• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

hosein ati

Registered User
لایک‌ها
329
خیلی ممنون جناب firenight666 عزیز.خیلی قضیه رو روشن تر کردید. به خاطر علاقه ای که دارم به این جور بحث ها با اجازتون از میان این دو پست که در مورد بوجیتسو گذاشتین به ترتیب پست ها , تکه تکه نقل قول میکنم و اون جاهایی که دقیقا متوجه نشدم رو بهتون میگم.(ببخشید اگه بعضی جاها چیزای ساده رو هم میپرسم)اینکار صرفا برای اینه که دقیقا شک هامو برطرف کنم.البته پست دومتون خیلی روشن کننده بود ولی گفتم که , میخوام دقیق متوجه بشم.چند سوال هم مربوط به تحقیق شخصی بنده هست که اونها رو هم در متن گنجانده ام. ببخشید اگه موجب دردسر براتون شدم. باز هم تشکر میکنم که اهمیت میدید به سوال بنده.

"بو" به معنای نظامی و "دو" به معنای راه یا مسیر است .
در گذشته (قبل از سال 1600) بر مبنای بوجیتسو بود
در این قسمت منظورتون رو دقیق متوجه نشدم:در گذشته چه چیزی بر مبنای بوجیتسو بود؟جنگ؟

"

هدف بوجیتسو تسلط بر خشونت از طریق ایجاد مهارت تکنیکی قوی تر برای از بین بردن حریف است .
در حالی که هدف بودو ، کنترل خشونت و اصلاح خویش بوده است و تاثیرگذاری تکنیک در حاشیه قرار میگیرد .

ایا درست متوجه شدم :بوجیستو مخصوص سربازا بود و برای میدان جنگ تهیه شده بود(چون میگید برای از بین بردن حریف) ولی بودو برای مردم عادی و برای دفاع شخصی در شهر؟(بودو کم خطر تر بود؟)

"

انتقال از بوجیتسو به بودو برای سبک های بسیاری اتفاق افتاد . مثل "کن جوتسو" که به "کن دو " تبدیل شد . یا "جوجیتسو" که به "جودو" تبدیل شد و همینطور "آی کی جوتسو" که به " آی کی دو " تبدیل شد .

در این جمله 2 سوال برام پیش اومده:
1- ایا خود بوجیتسو و بودو رشته بودن برای خودشون یا منظورتون اینه که این فرایند برای سبک ها پیش اومد؟(منظورم فرایند حذف بعضی از تکنیک های خطرناک جنگی هست)

2-یکیش هم این که آی کی جوتسو که میگین اولین باره به گوشم میخوره اصلا تو باشگاه ما استادمون از چیزی به اسم آی کی جوتسو حرف نزده.سوال اینجاست ایا چیزی به نام ای کی جوتسو هنوز وجود داره؟(با استناد به اینکه جوجیتسو هنوز منقرض نشده و کنار جودو داره راهشو ادامه میده پرسیدم.)
چه فرقی با ایکیدو داره؟در ای کی جوتسو ضربات مشت و لگد هم بوده؟یا فقط فن های کشنده اش زیاد تر بوده از ایکیدو؟

و یه مورد دیگه اونهم این که طبق تحقیقات بنده(با استناد به ویکیپدیا) ریشه ای کی دو چند سبک مختلف هست و فقط ای کی جوتسو نیست:

سبک های : دایتوریو آی‌کی جوجوتسو؛ جووجوتسو، کن‌جوتسو، سوجوتسو، بوجوتسو، ایی‌آی‌جوتسو، جوجوتسو.

ایا اطلاعی در مورد مطلب بالا دارید؟

یه سوال شخصی دیگه :
فرق بین جووجوتسو و جوجوتسو و جو جیتسو چیه ؟فرق خاصی دارن؟چرا متفاوت نوشته میشن؟

اینکه مطلب برای شما گنگ بوده است ، یعنی مشکل از من بوده ، که نتوانسته ام ساده و واضح توضیح دهم . از این بابت از شما عذر خواهی میکنم

خواهش میکنم دوست عزیز .دلیل اینه که دانش بنده خیلی کمه به نسبت شما وگرنه شما نوشته هاتون برای بقیه راحت قابل فهمه.

