• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
من درست نمیدونم قضیه توا چیه ،پس نظری در موردش نمیدم

ولی ما همچین چیزی داریم ...کشتی!
هم لباس مشخص داره ،هم ورزشه،هم رزمیه،هم کلی فن داره هم اورجیناله
اصول اخلاقی و روش زندگی هم همراه خودش داشته ... جوانمردی و راه و رسم زندگی تو ایران قدیم یه سرشون به کشتی و زورخونه وصل میشده ،قدمتش هم خیلی خیلی زیاده ،احتمالا قبل از ورود اسلام
میشه تبدیلش کرد به سبک .... مگه بوشیدو و هاگاکوره و ... کتاب نیستن ؟ اونام نویسنده دارن ،نازل که نشدن

اونام حکمت و پند و اندرز هستن که جمع آوری شدن ،ما هم میتونیم، اینهمه پند و اندرز و حکایت که داریم در مورد روش و آیین جوانمردی جمع کنیم و همراه با کشتی سنتی و لباس سنتیش ارائه کنیم ،میتونیم بوسیدن خاک و رسومات ورود و خروج به گود ،رخصت خواستن و فرصت دادن و ... نوع نشستن ،گرم کردن با میل و کباده و چرخیدن که واقعا خاص هستن و کلی فلسفه پشت سرشون هست رو اضافه کنیم ،رسوم و احترامات کلاس مثلا آیکیدو هم همیناس فقط ژاپنیه (مرغ همسایه غازه)
تازه ما براشون پشتوانه ای مثل شاهنامه هم داریم ،کمتر سبکی همچین اثر قوی پشت خودش داره

میتونیم برای جلوگیری از آسیب از گوش گیر و نقاب و کاپ استفاده کنیم
اگه تا الان نکردیم این کارا رو به این خاطره که آب هندونه رو به خود هندونه ترجیح میدیم
biggrinsmiley.gif

این که چرا ما مثل ژاپن ادا و اصول خاص اونطوری نداریم به این خاطره که فرهنگمون متفاوته ... ساده گیر بودیم و در قید و بند ظواهر نبودیم زیاد
تو اسکریما خون میریزن رو طرف ،یا موی تای یه سبکش مال خدای میمونه و جنگولک در میارن برای ادای احترام به اون خدا و تو فیلیپین رقص آیینی تو رزم دارن و ... این رسوم رابطه مستقیم با مذهب و آیین اون کشور دارن ... مال ما هم شاید قبل از ورود اسلام ظواهر خاص داشته ولی بعد از اون به این شکل دراومده که میبینیم

معمولا برای پیدا کردن ورزشهای فراموش شده باید رقصهای آیینی و محلی رو بررسی کرد ... چوب زنی که ما داریم به احتمال قریب به یقین رزمیشبیه به اسکریما بوده

کمتر پیش میاد که ورزشهای رزمی فراموش بشن حتی اگه اون کشور اشغال بشه به نوعی به حیاتشون ادامه میدن ... مگر انقدر جنگها شدید بوده باشه که تمام اساتید در اون کشته شده باشن و کتابی هم باقی نمونده باشه
ولی مگه از فنون جنگی روم ورزش رزمی باقی مونده که ورزش رزمی زمان ساسانی باقی مونده باشه ؟ فنون جنگی فراموش میشن چون عنصر معنوی ندارن

(ولی من بدم نمیاد دنبال این چوب زنی رو بگیرم ببینم چیزی ازش در میاد هنوز یا نه)

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
چند صفحه هست که صحبت بروس لی شده ،با اجازه منم نظر شخصیم رو میگم ،اشتباه میکنم اصلاح بفرمایید:
قبلش بگم که من برای لی احترام قائلم ،با این دید مطلب رو بخونید لطفا

متاسفانه 2 بخش از زندگی بروس لی با هم مخلوط شده مخصوصا در افکار عامه مردم و حتی خیلی رزمی کارها ...
حساب بروس لی "بازیگر بزن بهادر و یه تنه 15 تا رو بزن" که مال فیلمهای هالیوودی بوده ،با بروس لی محقق و صاحب سبک جداست

