• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
"sting like a bee"

در رشته ی بوکس می توانیم ضربات را به دو گروه تقسیم کنیم:

Straight punches یا مشت های مستقیم
Arcing punches یا مشت های کمانی و مورب

straight punch ها همان طور که از نام شان پیداست مسیر مستقیمی را طی می کنند، مثلا ضربه ی چپ مستقیم یا همان جب.
arcing punch ها شکلی دایره وار دارند. مانند ضربه هوک یا آپرکات.

اما تفاوت این دو گروه صرفا مربوط به "حرکت ظاهری دست" نیست. در واقع این تکینک ها اساس متفاوتی دارند.

بر خلاف چیزی که به نظر می آید، ضربات مورب نیروی خود را نه از بازو بلکه از چرخش بدن و انتقال وزنی که در نتیجه ی آن اتفاق می افتد می گیرند. بازوی فرد ضربه زننده صرفا انتقال دهنده ی نیرو خواهد بود، نه سازنده ی آن.

برای اجرای یک ضربه ی هوک در حالت گارد بایستید، بطوریکه دست چپ جلو قرار بگیرد.

در این حالت پاشنه ی پای عقبی باید کمی از زمین فاصله داشته باشد.

حالا برای ایجاد ضربه، هر دو پا را در جهت عقربه های ساعت به شکلی بچرخانید که پاشنه پای جلویی از زمین بلند شده و پاشنه پای عقب پایین بیاید (توجه کنید که وضعیت پاها به نسبت حالت اولیه معکوس شد).

در نتیجه ی این clockwise pivot، حالا انگشتان هر دو پای شما باید با زاوایه ای در حدود 30-45 درجه از استنس اصلی رو به عقب قرار گرفته است. به علاوه توزیع وزن تغییر کرده و سنگینی به پای عقبی منتقل می شود.

اما در ناحیه بالا تنه دقیقا چه اتفاقی می افتد؟

در ضربات مستقیم حرکت بدن و دست معمولا همزمانی دارند. اما این مساله در مورد ضربات مورب صدق نمی کند:

در حالیکه چرخش در ناحیه مفصل ران شروع شده است، برای کسری از ثانیه دست جلو را بی حرکت در برابر خود نگه می دارید. انگار دستتان را در جلوی بدنتان جا می گذارید. در واقع شما به مفصل ران تان تقدم می دهید و نه به دستتان.
در نتیجه ی چرخش ِ مفصل ران و بالاتنه، گرفتگی ای در ناحیه شانه احساس خواهید کرد. این یعنی شما به ماکسیمم چرخش در ناحیه ی شانه رسیدید. حالا زمانی است که باید ضربه را پرتاب کنید.

کش لاستیکی ای را در نظر بگیرید که آن را تا جایی که ممکن است کشیده اید و آماده ی رها شدن است، یا تیری که آماده ی پرتاب از کمان باشد؛ شانه و در نتیجه بازوی شما حالتی مشابه دارد.

درست زمانی که گرفتگی در ناحیه شانه را احساس کردید شانه تان را رها کنید و به بازو اجازه بدهید تا در امتداد ِ مسیر ِ چرخش بدن حرکت کند و به این ترتیب نیروی ذخیره شده را آزاد می کنید.

در صورتیکه دست از بدن سبقت بگیرد طبیعتا نمی توانید نیروی زیادی تولید کنید و ضربه بی خاصیت خواهد شد.

برویم سراغ محمد علی

جالب است بدانید که محمد علی در بیشتر مواقع، اصلا هوک نمی زد. در واقع او بجای هوک، به حریف "سیلی" می زد یا مثلا نوعی هوک کاذب. ضربات هوک و یا آپر محمد علی یکجور arm punching بودند و از مکانیزم صحیح ضربات مورب که توضیح شان در بالا آمد پیروی نمی کردند.

