• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

خبرهای مرتبط با دانشگاهها و آموزش عالی

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
/نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها/
مديركل دفتر امور زنان آموزش‌وپرورش:
ايجاد دانشگاه‌هاي تك جنسيتي راه‌حل سالم‌سازي فضاي جامعه نيست



مدير كل دفتر امور زنان وزارت آموزش و پرورش با تاكيد بر اين كه ديواركشي و جداسازي جنسيتي دانشگاه‌ها راه‌حل مناسبي براي سالم‌سازي فضاي جامعه نيست، گفت: با توجه به وجود حجاب و عفاف در اسلام به عنوان يك الگوي توسعه، تعاملات انساني چنين راهكارهايي پسنديده به نظر نمي‌رسد.
مهري سويزي با حضور در غرفه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در شانزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها، با اشاره به اين كه اخيرا در كشورهاي غربي مانند آمريكا و انگليس با توجه به واقعيات تلخ حاصل از روابط آزاد دختر و پسر، تاسيس دبيرستان‌ها و حتي كالج‌هاي تك جنسيتي به عنوان يك راهكار سالم‌سازي جامعه در نظر گرفته شده است، تاكيد كرد: با توجه به اين كه تنظيم روابط زن و مرد در كشور ما بر مدار جذابيت‌هاي جنسي نيست، چنين اقداماتي نمي‌تواند به عنوان راه‌حل در نظر گرفته شود.
وي در ادامه با اشاره به اين كه تصميم در مورد تاسيس و توسعه دانشگاه‌هاي تك جنسيتي بايد بر اساس منطق علمي و به دور از جذر و مدهاي سياسي صورت بگيرد، اضافه كرد: وجه اجرايي اين امر تنها در صورتي است كه بر اساس نظرات كارشناسي و در مورد رشته‌هايي با ماهيت خاص چنين تصميمي اتخاذ شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
/نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها/‌
وزير سابق علوم:
ظرفيت‌ دوره تحصيلات تكميلي در دولت نهم‌٣ برابر شد
تدوين نقشه جامع علمي كشور در دولت دهم جدي گرفته شود


وزير سابق علوم، با اشاره به اولويتها و الزاماتي كه بايد در دولت دهم پيگيري شود، گفت: تدوين نقشه جامع علمي كشور در دولت دهم جدي گرفته شود و رشته‌هاي علوم انساني همچنين فني ــ مهندسي بايد گسترش يابند.
دكتر محمد مهدي زاهدي در شانزدهمين نمايشگاه مطبوعات و ‌خبرگزاري‌ها با حضور در غرفه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره عملكرد وزارت علوم در دولت نهم، اظهار كرد: بازنگري رشته‌هاي علوم انساني از اولويت‌هاي دولت نهم بود كه البته در برنامه پنجم توسعه هم مورد توجه قرار گرفته و مقام معظم رهبري رهنمودهاي خوبي را در اين رابطه داشته‌اند.
وي با بيان اينكه در رابطه با نقشه جامع علمي كشور اقداماتي در دولت نهم انجام شد، افزود: يكي از اين اقدامات تدوين برنامه‌هاي مربوط به بخش علوم انساني بود كه اميدواريم در دولت دهم نيز جدي گرفته شود .
وزير علوم سابق خاطر نشان كرد: در حوزه رشته‌هاي ميان رشته‌اي كارهاي مطلوبي انجام شد كه البته رشته‌هاي علوم پايه و فني و مهندسي بايد گسترش پيدا كنند، چراكه نياز كشور در اين راستا بسيار زياد است و اگر بخواهيم به همان رشته‌هاي كلاسيك و معمولي كه هميشه متداول بوده اكتفا كنيم، يقيقنا به بسياري از نيازهاي كشور نمي‌توان پاسخ داد.
به گفته وي در اين ميان رشته‌هاي ميان رشته‌اي نيز بايد با شتاب بيشتري رشد پيدا كنند.
وي با اشاره به اينكه برخي از اولويت‌هاي وزارت علوم زمان بر است، افزود: نمي‌توان گفت كه اين اولويت‌ها مثل نقشه جامع علمي كشور در دولت دهم اجرايي خواهد شد.
دكتر زاهدي در خاتمه با بيان اينكه آموزش عالي كشور نزديك به صد سال سابقه دارد، ادامه داد: در دولت گذشته دوره‌هاي تحصيلات تكميلي در كشور سه برابر شد، به طوري كه طي چهار سال گذشته توانستيم تمام ظرفيت‌ها را سه برابر كنيم كه اين موضوع بايد با شتاب يشتري دنبال شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
با رقابت 4هزارداوطلب؛
رييس مركز سنجش آموزش پزشكي:
آزمون دكتراي تخصصي وزارت بهداشت 8 آبان برگزار مي‌شود
تعداد رشته‌ها رشد25 درصدي داشته است


رييس مركز سنجش آموزش پزشكي وزارت بهداشت با اشاره به اعلام جزييات برگزاري آزمون دكتراي تخصصي از افزايش 25 درصدي تعداد رشته‌هاي جديد نسبت به سال گذشته خبر داد.
مهندس كي‌قباد طاهرنژاد در گفت‌وگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به برگزاري آزمون دكتراي تخصصي در 8 آبان ماه با رقابت 4هزار و12 نفر در 49 رشته، اظهار كرد: كارت ورود به جلسه اين آزمون در طي روزهاي دوم تا 7 آبان به صورت اينترنتي توزيع مي‌شود، بنابراين داوطلبان بايد كارت ورود به جلسه خود را از طريق سايت مركز سنجش آموزش پزشكي به نشاني http://sanjeshp.ir پرينت بگيرند.
وي با اشاره به تعداد داوطلبان به تفكيك جنسيت، گفت: از 4 هزارو 12 نفر ثبت‌نام كننده يك هزار و 899 نفر داوطلب مرد و دو هزار و 113 نفر داوطلب زن هستند.
وي از افزايش 8 درصدي تعداد داوطلبان نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: بيشترين داوطلب را با شركت 338 نفر رشته پرستاري و كمترين داوطلب را رشته اعضاي مصنوعي با ثبت‌نام 24 نفر داشته است.
طاهرنژاد ر خاتمه با اشاره به افزايش 25 درصدي تعداد رشته‌ها نسبت به سال گذشته، گفت: تعداد رشته‌هاي آزمون دكتراي تخصصي از 39 رشته سال گذشته به 49 رشته افزايش يافته است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
باوجودشهريه‌هاي ميليوني دانشگاههاي علوم پزشكي
رييس صندوق رفاه دانشجويان وزارت بهداشت:اعتبارت صندوق نصف شد
به دانشجويان شعب بين‌الملل وام شهريه تعلق نمي‌گيرد


رييس صندوق رفاه دانشجويان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از كاهش ميزان اعتبارات وام شهريه صندوق رفاه وزارت بهداشت خبر داد.
دكتر فرهاد جعفري در شانزدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها در گفت‌و‌گو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: كاهش ميزان اعتبارات وام شهريه صندوق رفاه وزارت بهداشت تا اين لحظه قابل توجه بوده و حتي از نصف نيز كمتر شده است.
وي با اشاره به علت كاهش ميزان اعتبارات وام شهريه صندوق رفاه وزارت بهداشت، گفت:‌ اساس اختصاص اعتبارات سرانه تعداد دانشجويان است، اين در حالي است سرانه پرداختي شهريه وزارت بهداشت بسيار بالاتر از وزارت علوم است، به عنوان مثال دانشجوي دكتراي دندانپزشكي بايد 10 تا 12 ميليون شهريه پرداخت كند.
دكتر جعفري به ايسنا گفت: علي‌رغم كاهش اعتبارات وام شهريه صندوق رفاه وزارت بهداشت، تلاش مي‌شود هيچ خللي در توزيع وام شبانه براي دانشجويان اين وزارتخانه ايجاد نشود.
رييس صندوق رفاه دانشجويان وزارت بهداشت در پايان گفت: احتمالا اعتبارات اجازه نمي‌دهد كه در خصوص وام شهريه دانشجويان واحدهاي بين المللي را مانند سالهاي گذشته پوشش دهيم.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اولين دانشگاه كشوربه دولت الكترونيك متصل شد
رييس دانشگاه الزهرا(س): ازاين پس دانشگاه به نامه‌هاواخبار دولت دسترسي دارد
مركزآموزشهاي مجازي دانشگاه تاسيس شد


رييس دانشگاه الزهرا(س) با بيان اينكه اين دانشگاه به عنوان اولين دانشگاه در كشور به دولت الكترونيك متصل شد، گفت: از اين طريق، دانشگاه مي‌تواند به صورت مستقيم با تمام نامه‌هايي كه روزانه وارد سيستم دولت مي‌شود، ارتباط پيدا كند و از برنامه‌ها و خبرهاي دولت آگاه شود.
دكتر مباشري در گفت‌وگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، افزود: زير ساختهاي اين طرح سال گذشته با كمك وزير ارتباطات و فناوري فراهم شد و طي آن امسال توانستيم به اين شبكه متصل شويم.
وي با اشاره به محرمانه نبودن مسايل دولت براي اين دانشگاه با اتصال به دولت الكترونيك، عنوان كرد:‌ ما خوشحاليم كه اين دانشگاه توانسته است در اين راستا اطمينان دولت را جذب كند.
دكتر مباشري همچنين با اعلام خبر تاسيس مركز آموزش‌هاي مجازي دانشگاه از تابستان سال جاري، تصريح كرد: البته فعاليت اين مركز هنوز آغاز نشده است، چراكه هنوز احتياج به ايجاد زيرساختها و محتواي الكترونيكي در اين زمينه وجود دارد.
وي با بيان اينكه ارايه دروس به صورت مجازي علاوه بر روش سنتي، قدم بسيار بزرگي است، افزود: برنامه ما اين است كه كليه دروس دانشگاه علاوه بر روش سنتي به صورت مجازي نيز ارايه شود، اما در ابتدا با يك رشته و يك گروه آموزشي شروع مي‌كنيم و سپس به تدريج اين طرح را گسترش خواهيم داد. با اين طرح علاقمندان در داخل و خارج از كشور مي‌توانند از محتويات اين دروس استفاده كنند.

مباشري در خاتمه با اشاره به گسترش فيبر نوري در سراسر دانشگاه در سال گذشته، اظهار كرد: هم اكنون تمامي خوابگاه‌ها به سيستم وايرلس مجهزند و در اين راستا بسياري از دانشكده‌ها و سطح دانشگاه را نيز تجهيز كرديم.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
جزئیات مسمومیت دانشجویان دانشگاه یاسوج/ منبع آب گندزدایی شد

رئیس دانشگاه یاسوج با تشریح جزئیات مسمومیت 65 دانشجوی این دانشگاه و تعطیلی سه روزه خوابگاه 600 نفره گفت: تمامی 65 دانشجوی مسموم دانشگاه یاسوج در چند روز گذشته دختر بودند. اردوان ارژنگ در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هنوز به طور قطع منشاء این آلودگی و مسمویت مشخص نیست اما دانشگاه علوم پزشکی یاسوج و مسئولین امر در حال بررسی علت آن هستند.
وی افزود: از آن جا که آب شهر کم فشار بود ما تانکری را در خوابگاههای خود داریم که آب ابتدا وارد آن شده و از آنجا با فشار بیشتر مورد استفاده خوابگاه قرار می گیرد.
رئیس دانشگاه یاسوج گفت: از آنجا که احتمال داده می شد که منشاء اصلی این آلودگی همین منبع آب باشد خوابگاه را تعطیل کرده و منبع را پس از تخلیه آب ضد عفونی و گندزدایی کردیم.
وی افزود: هیچ گونه آلودگی خاصی در این منبع آب دیده نشد و این کار صرفا برای رعایت احتیاط صورت گرفت.
ارژنگ گفت: در مجموع این خوابگاه 600 نفری 3 روز تعطیل شده و دانشجویان به خانه های خود رفتند چرا که به دلیل گندزدایی منبع آب امکان ارائه آب در خوابگاه وجود نداشت.
وی افزود: اکنون خوابگاه مجددا پذیرای دانشجویان بوده و تا عصر امروز دانشجویان به این خوابگاه باز می گردند.
به گزارش مهر، 65 دانشجوی دانشگاه یاسوج در چند روز گذشته دچار مسمومیت شدند که به همین دلیل خوابگاهی از دانشگاه یاسوج به مدت سه روز تعطیل شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
احمدی نژاد: ساختن آینده از طریق مهرورزی و کار مشترک علمی امکانپذیر است

رئیس جمهور در سومین المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک با بیان اینکه ساختن آینده از طریق همکاری، همدلی، مهرورزی و کار مشترک علمی امکانپذیر است، گفت: جوانان دانشمند باید با افق نگاهی بالاتر و والاتر از خودخواهان، سلطه طلبان و بداخلاقان دور هم جمع بشوند و برای ساختن آینده بشریت همدلی، همفکری و همراهی کنند. به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدی نژاد در دیدار با شرکت کنندگان در سومین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک با اشاره به اینکه انسان بالاترین و عزیزترین مخلوق خداوند است،اظهار داشت: خداوند انسان را بیهوده نیافریده است. خدای متعال همه جهان را در خدمت انسان آفرید و برای انسان دو ماموریت بزرگ را قرار دارد.
وی ماموریت اول انسان را شناخت خود، شناخت خدا و تلاش برای خدایی زندگی کردن دانست و افزود: خدا انسان را خلق نکرد تا در کینه، جنگ، دشمن و فاصله با دیگران زندگی کند. خدا انسانها را خلق کرد تا با تلاش و از طریق علم و عمل صالح صفات خدا را در خودشان متجلی کنند.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه انسان می تواند جانشین خداوند در جهان باشد، گفت: یعنی انسان می تواند اسماء الهی مثل علم، حکمت، خلاقیت، رافت و بقیه اسماء الهی را در خود شکوفا کند. خداوند استعداد خدایی شدن را در در تک تک انسانها قرار داد و از آنها خواست تا با تلاش و مجاهدت خدایی شوند.
رئیس جمهور با اشاره به ماموریت دوم انسان عنوان کرد: ساختن یک کشور زیبا و پرنشاط و سرشار از محبت و دوستی در سراسر زمین دومین ماموریت انسان بر روی زمین است. خداوند این جهان هستی را در خدمت انسان قرار نداد تا او در جنگ و در فاصله و کینه ورزی زندگی کند.
وی با بیان اینکه وضعیت امروز زندگی بشر هدف از آفرینش او نیست، خاطر نشان کرد: انسان خلق شد تا با تلاش و همدلی درجهان یک جامعه پیشرفته، سراسر صلح و برادری و سرشار از عدالت برپا کند. جامعه ای که انسانها برای کمال انسانی و رسیدن به نقطه اوج آن یعنی خدایی زیستن باشد.
رئیس قوه مجریه تصریح کرد: تحقق این اهداف جز از طریق علم ممکن نیست. علم راه خدایی زیستن و راه برپا کردن حیات طیبه اسلامی در سراسر زمین است و خداوند بزرگ علم را وسیله ای برای تحقق این اهداف در اختیار انسان قرار داد.
احمدی نژاد علم نجوم را یکی از زیباترین و سازنده ترین رشته های علوم دانست و یادآور شد: علم نجوم هم به شناخت خداوند و هم به شناخت انسان کمک می کند و هم با گسترده تر کردن افق نگاه انسانها دلها و اندیشه های انسانی را به هم نزدیک می کند.
وی افزود: در علم نجوم در گام اول به عظمت خلقت پی می بریم اما بلافاصله به عظمت انسان، چرا که انسان بالاتر از موجودات عالم است و بلافاصله بعد از آن به عظمت خالق هستی که آفریننده همه موجودات و انسان است.
رئیس جمهور با درخواست از دانشمندان جوانی که در این جلسه حضور داشتند، اظهار داشت: چیزی که طی هزاران سال بشر تجربه کرده مطلوب او نبوده است. وقتی به گذشته و تاریخ نگاه می کنیم حوادث ناگوار، دشمنی ها و خونریزی ها، توسعه طلبی ها و تحقیرها، دست اندازی ها و چپاول ها زندگی را بر بشر تلخ کرده است.
احمدی نژاد با تاکید بر اینکه خداوند ما را برای چنین زندگی نیافریده است، گفت: باید دست به دست هم بدهیم تا آینده روشن و زیبایی را در جهان برپا کنیم. آینده متعلق به شما جوانان و دانشمندان در سراسر جهان است. شما باید آینده را آنگونه که شایسته است بسازید.
وی با بیان اینکه ساختن ایران از طریق همکاری، همدلی، مهروزی و کار مشترک علمی امکانپذیر است، عنوان کرد: برگزاری المپیادها فرصت بسیار ارزشمندی است تا جوانان دانشمند با افق نگاهی بالاتر و والاتر از خودخواهان و سلطه طلبان و بداخلاقان دورهم جمع بشوند و برای ساختن آینده بشریت همدلی، همفکری و همراهی کنند.
رئیس جمهور در پایان گفت: مطمئن باشید این آینده زیبا در انتظار شماست و نسل های جوان ملت ها قادرند با عزم، علم، ایمان و با تلاش این آینده زیبا را برپا کنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
شورای گسترش با تأسیس 8 رشته جدید در دانشگاه الزهرا موافقت کرد

شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تأسیس هشت رشته تحصیلی جدید در دانشگاه الزهراء (س) موافقت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، این شورا با تاسیس رشته های "زبان و ادبیات فارسی " و " حسابداری" در مقطع دکتری، "روانشناسی بالینی "، " مترجمی زبان فرانسه"، "آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان"، "تربیت بدنی و علوم ورزشی گرایش رفتار حرکتی" و "طراحی صنعتی" در مقطع کارشناسی ارشد و رشته " زبان روسی " در مقطع کارشناسی موافقت کرد.
با تاسیس این رشته ها، شمار رشته های دکتری دانشگاه الزهراء ( س) به 14 رشته تحصیلی و رشته های مقطع کارشناسی ارشد به 57 رشته تحصیلی افزایش یافت.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
حاشیه‌ای پر رنگ در نمایشگاه مطبوعات به نام نشریات دانشجویی

نشریات مطبوعات امسال با حاشیه های گوناگون و خاص خود رو به اتمام است اما شاید هیچ چیز در این نمایشگاه به اندازه نشریات دانشجویی در حاشیه روزنامه ها و وقایع دیگر قرار نگرفته و تا این حد مظلوم و بی صدا نبوده اند. به گزارش خبرنگار مهر، در حاشیه نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در مکانی مهجور از طبقه دوم محل برگزاری نمایشگاه در مصلی تهران، راهروی خلوت و آرامی قرار دارد که غرفه هایی به غایت ساده اما پر نشاطی را در خود جای داده است.
اینجا بخشی از نمایشگاه مطبوعات است که به روال بخشهای دیگر این جشنواره عرضه کننده دستاوردها و ماحصل تلاش نشریات مختلف بوده و فرصتی برای تعامل نشریات با مخاطبان است.
اما نشریاتی که در این گوشه از نمایشگاه قرار گرفته اند از جنس روزنامه های مشهور و سراسری کشوری و یا نشریات دیگری که می شناسیم نیستند.
نشریاتی که در این غرفه ها ارائه می شود نشریات دانشجویی دانشگاههای مختلاف کشور هستند که گاهی در غرفه یک دانشگاه مثل پیام نور تا 150 نوع نشریه به علاقه مندان عرضه می شود.
دانشگاههای مختلفی در این بخش خلوت و کم سر و صدای نمایشگاه حضور یافته اند و دانشجویان پرشور از پشت میزهای این غرفه ها به دنبال بازدیدکنندگانی می گردند که به آنها نیز در کنار مطبوعات و رسانه های حرفه ای توجه کنند.
دانشگاه امیرکبیر از غرفه های ابتدایی این راهرو است که تنها یک نشریه علمی تخصصی به نام افق را در زمینه علوم مهندسی مکانیک عرضه کرده است. ارائه یک نشریه از سوی دانشگاهی چون امیرکبیر آن هم در شرایطی که دانشگاههای دیگر هر یک دست کم با 10 یا 20 نشریه دانشجویی در نمایشگاه شرکت کرده اند جای تامل دارد.
در دفتر یادبود این غرفه نوشته های زیادی از قبیل "فقط امیرکبیر" یا "چرا فقط نشریات علمی" دیده می شود. برخی هم از خبرنامه اینترنتی که به نام این دانشگاه وجود دارد یاد کرده اند.
غرفه دانشگاه علم و صنعت سرشار از ویژه نامه و نشریات تاریخی و سیاسی و فرهنگی است که به شکل قابل توجهی از نظر بار معنایی از دانشگاههای دیگر پیش افتاده است.
مجموعه صحافی شده "شب به خیر خوابگاه" و نشریه "خیزش" نیز روی پیشخوان علم و صنعت جلب نظر می کند اما افسوس که مسئول غرفه مدام لبخند می زند و می گوید وقت پاسخگویی ندارم!
دانشگاه فردوسی مشهد همچنان با دست پر آمده که به جرات می توان گفت حرفه ای ترین غرفه نشریات دانشجویی را ارئه کرده است. اما حیف که دانشجو و مخاطبی در این بخش از نمایشگاه مطبوعات دیده نمی شود.
دانشگاه فردوسی بیش از 90 نشریه فعال دارد که تنها در سال گذشته 343 هزار نسخه تیراژ آنها بوده است. در حال حاضر نیز نشریه طنز "ستون آزاد" این دانشگاه با 30 هزار نسخه بیشترین شمارگان را میان نشریات دانشجویی کشور به خود اختصاص داده است.
غرفه های دیگر دانشگاهها کم رونق تر از دانشگاه فردوسی مشهد به نظر می رسند. البته غرفه دانشکده هنر که با هنرمندی خاصی به وسیله روزنامه های خرد شده و بادکنکهای رنگی تزئین شده جلب توجه می کند. بچه های این غرفه از روحیه و نشاط خاصی برخوردارند به شکلی که ناخودآگاه دوست داری در غرفه آنها جای خوش کنی.
برخی از دانشگاهها مثل دانشگاه کاشان و یا قم و یا دانشگاه شاهد و الزهرا نیز با حداکثر توان در نمایشگاه ظاهر شده اند اما مخاطب چندانی را نمی توان اطراف غرفه های آنها دید.
این همه آرامش و سکوت به قول تنی چند از مسئولین این غرفه ها مدیون جای پرت و دور افتاده ای است که برای نشریات دانشجویی مشخص شده است. جایگاه ویژه این نشریات به قدری دور و نامشخص است که یا به چشم نمی آیند و یا مخاطب از رفتن به محل این غرفه ها چشم پوشی می کند.
هرچند توجه مسئولان برگزاری نمایشگاه و در نظر گرفتن فضا برای نشریات دانشجویی کار قابل تقدیری بوده است که برای اولین بار در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریهای کشور صورت گرفته اما به نظر می رسد مسئولان برگزاری می توانستند با قرار دادن این نشریات در کنار نشریات و روزنامه های مطرح و حرفه ای کشور بستر حرفه ای شدن این نشریات را نیز فراهم کنند تا دانشجویان در نمایشگاه مطبوعات احساس قربت و دلسردی نکنند.
البته برخی مسئولان به خصوص وزیر ارشاد در بازدید از غرفه این نشریات به جایگاه والای آنها اشاره و تاکید کرده است اما کاش مسئولان برگزاری نمایشگاه نیز برای تکمیل کار پسنده خود در دعوت از این نشریات جایگاه پر رنگ تری برای آنها می دیدند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تفاهم همکاری میان سازمان گسترش و وزارت علوم امضا شد

تفاهم همکاری میان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و وزارت علوم تحقیقات و فناوری به امضا رسید. به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس این تفاهم نامه که رمضانعلی صادق زاده معاون توسعه صنایع پیشرفته سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و علیرضا جهانگیریان معاون فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری آن را امضا کردند ، طرفین در راستای ایجاد و توسعه فناوری های پیشرفته در جامعه و به کار گیری پر شتاب آن ها در راستای نو آوری های صنعتی همکاری فی مابین را گسترش می بخشند.
با انعقاد این تفاهم نامه همکاری ، سازمان گسترش و وزارت علوم برای توسعه ملی و ایجاد ثروت ، توانایی و دانایی در کشور از طریق شناسایی و حمایت از اجرای طرح ها و کسب فناوری های نوین در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری کشور اقدام خواهند کرد.
علاوه بر این دو طرف موظف به افزایش سرمایه گذاری داخلی و خارجی در جهت توسعه فناوری های نوین در کشور هستند و هم افزایی در راهبردهای افزایش انگیزه بخش خصوصی در ایجاد و انتقال فناوری و ایجاد و توسعه زیر ساختهای مناسب برای توسعه فناوری از دیگر مفاد موکد این قرارداد است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
آغاز به کار نشست معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی

نشست معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور امروز 4 آبان آغاز به کار کرد. به گزارش خبرنگار مهر، نشست معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور صبح امروز با حضور دکتر فرحناز ترکستانی - معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت و تشکیل کارگروه های تخصصی کار خود را آغاز کرد.
در این نشست کارگروه های روابط عمومی، شورای انضباطی، رفاهی، مشاوره، تشکیلاتی و مالی، تربیت بدنی تشکیل شد.
در برنامه بعدازظهر نشست نیز سخنرانی حجت الاسلام رنجبران معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها، جمع بندی کارگروه ها از سوی معاون دانشجویی وزیر بهداشت و همچنین سخنرانی دکتر مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برنامه ریزی شده است.
نشست معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور در محل معاونت دانشجویی و امور فرهنگی وزارت بهداشت برگزار می شود.

دانشگاه شهرکرد پس از 13 ماه همچنان با سرپرست اداره می‌شود

سرپرست دانشگاه شهرکرد با بیان اینکه پس از 13 ماه همچنان به عنوان سرپرست دانشگاه فعالیت می کند گفت: ریاست و یا سرپرستی برای من فرقی ندارد و در نحوه اداره دانشگاه تاثیری نخواهد گذاشت. اسماعیل اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با وجود آنکه 13 ماه از حکم سرپرستی من می گذرد همچنان با جدیت به کار خود ادامه خواهم داد و صدور یا عدم صدور حکم ریاست برای من فرقی نمی کند.
وی افزود: تا کنون هیچ گونه پیگیری درباره مشخص شدن وضعیت ریاست دانشگاه و یا صدور حکم ریاست خود انجام نداده ام.
سرپرست دانشگاه شهرکرد در خصوص احتمال تاثیر منفی قطعی نبودن حکم ریاست وی بر روند مدیریت دانشگاه گفت: به هیچ عنوان این گونه نبوده و بر نحوه اداره و روند مدیریت دانشگاه هیچگونه تاثیری نگذاشته و نخواهد گذاشت.
وی افزود: یکی از دلایل موثر در به تاخیر افتادن صدور حکم ریاست دانشگاه شهرکرد تغییر و تحولات اخیر وزارت علوم و جابجایی دولت بوده است.

واکنش سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی به انتشار یک خبر

سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در خصوص انتشار خبری با عنوان "14 پرونده تخلف دانشگاه جامع علمی کاربردی در دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش" در مهر توضیحاتی ارائه کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت آموزش و پرورش در خصوص انتشار خبر شماره 970318 در مهر تکذیبیه ای ارسال کرده که در ادامه می آید.
احتراما ضمن تشکر از همکاریها و هماهنگی آن خبرگزاری محترم در خصوص انعکاس و انتشار اخبار این سازمان خبر مورخ 3/ 8/ 88 آن خبرگزاری با عنوان "14 پرونده تخلف دانشگاه جامع علمی کاربردی در دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش" تکذیب می شود. خواهشمند است دستور فرمایید خبر مذکور را به شرح ذیل منعکس کنند.
حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در حاشیه گردهمایی مدیران نواحی آموزش و پرورش ارومیه گفت: کتابهای فنی و حرفه ای منتشرشده از سوی سازمان دارای اعتبار علمی است و برخی از این کتابها در دوره های کاردانی و علمی کاربردی نیز مورد استفاده قرار می گیرد که این امر نشانگر مبنای علمی برای اینگونه کتب و معتبر بودن آنهاست و به همین دلیل برخی از ناشران با توجه به مقبولیت این گونه کتابها و شأن علمی آن با تغییر جلد و استفاده از متن این کتابها، آنها را به نام خود مورد استفاده قرارد می دهند که برخی از تخلفات در این زمینه از طریق دفتر حقوقی وزارت آموزش و پرورش پیگیری شده است.
پاسخ خبرگزاری مهر
خبرگزاری مهر همیشه کوشیده در راستای انجام وظیفه به بهترین نحو اخبار صحیح را پوشش دهد و بر رعایت اخلاق رسانه ای در هر حال تاکید داشته است. خبر مورد نظر بر اساس فایل صوتی موجود در خبرگزاری مهر به نقل از معاون محترم وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی پیاده شده و هیچ تغییری در گفته های حجت الاسلام محمدیان در خبر منتشر شده در مورخ 3/8/88 داده نشده است.

