• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
منم وقتی مجموعه آموزش های میک مپ و کراو ماگا را دیدم به سمت سیستمای نظامی جلب شدم پیش خودم گفتم حتما دست کمی از این دو سبک نباید داشته باشه
بعضی ها میگن سیستمای روسیه تکمیل شده سبک رزمی گردان Waffen-ss آلمان هستش

ghoghnus-toa

Registered User
لایک‌ها
733
سلام به همگی

دلم واسه اینجا تنگ شده بود! تا یادم نرفته عرض کنم استاد آبتین مطلبتون در مورد مشت زنی وینگ چون خیلی پرمحتوا بود ازتون ممنونم.

در مورد آیکیدو و اینکه چطور میشه به سرعت به حمله حریف پاسخ داد، توضیحاتی عرض می کنم. افرادی که مبارزات رینگی داشتند و علی الخصوص سانشوکارها میدونن که هیچ چیز بیشتر از یه "حریف حمله کننده و مهاجم" نمیتونه خوب و مفید باشه! در واقع فرد مهاجم نقطه ضعف هایی از خودش نشون میده که در حالت استقرار و گارد اون نقاط ضعف اغلب پوشش داده میشن. راهی که یه فایتر طی میکنه خیلی روشنه! کنار رفتن از مسیر ضربه، نزدیک شدن به نقطه ضعف، ضربه (با تمام قدرت و سرعت) یا اجرای تکنیک و امن شدن. حالا این چه ربطی به آیکیدو داره؟! شما اگه این مکتب رو به صورت اصولی آموزش ببینی طی دوره ی اول (که حداقل باید سه الی شش ماه طول بکشه)، بدون اینکه تکنیکی اجرا بشه، ساعت ها و در دفعات زیاد باید "تای ساباکی" و "آشی ساباکی" تمرین کنید، بعلاوه ی اجرای تعداد متنوعی از غلت ها و افت ها که شما را از آسیب دیدن محافظت میکنه. طی این دوره شما با انجام این تمرینات یاد می گیرید "چطور بدون اینکه از حریف دور بشید، از مسیر ضربه خارج شده و به نقطه ضعفش در حین حمله نزدیک بشید"! در واقع بعد از حمله ی حریف، شما در موقعیت بهتری نسبت به حریف قرار می گیرید و اون رو تحت کنترل خودتون دارید! اینکه این سرعت از کجا ناشی میشه یه امر ماورایی نیست و جوابی زمینی براش وجود داره! "تمرین و تکرار تا حد مرگ". بعد از طی این دوره شما کم کم یاد میگیرید چطور به نقطه ضعف حریف وارد شده و از اون استفاده کنید. که معمولا به قفل مفصل و تسلیم حریف یا شکستن استخوان و مفصل او منتهی میشه! این دقیقا شباهت یه آیکیدوکای حرفه ای با یه فایتر موفق هست.

توضیح بیشتر اینکه تعداد "تای ساباکی"ها در آیکیدو خیلی محدوده و از irimi ، tenkan و kaiten برای کنار رفتن از مسیر ضربه و نزدیک شدن به حریف بصورت توامان استفاده میشه! تکنیک های انگشت شمار با تکرارهایی در حد مرگ! اینگونه است که شما در مبارزه بدون تحلیل و تفکر و برداشت و ... که هر کدام زمانی را از شما دریغ می کنند، بصورت ناخودآگاه از خود بصورت موثر و مطلوبی دفاع می کنید.

با تقدیم احترام

Last edited:

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
سلام به همگی

دلم واسه اینجا تنگ شده بود! تا یادم نرفته عرض کنم استاد آبتین مطلبتون در مورد مشت زنی وینگ چون خیلی پرمحتوا بود ازتون ممنونم.

