد و 80نفر از اعضای هیات‌علمی دانشگاه‌ها برای حضور در این نشست جمع شده بودند که خب عده‌ای آمدند و همه استادان را دستگیر کردند، چند ساعتی ما را بازداشت کردند و بعد هم عذرخواهی کردند. شاید سرجمع، سه چهار ساعتی بازداشت بودیم و اینکه بازداشت ما 48ساعت بوده، صحت ندارد.

برگه بازجویی که آقای «مطهری» در گفت‌وگو با «شرق» به آن اشاره کردند، مربوط به همان ماجرای دستگیری می‌شود؟

بله، البته آن برگه، به نظرم برگه بازجویی نبود، برگه‌ای شامل اطلاعات اسم و نام و مشخصات فردی بود و تشریفاتی که باید انجام می‌شد.

‌ می‌دانستید که این برگه در اختیار نمایندگان قرار گرفته؟

راستش را بخواهید نخستین‌بار از طریق گفت‌وگوی آقای مطهری از این مساله مطلع شدم.

‌ آقای «مطهری» البته به نقش برخی دستگاه‌ها در افتادن وزرای کابینه یازدهم اشاره داشتند و اینکه اسنادی در اختیار برخی نمایندگان قرار گرفته که تنها می‌توانسته ازطریق برخی نهادهای خاص به آنها رسیده باشد.

خب بالطبع وقتی برخی اطلاعات در اختیار افراد قرار می‌گیرد و ماجراهایی اتفاق می‏افتد، این مساله به ذهن می‌رسد.

‌ آیا صحت دارد که از شما خواسته بودند از سید«محمد خاتمی» تبری بجویید. چه نکات ناگفته دیگری مطرح شده بود؟


بله مطرح شده بود، اما من به تجربه و کارنامه کاری‌ام در دهه‌های گذشته افتخار می‌کنم و حاضر نیستم برای رفتارهای در چارچوب و اصول از فرد و نهادی تبری بجویم.

‌ در جلسه‌های فراکسیونی چه مسایلی مطرح می‏شد؟

مسایل همان‌ چیزهایی بود که در صحن هم مطرح شد، البته درنهایت هم آنها هیچ سند و مدرکی رو نکردند و خیلی از مطالب کذب بود، اوج اسناد همان فیلمی بود که هی دور سر من را هم قرمز کرده بودند که حضار به‌خوبی ببینید اما اصل ماجرا، خلاف قانون نبود.

شنبه بعد از انتخابات خبر آمده بود که به کوی حمله شده، تشویشی در بدنه دانشگاه به وجود آمده بود و خیلی هم طبیعی بود، خب چه جایی بهتر از مسجد دانشگاه تا عده‌ای مسوولان و استادان دوساعتی گردهم بیایند و تلاش کنند تا تشویش برطرف شود. البته نکات دیگری هم مطرح شد، اینکه در تحصن مجلس ششم که من آن موقع سرپرست وزارتخانه بودم، سوالاتی داشتند و درباره 18تیر هم که مسایل بسیار بود، جالب اینکه آقای «حسن روحانی» از من برای حضور در کابینه‌اش دعوت کرده و آن‌موقع هم رییس «شورایعالی امنیت ملی» بود، همان موقع هم ایشان از نقش تمام دستگاه‌های ذی‌ربط و از جمله وزارت علوم تقدیر کردند، خب اگر من در حوادث 18تیر 78 نقشی خلاف قانون داشتم که رییس‌جمهوری - دبیر شورایعالی امنیت وقت - از من برای حضور در کابینه‌اش دعوت نمی‌کرد.

‌ برخی می‏گفتند جلسه‌های علنی و مطالب مطرح شده ازسوی برخی نمایندگان شبیه جلسه‌های تفتیش عقاید بود، برای شما چطور بود؟

به‌هرشکل سوال‌ها و مطالب مطرح‌شده حق نمایندگان بوده و من با همان توان قبلی در خدمت دانشگاهیان خواهم بود. در تمام این مدت نمایندگان با روی گشاده و باز از ما استقبال می‌کردند و من هم تلاش داشتم تا اگر ابهامی وجود داشته باشد، فضا به سمت تفاهم پیش رود.

‌ اما عده‌ای از همان ابتدا گفته بودند که اگر فلانی به‌عنوان وزیر معرفی شود، به او رای‌اعتماد نخواهیم داد. یا اینکه مختصر آبروی خود را هزینه کرده و اجازه نمی‌دهیم میلی‌منفرد وزیر علوم شود.


به‌هرشکل من معتقد به دموکراسی هستم و به رای نمایندگان احترام می‌گذارم.

‌ یک بیانیه با امضاهایی ازسوی اعضای هیات‌علمی در سایت‌ها منتشر شده بود و بعد هم چندتایی از این امضاها پس گرفته شد، پشت‌صحنه پس‌گرفتن امضاها چه بود؟

خبرهایی که به ما رسیده نشان از آن دارد که برخی از این استادان از سوی حراست دانشگاه خود مورد سوال‌وجواب قرار گرفته و به آنها پیشنهاد شده که اسمشان را از نامه حذف کنند.

‌ البته خبر رسیده دانشجویان علامه‌طباطبایی هم به همین سرنوشت دچار شده‌اند و حراست، برخی از آنها را احضار کرده؟ گویا آنها هم نامه‌ای در حمایت از شما امضا کرده بودند.

خب چنین برخوردهایی شایسته محیط دانشگاه نیست.

