• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تجربه عملی عکاسی آنالوگ من.

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یک ایده
به نظرم
کتاب و آموزش ویدیویی برای عکاسی ببینید و قوائد عکاسی را یاد بگیرید( منظورم قوانین اصولی عکاسی )
میتونی از مردم پرتره های سیاه سفید در خیابان ثبت کنی
بعضی از ایده های عکاسی را میتوان در اونجا پیاده کرد چون با فرهنگ اونجا سازگار است
درود بر شما و سپاس از لطف تون. کتاب خوب سراغ دارید تو این زمینه؟
پیشاپیش سپاس

tehran_games

کاربر قدیمی پرشین تولز
لایک‌ها
492
عکاسی آنالوگ واقعاً به تخصص نیاز داره. الان عکاسی با این دیجیتال ها خیلی راحت تر شده و نورپردازی واقعاً از اون پیچیدگی قبل دراومده.

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یکی از دوربین های آنالوگ ام. دارم الان میرم بیرون کمی قدم بزنم با این دوربین سعی میکنم یکی دو تا حلقه فیلم باهاش عکس بندازم. عکس با تلفن موبایل گرفته شده

Leida M4 POSTEN 1200PXL.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
عکاسی آنالوگ واقعاً به تخصص نیاز داره. الان عکاسی با این دیجیتال ها خیلی راحت تر شده و نورپردازی واقعاً از اون پیچیدگی قبل دراومده.
درود بر شما,
اگه بخوام روراست باشم بیشتر از تخصص عشق میخواد. عکاسی آنالوگ همون عکاسی دیجیتاله فقط با این تفاوت که دوربین شما دیگه کاپیوتر آنبرد نداره که کار های شما رو انجام بده. البته همونطور که من تو یه پست قبلی هم اشاره کردم تقریبا هر کاری که امروزه کامپیوتر در دوربین های دیجیتال انجام میده در زمان آنالوگ هم انجام میشده. بطور مثال وایت بالانس. به این صورت که بعد از اینکه عکاسی آنالوگ از زمان نوزادی در اومد و بقول معروف تا اندازه ای بالغ شد, در همون داخل حلقه فیلم وایت بالانس رو هم به فیلم اضافه کردند, به این صورت که در داخل حلقه های فیلم بغیر از خود مواد حساس به نور لایه های اضافه ای هم اضافه شد که کارشون تعیین وایت بالانس بود, یا همین آپشن "دی لایت" در منو داخل دوربین های دیجیتال امروزی در زمان آنالوگ هم به طرق مختلف انجام میشده.
ببخشید طولانی شد. فقط خواستم بگم آنالوگ همون دیجیتااله فقط عکاس بایستی بیشتر کار کنه و خودش تقریبا همه چی رو انجام بده بجای اینکه بر عهده دوربین بزاره. و این کار ها هم اصلا سخت نیستند, فقط عشق میخواد که واقعا با تمام قلبت عکاسی بکنی و سعی کنی تکنیک های خاص آنالوگ رو یاد بگیری. و وقتی یاد گرفتی دیگه بصورت اتوماتیک در مغزت انجام میشه بدون اینکه احتیاج باشه فکر کنی.

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ قدیمی از آمستردام. این عکس رو حدود ۳/۵ پیش انداختم. لنز یادم رفته. فکر کنم ۵۰ میلیمتر بود اگه اشتباه نکنم. فیلم هم شک دارم که "فوجی کالر ۲۰۰" بود یا "آگفا فیستا ۲۰۰"؟ فقط یادمه که فیلم حدودا ۶ سال از زمان تاریخش گذشته بود. فکر نمیکردم که عکس خوب در بیاد ولی شانسکی خوب در اومد. البته میتونی ببینی که عکس تا حدی فاسد شده و کیفیت اش به یه فیلم تازه نمیرسه, ولی قابل قبوله. من خوبی که دارم اینه که فقط با یه لنز ۵۰ میلیمتر و یه لنز حدودا ۲۸ میلیمتر میتونم همه کار هامو بکنم بدون اینکه لنگ بمونم. حتی میتونم فقط با یه لنز ۳۵ میلیمتر همه کار ها مو تو شهر انجام بدم بدون اینکه احساس کمبود بکنم.

تو عکاسی آنالوگ یه یک پوهن مثبت دارید که خیلی عالیه, و اون اینه که بادی اصلا مهم نیست. البته شاید بشه گفت از نظر ارزش گذاری جایگاه بادی تو عکاسی آنالوگ فقط ۵% ارزش داره. و بقیه ۹۵% به "تجربه و شناخت عکاس از تکنیک ها و زیر و زبر کار با ایزو و داروی ظهور" و "کیفیت لنز" و "کیفیت فیلم و داروی ظهور" تعلق میگیره.