در مورد آیکیدو و اینکه چطور میشه به سرعت به حمله حریف پاسخ داد، توضیحاتی عرض می کنم. افرادی که مبارزات رینگی داشتند و علی الخصوص سانشوکارها میدونن که هیچ چیز بیشتر از یه "حریف حمله کننده و مهاجم" نمیتونه خوب و مفید باشه! در واقع فرد مهاجم نقطه ضعف هایی از خودش نشون میده که در حالت استقرار و گارد اون نقاط ضعف اغلب پوشش داده میشن. راهی که یه فایتر طی میکنه خیلی روشنه! کنار رفتن از مسیر ضربه، نزدیک شدن به نقطه ضعف، ضربه (با تمام قدرت و سرعت) یا اجرای تکنیک و امن شدن. حالا این چه ربطی به آیکیدو داره؟! شما اگه این مکتب رو به صورت اصولی آموزش ببینی طی دوره ی اول (که حداقل باید سه الی شش ماه طول بکشه)، بدون اینکه تکنیکی اجرا بشه، ساعت ها و در دفعات زیاد باید "تای ساباکی" و "آشی ساباکی" تمرین کنید، بعلاوه ی اجرای تعداد متنوعی از غلت ها و افت ها که شما را از آسیب دیدن محافظت میکنه. طی این دوره شما با انجام این تمرینات یاد می گیرید "چطور بدون اینکه از حریف دور بشید، از مسیر ضربه خارج شده و به نقطه ضعفش در حین حمله نزدیک بشید"! در واقع بعد از حمله ی حریف، شما در موقعیت بهتری نسبت به حریف قرار می گیرید و اون رو تحت کنترل خودتون دارید! اینکه این سرعت از کجا ناشی میشه یه امر ماورایی نیست و جوابی زمینی براش وجود داره! "تمرین و تکرار تا حد مرگ". بعد از طی این دوره شما کم کم یاد میگیرید چطور به نقطه ضعف حریف وارد شده و از اون استفاده کنید. که معمولا به قفل مفصل و تسلیم حریف یا شکستن استخوان و مفصل او منتهی میشه! این دقیقا شباهت یه آیکیدوکای حرفه ای با یه فایتر موفق هست.

توضیح بیشتر اینکه تعداد "تای ساباکی"ها در آیکیدو خیلی محدوده و از irimi ، tenkan و kaiten برای کنار رفتن از مسیر ضربه و نزدیک شدن به حریف بصورت توامان استفاده میشه! تکنیک های انگشت شمار با تکرارهایی در حد مرگ! اینگونه است که شما در مبارزه بدون تحلیل و تفکر و برداشت و ... که هر کدام زمانی را از شما دریغ می کنند، بصورت ناخودآگاه از خود بصورت موثر و مطلوبی دفاع می کنید.

با تقدیم احترام

دقیقا، در مبارزه بهترین راه بعد از محک زدن حریف اینه که بهش اجازه حمله بدی ، گاهی در مسابقه باید حریف رو عصبی و مجبور به حمله کنی تا با کنترل حریف فرصتی برای ضربه پیدا کنی این شگرد در دفاع شخصی هم جزء اصول هست
مطالبتون بسیار پر بار بود
ممنون

natars

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
1,116
عصبی شدن تو مبارزه سم مهلکی است
اما سخته وقتی داری چیزیو میزنی خونسرد باشی
تو وینگ چوون میگن هرکسی خونسرد باشه مشت های سریع تری میتونه بزنه

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
ممنونم برای توضیحتون.

راستش من شناخت خاصی از سیستما ندارم. یکسری ویدئوهایی که در یوتیوب پیدا میشه عمدتا مربوط به آموزش ها و سمینارهای Mikhail Ryabko و Vladimir Vasiliev هست که شما فرمودید قابل استناد نیستند. کنجکاو هستم بدانم سیستمای نظامی، چه شکل و حالتی داره. آیا یک چیزی شبیه به این است یا کلا متفاوت است:

Systema in real combat - YouTube

درود بر شما . ویدئو را مشاهده کردم . به غیر از 2 تا حرکت ، بقیه اش ربطی به سیستما نظامی نداشت . اگر توجه بکنید هماهنگی خوبی به هم دارند :happy:

تقریبا میتونم بگم فرم ایستادن در این ویدئو شبیه سیستمای نظامی است .

با تشکر از توجه شما

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
راستی فایرنایت عزیز
اگر یکوقتی فرصت و حوصله داشتید، ممنون میشم قدری درباره تاریخچه ی سیستما، بوجود آمدن و سیر تکاملی اش توضیحاتی بفرمایید. چیزهایی درباره اش مطالعه کرده ام اما برایم مبهم بود. حیف است که از دانش و تجربه شما بی بهره بمونیم :)

دستخوش بابا این که خیلی خوبه ، چرا پشیمونید استاد:happy:
راستی من هم سوال های استاد آبتین عزیز رو ازتون دارم اگه وقت داشتید ممنون میشم درباره سیستما و آموزش هایی که دیدید بیشتر بدونم

با تشکر از شما :blush: . پیش تر یکسری مطلب در تاپیک سیستما قرار داده ام . اما به خاطر اینکه فعالیتم را نسبت به شما استادان عزیز به نحو احسن انجام دهم ، حتما با نثر بهتر و انسجام بیشتر در فرصتی مناسب مطالبی را خدمتتون عرض خواهم کرد .

