• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
ناز کرشمه مال تمرینه
البته قبل از حمله که کماندارها میزدن و بعدها تفنگ های سرپر از این اداها بود مخصوصا در دوران تفنگ
البته در گیری ها مثل تو فیلم ها هم نبود ولی خب خیلی شبیهش بود
برای مقایسه ارتش های مدرن رو تصور کن،
با **** قدم رو میرن با فرمان ایست می ایستن، با شماره اسلحه میاد بیرون، هدف آتش و با همون نظم برمیگره اما تو جنگ....
شما که اومدی کلن نحوه جنگها مختلف رو برای ما شرح دادی !
منظور من رو نگرفتی کلن مقصود منظور و هدف من چیزی دیگس
فکر کنم دوستان ژاپنی کار ما بهتر متوجه منظور من بشن
بازم ممنون

amin734mo

Registered User
لایک‌ها
561
شما که اومدی کلن نحوه جنگها مختلف رو برای ما شرح دادی !
منظور من رو نگرفتی کلن مقصود منظور و هدف من چیزی دیگس
فکر کنم دوستان ژاپنی کار ما بهتر متوجه منظور من بشن
بازم ممنون

نه من بد گفتم
منظورم این بود که قسمت دوم حرف شما درست بود، یعنی وضعیت بکل دگرگون میشد؛ اصول همونه اما اجراش بدون تزیینات

lya

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
391
یه سوال از آقا وحید دارم میخوام بدونم این استاد شمشیرزنی کیه ؟
چه سبکی کار میکنه ؟ چه رده ایی داره ؟ کی هست؟:blink:

راستش ایشون رو نمیشناسم :blush: چرا نظر شما رو به خودش جلب کرده؟ تعجب هم کردید :D
کانجی های قرمز رنگ (無双直伝英信流) موسو جیکیدن ایشین ریو هست. و کانجی های سفید کناری هم بینشون "ای آی" (کانجی سوم و چهارم) و "دو" (کانجی آخر) برام قابل تشخیص هستن :happy:
و فرمی که این شخص درش قرار داره قسمتی از کاتای 5 ام موسوجیکیدن هست، یعنی کاتای : Seiza Gohonme - Yaegaki. برای دوستانی که این کاتا رو ندیدن، در این کاتا بعد انجام سه مرحله نوکیتسکه، کیری اوروشی، چیبوری به مرحله آخر میرسیم که نوتو یا همون غلاف کردن هست. هنوز کامل نوتو نکردیم که حریفِ از پای در نیومده (!)، با کاتانای خودش قصد برش پای ما رو داره، اینجاست که با یه حرکت سریع بلند شده و با دوباره بیرون کشیدن کاتانا از غلاف، کاتانای حریف رو دفع میکنیم. این مورد آخر دقیقاً ژستی هست که توی عکس میبینیم. بعد هم کیری اوروشی، چیبوری و نوتو و پایان کاتا. :happy:

کاتا رو هم براتون آپ کردم. :f34r:

شما شمشیر زن ها وقتی پست میذارید پستهاتون لذت بخشه و به آدم آرامش میده :happy:
خیلی این روحیه رو دوست دارم:happy:

:blush:

سلام دوستان
یه سوال بود از دیشب که مطالبتان رو خواندم به ذهنم آمد که هی یادم میرفت بپرسم
توی جنگهایی که دو لشگر به هم میزدند و چطور بگم به حالت گله ای به هم حمله میکردن آیا بازهم شمشیر زن های ژاپنی یا سامورایی ها
برای کشیدن شمشیر و استفاده از اون از همین حالت های سنتی و نمایشی که میبینیم استفاده میکردند یا نه وضعیت بکلی دگرگون میشده و نوع شکل تکنیک و استفاده از شمشیر کاملا فرق میکرده ودیگه این همه با نازو کرشمه و .... با شمشیر رفتار نمیکردن؟!

