• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

اندازه گیری ابعاد جهان هستی؟!

3epehr

Registered User
لایک‌ها
0
من نشستم حساب كردم ديدم كه در همون 13.7 ميليارد سال پيش فاصله اون ستاره از زمين 129,612,960,000,000,000,000,000KM بوده...
حالا حساب كنيد كه با انبساط دنيا تا الان فاصله اين ستاره چقدره از زمين...

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
اصلاً زمین در کجای کیهان واقع شده ؟
ابعاد کیهان چه طوریه ؟ همین سه بعدیه یا به قول دوستان ده بیست بعدیه ؟
کیهان چه شکلی هست ؟ بیضی ؟ کره ؟ مکعب ؟ منشور ؟ مخروط ؟ یا هیچکدوم ؟
از کجا معلوم که کره خاکی در انتهایی از گوشه های کیهان جای گرفته و نه لزوماً در میانه های آن ؟
از کجا معلوم که این 13.7 ملیارد سال نوری ( در صورت درست بودن فرضیه قرار داشتن زمین در گوشه کیهان ) به ییک از ستارگان قطاع حول زمین مربوط میشه و از اون طرف نباشه ؟
جواب این سؤالات داده شده ؟

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
به نقل از mynobar :
از کجا معلوم که کره خاکی در انتهایی از گوشه های کیهان جای گرفته و نه لزوماً در میانه های آن ؟

دوست من
اينكه بياييم فكر كنيم كره زمين در كجاي جهان هستي قرار گرفته باز هم به خاطر عادت ذهن ما در مورد پديده هايي است كه با آنها سر و كار داريم .
اصلا چنين چيزي نيست . اصلا مفهوم ابتدا و انتها مفاهيمي است كه انسانها براي خود وضع كرده اند و در جهان هستي ابدا چنين چيزي وجود ندارد .
وقتي ابعاد اين جهان بي نهايت باشد ديگر جايگاه ابتدا و انتها مفهومي ندارد .

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
به نقل از mynobar :
من زمانی شنیده بودم که مرحوم پروفسور حسابی ، نظریه ای را برای بی نهایت بودن ذرات ارائه داده بودند ، ولی نمیدانم که آیا توانستند آن را به اثبات برسانند یا نه .
اين نظريه اثبات شده است . اما از بخت بد ديگران روي نظريه استاد كار كردند و توانسته اند به نام خود ثبت كنند . به هر حال اثبات اين نظريه متعلق به اين پروفسور ايراني نيست .

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
به نقل از taher007 :
هر چند که این 13 میلیارد چیزیه که ما تا حالا تونستیم ببینیم و ممکنه جهان فراتر از ان باشد. با این حال تا به حال هیچ مدلی ارایه نشده که انتهایی برای جهان در نظر بگیره، البته مدل هایی هستند که طبق اونها جهان متناهیه ولی باز طبق همون مدل جهان مرزی ندارد... یعنی متناهیه بدون مرز...
اين مفاهيم مانند ابتدا ، انتها ، زمان ، مرز و . . . . ساخته ذهن بشر براي تعريف كردن محيط پيرامون خود هستند . در **** هستي اين مفاهيم به گونه اي كه در ذهن ما هستند وجود ندارد .

باز هم تاكيد ميكنم . ذهن را تمرين دهيم تا بتوانيم پديده و ماده را از هم جدا كنيم . در ذهن اغلب ما اين دو يك مفهوم هستند . ما براي ماده همانند پديده ها ابتدا و انتها و زمان و مرز قايل هستيم كه اين درست نيست .

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
به نقل از mynobar :
چشم ،
به روی این دو تا چشم کور من ، بهروز جان عزیزم .
خواهش ميكنم حبيب جان
اين چه حرفي است .

ممنون كه همراهي ميكني . ميداني وقتي روي اين مفاهيم بحث ميشود و پاي مسائل اديان و آموزه هاي آن در ميان مي آيد بدليل وجود تناقضات و در پي آن طرفداري هر گروه فكري از ايده و نظر خود باعث به وجود آمدن بحث هايي مي گردد كه در اساسنامه اين فروم ممنوع اعلام گشته . در ضمن در محيط فعلي كشورمان فضا براي اينگونه بحث ها هنوز آماده نيست و نتيجه نهايي دعوا و كشمكش بدون نتيجه گيري خواهد بود .

