ترین گرامی. ممنونم از شما برای این بحث.
اما نظر بنده:
اینکه شهرت بروس لی صرفا به خاطر فیلم های سینمایی بدانیم در واقع کمال بی انصافی هست.
- درباره ی فیلم های هنگ کنگی نکته ای که باید اشاره کنم این هست که این فیلم ها در زمان لی بوجود نیامدند. در واقع ساخت این فیلم ها در دهه ی بیست میلادی شروع شد. اینکه ژانر رزمی بعد از گذشت 50 سال و در دهه هفتاد میلادی، بوسیله بروس لی به شهرت و محبوبیت رسید خودش تلویحات جالبی دارد.
- شهرت بروس لی پیش از حضورش در سینما شروع شد. بروس لی سالها پیش از آنکه در فیلم های سینمایی به شهرت برسد آنقدر شناخته شده بود که افراد مرفه آمریکایی از جمله بازیگران هالیوود، مبالغ گزافی پرداخت می کردند تا به طور خصوصی از او آموزش ببینید و ...
- با حضورش در لانگ بیچ 1964 و نمایش کونگ فو، لی برای اولین بار به معرفی هنرهای رزمی چینی در غرب پرداخت، اما این همه ی داستان نیست. او در واقع خودش را در موقعیت حساسی میدید. چرا که لازم بود برای معرفی صحیح هنرهای رزمی چینی، به معرفی فرهنگ، فلسفه و تاریخ چین نیز بپردازد. به این دلایل بود که او مطالعات بسیار گسترده ای را آغاز کرد. در واقع او نماینده تمام و کمال فرهنگ چینی بود و به خوبی هم از عهده اش بر می آمد.
- ماجرای معرفی کونگ فو به غرب هم از جمله مسائل مهمی بود که می توانست زندگی اش را به خطر بیاندازد. (می دانید که من بنا به دلایلی مرگ لی را "قتل" می دانم.)
- او به نقد بسیاری از روش های تمرینی و مبارزه پرداخت و در زمینه های مختلف تحول هایی بوجود آورد.
- از اولین کسانی بود که به طور دقیق، به روز و علمی به مطالعه بدنسازی رزمی، تغذیه و مباحث مرتبط پرداخت.
- از اولین کسانی بود که به مطالعه کتاب های Kinesiology و بیومکانیک پرداخت و آنها را در طراحی روش مبارزه اش بکار بست.
- زمانی که لی از تمریناتی مانند میت زنی استفاده می کرد، این تمرین حتی در میان بوکسور ها چندان متداول نبود.
- در تاپیک جون فان جیت کان دو بسیار تلاش کردم که نشان بدهم این روش تا چه حد به جزییات و ظرائف پرداخته است. خوشبختانه بروس لی نویسنده و مفسر قهاری بود و نوشته های بسیاری از او بجا مانده. مطالعه و دقت در آنها می تواند به شما در قضاوتی که دارید کمک بکند.
- بنده جزو افرادی هستم که عقاید او را با دلایل بسیار، "مترقی و جلوتر از زمانه ی خودش" می دانم و ارزیابی می کنم. عقایدی که هنوز هم آن طور که باید شناخته شده نیستند.
- درباره مبارزه ی بروس لی با دیگران موارد بسیاری هست که شاید فرصتی شد در اینده تعدادی از مهمترین هایش را عرض کردم.
-
این لیست می تواند ادامه هم داشته باشد، اما جان کلام اینکه در طول تاریخ به افرادی بر می خوریم که در حوزه ی فعالیت شان، پا را فراتر از باور ها و روش های پذیرفته شده گذاشته اند، نگرش متفاوتی عرضه کرده و راه تازه ای گشوده اند. به عقیده ی بنده، در زمینه هنر رزمی بروس لی چنین جایگاهی دارد.
ممنون از توجه تان