چون مطالب زیادی برای گفتن دارم ، نمیدونم از کجا شروع کنم و همینطور نمیدانم شما چهقدر تشنه این مطالب هستید

همونطور که بالا گفتم من شدیدا از این مباحث خوشم میاد و علاقه دارم در موردشون بحث تا به اطلاعاتم اضافه بشه.

.حوزه فعالیت "دو" در دوجوها و باشگاهها است . اما حوزه فعالیت "جوتسو" صرفنظر از مکان آموزش ، در میدان نبرد استفاده میشود .

یه سوالی که اینجا پیش میاد اینه که اگه جودو برای باشگاه ها طراحی شده و مناسب میدان نبرد نیست پس چرا این همه به نیرو های ویژه و تکاور ها اموزشش میدن؟
ایا به خاطر تفاوت در شیوه ی نبرد ها در دوران ژاپن قدیم و جهان امروزی هست؟ولی این هم یه مشکلی داره اونم اینه که جودو خیلی قدیمی هم نیست با استناد به صفحه ی جودو در ویکیپدیا این ورزش در سال 1932 پایه گذاری شده یعنی به 100 سال هم نمیرسه.
ایا اطلاعی در این مورد دارید؟

تاریخ مفصلی در این زمینه وجود دارد از دوره میجی گرفته تا دوره تایشو و قبل از دوره شووا و بعد از دوره شووا و ....
اگر بیش از این علاقه مند بودید ، فکر کنم باید یک تاپیک جداگانه راه اندازی کنیم . چون مطالب زیاد است برای گفتن .

بنده خیلی علاقه مند هستم ولی میدونم زحمت زیادی میطلبه و زمان بر هست پس اصرار نمیکنم ولی خوشحال میشم تاپیکی در مورد تاریخچه سبک های ژاپنی داشته باشیم.

در اخر معذرت میخوام به خاطر اینکه مطلب طولانی شد و سرتونو درد اوردم.

بی صبرانه منتظر جوابتون هستم.

سیناتِرو

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
40
من توی این 30 سال عمرم رشته های زیادی کار کردم نیجیکسو ، جودو ، ناندجوکو،ایکیدو،بوکس،هاپکیدو،وین چون ،دای دو جوکو و ...

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
یه چیزو من در مورد کاراته و سبک توآ متوجه نمیشم
چرا در تمرین مشت زنی این سبک ها مثلا یکی از دست ها مشت کرده را کنار کلیه بدن قرار میدن ؟
اینجوری موقع نوبت دست مشت شده دچار اتلاف انرژی میشن و از دفاع کردن غافل

عقب کشیدن دست یک معنی داره: اندوختن نیروی بیشتر در دست شما.
اما این حالت chamber که در سبک های کلاسیک می بینی، یک حالت "ایده آل" برای ضربه زدن هست. لزوما در مبارزه استفاده نمی شه.
این حالت در بوکس هم وجود داره اما تفاوت داره ...

miladninja

همکاربازنشسته ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
گاهی وقتها با دیدن چنین صحنه بازازها و مارکت بازی ها سخت دلم میگیره

http://www.budo9ryu.com

ادای.........درآوردن و....................

واقعا خیلی سخته حتی فکر کردن دربارش برای من

bushido

Registered User
لایک‌ها
180
بــــــــــــــــــــله ... بــــــــــــله

(( حقیقت نینجوتسو در نزدیکی ماست نه آنچه که میبینیم نه آنچه که میشنویم،آنچه که پنهان و ن اشناخته هست حقیقت ناب است ))
...................................

حالا یه سوال: اگه کسی دنبال هنر باشه باید یقه ی کیو بگیره؟:D
خیلی وقت بود که این درد ها رو توی سینه ام حبس کردم.

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
بــــــــــــــــــــله ... بــــــــــــله

(( حقیقت نینجوتسو در نزدیکی ماست نه آنچه که میبینیم نه آنچه که میشنویم،آنچه که پنهان و ن اشناخته هست حقیقت ناب است ))
...................................

