صحبت و نظر شما هم درسته دوست عزیز ولی به شخص ِ وقتی هشدارها و مصاحبه های اقتصاددان ها رو میخونم و میشنوم نگران میشم نه از بابت خودم، از این جهت که به قول شما وقتی آقای ایکس اومد و 1000% هم سود کرد این پول قرار ِ کجا بره و هزینه بشه؟
یا میره دلار میخره یا سکه و طلا... شانس داشته باشه بتونه خونه هم بگیره...
بله اگر واقعا پول هایی که ما دپازیت میکنیم توی تولید میرفت و به درد اون شرکت یا کارخونه میخورد صحیح بود ولی وقتی شما میبینی بازار به شدت داره دستکاری میشه و سهامی که باید واقعا رشد داشته باشه نداره ( میگن هنوز نوبتش نرسیده ) :دی و سهام شرکتی که همه دارن نفرینش میکنن 1000% رشد میکنه، دلسرد میشی.
من خودم شخصا به دلایلی از سن خیلی پایین کار اقتصادی منجر به درآمد انجام دادم و در حد خودم مدعی هستم که آشنایی دارم ،برداشت من اینه دوست خوبم :
اقتصاد ایران وابسته به هیچ فرمول علمی اقتصادی کلاسیک یا جدیدی نیست ،اقتصاد ایران یک اقتصاد به شدت مریض،اما زنده است که در هر دوره ای یک عضوش خوبه و بقیه اعضا مریض هستند ،هنر اینه که در هر دوره ای اون عوض سالمو (به مفهوم سوددهی) بشناسی و ازش استفاده کنی و در عین حال پیش بینی نسبتا روشنی نسبت به آینده نزدیک داشته باشی ،این واقعیتیه که شاید با ذهنیت آرمانی فاصله داشته باشه ،اما همینه و چاره ای نیست ،الان اون عضو سالم یا سود ده بورسه که باید هوشمندانه ازش استفاده کرد
شاید بعضیا به مفهوم فرصت طلبی تفسیر کنند ،اما اولا اینطور نیست ، ثانیا ما داریم در مورد واقعیت اقتصاد و کسب سود حرف میزنیم نه اخلاق
این موضوع با خرید و فروش ارز و اینجور مسائل فرق داره و یک کار اقتصادی شرعا و عرفا درسته
مثلا اوایل که سیم کارت های اعتباری اومده بود ،در کشور نیاز فروانی به گوشی وجود داشت ،من پول و توان اینکه بخام گوشی بیارم بفروشم نداشتم ،اومدم با سرمایه کمی که داشتم شارژ خریدم ،اون موقع شارژ ۱۰ تا ۱۵ درصد سود داشت و بعد از یک سال با فروش شارژ حدود ۴۰۰ درصد سود کردم ،اما همین فروش شارژ بعد ها سرمایه خیلی ها رو از بین برد چون دیگه دیر شده بود
شاید من خیلی سخت گیرم یا مشکل از منه ولی از آدمایی که همیشه در حال نالیدن هستند و در هر حالی سعی میکنن بدبخت جلوه کنن متنفرم
امروز من سود خوبی تو بورس نصیبم شد و به شکرانه اش ۲۰ تا غذا خریدم تو خیابان به زباله گردها دادم ،اگر قرار به بدبختی باشه امثال اونا توی صف از ما جلوترن ،نه مایی که پیش خانواده و عزیزان ،شکر خدا با تن سالم ،زیر کولر نشستیم ،پول توی بورس داریم ،شغل داریم ،موبایل و اینترنت و لپتاپ و... به راهه در حال کسب درآمد هستیم ،اما به جای لذت بردن و شکر کردن و کمک به بقیه ،هی ناله میکنیم و انرژی منفی میدیم