‌ آنچه در این سال‌ها بر دانشگاه‌های ما گذشت، خیلی‌ها را نگران کرده، از تفکیک جنسیتی گرفته تا سهمیه‏بندی جنسیتی و ستاره‌دارکردن دانشجویان. نظر شما درباره این تصمیم‌گیری‌ها چه بود؟

خب من به‌شخصه با این مسایل مخالف بودم، به‌ویژه ستاره‌دارشدن دانشجویان. البته در مورد دانشگاه‌های تک‌جنسیتی در حد عرف موافقم و معتقدم که دانشگاه‌ها باید براساس نقشه علمی کشور و سند دانشگاه اسلامی - که به‌تازگی به تصویب رسیده - مدیریت شود. نیت من این بود که دانشگاه در جایگاه واقعی‌اش قرار بگیرد، سازوکارهای علمی در ارتباط با فعالیت دانشگاهی جاری شود. جامعه دانشگاهی در تصمیم‌سازی‌های دولت یازدهم به شکل قانونمند حضور داشته باشد تا بتوان محیطی بانشاط و ارزشی برای حضور دانشگاهیان به وجود آورد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] جعفر توفیقی: تضارب آرا در دانشگاه را مثبت می‌دانیم [/h] پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه آرمان - «بنده از سوی رئیس‌جمهور محترم به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شده‌ام. کمتر از یک ماه دیگر به آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و موسسات آموزش‌عالی کشور باقی مانده است بنابراین در فرصت باقیمانده باید تلاش کرد که سال تحصیلی جدید با شور و نشاط علمی فرهنگی در سراسر کشور آغاز شود. برنامه‌های خود را طی روزهای آینده اعلام می‌کنم.» این اظهارات جعفر توفیقی است که به‌عنوان سرپرست وزارت علوم از سوی دکتر حسن روحانی معرفی شد. او در گفت‌وگویی که البته پیش از پذیرش سرپرستی وزارت علوم با آرمان داشت، تاکید کرد که باید فضایی فراهم شود که دانشجویان فعالیت‌های خود را از سر گیرند و دچار محدودیت نشوند البته بارها تاکید کرد که فعالیت‌های دانشجویی نباید از مرز قانونی فراتر برود و مسئولان دانشگاه‌ها نظارت بر این عملکرد داشته باشند.

دانشجویان و اساتید در سال‌های اخیر به‌نوعی خود را فراموش شده می‌دانستند و دیگر آن هیجان دوره دانشجویی قابل مشاهده نبود. برخی علت آن را ارجح دانستن کمیت بر کیفیت می‌دانند و برخی دیگر عدم اعتماد به قشر دانشگاهی کشور. ارزیابی شما چیست؟

در سال‌های گذشته و به‌طور مشخص‌تر، در دولت دهم همگان شاهد برخی مشکلات در فعالیت تشکل‌های دانشجویی بودند. اقشار دانشجویی و دانشگاهی در این سال‌ها به این روند انتقاد داشتند چراکه فعالیت‌ها و تشکل‌های دانشجویی در قالب‌های مختلف، چه سیاسی و چه اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و هنری را برای توسعه کشور و ساخته شدن دانشجویان مثبت قلمداد می‌کردند و می‌دانستند منافع و مصالح کشور بسیار مهم‌تر از منافع آنهاست.

نشاط دانشگاهیان چه تاثیری بر نشاط جامعه‌ای دارد که این روزها خوشحال از انتخاب خود در 24 خرداد هستند؟

ایجاد فضای پرنشاط در دانشگاه‌ها باعث می‌شود که دانشجویان که قشری فعال هستند، به تحلیل، نقد و اثرگذاری بپردازند.

برخی معتقدند در سال‌های اخیر تنها یک صدا از دانشگاه‌ها شنیده می‌شد و در این حالت انتقادی به گوش نمی‌رسید و زمینه پیشرفت نبود. نظر شما چیست؟

هیچ‌کس منکر این نیست که باید فضای چندصدایی در دانشگاه‌های ما وجود داشته باشد. ما این تضارب آرا و عقاید را در دانشگاه و در بسیاری از نهادهای دیگر، مثبت می‌دانیم. بی‌شک فضای بی‌انگیزگی در دانشگاه‌ها ناشی از سیاست‌هایی است که در دستور کار بود و به همین دلیل است که دانشجویان ترجیح می‌دادند حاشیه‌نشین باشند و فقط به درس خود برسند هرچند عدم نشاط و فعالیت روی درس دانشجویان نیز تاثیر مخربی می‌گذارد.

به هر حال برخی در دولت گذشته معتقد بودند رشد علمی دانشگاه برای بالارفتن راندمان دانشگاه‌ها کافی است و بر آن تاکید داشتند.

از گذشته دو دیدگاه در رابطه با فعالیت سیاسی دانشجویان مطرح بود. دیدگاه اول دیدگاهی است که فضای پرجنب و جوش دانشگاه‌ها و فعالیت‌های دانشجویی را غیرمفید تلقی کرده و این‌گونه فکر می‌کنند. عده‌ای نیز که در نقطه مقابل آنها هستند این جنب‌وجوش و تحرکات سیاسی در بین دانشجویان را فرصت می‌دانند. این دو طرز تلقی و طرز نگاه، باعث می‌شود که فعالیت‌های دانشجویی مطابق خواست سیاستگذاران باتجربه پیش نرود. فضای کم‌نشاطی و کم‌تحرکی در دانشگاه‌ها ناشی از طرز تفکر کسانی است که این فعالیت‌های دانشجویی را به نفع خود نمی‌دانند. فردی که بر مسند وزارت علوم دولت یازدهم تکیه خواهد زد باید به فعالیت‌های دانشجویی به دید مشکل نگاه نکند. معتقدیم که این طرز نگاه غلط است و درواقع باز گذاشتن فضای دانشگاه‌ها البته با نظارت مسئولان آن در درازمدت به نفع جایگاه علمی و انسانی کشور است.

