• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

بزرگنربن دایره المعارف هنرهای رزمی به زبان فارسی

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
اگه به ترکوندن حریف اعتقاد داری اینو ببین !
knock out elbow - YouTube

بعد از دیدن این ویدیو یکم مردد شدم واسه ثبت نام تو باشگاه موی تای:D !!!

آقا به رگ غیرتم برخورد ساندا :دی
2012 Sanda vs Muay thai - YouTube
Sanda vs Muay Thai: Liu Hailong vs Robert Kaenorrasing Part 1 - YouTube

اما به طور جدی به نظرم سبک برتر وجود نداره ، همه چی بستگی به استاد ، مهارت در سبک و مهمتر هوش در مبارزه داره ، همون طور که گفتم بارها توی باشگاه با سبک مختلف تمرین مشترک داشتیم حتی به صورت جدی مسابقه دادیم اما من چیزی که بشه اون رو به طور مطلق سبک برتر باشه، ندیدم
تعصب در یک سبک هم فقط باعث عدم پیشرفت در اون سبک میشه

reza_vc

Registered User
لایک‌ها
1,650

اما به طور جدی به نظرم سبک برتر وجود نداره ، همه چی بستگی به استاد ، مهارت در سبک و مهمتر هوش در مبارزه داره ، همون طور که گفتم بارها توی باشگاه با سبک مختلف تمرین مشترک داشتیم حتی به صورت جدی مسابقه دادیم اما من چیزی که بشه اون رو به طور مطلق سبک برتر باشه، ندیدم

درود
سانشو از اون ورزشاییه که خودم خیلی بهش علاقه دارم فنون زیرگیری و دروکردنش حرف نداره
به نظر من مبارزه بین دو سبک مشابه ( مثلا موی تای و سانشو ) به رزمیکارش بستگی داره ولی بین دو سبک متفاوت مثل کاراته کنترلی و موی تای دیگه واقعا تفاوت زیاده !
خودم هم فعلا موندم سانشو رو انتخواب کنم یا موی تای ؟:D مربی هاشون هم یه نفره
سانشو همونطور که گفتم زیرگیریاش فوق العادس
موی تای هم ضربات ارنجش وحشتناکه ! حتا تو یو اف سی هم بعضی از ضربات ارنج ممنوعه !
کلا اگه اشتباه نکنم 3 نوع ضربه ارنج داریم
1-ضربه از بالا یا up strike
2-ضربه از پایین یا down strike
3-ضربه از بغل یا side strike
تو یو اف سی فقط ضربه ی سومی مجازه و بقیه ممنوع اعلام شده

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
درود
سانشو از اون ورزشاییه که خودم خیلی بهش علاقه دارم فنون زیرگیری و دروکردنش حرف نداره
به نظر من مبارزه بین دو سبک مشابه ( مثلا موی تای و سانشو ) به رزمیکارش بستگی داره ولی بین دو سبک متفاوت مثل کاراته کنترلی و موی تای دیگه واقعا تفاوت زیاده !
خودم هم فعلا موندم سانشو رو انتخواب کنم یا موی تای ؟:D مربی هاشون هم یه نفره
سانشو همونطور که گفتم زیرگیریاش فوق العادس
موی تای هم ضربات ارنجش وحشتناکه ! حتا تو یو اف سی هم بعضی از ضربات ارنج ممنوعه !
کلا اگه اشتباه نکنم 3 نوع ضربه ارنج داریم
1-ضربه از بالا یا up strike
2-ضربه از پایین یا down strike
3-ضربه از بغل یا side strike
تو یو اف سی فقط ضربه ی سومی مجازه و بقیه ممنوع اعلام شده

خب به این ضربات که در ساندا کان چوئی گفته میشه ضربات دوبل ، آپر ، آپرمعکوس ،میدل ایر یا پرشی و ضربات دیگه هم اضافه کنید که در اون زدن ضربه مثلا به زیر چانه یا گلو هم تفاوت داره

البته این رو اضافه کنم ساندا با سانشو تفاوت داره ، سانشو (بخش آماتور و بدون ضربات زانو و آرنج و قفل مفصل و فنون پرتابی محدود با کلاه و هوگو و تجهیزات) .. ساندا(بخش آزاد،استفاده از ضربات ممنوعه و آموزش تکنیک های قفل ،آرنج و..) ..و سانداوانگ (سبک ارتش چین) هست که بنا به تصمیم فدراسیون سانشو به ساندا و ساندا به سانداوانگ تغییر نام داد ، در ایران هم اساتیدی که ساندا با تمام تکنیک ها اعم از زانو و آرنج ، قفل مفصل و فنون پرتابی گلاویزی رو آموزش بدن کم هستن

