sina86
Registered User
- تاریخ عضویت
- 27 آپریل 2008
- نوشتهها
- 3,309
- لایکها
- 35
تهيه نانوپودرهاي سراميكي ارزان
خبرگزاري فارس: گروهي از محققان پژوهشگاه مواد و انرژي ايران، موفق به يافتن روشي كمهزينه براي صنعتي شدن سراميك ديرگداز آلفاآلوميناي نانوساختار شدند.
به گزارش خبرگزاري فارس، سنتز آلفا آلومينا با روشهاي مختلفي از جمله سل- ژل انجام ميشود كه مشكلاتي از جمله هزينه و سنتز در دماي بالا در اين روشها، سدي براي رسيدن به نانوكريستالهاي آلومينا محسوب ميشوند. بنابراين يافتن روشي كمهزينهتر و با دماي كمتر از جمله مسائل مطرح شده در سنتز اين نانوپودر با ارزش است.
آلفا آلومينا به طور گستردهاي در صنايع مختلف از جمله، صنايع نفت و گاز، خودروسازي، صنايع الكترونيك و صنايع سراميكهاي پيشرفته كاربرد دارد.
مسعود بداغي، دانشجوي دكتري مهندسي مواد، محقق پژوهشگاه مواد و انرژي است كه با روش آسياب پرانرژي توانسته مشكل دما را در سنتز نانوآلومينا حل كند.
براي ساخت اين سراميك ديرگداز نانوساختار، ابتدا دو پودر ميكروني اكسيد آهن(Fe2O3) و آلومينيوم(Al) را به نسبت استوكيومتري، توزين و به همراه گلولههاي فولادي 10 برابر سنگينتر از كل پودرها، در داخل قندان آسياب ريخته است. سپس، قندان را در آسياب قرار داده و با سرعت مشخصي به چرخش در آورده است.
با ادامه اين روند، بعد از 30 ساعت، واكنش به حالت پايدار رسيده و هيچ تغييري در مورفولوژي و ميزان فاز سنتز شده مشاهده نشده و اين زمان به عنوان بهينه زمان سنتز در نظر گرفته شده است. بعد از مرحله آسياب، فرآيند اسيد شويي براي خارج كردن تمام آهن موجود در مخلوط، صورت گرفته و در نهايت پودري با اندازه كريستاليت 20 نانومتر به دست آمده است.
بداغي، در خصوص مزاياي استفاده از اين روش گفت: روش آسياب پرانرژي به دليل هزينه پايين، عدم نياز به تجهيزات پيچيده، دستيابي آسان به نانوپودر در دماي پايين و استفاده از مواد اوليه صنعتي با اندازه ذرات ميكروني، ميتواند در مقياس صنعتي براي توليد اين نانوسراميكها بهكار گرفته شود.
جزئيات اين پژوهش كه با همكاري عليرضا ميرحبيبي، فتحاله مضطرزاده انجام شده، در مجله solid State science (جلد11، صفحات 500-496، سال2009) منتشر شده است.
17 گونه و خانواده جديد از عنكبوتها كشف شد
خبرگزاري فارس: يك پژوهشگر ايراني در تحقيقات خود توانست 17 گونه و خانواده جديد از عنكبوتها را كشف و شناسايي كند.
امير ميرشمسي، محقق و پژوهشگر ايراني در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: در اين تحقيقات كه روي 17 خانواده و 23 گونه از عنكبوتها بررسي شد به طور اتفاقي مشاهده كرديم ، 17 خانواده و 17 گونه از 23 گونه عنكبوتهاي جديد در كشور وجود دارند كه به زندگي خود ادامه ميدهند.
وي افزود: اين تحقيقات در مناطق و پاركهاي طبيعي استان خراسان و مناطق مركزي آن، يعني گناباد انجام شد و با جمعآوري اين گونه از عنكبوتها و انجام مطالعات و بررسيها، متوجه گونههاي جديدي از آن شديم كه تا به حال زيست شناسان روي آنها هيچ مطالعه و بررسي انجام نداده بودند در حالي كه اين موجودات در محيطهاي طبيعي به زندگي خود ادامه ميدهند و ميتوانند مفيد يا مضر باشند.
كيفيت تصويربرداري نانولولهها ارتقا يافت
خبرگزاري فارس: محققان در آمريكا اعلام كردند كه با ايجاد روكش طلا بر روي عاملهاي كنتراست ساختهشده از نانولولههاي كربني ميتوان در كيفيت روشهاي تصويربرداري از تومورها و عفونتها بهبود ايجاد كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس، محققان در آمريكا كشف كردهاند كه با ايجاد روكش طلا بر روي عاملهاي كنتراست ساختهشده از نانولولههاي كربني ميتوان در كيفيت روشهاي تصويربرداري از تومورها و عفونتها بهبود ايجاد كرد. روكش طلا در حاليكه باعث تقويت تأثير نانولولهها به عنوان عامل كنتراست ميشود، سميت بالقوه نانولولهها را نيز كاهش ميدهد.
پزشكان از هر دو روش تصويربرداري فوتوصوتي و فوتوگرمايي براي معاينه بافتهاي معيوب استفاده ميكنند. اين روشها شامل تاباندن يك ليزر بر روي بافت و سپس اندازهگيري گرماي گسيلشده يعني تابش مادونقرمز يا فراصوت توليدشده هستند. با افزودن عاملهاي كنتراست، مثل زيستمولكولهاي رنگدانهاي، پاسخ بافت به ليزر بهتر ميشود و تصاوير واضحتر ميشوند.
به تازگي دانشمندان فهميدهاند كه نانولولههاي كربني ميتوانند عملكرد زيستمولكولها را به عنوان عاملهاي كنتراست بهبود بخشند. با اين حال، جذب مادونقرمز آنها ضعيف است و سوالاتي نيز درباره سميت آنها وجود دارد.
اكنون گروهي به راهنمايي جين- وو كيم از دانشگاه آركانزاس متوجهشدهاند كه ايجاد روكش طلا هردوي اين مشكلات را برطرف ميكند. طلا از لحاظ شيميايي يك عنصر بي اثر است، بنابراين خاصيت سمي ندارد، و جاذب خوبي براي نور مادونقرمز است. علاوه براين، نانولولههاي طلاكاري شده كوچكتراز نانوميلههاي طلا كه خود نيز به عنوان عاملهاي كنتراست استفاده ميشوند، هستند و همين امر باعث ميشود كه قدرت نفوذ آنها به سدهاي بيولوژيكي بيشتر شود، و نيز فرايند روكشدهي باعث ايجاد يك هسته توخالي ميشود كه ميتواند با دارو پرشود.
كيم و همكارانشان عمل روكشدهي طلا را با فروبردن نانولولههاي كربني و كلريد طلا در داخل آب انجام ميدهند. در دماي اتاق، نانولولههاي كربني باعث احياي كلريد طلا شده و لايه نازكي از طلا بر سطح خود ايجاد ميكنند.
كيم گفت: تمام اين فرايند در داخل آب و بدون هيچ ماده شيميايي صورت ميگيرد، بنابراين ميتوان گفت كه فرايند ما از لحاظ محيطي "سبز " است.
اين محققان در آزمايشهاي خود نشان دادهاند كه جذب مادونقرمز نانولولههاي طلاكاري شده حداقل دو درجه بزرگي از همتاهاي بدون روكششان بيشتر است.
نتايج اين تحقيق در مجله Nature Nanotechnology منتشر شدهاست.
فناوري نانو و نمك زدايي سريع تر آب دريا
خبرگزاري فارس: يك گروه از محققان فناورينانو از دانشگاه ملي استراليا روشي براي حذف نمك از آب دريا با استفاده از نانولولههاي ساختهشده از اتمهاي بور و نيتروژن توسعه دادهاند. استفاده از اين نانولولهها باعث ميشود كه اين فرآيند 5 برابر سريعتر شود.
به گزارش خبرگزاري فارس، با توجه به رشد جمعيت جهان و محدوديت ذخاير آب شرب جهان، نمكزدايي و معدنيزدايي سريعتر از آب دريا، اهميت روزافزوني پيدا كرده است. در واقع توسعهي يك فرآيند نمكزدايي كارآمدتر و كمهزينهتر از روشهاي موجود، يك نياز ضروري است. افزارههاي خالصسازي آب مبتني بر فناورينانو، نظير آنچه اين محققان پيشنهاد دادهاند، توان بالقوهاي براي توسعه فرآيند نمكزدايي دارند.
تامسين هيلدر، يكي از اين محققان گفت: در روشهاي نمكزدايي كنوني، آب دريا با استفاده از انرژيهايي 4 برابر بزرگتر از آنچه لازم است، با فشار از درون يك فيلتر عبور داده ميشوند. همچنين در طول فرآيند نمكزدايي، براي جلوگيري از نياز به اعمال انرژيهاي بزرگتر، نمك بايد از يك طرف فيلتر (طرفي كه نمك پشت فيلتر جمع شدهاست) حذف شود.
