سلام دوست عزیز.تشکر بابت پاسخ.
راستش من این برنامه رو از شخص خاصی نگرفتم.نشستم خودم برنامه ریختم که چربی هامو چطوری اب کنم و در عین حال توی باشگاه بوکس کم نیارم.برای همین این برنامه رو ریختم.لطفا راهنمایی کنید که چرا اشتباه هست؟خیلی ممنون میشم.راستش هنوز این برنامه رو شروع نکردم.18 خرداد که امتحانام تموم میشه میخواستم شروع کنم.
---
راستش دقیق دقیق نمیدونم چه مدت هست ولی 4-5 ماهی میشه شروع بوکس.
---
هیچ روش تنفسی من اموزش ندیدم متاسفانه.
----
گفت چون اون موقع از صبح شما تازه از خواب بیدار شدی اگه بخوای بدوی یه دفعه فشار میاد.حالا راست و دروغش رو نمیدونم ولی حرفش چطوری بگم.قانع کننده بود تا حدی.البته برای من که اطلاعات خاصی ندارم.
-
منتظر جوابتون هستم استاد گرامی.
درباره ی برنامه همان طور که استاد میلاد هم فرمودند و بنده هم عرض کردم باید جدا تجدید نظر کنید. برای کاهش وزن پیشنهاد می کنم ورزش و برنامه ی غذایی را همزمان دنبال کنید. برنامه ای که در نظر دارید اغراق شده است و قابل اجرا نیست، بعلاوه زمانی برای "ریکاوری" در نظر نگرفتید که باعث می شود از نظر جسمی و روحی تحلیل بروید. بعلاوه تغذیه را هم فراموش کردید.
نکته ی دیگر هم اینکه اگر برای ادامه ورزش جدی هستید و برنامه ریزی بلند مدت دارید، پس صبر کنید. به خودتان زمان بدید و دلسرد نشید. به تدریج به هدفتان - چه پیشرفت در ورزش باشد، چه داشتن تناسب اندام - می رسید. افراد کم حوصله، عجول و پرتوقع مناسب بوکس یا سایر هنر رزمی دیگری نیستند.
درباره روش تنفسی از مربی تان سوال کنید. در رشته های مختلف رزمی روش های خاصی برای تنفس وجود دارد. قبل از هر حرکتی باید یاد بگیرید درست نفس بکشید تا دچار کم نفسی و خستگی نشوید.
اما چند نکته:
- باید بدانید که طرز نفس کشیدن شما باید با حرکاتتان تناسب داشته باشد. تنفس آهسته برای حرکات آرام و تنفس سریع برای حرکات سریع. زمانی که در اطراف رینگ حرکت می کنید، زمانی که دور از دسترس حریف یا به اصطلاح out of range هستید، در همه ی این حالات بر تنفس آهسته، مداوم و یکنواخت تمرکز کنید. تنفس آهسته به شما کمک می کند تا دچار تنش و اضطراب نشوید، بتوانید فکر کنید و البته هوا و انرژی را ذخیره کنید برای انجام حرکت سریع.
- از راه بینی تنفس کنید. عمل "دم" را از همیشه از راه بینی انجام بدهید. بازدم را می توانید هم از بینی و هم از راه دهان (به شکلی که توضیح خواهم داد) انجام بدهید.
- برای انجام حرکات سریع مانند مشت زنی، حرکات دفاعی یا فوت ورک سریع احتیاج به تنفس سریع داریم.
منظور از تنفس سریع دم و بازدم سریع نیست، بلکه صرفا بازدم سریع، کوتاه و انفجاری است. برای این منظور روشی در بوکس وجود دارد:
به آهستگی و از راه بینی عمل دم را انجام بدهید. حالا بجای یک بازدم بلند، از چند بازدم انفجاری و منقطع استفاده می کنید. به این صورت که با دهان و فک بسته، سعی کنید هوا را به شدت از بین لب ها بیرون بدهید. باز شدن دهان ممکن باعث شکستن فک، دندان یا گاز گرفتن زبان بشود. در این حالت یک صدای "سسس" یا "هیسس" مانند تولید می شود. در واقع در حالی که یک مشت سریع می زنید یک بازدم سریع و کوتاه انجام می دهید. در نتیجه یک دم بلند می تواند به چندین بازدم کوتاه تقسیم بشود. هر بار که با هر ضربه یک بازدم سریع انجام دادید باید جریان بازدم را قطع کنید تا هوا بیرون نرود. می توانید صرفا لب ها را ببنید و یا راه گلو را ببنید ( که نیاز به توضیحات بیشتر دارد).
به طور کلی حرکاتتان را با تنفس تان هماهنگ کنید.
- برای دویدن می توانید صبح، بعد از ظهر یا شب بدوید. بستگی به "مود" شما داره و شخصی است. من شخصا شب ها می دوم. هر زمانی مزیت ها و معایب خودش را دارد. دویدن در صبح هم اگر برایتان مقدور است تجربه ی لذت بخشی است.