با شرکت در فیلم غیر متصل / سه دانشجوی آمریکایی 21 روز بدون رایانه زندگی کردند

سه دانشجوی یک کالج آمریکایی با شرکت در یک فیلم مستند به نام "غیرمتصل" به مدت سه هفته بدون رایانه زندگی کردند. به گزارش خبرگزاری مهر، دو سال قبل دام جولی خبرنگار روزنامه ایندیپندنت به توصیه سردبیر خود به مدت یک هفته بدون فناوری زندگی کرد و خاطرات خود را در این روزنامه انگلیسی منتشر کرد.
به تازگی نیز سه دانشجوی کالج کارلتون به نامهای اندرو، کیتلین و شِل به مدت سه هفته برای شرکت در آزمایش Digital Detox بدون ماوس و اتصال به اینترنت زندگی کرده و داستان 21 روز زندگی غیردیجیتالی خود را در یک فیلم مستند روایت کردند.
این دانشجویان به مدت 21 روز به دور از موتورهای جستجو، شبکه های اجتماعی، ایمیل و هر نوع ابزار آنلاین و تحت نظارت "ملودی گیلبرت" یک کارگردان مستقل زندگی کردند. نتایج این زندگی بدون دیجیتال در این فیلم یک ساعته مستند که "غیر متصل" (Disconnected) نام دارد به تصویر کشیده شد.
مخاطبان این فیلم مستند نسل جوانی هستند که به طور مداوم به اینترنت متصل هستند و وجود کاغذ و قلم، تلفن خانه و حتی زنگ در را به دست فراموشی سپرده اند و تمام فعالیتهای خود را با کمک رایانه و تلفن همراه انجام می دهند.
چالش این داوطلبان بسیار جدی است. در اولین دقایق این فیلم مستند، این دانشجویان آماده می شوند که سه هفته زندگی بدون فناوری را آغاز کنند. کیتلین رایانه خود را از برق می کشد و آن را داخل کمد می گذارد در حالی که در هنگام این جابجایی دست خود را زخم می کند و مجبور می شود از چسب زخم استفاده کند.
این داوطلبان به هیچ وجه اجازه استفاده از رایانه را ندارند بنابراین زمانی که برای گرفتن کتاب به کتابخانه می روند از کتابدار می پرسند: "آیا یک فهرست کاغذی از کتابها دارید؟" و کتابدار یک نگاه مسخره به آنها می کند!
اما زندگی بدون اتصال به شبکه به معنی این است که در دنیای واقعی با مردم تماس بگیرید. بنابراین برای این سه دانشجو داستان اینگونه پیش می رود:
قدم زدن در فضای باز، خواندن کتابهای کاغذی (و نه کتاب الکترونیک)، خواندن کتابهای تصویری، گوش دادن به موسیقی و بیرون رفتن با دوستان، اما برای جوانانی مثل اینها که تنها حرف زدن در چت را می شناسند بسیار دشوار است که با دوستان خود رودرو یک مکالمه واقعی داشته باشند.
در این فیلم مستند، این سه دانشجو باید چیزهایی بنویسند. "شل" در مورد این تجربه خود می نوسید: هیچ نقطه بازگشتی وجود ندارد. نقش رایانه ها در جامعه ما همانند یک "غلطک کمپرسور" رو به جلو می رود. می توانی در مقابلش مقاومت کنی و کمی خود را از آن بیرون بکشی، اما سرانجام با یا بدون تو به جلو رفتن خود ادامه خواهد داد.
براساس گزارش لارپوبلیکا، نباید فراموش کرد درحالی که تعداد جوانان آمریکایی "دائما متصل" روبه افزایش است و تقریبا 90 درصد از جوانان بین 18 تا 29 سال در این کشور به اینترنت متصل هستند، هر روز بر درصد "معتادان آنلاین" نیز افزوده می شود. معتادان آنلاین افرادی هستند که استفاده بیش از حد از فناوری زندگی آنها را به نابودی کشانده است.
به طوری که در حال حاضر در برخی از کشورها مثل آمریکا و چین مراکزی برای ترک اعتیاد جوانان به اینترنت راه اندازی شده است.
اولین جوانی که در آمریکا برای درمان به این مراکز مراجعه کرد تقریبا 16 ساعت در روز در مقابل رایانه می نشست. اکنون و پس از پرداخت 14 هزار دلار هزینه درمان تنها 90 دقیقه در روز از رایانه استفاده می کند.

سومین جشنواره دانشجویی ثقلین برگزار می شود

سومین جشنواره ملی دانشجویی، فرهنگی و هنری ثقلین در راستای بسط ژرف اندیشی و نگرشی نو بر باورها و آموزه های دینی دانشجویان برگزار می شود. به گزارش خبرگزاری مهر، جشنواره ثقلین در دو عرصه انعکاس تعالیم و زیبایی های قرآنی و آموزه های زندگی بخش پیامبر مکرم اسلام و ائمه اطهار(ع) برنامه ریزی و تدوین شده است.
سومین جشنواره ثقلین با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و کانونهای قرآنی دانشجویان به میزبانی و تدبیر دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد.
بخشهای اصلی جشنواره عبارتند از بخش هنری، ادبی، فناوری و بخش جنبی جشنواره که نمایشگاه کتاب و نمایشگاه آثار را شامل می شود.
مهلت ارسال آثار تا 25 آبان ماه سال جاری و زمان برگزاری جشنواره 26 آذرماه است.

ثبت نام از فردا آغاز می‌شود / جزئیات ثبت نام آزمون دستیاری اعلام شد/ برگزاری آزمون در 29 بهمن ماه

مسئول اجرایی سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بالینی از آغاز ثبت نام سی و هفتمین دوره آزمون دستیاری از فردا 5 آبان ماه خبر داد و گفت: ثبت نام آزمون تا 5 آذر ماه ادامه دارد. دکتر مهدی میرزایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی پزشکی بالینی سال 88 با توجه به جدول زمانبندی اعلام شده و با رعایت شرایط مندرج در آیین نامه ها و مقررات به صورت متمرکز در دانشگاههای علوم پزشکی محل آموزش دستیار برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: متقاضیان شرکت در این آزمون باید در مهلت مقرر با مراجعه به سایت اینترنتی http://sanjeshp.ir جهت ثبت نام مراجعه کنند. فرم ثبت نام جهت شرکت در آزمون دستیاری تخصصی پزشکی بالینی به همراه راهنمای آزمون مذکور از روز 5 آبان قابل دسترسی و بهره برداری است.
میرزایی خاطرنشان کرد: افراد متقاضی می توانند با مراجعه به سایت ثبت نام و رعایت مفاد راهنمای مربوطه نسبت به تکمیل فرم اینترنتی و انجام مراحل ثبت نام اقدام لازم را به عمل آورند.
وی یادآور شد: مجدداً تاکید می شود با توجه به اینکه کلیه مراحل ثبت نام شامل دریافت کلید، کارنامه، ارسال اعتراضات، انتخاب رشته - محل و ... از طریق اینترنت انجام می گیرد به کلیه افراد متقاضی توصیه می شود از زمان شروع ثبت نام تا برگزاری آزمون، به منظور کسب آخرین اطلاعات لازم، حداقل هفته ای یکبار سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی را کنترل کنند.
ثبت نام آزمون دستیاری از 5 آبان ماه آغاز می شود و تا 5 آذر ماه ادامه خواهد داشت. داوطلبان در روزهای 14 تا 18 آذر ماه فرصت دارند نسبت به ارسال مدارک خود از طریق اینترنت اقدام کنند. کارت ورود به آزمون در روزهای 26 تا 28 بهمن ماه سال جاری توزیع می شود و آزمون نیز 29 بهمن ماه برگزار می شود.

نحوه پاسخگویی به سئوالات داوطلبان آزمون دستیاری اعلام شد

مسئول اجرایی سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بالینی با اشاره به آغاز ثبت نام سی و هفتمین دوره آزمون دستیاری از فردا 5 آبان، نحوه پاسخگویی به سئوالات داوطلبان آزمون دستیاری را اعلام کرد. دکتر مهدی میرزایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ثبت نام آزمون دستیاری پزشکی از 5 آبان آغاز می شود و تا 5 آذر ماه ادامه دارد. راهنمای ثبت نام در آزمون در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت به نشانی http://sanjeshp.ir قابل دسترسی است.
وی اضافه کرد: لازم است افراد متقاضی با مراجعه به سایت اینترنتی مذکور و مطالعه مندرج در آزمون شرایط با مقررات تطبیق داده و آمادگی لازم را جهت شروع ثبت نام کسب کنند.
میرزایی خاطرنشان کرد: کلیه پرسشها در زمینه قوانین، مقررات، نحوه پذیرش و غیره مرتبط با آزمون از طریق پست الکترونیکی [email protected] دریافت و پاسخ آن به پست الکترونیکی فرد متقاضی اعلام می شود.
مسئول اجرایی سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بالینی به مهر گفت: آزمون دستیاری پنجشنبه 29 بهمن ماه سال جاری به صورت متمرکز برگزار می شود و کارت ورود به آزمون نیز در روزهای 27 و 28 بهمن ماه توزیع می شود.

اتفاق خاصی در دانشگاه تهران رخ نداد / یک نفر لنگه کفشی گم کرده است

وزیر ارشاد دولت نهم در واکنش به رفتار برخی دانشجویان با وی در دانشگاه تهران گفت: از نگاه من هیچ مسئله خاصی در نشستی که در دانشگاه تهران برگزار شد رخ نداد زیرا جلسه ای دانشجویی بود اما یک نفر لنگه کفشی گم کرده است. محمد حسین صفارهرندی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سئوال که گفته می شود برخی دانشجویان خاطی در نشست وی در دانشگاه تهران به کمیته انضباطی فراخوانده خواهند شد ، گفت: من مطمئن هستم که چنین اتفاقی رخ نخواهد داد و کسی این کار را نخواهد کرد.
وی ادامه داد: نشستی که در دانشگاه تهران برگزار شد یک جلسه دانشجویی بوده و افرای نیز هیجان زده شده بودند.
وزیر ارشاد دولت نهم اضافه کرد: از نگاه من هیچ مسئله خاصی در نشستی که در دانشگاه تهران برگزار شد رخ نداده فقط یک فرد لنگه کفشی گم کرده است.
سید مهدی قمصری معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تهران نیز پیش از این در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نحوه برخورد با دانشجویان متخلف در نشست صفار هرندی در این دانشگاه گفته بود: نحوه و چگونگی برخورد با دانشجویانی که به طور ناشایست با صفارهرندی به عنوان میهمان دانشگاه تهران رفتار کردند باید بررسی شود.
وی افزوده بود: طبق روال قانونی برای بررسی و پیگیری این موضوع ابتدا باید گزارشی از تخلف در این زمینه به کمیته انضباطی ارسال شود.

بدنه جهاد دانشگاهی خواستار ثبات مدیریت هستند/ نباشم هم جهادی می‌مانم

رئیس جهاد دانشگاهی درباره آخرین وضعیت ریاست این نهاد با توجه به پایان یافتن دوره سه ساله خود گفت: جهاد دانشگاهی دارای دو هیئت امنای حقیقی و حقوقی است که هیئت امنای حقیقی که از اعضای جهاد هستند نظر مثبت روی ثبات مدیریت دارند. حمیدرضا طیبی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه آبان ماه مسئولیت بنده در جهاد دانشگاهی به پایان می رسد گفت: با توجه به فضای رسانه ای نامطلوبی که در کشور وجود دارد بحث تغییر رئیس جهاد دانشگاهی امری طبیعی است اما این تغییر تابع روند خاصی است.
وی ادامه داد: بحث تغییر رئیس جهاد دانشگاهی برعهده هیئت امنای جهاد دانشگاهی است. در جلسه اخیر هیئت امنا مقرر شد در جلسه دیگری که به زودی برگزار می شود مسئولیت رو به اتمام دوره خودم را مطرح کنم تا مورد بررسی قرار گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: من اگر در این پست بمانم با همین انگیزه و انرژی به کار خود ادامه می دهم و اگر نباشم با کار جهادی در خدمت جهاد دانشگاهی خواهم بود.
طیبی درباره خواسته بدنه جهاد دانشگاهی برای وضعیت ریاست این نهاد گفت: بدنه جهاد دانشگاهی بر اساس تجربه ای که در این سالها کسب شده است تمایل به ثبات مدیریت دارند و علاقه مند هستند که بنده مسئولیت را ادامه دهم تا نتایج برنامه ریزیها را مشاهده کنیم.
وی در تشریح برنامه ریزیهای خود برای جهاد دانشگاهی گفت: سه سال برنامه ریزی برای توسعه متوازن در جهاد دانشگاهی صورت گرفت. همچنین برای تهیه سند چشم انداز و برنامه توسعه چهار ساله جهاد دانشگاهی برنامه ریزی صورت گرفته است.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در فناوری وابسته هستیم و باید پیگیریهای لازم در این زمینه صورت گیرد به مهر گفت: این راه امیدوارم چه من باشم یا نباشم ادامه یابد تا شاهد رشد جهاد دانشگاهی و تاثیرگذاری بیش از پیش آن در فضای علمی کشور باشیم.
طیبی درباره نحوه تصمیم گیری در مورد ریاست سه سال آینده جهاد دانشگاهی به مهر گفت: جهاد دانشگاهی دو هیئت امنا دارد. یکی حقیقی و دیگری حقوقی. هیئت امنای حقیقی اعضای جهاد دانشگاهی هستند که بحث ثبات را مطرح می کنند زیرا معتقدند باید ثبات مدیریت وجود داشته باشد تا بتوان برنامه ها را به درستی اجرا کرد. اما هیئت امنای حقوقی جهاد دانشگاهی که دارای پنج عضو ( وزیر علوم، وزیر بهداشت، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری) می شود باید در این زمینه اظهارنظر کنند.
به گزارش مهر، حمید رضا طیبی متولد 1337 در تهران است و دارای مدرک دکترای برق از دانشگاه برادفورد انگلستان است. وی از سال 59 در جهاد دانشگاهی فعال شده و عضویت در شورای مدیریت و مدیر گروه برق جهاد سازندگی کنگاور، مدیریت گروه پژوهشی برق جهاد دانشگاهی علم و صنعت، ریاست جهاد دانشگاهی علم و صنعت، ریاست پژوهشکده برق جهاد دانشگاهی، مدیر مسئولی مجله مهندسی برق و کامپیوتر ایران، عضویت در شورای برنامه ریزی شرکت ها و موسسات جهاد دانشگاهی، عضویت در شورای هماهنگی جهاد دانشگاهی، عضویت در هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران و عضویت در هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت سیمان از سوابق حمیدرضا طیبی است.

دولت یارای سیراب کردن کویردانشگاه راندارد/صادراتی شدن محصول دانشگاهها

رئیس دانشگاه خواجه نصیر تعامل صنعت با دانشگاه را در گروی سنگین تر شدن وزنه پژوهشی دانشگاهها دانست و رئیس دانشگاه علم و صنعت دانشگاه را کویری تشنه تجهیزات تحقیقاتی خواند که حتی با کمک دولت هم نمی تواند فقر خود را جبران کند. به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد سعید جبل عاملی رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران و دکتر محمد تقی بطحایی رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و پروفسور مینو مشاور علمی رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با حضور در غرفه خبرگزاری مهر همزمان با شانزدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاریها با تشریح فرصتها و چالشهای پیش روی دانشگاههای صنعتی به یادآوری الزاماتی پرداختند که برای ارتقای دانشگاههای صنعتی کشور می توان پیش رو قرار داد.
لزوم ایجاد گروههای پژوهشی در دانشگاهها
محمد تقی بطحایی در نشستی که با عنوان تعامل صنعت با دانشگاههای صنعتی در غرفه خبرگزاری مهر برگزار شد، گفت: وقتی بخواهیم درباره ارتباط دانشگاه با صنعت و بحث های پژوهشی صحبت کنیم باید به این نکته اذعان کنیم که دانشگاههای کشور دانشگاههای آموزشی هستند نه پژوهشی. به نظر می رسد هرگاه در ازای هر گروه آموزشی در دانشگاه شاهد به وجود آمدن یک گروه پژوهشی بودیم آنگاه می توانیم اظهار کنیم که دانشگاهها در حال میل به سمت پژوهشی شدن هستند.
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی افزود: البته بی انصافی است که گفته شود پژوهش هدفمند در دانشگاه وجود ندارد چرا که بسیاری از دانشگاهها و استادان پژوهش هدفمند دارند و بر طبق یک سند کار می کنند اما برنامه های آموزشی دانشگاهها باید در راستای مصرف علمی نیاز جامعه بازنگری شوند و در این راستا به عزم جدی نیاز است.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش اختیارات دانشگاهها برای تدوین برنامه های آموزشی یادآور شد: برنامه های آموزشی دانشگاهها باید با در نظر گرفتن لوازم تحقق اهداف اسناد بالادستی و سند چشم انداز 20 ساله **** صورت گیرد.
دانشگاه سیاستگذار می خواهیم
به گزارش مهر، هر چند محمد تقی بطحایی در برشمردن الزامات تحقق تعامل دانشگاه و صنعت بر سنگین تر شدن وزنه پژوهشی دانشگاه تاکید دارد اما در ادامه گفته هایش اشاره می کند که تحقق این تعامل در گروی نقشه راه دانشگاه است.
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با تاکید بر سیاستگذاری دانشگاه، مخاطبان تعامل صنعت با دانشگاه را به این سو توجه می دهد که این تعامل مستلزم دانشگاهی است که بتوان آن را دانشگاه سیاستگذار نامید.
480591_orig.jpg


نشست تعامل صنعت با دانشگاههای صنعتی در غرفه خبرگزاری مهر
محصول دانشگاههایمان صادراتی شده اند!
بطحایی در نشست تعامل صنعت با دانشگاه گفت: سیاستهای بلند مدت دانشگاهی باید قالب یک مدل تولید علمی و مصرف علمی باشد. اگر دانشگاهها مدل تولید علم بر مبنای مصرف علم نداشته باشند دچار همین وضعی می شویم که در حال حاضر شاهد هستیم. در حال حاضر مدل تولید علم در دانشگاهها بر اساس الگوی قبل از انقلاب است بنابراین محصول دانشگاههایمان به خارج می روند یعنی محصولات دانشگاههایمان به صورت محصول صادراتی درآمده اند.
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی ضمن تاکید بر الزامات سیاستگذاری در دانشگاهها، برنامه ریزی را از دیگر قیدهای ضروری در راه توفیق دانشگاه و تحقق تعامل صنعت با دانشگاه دانست و گفت: سیاستگذاری مقید به زمان و بودجه نیست زیرا سند چشم انداز و نقشه راه علمی مقید به زمان نیستند اما برنامه ریزی که باید در کنار سیاستگذاریها نقش آفرینی کند بسیار مقید به زمان و بودجه است. بنابراین دانشگاهی می تواند با برنامه جلو رود که در محدودیت زمان و بودجه ایست نکند و همواره به دنبال مسیرهای متفاوت برای اجرای برنامه باشد.
وی گفت: دانشگاه خواجه نصیر با الگو قرار دادن سیاستهای کلان کشور، به سمت برنامه ای استراتژیک رفت تا بر اساس آن تا سال 92 بتواند جزو 5 دانشگاه اول کشور قرار گیرد اما وقتی در مسیر برنامه قرار گرفت متوجه شد که باید از فضای بودجه دولتی بیرون بیاید و بودجه دولتی را فقط به عنوان یک کمک هزینه ببیند و به دنبال تامین منابع مورد نیاز خود از مسیرهای دیگری باشد.
480590_orig.jpg
به گزارش مهر، رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در نشست تعامل صنعت با دانشگاههای صنعتی در غرفه خبرگزاری مهر در نمایشگاه مطبوعات با یادآوری اینکه بررسی تعامل صنعت با دانشگاه بدون در نظر گرفتن نسبت میان برنامه های دانشگاهی با اهداف سند چشم انداز 20 ساله **** و برنامه های توسعه ای کشور امکان پذیر نیست، شرایطی که دانشگاه را برای تعامل با صنعت آماده می کند تشریح کرد.
کویر دانشگاه خیلی تشنه است
محمد سعید جبل عاملی گفت: شتاب توسعه کمی در بخش تحصیلات تکمیلی در کشور بالا بوده اما الزامات چنین شتاب و سرعتی به طور کامل محقق نشده است یعنی اگر قرار است توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها زمینه ساز توسعه تحقیقات در مراکز دانشگاهی باشد باید توسعه تحصیلات تکمیلی با همه الزاماتش انجام شود. از طرفی نیز در توان آموزش عالی کشور و دولت نیست که بخواهند زیرساختهای پژوهشی و تحقیقاتی را در دانشگاه فراهم کنند زیرا دانشگاهها در دوره هایی بیشتر به توسعه سیاسی درگیر شدند و کمتر به توسعه علمی پرداختند، به طوری که این کویر (دانشگاه) در حال خیلی تشنه است.
چالش عدم تناسب ظرفیت کمی تحصیلات تکمیلی با زیرساختهای پژوهشی
رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه دانشگاههای بزرگ با چالش عدم تناسب ظرفیت کمی تحصیلات تکمیلی با زیرساختهای پژوهشی مواجه هستند، تداوم توسعه تحصیلات تکمیلی در شرایط فقر تجهیزاتی را نه تنها به مصلحت ندانست بلکه از عوامل لطمه زننده به تعاملی دانست که در شرایط نبودن این چالش می تواند بین صنعت و دانشگاه شکل گیرد.
این مدیر علمی کشور خاطرنشان کرد: آموزش عالی کشور به تنهایی قادر نیست زیرساختهای تحقیقاتی خود را قوی کند بنابراین باید شرایطی ایجاد شود که زیرساخت های پژوهشی و صنعتی توسط بخش صنعت در دانشگاهها تجهیز شوند و دانشگاهها نیز بتوانند با مراکز تحقیق و توسعه در بخش صنعت چنان رابطه ای برقرار کنند که استفاده از بخش پژوهشی صنعت برای دانشگاهها تسهیل شود.
جبل عاملی هماهنگی سه رکن دولت، دانشگاه و مراکز صنعتی در برنامه ریزیها را عامل سوق دادن پتانسیل دانشگاهها به سوی توسعه فناوری دانست و گفت: تحقیقات زیادی در دانشگاهها توسط اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی انجام می شود اما بخش ناچیزی از این تحقیقات به دستاوردهای تجاری سازی شده تبدیل می شود. بنابراین باید شرایط تجاری سازی تحقیقات به کمک بخش صنعت و دولت در دانشگاهها فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: بهره گیری از قابلیتهای دانشگاهها در گروی کامل کردن زنجیره فناوری است یعنی ارتباط منطقی بین دانشگاه و صنعت برقرار شود و برای برقراری این ارتباط منطقی باید ماموریتهای تحقیقاتی به دانشگاهها واگذار شود که دانشگاههای بزرگ کشور توانایی عهده دار شدن این ماموریتها را داشته باشند. دانشگاهها زمینه های توانایی تحقیقاتی خود را اعلام کنند و دستگاهها و صنعت نیز با توجه به توانایی اعلام شده از سوی دانشگاه به دانشگاه ماموریت دهد.​
اعتبارات تحقیقاتی باید در راستای ماموریتهای تحقیقاتی توزیع شود
رئیس دانشگاه علم و صنعت در توضیح بیشتر گفت: اعتبارات تحقیقاتی باید در راستای ماموریتهای تحقیقاتی توزیع شود، درغیر این صورت اعتبارات تحقیقاتی خیلی خرد خواهد شد و بی نتیجه می ماند زیرا همه دانشگاهها در همه زمینه ها توانمند نیستند و اعتبارات تحقیقاتی در صورتی که با نگاه ماموریت گرا توزیع نشوند به اندازه لازم اثربخش نخواهند بود.
جبل عاملی از بازنگری سرفصلها و شیوه های آموزش دانشگاهی به عنوان عامل موثر دیگر تعامل صنعت با دانشگاه نام برد و در غرفه خبرگزاری مهر در نمایشگاه مطبوعات گفت: باید به خصوص برای دانشگاههای بزرگ به دنبال شیوه های آموزش کار آمد و موثر باشیم. اثر بخش شدن محتوای متون درسی و شیوه های درسی موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد زیرا اگر قرار باشد فعالیتی جدی در این زمینه انجام شود باید اختیارات بیشتری به دانشگاهها اعطا شود.
اختیار صدور مجوز رشته به خود دانشگاهها واگذار شود
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران تاکید کرد: دانشگاهها آن قدر توانمند هستنند که بتوانند از دستاوردهای پژوهشی خود در بخش آموزش استفاده کنند و محتوای دروس و سیلابسهای درسی را متناسب با نیاز روز و رفع مشکلات کشور و توسعه علم در دنیا تغییر دهند. این در حالیست که هنوز توسعه رشته های دانشگاهی و دانشکده ها در اختیار دفتر گسترش آموزش عالی است و دانشگاه خواستار آن است که این توسعه به دانشگاههای بزرگ واگذار شود و دفتر گسترش آموزش عالی در زمینه هدایت دانشگاهها به سمت اهداف آموزش عالی تلاش کند نه این که بر روی صدور مجور رشته ها و دانشکده ها متمرکز شود.
محمد سعید جبل عاملی از توسعه امکانات رفاهی برای استادان و دانشجویان به عنوان حلقه زنجیره تعامل صنعت با دانشگاه نام برد و گفت: توسعه رفاهی برای استادان و دانشجویانی که بیشتر فعالیت و تحقیق می کنند و هدایت امکانات به سوی آنها زمینه ساز توسعه علمی کشور می شود. طرح این موضوع نیز خلق الساعه نیست چراکه بسیاری از دانشگاههای بزرگ دنیا توسعه امکانات رفاهی را در صدر برنامه های خود قرار داده اند. در ایران نیز اعطای حقوق به دانشجویان دکتری مطرح شد و آئین نامه اش نیز ابلاغ شد اما بودجه ای هنوز اختصاص نداده اند.

جزئیات نحوه تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور/ اعلام درصد تأثیر و ضرایب دروس

معاون سازمان سنجش آموزش کشور با تشریح نحوه تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور 89 گفت: درصد تأثیر و ضرایب دروس مرتبط با موارد کنکور منتشر شد. ابراهیم خدایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: براساس مصوبات نهمین جلسه کارگروه ماده چهار قانون پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در راستای اجرای طرح جدید نحوه پذیرش و گزینش دانشجو (مصوب مجلس محترم شورای اسلامی)، سوابق تحصیلی برای دیپلمه­های **** جدید آموزش متوسطه (ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم معارف اسلامی) سال­های 1384، 1385، 1386، 1387 و 1388 که امتحانات آنان به صورت کتبی و سراسری برگزار شده است، تا میزان 15% در گزینش نهایی اعمال خواهد شد.
وی با بیان اینکه نمرات تراز شده سوابق تحصیلی ملاک خواهد بود، گفت: سوابق تحصیلی فقط برای فارغ ­التحصیلان سال سوم دبیرستان (دیپلم) ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم معارف اسلامی که در سالهای 1384، 1385، 1386، 1387 و 1388 که امتحانات آنها به صورت نهایی و کشوری برگزار شده است، اعمال خواهد شد.
معاون سازمان سنجش خاطرنشان کرد: برای سایر داوطلبان صد در صد نمره آزمون ملاک گزینش خواهد بود.
وی افزود: احتساب سوابق تحصیلی برای کلیه آزمونهای سراسری اعم از دانشگاههای دولتی، پیام ‌نور، غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.
خدایی اظهار داشت: داوطلبان، از نظر تأثیر سوابق تحصیلی به دو دسته تطابق و عدم تطابق نوع دیپلم با گروه آزمایشی ثبت ‌نامی تقسیم می ‌شوند که درصد تأثیر و ضرایب دروس در سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org آورده شده است.
وی تأثیر میزان 15 درصد سوابق تحصیلی برای گروه آزمایشی علوم انسانی را براساس نمرات دروس موجود اعلام کرد.
معاون سازمان سنجش آموزش کشور درباره عدم تطابق عنوان دیپلم با گروه آزمایشی و تأثیر سوابق برای این دسته از داوطلبان گفت: تأثیر سوابق تحصیلی دیپلمه ‌های غیرمرتبط با گروه آزمایشی، براساس دروس موجود متناسب با دروس آزمون سراسری تا میزان 15درصد خواهد بود.
خدایی افزود: میزان تأثیر سوابق تحصیلی دیپلمه های غیرمرتبط برابر است با نسبت سوابق تحصیلی موجود داوطلب به مواد آزمون گروههای آزمایشی مختلف با در نظر گرفتن ضرایب دروس در زیرگروه‌های مربوط.
به گزارش مهر، درصد تأثیر و ضرایب دروس مرتبط با مواد آزمون، به تفکیک نوع دیپلم و گروههای آزمایشی ‌مختلف، در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است.