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
منم وقتی مجموعه آموزش های میک مپ و کراو ماگا را دیدم به سمت سیستمای نظامی جلب شدم پیش خودم گفتم حتما دست کمی از این دو سبک نباید داشته باشه
بعضی ها میگن سیستمای روسیه تکمیل شده سبک رزمی گردان Waffen-ss آلمان هستش

سیستمای روسی در کنار قدرت و تسطلی که بر مبارزه به جنگجو اعطا میکند ، نقاط ضعفی هم دارد . منظورم این است که درست است که سیستما سبک خوبی است . اما متاسفانه شرایط آب و هوایی و جوی روی مبارزه در این سبک تاثیر گذار است . ( خنده داره نه ؟؟ ) :lol:. البته یکسری تدبیر هایی برای این نقاط ضعف اندیشیده شده است .

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
سلام به همگی

با تقدیم احترام

بسیار خوب توضیح دادید . در واقع همانطور که اشاره کردید آموزش این ساباکی ها به نحو صحیح منجر به جایی میشه که بتوانیم بدون هیچ دردسری به حریف نزدیک بشیم .

با تشکر

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
دقیقا، در مبارزه بهترین راه بعد از محک زدن حریف اینه که بهش اجازه حمله بدی ، گاهی در مسابقه باید حریف رو عصبی و مجبور به حمله کنی تا با کنترل حریف فرصتی برای ضربه پیدا کنی این شگرد در دفاع شخصی هم جزء اصول هست
ممنون

دقیقا درسته . همانطور که میدونید روش های زیادی است برای اینکه حریف را مجبور به حمله کنی . یک روش که بنده هم استفاده میکنم این است که حریف را ترغیب به حمله کنم . از خودم ضعف نشان میدهم و میل حمله در حریف را افزایش میدهم .

با تشکر از شما

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
عصبی شدن تو مبارزه سم مهلکی است
اما سخته وقتی داری چیزیو میزنی خونسرد باشی
تو وینگ چوون میگن هرکسی خونسرد باشه مشت های سریع تری میتونه بزنه

دقیقا مثل سمه . انگار عضله ها مثل چوب خشک میشن . اما عجیبتر اینکه موقع عصبانیت ، حس درد کمتر میشه ( حال از چند برابر شدن قدرت بگذریم ) .

ghoghnus-toa

Registered User
لایک‌ها
733
ممنون

ممنون از حسن نظر شما محمد عزیز. همیشه از مطالب شما که یه کارشناس با تجربه توی فایت های ترکیبی هستید استفاده می کنم.

بسیار خوب توضیح دادید . در واقع همانطور که اشاره کردید آموزش این ساباکی ها به نحو صحیح منجر به جایی میشه که بتوانیم بدون هیچ دردسری به حریف نزدیک بشیم .

با تشکر

ممنون از لطف شما استاد فایرنایت.

ghoghnus-toa

Registered User
لایک‌ها
733
من آیکیدو کار نکردم
اما دوسش دارم
استنباط شما از آیکیدو چیست؟

البته بهتره تو این زمینه استاد میلاد هم نظر بدن. در واقع بین آیکیدو و جوجیتسو فاصله ای بین "جنگ" و "صلح" وجود داره. در کل میشه گفت آی کی دو فرزند خلفی برای جوجیتسو بوده اما باید این رو هم در نظر گرفت که اوشیبا راه زیادی رو از "دایتو ریو آی کی جوتسو" تا "آی کی دو"ی مدرن کنونی طی کرده! حالات روحی بنیانگذار و تغییر در این حالات رو هم میشه در این مسیر پیدا کرد.

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
من آیکیدو کار نکردم
اما دوسش دارم
استنباط شما از آیکیدو چیست؟

البته بهتره تو این زمینه استاد میلاد هم نظر بدن. در واقع بین آیکیدو و جوجیتسو فاصله ای بین "جنگ" و "صلح" وجود داره. در کل میشه گفت آی کی دو فرزند خلفی برای جوجیتسو بوده اما باید این رو هم در نظر گرفت که اوشیبا راه زیادی رو از "دایتو ریو آی کی جوتسو" تا "آی کی دو"ی مدرن کنونی طی کرده! حالات روحی بنیانگذار و تغییر در این حالات رو هم میشه در این مسیر پیدا کرد.

