• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

saman_mettaller

Registered User
لایک‌ها
70
ممنون از توضیحاتتون
آره درست میفرمایین در مورد انتخاب سبک ، اما از اونجایی سبکا بسیار مختلف هستن میخواستم مثلا دوستان چند سبک رو که به نظرشون به این خواسته های من نزدیکه بهم معرفی من روشون یه مطالعه ای کنم و از اطلاعات دوستان هم استفاده کنم تا در نهایت یکی رو انتخاب کنم .
شما خودتون پیشنهاد خاصی ندارین ؟؟

به به ، همشهری هم که هستیم ، وقت بدین برسیم خدمتتون یی کتکی بخوریم استاد :D
در مورد اساتید شیراز هم در مرحله بعد مزاحمتون میشم حتما !! :happy:

آقا میلاد شما هم یه راهنمایی میکنین ؟؟؟ :happy:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
بوکس غربی بیشتر از ضربات پای کاراته قابلیت داره

بروس لی ضربات مشت رو به سبک غربی و فیلپینی با پشت دست

ضربات پا رو از روی کاراته و تکواندو در مواقع ضروری که حریف گارد بازی داشت یا در آخر مبارزه ضعیف شده بود استفاده میکرد

بروس لی در زدن ضربات پا روی سر و صورت کمی مشکل داشت

بیشتر پیروزی بروس لی روی ضربات دست و تمرکز در گرفتن ضربات حریف و حمله متقابل بود

حالا که بحث به اینجا رسید لازم هست توضیحاتی بدم.
هر چند نمی دونم حرفهای من برای شما ارزشی داره یا نه.

1. بنده از طرفداران پر و پا قرص بوکس هستم و خودم هم بوکسور بودم یک زمانی. اما مگه کاراته فقط به ضربات پا محدود میشه؟

2. ضربات دست در JKD نه ضربات بوکس هستند، نه وینگ چون. در واقع لی، با الهام از روش های مختلف ِ مبارزه و بر اساس مبانی نظری جیت کان دو، ضربات تازه ای رو ابداع کرد. جیت کان دو یک hybrid martial arts نیست.

3. اما، در مورد بوکس فلیپینی (Panantukan) که اشاره کردی باید بگم این قضیه از اساس کذب هست. در جیت کان دو هیچ اثری از سبک های فلیپینی مثل کالی اسکریما وجود نداره. اینکه چرا عمدتا جیت کان دو اینطور معرفی شده، دقیقا بر می گرده به داستان غم انگیز انحراف جیت کان دو از مبانی اولیه ش به دست بعضی از نزدیکان لی.

4. ضربات پای جیت کان دو از کاراته یا تکواندو منشعب نشده. اینجا نکته ی دقیقی وجود داره که باید بهش اشاره کنم.​

شاید دقت کرده باشید که در ضربات پا به سبک کره ای، قدرت ضربه از چرخش مفصل ران و پیچش پای ساپورت تولید میشه. لحظه ای هم هست که پا در ارتفاع کمر به شکل خمیده و منقبض، در یک حالت chamber قرار می گیره.​
اما در ضربات پا به سبک چینی، گفته می شه که ضربه از زمین نشات می گیره. برای تولید قدرت، در حالی که ریلکس و آرام هستید، ناگهان ضربه شدیدی رو بدون هیچ انقباضی پرتاب می کنید. بدون chambering و انقباض پا، چیزی شبیه به ضربه ی یک شلاق.

Jesse Glover از اولین شاگردان مطرح بروس لی از زبان او نقل می کنه:

" مردمان شمالی در لگد زدن خوب بودند، چرا که آنها از پاهایشان برای حمل و نقل استفاده می کردند. مردمان جنوبی از دست ها و مشت هایشان بهره می بردند، چرا که مهمترین وسیله ی حمل نقل شان، قایق هایشان بود."