میتونید در اینجا بعضی از ضربات از جمله ضربه دوبل یا کراس آرنج رو تماشا کنید
Human Weapon - Bokator: Double Elbow Slash - YouTube

nadie

Registered User
لایک‌ها
430
خب به این ضربات که در ساندا کان چوئی گفته میشه ضربات دوبل ، آپر ، آپرمعکوس ،میدل ایر یا پرشی و ضربات دیگه هم اضافه کنید که در اون زدن ضربه مثلا به زیر چانه یا گلو هم تفاوت داره

البته این رو اضافه کنم ساندا با سانشو تفاوت داره ، سانشو (بخش آماتور و بدون ضربات زانو و آرنج و قفل مفصل و فنون پرتابی محدود با کلاه و هوگو و تجهیزات) .. ساندا(بخش آزاد،استفاده از ضربات ممنوعه و آموزش تکنیک های قفل ،آرنج و..) ..و سانداوانگ (سبک ارتش چین) هست که بنا به تصمیم فدراسیون سانشو به ساندا و ساندا به سانداوانگ تغییر نام داد ، در ایران هم اساتیدی که ساندا با تمام تکنیک ها اعم از زانو و آرنج ، قفل مفصل و فنون پرتابی گلاویزی رو آموزش بدن کم هستن

بنظرت تکنیک های ساندای ارتش چین قوی تره یا تکنیک های هاپکیدو ؟

reza_vc

Registered User
لایک‌ها
1,650

الان کلا دو نوع مبارزه تو ووشو داریم
ساندا و سانداوانگ همونطور که خودتون هم گفتید..
ساندا ( سانشو) ترکیبی از ضربات مشت لگد و زیرگیری و فنون پرتابی با وسایل ایمنی مثل هوگو و کلاه و ...
سانداوانگ ترکیبی از مشت لگد زانو ارنج زیرگیری پرتاب قفل مفصل بدون وسایل ایمنی
درسته تو ایران کسی سانداوانگ رو بطور کامل اموزش نمیده واسه همین نمیدونم موی تای برم یا ساندا ! اگه سانداوانگ رو کامل یاد میدادن دور موی تای رو خط میکشیدم دیگه !:D
ولی احتمالا برم ساندا و در کنارش ضربات زانو و ارنج و کلینچ موی تای رو هم با یه تای بوکسر تمرین کنم

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625

چه جالب پس کلا ساندا با سانداوانگ فرق داره .

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
بنظرت تکنیک های ساندای ارتش چین قوی تره یا تکنیک های هاپکیدو ؟

خب به نظر من قوی تر معنی نداره ، در زیر سایه یک استاد خوب با تمرین و انگیزه و منظم کار کردن به همراه تسلط کامل و مهارت در سبک مورد نظر میشه در هر سبکی موفق بود
پس بهتره رضاجان نظری در این مورد ندم :دی

trian

Registered User
لایک‌ها
2,885
چه جالب پس کلا ساندا با سانداوانگ فرق داره .

آره استاد فایرنایت عزیز ، در سانداوانگ به طور گسترده از تکنیک های قفل مفصل و دفاع شخصی استفاده میشه به همراه فنون های پرتابی که البته بیشتر علاوه بر گلاویزی و یقه گیری در برابر ضربات مشت و پا هم از فنون پرتابی استفاده میشه( که البته باید چند ماه اول قید انگشت و کتف رو زد :دی) به همراه اجرای ضربات مختلف موجود در ساندا

nadie

Registered User
لایک‌ها
430
خب به نظر من قوی تر معنی نداره ، در زیر سایه یک استاد خوب با تمرین و انگیزه و منظم کار کردن به همراه تسلط کامل و مهارت در سبک مورد نظر میشه در هر سبکی موفق بود
پس بهتره رضاجان نظری در این مورد ندم :دی

ببخشید منظورم چیه دیگه ای بود آیا ساندا مثل هاپکیدو ورزش رزمی ترکیبی هستش؟
هاپکیدو مجموعه ای از جوجیتسو و تکواندو و بوکس باید باشه درسته؟

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
چشم استاد به دیده منت سعی می کنم فعالیتم رو در زمینه معرفی سبک های چینی بیشتر کنم:blush:

با تشکر شما . در واقع این شما هستید که به سر بنده منت میگذارید :blush:

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
خیر، میرزایی هیچ وقت کسی رو به جای خودش قرار نداد و هرگز کسی رو مورد تایید کامل قرار نداد. این هم یکی از آسیب هایی بود که از حذف شدن زودهنگام بنیانگذار بر سر این رشته اومد. ولی اساتیدی هستند که میشه گفت اون روشی رو که میرزایی در سخنرانی ها و دست نوشته ها و تحقیقاتش نوشته، تا حد بالایی درک کردند.

