• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار مربوط به تحصیل و دانشگاه

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] اهداف و ماموریت‌های کارآموزی دانشجویان کاردانی و کارشناسی در نقشه جامع علمی کشور

[/h]



هشتاد و چهارمین جلسه کارگروه مشورتی ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا در این جلسه موضوع کارآموزی دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی دانشگاه‌ها با حضور کارشناسان و اعضای کارگروه مشورتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

اهمیت کارآموزی و همچنین ابعاد گوناگون موضوع از قبیل مساله تعیین هدف و مأموریت اصلی کارآموزی، نقش و اهمیت کارآموزی در ارتباط م‍ؤثر دانشگاه با صنعت، همخوانی تعداد دانشجویان و میزان تقاضای صنعت، تأمین منابع مورد نیاز، کارآموزی در علوم انسانی و ... باعث شده است که چهار اقدام و راهبرد ملی از راهبردهای کلان یک، سه و شش نقشه جامع علمی کشور به این موضوع اختصاص یابد.

در این جلسه پس از طرح موضوع و بحث‌های مقدماتی مقرر شد در جلسات آینده، بررسی موضوع با حضور نمایندگان نهادهای مرتبط مثل وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، سازمان فنی و حرفه‌ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه پیدا کرده و در نهایت پس از بررسی‌های کارشناسی، سیاست‌های اجرایی تدوین و جهت تصویب نهایی به شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارائه شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]فصل تازه نقش‌آفرینی انجمن‌ها در **** تصمیم‌سازی‌/
[/h][h=1] توفیقی در جمع انجمن‌های علمی: در **** تصمیم‌سازی کشور کسی پاسخگوی تصمیمات غلط خود نیست
[/h]




سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر تمرکززدایی و واگذاری امور به دانشگاه‌ها از طریق توانمندسازی و ظرفیت‌سازی مدیریتی و تصمیم‌گیری در دانشگاه‌ها، بر ضرورت ایفای نقش جدی‌تر انجمن‌های علمی در **** تصمیم‌سازی کشور در حوزه وزارت علوم و سایر بخش‌ها تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، دکتر توفیقی که در جمع نمایندگان 311 انجمن علمی در ساختمان وزارت علوم سخن می‌گفت پس از شنیدن نظرات نمایندگان انجمن‌های علمی با ابراز خرسندی از حضور در این نشست، آمادگی خود را برای پیگیری مطالبات و درخواست‌های انجمن‌ها اعلام و خاطرنشان کرد: انجمن‌های علمی در طول سال‌های اخیر از نظر کیفی و کمی رشد داشته و دستاوردهای خیلی خوبی هم داشته‌اند. شخصا در جریان عملکرد برخی از انجمن‌های علمی از نظر تاثیرگذاری که در صنعت داشتند و از حیث انتشارات علمی، مقالات و ارتباطات بین‌الملل این انجمن‌ها بوده ام و فعالیت انجمن‌های علمی قابل دفاع است.

وی با بیان این که مشکلاتی وجود دارد که راه حل آنها در دست خود انجمن‌ها است گفت: مشکلی که در **** برنامه‌ریزی است و برخی از مشکلات ما به آنجا بر می‌گردد این است که در قانون برنامه و مبانی آن معمولا مراجع تصمیم‌گیری نوشته می‌شود ولی چگونگی تصمیم‌گیری نوشته نمی‌شود. تصور من این است که انجمن‌های علمی ادعایی ندارند که می‌خواهند در **** تصمیم‌گیری نقشی داشته باشند، بلکه آنها می‌خواهند در **** تصمیم‌سازی نقش داشته باشند. مثلا گفته می‌شود که سازمان مدیریت مسوول تبیین قانون بودجه است، که مرجع تصمیم‌گیری آن مشخص است و یا مثلا می‌گویند که دولت باید مرجع آیین‌نامه راتصویب کند، اینها همه مشخص هستند ولی اینکه چگونه باید یک تصمیم ساخته شود به نظر من آنجا باید انجمن‌های علمی نقش ایفا کنند.

توفیقی در ادامه گفت: باید تقاضای دانش را در کشورمان زیاد کنیم تا به وجود انجمن‌های علمی نیاز باشد چرا که انجمن‌های علمی کالا تولید نمی‌کنند بلکه دانش تولید می‌کنند؛ بنابراین باید برای این دانش مشتری پیدا شود.

وی با اشاره به مشکل دیگری که راه حل آن بر عهده خود انجمن‌ها است افزود: بعضی از مسائل در جامعه ما هنوز ارزش مشخصی ندارند مثلا فکر و سرمایه‌های فکری کجا ارزش‌گذاری می‌شوند؟ برای مثال با یک تصمیم غلط، ده‌ها نخبه از کشور مهاجرت می‌کنند. ارزش اقتصادی این مساله کجاست؟ شما دو تصمیم را مقایسه کنید که می‌تواند منجر به دو نتیجه‌ متفاوت شود و ارزش اقتصادی این دو تصمیم با هم مقایسه شوند، چه کسی پاسخگو است؟ من یک تصمیمی برای گزینش هیات علمی اتخاذ می‌کنم که صد نفر از افراد هیات علمی از کشور فرار می‌کنند. چه کسی باید پاسخگو باشد که ارزش اقتصادی این تصمیم کجاست و یا بر عکس؟ من با مشورت با صاحب‌نظران تصمیمی می‌گیرم که باعث می‌شود که پنجاه نفر نخبه جذب شوند. این مساله می‌تواند همه جا مطرح شود. یعنی ارزش سرمایه‌های فکری که انجمن‌های علمی هم جزئی از این سرمایه‌ها هستند را چه کسی تعیین می‌کند؟ چه کسی ارزش‌گذاری فکری می‌کند؟ چه کسی ارزش‌های این تصمیمات را با هم مقایسه می‌کند؟ از دکتر براری - رییس کمیسیون انجمن‌های علمی - خواهش می‌کنم که وارد این عرصه بشوند. ما هم در دولت در صورتی که قسمت بود به این سمت برویم. ما در **** مدیریتی کشور و در **** تصمیم‌سازی کشور برای روش‌های تصمیم‌گیری ارزش اقتصادی قائل نیستیم. هر کسی به راحتی هر تصمیمی بخواهد می‌گیرد و در قبال آن تصمیم هم پاسخگو نیست.


توفیقی


رییس جمعیت توسعه علمی ایران در ادامه سخنان خود گفت: مساله بعدی نگاه سرمایه‌گذاران به انجمن‌های علمی است که نگاهی هزینه‌یی است و نگاه سرمایه‌گذاری نیست. ما انجمن‌ها باید به صورتی خودمان را نشان بدهیم که دولت، بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران در صورت همکاری با انجمن‌های علمی بدانند که ارزش افزوده‌ای وجود خواهد داشت. از دید **** بودجه‌یی دولت، انجمن‌ها الان تنها پول خرج می‌کنند. در جهان نگاه به سرمایه‌گذاری روی دانش نگاه بسیار جدیدی است. انجمن‌های علمی بر روی تولید ناخالص ملی چه تاثیری دارند؟ بنابراین یکی از موانعی که در دولت است برای این است که این نگاه را در ذهن دارند و ما هم نتوانستیم که این نگاه را عوض کنیم؛ بنابراین پیشنهاد می‌کنم که در این زمینه‌ها کار شود و انجمن‌ها تاثیرات خودشان را در توسعه کشور و تولید ناخالص کشور نشان دهند.

وی درباره نقش انجمن‌ها در دیپلماسی علم و فناوری گفت: ما در عرصه‌های علمی بین‌المللی خیلی کم حضور داریم و اگر انجمن‌های علمی در عرصه بین‌المللی حضور داشته باشند، معتقد هستم که می‌توانستند اثرات تحریم‌ها را کاهش دهند. ایران در مجامع جهانی حضور کم‌رنگی دارد و بعضا غیبت دانشمندان و متخصصان ما در مجامع بین‌المللی تاثیراتی منفی داشته است مثل تحریم دانشگاه‌ها، مقالات و غیره. یکی از دلایل اجرای این تحریم‌ها این است که ما در آن مجامع حضور نداشتیم و از غیبت ما سوء استفاده می‌شود. اساسا تجربه نشان داده است که اگر ارتباطات علمی بین کشورها قوی شود در روابط سیاسی آنها بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

توفیقی گفت: در سال‌های گذشته در مورد دانشگاه کارآفرین خیلی صحبت کردم و می‌خواهم امروز در مورد وزارت کارآفرین هم صحبت بکنم. در صحبت نمایندگان انجمن‌ها به این مطلب اشاره شد که در ساختمان وزارت علوم برای هر رشته‌ای ده‌ها شورا است ولی انجمن‌های علمی در آنها نیستند، این مساله درست است. من همیشه بر این باور معتقد بودم که وزارتخانه از نظر مدیریتی باید به گونه‌ای عمل کند که دانشگاه‌ها توانمند بشوند و نباید خودش کار دانشگاه‌ها را انجام بدهد.


به شدت مخالف مدیریت متمرکز در وزارت علوم هستم که جذب هیات علمی، پذیرش دانشجوی دکتری و غیره همه توسط وزارتخانه انجام بشود با این تصور که دانشگاه‌ها نمی‌توانند این کار را به خوبی انجام بدهند

وی خاطرنشان کرد: به شدت مخالف مدیریت متمرکز در وزارت علوم هستم که مثلا جذب هیات علمی، پذیرش دانشجوی دکتری و غیره همه توسط وزارتخانه انجام بشود با این تصور که دانشگاه‌ها نمی‌توانند این کار را به خوبی انجام بدهند. حتی اگر این پیش‌فرض هم درست باشد که دانشگاه‌ها نمی‌توانند کاری را خوب انجام بدهند راه حل این نیست که وزارتخانه آن کار را انجام بدهد بلکه باید دانشگاه‌ها را توانمند کند. یعنی مهمترین وظیفه وزارت علوم، توانمند سازی، ظرفیت‌سازی مدیریتی و تصمیم‌گیری در دانشگاه‌ها است. ما باید دانشگاهی را تصور کنیم که می‌تواند دانشجوی دکتری خود را پذیرش کند و نقطه‌ظعف‌ها را هم نداشته باشد. یعنی اگر قرار باشد که وزارت علوم خودش را متصدی تمام امور بداند اصلا نیازی به این همه انجمن ندارد. با عدم تمرکز برای انجمن‌ها کار و وظیفه درست می‌شود. البته همه اینها در گرو توانمندسازی خود انجمن‌های علمی است. یعنی خود انجمن‌ها هم باید نشان بدهند که ظرفیت‌های بالایی دارند.