برنامه های استانی هفته پژوهش/ ایجاد دبیرخانه دایمی پژوهش در سطح کشور

مدیر کل آموزش و پژوهش استانداری تهران با تشریح برنامه های استانی هفته پژوهش گفت: به منظور ترویج فرهنگ پژوهش لازم است تا دبیرخانه دایمی در سطح استانی تشکیل شود. سعید شمس الدینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه همه ساله در هفته دوم آذر ماه بین 21 تا 25 آذرماه هفته پژوهش نامگذاری شده است، گفت: بر این اساس ستادهای ملی شکل گرفت تا دستورالعمل ها، آیین نامه ها و استراتژیهای ستاد ملی را به ستادهای استانی هفته پژوهش ابلاغ کند.
وی با اشاره به ماموریتهای ستادهای استانی در هفته پژوهش، افزود: در ستادهای استانی فعالیتهایی را در طول این هفته به منظور ترویج فعالیتهای پژوهشی اجرا می شود که این فعالیتها شامل تجلیل از پژوهشگران و طرحهای پژوهشی برتر، برپایی نمایشگاه یافته های پژوهشی، بومی سازی پژوهشها با تکیه بر منطقه گرایی و بومی گرایی، اعلام یافته های پژوهشی کاربردی به مراکز اجرایی دولتی و خصوصی و نامگذاری روزهای هفته پژوهش می شود.
وی ادامه داد: روز 21 آذر ماه به عنوان روز پژوهش نامگذاری شد و زنگ پژوهش در این روز در مدارس سراسر کشور به صدا در می آید.
شمس الدینی، به ترکیب ستاد ملی هفته پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: ریاست ستاد ملی هفته پژوهش بر عهده استاندار است و درغیبت وی معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استانداری عهده دار این سمت است علاوه بر این رئیس سازمان آموزش و پرورش استان تهران، رئیس آموزش و پرورش شهر تهران، نماینده ای از دانشگاههای مادر و دانشگاه آزاد و نمایندگانی از موسسات تحقیقاتی و پژوهشی و تعدادی از اساتید هیئت علمی در این ستاد حضور دارند.
مدیر کل آموزش و پژوهش استانداری تهران، با بیان اینکه دبیر این ستاد در استان تهران بر عهده یکی از دانشگاههای مادر واگذار شده است، ادامه داد: متاسفانه در 2 سال گذشته دانشگاهها در بخش دبیری فعال نبودند و این نقش را دفتر آموزش و پژوهش استانداری برعهده داشته که گامهای خوبی در این زمینه برداشته شده است.
شمس الدینی اضافه کرد: در سال گذشته با تاکید بر بومی گرایی تلاش شده تا با ابزار حاکمیتی که فرمانداری است، هفته پژوهش را به سمت شهرستانهای استانها سوق دهیم لذا فرمانداری به عنوان بدنه اصلی حاکمیت در کنار فعالیتها و ماموریتهایی که داشند، در ترویج پژوهش گامهایی را برداشتند که نسبتا موثر بود امسال نیز تلاش می شود با آسیب شناسی مشکلاتی که در دوره های قبل بود، نقاط قوت تقویت و نقاط ضعف برطرف شود.
وی عمده ترین مشکلات ستادهای هفته پژوهش در استانها را تامین منابع مالی دانست و تاکید کرد: این مشکل می تواند از سوی وزارت علوم و یا معاونت علمی ریاست جمهوری برطرف شود ضمن آنکه این نهادها می توانند به نفش دبیری دانشگاهها توجه بیشتری داشته باشد تا دانشگاهها در این هفته پررنگتر ظاهر شوند.
مدیر کل آموزش و پژوهش استانداری تهران با تاکید بر اینکه علیرغم اینکه دانشگاهها بودجه متمرکزی در بخش پژوهش می گیرند اما در بخش هفته پژوهش کم رنگ ظاهر می شوند، خاطر نشان کرد: این یک نوع آفتی برای این هفته است ما نباید هفته پژوهش را به عنوان یک کار تبلیغاتی در طول یک هفته برگزار کنیم بلکه باید یک دبیر خانه دایمی در سطح استانی و ملی تشیکل دهیم و کارها به صورت برنامه ریزی در طول سال انجام شود و ثمره و بازخورد آن را در هفته پژوهش بهره برداری کنییم.
وی با بیان اینکه افق روشنی در برابر ما است اما نیاز به حمایتهای مادی و معنوی دارد، ادامه داد: برای اجرای بهتر برنامه های این هفته در ستادها دو کمیته اجرایی و علمی تشکیل شده است. کمیته اجرایی برنامه ریزی و پشتیبانی را برعهده دارد و کمیته علمی طرحهای پژوهش و پژوهشگران برتر را ارزیابی می کند و بعد از بررسی در سطح شهرستان و استان، به ستاد ملی معرفی می کنند در ستاد ملی نیز طرحهای ارسالی بر اساس اولویتها و تاثیر پروژه های تحقیقاتی در روند فعالیتهای علمی و ساده تر کردن فرایندهای علمی ارزیابی می شود.

داوری آثار جشنواره کتاب سال دانشجویی توسط 60 استاد دانشگاه‌

60 استاد دانشگاههای تهران داوری آثار شانزدهمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی را برعهده دارند. به گزارش خبرگزاری مهر، معاون اطلاع‌رسانی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی با اعلام این خبر گفت: همه آثار تألیفی و ترجمه‌ای دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور در چهار مرحله توسط تیم داوران مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و در پایان از 40 نفر برگزیده طی مراسمی در روز سه‌شنبه 26 آبان ماه (روز کتاب، حوزه، دانشگاه و تولید دانش) تجلیل می‌شوند.
محمد خیرخواه گفت: تا کنون 400 عنوان کتاب به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که این آثار در دو بخش اصلی شامل تمام رشته‌ها و گروههای دانشجویی و بخش ویژه شامل موضوعاتی مانند اصلاح الگوی مصرف، روانسازی تجارت، نکوداشت ایثار و شهادت دانشجویی و کار آفرینی و اشتغال مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.
خبر دیگر اینکه بیش از 300 نمایشگاه کتاب در مراکز کانون پرورشی سراسر کشور همزمان با هفدهمین دوره هفته کتاب برگزار می‌شود.
علاوه بر برگزاری این نمایشگاهها، نمایشگاهی از مجموعه فعالیتهای انجام شده پیرامون موضوع کتاب و کتابخوانی در طول تابستان از قبیل نشریات، معرفی کتاب دفتر اعضاء، شناسنامه مطالعاتی اعضاء، کارت پستال و کاردستی اعضاء و مربیان در مراکز استانها برپا می‌شود.
همکاری در برپایی نمایشگاه کتاب در مدارس و آموزشگاههای شهر تهران، برپایی نمایشگاه کتاب در روستاها به همراه نمایش فیلم توسط مراکز سیار روستایی سراسر کشور و همکاری با ارگانهای دولتی همچون کارخانجات، صنایع پتروشیمی و شرکت مخابرات برای مشترک کردن فرزندان کارمندان و ارسال کتاب به نام آنها از دیگر برنامه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در هفته کتاب است.
هفدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران از 23 تا 30 آبان ماه در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

معاون تربیت مدرس معاون وزیرعلوم شد/ معرفی معاون جدید تربیت مدرس

رئیس دانشگاه تربیت مدرس ابوالفضل حسنی را به عنوان گزینه ای شایسته برای تصدی معاونت آموزشی این دانشگاه دانست و گفت: حکم معاون آموزشی جدید دانشگاه به زودی صادر می شود. فرهاد دانشجو در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ابوالفضل حسنی در دو شاخه مختلف معاونت آموزشی سابقه فعالیت داشته و سوابق وی نشان دهنده درایت و توانایی کافی برای اداره معاونت آموزشی دانشگاه تربیت مدرس است.
وی افزود: ابوالفضل حسنی در زمینه آموزش آزاد و بخش آزمون معاونت آموزشی چندین سال به عنوان مدیر فعالیت داشته است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس در خصوص انتخاب معاون آموزشی پیشین دانشگاه به سمت معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نادری منش فارغ التحصیل دانشگاه برکلی بوده و از چهره های برجسته و ارزشمند آموزش عالی کشور است.
دانشجو درباره مشورت وزیر علوم با وی برای انتخاب نادری منش به عنوان معاون گفت: در این زمینه وزیر علوم با من مشورت کرده و نظر من را نیز جویا شده که نظر من مساعد بوده و از عملکرد نادری منش نیز اظهار رضایت کردم.

آخرین وضعیت سرپرستان برخی دانشگاهها که هنوز حکم ریاست نگرفته‌اند

معاون ارتباطات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در اواخر عمر دولت نهم سرپرست چند دانشگاه به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شدند که با توجه به تغییر وزیر دبیرخانه شورا تصمیم گرفت برای تعیین تکلیف این افراد تا آمدن وزیر جدید و تصمیم وی برای سرپرستی دانشگاهها صبر کند. بابک نگاهداری در گفتگو با خبرنگار مهر مدت زمان قانونی حکم سرپرستی برای دانشگاه را اعلام کرد و گفت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هر فردی باید به مدت سه ماه سرپرست دانشگاه باشد و این مدت بنا به دلایلی موجه از سوی وزیر علوم یا بهداشت تا سه ماه دیگر نیز می تواند تمدید شود. پس از این زمان فرد باید برای کسب رای اعتماد از شورای عالی انقلاب فرهنگی به شورا معرفی شود.
معاون ارتباطات شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: شورا برای معرفی فرد به عنوان رئیس و صدور حکم از نظر زمانی محدودیت ندارد و در صورتی که شورا حکم ریاست را برای سرپرست معرفی شده صادر کرد وی می تواند در سمت ریاست دانشگاه فعالیت کند در غیر این صورت وزیر باید وی را از سرپرستی خلع و نسبت به معرفی سرپرست دیگر به شورا اقدام کند.
وی افزود: در اواخر عمر دولت نهم سرپرست چند دانشگاه به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شدند که با توجه به تغییر وزیر دبیرخانه شورا تصمیم گرفت برای تعیین تکلیف این افراد تا آمدن وزیر جدید و تصمیم وی برای سرپرستی دانشگاهها صبر کند.
نگاهداری اظهار داشت: این افراد به وزیر علوم جدید معرفی شده اند تا وزیر علوم جدید نیز نظر خود را درباره سرپرستی این افراد اعمال کند و سپس شورای عالی نسبت به صدور حکم ریاست یا عدم آن برای این افراد اقدام کند.
خبرگزاری مهر روز گذشته از اداره دانشگاه شهرکرد با سرپرست با وجود گذشت 13 ماه خبر داد. البته سرپرست دانشگاه شهرکرد در گفتگو با مهر با بیان اینکه پس از 13 ماه همچنان به عنوان سرپرست دانشگاه فعالیت می کند گفت: ریاست و یا سرپرستی برای من فرقی ندارد و در نحوه اداره دانشگاه تاثیری نخواهد گذاشت.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
طائب جایگزین رحیمی در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران شد

عباس طائب طی حکمی از سوی وزیر علوم به سمت ریاست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران منصوب و جایگزین غلامحسین رحیمی شد. به گزاش خبرنگار مهر، دکتر عباس طائب طی حکمی از سوی دکتر کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به سمت ریاست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران منصوب شد.
دکتر عباس طائب در سال 87 به رئیس باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی شد.
پیش از این دکتر غلامحسین رحیمى رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران بود. رحیمی دارای دکترى مهندس مکانیک از دانشگاه منچستر انگلستان و استادیار دانشگاه تربیت مدرس است. وی 16 سال ریاست سازمان سنجش را بر عهده داشت.

بررسی ابعاد رسانه ای و بین المللی انتخابات دهم در وزارت علوم

معاون فرهنگی وزارت علوم از بررسی ابعاد جامعه ‌شناختی، رسانه‌ای، جریان ‌شناخی و بین‌المللی انتخابات دهم ریاست جمهوری توسط دفتر برنامه ‌ریزی اجتماعی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم خبر داد. غلامرضا خواجه سروی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: دفتر برنامه ‌ریزی اجتماعی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم در راستای تحلیل و تبیین ابعاد مختلف انتخابات دهم ریاست جمهوری ایران اقدام به برگزاری سلسله جلسات مصاحبه با حضور بیش از 20 استاد دانشگاه کرده است.

وی افزود: هنوز برگزاری این جلسات در وزارت علوم ادامه دارد و مباحث مطرح شده در سلسله جلسات تبیین و تحلیل انتخابات دهم ریاست جمهوری در قالب کتاب منتشر می شود.
معاون فرهنگی وزیر علوم از دکتر کوشکی و دکتر حشمت زاده به عنوان برخی از چهره هایی نام برد که ابعاد مختلف انتخابات دهم ریاست جمهوری را تحلیل و تبیین می کنند.
خواجه سروی همچنین از انتشار "حماسه جمهور" ویژه بررسی حوادث و رخدادهای انتخابات دهم ریاست جمهوری خبر داد و گفت: حماسه جمهور از سوی دفتر برنامه ریزی اجتماعی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم منتشر شده است که در بخشی از آن به تحلیل بیانات ***** معظم انقلاب درباره انتخابات دهم پرداخته شده است.
وی به روند آماده ‌سازی زمینه ها برای برگزاری انتخابات دهم ریاست جمهوری، معرفی زندگی نامه نامزدهای این انتخابات و اعلام مواضع آنها، حماسه بودن عرصه انتخابات دهم و رویدادهای پس از انتخابات به عنوان سرفصلهای پرداخته شده در "حماسه جمهور" اشاره کرد.

جزئیات آزمون دستیاری / آغاز ثبت نام آزمون دستیاری از امروز / شرکت آزمایشی مجاز نیست

ثبت نام سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بالینی از امروز سه شنبه به صورت اینترنتی آغاز شد و تا 5 آذر ماه ادامه دارد. به گزارش خبرنگار مهر، سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار در رشته های تخصصی پزشکی بالینی سال 88 با توجه به جدول زمانبندی اعلام شده در 29 بهمن ماه سال جاری و با رعایت شرایط مندرج در آیین نامه ها و مقررات به صورت متمرکز در دانشگاههای علوم پزشکی محل آموزش دستیار برگزار خواهد شد.
متقاضیان شرکت در این آزمون باید در مهلت مقرر با مراجعه به سایت اینترنتی http://sanjeshp.ir جهت ثبت نام مراجعه کنند. فرم ثبت نام جهت شرکت در آزمون دستیاری تخصصی پزشکی بالینی به همراه راهنمای آزمون مذکور از روز 5 آبان قابل دسترسی و بهره برداری است.
آزمون پذیرش دستیار در سال جاری طبق قوانین و مقررات موجود (بر اساس مصوبات شورای آموزش پزشکی تخصصی تا پایان هفتاد و یکمین نشست) و مطابق مندرجات راهنما برگزار خواهد شد و در صورت تغییراتی در مصوبات نشست، موضوع مربوطه اطلاع رسانی می شود.
مشمولین سهمیه مناطق محروم، مازاد مناطق محروم، تسهیل ادامه تحصیل نخبگان، استعدادهای درخشان و استعدادهای برتر و آن گروه از مشمولین سهمیه رزمندگان که طبق مصوبه 15 مهرماه سال 77 مجلس شورای اسلامی و آیین نامه اجرایی مربوطه، پرسنل نیروهای مسلح از سهمیه مذکور استفاده می کنند از تاریخ 8 تا 14 آذرماه سال جاری مهلت خواهند داشت با مراجعه به سایت اینترنتی مطابق راهنمای ارسال مدارک، مدارک مورد نیاز را ارسال کنند.
بر اساس اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی مدارک مورد نیازجهت ثبت نام اینترنتی اعلام شده است. یک قطعه عکس 3 در 4 در سال جاری و اسکن عکس مربوطه، درج شماره فیش بانکی به مبلغ 137 هزار و 500 ریال و تکمیل فرم تقاضانامه ثبت نام از طریق اینترنت از جمله مدارک ثبت نام است.
فارغ التحصیلان خارج از کشور و اتباع بیگانه پس از ارائه معرفی نامه از مرکز خدمات آموزشی در زمان ثبت نام به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی وتخصصی، می توانند براساس مفاد این راهنما بصورت اینترنتی در آزمون ثبت نام کنند.
داوطلبان استفاده از سهمیه مناطق محروم، مازاد مناطق محروم، مازاد نخبگان مطابق مفاد راهنمای ارسال مدارک نسبت به اسکن مدارک مورد نیاز و ارسال آن از طریق اینترنت از تاریخ 8 تا 14 آذرماه اقدام کنند.
تأیید صلاحیت عمومی طبق ضوابط شورای عالی انقلاب فرهنگی، داشتن مدرک یا گواهینامه فارغ التحصیلی در رشته دکترای پزشکی عمومی، داشتن کارت پایان خدمت **** وظیفه یا معافی برای آقایان، عدم اشتغال به تحصیل داوطلب در یکی از رشته ه ای تخصصی پزشکی، نداشتن مدرک تخصصی پزشکی بالینی، نداشتن نقص عضو موثر حرفه ای برحسب رشته از جمله شرایط لازم برای پذیرش دستیار است.
در این دوره محدودیت سنی وجود ندارد و شرکت در آزمون بصورت آزمایشی مجاز نیست.

نشست معاونان دانشجویی / تکمیل پروژه های خوابگاهی/ ارائه تسهیلات به معلولان در خوابگاهها

نشست یک روزه معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی با حضور معاون دانشجویی و امور فرهنگی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور معاونان بیش از 40 دانشگاه علوم پزشکی و بدون حضور وزیر بهداشت برگزار شد. به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست که در کارگروه های متعدد رفاهی، تشکیلاتی، مالی، مشاوره و شورای انضباطی با حضور معاونان دانشجویی و فرهنگی تشکیل شد و مدیران حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت در حوزه بودجه و منابع فیزیکی به پرسش های معاونان پاسخ دادند.
در این نشست سیدمحمدمهدی کلانتریان مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت با ارائه گزارشی از میزان اجرایی شدن عملیات ساخت خوابگاه های دانشگاههای علوم پزشکی و پیشرفت فیزیکی این خوابگاهها تاکید کرد: با توجه به محدودیت اعتبارات، پروژه هایی که پیشرفت فیزیکی بالایی داشته باشند برای پرداخت اعتبارات انتخاب می شوند.
وی اضافه کرد: سیاست وزارت بهداشت پیش از این توسعه خوابگاههای متاهلی نبوده است و اگر دانشگاهها نیازمند این دسته از خوابگاهها باشند باید نیازهای جدید خود را تعریف کنند.
کلانتریان تاکید کرد: دانشگاهها باید متوجه باشند که در ساخت خوابگاه، سالن ورزشی و سایر امکانات، مکان یابی درستی داشه باشند تا بتوانند به گونه ای سیاستگذاری کنند تا با منابع اندک نیز به اهداف مورد نظر دست یابند.
وی با اشاره به تهیه نقشه های تیپ برای خوابگاه های جدید ساخته شده در دانشگاه های علوم پزشکی گفت: در نقشه های جدید برای تردد معلولین، تسهیلات کامل درنظر گرفته شده و از سوی دیگر فضاهای مورد از جمله اتاق میهمان، نمازخانه، وضوخانه، قرائت خانه و غیره درنظر گرفته شده است.

مالکیت فکری در نمایشگاه کتاب دانشگاهی بررسی می‌شود

نشستهای تخصصی با موضوع حقوق مالکیت فکری در حاشیه دومین نمایشگاه سالانه تخصصی کتاب دانشگاهی برگزار می‌شود. به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با برپایی دومین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی که از 9 تا 15 آبان در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود ستاد کمیته جنبی این نمایشگاه اقدام به برگزاری نشستهای تخصصی با موضوع حقوق مالکیت فکری در سال غدیر این مرکز کرده است.
دو نشست با موضوع "بررسی مالکیت ادبی در حقوق ایران" توسط ستار زرکلام و "مشکلات و موانع حمایت از مالکیت فکری در ایران" توسط محمود حکمت‌نیا در روز 11 آبان برگزارمی شود و دو نشست دیگر نیز با موضوع "نقد و بررسی قانون حمایت از حقوق مولفان و منصفان سال 48" توسط صادقی و "حقوق قرارداد مولف" توسط پژمان محمدی در روز 13 آبان برگزار خواهد شد.

نشست معاونان دانشجویی / اعلام سرانه فرهنگی دانشجویان علوم پزشکی

نشست یک روزه معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی با حضور معاون دانشجویی و امور فرهنگی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با حضور معاونان بیش از 40 دانشگاه علوم پزشکی و بدون حضور وزیر بهداشت برگزار شد. به گزارش خبرنگار مهر، مسعود ابوالحلاج مدیرکل بودجه و منابع وزارت بهداشت در این نشست با اشاره به تعیین میزان اعتبارات فرهنگی و سرانه دانشجویی دانشجویان علوم پزشکی گفت: سرانه دانشجو بر اساس تعداد دانشجویان هر دانشگاه و مقطع تحصیلی تعریف می شود و رقمی که برای آن درنظر گرفته می شود برای امور فرهنگی و دانشجویی محسوب می شود.
مدیرکل بودجه و منابع وزارت بهداشت اضافه کرد: سرانه فرهنگی و دانشجویی به ازای هر دانشجو در ابتدای هر سال تحصیلی مشخص می شود و در سال 88 این سرانه به مبلغ 460 هزار تومان برای هر دانشجو تعیین شده است.
ابوالحلاج تاکید کرد: اعتبار دانشجویی و فرهنگی باید برنامه مشخصی داشته باشد و حوزه بودجه و منابع هیچ آمار و اطلاعات مشخصی در مورد کارکردهای فرهنگی نداریم. در واقع آنالیز مشخصی از میزان فعالیتهای فرهنگی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی باید با توجه به اعتباراتی که در اختیار دارند، فعالیتهای حوزه دانشجویی و فرهنگی را اولویت بندی کنند.
در این نشست که در کارگروه های متعدد رفاهی، تشکیلاتی، مالی، مشاوره و شورای انضباطی با حضور معاونان دانشجویی و فرهنگی تشکیل شد و مدیران حوزه معاونت توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت در حوزه بودجه و منابع فیزیکی به پرسش های معاونان پاسخ دادند.

ارتباط موسسه سرم سازی رازی با دانشگاه ها باید افزایش یابد

استان تهران - خبرگزاری مهر: مدیر اداره توسعه علمی موسسه واکسن و سرم سازی رازی گفت: ارتباط این موسسه با دانشگاه های کشور نیازمند افزایش است و باید به این امر توجه ویژه ای شود. سیدمحمود میرافضلی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج افزود: اگر این ارتباط به بهترین شکل افزایش یابد در تبادل نتیجه تحقیقات صورت گرفته موفق تر خواهیم بود و می توانیم از تجربیات هم بهره مند شویم.
وی ادامه داد: به دنبال این امر می توانیم در بسیاری از هزینه ها نیز صرفه جویی کنیم و از نتایج تحقیقات صورت گرفته در جهت ارتقای فعالیتهای خود بهره گیریم.
این مسئول عنوان کرد: البته صرف افزایش کمی ارتباط کافی نیست و لازم است از نظر کیفی نیز در این زمینه به سطح لازم دست یابیم.
میرافضلی خاطرنشان کرد: همچنین به موازات ارتباط با دانشگاه ها لازم است موسسات تحقیقاتی با انستیتوهای ذیربط نیز ارتباط مطلوبی برقرار کنند تا میزان بهره مندی از تجریبات افزایش یابد.
مدیر اداره توسعه علمی موسسه واکسن و سرم سازی رازی از ارتباط این موسسه با پژوهشکده رویان به عنوان یک ضرورت نام برد و یادآور شد: این ارتباط می تواند سطح کیفی فعالیتهای هر دو مرکز را ارتقا دهد و در انتقال علم و دانش تاثیر فراوانی داشته باشد.
این مسئول اضافه کرد: موسسه رازی از نظر علمی در جایگاه خوبی است و برقراری ارتباط بین دانشگاه ها و این موسسه هم به نفع دانشگاه هاست و هم در ارتقای سطح کمی و کیفی ساخت سرم و واکسن در کشور تاثیر دارد.

دانشگاهها و نقد دوره شبانه - 6 دانشگاه صنعتی شریف دیگر ظرفیت خالی ندارد/ شهریه شبانه‌ها افزایش یابد

رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه این دانشگاه دیگر ظرفیت خالی ندارد گفت: درخواست افزایش 10 الی 15 درصدی شهریه دوره نوبت دوم را به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارائه خواهیم کرد. سعید سهراب پور در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: نزدیک به چهار سال است که شهریه دوره شبانه افزایش نیافته و بدین منوال دانشجوی شبانه برای دانشگاه هزینه ساز شده است.
وی افزود: هم اکنون دانشگاه صنعتی شریف در بخش کارشناسی ارشد نزدیک به 1000 دانشجوی شبانه دارد که به علت مشکلات و گرفتاریهای نوبت دوم در بخش کارشناسی به هیچ عنوان دانشجوی شبانه پذیرش نکرده است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در خصوص حذف نوبت دوم از آموزش عالی گفت: چنانچه نوبت دوم را حذف کنیم ظرفیت دانشگاهها کم می شود و این حجم را هم نمی توان به بخش روزانه افزود. از طرفی با حذف نوبت دوم یک از امکان دانشگاه برای کسب درآمد از بین می رود لذا به نظر می رسد که کاهش منطقی و معقول ظرفیت شبانه بهترین راه حل است.
سهراب پور گفت: دانشگاه صنعتی شریف دیگر ظرفیت خالی نداشته و نمی تواند بیش از این افزایش ظرفیت داشته باشد.
وی افزود: از وزارت علوم درخواست کرده ایم تا برای افزایش و یا تعیین ظرفیت دانشگاهها ابتدا یک بررسی جامع از هر دانشگاه داشته باشند و بعد تصمیم گیری کنند.

سی و ششمین نشست مدیران حراست دانشگاهها برگزار شد

سی و ششمین نشست سراسری مدیران حراست دانشگاهها در دانشگاه قم برگزار شد. به گزارش خبرگزاری مهر، حسین سعیدیان - مدیر حراست دانشگاه قم در سی و ششمین نشست سراسری مدیران حراست دانشگاهها، مؤسسات و مراکز آموزش عالی کشور که در دانشگاه قم برگزار شد، گفت: حراست دانشگاه قم با فراخوان مقالاتی در سال تحصیلی 88 ـ 87 با موضوعاتی در زمینه ‌های حراست و راهکارهای مبارزه با تهاجم فرهنگی و براندازی نرم، پدافند غیرعامل، شبیخون فرهنگی، تاثیر عدم اختلاط دانشجویان، دانشگاه پر نشاط، دانشگاه‌ها و کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقش حراست در دانشگاه در طول سه دهه انقلاب اسلامی تصمیم به برگزاری دومین همایش سراسری حراست، نوآوری و شکوفایی در مهرماه سال 88 گرفت.
وی با بیان اینکه 17 مقاله برگزیده در کتابی با عنوان "مجموعه مقالات همایش حراست، نوآوری و شکوفایی" گردآوری شده است، گفت: از حدود 50 مقاله مرتبطی که دریافت شد، 8 مقاله پس از نقد و بررسی، برگزیده و به صاحبان اثر جوایز نفیسی اهدا شد.
مدیر حراست دانشگاه قم اضافه کرد: در سی و ششمین نشست سراسری مدیران حراست دانشگاه‌ها، مؤسسات و مراکز آموزش عالی کشور پیام وزیر علوم تحقیقات و فناوری توسط مشاور و مدیر کل حراست مرکزی وزارت علوم قرائت شد.