درنهایت، فعالیت سیاسی چه جایگاهی در فعالیت‌های خارج از درس دانشجویان دارد؟

فعالیت سیاسی مستلزم آگاهی و تحلیل صحیح از شرایط روز کشور است که این آگاهی و تحلیلگری عامل نشاط دانشگاه‌ها و پیش برنده سایر فعالیت‌های دانشجویی است. ما چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب شاهد بوده‌ایم که دانشجویان با آگاهی مسائل سیاسی را دنبال می‌کردند و همواره فعال بوده‌اند و با تفکر و نگاه انتقادی و چالشی خود به فعالیت می‌پرداختند. در کل از اصلی‌ترین ویژگی‌های دانشگاه‌های ما همواره سر زنده بودن و با نشاط بودن بوده است و حالا هم دانشجویان حق دارند که به‌عنوان قشر آگاه جامعه به فعالیت بپردازند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
با‌ اشاره به سوابق اجرایی‌‌اش در ۲۸ سال گذشته:​
[h=1] میلی منفرد: فردی با این خصوصیات را به راحتی نمی‌توان دور زد [/h] پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزیر راه نیافته به دولت یازدهم با اشاره به سوابق اجرایی‌‌اش در طول ۲۸ سال گذشته گفت: فردی با این خصوصیات را به راحتی نمی‌توان دور زد و یا انواع و اقسام مسائل را به او نسبت داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ جعفر میلی منفرد در نشست صمیمانه‌ای با خبرنگاران که به منظور تقدیر از آن‌ها برگزار شد، گفت: در طول سال‌های گذشته هیچ وقت به دنبال مسئولیت نبودم اما زمانی که به عنوان وزیر پیشنهادی علوم معرفی شدم به خودم شک راه ندادم و با تمام قوت وارد شدم.
وی تصریح کرد: می‌دانستم در این شرایط سخت وارد چه فضایی می‌شوم و چه مسئولیت حساسی را عهده‌دار می‌شوم.
میلی منفرد به انگیزه اصلی خود برای ورود به این میدان اشاره کرد و افزود: آن چیزی که باعث شد به این میدان بیایم آن بود که وزارت علوم ویترین دولت از نظر داخلی و خارجی است.
وی ادامه داد: همچنین نمی‌خواستم به درخواست نسل جوانی که حضور فعال در انتخابات داشتند؛ جواب منفی بدهم.
وی با اشاره به اینکه این زیبایی‌هایی که خلق شد برای من از ده‌ها پست وزارت بالا‌تر است، افزود: ‌در گذشته موقعیت وزیر شدن را داشتم اما خودم نپذیرفتم.
میلی منفرد با بیان اینکه با فضای حاشیه‌ای بسیاری مواجه شدم، افزود: من که همیشه به عنوان بی‌حاشیه‌ترین مطرح بودم تبدیل به پرحاشیه‌ترین وزیر پیشنهادی شدم.
وی به سوابق اجرایی خود در طول ۲۸ گذشته در سطوح مختلف وزارت علوم اشاره کرد و افزود: فردی با این عقبه وقتی در جایگاهی قرار می‌گیرد مسلما با قدرت‌تر و مستقل‌تر می‌تواند آن مجموعه را در خدمت **** و انقلاب و همچنین دولت یازدهم قرار بدهد.
وی خاطرنشان کرد: فردی با این خصوصیات را به راحتی نمی‌توان دور زد و یا انواع و اقسام مسائل را به او نسبت داد.
وی با تاکید براینکه در طول مدت خدمت خود عملکرد شفافی داشته‌ام، افزود: حتی به این مساله اذعان داشته‌اند که بالا‌ترین عملکرد را شما داشته‌اید و همچنین قوی‌ترین فرد نسبت با مسولیت خود در کابینه هستید.
میلی منفرد به فعال‌تر شدن اعضای هیات علمی در سراسر کشور با معرفی ایشان به عنوان وزیر پیشنهادی علوم اشاره کرد و افزود: ‌در همین مدت کوتاه امید بیشتری از جهت اینکه دانشگاه می‌تواند وضعیت بانشاطی را به خود بگیرد، ایجاد شد.
وی با اشاره به اینکه خدا را شاکریم که توفیقی سرپرست وزارت علوم شد، افزود: با شخصیتی که آقای توفیقی دارند و نگاه بلندی که در حوزه علم و دانش از ایشان سراغ دارم ایشان می‌تواند این دوره گذار را با موفقیت سپری و به صورت قطعی استمرار پیدا کند.
میلی منفرد با تاکید براینکه باید امید را در دانشگاه‌ها زنده کنیم، افزود: ایفای نقش دانشگاهیان در تصمیم سازی‌های دولت یازدهم بسیار اهمیت دارد و امیدواریم که این مسیر با موفقیت طی شود.
وی با اشاره به اینکه به حزب و ستاد انتخاباتی وابسته نبوده است، افزود: البته حزبی بودن و یا حضور در ستاد اتنخاباتی اشکالی ندارد ولی این را می‌گویم که با فرادی مواجه هستید که به‌رغم برخی از اظهارات که دانشگاه با حضور ما شلوغ می‌شود این طور نیست بلکه برعکس دانشگاه با حضور ما آرامش واقعی خود را به دست می‌آورد.
میلی منفرد با اشاره به برنامه‌ای که تقدیم مجلس کرد، افزود: ‌ بیش از ۹۰ درصد برنامه من منطبق با قانون برنامه پنجم توسعه بوده است.
وی در واکنش به برخی اظهارنظر‌ها مبنی براینکه برنامه‌اش سکولار بوده است، افزود: ‌برنامه که منطبق با قانون برنامه باشد چطور می‌تواند سکولار باشد.
میلی منفرد با اشاره به اعتقادش به دموکراسی و احترام به رای نمایندگان مجلس گفت: در گذشته در خدمت دانشگاهیان بوده‌ام و با تمام توان کارم را ادامه خواهم داد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات: نگاه ما در آموزش عالی حداقل 50 درصد مهارتی باشد

[/h]



رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: باید نگاه ما در همه حوزه های آموزش عالی حداقل 50 درصد مهارتی باشد.