وي افزود: نانولولههاي نيتريد بور لولههاي استوانهاي توخالي ساختهشده از اتمهاي بور و نيتروژن هستند. ما با استفاده از نانولولههاي نيتريد بور و با همان فشار عملياتي كه براي روشهاي نمكزدايي كنوني استفاده ميشود، ميتوانيم براي غلظتهايي دو برابر غلظت آب دريا، حذف نمك را دو برابر افزايش داده و دبي جريان آب را چهار برابر سريعتر كنيم. اين بدين معني است كه فرآيند نمكزدايي ما بسيار مؤثرتر و سريعتر است.
اين محققان براي شبيهسازي حركت آب و نمك در سرتاسر اين نانولوله، از ابزارهاي محاسباتي استفاده كردهاند. آنها متوجه شدهاند كه نانولولههاي نيتريد بور نه تنها نمك را به خوبي حذف ميكنند، بلكه به آب اجازه ميدهند كه با سرعت غيرعادي و قابل مقايسه با سرعت آب در كانالهاي زيستي كه به صورت طبيعي در بدن يافت ميشوند؛ در سرتاسر آنها حركت كند.
نتايج اين تحقيق در مجلهي Small منتشر شدهاست.
به همت مخترع ايراني
پريز برقي جديد براي 6 مصرف كننده ساخته شد
خبرگزاري فارس: پريز برق جديدي براي استفاده همزمان 6 مصرف كننده به همت مخترع ايراني طراحي و ساخته شد.
نرگس قنبري در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: از پريزهاي معمولي كه هم اكنون در خانهها و ساختمانها استفاده ميشود، فقط يك مصرف كننده در يك زمان ميتواند استفاده كند.
وي ادامه داد: براي استفاده بيشتر از اين پريزها بايد از سه راهي يا چند راهي استفاده كنيم.
اين مخترع ايراني گفت: در اين طرح جديد اين مشكل مرتفع شده و اين پريز طوري طراحي شده كه شكل ظاهري اين پريز همانند پريزهاي معمولي است اما با فشار دادن آن به يك چند راهي تبديل ميشود كه 6 مصرف كننده ميتوانند از آن به صورت همزمان استفاده كنند.
آرکئوپتریکس بیشتر از آنکه پرنده باشد یک دایناسور است
دیرینه شناسان آمریکایی با بررسی سلولها و رگهای خونی حاضر در استخوانهای یک پرنده ماقبل تاریخ به نام "آرکئوپتریکس" دریافتند که این جانور بیشتر از آنکه یک پرنده باشد یک دایناسور است.
به گزارش خبرگزاری مهر، تاکنون تصور عموم این بود که "آرکئوپتریکس" حلقه میان دایناسورها و پرنده های مدرن است اما اکنون دیرینه شناسان دانشگاه ایالت فلوریدا در تحقیقات خود نشان دادند که خصوصیات فیزیولوژیکی این جانور بیشتر شبیه به یک دایناسور بوده است.
این دانشمندان تصاویری میکروسکوپی را از سلولهای قدیمی و رگهای خونی حاضر در استخوان این حیوان تهیه کردند و نشان دادند که رشد و بلوغ این حیوان بسیار آهسته بوده است. این خصوصیت بیشتر شبیه به خزندگان بزرگ است درحالی که پرندگان کنونی جاندارانی هستند که به سرعت رشد می کنند و در مدت تنها چند هفته به بلوغ می رسند.
نتایج این بررسیها فرضیه هایی را مطرح می کند که این رشد استخوانی سریع برای پرواز این دایناسورهای پرنده ضرورتی نداشته است.
این دیرینه شناسان در این خصوص اظهار داشتند: "در کل ما هیچ چیز درباره بیولوژی آرکئوپتریکس نمی دانیم. برخی از دانشمندان فرض کرده بودند که فیزیولوژی این جانور با فیزیولوژی پرندگان کنونی متفاوت است اما تاکنون فسیلهای این جاندار ماقبل تاریخ برای تائید این فرضیه ها تجزیه نشده بودند."
براساس گزارش لس آنجلس تایمز، بقایای فسیلی آرکئوپتریکس در سال 1860 در آلمان و یک سال بعد از انتشار مقاله "اصل انواع" توسط چارلز داروین پیدا شد. از آن زمان فرض شد که برخی از خصوصیات دایناسورها و پرندگان با هم مشترک است.
این محققان در ادامه افزودند: "در این تحقیق ما بقایای فسیلی این جاندار را برای مقایسه سرعت رشد استخوانهای آرکئوپتریکس با سرعت رشد پرندگان کنونی و سرعت رشد سایر دایناسورها بررسی کردیم و دریافتیم که خصوصیات فیزیولوژیکی این جانور به دایناسورها شباهت بیشتری دارد."
نمایشگاه Ceatec 2009 / نمایی از تلویزیونهای آینده / عرضه تلویزیون هشت هزار یورویی!
نمایشگاه محصولات الکترونیکی مصرفی Ceatec 2009 در توکیو پایتخت ژاپن در حال برگزاری است که بزرگترین تولیدکنندگان تلویزیون در این نمایشگاه "انقلاب سبز" خود را به معرض دید عموم گذاشته اند. به گزارش خبرگزاری مهر، در این خصوص فومیو اوتسوبو رئیس پاناسونیک یکی از بزرگترین شرکتهای دنیا در بخش الکترونیک مصرفی اظهار داشت: "انقلاب سبز به شدت در عمق صنعت تولید تلویزیون و رایانه نفوذ کرده است."
نمایشگاه Ceatec بزرگترین نمایشگاه ژاپن برای معرفی تازه های دنیای دستگاههای تلویزیون است. رئیس پاناسونیک در خصوص سازگار پذیری دستگاههای تلویزیون و نمایشگرها با محیط زیست توضیح داد: "کشورهایی مثل آمریکا، ژاپن و کشورهای اروپایی به ترتیب 25، 14 و 28 درصد از بازار این فناوری را جذب می کنند. این بدان معنی است که 67 درصد از مجموع این بازار در اختیار این سه منطقه است. اما در سال 2015 این رقم به سبب رشد مصرف بازارهای نوظهوری چون چین، هند، روسیه، ویتنام و نیجریه به 50 درصد تنزل خواهد کرد. بنابراین اگر کاری انجام ندهیم تا 30 سال آینده منابع مس، تا 15 سال آینده نقره و تا 6 سال آینده تمام منابع ایندیوم ما به پایان می رسد. ایندیوم فلزی است که برای ساخت تلویزیونهای LCD از آن استفاده می کنیم."
در این راستا تولید کنندگان بزرگ به فکر استفاده از فناوری سازگار با محیط زیست در تولید این دستگاهها افتاده اند. به این ترتیب جهان در آستانه شروع "انقلاب سبز" است.
مقوله محیط زیستی، انتشار گازهای گلخانه ای در حد صفر و توسعه پانلهای خورشیدی نصب شده بر روی دستگاههای الکترونیکی یکی از مقولات مورد توجه شرکت کنندگان در نمایشگاه Ceatec 2009 است.
مقوله دیگری که در این نمایشگاه بسیار مورد توجه علاقه مندان قرار گرفت، توسعه نسل تلویزیونهای سه بعدی است. سونی، توشیبا، پاناسونیک، شارپ و میتسوبیشی اعلام کردند که تا سال 2010 تلویزیونهای سه بعدی را عرضه خواهند کرد.
همچنین ظرف چند ماه آینده پخش کننده های "دی. وی. دی" سه بعدی "پرتو- آبی" نیز وارد بازار می شوند.
به گزارش مهر، از دیگر تازه های این نمایشگاه، معرفی پانلهای تلویزیونی غول پیکر است. به طوری که در این نمایشگاه پاناسونیک یک نمونه آزمایشی از تلویزیون 102 اینچی با وضوح تصویر 4 برابر بیشتر از تلویزیونهای Full HD را معرفی کرد. نمایشگرهای Full HD به پانلهایی گفته می شود که وضوح تصویر آنها 7680 در 4320 پیکسل است.
همچنین توشیبا تلویزیون Cell Tv خود را به معرض نمایش گذاشت. نمونه آزمایشی این تلویزیون سال گذشته معرفی شده بود و قرار است از ماه دسامبر عرضه آن در ژاپن آغاز شود.
این تلویزیون 55 اینچی یک میلیون ین ژاپن (حدود 8 هزار یورو) قیمت دارد. قیمت بالای این تلویزیون به این دلیل است که در داخل این دستگاه، رایانه ای در نظر گرفته شده که از پردازشگر "سل" برخوردار است. این پردازشگر در PlayStation 3 محصول سونی نیز به کار رفته است. همچنین این تلویزیون دارای یک هارد دیسک سه ترابایتی است که می تواند به طور همزمان بیش از 30 ساعت از برنامه های کانالهای مختلف تلویزیونی را با وضوح تصویر بسیار بالا ضبط کند.
این تلویزیون می توانند به اینترنت متصل شود و روی وب فیلمها را جستجو کرده و در کمتر از چند هزارم ثانیه آنها را پردازش کرده و وضوح تصویر آنها را برای پخش روی نمایشگر 55 اینچی افزایش دهد.
