• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
یه چیز جالب در سرگذشت ورزش پانکریشن که 1700 سال پیش تمرین میشه تکنیک های پرتابی جودو و جوجیتسو وجود داره پ با این حساب ورزش های ژاپنی باید از پانکرشین الهام گرفته باشند

مبارزه ای که توی جنگ های یونان و ایران بودش جالب بود این هست که علت شکست **** ایران را ضعف در مبارزه تن به تن و توانایی سربازان یونانی بدلیل یادگرفتن زیاد پانکریشن عنوان کرده اند و سند تاریخی داره

silent killer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
93
با سلام درباره عکس العمل در شرایط دفاع شخصی باید گفت تمرین به صورت عادی جوابگوی این شرایط نیست.تمرینات فردی که برای دفاع شخصی تمرین می کنه با کسی که هنرهای رزمی تمرین می کنه کاملا متفاوته از این جهت که تمرینات شما باید در حالت های مختلف و در شرایطی که ایجاد استرس می کنه باشه.به عنوان مثال در نور کم و شب -در صدای زاد-و... همچنین باید تکنیک های شما در شرایط مختلف از جمله در ماشین -در فضای بسته-پشت میز کار-در راه پله و... کارایی داشته باشه و شماهم در همن شرایط تمرین کنید علاوه بر اینکه ساده باشه تا موقع استرس و شرایط خطرناک از یادتون .اگر تکنیک پیچیده باشه حتی اگر خیل هم تمرین کنید در اون شرایط یادتون نمیاد .اگرم بیاد به صور ت در ست اجرا نمی شه.
تکنیک های استوین سی گال و این حرف هام مال تو فیلماست در شرایط واقعی تکنیک های آیکیدو برای دفاع در مقابل چاقو مناسب نیست

three heart

Registered User
لایک‌ها
49
با سلام درباره عکس العمل در شرایط دفاع شخصی باید گفت تمرین به صورت عادی جوابگوی این شرایط نیست.تمرینات فردی که برای دفاع شخصی تمرین می کنه با کسی که هنرهای رزمی تمرین می کنه کاملا متفاوته از این جهت که تمرینات شما باید در حالت های مختلف و در شرایطی که ایجاد استرس می کنه باشه.به عنوان مثال در نور کم و شب -در صدای زاد-و... همچنین باید تکنیک های شما در شرایط مختلف از جمله در ماشین -در فضای بسته-پشت میز کار-در راه پله و... کارایی داشته باشه و شماهم در همن شرایط تمرین کنید علاوه بر اینکه ساده باشه تا موقع استرس و شرایط خطرناک از یادتون .اگر تکنیک پیچیده باشه حتی اگر خیل هم تمرین کنید در اون شرایط یادتون نمیاد .اگرم بیاد به صور ت در ست اجرا نمی شه.
تکنیک های استوین سی گال و این حرف هام مال تو فیلماست در شرایط واقعی تکنیک های آیکیدو برای دفاع در مقابل چاقو مناسب نیست

سلام
پس به نظر شما چه تکنیکی برای دفاع چاقو به کار میاد میشه توضیح بدید؟
سبک خاصی شما کار می کنید؟
ممنون

silent killer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
93
همنطور که گفتم تکنیک مورد استفاده شما بایدساده و در عین حال کاربردی باشه
سبک های هنر های رزمی به دو علت قابل استفاده در شرایط خیابانی و دفاع شخصی نیست :1-شیوه تمرین تکنیک که اگه شما به نحوه ضربه زدن فرد مهاجم دقت کنید در اکثر موارد شبیه حالت واقعی نیست و تمرینها در وضعیت عادی و به دور از واقعی صورت می گیره.2-شما در هنر های رزمی و در باشگاه تکنیک هایی رو تمرین می کنید که در اونا چند چیز لحاظ نشده مثل :تکنیک شما باید در برابر حمله چند نفر به صورت همزمان جوابگو باشه و زیاد وابسطه به وزن و قدرت مهاجم نباشه و..
به طور مثال اگه شما تکنیک kote gaeshi در آیکیدو رو در مقابل ضربه از پایین با چاقو بزنید اگه مدت بسیار زیادی هم این تکنیک رو تمرین کرده باشید و بتونید دست حریف رو بگرید (که احتمالش خیلی کمه)باز هم پس از قفل مفصل زمین زدن حریف شما به علت اینکه در یک زمان درگیر تسلیم کردن حریف هستید نمیتونید با نفر دیگه در گیر شید.
من خودم دفاع شخصی و کیک بوکسینگ کار کردم در حال حاضرم نینجوتسو کار می کنم. اما اگر بخوام تکنیکی بگم البته بطور کلی چون با نوشتن نمی شه تکنیکو به طور کامل یاد داد از این رشته ها نیست و در کل باید بدون اینکه سعی در گرفتن چاقو کنیم به پشت حریف بریم تا هم کنترلش کنیم هم اگر حریف دیگه بود از اون به عنوان shield (سپر)استفاده کنیم.ببخشید طولانی شد
smilingsmiley.gif

