• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

تحصیل در اروپا و امریکای شمالی

مطالب این تاپیک چقدر برایتان مفید بود ؟

• زیاد

Votes: 87 66.9%
  • متوسط

Votes: 23 17.7%
  • کم

Votes: 20 15.4%

• Total voters
    130

mobomas

Registered User
لایک‌ها
1,185
دوست گرامی
من مدرک فنی حرفه ای 2800 ساعته دارم
برادرم هم مقیم استرالیا
شما کجا رو پیشنهاد میکنین ؟ استرالیا یا اروپا ؟
چطور برم ؟
مدرک فعلیم هم دیپلم
سابقه کار هم خوب دارم - 6-7 سال البته بدون سابقه بیمه
ممنون میشم کمکم کنی ازین خراب شده برم بیرون :(

jahan hamed

کاربر فعال تاریخ و گردشگری
کاربر فعال
لایک‌ها
808
حداقل معدل امتیازی هست یا کلا بیخیال یه عده از یه معدل به پایین تر میشن ؟ چون خب میانگین رشته من تو دانشکده حدود 13 هست و معدل من هم به همین نسبت !
از شدن که میشه ولی خب خیلی مشتاقم هزینه کمتری بشه ! چون خیلی زیاده به خصوص با این وضع دلار

نه امتیازی نیست اینا یه حداقلی میخوان مثلن دانشگاه های ایتالیای امثال زیر 14 تو رشته شبکه رد میکردند و میدونی هرچقدر تعداد درخواست کننده زیاد باشه و معدل های خوبی داشته باشند خوب تاثیر میذاره چون پارسال معدل 13 هم برداشته بودند اینم تمام نسبی هست و به دانشگااه مربوط میشه
به نظرم شما به همون کشور های که گفتم فکر کن چون نمیخوای هزینه زیادی بکنی

سوالی بود در خدمتم

jahan hamed

کاربر فعال
لایک‌ها
808
سلام
به نظرم در حال حاضر معیار اصلی گرفتن پذیرش داشتن مدرک زبان هست که بر اساس تجربه خودم یکی از معیارهای اصلیه . متاسفانه همین مورد باعث شد منو از لیست پذیرش های دانشگاه کانادا حذف کنن و این طوری که به نظر میاد دانشگاه روسیه هم به همین دلیل برای بنده دعوتنامه ارسال نمیکنه . دانشگاه کانادا شرط گرفتن پذیرش رو داشتن حداقل مدرک IELTS عنوان کرد . شرایط معدل و توصیه نامه و ... در رده های بعدیه . خود من بیشتر شرایطم در سطح خوبی بود ولی فقط مدرک زبان نداشتم
اگر مدرک زبان داشته باشید نصف راه رو رفتید

دقیقن همینطوره که شما فرمودید من هم با همین داستان مواجه شدم این زبان واقعن مانعی شده برای ما ایرانی ها چون از پایه با اون مشکل داشتیم!!!

کتی

Registered User
لایک‌ها
3
ممنون از پاسختون.

فقط اون صفحه ای رو که اسامی دانشگاه های آلمان رو گفتید رو میشه بگید؟؟؟؟

rabdevali

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
3
خيلي ممنون از اطلاعاتي كه دادين. فقط بهم ميگين مدرك زبان نياز داره يا اين كه كورس زبان مي شه گذروند تو كالج؟ مدارك لازم و كامل براي اقدام براي پذيرش گرفتن چي هست؟ بازم ممنون ازاطلاعات كاملتون

Cleeev

Registered User
لایک‌ها
801
on the edge of a super-massive black-hole
دقیقن همینطوره که شما فرمودید من هم با همین داستان مواجه شدم این زبان واقعن مانعی شده برای ما ایرانی ها چون از پایه با اون مشکل داشتیم!!!

جداً یادگیری زبان انگلیسی یکی از آسان ترین امور روی کره زمینه...!