زیباترین تصاویر جهان کوچک/ ستاره دریایی جوان و زندگی مسالمت آمیزدریایی
رقابت سالانه عکاسی "جهان کوچک" به پشتیبانی مالی شرکت نیکون سالانه تصاویر شگفت انگیزی از پیچیدگی و زیبایی حیات از دریچه دید میکروسکوپها ارائه می کند که تصاویر گزارش این هفته قاب دانش در مهر نیز به این تصاویر اختصاص یافته است. به گزارش خبرگزاری مهر، برندگان نهایی رقابت سالانه جهان کوچک شرکت نیکون اعلام شدند. عکسهای ارائه شده در این رقابت عکسهای میکروسکوپی از ذرات یا اجسامی هستند که زیبایی درونی آنها را نمی توان با چشم غیر مسلح مشاهده کرد. ضرایب بکار برده شده در توضیح عکس به معنی چند برابر شدن تصاویر با میکروسکوپ نسبت به دید انسان است.
تصاویری از رد پای دایناسور / کشف بزرگترین رد پای دایناسور
گروهی از دیرینه شناسان فرانسوی موفق شدند رد پای بزرگترین دایناسوری را که تاکنون کشف شده است پیدا کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه لیون و مرکز ملی تحقیقات فرانسه این جای پای دایناسور غول پیکر را در "ژورا" واقع در مرز فرانسه و سوئیس کشف کردند. این رد پای بزرگ متعلق به یک دایناسور عظیم گیاهخوار دوره ژوراسیک فوقانی است. از مهمترین ویژگی این دایناسور گردن بسیار دراز آن است.
بزرگی این رد پا در حدود یک متر و نیم است و به محققان اجازه می دهد که طول و وزن این دایناسور چهار پا را تعیین کنند.
براساس گزارش ساینس دیلی، این تحقیقات نشان می دهد که وزن این دایناسور 40 تن و قد آن 25 متر بوده است. این دایناسور در حدود 150 میلیون سال قبل می زیسته است. این سایت دیرینه شناسی در 150 میلیون سال قبل پوشیده از آب یک دریای گرم و کم عمق بوده و به خاطر همین گرما این رد پا تا به امروز باقی مانده است.
تهیه نانو پودرهای سرامیکی ارزان توسط محققان کشور
گروهی از محققان پژوهشگاه مواد و انرژی ایران موفق به یافتن روشی کم هزینه برای صنعتی کردن سرامیک دیرگداز آلفاآلومینای نانو ساختار شدند. به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس مسعود بداغی مجری طرح با بیان اینکه سنتز آلفا آلومینا با روشهای مختلفی از جمله سل- ژل انجام می شود، گفت: در این روش وجود مشکلاتی چون هزینه بالا و سنتز در دمای بالا به عنوان سدی برای رسیدن به نانو کریستالهای آلومینا محسوب می شود. بنابراین یافتن روشی کم هزینه تر و با دمای کمتر از جمله مسائل مطرح شده در سنتز این نانو پودر با ارزش است.
وی با بیان اینکه آلفا آلومینا به طور گسترده ای در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت و گاز، خودروسازی، صنایع الکترونیک و صنایع سرامیکهای پیشرفته کاربرد دارد افزود: از این رو در این تحقیق با استفاده از روش آسیاب پرانرژی توانستیم مشکل دما را در سنتز نانوآلومینا حل کنیم.
بداغی ادامه داد: برای ساخت این سرامیک دیرگداز نانوساختار ابتدا دو پودر میکرونی اکسید آهن (Fe2O3) و آلومینیوم (Al) را به نسبت استوکیومتری، توزین و به همراه گلوله های فولادی 10 برابر سنگین تر از کل پودرها در داخل قندان آسیاب ریختیم. سپس قندان را در آسیاب قرار داده و با سرعت مشخصی به چرخش در آوردیم.
وی اظهار داشت: بعد از مرحله آسیاب، فرآیند اسید شویی برای خارج کردن تمامی آهن موجود در مخلوط صورت گرفت و در نهایت پودری با اندازه کریستالیت 20 نانومتر به دست آمد.
این محقق به مزایای استفاده از این روش اشاره و خاطرنشان کرد: روش آسیاب پرانرژی به دلیل هزینه پایین، عدم نیاز به تجهیزات پیچیده، دستیابی آسان به نانو پودر در دمای پایین و استفاده از مواد اولیه صنعتی با اندازه ذرات میکرونی می تواند در مقیاس صنعتی برای تولید این نانوسرامیکها به کار گرفته شود.
طرح نقشه برای حمله به فرانسه/ بازداشت فیزیکدان سرن به جرم رابطه با القاعده
پلیس فرانسه فیزیکدانی 32 ساله و فرانسوی که با پروژه LHC سرن همکاری داشته است را به جرم ارتباط با القاعده بازداشت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، مقامات فرانسوی فیزیکدانی را به جرم ارتباط با گروه القاعده دستگیر کرده اند. این فیزیکدان 32 ساله که در شهر وینه فرانسه بازداشت شده است با سازمان تحقیقات اتمی اروپا - سرن - سازمانی که پروژه عظیم برخورد دهنده بزرگ هادرون را در دست دارد نیز همکاری و ارتباط داشته است.
سرن امیدوار است طی آزمایشی که در برخورد دهنده بزرگ هادرون انجام خواهد داد بتواند اطلاعات بیشتری درباره طبیعت ماده و ناشناخته های جهان هستی به دست آورد.
پلیس فرانسه معتقد است فیزیکدان بازداشت شده با افرادی در ارتباط بوده است که به گونه ای با گروه القاعده رابطه داشته اند و از طریق رد و بدل کردن نامه در اینترنت در تلاش برای طرح نقشه ای برای حمله به فرانسه بوده اند.
جیمز گیلیز سخنگوی سرن تایید کرده است فیزیکدانی که توسط پلیس فرانسه بازداشت شده است یکی از کاربران تجهیزات و اطلاعات سرن بوده است. گیلیز اعلام کرده است مرد بازداشت شده عضو گروه همکاران برنامه تحقیقاتی LHC - آزمایشی به منظور بازسازی دقایق پس از وقوع انفجار بزرگ - بوده است.
بر اساس گزارش بی بی سی، با این حال گیلیز اطمینان داده است که اطلاعاتی که وی به آنها دسترسی داشته است اطلاعاتی بوده که در اختیار عموم قرار داشته و این فیزیکدان به هیچ وجه به اطلاعات سری این سازمان دسترسی نداشته است.
دستیابی محققان کشور به دانش فنی تولید نانوذرات طلا
رئیس کمیته فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به دستاوردهای محققان کشاورزی کشور در حوزه نانوتکنولوژی از دستیابی کشور به دانش تولید نانوذرات طلا خبر داد و گفت: دستاوردهای به دست آمده ضرورت حمایت از پروژه های تحقیقاتی دانشجویی را نشان می دهد. جعفر خلقانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: تولید نانوذرات دی اکسید تیتانیوم، دستیابی به دانش فنی تولید نانوذرات طلا در اندازه زیر 50 نانومتر، تولید انواع نانوذرات فلزی چون طلا، تیتانیوم، آهن و اکسید روی، تولید فیلمهای پلیمری و انتشار دهها مقاله علمی در مجلات ISI از دستاوردهای محققان در زمینه نانو فناوری در بخش کشاورزی است.
وی اضافه کرد: این اقدامات ضرورت حمایت از پروژه های تحقیقاتی دانشجویی را در این زمینه بیش از پیش نشان می دهد.
خلقانی با اشاره به همکاری کمیته نانو فناوری با دانشگاهها گفت: کمیته نانو در وزارت جهاد کشاورزی یک کمیته هماهنگ کننده میان موسسات وابسته به بخش کشاورزی و دانشگاهها است.
وی افزود: از این رو با توجه به حضور دانشجویان در موسسات تحقیقات جهاد کشاورزی طرحهای تحقیقاتی در زمینه کاربردهای فناوری نانو در حوزه کشاورزی از سوی دانشجویان موسسه تحقیقات کشاورزی انجام شده است. در حال حاضر بالغ بر 95 دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی پروژه هایی را تعریف و در دست اجرا دارند.
خلقانی با تاکید بر اینکه پروژه های مذکور در حال حاضر در قالب حدود 70 پایان نامه در دست بررسی است، اظهار داشت: این طرحهای پژوهشی که در زمینه نانوتکنولوژی در بخش کشاورزی است پس از بررسی مورد حمایت کمیته قرار می گیرد.
وی همچنین به ایجاد دبیرخانه های فناوری نانو در برخی از دانشگاهها اشاره کرد و ادامه داد: در برخی از دانشگاهها چون دانشگاه شاهد دبیرخانه هایی برای توسعه فناوری نانو ایجاد شده است و ما اعلام آمادگی می کنیم که این دبیرخانه ها با کمیته ارتباط برقرار کنند تا با بررسی طرحهای تحقیقاتی آنها، حمایتهای لازم صورت گیرد.
رئیس کمیته فناوری نانو جهاد کشاورزی با بیان اینکه این کمیته عضو ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است، خاطرنشان کرد: از این رو می توانیم با ارتباط دانشگاههای فعال در حوزه نانو فناوری در بخش کشاورزی با ستاد نانو، این همکاری را گسترده تر کنیم.
اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در زمینه ایمنی زیستی
رئیس کمیته فناوری نانو جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه لایحه ایمنی زیستی در مجلس به تصویب رسیده و ابلاغ شده است، گفت: ما بر اساس این قانون عمل خواهیم کرد.
وی با اشاره به مراجع ذیصلاح در زمینه ایمنی زیستی در کشور اظهار داشت: ما به عنوان عضو کمیته نانو و موسسه ثبت بذر و نهال به عنوان مرجع قانونی حفظ نباتات و حفظ سلامت مواد غذایی باید از اختیارات قانونی برای نظارت بر چگونگی تولید گیاهان تراریخته و موجودات تراریخته استفاده کنیم تا فعالیتها بر اساس قانون صورت گیرد.
اهدای جایزه 200 هزار دلاری / یک محقق ایرانی به عنوان مخترع سال اونتاریو کانادا انتخاب شد
دانشمند ایرانی شرکت خودروسازی Rockwell به دلیل نقش مهم در توسعه فناوری موتور ولتاژ متوسط بدون ترانسفورماتور فناوری که می تواند بهره وری در استفاده از سوخت و پایداری در صنایع افزایش دهد به عنوان مخترع سال انتخاب و از وی تقدیر شد. به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت تحقیقات و نوآوری کانادا دانشمند ایرانی مخترع فناوری "موتور ولتاژ متوسط بدون ترانسفورماتور" را به عنوان مخترع سال انتخاب کرد.
دکتر نوید زرگری از شرکت خودروسازی Rockwell در مراسم جوایز نوآوری 2009 در تورنتو به دلیل نقش مهم در توسعه فناوری موتور ولتاژ متوسط بدون ترانسفورماتور فناوری که می تواند بهره وری در استفاده از سوخت و پایداری در صنایعی مانند نفت و گاز، تجهیزات نیرو، معدن سیمان، و آب و پسماندهای آب را افزایش دهد به عنوان دانشمند و مخترع برتر سال در اونتاریو انتخاب شد.
زرگری با همکاری دانشمندانی از دانشگاه ریرسون موفق شد با استفاده از این فناوری نیاز به استفاده از ترانسفورماتورها را در موتور ولتاژ متوسط PowerFlex 7000 از بین ببرد. ترانسفورماتورها در موتور خودرو به منظور کاهش میزان ولتاژ مورد استفاده قرار می گیرند. به این شکل از میزان هزینه تولید شرکتها 20 تا 25 کاسته شده و در عین حال هزینه های کلی کارکرد خودرو نیز کاهش خواهد یافت.
این فناوری جدید در عین حال با افزایش بهره وری موتورهای خودرو میزان دوام سوختها را تا 40 درصد افزایش داده و در عین حال از میزان ابعاد و وزن موتور تا 30 درصد خواهد کاست. به گفته استیو ریزو مدیر شرکت موتورهای ولتاژ متوسط ابداع زرگری بر فروش سالانه این شرکت تاثیر قابل توجهی گذاشته است.
بر اساس گزارش اتومیشن، نوید زرگری مخترع سال اونتاریو کانادا جایزه ای به مبلغ 200 هزار دلار را برای استفاده به منظور توسعه فناوری و مطالعه بر روی سیستمهای انرژی بادی دریافت کرده است.
"دهکده خورشیدی"؛ پایه گذار معماری خانه های آینده
رقابت دهکده خورشیدی که در ایالت واشنگتن در حال برگزاری است با جذب ایده های سبز به منظور ساخت خانه های ایمن، راحت و خورشیدی می تواند اساس و مبنی خانه های مسکونی آینده جهان را که کمبود انرژی یکی از کوچکترین بحرانهای آن به شمار می رود تشکیل دهد. به گزارش خبرگزاری مهر، دانشجویان دانشگاههای مختلف جهان برای طراحی، ساخت و فعال سازی جذابترین، تاثیرگذارترین و تواناترین خانه خورشیدی با یکدیگر به رقابت پرداخته اند. خانه های طراحی شده در رقابت "دهکده خورشیدی" نه تنها حرارت و نور خورشید را جذب و ذخیره می کنند بلکه از طراحی ویژه ای برخوردار هستند تا بتوانند از نسیمهای خنک و سایه ها برای تهویه هوا استفاده کنند.
تیمهای شرکت کننده با ترکیب جدید ترین تکنولوژیها و فناوریهای انرژی سبز قصد دارند خانه ایی را با تمامی امکانات یک خانه راحت و ایمن ارائه کنند که بتواند انرژی مورد نیاز خود را تامین کرده و از هزینه مصرف انرژی بکاهد.
در میان طرحهای ابداعی دانشجویان طرح تیم دانشگاه آریزونا بسیار جلب توجه می کند. این خانه از دیوارهای آبی برخوردار است که به عنوان گیرنده های حرارت خورشید مورد استفاده قرار می گیرند. این دیوارها از لایه های شیشه ای و آب تشکیل شده اند به این شکل حرارت از شیشه به آب رسیده و هوای میان دو لایه شیشه ای را گرم می کند. در شب هنگام که درجه حرارت هوا کاهش پیدا می کند این هوای گرم نمی تواند از شیشه خارج شده و در مجرای میان این دو لایه متراکم می شود. به این شکل می توان هوای گرم را در روزهای سرد به داخل خانه هدایت کرد.
برخلاف بسیاری از طرحهای سنتی ارائه شده در این رقابت تیم دانشگاه کرنل خانه های سیلویی طراحی کرده اند که از سه استوانه زنگ زده بزرگ بر زیر صفحه ای وسیع و خورشیدی تشکیل شده است. قطر هر یک از سیلوها 4.9 متر بوده و فضای آن برابر 12 متر مربع اندازه گیری شده است. این سیلوها در بخش جنوبی به یکدیگرمتصل شده اند و بخش شمالی آن باز باقی مانده است.
بدنه این سیلوها از فولادی به نام Cor-ten ساخته شده است که حرارت خورشیدی را جذب کرده و آن را در کابلهای مسی زیرزمینی جاری می سازد، سپس تانکهای آب توسط این حرارت گرم شده و مورد استفاده قرار خواهند گرفت. با کمک چنین سیستمی در کل می توان روزانه 15 گالن آب را گرم کرده و مورد استفاده قرار داد. در صورتی که این سیستم نتواند آب گرم خانه را تامین کند، سیستم گرم کننده الکتریکی وظیفه آن را به عهده خواهد گرفت.
صفحات خورشیدی در طرحهای ارائه شده نقشی بسیار مهم را به عهده دارند و برخی از تیمها روشی را برای افزایش میزان جذب انرژی این صفحات ارائه کرده اند. تیم دانشگاه تکنولوژی ویرجینیا صفحات دوروی خورشیدی را ابداع کرده اند که می تواند میزان جذب انرژی را 15 درصد افزایش دهد. با استفاده از یک محرک الکتریکی می توان زاویه این صفحات را نسبت به هر فصل از صفر تا منفی 17 درجه در تابستان و تا منفی 35 درجه در زمستان تغییر داد.
بر اساس گزارش سی نت رقابت دهکده خورشیدی در پارک ملی واشنگتن برگزار شده و خانه های ساخته شده در این مکان تا 13 اکتبر برای بازبینی در اختیار عموم قرار دارند.
میمونهای ماکاکو زبان اشاره مامانها را می دانند!
دانشمندان ایتالیایی با بررسی میمونهای ماکاکوی مادر دریافتند که این مادرها بسیار بیشتر از سایر گونه های میمون می توانند از طریق زبان اشاره با نوزادان خود ارتباط برقرار کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، زبان اشاره ای که مادر برای برقراری ارتباط با نوزاد خود استفاده می کند شامل نگاههای ممتد، حرف زدن به زبانی ملایم، بوسیدن و تکان دادن دستها و سر با حالتی مهربان و ملایم است.
اکنون محققان دانشگاه پارما در تحقیقات خود نشان دادند که میمونهای ماکاکو بیش از سایر گونه های میمونها با این زبان آشنایی دارند.
براساس گزارش آسوشیتدپرس، این دانشمندان به منظور دستیابی به این نتایج، 14 زوج مادر- نوزاد ماکاکو را به مدت دو ماه اول زندگی نوزاد تحت نظر قرار دادند و دریافتند که مادران زمان بسیار زیادی را صرف تبادل نگاه با بچه های خود می کنند. این ماکاکوها در اغلب موارد، بچه های خود را بغل می کردند و با مهربانی سر آنها نزدیک سر خو می بردند.
همچنین این مادرهای ماکاکو بچه های خود را به دفعات می بوسیدند.
خبرگزاري فارس: گروهي از محققان پژوهشگاه مواد و انرژي ايران، موفق به يافتن روشي كمهزينه براي صنعتي شدن سراميك ديرگداز آلفاآلوميناي نانوساختار شدند.