three heart

Registered User
لایک‌ها
49
همنطور که گفتم تکنیک مورد استفاده شما بایدساده و در عین حال کاربردی باشه
سبک های هنر های رزمی به دو علت قابل استفاده در شرایط خیابانی و دفاع شخصی نیست :1-شیوه تمرین تکنیک که اگه شما به نحوه ضربه زدن فرد مهاجم دقت کنید در اکثر موارد شبیه حالت واقعی نیست و تمرینها در وضعیت عادی و به دور از واقعی صورت می گیره.2-شما در هنر های رزمی و در باشگاه تکنیک هایی رو تمرین می کنید که در اونا چند چیز لحاظ نشده مثل :تکنیک شما باید در برابر حمله چند نفر به صورت همزمان جوابگو باشه و زیاد وابسطه به وزن و قدرت مهاجم نباشه و..
به طور مثال اگه شما تکنیک kote gaeshi در آیکیدو رو در مقابل ضربه از پایین با چاقو بزنید اگه مدت بسیار زیادی هم این تکنیک رو تمرین کرده باشید و بتونید دست حریف رو بگرید (که احتمالش خیلی کمه)باز هم پس از قفل مفصل زمین زدن حریف شما به علت اینکه در یک زمان درگیر تسلیم کردن حریف هستید نمیتونید با نفر دیگه در گیر شید.
من خودم دفاع شخصی و کیک بوکسینگ کار کردم در حال حاضرم نینجوتسو کار می کنم. اما اگر بخوام تکنیکی بگم البته بطور کلی چون با نوشتن نمی شه تکنیکو به طور کامل یاد داد از این رشته ها نیست و در کل باید بدون اینکه سعی در گرفتن چاقو کنیم به پشت حریف بریم تا هم کنترلش کنیم هم اگر حریف دیگه بود از اون به عنوان shield (سپر)استفاده کنیم.ببخشید طولانی شد
smilingsmiley.gif

نه اقا خواهش می کنم
نینجوتسو کجا کار می کنید؟این دفاع چاقو هم در نینجوتسو هست؟
ممنون

silent killer

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
93
تو کرج بوجینکان مرکزی. البته نینجوتسو رو تازه شروع کردم.ولی میدونم این مدل دفاع رو تو نینجوتسو نداره.این دفاع مال سبک خاصی نیست بلکه بر گرفته از مطالعه من و دیدن ویدئوی اساتید سیستم های دفاع شخصی کشورهای دیگس و تلفیق اونا با هم البته در حد دانش من کمترین در زمینه دفاع شخصی .
این نوع دفاع بر این اساس که ما خطر اصلی رو فردی می دونیم که چاقو دستشه نه خود چاقو. چون اون فرد که تصمیم می گیره چه حرکتی کنه.
ضمنا تکنیک در هنگام حمله بخشی از دانش دفاع شخصی .
در وضعیت دفاع شخصی 4 مرحله برخورد داریم :1-قبل از وظعیت در گیری(باری این فاز شما باید چگونگی پیش گیری از درگیری یاد بگیرید) 2-کنترل وضعیت(کنترل صحنه در گیری و بررسی حریف)3-درگیری(استفاده از تکنیک های دفاعی)4-ترک کردن درگیری(مدیریت فرار)
smilingsmiley.gif