سلام :happy:
خب بذارید من جور دیگه موردی که میفرمائید رو مطرح کنم. :happy:
قطعاً کاتاهایی که امروزه در ای آی دو میبینیم همه شون برگرفته از شرایطی هستند که سامورایی ها باهاشون مواجه بودن. من میخوام اینطور بگم که یه سری اصول قطعاً به همینطور بوده ولی خب در میدان جنگ شما در بند فکر کردن به اینکه از کدوم کاتا و فرم استفاده کنید و یا اینکه چه حالات و ریزه کاری هایی رو در نظر بگیری نخواهی بود. اونجاست که شما اجازه میدی ناخودآگاه شما، شما رو راهنمایی کنه. به طور خلاصه میتونم بگم نه، به این صورت نبوده. شرایط جنگ و صلح با هم خیلی متفاوته. :happy:

Last edited:

lya

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
391

ya_ali_mavla

Registered User
لایک‌ها
1,540
دوستان شمشیر هایی که مثلا 10 سانت عرض تیغه شون( ضخیم) هست اسم خاصی دارن؟
ددددددددددددددددده سانت عرض تیغه!!! مطمئنی دیگه به اون میگن تیغه!؟
بعد این چینین شمشیری رو دیگه کسی میتانه بلند کنه!؟
منظورت پهنای شمشیره یا همون تیغشه؟
ممنون از پاسخت لیا جان به پاسخ خودم رسیدم
پس به نظر من کاتاناهایی که انجام میشه بیشتر برای تمرکز و بر اساس ظرافت هست تا کاربردی بودن درسته!
یا علی

zgg123

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
37,767
عکسی ازش ندارید؟ من توی شمشیرهای ژاپنی، عرض انقدر ندیدم. :-؟

والا ژاپنی یا چینیشو نمیشدونم
فقط این فیلم یادم اومد که چینی هست گویا

473475-ipman4.jpeg

ددددددددددددددددده سانت عرض تیغه!!! مطمئنی دیگه به اون میگن تیغه!؟
بعد این چینین شمشیری رو دیگه کسی میتانه بلند کنه!؟
منظورت پهنای شمشیره یا همون تیغشه؟
ممنون از پاسخت لیا جان به پاسخ خودم رسیدم
پس به نظر من کاتاناهایی که انجام میشه بیشتر برای تمرکز و بر اساس ظرافت هست تا کاربردی بودن درسته!
یا علی

اقا قشنگی شمشیر یه عرض تیغهس دیگه :D
عکسشو گذاشتم

amin734mo

Registered User
لایک‌ها
561

شمشیرهای دودست قدیمی اروپا (به اسم کلایمور) تقریبا 10 سانت می شدن. پهت تر از اون "تلوار" بود که مال نیروی "ینی پری" **** عثمانی بود که اصولا دو دست بودند ولی ینی چری یا همون **** عجم اوغلی (که اکثرا از ممالک دیگه بودند) بواسطه هیکل بزرگ و 7 سال تمرینات طاقت فرسا با یک دست حل می کردن.

یکی هم شمشیر کوتاه چینی رو میشناسم که خیلی نازک و پهنه اما اسمشو نمیدونم

zgg123

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
37,767
راستی درباره عکس بالا
این که اون چوب رو زیر بغل طرف فشار میده و دیگه دستش رو نمیتونه پایین بیاره
حقه فیلمه یا حقیقت داره این حرکت؟؟

شمشیرهای دودست قدیمی اروپا (به اسم کلایمور) تقریبا 10 سانت می شدن. پهت تر از اون "تلوار" بود که مال نیروی "ینی پری" **** عثمانی بود که اصولا دو دست بودند ولی ینی چری یا همون **** عجم اوغلی (که اکثرا از ممالک دیگه بودند) بواسطه هیکل بزرگ و 7 سال تمرینات طاقت فرسا با یک دست حل می کردن.

