@s.david.s جان یکجا گفتی با سرمایه حدود 30 تومن میشه منطقه متوسط تهران ساخت و ساز کرد
خواستم بپرسم اگر سه نفر بتونند 40 تومن سرمایه جور کنن میتونند ساخت و ساز در تهران داشته باشن
چه متراژی و چند واحدی؟
بعد از اونجایی که این 40 تومن کل دارایی این سه نفر هستش چه کاری به غیر ملک پیشنهاد میدید
30 تومن نه ، 100 تومن
ببین منطقه متوسط تهران الان زمین متری 90 تومن کمتر نداریم . زمین درست حسابی . یک قواره 600 متری حدودا 55 تومن میشه
توی 600 متر زمین 350 تا 400 متر میتونی در بیاری . باید اینقدر بالاپایین بشه تا بهینه ترین متراژ ساخت رو با خلافی و همه داستاناش بتونی در بیاری
شما 370 متر بنای غیر مفید فرض بکنی ، حدودا 80% بنای مفید میشه ، یعنی 300 متر بنای مفید میشه توش ساخت . مثلا 2 تا 150 متری
هر طبقه 300 متر ضرب در 5 طبقه ، 1500 متر بنای مفید در میاد
هزینه هر متر ساخت بنای مفید توی تهران متری 10 تومن هم بندازی ( قیمت الان ، آینده معلوم نیست ) ، حدودا 15 تومن هم ساختش در میاد
جمعا 55 به علاوه 15 چیزی در حدود 70 تومن میوفته . با فرض اینکه تورم نداشته باشیم هزینه ساخت 15 تومنه ...
پس برای یدونه پروژه جمع و جور منطقه متوسط تهران 70 تا نقد لازمه . فروش هم حدودا 90 تومن . بدون تورم . چیزی در حدود 30% سود واقعی میندازه که 3 سال از خرید زمین تا فروش آخرین واحد هم طول بکشه ، ساده حساب بکنی ، سالی 10% بازدهی داره ( به غیر از تورم )
با 40 تومن یه پروژه متراژ کوچیک تر باید انجام بشه و با قبول ریسک تورم و اینکه ممکنه پروژه نصفه نیمه بشه ....
پیشنهاد که به دوستمون هم گفتم کار خودم اینه ملک رو میگیریم ، رهنش میدیم و با رهن کار میکنیم . کاری هم که با رهن میکنیم بخش عمده اون بورسه و یه بخشی هم تامین سرمایست یه بخشی هم سوپرمارکته . تامین سرمایه هم در این حده که با کلیت کار آشنا میشیم و شراکت میکنیم ( با کسایی که میشناسیم ) . پیشنهاد من همینه چون کار دیگه ای نمیکنم
هر پیشنهاد دیگه ای بدم فقط صحبت گفته و شنیده هاست و ممکنه غلط باشه ، پس فایده نداره
با 40 تومن میتونن همینکارو بکنن . 10-12 تا واحد مسکونی بخرن . 8 الی 9 تومن هم نقدینگی رهنی دستتونه که توی بورس هم مبلغ خوبی حساب میشه ، یه سبد خوب میشه چید . ولی تخصص و تجربه میخواد وگرنه همش میپره
این پیشنهاد منه ، که قبلا هم داده بودم ولی میدونم که با بورس حال نمیکنی