به گزارش خبرگزاري فارس، سنتز آلفا آلومينا با روشهاي مختلفي از جمله سل- ژل انجام ميشود كه مشكلاتي از جمله هزينه و سنتز در دماي بالا در اين روشها، سدي براي رسيدن به نانوكريستالهاي آلومينا محسوب ميشوند. بنابراين يافتن روشي كمهزينهتر و با دماي كمتر از جمله مسائل مطرح شده در سنتز اين نانوپودر با ارزش است.
آلفا آلومينا به طور گستردهاي در صنايع مختلف از جمله، صنايع نفت و گاز، خودروسازي، صنايع الكترونيك و صنايع سراميكهاي پيشرفته كاربرد دارد.
مسعود بداغي، دانشجوي دكتري مهندسي مواد، محقق پژوهشگاه مواد و انرژي است كه با روش آسياب پرانرژي توانسته مشكل دما را در سنتز نانوآلومينا حل كند.
براي ساخت اين سراميك ديرگداز نانوساختار، ابتدا دو پودر ميكروني اكسيد آهن(Fe2O3) و آلومينيوم(Al) را به نسبت استوكيومتري، توزين و به همراه گلولههاي فولادي 10 برابر سنگينتر از كل پودرها، در داخل قندان آسياب ريخته است. سپس، قندان را در آسياب قرار داده و با سرعت مشخصي به چرخش در آورده است.
با ادامه اين روند، بعد از 30 ساعت، واكنش به حالت پايدار رسيده و هيچ تغييري در مورفولوژي و ميزان فاز سنتز شده مشاهده نشده و اين زمان به عنوان بهينه زمان سنتز در نظر گرفته شده است. بعد از مرحله آسياب، فرآيند اسيد شويي براي خارج كردن تمام آهن موجود در مخلوط، صورت گرفته و در نهايت پودري با اندازه كريستاليت 20 نانومتر به دست آمده است.
بداغي، در خصوص مزاياي استفاده از اين روش گفت: روش آسياب پرانرژي به دليل هزينه پايين، عدم نياز به تجهيزات پيچيده، دستيابي آسان به نانوپودر در دماي پايين و استفاده از مواد اوليه صنعتي با اندازه ذرات ميكروني، ميتواند در مقياس صنعتي براي توليد اين نانوسراميكها بهكار گرفته شود.
جزئيات اين پژوهش كه با همكاري عليرضا ميرحبيبي، فتحاله مضطرزاده انجام شده، در مجله solid State science (جلد11، صفحات 500-496، سال2009) منتشر شده است.
17 گونه و خانواده جديد از عنكبوتها كشف شد
خبرگزاري فارس: يك پژوهشگر ايراني در تحقيقات خود توانست 17 گونه و خانواده جديد از عنكبوتها را كشف و شناسايي كند.
امير ميرشمسي، محقق و پژوهشگر ايراني در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: در اين تحقيقات كه روي 17 خانواده و 23 گونه از عنكبوتها بررسي شد به طور اتفاقي مشاهده كرديم ، 17 خانواده و 17 گونه از 23 گونه عنكبوتهاي جديد در كشور وجود دارند كه به زندگي خود ادامه ميدهند.
وي افزود: اين تحقيقات در مناطق و پاركهاي طبيعي استان خراسان و مناطق مركزي آن، يعني گناباد انجام شد و با جمعآوري اين گونه از عنكبوتها و انجام مطالعات و بررسيها، متوجه گونههاي جديدي از آن شديم كه تا به حال زيست شناسان روي آنها هيچ مطالعه و بررسي انجام نداده بودند در حالي كه اين موجودات در محيطهاي طبيعي به زندگي خود ادامه ميدهند و ميتوانند مفيد يا مضر باشند.
كيفيت تصويربرداري نانولولهها ارتقا يافت
خبرگزاري فارس: محققان در آمريكا اعلام كردند كه با ايجاد روكش طلا بر روي عاملهاي كنتراست ساختهشده از نانولولههاي كربني ميتوان در كيفيت روشهاي تصويربرداري از تومورها و عفونتها بهبود ايجاد كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس، محققان در آمريكا كشف كردهاند كه با ايجاد روكش طلا بر روي عاملهاي كنتراست ساختهشده از نانولولههاي كربني ميتوان در كيفيت روشهاي تصويربرداري از تومورها و عفونتها بهبود ايجاد كرد. روكش طلا در حاليكه باعث تقويت تأثير نانولولهها به عنوان عامل كنتراست ميشود، سميت بالقوه نانولولهها را نيز كاهش ميدهد.
پزشكان از هر دو روش تصويربرداري فوتوصوتي و فوتوگرمايي براي معاينه بافتهاي معيوب استفاده ميكنند. اين روشها شامل تاباندن يك ليزر بر روي بافت و سپس اندازهگيري گرماي گسيلشده يعني تابش مادونقرمز يا فراصوت توليدشده هستند. با افزودن عاملهاي كنتراست، مثل زيستمولكولهاي رنگدانهاي، پاسخ بافت به ليزر بهتر ميشود و تصاوير واضحتر ميشوند.
به تازگي دانشمندان فهميدهاند كه نانولولههاي كربني ميتوانند عملكرد زيستمولكولها را به عنوان عاملهاي كنتراست بهبود بخشند. با اين حال، جذب مادونقرمز آنها ضعيف است و سوالاتي نيز درباره سميت آنها وجود دارد.
اكنون گروهي به راهنمايي جين- وو كيم از دانشگاه آركانزاس متوجهشدهاند كه ايجاد روكش طلا هردوي اين مشكلات را برطرف ميكند. طلا از لحاظ شيميايي يك عنصر بي اثر است، بنابراين خاصيت سمي ندارد، و جاذب خوبي براي نور مادونقرمز است. علاوه براين، نانولولههاي طلاكاري شده كوچكتراز نانوميلههاي طلا كه خود نيز به عنوان عاملهاي كنتراست استفاده ميشوند، هستند و همين امر باعث ميشود كه قدرت نفوذ آنها به سدهاي بيولوژيكي بيشتر شود، و نيز فرايند روكشدهي باعث ايجاد يك هسته توخالي ميشود كه ميتواند با دارو پرشود.
كيم و همكارانشان عمل روكشدهي طلا را با فروبردن نانولولههاي كربني و كلريد طلا در داخل آب انجام ميدهند. در دماي اتاق، نانولولههاي كربني باعث احياي كلريد طلا شده و لايه نازكي از طلا بر سطح خود ايجاد ميكنند.
كيم گفت: تمام اين فرايند در داخل آب و بدون هيچ ماده شيميايي صورت ميگيرد، بنابراين ميتوان گفت كه فرايند ما از لحاظ محيطي "سبز " است.
اين محققان در آزمايشهاي خود نشان دادهاند كه جذب مادونقرمز نانولولههاي طلاكاري شده حداقل دو درجه بزرگي از همتاهاي بدون روكششان بيشتر است.
نتايج اين تحقيق در مجله Nature Nanotechnology منتشر شدهاست.
فناوري نانو و نمك زدايي سريع تر آب دريا
خبرگزاري فارس: يك گروه از محققان فناورينانو از دانشگاه ملي استراليا روشي براي حذف نمك از آب دريا با استفاده از نانولولههاي ساختهشده از اتمهاي بور و نيتروژن توسعه دادهاند. استفاده از اين نانولولهها باعث ميشود كه اين فرآيند 5 برابر سريعتر شود.
به گزارش خبرگزاري فارس، با توجه به رشد جمعيت جهان و محدوديت ذخاير آب شرب جهان، نمكزدايي و معدنيزدايي سريعتر از آب دريا، اهميت روزافزوني پيدا كرده است. در واقع توسعهي يك فرآيند نمكزدايي كارآمدتر و كمهزينهتر از روشهاي موجود، يك نياز ضروري است. افزارههاي خالصسازي آب مبتني بر فناورينانو، نظير آنچه اين محققان پيشنهاد دادهاند، توان بالقوهاي براي توسعه فرآيند نمكزدايي دارند.
تامسين هيلدر، يكي از اين محققان گفت: در روشهاي نمكزدايي كنوني، آب دريا با استفاده از انرژيهايي 4 برابر بزرگتر از آنچه لازم است، با فشار از درون يك فيلتر عبور داده ميشوند. همچنين در طول فرآيند نمكزدايي، براي جلوگيري از نياز به اعمال انرژيهاي بزرگتر، نمك بايد از يك طرف فيلتر (طرفي كه نمك پشت فيلتر جمع شدهاست) حذف شود.
وي افزود: نانولولههاي نيتريد بور لولههاي استوانهاي توخالي ساختهشده از اتمهاي بور و نيتروژن هستند. ما با استفاده از نانولولههاي نيتريد بور و با همان فشار عملياتي كه براي روشهاي نمكزدايي كنوني استفاده ميشود، ميتوانيم براي غلظتهايي دو برابر غلظت آب دريا، حذف نمك را دو برابر افزايش داده و دبي جريان آب را چهار برابر سريعتر كنيم. اين بدين معني است كه فرآيند نمكزدايي ما بسيار مؤثرتر و سريعتر است.