Lord Viper

Registered User
لایک‌ها
823
در مورد استفاده از مچ بند هم سوال کردم از چند نفر گفتن که بهتره همیشه استفاده کنین تا آسیب نبینید و برای اون مشکل ضعیف شدن هم جدا مچتون رو تمرین بدین ... فرمایش جناب firenight666 صحیحه

یه نکته دیگه که خیلی ازش راضی هستم توی بوکس راحتی لباس هاشه. از اونجا که کش خیلی وقته اختراع شده لازم نیست آدم همه چیز رو به خودش گره بزنه ! این یکی از مزایای بوکس نسبت به رشته قبلیمه
:cool:

یک سوال : شما موافقین که برای تمرین کردن تو هر رشته ای باید از لوازم و لباسهای مسابقات همون رشته استفاده کرد ؟ مثلا در مورد خودم کسی که بوکس کار میکنه بهتره زمان تمرین هم همون کفش ساق دار بوکس رو پاش کنه یا کفش سالنی عادی به خاطر راحتی بیشتر براش مناسب تر هست ؟ وقتی برای خرید وسایل و لباس رفته بودم فروشنده هایی که کارشون فقط رزمی بود اکثرا اینطور میگفتن (مخصوصا اونایی که خودشون رزمی کار بودن) ... چون تهران نیستم الان به استادم دسترسی ندارم که ازش سوال کنم

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
بنظرم سبک مشت زنی بروس لی ضرباتی که با پشت مشت که استخوانی است وارد کنید شدت ضربه تو صورت بالاتر از موشت مستقیم از بغل یا صاف
همچنین هنگام مشت زنی به این شیوه دفاع با حمله همراه میشه

کافیه یکبار ازین نمونه مشت بغل صروتتون بزنید بخوره به دندون حس کنید چقدر درد داره

راستش موافق نیستم رضا جان.​

در واقع ضربه ی پشت ِ مشت، اصلا یک ضربه قدرتمند نیست هر چند که دردناک و آزاردهنده ست. مشت مستقیم در جیت کان دو یک ضربه قدرتمند، سریع و با رنج زیاد محسوب میشه. اما پشت ِ مشت یک ضربه سریع هست و باید حالت شلاق مانند داشته باشه.​
در واقع مکانیزم ضربه ی back fist به شکلی نیست که منجر به تولید قدرت بشه.

البته ضربه ی پشت مشت در ترکیب با تکنیک های تِرَپ مانند که از وینگ چون آمده اند ، قدرت بیشتری پیدا می کنه (در فیلم های لی نمونه های زیادی هست). یعنی مثلا ترکیب لاپ سائو (تکنیک گرفتن و کشیدن دست حریف) و یک ضربه ی backfist ...

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
بروسلی جثه بزرگی نداشت ولی همین جثه ی کوچک بسیار ایده ال و در حین حال اماده بود که باعث میشد نسبت به وزنش توی مبارزات شاهکار کنه به عبارتی بدنش عضله روی عضله بود
البته توی مبارزات بهتره که بدن همیشه در حالت ایده ال و اماده باشه به نظر من انجام بدنسازی های طاقت فرسا و در حین حال ساده ای که بروس انجام میداد در کنار شیوه ی صحیح مشت زنی خیلی میتونه به مبارزه و کیفیت مشتهامون بهبود ببخشه

ممنونم از نکات خوبی که مطرح می فرمایید. جالب است بگویم چیزی که شما در وصف اندام بروس لی گفتید را زمانی آرنولد شوارتزنگر درباره او گفته بود:

بدنش عضله روی عضله بود!

644597_479070338793299_652694253_n.jpg

Last edited:

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116

راستش موافق نیستم رضا جان.​

در واقع ضربه ی پشت ِ مشت، اصلا یک ضربه قدرتمند نیست هر چند که دردناک و آزاردهنده ست. مشت مستقیم در جیت کان دو یک ضربه قدرتمند، سریع و با رنج زیاد محسوب میشه. اما پشت ِ مشت یک ضربه سریع هست و باید حالت شلاق مانند داشته باشه.​
در واقع مکانیزم ضربه ی back fist به شکلی نیست که منجر به تولید قدرت بشه.