برای نمونه مبارزه ی محمد علی با حریفان کوتاه قامت و bobbing weaver مانند فلوید پترسون یا فریزیر را تماشا کنید.
محمدعلی در تمام طول مبارزه با حریف ِ In-fighter که تمایل دارد مبارزه را در رنج نزدیک دنبال کند، از ضربات هوک و آپر و ترکیب آنها استفاده می کند، در حالیکه حریف آسیبی نمی بیند. در واقع محمدعلی نه چرخش (pivot) و انتقال وزن انجام می دهد، نه از مفصل ران بهره می گیرد، او صرفا بازویش را تکان می دهد و سیلی می زند. ضربه های او تکنیکی و آسیب زننده نبودند، بلکه تاکتیکی و آزاردهنده بودند.

محمد علی در تمام دوران ورزشی اش حتی یک هوک درست و حسابی که منجر به ناک اوت شده باشد ندارد و این در حالی است که ضربات مورب اساسا نیرومند ترین ضربات بوده و قابلیت ناک اوت فراوانی دارند.
هوک، آپرکات و مشتقات آنها را می توان به یک پتک تشبیه کرد؛ سنگین و مخرب. یک هوک خوب و کامل که به ناحیه مناسبی هم اصابت کند به راحتی حریف را از پا در خواهد آورد. اما ضربه های سبک و سریع محمد علی را باید به "نیش" تشبیه کرد. نیش هایی که به طور تدریجی و طی راندهای طولانی حریفان قدرتمند او را از پا در می آوردند ...

ادامه دارد

استفاده از این مطلب با ذکر منبع بلامانع است.

درود . بسیار خوب بود . در واقع انگار که داریم کل وزن بدن را روی مشت قرار میدهیم .

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
مدتیه بخاطر گرفتگی و کشیدگی ماهیچه زیر ران بخاطر اینکه نمیتونم 180 باز کنم و تمرین کنم دچار افسردگی شدم
هنوزم خوب نشده
خیلی ناراحتم

دیشب داشتم شبکه ایتالیا رقابت های جهانی بوکس را میدیدم سنگین وزن بین آلمان و اکراین
واقعا بوکس مثل کشتی نفس گیره
بیخود نبود بروس لی مشت را به سبک غربی میزد در بوکس غربی قدرت با سرعت مشت ترکیب میشه

musashi

Registered User
لایک‌ها
632
کسی فیلمی از دعوا یا مبارزه واقعی بادیگاردها نداره ؟
ممنون میشم اگر آدرس بدید یا اگر براتون امکان داره برای دانلود بذارید
ببینیم بادیگارها در شرایط واقعی که خیلی هم تمرین دارن چطوری عمل میکنند:hmm:

amin734mo

Registered User
لایک‌ها
561
کسی فیلمی از دعوا یا مبارزه واقعی بادیگاردها نداره ؟
ممنون میشم اگر آدرس بدید یا اگر براتون امکان داره برای دانلود بذارید
ببینیم بادیگارها در شرایط واقعی که خیلی هم تمرین دارن چطوری عمل میکنند:hmm:

دنبال فیلم های پاپارازی باشید
معمولا فقط بادیگاردهای هنرمندا براشون فرصتش پیش میاد. اونم چند تا عکاس رو میزنن وچیز خاصی نیست. چند تا دیدم که چیزی نبود
چیزی که شما دنبالشی فکر نکنم پیدا بشه
تازه اکثر بادیگاردا به خاطر هیکلشون استخدام میشن که نقش دیوارو ایفا کنن

amin734mo

Registered User
لایک‌ها
561
مدتیه بخاطر گرفتگی و کشیدگی ماهیچه زیر ران بخاطر اینکه نمیتونم 180 باز کنم و تمرین کنم دچار افسردگی شدم
هنوزم خوب نشده
خیلی ناراحتم

دیشب داشتم شبکه ایتالیا رقابت های جهانی بوکس را میدیدم سنگین وزن بین آلمان و اکراین
بیخود نبود بروس لی مشت را به سبک غربی میزد در بوکس غربی قدرت با سرعت مشت ترکیب میشه