120 هزار کتاب الکترونیکی در سامانه دانشگاه تهران وجود دارد

استان تهران - خبرگزاری مهر: معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت: با راه اندازی سامانه ای بیش از 120 هزار کتاب الکترونیکی در موضوعات مختلف در اختیار دانشجویان این دانشگاه قرار گرفته است. به گزارش خبرنگار مهر در کرج، محمد جعفری ظهر سه شنبه در چهارمین همایش ملی مرتع و مرتعداری در مرکز جوانشیر کرج اظهار داشت: در حال حاضر دانشگاه تهران به سیستمی مجهز شده که تمامی دانشجویان می توانند از کتابها و مجلات الکترونیکی در این مجموعه بهره ببرند.
وی با اشاره به این امر که همایشهایی که در کشور برای تعامل دانشگاه و بخشها برگزار می شود، مطلوب است، افزود: در این راستا باید ارتباط دانشگاه با سایر بخشها به خصوص صنعت افزایش یابد.
این مسئول خاطرنشان کرد: باید با اعلام نیازها در بخش منابع طبیعی و کشاورزی، شاهد پیشرفت در این عرصه باشیم.
جعفری بیان داشت: ارتباط دانشگاه و صنعت یکی از معیارهایی است که در صورت ارتقا، اثرات مفید و مطلوبی بر جامعه و دانشجویان می گذارد.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران عنوان کرد: همچنین درصدی از اعتبارات باید برای اجرایی شدن اقدامات عملی و پژوهشی اختصاص یابد، در این زمینه دانشگاه از بخش صنعت جلوتر است و عملکرد خوبی داشته است.
وی یادآور شد: برای افزایش اعتبارات می توان قراردادهای همکاری بین موسسات را افزایش داد.
این مسئول با اشاره به یکی از ضعفهای استانهای کشور در بخش منابع طبیعی اعلام کرد: در حال حاضر در برخی استانها منابع طبیعی زیرمجموعه سازمان جهاد کشاورزی است که باید در این استانها اداره کل منابع طبیعی ایجاد شود.
جعفری متذکر شد: باید با حمایت از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی و منابع طبیعی، تسهیلات کافی را در اختیار آنان قرار داد که این اقدام با کمک دولت، مجلس و قوه قضائیه میسر است.
در این همایش بیش از 500 نفر از کارشناسان و محققان حضور داشتند و مقالات خود را به صورت کتبی و شفاهی ارائه دادند.

سومین همایش نخبگان جوان برگزار می شود

سومین همایش نخبگان جوان با هدف تأثیرگذاری دستاوردهای علمی نخبگان در جامعه از فردا توسط بنیاد ملی نخبگان آغاز به کار می کند. به گزارش خبرنگار مهر، تبدیل علم به ثروت و همچنین ارتقاء دستاوردهای نخبگان نیز از سایر اهداف برگزاری این همایش است.
نخبگان جوان در این همایش با اعضای هیئت دولت و رئیس جمهور دیدار و نظرات خود را در جمع آنها بیان خواهند کرد همچنین برنامه ای برای حضور نخبگان در جمع اعضای 6 کمیسیون مجلس شورای اسلامی تدارک دیده شده که طی آن اعضای کمیسیونهای آموزش و تحقیقات مجلس، بهداشت، فرهنگ، حقوقی، صنعت و اقتصاد مجلس با نخبگان دیدار می کنند.
نخبگان جوان همچنین در روز دوم همایش دیداری با اعضای هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خواهند داشت و در پایان در کمیته های علمی شرکت می کنند.
امسال برای اولین بار نخبگان مهارتی، قرآنی و ادبی نیز در همایش نخبگان جوان شرکت خواهند کرد.
به گزارش مهر، همایش سه روزه نخبگان جوان از فردا 6 آبان ماه آغاز به کار می کند.

ماجرای یک صفر اضافه/ در دیدار علم و صنعتی ها با رئیس جمهور چه گذشت

دیدار اساتید علم و صنعت با رئیس جمهور در مهر ماه و انعکاس مطالب مطرح شده در آن، رئیس دانشگاه را واداشت تا با تکذیب یک صفر اضافی تاکید کند: اختصاص 300 میلیارد تومان به دانشگاه خنده دار است. 300 میلیارد نبود، 30 میلیارد بود. البته قولی هم برای اختصاص آن داده نشد. به گزارش خبرنگار مهر، وقتی رئیس جمهور در نشست اخیر خود با 150 عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران میزان بودجه مورد نیاز برای انجام پروژه های مدنظر آنها را 30 میلیارد تومان تخمین زد، در ذهن برخی متبادر شد که رئیس دولت (که خود یک علم و صنعتی است) می خواهد این بودجه را یک شبه و طی جلسه ای چند ساعته به علم و صنعت اختصاص دهد اما اظهارات رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران حاکی از این است که رئیس علم و صنعتی دولت دهم فقط برآورد خود از بودجه مورد نیاز برای پروژه های مطرح شده در جلسه را عنوان کرده و خبری از 30 میلیارد نیست.
درج گزارشی در برخی سایتهای خبری که انتقاد می کرد چرا رئیس جمهور یک شبه در نتیجه جلسه ای دو ساعته "300 میلیارد تومان" به پروژه های تحقیقاتی دانشگاه علم و صنعت ایران اعطا کرده است، رئیس این دانشگاه را به واکنش واداشت. شاید به کار بردن عدد "300 میلیارد تومان" کار رئیس دانشگاه علم و صنعت را برای تکذیب یک گزارش انتقادی آسان کرد. رئیس دانشگاه علم و صنعت می گوید: "300 میلیارد تومان نبود، 30 میلیارد تومان بود."
جبل عاملی در اطلاعیه ای که در پایگاه اطلاع رسانی دانشگا علم و صنعت منتشر شده است با تکذیب گزارشی که از اختصاص 300 میلیارد تومان به دانشگاه علم و صنعت حکایت می کرد، ابراز امیدواری کرد "همانگونه که مسئولین این سایتها، این روزها موضوع آشتی ملی را تبلیغ می کنند، از تنش آفرینی در فضای آرام دانشگاهها پرهیز نموده و کار مدیریت دانشگاهها را به نخبگان دانشگاهی بسپارند."
محمد سعید جبل عاملی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه "اختصاص 300 میلیارد تومان به دانشگاه علم و صنعت خنده دار است." گفت: "در جلسه ای که 150 استاد دانشگاه علم و صنعت ایران با رئیس جمهور داشتند تعدادی از اساتید به طرح یک سری پروژه های تحقیقاتی در سطح ملی و فرا دانشگاهی پرداختند. این پروژه ها در حوزه حمل و نقل ریلی، نانو فناوری، مواد پیشرفته، الکترونیک و ... و حوزه هایی بود که اساتید احساس می کردند می تواند برای کشور مفید باشد."
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران افزود: "اساتید از رئیس جمهور خواستار شدند که این پروژه های تحقیقاتی در کشور فعال شوند. رئیس جمهور نیز در آغاز صحبتهایشان معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزرایی که در جلسه حاضر بودند را مورد خطاب قرار داده تا از این پروژه ها حمایت شود و بعد نیز اشاره کردند که به نظر می رسد این پروژه ها 30 میلیارد تومان بودجه نیاز داشته باشند."
وی اضافه کرد: "احتمالا دکتر احمدی نژاد بر اساس یک محاسبه سر انگشتی رقم 30 میلیارد تومان را مطرح کردند اما در این جلسه اصلا بحث بر سر رقم نبود بلکه بحث بر سر این بود که این پروژه های فرا ملی می توانند برای کشور مفید باشند. موردی نهایی نشد زیرا نهایی شدن اعتبار برای یک پروژه باید در بودجه لحاظ شود و تشریفات خاص خود را دارد. "
جبل عاملی در تشریح نظر رئیس جمهوری نسبت به پروژه های مطرح شده از سوی اعضای هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: "دکتر احمدی نژاد همه زمینه های تحقیقاتی مورد طرح را مفید دانستند و به معاون علمی و فناوری و وزرا دستور بررسی دادند و گفتند اگر لازم است اجرا شود. رئیس جمهور فقط تخمین زدند که این پروژه ها 30 میلیارد تومان نیاز دارد."
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران تاکید کرد: "هیچ گونه جمع بندی درباره اینکه این پروژه ها چگونه پیگیری شوند ارائه نشد یعنی راهکار اجرایی درباره اینکه چگونه پروژه ها دنبال شوند ارائه نشد اما رئیس جمهور به معاون و وزرا دستور دادند که این موارد پیگیری شود."
جبل عاملی خاطرنشان کرد: "دیدار اعضای هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت با رئیس جمهوری از رسانه ملی منعکس شده است."

غلامرضا خواجه سروی معاون فرهنگی وزیر علوم شد

غلامرضا خواجه سروی دانش آموخته دانشگاه امام صادق (ع) که دارای سابقه مدیریتی گسترده در مرکز اسناد انقلاب اسلامی است از سوی کامران دانشجو وزیر علوم به عنوان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شد. به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا خواجه سروی در دولت نهم در جایگاه قائم مقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیرکل دفتر برنامه ‌ریزی اجتماعی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم قرار داشت.
پیش از این محمد باقر خرمشاد معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بود که هفته گذشته به طور رسمی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به وزارت امور خارجه رفت تا معاونت آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه را به دست گیرد.
خواجه سروی معاون جدید فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، کارشناس ارشد علوم سیاسی و معارف اسلامی است که این مقطع را با ارائه پایان نامه ای با عنوان تعارض جناح‌ های سیاسی در دوره اول مجلس شورای اسلامی گذرانده و دکتری تخصصی علوم‌ سیاسی خود را در گرایش اندیشه سیاسی با دفاع از پایان ‌نامه "رقابت و ثبات در **** ‌های سیاسی؛ مطالعه موردی جمهوری اسلامی ایران" در سال 1382 از دانشگاه امام صادق (ع) اخذ کرده است.
عضویت در هیئت علمی دفتر برنامه ‌ریزی اجتماعی و مطالعات فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سوابق خواجه سروی به شمار می رود. خواجه سروی مدیر کلی دفتر برنامه‌ ریزی و مطالعات فرهنگی را در سوابق مدیریتی خود دارد.
مدیریت بخش اندیشه سیاسی دفتر مطالعات سیاسی مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادق (ع)، مدیریت دفتر نظارت و ارزیابی تحقیقات پژوهشکده مطالعات راهبردی، سردبیری فصلنامه دانشگاه اسلامی وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها و معاونت پژوهشی دانشکده معارف اسلامی و علوم سیاسی دانشگاه امام صادق (ع) از جمله سوابق اجرایی خواجه سروی است.
غلامرضا خواجه سروی دارای سابقه فعالیت مدیریتی گسترده در مرکز اسناد انقلاب اسلامی است که مدیریت گروه حقوق سیاسی، مدیریت بخش تحقیق، معاونت اطلاع ‌رسانی و معاونت پژوهشی در این مرکز از جمله فعالیتهای وی به شمار می آید.

معاونان آموزشی و فرهنگی وزیر علوم معرفی شدند

مدیر کل دفتر وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وزیر علوم طی حکمی معاونان آموزشی و فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فناوری را منصوب کرد. کامران دانشجو در حکمی نیز رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران را معرفی کرده است. دکتر احمد مومنی راد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی حکمی حسین نادری منش را به عنوان معاون آموزشی وزارت علوم منصوب کرد. نادری منش پیش از این معاون آموزشی دانشگاه تربیت مدرس بود.
وی اظهار داشت: همچنین غلامرضا خواجه سروی به عنوان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم منصوب شد. وی نیز پیش از این در سمت قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم مشغول به کار بود.
مشاور وزیر علوم از انتصاب ریاست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران خبر داد و گفت: عباس طائب نیز طی حکم دیگری از سوی وزیر علوم به سمت ریاست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران منصوب شد. پیش از این غلامحسین رحیمی رئیس این سازمان بود.

تب داغ تحصیل در خارج از کشور/ فشار خانواده‌ها عامل اصلی خروج دانشجویان

رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه تب تحصیل در خارج کشور چند سالی است در کشور فراگیر شده است گفت: 90 درصد دانشجویانی که برای تحصیل در خارج کشور به دانشگاههای بی کیفیت رفته اند به دلیل اصرار خانواده در رشته دندانپزشکی تحصیل می کنند. دکتر غلامرضا حسن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تصمیم گیری کارگروه مشترک وزارت علوم و وزارت بهداشت در خصوص موسسات اعزام دانشجو به خارج افزود: در این کارگروه وزارتخانه های دیگری نیز حضور دارند که با همکاری وزارتخانه های بهداشت و علوم اعتبار یک موسسه اعزام دانشجو را تمدید یا لغو می کند. پس از تصمیم کارگروه، در صورت لغو مجوز موسسه مربوطه، آن موسسه به نیروی انتظامی معرفی می شود که جلوی فعالیت آن را بگیرد و پس از آن به دادگستری و مراجع قضایی مربوط می شود.
ایجاد مرکز مشاوره در وزارت بهداشت برای افرادی که قصد تحصیل در خارج از کشور دارند
وی اضافه کرد: از این مرحله به بعد وزارت بهداشت دخالتی در این حوزه ندارد اما مرکز مشاوره ای برای افرادی که قصد تحصیل در خارج از کشور دارند در مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت تشکیل شده است که کارشناسان آن می توانند آخرین اطلاعات مورد نیاز خانواده ها را در اختیار آنها قرار دهند.
حسن زاده در خصوص این موضوع که آیا وزارت بهداشت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواستی مبنی بر ممنوعیت تبلیغ موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو داشته گفت: با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه این تبلیغات نادرست صحبتی نشده است اما در صورت لزوم می توان این کار را انجام داد.
وی به تب تحصیل در خارج از کشور اشاره کرد و یادآور شد: این تب چند سالی است که در کشور ما فراگیر شده و علی رغم ظرفیت های مناسب دانشگاهها و افزایش دو برابری ظرفیت برخی از رشته ها در داخل کشور، ظرفیت پذیرش دانشگاه های داخل کشور هنوز جوابگوی علاقه و اشتیاق جوانان ایرانی به تحصیل نیست.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت افزود: تعداد زیادی از افرادی که برای تحصیل به خارج از کشور می روند نتوانسته اند در رشته های دلخواه خود در داخل کشور پذیرفته شوند و برخی از آنها نیز با اجبار خانواده های به خارج رفته اند و برخی نیز در دانشگاه های داخلی پذیرفته شده اند اما بازهم به اجبار خانواده مبنی بر تحصیل در رشته های خاصی از جمله پزشکی و دندانپزشکی به خارج از کشور می روند.
وی اضافه کرد: اتفاقی که افتاده این است که متاسفانه این گروه از داوطلبان تحصیل برای پایین نگه داشتن هزینه تحصیل خود در خارج از کشور به دانشگاههایی می روند که هزینه کمتری داشته باشد و از سوی دیگر در کشورهایی واقع شده باشد که هزینه زندگی در آنها کمتر است.
تحصیل در دانشگاه بی کیفیت گوشه ای از مشکلات تحصیل در خارج
حسن زاده گفت: طبعاً این دانشگاهها از کیفیت کمتری برخوردار هستند و هیچ جایی نیز در رتبه بندی های دانشگاههای دنیا ندارند. از سوی دیگر مشکل بزرگ این گروه از کشورها عدم همخوانی فرهنگ موجود در این کشورها با فرهنگ ایرانی و اسلامی است که تمام اینها موجب می شود زمانی که یک فارغ التحصیل ایرانی از این دانشگاهها به ایران بازمی گردد، هم فرهنگی دیگر بر او تاثیر گذاشته باشد و هم آموزش بی کیفیتی را طی کرده باشد.
وی اضافه کرد: برخی از این افراد با نمرات دیپلم 10 و 11 می روند در دانشگاههای بی کیفیت در رشته دندانپزشکی تحصیل می کنند و پس از بازگشت توقع دارند که در ایران مشغول به کار شوند که این امکان پذیر نیست اما این به معنی این است که اگر فردی با همین معدل در دانشگاههای با کیفیت تحصیل کرده باشد از نظر ما منع داشته باشد.
تخلفات موسسات غیرمجاز اعزام دانشجو به خارج از کشور
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت در خصوص وضعیت موسسات غیرمجازی که اقدام به اعزام دانشجو به خارج از کشور می کنند، گفت: موسسات غیرمجاز معضلات عدیده ای را برای دانشجویان و خانواده های آنها ایجاد کرده اند. این موسسات به گونه ای عمل می کنند که موجب مشکلات زیادی برای دانشجویان شده اند.
وی اضافه کرد: در بسیاری از موارد از دانشجویان پول گرفته اند و از اعتبار شرکت دیگری برای شرکت دیگر استفاده می کنند و برخی مواقع کارمندانی از یک شرکت اعزام دانشجو به خارج در نقش کارچاق کن شرکت دیگری ظاهر می شوند و دانشجویان را به دانشگاه و یا کشور خاصی سوق می دهند.
آنچه قابل بازگشت نیست عمر جوانان است
حسن زاده خاطرنشان کرد: آنچه قابل بازگشت نیست عمر جوانان است و خانواده ها باید دقت کنند برای تشویق فرزندان خود به تحصیلات عالیه به خصوص در کشورهای خارجی به موضوعات مختلف از جمله مورد تایید بودن دانشگاهها، فضای فرهنگی آن کشور و سایر مسائلی که تحصیلات و زندگی فرزندان شان را تحت تاثیر قرار می دهد، توجه کنند. جوان 18 ساله ای که برای تحصیل به خارج می رود در تاثیرپذیرترین شرایط سنی است و باید دید که چه نکته علمی به او اضافه می شود.
فشار خانواده ها و اصرار بر تحصیلات در رشته های پزشکی و دندانپزشکی
وی با اشاره به فشار خانواده ها و اصرار بر تحصیلات در رشته های پزشکی و دندانپزشکی گفت: 90 درصد دانشجویانی که برای تحصیل در خارج از کشور به دانشگاههای بی کیفیت رفته اند تنها به دلیل اصرار خانواده های خود در رشته دندانپزشکی تحصیل می کنند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تشکیل دفترامورنخبگان حوزوی/ آمادگی حوزه برای همکاری با بنیادملی نخبگان

معاون پژوهشی مرکز مدیریت حوزه های علمیه برادران گفت: تشکیل دفتر امور نخبگان حوزوی توسط شورای عالی حوزه علمیه تصویب شده است و ما آماده همکاری با بنیاد ملی نخبگان برای تدوین آیین نامه های مرتبط با نخبگان حوزه هستیم.

حجت الاسلام علی عماد در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: آماده همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تدوین آیین نامه های مرتبط با نخبگان حوزوی هستیم.

معاون پژوهشی مرکز مدیریت حوزه های علمیه برادران افزود: براساس مصوبه شورای عالی حوزه علمیه، دفتر امور نخبگان حوزوی زیر نظر آیت الله مقتدایی مدیر حوزه علمیه قم راه اندازی می شود.

وی اضافه کرد: هم اکنون معاونت پژوهشی در حال تدوین آیین نامه های مرتبط است. در این آیین نامه شرایط مربوط به نخبگان آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و مدیریتی حوزه و همچنین شاخصهای مورد نظر مانند برگزیدگان کتاب سال حوزه و طلاب برگزیده المپیادهای علمی حوزه در نظر گرفته می شود.

به گزارش مهر، ‌نسرین سلطانخواه رئیس بنیاد ملی نخبگان و معاون علمی رئیس جمهوری پیش از این گفته بود: در نظر داریم نخبگان حوزوی را نیز به جمع نخبگان بنیاد ملی نخبگان اضافه کنیم تا این دسته از نخبگان نیز مورد حمایت بنیاد قرار گیرند.

وی ادامه داده بود: در این راستا با همکاری حوزه علمیه آیین نامه ای تهیه می شود.

همکاری روحانیون تیپ تبلیغی امام صادق (ع) با مدارس

معاون دفتر همکاری های حوزه و آموزش و پرورش گفت: دفتر همکاری حوزه و آموزش و پرورش با تیپ تبلیغی رزمی امام صادق (ع) تفاهم نامه همکاری با هدف برگزاری بزرگداشت مراسم مرتبط با دفاع مقدس و دیگر مناسبتهای ملی و مذهبی در مدارس منعقد کرد.

حجت الاسلام احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: اعزام روحانیون تیپ فرهنگی رزمی امام صادق (ع) در مناسبتهای مختلف مانند دفاع مقدس به مدارس علمیه از مفاد این تفاهم نامه است.

وی افزود: محور دیگر همکاریها، حضور راویان روحانی در بازدید دانش آموزان از مناطق دفاع مقدس در تابستان و ایام سال نو و همچنین اعزام معلم دروس آمادگی دفاعی به مدارس است.

احمدی اضافه کرد: در گام اول این فعالیتها در یک یا دو استان کشور آغاز شده و به مرور توسعه خواهد یافت.

دوره شبانه درآمدزا نیست/ پذیرش دانشجوی شبانه از طریق سازمان سنجش نباشد

رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: اصل فکر ایجاد دوره های شبانه فکر خوبی بوده اما چیزی که در حال حاضر اجرا می شود به هیچ وجه برای دانشگاهی مثل علم و صنعت درآمد زا نیست.

محمد سعید جبل عاملی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دانشجویان شبانه وقتی وارد دانشگاه می شوند انتظار دارند که مثل سایر دانشجویان از خدمات دانشگاه استفاده کنند و حقیقتا هم استفاده می کنند. لذا این هدف که دانشجویان دوره شبانه دانشجویانی باشند که از خدمات دولتی استفاده نکرده و منابع مالی را خود تامین کنند محقق نشده است.

رئیس دانشگاه علم وصنعت افزود: پیشنهاد ما استفاده از الگوی دیگری است و خواستار آن هستیم که امکان درآمدزایی از طریق آموزش دقیقا در چهارچوب مقررات وزارت علوم به دانشگاهها واگذار شود.

وی با تاکید بر اینکه پذیرش دانشجوی نوبت دوم (شبانه) نباید از طریق سازمان سنجش باشد گفت: منظور این است که چهارچوب کلی مقررات را وزارت علوم تعیین کند اما دانشگاهها بتوانند خود پذیرش را انجام دهند.

جبل عاملی اضافه کرد: اگر چنین چیزی رخ دهد می توان تضمین کرد که هم درآمدزایی محقق شده و هم دانشجو مطابق با نیاز صنعت و مراکز تحقیقاتی جذب شده است.

وی شیوه پذیرش دانشجوی شبانه را مخصوص آحاد جامعه ندانست و تاکید کرد: این شیوه مخصوص خدمات دهی به بخشهای صنعتی و خدماتی و بخشهایی است که نیازمند به ارتباط تنگاتنگ با دانشگاهها هستند.

خبرگزاری مهر در گفتگو با روسای دانشگاهها به بررسی مشکلات دوره شبانه می پردازد.

نحوه ثبت نام در آزمون دستیاری اعلام شد/ مهلت ثبت نام تا 5 آذر ماه

مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت راهنمای تکمیل فرمهای ثبت نام اینترنتی سی و هفتمین دوره آزمون پدیرش دستیار تخصصی را منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، ثبت نام در سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی در رشته های بالینی پزشکی سال تحصیلی 89 - 90 فقط از طریق پایگاه اینترنتی مرکز سنجش آموزش پزشکی http://sanjeshp.ir صورت می گیرد و تقاضانامه هایی که خارج از این روش برای مرکز ارسال شود، فاقد اعتبار خواهد بود.

داوطلبان باید در مرحله اول ثبت نام راهنمای ثبت نام را مطالعه کنند و پس از آن دفترچه راهنمای قوانین و مقررات سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار را در فرمت های (PDF) و (HTML) دریافت کنند.

داوطلبان آزمون باید پیش از آغاز ثبت نام، مدارک و اطلاعات مورد نیاز جهت ثبت نام را آماده و اسکن کنند تا در زمان ثبت نام با مشکل مواجه نشوند.

داوطلبان در مرحله چهارم با ورود به صفحه ثبت نام و درج اطلاعات و دریافت کد رهگیری ضمن یادداشت کد رهگیری می توانند از کل اطلاعات صفحه با کلیک کردن بر دکمه چاپ یک پرینت تهیه کنند. این پرینت به منزله رسید ثبت نام خواهد بود.

داوطلبی موفق به ثبت ‌نام در آزمون پذیرش دستیار تخصصی سال 89 خواهد شد که ضمن ارسال کلیه اطلاعات و مدارک مورد نیاز (که از سوی نرم ‌افزار درخواست می ‌شود) موفق به دریافت کد رهگیری شود.

فیش واریزی به مبلغ 137 هزار و 500 ریال به حساب خزانه داری کل، تهیه فایل اسکن شده از عکس داوطلب از جمله مدارک مورد نیاز برای ارسال به صورت اینترنتی است.

دارا بودن پست الکترونیکی (Email) اجباری است و پس از اتمام ثبت نام و نمایش کد رهگیری، کد رهگیری به پست الکترونیکی داوطلب ارسال می شود. داوطلب تا 72 ساعت پس از ثبت نام می ­تواند با مراجعه مجدد به سایت با وارد کردن کد رهگیری اطلاعات خود را ویرایش کند.

داوطلب باید درنظر داشته باشد که ثبت نام بیش از یکبار باعث بروز مشکلاتی در ثبت نام داوطلب خواهد شد و مشکلات بعدی بر عهده داوطلب است. کپی و اصل فیش بانکی باید جهت پیگیری های بعدی نزد داوطلب باقی بماند و اصل فیش بانکی نیز در روز توزیع کارت از داوطلب دریافت می شود.

داوطلبیان می توانند برای رفع مشکلات و سئوالات خود در خصوص مجموعه قوانین و مقررات با دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی با آدرس پست الکترونیکی [email protected] و مرکز سنجش و آموزش پزشکی وزارت بهداشت با آدرس پست الکترونیکی [email protected] را مطرح کنند.

به گزارش مهر، ثبت نام سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بالینی از روز 5 آبان به صورت اینترنتی آغاز شده و تا 5 آذر ماه ادامه دارد. آزمون در 29 بهمن ماه سال جاری در دانشگاههای علوم پزشکی محل آموزش دستیار برگزار خواهد شد.

شرایط معرفی متقاضیان طرح سربازی هیئت علمی از سوی دانشگاهها

مدیر کل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برخی شرایط معرفی متقاضیان طرح سربازی هیئت علمی از سوی دانشگاهها را اعلام کرد.

رضا عامری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برخی شرایط و ضوابط که دانشگاهها و موسسات آموزش عالی باید در هنگام معرفی و ثبت مشخصات متقاضیان استفاده از قانون نحوه تامین هیئت علمی طرح سربازی رعایت کنند گفت: در رشته های مهندسی عمران، مهندسی شیمی، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، معماری، ریاضی و آمار صرفا پرونده متقاضیان دارای مدرک دکتری قابل قبول است.

وی افزود: در سایر رشته های تحصیلی متقاضیان واجد شرایط با توجه به دانشگاه محل اخذ مدرک، دانشگاه متقاضی، معدل فرد و ... انتخاب خواهند شد.

مدیر کل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم گفت: اعلام نتیجه بررسی درخواست متقاضیان دارای مدرک کارشناسی ارشد در بهمن ماه و پس از اعلام سهمیه از سوی ستاد کل نیروهای مسلح اعلام خواهد شد.

وی افزود: از ثبت افرادی که در سالهای قبل معرفی شده اند و نتیجه بررسی وضعیت آنها در گذشته اعلام شده است باید خودداری شود.

عامری اظهار داشت: از تعداد کل سهمیه جذب عضو هیئت علمی امسال، یک هزار و 300 نفر از طریق بورسیه داخل و 400 نفر از طریق طرح سربازی در دانشگاهها جذب می شوند.

تعویق آزمون طب سنتی/ جزئیات برگزاری آزمون هفته آینده اعلام می‌شود

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت از تعویق آزمون طب سنتی که قرار بود همزمان با آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی برگزار شود، خبر داد.

کی قباد طاهرنژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آزمون طب سنتی به تعویق افتاده است و زمان برگزاری و مشخصات آزمون جدید هفته آینده اعلام می شود.

وی اضافه کرد: به داوطلبان رشته طب سنتی در آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی اطلاع داده شده است که آزمون این گروه از داوطلبان روز جمعه 8 آبان برگزار نخواهد شد.

آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی روز 8 آبان در 47 رشته برگزار می شود. پیش از این اعلام شده بود که داوطلبان آزمون طب سنتی می توانند در این دوره از آزمون شرکت کنند.

