• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
یه مطلبی هست در این مورد که چرا رزمی کارهای با سابقه و اصیل که احیانا خودشون هم قبلا توآ کار کردند، الان با توآ سرسختانه مخالفت می کنند؟

جواب این سوال به سادگی قابل بیان نیست، ولی نکات زیادی رو میشه بهش ربط داد.
1- استادنماهایی که با حفظ کردن تکنیک ها مدارج رو طی میکردند و به نوعی psuedo- intellictual بودند و بقول استاد میلاد باعث سرخوردگی شاگردان در وهله اول و خودشون در وهله دوم میشدند. این اساتید چون علم لازم رو برای مربیگری نداشتند سبب بروز صدمات بدنی هم در بین شاگردانشون میشدند.
2- حذف مبارزات غیرکلاسیک از کونگ فو و یک بعدی شدن در مبارزات کلاسیک امتیازی: این نکته ظریف در واقع آسیب شناسی یکی از بزرگترین نقاط ضعف توآست. یارومه میرزایی با قرار دادن مبارزات غیر کلاسیک در کنار مبارزات امتیازی در واقع در نظر داشت قدرت رزم پرتوجویان طریقت خودش رو بالا ببره و اون ها رو در وضعیت های ناآشنا و غیر قابل پیش بینی قرار بده! حذف این نوع مبارزه از توآ در واقع یکی از بزرگترین ضربات بر پیکره ی توآ بود.
3- انشعاب 10 ها سبک ریز و درشت از توآ، که هر کدام ادعای برتری و منحصر بفرد بودن را داشتند. همیشه اول اسم سبک یک کونگ فو قرار میدادند و همه چیز حل میشد!! شما حالتی را فرض کنید که بجای این تعداد سبک با پیشوند کونگ فو فقط روش واحدی به نام توآ آموزش داده میشد، آیا باز هم توآ مورد مخالفت همه جانبه قرار می گرفت؟! آیا اگر این قدر دکان به نام توآ باز نمیشد باز هم با دیده تحقیر به آن نگاه میشد؟
...و در آخر آیا اگر توآ به صورت جامعی که مورد نظر میرزایی بود، آموزش داده میشد و اساتید، آن را به "حفظ کردن تکنیک و فرم" منحصر نمی کردند، باز هم توآ روشی ناکارآمد در مبارزه معرفی میشد؟
پس باز هم باید به اهمیت استاد بعنوان ستون حقیقی یک سبک، روش، مکتب، هنر و طریقت اعتراف کنیم...

بسیار دقیق و خوب مثل گذشته. استفاده کردم و ممنون.
همون طور که فرمودین گاهی اطرافیان یک استاد میراث او رو نابود می کنند ...

miladninja

همکاربازنشسته ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
martial-arts-black-belt.jpg
استاد یا مربی خوب چه شرایطی باید داشته باشد:

۱. در روش خود متخصص و توانایی حرف زدن داشته باشد
۲. رابطه دوستی با شاگرد خود نداشته باشد
۳. رابطه باید به صورت استاد شاگردی حفظ شود (اما به معنای واقعی)
۴. باتجربه در تشخیص شخصیت روحی رفتاری شاگردان
۵. هرکسی رو به شاگردی قبول نکنه
۶. مادی گرا نباشه
۷. استاد باید روی شاگردش حساس و دلسوز باشد. اما بی رحم در آموزش
۸. استاد در واژه عمل
۹. آموزش ندادن تکنیک های منحصر به خود
۱۰. دانشمند در علوم جسمی و روحی

ممنون از حسن توجه شما

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
"بو" به معنای نظامی و "دو" به معنای راه یا مسیر است .

در گذشته (قبل از سال 1600) بر مبنای بوجیتسو بود . هدف بوجیتسو تسلط بر خشونت از طریق ایجاد مهارت تکنیکی قوی تر برای از بین بردن حریف است .
در حالی که هدف بودو ، کنترل خشونت و اصلاح خویش بوده است و تاثیرگذاری تکنیک در حاشیه قرار میگیرد .
بودو در دوره حکومت توکوگاوا و زمانی که دیگر در ژاپن هیچ جنگی نبود ( دوران صلح ) ظهور کرد و این لغت اشاره به اصول رزمی مسلحانه و غیر مسلحانه دارد .

