• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار مربوط به تحصیل و دانشگاه

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
این رده بندی بر اساس شاخص هایی چون تعداد و تنوع دانشجویان، وجود دانشگاه های خوب، امکانات تحصیلی و موقعیت های شغلی و... صورت گرفته است.
10 شهر برتر جهان برای دانشجویان معرفی شدند.

به گزارش عصر ایران در رده بندی موسسه"QS" که به تازگی منتشر شده است 10 شهر برتر جهان برای دانشجویان و تحصیلات دانشجویی معرفی شده اند.

طبق این لیست شهرهای پاریس ، لندن و سنگاپور سه شهر برتر دنیا در سال 2013 برای دانشجویان است. این سومین گزارش سالانه QS از شهرهای دانشجویی برتر جهان از سال 2011 بدین سو است.

این رده بندی بر اساس شاخص هایی چون تعداد و تنوع دانشجویان، وجود دانشگاه های خوب، امکانات تحصیلی و موقعیت های شغلی و... صورت گرفته است.

تصاویر زیر 10 شهر برتر دانشجویی جهان را روایت می کند.

1- پاریس





2- لندن




3- سنگاپور



4- سیدنی (استرالیا)



5- زوریخ (سوییس)



6- ملبورن(استرالیا)



7- هنگ کنگ



8- بوستون (آمریکا)



9- مونترال ( کانادا)




10 - مونیخ (آلمان)



 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نماینده مردم تهران اظهار داشت: وزیر علوم نباید درمقابل فشارهای نمایندگان تندرو عقب نشینی کند بلکه باید با قاطعیت بر مواضع خود ایستادگی نماید.

علی مطهری در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص اعمال فشارهای صورت گرفته از جانب برخی از نمایندگان مجلس بر وزیر علوم در خصوص انتخاب تیم همکاران و مدیران ستادی وزارتخانه خود اظهار داشت: مخالفت‌های صورت گرفته با وزیر علوم مستند قانونی ندارد و بیشتر با اغراض سیاسی و شخصی صورت می‌گیرد.

این نماینده مجلس؛ اعتراض به وزرا درخصوص انتخاب همکاران خود را مصداق دخالت در کار اجرایی دولت عنوان کرد و افزود: وزیر علوم نباید در مقابل فشارهای این دسته از نمایندگان تندرو عقب نشینی کند بلکه باید با قاطعیت بر مواضع خود ایستادگی نماید. اگر وزیر علوم عقب نشینی کند ما از او سوال خواهیم کرد.

وی؛ عقب نشینی وزیر علوم در برابراین فشار را خیانت به حقوق ملت و محروم کردن دانشگاهیان از نیروهای زبده توصیف کرد و گفت: عقب نشینی در برابر این افراد تندرو باعث خواهد شد که آن‌ها خواسته‌های نابحق دیگری را مطرح کنند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان احتمال استیضاح وزیر علوم در مجلس گفت: احتمال آن را ضعیف می‌دانم اما در صورت مطرح شدن، اکثر نمایندگان با تندرو‌ها همکاری نخواهند کرد وآن‌ها کاری از پیش نخواهند برد.

مطهری همچنین فتنه گر نامیدن توفیقی و میلی منفرد را سخنی باطل توصیف کرد و افزود: این‌ها کسانی بودند که به نتیجه انتخابات اعتراض داشتند و اعتراض طبق قانون اساسی حق هر ایرانی است. صرف ادعای تقلب به معنی فتنه‌گر بودن نیست بلکه ما کسانی را فتنه‌گر می‌دانیم که بعد از اعلام نظر شورای نگهبان به تخریب و آشوب پرداختند و این در مورد آقایان میلی منفرد و توفیقی به هیچ وجه صدق نمی‌کند و **** انقلاب هم عدم تمکین نسبت به قانون را نکوهش کرده‌اند نه هر اعتراضی را.

وی در پایان تصریح کرد: رفتاراین عده از افراد تندرو که مدعی ولایت مداری هستند با توصیه‌های مقام ***** در تعارض آشکار قرار دارد.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]علل تولید بیسوادی در گفت‌وگو با ایسنا تشریح شد
[/h]
[h=1] کاهش 20 درصدی قتل و جنایت با افزایش یک درصدی پوشش تحصیلی!

[/h]





رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با تشریح علل تولید بیسوادی در کشور گفت: سازمان نهضت سوادآموزی در صدد است تا مدل آموزشی ویژه گروه‌های بیسواد نوجوان و جوان خارج از مدرسه را متناسب با شرایط فرهنگی، خانوادگی و اقتصادی این افراد تدوین کند.

علی باقرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره علل تولید بیسوادی که ناشی از شرایط زندگی برخی از افراد است، گفت: شرایطی که به دلیل آسیب‌های اجتماعی گریبان‌گیر برخی از افراد شده و همچنین وجود مسایل فرهنگی در برخی از نقاط کشور منجر شده تا کودکان به ویژه دختران از تحصیل باز بمانند که اینها از عوامل تولید بیسوادی به شمار می‌رود.

وی در ادامه افزود: وجود برخی مشاغل که در آن کسب درآمد بالاست و از اهمیت بالایی برخوردار است باعث می‌شود کودکان به کار گرفته شوند و از ادامه تحصیل باز بمانند و وارد چرخه تحصیل نشوند.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه در تمام دنیا بیسوادی محصول پایین بودن نرخ پوشش تحصیلی در آموزش رسمی است، اظهار کرد: اگر تمام ظرفیت و امکانات دستگاه‌ها را به این امر معطوف کنیم و خانواده‌ها نیز مشارکت جدی در امر سوادآموزی داشته باشند، قطعا نباید با پدیده بیسوادی روبرو باشیم.

وی ادامه داد: درصد ناچیزی از افراد مطلقا وارد مدرسه نمی‌شوند که از آنها به عنوان بیسواد مطلق یاد می‌شود؛ این امر نیز دلایل متفاوتی از جمله دلایل فردی، توانایی و استعداد فردی، مشکلات اقتصادی و فرهنگی و از هم پاشیدگی خانوادگی و نبود سرپرست واجد شرایط دارد؛ ضمن آنکه نوع زندگی از جمله کوچ و مهاجرت نیز در این امر دخیل است و مانع از حضور برخی افراد در مدرسه می‌شود.

باقرزاده خاطر نشان کرد: دلایل فرهنگی و مذهبی نیز یکی دیگر از علت‌های ممانعت از ورود کودکان به مدرسه است و بخشی از دلایل نیز به خود مدرسه بازمی‌گردد، از جمله بعد مسافت مدرسه تا محل زندگی در برخی از نقاط، ترکیب نیروی انسانی و عدم دسترسی به مدرسه نیز از دیگر علل بروز بیسوادی است.


وی اضافه کرد: گزارش‌ها نشان می‌دهد در دوره ابتدایی هیچ نقطه‌ای در کشور وجود ندارد که دسترسی به آموزش در آنجا امکانپذیر نباشند و حتی مدرسه یک دانش‌آموزه و یک معلمه نیز وجود دارد، لذا این امر نشان می‌دهد آموزش و پرورش عزم جدی و کافی برای پوشش تحصیلی را دارد اما دلایل دیگری وجود دارد که مانع تحصیل کودکان می‌شود.

وی اضافه کرد: گزارش‌ها نشان می‌دهد در دوره ابتدایی هیچ نقطه‌ای در کشور وجود ندارد که دسترسی به آموزش در آنجا امکانپذیر نباشند و حتی مدرسه یک دانش‌آموزه و یک معلمه نیز وجود دارد، لذا این امر نشان می‌دهد آموزش و پرورش عزم جدی و کافی برای پوشش تحصیلی را دارد اما دلایل دیگری وجود دارد که مانع تحصیل کودکان می‌شود.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی کشور تصریح کرد: به نظر می‌رسد از برخی ظرفیت‌های قانونی موجود به طور کامل استفاده نمی‌شود، به ویژه قانون حمایت از کودکان که یکی از این موارد قانونی است چرا که تحصیل حق کودکان است و اگر اولیا به هر دلیلی از این حق ممانعت کنند، مدیران آموزش و پرورش مناطق موظفند موضوع را به دستگاه قضایی اطلاع دهند.

وی با بیان اینکه دستگاه قضایی موظف است در اسرع وقت و خارج از نوبت به این موضوع رسیدگی کند، اظهار کرد: باید دستگاه قضایی این مشکل را برطرف کند.

باقرزاده گفت: در نامه‌ای که دکتر مرندی، رییس فرهنگستان علوم پزشکی به وزیر آموزش و پرورش ارسال کرده است، حاوی نکات ارزنده‌ای است که رابطه مستقیم موضوعات مختلف اجتماعی با بیسوادی را به طور کامل تشریح کرده است.


وی افزود: طبق این گزارش، درآمد ترک تحصیلی‌ها به طور متوسط 27 درصد بالاتر از کسانی است که وارد دبیرستان می‌شوند، لذا بین خروج از مدرسه کمیت و کیفیت در تولید درآمد رابطه مستقیم وجود دارد و یا افرادی که در دبیرستان ترک تحصیل می‌کنند، یک دهه کمتر از فارغ‌التحصیلان دبیرستانی عمر می‌کنند. همچنین افرادی که ترک تحصیل می‌کنند و یا بیسواد هستند، فرزندان آنها نیز بیشتر در معرض بیسوادی قرار می‌گیرند.


وی افزود: طبق این گزارش، درآمد ترک تحصیلی‌ها به طور متوسط 27 درصد بالاتر از کسانی است که وارد دبیرستان می‌شوند، لذا بین خروج از مدرسه و مسایل انتظاری و کمیت و کیفیت در تولید درآمد رابطه مستقیم وجود دارد و یا افرادی که در دبیرستان ترک تحصیل می‌کنند، یک دهه کمتر از فارغ‌التحصیلان دبیرستانی عمر می‌کنند. همچنین افرادی که ترک تحصیل می‌کنند و یا بیسواد هستند، فرزندان آنها نیز بیشتر در معرض بیسوادی قرار می‌گیرند.

به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش، در این نامه ارسالی به وزیر آمده است: چنانچه یک درصد پوشش تحصیلی افزایش یابد، 20 درصد میزان قتل و جنایت کاهش می‌یابد و رابطه اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر با ترک تحصیل نیز در این نامه ذکر شده است.


به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش، در این نامه ارسالی به وزیر آمده است: چنانچه یک درصد پوشش تحصیلی افزایش یابد، 20 درصد میزان قتل و جنایت کاهش می‌یابد و رابطه اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر با ترک تحصیل نیز در این نامه ذکر شده است.

وی ادامه داد: سازمان نهضت سوادآموزی تمام تلاش خود را به کار گرفته که سوادآموزی و آموزش‌ها متناسب با شکل زندگی افراد خارج از مدرسه ارائه شود و اصراری برای وارد کردن این افراد به حوزه آموزش‌های رسمی نداریم.

باقرزاده گفت: سازمان نهضت سوادآموزی در صدد است تا متناسب با شرایط فرهنگی، خانوادگی و اقتصادی این افراد مدل‌هایی از آموزش‌ها را ارایه کند که در حال نیازسنجی برای گروه‌های نوجوان و جوان خارج از مدرسه هستیم تا محتوای مناسب با شرایط آنها را تدوین و طراحی کنیم.

رییس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: این آموزش‌ها باید کاملا کاربردی بوده و متناسب با شرایط زندگی افراد خارج از مدرسه طراحی شود تا نتایج مورد انتظار از این آموزش‌ها حاصل شود.

باقرزاده تصریح کرد: ایران در افق 1404 باید به موقعیتی برسد که جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری را در منطقه داشته باشد و جزو کشورهای توسعه یافته با رویکرد هویت انقلابی و اسلامی باشد که این چشم‌انداز با تقویت پایه‌های آموزشی پیش دبستان تا پایان دانشگاه حاصل می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: تغییر **** حافظه محوری به سمت **** پژوهش محوری است که مورد تاکید ***** و در راستای ترسیم ایران 1404 شکل گرفته که لازمه رسیدن به این جایگاه جذب تمام کودکان لازم‌التعلیم در مدرسه و نگه داشتن آنها تا پایان دوره فارغ‌التحصیلی است.