گفتنی است، در جلسه روسای انجمن‌های علمی با سرپرست وزارت علوم، نمایندگان انجمن‌های علمی به بیان درخواست‌های انجمن‌ها از وزارت علوم پرداختند که از مهمترین این خواسته‌ها می‌توان به نهادینه‌سازی اثربخشی انجمن‌ها در ذهن تصمیم‌گیرندگان کشور، کاهش مداخلات وزارت علوم در انجمن‌های علمی، مشخص شدن جایگاه انجمن‌های علمی در حوزه فناوری، نقش انجمن‌های علمی در رفع چالش‌های کشور، آمادگی انجمن‌ها برای مساعدت به ارزیابی وضعیت فعلی علوم تحقیقات و فناوری و تبیین آنچه دولت دکتر روحانی تحویل می‌گیرند و جلوگیری از استخدام فله‌یی عضو هیات علمی در برخی دانشگاه‌ها اشاره کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] میزان خشونت در جوانان زیر دیپلم بیشتر است

[/h]




رییس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان خشونت در میان جوانان 19-15 سال را بیشتر از جوانان 24-20 ساله دانست.

محمدتقی حسن‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار«جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: سعی شده است تا در پژوهشی که به منظور بررسی میزان شیوع و عوامل خشونت در میان جوان در مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان انجام شده است، میزان شیوع خشونت چه به لحاظ نوع و چه به لحاظ محل اعمال خشونت و تاثیرعوامل اقتصادی، نگرشی، روانی، محیطی و اجتماعی در میزان و نوع آن سنجیده شود.

وی با بیان اینکه این پژوهش میان 4500 نفر از جوانان 9 استان کشور صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: نتایج این بررسی حاکی از آن است که میانگین نمره خشونت به دست آمده کمتر از میانگین فرضی است که به لحاظ آماری معنادار باشد.

حسن‌زاده افزود: پسران نسبت به دختران بیشتر دست به خشونت می‌زنند و جوانان 15 تا 19 ساله خشونت بیشتری نسبت به جوانان 20 تا 24 ساله دارند.

وی با اشاره به اینکه در این بررسی‌ها میزان تحصیلات افراد بسیار موثر بوده است، اظهار کرد: کسانی که سطح تحصیلاتشان زیر دیپلم است نسبت به کسانی که تحصیلاتشان فوق دیپلم و بالاتر است، خشونت بیشتری داشته‌اند که به لحاظ آماری معنادار بوده است.

رییس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان میزان توسعه یافتگی را نیز در میزان شیوع خشونت موثر دانست و گفت: جوانان مقیم در استان‌های کمتر توسعه یافته بیشترین میزان خشونت و جوانان مقیم استان‌های نیمه توسعه یافته کمترین میزان خشونت را دارند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] آموزش تولید و اشتغال محور در دستورکار دانشگاه فنی و حرفه‌ای

[/h]




سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای از آغاز بیست و پنجمین المپیاد ورزشی پسران دانشکده و آموزشکده‌های سراسر کشور خبر داد.

به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر رضایی با اشاره به ضرورت وجود نگاه فرهنگی در رسیدن به اهداف دانشگاه فنی و حرفه‌ای، اظهار کرد: برقراری عدالت آموزشی بین دبیرستان‌ها و هنرستان‌ها، توسعه آموزش عالی و ایجاد فرصت‌های برابر آموزش‌های رایگان و همسطح در دبیرستان‌ها و هنرستان‌ها یک حرکت فرهنگی با ارزش است.

وی افزود: دانشگاه فنی و حرفه‌ای، دانشگاهی متفاوت از سایر دانشگاه‌ها است که ماموریت و رسالت تربیت تکنیسین‌های متخصص و ماهر در صنعت، بخش خصوصی و نیازهای کشور دارد و مبارزه با پدیده مدرک گرایی، استفاده درست از سال‌های جوانی دانشجو در مدت تحصیل و از بین بردن دغدغه دانشجو برای اشتغال پس از فراغت از تحصیل، از مزیت‌های این دانشگاه است.

رضایی با بیان اینکه ما در دانشگاه فنی و حرفه‌ای در راستای تعمیق آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، طرح آموزش تولید و اشتغال محور را در دستورکار خود قرار داده‌ایم، گفت: به این ترتیب هر دانشجو می‌تواند همزمان با تحصیل و آموزش در رشته خود با استفاده از امکانات، فضاها و کارگاه‌ها،‌ کار و درآمد داشته باشد و امید است آموزش همراه با اشتغال برای همه‌ رشته‌های این دانشگاه محقق شود.

سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای ابراز امیدواری کرد که دانشگاه فنی و حرفه‌ای به عنوان نمادی از دانشگاه کارآفرین و نسل سوم با رویکرد جدید در رفع مشکل اشغال و دغدغه‌های جوانان موفق باشد و اظهار کرد: **** تربیت بدنی اسلامی،‌ علاوه بر جسم، به ابعاد علمی، اخلاقی، روحی و عاطفی انسان توجه داشته و تقویت و تربیت جسم را همپای خودسازی و اخلاق، معرفی می‌کند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌‎ای آموزش و پرورش در گفت‌وگو با فارس خبر داد
ورود ۹۰ درصد فارغ‌التحصیلان هنرستانی به بازار کار/ اعتبارات هنرستان‌ها در سال جاری

مدیر کل دفتر فنی و حرفه‌‎ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: ۹۰ درصد فارغ‌التحصیلان هنرستانی با مدرک دیپلم وارد بازار کار می‌شوند.

152922890_PhotoA.jpg




محمد شریف‌زاده، مدیر کل دفتر فنی و حرفه‌‎ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا» و در پاسخ به این پرسش که «اعتبارات مربوط به فنی و حرفه‌ای و کاردانش در سال جاری چقدر است؟»، اظهار داشت: در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای برنامه‌ای به نام "توسعه" داریم که همه ساله در جهت آن حرکت می‌کنیم.
وی با بیان اینکه در چند سال اخیر شرایط خوبی از نظر توسعه داشتیم، خاطرنشان کرد: در سال گذشته نزدیک به 6 درصد توسعه داشتیم و در مجموع جمعیت دانش‌آموزی ما 23 درصد افزایش پیدا کرد.
شریف‌زاده، تجهیزات در هنرستان‌ها را مهم ارزیابی کرد و گفت: مهم‌ترین بخشی که می‌توانیم به آن اشاره کنیم، موضوع تجهیزات در هنرستان‌هاست؛ فکر می‌کنم اولین مورد که جلوتر از نیروی انسانی و کتاب قرار دارد، تجهیزات است.
* اختصاص بیش از 34 میلیارد تومان به هنرستان‌ها در سال جاری
مدیر کل دفتر فنی و حرفه‌‎ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش به اعتبارات مربوط به هنرستان‌ها اشاره کرد و بیان داشت: در سال جاری اعتبارات مربوط به بخش فنی و حرفه‌ای و کاردانش، 34 میلیارد و 400 میلیون تومان است که 11 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
وی افزود: با توجه به توسعه‌هایی که در هنرستان‌ها انجام می‌شود، افزایش اعتبارات داشته‌ایم؛ بر اساس ردیف اعتبارات مستقل هنرستان‌ها در قانون بودجه که از سال 1390 اجرایی شد، در نخستین سال مبلغ اعتبارات هنرستان‌ها 10 میلیارد تومان و در سال 1391 به 31 میلیارد تومان رسید.
به گفته شریف‌زاده، بخشی از اعتبارات مربوط به سال 92 تخصیص یافته و به استان‌ها ارسال شده است.
* 20 درصد اعتبارات سال جاری تخصیص یافت
شریف‌زاده با بیان اینکه 20 درصد از اعتبارات سال جاری بین هنرستان‌های کشور توزیع شده است، گفت: این اعتبارات فقط برای خرید تجهیزات هنرستان‌ها ارسال شده است و هیچ جای دیگر قابل هزینه کردن نیست؛ پیش بینی کردیم دانش‌آموزانی که از هنرستان‌ها فارغ‌التحصیل می‌شوند بتوانند وارد بازار کار شوند.
وی در پاسخ به این پرسش که «آمار خروجی هنرستان‌ها در بازار کار چگونه است؟»، تصریح کرد: 90 درصد فارغ‌التحصیلان هنرستان با مدرک دیپلم و پس از ادامه تحصیلات وارد بازار کار می‌شوند.
*وجود 6700 هنرستان در کشور با 900 هزار دانش‌آموز
مدیر کل دفتر فنی و حرفه‌‎ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر 6700 هنرستان در کشور وجود دارد که حدود 900 هزار دانش‌آموز در این هنرستان‌ها مشغول به تحصیل هستند.
انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ضرورت بازنگری رشته‌ها و برنامه‌های درسی به منظور انطباق با نیازهای بازار کار








سرپرست وزارت علوم درباره لزوم تغییر ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های مختلف براساس نیاز آینده بازار کار، گفت: این موضوع مسئله مهمی است به ویژه زمانی که موضوع اشتغال دانش آموختگان مطرح می‌شود، بنابراین باید در این حوزه بازنگری انجام شود تا رشته‌های تحصیلی و برنامه‌های درسی حداکثر انطباق را با نیازهای بازار کار داشته باشد.

به گزارش سرویس دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جعفر توفیقی با تاکید بر اینکه باید در حوزه رشته‌های دانشگاهی بازنگری انجام شود، به لزوم تغییر ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته‌های مختلف بر اساس نیاز آینده بازار کار اشاره کرد و گفت: این موضوع مسئله مهمی است، به ویژه زمانی که موضوع اشتغال دانش آموختگان مطرح می‌شود که باید در این حوزه بازنگری انجام شود و رشته‌های تحصیلی و برنامه‌های درسی حداکثر انطباق را با نیازهای بازار کار داشته باشد.

توفیقی همچنین درباره برنامه‌های وزارت علوم برای بومی سازی و توزیع تمامی رشته‌ها در دانشگاه‌های مختلف کشور، گفت: تعدادی از دانشگاه‌ها ماموریت محلی و دانشگاه‌های بزرگ تر ماموریت ملی و همچنین ماموریت‌های بین‌المللی دارند که این موضوع باید در طرح توسعه دانشگاه ها لحاظ شود.

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، سرپرست وزارت علوم افزود: چیزی که وهله اول مهم است این است که هر دانشگاهی در درجه اول پاسخگوی نیازهای محیطی خودش باشد، بنابراین انطباق باید صورت بگیرد و حالا اگر شاخص‌های کیفیتی دانشگاهی ارتقا یابد، می‌توان ماموریت‌های ملی و بین‌المللی را هم ایفا کرد، اما در اولویت اول ما پاسخگویی دانشگاه‌ها به نیازهای محیطی و انجام ماموریت‌های محوله است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
‌سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بزرگترین سرمایه برای یک رییس دانشگاه، حمایت دانشجویان از او است که خوشبختانه امروز استقبال بسیار خوبی از سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد.

به گزارش ایسنا، دکتر جعفر‌ توفیقی امروز در مراسم معارفه سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان، اظهارکرد: امام ***** (ره) دانشگاه را مبدأ همه تحولات می‌دانستند و توسعه علم و فناوری مورد تأکید ***** بوده است، یعنی دانشگاه رسالت سنگینی برعهده دارد پس باید دست به دست هم دهیم و در برابر تمام سختی‌ها مقاوم باشیم.