اين محققان براي شبيهسازي حركت آب و نمك در سرتاسر اين نانولوله، از ابزارهاي محاسباتي استفاده كردهاند. آنها متوجه شدهاند كه نانولولههاي نيتريد بور نه تنها نمك را به خوبي حذف ميكنند، بلكه به آب اجازه ميدهند كه با سرعت غيرعادي و قابل مقايسه با سرعت آب در كانالهاي زيستي كه به صورت طبيعي در بدن يافت ميشوند؛ در سرتاسر آنها حركت كند.
نتايج اين تحقيق در مجلهي Small منتشر شدهاست.
به همت مخترع ايراني
پريز برقي جديد براي 6 مصرف كننده ساخته شد
خبرگزاري فارس: پريز برق جديدي براي استفاده همزمان 6 مصرف كننده به همت مخترع ايراني طراحي و ساخته شد.
نرگس قنبري در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: از پريزهاي معمولي كه هم اكنون در خانهها و ساختمانها استفاده ميشود، فقط يك مصرف كننده در يك زمان ميتواند استفاده كند.
وي ادامه داد: براي استفاده بيشتر از اين پريزها بايد از سه راهي يا چند راهي استفاده كنيم.
اين مخترع ايراني گفت: در اين طرح جديد اين مشكل مرتفع شده و اين پريز طوري طراحي شده كه شكل ظاهري اين پريز همانند پريزهاي معمولي است اما با فشار دادن آن به يك چند راهي تبديل ميشود كه 6 مصرف كننده ميتوانند از آن به صورت همزمان استفاده كنند.
آرکئوپتریکس بیشتر از آنکه پرنده باشد یک دایناسور است
دیرینه شناسان آمریکایی با بررسی سلولها و رگهای خونی حاضر در استخوانهای یک پرنده ماقبل تاریخ به نام "آرکئوپتریکس" دریافتند که این جانور بیشتر از آنکه یک پرنده باشد یک دایناسور است.
به گزارش خبرگزاری مهر، تاکنون تصور عموم این بود که "آرکئوپتریکس" حلقه میان دایناسورها و پرنده های مدرن است اما اکنون دیرینه شناسان دانشگاه ایالت فلوریدا در تحقیقات خود نشان دادند که خصوصیات فیزیولوژیکی این جانور بیشتر شبیه به یک دایناسور بوده است.
این دانشمندان تصاویری میکروسکوپی را از سلولهای قدیمی و رگهای خونی حاضر در استخوان این حیوان تهیه کردند و نشان دادند که رشد و بلوغ این حیوان بسیار آهسته بوده است. این خصوصیت بیشتر شبیه به خزندگان بزرگ است درحالی که پرندگان کنونی جاندارانی هستند که به سرعت رشد می کنند و در مدت تنها چند هفته به بلوغ می رسند.
نتایج این بررسیها فرضیه هایی را مطرح می کند که این رشد استخوانی سریع برای پرواز این دایناسورهای پرنده ضرورتی نداشته است.
این دیرینه شناسان در این خصوص اظهار داشتند: "در کل ما هیچ چیز درباره بیولوژی آرکئوپتریکس نمی دانیم. برخی از دانشمندان فرض کرده بودند که فیزیولوژی این جانور با فیزیولوژی پرندگان کنونی متفاوت است اما تاکنون فسیلهای این جاندار ماقبل تاریخ برای تائید این فرضیه ها تجزیه نشده بودند."
براساس گزارش لس آنجلس تایمز، بقایای فسیلی آرکئوپتریکس در سال 1860 در آلمان و یک سال بعد از انتشار مقاله "اصل انواع" توسط چارلز داروین پیدا شد. از آن زمان فرض شد که برخی از خصوصیات دایناسورها و پرندگان با هم مشترک است.
این محققان در ادامه افزودند: "در این تحقیق ما بقایای فسیلی این جاندار را برای مقایسه سرعت رشد استخوانهای آرکئوپتریکس با سرعت رشد پرندگان کنونی و سرعت رشد سایر دایناسورها بررسی کردیم و دریافتیم که خصوصیات فیزیولوژیکی این جانور به دایناسورها شباهت بیشتری دارد."
نمایشگاه Ceatec 2009 / نمایی از تلویزیونهای آینده / عرضه تلویزیون هشت هزار یورویی!
نمایشگاه محصولات الکترونیکی مصرفی Ceatec 2009 در توکیو پایتخت ژاپن در حال برگزاری است که بزرگترین تولیدکنندگان تلویزیون در این نمایشگاه "انقلاب سبز" خود را به معرض دید عموم گذاشته اند. به گزارش خبرگزاری مهر، در این خصوص فومیو اوتسوبو رئیس پاناسونیک یکی از بزرگترین شرکتهای دنیا در بخش الکترونیک مصرفی اظهار داشت: "انقلاب سبز به شدت در عمق صنعت تولید تلویزیون و رایانه نفوذ کرده است."
نمایشگاه Ceatec بزرگترین نمایشگاه ژاپن برای معرفی تازه های دنیای دستگاههای تلویزیون است. رئیس پاناسونیک در خصوص سازگار پذیری دستگاههای تلویزیون و نمایشگرها با محیط زیست توضیح داد: "کشورهایی مثل آمریکا، ژاپن و کشورهای اروپایی به ترتیب 25، 14 و 28 درصد از بازار این فناوری را جذب می کنند. این بدان معنی است که 67 درصد از مجموع این بازار در اختیار این سه منطقه است. اما در سال 2015 این رقم به سبب رشد مصرف بازارهای نوظهوری چون چین، هند، روسیه، ویتنام و نیجریه به 50 درصد تنزل خواهد کرد. بنابراین اگر کاری انجام ندهیم تا 30 سال آینده منابع مس، تا 15 سال آینده نقره و تا 6 سال آینده تمام منابع ایندیوم ما به پایان می رسد. ایندیوم فلزی است که برای ساخت تلویزیونهای LCD از آن استفاده می کنیم."
در این راستا تولید کنندگان بزرگ به فکر استفاده از فناوری سازگار با محیط زیست در تولید این دستگاهها افتاده اند. به این ترتیب جهان در آستانه شروع "انقلاب سبز" است.
مقوله محیط زیستی، انتشار گازهای گلخانه ای در حد صفر و توسعه پانلهای خورشیدی نصب شده بر روی دستگاههای الکترونیکی یکی از مقولات مورد توجه شرکت کنندگان در نمایشگاه Ceatec 2009 است.
مقوله دیگری که در این نمایشگاه بسیار مورد توجه علاقه مندان قرار گرفت، توسعه نسل تلویزیونهای سه بعدی است. سونی، توشیبا، پاناسونیک، شارپ و میتسوبیشی اعلام کردند که تا سال 2010 تلویزیونهای سه بعدی را عرضه خواهند کرد.
به گزارش مهر، از دیگر تازه های این نمایشگاه، معرفی پانلهای تلویزیونی غول پیکر است. به طوری که در این نمایشگاه پاناسونیک یک نمونه آزمایشی از تلویزیون 102 اینچی با وضوح تصویر 4 برابر بیشتر از تلویزیونهای Full HD را معرفی کرد. نمایشگرهای Full HD به پانلهایی گفته می شود که وضوح تصویر آنها 7680 در 4320 پیکسل است.
همچنین توشیبا تلویزیون Cell Tv خود را به معرض نمایش گذاشت. نمونه آزمایشی این تلویزیون سال گذشته معرفی شده بود و قرار است از ماه دسامبر عرضه آن در ژاپن آغاز شود.
این تلویزیون 55 اینچی یک میلیون ین ژاپن (حدود 8 هزار یورو) قیمت دارد. قیمت بالای این تلویزیون به این دلیل است که در داخل این دستگاه، رایانه ای در نظر گرفته شده که از پردازشگر "سل" برخوردار است. این پردازشگر در PlayStation 3 محصول سونی نیز به کار رفته است. همچنین این تلویزیون دارای یک هارد دیسک سه ترابایتی است که می تواند به طور همزمان بیش از 30 ساعت از برنامه های کانالهای مختلف تلویزیونی را با وضوح تصویر بسیار بالا ضبط کند.
این تلویزیون می توانند به اینترنت متصل شود و روی وب فیلمها را جستجو کرده و در کمتر از چند هزارم ثانیه آنها را پردازش کرده و وضوح تصویر آنها را برای پخش روی نمایشگر 55 اینچی افزایش دهد.
زیباترین تصاویر جهان کوچک/ ستاره دریایی جوان و زندگی مسالمت آمیزدریایی
رقابت سالانه عکاسی "جهان کوچک" به پشتیبانی مالی شرکت نیکون سالانه تصاویر شگفت انگیزی از پیچیدگی و زیبایی حیات از دریچه دید میکروسکوپها ارائه می کند که تصاویر گزارش این هفته قاب دانش در مهر نیز به این تصاویر اختصاص یافته است. به گزارش خبرگزاری مهر، برندگان نهایی رقابت سالانه جهان کوچک شرکت نیکون اعلام شدند. عکسهای ارائه شده در این رقابت عکسهای میکروسکوپی از ذرات یا اجسامی هستند که زیبایی درونی آنها را نمی توان با چشم غیر مسلح مشاهده کرد. ضرایب بکار برده شده در توضیح عکس به معنی چند برابر شدن تصاویر با میکروسکوپ نسبت به دید انسان است.
