• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اخبار و مسائل مربوط به سینمای ایران

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
2-1-2013928133746.jpg
فیلم سینمایی «قاعده تصادف»، د ومین ساخته بهنام بهزادی،به بخش مسابقه جشنواره «نانت» فرانسه راه یافت.

کتایون شهابی- مدیر عامل شرکت «نوری پیکچرز» و پخش کننده فیلم «قاعده تصادف» با اعلام این مطلب گفت: فیلم «قاعده تصادف» در بخش مسابقه جشنواره فیلم «نانت» فرانسه که از19 تا 26 نوامبر(28 آبان تا 5 آذرماه) برگزار می‌شود، شرکت خواهد داشت.

به گفته وی جشنواره «سه قاره»( (Festival des 3 Continentsدر نانت فرانسه برگزار می‌شود و فیلم‌های قاره‌های آسیا، افریقا و امریکای لاتین را پوشش می‌دهد. این جشنواره پس از جشنواره فیلم کن، مهم‌ترین رویداد سینمایی فرانسه به شمار می‌رود که همانند کن سهم بسزایی در معرفی سینمای ایران به جهان ایفا کرده است.

«قاعده تصادف» پس از جشنواره‌های توکیو، ورشو در لهستان و مانهایم در آلمان، چهارمین حضور بین‌المللی خود را در نانت خواهد داشت.

ایسنا
 

Eddiy

Registered User
تاریخ عضویت
20 جولای 2013
نوشته‌ها
584
لایک‌ها
505
یک بازیگر پیشکسوت درگذشت

4


محرم بسیم هنرمند پیشکسوت و پدر بزرگ مهربان سینمای ایران دار فانی را وداع گفت.

به گزارش بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محرم بسیم که عمر خود را در راه خدمت به فرهنگ و هنر این مرز و بوم صرف کرد، در 93 سالگی درگذشت.

بر اساس این گزارش، سیداحمد میرعلایی دبیربیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان و مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی به تازگی با مرحوم بسیم دیدار و برای حضور در جشنواره به عنوان مهمان ویژه از او دعوت کرده بود.

محرم بسیم در فیلمهایی مانند «گلنار»، «افسانه دوخواهر»، «میلاد»، «دونفر و نصفی» و... بازی کرده و در بسیاری از سریال‌های تلویزیونی نیز به ایفای نقش پرداخته بود.

وی متولد 1299 باکو بود و فعالیت هنری خود را از سال 1317 در سینما آغاز کرد.

مهدی احمدی - تهیه‌کننده سینما - در برنامه هفت جمعه پنجم مهرماه درباره فوت زنده‌یاد محرم بسیم گفت که پیکر وی پس از گذشت چند روز از درگذشتش در منزل او و در وضعیت بسیار بدی پیدا شده بود.
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
2-1-2013920211158.jpg

«گذشته» نماینده سینمای ایران در اسکار 86 شد

کمیته انتخاب فیلم پس از ورود به بحث در خصوص دو نامزد نهایی، فیلم های«در بند» ساخته پرویز شهبازی و «گذشته» ساخته اصغر فرهادی، در یکی از چالشی ترین جلسات ادوار اخیر، عاقبت به معرفی «گذشته» به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی رای داد.

اعضاء کمیته با تاکید بر ارزش های غیر قابل انکار دو فیلم، با توجه به مباحثات به عمل آمده در جمیع جهات، از اهمیت موضوع زبان و فرهنگ ایرانی و صنعت کنونی سینمای ایران تا برخورداری از بیشترین احتمال موفقیت و توجه به راهبردهای آینده سینمای ایران در تاثیرگذاری مستقیم بر جریان تولید در سایر کشورها، با مطالعه دقیق تاریخچه و مقررات جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان، در نهایت به انتخاب فیلم «گذشته» ساخته اصغر فرهادی رای دادند و توافق کردند گزارشی از بحث های به عمل آمده در جلسات کمیته به قلم یکی از پایه گذاران سینمای نوین ایران، هنرمند بزرگوار، استاد مسعود کیمیایی، تنظیم گردد.

متن این گزارش به قلم ایشان به شرح زیر است:«وجدان، رَحِم داوری است.امر قضاوت بر موج های سهمگین است. این زمانی بسیار حساس، سرنوشت می سازد که هنرمندی به داوری یک اثر هنری بنشیند و دلیل بیاورد. داوری در وجدان رشد می کند. و سرنوشتی که با خطا بر یک اثر محتوم شود در عمر هنرمند قضاوت شده و قضاوت کرده به تاثیری رنج ساز می رسد که قابل بخشش نیست.

داورانی انتخاب می شوند تا از میان حدود پنجاه فیلم یک فیلم را انتخاب کنند تا معرفی به آکادمی اسکار شود. داوران به جمع نشسته همه آگاه بر هنر خود هستند و جای آنها در جامعه امن است.

اعتبار اسکار از سینمای پر بحث و ریشه دار آمریکا می آید. سینمای آمریکا تفکری به سینمای جهان دارد که انکار ندارد. اما در گرامر یک فیلم بدون شک سینمای آمریکا موثر اول بوده است.هنوز سلسله فیلم های نوآر، وسترن، حتی موزیکال گرامرهای از تجربه آمده را در مدارس هنر تدریس می کنند. این تربیت هنوز در داوری های اسکار مشهود است.

سینما، ادبیات و خصوصا شعر در آسیا، اروپا و در سال های اخیر در آفریقا و آشکارا سینما و ادبیات در آمریکای جنوبی مستقل بوده است. آیا باید اثری انتخاب شود که در داربست تفکر یک جشنواره اندازه گیری شود یا آن همه رعایت هنرمندانه نیست. اثری که رعایت نمی کند مستقل است و استقلال هنرمند به معنای برآمده از جامعه ای آزاد است.

داوران این دوره همه از هنرمندان مستقل و یا تلاشگر برای رسیدن به استقلال هستند.

موضوع اول توان سخندانی داور است که می تواند عقایدش را در هنردانی بگوید. و اگر چنین نشود دلایل نگفته، قضاوت را تخریب می کند.

توجه داور به مقوله بسیار مهم «حقیقت سازی» باشد که حقیقت های دست ساز فرازهای یک اثر را نسازد، هیچ تخیلی تولید نشود، صحت مفهوم سازی، دانستن به کاربرد هنری فنون که ختم به دانستن تکنیک است، ربط داده ها.... پیدایش این همانی ها و یا تمثیل سازی با وجدان داوری به گفتگوها بیاید.

ربط ها و پیدایی ناشناخته ها به شناخته های معلوم همراه با دانستگی باشد.

باید دست فیلمی را داوران بگیرند و از این بزرگراه پر خطر رد کنند. اسفناک که در آن سوی بزرگراه اشتباه کرده باشی. داوران در این صبح فقط عقاید پاکیزه خودشان را سخن بانی کردند و به پای عقاید شریف خودشان دلایل آزاد خودشان را رای کردند.

با احترام به تمام فیلم ها دوازده فیلم ماند و از میان این مانده دو فیلم در کنار هم، هم قد و هم اعتبار ماندند. باشد که عقیدۀ تندرست با مهر بیاید که مهر با وجدانِ هنرمند است حتی اگر درباره بی مهری قضاوت کند. فیلم «گذشته» اثر آقای اصغر فرهادی و فیلم «در بند» اثر آقای پرویز شهبازی.