چیزی که سخته فیزیک کوانتوم و طراحی مأموریت های فضاییه... :eek:

jahan hamed

کاربر فعال
لایک‌ها
808
ممنون از پاسختون.

فقط اون صفحه ای رو که اسامی دانشگاه های آلمان رو گفتید رو میشه بگید؟؟؟؟

خواهش میکنم اینم از صفحه

http://forum.persiantools.com/t223212-page40.html

همون تاپیک براتون دوباره کپی کردم همینجا

دانشگاه اول LMU München با رتبه 45 جهان یکی از بهرتین دانشگاه های المان هست که در شهر مونیخ قرار گرفته

هزینه تحصیل برای کلیه دانشجویان در سال حدود 1500 دلار هست
هزینه زندگی هم میانگین حدود 1300 دلار در ماه در شهر مو.نیخ
نکته هزینه زندگی بستگی به خودتون داره شما میتونید با 700 دلار یا 1900 دلار هم زندگی کنید

دانشگاه دوم http://www.uni-goettingen.deبا رتبه 69 در جهان در شهر goettingen قرار گرفته است

هزینه تحصیل برای کلیه دانشجویان در سال حدود 2100 دلار هست
هزینه زندگی هم میانگین حدود 1100 دلار در ماه در شهر goettingen

دانشگاه سوم http://www.uni-heidlberg.deبا رتبه 73 در جهان در شهر goettingen قرار گرفته است

هزینه تحصیل برای کلیه دانشجویان در سال حدود 1400 دلار هست
هزینه زندگی هم میانگین حدود 1200 دلار در ماه در شهر heildberg

دانشگاه چهارم http://portal.mytum.deبا رتبه 73 در جهان در شهر مونیخ قرار گرفته است

هزینه تحصیل برای کلیه دانشجویان در سال حدود 1400 دلار هست
هزینه زندگی هم میانگین حدود 1300 دلار در ماه در شهر

دانشگاه پنجم http://www.hu-berlin.deبا رتبه 109 در جهان در شهربرلین قرار گرفته است

هزینه تحصیل برای کلیه دانشجویان رایگان
هزینه زندگی هم میانگین حدود 1300 دلار در ماه در شهر برلین

دانشگاه رایگان زیاد داره معرفی میکنم اما رتبه های جهانیشون خوب نیست

سلام عزیز تو مقطع لیسانس رشته هایی که به زبان انگلیسی تدریس میشه محدود هست من لیستدانشگاه های رایگان براتون می نویسم
بله از الان پیگیر باشید اگر بتونید نمره زبان تا قبل فال سال جدید بگیرید و مدرک های تحصیلتون اماده باشه میتونید اقدام کنید برای همون فال
دانشگاه اول www.fu-berlin.de با رتبه 151 در شهر برلین هست
هزینه تحصیل رایگان
هزینه زندگی ماهانه حدود 1300 دلار

دانشگاه دوم www.rwth-aachen.de با رتیه 168 جهان در شهر aachen قرار گرفته
هزینه تحصیل رایگان
هزینه زندگی در این شهر 1200 دلار در ماه

دانشگاه سوم www.uni-frankfurt.e با رتبه 181 در شهر فرانکفورت هست
هزینه تحصیل رایگان
هزینه زندگی در شهر فرانکفورت 1300 دلار در ماه

دانشگاه چهارم www.uni-kiel.de در شهر keil با رتبه 252

هزینه تحصیل رایگان
هزینه زندگی 1300 دلار در ماه

دانشگاه پنجم http://tu-dresden.de/en با رتبه 267 در شهر dresden قرار گرفته

هزینه تحصیل رایگان

هزینه زندگی 1300 دلار در ماه

دانشگاه ششم www.uni-bielefeld.de با رتبه 273 در شهر بیلیفیلد قرار داره
هزینه تحصیل رایگان

