[h=2]سرپرست وزارت علوم در قم[/h]
[h=1]
عملکرد دانشگاهها باید منطبق با بازارکار شود/ توسعه آموزش عالی حوزوی
[/h]
سرپرست وزارت علوم در سفر خود به قم و دیدار با مراجع عظام و علمای این شهر مقدس، به ارایه گزارشی از برنامههای این وزارتخانه پرداخت و گفت: هدف از این ملاقاتها این است که از نظرات مراجع عظام استفاده کرده تا با دید وسیعتری برنامه خود را برای ارائه به مجلس تنظیم کنیم.
به گزارش خبرنگار اعزامی سرویس «دانشگاهی» ایسنا، دکتر جعفر توفیقی با اشاره به سند نقشه جامع علمی کشور، تصریح کرد: بر اساس این سند، توسعه آموزش عالی باید هدفمند و نیازگرا باشد که در این سند اولویتها مشخص شده است.
وی اشتغال دانشآموختگان را یکی از معضلات امروز فارغالتحصیلان دانشگاهی عنوان کرد و گفت: جذب فارغالتحصیلان در بازار کار بعضا با مشکل مواجه است.
توفیقی با بیان اینکه سند نقشه جامع علمی کشور را محور برنامههای خود قرار دادهایم، اظهار کرد: یکی از برنامههای جدی ما این است که عملکرد دانشگاهها را منطبق بر نیازهای بازار کار قرار دهیم و دانشجویان صرفا مهارت نظری نداشته باشند، بلکه مهارت کاربردی داشته و کارآفرین باشند.
وی با اشاره به فرمایش امام ***** (ره) گفت: یکی از نکاتی که ایشان تاکید میکردند، این بود که دانشگاه اسلامی باید در خدمت مردم خود آن جامعه باشد. بعضا سرزنش میکنند که دانشجو تربیت میکنیم و از کشور خارج میشوند و به کشورهای دیگر کمک میکنند، بنابراین یکی از برنامههای ما، تربیت دانشجو در راستای حل نیازهای کشور است.
سرپرست وزارت علوم همچنین با اشاره به سند دانشگاه اسلامی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است، تصریح کرد: محور اصلی این سند این است که در کنار علم در دانشگاهها، بحث اخلاق، تزکیه و تذهیب نفس وجود داشته باشد، چرا که دانشگاه نهادی است که مسئولیتش فقط توسعه و تولید و ترویج علم نیست، بلکه باید دانشجویانی تربیت کنند که دین محور، ارزش محور و الله محور باشند.
توفیقی با بیان اینکه مدیران دانشگاهها و اساتید نباید نگاهشان به بحث تربیت دانشجو تک بعدی باشد، گفت: در کنار تربیت علمی باید تربیت رفتاری نیز وجود داشته باشد.
[h=4]فضای آزاداندیشی و آزادی باید با مدیریت همراه باشد تا ارزشها مخدوش نشوند[/h]
وی با تاکید بر ایجاد فضای آزاداندیشی و آزادی بیان در دانشگاهها، اظهار کرد: در سند اسلامی شدن تاکید شده که دانشگاهها باید فضای آزاداندیشی و آزادی بیان داشته باشند، اما این آزادی باید با مدیریت باشد تا ارزشها مخدوش نشوند.
[h=4]نگاهی انتقادی به علوم غربی داریم[/h]
سرپرست وزارت علوم همچنین با اشاره به نگرانی مقام معظم ***** از بازار کار و محتوای علمی غربی علوم انسانی، تصریح کرد: در این زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیته تحول علوم انسانی را با همکاری وزارت علوم تشکیل داده است. همچنین ما نگاهی انتقادی به علوم غربی داریم و سعی میکنیم آن را تحلیل کنیم که مطالبی از آن را که مورد نیاز و مناسب است، استفاده کنیم.
توفیقی با بیان اینکه به دنبال آن هستیم که به تدریج چهره علوم انسانی در کشور متحول شود، اظهار کرد: در این میان همکاری بین حوزه و دانشگاه میتواند بسیار مفید باشد، چرا که به اعتقاد من در حال حاضر از سرمایههایی که در حوزه وجود دارد، کمتر استفاده میشود.