ممنون از توجه بي پايان شما .

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
بهروز جان ، از اینکه دوستی جنین ژرف اندیش و دقیق همچون شما را در کنار خود می بینم ،
به خود می بالم .

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
به نقل از behroozsara :
اين مفاهيم مانند ابتدا ، انتها ، زمان ، مرز و . . . . ساخته ذهن بشر براي تعريف كردن محيط پيرامون خود هستند . در **** هستي اين مفاهيم به گونه اي كه در ذهن ما هستند وجود ندارد .
بهروز جان ، مواظب باش ها ، یه وقت میبینی که سر از بین ایده آلیست ها بیرون آوردی . :lol:

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
حبيب جان
از حسن نظري كه بنده داريد ممنونم .
ابدا بحث ايده آل ليستي نيست . واقعيت هاي علمي مفاهيم خود را دارند . چه ما بپذيريم و چه نپذيريم . واقعيت اين است كه اين مفاهيم را ما بر اساس درك خود از جهان هستي تعريف نموده ايم . مانند اينكه تا وقتي ما با حواس ششگانه خود ميخواهيم به درك پديده ها و در كل ماده بپردازيم تنها تصور مادي از آنها مي توانيم بكنيم و اين بر خلاف حقايق آن است . ما در محيطي زندگي ميكنيم كه با سرعت A كيلومتر در ساعت به دور خود و با سرعت B كيلومتر در ساعت به دور خورشيد مي گردد و جاذبه ما مثلا 9.8 است ( فعلا اين تعاريف را در حد خود مي پذيريم ) اگر در جايي ديگر باشيم كه اين تعاريف فرق كند قطعا قوانيني كه ما براي خود تعريف كرده ايم تفاوت خواهند كرد . اصلا تا به حال با خود انديشيده ايم كه زماني كه ما از آن ذهنيت داريم يعني چي ؟؟؟
بشر براي راحتي كار خود و بيان برخي محاسبات يك دور گردش به دور خود را يك شبانه روز ناميده و باز هم آنرا به 24 قسمت تقسيم نموده و همين طور الي آخر .
باز هم ميبينيم كه اين يك قرارداد است . شما ميتوانيد اين گردش را به 100 قسمت تقسيم كنيد و نام هر قسمت را بهروز يا حبيب بگذاري . آنوقت تمام تعاريف عوض ميشود .

اين قوانين همه ساخته خود ما است و اگر بخواهيم با اين قوانين جهان هستي را تعريف كنيم راهي به خطا پيموده ايم .

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
حس ششم کدوم حس هست بهروز جان ؟
من حواس عادی رو پنج تا میدونستم .

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
حس ششم جدا از حواس پنجگانه ما است كه مفهوم مادي دارند .

اين حس يك حس معنوي است و البته نمي توان براي مسائل علمي به آن استناد كرد . شما هر زمان كه دستت را در آتش قرار دهي مي سوزد و شما اينرا حس ميكني . اما ممكن است چيزي در ذهن شما باشد و بعدا اشتباه از آب در بيايد .

به اعتقاد من اصلا قابل استناد نيست .

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
در پست قبلي ام منظور من همان حواس پنجگانه بود كه اشتباه سهوي در تايپ باعث نگارش آن به صورت ششگانه شد .

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
به هر حال ، حواس پنجگانه ، یکی از ابزارها و راههای شناخت ما از جهان هستی می باشند ، نه همه آن ،
و در حد و اندازه و کوپن خودشان قابل اعتماد هستند ،
ما نه مثل مادی گرایان ، جهان را فقط محدود در ماده میدانیم ،
و نه مثل ایده آلیست ها ، جهان را مجموعه ای از موهومات و خیالات .

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
بله درست است حبيب جان
حواس پنجگانه يكي از ابزارهاي شناخت ما هستند اما به قول شما همه چيز نيستند و نمي توان همه جهان هستي را با اين تعاريف سنجيد و وزن كرد .