وی با بیان اینکه افتخار بزرگی است که امروز در جمع دانشجویان است، گفت: من چند تجربه مدیریتی دارم و فکر می‌کنم این تجربیات برای آقای مدرس هاشمی سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان مفید باشد. بنده عقیده دارم که حمایت و پشتیبانی که امروز از مدرس هاشمی در دانشگاه انجام شد، بزرگترین سرمایه برای او است و باید طوری عمل کند که بتواند جواب این اعتماد را بدهد. این جمع است که برای من و شما می‌ماند و اینکه چگونه این حمایت را باید حفظ کنیم.

‌سرپرست وزارت علوم تصریح کرد: رفتار مدیریتی اخلاق‌مدار بسیار مهم است و مهمترین عنصر حفظ انسجام در دانشگاه می‌باشد، بنابراین به هیچ وجه نباید اجازه داد که حرمت دانشگاه شکسته شود.

وی خطاب به دانشگاهیان گفت: به هیچ بهانه‌ای اجازه ندهید که حرمت دانشجویان خدشه‌دار شود، از حریم دانشگاه حفاظت کنید و آن را سرلوحه کار خود قرار دهید، چرا که این عزیزان دانشجو هستند که برای ما می‌مانند.


[h=4]فرصتی برای غاقل شدن از استعدادها نداریم[/h]
توفیقی افزود: در دیدار هیات دولت با مقام معظم ***** ایشان تأکید بسیار زیادی در خدمت به مردم کردند و فرمودند خدمت به مردم اصل است و اختلاف‌های سیاسی حاشیه و حفظ پیشرفت را مورد تأکید قرار دادند و به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید داشتند.

وی افزود: تجربه نشان می‌دهد که توسعه بدون کمک دانشگاه امکان‌پذیر نیست، بنابراین باید به دنبال آن باشیم دانشگاه را بیشتر در امور اجرایی کشور دخالت دهیم تا یک مدیریت علمی و کارشناسی را پیشه خود کنیم.

‌سرپرست وزارت علوم با بیان اینکه اصلاً فرصت این را نداریم که از استعدادها غافل شویم، گفت: بحث اعتدال، یک شور و شوق عجیبی را در جامعه ایجاد کرد و یکی از معانی آن این است که از تمام ظرفیت‌های کشور بدون افراط و تفریط استفاده شود و به گرایش‌های سیاسی توجهی نشود.

توفیقی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی امروز به عنوان یک دانشگاه طراز اول در اختیار مدرس هاشمی قرار گرفته است، اظهارکرد: دانشگاه باید کارآفرین باشد و مشکلات مردم را مدنظر قرار دهد و برای برنامه‌ریزی امور خود از زیرمجموعه‌اش مشورت بگیرد. نیاز جامعه باید بررسی و متناسب با نیاز مردم برنامه‌ریزی‌ها صورت گیرد.

وی افزود: دانشگاه کارآفرین، دانشگاهی است که پاسخگوی مردم باشد و به بحث اشتغال که مهمترین مشکل اقتصادی کشور است کمک قابل توجهی کند.

‌سرپرست وزارت علوم گفت: زمانی دانشگاه‌ها در حاشیه توسعه کشور قرار داشتند، اما امروز در متن هستند. امروز دانشگاه فعال است و من زمانی را به یاد می‌آورم که وقتی می‌خواستند به دانشگاه اعتبار اختصاص دهند، این تفکر را داشتند که دارند هزینه می‌کنند، اما امروز دیگر این تفکر وجود ندارد و تخصیص اعتبار به دانشگاه با تفکر سرمایه‌گذاری در دانشگاه صورت می‌گیرد که این خود دستاورد بزرگی است.


[h=4]رییس دانشگاه به تحقق اسناد بالادستی توجه کند[/h]
توفیقی گفت: مجلس و دولت با این نگاه عمل می‌کنند و در همه مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... به دانشگاه تکیه دارد، پس ما باید شرایطی را فراهم کنیم که دانشجو در دانشگاه احساس امنیت کند.

وی خطاب به مدرس هاشمی، ‌سرپرست جدید دانشگاه صنعتی اصفهان، گفت: امروز شش سند بالادستی در حوزه علم و فناوری داریم و باید مقام اول علم و فناوری را در کشور به دست آوریم.

وی همچنین به سند قانون پنجم توسعه که مصوب مجلس است، اشاره کرد و گفت: همچنین قانون اهداف و وظایف وزارت علوم را داریم که مصوب سال 1383 است و در این سند، 140 راهبرد وجود دارد که 650 اقدام در این اسناد پیش‌بینی شده که همگی مرتبط بر علم و فناوری است.

توفیقی گفت: تحقق این اسناد در دانشگاه صنعتی باید در اولویت کاری رییس دانشگاه قرار گیرد، چرا که این اسناد را مهمترین نخبگان کشور تهیه کردند و بسیار اسناد قابل احترامی است.


[h=4]اسلامی کردن دانشگاه‌ها باید در رفتار وگفتار تجلی یابد[/h]
وی به بحث اسلامی کردن دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: در اسلامی شدن دانشگاه‌ها من و شما اگر بتوانیم در رفتار و گفتار تجلی کننده اسلام ناب باشیم، دانشجو هم در رفتار و گفتار خود اسلامی خواهد بود.

‌سرپرست وزارت علوم افزود: اکر ما نتوانیم ساده‌ترین کارهای مدیریتی خود را براساس کرامت انسانی انجام دهیم، صحبت از اسلامی کردن دانشگاه‌ها کاری بیهوده است، پس همه ما باید طوری عمل کنیم که دانشجو از ما الگو بگیرد در غیر اینصورت نباید انتظارات عبث داشته باشیم.

توفیقی اضافه‌کرد: همه باید کمک کنیم که دانشگاه سرشار از احترام، محبت و احترام به کرامت انسانی باشد و با اعضای هیات علمی، دانشجویان و دانشگاهیان با احترام برخورد شود، اگر این بستر اخلاقی را در دانشگاه‌ها پیاده کنیم، می‌توانیم برنامه‌های خود را پیش ببریم.

در این مراسم مدرس هاشمی به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتی معرفی و همدانی گلشن تودیع شد، اما همدانی گلشن، رییس سابق دانشگاه صنعتی در این مراسم حاضر نشده بود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] توکلی: برای وزارت علوم نمی‌توان یک اصولگرا را انتخاب کرد/توفیقی **** و انقلاب را قبول دارد

[/h]




نماینده مردم تهران در مجلس درباره گزینه تصدی وزارت علوم گفت: باید از اصلاح‌طلبی استفاده کرد که پایبند انقلاب و اصول **** باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، احمد توکلی ظهر امروز در جمع اصول‌گرایان تحول خواه مشهد، بیشترین اعضای وزارت علوم را طرفدار جریان اصلاح‌طلبی دانست و گفت: برای این وزارتخانه نمی‌توان یک اصول‌گرا را انتخاب کرد، البته باید از اصلاح‌طلبی استفاده کرد که پایبند به انقلاب و اصول **** باشد.

توکلی نسبت به وجود افرادی با نظرات متفاوت در کابینه دولت یازدهم هشدار داد و اظهار کرد: باید محل اختلاف نظرها را بررسی کرد.

وی افزود: آقای روحانی هم نسبت به استدلال خیرخواهان بی عنایت نیست، در انتخاب وزرا نباید سخت‌گیری بیش از حد کرد، چرا که دکتر روحانی اصولگرا نبوده و اطرافیان ایشان هم افراد خاصی هستند.

وی ادامه داد: اصول‌گرایان توقع معقول داشته باشند، البته اگر کسی مشکل جدی داشت، ما می‌ایستیم، کما اینکه جلوی احمدی نژاد هم ایستادیم و 4 وزیر نفت را رد صلاحیت کردیم.

کشور تحمل کشمکش را ندارد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر واقع‌بینی در میان باشد، تفاهم در کشور به وجود می‌آید، کشور تحمل کشمکش را ندارد، واردات ما امسال کمتر خواهد شد و این برای کشوری که عمدتا مواد اولیه را از خارج وارد می‌کند، خوشحال کننده نیست.

توکلی گفت: احمدی نژاد با روش‌های خاص خودش رای جمع کرد و رفتاری کرد که مورد اعتماد توده‌های مردم واقع شد.

وی افزود: شرایطی پیش آمده تا نیروهایی که خواهان اسلام هستند، به پیشرفت کشور کمک کنند و این نعمت بزرگی است.

وی ضمن نقل قولی از حداد عادل گفت: دو دسته مسلمان داخل خانه انقلاب، هم‌خانه بودن خودشان را باید حفظ کنند و اقتضای آن کمک به دولت است و دولتمردان نیز خواهان این امر هستند.

وی افزود: اما آقای احمدی نژاد از مشورت بی‌نیاز بود و از هیچ کس کمک نمی‌خواست.

توکلی دومین دلیل برای کمک به دولت را وضع حساس و مشکلات کشور دانست و اضافه کرد: دولت یازدهم با شرایط بسیار حساسی روبروست، بدهی بخش دولتی به بانک‌ها، 278000 میلیارد تومان است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: دولت قبل، با چاپ اسکناس و تزریق پول پر قدرت به جامعه، نقدینگی را به شدت افزایش داد و تولید کم و تقاضا زیاد شد که نتیجه آن نیز تورم 39 درصدی شد.

به برخی وزرا گفتم دلم برایتان می‌سوزد

توکلی ضمن اشاره به سختی‌های پیش روی دولت یازدهم یادآور شد: تلخی تورم را همه می‌چشند اما دشواری حل این مسئله را کمتر کسی متوجه می‌شود، به برخی وزرای دولت گفتم دلم به حالتان می‌سوزد، چرا که امکان اعمال مدیریت وجود ندارد.

وی تصریح کرد: اگر امید مردم ناامید شود، خسارت سنگینی برای کشور رقم خواهد خورد، ما خودمان را ملزم می‌دانیم که دولت را برای رسیدن به نتیجه مطلوب کمک کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر هدف غایی اصولگرایان، بسط انقلاب و پیشرفت ایران است، حتی اگر این کار به دست اصلاح‌طلبان هم محقق شود، ارزشمند است و بین گروه‌های سیاسی نباید فرقی جهت دستیابی به آرمان‌های انقلاب باشد.

توفیقی گفته حرفی از تقلب نزده است

وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال تایید صلاحیت توفیقی از سوی مجلس، گفت: ایشان اظهار داشتند که نه قبل از 26 خرداد و نه بعد از آن، حرفی درباره تقلب و فتنه نزده‌اند، تنها روز بیست و ششم در مسجد دانشگاه تهران سخنرانی کرده‌اند که آن هم از سر عصبانیت بوده است (به تعبیر من).