محمدمهدی زاهدی ضمن حضور در دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در کرمان در با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی اظهار کرد: فعالیت‌های تحقیقاتی جهاد تحسین برانگیز است و اقدامات این نهاد رویکرد بسیار خوبی دارد.

وی با بیان اینکه برای همکاری با جهاد دانشگاهی آماده هستیم، افزود: در زمینه بودجه امسال نیز برای پژوهشگاه تحقیقاتی سلول‌های بنیادین به جهاد دانشگاهی کمک کردیم.

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به روحیه جهادی جهادگران جهاددانشگاهی بر ادامه فعالیت‌های علمی و پژوهشی این نهاد در سطح کشور تاکید کرد.

زاهدی در ادامه با اشاره به رای اعتماد مجلس به کابینه دولت یازدهم بیان کرد: مجلس رای بالایی به وزرای دولت یازدهم داد؛ از اول انقلاب هیچ زمانی معدل رای مجلس بالای 200 نفر نبوده و این رای اعتماد بالا نشان داد که مجلس از برنامه‌های دولت حمایت می‌کند.

وی گفت: در راستای همکاری با دولت، نمایندگان در کمیسیون‌ها مباحث تخصصی را نیز براساس اسناد بالادستی، سند چشم انداز و برنامه پنجم توسعه متناسب با هر دستگاهی برنامه‌ریزی و کار خواهند کرد.

زاهدی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم به دولت کمک کنیم، تصریح کرد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز با تعامل با وزارت خانه های علوم، آموزش و پرورش و ... با دولت همکاری خواهد کرد.

وی درباره اسلامی شدن دانشگاه‌ها با توجه به تاکیدات مقام معظم ***** گفت: اصل ماموریت اسلامی شدن دانشگاه‌ها به عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در این راستا شورای اقماری تحت عنوان شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها ایجاد شده و کارهای خیلی خوبی در این زمینه انجام شد.

زاهدی ادامه داد: از سال قبل در مجلس نهم برای اولین بار در کمیسیون آموزش و تحقیقات کمیته‌ای با عنوان اسلامی شدن دانشگاه‌ها و تحول علوم انسانی ایجاد کردیم که ارتباط تنگاتنگی با شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها دارد و در این کمیته سند نهایی اسلامی شدن دانشگاه‌ها را تدوین کردیم که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را گرفته و در حال ابلاغ شدن به دانشگاه ها و وزارت علوم می باشد.

وی در ادامه گفت: باید نگاه جامعی به آموزش عالی در کشور داشته باشیم؛ در حال حاضر این حوزه مشکلاتی دارد که اولین آن محفوظات محور بودن فارغ التحصیلان دانشگاهی است تا عملیات محور، این مسئله موجب شده در زمینه مهارت، حتی بچه‌های فنی و مهندسی ضعیف باشند.

زاهدی بیان کرد: مسئله دیگر این است که در توسعه آموزش عالی در کشور موضوع آمایش سرزمین را هرگز لحاظ نکرده ایم و این در آینده خسارت های زیادی به بار می آورد.

وی ادامه داد: اگر به آمایش سرزمین توجه نشود، فارغ التحصیلان بیکار زیادی خواهیم داشت و موجب غفلت از برخی تخصص های مورد نیاز کشور می شود.

زاهدی با اشاره به اهمیت ویژه آمایش سرزمین اظهار کرد: به نظر بنده وزیر علوم دولت جدید باید کار چهار سال خود را روی پیاده کردن آمایش سرزمین بگذارد که اگر محقق شود، کار انقلابی انجام خواهد شد که برای منافع ملی کشور اهمیت دارد.

وی تصریح کرد: تجدید نظر در رشته‌ها و دروس موجود در تمامی مقاطع دانشگاه‌ها نیز باید اجرا شود و در علوم انسانی حتما باید رویکرد تحولی مبتنی بر مبانی و ارزش‌های اسلامی داشته باشیم و به سرعت عملیاتی شود.

رییس مجمع نمایندگان استان کرمان گفت: باید نگاه ما در همه حوزه‌های آموزش عالی حداقل 50 درصد مهارتی باشد و حتی می‌تواند این مهارت در علوم انسانی باشد.

وی ادامه داد: پالایش و آمایشی که در کشور صورت می‌گیرد باید حتما منطبق بر نیاز منطقه‌ای و ملی باشد، به عنوان مثال باید در استان کرمان که بهشت معادن ایران است، تکنیسین‌هایی را تربیت کنیم که بتوانند در معادن غنی استان فعالیت کنند.

زاهدی افزود: باید با تربیت نیروهای متخصص در زمینه ظرفیت های استان، این پتانسیل را حفظ کرده و با توسعه دادن توانایی ها، به وضعیت موجود استان کمک کنند.

وی بیان کرد: نمایندگان مجلس هم باید به موضوع آمایش سرزمین در آموزش عالی کمک کنند و رویکرد نمایندگان عوض شود.

زاهدی در ادامه با اشاره به مسائل مربوط به شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار کرد: به دلیل اینکه تخلفاتی در انتقال ارز در این شرکت بوده، مدیرعامل آن بازداشت شده و مسئله در حال پیگیری است و امیدواریم مطالب به زودی به اطلاع مردم برسد.

وی اظهارکرد: زمانی که آقای پوستین دوز به مدیرعاملی مس معرفی شد، مجمع نمایندگان استان کرمان مخالفت خود با این انتصاب را در جلسه ای با رییس جمهور سابق در میان گذاشت و موارد تخلف در سایپا را نیز اطلاع داد، رییس جمهور قول داد در صورت ثابت شدن موارد تخلف، ایشان را عزل کند.

زاهدی ادامه داد: کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گزارش داد که تخلفات سایپا برای آنها ثابت نشده و ما نتوانستیم برای عزل آقای پوستین‌دوز سخت گیری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: راه حل را در مقابله جدی ندیدیم، منافع استان ایجاب می‌کرد که تعامل ایجاد کنیم.


انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
تغییر در گواهینامه‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای








سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در صدور گواهینامه‌های مهارتی فنی و حرفه‌ای تغییر ایجاد می کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کوروش پرند - رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور - با تایید این خبر گفت: این تغییر در گواهینامه‌های مهارت در راستای عملیاتی کردن راهبرد استاندارد سازی، اصلاح و بهبود روشها و فرآیندها در سند راهبردی مهارت و فناوری صورت می گیرد.

وی افزود: به دنبال تحقق برنامه‌های عملیاتی در جهت سیاست بازنگری، اصلاح، توسعه و بهینه سازی الگوهای ارزشیابی مهارت در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، به زودی گواهینامه‌های مهارت تغییر می‌کنند که این تغییر در شیوه و نحوه صدور و نوع گواهینامه خواهد بود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]توفیقی با اعلام آغاز فعالیت دانشگاه‌ها از نیمه شهریور:[/h]
[h=1]پرنشاطی دانشگاه‌ها به معنی هرج ومرج نیست/تلاش برای حل مشکلات مالی دانشگاهها و ارز دانشجویی

[/h]







سرپرست وزارت علوم به پرسش‌های ایسنا درباره زمان بازگشایی دانشگاه، تکلیف ریاست دانشگاه آزاد اسلامی،‌ حدود اختیارات و استقلال دانشگاه‌ها، وضعیت اعتباری دانشگاه‌ها و جایگاه فعالیت‌های سیاسی در دانشگاه پاسخ داد.
دکتر جعفر توفیقی در گفت‌وگوی تفصیلی با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ضمن تبریک هفته دولت و با اعلام اینکه سال تحصیلی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور طبق اعلام قبلی از اواسط شهریور ماه آغاز می‌شود، گفت: بازگشایی دانشگاه‌ها یک واقعه بسیار مهمی در کشور است. بنابراین تلاش همه ما در وزارت علوم و دانشگاه‌ها این است که دانشگاه‌ها سال تحصیلی جدید را بسیار خوب و با آرامش آغاز کنند و تنها دغدغه آنها، توسعه علمی کشور،‌ ایجاد فضای پرنشاط برای دانشجویان برای درس خواندن و فعالیت کردن باشد.
وی افزود: دانشگاه‌ها جایگاه بسیار رفیعی در جامعه و میان مردم پیدا کرده‌اند و تاکیدات مقام معظم ***** بر پیشرفت‌های علمی کشور و نقش دانشجویان در توسعه علمی همگی و همگی باعث عزت و افتخار است.
سرپرست وزارت علوم ادامه داد: برنامه‌ریزی برای بازگشایی دانشگاه‌ها و استقبال از دانشجویان یکی از برنامه‌های اصلی وزارت علوم در این روزها خواهد بود. بنابراین از روسای دانشگاه‌ها می‌خواهم در نهایت دقت به نحوی برنامه‌ریزی کنند که سال تحصیلی جدید را به خوبی آغاز و استقبال خوبی از دانشجویان به ویژه دانشجویان جدید به عمل آید.
توفیقی موفقیت‌های علمی کنونی را دستاورد تلاش صادقانه جامعه علمی دانشگاهی خواند و با تشکر از تلاش‌های مجدانه آنها و زحمات روسای دانشگاه‌ها، اظهار کرد: به همت و تلاش تمامی دانشگاهیان کشور است که پرچم پرافتخار علمی کشور علی‌رغم برخی مشکلات و کمبودها با افتخار به اهتزار درآمده است.
[h=4]پرنشاط بودن دانشگاه‌ها به معنی هرج و مرج و بی‌انضباطی نیست[/h][h=4]دانشگاه جای سیاسی‌کاری نیست[/h]وی با تاکید بر لزوم پویایی و پرنشاط‌ بودن فضای دانشگاه‌ها در سال تحصیلی جدید در عین حال تاکید کرد: نباید تصور کنیم آنجا که صحبت از نشاط دانشجویی می‌شود،‌ منظور هرج و مرج و بی‌انضباطی است. قوانین و مقررات موجود در حوزه تشکل‌های دانشجویی به اندازه کافی قدرت نظر دارد که اجازه دهد دانشجویان در این چارچوب فعالیت کنند.
توفیقی
به گفته وی رابطه مستقیمی میان نشاط، تلاش و امید به آینده با فعالیت‌ دانشجویان وجود دارد. هر چقدر بتوان زمینه حضور دانشجویان را در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی و سیاسی فراهم کنیم، قطعا این نشاط بیشتر خواهد بود.
سرپرست وزارت علوم همچنین ادامه داد: خوشبختانه دانشجویان ما از یک آگاهی و شعور سیاسی بسیار بالایی برخوردارند. مطمئنم اگر همه ما در چارچوب قوانین و مقررات برای فعالیت تشکل‌های دانشجویی حرکت کنیم، هم دستاوردهای علمی ما حفظ و تقویت می‌شود و هم آن نشاط و جنب‌وجوشی که همزاد دانشجو و اقتضای سن آنهاست.
توفیقی تصریح کرد: بین نشاط و پویایی در دانشگاه‌ها با آرامش و انضباط، منافات و تضادی وجود ندارد و مطمئنا دانشجویان و دانشگاهیان می‌توانند در کنار این نشاط و پویایی، فضای آرامی را در دانشگاه‌ها ایجاد کنند.
وی دانشگاه‌ها را کانون تولید علم، دانش و فرهنگ خواند و گفت: فعالیت‌های سیاسی نباید به ماموریت اصلی دانشگاه‌ها که همان تلاش برای توسعه علمی است، ضربه و به آن لطمه بزند.
سرپرست وزارت علوم با تاکید بر لزوم پرهیز از مدیریت سیاسی در دانشگاه‌ها، بیان کرد: دانشگاه جای سیاسی‌کاری و رفتارها و کارهای سیاسی و افراطی نیست.