معاون وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: علی‌رغم اینکه در حال حاضر ایران در بسیاری از شاخص‌های علمی منطقه در جایگاه برتر قرار دارد اما باید توده و میانگین شهروندان یک کشور رشد کنند.

باقرزاده گفت: کسانی که دارای تحصیلات دانشگاهی هستند 18 تا 19 درصد از جمعیت 25 تا 65 سال را تشکیل می‌دهند، در صورتی که در برخی از کشورها این عدد تا حدود 52 درصد رشد یافته است، لذا باید جمعیت تحصیل کرده دانشگاه‌ها را افزایش دهیم.

وی گفت: علی‌رغم اینکه پایه‌های اولیه تولید علم در دوره ابتدایی شکل می‌گیرد، اما دانشگاه و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی فرصتی است برای شکوفایی استعدادها و توانمندی‌ها، بنابراین آموزش و پرورش باید تمام کودکان را وارد مدرسه کند و نرخ ماندگاری دانش‌آموز را مدرسه افزایش دهد و میانگین تحصیل دانش‌آموزان به 12 برسد؛ از سوی دیگر جمعیت تحصیل کرده‌های دانشگاهی نیز باید افزایش یابد.


[h=4]تکمیل بانک شناسنامه تحصیلی شهروندان زیر 50 سال[/h]
رییس سازمان نهضت سوادآموزی درباره تکمیل بانک اطلاعات بیسوادان زیر 50 سال نیز گفت: این بانک از لحاظ اسمی تکمیل شده و در حال بروز کردن آدرس این شهروندان هستیم و مقرر شده در جلسه‌ای که با مسئولان مرکز بخش آموزش و پرورش برگزار می‌شود، اطلاعات ثبتی دانش‌آموزان احصاء و شناسنامه تحصیلی شهروندان زیر 50 سال تهیه شود و چنانچه دستگاه‌ها همکاری‌های بین بخشی داشته باشند امیدواریم این امر تا پایان سال نهایی شود.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] بیش از سه میلیون ایرانی 10 تا 49 ساله بیسواد هستند

[/h]




به گفته رییس سازمان نهضت سوادآموزی، حدود سه میلیون و 456 هزار نفر از جمعیت رده سنی 10 تا 49 سال کشور بیسواد هستند.

علی باقرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، به وضعیت سواد آموزی کشور اشاره و عنوان کرد: براساس آخرین سرشماری صورت گرفته (سال 1390) 14.6 درصد از مردم کشور خود را بی‌سواد معرفی کرده‌اند که این رقم شامل 9 میلیون و 719 هزار نفر می‌شود.

به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش، در گروه سنی 10 تا 49 سال که گروه سنی هدف سازمان نهضت سواد آموزی است، 6.8 درصد از جمعیت کشور معادل سه میلیون و 456 هزار نفر بیسواد هستند.

وی سپس بیشترین جمعیت باسوادها را مربوط به مازندران، تهران، بوشهر، قزوین و اصفهان دانست و گفت: کمترین میزان باسوادی هم به استانهای سیستان وبلوچستان، آذربایجان غربی، کرمان، خراسان شمالی و کردستان اختصاص دارد.

به گفته رییس سازمان نهضت سوادآموزی در حال حاضر اختلاف آمار بیسوادی بین شهر و روستا و زنان و مردان در کشور به شدت کاهش یافته که این مسئله از مصادیق عدالت آموزشی در کشور است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1]توفیقی: دولت دانشگاه‌ها را از حاشیه به متن برگرداند

[/h]







مشاور عالی وزیر علوم با اشاره به مسائل و مشکلات موجود، گفت: امروزه تقویت ارتباط بین دولت‌ با جامعه علمی و دانشگاهی حیاتی است.
دکتر جعفر توفیقی در گفت‌وگو با خبرنگار «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به سخنان دکتر روحانی در گفت‌وگوی تلویزیونی خود مبنی بر اینکه "دولت با دانشجویان آشتی می‌کند"، در ازیابی خود از ابعاد آن اظهار کرد: در دولت قبلی دانشگاه‌ها و دانشمندان ما نقش پررنگی در **** سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و تصمیم‌سازی نداشتند، اما امروز این ارتباط، ارتباطی ضروری است.
وی افزود: در حال حاضر مسائل و مشکلات به گونه‌ای پیچیده است که هیچ کشوری نمی‌تواند بدون اتکا به ظرفیت‌های علمی خود، راه‌حل‌های مناسبی برای مشکلات جامعه خود پیدا کند.
توفیقی با بیان اینکه دولت‌ها باید ارتباط فعالی با جامعه علمی خود داشته باشند، تصریح کرد: در دولت قبلی این ارتباطات کمی کمرنگ شده بود و دانشگاه‌ها تا حدی در حاشیه قرار گرفته بودند، به طوری که کمتر احساس می‌شد که از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاهیان در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌ها استفاده می‌شود.
مشاور عالی وزیر علوم با اشاره به روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، گفت: در دولت جدید این شور، نشاط و امید ایجاد شده و دانشگاهیان می‌توانند حضور بیشتری در **** تصمیم‌سازی داشته باشند که قطعا این کار می‌تواند کیفیت سیاست‌گذاری‌ها و راهبردها را افزایش دهد.
انتهای پیام

 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
ستاری مطرح کرد

همکاری با پرفسور رضا برای برقراری ارتباط با نخبگان خارج از کشور

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از همکاری با پرفسور رضا برای برقراری ارتباط با نخبگان ایرانی خارج از کشور خبر داد.

13920716000135_PhotoA.jpg




به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در جلسه دیدار با پرفسور رضا در معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به چگونگی عملکرد این معاونت در کشور گفت: معاونت علمی رئیس‌جمهور مجموعه‌ای برای تجاری‌سازی فعالیت‌های دانشگاهی است بطوریکه از زمان شکل‌گیری طرح و ایده تا تجاری‌سازی شدن طرح‌ها را هدایت می‌کند.
وی افزود: کار معاونت این است که ایده‌ها را به زندگی روزمره مردم برساند و برای این کار سعی می‌کنیم از بودجه‌های وزارتخانه‌ها استفاده کنیم.
ستاری ادامه داد: در سال‌های اخیر در حوزه دارو در کشور تولیدات موفقی داشتیم و در بخش‌های دیگر نیز موفق بوده‌ایم.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با تشریح عملکرد بنیاد علمی نخبگان گفت: این بنیاد سالانه حدود 800 ورودی از نفرات برگزیده کنکور و جشنواره‌ها دارد که سعی می‌کنیم این افراد را توانمند سازیم تا در مملکت مؤثر باشند.
ستاری اضافه کرد: در بخش ارتباط با ایرانیان نخبه خارج از کشور نیز فعالیت داریم و در این بخش خواستاریم تا با پرفسور رضا برای برقراری ارتباط با نخبگان خارج از کشور همکاری داشته باشیم.
وی افزود: در کشور 6میلیون کشور بیکار وجود دارد که با این رشد اقتصادی تنها می‌توان این تعداد را حفظ کرد تا افزایش نیابد. بنابراین باید روش‌های جدیدی برای ایجاد اشتغال داشته باشیم که شرکت‌های دانش‌بنیان در این زمینه بسیار مؤثرند.
ستاری گفت: امیدواریم دولت بتواند توقعات مردم را اجرایی کند.
شایان ذکر است پرفسور رضا از نخستین فارغ‌التحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران و صاحب نظریه شبکه اطلاعات در دنیا است که در حال حاضر در کشور کانادا سکونت دارد.
انتهای پیام/
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]«بلندی‌گرای آسمان‌نورد،پرواز خود را به نامها محدود نمی‌کند»
[/h]
[h=1] سلام باشکوه دانشگاه به چهره ماندگار علم و فرهنگ ایران در آستانه صدسالگی + حاشیه ها

[/h]





دانشکده فنی دانشگاه تهران شامگاه چهارشنبه شاهد حضور جمع کم نظیری از اساتید، دانشجویان و دانش آموختگان دوره های مختلف دانشکده بود که به منظور نکوداشت مقام علمی و فرهنگی پروفسور فضل الله رضا، دانش آموخته پرافتخار دوره اول دانشکده و چهره نام‌آور جهانی ایران در حوزه مهندسی برق گرد هم آمده بودند.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، به رغم بارش شدید باران و سرمای نسبی هوا، سالن شهید چمران دانشکده فنی دانشگاه تهران از ساعتی قبل از شروع مراسم مملو از جمعیت مشتاق دانشجویان و دانشگاهیان بود که به رغم تداوم برنامه تا ساعتی بیش از زمان اعلام شده با شور و شوقی زایدالوصف، شنونده خاطرات و صحبت‌های شیرین شاگردان و همکاران پروفسور رضا و سخنان و توصیه های متواضعانه این استاد فرهیخته بودند.

در جمع پرشمار اساتید، مسوولان و چهره های علمی و فرهنگی حاضر در مراسم، دکتر فرجی دانا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، - دکتر محمدرضا عارف - رییس شاخه مهندسی فرهنگستان علوم -، دکتر رضا روستاآزاد - رییس دانشگاه صنعتی شریف - ، دکتر فرهاد **** - رییس دانشگاه تهران -، دکتر سهراب پور - رییس سابق دانشگاه صنعتی شریف -، دکتر کمال خرازی، استاد باستانی پاریزی، استاد اسلامی ندوشن، حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی، حجت الاسلام و المسلمین حجتی کرمانی، دکتر امراللهی، دکتر بی طرف و دکتر رحیمیان - رییس اسبق دانشگاه تهران - و تنی چند از چهره های ماندگار علمی کشور در رشته های مختلف از جمله دکتر پرویز جبه دار مارالانی و دکتر منصور نیکخواه بهرامی از اساتید برجسته دانشکده فنی به چشم می‌خوردند.

دکتر محمود کمره ای، رییس پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران طی سخنانی در این مراسم با اشاره به برنامه دانشکده در تجلیل از چهره های برجسته علمی که با تقدیر از مقام علمی استاد جبه دار مارالانی آغاز شده، اظهار داشت: پروفسور رضا که متولد 1293 و در آستانه یکصد سالگی هستند، سال 1313 همزمان با تاسیس دانشگاه تهران وارد دانشکده فنی و در سال 1317 همراه با 15 نفر دیگر از دانشکده فارغ التحصیل شد.

وی در ادامه به نقل گفتارهایی از پروفسور رضا پرداخت که در آن بر ضرورت قرار گرفتن در صف اول علم و فناوری جهان به عنوان لازمه وارستگی و آراستگی فردی و ملی ایرانیان و لزوم خردگرایی و پرهیز از احساسات خام و بهره گیری از فناوری‌های روز در کنار پاسداشت سنت‌های ملی و توجه به فرهنگ به عنوان زیربنای استقلال کشورها در جهان امروز تاکید شده است.

پروفسور رضا نقش چشمگیری در مدرن شدن برنامه های آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها داشت

سخنران بعدی این مراسم که به همت کانون مهندسین فارغ التحصیل دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، استاد پرویز جبه دار مارالانی، چهره ماندگار مهندسی برق و رییس شورای عالی کانون بود که در سخنانی به مرور فرازهایی از زندگی و خدمات علمی و فرهنگی پروفسور رضا پرداخت.

وی گفت: خانواده بزرگ دانشکده فنی 80 سال است که جوانان متعهدی را برای کشور تربیت می‌کند که بسیاری پس از پایان تحصیل در کشور مانده و در جهت توسعه و عمران کشور گام برداشته اند و گروهی هم که از کشور رفته اند همیشه در فکر ایران بوده اند و با مشارکت در توسعه فناوری های روز، مایه افتخار و اعتبار کشور بوده اند. پروفسور رضا از چهره های برجسته این گروه هستند که همواره دلبستگی عمیقی به ایران داشته اند که در سفرهای مکررشان به ایران مشهود است.