با تشکر . میشه در صورت امکان اسامی این افراد را قید کنید ؟؟

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
هنر رزمی یعنی خالص شدن

تقویت یک نیروی قویتر برای غلبه به قوای سردرگم.

........باتلاق........ درخت ............000000

ممنون از حسن توجه شما

استاد . مخ من ترکید با این داستان . ظرفیت تحلیلش برام سخت بود . هنوز دگیرش هستم :lol:

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625

درود بر شما . دقیقا همینطوره که شما فرمودید . استاد نقش بسیار مهمی در امر آموزش دارد و در نهایت هوش و پشتکار خود شخص .
از جمله آخرتون خیلی خوشم اومد :: تعصب در یک سبک هم فقط باعث عدم پیشرفت در اون سبک میشه

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
اگه به ترکوندن حریف اعتقاد داری اینو ببین !
knock out elbow - YouTube

بعد از دیدن این ویدیو یکم مردد شدم واسه ثبت نام تو باشگاه موی تای:D !!!

خیلی جالب بود . دست شما درد نکنه .

در نهایت تصمیم گرفتید که چه سبکی میخواهید کار کنید ؟

nadie

Registered User
لایک‌ها
430
یه چیزو من در مورد کاراته و سبک توآ متوجه نمیشم
چرا در تمرین مشت زنی این سبک ها مثلا یکی از دست ها مشت کرده را کنار کلیه بدن قرار میدن ؟
اینجوری موقع نوبت دست مشت شده دچار اتلاف انرژی میشن و از دفاع کردن غافل

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
یه چیزو من در مورد کاراته و سبک توآ متوجه نمیشم
چرا در تمرین مشت زنی این سبک ها مثلا یکی از دست ها مشت کرده را کنار کلیه بدن قرار میدن ؟
اینجوری موقع نوبت دست مشت شده دچار اتلاف انرژی میشن و از دفاع کردن غافل

البته همانطور که متوجه شدید دلیلی دارد . در مورد توآ نظری ندارم ، چون علمشو ندارم . اما در مورد کاراته ، خوب نوع مشت زدن کیوکوشین کمی با سبک های دیگر کاراته متفاوت است . در کیوکوشین دست کنار سینه قرار میگیرد .
اما در کل جواب همش این میشه :: دستی که کنار سینه یا کمر قرار میگیرد سرعت به نسبت کمتر ، اما قدرت بیشتری دارد . به همین دلیل نوعی مشت زدن دیگر در کاراته وجود دارد به نام آگو که دست ها در حالت گامائه ( گارد ) در جلو قرار میگیرد . فکر کنم این از نظر شما کمی قابل قبول تر باشه . نه ؟ :)

firenight666

کاربر فعال ورزش های رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
1,625
جناب firenight666 عزیز این دو مطلبی که گذاشتید برای من گنگ بودن:

مطلبی کوتاه در مورد بودو و بوجیتسو

مطالبی در مورد ریو

ازتون خواهش میکنم اگه میتونید یکم بیشتر در موردشون توضیح بدید تا ما هم بفهمیم جریان چیه. :D

در موضوع اول این جمله :
انتقال از بوجیتسو به بودو برای سبک های بسیاری اتفاق افتاد . مثل "کن جوتسو" که به "کن دو " تبدیل شد . یا "جوجیتسو" که به "جودو" تبدیل شد و همینطور "آی کی جوتسو" که به " آی کی دو " تبدیل شد .

و مورد دوم کلا . (خیلی تخصصی بود البته برای من)

خیلی لطف بزرگی میکنید اگه این دو مورد رو توضیح بدید.

خیلی خوش حال هستم که یه همچین جایی رو پیدا کردم که استاد هایی مثل شما اینجا مطلب مینویسن.واقعا خیلی پر بار شده تاپیک.