توکلی افزود: آقای توفیقی با بر عهده گرفتن ریاست ستاد دکتر عارف قصد داشت تا در مقابل تحریم کنندگان انتخابات ایستادگی کند، چرا که او **** و انقلاب را قبول دارد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] آمادگی ایران برای حرفه‌آموزی و تبادلات علمی و فنی با کشورهای همسایه

[/h]




قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آمادگی ایران برای تبادلات علمی و فنی و ارتقای حرفه‌آموزی در کشور‌های همسایه و منطقه از طریق ارائه آموزش‌های مهارتی را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار تعاون و اشتغال خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدتقی حسینی - قائم مقام وزیر کار در امور بین الملل - اظهار کرد: همکاری ایران، افغانستان و دفتر آژانس همکاریهای بین‌المللی ژاپن (جایکا) در توسعه‌ آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مربیان کشور‌های همسایه از جمله افغانستان نمونه بارز همکاری‌های بین‌المللی است که باید گسترش یابد.

وی که در مراسم افتتاحیه دوره آموزشی مربیان آموزش فنی حرفه‌ای افغانستان سخن می‌گفت افزود: این همکاری‌ها جهت رفاه و آسایش و بازسازی کشور افغانستان صورت می‌گیرد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است که بهترین مسیر برای ارتقای حرفه‌آموزی و کمک به رفاه و توسعه منطقه از طریق همین همکاری‌ها صورت می‌گیرد.

حسینی افزود: با توجه به تاکید مقام وزارت درخصوص گسترش همکاری‌های منطقه‌ای در حوزه مهارت آموزی، معاونت امور بین‌الملل وزارت کار آمادگی خود را درباره گسترش همکاری‌ها در سطح منطقه و فراتر از آن در تمام زمینه‌های مربوط از جمله حرفه‌ آموزی اعلام می‌کند و معتقد است که آسانترین و کارآمدترین راه هرگونه همکاری در منطقه از طریق ایران خواهد بود.

به گفته قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه به همگرایی‌های فرهنگی و علایق مشترک میان ایران و کشورهای همسایه، ایران آمادگی تبادلات علمی و فنی را دارد و با دانش و مهارتی که در سازمان فنی و حرفه‌ای وجود دارد می‌تواند به عنوان یک مرکز آموزشی موثر در منطقه عمل کند.

به گزارش ایسنا، در راستای همکاری‌های دوجانبه سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور و دفتر آژانس همکاری‌های بین‌المللی ژاپن در تهران (جایکا) مراسم افتتاحیه‌ دوره آموزشی 18 نفر از مربیان فنی حرفه‌ای کشور افغانستان با حضور سفیر و مقامات عالی رتبه‌ سفارت افغانستان برگزار شد.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
توفیقی خبر داد: افزایش نظارت بر دانشگاه‌ها و مراکز علمی








سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مرکز نظارت و ارزیابی در وزارت علوم و برنامه های آن تقویت می شود و در سطح وسیع تری نظارت ها بر روی عملکرد مراکز علمی و دانشگاه های وابسته اعمال خواهد شد.

به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، دکتر جعفر توفیقی اظهار داشت: مرکز نظارت و ارزیابی در وزارت علوم به منظور رسیدگی به وضعیت و عملکرد دانشگاه های مختلف وابسته به وزارتخانه فعال است و من معتقدم یکی از ابزارهای مهم برای تحقق سیاست های وزارت علوم بحث نظارت است و این موضوع بسیار لازم و ضروری است.

وی تصریح کرد: این مرکز و برنامه های آن تقویت می شود و در سطح وسیع تری نظارت ها بر روی عملکرد مراکز علمی وابسته اعمال خواهد شد.

براساس گزارش پاد، توفیقی در ادامه افزود: اگر هم دانشجویان دانشگاه های مختلف انتقادهایی به عملکرد دانشگاه مربوطه خود داشته باشند، می توانند مشکلات خود را مطرح کنند و ما به سهم خود پیگیری می کنیم که مشکلات احتمالی برطرف شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور خبر داد

آغاز صدور آزمایشی گواهینامه‌های مهارت الکترونیکی در کشور

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: صدور آزمایشی گواهینامه‌های الکترونیکی مهارت در ۳ استان البرز، کردستان و تهران آغاز شده و بزودی در دیگر استان‌ها نیز اجرا می‌شود.

13920418000022_PhotoA.jpg




به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور رئیس این سازمان گفت: صدور آزمایشی گواهینامه های الکترونیکی مهارت در 3 استان البرز، کردستان و تهران آغاز شده و بزودی در دیگر استانها نیز اجرا می شود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: این موضوع یک بحث امنیتی در حوزه سلامت صدور گواهینامه های فنی و حرفه ای می باشد و ذی‌نفعان این طرح وزارت ارشاد، وزارت آموزش و پرورش و وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند.
وی اضافه کرد: بر این اساس سیستمی طراحی شده که سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به صورت آزمایشی در حال اجرای آن است.
پرند بیان داشت: این گواهینامه ها به صورتی طراحی شده است که از حدود 20 گواهینامه در چیپ کامپیوتری که دارد پشتیبانی می کند و نکته مهم آن اینست که با کد شناسایی و کد ملی که شخص دارد می تواند از طریق پورتال این سازمان به اطلاعات خویش دسترسی داشته باشد.
وی با بیان اینکه حدود 12 هزار و 500 آموزشگاه آزاد فعال در سطح کشور وجود دارد گفت: تاکنون مجوز تاسیس بیش از 50 آموزشگاه برای کشورهای عراق، مالزی، امارات، اقلیم کردستان، قطر، آلمان و کانادا صادر شده است.
پرند اضافه کرد: اعتبار بخشی به مدارک آموزشهای مهارتی بر اساس استانداردهای بین المللی از اقدامات جدید این سازمان به منظور استفاده بهینه هم میهنان از گواهینامه‌های سازمان آموزش فنی و حرفه ای در سایر کشورها است.
انتهای پیام/آ
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مهمترین آمار آموزش عالی
کدام شهرها بیشترین و کمترین دانشجو را دارند/ معرفی 4 رشته پرطرفدار

رئیس مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم، به تشریح میزان دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی و رشته ها در سال تحصیلی جدید پرداخت و گفت: هم اکنون 4 میلیون و 400 هزار دانشجو داریم که در مقاطع کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری در 2500 موسسه آموزش عالی در حال تحصیل هستند.


رضا عامری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تبریک آغاز سال جدید تحصیلی برای جامعه دانشگاهی کشور، با اشاره به تعداد دانشجویان به تفکیک مقاطع تحصیلی، اظهار داشت: هم اکنون یک میلیون دانشجوی کاردانی معادل 23 درصد، 2 میلیون و 800 هزار دانشجوی کارشناسی معادل 66 درصد، 410 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد معادل 10 درصد و 40 هزار دانشجوی دکتری تخصصی معادل 9 دهم درصد، در کشور مشغول به تحصیل هستند. به آمار ذکر شده در مقطع دکتری باید دانشجویان جدید الورود را هم اضافه کرد.
تعداد دانشجویان به تفکیک مقاطع تحصیلی
مقطع تحصیلی تعداد دانشجو
کاردانی یک میلیون نفر
کارشناسی 2 میلیون و 800 هزار نفر
کارشناسی ارشد 410 هزار نفر
دکتری تخصصی 40 هزار نفر
تعداد دانشجویان در گروههای تحصیلی رئیس مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم درباره میزان دانشجویان در رشته های تحصیلی، گفت: علوم انسانی با تعداد یک میلیون و 970 هزار نفر دانشجو معادل 46 درصد بیشترین دانشجو را دارد، کمترین سهم مربوط به رشته هنر یعنی 5.4 درصد است، سایر رشته ها از جمله فنی مهندسی 33.4 درصد، علوم پایه 7.2 درصد، کشاورزی و دامپزشکی 6.3 درصد و علوم پزشکی که متولی آن وزارت بهداشت است دارای 1.3 درصد دانشجو است. فعالیت 2500 موسسه آموزش عالی این مقام مسئول وزارت علوم در ادامه به تعداد موسسات آموزشی فعال اشاره کرد و گفت: هم اکنون 2500 موسسه آموزش عالی در کشور داریم که فعال هستند و در این زیرنظامها به همراه دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به فعالیت اند. سهم زیرنظامها از تعداد دانشجویان عامری درباره سهم زیرنظامها از تعداد دانشجویان، گفت: سهم دانشگاههای دولتی وزارت علوم 15 درصد، سهم دانشگاه پیام نور 25 درصد، سهم دانشگاه آزاد اسلامی 36 درصد، سهم دانشگاه جامع علمی کاربردی 10 درصد، سهم موسسات غیردولتی غیر انتفاعی 9.2 درصد و سهم دستگاههای اجرایی حدود 7.0 درصد است. همچنین دانشگاه فنی و حرفه ای 3.5 درصد از کل دانشجویان کشور را تحت پوشش خود دارد.
جدول سهم زیرنظامها از تعداد دانشجویان
مرکز میزان دانشجو به درصد
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 15 درصد
دانشگاه پیام نور 25 //
دانشگاه آزاد اسلامی 36 //
دانشگاه جامع علمی کاربردی 10 //
موسسات غیردولتی غیرانتفاعی 9.2 //
دستگاههای اجرایی 7.0 //
دانشگاه فنی و حرفه ای 3.5 درصد //
کدام شهرها بیشترین و کمترین دانشجو را دارند وی در ادامه به پر و کم جمعیت شهر کشور از نظر تعداد دانشجویان اشاره کرد و گفت: استان تهران با 710 هزار دانشجو معادل 16.6 درصد از تعداد کل دانشجویان دارای بیشترین سهم است. استان اصفهان با 310 هزار دانشجو معادل 7.25 درصد در رده بعدی قرار می گیرد. همچنین استان خراسان رضوی دارای 260 هزار دانشجو معادل 6.1 درصد در گروه بعدی شناخته شده است، کم جمعیت ترین استان، خراسان شمالی با تعداد 42 هزار دانشجو معادل 0.9 درصد کم تعداد ترین استان است. میانگین پوشش جمعیت دانشجویی عامری درباره میانگین پوشش دانشجویی در استانها، خاطرنشان کرد: میانگین پوشش به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت، 5 هزار و 500 دانشجو در استان داریم، در برخی استانها این پوشش بیشتر است و بالاترین پوشش مربوط به استان سمنان است، این استان به ازای هر 100 هزار نفر، 15 هزار دانشجو دارد. تعداد استادان و مدرسان به گزارش مهر، تعداد استادان و مدرسان فعال در موسسات آموزش عالی کشور به گفته رئیس مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم به این شرح است:
جدول تعداد استادان دانشگاهها
مرکز آموزشی تعداد استاد
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 20000
دانشگاه پیام نور 3000
دانشگاه آزاد اسلامی 28000
موسسات غیردولتی غیرانتفاعی 3000
وابسته به دستگاههای اجرایی 1000
دانشگاه جامع علمی کاربردی نزدیک به 5000
دانشگاه فنی و حرفه ای 1500
به گفته عامری، هم اکنون 62 هزار استاد فعال و تمام وقت در موسسات آموزش عالی کشور به استثنای استادان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال فعالیت هستند و مدرسان دانشگاه علمی کاربردی نقش همان هیأت علمیها را دارند. تعداد رشته محلها در مقاطع مختلف تحصیلی وی همچنین در خصوص تعداد رشته محلها در مقاطع تحصیلی، اظهار داشت: تعداد رشته محلهای مقطع کاردانی 9600، در مقطع کارشناسی 15 هزار و 800 رشته محل، در کارشناسی ارشد 7 هزار و 350 و در دوره دکتری تخصصی بالغ بر 2 هزار و 300 رشته محل است که در واقع اگر آمارهای مقایسه ای داشته باشیم تعداد رشته محلها در تحصیلات تکمیلی به شدت رشد داشت. حسابداری پرطرفدارترین رشته کشور رئیس مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم با بیان اینکه رشته محلها در وزارت علوم دارای تنوع زیادی هستند، ادامه داد: حسابداری با تعداد 230 هزار دانشجو بیشترین سهم را در میان رشته محلها به خود اختصاص داده است، حقوق با 170 هزار دانشجو، کامپیوتر(نرم افزار) در حدود 100 هزار دانشجو دارد، مهندسی کامپیوتر(نرم افزار) نیز دارای 80 هزار دانشجو است. به گفته عامری در رشته مدیریت بازرگانی 70 هزار دانشجو، در رشته مدیریت دولتی 63 هزار دانشجو، در رشته مهندسی عمران که نهمین رشته پر جمعیت است حدود 62 هزار دانشجو، در رشته روانشناسی حدود 60 هزار دانشجو تحصیل می کنند. وی یادآوری کرد: 35 درصد از دانشجویان در 11 درصد رشته ها مشغول به تحصیل هستند و 65 درصدشان در کمتر از 89 درصد رشته محلها مشغول به تحصیل اند. اگر رشته های اصلی را با گرایشها یکی فرض کنیم می توان گفت حدود 80 درصد دانشجویان در 20 رشته محل اصلی تحصیل می کنند که این امر نیازمند بازنگری است. این رشته ها از نظر داوطلبان دارای بیشترین طرفدار است. این مقام مسئول وزارت علوم، خاطرنشان کرد: این آمار نشان دهنده عدم تعادل و لزوم ماموریتگرایی در برخی رشته های آموزش عالی است که امیدواریم با اجرای طرح آمایش آموزش عالی ایجاد دانشگاهها، رشته های تحصیلی و مقاطع متناسب با قابلیتها، نیازها و رویکردهای اقتصادی و اجتماعی اصلاح و بازنگری شود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]سرپرست وزارت علوم خبر داد:[/h]
[h=1] ثبت 500شکایت دانشجویان ستاره‌دار واساتیدبازنشسته دروزارت علوم/ به روندگفتگو بامجلس خوشبینم
[/h]





سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری در حاشیه جلسه‌ هیات دولت گفت: تا کنون حداقل 400 الی 500 نفر از دانشجویان ستاره‌دار و اساتید بازنشسته به کمیته‌ای که در این ارتباط در وزارت علوم تشکیل شده است، شکایت خود را مطرح کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر جعفر توفیقی در مورد معرفی خود به عنوان وزیر پیشنهادی وزارت علوم به مجلس اظهار کرد:‌ تصمیم‌گیری نهایی دراین زمینه با رئیس جمهور است.

وی در مورد تعامل خود با نمایندگان مجلس نیز گفت: با تعدادی از نمایندگان تعاملاتی داشته‌ایم و انشا‌الله بعد از اینکه تعطیلات مجلس تمام شود، با حضور در کمیسیون و فراکسیون‌های مختلف مجلس برنامه‌های خود را ارائه می‌دهم، در مجموع ما به روند گفت‌وگوها خوش‌بین هستیم.


[h=4]تشکیل جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد تا ساعاتی دیگر[/h] وی همچنین در مورد جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد نیز گفت: امروز جلسه‌ هیات امنای دانشگاه آزاد با دستورکار مشخصی که دارد برگزار می‌شود.

دکتر توفیقی درباره برکناری و عزل احتمالی رئیس دانشگاه آزاد نیز گفت: من مستقیما در جریان این موضوع نیستم و این در دستورکار امروز هیات امناء نیز نبوده است.
وی همچنین از حضور خود در جلسه‌ی امروز هیات امنای دانشگاه آزاد خبر داد.


[h=4]ثبت 500 شکایت دانشجویان ستاره‌دار و اساتید بازنشسته در وزارت علوم[/h] سرپرست وزارت علوم در پاسخ به اینکه وزارت علوم اعلام کرده دانشجویان ستاره‌دار از سال 90 به بعد برای ثبت‌نام مراجعه کنند و دانشجویانی که قبل از سال 90 این اتفاق برای آن‌ها رخ داده، چه باید بکنند نیز گفت:‌ محدودیتی از نظر سال در این ارتباط نداریم و همه‌ تقاضاها و مواردی که حق آن‌ها ضایع شده است را بررسی می‌کنیم و حتما در ارتباط با آن‌ها نیز راه‌حل پیدا می‌کنیم. البته تا کنون 400 الی 500 نفر به کمیته‌یی که در این ارتباط در وزارت علوم تشکیل شده مراجعه و شکایت کردند.
دکتر توفیقی تصریح کرد: بررسی این شکایات، یک فرایند مستمر است ولی در مجموع به تدریج درباره تمام این شکایت‌ها تصمیم‌گیری می‌کنیم که در ارتباط با 15 نفر تا کنون پیگیری این شکایت‌ها نتیجه داده است.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] عارف:دکتر توفیقی مناسب‌ترین فرد برای آموزش عالی کشور در مقطع فعلی است

[/h]




رئیس بنیاد امید ایرانیان، با حمایت از سرپرست وزارت علوم تاکیدکرد که در برابر تاریخ و مردم شهادت می‌دهم دکتر توفیقی مناسب‌ترین فرد برای آموزش عالی کشور در مقطع فعلی است.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا عارف در دیدار جمعی از اصلاح طلبان استان سمنان با اشاره به لزوم همراهی مجلس با دولت، اظهار داشت: اگر مجلس با دولت همراه نباشد؛ بهترین دولت در عمل ناموفق می‌شود.ما مجلس را در راس امور می دانیم.مجلس باید پرسشگر و در عین حال همراه دولت باشد تا دولت احساس کند مجلس پشتیبانش است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت **** گفت: اصلاح طلبان باید از گذشته درس بگیرند و یک روند منطقی را در کنار مردم دنبال کنند و با این حرکت قطعا به نتیجه می‌رسند و می‌توانند اکثریت مجلس آینده را در اختیار داشته باشند.

عارف همچنین با انتقاد از نحوه برخورد تعدادی از نمایندگان مجلس با سرپرست وزارت علوم،گفت: متاسفانه عده‌ای که شناخت کافی از دکتر توفیقی ندارند، هجمه‌هایی علیه ایشان در فضای کشور به راه انداخته‌اند، در حالی که من در برابر تاریخ و مردم شهادت می‌دهم دکتر توفیقی مناسب‌ترین فرد برای آموزش عالی کشور در مقطع فعلی است.

وی با بیان این‌که مخالفت نمایندگان با وزیر پیشنهادی رئیس جمهور باید کارشناسی و بدور از حب و بغض باشد،تاکید کرد:دوران انگ زدن به افراد گذشته است، نباید بواسطه آنکه خط و مشی سیاسی ما با دیگری متفاوت است، او را آماج اتهامات بی اساس کنیم.اینگونه رفتارها با موازین اخلاقی و دینی ما سازگار نیست.

عارف در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که اصلاح طلبان باید با نگاه مثبت به آینده و بصورت سازمان یافته حرکت کنند، خاطرنشان کرد:یکی از مشکلاتی که در جریان‌های سیاسی کشور وجود دارد، این است که حرکات سازمان یافته و تشکیلاتی چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد و به جای آن عموما به دنبال حرکت‌های هیاتی و گعده‌ای هستند.

عارف با نقد چنین نگاهی یادآور شد: اصلاح طلبان برای این‌که دوباره تاریخ را تکرار نکنند، باید به دنبال حرکت‌های سازمان یافته باشند ؛چراکه معتقدیم نتیجه جنبش اصلاحات نباید انتخابات ریاست جمهوری سال 84 می‌شد.

وی با تاکید بر این‌که هدف نباید پیروزی افراد خاص باشد، بلکه باید پیروزی جریان مدنظر باشد،خاطرنشان کرد: گاهی برای پیروزی لازم است که یک نفر کنار بکشد. جلو رفتن و عقب نکشیدن به معنای پیروزی نیست. اگربا غرور پیشروی کنیم ممکن است شکست جانانه بخوریم .انصراف من از تداوم حضور در عرصه انتخابات اخیر بر همین اساس بود.

عارف همچنین با اشاره به فضای فعلی کشور، خاطرنشان کرد: دولت برای عملیاتی کردن برنامه‌های خود فرصت مناسبی می خواهد و نمی‌تواند طی مدت کوتاهی همه معضلات کشور را حل کند .

وی با بیان این‌که باید به گونه‌ای فعالیت کرد که مردم احساس کنند، مسیر کشور اصلاح شده است، خاطرنشان کرد: قطعا قضاوت مردم بر اساس روند حرکت است.باید تلاش شود که روند حرکت دولت به سمت حل مشکلات و پیشرفت و تعالی کشور باشد.

