دوستان (بخصوص دوستانی که در سبک های چینی تخصص دارند)
در مورد دان اینوسانتو میخوام بیشتر بدونم!!!
اگر امکانش هست برام توضیح بدید
ایشون محقق بودن؟؟؟؟؟؟یا پروفسور؟؟؟؟؟
با تشکر از دوستان
اینوسانتو یک فرد بسیار علاقمند و شیفته نسبت به هنرهای رزمی هست و از این جهت فردی با تجربه ی بسیار و قابل احترام هست. او در آکادمی خودش از اسکریما و جیت کان دو کانسپت گرفته تا جوجیستوی برزیلی و موآی تای و غیره را آموزش می ده.
اما یک نکته قابل تامل وجود داره. اینکه اگر او شاگرد بروس لی مشهور نبود و بعد از مرگ او، جیت کان دو آموزش نمی داد، آیا حالا همین قدر شناخته شده بود؟ یا در صرفا یک استاد خوب اما "گمنام" باقی می ماند؟
بگذریم ...
درود بر شما استاد .
سوالی دارم ، اما شاید قبلا جواب داده باشید ، خواهشمندم در مورد نحوه ی آشنایی خودتون با جیت کاندو حقیقی مطلبی بنویسید .
با تشکر
اینوسانتو یک فرد بسیار علاقمند و شیفته نسبت به هنرهای رزمی هست و از این جهت فردی با تجربه ی بسیار و قابل احترام هست. او در آکادمی خودش از اسکریما و جیت کان دو کانسپت گرفته تا جوجیستوی برزیلی و موآی تای و غیره را آموزش می ده.
اما یک نکته قابل تامل وجود داره. اینکه اگر او شاگرد بروس لی مشهور نبود و بعد از مرگ او، جیت کان دو آموزش نمی داد، آیا حالا همین قدر شناخته شده بود؟ یا در صرفا یک استاد خوب اما "گمنام" باقی می ماند؟
بگذریم ...
درود بر شما استاد .
سوالی دارم ، اما شاید قبلا جواب داده باشید ، خواهشمندم در مورد نحوه ی آشنایی خودتون با جیت کاندو حقیقی مطلبی بنویسید .
با تشکر
سلام
خواهش می کنم و ممنون.
راستش من از سالها پیش شروع به مطالعه درباره ی بروس لی کردم. بهرحال بعنوان یک رزمی کار و علاقمند به رزمی کنجکاو و سوالاتی درباره این شخص و تفکراتش، روش مبارزه اش و غیره داشتم. البته زمانی که شروع کردم به مطالعه منابع زیادی در دسترس نبود. کتاب تائوی جیت کان دو و سری کتاب های fighting method نقطه شروع بود اما طبیعتا کافی نبود و ابهاماتی که داشتم بجای خودش باقی بود. خوشبختانه زمانی که اینترنت دردسترس قرار گرفت امکان تحقیقات بیشتر فراهم شد. کم کم متوجه شدم باید به دنبال چه چیزها یا چه کسانی باشم. شاگردان مهم بروس لی و شاگردان انها و سمینار هایشان را دنبال می کردم و حتی الامکان با آنها ارتباط برقرار می کردم. در نهایت، زمانی که در اروپا بودم توانستم از برخی از اساتید جیت کان دو آموزش ببینم و در سمینارهای بسیار خوبی هم شرکت کردم و ...
هنوز هم درباره جیت کان دو مطالعه می کنم. از علاقه ام به این رشته کم نشده و خیلی خوشحالم که به آن پرداختم.
اینجور که من شنیدم از 10 سالگی وارد هنرهای رزمی و جودو شده و بعد کاراته در مسابقات بین المللی کاراته با بروسلی آشنا میشه ، از جمله معدود شاگردای بروس هست که مدرک جیت کاندو از بروسلی دریافت میکنه و به قولی میگن اون بهترین شاگرد بروسلی بوده و خودش هم شاگردای خوبی در عرصه جیت کاندو داشته
اما اینا درست یا اشتباه مهم نیست ، سوالی که پیش میاد اینه که باتوجه به ضعیف شدن یا حتی از بین رفتن جیت کاندو بعد از مرگ بروسلی میشه اینطور استنباط کرد که حتی سه شاگرد ارشد بروس هم زمینه درک کامل از جیت کاندو رو نداشتن ؟ چنانکه لیندا همسر بروس در بخشی از خاطراتش این رو اذعان می کنه که شاگردان بروسلی هیچ کدوم به طور کامل جیت کاندو رو نفهمیدن ....