در مورد شخص بروس لی که اغراق زیاد میکنن که جنس عوامانه داره و مناسب یک رزمی کار مطلع نیست،به قولی اون فیلم بود ! .... جملاتی مثل برترین و بزرگترین و بهترین برای یک نفر اغراقه اونم تو ورزشهای رزمی که همه ما میدونیم توش دست بالای دست بسیاره ... شایسته تر هست اگر بگیم جزو برترینهای عصر خودش بوده که درست هم هست

در مورد افکار و عقایدش آدم پیشرو و نواندیشی بوده و به قولی تو ورزشهای رزمی مخالف ادا و اصول و جنگولک بازی بوده که این خط شکنی قابل تحسینه
ولی لی اولین کسی نبوده که چنین افکاری داشته و همزمان با اون کسان دیگه ای هم با این شرایط بودن ولی دیده نشدن و بهشون توجه نشده ...
در تمام دوره های قبل هم چنین کسانی بودن ولی بروس لی چون اسطوره سینمای رزمی در دوره شکوفایی بود مخاطب زیادی داشته (همین جمعیت عظیم مردم بی اطلاع براش افسانه هایی ساختن که تن اون مرحوم رو توی گور میلرزونه!) هالیوود هم تقویت کننده این موج بود و هم روش سواری میکرد

ولی وقتی به افکار و عقایدش میرسیم ،کارش بسیار اصولی و حرفه ای هست که اون هم موافقان و مخالفان خودش رو داره (من موافقم تقریبا) ... البته اگر فرصت میکرد اون رو به اتمام برسونه میشد رو jkd حساب کرد ،چون "میگن" سبکی که باقی مونده ازش اونی نیست که خودش میخواسته و حاصل کار اطرافیانه و در سایتهای خارجی هم چندان به جت کان دو فعلی احترام نمیزارن و اون رو دکانی میدونن که اطرافیان بروس لی سر خاک اون مرحوم به پا کردن (تا جایی که من خوندم)

بروس لی میگفت :

من بهترین و اولین نیستم ولی نمیتونم تحمل دوم بودن رو داشته باشم

بهتره فیلم مشت خشم رو بهتر نگاه کنید وقتیکه وارد مدرسه کاراته ژاپنی ها میشه اونجا رو بهم بریزه این صحنه فیلم واقعی هست دو تا ژاپنی رو با دو دستش بلند میکنه میچرخونه میزنه زمین

اون موقع که تکنیک های استفاده از سیم و جلوه های ویژه هالییودی نبوده

من از بروس لی طرفداری نمیکنم از فلسفه و جمله که در مورد مکاتب رزمی گفت طرفداری میکنم

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
جناب نترس، با اصطلاح Original JKD آشنایی داری؟

morteza1986

Registered User
لایک‌ها
474
من درست نمیدونم قضیه توا چیه ،پس نظری در موردش نمیدم

ولی ما همچین چیزی داریم ...کشتی!
هم لباس مشخص داره ،هم ورزشه،هم رزمیه،هم کلی فن داره هم اورجیناله
اصول اخلاقی و روش زندگی هم همراه خودش داشته ... جوانمردی و راه و رسم زندگی تو ایران قدیم یه سرشون به کشتی و زورخونه وصل میشده ،قدمتش هم خیلی خیلی زیاده ،احتمالا قبل از ورود اسلام
میشه تبدیلش کرد به سبک .... مگه بوشیدو و هاگاکوره و ... کتاب نیستن ؟ اونام نویسنده دارن ،نازل که نشدن

