ایراد این استدلال که تعداده "محدودی" بیت کوین وجود دارد و در نتیجه به افزایش قیمتش کمک میکند چه هست؟ در نظر داشته باشید که مقدار طلا و نقره ثابت نیست و دایماً معادن جدیدی در حال کشف شدن هستند.
چند تا ایراد داره. 1- همونطور که دیدید رمزارز های دیگری هم اومد و دیگه تعداد محدود از رمزارز وجود نداره. 2- هر چیزی که محدود باشه با ارزش نمیشه. سکه های گلدکوئست هم محدود بود. اصلا این استدلال گلدکوئستی ها بود که هر چیزی که محدود باشه کلکسیونی میشه
. هر چیزی که محدود باشه و تقاضا داشته باشه، ارزشش بالا میره. بیت کوین تقاضای واقعی نداره. چرا راه دور بریم؟ من خودم از دایی
برای انتقال پول به ایران استفاده میکنم. هر بار که بیت کوین یه کم میریزه، صرافی که اینو از من میخره قیمت خریدشو بالا میبره. چرا ؟ چون تقاضای زیادی به وجود میاد که دایی و تتر و استیبل کوین داشته باشن و بتونن بیت کوین ارزون بخرن. حالا اگر همون بیت کوین افت شدیدتر بکنه، تقاضا از بین میره. چون دیگه جرات خرید ندارن. 3- مقدار طلا و نقره در پوسته زمین تقریبا ثابته، تقریبا تمام معادنش هم کشف شدن، فقط بعضی هاش ارزش استخراج با تکنولوژی فعلی رو ندارن که بعضا به مرور زمان ارزش دار میشن. من حالت کلیش رو گفتم. طلا و نقره و نفت یا هر ماده مورد تقاضایی که محدوده
دلیل دیگر برای افزایش قیمت آن تورم دلار هست. 100 دلار در سال 2012 به اندازه 127 دلار در سال 2022 ارزش دارد.
تورم در مقایسه با چی ؟ دقیقا من برای همین یورو و طلا رو مثال زدم. ما خودمون در ایران تورم رو با یک سبد اندازه میگیریم که اتفاقا یکی از اقلام این سبد دلاره. در امریکا سبدشون شامل مواد غذایی و اقلام مصرفیه. اگر یورو توی سبدشون بود، تورمشون منفی بود
. اگر ارزش دلار امریکا رو در مقابل یک سبد از ارزهای دیگر معتبر بسنجید، 100 دلار 2012 بیشتر از 100 دلار 2022 ارزش داره. غیر از اینه ؟ بیت کوین هم که شما میگید یه نوع ارزه. کالا یا خوراکی نیست. پس منطقا باید ارزشش افت هم بکنه
تفکره "نگه داشتن" منحصر به ایرانیان نمیشه و در خارج از ایران هم هست, همان هولد کردن یا به اصطلاح هادل "hodl" هست.
درسته. اما برای ما چون همیشه در زندگیمون درست بوده، ملکه ذهن شده
زمانی یک کالا ارزشش را از دست میدهد که دیگر کاربردی نباشد, رمز ارزها پول هستند و پول همیشه یک ابزاره کاربردی باقی خواهد ماند, اما شکلش میتواند تغییر کند برای مثال تغییر شکل اسکناس به کارت پول, الان اکثر مردم از کارت پول به جای پول نقد استفاده میکنند. رمز ارزها هم شکل جدیدی از پول هستند با این تفاوت که دیگر نیازی به بانک برای نقل و انتقال ندارند.
در این مورد اختلاف نظر اساسی داریم. من خودم برای انتقال پول غیر قانونی از رمزارز کمک میگیرم، اما هرگز قبول ندارم که پوله. محاله در معامله قانونی ازشون استفاده کنم یا پس اندازشون کنم. کارت و پول نقد از یک جنس هستن. پشتوانه جفتشون بانکه. اینکه رمزارز برای انتقال نیازی به بانک نداره، از نظر من و اکثریت مردم دنیا مزیت نیست. عیبه. ما در گویش غیر رسمی روزمره هم وقتی میخوایم از چیزی بد بگیم، میگیم بی سر و صاحبه
. حالا این بیت کوین هم مثل مملکت امام زمانه، صاحبش هنوز ظهور نکرده
پ.ن: بجان مصطفی من تعصب ضد بیت کوینی ندارم. اما عاشق بیت کوین هم نیستم. چیزی که دارم می بینم رو نمیتونم نادیده بگیرم.