هزینه زندگی در این شهر 1200 دلار در ماه

دانشگاه هفتم www.tu-darmstadt.de در شهر dramstadt با رتبه 300 جهان هست
هزینه تحصیل رایگان
هزینه زندگی 1450 دلار درماه

کلن حدود 25 دانشگاه خوب داره المان که هزینه تحصیل هم اگه داشته باشند ناچیزه

فقط منظورم از رایگان بود این هست که هزینه تحصیل نمیگرند اما بعضی هزینه ها رایگان نیست نظیر هزینه بیمه و... البته به چشم نمیاد
سوالی بود در خدمتم

jahan hamed

کاربر فعال
لایک‌ها
808
خيلي ممنون از اطلاعاتي كه دادين. فقط بهم ميگين مدرك زبان نياز داره يا اين كه كورس زبان مي شه گذروند تو كالج؟ مدارك لازم و كامل براي اقدام براي پذيرش گرفتن چي هست؟ بازم ممنون ازاطلاعات كاملتون

مدرک زبان که داشته باشی عالی میشه راحتر میشه کار شما البته باید ببینی که اون رشته ای که میخوای بخونی به زبان المانی تدریس میشه یا انگلیسی چون از مقطع لیسانس میخوای اقدام کنی ممکنه به زبان المانی باشه من چک نکردم اما لینک سایتشو براتون گذاشتم خودتون چک کنید
مدارک لازم

ترجمه مدارک تحصیلی اعم از مدرک دیپلم پیش دانشگاهی ترجمه ریز نمرات + تایید مالی + نمره زبان + کپی پاپسورت اول برو سراغ این ها این هارو اماده کن

•Secondary school leaving certificate and all further documents which entitle you to study at a university in your country of origin. All documents have to be translated in English or German.
•Language certificates
•A copy of your passport (page with personal information only)
•Proof of payment of fees

سوالی بود در خدمتم

jahan hamed

کاربر فعال
لایک‌ها
808
دوست گرامی
من مدرک فنی حرفه ای 2800 ساعته دارم
برادرم هم مقیم استرالیا
شما کجا رو پیشنهاد میکنین ؟ استرالیا یا اروپا ؟
چطور برم ؟
مدرک فعلیم هم دیپلم
سابقه کار هم خوب دارم - 6-7 سال البته بدون سابقه بیمه
ممنون میشم کمکم کنی ازین خراب شده برم بیرون :(

سلام عزیز

ایا شما سرمایه هم داری؟؟؟؟مجرد هستید؟؟؟سنتون؟؟؟

rave-87

Registered User
لایک‌ها
50
سلام دوباره

آقا سایت معتبری هست که بشه رتبۀ دانشگا ها توی رشتۀ خاصی رو پیدا کرد؟
مثلاً من قدیمها برای صنایع این رو پیدا کردم
Best Industrial Engineering Programs | Top Engineering Schools | US News Best Graduate Schools
ولی خب مشکلش این بود که فقط دانشگاه های آمریکا بودن و جهانی نبود
من شخصاً دنبال رنک جهانی دانشگاه ها براساس رشتۀ صنایع و مدیریت هستم
ممنون

jahan hamed

کاربر فعال
لایک‌ها
808
سرمایه خاصی ندارم .
مجرد
سن متولد 1364

سلام عزیز

بهتره با بردارتون صحبت کنید برای استرالیا
سریعترین راه هم تحصیلی هست فقط هزینه سال اول میخواد که الان داشته باشی حدود 20000 دالار میخواد با ویزای تحصیلی بری و بعد با کمک برادرت موندگار بشی اگه ایشون نمیتونه برات کاری کنه بهترین راه برای شما کشورهای اسکاندیناوی هست
حالا تصمیم با خودت هست

