• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تجربه عملی عکاسی آنالوگ من.

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس دیجیتال با نیکون دی ۷۲۰۰. عکس تو یه دهگده هلند گرفته شده به نام "اسخراافندیل".
s-Gravenhage
عکس صبح زود گرفته شده ساعت ۴ صبح. تنظیمات همون تنظیمات عکس قبلیه, با این تفاوت که لنز نیکون ۵۵-۳۰۰ میلیمتر اف ۳.۵-۵.۶ بود.این لنز روی دی ۷۲۰۰ فاصله کانونی ۴۵۰ میلیمتر میده.
تو این عکس اصلا متوجه پرنده ها نشده بودم تا وقتی که خونه اومدم تو کامپیوتر دیدم. دلیل اش هم اینه که تو زمین عکاسی چون فقط چند دقیقه وقت داشتم تا خورشید رو به این صورت عکاسی کنم قبل از اینکه کاملا بالا بیاد و نورش بزنه تو لنز, واسه همون تنها تمرکزم به این بود که تا میتونم عکس بیشتری بگیرم. اولین بار بود که داشتم صبح زود از خورشید اینطوری عکس میگرفتم واسه همون کمی هم هیجان شده بودم و نمیخواستم بدون عکس خوب برگردم خونه. واسه همون فقط تند تند عکس میگرفتم. وقتی خونه عکس ها رو نگاه کردم این عکس رو دیدم اصلا کف کردم. خودمم باورم نمیشد چی ثبت کردم. به هر حال تجربه عالی بود صبح خیلی زود بیدار شدن البته که جالب نیست ولی خوب این خوبی ها رو هم داره. توضیحات اینکه چطور میشه خورشید رو به این صورت ثبت کرد رو تو عکس قبلی توضیح دادم که دیگه تکرار نمیکنم.

برای چنین عکس هایی علاوه بر توضیحاتی که در پست قبلی دادم نیاز به یه لنز تله دارید بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیمتر. تو این کیت لنز های دوربین های دیجیتال ما دوربین هایی مثل نیکون ۵۵-۲۰۰ ام داریم. یا تو کنن و سونی هم یه کیت لنز در همین حدود ها داریم. اگه خوب یادم مونده باشه تو کنن ۵۰-۲۵۰ میلیمتر داریم. این لنز ها ی تله تو کروپ سنسور ضرب در ۱/۵ میشن. یعنی مثلا ۲۰۰ میلیمتر میشه ۳۰۰ میلیمتر. یا ۲۵ میلیمتر میشه ۳۷۵ میلیمتر. اگه از این لنز های کیت نام برده در بالا دارید عالی هستند برای چنین عکس هایی. بادی زیاد مهم نیست. بقیه اش کار دسته و با تجربه میتونید (تقریبا با هر دوربینی) عکس های بهتری بگیرید. عکس روی سه پایه گرفته شده. تجربه خوبی بود واسه شخص خودم. دو بار این کار رو کردم و احتمالا اگه وقت بشه حتما دوباره این کار رو خواهم کرد.

فقط یه نکته خیلی مهم واسه کسانی که احتمالا میخوان از این نوع عکس ها بگیرن. لطفا اتوفاکوس رو تعطیل کنید و کمی سعی کنید با فاکوس مانوال کار کنید. مثلا تو این جور عکس ها فاکوس مانوئل بگیرید و نقط فاکوس تونو هم از یک سوم کادر تون بگیریرد. به این معنی که تو ذهن خودتون کادر رو به ۳ قسمت مساوی تقسیم کنید و سعی کنید نقطه فاکوس تون از فاصله بین اولین و دومین قسمت کادر شروع بشه. و با این روش اگه دیافراگم روی حدودا ۸ یا بالاتر باشه تقریبا تمام کادر در داخل میدان فاکوس میوفته. البته من تو این عکس یادم رفته بود و این عکس با اتوفاکوس گرفته شده. ولی نرمال من فاکوس مانوئل میگیرم و با این روشی که تو بالا گفتم.