اونام حکمت و پند و اندرز هستن که جمع آوری شدن ،ما هم میتونیم، اینهمه پند و اندرز و حکایت که داریم در مورد روش و آیین جوانمردی جمع کنیم و همراه با کشتی سنتی و لباس سنتیش ارائه کنیم ،میتونیم بوسیدن خاک و رسومات ورود و خروج به گود ،رخصت خواستن و فرصت دادن و ... نوع نشستن ،گرم کردن با میل و کباده و چرخیدن که واقعا خاص هستن و کلی فلسفه پشت سرشون هست رو اضافه کنیم ،رسوم و احترامات کلاس مثلا آیکیدو هم همیناس فقط ژاپنیه (مرغ همسایه غازه)
تازه ما براشون پشتوانه ای مثل شاهنامه هم داریم ،کمتر سبکی همچین اثر قوی پشت خودش داره

میتونیم برای جلوگیری از آسیب از گوش گیر و نقاب و کاپ استفاده کنیم
اگه تا الان نکردیم این کارا رو به این خاطره که آب هندونه رو به خود هندونه ترجیح میدیم
biggrinsmiley.gif

این که چرا ما مثل ژاپن ادا و اصول خاص اونطوری نداریم به این خاطره که فرهنگمون متفاوته ... ساده گیر بودیم و در قید و بند ظواهر نبودیم زیاد
تو اسکریما خون میریزن رو طرف ،یا موی تای یه سبکش مال خدای میمونه و جنگولک در میارن برای ادای احترام به اون خدا و تو فیلیپین رقص آیینی تو رزم دارن و ... این رسوم رابطه مستقیم با مذهب و آیین اون کشور دارن ... مال ما هم شاید قبل از ورود اسلام ظواهر خاص داشته ولی بعد از اون به این شکل دراومده که میبینیم

معمولا برای پیدا کردن ورزشهای فراموش شده باید رقصهای آیینی و محلی رو بررسی کرد ... چوب زنی که ما داریم به احتمال قریب به یقین رزمیشبیه به اسکریما بوده

کمتر پیش میاد که ورزشهای رزمی فراموش بشن حتی اگه اون کشور اشغال بشه به نوعی به حیاتشون ادامه میدن ... مگر انقدر جنگها شدید بوده باشه که تمام اساتید در اون کشته شده باشن و کتابی هم باقی نمونده باشه
ولی مگه از فنون جنگی روم ورزش رزمی باقی مونده که ورزش رزمی زمان ساسانی باقی مونده باشه ؟ فنون جنگی فراموش میشن چون عنصر معنوی ندارن

(ولی من بدم نمیاد دنبال این چوب زنی رو بگیرم ببینم چیزی ازش در میاد هنوز یا نه)
خیلی ممنون.واقعا به دلم نشست.منم همین رو میگم.من که ایرانی هستم چرا باید مثلا سبک ژاپنی کار کنم که فرهنگ ژاپنی ها رو القا میکنه.از شمارش 1 تا 10 گرفته تا اسامی فنون همه ژاپنی هست.مگه من ژاپنی ام؟؟ همون کشتی که شما فرمودید چی کم داره که کنارگذاشته شده.نهایتا شاید در بعضی روستاها یا شهرهای کوچیک تمرین بشه.وگرنه رسما منسوخ شده.واقعا جای تاسف داره.جایی رو سراغ دارید که کشتی ایرانی واقعی آموزش بدن؟

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
جیت کان دو خالص که با کالی و اسکریما ترکیب نشده باشه؟

درسته تقریبا.
راستش قصد داشتم به موقع، در قالب پست های سریالی ای که می نویسم، درباره ش توضیح بدم. فعلا یه اشاره ی مختصری می کنم.

در واقع این اصطلاح، جریانی هست که در برابر انحرافات و سودجویی ها به راه افتاد. هر چند این طور نام گذاری ها اساسا اشتباه هست و منظور نظر شخص لی هم نبوده، اما بعد از انحرافاتی که در جیت کان دو تحت عنوان JKD Concepts بوجود آمد، تعدادی از شاگردان نسل اول جیت کان دو که تا اواسط دهه ی نود میلادی کنار کشیده بودند، وارد عمل شدند و به ناچار روش خودشون رو به عنوان Original JKD (و یا Jun Fan JKD ) نام گذاری کردند.