جبه دار مارالانی اضافه کرد: پروفسور رضا، اندیشمند و دانشمند برجسته ایرانی، بیش از 65 سال از عمر پربرکت خود را صرف تدریس و تحقیقات علمی کرده که در پیشبرد علوم در جهان موثر بوده است.


مراسم بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی «پروفسور رضا»


وی با اشاره به تحصیلات کارشناسی ارشد و دکتری استاد در رشته مهندسی برق که به ترتیب در سال 1324 و 1328 در دانشگاه‌های کلمبیا و پلی تکنیک نیویورک بوده اظهار داشت: پروفسور رضا در دوران تحصیلات خود در آمریکا با دانشمندان بزرگی چون وبر، فاستر، والش و وینر همکاری داشته و رساله دکتری خود را زیرنظر پروفسور فاستر و پروفسور وینر به حل یکی از مسائل بنیادی مخابرات اختصاص داده بود. وی با تایید و توصیه نامه این دو استاد برجسته برای تدریس و تحقیق به دانشگاه MIT رفت و پس از پنج سال فعالیت در این دانشگاه از سال 1334 در دانشکده مهندسی برق دانشگاه سیراکیوس به تدریس پرداخت که این همکاری تا سال 1347 ادامه داشت. وی طی سالهای 1346 تا 28 رییس دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف بود که در این مدت 150 استاد و دانشمند به دعوت ایشان برای تدریس در دانشگاه‌ از خارج به ایران آمدند که نقش موثری در مدرن شدن برنامه های آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها داشت.

به گزارش ایسنا، جبه‌دار مارالانی خاطرنشان کرد: پروفسور رضا در فاصله سالهای 1348 تا 53 سفیر ایران در یونسکو و همزمان استاد دانشگاه پاریس 7 در سوربون بود و در فاصله سالهای 53 تا 57 که سفیر ایران در کانادا بود به عنوان استاد دانشگاه های مک گیل و کانکوردیا به تدریس و تحقیق اشتغال داشت و استاد افتخاری این دانشگاه ها است.

پروفسور رضا چهار کتاب به زبان انگلیسی دارد که سه کتاب از کتاب‌های مرجع در دانشگاه های دنیا هستند و 12 کتاب به زبان فارسی دارند و علاوه بر آن نوشتن فصل‌هایی از چند کتاب از جمله قسمت‌هایی از دانشنامه آمریکانا و دانشنامه علوم و فناوری فیزیک را برعهده داشته اند.

پروفسور رضا که از پایه گذاران نظریه اطلاعات در جهان هستند بیش از 100 مقاله علمی و 100 مقاله فارسی در زمینه فرهنگ و ادبیات فارسی دارند. استاد در دوران جوانی هم سه کتاب رادیو به زبان ساده(1319)، دوره هندسه علمی و عملی(1320) و راز آفرینش(1321) را تدوین کرده اند.

فعالیتهای علمی و فرهنگی، پروفسور رضا از انجام مسوولیتهای اجرایی غافل نکرده است

دکتر عارف، دانش آموخته و استاد مهندسی برق دانشگاه تهران هم در سخنانی با تقدیر از برگزارکنندگان مراسم نکوداشت پروفسور رضا اظهار داشت: افتخار می‌کنم از دانشکده ای فارغ التحصیل شده ام که 37 سال قبل پروفسور رضا از آن فارغ التحصیل شده بود و در همان رشته و تخصصی تحصیل کرده ام که استاد تحصیل کرده بود و ریاست دانشگاهی را برعهده داشتم (دانشگاه تهران) که 25 سال قبل پروفسور رضا عهده دار ریاست آن بود. در پاییز 1355 زمانی که در دانشکده استنفورد تحصیل می کردم منشی دانشکده به من مراجعه کرد و گفت استادی ایرانی از کانادا به دانشگاه آمده و مایل است دانشجویان ایرانی را ببیند. در آن موقع شاید تنها 10 دانشجوی ایرانی در دانشگاه بودیم و در واقع اولین گروهی بودیم که به توصیه اساتید به جای MIT به استنفورد رفته بودیم. زمانی که وارد کتابخانه شدم، پروفسور رضا از من درباره زمینه تحصیلی‌ام سوال کردند که پاسخ دادم پردازش سیگنالهای تصادفی و احتمالا نظریه اطلاعات را برای ادامه کار انتخاب می‌کنم. پروفسور رضا من را به کار در زمینه نظریه اطلاعات توصیه کردند که من هم دانشجوی حرف شنوایی بودم!


مراسم بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی «پروفسور رضا»


این استاد مهندسی برق در ادامه با اشاره به نظریه شانون به عنوان انقلابی در علم و پردازش اطلاعات اظهار داشت: پرفسور رضا در سال 1340 کتابی در این زمینه نوشتند که مرجع دانشگاهی بود و این که امروز محققان ما در زمینه نظریه اطلاعات حرفی برای گفتن دارند مرهون وجود استیدی چون پروفسور رضاست که خدمات ارزنده ای در زمینه نظریه شانون انجام داده اند.

وی، جامعیت شخصیتی را از ویژگی‌های بارز دانشمندان بزرگ ایرانی نظیر پروفسور رضا عنوان کرد و گفت: استاد در کنار فعالیتهای برجسته علمی در زمینه فرهنگ و ادب فارسی نیز کارهای برجسته ای داشته اند و علاوه بر آن از مدیریت‌های اجرایی و علمی هم غافل نشده اند که ریاست دو دانشگاه تهران و شریف و نمایندگی ایران در یونسکو و همکاری نزدیک با انجمن‌های علمی و نهادهای مردم نهاد از نمودهای آن است.
قناعت و پاکدستی پروفسور رضا، مثال زدنی است

کمال خرازی، وزیر اسبق امور خارجه و استاد حوزه علوم شناختی و تربیتی، دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به تجربه همکاری خود با پروفسور رضا در دوران تصدی مسوولیت نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گفت: در زمان اقامت در آمریکا تلاش داشتم زمینه حضور استادان ایرانی مقیم آمریکا را در کشور فراهم کنم که در همین ارتباط، آکادمی علوم ایرانیان را تشکیل داده بودیم که زمینه رفت و آمد بسیاری از اساتید را به ایران فراهم کرد. در این راستا، شورای گسترش زبان و ادبیات فارسی را با همکاری صادق خرازی که در حال حاضر برای درمان در خارج کشور است، تشکیل دادیم که پروفسور رضا با کمال خضوع و افتادگی در این شورا برای آشنا کردن ایرانیان مقیم آمریکا خصوصا نسل دومی ها با فرهنگ و ادبیات ایرانی و همچنین انتشار نشریات در این حوزه تلاش می‌کردند.


دکتر کمال خرازی یکی از سخنرانان این مراسم بود


وی گفت: پروفسور رضا، شخصیتی واقعا رضامند و قانع و فارغ از هرگونه وابستگی است که حتی زمانی که مسوولیتی اجرایی داشتند هیچ گونه وابستگی به این سمتها نداشتند و قناعت و پاکدستی ایشان که نشانه یک فرهنگی واقعی است، مثال زدنی و الگویی برای همه ماست.

دین استاد «رضا» بر گردن آموزش عالی

دکتر سعید سهراب‌پور دانش‌آموخته الکترومکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال 1344 و رییس اسبق دانشگاه صنعتی شریف نیز طی سخنانی در این مراسم با اشاره به این‌که «پروفسور رضا» تنها دانش آموخته دوره‌ی اول دانشکده فنی در قید حیات است، برای وی طول عمر آرزو کرد و اظهار کرد: احترام به بزرگترها و پیشکسوتان از اصول فرهنگ ماست. یادم هست زمانی که رییس دانشگاه صنعتی شریف بودم در چهلمین سالگرد تاسیس دانشگاه از تمام روسای سابق از جمله «پروفسور رضا» که از پایه‌گذاران دانشگاه هستند برای حضور در مراسم سالگرد دعوت کردم که ایشان نیز این دعوت را پذیرفتند.

دو سال دیگر مراسم پنجاهمین تاسیس دانشگاه صنعتی شریف و سال آینده مراسم هشتاد سالگی دانشگاه فنی است که امیدواریم در این مراسم نیز امکان ملاقات دوباره با استاد را داشته باشیم.

رییس سابق دانشگاه صنعتی شریف در ادامه با اشاره به شرایط **** آموزش عالی در دوران تحصیل خود گفت: یادم هست زمانی که در رشته الکترومکانیک تحصیل می‌کردم باید دروس رشته‌های دیگر مثل طرق و راهسازی را می‌خواندیم و اگر در یک درس رد می‌شدیم یکسال تمام عقب می‌ماندیم.

«پروفسور رضا» در دوران ریاست دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف با ایجاد تحول و مدرن‌کردن آموزش عالی کشور این قبیل مشکلات را برطرف کردند.

وی با اشاره به جایگاه والای شعر و ادبیات در فرهنگ ایرانی اظهار داشت: علاقه‌ به فرهنگ و ادب فارسی از ویژگی‌های «پروفسور رضا» است و از این جهت بسیار به ایشان مدیونیم.

در ادامه‌ی این مراسم سهیل محمودی که اجرای برنامه را برعهده داشت از استاد محمد ابراهیم باستانی پاریزی برای سخنرانی دعوت کرد.

محمودی از این استاد نام‌ آشنای ادبیات و تاریخ ایران به عنوان یکی از افتخارات دانشگاه تهران یاد کرد که هنوز هم دانشکده ادبیات هر دوشنبه با صدای گام‌های استاد همراه می‌شود.
ماجرای جالب لوح‌های تاریخی تاسیس دانشگاه تهران

دکتر باستانی پاریزی با ابراز خرسندی و افتخار از حضور در مجلس نکوداشت «پروفسور رضا» اظهار داشت: 1313 با این‌که دو 13 را در کنار هم دارد ولی به واسطه‌ی دو اتفاق مهم سالی مبارک در تاریخ ایران است یکی تقدیر از فردوسی طوسی به مناسبت هزاره‌ی او و دیگری تاسیس دانشگاه تهران که تضمین‌کننده‌ی آینده ایران بود.

وی در ادامه به بیان ماجرای جالب لوح‌های تاریخی تاسیس دانشگاه تهران پرداخت و گفت: دانشگاه تهران در پانزده بهمن‌ماه 1313 با کارگذاشتن یک لوح تاریخی در پایه‌های دانشگاه تهران رسما تاسیس شد. این لوح ابتدا از طلا بود، ولی شاه با ابراز این نگرانی که ممکن است برخی برای به دست آوردن این لوح طلا ساختمان را تخریب کنند دستور داد لوح دیگری مشابه آن از جنس فلز غیرقیمتی جایگزین این لوح شود و لوح طلا به موزه جواهرات منتقل شد.


سخنرانی استاد پاریزی باستانی در مراسم بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی «پروفسور رضا»


باستانی پاریزی با اشاره به این‌که به امضای حکم تبدیل دانشیاری به استادی توسط «پروفسور رضا» افتخار می‌کند، اظهار داشت: 100 سال برای انسانی مثل «پروفسور رضا» بسیار کم است و این انسان را به یاد شعر ملک الشعرای بهار در رسای قمرالملوک وزیری می‌اندازد که گفت: صد قرن هزار ساله باید تا یک قمر الملوک زاید.

داستان دستان نیکوکار پروفسور رضا

به گزارش ایسنا حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی _ مدیر مسوول موسسه اطلاعات و چهره همیشه حاضر مراسم نکوداشت بزرگان علم و فرهنگ ایران دیگر سخنران این مراسم بود.

وی که به واسطه‌ی انتشار شماری از آثار استاد فضل‌الله رضا با وی آشنایی و ارتباط دیرینه‌ای دارد پیش از رفتن به جایگاه سخنرانی متواضعانه بر دستان «پروفسور رضا» بوسه زد.