«دربند» داوران را به بند کرد و در بند فیلم «گذشته» شد. در هم شدند. پر از اعتبار، پر از سینما و پر از تعهد، ابزار و کلمات قدیمی اند. باید از آنها معنای تازه ای ساخته شود. هر دو سینمای قصه گو که پیدایش اسطوره و حماسه از قصه گویی آغاز می شود.

«در بند» با موضوعی ایرانی، با پرداختی از سینمای متداول مستقل، آمده از سینمای معترض و فیلم «گذشته»، صاحب یک سینمای متاثر از گرامر سینمایی جهان، پر از دانایی های یک فیلمبردار، بازی بازیگران و چرخیدن در یک خانه کوچک، بدون گم کردگی و خلاف راه.

از فیلم «در بند» چیزی کسر نشد، در بلندی ایستاد و فیلم «گذشته» با یک عقیده پیش بینی شده روبرو شد که به قضاوت های سینمای آمریکا، خصوصا شناخت شیوه کارگردانی آقای اصغر فرهادی آشناتر است.

داوری در دو شکل خود قضاوت می شود: واقعی – عینی و ارزشی.
گمان ها راه های زیادی را درباره شناخت پیشنهاد می کنند، اما هیچگاه نمی توان از راه گمان به شناخت و از این شناخت به حقیقت ناپیدای قضاوت در هنرها رسید.
با اطمینان می گویم در این قضاوت ها، به وقت پایان، اشکی پنهان با ماست. نکند بادی آشنا و بر حق به بادبان دیگری بوزد؟
فیلم «گذشته» ساخته اصغر فرهادی انتخاب شد».

اعضاء کمیته:مسعود کیمیایی، بهروز افخمی، کمال تبریزی، حسن حسندوست،مسعود رایگان، علیرضا زرین دست، حسین معززی نیا، امیر اسفندیاری و فاطمه معتمد آریا.

خبرگزاری فارس
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
فیلم «دربند» در ادامه در بخش مسابقه چهل و نهمین جشنواره فیلم شیکاگو به نمایش در می‌آید که از 18 مهر تا 2 آبان در آمریکا برگزار می‌شود و در این جشنواره فیلم مستند «راننده و روباه» ساخته‌ی آرش لاهوتی نیز از ایران در جشنواره حضور دارد.

فیلم «دربند» درباره‌ دختر دانشجویی است که برای ادامه تحصیل در تهران با دختر ناشناسی هم خانه می‌شود. او در محیط جدیدی قرار گرفته و شرایط خاص این خانه و آدم هایش پای او را به ماجراهایی پیچیده می‌کشد. این فیلم حضور او در این محیط را بررسی می کند؛ اینکه او چطور می‌تواند خود را در این جو حفظ کند و یا چگونه باید از لغزش خود جلوگیری کند؟ اتفاقاتی نیز برای او رخ می دهد که با توجه به سطح تربیتی و محیط خانواده خود از آن سربلند بیرون خواهد آمد.

پگاه آهنگرانی، نازنین بیاتی، احمد مهران فر، بهرنگ علوی، فریدالدین سمواتی، لادن ******* و... از بازیگران «دربند» هستند.

عرضه و پخش بین المللی فیلم «دربند» به عهده بنیاد سینمایی فارابی است.

آثار فیلمسازان ایرانی دیگری که در جشنواره‌ «ونکوور» به نمایش در می‌آیند، عبارتند از «باغبان» ساخته محسن مخملباف، «پرده» ساخته مشترک جعفر پناهی و کامبوزیا پرتوی و «دست نوشته‌ها نمی‌سوزند» ساخته محمد رسول اف. دو فیلم «فی فی از خوشحالی زوزه می‌کشد» ساخته میترا فراهانی از آمریکا و «انقلاب دزدیده شده من» ساخته نیما سروستانی از سوئد هم در این رویداد روی پرده می روند.

ایسنا
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
2-1-2013831105552.jpg

در حالی‌که فردا مهلت ارسال فیلم به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی برای رقابت‌ در بخش فیلم‌های خارجی زبان به پایان می‌رسد، ایران نیز سرانجام روز گذشته فیلم سینمایی «گذشته» ساخته «اصغر فرهادی» را به عنوان نماینده خود به آکادمی اسکار معرفی کرد که البته این انتخاب تعجب و در پی آن اعتراض بسیاری از رسانه‌های داخلی و اهالی سینما را برانگیخت.

قریب به اتفاق معترضان بر این عقیده بودند که این فیلم یک فیلم فرانسوی است و یا لااقل به اندازه کافی ایرانی نیست که بتواند فیلم‌های شایسته‌ای چون «دربند» ساخته «پرویز شهبازی» را در آخرین دقایق از عرصه رقابت به در کند.

رسانه‌های خارجی نیز در این میان ضمن انتشار خبر فیلم «گذشته» به انعکاس واکنش‌های موجود در ایران به این انتخاب، پرداختند.

نشریه سینمایی ورایتی متذکر شد: این انتخاب که در حال برقراری روبط حسنه میان ایران و آمریکا، انجام شده، از سوی گروهی در ایران با مخالفت شدید روبرو شده است، آنان از جمله خبرگزاری فارس بر این عقیده‌اند که چنین فیلمی که در پاریس فیلمبرداری شده و به زبان فرانسه است و کمپانی فرانسوی «مومنتو فیلمز» تهیه‌کنندگی آن را به عهده داشته، برای چنین انتخابی بیش از حد فرانسوی است.

«ورایتی» افزود: وزارت فرهنگ ایران سال 2012 میلادی در اعتراض به ساخت فیلم ضد ایرانی «بی‌گناهی مسلمانان»، مراسم اسکار را تحریم کرد.

این نشریه سینمایی در ادامه نوشت: اوایل ماه جاری، در دوره ریاست جمهوری «حسن روحانی»، رئیس جمهور ایران که به طور واضح موضعی جدید و به مراتب میانه‌روتری نسبت به مسائل فرهنگی و نهادهای سینمایی این کشور اتخاذ کرده است، خانه سینما که حدود دو سال بود که توسط تندروها بسته شده بود، بازگشایی شد.

نشریه سینمایی «هالیوود ریپورتر» نیز به نقل از رسانه‌های داخلی نوشت: بنیاد سینمایی فارابی فیلم سینمایی «فرهادی» را که در پاریس ساخته شده است، از میان پیش فهرستی شامل 12 فیلم از جمله فیلم «دربند» ساخته «پرویز شهبازی» که مهمترین آنها بود، انتخاب و به عنوان نماینده سینمای ایران معرفی شده است. این نشریه سینمایی عنوان کرد: در حالی‌که فیلم قبلی «فرهادی»، «یک جدایی» (محصول سال 2001) میلادی، برنده جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی زبان شده است، گروهی در ایران به انتخاب فیلم «گذشته» اعتراض کرده‌اند. خبرگزاری فارس نیز ضمن انتقاد از این فیلم اذعان داشت که «هیچ چیز در این فیلم ایرانی نیست مگر شخصیتی که می‌توانست از هر کشور دیگری (جز ایران) هم آمده باشد.»