با درود بر شما
اینکه مطلب برای شما گنگ بوده است ، یعنی مشکل از من بوده ، که نتوانسته ام ساده و واضح توضیح دهم . از این بابت از شما عذر خواهی میکنم . :blush:
در این پست فعلا در مورد بودو و بوجیتسو صحبت میکنم و در پست بعدی که قرار میدهم در مورد ریو توضیح میدهم .
چون مطالب زیادی برای گفتن دارم ، نمیدونم از کجا شروع کنم و همینطور نمیدانم شما چهقدر تشنه این مطالب هستید . پیش از اینکه شروع کنم ، باید اعتراف کنم که خیلی خوشحالم که این نوشته مورد توجه شما قرار گرفته است .
این دفعه کمی جزئی تر توضیح میدهم .
به خاطر اینکه نوشته هایم مصداق علمی هم داشته باشد ، یکی از سبک هایی را که از بوجیتسو به بودو انتقال یافت را توضیح میدهم . برای مثال من جوجیتسو به جودو را انتخاب میکنم .

همانطور که میدانید و خیلی قبل تر هم استاد میلاد توضیح داده بودند ، سبک هایی که دارای پسوند "دو" هستند و سبک هایی که دارای پسوند "جوتسو" هستند با هم متفاوت هستند .

هنر بوجیتسو در دوران جنگ های ژاپن ( قرن 8 تا 17 میلادی ) کامل شد. هدف بوجیتسو بکارگیری مهارت و تجربه برای کشتن حریفی جنگ جو است . یعنی از نهایت قدرت جسم و روان در خونریزی و نابودی استفاده شود .
اما اهداف بودو ، فرونشاندن خشم ، دوری از کشتار ، بکارگیری فنون در دفاع شخصی و ... است

به عبارت بهتر بوجیتسو را میتوان با قبل از سالهای 1600 نسبت داد و بودو کلاسیک در سالهای 1600 تا 1867 و بودو مدرن هم چیزی است که الان در ژاپن حضور دارد .
زمانی که دوره سامورایی در ژاپن به پایان رسید ، فرهنگ ژاپن دچار تغییراتی شد . تکنولوژی پیشرفت کرد و فنون رزمی هم در هم آمیخته و به صورت یک واحد درآمد و یا از لحاظ تکنیکی و فرهنگی به فراموشی سپرده شد . این فرآیند در فنون شمشیر زنی (کن جوتسو ) و فنون رزمی بدون سلاح (جوجیتسو ) به خوبی قابل مشاهده است .
همینطور جهتگیری نسل جدید شاگردان که انجام کارهایی را نه تنها از جنبه علمی آن یا بهعبارتی همانطور که اجدادشان انجام داده بودند ، بلکه با قصد غلبه بر نفس به عهده گرفتند و این خود ماهیت سبک های رزمی قدیمی را دچار تغییر کرد .

"دو" و "جوتسو" در مجموع از یکدیگر جدا نیستند ، اما یک چیز واحد هم نیستند .حوزه فعالیت "دو" در دوجوها و باشگاهها است . اما حوزه فعالیت "جوتسو" صرفنظر از مکان آموزش ، در میدان نبرد استفاده میشود .

نوع آموزش های جوتسو دارای نیروی حیات خاصی است که هر کسی توانایی تمرین مداوم آنرا ندارد و همینطور امروزه تقریبا به فراموشی سپرده شده است و افراد اندکی از آن مطلع هستند .
در کل منظورم این است که "دو" مربوط به دوران صلح و "جوتسو" مربوط به دوران جنگ است .

خوب حالا با این مقدمه ای که عرض کردم ، به سراغ مثالی میروم که قصد داشتم بیان کنم ، یعنی انتقال جوجیتسو به جودو ::

همونطور که میدونید ، پدید آورنده جودو ، جیگارو کانو میباشد . کانو در سن 18 سالگی با جوجیتسو آشنا شد . در زمان کانو مدارس زیادی با سبک های متفاوت جوجیتسو وجود داشت .