راستش من هم به طور عملی و هم به طور نظری در Original JKD تجربه دارم. مطالبی که تا امروز در این باره نوشته ام، بدون اغراق، برای اولین بار هست که به زبان فارسی مطرح شده اند.
برای ادامه ی این نوشته ها، لازم هست التهاب و حاشیه ایجاد نشه تا بتونم به تدریج به این کار ادامه بدم.​

من یه گله ی دوستانه هم از تو دارم نترس جان.
ببین شخصی رو در نظر بگیر که در یک مکان عمومی مثلا مترو، با گوشی همراهش بلند بلند صحبت می کنه و باعث آزردگی اطرافیان میشه. یا کسی که در یک میز گرد، به عقاید دیگران بی توجه هست و سعی می کنه نظر خودش رو به اونها تحمیل کنه. اخلاق عمومی ایجاب می کنه که ما در جامعه، به شخصیت، عقیده و حقوق دیگران احترام بگذاریم.

شما تقریبا در تک تک پست هات به بروس لی اشاره می کنی، در حالیکه اینجا یک تاپیک عمومی با موضوع هنرهای رزمی هست.

نکته ی مهم دیگه هم اینکه شما از جیت کان دو حرف می زنی، در حالیکه مشخصا در ایران، JKD آش شله قلم کاری بیش نیست، یک سبک نا مفهوم و آشفته. خب تکلیف مخاطب چیه؟

من به شخصه اگر بخوام در بازار آشفته ی هنرهای رزمی، پیشنهادی به کسی بدم، سبکی رو پیشنهاد می دم که علاوه بر ویژگی های فنی، برای همه شناخته شده باشه و البته امکان فراگیری اون هم مهیا باشه.​
اگه من می گم کاراته و تاکید هم می کنم، برای این هست که اولا این رشته رو، چه به عنوان ورزش و چه به هدف درک مبارزه ایده آل می دونم، ثانیا تشکیلات منظم و خوبی داره و شما هر جای ایران که باشی می تونی به خوبی آموزش ببینی.

اگر موضوعی، سوالی، حرفی چیزی درباره ی جیت کان دو داری به من پیام بده، با هم می تونیم راحت درباره ش صحبت کنیم.

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
درسته تقریبا.
راستش قصد داشتم به موقع، در قالب پست های سریالی ای که می نویسم، درباره ش توضیح بدم. فعلا یه اشاره ی مختصری می کنم.

در واقع این اصطلاح، جریانی هست که در برابر انحرافات و سودجویی ها به راه افتاد. هر چند این طور نام گذاری ها اساسا اشتباه هست و منظور نظر شخص لی هم نبوده، اما بعد از انحرافاتی که در جیت کان دو تحت عنوان JKD Concepts بوجود آمد، تعدادی از شاگردان نسل اول جیت کان دو که تا اواسط دهه ی نود میلادی کنار کشیده بودند، وارد عمل شدند و به ناچار روش خودشون رو به عنوان Original JKD (و یا Jun Fan JKD ) نام گذاری کردند.

راستش من هم به طور عملی و هم به طور نظری در Original JKD تجربه دارم. مطالبی که تا امروز در این باره نوشته ام، بدون اغراق، برای اولین بار هست که به زبان فارسی مطرح شده اند.
برای ادامه ی این نوشته ها، لازم هست التهاب و حاشیه ایجاد نشه تا بتونم به تدریج به این کار ادامه بدم.​

من یه گله ی دوستانه هم از تو دارم نترس جان.
ببین شخصی رو در نظر بگیر که در یک مکان عمومی مثلا مترو، با گوشی همراهش بلند بلند صحبت می کنه و باعث آزردگی اطرافیان میشه. یا کسی که در یک میز گرد، به عقاید دیگران بی توجه هست و سعی می کنه نظر خودش رو به اونها تحمیل کنه. اخلاق عمومی ایجاب می کنه که ما در جامعه، به شخصیت، عقیده و حقوق دیگران احترام بگذاریم.