_DSC_7520_POSTEN.jpg

Last edited:

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
همون عکس قبلی از دور.
همون عکس قبلی از دور. تو این دو دفعه ای که از اینجا شات مستقیم از خورشید میزدم متوجه شدم که خورشید از خط افق که بالا میاد مستقیما بصورت عمودی بالا نمیاد. بلکه بصورت مورب به سمت راست حرکت میکنه. دلیل علمی شو نمیدونم ولی احتمال میدم حرکت زمین باعث این پدیده میشه. شاید کسی که علم این کار رو داره بتونه این پدیده رو بهتر توضیح بده.

تنظیمات عکس:

D7200
1/1000 sec
f5.6
ISO: 400

DSC_7660 POSTEN 1000 PXL.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
همون عکس قبلی
Nikon D7200
برای چنین فضاهایی تو عکس باید کلوین سنگین کار کنید. حدود ۱۰.۰۰۰ منظورمه. اکسپوژر رو "فایل راو" هم کمی تاریک بگیرید. یک کمی منظوره. حدود "بسته به فضا و نور" یک قدم نوری. بعد تو فوتوشاپ سعی کنید جاهایی رو که میخواهید نورشو کمی بیشتر کنید دقیقا اینی در میاد که تو عکس میبینید. البته کنن با نیکون فضای رنگ هاشون کمی متفاوته, ولی در اصل کار فرقی نمیزاره. سونی رنگ هاش به نیکون نزدیکه زیاد تفاوت دیده نمیشه. نیکون لامصب رنگ هاش آدم رو دیوونه میکنه. سنسور های نیکون مثل معدن طلا میمونه. هر چی بریزی توش طلا میده بیرون. رنگ های نیکون معرکه است حرف نداره. بعد از نیکون عاشق رنگ های سونی هستم. البته رنگ های سونی هیچ وقت به پای نیکون نمیرسه. تا حالا منظورمه. احتمالا سونی در آینده بتونه تو این زمینه خودشو به پای نیکون برسونه. از وایت بالانس سونی متنفرم. ولی با کمی کار اضافی تو فوتوشاپ میشه تصحیح اش کرد. کنن سری "۵ دی" رنگ هاش حرف ندارن. رنگ های کروپ سنسور کنن زیاد به دلم نمیشینه.

یه راه دیگه که تقریبا با هر بادی بتونید رنگ های عالی به دست بیارید "برکت" است. فقط تو این موقع ها فاصله بین دو تا اکسپوژر رو کم بگیرید. اگه عکاس با تجربه هستید "نیم" قدم نوری فاصله, ولی اگه به خودتون زیاد اعتماد نمیکنید حدود "۳" تا اکسپوژر بگیرید هر کدوم با "یه" قدم نوری تفاوت. یا "۵" تا اکسپوژر بگیرید هر کدوم با "نیم" قدم نوری تفاوت. برکت ها رو هم دستی بگیرید خارج از آپشن برکت منوی دوربین. سعی کنید کمی عادت کنید بیشتر با دست هاتون کار کنید تا اینکه همه کار ها رو به عهده دوربین بزارید. همچنین تو این جور عکس ها هیچ گاه از آپشن "اچ دی آر" دوربین استفاده نکنید. امیدوارم اسم "اچ دی آر" رو درست نوشته باشم. خیلی وقتی با دیجیتال کار نمیکنم اسم ها یادم رفته. اگه اشتباه نوشتم عذر خواهی. یادتون باشه در کل اگه کار جدی میکنید و عکس تون مهمه سعی کنید هیچ گاه از آپشن "اچ دی آر" دوربین استفاده نکنید. این آپشن تو دوربین فقط برای اینکه که حدودا با روش کار "اچ دی آر" آشنا بشید و بدونید یه عکس "اچ دی آر" حدودا چه شکلیه؟ همین, ولی اگه میخواهید کار جدی بکنید همیشه "اچ دی آر" دستی بگیرید, کاملا مانوئل با دست. حدود ۳ تا عکس بگیرید و تو فتوشاپ سعی کنید با انواع روش های مختلف دستی به هم ترکیب کنید. اگه این کار رو ادامه بدید خیلی چیزا یاد میگیرید که به درد عکاسی تون میخوره. اولش کمی زحمت داره ولی راه که بیافتین از شما "تو زمینه عکاسی" فولاد میسازه. این آپشن یکی از آشغال ترین آپشن های دوربین های دیجیتله که خیلی از عکاسان رو تنبل میکنه.