رئیس بنیاد امید ایرانیان در پایان با استقبال از آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی اظهار امیدواری کرد روند آزادی این افراد تداوم داشته باشد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ریشه تبعیض بین دانشگاه آزاد و سایر موسسات غیرانتفاعی/قانونی که اختیارات نظارتی را محدود کرد

ریشه تبعیض بین دانشگاه آزاد و سایر موسسات غیرانتفاعی قانونی است که در واپسین روزهای دوره دوم مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان وقت مجلس رسید و اختیارات نظارتی وزارتخانه‌های علوم و بهداشت را محدود کرد.
13901205000225_PhotoA.jpg



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، در واپسین روزهای دوره دوم مجلس شورای اسلامی قانونی به تصویب نمایندگان وقت مجلس رسید که با محدود کردن اختیارات نظارتی وازتخانه‌های علوم و بهداشت مبنای پذیرش بی رویه دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی را بدون رعایت حداقل استانداردهای کیفی و گسترش خارق العاده این دانشگاه حداقل در دو دهه اول فعالیت آن تا امروز فراهم کرد.
بر اساس قانون تایید رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی مصوب سال 1367 مجلس شورای اسلامی این دانشگاه برای راه اندازی و پذیرش دانشجو در رشته محل‌های تحصیلی خود نیازی به دریافت مجوز از وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نداشته و وزارتخانه‌های مذکور بر حسب مورد مکلفند مدارک تمام دانش آموختگان این دانشگاه را که قبل از تصویب رشته‌های دانشگاهی وارد دانشگاه شده " یا می شوند " پس از فراغت از تحصیل حداکثر بعد از یک سال با توجه به مواد درسی و سرفصل‌های مربوط طبق ضوابط ارزیابی جاری مورد ارزیابی قرار داده و مدارک آنان را تایید کنند.
همچنین بر اساس این قانون وزارتخانه‌های مذکور تنها مجازند چنانچه کمبودهایی در مواد درسی وجود دارد اعلام کنند تا دانشگاه آزاد نسبت به رفع آنها اقدام کند.
این امتیاز ویژه در دوره ریاست رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی بر مجلس شورای اسلامی به دانشگاه آزاد اسلامی اعطا شده است.
لازم به ذکر است بر اساس مقررات موجود تمام دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی (البته به جز دانشگاه آزاد اسلامی) موظفند پیش از پذیرش دانشجو و راه اندازی رشته‌های تحصیلی بر اساس ضوابط این وزارتخانه‌ها امکانات آموزشی و هیئت علمی مورد نیاز را تامین و سپس بر اساس آن از وزارتخانه‌های علوم و بهداشت مجوز پذیرش دانشجو دریافت کنند.
طرح تایید رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی با قید دو فوریت در 11 اردیبهشت ماه 67 با امضای 130 نماینده در مجلس اعلام وصول و دو فوریت آن به تصویب رسید.
با توجه به اینکه دوره دوم مجلس در روزهای پایانی خود قرار داشت مخالفان این طرح معتقد بودند که زمان کافی برای بررسی کارشناسی این طرح فراهم نیست و بهتر است فوریت آن تصویب نشود.
موافقان نیز استدلال می‌کردند کشور نیازمند نیروی متخصص است و تعداد زیادی از 120 هزار دانشجوی وقت دانشگاه آزاد در شرف فارغ التحصیلی هستند و هر چه سریع‌تر بایستی مدارک تحصیلی آنان تعیین تکلیف شود و در نهایت دو فوریت این طرح با حضور 180 نماینده مجلس به تصویب رسید.
پس از بحث و بررسی نمایندگان در روزهای 13 و 14 اردیبهشت، بالاخره طرح مذکور در حضور 180 نماینده مجلس با اکثریت خیلی قوی به تصویب رسید.
انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]توفیقی:
[/h]
[h=1] برخی رشته‌های دانشگاهی باید تعطیل شود/ایجاد رشته‌های منطبق با بازار کار

[/h]





سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه برخی رشته‌ها که در بازار اشباع شده‌اند باید تعطیل و برخی نیز تجمیع شوند، گفت: باید ظرفیت‌های دانشگاهی بیشتر در اختیار رشته‌های تحصیلات تکمیلی قرار گیرد، چرا که تقاضا به سمت رشته‌های تحصیلات تکمیلی در حال افزایش است.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه همدان، دکتر جعفر توفیقی در حاشیه جشن استقبال از دانشجویان جدیدالورود در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه در وزارت علوم کمیته‌ای برای رسیدگی به شکایت‌های اعضای هیات علمی، اساتید و دانشجویان تجهیز و تشکیل شده است، اظهارکرد: در حال حاضر این کمیته فعال بوده و اقداماتی را نیز انجام داده است.

وی افزود: با تشکیل این کمیته تعدادی به سر کار خود بازگشتند و نزدیک به 40 دانشجوی ستاره دار نیز به تحصیل برگشتند و در مورد اساتید بازنشسته تا کنون 20 مورد اقدام شده است.

توفیقی تاکید کرد: در این کمیته برخی موارد مطابق آیین‌نامه نبوده و برخی نیز مطابق آیین نامه بوده و تصمیمات لازم در این زمینه تایید شده است، اما در مجموع بررسی شکایات در این زمینه ادامه دارد.

وی به افزایش شهریه دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: افزایش شهریه دانشگاه‌ها به صورت سنواتی بوده و با تصویب هیات امنا به طور معمول 10 تا 15 درصد به شهریه‌ها افزوده می‌شود.

سرپرست وزارت علوم تاکید کرد: باید در حوزه محتوای درسی دانشجویان نیز تجدید نظر کنیم تا دانشجویان توانمندی مهارتی بیشتری کسب کنند و در کنار دانش نظری نیز دانش مهارتی داشته باشند به گونه‌ای که هر دانش آموخته بتواند یک شغل را در جامعه فعال کند و کار آفرین باشد.


[h=4]رشته‌های دانشگاهی با بازار کار انطباق داشته باشد[/h]
وی تصریح کرد: در انطباق رشته‌های دانشگاهی با بازار نیاز به تجدید نظر وجود دارد و برنامه‌های آموزشی و پژوهشی را باید کاربردی کنیم.

توفیقی با بیان اینکه در حوزه اقتصادی نیاز به ایجاد تحولات احساس می‌شود، اظهارکرد: باید ظرفیت جذب برای دانش آموختگان افزایش یابد، چرا که اقتصاد ما ظرفیت بیش از این داشته که با بالفعل کردن ظرفیت‌ها باید تعداد زیادی از دانش آموختگان جذب شوند.


[h=4]وضعیت کیفی دانشگاه‌ها ارتقاء یابد[/h]
سرپرست وزارت علوم خاطرنشان کرد: ظرفیت دانشگاه‌ها از نظر کمی در وضعیت مطلوبی قرار داشته و ظرفیت پذیرش برخی رشته‌ها از طریق کنکور حذف شده و ورود به دانشگاه‌ها راحت‌تر است، بنابراین اکنون فرصتی مناسب برای ارتقاء سطح کیفی دانشگاه هاست.

وی به دوران دانشجویی خود اشاره و خاطرنشان کرد: دوران دانشجویی من از دوران پرخاطره در طول زندگی ام محسوب می شود و دوره دانشجویی من در سال 53 از دانشگاه شیراز آغاز شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم تعدادی از دانشجویان بنری با عنوان "دانشگاه را نجات دهید" با خود همراه داشتند و تعدادی نیز در پایان ندای "دکتر دوستت داریم" را سر می‌دادند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


توصیه تحصیلی آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق:

اگر کسي درس بخواند و نتواند مدرّس خوب باشد عمرش را تلف کرده است

آیت الله جوادی آملی در اولین جلسه درس اخلاق خود در سال تحصیلی جدید که در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، به ایراد توصیه هایی به طلاب و دانشجویان مبنی بر ضرورت انتقال آموخته ها به نسل بعد پرداختند .


به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله جوادی آملی با اشاره به شروع سال تحصيلی جدید حوزوه و دانشگاه فرمودند: سال تحصيلي ما بايد با دو حس شروع بشود: يک حسّ ظاهري که آن را همه ما مي‌دانيم «مَن فَقَدَ حسّاً فَقَدْ فَقَدَ علماً» يکي هم حسّ دروني که قرآن کريم اینگونه می فرماید ﴿إِن تَتَّقُوا اللّهَ يَجْعَل لَکُمْ فُرْقَاناً﴾

وی در تشریح این دو حس که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: اگر شنيده‌ايد و تجربه کرده‌ايد که بزرگان گفتند اگر کسي نابينا بود و حسّ بصر را از دست داد او از تشخيص رنگ‌ها و مناظر محروم است، این مطلب درست است اما قرآن کریم می فرماید ما يک حرف جديدي داريم و آن اين است که مي‌گوييم اين حس دو قسم است يک قسم در بيرون است يک قسم در درون; در بيرون همين چشم و گوشي است که مي‌بينيم، ولی در درون يک چشم و گوش ناديدني است، اگر کسي آن چشم درون را از دست داد از علومي که از راه بينايي غيبي نصيبش مي‌شود بی بهره خواهد بود .

ایشان ادامه دادند: اينکه مي‌بينيد علوم برخي‌ها چه در حوزه چه در دانشگاه کارآمد نيست و نه تنها مشکل جامعه که حتی مشکل خود او را هم حل نمی کند، براي اين است که او به همان اصل اوّلي یعنی تجربه حسی بسنده کرده است و اين اصل دومي که رهاورد وحي است را رعايت نکرده است.

آیت الله جوادی آملی در بخش دیگر از سخنان خود با بیان این که هیچ موجودی به اندازه انسان مرآت الهی نیست، فرمودند: درست است همه موجودات آينه و آیت الهي‌اند، اما هيچ موجودي به اندازه انسان مرآت الهي نيست و چون هيچ موجودي به اندازه انسان مرآت الهي نيست لذا هيچ موجودي هم مانند انسان صلاحيّت خلافت الهي را ندارد.

وی سپس به با تقسیم موجودات به سه گروه محدود در طبیعت ، فراطبیعت و دارای قدرت سیر از فرش به عرش اظهار داشت: قرآن کریم موجودات را به سه قسم تقسيم کرده است ، قسم اول موجوداتي هستند که در نيمه اول حرکت مي‌کنند، مانند جمادات، حیوانات و نباتات. اينها در محدوده طبيعت حرکت مي‌کنند، یعنی رشدشان مشخص است مانند اینکه شاید یک مقدار خاک در گذشت چندین قرن تبدیل به یک سنگ گرانبها شود , یا نباتات بر اثر تغذيه و تنميه، به شجر مُثمر مي‌رسد و اگر حيواني رشد کند هم به مرحله تجرّد وهمي و خيالي مي‌رسد. همه اینها قلمرو رشدشان مشخص است یعنی اینها در اين نيمه اول راه بسر مي‌برند و هيچ کدام به عرش بار نمی يابند و موجودی الهي نمی شوند.

ایشان ادامه دادند: قسم دوم از موجودات فرشتگان هستند که در نيمه دوم یعنی فراطبیعت به سر می برند، بنابراين هم موجودات نيمه اول گسسته از نيمه دوم‌اند و هم موجودات نيمه دوم منقطع از نيمه اول‌اند، و تنها انسان است که مي‌تواند از تراب و تين شروع بکند و به عرش الهي بار يابد. يعني انسان تواناست که هم نيمه اول را طي کند هم نيمه دوم را طي کند هم اينها را بهم مرتبط کند و بشود جامع‌الأطراف، چنين موجودي شأنيت و صلاحيت اين را دارد که بشود خليفةالله.