شما تقریبا در تک تک پست هات به بروس لی اشاره می کنی، در حالیکه اینجا یک تاپیک عمومی با موضوع هنرهای رزمی هست.

نکته ی مهم دیگه هم اینکه شما از جیت کان دو حرف می زنی، در حالیکه مشخصا در ایران، JKD آش شله قلم کاری بیش نیست، یک سبک نا مفهوم و آشفته. خب تکلیف مخاطب چیه؟

من به شخصه اگر بخوام در بازار آشفته ی هنرهای رزمی، پیشنهادی به کسی بدم، سبکی رو پیشنهاد می دم که علاوه بر ویژگی های فنی، برای همه شناخته شده باشه و البته امکان فراگیری اون هم مهیا باشه.​
اگه من می گم کاراته و تاکید هم می کنم، برای این هست که اولا این رشته رو، چه به عنوان ورزش و چه به هدف درک مبارزه ایده آل می دونم، ثانیا تشکیلات منظم و خوبی داره و شما هر جای ایران که باشی می تونی به خوبی آموزش ببینی.

اگر موضوعی، سوالی، حرفی چیزی درباره ی جیت کان دو داری به من پیام بده، با هم می تونیم راحت درباره ش صحبت کنیم.

درسته من فنون کاربردی جودو را در سربازی یاد گرفتم ولی دوست دارم JKD را در ایتالیا یاد بگیرم
بنده تبلیغ بروس لی رو نکردم بلکه وقتی شما از فنون هر سبکی خوشتون میاد عکس ابداع کننده اون سبک رو در داخل باشگاه خود نصب میکنید

به همان اندازه که از بروس لی خوشم میاد از ابداع کننده جودو پروفسور کانو هم خوشم میاد

ESMIGHELE

همکار بازنشسته
لایک‌ها
10,372
یگان ویژه بیشتر روی جودو و کاراته کار میکنه، تکاورا و کماندوها رو نمیدونم.

یکی از اشناهامون تو یگان ویژه هست میگفت که هاپکیدو هم یاد میدن.....
حتی یکی از اساتیدی که میشناسمش هفته ای یه بار میره تهران تو سازمان امنیت ملی کشور اموزش میده!!!!

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
خیر

آقا یه سوال لباس فرم بین المللی JKD چه شکلیه؟

هیچ لباس فرم، کمربند، شالبند، یا حتی سیستم درجه بندی خاصی در جیت کان دو وجود نداره. اگر هم چیزی در این باره خوندی بدون که بی اساس هست.

pooria-ir

Registered User
لایک‌ها
2,424
شرمنده بحت رو عوض میکنم
دوستان روزایی که تمرین دارن،در طول روز چقدر آب میخورن؟

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
خیلی ممنون.واقعا به دلم نشست.منم همین رو میگم.من که ایرانی هستم چرا باید مثلا سبک ژاپنی کار کنم که فرهنگ ژاپنی ها رو القا میکنه.از شمارش 1 تا 10 گرفته تا اسامی فنون همه ژاپنی هست.مگه من ژاپنی ام؟؟ همون کشتی که شما فرمودید چی کم داره که کنارگذاشته شده.نهایتا شاید در بعضی روستاها یا شهرهای کوچیک تمرین بشه.وگرنه رسما منسوخ شده.واقعا جای تاسف داره.جایی رو سراغ دارید که کشتی ایرانی واقعی آموزش بدن؟

من خودم به خیلی جنبه های از فرهنگ ژاپن علاقه شدید دارم (از خود بیگانگی همینه دیگه) ولی با این شمارش به زبان ژاپنی و ادای احترام به ژاپنی و ... به شدت مشکل دارم ،درسته اونها میخوان فرهنگشون رو با این کارها نشر بدن که البته حقشونه و موفق هم هستن تو این کار .... ولی ما که مجبور نیستیم همه اون تشریفات رو رعایت کنیم

استاد تکواندو من که مربی مطرحی بود ،میگفت باشگاه تکواندو باید پرچم کره داشته باشه رو دیوارش ... من نمیتونم با این طرز تفکر ارتباط برقرار کنم ،البته جنبه های مثبت هم داره ولی اگه پرچم کره و ایران رو کنار هم بزنیم به نشانه ادای احترام