روزنامه «اوراسیا ری‌ویو» نیز ضمن انتشار خبر انتخاب فیلم «گذشته» به ترکیب کمیته انتخاب فیلم برای اسکار کرد و نوشت: این کمیته شامل سینماگران مشهور و شناخته شده‌ای چون «فاطمه معتمدآریا» و «مسعود کیمیایی» بود.

رادیوی اروپای آزاد معروف به رادیو آزادی نیز در واکنش به این خبر عنوان کرد: خبرگزاری فارس،از انتخاب «گذشته» به شدت انتقاد کرد و گفت که این فیلم در فرانسه فیلمبرداری شده و تماما با سرمایه کشور فرانسه ساخته شده است.

رادیو بین‌المللی فرانسه نیز با تیتر «ایران فیلم ایرانی_فرانسوی گذشته را برای رقابت‌های اسکار انتخاب کرد» به سراغ این خبر رفت.

این رادیو عنوان کرد: این انتخاب ،گروهی در ایران را عصبانی کرده است، آنان مدعی‌اند که فیلم «گذشته» بیش از اندازه فرانسوی است.

رادیو فرانسه در ادامه این گزارش افزود: خبرگزاری فارس معتقد است که فیلم «گذشته» به این خاطر که به طور کلی با سرمایه‌گذاری کشور فرانسه ساخته شده و در این کشور فیلمبرداری شده، نباید به عنوان نماینده ایران در رقابت‌های آینده اسکار حاضر شود، این خبرگزاری همچنین متذکر شده است که دو فیلم از یک کارگردان (فرهادی) نباید در موقعیتی مشابه (رقابت‌های اسکار) قرار گیرد.

این رادیو همچنین در ادامه به ادامه انتقادهای خبرگزاری فارس اشاره کرد و به نقل از این خبرگزاری نوشت: برخلاف فیلم «جدایی» هیچ چیز در این فیلم ایرانی نیست، مگر شخصیتی که می‌توانست از هر کشور دیگری آمده باشد.بهتر بود که فیلمی تماما ایرانی همچون «دربند» که چهره‌ای به مراتب واقعی‌تر از ایران ارائه می‌داد، به اسکار معرفی می‌شد.

هشتاد و ششمین مراسم اسکار 2 مارس 2014 در هالیوود، کالیفرنیا برگزار خواهد شد.

فارس
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
2-1-2013924114636.jpg

تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «معراجی‌ها» به کارگردانی مسعود ده نمکی و تهیه کنندگی سیدمحمود رضوی در تهران در حال پیگیری است و طی چند روز گذشته گروه دوم از بازیگران این سریال مقابل دوربین مسعود ده نمکی رفتند.

نیما شاهرخ شاهی، علی صادقی، حدیثه تهرانی، حسین مهری، سمانه پاکدل و اصغر نقی زاده بازیگرانی هستند که طی چند روز گذشته بازی شان آغاز شده است. پیش از این نیز رضا رویگری، سیدمهرداد ضیایی، امیر نوری، کاوه خداشناس، اسماعیل سلطانیان و... مقابل دوربین این مجموعه رفته بودند.

در خلاصه داستان سریال جدید ده نمکی آمده: قرار است تعدادی از شهدای گمنام تفحص شده در یکی از دانشگاه ها دفن شوند، اما گروهی از دانشجویان با تحریک استاد گنجی اقدام به آشوب و جنجال در دانشگاه می کنند و همین امر آغاز قصه ای می شود که گروه دانشجویان مجبور به سفری ناخواسته می‌شوند.

فارس
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
معرفی فیلم «گذشته» به عنوان نماینده ایران در اسکار صدای اهالی سینما را بلند کرد و هر کدام ناراحتی خود از این موضوع را به گونه ای ابراز کردند.

پرویز شیخ طادی کارگردان فیلم «روزهای زندگی»، ملی نبودن فیلم گذشته را یکی از علل مخالفت خود بیان کرد و افزود: فیلمی که متعلق به کشور ایران نیست،چگونه طبق مقررات اسکار می تواند به عنوان نماینده ایران شرکت کند؟ فیلم گذشته ساخته و تولید شده ایران نیست.

وی از معرفی فیلمی به کارگردانی اصغر فرهادی نیز انتقاد کرد و گفت: حال اگر فیلم «گذشته» را ملی و ایرانی نیز خطاب کنیم نباید به نمایندگی ایران معرفی می شد زیرا نشان دادن کسی که در دوره گذشته هم در اسکار نماینده ایران بوده برای جهانیان این درک ایجاد می شود که ایران فقط و فقط یک کارگردان دارد و هیچ فیلم دیگری نیز تولید نمی کند. باید برای ایجاد تنوع هم که شده فیلمی دیگر به اسکار معرفی می شد، برای کشوری با تمدن غنی فرهنگی و این همه کارگردان کاربلد پسندیده نیست اینگونه در افکار جهانیان قرار بگیرد، که تنها یک کارگردان در حال فیلم سازی است ویا او فقط فیلم خوب تولید می کند دنیا نباید این نگاه را به کشور ما داشته باشد.

شیخ طادی،مدیر کانون کارگردانان در پاسخ به سوال خبرنگار «آوینی فیلم» درباره معیار انتخاب این فیلم در نظرمدیران فرهنگی گفت: ما در کشور مدیر فرهنگی نداریم. یعنی مدیرانی داریم که از فرهنگ اطلاعات کمی دارند ولی مدیر متخصص نداریم. کشورهای اروپا و آمریکا مدیر فرهنگی را تربیت می کنند و شخص تربیت شده، در تشکل ها کسب تجربه می کند تا به مرحله مدیریت فرهنگی برسد. ولی در ایران هر کسی که در کودکی کمی با تئاتر یا نقاشی درگیر بوده و یا از اقوام و دوستان افراد فرهنگی باشد می تواند به مدیریت برسد.

وی ادامه داد: مدیر فرهنگی شدن نیاز به برنامه ریزی و فکر تخصصی دارد، یعنی مدیر باید بنشیند برای فیلم هایی که در ده سال آینده قرار است به اسکار فرستاده شود برنامه ریزی کند، باید استعداد یابی شود و نیاز های جامعه را مورد بررسی و کنکاش قرار دهد تا بتواند اهداف فرهنگی یک کشور را محقق کند واین با مدیران کم تجربه و گاها بی تجربه هرگز رخ نمی دهد. مدیریت فرهنگی تخصصی است ویژه، که مورد ضرورت یک کشور است. متاسفانه ما جز کشورهایی هستیم که از این بهره نمی بریم و اگر ما به حوزه مدیریت فرهنگی بیشتر بها میدادیم امروز با این چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم نمی کردیم.