حالا یه سوال: اگه کسی دنبال هنر باشه باید یقه ی کیو بگیره؟:D
خیلی وقت بود که این درد ها رو توی سینه ام حبس کردم.

خوش آمدی جناب بوشیدو به بخش

هنرتنها چیزی هست که نمیتوان با پول خرید یا به زور دریافت کرد. پس لازم نیست یقه کسی رو بگیری :eek:

حال برای شما این سوال پیش میاد که به دنبال هنر رزمی هستی یا مکتب رزمی یا ورزش رزمی ؟

شما ابتدا این را مشخص کنید بعد تازه زمان تولد جستجوی شماست

به منظومه دانش رزمی خوش آمدی

ممنون از حسن توجه شما

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
خیلی ممنون جناب firenight666 عزیز.خیلی قضیه رو روشن تر کردید. به خاطر علاقه ای که دارم به این جور بحث ها با اجازتون از میان این دو پست که در مورد بوجیتسو گذاشتین به ترتیب پست ها , تکه تکه نقل قول میکنم و اون جاهایی که دقیقا متوجه نشدم رو بهتون میگم.(ببخشید اگه بعضی جاها چیزای ساده رو هم میپرسم)اینکار صرفا برای اینه که دقیقا شک هامو برطرف کنم.البته پست دومتون خیلی روشن کننده بود ولی گفتم که , میخوام دقیق متوجه بشم.چند سوال هم مربوط به تحقیق شخصی بنده هست که اونها رو هم در متن گنجانده ام. ببخشید اگه موجب دردسر براتون شدم. باز هم تشکر میکنم که اهمیت میدید به سوال بنده.

در این قسمت منظورتون رو دقیق متوجه نشدم:در گذشته چه چیزی بر مبنای بوجیتسو بود؟جنگ؟

ایا درست متوجه شدم :بوجیستو مخصوص سربازا بود و برای میدان جنگ تهیه شده بود(چون میگید برای از بین بردن حریف) ولی بودو برای مردم عادی و برای دفاع شخصی در شهر؟(بودو کم خطر تر بود؟)

در این جمله 2 سوال برام پیش اومده:
1- ایا خود بوجیتسو و بودو رشته بودن برای خودشون یا منظورتون اینه که این فرایند برای سبک ها پیش اومد؟(منظورم فرایند حذف بعضی از تکنیک های خطرناک جنگی هست)

2-یکیش هم این که آی کی جوتسو که میگین اولین باره به گوشم میخوره اصلا تو باشگاه ما استادمون از چیزی به اسم آی کی جوتسو حرف نزده.سوال اینجاست ایا چیزی به نام ای کی جوتسو هنوز وجود داره؟(با استناد به اینکه جوجیتسو هنوز منقرض نشده و کنار جودو داره راهشو ادامه میده پرسیدم.)
چه فرقی با ایکیدو داره؟در ای کی جوتسو ضربات مشت و لگد هم بوده؟یا فقط فن های کشنده اش زیاد تر بوده از ایکیدو؟

و یه مورد دیگه اونهم این که طبق تحقیقات بنده(با استناد به ویکیپدیا) ریشه ای کی دو چند سبک مختلف هست و فقط ای کی جوتسو نیست:

سبک های : دایتوریو آی‌کی جوجوتسو؛ جووجوتسو، کن‌جوتسو، سوجوتسو، بوجوتسو، ایی‌آی‌جوتسو، جوجوتسو.

یه سوال شخصی دیگه :

خواهش میکنم دوست عزیز .دلیل اینه که دانش بنده خیلی کمه به نسبت شما وگرنه شما نوشته هاتون برای بقیه راحت قابل فهمه.

همونطور که بالا گفتم من شدیدا از این مباحث خوشم میاد و علاقه دارم در موردشون بحث تا به اطلاعاتم اضافه بشه.