بوکس سنگین تر هم هست
قبلا یک بار نوشته بودم که تو بوکس ضربان قلب گاها از حد مجاز خودشون هم بالاتر میره

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
هنوزم خوب نشده
خیلی ناراحتم

تا اونجایی که ما آقا رضای عزیز رو میشناسیم فکر کنم همون روز اول 180 رو خواستین باز کنید کاری به فشار و درد هم نداشتین :دی
نرمش و تمرینات کششی بعد هم بدن صاف پاها رو آهسته باز کنید اگه پاها روی محیط لیز باشه که چه بهتر هر جا هم که دیدین به کشاله ران داره کمی فشار میاد همون جا نگه دارید و تا همون جا دیگه بیشتر باز نکنید به مرور زمان بسته به شرایط بدنی حالا دیرتر یا زودتر میشه

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
تا اونجایی که ما آقا رضای عزیز رو میشناسیم فکر کنم همون روز اول 180 رو خواستین باز کنید کاری به فشار و درد هم نداشتین :دی
نرمش و تمرینات کششی بعد هم بدن صاف پاها رو آهسته باز کنید اگه پاها روی محیط لیز باشه که چه بهتر هر جا هم که دیدین به کشاله ران داره کمی فشار میاد همون جا نگه دارید و تا همون جا دیگه بیشتر باز نکنید به مرور زمان بسته به شرایط بدنی حالا دیرتر یا زودتر میشه

مشکل اینه که اون روز نرمش پا کردم بودم میخواستم بعد از باز کردن 180 ضربه پا را آوردن بالا 220 درجه میخواستم ضربه بزنم مثلا تکواندو
از چهارم دبستان ورزش میکنم و چند روز یکبار حرکت نرمش پا 180 باز میکنم
اما اینطوری شد دیگه

gulmish

Registered User
لایک‌ها
4,459
سعي كن زياد به خودت فشار نياري چون احتمال پارگی توي رگ هات زياده و ممكنه تو چند سال دیگه نتوني درست راه بري برای تمرینات پا باز هم حتماً زیر نظر استاد ( مربی ) که وارد به این قضیه باشد باش تا آسیب نبینی .
شما حتي بتونيد پاتون رو هم کامل باز کنید نباید هر روز پا رو چند مرتبه پشت سر هم باز کرد چون که رگ هاي ناحيه كشاله کش پیدا می کنه و دیگه پا قدرت قبلی را ندارد .
من خودم يه مدتي توي كاراته ميخواستم پامو 180 باز كنم ولي منصرف شدم تو ي مسابقات هم به هيچ وجه مشكلي با پاهام ندارم .همين كه ميتونستم پامو با قدرت به صورت حريفم برسونم برام كافي بود.

Last edited:

hosein ati 2

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
21
دوستان من چند وقتی هست که بوکس کار میکنم و یک مشکل خیلی بزرگ دارم.نفس کم میارم.به غیر از دویدن چطوری میتونم نفسم رو زیادتر کنم.تمیرنش هر چقدر که میخواد سخت باشه فقط میخوام زود نفسم زیادتر بشه و نفس کم نیارم.ایا همچین چیزی در زمان کم ممکن هست؟

musashi

Registered User
لایک‌ها
632
دوستان من چند وقتی هست که بوکس کار میکنم و یک مشکل خیلی بزرگ دارم.نفس کم میارم.به غیر از دویدن چطوری میتونم نفسم رو زیادتر کنم.تمیرنش هر چقدر که میخواد سخت باشه فقط میخوام زود نفسم زیادتر بشه و نفس کم نیارم.ایا همچین چیزی در زمان کم ممکن هست؟