وی افزود: همچنین قصد داریم در مباحث مربوط به علوم و معارف قرآنی و اهلبیت و مسائلی که ریشه در معارف و فرهنگ ما دارد، رشتههایی را ایجاد کنیم. در سالهای گذشته آموزش عالی حوزوی نیز بعضا ایجاد شده که بستر مناسبی است که آن را رشد دهیم.
سرپرست وزارت علوم با بیان اینکه در ترویج نواندیشی و تولید فکر در علوم انسانی میتوانیم روی اساتید حوزه حساب کنیم، اظهار کرد: بنا داریم که این ملاقاتها ادامهدار باشد و به معنای واقعی بحث وحدت بین حوزه و دانشگاه ایجاد شود.
توفیقی با بیان اینکه مخاطب دانشگاه اسلامی در مرحله اول مدیران هستند، گفت: بعضا ما هر کاری که میخواهیم میکنیم و بعد به دانشجو میگویم دانشگاه باید اسلامی باشد.
وی با بیان اینکه اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاهها از ابتدای انقلاب زحمات ارزشمند مفیدی کشیدهاند، گفت: به تبع این موضوعات مشاهده میکنیم که کشور از لحاظ علمی پیشرفت کرده و به واسطه همین پیشرفتهاست که میتوانیم مقابل تحریمها بایستیم.
سرپرست وزارت علوم افزود: امروزه نقش دانشگاه و آیندهسازی آن تا اندازهای مهم شده که انتظارات از دانشگاهها بسیار بالا رفته است.
به گزارش ایسنا، توفیقی همچنین در دیدار با آیتالله موسوی اردبیلی با بیان اینکه تا چند روز آینده دکتر روحانی من را به عنوان وزیر علوم به مجلس معرفی میکند، گفت: در حال حاضر در حال سر و سامان دادن برخی از مسائل دانشگاهها هستم و مشکلات و نارضایتیهایی وجود داشت که با تشکیل کمیتههایی در حال بررسی آن هستیم که از جمله این مشکلات میتوان به بازنشستگیهای اساتید و دانشجویان محروم از تحصیل اشاره کرد.
وی با بیان اینکه زمانی به دانشگاهها بیاعتنایی میشد و کنار گذاشته شده بودند، اظهار کرد: امروزه انتظارات از دانشگاهها وجود دارد که مسائل سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را حل کنند.
سرپرست وزارت علوم با بیان اینکه ما حوزههای علمیه را نیز جزو دانشگاهها میدانیم، تصریح کرد: بدون اتکا به دستاوردهای علمی نمیتوان مشکلات اقتصادی و سیاسی را تغییر کرد و این فرصتی است برای حوزه و دانشگاه که از سوی دیگر مسئولیت سنگینی را بر دوش دانشگاه میگذارد.
توفیقی همچنین در دیدار با آیت الله نوری همدانی نیز گفت: در تحول علوم انسانی را باید از حوزه علمیه و اندیشمندان آن کمک بگیریم و در این راستا آمادگی داریم تا با هماهنگیهای سازمان یافته، همفکری و ایجاد کمیتهها، ارتباطات لازم را در این باره ایجاد و تقویت کنیم.
وی ادامه داد: رسالت بسیار سنگینی است اما ضروری و اجتنابناپذیر است چرا که توانمندیهای علمی به تنهایی برای پیشرفت کشور کافی نیست.
سرپرست وزارت علوم همچنین در دیدار با آیت الله علوی گرگانی اظهار کرد: **** اسلامی ما با ****های موجود در دنیا متفاوت است و نیاز به تربیت انسانهای متفاوت و متعالی در زمینه علمی و تربیتی دارد .
وی افزود: وزارت علوم و دانشگاه ها به تنهایی موفق نخواهند بود به ویژه در جایی که به اندیشه های نو و نظریات جدید برای پویایی یک **** سیاسی نیاز داریم که علمای حوزه در این زمینه میتوانند کمک شایانی داشته باشند.
انتهای پیام