فقط یه نکته در مورد برکت که گفتم. اشتباه برداشت نشه, منظور از برکت تو این جور عکس ها این نیست که همه جای عکس نور یکسان داشته باشن. نه اشتباه برداشت نشه. تو این جور عکس ها منظور فضای عکس و درجه حرارت رنگ هاست. وگرنه جای تاریک رو زیاد سعی نکنید روشنتر بکنید تا از نظر نوری همسان با جاهای دیگه عکس باشن. فاکوس هم همیشه دستی روش یک سوم همون که تو پست قبلی گفتم. دیاف بهتره ۸ یا بالاتر باشه. تو این عکس اشتباه کردم ۵.۶ گرفتم. مهمترین نکته زمان عکسه. در اولین ۱۰ دقیقه طلوع خورشید بایستی عکس تونو بگیرید وگرنه بشه ۱۱ دقیقه دیگه دیره. همچنین حدود نیم ساعت قبل از طلوع خورشید تو زمین عکسی دوربین و سه پایه کاملا آماده باشید برای ثبت عکس.

_DSC_8066-8069 1000 PXL POSTEN.jpg

Last edited:

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ مال حدود ۲ سال پیش, اینو اوایل گرفتم هنوز تازه کار بودم تو آنالوگ. دوربین نیکون اف ۱۰۰ بود. لنز هم یادم نمونده. فکر کنم نیکون ۲۸-۳۰۰ میلیمتر بود. از این دوربین خیلی تعریف میکند ولی من شخصا خوشم نیومد. با روش کار من زیاد سازگار نیست. ولی تو اینترنت میبینم خیلی از این آنالوگ کار ها کشته مرده این دوربین هستند. گاها بهشون میگم که: من این دوربین رو دارم و ازش خوشم نمیاد, انگار فحش ناموسی بهشون میدم. دستشون برسه سرمو میبرند.
عکس رو فکر کنم شهر "دن هاخ" هلند گرفتم. هلند دو تا پایتخت داره. یکی امستردامه و یکی "دن هاخ" البته نه در روی کاغذ. "دن هاخ" به نوعی پایتخت سنتی و سیاسی هلنده, و آمستردام بقول معروف مال اینکه که به دنیا نشون بدن. حالت سیلیبیرتی داره. و دن هاخ حالت پایتخت در سایه است.
عکس رو تو یه قصر پادشاهی هلند انداختم که امروزه دیگه تبدیل به موزه شده. خیلی بزرگه اندازه یه دهات کوجیکه از نظر وسعت. واسه خودش یه شهر کوجیکه. قبلنا پادشاهان هلند تو اونجا زندگی و حکومت میکرده اند. امروزه دیگه تبدیل شده به مرکز فرهنگی و توریستی. این یه تیکه دیوار فکر کنم دیوار زندان بود از بیرون. این قصر تو خودش همه چی داره. خونه و پارک و کلیسا و مغازه و زندان و دادگاه و همه چی. هدف این بوده که پادشاه احتیاجی نباشه بیاد بیرون, از همون تو قصر بتونه همه کار هاشو انجام بده بدون اینکه لازم باشه بیاد بیرون. عکس های آنالوگ بیشتری از این قصر دارم که کم کم میزارم.
تو گوگل بزنید

Binnenhof, Den Haag

همه اطلاعات لازمه رو بهتون میده.