یه سوالی که اینجا پیش میاد اینه که اگه جودو برای باشگاه ها طراحی شده و مناسب میدان نبرد نیست پس چرا این همه به نیرو های ویژه و تکاور ها اموزشش میدن؟
ایا به خاطر تفاوت در شیوه ی نبرد ها در دوران ژاپن قدیم و جهان امروزی هست؟ولی این هم یه مشکلی داره اونم اینه که جودو خیلی قدیمی هم نیست با استناد به صفحه ی جودو در ویکیپدیا این ورزش در سال 1932 پایه گذاری شده یعنی به 100 سال هم نمیرسه.

بنده خیلی علاقه مند هستم ولی میدونم زحمت زیادی میطلبه و زمان بر هست پس اصرار نمیکنم ولی خوشحال میشم تاپیکی در مورد تاریخچه سبک های ژاپنی داشته باشیم.

با تشکر از پیگیری و علاقه شما

یک نکته که جواب این سوالات قبلا داده شده نکنه تاپیک رو خوب نخوندی :happy:

حتی ۴ سال پیش من تردی در همین تاپیک ساختم در مورد مکاتب ژاپنی

ممنون از حسن توحه شما به بخش

miladninja

کاربر فعال
لایک‌ها
3,022
من توی این 30 سال عمرم رشته های زیادی کار کردم نیجیکسو ، جودو ، ناندجوکو،ایکیدو،بوکس،هاپکیدو،وین چون ،دای دو جوکو و ...

خوش آمدی همرزم

امیدوارم از شما استفاده کنیم

ممنون از حسن توجه شما

nadie

Registered User
لایک‌ها
430
دقت کردید در سریال امپراطور بادها که نوه جومونگ را نشون میده کره ای هستش نینجا میشه
آیا فقط مکتب نینجا مختص ژآپن بود یا کره ای ها هم مکتب نینجا داشتند؟

nadie

Registered User
لایک‌ها
430
در صدد نوشتن کتابی هستم به اسم هنر مبارزه Art of Fighting
ممکنه این کتاب وقت زیادی بگیره اما در کتابخانه های کشور چیزی که کم پیدا میشه در مرد ورزش های رزمی است

hosein ati

Registered User
لایک‌ها
329

متاسفانه من تاپیک رو از اول نخوندم.:(

musashi

Registered User
لایک‌ها
632
دقت کردید در سریال امپراطور بادها که نوه جومونگ را نشون میده کره ای هستش نینجا میشه
آیا فقط مکتب نینجا مختص ژآپن بود یا کره ای ها هم مکتب نینجا داشتند؟

بله دیدم-شباهت هایی با نینجا های ژاپنی داشتند ولی در واقع اونا سرباز ویژه بودن...ایران هم قدیم سرباز ویژه داشته ولی نینجا ها قدرت بالاتری داشتند و آموزشهای بیشتری میدیدن-یک نکته از نویسنده سریال جومونگ سوال شده بود که چه مقدار این سریال با تاریخ کره همخونی داره گفته بود اگر سریال جومونگ رو 100 صفحه در نظر بگیریم فقط 5 صفحه از اون شامل تاریخ کره هست حالا خودتون ببینید که سریال چقدر خالی .......

musashi

Registered User
لایک‌ها
632
در صدد نوشتن کتابی هستم به اسم هنر مبارزه Art of Fighting
ممکنه این کتاب وقت زیادی بگیره اما در کتابخانه های کشور چیزی که کم پیدا میشه در مرد ورزش های رزمی است

ما منتظریم حتی اگر چندین سال طول بکشه
فقط یه نسخه از اون رو باید با امضا خودتون برای من کنار بزارید;)

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
خیلی زحمت کشیدید. ممنونم.

با وجودیکه اصطلاحات بودو و بوجیتسو از جهاتی سودمندند، اما باید اعتراف کنم که خیلی علاقه ای بهشان ندارم. شاید به این دلیل که اصطلاحات، گاهی مرزهای روشنی ندارند و ...

البته نظر بنده کاملا شخصی بود و ملاک نیست.

بله کاملا منظورتان را درک میکنم . ممنون از شما .