نه منظورم اون شمشیر های ضمخت نیست
تو عکس بالا هم مشخصه طرح جالبی هم داره

amin734mo

Registered User
لایک‌ها
561
یه مطلب جالب دیگه یادم افتاد بگم (البته من از اونا نیستم که برای هر چیزی بدیل ایرانی پیدا کنم ها،بلکه برعکس متنفرم اما حیفم اومد نگم)

و تونهم در مورد نینجا های وطنیه (البته نینجا که نه شبیهش). در ضمن اگر تکراریه ببخشید

کلمه Assassin در انگلیسی برگرفته از کلمه حشاشین هستش (یهنی قاتلایی که حشیش می کشیدن)
اوج فرقه حشاشین در زمان شاه جهان بود که تحت تاثیر صوفیها بودن
به روایت تاریخ اینا حرفه ای ترین فاتلان و جاسوسان همه دوران ها بودن که کاملا وقف شده بودند و در صورت شکست زنده دستگیر نمیشدن
روش مورد علاقه شون در مورد کشتن، شیوه نمایشی بود اونهم در اوج جمعیت یا مثلا تمام محافظان یک پادشاه که تو سری بازی های Assassin Creed هم دیده میشه و بعد ناپدید شدن. گاها پیش می اومد که سالها مثلا وارد یک منطقه ای میشدن و جلب اعتماد میکردن

تخصصشون هم نفوذ مخفیانه بود و یک روششون که تو فیلما زیاد دیدید، شبانه یک خنجر رو کنار تخت پادشاه یا شخص مورد نظر فرو میکردن به همراه یک نامه و یا یک کیسه زر که طرف انتخاب کنه

به تمام اصول دارو سازی و دارت و شمشیر مسلط بودند ولی خنجر سلاح اصلیشون بود، وفاداریشون به حدی بود که مثلا برای اثباتش خودشون رو از برج پرتاب میکردن پایین
البته تحت تاثیر داروها و وعده بهشت شیخ هم بودن!
ولی شیوه آدمکشی و نفوذو جاسوسیشون بی همتا بود که با سقوط آخرین قلعه یعنی قلعه حسن صباح به گور رفت (خواستید کتاب حسن صباح رو بخونید به اسم قلعه الموت)

سایت:

حشاشین - ویکی‌پدیا

Assassins - Wikipedia, the free encyclopedia

در آخر یادی میکنم از جنگجوی بزرگ صلاح الدین که ریچارد شیردل قهرمان افسانه جنگ های صلیبی 3 سال ازش شکست خورد (برای فتح اورشلیم) و این فتح پابرجا بود تا زمان تشکیل دولت اسراییل

پ.ن: تو رو خدا ببخشید من همش حاشیه میرم؛ من دو ساله به دلایل کاری تنها زندگی میکنم و هفته ای چند ساعت میرم خونه و اینجا تنها جاییکه که بعد از دانشگاه گوش (اینجا چشم) مفت گیر آوردم! یعنی کمبود حرف زدن دارم طوری که شاید هفته جمعا نیم ساعت صدا از دهنم خارج نمیشه!!!!

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
ببینید یک رشته ورزشی برای جا افتادن نیاز به مربی و حمایت مسوولین ورسانه ها و ...داره
دلیل جا افتادن کاراته و به دنبالش کونگ فو (در همه جهان) از سینمای هنگ کنگ شروع شد و در واقع اونا 100 مدیون بروس لی هستند که اونهم راه گشای 4 نفر بعدی یعنی جکی چان، ژان کلود وندام، استیون سیگال و ؟ (جت لی نیست-یادم رفته) شد.
بعد از انقلاب هم در ایران اکثر مساجد کلاس های کاراته داشتند!

وارد بحث نمی شوم. فقط اگر اجازه هست نکته ای بگم.