گلاور اضافه می کند:

"بروس لی تصور می کرد، سبک Northern Mantis سریعترین و نرم ترین ضربات پا را دارد. "

در واقع ضربات پا در جیت کان دو، از سبک های Wing Chun,Preying Mantis,Tia Chi ,Eagle Chaw الهام گرفته شدند.

5. نکته ی آخر اینکه، مبارزه صرفا ضربه زدن نیست. زمانی که کسی یاد می گیره ضرباتی رو به سبک خاصی اجرا کنه، حتی اگر خیلی هم بی نقص اجرا کنه، بازهم چیزی از مبارزه نمی دونه. در واقع دانش مبارزه، بحث جداگانه ای هست. یک بیننده ی معمولی در زمان مشاهده ی یک مبارزه خوب، صرفا متوجه ضرباتی که رد و بدل می شوند خواهد شد.

در حالیکه آشنایی با مفاهیمی مانند فاصله، زمان بندی، ضد حمله، استراتژی، پیش بینی، همین طور بهره مندی از سرعت، فوت وُرک خوب، و مسائلی از این دست، نشان دهنده ی کیفیت یک مبارزه هستند.

Last edited:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
ممنون که سعی در راهنمایی من دارین
حقیقت اینه که وقتی خیلی کم سن و سال بودم یه دوره 2-3 ماهه کاراته رفتم و چیزی که ازش یادمه یه ورزش سبکه که حرکات خیلی خشک هستن و حس انعطاف توی حرکات خیلی کمه اما خب حقیقت اینه که چون با کتک خارج شدم ازش ممکنه به این دلیل حس خوبی نسبت بهش ندارم ! :happy:
حتما یه بررسی هم میکنم اونو مخصوصا این که تاکید کردین

من سعی نمی کنم شما رو راهنمایی کنم. صرفا ابراز عقیده بود ...

three heart

Registered User
لایک‌ها
49
ببین خیالت رو راحت کنم من به فرم زدن و کاتا و نمایش توی هنرهای رزمی خوش ندارم

بطور خصوصی 18 ماه جودو با یکی از دوستان در دوران سربازی کار مردم و واقعا فنون کاربردی نظیر نحوه دفاع در برابر چاقو و نیزه و چماق رو حسابی تمرین کردم بیشترش دفاعی بوده

بعد از سربازی یه چرخی توی باشگاه های رزمی شیراز زدم دیدم اون چیزی که به اسم هنرهای رزمی هست یاد نمیدن

بروس لی یه صحبت قشنگی میکرد به شاگرداش میگفت همیشه قبل از اینکه بیاین پیش من تمرین باید هر روز 10 کیلومتر تمرین دو داشته باشید

الان توی باشگاه های ایران تازه یک ساعت وقت باشگاه رو میدن به گرم کردن و فرم کاتا و ازین جور چیزا

در صورتیکه در یک مبارزه چه خیابان و چه جای دیگه مهاجم نمیپرسه گرم کردی یا نکردی

بنظرم بروس لی با باداع جیت کان دو عیب و غلط خیلی از اساتید هنرهای رزمی رو گرفت

اقا من از قسمت نیزه خوشم اومد
شما تکنیک های نیزه رو دیدی ؟

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
اقا من از قسمت نیزه خوشم اومد
شما تکنیک های نیزه رو دیدی ؟

منظورم سرنیزه که روی تفنگ کلاشنیکف سوار هستش
و به دو صورت عمل میشه دفاع در برابر قنداق تفنگ و یک سر دیگه تفنگ که سرنیزه هستش
شما یک نیزه دستت بگیر فقط از پات برای حمله استفاده بکن
بعدش که حریفت رو با پا فریب دادی میتونی همزمان یا غیر همزمان از تکنیک های چرخشی و پرتاب نیزه استفاده کنی