البته ضربه ی پشت مشت در ترکیب با تکنیک های تِرَپ مانند که از وینگ چون آمده اند ، قدرت بیشتری پیدا می کنه (در فیلم های لی نمونه های زیادی هست). یعنی مثلا ترکیب لاپ سائو (تکنیک گرفتن و کشیدن دست حریف) و یک ضربه ی backfist ...

من نگفتم قدرتی هست گفتم دفاع همزمان با حمله شکل میگیره
صد البته که ضربه مشت با قدرت چیزه دیگریست
شما منظورتون از مشت مستقیم در جیت کان دو همون تکنیک پرتاب مشت مثل شمشیر زنی است؟

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
ممنون از لطف دوستان ... متاسفانه تا یه سال نمیتونم مثل قدیم فعالیت کنم چون گرفتار یک امتحان فوق العاده سخت هستم .... برم سر مطلب :

یادتون باشه بین جودو و وینگ چون به عنوان سبک مکمل در کنار سبکی که خودم کار میکنم بودم تا آمادگی بدنیم رو حفظ کنم و در کنارش یه سبک جدید هم یاد بگیرم ؛ از اونجا که وینگ چون بدجوری درگیر جنگ داخلیه و معلوم نیست چی به چیه توش از انتخابهام حذف شد و جودو رو که پدر و مادر دار تر به نظر میرسید "اینجا" انتخاب کردم . خوب داشتم جلو میرفتم ولی بعد از یه مدت کار کردن تو ستون فقراتم دردهای مداومی احساس کردم و خلاصه اینکه درگیر فیزیوتراپ و MRI و این مسائل شدم

معلوم شد که این دردها مال کار با کامپیوتر و اشتباه بلند کردن یه بار سنگین تو سن کمه ،در واقع جودو فقط باعث شده این مشکلات بیشتر احساس بشن وگرنه سالهاست که وجود داشتن و اصلا ارتباطی با رزمی کار کردن ندارن

خلاصه دکتر گفت که جودو خیلی ورزشی خوبیه ولی با این شرایط اگر میخوای 10-15 سال دیگه عصا دستت نگیری بزارش کنار وپیشنهاد کرد که برای سلامتی خودم ورزشهای رزمی رو کنار بزارم .وقتی اصرار کردم که میخوام بازم رزمی کار کنم گفت بین ورزشهایی که میشناسه بوکس مناسب تر هست برام ،چون هم بدن محافظ داره هم ستون فقراتم خیلی کمتر آسیب میبینه ولی باز هم توصیه کرد که تو مسابقات شرکت نکنم (کاملا باهاش موافقم تو این زمینه) ،برگشتن به کیک بوکسینگ هم جزو آپشنام بود ولی دکتر گفت که روزی نیست که یه کیک بوکس کار برای صلیبی سراغش نیاد و توصیه کردم وضعم رو از این که هست بدتر نکنم

همونطور که میدونید تو بوکس آماتور از دستکش فومی و کلاه استفاده میشه و سیستم مسابقاتش ناک اوتی نیست و امتیازیه ،کلا ورزش اصیل و با حساب کتابیه و اگر بخواین جواب سوالی رو قطعی بگیرین هم چون یک ورزش غربیه تو اینترنت منابع فوق العاده ای براش موجوده، هرچند کمتر دیدم تا امروز که بین اساتیدش اختلاف نظر باشه ،در ضمن تصمیم گرفتم تمرکزم رو تو بوکس بزارم رو جنبه ورزشی و سلامتی چون از لحاظ دفاع شخصی به خاطر سبک دیگه به احساس رضایت نسبی رسیدم

- اگر توصیه یا نکته ای به نظرتون میرسه ممنون میشم بهم بگید چون تازه واردم به این رشته

Lord Viper عزیز تجربه شخصی من ،به شخصه توی سبک هایی که کار کردم بوکس از همه اونها لذت بخش تر بوده اما زیاد خودتون رو درگیر مسابقات نکنید جو جالبی در فدراسیون نداره و از نظر فیزیکی روی بینی و گونه هم تاثیر میذاره

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
ممنونم از نکات خوبی که مطرح می فرمایید. جالب است بگویم چیزی که شما در وصف اندام بروس لی گفتید را زمانی آرنولد شوارتزنگر درباره او گفته بود:

بدنش عضله روی عضله بود!