F100 AMSTERDAM.jpg

Last edited:

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس آنالوگ, فکر کنم با بادی "ام ۵"
گرفتم. عکس یه تابلو تبلیغاتیه رو دیوار. این دوربین رو فقط یک هفته داشتم, چون فاصله یابش مشکل داشت پس فرستادم به صاحبش و بجاش یه "ام ۴" خریدم.

Leica M5 1.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
این هم آنالوگه با بادی "ام ۶" گرفتم. لنز ۵۰ میلیمتر بود. مراسم جشن تولد ملکه هلند بود جشن گرفته بودن این عکس تو اون جشن گرفته شده. قسمت چپ پایین که یه قسمت تار افتاده موی یکی بود که نزدیک من واستاده بود یه قسمتی از موهاش افتاده تو عکس,

M6 1.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
یه عکس دیجیتال تو شب انداخته شده با دوربین سونی. شات دسته بدون سه پایه. لنز یه لنز آنالوگ قدیمی نیکون بود مال حدودا ۷۰ سال پیش. با آداپتر انداختم رو سونی. واسه همون اندازه دیاف رو ندارم ولی بقیه تنظیمات رو دارم.
A7Riii
1/40sec
ISO: 5000

این آداپتر اصلا گرون نیست. به قیمت یه بسته سیگار خریدمش از ابای. برای عکاسی با این دوربین های دیجیتال بدون آینه اصلا نگران لنز نباشید دوستان. با این آداپتر هایی که اتوفاکوس نمیدن راحت میتونید همه کار ها تونو انجام بدین. لنز های مانوئل زمان آنالوگ هم فت و فراوون ریخته تو اینترنت با قیمت های بسیار عالی. گاهی میتونید این لنز ها رو به قیمت یه بسته سیگار هم بخرید. خود آداپتر هم قیمتش بیشتر از قیمت یه بسته سیگار نیست. تنها نکته ای که میمونه اینه که متاسفانه بیشتر دوستانی که فقط عکاسی دیجیتال انجام میدن زیاد تجربه عملی با فاکوس دستی و تعیین میدان فاکوس ندارند. اگه کمی تو گوگل بگردین و راجع به این موضوع هم اطلاعات تونو بالا ببرید دیگه هیچ مشکلی نمیمونه.

DSC01075-1081 PANORAMA 1500PXL POSTEN.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
A7Riii
یه عکس دیجیتال با دوربین سونی "آ ۷ آر ۳". جشنواره تولد ملکه هلند.
لنز سونی ۵۰ میلیمتر ف ۱.۸ کیت لنز بود. دوربین رو گذاشتم روی فرمت کروپ این لنز تبدیل شد به ۷۵ میلیمتر. کمی هم عکس رو قیچی (کروپ) کردم نزدیکتر به نظر میاد.

DSC05440 POSTEN 800PXL.jpg

Dan Bahrami

کاربر فعال عکس و عکاسی
کاربر فعال
لایک‌ها
2,347
M6/fujicolor 200
عکس آنالوگ ۳ روز پیش گرفته شده تو آمستردام.
دوستان این فاصله کانونی ۲۸ میلیمتر یه فاصله کنونی محشره, و خوشبختانه بیشتر دوستان که دوربین میخرن یه کیت لنز باهاش دریافت میکنند که از فاصله کنونی ۲۸ میلیمتر شروع میشه. یا اینکه دوستان میتونن راحت به قیمت کمی یه کیت لنز با چنین فاصله کانونی بخرن بندازن روی دوربین شون. این فاصله کانونی فوق العاده است واسه شهر های بزرگ. و نکته مهم این فاصله کانونی اینه که تو شهر میتونید عکس های آرشیتکت محشر بگیرین باهاش و همچنین در کوچه پس کوچه های تنگ و کوجیک این لنز عکس هایی براتون میگیره که دهن آدم باز میمونه. این حرف رو از روی تجربه میگم. بیشتر عکس هایی که من تو آمستردام میگیرم با این لنزه. از جمله همین عکس. البته شخصا برای عکاسی شهری بیشتر فاصله کانونی ۲۴ میلیمتر رو دوست دارم. ولی خوب اگه ۲۴ میلیمتر بخرم بایستی یه لنز جداگانه ۳۵ هم برای داخل کوچه های کوجیک و باریک آمستردام بخرم که به صرفه نیست. واسه همین یه ۲۸ میلیمتر خریدم که باهاش هم عکاسی شهری و آرشیتکت رو انجام بدم و هم در داخل کوچه های کوجیک بتونم عکس های عالی بگیرم. من چون تو آنالوگ ترجیه میدم بیشتر با لنز های ثابت کار میکنم واسه همون این کار رو میکنم, ولی تو دیجیتال چون لنز های زوم زیادی هستند شاید موضوع متفاوت باشه

IMG_20210428_0006-7 PANORAMA POSTEN 1200PXL.jpg

بالا