دعایی در سخنان خود با اشاره به فروتنی و بزرگواری که در جریان انتشار آثار استاد فضل‌الله رضا از ایشان دیده است، اظهار داشت: «پروفسور رضا» عواید مادی تمامی آنچه در اختیار داشته، دارند و خواهند داشت را به امور خیریه اختصاص دادند به‌طوری که از ما خواستند حق‌التالیف آثار ایشان را به مدرسه‌ای که برای دختران کم‌بضاعت در مشهد راه‌اندازی کرد‌ه‌اند و موسسه خیریه‌ای که برای بزرگسالان در زادگاهشان تاسیس کردند واگذار کنیم.

مدیر مسوول موسسه اطلاعات خاطر نشان کرد: «پروفسور رضا» علی‌رغم بیش از نیم قرن افتخار‌آفرینی علمی در آمریکا درخواست آن کشور برای گرفتن پاسپورت آمریکایی را نپذیرفتند و تا امروز به عنوان یک ایرانی سفر کرده‌اند. این‌که دانشمندی در این سطح علمی جهانی درخواست آمریکا برای دریافت پاسپورت را نپذیرفته مایه افتخار ماست.

دعایی در عین حال از «پروفسور رضا» اجازه خواست در این مراسم از یکی‌دیگر از مفاخر علمی کشور در حوزه فلسفه و علوم انسانی هم یاد کند که سال‌ها پیش به دلایلی از ایران رفته ولی هنوز همه توجه‌اش به میهن ماست.


حجت الاسلام دعایی در مراسم بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی «پروفسور رضا»


وی گفت: این چهره برجسته‌ی علمی برای جراحی قلب‌اش نیازمند 100 تا 200 هزار دلار بود. در همان زمان ترکیه از او دعوت کرد به عنوان برجسته‌ترین فیلسوف معاصر مرکز و کتابخانه‌ای به نام وی در قونیه تاسیس کند تا استاد میراث معنوی و کتاب‌های ارزشمند خود را به این کتابخانه اهدا کند و در مقابل چک سفیدی برای وی ارسال شود.

مدیر مسوول موسسه اطلاعات خاطر نشان کرد: ترک‌ها حتی پیشنهاد داده بودند مقبره‌ای برای استاد در محل آن مرکز تاسیس کنند که وی پاسخ داده بود من آنچه دارم برای وطنم است و اگر روزی بمیرم آرزویم این است که در وطنم دفن شوم.

وی در پاسخ به دعوت آنها به قونیه رفت. مجری برنامه از وی به عنوان استادی از آمریکا یاد کرد ولی او در ابتدای سخنرانی، خود را ایرانی معرفی کرد. علی‌رغم این مساله و با وجود عواطف شهید مطهری و رأفت مقام معظم ***** و قوه قضاییه نسبت به ایشان هنوز بسیاری با ناسپاسی در برخی روزنامه‌ها نسبت به ایشان بی‌حرمتی می‌کنند و این فرد کسی نیست جز «پروفسور سید حسین نصر».

وی که بسیاری از مراکز فلسفی جهان ایشان را از اعضای خود می‌دانند، تمام آثار و کتابخانه‌اش را برای انجمن حکمت و فلسفه در ایران اهدا کرده است.

مدیر مسوول موسسه اطلاعات تصریح کرد: وقتی امثال «پروفسور رضا» را می‌بینم از این همه فروتنی و عشق به ایران از کسانی که در این حد از علم و فرهنگ هستند در برابر آنها احساس کوچکی می‌کنم و افتخار می‌کنم که به دست چنین انسان بزرگی بوسه بزنم.
اعطای جایزه «پروفسور رضا» از سال آینده

در ادامه‌ی این مراسم مهندس مهنا از برگزار‌کنندگان نکوداشت «پروفسور رضا» در سخنانی از راه‌اندازی تارنمای اینترنتی استاد فضل‌الله رضا شامل زندگینامه، آثار، تصاویر و سایر اطلاعات مربوط به این چهره کشور از سوی کانون مهندسین فارغ‌التحصیل دانشکده فنی دانشگاه تهران خبر داد و گفت: این سایت به نشانی www.fazlollahreza.com قابل دسترسی است و ان‌شاء‌الله از طریق سایت رسمی دانشگاه تهران نیز قابل دسترسی خواهد بود.


وب‌سایت پروفسور فضل‌الله رضا


وی خاطر نشان کرد: بنیاد حامیان دانشکده فنی دانشگاه تهران در آستانه هشتاد سالگی دانشکده افتخار دارد جایزه‌ای را در زمینه‌ی مهندسی به نام استاد فضل‌الله رضا پایه‌گذاری کند که این جایزه از سال آینده طبق آیین‌نامه‌ای که با نظر استاد تدوین می‌شود، اعطا خواهد شد.

مهنا در ادامه به اعطای جایزه‌ای از سوی جامعه پزشکی به نام پروفسور رضا از پنج سال پیش اشاره کرد که با توجه به دور بودن زمینه‌ی کاری «پروفسور رضا» (رشته مهندسی برق) با پزشکی مایه تعجب است.

وی در ادامه از دکتر بروجردی از مسوولان جایزه پزشکی «پروفسور رضا» دعوت کرد که توضیحاتی در این زمینه ارائه کنند.

پایان دادن به امپراتوری‌های صوری در پزشکی

بروجردی در سخنان خود با تقدیر از جایگاه علمی و فرهنگی برجسته‌ی «پروفسور رضا» آزادگی‌ دانشی و مردمی‌ دانشی استاد را مورد توجه قرار داد و گفت: «پروفسور رضا» در دوران تصدی ریاست دانشگاه تهران با لغو برخی قوانین فرصت‌سوز که مانع از خدمت دانش‌آموختگان دانشگاه‌های خارج از کشور در دانشگاه‌های ایران می‌شد، به امپراتوری‌های علمی صوری در حوزه پزشکی کشور پایان داد. استاد قریب به 100 نفر از کسانی که به خاطر وضع سیاسی، ریاست دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها را برعهده داشته و بیمارستان را ملک مطلق خویش می‌پنداشتند برکنار و اساتید برجسته‌ی پزشکی را جایگزین آنها کرد.

وی تصریح کرد: اگر امروز چراغی در پزشکی کشور روشن است به واسطه‌ی چراغ‌افروزی امثال «پروفسور رضا» است. به همین دلیل جایزه‌ای در حوزه گوش، گلو و جراحی پلاستیک در حاشیه‌ی کنگره خاورمیانه‌ای راینولوژی و جراحی پلاستیک به نام «پروفسور رضا» به پزشکان برگزیده‌ ایرانی و خارجی اعطاء می‌شود. استاد فضل‌الله رضا خود عصاره فضل‌ها و در یک کلام چشم ماست.

در ادامه این مراسم، دکتر محمدحسین حلیمی از اساتید دانشکده هنر که اثری حجمی (شمسه) را جهت تقدیم به استاد با کمک دو هنرمند دیگر تهیه کرده به بیان توضیحاتی درباره‌ی این اثر پرداخت.


مراسم بزرگداشت مقام علمی و فرهنگی «پروفسور رضا»


پایان بخش این مراسم نیز اعطای لوح یاد بود دانشکده فنی یک اثر حجمی و یک اثر تذهیب نفیس به انتخاب استاد آیدین آغداشلو به «پروفسور رضا» با حضور تنی چند از چهره‌های علمی و فرهنگی حاضر در مراسم و سخنرانی استاد فضل‌الله رضا بود.

جهان‌شناسی از ضرورت‌های قابل توجه جوانان هر کشور

در ادامه پروفسور رضا که از برگزاری این مراسم با شکوه و قدرشناسی و استقبال چشم‌گیر اساتید و دانشجویان به وجد آمده بود، با ابراز خرسندی و تقدیر از برگزار‌کنندگان مراسم اظهار داشت: با فروتنی ،درود فراوان دارم به چهار میلیون جوان ایرانی که در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها و موسسات آموزش معرفت آینده بهتری را برای این سرزمین باستانی برنامه‌ریزی می‌کند تا وضع 75 میلیون ایرانی محروم هر روز بهتر شود.

وی گفت: برای من گواراتر است اگر این بزرگواری شما را به عنوان نماینده‌ای از همکاران خود بپذیرم و این جسارت را نداشته و ندارم که در برابر چنین جمع دانش سخن بگویم.

استاد فضل‌الله رضا در ادامه به بیان شرایط دوران تحصیل خود در بدو تشکیل دانشگاه تهران پرداخت و گفت: من در سال 1313 بعد از قبولی در کنکور وارد دانشکده فنی شدم. ما آزمایشگاه و کتابخانه نداشتیم و معلمانی هم که داشتیم، مثل معلمان امروز دانشگاه چندان مجرب نبودند. جوان‌هایی بودند چند سال بزرگ‌تر از ما که در دوره‌ی رضاشاه به خارج اعزام شده و آموزش‌هایی دیده بودند. ما بچه‌هایی که به دانشگاه آمدیم با شکیبایی با آن شرایط و مشکلات ساختیم. بسیاری از پیشرفت‌های هشتاد سال اخیر صرف‌نظر از پیشرفت‌های فناوری مرهون استقامت و پایداری دانشجویان است که در بین فارغ‌التحصیلان این دانشگاه کسانی بودند که در راه آبادانی کشور قدم‌های بزرگی برداشتند.


پروفسور فضل الله رضا


وی به جوانان توصیه کرد: شکیبا بوده و به مسائل فرهنگی نیز توجه داشته باشند و خصوصا در برخورد با تبلیغات رسانه‌های خارجی به این مساله توجه داشته باشند که این رسانه‌ها که پول می‌گیرند تا کارهای کشور‌های خارجی را بزرگ جلوه دهند بخشی از مطالب‌شان درست و بخشی خیال است.

پروفسور رضا جهان‌شناسی را از ضرورت‌های قابل توجه جوانان هر کشور دانست و گفت: به جوانانی که قصد دارند برای ادامه‌ی تحصیل به خارج بروند توصیه می‌کنم ناشناخته به غرب نروند و ابتدا با تحقیقات کافی اطلاعات لازم را کسب کنند و دیگر این‌که سعی کنند بعد از مدتی به کشور برگردند. عظمت ایران در معنویت و روحانیت و عشق و شور بلند است که در غرب کمتر مشاهده می‌شود.البته منظورم از معنویت امور ظاهری نیست.

و در پایان بخوانید عبارتی از گوهر کلام «فضل‌الله‌رضا» برگرفته از ویژه‌نامه «حسب حال» به مناسبت نکوداشت این استاد نام‌آور ایران:

«دانشجوی بلندی‌گرای آسمان‌نورد، پرواز خود را به فضای نام‌هایی که در فهرست مدرسه‌ها یا کتابهای معروف ثبت می‌کنند، محدود نمی‌کند. بینش و گزینش گرانبهاتر از فروشدن در انبار کتاب‌هاست...»

حاشیه‌ها

سالن برگزاری مراسم نکوداشت استاد فضل الله رضا از ساعتی قبل از مراسم مملو از جمعیت مشتاقی بود که تا پایان مراسم با شور و حال خاصی سخنرانی‌ها و برنامه های دیگر از جمله کلیپ‌های کوتاه پخش شده از استاد رضا را دنبال می‌کردند و سخنرانان مراسم خصوصا دکتر عارف و اساتید دانشکده فنی را به شدت تشویق می‌کردند.

دکتر فرجی دانا و دکتر عارف در اواسط مراسم به دلیل ضرورت شرکت در جلساتی دیگر از حضار عذر خواستند و در مراسم اعطای جایزه به پروفسور رضا حضور نداشتند.

سهیل محمودی - شاعر - که اجرای مراسم را برعهده داشت در بخشی از مراسم با گرامیداشت یاد مهندس بازرگان از سال‌های دور دانشکده فنی و دانشگاه تهران یاد کرد و در میان تشویق‌های حاضران ادامه داد: دوره ای که زنده یاد مهندس بازرگان، زنده یاد دکتر سحابی، زنده یاد مهندس عزت الله سحابی و دکتر شیبانی به آیین مسلمانی در این دانشگاه می زیستند، دوره دشواری بوده است. امروز مسلمانی آسان شده ... اما در آن سال‌ها دشوار بود. دلم نیامد از کسانی یاد نکنم که ایمان و آیین و ایران ما با نام آنها گره خورده است.