20101202194040!Satsuma-samurai-during-boshin-war-period_0.jpg

یکی از مواردی که در بودو نفوذ زیادی پیدا کرد ، "ذن" است . بودوی به شدت تحت تاثیر ذن قرار گرفت ( البته در بوجیتسو هم به ذن توجه میشد )

در بودو از "ذن" برای تمرکز ذهن، بدون وجود ذهنیت ، در آموزش های تکنیکها و اجرای کاتا ( که در واقع کاتا به نوعی شبیه ساز صحنه نبرد میباشد ) استفاده میشود .

بعضی از استادان میگویند که بودو تعریف دوباره بوجیتوسو است اما با تغییرات بسیار زیاد ( متناسب با زمان ) . بودو مجموعه آموزش های دینی و معنوی و اخلاقی و ادب را هم در بر میگیرد که توضیح آن بسیار مفصل است .

انتقال از بوجیتسو به بودو برای سبک های بسیاری اتفاق افتاد . مثل "کن جوتسو" که به "کن دو " تبدیل شد . یا "جوجیتسو" که به "جودو" تبدیل شد و همینطور "آی کی جوتسو" که به " آی کی دو " تبدیل شد .

البته این تبدیل الزاما به این معنا نیست که سبک های اصلی ( منظورم همون سبک های با پسوند جوتسو است ) ازبین رفته اند .

( هر چند که به فراموشی سپرده شدند ;) )

با تشکر

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
مشاهده پیوست 455153
استاد یا مربی خوب چه شرایطی باید داشته باشد:

۱. در روش خود متخصص و توانایی حرف زدن داشته باشد
۲. رابطه دوستی با شاگرد خود نداشته باشد
۳. رابطه باید به صورت استاد شاگردی حفظ شود (اما به معنای واقعی)
۴. باتجربه در تشخیص شخصیت روحی رفتاری شاگردان
۵. هرکسی رو به شاگردی قبول نکنه
۶. مادی گرا نباشه
۷. استاد باید روی شاگردش حساس و دلسوز باشد. اما بی رحم در آموزش
۸. استاد در واژه عمل
۹. آموزش ندادن تکنیک های منحصر به خود
۱۰. دانشمند در علوم جسمی و روحی

ممنون از حسن توجه شما

استاد لذت بردم . خشونت و جدیت استاد و شاگرد باید مثل سرمای زمستان باشد . درک میکنم منظورتان را !
با این نوشته هاتون یکدفعه احساس کردم در یک دوجوی قدیمی ژاپنی هستم . بسیار لذت بردم

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
استاد لذت بردم . خشونت و جدیت استاد و شاگرد باید مثل سرمای زمستان باشد . درک میکنم منظورتان را !
با این نوشته هاتون یکدفعه احساس کردم در یک دوجوی قدیمی ژاپنی هستم . بسیار لذت بردم

خواهش میکنم . احساس شما برای من زیباست

ومن مدتهاست این حاساس رو درک و تجربه کردم

ممنون از حسن توجه شما

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
"بو" به معنای نظامی و "دو" به معنای راه یا مسیر است .

در گذشته (قبل از سال 1600) بر مبنای بوجیتسو بود . هدف بوجیتسو تسلط بر خشونت از طریق ایجاد مهارت تکنیکی قوی تر برای از بین بردن حریف است .
در حالی که هدف بودو ، کنترل خشونت و اصلاح خویش بوده است و تاثیرگذاری تکنیک در حاشیه قرار میگیرد .
بودو در دوره حکومت توکوگاوا و زمانی که دیگر در ژاپن هیچ جنگی نبود ( دوران صلح ) ظهور کرد و این لغت اشاره به اصول رزمی مسلحانه و غیر مسلحانه دارد .