نمی شود گفت جا افتادن کاراته مدیون سینماست، آنهم سینمای هنگ کنک. کاراته در دهه شصت و هفتاد میلادی در آمریکا شناخته شده بود و ژاپنی ها برنامه هایی برای توسعه این رشته داشتند.

بروس لی کاملا مخالف آموزش هنرهای رزمی به طور گسترده و بی برنامه و تجارتی بود. مهمترین هدفش از حضور در سینما هم شکستن تابوهای چینی در زمینه ی ارائه و آموزش هنرهای رزمی بود. با اطمینان عرض می کنم اگر زنده می ماند و سرنوشت سینمای رزمی را می دید، دق می کرد از غصه.

کلا سینما را خیلی جدی نگیرید.

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
بنظرتون سبک وینگ چوون چقدر میتونه کاربردی باشه؟

کاربردی است رضا جان. اما فیلم های سینمایی درباره اش اغراق هم می کنند.

در وینگ چون، برای دسترسی به حریف لازم است به حریف نزدیک شوید و ضرباتی را رد و بدل کنید. باید شم ِ وینگ چونی شما سریعا جریان انرژی را درک کرده و ضربات حریف را از center line خارج نماید. خب این سناریو همیشه هم عملی نیست!

خطر مبارزه در رنج نزدیک و تماس با حریف را هم در نظر بگیرید.

musashi

Registered User
لایک‌ها
632

بهشون میگن شمشیر دائو

musashi

Registered User
لایک‌ها
632
سلام دوستان
یه سوال بود از دیشب که مطالبتان رو خواندم به ذهنم آمد که هی یادم میرفت بپرسم
توی جنگهایی که دو لشگر به هم میزدند و چطور بگم به حالت گله ای به هم حمله میکردن آیا بازهم شمشیر زن های ژاپنی یا سامورایی ها
برای کشیدن شمشیر و استفاده از اون از همین حالت های سنتی و نمایشی که میبینیم استفاده میکردند یا نه وضعیت بکلی دگرگون میشده و نوع شکل تکنیک و استافده از شمشیر کاملا فرق میکرده ودیگه این همه با نازو کرشمه و .... با شمشیر رفتار نمیکردن؟!

یه توضیح مختصر میدم
توی ژاپن دو نوع سبک یا هنر داریم قبل از دوره بازسازی ژاپن (دوره میجی) رو بهش هنر میگن و بعد از دوره میجی رو بهش راه میگن
هنر یا همون Jutsu و راه یا همون Do
دسته اول مربوط به زمان جنگ هست یعنی تکنینک هاشون مختص جنگ بوده
دسته دوم غالبا از روی دسته اول تشکیل میشدن و تکنیک هاشون مربوط به زمان صلح و زمانی که جنگ بین قبیله ایی وجود نداشته
نمونه هایی از دسته اول :
کن جوتسو ، آی کی جوتسو ، هوجو جوتسو ، ای آی جوتسو ، جیو جوتسو ، کیو جوتسو ، سو جوتسو ، بو جوتسو و ...
نمونه هایی از دسته دوم :
کن دو ، ای آی دو ، جودو ، کاراته دو ، کیو دو و...
اگر منظور شما دوست عزیز از اجرای کاتا به صورتی که گفتی باشته مربوط به دسته دوم و مخصوصا ای آی دو هست
چون توی هنرهای دسته اول بذارین با مثال بگم :
تنشین شودن کاتوری شینتو ریو : شما با تکنیک های ابتدایی شمشیر آشنا میشید (کاتا هم داره) و بعد شروع به نوعی دیگه از میکنید یعنی اینکه کاتاها دو نفره اجرا میشه (کومی تاچی) این کاتاها که اسمشو گفتم نمایشی نیست و شما تقریبا 95 درصد حالتهای بوجود آمده در جنگ رو کار میکنی(البته جنگ اون زمان) که با بوکن (شمشیر چوبی) اجرا میشه
هیوهو نیتن ایچی ریو : که من عاشقشم :D کاتاهایی داره (ساده ولی کاربردی با درکی عمیق) که اگر با همون بوکن اجرا کنی توی جنگ حریف رو کشتی فکرشو کن دیگه

نمونه فیلم هم که دیگه " آخرین سامورایی " با بازی تام کروز ---- The Last Samurai
یا فیلم هاراگیری 2011

امیدوارم مطالبی که گفتم بتونه جوابی برای شما باشه

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
کاربردی است رضا جان. اما فیلم های سینمایی درباره اش اغراق هم می کنند.