خودشان حد و اندازه ندارند . بلكه در زمان مكاني كه ما داريم در آن زندگي ميكنند فقط براي برخي مشاهدات خوب هستند .

البته بايد بگم اگر منظور شما از ماده ، همان بحث ماده و انرژي است نظر شخصي من اين است كه جهان هستي همه ماده است و لاغير .
البته اين را نگفتم كه محل مناقشه باز گردد . فقط خواستم ديدگاهي بدهم .

Huashan

Registered User
لایک‌ها
13
سلام
ظاهرا اسم این تاپیک رو باید می گذاشتن اندازه گیری حواس پنجگانه :lol: :lol: :lol:
اصلاً زمین در کجای کیهان واقع شده ؟
ابعاد کیهان چه طوریه ؟ همین سه بعدیه یا به قول دوستان ده بیست بعدیه ؟
از کجا معلوم که این 13.7 ملیارد سال نوری ( در صورت درست بودن فرضیه قرار داشتن زمین در گوشه کیهان ) به ییک از ستارگان قطاع حول زمین مربوط میشه و از اون طرف نباشه ؟
جواب این سؤالات داده شده ؟
دوست عزیز , جناب parsbin در فرضیاتشون جواب این سؤالات رو دادن مشکل اینجاست که با این فرضیات هم باز
حل مسئله اشتباه است .
اصلا مفهوم ابتدا و انتها مفاهيمي است كه انسانها براي خود وضع كرده اند و در جهان هستي ابدا چنين چيزي وجود ندارد .
وقتي ابعاد اين جهان بي نهايت باشد ديگر جايگاه ابتدا و انتها مفهومي ندارد .
جناب behroozsara از چه منبعی می گید که ابعاد این جهان بینهایت هست , آیا این مسئله برای فیزیکدانان و اختر فیزیکدانان اثبات شده ؟ من که چنین چیزی نشنیدم .

vahidrk

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
561
آره فكر كنم يه جورايي داره منحرف مي شه.
خوب من اين رو قبول دارم كه جهان در حال انبساط هست.ولي...
اگه درست يادم باشه نظريه هايي وجود داره كه مي گه ممكنه جهان فقط اين جهان ما نباشه.يعني جهان فقط يكي نيست و در هرلحظه جهان هاي متفاوتي دارن به وجود مي يان.باعث به وجود اومدنشون هم از برخورد دو پرده به هم هست.
اين بحثش خيلي پيچيده بود كه از شبكه 4 پخش مي شد و فكر كنم جزو نظريات جديد پيدايش جهان بود.

mynobar

Registered User
لایک‌ها
2
باید هم منحرف بشه ،
چون پاسخ پرسشهای زیربنایی تر و ابتدایی تر داده نشده تا نوبت به این جور مسائل برسه .

Behrooz

مدیر بازنشسته
کاربر فعال
لایک‌ها
292
به نقل از Huashan :
سلام
ظاهرا اسم این تاپیک رو باید می گذاشتن اندازه گیری حواس پنجگانه :lol: :lol: :lol:

دوست عزیز , جناب parsbin در فرضیاتشون جواب این سؤالات رو دادن مشکل اینجاست که با این فرضیات هم باز
حل مسئله اشتباه است .

جناب behroozsara از چه منبعی می گید که ابعاد این جهان بینهایت هست , آیا این مسئله برای فیزیکدانان و اختر فیزیکدانان اثبات شده ؟ من که چنین چیزی نشنیدم .

دوست من
وقتي بخواهيم براي جهان هستي ( به پديده ها كاري ندارم ) اندازه و ابعاد قرار دهيم از آنجا ناشي ميشود كه هنوز ذهن ما درگير مفاهيم ماده و پديده است و ذهن ما هنوز آنقدر بارور نشده كه بتواند اين دو را از هم تميز دهد .
منظور من از جهان هستي فقط كهكشانها و . . . نيست كه اينها خودشان پديده هستند و روزي به وجود آمده اند و روزي هم از بين خواهند رفت .

بالا