محمودی همچینن در بخش دیگری از این مراسم یاد زنده یاد عنایت الله رضا، برادر استاد فضل‌الله رضا را نیز گرامی داشت.

به گفته مجری مراسم، دو تن از عموهای پروفسور رضا، وزرای عدلیه و مخابرات نهضت جنگل بوده اند.

سخنرانی استاد باستانی پاریزی با شوخ‌طبعی‌، شعر خوانی و طنزی شیرین همراه بود و استاد در سخنان خود با اشاره به حال و هوای متفاوت دانشکده فنی و دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به بازخوانی شعر طنزی که سال‌ها پیش از وی در مجله توفیق منتشر شده بود، پرداخت. وی همچنین سن خود را حدود هشتاد سال عنوان کرد که مجری مراسم با بیان این که استاد کمی کم فروشی کرده اند، خاطرنشان کرد: استاد باستانی پاریزی، متولد شب یلدای 1304 هستند و ان شاء الله دو سال دیگر در دانشکده ادبیات یک شب یلدایی پاریزی خواهیم داشت.

پروفسور رضا هم در سخنرانی کوتاه خود با سرزندگی و شوخ طبعی دل‌انگیزی صحبت کرد که نشان از شور و حال جوانانه او دارد. وی از جمله با اشاره به تاکیداتی که درباره سن و سال او در برخی سخنرانی‌ها شد، گفت: یکی دو تا از آقایان دربارة تولد من صحبت کردند که می‌خواستند مرا از جامعه خواستاران جدا کنند.

وی افزود: چند سال پیش که برای سخنرانی در جمع ایرانیان به دانشگاهی رفته بودم استادی در معرفی من گفت که سال تولد من مثل سال تولد حافظ نامعلوم است!

پروفسور همچنین با اشاره به برخی دیدگاه‌های سخنرانان و در بیان توصیه های خود به جوانان به مدد حافظه و ذوق سرشار خود بارها از گنجینه اشعار پارسی مدد گرفت.


پروفسور فضل الله رضا


کد خبرنگار: 71006
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
فارس از بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی گزارش می‌دهد
ادامه تحصیل برای فرار از بیکاری
ادامه تحصیل برای برخی افراد تنها زمینه سرگرمی را فراهم کرده تا از این معضل فرار کنند و اقدام در زمینه کاریابی را به زمانی دیگر موکول کنند.
13920419000334_PhotoA.jpg



به گزارش خبرگزاری فارس ـ ایمن‌السادات موسوی‌نژاد: دکتر و مهندس از جمله مشاغلی هستند که بسیاری از افراد در سنین کودکی برای شغل آینده خود در نظر می‌گیرند بنابراین اشتغال یکی از دغدغه‌هایی است که از دوران کودکی همواره ذهن انسان را به خود مشغول می‌کند.
انتخاب دانشگاه و رشته تحصیلی در مقطع عالی از جمله مواردی است که در زمینه شغل آینده ذهن افراد را درگیر خود می‌کند.
***
دفترچه انتخاب رشته را در کنارش گذاشت، 100 رشته در 50 دانشگاه، در بین رشته‌ها گم شده بود، نمی‌دانست بین علاقه و انتخاب شغل آینده‌اش کدام را در اولویت قرار دهد.ذهنش درگیر مسئله‌های مختلف در زمینه انتخاب رشته‌ دانشگاهی‌اش بود، مطالب مختلف از ذهنش عبور می‌کرد، «اگر دانشگاه‌ها بر اساس میزان ظرفیت اشتغال موجود‌ به پذیرش دانشجو می‌پردازند پس چرا فارغ‌التحصیلان برخی رشته‌ها نمی‌توانند در شغل مرتبط خود مشغول به کار شوند؟» این قبیل سئوالات ذهنش را درگیر کرده بود.
***
بر اساس آخرین آمار، نرخ بیکاری قم در بهار امسال 8,1 درصد بوده در حالیکه این رقم در کشور 10,6 درصد است، نرخ بیکاری قم در تابستان امسال 7,6 درصد و در کشور 10,4 درصد است که این امر نشان می‌دهد اقداماتی که در بخش‌هایی مانند صنعت،‌ کشاورزی و به‌ویژه ساختمان و مسکن مهر انجام شده، نتایج خوبی داشته است ضمن اینکه نرخ بیکاری استان قم در بهار سال گذشته 14,3 درصد بوده و اکنون به 8,1 درصد رسیده که نشان‌دهنده کاهش نرخ بیکاری استان است.به گفته رضا دهناد، معاون برنامه‌ریزی استانداری قم باید این روند تداوم داشته باشد و برای جویندگان کار فرصت‌های جدید شغلی ایجاد شود، پایین بودن نرخ تورم نسبت به میانگین کشوری و بالا بودن رشد منابع بانکی مردم قم در بانک‌ها منجر شده تا در ایجاد اشتغال در استان موفق باشیم.
جایگاه اشتغال در برنامه کلان کشور
اشتغال با برنامه‌های کلان کشور ارتباط دارد؛ در مورد اشتغال علاوه بر آنکه باید وضعیت موجود را لحاظ کنیم باید نگاهی به برنامه توسعه کشور نیز داشته باشیم بنابراین نباید تنها زمان حال را در نظر بگیریم بلکه آینده‌نگری هم اهمیت ویژه‌ای دارد.مصطفی فضائلی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه قم در این زمینه می‌گوید: اگر بخواهیم اشتغال را محدود به شرایط و امکانات موجود کنیم، مشکل اشتغال حل نمی‌شود.وی معتقد است افرادی که از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند باید مشکلی را حل کنند نه اینکه خودشان مشکلی در زمینه اشتغال به‌وجود بیاورند.فضائلی می‌گوید: به عنوان مثال زمانی که یک میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی داریم باید این دیدگاه وجود داشته باشد که این افراد می‌توانند مشکل بیکاری را حل کنند نه اینکه نگران باشیم یک میلیون نفر دیگر به جمعیت بیکاران اضافه می‌شود.معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه قم ادامه می‌دهد: محتوا و کیفیت آموزش‌ها باید اصلاح شوند تا نیروی فارغ‌التحصیل مشکلی برای جامعه تلقی نشود بلکه خود عاملی باشد برای اینکه بیکاری را حل کند و با راه‌اندازی یک کار جدید افراد دیگر را نیز مشغول به کار کند. در 2 دهه اخیر به دلیل افزایش تقاضای ورود به دانشگاه، حوزه آموزش فرصت نداشته به این مقوله بپردازد البته آموزش عالی به تنهایی امکان حل این مسئله را ندارد بلکه نهادهای مرتبط مانند شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر بخش‌ها باید در این زمینه پیشگام باشند تا در آینده انتظار از فارغ‌التحصیلان این باشد که خودشان تولید کار کنند تا اینکه متقاضی کار باشند.
روند توسعه‌ای دانشگاه‌ها و بازار اشتغال
مجوز توسعه رشته‌های دانشگاهی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صادر می‌شود. بیش از 30 دانشگاه و مرکز آموزشی در استان قم وجود دارد که 91 هزار و 66 دانشجو در آن تحصیل می‌کنند بنابراین از دانشگاه‌های قم انتظار می‌رود ظرفیت اقتصادی این استان را به خوبی بشناسند و نگاه آن‌ها تنها به سمت تربیت دانشجو نباشد بلکه علاوه بر این کار، اشتغال نیز در نظر گرفته شود تا شاهد شرایط بهتری در آینده باشیم.حسن عبداللهی یکی از فارغ التحصیلان رشته ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی است که به دلیل اینکه شغلی متناسب با رشته تحصیلی خود پیدا نکرده، انگیزه خود را برای ادامه تحصیل از دست داده است.وی می‌گوید: دانشگاه‌های زیادی طی پنج تا 6 سال اخیر مانند پیام‌نور، غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد ظرفیت‌های خود را افزایش داده‌اند که این امر سبب افزایش فارغ التحصیلان دانشگاهی شده است.معاون برنامه‌ریزی استانداری قم در این زمینه با تاکید بر ایجاد ظرفیت در دانشگاه‌ها متناسب با فرصت‌های شغلی می‌گوید: این گلایه همواره وجود دارد که دانشگاه‌ها متناسب با ظرفیت بازار نیروهایی کارآمد را تربیت نمی‌کنند و باید رشته‌های دانشگاهی متناسب با نیاز بازار باشد. اکنون در برخی از رشته‌ها تقاضا داریم، ولی نیروی فارغ‌التحصیل وجود ندارد ضمن اینکه تعداد فارغ التحصیلان رشته‌های علوم انسانی ما هم بسیار زیاد است.دهناد با بیان اینکه ظرفیت اشتغال بیشتری در بخش فنی و مهندسی وجود دارد، عنوان می‌کند: این گلایه وجود دارد که چرا دانشگاه پیام‌نور رشته‌هایی را ایجاد کرده که متناسب با ظرفیت بازار نیستند و کمتر رشته‌های فنی و مهندسی را در نظر گرفته است؛ توسعه بدون برنامه دانشگاه پیام‌نور مشکلاتی را به‌وجود آورده است.
محرومیت فارغ التحصیلان از دارا بودن شغل
بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی در شرایط کنونی از داشتن شغل محروم هستند و به نوعی با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند ولی سئوال اساسی این است که چرا رشته‌هایی ایجاد شده که فارغ‌التحصیلان آن‌ها از داشتن شغل محروم هستند؟در این باره معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه قم با بیان اینکه باید علاقه مردم در زمینه ادامه تحصیل در نظر گرفته شود، عنوان می‌کند: علاقه مردم و تقاضاهای آن‌ها در زمینه انتخاب رشته و ادامه تحصیل باید لحاظ شود زیرا ممکن است برخی افراد خواهان ادامه تحصیل در رشته‌ای خاص باشند ولی شغل برایشان اهمیت نداشته باشد.وی می‌افزاید: جامعه باید بسترهایی را فراهم کند که افراد بتوانند با پرداخت هزینه در رشته‌های مورد علاقه خود ادامه تحصیل دهند ولو اینکه انگیزه اشتغال در آن‌ها وجود نداشته باشد.بیکاری یکی از معضلاتی است که گریبانگیر فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است و نظرات مختلفی در این زمینه وجود دارد؛ حتی برخی افراد این امر را یک مشکل نمی‌دانند ولی ادامه تحصیل برای برخی افراد تنها زمینه سرگرمی را فراهم کرده تا از این معضل فرار کنند و اقدام در زمینه کاریابی را به زمانی دیگر موکول کنند.انتهای پیام/78003/م40
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای:
ایجاد فرصت‌های جدید شغلی برای جوانان ماهر جویای کار ضروری است

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: ایجاد فرصت‌های جدید شغلی برای جوانان ماهر و دارای مهارت فنی جویای کار ضروری است.

13920502000478_PhotoA.jpg




به گزارش خبرگزاری فارس از کرج به نقل از روابط عمومی اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای البرز، کورش پرند افزود: توسعه کارآفرینی با استفاده از ظرفیت‌های ایجاد شده توسط کارآفرینان برتر کشور و ایجاد اشتغال جوانان ماهر اکنون در اولویت کاری این سازمان قرار دارد.
وی همچنین از پشتیبانی همه جانبه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور درباره کاهش سریع نرخ بیکاری با محوریت الگوی آموزشی، آموزش، تولید، بازاریابی و فروش خبر داد و افزود: لازم است این حرکت در استان البرز نیز پیگیری شود و گام به گام به پیش رود.
پرند تصریح کرد: ایجاد اشتغال و هدایت نیروی آموزش‌دیده به سمت کسب و کار امری مهم است که باید مورد توجه جدی همه مسئولان مرتبط قرار گیرد.
انتهای پیام/2302/صا/آ
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] حلقه تحریمِ دانشگاه‌های ****‌صهیونیستی تنگ‌تر شد

[/h]




«انجمن مطالعات آمریکا» ضمن حمایت از طرح تحریم دانشگاه‌های ****‌صهیونیستی در تلاش برای تصویب این طرح از سوی 5000 عضو این انجمن است.