جزئیات آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی/ اعلام تخلفات آزمون

آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) رشته های علوم پایه پزشکی و بهداشت سال تحصیلی 89-88 صبح جمعه 8 آبان ماه جاری در 5 شهر با رقابت 4 هزار و 13 نفر به طور همزمان برگزار می شود. به گزارش خبرنگار مهر، آزمون روز جمعه 8 آبان راس ساعت 9 صبح در دانشگاه های علوم پزشکی شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، مشهد و تبریز برگزار می شود. زمان برگزاری آزمون در کلیه رشته ها از ساعت 9 تا 11 و 30 دقیقه به مدت 150 دقیقه است.
داوطلبان باید حداکثر رأس ساعت 8 صبح در محل برگزاری آزمون حضور داشته باشند. تعداد سئوالات در رشته آمار زیستی 100 سئوال، در رشته فیزیک پزشکی 130 سئوال، در رشته مهندسی پزشکی 50 سئوال و در سایر رشته ها 150 سئوال است. سئوالات آزمون کلیه رشته ها به صورت تستی چهارجوابی بوده و به هر پاسخ غلط یک سوم نمره منفی تعلق می گیرد.
آزمون در شهر تهران در محل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، آزمون در شهر مشهد در محل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در شیراز در سالن سینا و صدرا دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در اصفهان در معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و در تبریز نیز در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار می شود.
داوطلبان در روز آزمون باید اصل فیش بانکی خود را به همراه داشته باشند و به مسئولان مربوطه ارائه دهند.
اعلام تخلفات آزمون / تلفن همراه خاموش در جلسه آزمون تقلب است
بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات در آزمونها مصوب سال 84، ارائه مدرک یا گواهی مجعول یا تصویر گواهی مجعول برای شرکت در آزمون موجب محرومیت از گزینش علمی در آزمون همان سال و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شرکت در آزمون از یک تا 10 سال بعد می شود.
داوطلبان از آوردن هرگونه جزوه، کتاب، تلفن همراه (چه خاموش و چه روشن در جلسه آزمون تقلب محسوب می شود) و وسایل اضافی دیگر به جلسه آزمون جداً خودداری کنند.
در رشته های بهداشت حرفه ای و فیزیک پزشکی همراه داشتن ماشین حساب معمولی دارای چهار عمل اصلی بلامانع است و به همراه داشتن ماشین حساب پیشرفته (دارای قابلیت برنامه ریزی و حافظه) در جلسه تقلب و تخلف محسوب شده و طبق ضوابط با فرد برخورد خواهد شد. (شماره و مدل کلیه ماشین حسابها توسط مراقبین ثبت می شود.)
استفاده از وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه های حافظه دار موجب محرومیت از آزمون
بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات در آزمونها مصوب سال 84، استفاده از هرگونه وسیله غیر مجاز از قبیل وسایل ارتباط الکترونیکی و دستگاه های حافظه دار موجب محرومیت از گزینش علمی در آزمون همال سال و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شرکت در آزمون از یک تا ده سال بعد می شود.
کسانی که پاسخنامه سفید دریافت می کنند باید در فرم مخصوص پاسخنامه سفید کلیه اطلاعات درخواستی از جمله مشخصات فردی، کد ملی، رشته امتحانی، سهمیه، نوع دفترچه امتحانی و شماره تماس را تکمیل کرده و پس از امضاء به نماینده مرکز سنجش تحویل دهند.
پس از پایان آزمون پرسشنامه ها در اختیار داوطلبان قرار داده شده و کلید اولیه سئوالات کلیه رشته ها از ساعت 18 عصر به بعد روز 11 آبان ماه جاری در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی قرار می گیرد. در صورت هر گونه اعتراض نسبت به سؤال یا کلید اعلام شده ، داوطلبان می توانند اعتراض خود را حداکثر تا پایان روز 13 آبان ماه به صورت اینترنتی از طریق سایت مرکز سنجش ارسال کنند. به اعتراضاتی که پس از انقضای مهلت ذکر شده و به صورت غیر اینترنتی ارسال شود، به هیچ وجه ترتیب اثر داده نمی شود.
کلید نهایی ساعت 18 به بعد روز 23 آبان منتشر می شود، اسامی دو برابر ظرفیت پذیرش در مرحله اول آزمون و انتخاب محل تحصیل پذیرفته شدگان به صورت اینترنتی 29 آذر اعلام می شود. آخرین مهلت اعتراض به اسامی مرحله اول آزمون 30 آذر تعیین شده و مصاحبه یا مرحله دوم آزمون در روزهای 14 تا 17 دی ماه انجام می گیرد.
نتایج نهایی آزمون ساعت 18 به بعد روز 7 بهمن اعلام می شود و مهلت ارسال اعتراض به نتایج نهایی نیز 8 بهمن اعلام شده است.

موافقت شورای گسترش با ایجاد سه رشته جدید در دانشگاه تربیت مدرس

شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ایجاد سه رشته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه تربیت مدرس موافقت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، این شورا پس از بررسی، با یکبار پذیرش دانشجو در رشته های زیست شناسی- سیستماتیک گیاهی و فرآورده های چند سازه چوب در مقطع دکتری و رشته مهندسی شیمی- زیست پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تربیت مدرس برای سال تحصیلی آینده موافقت کرد.
شورای گسترش آموزش عالی پذیرش دانشجو در دوره های مذکور را منوط به تامین اعتبارات مالی دانسته است.
بر اساس این مصوبه دانشگاه تربیت مدرس می تواند از مهر 89 دانشجو بپذیرد.

روشن: وظیفه دانشگاه سوره تربیت هنرمند متعهد است

رئیس موسسه آموزش عالی سوره گفت: خودم را متعهد به اصولگرایی به معنای واقعی کلمه دانسته و لذا تربیت هنرمند متعهد را نیز مهمترین وظیفه خود می دانم. به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد روشن صبح چهارشنبه در مراسم آشنایی با دانشجویان جدید الورود دانشگاه سوره در محل حوزه هنری گفت: دانشجویان جدید الورود امسال شانزدهمین گروهی هستند که افتخار حضور در دانشگاه سوره پیدا را کرده اند.
وی ادامه داد: تفاوت دانشگاه سوره با سایر موسسات آموزش عالی این است که سوره به صورت غیرمتمرکز اداره می شود.
رئیس دانشگاه سوره درباره ظرفیتهای این دانشگاه گفت: امسال سه یا پنج برابر ظرفیت را به مرحله گزینش معرفی کردیم زیرا مقرر کرده ایم که ورودیهای دانشگاه سوره با دانشگاههای دیگر متفاوت باشند.
وی افزود: در مرحله گزینش هیچ کس رد نشد و اصولا ما هیچ کس را رد نمی کنیم بلکه این گونه تشخص دادیم که برخی برای ورود به سوره مناسب تر هستند.
روشن گفت: بر اساس آئین نامه، وظیفه ما تربیت هنرمند متعهد دینی است و چنین چیزی میسر نخواهد شد مگر آنکه ظاهر دانشگاه با اهداف آن هماهنگ باشد.
وی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی بر اساس اهداف خاصی این موسسه را پایه ریزی کرده و رشته های مختلفی نیز دایر شده که طبق فرمورده مقام معظم ***** بهترین راه انتقال اصول ارزشهای اسلامی هنر است.
رئیس دانشگاه سوره گفت: پایان نامه های این دانشگاه نیز باید با دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دیگر متفاوت و مرتبط با دنیا و آخرت ما باشد.
وی افزود: هدف ما تولید هنر برای هنر نیست بلکه تنها به رشد و تربیت متعهد دینی و هنرمند متعهد فکر می کنیم.
حسن بنیانیان نائب رئیس هیئت امنای دانشگاه سوره نیز طی سخنانی بر اهمیت حفظ اخلاق اسلامی و رشد دین باوری در دانشگاهها تاکید کرد.
بنیانیان گفت: انتظاری که از دانشگاه سوره وجود دارد با دانشگاههای دیگر متفاوت بوده و لازم است که دانشجویان به این امر توجه کنند.

همزمان با رونمایی از سمات/ گردهمایی معاونان پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی برگزار می شود

گردهمایی معاونین پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در روزهای 12 و 13 آبان همزمان با هم اندیشی سامانه ملی مدیریت اطلاعات تحقیقات (سمات) با حضور وزیر بهداشت برگزار می شود. به گزارش خبرنگار مهر، در این گردهمایی از سامانه ملی مدیریت اطلاعات علم وفناوری در حوزه سلامت (سمات 1) رونمایی خواهد شد.
سامانه ملی اطلاعات زیست پزشکی و سلامت، پیوستگاه داده‌های علمی و پژوهشی تولید شده در داخل کشور است که از سال گذشته از سوی دفتر توسعه و هماهنگی اطلاع رسانی پزشکی معاونت تحقیقات و فناوری در دانشگاههای علوم پزشکی کشور اجرا شده است.
گردهمایی معاونان پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در محل وزارت بهداشت برگزار می شود.

بهره برداری از فاز اول سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقات علوم پزشکی

مدیرکل دفتر توسعه و هماهنگی اطلاع رسانی پزشکی وزارت بهداشت از رونمایی و بهره برداری سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقات و آغاز بخش دوم این سامانه در وزارت بهداشت خبر داد. دکتر عباس نجاری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بخش اول سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقات (سمات 1) همزمان با نشست معاونان پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی هفته آینده مورد بهره برداری قرار می گیرد و بخش دوم سامانه با عنوان سمات 2 نیز افتتاح می شود.
وی اضافه کرد: سامانه مدیریت اطلاعات تحقیقات یا سمات دارای برنامه مشخصی است و به عنوان تکلیف برنامه چهارم توسعه کشور انجام شده است. در این مراسم گزارشی از بخش های انجام شده و برنامه های درپیش رو ارائه می شود.
نجاری اظهار داشت: دانشگاهها مکلف بودند که برای تمام نشریات، پایگاه الکترونیکی ایجاد کنند، طرح های تحقیقاتی به صورت آن لاین ثبت کنند و روزمه اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی را به صورت کامل به صورت الکترونیک تهیه کنند و کتابخانه الکترونیک ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد: سامانه ملی اطلاعات تحقیقات در حوزه های زیست پزشکی و سلامت، پیوستگاه داده‌های علمی و پژوهشی تولید شده در داخل کشور است و در این جلسه دانشگاههای پیشرو و شرکت های خصوصی فعال در سمات معرفی می شوند.
مدیرکل دفتر توسعه و هماهنگی اطلاع رسانی پزشکی وزارت بهداشت اظهار داشت: مهمترین هدف بخش دوم سمات نیز به اشتراک منابع و جلوگیری از موازی کاری و انجام کارهای مشترک است که در این مراسم، برنامه استراتژیک آن ارائه می شود.

طرح تأسیس مقطع دکتری علوم قرآن با گرایش بررسی شبهات قرآنی تدوین شد

مدیر گروه قرآن‌پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی از تدوین آیین‌نامه دوره آموزشی سطح 4 (دکتری) برای رشته تفسیر و علوم قرآن با گرایش نقد و بررسی شبهات قرآنی خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام محمد علی اسدی نسب، گفت: دوره آموزشی سطح 4 بالاترین مقطع تحصیلی آموزش عالی حوزه علمیه است که به اعطای مدرک می‌انجامد.
وی هدف از ایجاد دوره دکترا در رشته فوق را تربیت افرادی دانست که با احاطه یافتن به آثار علمی در مطالعات انتقادی قرآن و آشنا شدن با روشهای پیشرفته تحقیق و دستیابی به جدیدترین مبانی آموزش و پژوهش می‌توانند با نوآوری در زمینه‌های علمی و تحقیقی در رفع نیازهای اسلام و مسلمانان و گسترش مرزهای دانش در این رشته تخصصی، توان تحلیل و پاسخ‌گویی به هر نوع نقدی در زمینه مباحث مربوط به قرآن را داشته باشند.
وی در خصوص شرایط ورود و تحصیل در این رشته خاطر نشان کرد: شرایط ورود به دوره سطح 4 عبارتست از: دارا بودن سطح 3 تفسیر و علوم قرآن حوزه علمیه یا کارشناسی ارشد همین رشته، قبولی در امتحانات اختصاصی ورود به دوره سطح 4، اشتغال به تحصیل در دروس خارج حوزه علمیه قم، تلبس دائم به لباس روحانیت و موفقیت در امتحان یکی از زبانهای خارجی.
مدیر گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پایان اظهار داشت: افرادی که در امتحان زبان تخصصی امتیاز لازم را کسب نکنند در صورتی پذیرفته خواهند شد که تعهد دهند در طول دوره توان لازم را دارا گردند و در امتحان مربوط نمره لازم را احراز کنند.

انتقال دانشگاه خواجه نصیر به شرق تهران/ آغاز طرح تجمیع خواجه نصیر

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی در مورد طرح تجمیع ساختمانهای پراکنده این دانشگاه گفت: این دانشگاه در زمینی به مساحت 120 هکتار واقع در ضلع شمالی شهرک امید در شرق تهران تجمیع خواهد شد. محمدتقی بطحایی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از برنامه های اصلی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی اجرای طرح تجمیع دانشگاه است زیرا یکی از مشکلات اساسی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی پراکندگی ساختمانهای آن است که همین امر هزینه های دانشگاه را چندین برابر کرده است.
وی ادامه داد: اگر تمام ساختمانهای دانشگاه در یک مکان تجمیع شوند دیگر نیاز نیست برای هر ساختمان نگهبانان مستقل و یا رستوران و امکانات مستقل در نظر بگیریم بنابراین بخش زیادی صرفه جویی در منابع دانشگاه صورت می گیرد.
بطحایی با اشاره به وضعیت طرح تجمیع این دانشگاه افزود: بودجه ای نیز برای طرح تجمیع دانشگاه اختصاص یافته و رئیس جمهوری نیز تاکید کرده اند که امسال این امر محقق شود. اما مشکل اصلی دانشگاه خواجه نصیر نداشتن زمین مناسب است که با وجود بودجه به دلیل نداشتن زمین، کار تجمیع دانشگاه گره خورده است.
رئیس دانشگاه خواجه نصیر ادامه داد: البته در حال حاضر در ضلع شمالی شهرک امید 120 هکتار زمین وجود دارد که تا کنون به دانشگاه تحویل داده نشده است. دلیل این امر هم مذاکره بر سر قطعه زمین بزرگی است البته طی هفته گذشته استدلال کافی به وزیر علوم و مسئولان ارائه شده است.

بطحایی گفت: در این رابطه سه برنامه بلند مدت 20 ساله، 50 ساله و 100 ساله ارائه کرده ایم و صحبتهایی نیز با نمایندگان مجلس شورای اسلامی انجام شده و مقرر شده است بودجه ای در سال آینده به دانشگاه اختصاص دهند تا کار شروع شود.

آخرین وضعیت حضور میرحسین موسوی در دانشگاه تربیت مدرس

رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: میرحسن موسوی در حال حاضر از طرف دانشگاه در جای دیگری به صورت تمام وقت مامور است و لذا حضور وی در دانشگاه حداقلی است. فرهاد دانشجو در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: میرحسین موسوی از همان ابتدای امر ، برای تدریس در این دانشگاه چندان کلاس بر نداشته و بیشتر به عنوان استاد مشاور در پایان نامه های دانشجویان عمل کرده است.
وی افزود: در حال حاضر نیز مشکلی برای حضور و ادامه فعالیت وی در دانشگاه تربیت مدرس وجود ندارد اما به طور کلی نسبت به قبل کمتر در دانشگاه حضور دارند.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس دلیل حضور کم میرحسین موسوی در دانشگاه را نداشتن کلاس در ترم جاری و ماموریت تمام وقت در جای دیگر دانست.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
ضرایب دروس سال سوم دبیرستان و میزان تأثیرگذاری آنها در کنکور89
جزئیات کامل ضرایب دروس و میزان تأثیرگذاری آنها در کنکور سراسری 1389برای کلیه داوطلبان گروههای آزمایشی مختلف و همچنین داوطلبانی که دیپلم آنها با گروه آزمایشی که در کنکور سراسری شرکت می کنند متفاوت است از سوی سازمان سنجش منتشر شد. به گزارش خبرنگار مهر، براساس مصوبات نهمین جلسه کارگروه ماده چهار قانون پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در راستای اجرای طرح جدید نحوه پذیرش و گزینش دانشجو (مصوب مجلس محترم شورای اسلامی)، سوابق تحصیلی برای دیپلمه­های **** جدید آموزش متوسطه (ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم معارف اسلامی) سال­های 1384، 1385، 1386، 1387 و 1388 که امتحانات آنان به صورت کتبی و سراسری برگزار شده است تا میزان 15% در گزینش نهایی اعمال خواهد شد.
سوابق تحصیلی فقط برای فارغ ­التحصیلان سال سوم دبیرستان (دیپلم) ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم معارف اسلامی که در سالهای 1384، 1385، 1386، 1387 و 1388 که امتحانات آنها به صورت نهایی و کشوری برگزار شده است، اعمال خواهد شد.
بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور نمرات تراز شده سوابق تحصیلی ملاک خواهد بود البته ضرایب دروس مختلف و تأثیرگذاری آنها در کنکور سراسری سال 1389 در گروههای آزمایشی مختلف متفاوت است.
داوطلبان از نظر تأثیر سوابق تحصیلی به دو دسته تطابق و عدم تطابق نوع دیپلم با گروه آزمایشی ثبت ‌نامی تقسیم می ‌شوند که درصد تأثیر و ضرایب دروس برای هر دسته متفاوت خواهد بود.
ضرایب دروس برای داوطلبان دیپلمه ریاضی فیزیک که در گروه علوم ریاضی و فنی کنکور 89 ثبت نام می کنند
میانگین وزنی دروس زبان فارسی 3 و ادبیات فارسی 3 در هر سه زیر گروه این گروه آزمایشی دارای ضریب 4 است.
عربی 3 برای هر سه زیر گروه این گروه آزمایشی ضریب 2، درس تعلیمات دینی و قرآن 3 برای هر سه زیر گروه دارای ضریب 3 و درس زبان خارجی 3 برای هر سه زیر گروه دارای ضریب 2 است.
میانگین وزنی دروس جبر و احتمال، هندسه 2 و حسابان برای زیر گروه 3 ضریب 3 و برای زیر گروههای 1 و 2 ضریب 4 دارد.
درس فیزیک 3 و آزمایشگاه برای زیر گروه 3 ضریب 2 و برای زیر گروههای 1 و 2 ضریب 3 دارد همچنین درس شیمی برای زیر گروه 3 و 2 ضریب 3 و برای زیر گروه 1 ضریب 2 دارد.
ضریب دروس برای داوطلبان دیپلمه علوم تجربی که متقاضی شرکت در گروه آزمایشی علوم تجربی کنکور هستند
میانگین وزنی دروس زبان فارسی 3 و ادبیات فارسی 3 برای زیر گروههای 1، 2، 3، 4 و 5 ضریب 4 دارد.
درس عربی نیز برای تمامی این زیر گروهها دارای ضریب 2 درس تعلیمات دینی و قرآن 3 برای تمام زیر گروهها دارای ضریب 3 و درس زبان خارجی نیز برای تمامی زیر گروهها دارای ضریب 2 است.
درس زمین شناسی برای زیر گروه 1 ضریب 0، برای زیر گروه 2، 4 و 5 ضریب 1 و برای زیر گروه 3 ضریب 4 دارد.
درس ریاضی 3 برای زیر گروه 1 ضریب 2، برای زیر گروههای 2،3 و 5 ضریب 3 و برای زیر گروه 4 ضریب 4 دارد.
درس زیست شناسی 2 و آزمایشگاه برای زیر گروههای 1 و 2 ضریب 4 و برای زیر گروههای 3، 4 و 5 ضریب 2 دارد.
درس فیزیک 3 و آزمایشگاه برای زیر گروههای 1، 2 ، 3 و 5 ضریب 2 و برای زیر گروههای 4 ضریب 3 دارد.
درس شیمی 3 و آزمایشگاه نیز برای زیر گروههای 3، 4 و 5 ضریب 2 و برای زیر گروه 1 ضریب 3 و برای زیر گروه 2 ضریب 4 را دارد.
ضریب دروس برای داوطلبان دیپلمه علوم انسانی که متقاضی شرکت در گروه آزمایشی علوم انسانی هستند
درس زبان فارسی تخصصی در تمامی زیر گروههای 1 تا 5 این گروه آزمایشی ضریب 4، درس عربی 3 ویژه علوم انسانی در تمام زیر گروهها دارای ضریب 2، درس تعلیمات دینی و قرآن 3 در تمام زیر گروهها دارای ضریب 3، درس زبان خارجی در تمام زیر گروهها دارای ضریب 2 است.
میانگین وزنی دروس ادبیات فارسی تخصصی و آرایه های ادبی برای زیر گروه 1 دارای ضریب 4 و برای سایر زیر گروهها دارای ضریب 2 است.
میانگین وزنی دروس تاریخ ایران و جهان 2 و جغرافیا 2 برای زیر گروه 4 دارای ضریب 3 و برای سایر زیر گروهها دارای ضریب 1 است.
درس جامعه شناسی 2 نیز در برای زیر گروه 1 دارای ضریب 1، برای زیر گروههای 2 و 5 دارای ضریب 3 و برای زیرگروههای 3 و 4 دارای ضریب 2 است.
دروس فلسفه و منطق برای زیر گروه 1 ضریب 3، برای زیر گروههای 2 و 3 ضریب 1 و برای زیر گروههای 4 و 5 ضریب 2 است.
ضرایب دروس برای داوطلبان دیپلمه علوم و معارف اسلامی که متقاضی شرکت در علوم انسانی هستند
ضریب درس زبان فارسی تخصصی برای تمام زیرگروهها 4، ضریب درس عربی 3 ویژه معارف اسلامی برای تمامی زیر گروهها ضریب 2، میانگین وزنی دروس اصول و عقاید 2، تفسیر و علوم قرآنی 2 و اخلاق 2 برای تمام زیر گروهها ضریب 3دارد.
درس زبان خارجی 3 برای تمام زیر گروهها ضریب 2، درس ادبیات فارسی تخصصی برای تمام زیر گروهها ضریب 2 و تنها برای زیر گروه 1 ضریب 4 دارد.
درس تاریخ اسلام 2 برای زیر گروههای 1، 2، 3 و 5 دارای ضریب 1 و برای زیر گروه 4 دارای ضریب 3 است.
درس جامعه شناسی 2 برای زیر گروههای 2 و 5 دارای ضریب 3، برای زیر گروههای 1 ضریب 1، برای زیر گروههای 3 و 4 دارای ضریب 2 است.
درس فلسفه و منطق برای زیر گروه 1 ضریب 3، برای زیرگروههای 2 و 3 ضریب 1، برای زیر گروهههای 4 و 5 ضریب 2 دارد.
ضریب دورس برای داوطلبان دیپلمه ریاضی فیزیک که متقاضی شرکت در گروه آزمایشی علوم تجربی هستند
میانگین وزنی دروس زبان فارسی 3 و ادبیات فارسی 3 برای 5 زیر گروه مختلف این گروه آزمایشی ضریب 4، درس عربی 3 برای همه زیر گروهها ضریب 2، درس تعلیمات دینی و قرآن 3 برای تمام زیرگروهها ضریب 3، درس زبان خارجی 3 برای تمامی زیر گروهها دارای ضریب 2، دارد.
درس حسابان برای زیر گروه 1 دارای ضریب 2، برای زیر گروه 4 ضریب 4 و برای سایر زیر گروه ضریب 3 دارد.
درس فیزیک 3 و آزمایشگاه برای زیرگروه 4 ضریب 3 و برای سایر زیرگروهها دارای ضریب 2 است.
درس شیمی 3 و آزمایشگاه برای زیرگروه های 3، 4 و 5 دارای ضریب 2 و برای زیرگروه 1 ضریب 3 و برای زیرگروه 2 ضریب 4 را دارد.
از این رو برای این دسته از داوطلبان، درصد سوابق تحصیلی برای زیرگروههای 1 تا 5 به ترتیب 9/10، 7/10، 6/9، 12/12 و 7/11 است.
ضریب دروس برای داوطلبان دیپلمه علوم تجربی که متقاضی شرکت در آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی هستند
میانگین وزنی دروس زبان فارسی 3 و ادبیات فارسی 3 برای زیرگروههای 1، 2 و 3 دارای ضریب 4، درس عربی 3 دارای ضریب 2، درس تعلیمات دینی و قرآن 3 برای تمام زیر گروهها دارای ضریب 3، درس زبان خارجی 3 برای تمام زیرگروهها دارای ضریب 2 است.
درس فیزیک 3 و آزمایشگاه برای زیرگروههای 1 و 2 دارای ضریب 3 و برای زیرگروه 3 دارای ضریب 2 است.
درس شیمی 3 و آزمایشگاه برای زیرگروههای 2 و 3 ضریب 3 و برای زیرگروه 1 ضریب 2 دارد.
از این رو درصد تأثیر سوابق تحصیلی برای این دسته از داوطلبان در زیرگروه های 1 تا 3 به ترتیب برابر با 26/10، 6/10 و 1/11 است.
ضریب دروس برای داوطلبان دیپلمه های ریاضی فیزیک که متقاضی شرکت در گروه آزمایشی علوم انسانی هستند
میانگین وزنی دروس زبان فارسی 3 و ادبیات فارسی 3 در زیر گروههای 1 تا 5 دارای ضریب 4، درس عربی 3 در تمام زیرگروهها دارای ضریب 2، درس تعلمیات دینی و قرآن 3 برای تمام زیرگروهها دارای ضریب 3، درس زبان خارجی 3 برای تمامی زیرگروهها دارای ضریب 2 است.
درس حسابان در زیرگروه 1 دارای ضریب 2، در زیرگروه 2 و 3 دارای ضریب 4 و در زیرگروه 4 و 5 دارای زیرگروه 3 است.
تأثیر سوابق تحصیلی برای این داوطلبان در زیرگروههای مختلف به ترتیب 11/4، 84،5، 16/6، 61/4 و 83/4 است.
ضریب دروس برای داوطلبان دیپلمه علوم انسانی که متقاضی شرکت در آزمون علوم ریاضی و فنی هستند
به گزارش مهر، درس زبان فارسی تخصصی برای زیرگروههای 1 تا 3 این گروه آزمایشی دارای ضریب 4، درس عربی 3 ویژه علوم انسانی برای تمام زیرگروهها دارای ضریب 2، درس تعلیمات دینی و قرآن 3 برای تمام زیرگروهها دارای ضریب 3 و درس زبان خارجی 3 برای زیرگروههای مختلف دارای ضریب 2 است.
تأثیر سوابق تحصیلی برای این داوطلبان، در زیرگروههای مختلف به ترتیب 34/4، 02/4 و 71/4 خواهد بود.
ضریب دروس برای داوطلبان دیپلمه علوم تجربی که در گروه آزمایشی علوم انسانی شرکت می کنند
میانگین وزنی دروس زبان فارسی 3 و ادبیات فارسی 3 برای زیرگروههای 1 تا 5 دارای ضریب 4، درس عربی 3 برای تمام زیر گروهها دارای ضریب 2، درس تعلیمات دینی و قرآن 3 در تمام زیرگروهها دارای ضریب 3، درس زبان خارجی 3 در تمام زیرگروهها دارای ضریب 2 است.
از این رو سوابق تحصیلی برای این دسته از داوطلبان در زیرگروههای 1 تا 5 به ترتیب 75/3، 11/3، 3/3، 51/3، 02/4 تأثیر گذار است.
ضریب دروس برای داوطلبان دیپلمه ریاضی، تجربی و علوم انسانی که در گروه آزمایشی هنر شرکت می کنند
میانگین دروس زبان فارسی 3 و ادبیات فارسی 3 یا زبان فارسی تخصصی برای تمام زیرگروههای 1 تا 5 این گروه آزمایشی دارای ضریب 4، درس عربی 3 برای تمام زیرگروهها دارای ضریب 2، درس تعلیمات دینی و قرآن 3 برای تمام زیرگروهها دارای ضریب 3 و درس زبان خارجی 3 برای تمام زیرگروهها دارای ضریب 2 است.
همچنین میانگین دروس ریاضی و فیزیک برای دیپلمه های ریاضی فیزیک و علوم تجربی برای تمام زیرگروهها دارای ضریب 1 است.
درصد تأثیر سوابق تحصیلی برای این داوطلبان در زیرگروههای 1 تا 5 به ترتیب 2/4، 35/5، 77/4، 2/4 و 46/4 خواهد بود.
ضریب دروس برای داوطلبان دیپلمه ریاضی، تجربی و علوم انسانی که در گروه آزمایشی زبان شرکت می کنند
به گزارش مهر، میانگین وزنی دروس زبان فارسی 3 و ادبیات فارسی 3 یا زبان فارسی تخصصی برای زیرگروههای 1 تا 4 دارای ضریب 4، درس عربی 3 برای تمام زیرگروهها دارای ضریب 2، درس تعلیمات دینی و قرآن 3 در تمام زیرگروهها دارای ضریب 3 و درس زبان خارجی 3 در زیرگروههای 1 تا 3 دارای ضریب 2 و برای زیرگروه 4 دارای ضریب 4 است.
از این رو تأثیر سوابق تحصیلی برای زیرگروههای مختلف این آزمون به ترتیب 5، 5، 5 و 15 است.
به گزارش مهر، ثبت نام کنکور سراسری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور 16 آذر ماه همزمان با روز دانشجو آغاز می شود. کنکور سراسری در تیر ماه برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
درجمع نخبگان ومجلسیها مطرح شد: درخواست سلطانخواه از مجلس/ راهکارجذب یک درصدبودجه دستگاهها برای پژوهش

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری تصویب قانون مستقل برای جذب بودجه یک درصد پژوهشی دستگاههای اجرایی را یکی از راهکارهایی دانست که مجلس شورای اسلامی می تواند با تصویب آن به توسعه علم و فناوری کشور کمک کند. به گزارش خبرنگار مهر، دکتر نسرین سلطانخواه پنجشنبه در سومین همایش ملی نخبگان جوان در محل سالن اجلاس با اشاره به لایحه شرکتهای دانش بنیان که هنوز در مجلس شورای اسلامی تصویب نشده است، گفت: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری ناظر اجرای قانون یک درصد است و تاکنون دو هزار و 186 قرارداد با اعتباری بالغ بر 5 هزار میلیارد ریال مورد تایید قرار گرفته اند اما برای اینکه این قانون بتواند تاثیرگذار باشد پیشنهاد می شود این قانون از بودجه خارج شده و مستقل شود.
وی اضافه کرد: معاونت علمی پیشنهاد می کند اعتبار این قانون در صندوقی به منظور توسعه علمی و برحسب مورد هزینه شود و یا پیشنهاد دیگری در این زمینه وجود دارد که مبالغی که جذب نمی شوند و یا اختصاص نمی یابند به جای بازگشت به خزانه در صندوق مورد نظر جمع آوری شود.
سلطانخواه با اشاره به ارائه لایحه شرکتهای دانش بنیان به مجلس شورای اسلامی گفت: برای تحول در عرصه اقتصادی و تولید ثروت نیازمند جهش علمی هستیم که این مهم با تصویب لایحه ای مانند شرکتهای دانش بنیان محقق می شود و انتظار داریم مجلس در روند تصویب آن تسریع کند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان موضوع اصلی همایش ملی نخبگان را حرکت در مسیر پیاده سازی رهنمود مقام معظم ***** مبنی بر تولید ثروت از راه دانش برشمرد و گفت: نخبگان قشر پیشتاز جامعه هستند و باید برای تحقق منویات ***** و حرکت نخبگان زمینه را فراهم کنیم.
وی اضافه کرد: دغدغه و پیگیری نخبگان بسیار مهم است اینکه جامعه ایران چشم امید به آنها دوخته است نشان از مسئولیت نخبگان است. آنها بیش از آنکه مطالبه داشته باشند خود را مدیون ملت می دانند و به واسطه ذهن خلاق و استعدادی که خداوند به آنها عطا کرده است مسئولیت بیشتری دارند. شکر نعمت نخبگان از مسیر خدمت به مردم می گذرد.
سلطانخواه با دسته بندی نخبگان به گروههای کارشناسی، گروههای ارائه دهنده دستاوردهای علمی و گروههای مخترعان و نوآوران یادآور شد: این گروهها نیازمند تشویق هستند تا بتوانند با تکمیل دستاوردهای خود وارد مرحله فناوری شوند و یکی از بسترهای این کار شرکتهای دانش بنیان هستند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرکتهای دانش بنیان که سرمایه اصلی آنها فکر و ایده است برای فعالیت به پشتیبانی و حمایت فکری و بازاریابی نیاز دارند و در این راه پارکهای علمی و فناوری می توانند به این شرکتها کمک کنند. بنیاد ملی نخبگان در حد توان خود به 466 شرکت با اعتباری بالغ بر 370 میلیارد ریال کمک کرده است.
سومین همایش ملی نخبگان جوان طی سه روز در سالن اجلاس سران برگزار شد. در این همایش نخبگان جوان پس از دیدار با مقام معظم ***** با رئیس جمهوری کشورمان نیز دیدار کردند. نخبگان در دیدار با هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز حضور یافتند.