کارگردان «شکارچی شنبه» موقعیت کشور را در فضای خسارت فرهنگی توصیف کرد و اظهار داشت: ما امروز در موقعیت خسارت به سر می بریم کشور در حوزه فرهنگی دچار خسارت دیدن است. اگر کسی می گوید که در فضای فرهنگی شرایط خوبی داریم مشخص است که درک درستی از فرهنگ ندارد، نتیجه کار فرهنگی همین افراد، در سالهای گذشته رواج اشتباهات اخلاقی و فرهنگی در سطح جامعه است. ما با کار فرهنگی می توانیم جلوی بروز مصیبت ها را بگیریم و اگر تا امروز درست عمل شده بود تغییرات اخلاقی در جامعه پدید نمی آمد.

شیخ طادی در پایان از بروز بی اخلاقی ها در سطح جامعه به علت کم کاری مدیران فرهنگی گفت و افزود: چطور عمل کرده ایم که موضوعات اخلاقی مثل دروغ و خیانت اینگونه رواج پیدا کرده است و مردم به خیلی از ارزشها به اصطلاح سرد شده اند و اهمیتی به رعایت آن ها نمی دهند. مدیر فرهنگی باید برای تحقق ارزشهای اخلاقی و فرهنگی حرکت کند و برای رساندن کشور به شرایط مطلوب کار کند.

آوینی فیلم
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1

علی جنتی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، احکام اعضای جدید شورای بازبینی فیلم های سینمایی را صادر کرد.

وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی بنا به پیشنهاد رئیس سازمان سینمایی، سید حسن ***** ای، دکتر حسین کرمی، دکتر محمد باقر قهرمانی، سیدرضا میرکریمی، سید احمدرضا دستغیب، حجت الاسلام و الملسلمین شهاب مرادی، مجید رضا بالا، سید ضیاءالدین دری و محمد حسین لطیفی را به عنوان اعضای جدید شورای بازبینی فیلم های سینمایی منصوب کرد.

پیش از این سیدحسن ***** ای، حمید رسایی، مهدی عظیمی میرآبادی، جلیل عرفان منش، محمد حسین نیرومند، سید ضیاءالدین دری، حسن عباسی و هاشم میرزاخانی اعضای شورای بازبینی فیلم های سینمایی بودند.

سینما نگار
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
2-1-2013102114846.jpg

در این مراسم که شامگاه 9 مهر ماه در تالار «ایوان شمس» برگزار شد،‌ پرویز نوری ،‌ مهناز افشار‌، نصرت‌الله وحدت‌، هنگامه قاضیانی‌، پولاد کیمیایی‌،محسن محسنی‌نسب‌، رضا یزدانی‌ و میترا حجار‌ حضور داشتند و از عوامل فیلم نیز می‌توان به فرامرز قریبیان،‌ سام قریبیان‌، رضا رویگری‌، رامبد جوان و محمد متوسلانی اشاره کرد.

قبل از نمایش فیلم رامبد جوان در سخنان کوتاهی از جانب فرامرز قریبیان و عوامل فیلم از حضور سینماگران در این مراسم قدردانی کرد.

«گناهکاران» چهارمین تجربه‌ فرامرز قریبیان در کارگردانی فیلم‌های سینمایی است. او در این فیلم علاوه بر کارگردانی، تهیه‌کنندگی و ایفای یکی از نقش‌ها را هم برعهده دارد. قریبیان تاکنون سه‌بار در سال‌های 66، 71 و 78 سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد جشنواره‌ فیلم فجر را دریافت کرده است.

یکی از نقاط قوت «گناهکاران» ترکیب بازیگران آن است و قریبیان علاوه بر خودش، از بازی رامبد جوان، نسرین مقانلو، بهاره کیان‌افشار، شقایق فراهانی، محمد متوسلانی، کورش تهامی، رضا رویگری و همایون ارشادی در این فیلم استفاده کرده است.

داستان این فیلم که توسط محمدسام قریبیان فرزند فرامرز قریبیان نوشته شده، درباره‌ آسمان فرازمند دختر سرهنگ بازنشسته فرازمند است که پس از سال‌ها زندگی در آمریکا به ایران برمی‌گردد. تفاوت فرهنگی و اجتماعی او با اطرافیان و خانواده‌اش پایه اصلی «گناهکاران» را شکل می‌دهد. هسته‌ اصلی داستان بر این اساس است که فرق زیادی بین فکر کردن به گناه و انجام آن نیست.

ایسنا
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1

2-1-201399214028.jpg


در پی افزایش 500تومانی قیمت بلیت سینما به دلیل مالیات بر ارزش افزوده که طی دو روز گذشته انجام شده است، محمد قاصد اشرفی ضمن بیان این مطلب به ایسنا توضیح داد: از اول مهر سال 89، صاحبان سالن‌های سینما، مالیات بر ارزش افزوده را خودشان پرداخت می‌کردند، در حالی که براساس قانون مالیات، ارزش افزوده باید از مخاطب گرفته بشود اما سینماداران تصمیم گرفتند به خاطر کمک و تشویق مخاطبین سینماها برای دیدن فیلم‌ها، این هزینه‌ها را خودشان پرداخت کنند تا از لحاظ مالی به مخاطبان اجحافی نشود.

وی در عین حال گفت: وضعیت سالن‌های سینما در ماههای اخیر به قدری اسف‌بار است که ما گفتیم ارزش افزوده را از مخاطبین بگیریم. البته پیش از اینکه، این تصمیم را بگیریم، در این زمینه مذاکرات و مکاتبات با مسئولین داشتیم که سالن سینما را به عنوان یک مکان فرهنگی ببینند و از آن مالیات و عوارض نگیرند تا کمکی به وضعیت سینماها بشود اما هیچ اتفاقی نیفتاد. بنابراین ما چون قادر به پرداخت هزینه‌ها نبودیم و هیچ کمکی هم به سالن‌ها صورت نگرفت، تصمیم گرفتیم این هزینه را طبق قانون از مخاطبین بگیریم.

اشرفی یادآور شد: این مالیات 360 تومان سینمای «مدرن»، 300 تومان سینمای «ممتاز» و 240 تومان سینمای درجه یک بود اما چون مشکل پول خُرد وجود داشت، این رقم را سینماداران به 500 تومان رساندند. روز گذشته این افزایش 500 تومانی انجام شد و در برخی سینماها شاهد،اعتراض برخی مخاطبین بودیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه امروز 10 مهر ماه از طرف سازمان سینمایی با ما تماس گرفته شد و خواستند مالیات ارزش افزوده از مخاطبین گرفته نشود تا راه چاره‌ای بیاندیشند، ما هم طبق این دستور، از فردا 11 مهر ماه رقم 500 تومان مالیات ارزش افزوده را از مخاطبین نمی‌گیریم.

رییس انجمن سینماداران به جلسه‌ی اخیرشان با ریاست سازمان سینمایی اشاره کرد و به ایسنا گفت: در جلسه اخیری هم که با آقای ایوبی داشتیم از ایشان خواستیم تا در اولین قدم عملی‌شان با رایزنی با مجلس، شورای شهر و شهرداری کاری بکنند تا مالیات ارزش افزوده از سالن‌های سینما گرفته نشود.

وی تصریح کرد: من هم به عنوان یک سینمادار از مجلس شورای اسلامی و سازمان مالیاتی تقاضا دارم، با توجه به شرایط اسف‌بار سالن‌های سینما این مالیات و عوارض را از سینماها به عنوان یک مکان فرهنگی نگیرند و متوجه باشند با حذف عوارض و مالیات فقط به سالن‌های سینما کمک نمی‌کنند بلکه به فیلم‌ها هم کمک خواهد شد.