به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این تصمیم به دنبال بحث‌های طولانی در اجلاس سالانه انجمن مطالعات آمریکا که ماه پیش برگزار شد، اتخاذ شده است. قطعنامه این تحریم علاوه بر انجمن مطالعات آمریکا به تصویب 20 عضو شورای ملی این انجمن نیز رسیده است.

در قطعنامه این شورا آمده است: ما معتقدیم تصویب این قعطنامه تاییدی بر تاثیر منفی **** اشغالگر اسرائیل بر استادان و دانشجویان فلسطینی است و همچنین تایید می‌کند که موسسات آموزش عالی اسرائیل هم‌پیمانان با سیاست‌های منطقه در نقض حقوق بشر هستند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی یونیورسیتیزنیوز، در این گزارش همچنین به حمایت اکثریت اعضای انجمن از تصویب این قعطنامه علیه ****‌صهیونیستی اشاره شده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور اعلام کرد
[/h]
[h=1] رسیدن بیکاری به مرز هشدار

[/h]





رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با اعتقاد به اینکه بیکاری به مرز هشدار رسیده است، مقابله با بحران بیکاری را نیازمند بسیج و عزم همگانی تمام دستگاهها و سازمانها و تزریق نظارت شده منابع و اعتبارات دانست.

اولیا علی بیگی در گفت‌وگو با خبرنگار تعاون و اشتغال ایسنا،‌ اظهار کرد: اشتغال یکی از موضوعات مهم و جدی در سطح جامعه و اقتصاد کشور است و اگر بگوییم که وضعیت بیکاری در سطح جامعه به ویژه در بحث افراد تحصیلکرده به مرز بحران رسیده مبالغه نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه یک سازمان و دستگاه به تنهایی نمی‌تواند به موضوع اشتغال و بیکاری ورود کند، اظهار کرد: مقابله با پدیده بیکاری یک عزم و بسیچ همگانی می‌طلبد تا همه دستگاهها، سازمانها و وزارتخانه‌ها با هماهنگی لازم در این مسیر حرکت کنند اما یک وزارتخانه به عنوان دبیرخانه شورای‌عالی اشتغال هماهنگ کننده اشتغال بین همه سیستمها و دستگاههای اجرایی باشد.

علی ‌بیگی در عین حال درباره وجود 4.5 میلیون دانشجو در کشور، گفت: متاسفانه وجود این تعداد دانشجوی متقاضی کار در کشور در کنار آمار بیکاران فعلی نگران کننده است و نمونه بارز آن ساعات کاری است که افراد باید بر سرکار باشند.

رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور خاطرنشان کرد: به عنوان مثال اگر ساعات اولیه صبح وارد بازار یا خیابانها شویم افرادی که در حال تردد هستند نشان می‌دهد که چند درصد جامعه اشتغال به کار دارند و این یکی از راهکارهای شناخت وضعیت بیکاری در جامعه است اما وقتی در ساعات 10 و 11 روز و ساعات اوج کار که افراد باید مشغول به کار باشند، با ترافیک سنگین عبور و مرور افراد به ویژه جوانان روبه رو هستیم این مساله میتواند بیانگر آن باشد که وضعیت بیکاری به مرز هشدار رسیده و باید تصمیمات علمی و اصولی برای این موضوع اتخاذ شود.

به گفته وی برای خروج از وضعیت بحرانی بیکاری باید سیاستهای منطقی و اصولی در پیش گرفته شود و تزریق سرمایه‌ها و منابع با نظارت دقیق صورت گیرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


هشدار دولت به مدیران و کارمندان اجرایی
MBA و DBA ارزش ندارد+سند
معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور از دستگاه‌های اجرایی خواسته است از انعقاد قرارداد و صدور معرفی نامه برای کارمندان جهت شرکت در این دوره‌های آموزشی اکیدا خودداری کنند.

13920826000071_PhotoA.jpg




به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس، سایت صبحانه ، چند سالی است اخذ مدارک با عناوین و رشته های اصطلاحا شیک در فضای عمومی کشورمان طرفداران زیادی دارد و بسیاری تلاش می کنند با گرفتن گواهی هایی که نشان می دهد آنها مدارکی مانند "MBA" دارند، وجهه علمی و اجتماعی خود را ارتقاء دهند.
بسیاری از موسسات و مراکز نیز با درک این عطش، شروع به تبلیغات گسترده درباره اهمیت و ضرورت دریافت چنین مدارکی در بالا رفتن سطح علمی افراد می کنند. تا اینجای موضوع نمی توان این مسئله را معضل تلقی کرد، اما وقتی پای این مدارک به دستگاههای دولتی باز می شود، آنگاه ابهاماتی درباره تاثیر این نوع گواهینامه های تحصیلی در ارتقاء رتبه و جایگاه کارمندان و مدیران به وجود می آید.
یادمان نرود همین چند سال پیش بود که انتشار گزارشها درباره دریافت مدرک از دانشگاه مجعول هاوایی، چه سر و صدایی به پا کرد و مشخص شد تعداد قابل توجهی از مدیران دستگاههای مختلف سراغ این دانشگاه رفته بودند تا مدارک بالاتر و خارجی اخذ کنند.
اما ابلاغ بخشنامه ای در روزهای گذشته توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور خطاب به همه دستگاههای اجرایی، تا حد زیادی این ابهامات را پایان داد.

13920917000324_PhotoL.jpg

در این بخشنامه که به امضای عسگری آزاد جانشین معاون رییس جمهور در این بخش به همه دستگاههای اجرایی ابلاغ شده، تاکید شده است که مدارک و گواهینامه هایی که با الفاظی مانند «MBA ، DBA ، تکمیلی، تخصصی، معادل سازی و مانند آن» صادر شده یا می شوند از ارزش استخدامی معادل با مقطع تحصیلی خاصی در **** آموزش عالی کشور برخوردار نیستند.
وی همچنین از دستگاههای اجرایی خواسته است از انعقاد قرارداد، صدور معرفی نامه برای کارمندان جهت شرکت در این دوره های آموزشی اکیدا خودداری کنند و اگر کارمندان شخصا در این دوره ها شرکت کنند، مدارک مربوطه قابل ارزشیابی نخواهند بود.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]معاون وزیر کار به ایسنا خبر داد
[/h]
[h=1] رونمایی از شبکه نخبگان مهارتی

[/h]





رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از رونمایی شبکه نخبگان مهارتی و طرح مهام در آینده نزدیک خبر داد.

کوروش پرند در گفت‌وگو با خبرنگار تعاون و اشتغال ایسنا، درباره آخرین جزییات طرح "مهام" گفت: طرح معرفی و هدایت استعدادهای مهارتی نخستین بار است که به صورت سیستماتیک مطرح می‌شود و در آن علاوه بر استعدادها و نخبگان علمی به استعدادها و نخبگان مهارتی نیز توجه شده است.

وی افزود: هم اکنون این طرح در حال برنامه‌ریزی است و مقدمات اولیه آن آماده شده که به زودی همراه با راه‌اندازی شبکه نخبگان مهارتی و استعدادهای برتر، رونمایی خواهد شد.

پرند در ادامه از ایجاد 7 مرکز آموزش آزاد خارجی در کشورهای مالزی، امارات و کویت خبر داد و گفت: در این راستا 17 موافقت نامه اصولی صادر شده که فرایند اخذ مجوز را دنبال می‌کنند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به تشریح رویکردهای اساسی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در سال جاری پرداخت و گفت: اولین رویکرد ما دیپلماسی مهارتی است و معتقدیم که دیپلماسی مهارتی به دیپلماسی عمومی کشور ما در سطح دنیا کمک می‌کند، خوشبختانه دولت تدبیر و امید نیز به شکل ویژه‌ای این سیاست را در روابط خارجی دنبال می‌کند.

پرند تشکیل شبکه نخبگان مهارتی و استعدادهای برتر را از دیگر رویکردهای سازمان فنی و حرفه‌ای برشمرد و ابراز امیدواری کرد: این شبکه در آینده نزدیک رونمایی شود.

وی طرح آموزش، تولید، بازاریابی و فروش را که تحت عنوان آموزش محوری در دستور کار قرار گرفته مورد اشاره قرار داد و افزود: هم اکنون تمام مدیران سازمان برای برنامه‌ریزی این طرح که شیوه آموزش محوری دارد وارد عمل شده‌اند و در صورت دستیابی به نتایج مثبت، دستاوردهای آن را اعلام خواهیم کرد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درعین حال طرح یادگیری مادام العمر را یکی دیگر از رویکردهای مهم سازمان فنی و حرفه‌ای نام برد و افزود: هدف از اجرای طرح این است که نماینده منطقه‌ای باشیم و با همکاری وزارت کار برنامه‌ریزیها و سیاستگذاری‌های لازم در این حوزه را پیگیری می‌کنیم.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=2]طی حکمی از سوی وزیر علوم
[/h]
[h=1] سرپرست دانشگاه پیام نور منصوب شد + مطالبات وزیر از سرپرست جدید

[/h]





دکتر رضا فرجی دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری سرپرست جدید دانشگاه پیام نور را منصوب کرد.


به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طی حکمی از سوی وزیر علوم، دکتر "ابوالفضل فراهانی" به سرپرستی دانشگاه پیام نور منصوب شد.

در حکم دکتر فرجی دانا برای فراهانی آمده است: "امید است با توکل به خداوند سبحان، وظایف سرپرستی دانشگاه پیام نور را با تحقق اهداف اصلی دانشگاه و برنامه‌های تقدیمی به مجلس شورای اسلامی از جمله کاهش هزینه‌های تحصیلی، جلوگیری از مهاجرت بی رویه، فراگیری **** آموزش عالی در قالب استفاده بهینه از ظرفیت‌های کشور، تبدیل دانشگاه پیام نور به دانشگاه تخصصی مجازی و بهره گیری کامل از فناوری‌های ارتباطی در جهت تحت پوشش قرار دادن فارسی زبانان شاغل به تحصیل در اقصی نقاط جهان به انجام رسانید، تا شاهد رشد کیفی و ساماندهی هدفمند آن دانشگاه باشیم."

وزیر علوم در ادامه این پیام با اشاره به ضرورت حفظ بیت‌المال، تاکید کرده است: "ضروری است در حفظ بیت‌المال و اعمال سیاست‌های موثر به منظور صرفه‌جویی در هزینه‌های غیرضرور، تقویت نظم و انضباط اداری و رعایت دقیق مقررات مالی کوشا باشید و با مدیریتی هوشمندانه دانش‌آموختگانی با روحیه قانون‌پذیر و نگرش ارزشی و معنوی برای جامعه اسلامی تربیت نمایید."

به گزارش ایسنا، فراهانی استاد پایه 26 دانشگاه پیام نور و تاکنون 33 عنوان کتاب و 63 مقاله علمی پژوهشی از وی منتشرشده است.

از سوابق اجرایی وی می‌توان به تصدی مسئولیت‌های معاونت پژوهشی، معاونت دانشجویی، ریاست دانشکده علوم انسانی وسرپرستی مرکز آموزش و همکاری‌های بین‌الملل دانشگاه پیام نور اشاره کرد.

براساس این گزارش وزیر علوم در نامه‌ای جداگانه‌ از خدمات دکتر حسن زیاری، رییس پیشین دانشگاه پیام نور در زمان تصدی مسئولیت این دانشگاه قدردانی کرد.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] تحصیل‌کرده‌ترین مردم جهان

[/h]





کارشناسان آموزش در تحلیل تازه‌ای روی آخرین گزارش منتشر شده از سوی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) دریافتند که از سال 2000 میلادی رشد تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در میان کشورهای توسعه‌یافته روند بسیار کندی داشته است.