رتبه اول: تصویری از قسمت پرچم گیاه خردل با بزرگنمایی 20 برابر
رتبه دوم: بخشی از ساقه شکوفه گل وحشی Sonchus Asper
رتبه سوم: ماده ای حساس به نور که برای مصارف صنعتی استفاده می شود
حرکت سلولهای نابارور ماهی شکارچی آنجل
ستاره دریایی جوان و گرسنه با بزرگنمایی 40 برابر
ساختار و رنگهای پوسته ماهی با بزرگنمایی 20 برابر
رشته های رنگ آمیزی شده پنبه با بزرگنمایی 200 برابر
سنگ تزئینی و ماگمایی گابرو به همراه ذراتی از الیوین با بزرگنمایی 5 برابر
زندگی مسالمت آمیز خزه دریایی تک سلولی و علف دریایی
تصاویری از رد پای دایناسور / کشف بزرگترین رد پای دایناسور
گروهی از دیرینه شناسان فرانسوی موفق شدند رد پای بزرگترین دایناسوری را که تاکنون کشف شده است پیدا کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه لیون و مرکز ملی تحقیقات فرانسه این جای پای دایناسور غول پیکر را در "ژورا" واقع در مرز فرانسه و سوئیس کشف کردند. این رد پای بزرگ متعلق به یک دایناسور عظیم گیاهخوار دوره ژوراسیک فوقانی است. از مهمترین ویژگی این دایناسور گردن بسیار دراز آن است.
تهیه نانو پودرهای سرامیکی ارزان توسط محققان کشور
گروهی از محققان پژوهشگاه مواد و انرژی ایران موفق به یافتن روشی کم هزینه برای صنعتی کردن سرامیک دیرگداز آلفاآلومینای نانو ساختار شدند. به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس مسعود بداغی مجری طرح با بیان اینکه سنتز آلفا آلومینا با روشهای مختلفی از جمله سل- ژل انجام می شود، گفت: در این روش وجود مشکلاتی چون هزینه بالا و سنتز در دمای بالا به عنوان سدی برای رسیدن به نانو کریستالهای آلومینا محسوب می شود. بنابراین یافتن روشی کم هزینه تر و با دمای کمتر از جمله مسائل مطرح شده در سنتز این نانو پودر با ارزش است.
وی با بیان اینکه آلفا آلومینا به طور گسترده ای در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت و گاز، خودروسازی، صنایع الکترونیک و صنایع سرامیکهای پیشرفته کاربرد دارد افزود: از این رو در این تحقیق با استفاده از روش آسیاب پرانرژی توانستیم مشکل دما را در سنتز نانوآلومینا حل کنیم.
بداغی ادامه داد: برای ساخت این سرامیک دیرگداز نانوساختار ابتدا دو پودر میکرونی اکسید آهن (Fe2O3) و آلومینیوم (Al) را به نسبت استوکیومتری، توزین و به همراه گلوله های فولادی 10 برابر سنگین تر از کل پودرها در داخل قندان آسیاب ریختیم. سپس قندان را در آسیاب قرار داده و با سرعت مشخصی به چرخش در آوردیم.
وی اظهار داشت: بعد از مرحله آسیاب، فرآیند اسید شویی برای خارج کردن تمامی آهن موجود در مخلوط صورت گرفت و در نهایت پودری با اندازه کریستالیت 20 نانومتر به دست آمد.
این محقق به مزایای استفاده از این روش اشاره و خاطرنشان کرد: روش آسیاب پرانرژی به دلیل هزینه پایین، عدم نیاز به تجهیزات پیچیده، دستیابی آسان به نانو پودر در دمای پایین و استفاده از مواد اولیه صنعتی با اندازه ذرات میکرونی می تواند در مقیاس صنعتی برای تولید این نانوسرامیکها به کار گرفته شود.
طرح نقشه برای حمله به فرانسه/ بازداشت فیزیکدان سرن به جرم رابطه با القاعده
پلیس فرانسه فیزیکدانی 32 ساله و فرانسوی که با پروژه LHC سرن همکاری داشته است را به جرم ارتباط با القاعده بازداشت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، مقامات فرانسوی فیزیکدانی را به جرم ارتباط با گروه القاعده دستگیر کرده اند. این فیزیکدان 32 ساله که در شهر وینه فرانسه بازداشت شده است با سازمان تحقیقات اتمی اروپا - سرن - سازمانی که پروژه عظیم برخورد دهنده بزرگ هادرون را در دست دارد نیز همکاری و ارتباط داشته است.
سرن امیدوار است طی آزمایشی که در برخورد دهنده بزرگ هادرون انجام خواهد داد بتواند اطلاعات بیشتری درباره طبیعت ماده و ناشناخته های جهان هستی به دست آورد.
پلیس فرانسه معتقد است فیزیکدان بازداشت شده با افرادی در ارتباط بوده است که به گونه ای با گروه القاعده رابطه داشته اند و از طریق رد و بدل کردن نامه در اینترنت در تلاش برای طرح نقشه ای برای حمله به فرانسه بوده اند.
جیمز گیلیز سخنگوی سرن تایید کرده است فیزیکدانی که توسط پلیس فرانسه بازداشت شده است یکی از کاربران تجهیزات و اطلاعات سرن بوده است. گیلیز اعلام کرده است مرد بازداشت شده عضو گروه همکاران برنامه تحقیقاتی LHC - آزمایشی به منظور بازسازی دقایق پس از وقوع انفجار بزرگ - بوده است.
بر اساس گزارش بی بی سی، با این حال گیلیز اطمینان داده است که اطلاعاتی که وی به آنها دسترسی داشته است اطلاعاتی بوده که در اختیار عموم قرار داشته و این فیزیکدان به هیچ وجه به اطلاعات سری این سازمان دسترسی نداشته است.
دستیابی محققان کشور به دانش فنی تولید نانوذرات طلا
رئیس کمیته فناوری نانو وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به دستاوردهای محققان کشاورزی کشور در حوزه نانوتکنولوژی از دستیابی کشور به دانش تولید نانوذرات طلا خبر داد و گفت: دستاوردهای به دست آمده ضرورت حمایت از پروژه های تحقیقاتی دانشجویی را نشان می دهد. جعفر خلقانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: تولید نانوذرات دی اکسید تیتانیوم، دستیابی به دانش فنی تولید نانوذرات طلا در اندازه زیر 50 نانومتر، تولید انواع نانوذرات فلزی چون طلا، تیتانیوم، آهن و اکسید روی، تولید فیلمهای پلیمری و انتشار دهها مقاله علمی در مجلات ISI از دستاوردهای محققان در زمینه نانو فناوری در بخش کشاورزی است.
وی اضافه کرد: این اقدامات ضرورت حمایت از پروژه های تحقیقاتی دانشجویی را در این زمینه بیش از پیش نشان می دهد.
خلقانی با اشاره به همکاری کمیته نانو فناوری با دانشگاهها گفت: کمیته نانو در وزارت جهاد کشاورزی یک کمیته هماهنگ کننده میان موسسات وابسته به بخش کشاورزی و دانشگاهها است.
وی افزود: از این رو با توجه به حضور دانشجویان در موسسات تحقیقات جهاد کشاورزی طرحهای تحقیقاتی در زمینه کاربردهای فناوری نانو در حوزه کشاورزی از سوی دانشجویان موسسه تحقیقات کشاورزی انجام شده است. در حال حاضر بالغ بر 95 دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در موسسه بیوتکنولوژی کشاورزی پروژه هایی را تعریف و در دست اجرا دارند.
خلقانی با تاکید بر اینکه پروژه های مذکور در حال حاضر در قالب حدود 70 پایان نامه در دست بررسی است، اظهار داشت: این طرحهای پژوهشی که در زمینه نانوتکنولوژی در بخش کشاورزی است پس از بررسی مورد حمایت کمیته قرار می گیرد.
وی همچنین به ایجاد دبیرخانه های فناوری نانو در برخی از دانشگاهها اشاره کرد و ادامه داد: در برخی از دانشگاهها چون دانشگاه شاهد دبیرخانه هایی برای توسعه فناوری نانو ایجاد شده است و ما اعلام آمادگی می کنیم که این دبیرخانه ها با کمیته ارتباط برقرار کنند تا با بررسی طرحهای تحقیقاتی آنها، حمایتهای لازم صورت گیرد.
رئیس کمیته فناوری نانو جهاد کشاورزی با بیان اینکه این کمیته عضو ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است، خاطرنشان کرد: از این رو می توانیم با ارتباط دانشگاههای فعال در حوزه نانو فناوری در بخش کشاورزی با ستاد نانو، این همکاری را گسترده تر کنیم.
اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در زمینه ایمنی زیستی
رئیس کمیته فناوری نانو جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه لایحه ایمنی زیستی در مجلس به تصویب رسیده و ابلاغ شده است، گفت: ما بر اساس این قانون عمل خواهیم کرد.