در وینگ چون، برای دسترسی به حریف لازم است به حریف نزدیک شوید و ضرباتی را رد و بدل کنید. باید شم ِ وینگ چونی شما سریعا جریان انرژی را درک کرده و ضربات حریف را از center line خارج نماید. خب این سناریو همیشه هم عملی نیست!

خطر مبارزه در رنج نزدیک و تماس با حریف را هم در نظر بگیرید.

خوب اینطور نتیجه میگیرم که در وینگ چوون باید خیلی تمرین کنی تا به سطح مطلوب برسی یعنی سالهای سال که این خودش بصرفه نیست (اتلاف وقت و انرژی)
چنانکه همرزمان بروس لی در هنگ کنگ با سالها تمرین هنوز در مبارزه ضعیف بودند

در این وسط باید کدوم رشته را انتخاب کرد؟

کیک بوکسینگ چینی ( ساندا) یا فرانسوی (ساواته) یا آمریکایی (فول کنتاکت) ؟

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
خوب اینطور نتیجه میگیرم که در وینگ چوون باید خیلی تمرین کنی تا به سطح مطلوب برسی یعنی سالهای سال که این خودش بصرفه نیست (اتلاف وقت و انرژی)
چنانکه همرزمان بروس لی در هنگ کنگ با سالها تمرین هنوز در مبارزه ضعیف بودند

در این وسط باید کدوم رشته را انتخاب کرد؟

کیک بوکسینگ چینی ( ساندا) یا فرانسوی (ساواته) یا آمریکایی (فول کنتاکت) ؟

ساندا وانگ - موی تای - کیک بوکس آزاد(فول) سبکهای کاربردی مفیدی هستند البته سبک های دیگه هم هستند که من به اونا آشنایی ندارم

سبک های کاربردی سبک هایی هستند که برای تمام شرایط در مبارزه فنون و آمادگی داشته باشند
در این سبک ها با تقویت عضلات ساعد و سرشانه و ....و آموزش ضربات ترکیبی به خصوص ضربات ترکیبی فوق العاده خطرناک هوک چپ ......راست آپر آمادگی درگیری در فاصله نزدیک که مهمترین در مبارزه هست رو پیدا می کنید

باتقویت عضلات ساق و ضربات ساق پای بسیار سنگین که در یک درگیری عادی در بیشتر مواقع باعث شکستگی پای حریف میشود

فنون گلاویزی که شما با اون در جودو آشنایی دارید هم در این سبک ها به خوبی آموزش داده میشوند
اینا ضربات مورد علاقه من هم هستند و مطمئن باشید کاربرد بسیار زیادی دارن (تجربه میگه:rolleyes:)

1boxing2.jpgafr.jpgSir-Henry-Cooper-death-007.jpgضرب پا.jpg

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
جالبه کفشم پاشونه با کیک بوکس خودمون فرق میکنه کلیپی اطلاعات بیشتری ازش دارید آقا رضا

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
جالبه کفشم پاشونه با کیک بوکس خودمون فرق میکنه کلیپی اطلاعات بیشتری ازش دارید آقا رضا

قدمت ساواته برمیگرده به انقلاب فرانسه همینطور تکمیل شده و ساواته در لغت فرانسه بمعنی کفش کهنه می باشد

اینطور بر اساس مبارزات خیابان تصمیم گرفتند موقع مسابقات ساواته با کفش مبارزه کنند

بالا