[h=4]جلب مشارکت دانشگاهیان در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها[/h]وی بر رونق گرفتن فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی، کانون‌ها و انجمن‌های علمی و فرهنگی در دانشگاه تاکید کرد.
توفیقی
توفیقی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با ایسنا با اشاره به برخی چالش‌های آموزش عالی و همچنین انتقادات نسبت به برخی مصوبات و سیاست‌های وزارت علوم در دولت گذشته، ضمن تاکید بر جو و مشارکت دانشگاهیان در امور آموزش عالی در رفع و بررسی این چالش‌ها بر همکاری و تبادل نظر با جامعه دانشگاهیان اعم از دانشجویان، اساتید و کارکنان تاکید کرد.
سرپرست وزارت علوم گفت: تصمیمات و سیاست‌های مورد اختلاف نظر از جمله پذیرش جنسیتی، آزمون دکتری و ... را باید از طریق مشورت و تبادل نظر با دانشجویان بررسی و در صورت نیاز، اصلاح و تجدیدنظر کرد.
به گفته توفیقی بهترین شیوه در حل چالش‌های آموزش عالی، ایجاد فضای مشورتی و بحث و تبادل و نظر با جامعه دانشگاهی و علمی کشور است.
وی در این باره ادامه داد: اگرچه بنده به عنوان استاد دانشگاه قطعا در مورد بسیاری از مسائل آموزشی نظراتی دارم و پیش از این هم آنها را اعلام کرده‌ام، اما در مقام سرپرست وزارت علوم و یا وزیر علوم فکر می‌کنم تصمیمات را باید علاوه بر دیدگاه خود، بر اساس نظر مشورتی حاصله از بدنه دانشگاه‌ها اتخاذ کنم.
سرپرست وزارت علوم تاکید کرد: به عبارت دیگر جلب و افزایش مشارکت دانشگاهیان در تصمیم‌گیری در امور و مسائل آموزش عالی در دستور کار من قرار دارد. زیرا معتقدم با این خرد جمعی می‌توان تصمیمات موثرتر، قاطعانه و دقیق‌تری اتخاذ کرد.
توفیقی در این بخش از گفت‌وگوی خود با انتشار ایمیل و سایت شخصی خود به نشانی [email protected] و www.drtofighi.ir برای دریافت نظرات و پیشنهادات و انتقادات جامعه دانشگاهی، آمادگی خود را برای بهره‌مندی و استفاده از این نظرات اعلام کرد.
[h=4]هر دانشجو و هیات علمی که فکر می‌کند به وی اجحاف شده حتما به وزارت علوم مراجعه کند[/h]وی همچنین گفت: هر دانشجو و هیات علمی اگر فکر می‌کند در یک زمینه‌ای نسبت به وی اجحاف شده و حق وی تضییع شده است، توصیه می‌کنم که حتما به وزارت علوم مراجعه و درخواست خود را ارائه کند و وزارت علوم نیز وظیفه دارد این موارد را بررسی و به هر شکایت رسیدگی کند.
توفیقی
سرپرست وزارت علوم ادامه داد: به عنوان مثال در مورد موضوع بازنشستگی اساتید که موکدا مورد سئوال قرار می‌گیرد، باید عنوان کنم اگر هر یک از اساتید فکر می‌کنند مورد اجحاف قرار گرفته‌اند، می‌توانند درخواست خود را ارائه کنند تا مورد بررسی قرار گیرد.
[h=4]عملکرد و دستاوردهای علمی یکی از مهم‌ترین و بهترین دستاوردهای کشور[/h]سرپرست وزارت علوم در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم فراهم آوردن امکانات و تجهیزات برای تسهیل فعالیت دانشگاه‌ها و دانشجویان، گفت: در کنار تربیت نیروی انسانی متعهد و متخصص، تولید علم و فناوری، توسعه علمی و گسترش مرزهای دانش از مهم‌ترین وظیفه دانشگاه‌هاست و در این میان نیز وزارت علوم وظیفه سیاست‌گذاری درست و حمایت از دانشگاهیان را بر عهده دارد.
توفیقی عملکرد و دستاوردهای علمی را یکی از مهم‌ترین و بهترین دستاوردهای کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی بیان کرد و افزود: خوشبختانه امروزه همگان به افتخارات و دستاوردهای علمی کشور اذعان و به آن افتخار می‌کنند و گفتمان علمی نیز در دانشگاه‌ها و کشور نهادینه شده است.
وی بر ادامه روند توسعه علمی کشور تاکید کرد و گفت: البته همیشه در سیاست‌ها باید متناسب با شرایط روز علمی تجدیدنظر کنیم تا مسیر حرکت و فعالیت دانشگاه‌ها و محققان بهینه و تسهیل شود و در عین حال که نقاط قوت را تقویت، نقاط ضعف را برطرف کنیم.
[h=4]استقلال دانشگاه‌ها به معنای خودمحوری نیست[/h]سرپرست وزارت علوم در گفت‌وگوی خود با ایسنا بر لزوم افزایش اختیارات و استقلال دانشگاه‌ها و تقویت هیات امنای دانشگاه به عنوان یک برنامه تاکید کرد و گفت: استقلال دانشگاه‌ها یک قانون است. ماده 49 قانون برنامه چهارم توسعه و ماده 20 قانون برنامه پنجم بر این موضوع تاکید دارد. بنده همانطور که پیش از این اعلام کرده‌ام، محور برنامه‌هایم در وزارت علوم، اجرای قانون پنجم توسعه، نقشه جامع علمی کشور، سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها، تلاش برای تحقق اهداف سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی **** است که استقلال دانشگاه‌ها هم یکی از این قوانین است.
توفیقی تصریح کرد: متاسفانه گاهی اوقات درباره استقلال دانشگاه‌ها این تصور می‌شود که دانشگاه‌ها خود محور بوده و دیگر الزامی بر تبعیت از سیاست‌های **** به وزارت علوم نیست، در حالی که این تصور اشتباه است.