فرقشم استاد آبتین با آرنولد اینه که عضله آرنولد با انواع مکمل ها و تزریق ها به صورت مجازی بالا اومد و از بین رفت اما بروسلی مطمئنا اگه زنده می بود در کهنسالی هم از عضله بی بهره نبود

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
میگم مدتیه عضله پشت ران سمت راستم کشیده شده موقع تمرین پا باز کردن حتی با وجودی که گرم کرده بودم
یک هفته بش استراحت دادم
کارای دیگه اگر هست بگید انجام بدم خوب بشه

zgg123

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
37,767
شاید بی ربط باشه ولی
به نظرتون میشه عضلات صورت رو رشد بیشتری داد با تمیرین یا هرچی؟

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
شاید بی ربط باشه ولی
به نظرتون میشه عضلات صورت رو رشد بیشتری داد با تمیرین یا هرچی؟

بی ربط که نیست ولی سوال نامتعارفیه.

پاسخ مثبت هست. شما با تکان دادن، باز کردن، فشردن عضلات و اجزای چهره می تونید اونها رو به مرور تقویت کنید.

دلیل سوال شما چی بود؟

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
فرقشم استاد آبتین با آرنولد اینه که عضله آرنولد با انواع مکمل ها و تزریق ها به صورت مجازی بالا اومد و از بین رفت اما بروسلی مطمئنا اگه زنده می بود در کهنسالی هم از عضله بی بهره نبود

دقیقا!

musashi

Registered User
لایک‌ها
632

بدنش عضله روی عضله بود!

خدایی عجب بدنی داره-من فقط با عضلات زیربغلش حال میکنم-مثل خفاش میمونه بدنش از 7 هم پهنتره

musashi

Registered User
لایک‌ها
632

1. این بخش با کاغذ های دیگر متفاوت است . کانجی «کانتِی» به جای «نینتِی» دیده می شود . معنا و مفهوم کانجی «کانتِی» ، ارزشیابی است . کانجی بعدی «شو» هست و به معنی خوشنویسی است . بنابراین معنی تحت الفظی عبارت «کانتِی شو» ، معرفی این سند و ارزشیابی آن به صورت خوشنویسی است . یکی از اشتباهات رایج در میان دانشجویان غربی «نیهون تو» این است که «کانتِی شو» را نوشته نظر کارشناس معنی می کنند ، که نادرست است .
2. در این بخش اطلاعات مربوط به طول تیغه ثبت شده است . این اندازه گیری «تاکِن» است که اندازه از «مونه ـ ماچی» تا نوک تیغه «کیسّاکی» است و به آن «ناگاسا» می گویند . در این کاغذ توضیح داده که «ناگاسا» ، 2 شاکو و 3 بو ، کیو است («کیو» به معنی کمی بیشتر است) . ترجمه به زبان انگلیسی ، این خط توضیح می دهد که طول تیغه از «مونه ـ ماچی» تا نوک تیغه «کیسّاکی» کمی بیشتر از ، 509/61 سانتیمتر است .
3. در این بخش شرح آیتم شروع می شود . در این مورد ، آیتم «کاتانا» است . اولین کانجی که مانند یک خط افقی دیده می شود ، به معنای «آیتم» است . کانجی ایی که مستقیماً زیر آن نوشته شده ، یعنی «کاتانا» که در این زمینه از آن استفاده می کنیم . همچنین می توان آن را «تو» تلفظ کرد و به عنوان یک اصطلاح عمومی برای شمشیر از آن استفاده کرد .

4. این بخش «مِی» (امضا) را توضیح می دهد که سازنده ی شمشیر آن را روی دسته تیغه نمایش می دهد. این یکی «مِی ایزومی نو کامی کونیسادا» را توضیح می دهد . هنگامی که تیغه علامت ندارد یا امضای خود را به دلیلی از دست داده ، کانجی ایی برای «مو ـ مِی» در اینجا قرار می گیرد و اختصاص به مدرسه ایی خاص دارد یا سازنده در پرانتز توضیح می دهد . نکته جالب اینجاست که باید توجه داشته باشید که این تیغه در طول تاریخ در بعضی نقاط دچار آسیب شده است ولی مراقبت های بسیار خوبی برای حفظ امضای اصلی و سوهان کاریش انجام گرفته است .