نظر مرکز پژوهشهای مجلس درباره طرح استفاده غیرمجاز از عناوین علمی

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نظر خود را درباره طرح مجازات استفاده غیرمجاز از عناوین علمی ارایه کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس نظر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، حفظ اعتبار و ارتقای جایگاه علمی دانش‌ آموختگان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و استفاده صحیح و شایسته از عناوین علمی از ضروریات **** آموزش عالی به‌شمار می‌رود به ‌ویژه آنکه طی سالهای اخیر مراکز متعددی در داخل و خارج کشور اقدام به اعطای مدارکی کرده ‌اند که مورد تأیید مراجع رسمی کشور نبوده و موجب تزلزل جایگاه والای علم و دانش شده است.
از سوی دیگر اعتماد افکار عمومی به دارندگان عناوین و مدارک علمی و مقبولیت آنها در جامعه، ضرورت برخورد بازدارنده با سوء‌استفاده ‌کنندگان از این عناوین را نمایان می‌ کند.
سابقه تقنینی
بررسی قوانین کیفری موجود نشان می ‌دهد هرگاه فردی که بر خلاف واقع، مدعی داشتن یک عنوان و مدرک علمی است، به‌ منظور اثبات این ادعا، خودش یا دیگری اقدام به جعل مدرک کند و یا در همین راستا مرتکب کلاهبرداری یا توقیف غیرقانونی شود حسب مورد به استناد مواد (586)، (527) و ماده (1) قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری، قابل تعقیب و مجازات است.
ماده (556) قانون مجازات اسلامی نیز فقط به استفاده غیرمجاز از لباسهای رسمی مأموران نظامی یا انتظامی یا نشانها یا سایر امتیازات دولتی اشاره کرده است.
نتیجه آنکه صرف استفاده از عناوین علمی بدون آنکه مرتکب جعل یا کلاهبرداری یا فریب در ازدواج شود با هیچ ‌کدام از مواد مذکور قابل تطبیق نیست و در این رابطه خلاء قانونی وجود دارد.
ارزیابی طرح پیشنهادی
1. عنوان طرح و عبارت مورد استفاده در متن "استفاده غیرمجاز" از عناوین علمی است بدون آنکه از "استفاده مجاز" صراحتاً تعریفی به‌عمل آمده باشد.
2. به ‌جای عبارت "مراکز علمی و دانشگاههای داخلی و خارجی" به ‌لحاظ تطبیق با سایر مواد قانونی مانند ماده (527) قانون مجازات اسلامی این عبارت پیشنهاد می ‌شود: "دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی داخل یا خارج کشور".
3. به ‌منظور رعایت اختصار در قانون ‌نویسی و تطبیق با سایر مواد قانون مجازات اسلامی، پیشنهاد می ‌شود تبصره "1" با اصلاح عبارت در متن ماده ادغام شود. همچنین پیش ‌بینی مجازات مندرج در بند "2" تبصره "1" طرح، که یک مجازات اداری و انتظامی است در قانون مجازات اسلامی سابقه ‌ای ندارد لذا پیشنهاد می ‌شود این عنوان مجرمانه به یکی از بندهای تخلفات مذکور در ماده (8) قانون رسیدگی به تخلفات اداری الحاق شود.
4. به ‌منظور جلوگیری از جرم‌ انگاری گسترده و اختصاص این ماده به مواردی که نظم عمومی را مختل می ‌کند پیشنهاد می ‌شود عبارت "غیراداری، نشریات و کتب، پوستر و امثال آن یا ضمن سخنرانی تبلیغ و معارفه و نظیر این موارد" از تبصره "3" حذف و به‌ جای آن عبارت "مکاتبات اداری یا در تبلیغ عمومی از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجله و تارنما (سایت) یا نطق در مجامع و یا انتشار اوراق چاپی یا خطی" به تبصره "1" پیشنهادی اضافه شود تبصره دو این ماده نیز به موارد مذکور در تبصره "1" محدود شود.
5. از آنجا که استفاده غیرمجاز از عناوین علمی ممکن است در قالب سکوت فرد در مواردی که دیگران عناوین علمی را برای وی به‌کار می ‌برند ارتکاب یابد، لذا پیشنهاد می ‌شود این فرض نیز به تبصره "2" پیشنهادی اضافه شود با توجه به‌ عمل ارتکابی در تبصره "3" طرح پیشنهادی، رعایت تناسب بین مجازات مذکور با مجازات مندرج در ماده (556) ایجاب می‌ کند جزای نقدی یکسان پیش‌ بینی شود.
نتیجه‌
متن ذیل با توجه به ضرورت تصویب کلیات طرح و نکات فوق‌الذکر پیشنهاد می‌ شود:
استفاده از عناوین علمی دکتر، مهندس و مانند اینها که شرایط اخذ آن مطابق قوانین و مقررات مربوط تعیین می‌شود، در‌صورتی مجاز است که فرد دارای مدرک معتبر از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی داخل یا خارج کشور مورد تأیید رسمی وزارتخانه ‌های علوم، تحقیقات و فناوری یا بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد در غیر این ‌صورت استفاده از عناوین مذکور، استفاده غیرمجاز محسوب می ‌شود و مرتکب علاوه ‌بر مجازات اداری و انتظامی و انتشار حکم قطعی محکومیت در رسانه‌ ها به مجازات ماده (556) قانون مجازات اسلامی محکوم خواهد شد.
تبصره "1"ـ مقصود از استفاده غیرمجاز، به ‌کارگیری عناوین فوق در مکاتبات اداری یا در تبلیغ عمومی از طریق وسایل ارتباط جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه، مجله و تارنما (سایت) یا نطق در مجامع و یا انتشار اوراق چاپی یا خطی است.
تبصره "2"ـ چنانچه شخص دیگری عامداً عناوین فوق را در موارد مذکور در تبصره "1" برای کسی که فاقد مدرک معتبر است استفاده کند، به جزای نقدی یک میلیون و پانصد هزار ریال تا شش میلیون ریال محکوم خواهد شد. فرد فاقد مدرک معتبر نیز درصورتی که عامداً سکوت کند به مجازات مذکور در این تبصره محکوم خواهد شد.
تبصره "3"‌ـ استفاده غیرمجاز از عناوین علمی در قالب یک بند به ماده (8) "قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوب 137" اضافه می‌ شود.

حجت الاسلام ابوترابی فرد: تمام ظرفیت هیئت علمی بکار گرفته نشده است/ نشاط در دانشگاهها حاکم است

نایب رئیس اول مجلس با اشاره به رشد مقالات علمی گفت: در حال حاضر از 50 هزار عضو هیئت علمی تنها دو هزار عضو هیئت علمی در فرآیند تولید مقالات حضور دارند و اگر از تمام ظرفیت استفاده شود این انرژی پرقدرت به انفجار تولیدات علمی منجر می شود. به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدحسن ابوترابی فرد پنجشنبه در سومین همایش ملی نخبگان جوان در محل سالن اجلاس سران گفت: با نگاهی کوتاه به آموزه های دینی، متون اسلامی و آیات نورانی قرآن کریم می توان به جایگاه رفیع علم و دانش در مکتب آسمانی اسلام پی برد. می توان گفت عالی ترین مقام و منزلتی که انسان در آموزه های دینی اسلام لحاظ شده است و خدای سبحان ما را برای رسیدن به این کمال آفریده است.
وی اضافه کرد: هر تصمیم و اقدامی باید پشتوانه متقن علمی داشته باشد و بشر را به سوی کمال و موفقیت هدایت کند. اگر قلم نبود تلاش علمی بشر به فراموشی سپرده می شد و در پرتو این ابزار پر قدرت راه برای فراگیری علوم فراهم شده است.
ابوترابی فرد خاطرنشان کرد: اگر امروز انسانهایی به مقام والایی در دانش و علم و اقتصادی و نظامی و سایر حوزه ها رسیده اند به دلیل علم و دانش آنها بوده است و اگر در حوزه هایی هم که کم نبوده آسیب دیده اند به دلیل دوری از حقیقت علم و دانش بوده است.
وی اظهار داشت: خداوند همان میزان که بر اهمیت علم تاکید کرده است بر طغیان و سرکشی بشر نیز نهی کرده است. چون قدرت علمی زمینه طغیان انسان را فراهم می کند و دانش انسان را به جایگاهی می رساند که فکر می کند دیگر بی نیاز شده است.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد که در دهه اخیر توانسته با رهنمودهای **** معظم انقلاب نهضت علمی را به یک ایده و آرمان ماندگار بدل کند و باعث ایجاد نشاط در مراکز تولید علم و دانشگاهها شود. توجه به علم به خود باوری نخبگان و رسیدن به خودکفایی این قشر منجر شده است.
وی با اشاره به قرار گرفتن نام بیش از 30 دانشمند ایرانی در میان لیست دانشمندان جهان گفت: با توجه به پشتوانه علمی ایران این تعداد هنوز با آرمان اصلی ما فاصله دارد. اما نظامی که برآمده از آرای مردمی بزرگ است و سرمایه عظیمی دارد می تواند با تبدیل کاستی ها به نقاط قوت در جایگاه واقعی خود قرار گیرد و امیدی برای مردم مسلمان و مظلوم دنیا باشد.
سومین همایش ملی نخبگان جوان طی سه روز در سالن اجلاس سران برگزار شد. در این همایش نخبگان جوان پس از دیدار با مقام معظم ***** با رئیس جمهوری کشورمان نیز دیدار کردند. نخبگان در دیدار با هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز حضور یافتند.

اختصاص اعتبار به مجتمع آموزش عالی نیشابور/احداث دانشکده علوم پزشکی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سه اولویت کاری در شهرستان نیشابور شامل اختصاص اعتبار برای مجتمع آموزش عالی نیشابور، احداث دانشکده علوم پزشکی و همچنین انجام تمهیداتی در جهت توسعه صنعت گردشگری نیشابور از اولویت های مهم این شهرستان است. به گزارش خبرگزاری مهر، کامران دانشجو در سومین دور سفرهای استانی هیئت دولت به خراسان رضوی، به عنوان نماینده رئیس جمهور در شورای عالی شهرستان نیشابور حضور یافت و گفت: امیدواریم این اولویتها در هیئت دولت به تصویب برسد.
وی افزود: در سفرهای استانی، بعضی از مناطق کشور که تا کنون هیچ مسئول مملکتی را از نزدیک ندیده اند، به یکباره با رئیس جمهور یعنی بالاترین مقام اجرایی کشور روبرو می شوند و به راحتی می توانند مسائل خود را با آنها و سایر اعضای هیئت دولت در میان بگذارند.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرایی شدن تمامی مصوبات سفر اول و انجام بیش از 70 درصد مصوبات سفر دوم گفت: در این دور از سفرهای استانی، هیئت دولت موارد انجام نشده در سفرهای گذشته را به صورت جدی پیگیری می کند و در جهت انجام آن می کوشد.
وی افزود: همه ما باید تلاش کنیم نیازهایمان را اولویت بندی کرده و سپس به فراخور حال و با توجه به محدودیت های موجود، امور مملکت را ساماندهی کنیم.

ساختمان مرکزی مجتمع آموزش عالی نیشابور افتتاح شد

همزمان با سومین دور سفرهای استانی هیئت دولت به استان خراسان رضوی ساختمان مرکزی مجتمع آموزش عالی نیشابور با حضور وزیر علوم افتتاح شد. به گزارش خبرگزاری مهر، مجتمع آموزش عالی نیشابور طی دو سفر استانی هیئت دولت از یک مرکز آموزشی وابسته به دانشگاه فردوسی مشهد، به سه دانشکده هنر، علوم پایه و علوم انسانی گسترش یافته و ساختمان مرکزی آن در سومین سفر استانی با حضور وزیر علوم افتتاح شد.
همچنین مرکز خیریه حضرت معصومه(س) که توسط فردی خیر با بودجه 650 میلیون تومانی و گنجایش 45 نفر برای دختران بی سرپرست و با هماهنگی سازمان بهزیستی ساخته شده است، در این سفر افتتاح شد.
در این سفر وزیر علوم از مرکز افلاک ثمای خیام نیشابور بازدید و دستورات لازم در خصوص تکمیل و تجهیز آن صادر کرد.

آزمون دکتری تخصصی پزشکی برگزار شد/ اعلام نتایج نهایی در 7 بهمن

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) علوم پایه پزشکی سال تحصیلی 89 - 88 گفت: نتایج نهایی آزمون 7 بهمن ماه سال جاری اعلام می شود. دکتر محمدعلی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آزمون کتبی امروز 8 آبان با حضور چهار هزار و 12 داوطلب برگزار شد که از این میان یک هزار و 899 نفر مرد و 2 هزار و 113 نفر زن حضور داشتند.
وی اضافه کرد: آزمون شفاهی برای 48 رشته ای که در این دوره از آزمون حضور داشتند امسال به صورت ساختارمند و دقیق برگزار می شود.
محققی تاکید کرد: رشته پرستاری با 338 نفر و رشته روانشناسی نظامی با چهار نفر دارای کمترین تعداد داوطلب هستند. آزمون دکتری تخصصی گروه علوم پایه پزشکی و بهداشت در شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، مشهد و تبریز برگزار شده است.

زمان ثبت نام و سهمیه عمره دانشجویی مشخص نیست/ از سازمان حج بپرسید

رئیس ستاد عمره دانشجویی با بیان اینکه هنوز زمان ثبت نام و ظرفیت عمره دانشجویی امسال مشخص نیست در تشریح علت مشخص نبودن این زمان و سهمیه گفت: "باید این موضوع را از سازمان حج و زیارت سئوال کنید." حجت الاسلام محمد فقیهی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: "تابع سازمان حج و زیارت و عربستان هستیم. هر موقع اعلام کنند که ثبت نام کنید، ستاد عمره دانشجویی نیز ثبت نام می کند. هنوز از سوی سازمان حج و زیارت چیزی به ستاد عمره دانشجویی اعلام نشده است."
رئیس ستاد عمره دانشجویی در پاسخ به اینکه آیا این ستاد از سازمان حج و زیارت پیگیر شده است به مهر گفت: "از سازمان حج پیگیر شده ایم اما پاسخ اینکه چرا هنوز هیچ چیز درباره عمره دانشجویی امسال مشخص نیست را باید خود سازمان حج و زیارت اعلام کند."

پایان رقابت 4 هزارداوطلب آزمون دکتری تخصصی پزشکی/ اعلام کلید اولیه در11 آبان

آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) رشته های علوم پایه پزشکی و بهداشت سال تحصیلی 89-88 صبح جمعه 8 آبان ماه در 5 شهر با رقابت 4 هزار و 12 نفر به طور همزمان برگزار شد. به گزارش خبرنگار مهر، آزمون امروز شهر تهران در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد و آزمون در شهر مشهد در محل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در شیراز در سالن سینا و صدرا دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در اصفهان در معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و در تبریز نیز در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شده است
کلید اولیه سئوالات کلیه رشته ها از ساعت 18 عصر به بعد روز 11 آبان ماه جاری در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر می شود و داوطلبان در صورت هر گونه اعتراض نسبت به سئوال یا کلید اعلام شده می توانند اعتراض خود را حداکثر تا پایان روز 13 آبان ماه به صورت اینترنتی از طریق سایت مرکز سنجش ارسال کنند. به اعتراضاتی که پس از انقضای مهلت ذکر شده و به صورت غیر اینترنتی ارسال شود، به هیچ وجه ترتیب اثر داده نمی شود.
کلید نهایی ساعت 18 به بعد روز 23 آبان منتشر می شود، اسامی دو برابر ظرفیت پذیرش در مرحله اول آزمون و انتخاب محل تحصیل پذیرفته شدگان به صورت اینترنتی 29 آذر اعلام می شود. آخرین مهلت اعتراض به اسامی مرحله اول آزمون 30 آذر تعیین شده و مصاحبه یا مرحله دوم آزمون در روزهای 14 تا 17 دی ماه انجام می گیرد.
نتایج نهایی آزمون ساعت 18 به بعد روز 7 بهمن اعلام می شود و مهلت ارسال اعتراض به نتایج نهایی نیز 8 بهمن اعلام شده است.

دیدار وزیر علوم با اساتید خواجه نصیر الدین طوسی لغو شد

رئیس دانشگاه خواجه نصیر از لغو برنامه دیدار وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اساتید این دانشگاه خبر داد. محمد تقی بطحایی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: برنامه دیدار با اساتید خواجه نصیر که قرار بود امروز چمعه مصادف با میلاد امام رضا (ع) برگزار شود به علت سفر وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به مشهد مقدس همراه با هیئت دولت لغو شد.
وی در خصوص زمان برگزاری این مراسم افزود: این برنامه در روز عید غدیر خم و با حضور وزیر علوم و تمامی اساتید دانشگاه برگزار خواهد شد.

دانشگاهها و نقد دوره شبانه -8 سهم 8/0درصدی شبانه‌ها دردانشگاه شهیدبهشتی/ افت کیفی با پذیرش شبانه‌ها

رئیس دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه حدود 100 نفر از 12 هزار دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی را دانشجویان شبانه تشکیل می دهند، گفت: "دانشجوی شبانه در دانشگاه شهید بهشتی موضوعیتی ندارد." احمد شعبانی در گفتگو با خبرنگار مهر در نقد برگزاری دوره های شبانه در دانشگاهها گفت: "ممکن است پذیرش دانشجوی شبانه در بسیاری از دانشگاهها یک اصل باشد اما دانشگاه شهید بهشتی درگیر موضوع دانشجوی شبانه نیست. پذیرش دانشجو به صورت شبانه در دهه گذشته در دانشگاه شهید بهشتی متداول بوده اما به تدریج مدیران دانشگاه (قبل از زمان مدیریت فعلی دانشگاه) به این جمع بندی رسیدند که دخل و خرج دانشجویان شبانه با هم نمی خواند."
رئیس دانشگاه شهید بهشتی افزود: "استادان در دانشگاههای خوب علاقمند هستند که دانشجویان با امتیازهای بالا را پذیرش کنند اما وقتی تعداد پذیرش دانشجوی شبانه در دانشگاه زیاد باشد کیفیت تقلیل پیدا می کند."
وی درباره واکنش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نسبت به کاهش پذیرش دانشجوی شبانه در دانشگاه شهید بهشتی گفت: "فشاری از سوی وزارت علوم برای افزایش پذیرش دانشجوی شبانه وجود نداشته است."
شعبانی با بیان اینکه پذیرش دانشجوی شبانه در دانشگاهها نیاز به تحلیل دارد، گفت: "شاید برای دانشگاههای درجه 2 و 3 پذیرش دانشجوی شبانه مناسب باشد اما دانشگاههای درجه یک از محل پروژه های تحقیقاتی و فعالیتهای آموزشی با سایر دستگاهها می توانند درآمدهای خوبی داشته باشند."
رئیس دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: "برای اینکه دوره های شبانه بتوانند پایدار باشند و جای مناسب پیدا کنند باید درباره آنها سیاستگذاری و برنامه ریزی صورت گیرد اما تا کنون چندان در این راستا اقدامی صورت نگرفته است."
احمد شعبانی درباره این اظهار نظر که دخل و خرج دانشجویان شبانه با هم نمی خواند، به مهر گفت: "سرانه ای که وزارت علوم برای دانشجویان روزانه می دهد به مراتب بالاتر و حدود دو برابر مبلغی است که دانشجوی شبانه پرداخت می کند."

انعقاد تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه فردوسی مشهد با دانشگاه کربلا

تنی چند از مسئولان دانشگاه کربلا با حضور در دانشگاه فردوسی مشهد با این دانشگاه تفاهم نامه همکاری امضاء کردند. به گزارش خبرگزاری مهر، در این دیدار علیرضا عاشوری - رئیس دانشگاه فردوسی مشهد وضعیت تولیدات علمی دانشگاه را تشریح کرد و گفت: در چهار سال گذشته نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان 8 درصد بود که این رقم در سال جاری به 30 درصد رسیده است.
وی آمادگی دانشگاه فردوسی مشهد را برای همکاری های علمی با دانشگاه کربلا اعلام کرد و گفت: تا کنون سه نشست با مسئولان این دانشگاه داشته ایم که امیدواریم نتایج این برنامه ها مثمرثمر واقع شود.
عاشوری گفت: لازم است دو هیئت جداگانه از دانشگاه فردوسی مشهد وکربلا تشکیل شود و هرکدام مهم ترین مسایل مورد نیاز خود را در زمینه این ارتباط دوجانبه بررسی کنند.
در ادامه این برنامه دکتر حسن الغانمی - رئیس دانشگاه کربلا به معرفی دانشگاه کربلا پرداخت و گفت: با توجه به قدمت شهرکربلا، دانشگاه کربلا عمر چندانی ندارد و در سال 2000 میلادی تاسیس شده و از این روی آماده ایم از تجربیات شما در زمینه های مختلف علمی استفاده کنیم.
در این جلسه روسای دو دانشگاه تفاهم نامه ای در زمینه مبالات علمی امضاء کردند.

دانشکده وقفی دانشگاه تهران در فومن افتتاح شد

رئیس پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران از افتتاح رسمی دانشکده وقفی دانشگاه تهران در فومن خبر داد. محمود کمره ای در گفتگو با خبرنگار مهر با ابراز امیدواری نسبت به توسعه فرهنگ وقف در آموزش عالی و افزایش کمکهای مردمی به دانشگاهها گفت: دانشکده فومن تنها ملک وقفی پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران است.
رئیس پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران افزود: امسال 60 دانشجو در دو رشته مهندسی شیمی و مهندسی صنایع از طریق آزمون سراسری در دانشکده فومن پذیرش شده اند.
به گزارش مهر، دانشکده فنی فومن دانشگاه تهران که وقفنامه تاسیس آن در آذر ماه 84 امضا شد روز گذشته با حضور مسئولان دانشگاه تهران و مسئولان استان گیلان در فومن افتتاح شد.
دانشکده فنی فومن به وسیله شورای تولیت اداره می شود. شورای تولیت این دانشکده متشکل از سه عضو خانواده موسوی رهپیما (واقف دانشکده فومن)، سه نفر از دانشگاه تهران و یکی از اساتید مورد تائید طرفین به عنوان عضو مرضی الطرفین است.
به گفته سید عباس موسوی رهپیما دانشکده فنی فومن وابسته به دانشکده فنی دانشگاه تهران است و مدرک تحصیلی، سرفصل دروس و استادان دانشکده فنی فومن مانند دانشکده فنی دانشگاه تهران است. این دانشکده در واقع یکی از پردیسهای دانشگاه تهران محسوب می شود.

راه اندازی خانه نخبگان در تهران / ایجاد دفتر هم‌اندیشی نخبگان

مدیرکل روابط عمومی بنیاد ملی نخبگان از راه اندازی دفتر هم اندیشی نخبگان خبر داد و گفت: اساسنامه خانه نخبگان آماده شده و با توجه به ابلاغ آن از سوی رئیس جمهور به زودی در تهران راه اندازی می شود. به گزارش خبرنگار مهر، علی متقیان پنجشنبه در سومین همایش ملی نخبگان جوان در محل سالن اجلاس سران با اشاره به برنامه های جدید حوزه روابط عمومی مرتبط با نخبگان گفت: در سال تحصیلی جدید به دانشگاههای سراسر کشور مراجعه می شود و نشست هایی با حضور نخبگان هر دانشگاه برگزار تا زمینه شناسایی سایر افراد در دانشگاهها فراهم شود.
وی با اشاره به لزوم آشنایی جامعه با خدمات نخبگان گفت: ما هنوز از میزان این اطلاع رسانی رضایت نداریم و به همین منظور سعی داریم ارتباطات بیشتری برای آشنایی جامعه با خدمات نخبگان ایجاد کنیم و از سوی دیگر ارتباط با مسئولان را نیز بیشتر کنیم.
متقیان به نخبگان توصیه کرد با توسعه ارتباطات خود با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در شهرهای خود، زمینه را برای تسهیل در تصویب لایحه های مرتبط با حمایت های نخبگان از جمله لایحه شرکت های دانش بنیان فراهم کنند.
وی از پیگیری سفر حج برای نخبگان خبر داد و گفت: به زودی فرصت و شرایط ثبت نام حج از طریق سایت بنیاد ملی نخبگان برای استفاده نخبگان اعلام می شود.
مدیرکل روابط عمومی بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: ریاست بنیاد ملی نخبگان توصیه کرده است که حج متاهلین ایجاد شود و امیدواریم با پیگیری های انجام شده چهار کاروان از نخبگان به حج اعزام شوند.
متقیان از اعطای جایزه مرحوم شیرعلی به دو نفر از نخبگان منتخب خبر داد و گفت: به زودی تسهیلاتی نیز به منظور تسهیلات اعتباری ازدواج در اختیار نخبگان قرار می گیرد.

وضعیت شیوع آنفلوآنزا در دانشگاه سیستان و بلوچستان/ وضعیت حاد نیست

رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان با اعلام وضعیت شیوع آنفلوآنزا در این دانشگاه گفت: وضعیت شیوع آنفلوآنزا در دانشگاه سیستان و بلوچستان وخیم تر از دانشگاههای دیگر نیست.

احمد اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خبرهایی که در رابطه با شیوع آنفلوآنزا در دانشگاه سیستان و بلوچستان به وجود آمده چندان جدی نبوده و این دانشگاه مشکل خاصی در این زمینه ندارد.