سوالی بود در خدمتم

jahan hamed

کاربر فعال
لایک‌ها
808
سلام دوباره

آقا سایت معتبری هست که بشه رتبۀ دانشگا ها توی رشتۀ خاصی رو پیدا کرد؟
مثلاً من قدیمها برای صنایع این رو پیدا کردم
Best Industrial Engineering Programs | Top Engineering Schools | US News Best Graduate Schools
ولی خب مشکلش این بود که فقط دانشگاه های آمریکا بودن و جهانی نبود
من شخصاً دنبال رنک جهانی دانشگاه ها براساس رشتۀ صنایع و مدیریت هستم
ممنون

سلام عزیز سایت خاصی مد نظرم نیست که معرفی کنم

شما فقط بگو هدفت از این کار چیه پیدا کردن دانشگاهی رنک پایین در این رشته و پذیرش گرفتن حتی اگر هر جای دنیا باشه؟؟

rave-87

Registered User
لایک‌ها
50
سلام عزیز سایت خاصی مد نظرم نیست که معرفی کنم

شما فقط بگو هدفت از این کار چیه پیدا کردن دانشگاهی رنک پایین در این رشته و پذیرش گرفتن حتی اگر هر جای دنیا باشه؟؟

خب هدفم گرفتن ویزای تحصیلی (برای مقطع دکترا) به همراه فاند مناسب در بهترین دانشگاهی که این دو تا (پذیرش به همراه فاند) رو بهم میده
کشورش برام از این لحاظ مهمه که بازار کار بعد تحصیلش به نسبت کم رقابت باشه، وگرنه کشور خاصی مد نظر ندارم
ممنون

reza_badkonaki

کاربر فعال سریال های تلویزیونی
کاربر فعال
لایک‌ها
325
خب هدفم گرفتن ویزای تحصیلی (برای مقطع دکترا) به همراه فاند مناسب در بهترین دانشگاهی که این دو تا (پذیرش به همراه فاند) رو بهم میده
کشورش برام از این لحاظ مهمه که بازار کار بعد تحصیلش به نسبت کم رقابت باشه، وگرنه کشور خاصی مد نظر ندارم
ممنون

QS و USNEWS معروفترین رنکینگ ها هستن

اینم لینک QS
QS World University Rankings | Top Universities
دنبال رنک و اینا نرید !این رنک ها اصلا مهم نیست ! خیلی وقتا دانشگاه 50 دنیا بهتون پذیرش میده ولی دانشگاه 300 نمیده ! مهم ترین چیز فاند و کشور مقصد هست ! دکترا رو نمیدونم چون کارش اکادمیک میشه ! ولی کسانی که برای مستر رفتن وقتی باهاشون صحبت میکنم میگن بعد از تحصیل هیچکس نگاه نمیکنه که دانشگات چی بوده ! یا چند ترم معدلت A شده ! فقط سابقه کار براشون مهمه ! سابقه کار تو ایران هم نه !!!!!! سابقه کار تو اونجا !!!!

agmadreza

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
با سلام
در این مواردی که ذکر میکنم لطفا بنده را رهنمایی کنید. می دانم زیاد است اما هیچ جا به بنده پاسخ درستی ندادند. من نوکر پدراتون هستم تو رو خدا کمکم کنید.
بنده کل این 65 صفحه را خواندم تا سوالتم تکراری نباشد و لااقل در رشته خودم از ابتدا بدانم. تا نکته مبهمی پیش نیاید.

شرایط کنونی بنده به این شرح است:

1-بنده دانشجوی سال آخر دکتری حرفه ای دامپزشکی هستم و برای ادامه تحصیل در مقطع دکترای تخصصی می خواستم برای خارج از کشور اقدام کنم.
***به خاطر اینکه پدرم از کار افتاده است مجبور بودم کار کنم و به همین خاطر معدلم کل من 13.1 است. اما الان یک منبع مالی خوب دارم که خیالم از بابت خانواده جمع شده.
2-هر 7 مرحله مدرک ICDL هم دارم.
3-زبانم هم بد نیست و 7.5 از IELTS دارم
.
4-چون فرصت نداشتم، مقاله ندارم اما پایان نامه ام برای مقاله علمی پژوهشی اکسپت شده.
5-مشمول هم هستم.
6- 24 سال تمام دارم. متولد 66
7-سابقه کار رسمی ندارم(بیمه نشده ام و شغل آزاد داشتم)
8-تا کنون از کشور خارج نشده ام.
9-توان مالی تا سالی معادل 5 تا 7 میلیون تومان را دارم.
10-