همانطور که جناب ghoghnus-toa فرمودند ، آی کی دو روش صلح است و البته به نظر من جوجیتسو واقعی ( نه JJIF و سازمان های دیگر ) مربوط به جنگ و... است . سیر تکامل آی کی دو بسیار جالب است . در واقع ورود مذهب اوموتو به یک سبک رزمی منجر به پرهیز از خشونت در آی کی دو شده است . خیلی ساده بگم . آی کی دو سبک بسیار قدرتمندی است . اما دیگه مثل سنسی موریهه اوشیبا نداریم . همانطور که دیگه مثل بروس لی یا سوسای اویاما و ....... نداریم . این افراد با کوله باری از تجربه از سبک های دیگه توانستند سبک واحدی را پایه گذاری کنند . مثال میزنم . موریهه اوشیبا یک استاد واقعی جوجیتسو بود و مسئول آموزش جوجیتسو به نیروهای نظامی ژاپن بود . حتی اگر زندگینامه موریهه اوشیبا را مطالعه بفرمایید ، از مبارزاتی که با ژنرال های مختلف داشته به وجد می آیید . اما تا الان هیچ یک از شاگردانش نتوانسته اند به حد ایشون برسند . حتی چند تا از شاگردان ارشد ایشان با ترکیب آی کی دو با سبک هایی مثل یوگا و ..... اقدام به جدید کردن آی کی دو کرده اند . در ایران آی کی دو آموزش داده میشود . اما سطح کار بسیار پایین است . امیدوارم شاهد پیشرفت این سبک باشیم .

این جور افراد رازشون را با خودشون به گور میبرن :D

reza_vc

Registered User
لایک‌ها
1,650
سلام دوستان من چند وقته دارم این تاپیکو میخونم خداییش خیلی حال کردم :D خودم هم قبلا چنتا سبک رو کار کردم که به ترتیب اینا بودن تکواندو-کیوکوشین-کونگفو-بوکس-کیک بوکسینگ ! یه سوال داشتم از دوستان بخصوص اونایی که با کاراته اشنایی دارن ! میخوام بدونم شوتوکان کاراته فنون گلاویزی یا پرتابی هم داره ؟؟؟ چون تو چنتا مسابقه دیدم طرف حریفشو مثل جودو میزد زمین و بعد با مشت میزد تو صورتش !!!:wacko: خواهشا کامل راهنمایی کنین

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
سلام دوستان من چند وقته دارم این تاپیکو میخونم خداییش خیلی حال کردم :D خودم هم قبلا چنتا سبک رو کار کردم که به ترتیب اینا بودن تکواندو-کیوکوشین-کونگفو-بوکس-کیک بوکسینگ ! یه سوال داشتم از دوستان بخصوص اونایی که با کاراته اشنایی دارن ! میخوام بدونم شوتوکان کاراته فنون گلاویزی یا پرتابی هم داره ؟؟؟ چون تو چنتا مسابقه دیدم طرف حریفشو مثل جودو میزد زمین و بعد با مشت میزد تو صورتش !!!:wacko: خواهشا کامل راهنمایی کنین

درود بر شما . بله دارد . اکثرا ترکیبی با آشی بارای استفاده میشود . البته یکسری فنونی هم که باعث بر هم زدن تعادل حریف هم دارد ( هم شوتوکان و هم گوجوریو )

البته همانطور هم که خودتان میدانید ، فنون گلاویزی در مسابقات کاراته محدود و با قانون است و به گستردگی جودو یا جوجیتسو و یا حتی ساندا نیست .

با تشکر

reza_vc

Registered User
لایک‌ها
1,650
درود بر شما . بله دارد . اکثرا ترکیبی با آشی بارای استفاده میشود . البته یکسری فنونی هم که باعث بر هم زدن تعادل حریف هم دارد ( هم شوتوکان و هم گوجوریو )

البته همانطور هم که خودتان میدانید ، فنون گلاویزی در مسابقات کاراته محدود و با قانون است و به گستردگی جودو یا جوجیتسو و یا حتی ساندا نیست .

با تشکر

______________________________________________________________________________________
خیلی ی ی ممنون ! راستش دنبال یه سبک میگردم که بدرد درگیری تن به تن بخوره ! از شانس ما هیچکدوم از سبکهای بدرد بخور تو ایران نیستن ! کاپاپ کراو ماگا سیستما سامبو جوجیتسوی برزیلی کالی و ... ! اینطوری که فهمیدم شما و جناب لرد وایپر سیستما و کراو کار کردین به نظرتون بهترین سبک (ها) تو ایران واسه این نوع درگیریا کدومه ؟

wanted boy

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
84
______________________________________________________________________________________
خیلی ی ی ممنون ! راستش دنبال یه سبک میگردم که بدرد درگیری تن به تن بخوره ! از شانس ما هیچکدوم از سبکهای بدرد بخور تو ایران نیستن ! کاپاپ کراو ماگا سیستما سامبو جوجیتسوی برزیلی کالی و ... ! اینطوری که فهمیدم شما و جناب لرد وایپر سیستما و کراو کار کردین به نظرتون بهترین سبک (ها) تو ایران واسه این نوع درگیریا کدومه ؟
سلام.
سبک وینگ چون هم برای این نوع در گیری ها عالی.

بالا