دوست عزیز به تاپیک خوش اومدی
برای تمرین نفس بهتون طناب زدن خیلی خیلی زیاد رو پیشنهاد می کنم ، طناب زدن خیلی خوب نفس رو زیاد میکنه
تمرین بعدی توی باشگاه مثلا جلسه اول 20 یا 30 دور دویدی ، 2 یا 3 جلسه بعد چند دور اضافه کن به مرور نفست میره بالا
ولی هیچ وقت طناب زدن رو یادت نره

musashi

Registered User
لایک‌ها
632
استادان بزرگوار سوالی دارم در مورد بدنسازی
من از 14 سالگی مشکلی روی عضلات شکمم دارم اونم اینه که 7 ، 8 تا عضله من رو به روی هم نیستند؟چیکار کنم عضلات شکمم روبه روی هم بشن

hosein ati 2

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
21
دوست عزیز به تاپیک خوش اومدی
برای تمرین نفس بهتون طناب زدن خیلی خیلی زیاد رو پیشنهاد می کنم ، طناب زدن خیلی خوب نفس رو زیاد میکنه
تمرین بعدی توی باشگاه مثلا جلسه اول 20 یا 30 دور دویدی ، 2 یا 3 جلسه بعد چند دور اضافه کن به مرور نفست میره بالا
ولی هیچ وقت طناب زدن رو یادت نره

دوست عزیز خیلی ممنون که جواب دادی.طناب رو حتما انجام میدم اما در مورد دویدن :الان من دور باشگاه رو 50 دور میرم ولی باسرعت کم.میخواستم اینو بپرسم که سرعت دویدن هم تاثیر داره روی بهتر شدن نفس؟
---------
بقیه دوستان نظری ندارن در مورد سوال اولم؟

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
دوست عزیز خیلی ممنون که جواب دادی.طناب رو حتما انجام میدم اما در مورد دویدن :الان من دور باشگاه رو 50 دور میرم ولی باسرعت کم.میخواستم اینو بپرسم که سرعت دویدن هم تاثیر داره روی بهتر شدن نفس؟
---------
بقیه دوستان نظری ندارن در مورد سوال اولم؟

دوست من چه مدت بوکس کار می کنید؟
اگه مدت زیادی نیست که کار می کنید این طبیعیه و زیاد عجله نکنید ، در مورد سرعت هم آره دوی سرعت تاثیر داره برای شروع کار طناب زدن در ست های کم و سرعت بالا ( معمولی ثابت و بدون جابجایی برای شروع کار ) میتونه خیلی مفید باشه دویدن به ویژه صبح های زود رو فراموش نکنید هفته ای یکی دو بار شنا و آبتنی هم مفیده
بعد از مدتی تمرین هم ، مبارزه چند نفره در راندهای طولانی ، انواع تمرین های کیسه زنی برای افزایش سرعت و نفس و ..... که البته هنوز برای شما زود هست و تا چند ماه اول کیسه زدن و مبارزه توصیه نمیشه ،فقط سایه و طناب پیشنهاد میشه فعلا عجول نباشید

zgg123

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
37,767
اگه مدت زیادی نیست که کار می کنید این طبیعیه و زیاد عجله نکنید ، در مورد سرعت هم آره دوی سرعت تاثیر داره برای شروع کار طناب زدن در ست های کم و سرعت بالا ( معمولی ثابت و بدون جابجایی برای شروع کار ) میتونه خیلی مفید باشه دویدن به ویژه صبح های زود رو فراموش نکنید هفته ای یکی دو بار شنا و آبتنی هم مفیده
بعد از مدتی تمرین هم ، مبارزه چند نفره در راندهای طولانی ، انواع تمرین های کیسه زنی برای افزایش سرعت و نفس و ..... که البته هنوز برای شما زود هست و تا چند ماه اول کیسه زدن و مبارزه توصیه نمیشه ،فقط سایه و طناب پیشنهاد میشه فعلا عجول نباشید

