سلام دوستان...
سخنان ***** را شنیدم . در ارتباط با مذاکرات جان کلامشان این بود که " خوشبین نیستم اما مخالفتی هم ندارم"
این جمله را قبل از این هم شنیده بودیم.
سوالی در ذهن من به وجود می اید که چرا؟
چرا اگر خوشبین نیستیم مذاکره کنیم ان هم با امریکایی که صفاتش را ***** بیان کردند؟
گفتن این جمله و در واقع تکرار آن در حالی که در استانه دور دیگری از گفتگو ها هستیم چه فایده ای دارد؟
به نظر حقیر یک جبهه رسانه ای وجود دارد که به هر حال صدای ***** با برد قوی که در این جبهه دارد کلماتش به دقت مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند و این خشنود نبودنش برای خیلی ها خیلی معانی متنوعی را شامل می شود. بنابر این قسمت " خوشبین نیستم" باید بکار برده شود چون اثرات خودش را دارد و اینجا هم در حوصله این بحث نیست که من بخواهم زیاد موشکافی کنم.
قسمت دوم در مورد "عدم مخالفت با مذاکره" هم جبهه دیگری را در بر میگیرد که به نظر حقیر تنها معبر گذر از شرایط بن بست کنونی است.
امریکایی ها به قول خودشان گزینه هایی روی میز دارند که به نظر عملی هستند مثل اینکه به هر حال حدود 100 میلیارد دلار پول ما را در دنیا بلوکه کرده اند و نمی دهند و اگر ما تظاهرات 22 بهمن را گزیبنه روی میز خودمان می خوانیم این باز مربوط می شود به همان جبهه اول. یعنی یک کار رسانه ای است و برای ما جای 100 میلیارد دلار را نمیگیرد. چرا که همین مردم در حال تظاهرات چند رور قبل تر و بعد تر از تظاهرات به واسطه فشار همان تحریم در صف سبد یارانه ای متحمل رنج و محنت و منت بوده اند.
بنابر این تنها گزینه روی میز ما که در واقع در جبهه عملیاتی قرار دارد همانا گفتگو و مذاکره است که شاید بتوان به واسطه آنها حقوق ملت را هرچند اندک مطالبه کرد. اینها چیزهایی است که ***** و مشاوران ایشان نیز می دانند و از این رو قسمت دوم جمله در سخنان ایشان قرار میگیرد .
اینبار اگر همین اندک گشایش در تحریم ها دوباره حذف شوند، دیگر برای رسیدن به پیک بحران زمان چندین ماهه لازم نیست بلکه اثرات فورا نمود پیدا میکنند و بحران هایی اجتماعی حاصل از آن فورا گسترش می بابند.
این است که انهایی هم که سودای گذراندن امریکا از زیر پای خود را دارند فعلا دارند تلاش میکنند که اگر شد این چند ده میلیارد دلار را ازاد کنند( اگر بشود!)
فارغ از این مسائل ما ها که بورسی هستیم صراط مستقیم مان روند است و جنگیدن با روند را از دست دادن همه سرمایه میدانیم.
به گمانم که روند رفتار ما با امریکا و امریکا با ما به هر حال پس ار گفتگویی تلفنی آقای روحانی، دیگر ان روند قبلی نیست و جهت آن جهت دیگری است. البته از نگاه بورسی گاهی پول بک به خط روند که پیشتر مقاومت بوده و اینک حمایت شده امری شایع و متداول است.
آمریکایی ها هم معنی سخنان قاطع ***** را می فهمند هم معنی حرفی که دوباره زده می شود و هم معنی پول بک را...
من به نتیجه مذاکرات خوشبینم. به نظرم ما انقدر روابطمان با چینی ها نزدیک شد که رفتار مان هم به نوعی در سیاست شبیه چینی ها شده است. چین کمونیستی که از همه ی نطام های بازار آزاد پیشی گرفته و اینک جمهوری اسلامی که میرود تا از پاپ کاتولیک تر شود. کسانی که تاریخ سیاسی چین را دنبال میکنند می دانند چه میگویم.
به هر حا باید صبر کرد و ظرافت های رفتاری جواد ظریف را دنبال کرد. مردی که در زمانی درست در جایی درست قرار گرفته است.
درود
به نقل از سایت همسایه
Sent from my HUAWEI Y511-U30 using Tapatalk