یکی از مواردی که در بودو نفوذ زیادی پیدا کرد ، "ذن" است . بودوی به شدت تحت تاثیر ذن قرار گرفت ( البته در بوجیتسو هم به ذن توجه میشد )

در بودو از "ذن" برای تمرکز ذهن، بدون وجود ذهنیت ، در آموزش های تکنیکها و اجرای کاتا ( که در واقع کاتا به نوعی شبیه ساز صحنه نبرد میباشد ) استفاده میشود .

بعضی از استادان میگویند که بودو تعریف دوباره بوجیتوسو است اما با تغییرات بسیار زیاد ( متناسب با زمان ) . بودو مجموعه آموزش های دینی و معنوی و اخلاقی و ادب را هم در بر میگیرد که توضیح آن بسیار مفصل است .

انتقال از بوجیتسو به بودو برای سبک های بسیاری اتفاق افتاد . مثل "کن جوتسو" که به "کن دو " تبدیل شد . یا "جوجیتسو" که به "جودو" تبدیل شد و همینطور "آی کی جوتسو" که به " آی کی دو " تبدیل شد .

البته این تبدیل الزاما به این معنا نیست که سبک های اصلی ( منظورم همون سبک های با پسوند جوتسو است ) ازبین رفته اند .

( هر چند که به فراموشی سپرده شدند ;) )

با تشکر

مطالب زیبای شما مرا به یاد گذشته انداخت یادتان که هست؟ :)

ممنون از حسن توجه شما

nadie

Registered User
لایک‌ها
430
بنظرم این تاپیک یک چیز کم داره اصلا تا حالا کسی بهش توجه نکرده یا یادتون رفته توجه کنید

اینجا بیشتر مطالب در مورد اساتید قدیمی کاراته و جوجیتسو و سامورایی و نینجتسو و مکتب نینجا بوده
کسی پیشینه و بیوگرافی این همه اساتید رزمی کونگ فو چین را نگفت

تا چه حد مهارت داشتند علمشون چقدر بوده و الان در چین چه کسانی در کونگ فو واقعی حرف اول را میزنند

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
بنظرم این تاپیک یک چیز کم داره اصلا تا حالا کسی بهش توجه نکرده یا یادتون رفته توجه کنید

اینجا بیشتر مطالب در مورد اساتید قدیمی کاراته و جوجیتسو و سامورایی و نینجتسو و مکتب نینجا بوده

تا چه حد مهارت داشتند علمشون چقدر بوده و الان در چین چه کسانی در کونگ فو واقعی حرف اول را میزنند

بله بسیار حرف شما متین و درست هست.

من در این مدت بنا به تجربه فهمیدم دلیلی دارد و دلیلش را من میدانم. مدتها در این تاپیک بودم و دلیلش راه هم حس کردم. و به قول فایرنایت چیزهایی هست که نمیتوانم بازگو کنم.
به هر حال......

خوب شما و سایر دوستان استارت کار رو بزنید.

ممنون از حسن توجه شما

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
چند وقتی هست که صحبت در مورد سبک مناسب برای دفاع شخصی و .... در تاپیک های همین انجمن است . شخصا تجربه ای در این زمینه دارم که خواستم با هم در میان بگذاریم .

از نظر من ، اصلا مهم نیست که چه سبکی کار میکنیم . در مرحله اول باید طرز فکرمان را درست کنیم ، همیشه آماده بودن نیاز به تمرین دارد . ( فقط یک عامل میتونه همیشه مارا آماده نگه دارد ، اینو قبلا توی تاپیک سیستما گفتم )
در مرحله بعد تسریع واکنش فیزیکی است مثلا با تمریناتی واکنش سریع چشم و گردن را تقویت کنیم .

