جناب آبتین من به شدت منتظر بخش دوم (که در آینده میگذارید) هستم .
راستی کمی بیشتر در مورد مفاهیم ذن، بودیسم و تائوئیسم صحبت کنید و اگر کتابی (ترجیحاً به زبان فارسی) دارید که به ذن و بودیسم و تائوئیسم مربوط میشود
ممنون میشوم اگر برای استفاده قرار دهید
با تشکر فراوان
بنده در مورد تائوئیسم فقط اطلاع کلی دارم متاسفانه ،ولی در مورد ذن :
نشر ققنوس کتابی در این زمینه چند کتاب منتشر کرده ،یکیشون به اسم
"ذن" ترجمه
منوچهر شادان هست ،ترجمه خیلی خوبی نداره ،میتونید در
سایت کتابخانه ملی جستجو کنید برای سایر کتاب های فارسی در این زمینه .
منابع اینترنتی ذن به زبان "فارسی" هم اکثرا پرت و نادرست هستند
تقسیم بندی که زیاده ولی "می گویند" که دو نوع ذن داریم
اسکوئر ذن (سنتی) و
بیت ذن (مدرن) .
اولی رو میشه گفت بخشی از مذهب
بودیسم هست که از هند به چین و از چین به ژاپن رفته و کاملا جنبه
مذهبی داره : ادعیه و اوراد و ریاضت
ذن مدرن اما درک غرب از ذن هست و نتیجه سفر ذن از ژاپن به آمریکا و اروپا . در غرب عناصر سنتی و بودائی ذن رو حذف کردن
بیشتر نوعی سبک زندگی بود برای
آرامش بیشتر در زندگی روزمره
البته الان کاربردش بیشتر در دکوراسیون و بالا بردن درآمد هست
در مورد ذن نظر
شخصیم رو که نتیجه چند سال علاقه مندی و مطالعه هست عرض میکنم : مزخرف ،خزعبل ،چرت و پرت و سرکاری !
آوای ذن فقط از دور و در کتاب ها و فیلم ها خوش است .
ژستش جالبه فقط . وقتی وارد جنبه مذهبی ذن میشید به عقل و قوای ذهنی عزیزان بودائی شک میکنید ،حتی
نیروانا هم که به دنبالش هستند حاصل ترشح یک
هورمون خاص هست که در اثر فشار ذهنی و جسمی ترشح میشه ،همون هورمونی که در
موقعیت های نزدیک به مرگ باعث میشه زندگیتون از پیش چشمتون بگذره ... در این زمینه تحقیقات علمی وجود داره و
کاملا اثبات شده هست و میتونم لینک و اسم اون هورمون رو هم بزارم براتون
این راهبان گرانقدر ذن برای رسیدن به نیروانا میتونستن به مواد فروش محلشون و یا ناصرخسرو مراجعه کنن
بنده چند سال پیش با این مفهوم آشنا شدم و از اون موقع تا همین چند ماه پیش به صورت منظم در اوقات فراغت در حال مطالعه در مورد ذن بودم ... اما الان ذن مورد علاقه بنده نوع دوم هست و تنها در
دکوراسیون و رسیدن به آرامش از اصولش بهره میبرم ،همینطور در کار برای افزایش موفقیت ... راه دور هم لازم نیست برید برای تحقیق ،همین کتاب نشر ققنوس رو بخونید به نتیجه خواهید رسید
این ها که گفتم نظرات کسی هست که اصلا اهل عرفان شرقی و مسائل اینچنینی نیست ،وگرنه کسانی که علاقه دارند احتمالا جذب ذن سنتی خواهند شد ... چون یک انتخاب شخصیه برای بنده محترم هست