طبق اعلام رییس انجمن سینماداران، بهای بلیت سینما از فردا 11 مهر ماه طبق روال قبل، براساس درجه‌بندی مدرن 6 هزار تومان، ممتاز 5 هزار تومان، درجه یک 4 هزار تومان خواهد بود.

ایسنا
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
2-1-2013103174140.jpg

حجت الاسلام سید مرتضی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه فیلم «گذشته» درشان جمهوری اسلامی نیست٬ افزود: فیلم‌های خوب و بزرگی که در داخل ایران ساخته می‌شود می‌توان بهترین آن‌ها را به عنوان نماینده ایران به مراسم اسکار فرستاد.

وی با اشاره به اعتراض مجلس به وزیر ارشاد اضافه کرد: در یک سال اخیر فیلم‌های خوب و ارزشی توسط کارگردان‌های با تجربه ایرانی ساخته شده و با معرفی بهترین فیلم به این مراسم می‌توان آثار برتر ایرانی را به جهان معرفی کرد تا توسط آن فرهنگ اصیل ایرانی به جهان معرفی شود.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: فیلم‌ها نماینده شایسته ای برای ایران است و می‌توان با انتخاب درست از میان فیلم‌های برتر اثری هنری را معرفی کرد.

فیلم «گذشته» آخرین ساخته اصغر فرهادی در فرانسه است این فیلم به زبان فرانسه است و در پاریس تصویربرداری شده است که به عنوان نماینده ایران به مراسم اسکار انتخاب شده است و برنیس بژو، طاهر رحیم و علی مصفا از بازیگران این فیلم هستند.

داستان این فیلم چند رابطه با محور اتفاقاتی در «گذشته» است که در آن یک رابطه به پایان می‌رسد و دیگری قرار است شروع شود.انتخاب این فیلم برای اسکار انتقاد خیلی از منتقدان سینمایی را هم در آورده است.

ایسنا
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
2-1-201310501030.jpg

جشنواره‌ «سائوپولو» که از معتبرترين رويدادهاي سينمايي آمريکاي لاتين محسوب مي‌شود از تاريخ 26 مهر تا 9 آبان در کشور برزيل برگزار خواهد شد.

فيلم سينمايي «زندگي مشترک آقاي محمودي و بانو» به‌عنوان سومين ساخته بلند روح‌اله حجازي در اولين حضور جهاني خود در بخش مسابقه رسمي سي و‌هفتمين جشنواره جهاني فيلم مونترال (31 مرداد تا 11 شهريور) به نمايش درآمد و پس از آن در سومين جشنواره سالانه فيلم‌هاي ايراني از 18 مهر تا 19 آبان در پنج شهر بريسبين، سيدني، کانبرا، ملبورن و آدلايد به روي پرده خواهد رفت.

جشنواره سائوپولو سومين حضور بين‌المللي فيلم «زندگي مشترک آقاي محمودي و بانو» است که با بازي حميد فرخ‌نژاد، ترانه عليدوستي، هنگامه قاضياني و پيمان قاسم‌خاني، توسط مهدي داوري تهيه شده است.

عرضه و پخش بين‌المللي اين فيلم به عهده محمد اطبايي است.

ایسنا
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
articles_7504.jpg

همزمان با اعلام جديدترين آمار فروش فيلم های در حال اكران، فيلم «دربند» ساخته پروريز شهبازی بعد از 9 روز اكران به فروش 230 ميليون تومانی و فيلم «گناهكاران»، جديدترين ساخته فرامز قريبيان با دو روز اكران به فروش 15 ميليون تومان دست يافتند.

علی سرتيپی مدير موسسه فيلميران كه كار پخش آثاری چون «دربند» و «گناهكاران» را در فصل جديد اكران آثار سينمايی برعهده دارد، درباره ميزان فروش واستقبال عمومی از اين آثار، به ايرنا گفت: فيلم سينمايی «گناهكاران» به كارگردانی فرامرز قريبيان روز چهارشنبه (10 مهرماه) چهار و نيم ميليون تومان و روز پنجشنبه (11 مهرماه) 10 ميليون و 500 هزار تومان در سينماهای تهران فروش كرد تا در مجموع فروشی معادل 15 ميليون را در 22 سينمای پايتخت تجربه كند.

وی افزود: همچنين فيلم سينمايی «دربند» به كارگردانی پرويز شهبازی پس از 9 روز اكران در 22 سينمای تهران توانست فروشی معادل 230 ميليون تومان تا پايان روز پنجشنبه را تجربه كند.

سرتيپی درباره ساير فيلم‌ها نيز گفت: در حال حاضر سه فيلم «هيس دخترها فرياد نمي‌زنند» به كارگردانی پوران درخشنده، «دهليز» به كارگردانی بهروز شعيبی و «پل چوبی» به كارگردانی مهدی كرم‌ پور با وجود آنكه سينماهاي سرگروه خود را از دست داده‌اند اما به ترتيب 20، هفت و 22 سالن سينمايی را در تهران در اختيار دارند.

مدير شركت فيلميران خاطرنشان كرد: با توجه به آخرين آمارها، فيلم سينمايی «هيس» پس از 65 روز اكران به فروشی معادل دو ميليارد و 300 ميليون تومان، «دهليز» پس از 65 روز به فروشی معادل 970 ميليون تومان و «پل چوبی» نيز پس از 37 روز نمايش به فروشی معادل 840 ميليون تومان در تهران دست يافته‌اند كه هر سه فيلم با فروش مجموعه شهرستان جزء فيلم‌های ميلياردی اكران تابستان به حساب می آيد.

سینمانگار
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
به گزارش روابط عمومی فیلم سینمایی «تهران1500» این فیلم که حدود 20روز پیش در شبکه نمایش خانگی توزیع شد روز گذشته به تجدید تیراژ رسید.

استقبال مردمی از اولین انیمیشن سینمایی در سینمای خانگی موجب شد پیش بینی پخش کننده آن در مورد تیراژ اولیه درست از آب در نیاید و موسسه سیماشهر مجبور به تولید تیراژ بیشتری از نسخه خانگی آن شود.

به نظر می رسد حضور شخصیت کارتونی بازیگران مطرح سینما و تلویزیون در این اثر سینمایی باعث جذابیت آن شده باشد.

در اين فيلم بازيگراني چون هديه تهراني، مهران مديري،بهرام رادان،محمدرضا شريفي نيا،حبيب رضايي،حسام نواب صفوي،گوهر خير انديش و مهتاب نصيرپور به جای شخصیت های کارتونی خود به ايفاي نقش پرداخته اند.

فيلم سينمايي «تهران۱۵۰۰» داستانی را در سال 1500 شمسی در تهران روایت می کند و با ته مايه هاي طنز ساخته شده است.
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1

articles_7510.jpg
با حکم دکتر حجت الله ایوبی معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی، علیرضا رضا داد به دبیری سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر منصوب شد.