(این تیغه که شناسنامه آن را توضیح می دهیم ، 385 سال قدمت دارد )

5 . اگر «NBTHK» بخواهد اطلاعات خاصی در مورد این آیتم بدهد ، آن را در اینجا بیان می کند . تاحدودی دادن اطلاعات جزئی از طرف «NBTHK» غیر معمول است . زمانی که در این قسمت اطلاعاتی ثبت می شود ، نشان از اهمیت بالای آن اطلاعات دارد و باید با دقت ذکر شوند . اطلاعات اضافی ، در صورت وجود ، در پرانتز قرار می گیرند و آن هم اینجاست . این توضیحات «شو ـ دای» است . معنایش این است که نشان می دهد که دقیقاً سازنده این تیغه از اولین نسل «کونیسادا» بوده است . او درجه «جو جو ساکو» داشته و از بنیانگذاران مدرسه «اوساکا شینتو» و پدر شمشیرساز معروف ، «شین کای» بوده است . کارهای اولیه «شین کای» همان امضای «کونیسادا» را داشته است . استفاده از «شو ـ دای» در اینجا باعث می شود که «NBTHK» بتواند توضیح روشنی در مورد صاحب این اثر بدهد .
NBTHK» مخفف «Nihon Bijutsu Token Hozon Kyokai» ، که معنای آن «انجمن حراست از هنر شمشیر ژاپنی » است .)
6 . این بخش با بیشتر کاغذهای مختلف «NBTHK» بسیار شبیه است . متغیرها فقط رتبه و آیتم هستند . در این مورد ، رتبه «توکوبِتسو هوزون» است و آیتم هم طبقه بندی شده به عنوان «توکِن» (شمشیر) است . تلفظ این بخش : «میگی وا توکیوکای نی اوایته شینسانو کِکا توکوبِتسو هوزون توکِن کانتِشی کورِ وو شوسورو» . معنایش این است که در شعبه توکیو مورد بررسی قرار گرفته است و گواهی صادر شده که این آیتم یک شمشیر واقعی است که به خصوص منجر به حفظ ارزش شده است .
7. این بخش ترکیب امنیتی مهمی است . این ویژگی ابتدا در سیستم «هوزون شینسا» قرار نداشت . تاریخ دقیق اش مشخص نیست . برای دیدن این ویژگی امنیتی باید بسیار کاغذ را نزدیک چشم هایتان کنید تا بتوانید آن را ببینید . کانجی هایی قهوه ایی ریزی که شبیه به رنگ همان کاغذ است ، «نی» ، «تو» و «هو» . مناطق خاصی که این ویژگی ها در آنجا قرار دارند در تصاویر زیر دیده می شوند . تکثیر این سه کانجی بسیار دشوار است . از این رو ، این یک حفاظ امنیتی بسیار مهم در برابر کاغذهای جعلی است .

8 . این بخش ثبت تاریخ نوشتن این کاغذ است . توضیح آن : روز 27 از ماه 12 از سال 12 «هِیسِی» که معادل 27 دسامبر 2000 میلادی است .
9. توضیحات این بخش در اکثر کاغذهای «NTBHK» موجود است . هدف این بخش توضیح دهنده ی تولید کاغذ توسط «NTBHK» است و همچنین این سازمان رسماً به عنوان یک «بنیاد ثبت» به رسمیت شناخته می شود . تلفظ این خط : «زایدان هوجین نیهون بی جوتسو توکِن هوزون کیوکای» و معنای «زایدان هوجین» ، بنیاد ثبت است .
10. مهر
11. شماره کاغذ
12. مهر
13. مهر حالت تمبری (حک شده)
14. نقطه های پانچ شده
15. تاریخ به صورت نقطه پانج شده ، 12200011= 12 نوامبر 2000
16. واترمارک به عنوان نوعی ویژگی امنیتی دیگر است . نگه داشت این کاغذ روی یک منبع نور باعث پدیدار شدن لوگوی رسمی «NTBHK» در دو ناحیه می شود .

منبع : وب سایت رسمی کن جوتسو استان گلستان |

بالا