آیت الله جوادی آملی با اشاره به مقام والای انسان از منظر قران کریم اذعان داشتند:انسان دارای شانیت و شرفی است که در قرآن کریم مورد مخاطب خدا واقع می شود که ﴿يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَي رَبِّکَ کَدْحاً فَمُلاَقِيهِ﴾، لذا اگر کسي خود را نشناخت يا ارزان فروخت, مغبون مي‌شود، و این زیان و اگر در دنیا نیز ظهور نکند، در قیامت که حق ظاهر مي‌شود و ارزش‌ها آنجا شکوفا مي‌شود ، مي‌فهمند که ضرر کردند.
وی در فراز پایانی فرمایشات با تاکید بر اینکه طلاب و دانشجویان باید به گونه ای درس بخوانند که بتوانند این درس را به نسل بعدی هم منتقل کنند، بیان داشت:
حداقل همّت يک دانشجوي دانشگاه يا طالب حوزوي اين است که اين درسي که مي‌خواند استادانه به ديگري منتقل کند اين کفِ درس خواندن است از اين پايين‌تر اگر کسي درس خواند اتلاف عمر است. اگر کسي درس بخواند و نتواند مدرّس خوب باشد يقين بداند عمرش را تلف کرده است براي اينکه اين علوم امانت‌هاي الهي است. اگر کسي از کتابي به کتاب ديگر رفت و نتوانست آن کتاب قبلي را به خوبي تدريس کند اين مطمئن باشد عمر خود را تلف کرده است.

حضرت آیت الله جوادی آملی مرحله غایی تحصیل علم را ، تطهیر محصل و سپس انتقال علوم به جامعه به نحوی که جامه نیز طیب و طاهر شود ، دانستند.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]سرپرست وزارت علوم در قم[/h]
[h=1] عملکرد دانشگاه‌ها باید منطبق با بازارکار شود/ توسعه آموزش عالی حوزوی

[/h]





سرپرست وزارت علوم در سفر خود به قم و دیدار با مراجع عظام و علمای این شهر مقدس، به ارایه گزارشی از برنامه‌های این وزارتخانه پرداخت و گفت: هدف از این ملاقات‌ها این است که از نظرات مراجع عظام استفاده کرده تا با دید وسیع‌تری برنامه خود را برای ارائه به مجلس تنظیم کنیم.

به گزارش خبرنگار اعزامی سرویس «دانشگاهی» ایسنا، دکتر جعفر توفیقی با اشاره به سند نقشه جامع علمی کشور، تصریح کرد: بر اساس این سند، توسعه آموزش عالی باید هدفمند و نیازگرا باشد که در این سند اولویت‌ها مشخص شده است.

وی اشتغال دانش‌آموختگان را یکی از معضلات امروز فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد و گفت: جذب فارغ‌التحصیلان در بازار کار بعضا با مشکل مواجه است.

توفیقی با بیان اینکه سند نقشه جامع علمی کشور را محور برنامه‌های خود قرار داده‌ایم، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های جدی ما این است که عملکرد دانشگاه‌ها را منطبق بر نیازهای بازار کار قرار دهیم و دانشجویان صرفا مهارت نظری نداشته باشند، بلکه مهارت کاربردی داشته و کارآفرین باشند.

وی با اشاره به فرمایش امام ***** (ره) گفت: یکی از نکاتی که ایشان تاکید می‌کردند، این بود که دانشگاه اسلامی باید در خدمت مردم خود آن جامعه باشد. بعضا سرزنش می‌کنند که دانشجو تربیت می‌کنیم و از کشور خارج می‌شوند و به کشورهای دیگر کمک می‌کنند، بنابراین یکی از برنامه‌های ما، تربیت دانشجو در راستای حل نیازهای کشور است.

سرپرست وزارت علوم همچنین با اشاره به سند دانشگاه اسلامی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است، تصریح کرد: محور اصلی این سند این است که در کنار علم در دانشگاه‌ها، بحث اخلاق، تزکیه و تذهیب نفس وجود داشته باشد، چرا که دانشگاه نهادی است که مسئولیتش فقط توسعه و تولید و ترویج علم نیست، بلکه باید دانشجویانی تربیت کنند که دین محور، ارزش محور و الله محور باشند.

توفیقی با بیان اینکه مدیران دانشگاه‌ها و اساتید نباید نگاهشان به بحث تربیت دانشجو تک بعدی باشد، گفت: در کنار تربیت علمی باید تربیت رفتاری نیز وجود داشته باشد.


[h=4]فضای آزاداندیشی و آزادی باید با مدیریت همراه باشد تا ارزش‌ها مخدوش نشوند[/h]
وی با تاکید بر ایجاد فضای آزاداندیشی و آزادی بیان در دانشگاه‌ها، اظهار کرد: در سند اسلامی شدن تاکید شده که دانشگاه‌ها باید فضای آزاداندیشی و آزادی بیان داشته باشند،‌ اما این آزادی باید با مدیریت باشد تا ارزش‌ها مخدوش نشوند.


[h=4]نگاهی انتقادی به علوم غربی داریم[/h]
سرپرست وزارت علوم همچنین با اشاره به نگرانی مقام معظم ***** از بازار کار و محتوای علمی غربی علوم انسانی،‌ تصریح کرد: در این زمینه شورای عالی انقلاب فرهنگی، کمیته تحول علوم انسانی را با همکاری وزارت علوم تشکیل داده است. همچنین ما نگاهی انتقادی به علوم غربی داریم و سعی می‌کنیم آن را تحلیل کنیم که مطالبی از آن را که مورد نیاز و مناسب است، استفاده کنیم.

توفیقی با بیان اینکه به دنبال آن هستیم که به تدریج چهره علوم انسانی در کشور متحول شود، اظهار کرد: در این میان همکاری بین حوزه و دانشگاه می‌تواند بسیار مفید باشد، چرا که به اعتقاد من در حال حاضر از سرمایه‌هایی که در حوزه وجود دارد، کمتر استفاده می‌شود.


وی افزود: همچنین قصد داریم در مباحث مربوط به علوم و معارف قرآنی و اهل‌بیت و مسائلی که ریشه در معارف و فرهنگ ما دارد، رشته‌هایی را ایجاد کنیم. در سال‌های گذشته آموزش عالی حوزوی نیز بعضا ایجاد شده که بستر مناسبی است که آن را رشد دهیم.

سرپرست وزارت علوم با بیان اینکه در ترویج نواندیشی و تولید فکر در علوم انسانی می‌توانیم روی اساتید حوزه حساب کنیم، اظهار کرد: بنا داریم که این ملاقات‌ها ادامه‌دار باشد و به معنای واقعی بحث وحدت بین حوزه و دانشگاه ایجاد شود.

توفیقی با بیان اینکه مخاطب دانشگاه اسلامی در مرحله اول مدیران هستند، گفت: بعضا ما هر کاری که می‌خواهیم می‌کنیم و بعد به دانشجو می‌گویم دانشگاه باید اسلامی باشد.

وی با بیان اینکه اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه‌ها از ابتدای انقلاب زحمات ارزشمند مفیدی کشیده‌اند، گفت: به تبع این موضوعات مشاهده می‌کنیم که کشور از لحاظ علمی پیشرفت کرده و به واسطه همین پیشرفت‌هاست که می‌توانیم مقابل تحریم‌ها بایستیم.

سرپرست وزارت علوم افزود: امروزه نقش دانشگاه و آینده‌سازی آن تا اندازه‌ای مهم شده که انتظارات از دانشگاه‌ها بسیار بالا رفته است.

به گزارش ایسنا، توفیقی همچنین در دیدار با آیت‌الله موسوی اردبیلی با بیان اینکه تا چند روز آینده دکتر روحانی من را به عنوان وزیر علوم به مجلس معرفی می‌کند، گفت: در حال حاضر در حال سر و سامان دادن برخی از مسائل دانشگاه‌ها هستم و مشکلات و نارضایتی‌هایی وجود داشت که با تشکیل کمیته‌هایی در حال بررسی آن هستیم که از جمله این مشکلات می‌توان به بازنشستگی‌های اساتید و دانشجویان محروم از تحصیل اشاره کرد.

وی با بیان اینکه زمانی به دانشگاه‌ها بی‌اعتنایی می‌شد و کنار گذاشته شده بودند، اظهار کرد: امروزه انتظارات از دانشگاه‌ها وجود دارد که مسائل سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را حل کنند.

سرپرست وزارت علوم با بیان اینکه ما حوزه‌های علمیه را نیز جزو دانشگاه‌ها می‌دانیم، تصریح کرد: بدون اتکا به دستاوردهای علمی نمی‌توان مشکلات اقتصادی و سیاسی را تغییر کرد و این فرصتی است برای حوزه و دانشگاه که از سوی دیگر مسئولیت سنگینی را بر دوش دانشگاه می‌گذارد.

توفیقی همچنین در دیدار با آیت الله نوری همدانی نیز گفت: در تحول علوم انسانی را باید از حوزه علمیه و اندیشمندان آن کمک بگیریم و در این راستا آمادگی داریم تا با هماهنگی‌های سازمان یافته، همفکری و ایجاد کمیته‌ها، ارتباطات لازم را در این باره ایجاد و تقویت کنیم.
وی ادامه داد: رسالت بسیار سنگینی است اما ضروری و اجتناب‌ناپذیر است چرا که توانمندی‌های علمی به تنهایی برای پیشرفت کشور کافی نیست.

سرپرست وزارت علوم همچنین در دیدار با آیت الله علوی گرگانی اظهار کرد: **** اسلامی ما با ****‌های موجود در دنیا متفاوت است و نیاز به تربیت انسان‌های متفاوت و متعالی در زمینه علمی و تربیتی دارد .
وی افزود: وزارت علوم و دانشگاه ها به تنهایی موفق نخواهند بود به ویژه در جایی که به اندیشه های نو و نظریات جدید برای پویایی یک **** سیاسی نیاز داریم که علمای حوزه در این زمینه می‌توانند کمک شایانی داشته باشند.
انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] بازنگری یک‌هزار سرفصل درسی در نیمه نخست 92

[/h]




دبیر شورای برنامه ریزی وزارت علوم از بازنگری حدود 1000 سرفصل درسی در نیمه نخست سال 92 خبر داد.

سعید قدیمی در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه روند بازنگری سرفصل‌های درسی متناسب با نیازهای کشور ادامه دارد، اظهارکرد: از ابتدای سال 92 تاکنون 85 برنامه درسی در شورای برنامه ریزی به تصویب رسیده که حدود 1000 سرفصل درسی را در بر می‌گیرد.

به گفته وی برنامه‌های تصویب شده بیشتر مربوط به مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است.

سعید قدیمی

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]میزگرد «دانشگاه‌ها و چالش‌های پیش‌رو» /1/[/h]
[h=1] ظهور پدیده‌ «اساتید زودرس» در دانشگاه‌ها!
[/h]





عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه برای پذیرش دانشجو و جذب استاد در دانشگاه‌ها باید حساسیت‌ها و دقت‌ها را بیشتر کرد تا افرادی که واقعا شایسته هستند وارد دانشگاه شوند، تاکید کرد: متاسفانه امروزه برونداد دانشگاه با ظرفیت و نیاز اقتصاد ملی ما متناسب نیست و یک دلیل مهم این مسئله این است که هنگام پذیرش دانشجو و یا استاد، لزوما نخبه‌ها وارد دانشگاه نمی‌شوند!