در متن این حکم خطاب به علیرضا رضا داد آمده است:

برگزاری با شکوه ترین آئین سینمایی کشور همزمان با جشن های پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، نماد پیوند سینمای ملی با ارزش های اصیل و جاودانه اسلام و انقلاب اسلامی است. با توجه به پیشینه موفق شما در عرصه مدیریت سینمایی،امیدوارم جشنواره ای در خور سینمای پر افتخار کشورمان برگزار نمایند.

امید فراوان دارم که جشنواره سی ودوم، پایان زمستان دلسردی ها، کدورت ها، بی مهری ها و مطلع فجرامید، آرامش، پویایی و نشاط در سینمای ایران باشد.

از همه سینماگران عزیز می خواهم "کاروان سینمای امید"، را با همه وجود همراهی نمایند، باشد تا این کاروان باگذر از چالش های پیش رو، به سوی فردایی باشکوه رهنمون گردد. بدان امید."

سینمانگار
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
2-1-201382520566.jpg

مسعود کيميايي کارگردان سينما و خالق آثاري چون جرم، رئيس، قيصر و سربازان جمعه در گفتگو با مهر در مورد مشکل مالي که گريبانگير توليد آخرين اثر وي يعني متروپل شده بود،‌ گفت:‌ در مرحله تدوين فيلم بوديم که مشکلات مالي گريبان فيلم را گرفت و روند کار را مختل کرد.

وي افزود:‌ خوشبختانه اين مشکل با کمک تهيه‌کننده فيلم رفع شد و احتياجي به آوردن سرمايه از سوي نفر ديگري نشديم. محمدرضا اربا‌ب‌صادقي در مقام تهيه‌کننده خود سرمايه فيلم را تامين کرده و مي‌کند.

کيميايي در مورد ادامه روند توليد اين اثر توضيح داد:‌ تدوين فيلم به مصطفي خرقه‌پوش سپرده شده که بعد از حل مشکل مالي، وي هم‌اکنون در حال تدوين متروپل است و طبق قولي که داده احتمالا تا اواسط ماه آينده کار تدوين به آخر خواهد رسيد.

اين کارگردان سينما در پايان سخنان خود گفت:‌ بعد از تدوين نوبت به صداگذاري خواهد رسيد که اين کار نيز از اواسط آبان آغاز مي‌شود تا بتوانيم اين اثر را به زودي تمام کرده و براي نمايش آماده کنيم.

داستان فيلم آخر مسعود کيميايي در چند ساعت روايت مي‌شود. فيلم داستان زني به نام خاتون است که در يک نيمه شب به يک باشگاه بيليارد پناه مي‌آورد.

مهر
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
2-1-2013913115919.jpg

اعلام رقم نجومی بودجه 12 میلیارد تومانی این فیلم توسط یکی از دست اندرکاران هیات مدیره خانه سینما در برنامه ای رادیویی با آن که هیچگاه از سوی مقامات سینمایی تایید و اعلام نشد اما همین اظهار نظر چماقی شد بر سر سازندگان پروژه "لاله"!

شاید یکی از مهمترین شاخصه های نقد و زیر سئوال بردن تولید این فیلم، عملکرد بسیار ضعیف مدیران سینمایی دولت دهم باشد که دامنه این عملکرد ضعیف دامنگیر حتی اندک کارهای مثبت تیم شمقدری هم شد.

اعلام عدم تامین بودجه "لاله" از سوی سازمان سینمایی و طولانی شدن زمان ساخت این فیلم، باردیگر شمشیر رسانه ها را بر سر این پروژه فرود آورد و در یک بازخوانی پرونده تولید "لاله" از ابتدا تا امروز، برخی از مسائلی که پیش از این بارها بیان شده بود بار دیگر منتشر شد.

به گزارش «تابناک»، اخبار جالبی از پروژه هایی که در دو سال پایانی حضور جواد شمقدری و همکارانش در سازمان سینمایی کلید زده شد، به گوش نمی رسد و ظاهراً مدیران تازه این سازمان با شرایط عجیبی روبرو هستند و چند سال زمان نیاز دارند تا شرایط مجموعه تحت مدیریت شان را به حالت طبیعی بازگردانند که بخشی از طبیعی سازی شرایط به همین قراردادها بازمی‌گردد.
یکی از این قراردادها که حکم ترکمنچای را دارد، فیلم سینمایی «لاله» است. اسمش را پروژه پرهزینه بگذارید یا فاخر خطابش کنید، این پروژه که محصول تصمیم شمقدری بود و حمایت حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد وقت را داشت، تاکنون بیش از 6500 میلیون تومان بودجه از سازمان سینمایی دریافت کرده و آن گونه که قرار بوده، مراحل پس از تولیدش قرار بوده خارج از ایران انجام شود که یکی از مسئولان از عدد 2-3 میلیون یورویی سخن به میان آورده بود که سه میلیون یورو به اضافه شش و نیم میلیارد تومانی که تاکنون پرداخت شده، بیش از هفده میلیارد هم می‌شود.

البته ظاهراً قرار نیست آن دو سه میلیون یورو مابقی هزینه شود و مدیران سینمایی جدید برای آنکه این ترکمنچای بودجه سال 92 سینمای ایران را نیز صاحب نشود، خواستار طی مراحل پس از تولید در داخل ایران شده اند اما با این حال پایان پروژه ای که حدود سی دقیقه از آن باقی مانده و اتفاقاً سی دقیقه داخل پیست و پرهزینه آن باقی مانده، بعید است حتی با هشت میلیارد تمام شود و احتمالاً هزینه های کلان این پروژه به همین سادگی تمامی ندارد.

کدام فیلم سینمایی، 17 میلیارد تومان هزینه تولیدش شد؟!

در مدیریت پیشین این خودروی BMW و چند خودروی دیگر برای پروژه «لاله» با ارز مرجع وارد شده اند.از اتفاقات جالب در این پروژه نوع قراردادهای منعقده با عوامل آن است که منجر به شکل گیری چنین اعداد بزرگی شده و برخی رقم های پرداختی بسیار جالب و در عین حال عجیب است. «تابناک» در روزهای آتی به صورت جداگانه به برخی از این هزینه های جنجالی اشاره خواهد داشت اما آنچه بیش از همه چیز محل تامل است، غیرقابل توجیه بودن این پروژه است؛ پروژه ای که در ابتدا عنوان شد بخشی از هزینه هایش را اسپانسر خارجی پرداخت می‌کند اما تمامی بار مالی این پروژه به اصطلاح بین المللی بر روی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی افتاد.

آن گونه که پیش از این برخی مسئولان اعلام کردند دستور ساخت این فیلم توسط رئیس دولت پیشین صادر شد و شمقدری به صورت جدی پیگیر اجرای این پروژه میلیاردی شد و حتی مجلس نیز نتوانست روند تولید این فیلم را در دوره رئیس پیشین سازمان سینمایی متوقف سازد. «لاله» برشی از زندگی «لاله صدیق» قهرمان دوپینگی اتومبیلرانی و دختر یک کارخانه دار است که ظاهراً قرار است به عنوان نماد زن ایرانی (در کشوری با این همه الگوی زن موفق) از طریق این فیلم به جهانیان معرفی شود اما ظاهراً این قهرمان سازی کاذب هزینه سنگینی روی دست بودجه عمومی کشور گذاشته است!