به گفته وی، منظور از استقلال دانشگاه‌ها بر اساس آنچه در قانون آمده، افزایش اختیار در زمینه امور مالی،‌ اداری، تشکیلاتی، استخدامی و برنامه‌ریزی دانشگاه‌ها بر اساس مصوبات هیات امناست؛ به عبارت دیگر هر آنچه که به اداره خود دانشگاه برمی‌گردد. طبیعی است دانشگاه‌ها هر اختیاری که داشته باشند، باید در چارچوب سیاست‌های ****، قانون اساسی، قوانین و مقررات مصوب مجلس شورای اسلامی حرکت کند.
[h=4]نحوه تعامل وزارت علوم با دانشگاه آزاد در دولت یازدهم[/h][h=4]هر گونه تغییر و تصمیم‌گیری درباره ریاست دانشگاه آزاد بر اساس اساسنامه آن خواهد بود[/h]سرپرست وزارت علوم درباره نحوه تعامل وزارت علوم با دانشگاه آزاد نیز گفت: بنده در دوران وزارتم، بهترین تعامل و همکاری را با دانشگاه آزاد داشته‌ام. امروز نیز همین تعامل مثبت و سازنده را ادامه خواهم داد. زیرا دانشگاه آزاد یکی از بهترین دستاوردهای کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه آموزش عالی است.
توفیقی
به گفته توفیقی، بیش از نیمی از دانشجویان کشور در دانشگاه آزاد تحصیل می‌کنند و این دانشگاه اعضای هیات علمی بسیار باارزشی دارد. بنابراین تاکید می‌کنم، ضمن حمایت و همکاری لازم، این تعامل را با دانشگاه آزاد خواهیم داشت تا انشاءالله دانشگاه آزاد هم به یک دانشگاه تراز اول در کشور و سطح بین‌الملل تبدیل شود.
سرپرست وزارت علوم درباره برخی مباحث مبنی بر احتمال تغییر رییس دانشگاه آزاد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی دارای اساسنامه است و قطعا هر گونه تغییر و تصمیم‌گیری درباره این دانشگاه بر اساس اساسنامه آن صورت خواهد گرفت.
[h=4]نظر توفیقی درباره تغییر مدیران و معاونان وزارت علوم[/h][h=4]جزو آن دسته از مدیران نیستم که طرفدار تغییرات گسترده باشم[/h]وی با رد برخی اخبار مبنی بر برکناری برخی معاونان وزارتخانه در این باره گفت: تغییر مدیران با هر تغییر و تحول مدیریتی در سازمان‌ها امری طبیعی است و در همه سازمان‌ها صورت می‌گیرد. در وزارت علوم نیز برخی از این عزیزان پیش از این افتخار داده‌اند و اطلاع دارم که این عزیزان سال‌های زیادی است که زحمت می‌کشند. ضمن آنکه این مسئولیت‌ها نیز خیلی سنگین است. اما به جرات می‌توانم بگویم به جز این موارد، روش من، تغییر در حد ضرورت و نیاز است و جزو آن دسته از مدیران نیستم که طرفدار تغییرات گسترده باشم. به عبارت دیگر هنوز هیچ تصمیم دیگری درباره تغییر مدیران نگرفته‌ام، ضمن آنکه در هر صورت رایزنی و مشورت‌هایی در این زمینه صورت می‌گیرد.
[h=4]قول توفیقی برای حل مشکلات مالی دانشگاه‌ها و ارز دانشجویی[/h][h=4]تحصیل هیچ دانشجویی نباید به دلیل مشکلات مالی و شهریه با مشکل مواجه شود[/h][h=4]نباید اجازه ندهیم مناسبات و مسائل سیاسی به همکاری‌های علمی لطمه بزند[/h]توفیقی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با ایسنا در پاسخ به این پرسش که وزارت علوم را با چه وضعیت مالی و اعتباری از نظر بدهی و مطالبه از دولت دهم تحویل گرفته‌اید؟ گفت: هنوز گزارش مشخصی از وضعیت اعتباری وزارت علوم دریافت نکرده‌ام، ولی در عین حال این قول را به دانشگاهیان می‌دهم که با کمک مجلس و دولت تمام تلاش خود را می‌کنم تا دغدغه مالی دانشگاه‌ها برطرف شود.
سرپرست وزارت علوم با تاکید بر لزوم تامین امکانات لازم بر تحصیل و فعالیت دانشجویان، گفت: علی‌رغم کمبودها و مشکلات مالی، باید شرایطی ایجاد کنیم که دانشجویان در دوران تحصیل خود دغدغه مالی نداشته باشند و تحصیل هیچ دانشجویی به دلیل مشکلات مالی و شهریه با مشکل مواجه نشود.
وی همچنین بر تلاش برای رفع مشکلات ارزی دانشجویان خارج تاکید کرد و گفت: برای بررسی مشکلات ارزی دانشجویان به محض دریافت گزارش ارزی وزارت علوم اقدامات لازم را خواهیم کرد.
توفیقی در بخش دیگری از سخنان خود تلاش بر افزایش همکاری‌های بین‌المللی و توسعه دیپلماسی علم و فناوری را از برنامه‌های خود در وزارت علوم بیان کرد و افزود: ارتباطات و همکاری‌های بین‌المللی متقابل در دانشگاه‌ها امری بسیار حیاتی است. در این راستا باید تلاش کرد دانشگاه‌های کشور به یک دانشگاه تراز جهانی ارتقا کند و کیفیت آنها به سطح استانداردهای جهانی برسد. برای رسیدن به این نقطه ایده‌آل باید تلاش کرد و توسعه همکاری‌های بین‌المللی یکی از پیش‌شرط‌های رسیدن به این نقطه مطلوب است.
به گفته وی، امروز یکی از مهم‌ترین راه‌های توسعه و توانمندی تکنولوژی کشور، ایجاد مراکز پژوهشی و فناوری مشترک و افزایش رفت و آمدهای علمی است.
سرپرست وزارت علوم در پایان تاکید کرد: باید تا جایی که می‌شود اجازه ندهیم مناسبات و مسائل سیاسی به همکاری‌های علمی لطمه بزند. باید با دیپلماسی علم و فناوری در عرصه مبادلات علمی دنیا حضور چشمگیری داشته باشیم.
انتهای پیام