متاسفانه نمیشناسم ولی هستن ، کشتی گیرهای پیشکسوت و دولت طرفدار این کار هستن.... یادمه یک سری زورخانه ها رو احیا کردن برای زنده کردن اون مرام و آموزش کشتی سنتی و ورزش پهلوانی ،هزینه ای هم نمیگرفتن اون زمان ... تمام لباسها و هم سنتی بود ،برنامه فرهنگی مثل پرده خوانی شاهنامه هم داشتن در کنارش ... احتمالا هنوز هم هستن

کسانی هم که شک دارن کشتی در عالم مبارزه به کارشون میاد اشتباه میکنن ... فنون کشتی فوق العاده هستن ،چیزی از جودو کم نداره که هیچ یک چیزهایی بیشتر هم داره ... هر وقت حریفتون کشتی گیر بود بهتره فرار کنید !!! کشتی گیر ها معمولا سراغ کمر و پا میرن و دفاع در مقابل این فنون خیلی کار سختیه ... وقتی هم بکوبنتون زمین کارتون تمومه (دیدم که میگم)

متاسفانه ما ایرانیها به خودمون و داشته های خودمون اعتماد نمیکنیم ،دیگه کشتی شامپو نیست که خارجیش بهتر باشه ! الا ماشالاه هم استاد پیشکسوت و دلسوز و جا افتاده داریم ،به خصوص که مدال آوره و حمایت دولتی داره

Last edited:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
شرمنده بحت رو عوض میکنم
دوستان روزایی که تمرین دارن،در طول روز چقدر آب میخورن؟

Sent from my WT19i using Tapatalk 2

سلام
ببینید بطور کلی یک فرد معمولی در طول روز، حداقل چیزی در حدود یک گالون آب نیاز داره (گالون در حدود 3.5 لیتر). اما یک ورزشکار می تونه 2-3 گالون هم آب مصرف کنه که البته این مقدار ماکسیمم هست. بهتر هست این مقدار آب رو فنجان فنجان در طول روز بنوشید. البته توصیه می شه نوشیدن آب رو با فاصله از زمان تمرینتون انجام بدید و در زمان تمرین هم آب چندانی مصرف نکنید.
گفته می شه از عوارض کم آبی در طول تمرینات شدید ضعف و خستگی هست.

به طور کلی آب چیز خیلی خوبی هست و هیچ جایگزینی هم نداره!

Last edited:

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286

کسانی هم که شک دارن کشتی به کارشون میاد در عالم مبارزه اشتباه میکنن ... فنون کشتی فوق العاده هستن ،چیزی از جودو کم نداره که هیچ یک چیزهایی بیشتر هم داره ... هر وقت حریفتون کشتی گیر بود بهتره فرار کنید !!! کشتی گیر ها معمولا سراغ کمر و پا میرن و دفاع در مقابل فنون پا خیلی کار سختیه ... وقتی هم بکوبنتون زمین کارتون تمومه (دیدم که میگم)

متاسفانه ما ایرانیها به خودمون و داشته های خودمون اعتماد نمیکنیم ،دیگه کشتی شامپو نیست که خارجیش بهتر باشه ! الا ماشالاه هم استاد پیشکسوت و دلسوز و جا افتاده داریم ،به خصوص که مدال آوره و حمایت دولتی داره

بله موافقم
کشتی ظرفیت های زیادی داره و ایرانی ها هم کشتی بلد باشند یا نباشند، انگار ذاتن گرایش به گلاویزی و خاک کردن حریف دارند.
اما چرا کشتی جایگاهی که باید داشته باشه رو نداره و به قول مرتضی داره منسوخ میشه، بر می گرده به بحث مدیران نالایق و بی برنامگی.

این جمله شما هم گویای همه چیز بود: هر وقت حریفتون کشتی گیر بود بهتره فرار کنید!

بالا