پروانه پرتو تهیه کننده این فیلم سینمایی حاضر به گفت و گو با «تابناک» درباره این پروژه نشد و به سکوت ماه های اخیرش علی رغم حرف و حدیث ها استمرار بخشید اما چنین تصور می‌شود که با انتشار جزئیات این پروژه ها در روزهای پیش رو، این تهیه کننده سینما، همچون مدیران طرف قراردادش، پاسخگویی را به سکوت ترجیح دهند.

بدون شک به مجری، تهیه کننده و کارگردان پروژه «لاله» حرجی نیست که هیچ سینماگر از پول بدش نمی آید؛ مسئله اساسی مدیران پیشین هستند که زیر بار چنین قراردادی رفته اند و البته مهم ترین پرسش این است که اساساً پروژه «لاله» چه ارتباط فلسفی با مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی داشته که چنین قراردادی بسته شده است؟!

بگذارید هدف این مرکز را از وب سایت این مجموعه بخوانیم: «مركز گسترش سينماي مستند و تجربی، متولي حمايت و مشاركت در توليد فيلم‌هاي سينمايي اول، فيلم‌هاي مستند بلند، نيمه بلند و كوتاه، فيلم‌هاي كوتاه داستاني و تجربي حرفه‌اي و فيلم‌هاي انيميشن بلند و كوتاه است تا با هنرمندي جوانان خلاق، متعهد و باتجربه كشور و تلاش در عرصه نمايش و عرضه داخلي و بين‌المللي آثار ارزشمند فرهنگي، افق روشني را براي سينماي پرافتخار و جهاني «ايران اسلامي» ترسيم نمايد.». شاید لازم باشد مدیران پیشین این مرکز پاسخ دهند «لاله» بر اساس کدام یک از اهداف و تکالیف این مرکز مشمول ثبت قرارداد و پرداخت این رقم کلان که حق مستندسازان و فیلم اولی هاست، شده است؟!


تابناک
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
2-1-201310724818.jpg

مجمع عمومي فوق العاده خانه سينما امروز برگزار مي شود. مهم ترين تصميمي که در مجمع امروز گرفته مي شود انتخاب اعضاي تازه هيات مديره است. با توجه به اينکه برخي از اعضاي هيات مديره فعلي اعلام کرده اند علاقه اي به تداوم فعاليت صنفي ندارند، امروز بايد شاهد شکل گيري ترکيب تازه اي از هيات مديره باشيم.

در غيبت اعضاي موثر هيات مديره که در رأسشان فرهاد توحيدي سخنگو و رييس هيات مديره فعلي قرار دارد، خانه سينما در آستانه يک انتخاب مهم قرار گرفته است. مجمع عمومي خانه سينما در حالي امروز برگزار مي شود که هنوز اعضاي خانه سينما 2، اين تشکل صنفي را به رسميت نمي شناسند و برخي از اعضاي کميسيون فرهنگي مجلس نيز اظهارنظرهاي تند و تيزي عليه جامعه اصناف سينمايي کشور داشته اند و بازگشايي خانه سينما را غيرقانوني دانسته اند. اين ها پس لرزه هاي مين گذاري مديريت ريل گذار هستند که با وجود کنار رفتنشان از سازمان سينمايي هنوز شاهد تبعات تصميم گيري هاي غلطشان هستيم. در چنين شرايطي، انتخاب اعضاي هيات مديره تازه خانه سينما حساس تر از هميشه به نظر مي رسد. خانه سينماي ايران نيازمند مديريتي است که از تنش پرهيز و آرامش را به سينما بازگرداند.

سعيد ابراهيمي‌فر ضمن بيان اين مطلب كه طبيعتاً فعالان خانه سينما بهتر است وارد هيأت مديره جديد شوند، به «باني فيلم» گفت: با توجه به تجربيات گذشته‌اي كه هيأت مديره داشته مسلما مي‌داند كه چه افرادي در اين سمت بيشتر جوابگو هستند. بنابراين اميدوارم اين تجربيات را به کار ببندد تا اين بار تركيب هيأت مديره‌اي برگزيده شود كه اشتباهات گذشته را تكرار نكند و بتواند موفق‌تر عمل كند.
وي ادامه داد: از آنجا كه هيأت مديره خانه سينما بيشتر عهده‌دار كارهاي اجرايي است، بهتر است كسانيكه فعاليت حرفه‌اي دارند به تركيب هيأت مديره وارد نشوند چون با توجه به فعاليت زيادشان اگر نتوانستند كارآيي لازم را در هيأت مديره داشته باشند، عملا هيأت مديره با ضعف‌ها و نقصان‌هايي روبرو خواهد شد.
كارگردان «نار و ني» ادامه داد: ما در حال حاضر تنها يك خانه سينما داريم. طبيعتاً بهتر است كساني كه با اين خانه مشكل دارند بعد از انتخابات مجمع عمومي به باقي اهالي خانه سينما بپيوندند، تا اينكه بخواهند ايجاد انشعاب كنند. وي در خصوص انتقاد برخي از اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس راجع به غيرقانوني باز شدن خانه سينما بيان داشت: آقاي شمقدري و هر پيشنهادي كه راجع به طريقه بازگشايي خانه سينما و غيره داشت به تاريخ پيوست. اينكه يك عده از نمايندگان محترم مجلس همچنان استناد به يك حرف تاريخ مصرف گذشته مي‌كنند درست نيست.

داريوش فرهنگ در پاسخ به اينكه بهتر است تركيب جديد هيأت مديره خانه سينما چه ويژگي هايي داشته باشد به «باني فيلم» گفت : از آنجا كه بر اساس اساسنامه، پايان دوره هيأت مديره قبلي و آغاز هيأت مديره جديد خانه سينماست، تمام تلاشمان بر اين است كه بتوانيم مجمع عمومي را به خوبي برگزار كنيم و هيأت مديره اي بر سر كار بيايد كه نه تنها راه هيأت قبلي را ادامه دهند بلكه مسير، افكار و دور نماي تازه تري هم داشته باشد.

وي ادامه داد: در تركيب هيأت مديره جديد براي ما لياقت، شناخت، تجربه و دانش به روز افراد مهم است. اگر كسي به روز نباشد نصف متعلق به گذشته موهون است و نصف متعلق به آينده موهون تر، اما وقتي به روز باشد شناخت جامعي نسبت به جهان سينماي امروز دارد. بي شك تركيب پرنشاط و پرشوري را براي اين جايگاه انتخاب مي‌كنيم. كما اينكه پايداري تركيب هيأت مديره فعلي خانه سينما را براي حفظ خانه سينما بايد ارج نهاد و از آن تقدير بعمل آورد.