حال میرسیم به نقش استاد . شبیه سازی شرایط خیابان یا جنگ به عهده شخص استاد است . استاد میتواند با به وجود آوردن شرایط استرس زا و تحت فشار قرار دادن هنرجوها ، آنها را به مرحله ای ببرد که هیچ وقت تجربه اش نکردند و مجبور بشند برای حفظ جان خودشون هم که شده واکنش نشان دهند . این قسمت از آموزش کاملا به عهده استاد است و باید کاملا با نظارت شدید انجام شود .

با تشکر

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625

درود بر شما .

خوب آخه این موضوع را باید کسی پیگیری کنه که آشنایی خوبی با سبک های چینی داشته باشه :)

خود شما ،جناب آبتین ، جناب train و همه کسانی که چه در حال و چه در گذشته سبک های چینی کار میکردند . منبع خوبی از سبک های چینی هستند .

البته احساس میکنم کمی تقصیر هم از جانب بنده هم هست :blush: .

با تشکر

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
یه مطلبی هست در این مورد که چرا رزمی کارهای با سابقه و اصیل که احیانا خودشون هم قبلا توآ کار کردند، الان با توآ سرسختانه مخالفت می کنند؟

جواب این سوال به سادگی قابل بیان نیست، ولی نکات زیادی رو میشه بهش ربط داد.
1- استادنماهایی که با حفظ کردن تکنیک ها مدارج رو طی میکردند و به نوعی psuedo- intellictual بودند و بقول استاد میلاد باعث سرخوردگی شاگردان در وهله اول و خودشون در وهله دوم میشدند. این اساتید چون علم لازم رو برای مربیگری نداشتند سبب بروز صدمات بدنی هم در بین شاگردانشون میشدند.
2- حذف مبارزات غیرکلاسیک از کونگ فو و یک بعدی شدن در مبارزات کلاسیک امتیازی: این نکته ظریف در واقع آسیب شناسی یکی از بزرگترین نقاط ضعف توآست. یارومه میرزایی با قرار دادن مبارزات غیر کلاسیک در کنار مبارزات امتیازی در واقع در نظر داشت قدرت رزم پرتوجویان طریقت خودش رو بالا ببره و اون ها رو در وضعیت های ناآشنا و غیر قابل پیش بینی قرار بده! حذف این نوع مبارزه از توآ در واقع یکی از بزرگترین ضربات بر پیکره ی توآ بود.
3- انشعاب 10 ها سبک ریز و درشت از توآ، که هر کدام ادعای برتری و منحصر بفرد بودن را داشتند. همیشه اول اسم سبک یک کونگ فو قرار میدادند و همه چیز حل میشد!! شما حالتی را فرض کنید که بجای این تعداد سبک با پیشوند کونگ فو فقط روش واحدی به نام توآ آموزش داده میشد، آیا باز هم توآ مورد مخالفت همه جانبه قرار می گرفت؟! آیا اگر این قدر دکان به نام توآ باز نمیشد باز هم با دیده تحقیر به آن نگاه میشد؟
...و در آخر آیا اگر توآ به صورت جامعی که مورد نظر میرزایی بود، آموزش داده میشد و اساتید، آن را به "حفظ کردن تکنیک و فرم" منحصر نمی کردند، باز هم توآ روشی ناکارآمد در مبارزه معرفی میشد؟
پس باز هم باید به اهمیت استاد بعنوان ستون حقیقی یک سبک، روش، مکتب، هنر و طریقت اعتراف کنیم...

ممنون از مطالب خوبتون آقا مسلم مثل همیشه از مطالب شما لذت بردم
متاسفانه همین طور هست نه تنها در توآ بلکه در غلب سبک ها و رشته ها بعد از تاسیس سبک برخی ادعای سهم الارث می کنن و به اصطلاح با تغییر و تکمیل سبک سعی در ایجاد سبک جدید که البته علتش مشخصه ، این سبک جدید نه تنها باعث از بین رفتن سبک اصلی بلکه تعدد سبک ها باعث از بین رفتن ریشه و اصالت اون سبک هم میشه ، تغییراتی که غالبا نه تنها باعث پیشرفت در اون سبک نمیشه بلکه کاملا بر عکس