اهداف و خواسته های بنده به این شرح است:
قصد دارم از کشور برای تحصیل خارج شوم و برای کار هم اگر شد بمانم. و اقامت بگیرم، اولویت هایم به این شرح است؛
1-کشور مقصد حتی المقدور انگلیسی زبان باشد
2-پذیرش در آن ساده و کم هزینه باشد
3-قابلیت کار همزمان با درس (در صورت امکان) در آن وجود داشته باشد
4-دانشگاه مورد تایید وزارت علوم باشد (شاید برگشتم)

سوالات بنده بدین شرح است:
1-کدام کشور برای من بهتر است؟
2-چه ویزایی و چه مدت زمانی برای اخذ آن؟
3-آیا امکان کار در انتها در کشور مقصد هست؟
4-اقامت دائم چگونه میسر می شود؟ و در چه مدت زمانی؟
5-آیا مدرک بنده معادل مستر ارزیابی می شود یا لیسانس؟ چقدر معدلم عقبم انداخته است؟
6-چقدر باید هزینه کنم؟ در چند سال؟
7-برای ویزاش چقدر باید دوندگی کنم؟
8-اگر داخل ایران Ph.D بگیرم می تونم برای خارج از کشور در این رشته کار خوب و اقامت پیدا کنم؟
9-مقاله چقدر و در چه گریدی و چه تعداد باید داشته باشم تا بتوانم بورس بگیرم؟ حتما باید isi باشه یا علمی-پژوهشی داخل هم قابل ارائه و موثر هست؟

با تشکر
احمدرضا

reza_badkonaki

کاربر فعال
لایک‌ها
325
اول خدمتتون بگم که مدرک شما رو بعضی کشورهای دنیا مثل امریکا و کانادا و استرالیا قبول ندارن و برای ادامه تحصیل باید 2-3 سال اخر همین مدرکتون رو اونجا بگذرونید !
پس بهتره برید روی اروپا کار کنید ! انگلستان که هیزنه ها سرسام اوره ! پس بیخیال !
میمونه کشورهایی که هزینه تحصیلشون رایگانه یا خیلی کمه ! المان - فنلاند - نروژ - بعضا فرانسه و ...
هیچ کدومشون هم انگلیسی زبان نیستن مردمشون !

بودجه شما هم کمه ! درسته هزینه نمیدی ولی خرج زندگی با دلار 2000 تومنی واقعا بالاست با توجه به بودجه شما !
پس به نظرم تلاشتو بکن فاند بگیری ! این کشورهارو لیست دانشگاه هاش رو دربیار ! میتونی از سایت وزارت علوم استفاده کنی ! چون میگی سربازی هم نرفتی حتما باید دانشگاه از نظر وزارت علوم تایید شده باشه
بگرد ببین کدوماشون رشته شما رو دارن ! اون موقع شروع کن به مکاتبه با اساتیدشون و دانشگاه ها !
ریز نمرات رو هم بده ترجمه که بتونی واسشون اسکن کنی و بفرستی ! اگر بهت اوکی دادن اپلای کن 1

اهداف و خواسته های بنده به این شرح است:
قصد دارم از کشور برای تحصیل خارج شوم و برای کار هم اگر شد بمانم. و اقامت بگیرم، اولویت هایم به این شرح است؛
1-کشور مقصد حتی المقدور انگلیسی زبان باشد
2-پذیرش در آن ساده و کم هزینه باشد
3-قابلیت کار همزمان با درس (در صورت امکان) در آن وجود داشته باشد
4-دانشگاه مورد تایید وزارت علوم باشد (شاید برگشتم)