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
با تشکر شما . در واقع این شما هستید که به سر بنده منت میگذارید :blush:

نه استاد این چه حرفیه ؟
راستی استاد من تاپیک سبک سیستمای شما رو کامل خوندم اگه امکان داره مطالب خودتون رو ادامه بدید حیفه که مطالب به اون خوبی نیمه کاره رها بشه ، اگه امکان داره درباره دوره هایی هم که در روسیه دیدین بیشتر توضیح بدید
ممنون

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
ببخشید منظورم چیه دیگه ای بود آیا ساندا مثل هاپکیدو ورزش رزمی ترکیبی هستش؟
هاپکیدو مجموعه ای از جوجیتسو و تکواندو و بوکس باید باشه درسته؟

در ساندا شباهتهای زیاد با بوکس وجود داره البته اسامی و نحوه زدن بعضی از تکنیک ها متفاوت هست مثلا کراس ساندا با دوبل هند رایت بوکس متفاوت هست و .. زیرگیری های ساندا شباهت های زیادی به کشتی داره داره مانند لنگ و سالتو ..بعضی فنون پرتابی یا ناگه وازای جودو در ساندا دیده میشه با این تفاوت که علاوه بر یقه گیری در برابر ضربات دست و پای مهاجم هم انجام میشن (البته عذر میخوام من دوست ندارم از اصطلاحات انگلیسی یا چینی استفاده کنم چون باعث سردرگمی و خستگی مخاطب که آشنایی با اون سبک نداره میشه لذا ممکنه معادل عجیب غریبی از اون در آد:whistle:

در کل سبک ووشو از قدیمی ترین سبک های هنرهای رزمی هست و پیشینه اون به قبل از بوکس و خیلی از سبک ها برمی گرده ، که میشه اون رو از کامل ترین سبک ها نامید ساندا فقط بخش مبارزه اون هست طبیعیه که اجرای حرکات با سلاح ، فرم و حرکتهای مختلف برگرفته از حیوانات در نان چوان - لوهان یا شائولین - چاچوان و .. همین طور حرکات نرم و آرام در تای چی ، باگوا و .. به چشم می خوره پس نمیشه اون رو یک سبک ترکیبی عنوان کرد

البته خوشحال میشم نظرات دوستان رو هم بدونم طبیعیه که تاپیک سبک و مکاتب رزمی فقط برای تایید و تشکر نیست بلکه نقد و بررسی و مقایسه سبک هم میتونه در اون بیان بشه

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625

1) در این قسمت منظورتون رو دقیق متوجه نشدم:در گذشته چه چیزی بر مبنای بوجیتسو بود؟جنگ؟

2) ایا درست متوجه شدم :بوجیستو مخصوص سربازا بود و برای میدان جنگ تهیه شده بود(چون میگید برای از بین بردن حریف) ولی بودو برای مردم عادی و برای دفاع شخصی در شهر؟(بودو کم خطر تر بود؟)

3) در این جمله 2 سوال برام پیش اومده:

4) و یه مورد دیگه اونهم این که طبق تحقیقات بنده(با استناد به ویکیپدیا) ریشه ای کی دو چند سبک مختلف هست و فقط ای کی جوتسو نیست:

5) یه سوال شخصی دیگه :

6) یه سوالی که اینجا پیش میاد اینه که اگه جودو برای باشگاه ها طراحی شده و مناسب میدان نبرد نیست پس چرا این همه به نیرو های ویژه و تکاور ها اموزشش میدن؟

1) در گذشته روش های و سبک های رزمی بر اساس مفهموم بوجیتسو بوده است

2) خیر تا قبل از سال 1600 و در دوران جنگ اکثر فنون رزمی که در ژاپن کار میکردند بر مبنای مفاهیم بوجیتسو بود .چون در اون زمان جنگ های زیادی در حال رخ دادن بود .
بعد از دوران جنگ طبعا دوران صلح پدید آمد و سبک های رزمی به دلایلی که قبلا گفته شد رفته رفته یا فراموش شدند یا اینکه به گونه ای تغییر کرده اند که فنون مرگبار آنها حذف شد .

