نیکون نیکورمت اف تی ان
Nikon Nikkormat FTN
کالر پلاس ۲۰۰ (رل فیلم)
kodak color plus 200
اسم و عکس و توضیحات این دوربین رو تو پست های قبلی آوردم. این دوربین از عکاس فولاد میسازه. جدی میگم. کسی که یه مدت با این دوربین کار کنه یعنی (بدون اغراق) میتونه ادعا کنه تا آخرین مرحله عکاسی رو رفته دیده. اگه کسی تو ایران این دوربین رو پیدا کرد برای یکی دو روز قرض کنه یه حلقه فیلم بندازه روش باهاش عکس بندازه بده این عکاسی ها براش ظاهر کنن. تا اونجا که میدونم هنوز هستند عکاسی هایی که رول فیلم رو ظاهر میکنند. شخصا بیشترین لذت رو از عکاسی با این دوربین تجربه کرده ام. لامصب مثل تانک ساخته شده. یه بار تو شهر از دستم افتاد. حدودا از ارتفاع یک و نیم متری افتاد روی آسفالت, برش داشتم هنوز کار میکرد. البته با چشمی اش اومد روی زمین و گوشه چشمی اش کمی فرو رفت ولی هنوز مثل اسب کار میکنه لامصب. این عکس رو از پارک گرفتم. لنز ۲۴ میلیمتر اف ۲.۸ بود مال حدودا ۷۰ سال پیش. درست مثل دوربین. دستی گرفته شده بدون سه پایه و بصورت پانوراما. اگه قسمتی از عکس چیز عجیبی دیدید احتمالا واسه همون باید باشه. این عکس رو با یه عکس هم میتونستم بگیرم ولی خوب احتمال دادم شاید در آینده بخوام پرینتش بکنم واسه همون پانوراما گرفتم.
این دوربین عشق منه. لامصب خداست. هر وقت بخوام برم عشق و حال این دوربین رو بر میدارم با یکی دو تا حلقه رل فیلم و میرم واسه خودم تو شهر قدم میزنم خیلی با عشقه لامصب. طرحش انقدر کلاسیکه که دوست داری فقط نگاش کنی. گاهی تو شهر میشینم یه جا یه قهوه ای چیزی سفارش میدم این دوربین رو میزارم رو میز بغل قهوه صحنه فوق العاده میشه. یکی دو بار رهگذر ها خوششون اومد اومدن با تلفن موبیل از این دوربین رو میز (در کنار قهوه) عکس گرفتن. لرزش گیر آینه این دوربین رو هم خودم دستی درست کردم با اسفنج ظرفشویی عالیه ضربه آینه رو با یک پنجم کمتر میکنه.
هر کسی تو ایران این دوربین گیرش اومد حتما برای یکی دو ساعت قرض کنه یه حلقه فیلم بندازه روش باهاش عکس بندازه بده عکاسی ها براش ظاهر کنن. تا اونجا که میدونم هنوزو هستند عکاسی هایی که این رل فیلم های قدیمی رو ظاهر میکنند. ارزش شو داره یه بار این دوربین رو تجربه کنید. یعنی اینطوری بگم. اگه یک بار با این دوربین یکی دو حلقه رل فیلم عکس بگیرید یعنی تا آخرین مرحله عکاسی رو با چشم خودتون دیدید. خیلی تجربه زیباییه. این دوربین هم نشد میتونه از دیگر اعضا خانواده نیکورمت اف تی ان استفاده کنه واسه این کار. لیست اعضا خانواده این دوربین رو تو یکی از پست های بالایی اودم.
FTN, FT. FT2. EL, EL2
هر کدوم از دوربین های این لیست میتونه این تجربه رو بهتون بده