به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در همین دوره زمانی آمریکا در میان سایر کشورهای توسعه‌یافته پایین‌ترین رتبه را در زمینه مهارت‌های خواندن و علوم ریاضی داشته و طبق آمار نشان بین سال‌های 2010 و 2011 میلادی تعداد دارندگان مدرک دانشگاهی در آمریکا بدون تغییر و در حد 42 درصد ثابت مانده است.

بر اساس این گزارش تحصیل‌کرده‌ترین جوامع جهان را مردم کشورهای فنلاند،‌ استرالیا، انگلیس، نروژ، کره جنوبی، نیوزیلند، ایالات متحده، ژاپن و کانادا تشکیل می‌دهند.

طبق آخرین گزارش منتشر شده از سوی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در سال 2011 میلادی، حدود 53.5 درصد بزرگسالان در روسیه مدرک دانشگاهی دارند که برابر با مدرک کالج در آمریکاست. همچنین طبق این گزارش روسیه در میان کشورهای توسعه‌یافته بالاترین آمار دارندگان مدرک دانشگاهی را دارد.

سایت آماری «وال‌استریت247» به بررسی کشورهایی پرداخته که بیشترین آمار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را دارند.

در این تحلیل آماری آمده است: تحصیل‌کرده‌ترین مردم جهان در کشورهایی سکونت دارند که صرف هزینه در تمامی سطوح آموزشی در آنها در بالاترین سطح است.

همچنین کشورهایی که تحصیل‌کرده‌ترین مردم جهان را دارند آنهایی هستند که هم از نظر تولید ناخالص داخلی و هم از نظر میزان سرانه بیش از میانگین تعیین شده از سوی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی برای آموزش هزینه صرف می‌کنند.

در بسیاری از کشورها که سطح بالای تحصیلات دانشگاهی را دارند، بودجه خصوصی سهم بزرگتری از مجموع هزینه‌ها را شامل می‌شود. در 9 کشوری که بالاترین سطح تحصیلات دانشگاهی را دارند بخش قابل توجهی از هزینه آموزش از منابع خصوصی تامین می‌شود.

همچنین بسیاری از بهترین جوامع تحصیل‌کرده جهان به سمت سطوح بالاتر مهارت‌های توسعه‌یافته تمایل دارند. ژاپن، کانادا و فنلاند کشورهایی با جمعیت قابل توجهی از افراد تحصیل‌کرده، کشورهایی با بالاترین سطح عملکرد در آزمون‌های ادبیات و ریاضی هستند.

به گفته «گارا روجاس گونزالز»، تحلیل‌گر سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، تحصیلات دانشگاهی نه تنها برای موفقیت فردی ضروری است بلکه برای کشورهایی با وضعیت اقتصادی ضعیف یک نیاز به حساب می‌آید.

وی تاکید کرد: پس از تاثیر شدید بحران اقتصادی، نرخ بیکاری در میان تمام قشرهای تحصیل‌کرده افزایش یافت اما افزایش آن در میان افرادی که مدرک تحصیلی بالاتری داشتند به مراتب کمتر بوده است.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
بخش دوم؛

تحصیلات تکمیلی یا تحصیلات تحمیلی

بخش تعاملی الف - روح الله فردوسی،




در قسمت قبلی یادداشت، با توضیحی که در رابطه با چگونگی توجه به توسعه ی تحصیل داده شد، به نظر می رسد که حقیقتِ رقابت میان دو نهاد مهم دانشگاهی کشور - وزارت علوم و دانشگاه آزاد- در جذب دانشجو در تمامی مقاطع تحصیلی، با واقعیتِ نیاز کشور منافات دارد.

دانشگاه های دولتی، همانطور که از نامشان پیداست، در مقاطع تکمیلی، با محدودیت ظرفیت مواجه اند، لذا تاسیس و گسترش مراکز غیر دولتی و غیر انتفاعی، جهت رفع این محدودیت، در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است و کثیری از متقاضیان ورود به مقاطع تکمیلی، با کسب حداقلی از حد نصاب علمی، در این مراکز گزینش می شوند. دانشگاه آزاد نیز با شتاب بیشتری اقدام به ظرفیت سازی برای جذب و پذیرش دانشجو در این مقاطع نموده است. علاوه بر ظرفیت های موجود در مقاطع تکمیلی، دوره هایی نیز به صورت غیر حضوری، تحت عنوان ساندویچ کُرس مطرح شده است، که با توجه به تقلیل سطح آموزش و کاهش سهم پژوهش در چنین دوره هایی، مشخص نیست جهت پاسخگویی به کدامیک از اهداف و کمیت های توسعه یی کشور، اجرایی شده است.

در دانشگاه آزاد، وضعیت پذیرش در مقاطع تکمیلی، در اکثر شهرستان ها به گونه ای است، که حتی با رهن منزلی مسکونی و تحت عنوان «واحد علوم و تحقیقات»، بیش از ۵ برابر ظرفیت یک دانشگاه دولتی، دانشجو پذیرش می شود. آیا چگونه می شود، که برای افزايش ظرفيت و پذيرش دانشجويان در مقاطع تكميلي، بدون تامین امكانات و پشتوانه های لازمی چون؛ اعضاي هيات علمي مورد تائید، لوازم و تجهيزات آزمایشگاهی مطابق با استانداردهای موجود، امکانات رفاهی و دیگر ضرورت ها و نیازهای معمول دانشجویی، اقدام به گسترش و توسعه ی دانشگاه آزاد و مراکز آموزش عالی غیر انتفاعی – غیر دولتی نمود؟

متاسفانه با اعمال چنین رویکردها و سیاست هایی، گمانی تقویت می شود، که مبادا کسانی منفعت طلبانه و به انگیزه های سودجویی و انجام فعالیت های صرفاً اقتصادی، وارد حوزه ی مقدس آموزش شده اند و حریم امن دانشگاه ها را، به محلی برای تامین منافع گروهی و شخصی خود تبدیل کرده اند . اگر حقیقتا ً چنین باشد، آیا می توان خطای ناشی از اعمال چنین رویکردهایی را نادیده گرفت؟

با وجود انتقاداتی که در رابطه با ظرفیت سازی های بی پشتوانه و بی توجیه، به این دو نهاد دانشگاهی وارد است، اما با اجرای هر چند دیر هنگامِ طرح «آمایش سرزمین»، گام موثری در این مسیر نیز برداشته شده است . به منظور جلوگیری از رشد بیش از اندازه ی برخی از رشته ها، از جانب وزارت علوم، طرح «آمايش سرزمين» مطرح شده است، تا طی جبران این نقیصه، در توزیع عادلانه ی جمعیت دانشجویی اکثر رشته ها، تعادلی افکنده شود. طرح «آمایش سرزمین»، بدنبال توسعه ی آموزش عالی مبتنی بر نیاز کشور به تخصص های لازم و ضروری است، که در صورت تحقق جامع و کامل تمامی مفاد آن، می تواند بعنوان بازدارنده ی رشد نامتوازن و نامطلوب رشته هایی تلقی شود، که در اکثر موسسات غیردولتی و غیرانتفاعی، به دلیل اعمال سیاست های کاملا ً انتفاعی و نیز به دلیل کنکوری نبودن ورود به چنین مراکزی؛ ظرفیت سازی های فاقد توجیهی برای آنها در نظر گرفته شده است. صِرف تقاضا برای ادامه ی تحصیل در رشته ای خاص، نمی تواند دلیل قانع کننده ای برای گسترش کمی آن باشد و بدون در نظر گرفتن امکان ادامه ی تحصیل و فراهم نمودن فرصت های شغلی، نبایست اقدام به چنین ظرفیت سازی هایی نمود. چرا که هم اکنون با اعمال چنین سیاست هایی است، که نزدیک به ۴۰ درصد جمعيت دانشجويي کشور، تنها در ۵ رشته دانشگاهي تحصيل مي کنند. و به همین دلیل است، که مطابق با آمار منابع رسمی، حداقل ۲۵ درصد نیروهای تحصیل کرده دانشگاهی سراسر کشور، بیکار هستند.

در کشورهای توسعه یافته، موضوع گسترش کمی آموزش عالی، به نتایج بدست آمده از پروژه های مطالعاتی و تحقیقاتی بلند مدت، که به چگونگی توزیع منطقی جمعیت دانشجویی در مقاطع مختلف تحصیلی می پردازد و صرفاً باید با محوریت پژوهش دنبال شود، بستگی دارد . در همین چارچوب، اصل مهم «نیاز سنجی» و برآورد ظرفیت های مورد نیاز نیز، در چگونگی گسترش آموزش عالی موثرند و به نیکی می تواند به توقعات اجتماعی دانشجویان پاسخ منطقی بدهد. چنین است که ظرفیت های تخصیصی در مقاطع تکمیلی، کاملاً منطبق با نیاز کشور به چنین فارغ التحصیلانی است، که پس از طی موفقیت آمیز دوران آموزشی، که جنبه های کاربردی آن، بر جنبه های تئوریِ صرف غلبه دارد؛ بدون تعلل، وارد حوزه های شغلی مرتبط با تخصص خود می شوند.

محدودیت های گزینشی در چنین مقاطعی، معنای دقیق همین مدعاست، که به میزان نیاز صنعت و بازار کار، اقدام به جذب دانشجو می کنند. این موضوع حتی توانسته است، تا حد بسیار زیادی، از هزینه هایی که صرف تامین امکانات رفاهی و آموزشی و آزمایشگاهی ظرفیت های مازاد می شود، بکاهد و ما به ازای آن را، صرف توسعه در بخش صنعت و جذب فراوان نیروی کار در این حوزه ها نماید. پیشروی یکه تازانه ی کشوری همانند کانادا، بخصوص در عرصه ی مشاغل فنی و مهندسی و دانش های نوین، بیش از دیگر جنبه ها و فرصت های تحولی، به تدبیری منسجم در تبیین سیاست گذاری های کلان مدیریتی مربوط است، که برای تحقق چشم انداز آینده ی صنعت خود، تنها بر شاخص هایی تاکید کرده اند، که در فضای جاری جامعه، امکان تحقق آن، حتمی و محرز باشد و در رفع نیازهای اساسی از اولویت برخوردار باشد . و نیز از برنامه های مقطعی، غیر ضروری و فاقد توجیه فنی و علمی، که تحقق و پیگیری آنها، به هدررفتِ نیروی انسانی متخصص می انجامد، در می گذرند.

در کشورهای توسعه یافته، مقصودِ نظریه پردازان حوزه ی اشتغال، از ارائه ی تئوری های اشتغال زایی، تنها به واکاوی و آسیب شناسی نواحی آسیب پذیر حوزه های شغلی محدود نمی شود، بلکه پیش تر از آن، ملزم به رعایت مصلحت کشورند و برای تحقق اشتغال پایدار، می بایست به بهترین وجه ممکن، فضای کسب و کار را به نحوی تفسیر کنند، تا به جذب سرمایه های خارجی بیانجامد. تجربه ها، رویکردها و راهبردهای آموزشی حاکم بر **** آموزش عالی کشورهای توسعه یافته، در صورتی می تواند مورد اقتباس واقع شود، که بر تمامی مفاد آن انگشت تاکید نهاد و بعنوان نخستین و مهمترین اقدام، براساس نیاز کشور، سياست‌هاي ****، برنامه‌هاي توسعه و با استناد به اصل مهم «نیاز سنجی»، به جذب دانشجو در تمامی مقاطع اقدام نمود.