نايب رئيس كانون كارگردانان خاطرنشان ساخت: بي ترديد ما افرادي را انتخاب مي كنيم كه باعث دوام، بقاء و آينده سينما شوند. طوريكه اگر دولت هم عوض شود، نتواند رخنه‌اي دراين تشكيلات ايجاد كند.فرهنگ در مورد وضعيت خانه سينماي ايرانيان گفت: خانه سينما 2 با يك شوخي شروع شد و به شكل شوخي‌‌تري در حال ادامه است. قطعاً افراد حاضر در آنجا هم از همكاران ما هستند و ما همه از يك خانواده ايم . به نظرم فلسفه رايج در جامعه ما كه افراد را دسته بندي مي‌كند و مقابل هم قرار مي دهد بايد از بين برود. مسلماً بين اعضاي يك خانواده هم اختلاف نظر بوجود مي آيد، اما مهم حراست از خانواده است. اميدوارم آنها هم هر چه زودتر به خانواده سينما كه همان خانه سينماست بپيوندند.

فرهنگ درخصوص انتقادهاي برخي از اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس نسبت به شيوه بازگشايي خانه سينما اظهار داشت: بنابر ضرب‌المثل «يك كلاغ چهل كلاغ» وقتي كسي اطلاعي راجع به مسئله‌اي ندارد، اطلاع‌رساني غلط مي‌كند و حكم غلطي هم صادر مي‌كند. حالا مي‌خواهد كميسيون فرهنگي مجلس باشد يا هر جاي ديگري. تمام اين اظهار نظرهاي ناشي از عدم شناخت، اطلاع و آگاهي است.

رييس صنف تداركات سينما از حضور نمايندگان اين صنف در مجمع عمومي خانه سينما خبر داد و اظهار اميدواري كرد كه مطالبات اين صنف به دست فراموشي سپرده نشود.
«رضا نوروزي» در گفت وگو با ايرنا افزود: بالاخره مجمع عمومي خانه سينما فردا برگزار مي شود و صنف تداركات نيز در اين مجمع حضور دارد. وي توضيح داد: آغاز به كار خانه سينما اتفاق خوبي است و اميدوارم مطالبات صنف تداركات از اين طريق پيگيري شود.

رييس صنف تداركات سينما با يادآوري اينكه اميدوارم همه گروهها زير چتر خانه سينما قرار گيرند توضيح داد: همدلي و وحدت رمز موفقيت و تحقق مطالبات به حق صنوف سينمايي است.نوروزي اظهار اميدواري كرد كه صنف تداركات همانند گذشته از نگاه ها دور نشود و مطالبات دست اندركاران اين صنف بيشتر مورد توجه قرار گيرد. وي گفت: فعالان عرصه تداركات سينما به واسطه جناح بندي در سينما با مشكلات عديده اي روبه رو شدند و جبهه گيري هاي متعدد به ما ضربه زد.

مجمع عمومي خانه سينما دوشنبه ساعت 17 در ساختمان اصلي اين نهاد سينمايي برگزار مي شود.فرهاد توحيدي اعلام کرد؛ خبرنگاران قبل و بعداز برگزاري مجمع عمومي 15 مهرماه مي‌توانند در خانه سينما حضور داشته باشند.رئيس هيأت مديره خانه سينما در گفتگو با ايلنا، با اعلام اين مطلب افزود: روند برگزاري مجمع عمومي خانه سينما به خوبي پيش مي‌رود و روز دوشنبه 15 مهرماه ساعت 17 مجمع عمومي خانه سينما در ساختمان شماره 1 تالار سيف ا.. داد برگزار مي‌شود. اما زمان پايان يافتن مجمع با توجه به بحث‌هايي که شکل خواهد گرفت؛ قابل پيش بيني نيست.
وي درباره نحوه حضور خبرنگاران گفت: خبرنگاران مي‌توانند قبل از برگزاري جلسه و بعد از پايان آن در سالن سيف ا... داد حضور داشته باشند و در حين برگزاري در سالن انتظار سالن سينما ما مي‌توانيم پذيراي آن‌ها باشيم اما براساس قانون برگزاري مجمع فقط با حضور نمايندگان صنوف است.

وي درباره صنوفي که مي‌توانند در اين مجمع شرکت کنند، گفت: اصنافي که قبلا عضو خانه سينما بودند مي‌توانند در اين مجمع شرکت کنند. همچنين اصنافي که عضو خانه سينما بودند اما بعد رفتند و مراحل ثبت اساسنامه در ارشاد را طي کرده‌اند ولي همچنان عضو خانه سينما هستند مي‌توانند در اين مجمع شرکت کنند. در مجمع عمومي از هر صنف 2 نفر به عنوان نماينده شرکت مي‌کنند که 1 نفر حق راي خواهد داشت.

وي درباره سخنان عليرضا داودنژاد در برنامه هفت گفت: مسائل درون صنفي و اينکه هر صنفي چه نمايندگي معرفي مي‌کند به خود اعضاء صنف ارتباط دارد. آنچه که مشخص است اين است که شوراي عالي تهيه کنندگان به عنوان نماينده مي‌تواند 2 نفر را معرفي کند.
وي درباره حضور هيئت مديره فعلي در انتخابات گفت: تا آنجايي که من اطلاع دارم اکثريت اعضاء فعلي هيئت مديره خانه سينما قصد نامزدي ندارند و حتي محمدمهدي عسگرپور مديرعامل فعلي خانه سينما نيز قصد ادامه فعاليت در اين سمت را ندارد.
توحيدي درباره دستور جلسه اين مجمع گفت: بررسي اساسنامه جديد خانه سينما، انتخاب هيئت مديره و طرح درخواست پذيرش صنوف جديد دستور جلسه اين مجمع است.
قرار است محمد حيدري به عنوان ناظر سازمان سينمايي در اين مجمع شرکت کند.

بانی فیلم
 

Sir Pendar

Registered User
تاریخ عضویت
16 جولای 2012
نوشته‌ها
3,153
لایک‌ها
2,560
محل سکونت
192.168.1.1
عصر امروز، دوشنبه 15 مهرماه، مجمع عمومی فوق‌العاده خانه سینما برای بررسی اساسنامه‌ی اصلاح شده‌ی خانه سینما با حضور نمایندگانی از اصناف سینمایی برگزار شد که حبیب‌الله کاسه‌ساز تهیه‌کننده سینما و رییس هیات مدیره‌ی خانه سینمای ایرانیان (که در دولت دهم تاسیس شد) همزمان با برپایی این نشست، در خانه‌ی سینما حضور داشت.

او دقایقی پس از آغاز مجمع و پیش از ترک خانه‌ی سینما در جمع خبرنگاران توضیح داد: این مجمع طبق توافقی که چند روز قبل صورت گرفته و قرار است به هیات مدیره‌ی خانه‌ی سینما، سه ماه فرصت داده شود تا پیگیر قانونی شدن چند صنف دیگر و نیز پیگیر برگزاری انتخابات هیات مدیره باشند، برگزار شده است.

کاسه‌ساز درباره‌ی دلیل حضور خود نیز گفت: من نماینده تهیه‌کنندگان بودم و البته با نگاه خوش‌بینانه و بدون تنش و دغدغه حضور داشتم؛ اما طبق صحبتی که با نماینده سازمان سینمایی داشتم، قرار شد برای این‌که مساله‌ای ایجاد نشود به عنوان نماینده صنف تهیه‌کنندگان در مجمع حضور پیدا نکنم.

او همچنین تاکید کرد: آن‌چه امروز در خانه سینما اتفاق می‌افتد، طبق توافقاتی است که صورت گرفته است.
ایسنا
 
بالا