وی با اشاره به مراجع ذیصلاح در زمینه ایمنی زیستی در کشور اظهار داشت: ما به عنوان عضو کمیته نانو و موسسه ثبت بذر و نهال به عنوان مرجع قانونی حفظ نباتات و حفظ سلامت مواد غذایی باید از اختیارات قانونی برای نظارت بر چگونگی تولید گیاهان تراریخته و موجودات تراریخته استفاده کنیم تا فعالیتها بر اساس قانون صورت گیرد.
اهدای جایزه 200 هزار دلاری / یک محقق ایرانی به عنوان مخترع سال اونتاریو کانادا انتخاب شد
دانشمند ایرانی شرکت خودروسازی Rockwell به دلیل نقش مهم در توسعه فناوری موتور ولتاژ متوسط بدون ترانسفورماتور فناوری که می تواند بهره وری در استفاده از سوخت و پایداری در صنایع افزایش دهد به عنوان مخترع سال انتخاب و از وی تقدیر شد. به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت تحقیقات و نوآوری کانادا دانشمند ایرانی مخترع فناوری "موتور ولتاژ متوسط بدون ترانسفورماتور" را به عنوان مخترع سال انتخاب کرد.
دکتر نوید زرگری از شرکت خودروسازی Rockwell در مراسم جوایز نوآوری 2009 در تورنتو به دلیل نقش مهم در توسعه فناوری موتور ولتاژ متوسط بدون ترانسفورماتور فناوری که می تواند بهره وری در استفاده از سوخت و پایداری در صنایعی مانند نفت و گاز، تجهیزات نیرو، معدن سیمان، و آب و پسماندهای آب را افزایش دهد به عنوان دانشمند و مخترع برتر سال در اونتاریو انتخاب شد.
زرگری با همکاری دانشمندانی از دانشگاه ریرسون موفق شد با استفاده از این فناوری نیاز به استفاده از ترانسفورماتورها را در موتور ولتاژ متوسط PowerFlex 7000 از بین ببرد. ترانسفورماتورها در موتور خودرو به منظور کاهش میزان ولتاژ مورد استفاده قرار می گیرند. به این شکل از میزان هزینه تولید شرکتها 20 تا 25 کاسته شده و در عین حال هزینه های کلی کارکرد خودرو نیز کاهش خواهد یافت.
این فناوری جدید در عین حال با افزایش بهره وری موتورهای خودرو میزان دوام سوختها را تا 40 درصد افزایش داده و در عین حال از میزان ابعاد و وزن موتور تا 30 درصد خواهد کاست. به گفته استیو ریزو مدیر شرکت موتورهای ولتاژ متوسط ابداع زرگری بر فروش سالانه این شرکت تاثیر قابل توجهی گذاشته است.
بر اساس گزارش اتومیشن، نوید زرگری مخترع سال اونتاریو کانادا جایزه ای به مبلغ 200 هزار دلار را برای استفاده به منظور توسعه فناوری و مطالعه بر روی سیستمهای انرژی بادی دریافت کرده است.
"دهکده خورشیدی"؛ پایه گذار معماری خانه های آینده
رقابت دهکده خورشیدی که در ایالت واشنگتن در حال برگزاری است با جذب ایده های سبز به منظور ساخت خانه های ایمن، راحت و خورشیدی می تواند اساس و مبنی خانه های مسکونی آینده جهان را که کمبود انرژی یکی از کوچکترین بحرانهای آن به شمار می رود تشکیل دهد. به گزارش خبرگزاری مهر، دانشجویان دانشگاههای مختلف جهان برای طراحی، ساخت و فعال سازی جذابترین، تاثیرگذارترین و تواناترین خانه خورشیدی با یکدیگر به رقابت پرداخته اند. خانه های طراحی شده در رقابت "دهکده خورشیدی" نه تنها حرارت و نور خورشید را جذب و ذخیره می کنند بلکه از طراحی ویژه ای برخوردار هستند تا بتوانند از نسیمهای خنک و سایه ها برای تهویه هوا استفاده کنند.
تیمهای شرکت کننده با ترکیب جدید ترین تکنولوژیها و فناوریهای انرژی سبز قصد دارند خانه ایی را با تمامی امکانات یک خانه راحت و ایمن ارائه کنند که بتواند انرژی مورد نیاز خود را تامین کرده و از هزینه مصرف انرژی بکاهد.
در میان طرحهای ابداعی دانشجویان طرح تیم دانشگاه آریزونا بسیار جلب توجه می کند. این خانه از دیوارهای آبی برخوردار است که به عنوان گیرنده های حرارت خورشید مورد استفاده قرار می گیرند. این دیوارها از لایه های شیشه ای و آب تشکیل شده اند به این شکل حرارت از شیشه به آب رسیده و هوای میان دو لایه شیشه ای را گرم می کند. در شب هنگام که درجه حرارت هوا کاهش پیدا می کند این هوای گرم نمی تواند از شیشه خارج شده و در مجرای میان این دو لایه متراکم می شود. به این شکل می توان هوای گرم را در روزهای سرد به داخل خانه هدایت کرد.
خانه خورشیدی با سقف متحرک
این دیوارها از صفحات پلاستیکی که از بازیافت بطریهای آب به دست آمده اند، ساخته شده و دارای حفره هایی است که از آب انباشته شده اند. این سیستم به طور کلی می تواند 215 گالن آب را در خود جا دهد. این دیوارها نسبت به دیوارهای بتنی سه برابر کارآمدتر و سبکتر بوده و حمل و نقل آنها آسانتر خواهد بود زیرا می توان آب مورد نیاز را پس از حمل دیوارها به آن افزود.برخلاف بسیاری از طرحهای سنتی ارائه شده در این رقابت تیم دانشگاه کرنل خانه های سیلویی طراحی کرده اند که از سه استوانه زنگ زده بزرگ بر زیر صفحه ای وسیع و خورشیدی تشکیل شده است. قطر هر یک از سیلوها 4.9 متر بوده و فضای آن برابر 12 متر مربع اندازه گیری شده است. این سیلوها در بخش جنوبی به یکدیگرمتصل شده اند و بخش شمالی آن باز باقی مانده است.
بدنه این سیلوها از فولادی به نام Cor-ten ساخته شده است که حرارت خورشیدی را جذب کرده و آن را در کابلهای مسی زیرزمینی جاری می سازد، سپس تانکهای آب توسط این حرارت گرم شده و مورد استفاده قرار خواهند گرفت. با کمک چنین سیستمی در کل می توان روزانه 15 گالن آب را گرم کرده و مورد استفاده قرار داد. در صورتی که این سیستم نتواند آب گرم خانه را تامین کند، سیستم گرم کننده الکتریکی وظیفه آن را به عهده خواهد گرفت.
صفحات خورشیدی در طرحهای ارائه شده نقشی بسیار مهم را به عهده دارند و برخی از تیمها روشی را برای افزایش میزان جذب انرژی این صفحات ارائه کرده اند. تیم دانشگاه تکنولوژی ویرجینیا صفحات دوروی خورشیدی را ابداع کرده اند که می تواند میزان جذب انرژی را 15 درصد افزایش دهد. با استفاده از یک محرک الکتریکی می توان زاویه این صفحات را نسبت به هر فصل از صفر تا منفی 17 درجه در تابستان و تا منفی 35 درجه در زمستان تغییر داد.
خانه خورشیدی با سقف متحرک
از دیگر قابلیتهای تاثیرگذار طرح های ارائه شده توانایی تعقیب نور خورشید است که در طرح تیمی از دانشگاه پلی تکنیک مادرید مشاهده می شود. سقف خورشیدی این خانه متحرک بوده با استفاده از همین توانایی می تواند میزان جذب نور خورشید را با تعقیب مسیر نور خورشید در طول روز افزایش دهد.بر اساس گزارش سی نت رقابت دهکده خورشیدی در پارک ملی واشنگتن برگزار شده و خانه های ساخته شده در این مکان تا 13 اکتبر برای بازبینی در اختیار عموم قرار دارند.
میمونهای ماکاکو زبان اشاره مامانها را می دانند!
دانشمندان ایتالیایی با بررسی میمونهای ماکاکوی مادر دریافتند که این مادرها بسیار بیشتر از سایر گونه های میمون می توانند از طریق زبان اشاره با نوزادان خود ارتباط برقرار کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، زبان اشاره ای که مادر برای برقراری ارتباط با نوزاد خود استفاده می کند شامل نگاههای ممتد، حرف زدن به زبانی ملایم، بوسیدن و تکان دادن دستها و سر با حالتی مهربان و ملایم است.
اکنون محققان دانشگاه پارما در تحقیقات خود نشان دادند که میمونهای ماکاکو بیش از سایر گونه های میمونها با این زبان آشنایی دارند.
براساس گزارش آسوشیتدپرس، این دانشمندان به منظور دستیابی به این نتایج، 14 زوج مادر- نوزاد ماکاکو را به مدت دو ماه اول زندگی نوزاد تحت نظر قرار دادند و دریافتند که مادران زمان بسیار زیادی را صرف تبادل نگاه با بچه های خود می کنند. این ماکاکوها در اغلب موارد، بچه های خود را بغل می کردند و با مهربانی سر آنها نزدیک سر خو می بردند.
همچنین این مادرهای ماکاکو بچه های خود را به دفعات می بوسیدند.