آنگاه، از سپس چنین اقدامات سنجیده و پسندیده ای است که می توان با استانداردسازی ظرفیت های دانشگاهی، و نیز جلوگیری از هدررفتِ سرانه ی تحصیلی هر ظرفیت مازاد در مقاطع تکمیلی، به تحقق اقدامات و اهداف ضروری و لازمی چون؛ جذب اعضای هیأت علمی نخبه، ممتاز و شاخص و نیز تجهیز و ارتقاء آزمایشگاهها و کارگاههای مرتبط با مراکز آموزش عالی فنی و مهندسی و ارتقاء کتابخانه ها و نیز توسعه ی کمی و کیفی پارک های علمی و فناوری تحت پوشش دانشگاهها و برگزاری همایش ها و سمینار های علمی معتبر و مفید و اعطای بورسیه تحصیلی و فرصت های مطالعاتی به ممتازان دانشگاهی و احیای بخش مهمی چون « ارتباط با صنعت» که حلقه ی واصل میان دانشگاه و بازار کار می باشد و در نتیجه به افزایش نرخ امید به آینده، امیدوار بود.

اما متاسفانه در دو دولت گذشته، دلایلی که از جانب مسئولان **** آموزش عالی کشور، برای افزایش ظرفیت های دانشجویی اقامه می شد، فاقد حداقلی از توجیه علمی بوده و بیشتر ناشی از فضای هیجانی و تصمیمات شتاب زده و فاقد کار کارشناسانه بود، و الا چرا باید برای دفاع از چنین تصمیمی، به چنین توجیهی متوسل شد که، «تحصیل کرده ی بیکار، بر بیسواد فاقد شغل ترجیح دارد». سخنانی اینگونه، چنان سوزاننده و متلاشی کننده ی روحیه ی جوانان تحصیل کرده است، که فوت نشاط اجتماعی، از سپس آن ظهور پیدا خواهد کرد و امید و نگاه امیدوارانه به آینده، در آنان، خشکیده خواهد شد. آخر چرا تحصیلات نباید به کار آید؟ و چرا با آهنگوری واژه ها، گناه ناشی از سوء مدیریت ها را، در رفع معضل بیکاری نادیده می گیریم؟ و چرا نباید با فراهم نمودن امکان رقابتی درست و قانونی، شرایط اشتغال جوانان تحصیل کرده مهیا گردد، تا شاهد چنین ناگواری هایی نباشیم؟ چرا با افزایش بی رویه ی ظرفیت های دانشجویی، به کسانی که مشی غیر علمی دارند و فاقد حداقلی از آرمان های دانشجویی اند، فرصت ورود به دانشگاه ها داده می شود، تا جوانان مصمم و بانشاطی را که به انگیزه ی توسعه ی تحصیل و یافتن موقعیت مطلوب اجتماعی به دانشگاهها گرویده اند، در معرض چنین تباهیاتی قرار گیرند؟ چرا باید سرانه ی دانشجویی صرف کسانی شود که بدنبال گذران عمر خود و یافتن جایی برای طی کردن اوقات فراغت هستند و در مقابل، نخبگان این کشور در حوزه ی تحقیق و پژوهش معطل تخصیص بودجه ای ناچیزند تا بتوانند گرهی از مشکلات کشور را بگشایند؟

در سال های اخیر، هیولای بیکاری، که اغلب تحصیل کردگانِ فاقد «شرایط خاص» را هدف گرفته است، چنان قد و قامت کشیده، که سایه ی خسارت خود را، بر اکثر تحصیل کردگان گسترانده و آنان را به اتخاذ مجبورانه ی تصمیماتی وادار نموده است، که برای فرار از روحیه ی شکننده ای که ناشی از احساس ناکارآمدی از تخصص اخذ شده می باشد؛ بهانه ای بهتر از ادامه ی تحصیل نیافته اند و بدون در نظر گرفتن فایده هزینه ی چنین تصمیمی و عواقب بی علاقه گیِ تحصیل در گرایشی خاص، آسیب های فراوانی را نیز متقبل شده اند . براستی از چنین تصمیم مجبورانه ای، چه تعبیری می توان داشت، جز اینکه بگوئیم، به جای «تحصیلات تکمیلی»، به «تحصیلات تحمیلی» روی آورده اند؟ آیا مسئولین دولت گذشته، قبول نمی فرمایند که در پیدایش چنین انگیزه هایی دخیل بوده اند؟ و آیا مراد خود از تحول بنیادین در **** آموزش عالی را، اینگونه معنا می کنند؟ آیا امید نابجا بخشیدن به اقشار تحصیل کرده، در فراهم آوردن آینده ای سرشار از رفاه و آسایش، که منوط به طی تحصیلات عالیه ی دانشگاهی است، فخر و منزلتی دارد، که به تحصیلات غیر ضروری و نالازم، مشغولشان ساخته ایم و باکی از اتلاف چنین عمر گرانی نیز روا نمی داریم؟

آیا وزارت علوم، بعنوان متولی و مسئول اصلی و حتمی آموزش عالی، از تبعات و عواقب چنین سیاست هایی بی اطلاع است، که بدون تأمل و تفکر و کار کارشناسانه، در ازای کسب حداقلی از شرایط علمی، اقدام به گزینش های حداکثری می نماید؟ آیا گزینش های چند برابر ظرفیتِ دانشگاه ها، قرار است کدام گره ی کور اشکالات و ابهامات و معضلات کشور را وا بگشاید، که چنین فاتحانه، از افزایش متقاضیان ورود به مقاطع تکمیلی سخن می گوئیم، تا تصوری بر ذهن ها بنشانیم، که خبر از عمق علاقه ی ما به توسعه ی تحصیل فرزندان ایران زمین می دهد؟ چرا باید وضعیت فرهنگی کشور به جایی برسد، که تامین اعتبار اجتماعی، منوط به کسب تحصیلات عالیه باشد؟

دلیلی که مرحوم جلال آل احمد، برای انصراف از ادامه ی تحصیل در مقطع دکتری اقامه نمود، شاید امروز از جانب نسل تحصیل کرده ی ما نیاز به تجدید و تکرار دارد و آن اینکه «خداوند مرا از بیماری دکتری گرفتن شفا داد ». اما اعتبار و مجد و عظمت فکر او، اکنون فراتر از افکاری نشسته است، که در ظاهر امر، به مدارکی بالاتر از او دست یافته اند. در این زمینه ادعا هر چه باشد، از دردها و رفع ابهامات و کاستن معضلات کشور سخنی نیست و چه می توان گفت جز اینکه، باید آموزش عالی را به نحوی عالی مدیریت نمود، تا شاهد تحصیلات تحمیلی دانشجویان در مقاطع تکمیلی دانشگاهها نباشیم.
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد
[h=1] امکان تحصیل تا مقطع دکتری در زندان‌های مالزی

[/h]




دولت مالزی به زندانی‌های این کشور اجازه می‌دهد تا در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا ادامه تحصیل دهند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از مالزی، وان جنیدی تانکو جعفر، معاون وزیر کشور مالزی گفت که به زودی افرادی که در حال طی کردن مدت محکومیت خود در زندان‌ها هستند این امکان را پیدا خواهند کرد تا تحصلات خود را تا مقطع دکترا ادامه بدهند.

وی تصریح کرد: در این راستا دپارتمان زندان‌های مالزی در حال مذاکره با دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی دولتی و خصوصی است تا رشته‌های مناسب برای زندانیان را تعیین کنند.

این مقام مالزیایی افزود: ما از دانشگاه‌ها خواسته‌ایم تا رشته‌های مناسب برای زندانیان را به ما معرفی کنند. ما این فرصت را به آنها می‌دهیم تا از امکانات استفاده کرده و آموزش ببینند.

بررسی‌های دپارتمان زندان‌های مالزی نشان می‌دهد که از مجموع زندانیان این کشور 409 نفر در حال گذراندن دوره‌های مهارتی و 20 نفر نیز در حال تحصیل در مقطع کارشناسی هستند.

انتهای پیام
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد


مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان تهران در گفت‌وگو با فارس خبر داد
ارائه تسهیلات به مهارت‌آموزان کارآفرین تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تهران با اشاره به آموزش بیش از ۱۰ هزار نفر در دوره‌های مهارتی و ارتقای شغلی در اصناف مختلف گفت: به مهارت‌آموزان کارآفرین به ازای جذب هر نفر 10 میلیون و تا سقف 100 میلیون تومان تسهیلات داده می‌شود.

13920620000428_PhotoA.jpg




حمیدرضا خانپور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به تفاهمنامه‌های سازمان فنی و حرفه‌ای با اصناف مختلف در راستای ارتقای مهارت نیروی انسانی اظهار داشت: دوره آموزشی یکی از این تفاهمنامه‌ها امروز در استان تهران با صنف خشکشویی و لباسشویی آغاز شد که بر اساس آن تا پایان امسال 800 نفر در این دوره‌ها آموزش می‌بینند. مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تهران ارتقای مهارت، بالا رفتن توانمندی‌های شغلی و آشنایی با امکانات و ابزار جدید کار تخصصی را از جمله مزایای حضور شاغلان در دوره‌های ارتقای مهارت دانست. وی اضافه کرد: همچنین مهارت‌آموزانی که توانایی جذب نیروی انسانی و کارآفرینی داشته باشند برای دریافت تسهیلات ارزان به صندوق مهر امام رضا(ع) معرفی می‌شوند. خانپور تصریح کرد: از ابتدای امسال تا کنون بیش از 10 هزار نفر در اصناف مختلف، آموزش‌های مهارتی و ارتقای شغلی را گذرانده‌اند و با توجه به تفاهم‌نامه هفته گذشته سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با صندوق مهر امام رضا(ع) ثبت‌نام از پشتیبانان و مهارت‌آموزان کارآفرین آغاز شده است که طبق آن به ازای جذب هر نفر 10 میلیون تومان و تا سقف 100 میلیون تومان به هر واحد پشتیبان تسهیلات ارائه می‌شود. وی با اشاره به فعال شدن واحد مشاوره و هدایت شغلی این اداره کل برای ثبت‌نام متقاضیان تسهیلات گفت: ثبت‌نام برای کارآفرینان متقاضی دریافت تسهیلات ادامه دارد. انتهای پیام/آ
 

xms

Registered User
تاریخ عضویت
19 ژوئن 2009
نوشته‌ها
11,477
لایک‌ها
387
محل سکونت
گفتگوی آزاد

لاریجانی:

آموزش های فنی و حرفه ای در کشور از مسائل زیربنایی است
قم - خبرگزاری مهر: رئیس مجلس شورای اسلامی بر لزوم توجه هرچه بیشتر به آموزش فنی و حرفه ای در کشور تاکید کرد و آن را از جمله مسائل زیربنایی دانست.


به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی صبح دوشنبه در دیدار با مدیرکل فنی و حرفه ای قم که در بیت پدری رئیس مجلس برگزار شد با اشاره به اهمیت آموزش و فنی و حرفه ای در کشور و مهم ارزیابی کردن آن بیان داشت: آموزش فنی و حرفه باید به شکل متوازن در کشور مورد توجه باشد.
وی در ادامه ضمن تاکید بر توجه به آموزش فنی و حرفه ای در کنار مراکز آموزش عالی ابراز داشت: بحث ورود به بازار اشتغال فارغ التحصیلان یکی از دغدغه ها است که فنی و حرفه ای با آموزش های خود می تواند مکمل دانشگاه ها باشد و با آموزش های لازم بخشی از این مشکلات را حل کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ورود بخش خصوصی به توسعه مراکز آموزش فنی و حرفه ای موجب افزایش کیفیت و گسترش بهتر رشته های فنی و حرفه ای می شود.

وی به بحث معافیت مالیاتی مراکز خصوصی فنی و حرفه ای اشاره کرد و بیان داشت: از دولت درخواست کرده ایم که پیرامون معافیت مالیاتی مراکز آموزشی فنی و حرفه ای در بودجه، اصلاحات لازم را انجام دهد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: فعالیت های فنی و حرفه ای برای توسعه وعمران کشور امری زیربنایی است و تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد کشور خواهد داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی امروز با آیت الله موسوی اردبیلی دیدار می کند همچنین علی لاریجانی روز گذشته ضمن دیدار با جمعی دیگر از مسئولین قم با آیات عظام مکارم شیرازی و صافی گلپایگانی دیدار کرد.
 
بالا