سوالات بنده بدین شرح است:
1-کدام کشور برای من بهتر است؟

تو متن بالا گفتم !!! اروپا

2-چه ویزایی و چه مدت زمانی برای اخذ آن؟

شما سربازی پس فقط ویزای دانشجویی میتونی بری

3-آیا امکان کار در انتها در کشور مقصد هست؟
همه جا امکان کار هست ! برمیگرده به همت و تلاش و رزومتون ! کلا اوضاع کار تو المان و نروژ بهتره !

4-اقامت دائم چگونه میسر می شود؟ و در چه مدت زمانی؟
حدودا 10 سال باید ویزاتو تمدید کنی ! کشور تا کشور متفاوته ولی اروپا همشون همین حدودن ! یعنی بعد درس باید کار گیر بیاری تا ویزات تمدید شه

5-آیا مدرک بنده معادل مستر ارزیابی می شود یا لیسانس؟ چقدر معدلم عقبم انداخته است؟
این رو مطمئن نیستم ! اصولا فیلد شما متفاوته ! نباید دنبال تبدیلش باشی

6-چقدر باید هزینه کنم؟ در چند سال؟
اگر شهریه ندی میمونه هزینه زندگی ! در کمترین حالت باید ماهی 700-800 یورو هزینه کنی ! یورو هم که 2600 تومن !
البته اگر فاند بگیری که بحثش جداست

7-برای ویزاش چقدر باید دوندگی کنم؟
متفاوته کشور به کشور ولی کلا دوندگی رو باید بکنی :دی ...... یهو دید قهرمان ماراتون هم شدی

8-اگر داخل ایران Ph.D بگیرم می تونم برای خارج از کشور در این رشته کار خوب و اقامت پیدا کنم؟
سخت تر میشه ! مگر با رزومه خیلی قوی !!!!
مگه پزشکی هم phd داره ؟؟؟؟؟؟ تا اونجایی که میدونم واسه شما دیگه میشه تخصص ! نمیشه phd

9-مقاله چقدر و در چه گریدی و چه تعداد باید داشته باشم تا بتوانم بورس بگیرم؟ حتما باید isi باشه یا علمی-پژوهشی داخل هم قابل ارائه و موثر هست؟
همه چی قابل ارائه هست ! منتها هرچی پربارتر باشه و ژورنال قوی تری چاپ کرده باشه و iisi باشه و غیره تاثیرش بیشتره !

با تشکر
خواهش میکنم
احمدرضا

agmadreza

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
2
با سلام

آقا من از سرعت عمل در جواب دادنتون حیرت زده شدم!!!!

خدمتتان عارضم که بنده برای آلمان پرسیدم و چند بررسی داشتم با چند نفر از کسانی که در نزدیکی ما رفته بودند. گفتند به 2 دلیل نمی توانی بروی، اول اینکه اکثر دانشگاههای کشورش معدل زیر 15 را قبول نمی کند، دوم اینکه به چند سال عقب تر بر می گردی و از لیسانس شروع می کنی!!! این همه تلاش برای دکتری هم همه اش بر باد می رود.
برای سوئد هم دانشگاه ها خوب است اما پدرت در میاید که یک دانشگاه که با این شرایط پذیرای تو باشند پیدا کنی.
فرانس و ایتالیا و اسپانیا و ... که غیر انگلیسی هستند را کلا فراموش کن و فقط به چند کشور محدود فکر کن.

اینها مشکلاتی ست که با آنها دست و پنجه نرم می کنم. از یک طرف معدل و سی وی و رزومه افتضاح و از یک طرف نبود بودجه و دانشگاه های ریجکت کن!!!
مانده ام چه کنم؟
بروم پی اچ دی دانشگاه آزاد بشوم؟ (متنفرم از دانشگاه آزاد)

با تشکر

reza_badkonaki

کاربر فعال
لایک‌ها
325
با سلام

آقا من از سرعت عمل در جواب دادنتون حیرت زده شدم!!!!