در مورد اساتید هم به فرض توآ هرچند که اساتید زیادی در سبک های دیگه از جمله ووشو وجود دارند ، استاد فلاح و استاد رضایی در شیراز که بر خلاف استاد x , y که با هدف تغییرات و .... اقدام به تاسیس سبک جدید کردن ، به کشورهایی مثل مالزی وتایلند رفتن و در اونجا برای ترویج سبک توآ باشگاه زدند.

hosein ati

Registered User
لایک‌ها
329
جناب firenight666 عزیز این دو مطلبی که گذاشتید برای من گنگ بودن:

مطلبی کوتاه در مورد بودو و بوجیتسو

مطالبی در مورد ریو

ازتون خواهش میکنم اگه میتونید یکم بیشتر در موردشون توضیح بدید تا ما هم بفهمیم جریان چیه. :D

در موضوع اول این جمله :

و مورد دوم کلا . (خیلی تخصصی بود البته برای من)

خیلی لطف بزرگی میکنید اگه این دو مورد رو توضیح بدید.

خیلی خوش حال هستم که یه همچین جایی رو پیدا کردم که استاد هایی مثل شما اینجا مطلب مینویسن.واقعا خیلی پر بار شده تاپیک.

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885

ممنون از نادی عزیز
خب قبلا هم در مورد سبک های چینی مطالبی عنوان شده استاد آبتین عزیز در مورد وینگ چون و جیت کاندو و اساتید اطلاعات جامعی ارائه کردن ، در مورد سبک های شمالی و جنوبی ،
شائولین و تای چی و نانچوان و.. هم مطالبی گفته شده ، در مورد الهام بخشی از 5 حیوان ، فلسفه و توانایی ها هم عکس ها و کلیپ هایی ارائه شده حتی بازیگران ووشوکار مثل جکی چان و جت لی که جت عنوان دار جهان در اجرای فرم دائو هست هم مطلب هایی عنوان شده ، اما در کل چون بر خلاف سبک های دیگر ، سبک کونگ فوی چین رو راهبان بودای معبد شائولین ابداع و نشر نمودن اطلاعات در این زمینه طبیعیه که متفاوت از سبک های دیگه هست ،
و در پایان چشم اطلاعاتی از راهبانی همچون کوئن ، کوان سوی ، فی هونگ ، وانگ لانگ ، هانگ جی چان و ... و همچنین در مورد سبک های مختلف تفاوت ها و توانایی های هرکدوم به زودی مطالب تاپیک اضافه می کنیم

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
درود بر شما .

خوب آخه این موضوع را باید کسی پیگیری کنه که آشنایی خوبی با سبک های چینی داشته باشه :)

خود شما ،جناب آبتین ، جناب train و همه کسانی که چه در حال و چه در گذشته سبک های چینی کار میکردند . منبع خوبی از سبک های چینی هستند .

البته احساس میکنم کمی تقصیر هم از جانب بنده هم هست :blush: .

با تشکر

چشم استاد به دیده منت سعی می کنم فعالیتم رو در زمینه معرفی سبک های چینی بیشتر کنم:blush:

ghoghnus-toa

Registered User
لایک‌ها
733
با تشکر از شما .

آیا استادی را در ایران میشناسید که به طور کامل مورد تایید جناب میرزایی بوده باشد ؟؟

خیر، میرزایی هیچ وقت کسی رو به جای خودش قرار نداد و هرگز کسی رو مورد تایید کامل قرار نداد. این هم یکی از آسیب هایی بود که از حذف شدن زودهنگام بنیانگذار بر سر این رشته اومد. ولی اساتیدی هستند که میشه گفت اون روشی رو که میرزایی در سخنرانی ها و دست نوشته ها و تحقیقاتش نوشته، تا حد بالایی درک کردند.

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
هنر رزمی یعنی خالص شدن

تقویت یک نیروی قویتر برای غلبه به قوای سردرگم.

........باتلاق........ درخت ............000000

ممنون از حسن توجه شما

بالا