IMG_20190422_0026 POSTEN.jpg

Last edited:

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ
Binnenhof, Den Haag
یه قصر پادشاهی هلند که امروزه دیگه تبدیل شده به مرکز فرهنگی و توریستی. البته این عکس از بیرونه و همچنین فقط یه قسمت از این قصره. همچنین این عکس ها رو وقتی انداختم که تازه کار بودم تو آنالوگ. واسه همین احتمالا کیفت بعضی از این عکس ها چیزی نباشه که باید باشه. این عکس رو با ایزو پایین گرفتم واسه همون کنتراست اش پایینه. این عکس بیشتر هدف این بود که یه تصویر کلی از قسمتی از این قصر داشته باشم.

NIKON F100 BINNENHOF KLEUR 1 MET.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
این عکس رو دیروز صبح زود انداختم سر راه خونه. عکس با موبیل گرفته شده. چون صبح زود بود آسمون زیاد قشنگ نبود واسه همون از رنگ هاش زیاد خوشم نیومد سعی کردم تبدیل اش کنم به نقاشی. تو اینترنت یه برنامه انلاین پیدا کردم برای تبدیل عکس به نقاشی و عکس رو اونجا کمی دستگاری کردم نتیجه این شد. البته افکت نقاشی رو زیاد وارد نکردم و سعی کردم عکس تا حدی هم خودش بمونه.
عکس کوجولوهه (شماره ۲) عکس اصلیه بدون افکت نقاشی. اون کوجولو گرفتم فقط گذاشتم برای مقایسه.

موبیلش از این چینی هاست که کیفیت دوربین اش به کیفیت دوربین های موبیل های اروپایی نمیرسه. البته خودش خوب کار میکنه ولی خوب کیفیت عدسی های اروپایی از چینی بهتره. همچنین این موبیل زوم بالا داره احتمالا واسه همون کیفیت عکس هاش پایین اومده, امیدوارم درست حدس زده باشم. من تلفن موبیل اصلا برام مهم نیست و همیشه از این موبیل های قدیمی عهد حجر استفاده کرده ام. تلفن های مدرن هیچ وقت نخریدم و قصد نداشتم که بخرم. ولی این یکی چینیه چون ارزون بود خریدم. وگرنه من پول پای موبیل نمیدم. این تلفن تو سوپر مارکت بود و چون سوپر مارکت میخواستن جذب مشتری بکنن این تلفن رو حراج زده بودن به قیمت چند بسته سیگار. واسه اون خریدم اش.
.

GROTE PANORAMA HANDMAGIT GECONVERTEERD NAAR SCHILDERIJ 1.jpg

GROTE PANORAMA LATEN ZIEN 400 PXL_.jpg

Last edited:

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
عکس یکی از دوربین های قدیمی آنالوگ ام. تا حالا با این دوربین عکس ننداختم. یه بار باید وقت بزارم از هم بازش کنم یه سرویس اش کنم دوباره جمع اش کنم قبل از اینکه بتونم باهاش عکس بندازم. تا حالا وقتش نشده. یه بار وقت میزارم یه دست سر و روش میکشم.

این دوربین ها خوبن واسه کلکسیون ولی اگه کسی قصد عکاسی کردن داره از اینها نگیره. اینها اولا که خیلی قدیمین و ۹۹% شون احتیاج به یه سرویس دارند که خرج سرویس ارزش این کار رو نداره. دوما برای اینکه بتونید با این دوربین ها یه عکس عالی بندازید یه لنز اصل احتیاج دارید که پول این لنز چیزی بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ دلاره. واسه همون اگه کسی لنز اصل اینها رو نداره بهتره که بادی رو هم نخره. بخاطر اینکه در این صورت بایستی یه لنز روسی بندازی روش که کیفیت عکس ها هیچ وقت مثل لنز اصل آلمانی اش نمیشه. لنز روی این دوربین تو عکس هم روسیه. واسه اون تونستم بخرم وگرنه پولشو نداشتم.

