ممنونم از توضیحات کامل، نمیشه فقط با لایک پست از وقتی که میزاری و اینکه دانش و تجربیاتت رو به اشتراک میزاری تشکر کرد ولی خب برای جلوگیری از اسپم همین لایک ها رو از ما پذیرا باش،
واقعا لایک کمه یه لایک جدید باید درست کنند دیوید سپاس ، مخصوص ایشون
عشقید
یک سوال دیگر بنظرت الان خرید صندوق های سهامی مثل آگاس، آوا، کاریس، فیروزه و... بهتره یا خرید سهام های ارزنده مثلا وصنعت، وبوعلی، پترول، صبا، زفکا،نوری، آریا، ومعادن و...؟ (این اسامی هیچ گونه توصیه ای به خرید و نگهداری و فروش نیست)
ببین پخش کردن سرمایه همیشه خوبه
همین الان دقیقا 55.4% کل سبدم ، سهام مستقیمه و 6.25% دیگه بهش اضافه میشه
جمعا 61.25% سبدم با چیدمان جدید و وزنهای جدید سهام و صندوق درآمد ثابت جانبی هر سهمه ( سهم صندوقای درآمد ثابت در حال حاضر حدودا 4.7% هستش )
وزن دقیق آگاس وکاریس و آتیمس از کل سبدم به ترتیب حدودا : 8.76% ، 6.58% و 7.93%
حدودا 1.4% صندوق شاخصی فیروزه هستش
مابقی هم صندوق درآمد ثابت فیروزا که هم باهاش همیشه در حال خرید و فروشم هم اردر خرید دارم هم فروش . خرید کمتر از NAV فروش هم بعد از جمع کردن بالاتر از NAV
نتیجه : همیشه سبد باید به شکلی چیده بشه که بهترین بازدهی رو داشت
من خودم چون زیر و بم یه شرکت رو باید در بیارم و اینکار رو توی شرکت های کوچیک و متوسط راحت تر میشه انجام داد واسه همین معاملات خودم محدود به شرکت های این مدلیه به غیر از نوسانگیری که کاری به شرکت ندارم
صندوقا رو میگیرم که از معاملات بزرگان بازارهم سهم ببرم . قطعا بخشی از سود بازار سمت بانکی ها ، خودروها و ... هست که من ازشون سر در نمیارم و فرصت نمیکنه از همه جاهای بازار فرصت ها رو زیر نظر داشته باشم
پس بخشی از این سود رو از صندوق ها میگیرم
مورد دیگه اینه شراکت با بزرگان همیشه خوبه ! واسه همینه که الان تقریبا 25% سبدم سمت صندوق های سهامی و شاخصی هستش ...
صندوقا رسیدگی هم ندارن . نه اطلاعیه میخواد بخونی ، نه حق تقدم میدن ، نه افشا میزنه ،نه لازمه نمودارش رو چک بکنی . راه خودشون رو میرن
هر چند وقت یبار فقط پورتفوشون رو نگاه میکنم
خرید سهام با خرید صندوق از نظر من تنها تفاوتش ریسک کمتر صندوق هاست . صندوق نوساناتش کمتره . هم سود کمتری میده هم زیان کمتر ...
یکی از دلایل اصلی داشتن صندوق توی سبدم اینه که بخشی از سرمایه بنده از منبع رهن هستش و درصورتی که مستاجرا بخوان تخلیه بکنن باید بتونم تو تاریخ اتمام قرارداد از یکی دو هفته قبلش تا روز تخلیه وجه رو عودت بدم و باید سرمایه جایی باشه که مجبور نباشم توی منفی ترین حالت ممکن بفروشم
همه چیز به میزان ریسک پذیری بستگی داره
یکی ممکنه اینقدر ریسک پذیر باشه مثلا 10 میلیارد رو روی یه سهم بزاره ! یکی ممکنه پورتفوشو بیشتر با اوراق مشارکت و صندوق درآمد ثابت ببنده
بستگی به خودت داره ولی من توصیه میکنم یه بخشی رو به صندوق اختصاص بده ، آرامشت رو بالا تر میبری و این روی تصمیم گیری درست هم تاثیر میزاره
درضمن صندوق ریسک نقدشوندگی هم نداره که یهو نماد بسته بشه یا صف فروش قفل شده داشته باشه !
با این میزان ریسک پذیری ای که با چیدمان سبدم دارم برای بلند مدت بازدهی ای بین 40% الی 60% متصور هستم و انتظارم اینه . میتونه یکمم بیشتر بشه دیگه اون قطعیتی توش نداره . 30 الی 35 درصدش رو بزاریم واس تورم و تهش 25 الی 30 درصد خالص بمونه ....
اگه صندوق انتخاب نکنی و مستقیم سهام رو بخری احتمالا بتونی بازدهی بیشتری رو محقق بکنی ( با توجه به سهمی و قیمتی که وارد شدی )
حالا من خودم بعضی وقتا سر ریز سود صندوق ها رو باهاش بازم سهم میخرم .اینکارم میتونی بکنی . مثلا سود یک چهارم صندوق های سهامیتو همیشه به سهم هات اضافه بکنی این مدلی همیشه در حال خرید هات توی هر اصلاحی که اتفاق بیوفته ، هستی !