 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] سرپرست دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای کشور: معضل مدرک‌گرایی را برطرف می‌کنیم

[/h]




سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای کشور با تاکید بر اینکه رسالت دانشگاه فنی و حرفه ای تربیت نیروهای متخصص و کارآفرین است، گفت: با راه اندازی نهضت آموزش اشتغال مبتنی بر فنی و حرفه ای معضل مدرک گرایی را برطرف می کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه همدان، دکتر سهراب رضایی در آیین افتتاح بیست و یکمین جشنواره سراسری فرهنگی و هنری دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای با اشاره به شعار دانشگاه بوعلی سینا مبنی بر دانشگاهی متفاوت از سایر دانشگاه ها اظهار کرد: این شعار باید در برنامه های جشنواره نیز دیده شود به طور نمونه می توان در جشنواره سال آینده مسابقات صحیفه سجادیه و الغدیر را لحاظ کرد چرا که این مسابقات فرهنگی رویکرد دانشگاه را نشان می دهد.

وی بزرگترین نتیجه فعالیتهای فرهنگی را رفع مشکل بیکاری و تقویت استقلال و خودباوری دانشجویان و دانشگاه دانست و گفت: این استقلال در پایان به استقلال **** منجر می‌شود که این مسابقات از جمله موارد زمینه‌ساز برای تقویت فرهنگ است.

رضایی با اشاره به شعار دانشگاه فنی و حرفه‌ای تصریح کرد: یکی از اهداف دانشگاه مبارزه با مدرک گرایی است، آسیبی که امروز دانشجویان و جوانان کشور به آن دچار شده‌اند.

وی تربیت نیروی متخصص کاربلد و کارآفرین را رسالت دانشگاه فنی و حرفه ای برشمرد و گفت: هر دانشجویی که به دانشگاه فنی و حرفه ای وارد می شود باید خود را برای این مورد که نیرویی کارآمد و متخصص خواهد شد، آماده کند و نباید نگران اشتغال خود بعد از فارغ التحصیلی باشد. این رسالت دانشگاه پیامدهای فرهنگی بسیاری دارد که از جمله آن می توان به تسهیل در تشکیل خانواده توسط جوانان اشاره کرد.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای کشور از اجرای طرحی با عنوان آموزش فنی و حرفه ای مبتنی بر اشتغال و تولید در کشور خبر داد و گفت: این طرح به دانشجو امکان می دهد تا از امکانات و فضای دانشکده های فنی و حرفه‌ای استفاده کرده و در کنار تحصیل و ایام تعطیلی دانشکده به امر تولید بپردازد تا بتواند درآمدزایی داشته باشد.

وی افزود: درآمدهای حاصل از این کار بین دانشجو، اساتید و تجهیز کارگاه تقسیم خواهد شد.

وی اظهار کرد: تمامی امکانات برای این کار در دانشکده ها فراهم است و فقط دانشجویان باید این امکانات را از مسؤولان دانشگاه بخواهند.

رضایی با اعلام اینکه هم‌اکنون هزار و 300 کارگاه و آزمایشگاه کامل در سطح کشور وجود دارد که می‌توان در این راستا از آنها استفاده کرد، افزود: نباید انتظار داشته باشیم تا دولت کارگاه ها و آزمایشگاه‌های فنی و حرفه‌ای را تجهیز کند و باید از این امکان و طرح برای تجهیز کارگاه ها استفاده کرد.

رضایی تاکید کرد: باید نهضتی مبنی بر آموزش اشتغال مبتنی بر فنی و حرفه‌ای را راه‌اندازی کنیم تا بتوانیم معضل مدرک‌گرایی را در کشور برطرف کنیم.

وی با اشاره به اینکه براساس سیاستهای کلان دولت تا پایان برنامه پنجم توسعه 50 درصد دانش آموزان به سمت رشته های فنی و حرفه‌ای سوق پیدا کنند، یادآور شد: هم اکنون 170 دانشکده فنی و حرفه ای در کشور فعال است و این در حالیست که تا دو سال گذشته یک صندلی برای فارغ التحصیلان فنی و حرفه‌ای در دانشگاه ها وجود نداشت.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] ممانعت از حضور توفیقی در تلویزیون!

[/h]




درحالیکه مسئولان «گفت‌وگوی ویژه خبری» خواستار حضور جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم در این برنامه شده بودند، در آخرین لحظات دعوت خود را پس گرفتند!
به گزارش ایسنا، انتخاب با اعلام این خبر نوشت: «این در حالی است که هماهنگی‌ها بین دفتر توفیقی و تلویزیون، روال عادی خود را داشته اما یک‌باره مسئولان گفت‌وگوی ویژه خبری، از سرپرست وزارت علوم عذرخواهی کرده و آرزو کرده‌اند که «در فرصتی دیگر میزبان دکتر توفیقی» باشند.
گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما که قرار بود شب گذشته از تلویزیون پخش شود، با تغییر میهمان و موضوع برنامه، به بررسی مسائل منطقه پرداخت.
قابل ذکر است که فشارها به دولت روحانی برای عدم معرفی توفیقی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، افزایش یافته است و برخی ناظران، ممانعت از حضور توفیقی در تلویزیون را در ادامه این فشارها می‌دانند.
مخالفان، توفیقی را متهم به دخالت در حوادث انتخابات 88 کرده‌اند.»
انتهای پیام
 
بالا