ممنون از نظرتونپیشنهاد میکنم چنین کاری رو انجام ندید چون پرتفوی شلوغ معمولا بازدهی مناسبی نداره و هر نمادی برای خودش یه سازی میزنه و نمیتونید روشون کنترل مناسبی داشته باشید.
من اوایل این اشتباه رو انجام میدادم و خب نتیجه مناسبی هم نگرفتم و از بازار جاموندم.
تک سهم بودن رو هم یکبار تجربه کردم و خب ریسک بالا و استرس زیادی داره و اگه تحلیلت رو همون تک سهم درست نباشه جبرانش خیلی سخت میشه.
پیشنهاد من اینه که حداکثر 5 یا 7 نماد از گروه های مختلف انتخاب کنید و با مبالغی نزدیک به هم روی هر کدوم سرمایه گذاری کنید.
اگر دید کوتاه مدت و میان مدت دارید حداقل 20 درصد از سرمایه رو بصورت نقدی موجودی داشته باشید تا در صورتی که نیاز شد برای میانگین کم کردن ازش استفاده کنید.
در کل سعی کنید موقع خرید و فروش جوگیر نشید و احساسی تصمیم نگیرید. سعی کنید همیشه تو کف قیمتی خرید کنید و اگر یه سهمی رو به خوبی انتخاب کردید و دیدید خوب داره سود میده دیگه بهش اضافه نکنید چون احتمال ریزش داره و تمام سودتون از بین میره و اگر روی نمادی لازم شد میانگین کم کنید صبر کنید تا قیمت به کف برسه.
همیشه برای خرید سنگین یه نیم نگاهی هم به شاخص کل داشته باشید تا بعد از خرید گرفتار اصلاح نشید. الان شاخص محدوده مناسبی نیست.
موفق باشید ...
ببینید بعنوان مثال تو گروه خودرویی, شیمیایی, فلزات, غذایی, نفتی, بانکی و ... میشه یه دونه از هر گروه انتخاب کرد ؟
وقتی مسلمه که تو هر کدوم از این گروهها حداقل سه نماد عالی داریم که هر کدومشون میتونن سود عالی بدن بازم نظرتون اینه که هر گروه مثلا یک نماد انتخاب بشه ؟
خب مطمئنا دید که بلند مدته اما الآن یه تجربه ای دارم اونم اینکه یکی از نمادهام بعد از 40 روز باز شد و هیچ یعنی اگر بسته نمیشد 100 درصد سود بهم میداد یه نماد هم دارم که امسال امیدی به بازگشاییش نیست حالا اگر شما تو پرتفوی با 7 نماد باشید و مثلا باسه 3 نمادتون این اتفاق بی افته که سرمایه کلا نابود میشه ؟
من هنون قانع نشدم با فرمایشات جنابعالی و منطق خودم
پس شما کلا موافقی با تنوع پرتفوی با توجه به توضیحات کاملی که دادید درسته ؟قبلش بگم چند ساله با همین سیستم کار میکنم و به شدت سود خوبی هم بردم
ببین سرمایه که بالا میره ، طبیعیه دید کوتاه مدت و میان مدت یکم ضعیف تر میشه و دید بلند مدت قوی تر
من الان 9 سهم کلیدی از 3 گروه( مواد غذایی ، قند و شکر ، زراعت و دامپروری ) دارم که زمان اصلاحات هم ، حدود 20% رو میفروشم و اواسط یا اواخر اصلاح پلکانی ورود میکنم ( مثل همین الان ! )
یک بخش هم دارم که سهم هایی رو که علاقه قلبی به اونا دارم ، با مبالغ کم اونجا اضافه میکنم و هرچقدر رشد کرد مهم نیست ، ضررم کرد نوش جون اونی که سود کردهاینا تا زمانی که زندم میمونن . کل این شرکت ها روی هم 5% سرمایه میشه . اینارو دیگه خرید و فروش ندارن و بنیادی هم صرفا چندتا پارامتر کلی رو توشون در نظر گرفتم . ( بورس ، فرابورس ، شرکت های رایانه ای و در آینده هم شرکت های استارتاپی ، افق کوروش ) ( این بخش جنگله
)
اینا روی هم حدود 33% کل سبدم هستن
حدود 15% سبدم تاصیکو و ومعادنه که باهاشون نوسانگیری میکنم ( این بخش رو به هیچ وجه شلوغ نمیکنم ! در لحظه یا توی یکی از این شرکت ها هستم یا چی بشهههه که هر جفتش رو همزمان داشته باشم ... )
بقیه سبد هم که تقریبا نصفه سبده ، صندوق سهامی ، مختلط و درآمد ثابت هستش . اینا رو هم بسته به شرایط بازار جاهایی صلاح میدونم بالای NAV یکم رو میفروشم و زمانی که به محدوده جذابی برسه ، زیر NAV جمع میکنم
----------------------------------------------------
یه حساب دیگه هم دستمه که حدودا 60% اون صندوق درآمد ثابته البته باهاشون بازی میکنم
بقیه هم فقط صندوق سهامیه
---------------------------------------------------
دلیل اینکه بخش زیادی از سرمایه صندوقه :
1 - من با رهن املاک کار میکنم و سود و اصل سرمایه رو بهش دست نمیزنم تا هر 5 یا 6 سال یکبار که سود رو پلکانی برای خرید ملک ، بازسازی و اجاره خارج میکنم ، در نتیجه آدم ریسک پذیر زیادی نیستم و به همین خاطر هم هست که عاشق ساختمونم ...
2 - روابطی داریم که بیرون از بورس ، فرصت های مقطعی برای سرمایه گذاری پیش میاد و یا به خاطر حفظ روابط و یا به خاطر سود خوبی که دارن ، باید هر لحظه آماده نقد کردن بخشی از حساب باشم و دوست ندارم اون زمان ، سهام شرکت نصف شده باشه ! صندوق ها واسه این مورد مناسب هستن . صف هم نمیشه که مدتی پول بلوکه بشه
3 - بیشتر سرمایه از پوله رهنه و مستاجری بخواد تخلیه بکنه باید بتونم چند روزه پولش رو تامین بکنم
4 - من شرکتی رو کامل نشناسم ، توی اون 5% میندازم در غیر اینصورت نمیگیرمش ! از طرفی بازار 4 تا گاوداری و کارخونه قند و کارخونه سس سازی و روغنی نیست. فرصت های خوبی تو بخش خراب شده خودرو ، خراب شده بانک و کثیف دارویی هست
همینطور نفتی ها ، معدنی ها و الی آخر . در نتیجه این امر خطیر رو به دستان پر برکت صندوق سپرده و خودم رو به بی خبری میزنم
. ترجیح میدم اگه کسی رو قراره بکشن ، من خبر نداشته باشم ... . خودمم با خیال راحت به گاوداری و قندون و سس و روغن و خیارشور میرسم !
گاو رو بیشتر از " مدیر خودرو سازی های ایران " درک میکنم
ممنون اگر تجربه ای در این مورد دارید بگین لطفانماد بیشتر ریسک کمتر
من باشم با 400 30 الی 40 تا میخرم هر کدام 10 الی 15 میلیون