کانو توانست سبک کار چندین مدرسه جوجیتسو مختلف را مطالعه کند و با حذف ضربات مشت و لگد و ترکیب کردن فنون چند مدرسه و همچنین وارد کردن ایدئولوژی خودش ، سبکی را به نام جودو به وجود آورد ، که در این سبک به شدت از خوشونت کاسته شد و تمام هدف مبارزه عادلانه بدون کشته شدن بود ( چیزی که در جوجیتسو رعایت نمیشد )

البته توضیح جودو به هیچ وجه مختصر نیست و میتوانم در مورد فلسفه جودو ساعت ها حرف بزنم و مطلب بنویسم . اما فکر میکنم منظورم را رساندم .
اینجا بود که روشی خشن و جنگی و نظامی مثل جوجیتسو تبدیل به سبکی ورزشی و ملایم مثل جودو شد و جودو این قابلیت را داشت که در سراسر دنیا گسترش یابد و نمادی از ورزشهای ژاپنی باشد و همینطور آموزش و پرورش ژاپن توانست درسی به نام تربیت بدنی که آن زمان "تای کو" نامیده میشد و الان " تایتسو" نامیده میشود را برای بچه های دوره دبستان و راهنمایی و دبیرستانی ژاپن قرار دهد که با نظر آموزش و پرورش "گی کن " ( شمشیر زنی ) به کندو تبدیل شد و "جوجیتسو " هم به جودو .

تاریخ مفصلی در این زمینه وجود دارد از دوره میجی گرفته تا دوره تایشو و قبل از دوره شووا و بعد از دوره شووا و ....
اگر بیش از این علاقه مند بودید ، فکر کنم باید یک تاپیک جداگانه راه اندازی کنیم . چون مطالب زیاد است برای گفتن .

اگر باز هم متوجه نشدید ، یا اینکه قسمتی را من بد توضیح دادم ، خواهش میکنم بفرمایید .
با تشکر

nadie

Registered User
لایک‌ها
430
البته همانطور که متوجه شدید دلیلی دارد . در مورد توآ نظری ندارم ، چون علمشو ندارم . اما در مورد کاراته ، خوب نوع مشت زدن کیوکوشین کمی با سبک های دیگر کاراته متفاوت است . در کیوکوشین دست کنار سینه قرار میگیرد .
اما در کل جواب همش این میشه :: دستی که کنار سینه یا کمر قرار میگیرد سرعت به نسبت کمتر ، اما قدرت بیشتری دارد . به همین دلیل نوعی مشت زدن دیگر در کاراته وجود دارد به نام آگو که دست ها در حالت گامائه ( گارد ) در جلو قرار میگیرد . فکر کنم این از نظر شما کمی قابل قبول تر باشه . نه ؟ :)

بله درسته
بطور قطع کیوکوشین کاربردی ترین سبک کاراته بحساب میاد

Abtin 63

کاربر فعال هنرهای رزمی
کاربر فعال
لایک‌ها
3,286
با درود بر شما
اینکه مطلب برای شما گنگ بوده است ، یعنی مشکل از من بوده ، که نتوانسته ام ساده و واضح توضیح دهم . از این بابت از شما عذر خواهی میکنم . :blush:
در این پست فعلا در مورد بودو و بوجیتسو صحبت میکنم و در پست بعدی که قرار میدهم در مورد ریو توضیح میدهم .
چون مطالب زیادی برای گفتن دارم ، نمیدونم از کجا شروع کنم و همینطور نمیدانم شما چهقدر تشنه این مطالب هستید . پیش از اینکه شروع کنم ، باید اعتراف کنم که خیلی خوشحالم که این نوشته مورد توجه شما قرار گرفته است .
این دفعه کمی جزئی تر توضیح میدهم .
به خاطر اینکه نوشته هایم مصداق علمی هم داشته باشد ، یکی از سبک هایی را که از بوجیتسو به بودو انتقال یافت را توضیح میدهم . برای مثال من جوجیتسو به جودو را انتخاب میکنم .

همانطور که میدانید و خیلی قبل تر هم استاد میلاد توضیح داده بودند ، سبک هایی که دارای پسوند "دو" هستند و سبک هایی که دارای پسوند "جوتسو" هستند با هم متفاوت هستند .