بسیار عالی . در ارتباط بودن با شما جزء بزرگترین افتخارات من است . خیلی خوشحالم
سلام
خواهش می کنم و ممنون.
راستش من از سالها پیش شروع به مطالعه درباره ی بروس لی کردم. بهرحال بعنوان یک رزمی کار و علاقمند به رزمی، کنجکاو بودم و سوالاتی درباره این شخص و تفکراتش، روش مبارزه اش و غیره داشتم. البته زمانی که شروع کردم به مطالعه منابع زیادی در دسترس نبود. کتاب تائوی جیت کان دو و سری کتاب های fighting method نقطه شروع بود اما طبیعتا کافی نبود و ابهاماتی که داشتم بجای خودش باقی بود. خوشبختانه زمانی که اینترنت دردسترس قرار گرفت امکان تحقیقات بیشتر فراهم شد. کم کم متوجه شدم باید به دنبال چه چیزها یا چه کسانی باشم. شاگردان مهم بروس لی و شاگردان انها و سمینار هایشان را دنبال می کردم و حتی الامکان با آنها ارتباط برقرار می کردم. در نهایت، زمانی که در اروپا بودم توانستم از برخی از اساتید جیت کان دو آموزش ببینم و در سمینارهای بسیار خوبی هم شرکت کردم و ...
هنوز هم درباره جیت کان دو مطالعه می کنم. از علاقه ام به این رشته کم نشده و خیلی خوشحالم که به آن پرداختم.
راستش محمد عزیز، اینوسانتو به هیچ وجه بهترین شاگرد بروس لی نبود. یعنی مثلا یک فرد مستعد با استعداد ذاتی به حساب نمی اومد. در بررسی روابط بروس لی و اینوسانتو شخصا به مواردی بر خورد می کردم که بروس لی با لحن تندی به اینوسانتو تذکر می ده مثلا درباره ی اینکه اینوسانتو جیت کان دو را آن طور که لی می خواسته رعایت نمی کنه، یا بیش از حد به سبک های قبلی خودش وابسته است و توجهی به خواسته ی بروس لی برای کنار گذاشتن گذشته و تعصبات قبلی نمی کنه و ...
بله اینوسانتو جزو سه نفر است که بوسیله بروس لی برای آموزش جیت کان دو انتخاب می شه. اما این باز هم به این معنی نیست که اون سه نفر بهترین بودند. در واقع اونها مدت زمان بیشتری با بروس لی بودند و زمانی هم که لی اقدام به ایجاد سه مدرسه ی جیت کان دو در اوکلند، سیاتل و لوس آنجلس کرد، باید سه نفر را بعنوان Instructor انتخاب می کرد و این سه نفر انتخاب شدند: کیمورا، جیمز لی و اینوسانتو.
اینکه شاگردان بروس لی درک کامل از جیت کان دو دارند یا نه جای بحث داره. مساله اینجاست که روش جیت کان دو اساسا یک روش پیچیده و غیرقابل توضیح نیست. بر عکس خیلی ساده ست اما ساده بودن هم نیاز به "درک" و "اجرا" داره. بعلاوه ساده بودن به معنای "آسان بودن" نیست.
شاگردان وفادار بروس لی مثل تد ونگ، کیمورا، جس گلاور، جری پاتیت هر کدام به زبان خودشان تلاش کردند جیت کان دوی اصلی را توضیح بدهند. شاگردان بسیار خوبی هم تربیت کردند که آنها راه را ادامه می دهند. بروس لی هم نویسنده و مفسر قهاری بوده و دست نوشته ها و مصاحبه های فراوانی داره که به شما کمک می کنه برای درک روش مبارزه و تفکرات او. حتی می توانم کتاب ها و منابع اولیه ای در زمینه بوکس یا شمشیر بازی که برای ایجاد جیت کان دو بکار برده شد و بروس لی بر آنها حاشیه نویسی می کرده و بعضا در کتاب تائوی جیت کان دو به آنها ارجاع می داده را در صورت نیاز به شما معرفی کنم.
حرف بسیار هست البته. صرفا خواستم بگم به شنیده ها اعتماد نکنید. برای مثال ویکی پدیای انگلیسی اینوسانتو را فرد ایده آل و صادقی معرفی می کنه اما باور نکنید.
بروس لی اگر بر می گشت به این دنیا، اینو سانتو باید فرار می کرد به مریخ!