DSC06602 POSTEN 1200 PXL.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ سیاه سفید
موزه روتردام
عکس وقتی گرفته شده که من کاملا تازه کار بودم تو آنالوگ. دوربین هم یه دوربین سنگینی بود که اولین بار بود داشتم باهاش عکاسی میکردم و تقریبا ازش هیچ نمیدونستم. اگه امروز چنین عکسی رو بخوام بگیرم یه عکس کاملا متفاوت و خیلی بهتر خواهد بود.
IMG_20200615_0003 POSTEN.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ سیاه سفید
روتردام
به دلایلی که خودمم نمیدونم عکس موقع ظهور خراب شده بود. اون موقع خیلی تازه کار بودم و گاهی موقع ظهور اشتباه میکردم و این اتفاقات میوفتاد. این عکس رو بعد از اسکن کردن نگاتیو سعی کردم قسمت خراب رو قیچی کنم و فقط قسمت وسط عکس رو استفاده کنم. عکس دومی نگاتیو کامله اسکن شده است بدون قیچی کردن قسمت های خراب اش. و عکس اولی عکس اصلاح شده است.

IMG_20200620_0003 TWEEDE 1000PXL 1.jpg

IMG_20200620_0003 1 POSTEN.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ سیاه سفید.
این ساختمون وسطی سفید رنگ با برج بلند ساختمان قبلی شهرداری شهر مون بود. این ساختمون وسطی سفید رنگ با برج بلند ساختمان قبلی شهرداری شهر مون بود. لنزی که این عکس رو باهاش گرفتم ۷۰ سال قدمت داره.

اون قسمت پل که به نظر میاد شکسته بخاطر اینه که پشت این پل یه طاقی دیگه است در زیر ساختمون سفیده, آب این رودخونه ادامه داره و از زیر اون ساختمون سفیده رد میشه, واسه همون درزیر اون ساختمون سفیده هم یه طاقی است که ساختمون رو نگه داشته تا رودخونه از زیر ساختمون رد بشه. اون طاقی زیر ساختمون سفیده با این طاقی پل جلویی میوفتن روی هم دیگه واسه همون بنظر میرسه که پل شکسته. خودمم اول فکر کردم اشتباهی رخ داده تو عکس ولی وقتی خوب دقت کردم دلیل شو متوجه شدم.

Nikon F4 1.jpg

Last edited:

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ سیاه سفید. پل اراسموس روتردام. این پل بخاطر فرمش که تا حدودی شبیه یه "قو" است به پل "قو" هم معروفه.
ساختمون های دست راست پل چند تا هستن. یکیشون دادگاه روترداامه, یکی شون اداره پلیس, و یکی دیگه شون اداره مترو روتردام. البته چند تا سازمان دیگه هم هستند که تو این ساختمون های بلند دفتر دارن که من نمی دونم. اگه خوب یادم مونده باشه عکس با فیلتر گرفته شده. کدوم فیلتر یادم نمونده. حلقه فیلم کداک سیا سفید ۴۰۰ بود. داروی ظهور "دی ۷۶" بود. عکس رو خیلی وقت پیش گرفتم.

Mimiya RZ67&400TX&D-76&red filter.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ رنگی
همون ساختمون شهرداری قبلی شهرمون از زاویه پهلو

M6 2.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ تو ایستگاه قطار آمستردام گرفته شده. این عکس رو همون روز که این دوربین رو خریدم انداختم. پسره تو آمستردام زندگی میکرد. رفتم دوربین رو تحویل گرفتم و همون جا یه حلقه فیلم که همراه برده بودم برای امتحان کردن دوربین انداختم روش و تو ایستگاه قطار یه چند تا عکس انداختم. این یکی از اون عکس هاست.

IMG_20181204_0034 POSTEN 800PXL.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ تو ایستگاه قطار آمستردام گرفته شده. از همون سری قبلی با همون دوربین قبلی. این یکی از ایستگاه های فرعی آمستردامه و تو این ایستگاه همه چی سبز رنگه. منظور تن رنگ ها همه مایل به سبزه., اینطوری طراحی کردن این ایستگاه رو.

IMG_20181204_0032 POSTEN.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ تو آمستردام
رستوران غذای حلال برای مسلمانان

IMG_20181204_0023 POSTEN.jpg

بالا