هنر بوجیتسو در دوران جنگ های ژاپن ( قرن 8 تا 17 میلادی ) کامل شد. هدف بوجیتسو بکارگیری مهارت و تجربه برای کشتن حریفی جنگ جو است . یعنی از نهایت قدرت جسم و روان در خونریزی و نابودی استفاده شود .
اما اهداف بودو ، فرونشاندن خشم ، دوری از کشتار ، بکارگیری فنون در دفاع شخصی و ... است

به عبارت بهتر بوجیتسو را میتوان با قبل از سالهای 1600 نسبت داد و بودو کلاسیک در سالهای 1600 تا 1867 و بودو مدرن هم چیزی است که الان در ژاپن حضور دارد .
زمانی که دوره سامورایی در ژاپن به پایان رسید ، فرهنگ ژاپن دچار تغییراتی شد . تکنولوژی پیشرفت کرد و فنون رزمی هم در هم آمیخته و به صورت یک واحد درآمد و یا از لحاظ تکنیکی و فرهنگی به فراموشی سپرده شد . این فرآیند در فنون شمشیر زنی (کن جوتسو ) و فنون رزمی بدون سلاح (جوجیتسو ) به خوبی قابل مشاهده است .
همینطور جهتگیری نسل جدید شاگردان که انجام کارهایی را نه تنها از جنبه علمی آن یا بهعبارتی همانطور که اجدادشان انجام داده بودند ، بلکه با قصد غلبه بر نفس به عهده گرفتند و این خود ماهیت سبک های رزمی قدیمی را دچار تغییر کرد .

"دو" و "جوتسو" در مجموع از یکدیگر جدا نیستند ، اما یک چیز واحد هم نیستند .حوزه فعالیت "دو" در دوجوها و باشگاهها است . اما حوزه فعالیت "جوتسو" صرفنظر از مکان آموزش ، در میدان نبرد استفاده میشود .

نوع آموزش های جوتسو دارای نیروی حیات خاصی است که هر کسی توانایی تمرین مداوم آنرا ندارد و همینطور امروزه تقریبا به فراموشی سپرده شده است و افراد اندکی از آن مطلع هستند .
در کل منظورم این است که "دو" مربوط به دوران صلح و "جوتسو" مربوط به دوران جنگ است .

خوب حالا با این مقدمه ای که عرض کردم ، به سراغ مثالی میروم که قصد داشتم بیان کنم ، یعنی انتقال جوجیتسو به جودو ::

همونطور که میدونید ، پدید آورنده جودو ، جیگارو کانو میباشد . کانو در سن 18 سالگی با جوجیتسو آشنا شد . در زمان کانو مدارس زیادی با سبک های متفاوت جوجیتسو وجود داشت .

کانو توانست سبک کار چندین مدرسه جوجیتسو مختلف را مطالعه کند و با حذف ضربات مشت و لگد و ترکیب کردن فنون چند مدرسه و همچنین وارد کردن ایدئولوژی خودش ، سبکی را به نام جودو به وجود آورد ، که در این سبک به شدت از خوشونت کاسته شد و تمام هدف مبارزه عادلانه بدون کشته شدن بود ( چیزی که در جوجیتسو رعایت نمیشد )

البته توضیح جودو به هیچ وجه مختصر نیست و میتوانم در مورد فلسفه جودو ساعت ها حرف بزنم و مطلب بنویسم . اما فکر میکنم منظورم را رساندم .
اینجا بود که روشی خشن و جنگی و نظامی مثل جوجیتسو تبدیل به سبکی ورزشی و ملایم مثل جودو شد و جودو این قابلیت را داشت که در سراسر دنیا گسترش یابد و نمادی از ورزشهای ژاپنی باشد و همینطور آموزش و پرورش ژاپن توانست درسی به نام تربیت بدنی که آن زمان "تای کو" نامیده میشد و الان " تایتسو" نامیده میشود را برای بچه های دوره دبستان و راهنمایی و دبیرستانی ژاپن قرار دهد که با نظر آموزش و پرورش "گی کن " ( شمشیر زنی ) به کندو تبدیل شد و "جوجیتسو " هم به جودو .

تاریخ مفصلی در این زمینه وجود دارد از دوره میجی گرفته تا دوره تایشو و قبل از دوره شووا و بعد از دوره شووا و ....
اگر بیش از این علاقه مند بودید ، فکر کنم باید یک تاپیک جداگانه راه اندازی کنیم . چون مطالب زیاد است برای گفتن .

اگر باز هم متوجه نشدید ، یا اینکه قسمتی را من بد توضیح دادم ، خواهش میکنم بفرمایید .
با تشکر

خیلی زحمت کشیدید. ممنونم.

با وجودیکه اصطلاحات بودو و بوجیتسو از جهاتی سودمندند، اما باید اعتراف کنم که خیلی علاقه ای بهشان ندارم. شاید به این دلیل که اصطلاحات، گاهی مرزهای روشنی ندارند و ...

البته نظر بنده کاملا شخصی بود و ملاک نیست.

Last edited:
بالا