مشاهده پیوست 457019
راستش محمد عزیز، اینوسانتو به هیچ وجه بهترین شاگرد بروس لی نبود. یعنی مثلا یک فرد مستعد با استعداد ذاتی به حساب نمی اومد. در بررسی روابط بروس لی و اینوسانتو شخصا به مواردی بر خورد می کردم که بروس لی با لحن تندی به اینوسانتو تذکر می ده مثلا درباره ی اینکه اینوسانتو جیت کان دو را آن طور که لی می خواسته رعایت نمی کنه، یا بیش از حد به سبک های قبلی خودش وابسته است و توجهی به خواسته ی بروس لی برای کنار گذاشتن گذشته و تعصبات قبلی نمی کنه و ...
بله اینوسانتو جزو سه نفر است که بوسیله بروس لی برای آموزش جیت کان دو انتخاب می شه. اما این باز هم به این معنی نیست که اون سه نفر بهترین بودند. در واقع اونها مدت زمان بیشتری با بروس لی بودند و زمانی هم که لی اقدام به ایجاد سه مدرسه ی جیت کان دو در اوکلند، سیاتل و لوس آنجلس کرد، باید سه نفر را بعنوان Instructor انتخاب می کرد و این سه نفر انتخاب شدند: کیمورا، جیمز لی و اینوسانتو.
اینکه شاگردان بروس لی درک کامل از جیت کان دو دارند یا نه جای بحث داره. مساله اینجاست که روش جیت کان دو اساسا یک روش پیچیده و غیرقابل توضیح نیست. بر عکس خیلی ساده ست اما ساده بودن هم نیاز به "درک" و "اجرا" داره. بعلاوه ساده بودن به معنای "آسان بودن" نیست.
شاگردان وفادار بروس لی مثل تد ونگ، کیمورا، جس گلاور، جری پاتیت هر کدام به زبان خودشان تلاش کردند جیت کان دوی اصلی را توضیح بدهند. شاگردان بسیار خوبی هم تربیت کردند که آنها راه را ادامه می دهند. بروس لی هم نویسنده و مفسر قهاری بوده و دست نوشته ها و مصاحبه های فراوانی داره که به شما کمک می کنه برای درک روش مبارزه و تفکرات او. حتی می توانم کتاب ها و منابع اولیه ای در زمینه بوکس یا شمشیر بازی که برای ایجاد جیت کان دو بکار برده شد و بروس لی بر آنها حاشیه نویسی می کرده و بعضا در کتاب تائوی جیت کان دو به آنها ارجاع می داده را در صورت نیاز به شما معرفی کنم.
حرف بسیار هست البته. صرفا خواستم بگم به شنیده ها اعتماد نکنید. برای مثال ویکی پدیای انگلیسی اینوسانتو را فرد ایده آل و صادقی معرفی می کنه اما باور نکنید.
آخر فیلم با بازی با مرگ وقتی بروس لی با اینوساندو مبارزه میکنه اینوساندو خیلی کند عمل کرده؟
با تشکر . میشه در صورت امکان اسامی این افراد را قید کنید ؟؟
از مطالب خوب و کاملتون ممنون استاد آبتین عزیز
راستش قبلا هم اگه یادتون باشه در مورد اینوسانتو مطالبی رو عنوان کردید ، اما چند تا سوال برام در این مورد پیش اومده این قبول که اینوسانتو با تشکیل سبک ترکیبی کالی اصالت جیت کاندو بروس رو زیر سوال برد ، به نوعی انتظار میرفت که حالا فرضا از شاگردان اصلی بروس سبک جیت کاندوی واقعی رو کار کنه نه یک سبک تغییر یافته جدید به بهانه سبک کامل تر اما این سوال که برام مطرح هست اینه که حالا بنا به تجربه شخصی کسی که چند تا سبک رو در سطح بالا کار کرده باشه معمولا سخت میتونه به طور قطع پایبند به یک سبک بمونه و این میتونه در حرکات و تکنیک ها هم یجورایی خودش رو نشون بده ، اگر به فرض اینوسانتو سبک های کاراته ، جوجیتسو ، موی تای رو به خوبی و با مهارت کار کرده باشه و از طرفی جیت کاندو رو تحت نظر استاد لی در سطح حرفه ای یادگرفته باشه نمیشه این انتظار رو ازش داشت که بیشتر در کامل تر کردن و بهبود جیت کاندو کمک کرده باشه تا ترکیبی کردن و از بین بردن جیت کاندو ............ البته جواب این سوال مشخصه اما خوشحال میشم در اینباره هم نظرتون رو بگید و توضیحاتی بدید
آخر فیلم با بازی با مرگ وقتی بروس لی با اینوساندو مبارزه میکنه اینوساندو خیلی کند عمل کرده؟