وی افزود: با توجه به امکاناتی که از پیش تدارک دیدیم و همچنین اتخاذ تدابیر ویژه برای جلوگیری از شیوع آنفلوآنزا تا کنون مسئله جدی در این خصوص نداشتیم.

رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به بهره مندی این دانشگاه از درمانگاه مجهز و پزشکان و متخصصان شایسته هیچ گونه نگرانی در ارتباط با شیوع آنفلوآنزا وجود ندارد.

اولین نشست معاون فرهنگی جدید وزیر علوم با تشکلهای دانشجویی برگزار می شود

نشست تشکلهای دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با معاون فرهنگی جدید وزارت علوم عصر امروز همزمان با نخستین سفر استانی دولت دهم برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا خواجه سروی معاون فرهنگی و اجتماعی جدید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که قطعیت مسئولیت جدیدش در این وزارتخانه سه شنبه 5 آبان ماه رسانه ای شد، امروز اولین دیدار دانشجویی خود از جایگاه معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم را با تشکلهای دانشجویی مختلف دانشگاه فردوسی مشهد تجربه می کند.

عصر امروز نمایندگان تشکلهای دانشجویی مختلف صنفی، فرهنگی، علمی و سیاسی با معاون فرهنگی جدید وزارت علوم دیدار می کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم امشب در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد که در مراسم دعا و زیارت شرکت می کنند حضور پیدا می کند و در بخشی از این مراسم به سخنرانی خواهد پرداخت.

بازدید از خوابگاههای دانشجویی و گفتگو با دانشجویان خوابگاهی دانشگاه فردوسی مشهد از برنامه های معاون فرهنگی وزیر علوم در سفر استانی به استان خراسان رضوی است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
افتخار آفرینی دانشجوی شریف/
محقق ایرانی جایزه محققان جوان نیروی هوایی امریکا را از آن خود کرد


اشکان وزیری محقق ایرانی دانشگاه نورث وسترن که فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف است در میان 38 برنده دیگر موفق شد بخشی از جایزه بزرگ برنامه محققان جوان نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا را به خود اختصاص داده و به موفقیتهای خود بیفزاید.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشجوی سابق دانشگاه صنعتی شریف و دانشمند دانشگاه نورث وسترن موفق به دریافت جایزه برنامه تحقیقاتی محققان جوان نیروی هوایی ایالات متحده امریکا شد.

اشکان وزیری که تا سال 2000 میلادی دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف بوده و مدرک فوق لیسانس خود را از این دانشگاه دریافت کرده است، در برنامه تحقیقاتی محققان جوان نیروی هوایی در آمریکا موفق به کسب بخشی از جایزه 14.6 میلیون دلاری شد. 38 دانشمند و مهندس دیگر نیز در این برنامه شرکت دارند و این جایزه برای پیشبرد طرحهای پیشنهادی برتر این دانشمندان به آنها اهدا خواهد شد.

شرکت در این برنامه برای تمامی دانشمندان و مهندسان با مدرک دکتری از موسسه های تحقیقاتی در سرتاسر ایالات متحده آمریکا آزاد بوده و از اهداف اصلی برگزاری این برنامه شکل دادن به تحقیقات پایه در زمینه علوم و مهندسی، کمک به محققان جوانی که در مرحله اولیه دوران حرفه ای خود قرار دارند و افزایش فرصتها برای شناسایی هر چه بیشتر ماموریتهای نیروی هوایی برای محققان جوان نام برده شده است.

به گفته مقامات این برنامه، رقابت برای به دست آوردن جایزه برنامه YIP بسیار شدید است و در این دوره در حدود 202 طرح پیشنهادی برای حضور در برنامه ارائه شده است. هوا فضا، علوم شیمیایی و مواد، فیزیک و الکترونیک، ریاضی، علوم زیستی و اطلاعات از جمله زمینه هایی هستند که محققان طرح های خود را بر اساس آن ارائه می کنند و طرح های ارائه شده بر اساس ارزیابی محتوی بررسی شده و 38 طرح به عنوان برنده اعلام می شود.

طرح دکتر اشکان وزیری نیز در این دوره از رقابتهای محققان جوان نیروی هوایی یا YIP به عنوان یکی از برندگان معرفی شده است.

بر اساس گزارش physorg، وی با استفاده از جایزه نقدی خود بر روی "واسطهای بیولوژیکی برای ساختارهای هیبریدی" به مطالعه و تحقیق خواهد پرداخت.

نمایشگاه کتابهای کاربردی و دانشگاهی 24 آبان افتتاح می‌شود

همزمان با روز کتاب و کتابخوانی، هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتابهای کاربردی و دانشگاهی از روز 24 آبان آغاز می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتب کاربردی و دانشگاهی امسال همزمان با روز کتاب و کتابخوانی از روز یکشنبه بیست و چهارم آبانماه جاری در محل مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز به کار می‌کند.

در این رخداد فرهنگی که توسط انجمن فرهنگی ناشران بین‌المللی ایرانیان برگزار و تا پایان روز پنجشنبه بیست و هشتم آبان‌ماه ادامه خواهد یافت بیش از هفتصد ناشر معتبر بین‌المللی از کشورهای مختلف اروپایی، آسیایی و آمریکایی، جدیدترین کتابهای خود را در موضوعات علوم انسانی، هنر، مهندسی، علوم پایه و پزشکی به زبان‌های انگلیسی، آلمانی، فرانسه و عربی به معرض فروش و نمایش می‌گذارند.

توزیع عنوانهای عرضه شده در نمایشگاه امسال را بیست شرکت پخش و نمایندگی کتابهای کاربردی و دانشگاهی بر عهده دارند و تلاش شده تا جدیدترین چاپ کتابها به متقاضیان عرضه شود و از همین رو بیشتر کتابها چاپ سال 2009 است.

تعدادی از کتابهایی که قرار است از ژانویه 2010 میلادی از سوی ناشران توزیع شود نیز با تلاش انجمن فرهنگی ناشران در نمایشگاه هفتم عرضه خواهند شد.

این نمایشگاه از 24 تا 28 آبان همه روزه از ساعت 9 صبح تا 18 عصر پذیرای علاقمندان خواهد بود.

انتظار دانشجویان برای ثبت نام در سفر معنوی حج و بی اطلاعی مسئولان!

هر چند که حمایت مسئولان از حج عمره دانشجویی به عنوان یکی از پر استقبال ترین فضاهای دانشجویی اقدامی حداقلی در برابر اشتیاق دانشجویان به فضای زیارت و معنویت است اما امسال پیگیری دانشجویان مشتاق به تشرف حج عمره دانشجویی با بی اطلاعی مسئولان روبروست. به گزارش خبرنگار مهر، هر چند تلاش رئیس ستاد حج عمره دانشجویی در سالهای گذشته معطوف به تبئین افزایش سهمیه عمره دانشجویی بود اما در سال جاری هنوز حتی زمان ثبت نام عمره دانشجویی را نیز نمی داند و موضوع را به سازمان حج و زیارت ارجاع می دهد.
زمان ثبت نام و ظرفیت عمره دانشجویی امسال در حالی هنوز مشخص نشده است که آبان ماه سال گذشته زمان جنب و جوش دانشجویان مشتاق تشرف به حج عمره در قالب کاروانهای عمره دانشجویی بود.
پیگیریهای مکرر دانشجویان مشتاق تشرف به سفر معنوی حج عمره درباره آگاهی از زمان ثبت نام و ظرفیت حج عمره دانشجویی امسال در حالیست که رئیس ستاد عمره دانشجویی در گفتگو با مهر گفت: "هنوز هیچ چیز مشخص نیست."
حجت الاسلام محمد فقیهی در تشریح علت مشخص نبودن زمان ثبت نام و ظرفیت عمره دانشجویی امسال افزود: "باید از سازمان حج و زیارت سئوال کنید. تابع سازمان حج و عربستان هستیم. هر موقع اعلام کنند که ثبت نام کنید، ستاد عمره دانشجویی نیز ثبت نام می کند. هنوز از سوی سازمان حج و زیارت چیزی به ستاد عمره دانشجویی اعلام نشده است."
رئیس ستاد عمره دانشجویی در پاسخ به اینکه آیا این ستاد از سازمان حج و زیارت پیگیر شده است به مهر گفت: "از سازمان حج پیگیر شده ایم اما پاسخ اینکه چرا هنوز هیچ چیز درباره عمره دانشجویی امسال مشخص نیست را باید خود سازمان حج و زیارت اعلام کند."
آبان ماه است اما بر خلاف سالهای گذشته ستاد عمره دانشجویی هنوز برنامه حج عمره دانشجویی را اعلام نکرده و تاکید می کند از سامان حج سئوال کنید
به گزارش مهر، دبیر ستاد عمره دانشجویی نیز هفته گذشته در گفتگو با خبرنگار مهر، برنامه ریزی برای حج عمره دانشجویی امسال را منوط به مشخص شدن سهمیه و زمان ثبت نام عمره دانشجویی دانست.
محمد زارع گفت: پس از اینکه سهمیه عمره دانشجویی امسال مشخص شد، زمان ثبت نام نیز مشخص و اعلام می شود.
دبیر ستاد عمره دانشجویی درباره برنامه ریزی هایی که برای عمره دانشجویی امسال صورت گرفته است، گفت: چون هنوز سهمیه عمره دانشجویی امسال مشخص نشده است نمی توانیم برنامه ریزی کنیم.
به نظر می رسد یکی از الزامات قدر دانستن فضای زیارت و گرایش به معنویت در میان دانشجویان، حمایت و توجه بیشتر مسئولان به حج عمره دانشجویی به عنوان یکی از پر استقبال ترین فضاهای دانشجویی باشد.
آبان ماه فرا رسیده و دانشجویان مشتاق زیارت انتظار دارند اگر اوضاع عمره دانشجویی بهتر از سال گذشته نیست حداقل مانند گذشته باشد. زیرا سال گذشته دانشجویان در همین آبان ماه با مراجعه به نشانی اینترنتی www.labbayk.com برای یک سفر معنوی ثبت نام می کردند تا فرصت خود را برای بیرون آمدن از گردونه قرعه کشی حج عمره دانشجویی بیازمایند.

لیست دانشگاههای دارای مجوز راه اندازی شعبه در خارج از کشور

مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری لیست دانشگاههای دارای مجوز از این وزارتخانه را برای پذیرش دانشجو در خارج از کشور اعلام کرد و گفت: تنها چهار دانشگاه کشور مجوز تأسیس شعبه در خارج کشور را دارند. رجبعلی برزویی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر دانشگاه شهید بهشتی شعبه ای را در دبی و دانشگاه تربیت مدرس شعبه ای را در کشور سوریه راه اندازی کرده اند. ضمن اینکه دانشگاه آزاد اسلامی نیز شعبه ای را در آکسفورد کشور انگلیس دارد.
وی افزود: البته مجوز راه اندازی شعبه دیگری از دانشگاههای داخل در دبی نیز به دانشگاه پیام نور داده شده است.
مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی اظهار داشت: این چهار دانشگاه مجوز تأسیس شعبه در کشورهایی که ذکر شد را دارند و به جز این موارد هیچ مجوزی برای دانشگاه دیگری صادر نشده است.
وی افزود: شعبه این دانشگاهها در حال حاضر در حال پذیرش دانشجو هستند البته ما در نحوه پذیرش دانشجو توسط این دانشگاهها دخالتی نمی کنیم و آنها بر اساس ضوابط همان کشور اقدام به پذیرش دانشجو می کنند.
برزویی اظهار داشت: دانشگاههایی که می توانند در خارج از کشور برای پذیرش دانشجو اقدام کنند باید دانشگاههایی توانمند باشند که بتوانند به عنوان نمایندگان قابل قبولی از کشورمان در خارج از کشور فعالیت کنند.

شمارنخبگان بنیاد به 4هزاررسید/ اعطای جایزه پسا دکتری برای اولین بار توسط بنیاد ملی نخبگان

معاون پژوهشی و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان گفت: جوایز دوره های پسا دکتری بنیاد ملی نخبگان از امسال به افرادی که دارای شرایط لازم هستند و دوره دکتری را با موفقیت سپری کرده اند ارائه می شود. به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی فخرایی پنجشنبه شب در سومین همایش بنیاد ملی نخبگان تأکید کرد: سال اول تأسیس بنیاد ملی نخبگان و به تبع آن اولین همایش نخبگان جوان بیشتر بر شناسایی نخبگان تمرکز داشت. سال دوم و همایش دوم بیشتر بر حمایت از نخبگان تأکید داشت و سال سوم و همایش سوم بیشتر بر دستاوردها و گسترش تجاری سازی دستاوردهای نخبگان تأکید دارد.
وی تأکید کرد: برای استفاده از دستاوردهای نخبگان لازم است زمینه تجاری سازی را برای دستاوردهای آنها فراهم کنیم.
اختصاص اعتبار پژوهشی ویژه استادیاران جوان
معاون پژوهشی و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به برخی حمایتهای بنیاد ملی نخبگان از نخبگان گفت: اعتبارات پژوهشی ویژه استادیاران جوان یکی از جوایز بنیاد ملی نخبگان محسوب می شود.
وی افزود: نخبگان همچنین می توانند برای دریافت اعتبارات پژوهشی بیش از حد استاندارد بنیاد ملی نخبگان، در صورت داشتن ارزش و اعتبار بالای علمی پروژه پژوهشی خود به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز مراجعه و از این نهاد نیز اعتبار پژوهشی دریافت کنند.
فخرایی با اشاره به یکی دیگر از راهکارهای حمایتی بنیاد ملی نخبگان گفت: ارائه تسهیلات مسکن به نخبگان نیز یکی دیگر از راهکارهای حمایتی بنیاد ملی نخبگان است که سال گذشته به تصویب هیئت دولت رسید.
وی راه اندازی سامانه اختراعات در بنیاد ملی نخبگان را یکی از دستاوردهای بنیاد ملی نخبگان دانست و گفت: اختراعات در این سامانه ارزیابی علمی و کارشناسی و در صورت داشتن شرایط لازم تأیید می شوند.
نخبگان برگزیده قرآنی تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان قرار می گیرند
معاون پژوهشی و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان گفت: نخبگان برگزیده قرآنی طی آئین نامه ای که به تازگی به تصویب رسیده است می توانند برای اولین بار تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان قرار گیرند.
چهار هزار نخبه تحت پوشش بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته اند
وی افزود: بنیاد ملی نخبگان اکنون چهار هزار نخبه را تحت پوشش خود قرار داده است که پیش بینی می شود این رقم در آینده به 10هزار نفر افزایش یابد.
فخرایی با اشاره به اعتبارات بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: هم اکنون سقف اعتبارات بنیاد ملی نخبگان به اشباع رسیده است و باید برای اعتبارات بیشتر برنامه ریزی کنیم.
سومین همایش ملی نخبگان جوان طی سه روز در سالن اجلاس سران برگزار شد. در این همایش نخبگان جوان پس از دیدار با مقام معظم ***** با رئیس جمهوری کشورمان نیز دیدار کردند. نخبگان در دیدار با هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز حضور یافتند.

نمایشگاه کارآفرینی زنان دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود

نمایشگاه و بازارچه نوآوری و کارآفرینی با عنوان گامی در شکوفایی ویژه زنان دانشگاه علوم پزشکی تهران 10 آبان برگزار می شود. به گزارش خبرگزاری مهر، معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران این نمایشگاه و بازارچه را با همت دفتر مشاوره امور بانوان، مدیریت امور فرهنگی و اجتماعی و بسیج کارکنان دانشگاه برگزار می کند.
تمامی زنان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تهران اعم از هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان می توانند تولیدات و توانمندی های علمی، فرهنگی و هنری خود را در این نمایشگاه و بازارچه ارائه کنند.
این نمایشگاه از 10 آبان ماه جاری در پردیس مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ساختمان جدید دانشکده داروسازی برپا می شود.

دستجردی خبر داد: افزایش 25 درصدی رشته های آزمون دکترای دانشگاه های علوم پزشکی کشور

مشهد - خبرگزاری مهر: وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گفت: آزمون دوره دکترای دانشگاه های علوم پزشی کشور نسبت به سال گذشته، 25 درصد افزایش در تعداد رشته ها و هشت درصد افزایش در تعداد داوطبان داشته است. به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مرضیه وحید دستجردی شامگاه جمعه در حاشیه برگزاری آزمون دوره دکترای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در جمع خبرنگاران افزود: این آزمون با حضور هزار و 899 نفر داوطلب مرد و دو هزار و 113 نفر داوطلب زن در 10 رشته برگزار شد.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: این آزمون نسبت به سال گذشته 25 درصد افزایش در تعداد رشته ها و هشت درصد افزایش در تعداد داوطبان داشته است.
دستجردی درباره زمان اعلام نتیجه مصاحبه و نتیجه نهایی افزود: در 29 آذرماه سال جاری نتایج اولیه آزمون و در تاریخ 16 دی ماه مصاحبه و هفتم بهمن ماه نتیجه نهایی اعلام خواهد شد.

اعلام سهمیه‌های آزمون دستیاری/ تعیین میزان تعهدات برای پذیرفته شدگان

میزان سهمیه ها و تعهدات مربوطه به داوطلبان سی و هفتمین دوره پذیرش دستیار تخصصی اعلام شد. به گزارش خبرنگار مهر، پذیرش در دستیاری تخصصی بر اساس سهمیه های تعریف شده در گروه های سهمیه رزمندگان، سهمیه مناطق محروم، سهمیه خانمها، پذیرش به صورت آزاد، پذیرش به صورت مازاد جهت پوشش مناطق محروم، پذیرش به صورت مازاد براساس آیین نامه اجرایی تسهیل ادامه تحصیل استعدادهای درخشان، نخبگان و استعدادهای برتر، پذیرش به صورت بورسیه نیروهای مسلح، پذیرش به صورت بورسیه در رشته تخصصی پزشکی ورزشی، پذیرش به صورت مازاد در رشته تخصصی پزشکی قانونی و اتباع غیر ایرانی تعریف می شود.
بر اساس اعلام شورای آموزش پزشکی و تخصصی میزان تعهدات نیز در سی و هفتمین دوره پذیرش دستیار تخصصی اعلام شده است. از پذیرفته شدگان به صورت آزاد آزمون ورودی دستیاری و نیز پذیرفته شدگان با استفاده از سهمیه رزمندگان توسط دانشگاههای علوم پزشکی تعهد عام اخذ می شود.
پذیرفته شدگان با استفاده از سهمیه مناطق محروم، سهمیه خانمها، پذیرش به صورت مازاد جهت پوشش مناطق محروم باید با توجه به مصوبات مربوطه به نفع دانشگاههای علوم پزشکی مناطق محروم و نیازمند تعهد خاص ارائه دهند.
پذیرفته شدگان با استفاده از مزایای سهمیه مناطق محروم و سهمیه خانم ها و نیز پذیرفته شدگان به صورت مازاد در مناطق محروم، پس از فراغت از تحصیل فقط در حوزه مناطق محروم و یا نیازمند تعیین شده حق فعالیت درمانی و یا آموزشی خواهند داشت و در خارج از منطقه مربوطه حق فعالیت تخصصی در رشته تحصیلی خود را تا پایان دوره تعهد ندارند. تعیین محل خدمت دستیاران پس از فارغ التحصیلی به عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
پذیرفته شدگانی که با ماموریت آموزشی از وزارتخانه ها، سازمانها و نهادها (باستثناء دانشگاههای علوم پزشکی) برای ادامه تحصیل به رشته های تخصصی وارد می شوند، ملزم به سپردن تعهد محضری خاص به محل استخدام خود هستند.
در این دوره از آزمون در 25 رشته پزشکی ورزشی، طب اورژانس، پزشکی فیزیکی و توانبخشی، پزشکی قانونی، طب کار، پزشکی هسته ای، گوش وحلق وبینی وجراحی سروگردن، روانپزشکی، رادیولوژی، پرتودرمانی، چشم پزشکی، جراحی مغز و اعصاب، جراحی عمومی، بیماریهای پوست، بیهوشی، پزشکی اجتماعی، بیماریهای قلب و عروق، بیماریهای عفونی و گرمسیری، بیماریهای داخلی، بیماریهای اعصاب، ارتوپدی، زنان و زایمان، آسیب شناسی، کودکان و جراحی کلیه و مجاری ادراری دستیار تخصصی پذیرفته می شود.
همچنین امسال در 30 دانشگاه علوم پزشکی و موسسه وابسته به وزارت بهداشت دانشجوی دوره دستیاری پذیرش می شود.
به گزارش مهر، ثبت نام سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بالینی از روز 5 آبان به صورت اینترنتی آغاز شده و تا 5 آذر ماه ادامه دارد. آزمون در 29 بهمن ماه سال جاری در دانشگاههای علوم پزشکی محل آموزش دستیار برگزار خواهد شد.

13 آبان در دانشگاه تهران / میزگرد "13 آبان، تقاطع یا تزاحم آرمان و منفعت" برگزار می‌شود

میزگرد دانشجویی "13 آبان، تقاطع یا تزاحم آرمان و منفعت" به مناسبت 13 آبان ماه با حضور نمایندگان تشکلهای سیاسی دانشگاه تهران برگزار می شود. محمد مهدی مقام فر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: میزگرد دانشجویی "13 آبان، تقاطع یا تزاحم آرمان و منفعت" با حضور نمایندگان تشکلهای انجمن اسلامی دانشجویان، جامعه اسلامی دانشجویان و بسیج دانشجویی دانشگاه تهران 12 آبان ماه در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار می شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران افزود: این میزگرد دانشجویی حول محورهایی مانند رابطه با آمریکا، استکبارستیزی دولتهای پس از انقلاب و بررسی نسبت منافع ملی و آرمانهای انقلاب برگزار می شود و نماینده هر تشکل به بیان مواضع تشکل متبوع خود می پردازد.

دلایل تعویق آزمون طب سنتی / آخرین وضعیت برگزاری آزمون طب سنتی

معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به تعویق آزمون طب سنتی که قرار بود همزمان با آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی برگزار شود، گفت: آزمون طب سنتی تا دو ماه آینده برگزار می شود. محمدعلی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آمادگی کافی برای برگزاری آزمون طب سنتی به همراه آزمون دکتری تخصصی وجود نداشت و برای تعریف شرایط استاندارد و مناسب این گروه تصمیم گرفته شد که آزمون در زمان دیگری برگزار شود.
وی اضافه کرد: شرایط و مشخصات آزمون طب سنتی تا دو ماه آینده به اطلاع داوطلبان این رشته می رسد. البته پیش از این نیز اطلاع رسانی برای داوطلبانی که در این رشته ثبت نام کرده اند، صورت گرفته بود.
محققی خاطرنشان کرد: آزمون طب سنتی پیش از این قرار بود همزمان با آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی برگزار شود که به دلایلی تصمیم گرفته شد این آزمون به تعویق بایفتد.
آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی روز 8 آبان در 48 رشته برگزار شد.

شرط سنی و معدل برای پذیرش / شرایط اولیه پذیرش دانشجویان غیرایرانی در دانشگاههای داخل

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شرایط اولیه پذیرش دانشجویان غیر ایرانی طبق آیین نامه اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان غیرایرانی را اعلام کرد. شرط سنی برای ورود به دانشگاههای ایرانی
به گزارش خبرنگار مهر، حداکثر سن برای متقاضیان در کارشناسی 22 سال، در مقطع کارشناسی (رشته ادبیات فارسی و الهیات) 26 سال، برای مقطع کارشناسی ارشد 28 سال، برای مقطع کارشناسی ارشد (رشته ادبیات فارسی و الهیات) 30 سال، برای مقطع دکتری 33 سال و برای مقطع دکتری (رشته ادبیات فارسی و الهیات) 35 سال در نظر گرفته شده است.

حداقل معدل مقطع قبلی برای طرح درخواست ادامه تحصیل
حداقل معدل کتبی برای مقطع کارشناسی رشته های علوم انسانی 12.5، برای مقطع کارشناسی رشته های فنی مهندسی و علوم پایه 14، برای مقطع کارشناسی ارشد علوم انسانی 15، برای مقطع کارشناسی ارشد فنی مهندسی و علوم پایه 14 و برای مقطع دکتری 16 است.

مدارک مورد نیاز جهت درخواست پذیرش

فرم پذیرش تکمیل شده، تصویر مدارک تحصیلی و ریز نمرات مقاطع قبلی که به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور متبوع رسیده باشد، 2 قطعه عکس، تصویر صفحات گذرنامه، ارائه سه توصیه نامه از اساتید مقطع قبلی ( برای متقاضیان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا) و درخواست کتبی مبنی بر تحصیل در ایران مدارک مورد نیاز جهت درخواست پذیرش است.

همایش بین‌المللی «فلسفه اسلامی و چالشهای جهان امروز» برگزار می‌شود

همایش «فلسفه اسلامی و چالشهای جهان امروز» از 19 تا 22 آبان‌ماه در تهران و همدان برگزار می‌شود. به گزارش خبرگزاری مهر، در این همایش چهار روزه، که از سوی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و با همکاری بنیاد بوعلی‌سینا همدان، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و انجمن حکمت و فلسفه ایران برگزار می‌شود اساتید و صاحب‌نظران داخلی و خارجی درباره موضوعات گوناگون حوزه فلسفه اسلامی به ارائه بحث‌های خود خواهند پرداخت. نسبت میان نظر و عمل در فلسفه اسلامی، چالش‌های جهان معاصر، فلسفه اسلامی و علم، هنر، حقوق و اخلاق از جمله موضوعاتی هستند که در این همایش مورد بحث قرار خواهند گرفت.
افتتاحیه این همایش در بعد از ظهر سه‌شنبه، 19 آبان‌ماه، در سالن آمفی‌تئاتر هتل سیمرغ برگزار می¬شود. در طول روز دوم این همایش، نیز سخنرانی‌ها و میزگردهایی در محل مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار خواهند شد و پس از آن روز سوم این برنامه در همدان ادامه خواهد یافت.
ابن‌سینا و جهان معاصر دو موضوعی هستند که در روز سوم در همدان و با مشارکت بنیاد بوعلی سینا مورد بحث قرار می‌گیرند.
در آخرین روز این همایش هم جوایزی از سوی بنیاد بوعلی‌سینا به برگزیدگان ارائه خواهد شد.
در این همایش بیش از 30 نفر از اساتید و اندیشمندان فلسفه از کشورهایی چون از کشورهای انگلیس، اندونزی، مالزی، پاکستان، ترکیه، تاجیکستان، قزاقستان، بنگلادش، بوسنی، مجارستان، لبنان، نیجریه، ژاپن، امریکا، افریقای جنوبی، هند و آلمان و 60 سخنران ایرانی شرکت خواهند داشت.
در بخش جوایز بین‌المللی بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا همدان، جایزه‌ ابن‌سیناپژوهی برای فعالیت‌های برجسته در شناخت، تعریف و تبیین مکتب سینوی، جایزه پزشکی این‌سینا برای فعالیت‌های برجسته پیش‌برنده پزشکی، جایزه فلسفی ابن‌سینا برای فعالیت‌های برجسته در پیشرفت علم، جایزه حکمتانه ابن‌سینا برای فعالیتهای برجسته هم‌بستگی‌ساز دانش و معنویت در ارتقاء کیفیت زندگی و جایزه مفاخر بوعلی‌سینا برای فعالیت‌های برجسته در معرفی و بزرگداشت عالمان و متفکران عرصه فرهنگ و تمدن اسلام و ایران به برگزیدگان اهداء خواهند شد.
کلیه دانشجویان و اساتید فلسفه در ایران که مایل به شرکت در این همایش هستند می‌توانند جهت ثبت‌نام از تاریخ 10 تا 16 آبان‌ماه به دفتر روابط عمومی مؤسسه واقع در خیابان ولی‌عصر، چهارراه امیر اکرم، خیابان نوفل لوشاتو، خیابان اراکلیان، شماره 4 مراجعه کنند یا جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط ثبت نام با شماره تلفن 66965630 تماس بگیرند.