سلام میشه در موزد سایه یکم توضیح بدید چیزی پیدا نکردم
یه کیسه برزنتی هم دارم نسبتا سفته مشکل داره بزنمش?:D

hosein ati 2

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
21

دوست عزیز تشکر میکنم بابت توضیحات.
خیلی مدت زیاد نیست و در مقایسه با استاد هایی مثل شما که توی این تاپیک پست میدن خیلی کمه.
ولی در حدی کلاس رفتم که الان کیسه و میت میزنم و مبارزه هم میکنم.(برداشت بد نکنید تورو خدا فقط جهت اطلاع گفتم.)ولی به خاطر اینکه اضافه وزن دارم زود خسته میشم و نفسم تموم میشه.البته برای 3 ماه تابستون برنامه ی شدیدی دارم : هر روز 2 نوبت دویدن به مسافت 8 کیلومتر-دوچرخه سواری مسافت 25 کیلومتری-کلاس شنای پیشرفته(مقدماتی رو تابستون گذشته گذروندم.)-بوکس هم که سرجاشه.به نظرتون با این برنامه میتونم خودمو تا حد خوبی خودمو اماده کنم؟(از نظر نفس و اب کردن چربی های اضافه)
راستی من یه جایی شنیدم که میگفتن دویدن صبح زود خیلی خوب نیست و سکته قلبی میاره.در این مورد نظرتون چیه؟

hosein ati 2

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
21
سلام میشه در موزد سایه یکم توضیح بدید چیزی پیدا نکردم
یه کیسه برزنتی هم دارم نسبتا سفته مشکل داره بزنمش?:D

دوست عزیز اگه تو خونه کار میکنید شدیدا پیشنهاد میکنم برید به یه باشگاه و زیر نظر مربی.چون من خودم چند وقت پیش قبل از اینکه برم باشگاه میخواستم توی خونه تمرین کنم و به همین خاطر یه تشک اوردم گذاشتم گوشه ی اتاقم و به عنوان کیسه بوکس ازش استفاده کردم.ولی همون 2 روز مشت زدن غیر اصولی باعث شد مچ دست چپم 1 ماه شدیدا درد داشته باشه.پس توصیه شدید میکنم از یه باشگاه شروع کنید.

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
دوست عزیز تشکر میکنم بابت توضیحات.
خیلی مدت زیاد نیست و در مقایسه با استاد هایی مثل شما که توی این تاپیک پست میدن خیلی کمه.
ولی در حدی کلاس رفتم که الان کیسه و میت میزنم و مبارزه هم میکنم.(برداشت بد نکنید تورو خدا فقط جهت اطلاع گفتم.)ولی به خاطر اینکه اضافه وزن دارم زود خسته میشم و نفسم تموم میشه.البته برای 3 ماه تابستون برنامه ی شدیدی دارم : هر روز 2 نوبت دویدن به مسافت 8 کیلومتر-دوچرخه سواری مسافت 25 کیلومتری-کلاس شنای پیشرفته(مقدماتی رو تابستون گذشته گذروندم.)-بوکس هم که سرجاشه.به نظرتون با این برنامه میتونم خودمو تا حد خوبی خودمو اماده کنم؟(از نظر نفس و اب کردن چربی های اضافه)
راستی من یه جایی شنیدم که میگفتن دویدن صبح زود خیلی خوب نیست و سکته قلبی میاره.در این مورد نظرتون چیه؟

سلام
خوش آمدید به این تاپیک
سوالات شما رو مطالعه کردم. یکی دو سوال دارم. اگر مایل بودید پاسخ بدید:

- برنامه ای که برای سوزاندن چربی و بهبود تنفس در نظر دارید یک برنامه ی شخصی هست یا شخص خاصی به شما پیشنهاد کرده؟ راستش این برنامه عملی نیست و مضر هم هست.
- می تونم بپرسم دقیقا چه مدتی هست شروع کردید به بوکس؟
- یکی از دلایلی که افراد دچار کمبود نفس می شوند، روش نادرست تنفس هست. باید قادر باشید با ریتم درستی نفس بکشید، در غیر این صورت به سرعت خسته می شید. روش خاصی برای تنفس آموزش دید؟

راستی کسی که به شما گفته دویدن صبح زود باعث سکته میشه چه دلیلی یا مدرکی برای حرفش داشته؟

بالا