خدمتتان عارضم که بنده برای آلمان پرسیدم و چند بررسی داشتم با چند نفر از کسانی که در نزدیکی ما رفته بودند. گفتند به 2 دلیل نمی توانی بروی، اول اینکه اکثر دانشگاههای کشورش معدل زیر 15 را قبول نمی کند، دوم اینکه به چند سال عقب تر بر می گردی و از لیسانس شروع می کنی!!! این همه تلاش برای دکتری هم همه اش بر باد می رود.
برای سوئد هم دانشگاه ها خوب است اما پدرت در میاید که یک دانشگاه که با این شرایط پذیرای تو باشند پیدا کنی.
فرانس و ایتالیا و اسپانیا و ... که غیر انگلیسی هستند را کلا فراموش کن و فقط به چند کشور محدود فکر کن.

اینها مشکلاتی ست که با آنها دست و پنجه نرم می کنم. از یک طرف معدل و سی وی و رزومه افتضاح و از یک طرف نبود بودجه و دانشگاه های ریجکت کن!!!
مانده ام چه کنم؟
بروم پی اچ دی دانشگاه آزاد بشوم؟ (متنفرم از دانشگاه آزاد)

با تشکر

ببین هیچ کس نمیتونه با قظعیت بگه که شما ریجکت خواهی شد ! تلاشتو بکن ! مطمئن باش دانشگاهی خواهد بود که به شما پذیرش بده ! به این مینیمم معدل هایی که مینویسند توجه نکن ! استاد شما رو بخواد حله !!!!

فرانسه و ایتالیا و غیره رو هم که گفتی دانشگاه انگلیسی زبان زیاد دارن !!!

بشین دانشگاه های فنلاند رو بگرد !!!! حساسیتشون روی معدل کمتر از نروژ و المانه ! دانشگاه هم رایگانه

reza_badkonaki

کاربر فعال
لایک‌ها
325
یه سوال دارم. من بعد لیسانس (رشته کامپیوتر فنی) بخوام برم یه کشور اروپایی یا کانادا تا فوق لیسانس کل هزینه ها چقدر میشه؟
بورسیه هم تعلق می گیره ؟ اگه تعلق می گیره چه شرایطی داره.

اگر بورس بشید که بحثش جداست
من بدون بورس رو خدمتتون عرض میکنم

کانادا : بستگی به شهر و دانشگاه داره ! اصولا جاهای سردتر ارزون ترن ! اما حداقل سالی 8-9 هزار دلار کانادا شهریه باید بدید ! جاهای بهتر مثل تورنتو و ونکور شهریه ها بالاتره !
خرج زندگی هم بستگی به خودتون داره اما یه زندگی خیلی خیلی معمولی دانشجویی ماهی 1000 دلار براتون خرج داره ! این حداقله !!

اروپا : کشور تا کشور و دانشگاه تا دانشگاه متفاوته ! نروز و فنلاند و المان و فرانسه یا مجانی هستن یا شهریه ها خیلی کمه ! مثلا سالی 500 یورو !
ایتالیا و اسپانیا و پرتغال و ... ارزون هستن ! مثلا سالی 3000-4000 یورو در گرانترین حالت ! ارزونترش هم هست !
سوئد و دانمارک و سوئیس و .... هم 2 سالی هست پولی شدن ! خیلی هم گرون ! از سالی 10 هزار دلار به بالا !

هزینه زندگی هم در اروپا از کشوری مثل ایتالیا و اسپانیا با ماهی 500-600 یورو تا نروژ ماهی 1200-1300 یورو متفاوته !
داریم در مورد یه قاره صحبت میکنیم ! نمیشه به همشون با یه چشم نگاه کرد !

بالا