3) بودو و بوجیتسو نوعی تعریف و در واقع نوعی مفهوم و محدوده است .
و اما در مورد آیکی جوتسو :: تکنیک های یکی از مدارس جوجیتسو با خانواده تاکدا راه پیدا کرد و به دایتوریو جوجوتسو تبدیل شد . در دوره " ادو" این سبک به منطقه آی زو برده شد و در دوره "میجی" سوکاکو تاکدا هنری دیگر را با دایتوریو جوجوتسو ترکیب کرد و به این ترتیب دایتوریوآیکی جوجوتسو پدید آمد .
در نگاه اول به لحاظ اکثر فنون تفاوت چندانی بین آی کی دو و آیکی جوجوتسو نیست . اما با مطالع و دقت بیشتر متوجه میشوید که در آی کی دو حرکات دورانی وجود دارد و اینکه آی کی دو تحت تاثیر "اوموتو" است .
4) مبانی شمشیر زنی و مبارزه با سلاح در آی کی دو بسیار متفاوت تر از کن جوتسو و ... است . با مطالعه زندگی نامه موریهه اوشیبا متوجه میشوید که تنها سبکی که بیشترین تاثیر در آی کی دو را داشته است ، دایتوریو ایکی جوجوتسو است . اسم کتاب A Life In Aikido است در این مورد به نظر من کسی که این مطلب را در ویکیپدیا قرار داده ، اشتباه کرده است . حقیقتا وقتی اسم افرادی را که به عنوان استاد در این صفحه ویکیپدیا فارسی که فرستادید مطالعه کردم . به اوج فاجعه پی بردم . اسم جناب رضوانی رادیدم که سبک آی کی دو هارد استایل را کارد میکند . ( دیگه خودتون تا ته ماجرا را برید ) مطمئن هستم این صفحه ویکی فارسی به دست یه آدم ناشی نوشته شده است .

5)تا جایی که بنده اطلاع دارم ، در تلفظ فرق دارند . بعضی از واژگانی که ما میشنویم ، احتمال دارد که اول از زبان ژاپنی تبدیل به انگلیسی شده اند و بعد از انگلیسی به فارسی تبدیل میشودن . به خاطر همین اینگونه است . شخصا ترجیح میدهم از واژه جوجوتسو استفاده کنم .
مثلا جایی در یک مقاله انگلیسی تلفظ ، ای کی دو را به صورت آی کای دو نوشته بود .

6) منظورم دقیقا این نبود که به هیچ وجه در مبارزات استفاده نمیشود . همینطور در نیرو های ویژه به هیچ وجه تک بعدی سبکی را کار نمیکنند و معمولا به نیروها سبکی را بر حسب شرایطی که همیشه اکثرا با آن روبرو میشوند آموزش میدهند . مثلا منطق شهری . سبکی نیاز دارد که بیشتر بر خلع سلاح کردن دشمن تاکید داشته باشد . یا مثلا مناطق جنگلی یا مناطق بیابانی بیشتر نیاز به سبکی دارد که بتواند حریف را علاوه بر خلع سلاح کردن ، در صورت لزوم از پای در بیاورد .

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625

متاسفانه من تاپیک رو از اول نخوندم.:(

منظور استاد این تاپیک است ( http://forum.persiantools.com/t172083.html ). البته به تاریخ آخرین پست هم توجه کنید . این تاپیک زمان خودش سطحش خیلی بالا بود . افراد کمی ازش سر در می آوردند . خود من هم وقتی خوندمش چیزای کمی دستگیرم شد . البته .... :) به خاطر همین هم به زور به 2 صفحه رسید . :lol:

musashi

Registered User
لایک‌ها
632
نه استاد این چه حرفیه ؟
راستی استاد من تاپیک سبک سیستمای شما رو کامل خوندم اگه امکان داره مطالب خودتون رو ادامه بدید حیفه که مطالب به اون خوبی نیمه کاره رها بشه ، اگه امکان داره درباره دوره هایی هم که در روسیه دیدین بیشتر توضیح بدید
ممنون

استاد اگر تاپیک سیستما رو ادامه بدن خیلی خوبه

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
نه استاد این چه حرفیه ؟
ممنون

استاد اگر تاپیک سیستما رو ادامه بدن خیلی خوبه

:) چشم . امیدوارم دوباره مشکلی پیش نیاد

بالا