دکترمحمدحسین صادقی استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس و رئیس پیشین انجمن مهندسی ساخت و تولید ایران در میزگرد «دانشگاه‌ها و چالش‌های پیش‌رو» که در محل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برگزار شد، گفت: نقش دانشگاه در رشد و توسعه ملی هر کشوری انکار ناپذیر و بلکه حیاتی است. دانشمندان و نخبگان یک جامعه، سرمایه ملی بزرگی برای رشد و توسعه هر ملت محسوب می شوند و موقعیت و نقش آنها در جامعه همچون نقش سر در بدن هر انسان است. برای بررسی نقش دانشگاه در جامعه باید ببینیم دانشگاه چیست؟ و فلسفه وجودی آن کدامست؟ مگر نه اینکه دانشگاه را بشر تاسیس کرده تا نخبگان در آن با بکارگیری نبوغ و خلاقیت های خود از طریق تولید علم و فن سبب رشد و توسعه جوامع بشوند؟ پس دانشگاه به این منظور درست شده که اولا نخبگان وارد آن شوند و ثانیا برونداد آن پشتیبان صنعت و جامعه باشد و نه اینکه فقط کارخانه مدرک سازی باشد. در گذشته حتی فوق لیسانس به کسی می دادند که یک کار خارق العاده ای برای صنعت و جامعه انجام می داد و مشکلی از جامعه را حل می کرد. بنابر این فلسفه ایجاد دانشگاه درست است ولی ما آن را درست اجرا نکرده ایم و اینگونه سبب شده که سیل زیاد فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار داشته باشیم. در کشورهای توسعه یافته، دانشگاه پشتیبان صنعت و سایر بخشهای جامعه است و وظیفه خودش را به درستی انجام می دهد.

وی با بیان اینکه در وضعیت کنونی برونداد دانشگاه متناسب با ظرفیت و نیاز اقتصاد ملی ما نیست، گفت: دانشگاهها تا حدود زیادی مشغول تولید مدرک و مقاله شده اند! مقاله برای ارتقاء یافتن استاد و مدرک برای فارغ التحصیل شدن دانشجو! غافل از اینکه تولید مقاله و مقاله شماری، دردی از جامعه دوا نمی کند. مدرک بی محتوی و فارغ‌التحصیل ناکارآمد و نامتناسب با نیازهای بازار و جامعه نیز نه تنها حرکتی در راستای پیشرفت و توسعه ملی به حساب نمی آید بلکه می‌تواند اقدامی ضد توسعه و خورنده‌ی امکانات و منابع ملت و رواج دهنده فضای افسردگی، یاس و ناامیدی و بی‌تفاوتی و توقع بالا، در میان جوانان و جامعه باشد.
به گفته این استاد دانشگاه، برخی از فاراغ‌التحصیلان دانشگاهی در واقع آن دانش ، مهارت و سواد لازم را ندارند که بتوانند به عنوان یک نیروی محرک و کار آفرین عمل کنند و یک چرخه اقتصادی را در کشور راه بیاندازند. می بایست برنامه ریزی بهتری برای اوقات گرانبهای نخبگان، اساتید، دانشجویان و جوانان این مرز و بوم داشت. باید کاری کنیم تا آنها مهارت بیشتری کسب کنند و پس از فارغ التحصیل شدن مفید و موثر باشند و اثربخشی بیشتری برای خود و جامعه داشته باشند. باید وضع به گونه ای باشد که خروجی دانشگاه، توسعه ملی را دربر داشته باشد.


این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به نقش دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در رشد علمی کشور از روند فعلی جذب و پذیرش دانشجویان دکتری در دانشگاه‌ها انتقاد کرد و گفت: پذیرش دانشجوی دکتری باید به صورت اصولی و منطقی به طور کامل تحت اختیار و تصمیم اساتید لایق صورت بگیرد. در تمام دنیا شیوه پذیرش دانشجوی دکتری به همین طریق است که پس از دیدن رزومه علمی دانشجو، صلاحیت و یا عدم صلاحیت او بررسی می‌شود و به همین طریق افراد نخبه را کنار یکدیگر جمع می‌کنند.




به اعتقاد دکتر صادقی، دانشگاه جای افراد نخبه و با صلاحیت است و این دسته از افراد هستند که می‌توانند فکری نو را خلق کنند و موجب توسعه جامعه شوند.

این استاد دانشگاه رشد کمی و بی رویه دانشگاه‌ها را یکی از چالش‌های آموزش عالی خواند و گفت: در حال حاضر دانشگاه‌ها از نظر کمی به طرز بی سابقه‌ای رشد پیدا کرده‌اند اما از نظر کیفی بازمانده‌اند، یکی از نمونه‌های آن توسعه آنی واحدهای پیام نور در سطح کشور است. متاسفانه دولت نهم و دهم برای مقابله با دانشگاه آزاد و محدود کردن گسترش آن، در تمام مناطق کشور بدون تامین بسترها و زیرساخت‌های لازم دانشگاه پیام نور را احداث کرد که این موضوع مشکلات و ناکارآمدی زیادی را سبب شده است.

وی تصریح کرد:‌ این مساله باعث شده است که سیل عظیمی از افراد مدرک به دست و فاقد کارآمدی و توانمندی لازم، از دانشگاه فارغ التحصیل شوند که متاسفانه تنها درصد کمی از آن‌ها را افراد توانمند تشکیل می‌دهد.

دکتر صادقی با بیان اینکه دانشگاه باید نیروهایی کارآمد و کاربلد در راستای نیاز جامعه را تربیت کند، گفت: متاسفانه در حال حاضر دانشگاه‌ها به جای تربیت نیروهای متخصص باسواد و با مهارت کافی در رشته تحصیلی خودشان، تبدیل به کارخانه تولید مدرک شده‌اند.

این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس راهکار حل چالش‌های آموزش عالی کشور را محدود کردن کمیت و بالا بردن کیفیت دانست و گفت: حداقل کاری که می‌توان در زمینه حل مشکلات و چالش‌های آموزش عالی انجام داد، پیش گرفتن کیفیت و کنترل ورودی‌های آموزش عالی است زیرا هنگامی که دانشجوی ضعیف و یا استاد ضعیف وارد دانشگاه می‌شود، دیگر نمی‌توان انتظاری از خروجی مطلوب آموزش عالی کشور داشت.

دکتر صادقی در این راستا بر ضرورت بازنگری در روند بورسیه دانشجویان اشاره و عنوان کرد: متاسفانه درسال های اخیر، عده‌ای به عنوان دانشجوی دکتری -این افراد قرار است پس از اتمام تحصیلشان به عنوان هیات علمی دانشگاه شروع به کار‌کنند- در دانشگاه‌ها بورسیه شدند که توانمندی و صلاحیت لازم را برای استاد شدن نداشتند.

وی در ادامه اصلاح شیوه جذب هیات علمی را یکی از ضرورت‌های امروز آموزش عالی خواند و تصریح کرد: این شیوه بورسیه نمودن و پذیرش استاد مربوط به دهه 60 آن هم به علت کمبود نیرو بود، اما در حال حاضر که برای هر شغل هزاران نفر صف می کشند و می توان کیفیت تحصیلی شان را با دقت ارزیابی نمود، دیگر این نوع پذیرش بورسیه با کیفیت نامعلوم و دربسته معنایی ندارد.




این استاد دانشگاه با اشاره به معضل پدیده «اساتید زودرس» که در حال حاضر در دانشگاه افزایش یافته است، تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر برخی افراد فاقد توانمندی و شایستگی لازم ارتقاء مرتبه یافته و در دانشگاه مشغول به کار شده‌اند که این مساله آسیب زیادی را به آموزش عالی کشور وارد کرده است.

وی با اشاره به آیین‌نامه ارتقای اساتید نیز گفت: متاسفانه در حال حاضر به غیر از امتیازهای علمی، پژوهشی و مدیریت اجرائی، چند سالی است که امتیازی به نام فرهنگی نیز به این لیست اضافه شده و موجب شده برخی اساتید شایسته نتوانند ارتقا پیدا کنند.

دکتر صادقی در مورد مدیریت دانشگاهها گفت: دانشگاه ها درست نمی شود مگر اینکه افراد عالم، قوی و با سابقه و مدیر در راس آنها قرار گیرند و به افراد نخبه و دانشمند میدان دهند. متاسفانه در سال های اخیر بری افرادی با سابقه و توان علمی و مدیریتی نه چندان قوی در راس برخی دانشگاهها و موسسات قرار گرفتند که سبب ناکارآمدی و راندمان پایین دانشگاهها گردید.


[h=4]مشکلات معیشتی دانشگاهیان و تامین مالی[/h] این استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به مشکلات معیشتی دانشگاهیان، گفت: دانشجویان و اساتید دانشگاه ها نباید به دلیل دغدغه معیشت در شغل‌های غیرمرتبط مشغول به کار شوند، بلکه درآمدشان باید به میزانی باشد که با فراغ خاطر در همان حوزه تخصصی خود مشغول به تحصیل و آموزش و تحقیق شوند تا از فکر و استعداد آن‌ها به نحو احسن در راستای نیازهای جامعه استفاده شود و بهره آن نصیب خودشان، خانواده و جامعه شود. مجلس و دولت نیز می بایست راهکاری اساسی در زمینه تامین منابع مالی و بودجه دانشگاهها بیندیشند.

این استاد دانشگاه با ابراز خوشحالی از معرفی دکتر توفیقی به عنوان وزیرعلوم، گفت: بر اساس شناختی که در شروع کار در دانشگاه تربیت مدرس از سال 1368 از دکتر توفیقی دارم، وی را فردی توانمند و خوش فکر، متعهد و دلسوز، معتدل، بسیار صبور و اخلاق مدار دیدم. من و قاطبه دانشگاهیان، توفیقی را گزینه مناسبی برای وزارت علوم می‌دانیم و یقین دارم که اگر شرایط مناسب باشد وی به کمک دانشگاهیان خواهد توانست کاستی های آموزش عالی را ترمیم کند.
دکتر صادقی در خاتمه با بیان اینکه دکتر توفیقی مورد قبول جامعه دانشگاهی است، اظهار کرد: جامعه دانشگاهی امید دارد که مجلس محترم در راستای خواست اکثریت دانشگاهیان، به توفیقی رای مثبت بدهند تا ایشان بتواند ناکارآمدی ها را جبران و مشکلات جامعه دانشگاهی را مرتفع سازد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسین صادقی از سال 1368 تاکنون به عنوان عضوهیئت علمی گروه ساخت و تولید در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس مشغول خدمت بوده و هم اکنون رتبه استادی این رشته را دارد. او همچنین سرپرستی بیش از60 پایان نامه کارشناسی و کارشناسی ارشد و نیز14 رساله دکتری را بعهده داشته‌ و بیش از 130 مقاله علمی-پژوهشی منتشر و چند طرح صنعتی را اجرا نموده است.

انتهای پیام
 
بالا