در جودو معمولا شما یک یار دومی هم داری و اون زمین هستش نوع زمینی که توش مبارزه میکنه اگر آسفالت باشه دیگه خیلی برای حریفت بد میشه اگر زمین سنگی مثل کوه باشه دیگه ممکنه حریفشو بکشی
درست که در جودو داشتن پاهای قوی شرط است ولی اگر تکنیک های دفاع جودو در برابر حملات حریف اگر درست استفاده بشه و محکم حریف رو به زمین بکوبید کار حریف ساخته شده

s.alireza

Registered User
لایک‌ها
186
منظورم سرنیزه که روی تفنگ کلاشنیکف سوار هستش
و به دو صورت عمل میشه دفاع در برابر قنداق تفنگ و یک سر دیگه تفنگ که سرنیزه هستش
شما یک نیزه دستت بگیر فقط از پات برای حمله استفاده بکن
بعدش که حریفت رو با پا فریب دادی میتونی همزمان یا غیر همزمان از تکنیک های چرخشی و پرتاب نیزه استفاده کنی

در جودو معمولا شما یک یار دومی هم داری و اون زمین هستش نوع زمینی که توش مبارزه میکنه اگر آسفالت باشه دیگه خیلی برای حریفت بد میشه اگر زمین سنگی مثل کوه باشه دیگه ممکنه حریفشو بکشی
درست که در جودو داشتن پاهای قوی شرط است ولی اگر تکنیک های دفاع جودو در برابر حملات حریف اگر درست استفاده بشه و محکم حریف رو به زمین بکوبید کار حریف ساخته شده

بسیار عالی.
با یکی از دوستان جودو کارم چند روز پیش در مورد تکنیکهای جودو صحبت میکردیم،یه چیز جالبی گفت:"تو جودو حریف ضربه اصلی رو از شما نمیخوره،از زمین میخوره!"

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
ببین خیالت رو راحت کنم من به فرم زدن و کاتا و نمایش توی هنرهای رزمی خوش ندارم

بطور خصوصی 18 ماه جودو با یکی از دوستان در دوران سربازی کار مردم و واقعا فنون کاربردی نظیر نحوه دفاع در برابر چاقو و نیزه و چماق رو حسابی تمرین کردم بیشترش دفاعی بوده

بعد از سربازی یه چرخی توی باشگاه های رزمی شیراز زدم دیدم اون چیزی که به اسم هنرهای رزمی هست یاد نمیدن

بروس لی یه صحبت قشنگی میکرد به شاگرداش میگفت همیشه قبل از اینکه بیاین پیش من تمرین باید هر روز 10 کیلومتر تمرین دو داشته باشید

الان توی باشگاه های ایران تازه یک ساعت وقت باشگاه رو میدن به گرم کردن و فرم کاتا و ازین جور چیزا

در صورتیکه در یک مبارزه چه خیابان و چه جای دیگه مهاجم نمیپرسه گرم کردی یا نکردی

بنظرم بروس لی با باداع جیت کان دو عیب و غلط خیلی از اساتید هنرهای رزمی رو گرفت

با این نظرت موافقم که واقعا تو بعضی از باشگاه ها چیزی به عنوان هنر های رزمی یاد نمیدن
ولی واقعا بدون مربی زیاد جالب نیس رزمی کار کردن نترس جان....

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
بسیار عالی.
با یکی از دوستان جودو کارم چند روز پیش در مورد تکنیکهای جودو صحبت میکردیم،یه چیز جالبی گفت:"تو جودو حریف ضربه اصلی رو از شما نمیخوره،از زمین میخوره!"

دقیقا

بخاطر همین زمان های قدیم از کودکی سامورایی ها بچه هاشون روی زمین سفت به فراگیری جوجیتیسو میپرداختند

دقیقا در تمامی فیلم های جیمز باند که اینروزا از شبکه جدید التاسیس Cinema 007 ایتالیا در هاتبرد پخش میکشه در فیلم های جیمز باند نشون میده

حتی جاسوسان کشورهای دنیا هم از جودو برای زمین زدن یا کشتن حریف استفاده میکنند

در سربازی در تیپ تکاوران جودو رو توی زمین سفت تمرین میکردیم درد دنده و پهلو مشهود بود

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
با این نظرت موافقم که واقعا تو بعضی از باشگاه ها چیزی به عنوان هنر های رزمی یاد نمیدن
ولی واقعا بدون مربی زیاد جالب نیس رزمی کار کردن نترس جان....

