جناب firenight666 عزیز این دو مطلبی که گذاشتید برای من گنگ بودن:
مطلبی کوتاه در مورد بودو و بوجیتسو
مطالبی در مورد ریو
ازتون خواهش میکنم اگه میتونید یکم بیشتر در موردشون توضیح بدید تا ما هم بفهمیم جریان چیه.
در موضوع اول این جمله :
انتقال از بوجیتسو به بودو برای سبک های بسیاری اتفاق افتاد . مثل "کن جوتسو" که به "کن دو " تبدیل شد . یا "جوجیتسو" که به "جودو" تبدیل شد و همینطور "آی کی جوتسو" که به " آی کی دو " تبدیل شد .
و مورد دوم کلا . (خیلی تخصصی بود البته برای من)
خیلی لطف بزرگی میکنید اگه این دو مورد رو توضیح بدید.
خیلی خوش حال هستم که یه همچین جایی رو پیدا کردم که استاد هایی مثل شما اینجا مطلب مینویسن.واقعا خیلی پر بار شده تاپیک.
با درود بر شما
اینکه مطلب برای شما گنگ بوده است ، یعنی مشکل از من بوده ، که نتوانسته ام ساده و واضح توضیح دهم . از این بابت از شما عذر خواهی میکنم . :blush:
در این پست فعلا در مورد بودو و بوجیتسو صحبت میکنم و در پست بعدی که قرار میدهم در مورد ریو توضیح میدهم .
چون مطالب زیادی برای گفتن دارم ، نمیدونم از کجا شروع کنم و همینطور نمیدانم شما چهقدر تشنه این مطالب هستید . پیش از اینکه شروع کنم ، باید اعتراف کنم که خیلی خوشحالم که این نوشته مورد توجه شما قرار گرفته است .
این دفعه کمی جزئی تر توضیح میدهم .
به خاطر اینکه نوشته هایم مصداق علمی هم داشته باشد ، یکی از سبک هایی را که از بوجیتسو به بودو انتقال یافت را توضیح میدهم . برای مثال من جوجیتسو به جودو را انتخاب میکنم .
همانطور که میدانید و خیلی قبل تر هم استاد میلاد توضیح داده بودند ، سبک هایی که دارای پسوند "دو" هستند و سبک هایی که دارای پسوند "جوتسو" هستند با هم متفاوت هستند .
هنر بوجیتسو در دوران جنگ های ژاپن ( قرن 8 تا 17 میلادی ) کامل شد. هدف بوجیتسو بکارگیری مهارت و تجربه برای کشتن حریفی جنگ جو است . یعنی از نهایت قدرت جسم و روان در خونریزی و نابودی استفاده شود .
اما اهداف بودو ، فرونشاندن خشم ، دوری از کشتار ، بکارگیری فنون در دفاع شخصی و ... است
به عبارت بهتر بوجیتسو را میتوان با قبل از سالهای 1600 نسبت داد و بودو کلاسیک در سالهای 1600 تا 1867 و بودو مدرن هم چیزی است که الان در ژاپن حضور دارد .
زمانی که دوره سامورایی در ژاپن به پایان رسید ، فرهنگ ژاپن دچار تغییراتی شد . تکنولوژی پیشرفت کرد و فنون رزمی هم در هم آمیخته و به صورت یک واحد درآمد و یا از لحاظ تکنیکی و فرهنگی به فراموشی سپرده شد . این فرآیند در فنون شمشیر زنی (کن جوتسو ) و فنون رزمی بدون سلاح (جوجیتسو ) به خوبی قابل مشاهده است .
همینطور جهتگیری نسل جدید شاگردان که انجام کارهایی را نه تنها از جنبه علمی آن یا بهعبارتی همانطور که اجدادشان انجام داده بودند ، بلکه با قصد غلبه بر نفس به عهده گرفتند و این خود ماهیت سبک های رزمی قدیمی را دچار تغییر کرد .
"دو" و "جوتسو" در مجموع از یکدیگر جدا نیستند ، اما یک چیز واحد هم نیستند .حوزه فعالیت "دو" در دوجوها و باشگاهها است . اما حوزه فعالیت "جوتسو" صرفنظر از مکان آموزش ، در میدان نبرد استفاده میشود .
نوع آموزش های جوتسو دارای نیروی حیات خاصی است که هر کسی توانایی تمرین مداوم آنرا ندارد و همینطور امروزه تقریبا به فراموشی سپرده شده است و افراد اندکی از آن مطلع هستند .
در کل منظورم این است که "دو" مربوط به دوران صلح و "جوتسو" مربوط به دوران جنگ است .
خوب حالا با این مقدمه ای که عرض کردم ، به سراغ مثالی میروم که قصد داشتم بیان کنم ، یعنی انتقال جوجیتسو به جودو ::
همونطور که میدونید ، پدید آورنده جودو ، جیگارو کانو میباشد . کانو در سن 18 سالگی با جوجیتسو آشنا شد . در زمان کانو مدارس زیادی با سبک های متفاوت جوجیتسو وجود داشت .
کانو توانست سبک کار چندین مدرسه جوجیتسو مختلف را مطالعه کند و با حذف ضربات مشت و لگد و ترکیب کردن فنون چند مدرسه و همچنین وارد کردن ایدئولوژی خودش ، سبکی را به نام جودو به وجود آورد ، که در این سبک به شدت از خوشونت کاسته شد و تمام هدف مبارزه عادلانه بدون کشته شدن بود ( چیزی که در جوجیتسو رعایت نمیشد )
البته توضیح جودو به هیچ وجه مختصر نیست و میتوانم در مورد فلسفه جودو ساعت ها حرف بزنم و مطلب بنویسم . اما فکر میکنم منظورم را رساندم .
اینجا بود که روشی خشن و جنگی و نظامی مثل جوجیتسو تبدیل به سبکی ورزشی و ملایم مثل جودو شد و جودو این قابلیت را داشت که در سراسر دنیا گسترش یابد و نمادی از ورزشهای ژاپنی باشد و همینطور آموزش و پرورش ژاپن توانست درسی به نام تربیت بدنی که آن زمان "تای کو" نامیده میشد و الان " تایتسو" نامیده میشود را برای بچه های دوره دبستان و راهنمایی و دبیرستانی ژاپن قرار دهد که با نظر آموزش و پرورش "گی کن " ( شمشیر زنی ) به کندو تبدیل شد و "جوجیتسو " هم به جودو .
تاریخ مفصلی در این زمینه وجود دارد از دوره میجی گرفته تا دوره تایشو و قبل از دوره شووا و بعد از دوره شووا و ....
اگر بیش از این علاقه مند بودید ، فکر کنم باید یک تاپیک جداگانه راه اندازی کنیم . چون مطالب زیاد است برای گفتن .
اگر باز هم متوجه نشدید ، یا اینکه قسمتی را من بد توضیح دادم ، خواهش میکنم بفرمایید .
با تشکر