من نمیگم مربی نداشتم در سربازی مربی داشتم ولی اون چیزی که توی باشگاه ها یاد میدن بجای هنرهای رزمی نرمش های رزمی هست

در مورد جودو هم تکنیک های روان و کاربری و در عین حال فکری جودو هر فرد ضعیف و لاغری هم میتونه اونا رو یاد بگیری و کلا جودو با قوانین نیوتن و ارشمیدس درگیره

saman_mettaller

Registered User
لایک‌ها
70
من سعی نمی کنم شما رو راهنمایی کنم. صرفا ابراز عقیده بود ...

آره بابا !!
یه موقع کار خوب ازتون سر میزنه بعدن براتون بد میشه !!
چه کاریه آدم بقیه رو راهنمایی کنه ؟؟!!

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
من نمیگم مربی نداشتم در سربازی مربی داشتم ولی اون چیزی که توی باشگاه ها یاد میدن بجای هنرهای رزمی نرمش های رزمی هست

در مورد جودو هم تکنیک های روان و کاربری و در عین حال فکری جودو هر فرد ضعیف و لاغری هم میتونه اونا رو یاد بگیری و کلا جودو با قوانین نیوتن و ارشمیدس درگیره

درود
این قسمت اخریه پستت جالب بود
ولی هنوزم باشگاه هایی هستن که واقعا رزمی یاد میدن....

miladninja

همکاربازنشسته ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,022

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
آره بابا !!

آقای عزیز
بنده خودم رو در جایگاه راهنمایی دیگران نمی دونم و قرار نمی دم. شاید جمله ی من مبهم بود و باعث آزردگی شما شد که عذرخواهی می کنم.

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
آره بابا !!

دوست عزیز، جناب آبتین منظوری نداشتن، شما جمله ایشون رو کاملا بر عکس متوجه شدید.

ایشون یکی از اعضای خوب و فعال این تاپیک هستن.

ممنون از حسن توجه شما

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
آقای عزیز
بنده خودم رو در جایگاه راهنمایی دیگران نمی دونم و قرار نمی دم. شاید جمله ی من مبهم بود و باعث آزردگی شما شد که عذرخواهی می کنم.

وجود فعال شما در تاپیک هنرهای رزمی باعث سربلندی هست. و هر گونه بی احترامی بدون دلیل به شما من به شخصه به شدت بر خورد خواهم کرد.

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
وجود فعال شما در تاپیک هنرهای رزمی باعث سربلندی هست. و هر گونه بی احترامی بدون دلیل به شما من به شخصه به شدت بر خورد خواهم کرد.

صمیمانه ممنونم از شما استاد میلاد عزیز. خوشحال می شم که حضورم در تاپیک فایده ای داشته باشه. باز هم ممنونم.

فکر می کنم فقط سوتفاهم بوده بین من و آقای سامان.

three heart

Registered User
لایک‌ها
49
دقیقا

بخاطر همین زمان های قدیم از کودکی سامورایی ها بچه هاشون روی زمین سفت به فراگیری جوجیتیسو میپرداختند

دقیقا در تمامی فیلم های جیمز باند که اینروزا از شبکه جدید التاسیس Cinema 007 ایتالیا در هاتبرد پخش میکشه در فیلم های جیمز باند نشون میده

حتی جاسوسان کشورهای دنیا هم از جودو برای زمین زدن یا کشتن حریف استفاده میکنند

در سربازی در تیپ تکاوران جودو رو توی زمین سفت تمرین میکردیم درد دنده و پهلو مشهود بود

اقا در سربازی در تیپ تکاوران بودی یکم در مورد ورزشهایی که می کنن توضیح میدی؟
من شنیدم می گن آیکیدو هم تمرین می کنن درسته یا نه؟
برای مشت و پا از چه ورزشی استفاده می کنن؟
ممنون

بالا