دانشگاه وهدفمندسازی یارانه‌ها/ افزایش قیمت خدمات دانشجویی برای جبران تاثیر هدفمندسازی یارانه‌ها

معاون مالی اداری دانشگاه شهید بهشتی درباره تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر فضاهای دانشگاه گفت: در صورت عدم حمایت دولت از دانشگاههای سراسری که متعلق به دولت است دانشگاهها مجبور به افزایش هزینه خدمات دانشجویی می شوند. بهروز دری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طرح هدفمند کردن یارانه ها سیاستی مطلوب برای کشور است درباره تاثیر این هدفمندسازی بر دانشگاههاافزود: در خصوص اینکه دولت تا چه حد باید هزینه ها و مسائلی را که برای دانشگاهها پیش خواهد آمد جبران کند مسئله ای است که باید بررسی و کارشناسی شود.
معاون مالی اداری دانشگاه شهید بهشتی گفت: به هر حال دانشگاههای سراسری وابسته به دولت هستند که هزینه هایشان در برنامه ریزی مالی دولت محسوب می شود.
بهروز دری تاکید کرد: هزینه های هر دانشگاه بسته به میزان و نوع فعالیتهای علمی و پژوهشی و تعداد دانشجو متفاوت بوده و نمی توان برای تمامی دانشگاهها حکمی واحد صادر کرده و جایگزین یارانه ها کرد.
وی افزود: دانشگاهها ممکن است مجبور شوند برای جبران هزینه های جاری در قیمتهای برخی خدمات خود مثل غذا و یا هزینه خوابگاه تجدید نظر کرده و با افزایش قیمت، بخشی از هزینه ها را توسط مصرف کننده که همان دانشجو است، تامین کنند.
گروه حوزه و دانشگاه مهر در سلسله گزارشهایی تاثیر هدفمندسازی یارانه ها بر فضای دانشگاهها بررسی خواهد کرد.

هفتمین نمایشگاه بین المللی کتب کاربردی و دانشگاهی برگزار می‌شود

هفتمین نمایشگاه بین المللی کتب کاربردی و دانشگاهی با تغییر جابجایی در زمان برگزاری، همزمان با روز کتاب و کتابخوانی از روز یکشنبه 24 آبان در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز می‌شود. به گزارش خبرگزاری مهر، در این رخداد فرهنگی که توسط "انجمن فرهنگی ناشران بین المللی ایرانیان" برگزار و تا پایان روز پنجشنبه 28آبان ماه ادامه خواهد یافت، بیش از 700 ناشر معتبر بین المللی از کشورهای مختلف اروپایی- آسیایی و آمریکایی، جدیدترین کتابهای خود را در موضوعات علوم انسانی- هنر- مهندسی- علوم پایه و پزشکی به زبانهای انگلیسی- آلمانی- فرانسه و عربی به معرض فروش و نمایش می گذارند.

توزیع عناوین عرضه شده در نمایشگاه امسال را بیست شرکت معتبر پخش و نمایندگی کتب کاربردی و دانشگاهی بر عهده دارند و تلاش شده تا جدیدترین چاپ کتابها به متقاضیان عرضه شود. از همین رو تمامی کتابها چاپ سال 2009 و قبل از آن است.

ضمن اینکه تعدادی از کتابهایی که قرار است از ژانویه 2010 میلادی از سوی ناشران توزیع شود نیز با تلاش انجمن فرهنگی ناشران در نمایشگاه هفتم عرضه خواهند شد.

در پایگاه اینترنتی انجمن به نشانی : www.anjomannasheran.com علاوه بر درج آخرین اخبار،اطلاعات مربوط به کتابهای هفتمین نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی موجود است و متقاضیان می توانند در بخش جستجوی این پایگاه، کتابهای مورد نیاز خود را بیابند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اعزام دانشجویان و دانش آموزان دختر تا اطلاع ثانوی به عمره لغو شد

یک مقام مسئول در سازمان حج و زیارت گفت: سازمان حج و زیارت سهمیه ای برای اعزام دانشجویان و دانش آموزان دختر به عمره مفرده اختصاص نداده و تا اطلاع ثانوی اعزام این افراد به عمره لغو شده است. عبدالله نصیری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب در خصوص اعزام دانشجویان دختر به عمره مفرده افزود: در پی بروز مشکل از سوی عربستان، سازمان حج با ارسال نامه ای خواستار این شد که هیچ ثبت نامی از دانشجویان و دانش آموزان دختر برای اعزام به خانه خدا صورت نگیرد.
سال گذشته دولت عربستان مشکلاتی برای اعزام دختران مجرد به عمره ایجاد کرده بود به طوری که دختران فقط با محارم خود می توانستند اعزام شوند و همین امر باعث تاخیر در سفر این مشتاقان شد.
مدیر کل روابط عمومی سازمان حج و زیارت تاکید کرد: دانشجویان متاهل به عمره اعزام می شوند اما دختران مجرد خیر.
نصیری در مورد شایعاتی که در خصوص متوقف شدن عملیات عمره ایجاد شده است، گفت: اینگونه نیست. در جلسه شورای عالی حج قرار شد وزارت امور خارجه در مورد نحوه برخورد سعودیها با زائران ایرانی با آنان مذاکره کند.
این مقام مسئول در سازمان حج در مورد پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا در میان زائران حج تمتع گفت: در هر کاروانی یک پزشک وجود دارد و در صورت بروز این بیماری در میان زائران اقدامات لازم انجام می شود و همچنین در هر ساختمانی نیز یک واحد قرنطینه ایجاد شده است.
نصیری با اشاره به اینکه دستورالعمل پیشگیری از آنفلوآنزا در اختیار زائران قرار داده شده است، افزود: به هیچ وجه نمی توان پیش بینی کرد که چه تعداد زائر در تمتع سال جاری به بیماری آنفلوآنزا مبتلا خواهند شد.
این اظهارات در حالی از سوی نصیری عنوان می شود که دولت عربستان برای پیشگیری از شیوع آنفلوانزای نوع A محدودیتهای شدیدی برای ورود حجاج در نظر گرفته است که کاهش مسافران ورودی هر کشور یکی از آنهاست.

دیدارنخبگان با ***** صادقانه بود / نخبه منتقد از چارچوب قانون خارج نشد

رئیس دانشگاه صنعتی شریف با صادقانه خواندن دیدار نخبگان با مقام معظم ***** گفت: نخبه منتقد و جوانی که در جلسه سخن گفت به هیچ عنوان طی انتقادهای خود از چارچوب قانون خارج نشد و با اجازه **** انقلاب حرفهای خود را آزادانه مطرح کرد. دکتر سعید سهراب پور در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دانشجوی ریاضی دانشگاه صنعتی شریف با صداقت کامل مسائلی را از دیدگاه خود مطرح کرده و سئوالاتی از مقام معظم ***** پرسیدند که ایشان هم با صداقتی پدرانه به این پرسشها پاسخ دادند.
وی افزود: محمود وحید نیا نسبت به عملکرد صدا و سیما اظهار نارضایتی کرده و حتی انتقادهایی نیز از مقام معظم ***** داشت که با اجازه ایشان حرفهای خود را آزادانه در جلسه مطرح کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: در مجموع دیدار مقام معظم ***** با نخبگان بسیار سازنده بوده و علی رغم تلاش رسانه های بیگانه برای متفاوت جلوه دادن این جلسه ، اتفاق خاصی طی این نشست رخ نداد.
وی افزود: این نخبه منتقد به هیچ عنوان طی انتقادهای خود از چهارچوب قانون خارج نشده و به هیچ شخص و یا مقامی بی حرمتی نکرده است.

حال و هوای دانشجویان دانشگاه الهی/ در انتظار تجدید لحظه دیدار

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: دانشجویان عمره گزار سال 88 گرد هم آمده اند تا یادی از دانشگاه الهی کنند. همه چشم ها را می بندند و می خواهند بار دیگر حتی برای لحظه ای کوتاه هم که شده حس و حال اولین باری که چشمشان به خانه خدا افتاد را داشته باشند. به گزارش خبرنگار مهر، 8/8/88 ساعت چهارده و 30 دقیقه نمایشگاه بین المللی تهران سالن میلاد، از ورودی پارکینگ نمایشگاه کاملا مشخص است که جمعیت زیادی برای حضور در دومین همایش دانشجویان عمره گزار سال 88 (لبیک) آمده اند.
وارد سالن همایش که می شوی جای سوزن انداختن نیست. بازار دیده بوسی، عکس و تجدید خاطرات گرم است. چشم ها در کاسه دو دو می زند، هیچ کس آرام و قرار ندارد، همه به دنبال هم اتاقی، هم کاروانی و همسفرهای خود برای زنده کردن حال و هوای خانه خدا و مسجد پیامبر هستند. همه دوستانی که تنها 12 روز با هم همسفر بوده اند اما یک دنیا خاطره برای گفتن دارند آمده اند.
مراسم که شروع می شود عده زیادی دور تا دور سالن ایستاده اند به طوری که مجری برنامه چندین بار از قول مسئولان سالن بابت کم بودن جا عذرخواهی می کند. انگار مسئولان فراموش کرده اند که امروز ولادت امام رضا (ع) است و چه فرصتی از این بهتر برای تجدید خاطرات سفر به بقیع، سخن گفتن با مادر امام هشتم، گریه ها در مسجد پیامبر و مسجد الحرام.
با دانشجویان که صحبت می کنی همه چشم ها را می بندند و می خواهند بار دیگر حتی برای لحظه ای کوتاه هم که شده حس و حال بار اولی که چشمشان به خانه خدا افتاد را داشته باشند.
یک دانشجوی دانشگاه علمی کاربردی می گوید: حاضرم خیلی از چیزهایی که دارم را بدهم و یکبار دیگر برگردم به لحظه های با صفا و پر از معنویت آن روزها. روزهایی که مطمئنم اگه 100 بار دیگر هم بروم مثل بار اول نخواهد بود.
لطیفی دانشجویی است که با سهمیه دانشجویان متاهل به سرزمین وحی اعزام شده است. او می گوید: باورم نمی شد که در ابتدای زندگی ام چنین هدیه ای از خدا بگیرم. هیچ حسی بهتر از این نیست که در کنار خانواده ات امت محمد بودن را لمس کنی و نخستین سفر زندگی متاهلیت "سفر عشق " باشد.
اوج برنامه جایی است که مجری یکباره لبیک گویان به روی صحنه می آید و با استقبال حاضران روبرو می شود. همه چشم ها را می بندند لبیک گویان یکبار دیگر لباس های احرام به تن می کنند و به میغات می روند. کمتر کسی است که به یاد روزهایی که انسی خاص با معبود خود داشته، اشک نریزد و برای دعوت دوباره دست هایش را به سوی آسمان نبرده باشد.
هر چند حاضران از تعداد زیاد سخنرانی ها خسته شده اند اما مراسم قرعه کشی لحظه ای است که شور و شوق آنها را بر می انگیزد. انتخاب هشت نفر از کسانی که در سال 88 به عمره اعزام شده اند برای اعزام در عمره سال آینده با اعتراض دانشجویان روبرو می شود و آنها با شعارهایی خواهان افزایش این تعداد می شوند. انگار همه هزاران نفری که در سالن حضور دارند می خواهند بار دیگر به دیدار خانه خدا بروند.
دانشجویان و حاضران در سالن با شعارهایی مانند "نیروی انتظامی سهمیه سهمیه"، "هما سهمیه سهمیه"، "دفتر ***** سهمیه سهمیه" خواهان افزایش تعداد نفرات قرعه کشی از سوی مسئولانی مانند نماینده ولی فقیه در دانشگاهها و رئیس **** وظیفه که در سالن همایش حضور دارند، می شوند. این امر با استقبال مسئولان روبرو شده و چهار سهمیه دیگر هم به هشت نفر قبلی اضافه می کنند اما دانشجویان باز هم راضی نمی شوند.
قرعه کشی که تمام می شود مسئولان از دانشجویان می خواهند که بیشتر به این سفر معنوی فکر کنند و آثار آن را هر چه بیشتر در دل خود زنده کنند. اما مگر می شود چشم های پر از اشک ها و صحبت های پر از شور بازگشتگان از این دانشگاه الهی را دید و انقلاب و تحول را در آن ها ندید و باور نکرد که
حاجیان رخت چو از مکه برند
مدتی در عقب سر نگرند
تا به جایی که حرم در نظر است
چشم حجاج به دنبال سر است
من هم از کوی تو گر بستم بار
باز با کوی تو دارم سر و کار
---------------------------------
گزارش: مسعود فاضلی

تغییر در آئین نامه ارتقاء اعضای هیئت علمی/ تقدم تحقیقات کاربردی بر ISI
رئیس مرکز هیئت امنای و هیئت ممیزه مرکزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بازنگری در آئین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی خبر داد و گفت: در آئین نامه جدید انجام تحقیقات کاربردی توسط اعضای هیئت علمی ملاک عمل قرار می گیرد. مهدی ایرانمنش در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آئین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی از اول اسفندماه سال گذشته به دانشگاهها ابلاغ شد و از آن زمان در دانشگاهها قابل اجرا است. در آئین نامه عنوان شده که دانشگاهها تا دو سال باید نسبت به اجرای آن اقدام کنند و پس از آن می توان آئین نامه را بازنگری کرد.
وی اظهار داشت: با روی کار آمدن وزیر علوم جدید بر بازنگری آئین نامه تأکید شد از این رو هیئتی برای این منظور از سوی وزیر علوم انتخاب و هم اکنون کار کارشناسی برای بازنگری در حال انجام است.
رئیس مرکز هیئت امنای و هیئت ممیزه مرکزی وزارت علوم با اشاره به محور تغییر و بازنگری در آئین نامه ارتقا به مهر گفت: مهمترین مسئله ای که وزیر علوم برای تغییر آئین نامه بر روی آن تأکید دارد کاربردی بودن تحقیقات توسط اعضای هیئت علمی است.
وی اظهار داشت: از این رو در بازنگری آئین نامه بر انجام تحقیقات کاربردی که به رفع مشکلات مختلف کشور کمک می کند توجه ویژه ای خواهد شد به طوریکه در آئین نامه جدید برای افزایش انگیزه اعضای هیئت علمی، امتیاز مادی و معنوی در نظر گرفته می شود.
ایرانمنش افزود: با بازنگری این آئین نامه و محوریت قرار دادن تحقیقات کاربردی در آئین نامه جدید در نظر است تا اعضای هیئت علمی قبل از پرداختن به چاپ مقالات ISI به حل مشکلات جامعه بپردازند.

دانشگاه وهدفمندسازی یارانه‌ها/ تاثیرات منفی آزادسازی قیمت انرژی بر دانشگاهها/ تدبیری اتخاذ نشده است

مدیرکل بودجه و منابع وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر دانشگاهها گفت: آزاد شدن قیمت انرژی عمده ترین مشکل را در حوزه دانشجویی وزارت بهداشت ایجاد می کند و منجر به افزایش هزینه های خوابگاهی، تردد و غذای دانشجویی می شود. مسعود ابوالحلاج در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: موضوع هدفمند کردن یارانه ها در مجلس شورای اسلامی هنوز به طور کامل مشخص نشده است و اینکه از چه دوره زمانی اجرایی می شود نیز هنوز مشخص نیست اما آنچه مشخص است این است که هزینه هایی را به حوزه دانشجویی وزارت بهداشت وارد می کند.
آزادسازی قیمت انرژی بر روی هزینه های حوزه دانشجویی تاثیر می گذارد
وی اضافه کرد: آزادسازی قیمت انرژی و هزینه های آب، برق و گاز بر روی خوابگاههای دانشجویی و ایاب و ذهاب دانشجویان و غذای دانشجویان تاثیر می گذارد. البته اینکه این لایحه در چه بخش هایی از حوزه بهداشت و درمان تاثیر می گذارد نیز هنوز برای وزارت بهداشت مشخص نیست.
ابوالحلاج خاطرنشان کرد: در هر صورت واقعیت این است که ما در مجموعه دانشجویی و در مجموع اعتبارات دانشگاههای علوم پزشکی با مشکل مواجه هستیم و کمبودهایی را هم داریم که با توجه به اینکه این کمبودها هنوز جبران نشده است اگر هدفمند شدن یارانه ها بخواهد امسال اجرایی شود باید به طور اساسی در این زمینه فکر کرد.
باید شرایط آرامی را برای دانشجویان خود در حوزه علوم پزشکی فراهم کنیم
وی گفت: ما در حوزه دانشجویی باید شرایط آرامی را برای دانشجویان خود در حوزه علوم پزشکی فراهم کنیم و این مسئله می تواند عوارض ناخوشایندی در حوزه دانشجویی ایجاد کند و به مشکلات خوابگاهها و هزینه های ایاب و ذهاب دانشگاهها دامن بزند، همچنین بر هزینه های غذای دانشجویی و سایر هزینه هایی رفاهی دانشجویان نیز اثر می گذارد.
در وزارت بهداشت برآورد هزینه داریم اما مکانیسم پرداخت مشخص نیست
مدیرکل بودجه و منابع وزارت بهداشت با اشاره به پیش بینی های وزارت بهداشت در این زمینه به مهر گفت: ما در وزارت بهداشت برآورد هزینه داریم اما اینکه مکانیسم پرداخت چگونه است برای ما مشخص نیست و اینکه کدام بازگشت اعتبار در بخش دانشجویی و کدام در بخش درمانی خواهد بود، هنوز مبهم است.
وی اضافه کرد: در بندهایی از این لایحه آمده است که بخشی از درآمدها باید در سلامت هزینه شود که البته این هزینه کرد عمدتاً مشکلات بخش بهداشت و درمان را رفع می کند اما اینکه در بخش دانشجویی چگونه این موضوع جبران می شود باید دید که دولت در بودجه سال 89 چگونه این سهم را جبران می کند که البته هنوز تدبیری برای آن اتخاذ نشده است.
ابهامات موجود در لایحه هدفمند کردن یارانه ها
ابوالحلاج با اشاره به ابهامات موجود در لایحه هدفمند کردن یارانه ها اظهار داشت: تا مختصات و مصوبات مجلس در خصوص لایحه هدفمند کردن یارانه ها مشخص نشود، ابهام وجود دارد. ما برآورد هزینه ای داریم ولی اینکه چگونه آن را از بودجه عمومی دولت بازیافت می کنیم هنوز نامشخص است.
صرفه جویی در حوزه دانشگاه های علوم پزشکی معطوف بخش بهداشت و درمان است
وی در خصوص صرفه جویی در حوزه دانشگاه های علوم پزشکی گفت: موضوع صرفه جویی در وزارت بهداشت با فعال شدن ستادهایی انجام گرفته است که بیشتر معطوف بخش بهداشت و درمان و حوزه های نسخ دارویی و نحوه مصرف دارو و مراجعات بیماران است اما در حوزه دانشجویی نیز مصرف انرژی خوابگاهها به سمت گازسوز شدن پیش رفته است.

انتشار انواع مدرک تحصیلی در تابلوی پزشکان و نحوه برخورد با عناوین کذب

رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت نحوه برخورد این وزارتخانه با پزشکانی که در تابلوها یا تبلیغات خود انواع مدارک تحصیلی دروغین را ردیف می کنند تا به جلب مشتری بپردازند را تشریح کرد و گفت: پیگیری این موضوع بر عهده معاونت سلامت و سازمان **** پزشکی است. دکتر غلامرضا حسن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مواردی بوده است که افرادی مدارک جعلی برای تایید به مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت ارائه کرده اند که جعلی بودن این دسته از مدارک مشخص شده و آنها شناسایی شده اند.
وی اضافه کرد: وظیفه برخورد با این گروه بر عهده سازمان **** پزشکی و معاونت سلامت وزارت بهداشت است و از طبابت گروهی که مدارک جعلی ارائه کرده باشند، جلوگیری می شود.
حسن زاده در خصوص پزشکانی که در تابلوهای مطب خود در مواردی اطلاعات غلط در مورد جایگاه تحصیلی خود ارائه می دهند، گفت: ممکن است افرادی باشند که مدرک تخصصی خود را از دانشگاهی اخذ کرده باشند و پس از آن مدرک دیگری را از دانشگاه دیگری اخذ کنند اما همه این مدارک را برای تایید باید به وزارت بهداشت ارائه دهند.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً اگر وزارت بهداشت با مواردی که اطلاعات غلط به بیمار خود در زمینه دانشگاهی که از آن فارغ التحصیل شده اند، می دهند و تنها به دلیل صرف جذب مشتری این کار را می کنند، برخورد می کند.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به مواردی از این دست به مهر گفت: مواردی بوده است که افرادی از دانشگاه داخل کشور فارغ التحصیل شده اند و برای یک دوره به دانشگاهی خارجی که مورد تایید نبوده است، رفته اند و در اینجا سعی دارند از نام دانشگاه خارجی استفاده کنند که این کار باید از سوی سازمان **** پزشکی مورد دقت قرار گیرد.
وی تاکید کرد: مردم باید با دقت بیشتری با مواردی از این دست که افراد عناوین زیادی را بر روی تابلوی مطب خود نگاشته اند، برخورد کنند.
حسن زاده خاطرنشان کرد: بسیاری از این افراد، پزشکانی هستند که دوره های تکمیلی را در دانشگاههای با کیفیت گذرانده اند اما گروهی نیز هستند که در دانشگاههای بی کیفیت دوره های تکمیلی خود را گذرانده اند. این شمشیر دولبه نیازمند توجه بیمار است.
وی یادآور شد: پزشکان طراز اول کشور هیچگاه در تابلوی مطب وجه تبلیغاتی ندارند و تنها به ذکر نام و تخصص اکتفا می کنند. در واقع کسانی که تبلغات بیش از اندازه برای تخصص خود دارند گروهی هستند که اطمینان زیادی بر روی کیفیت طبابت آنها وجود ندارد.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت مسئولیت نظارت بر تابلوهای پزشکی را معاونت سلامت دانست و افزود: نظارت و پیگیری این موضوع بر عهده معاونت سلامت و سازمان **** پزشکی است.

تأثیر هدفمند کردن یارانه‌ها برآموزش عالی/ افزایش شهریه‌ها و کاهش کیفیت

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تأثیر لایحه هدفمند کردن یارانه ها بر دانشگاههای دولتی و غیردولتی را تشریح کرد و گفت: در صورت عدم حمایت دولت از دانشگاههای غیر دولتی این دانشگاهها مجبور به افزایش شهریه یا کاهش کیفیت خواهند شد. تأثیر لایحه هدفمند کردن یارانه ها بر آموزش عالی
علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اینکه اجرا شدن لایحه هدفمند کردن یارانه ها به طور قطع بر دانشگاهها و موسسات آموزش عالی تأثیرگذار است، افزود: در صورت افزایش هزینه آب، برق، گاز و در کل انرژی، دانشگاهها نیز درگیر می شوند و دانشگاههای دولتی می توانند از 20 درصدی که برای جبران هزینه ها در اختیار دولت قرار می گیرد استفاده کنند.
وی افزود: بر اساس آنچه در لایحه آمده است این 20 درصد برای دستگاههای دولتی در نظر گرفته شده که دانشگاهها و موسسات آموزش عالی را نیز شامل می شود و باید از این اعتبار دانشگاههای دولتی نیز سهم داشته باشند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اظهار داشت: البته علیرغم اختصاص این اعتبار این مسئله پیش می آید که آیا این اعتبار می تواند با هزینه های دانشگاهها که به دنبال هدفمند کردن یارانه ها به وجود می آید برابری کند یا خیر که این موضوع جای تأمل دارد.
وجود ابهام در جبران هزینه های ناشی از لایحه هدفمندکردن یارانه ها در دانشگاهها
وی با بیان اینکه این ابهام وجود دارد که این 20 درصد می تواند هزینه ها را جبران کند یا خیر؟ گفت: دانشگاههای غیردولتی بر اساس لایحه قرار است مشمول بخش خصوصی شوند و 30 درصد از هدفمند کردن یارانه ها نیز قرار است به این بخش اختصاص یابد.
افزایش شهریه دانشگاههای غیردولتی در صورت عدم حمایت دولت
عباسپور افزود: اگر این اعتبار به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیردولتی پرداخت نشود، مجبورند شهریه ها را افزایش دهند تا افزایش هزینه ها جبران شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه همیشه از قشر مستضعف نیز در دانشگاههای غیردولتی حضور دارند این افزایش شهریه مشکلاتی را به وجود می آورد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس راه دیگر جبران هزینه های ناشی از هدفمند کردن یارانه ها برای دانشگاههای غیردولتی را افزایش اعتبار صندوق رفاه دانست و به مهر گفت: البته این راهکار نیز به خودی خود مشکلاتی را به وجود می آورد زیراوام شهریه سال 88 که 120 میلیارد تومان در مجلس به تصویب رسیده بود تاکنون به صندوق رفاه دانشجویان پرداخت نشده است.
پیشنهاد کمیسیون آموزش مجلس برای رفع مشکل دانشجویان شهریه ای
وی به راهکار کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای رفع مشکلات ناشی از هزینه اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها برای دانشگاههای شهریه ای اشاره کرد و گفت: ما در کمیسیون آموزش پیشنهاد داده ایم که آموزش فرزندان جامعه هدف مورد نظر قرار گیرد.
عباسپور تأکید کرد: در هر حال دولت باید در آئین نامه اجرایی این لایحه حمایت از دانشگاهها را به صورت دقیق لحاظ کند. در غیر این صورت نتیجه این لایحه افزایش شهریه برای دانشگاههای غیر دولتی و یا کاهش کیفیت خواهد بود.
دانشگاهها باید صرفه جویی کنند
وی گفت: در نهایت در صورت اجرای این لایحه، دانشگاهها نیز مانند سایر اقشار جامعه باید راهکارهای کاهش هزینه ها و صرفه جویی در مصرف انرژی را در پیش گیرند.
دولت هنوز تصویر روشنی از جزئیات لایحه هدفمند کردن یارانه ها ارائه نداده است
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: در کل ما تصویر روشن و دقیقی از این مسئله نداریم و دولت نیز تا کنون تصویر روشنی از جزییات لایحه ارائه نداده است.

آخرین تغییرات کنکورهای سراسری و کارشناسی ارشد/ اعلام زمان حذف کنکور

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تشریح تغییرات کنکورهای سراسری و کارشناسی ارشد سال 1389 گفت: در کنکور 89 تنها نمرات سال سوم دبیرستان تاثیرگذار است اما در کنکور 90 نمره امتحانات پیش دانشگاهی نیز تاثیرگذار خواهد شد. تغییرات آزمون کارشناسی ارشد 89
به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرسول پورعباس در حاشیه مراسم گرامیداشت دهه ریاضیات در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره تغییرات کنکورهای کارشناسی ارشد و سراسری 89 گفت: ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد 89 که آغاز شده و امسال ضرایب دروس امتحانی تعدادی از رشته های این آزمون تغییر کرده علاوه بر این 10 تا 15 رشته جدید نیز اضافه شده و بر تعداد رشته های شناور افزوده شده است.
شخصی سازی دفترچه سئوالات و پاسخنامه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد 89
وی از شخصی سازی دفترچه سئوالات و پاسخنامه همه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد 89 خبر داد و به مهر گفت: تمامی رشته های آزمون کارشناسی ارشد با هدف ارتقا امنیت آزمون شخصی سازی می شوند. امسال با توجه به ساخت دستگاههای جدید، دفترچه و پاسخنامه همه داوطلبان شخصی سازی و در پاکت قرار داده می شود و پاکت را خود داوطلب باز می کند.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: پاسخنامه و دفترچه شخصی هر داوطلب است لذا تقلب چشمی و سایر تقلبها از بین می رود.
وی با اشاره به زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد 89 گفت: آزمون امسال طی 3 روز چهارشنبه 28، پنجشنبه 29 و جمعه 30 بهمن ماه برگزار می شود.
تعداد داوطلبان ثبت نام کننده و ظرفیت پذیرش کنکور کارشناسی ارشد
پورعباس گفت: پیش بینی می کنیم تعداد ثبت نام در کنکور ارشد سال 89 به 800 هزار نفر برسد. سال گذشته این تعداد 750 هزار نفر بود. همچنین پیش بینی می کنیم در کنکور کارشناسی ارشد 89 با رشد 25 درصدی پذیرش مواجه شویم.
تغییرات کنکور سراسری 89
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره تغییرات کنکور سراسری 89 گفت: در کنکور 89 تنها نمرات سال سوم دبیرستان به میزان 15 درصد اعمال می شود اما با توجه به اینکه آموزش و پرورش از سال جاری امتحانات دروس پیش دانشگاهی را نیز به صورت سراسری برگزار می کند، نمرات پیش دانشگاهی در کنکور 90 تأثیر گذار خواهند بود.
پیش بینی می شود روند حذف کامل کنکور به سالهای 92 و 93 برسد
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره حذف کنکور نیز به مهر گفت: پیش بینی می شود روند حذف کنکور به سالهای 92 و 93 برسد.
احتمال حذف کنکور کاردانی در سال 89
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره حذف کنکور کاردانی گفت: حذف این کنکور به دلیل مشکل سربازی و **** وظیفه اجرایی نشده است که وزرای علوم، بهداشت و آموزش و پرورش برای معافیت سربازی داوطلبان آن در حال مذاکره با ستاد کل نیروهای مسلح هستند از این رو احتمال دارد کنکور کاردانی در سال 89 حذف شود.

صفار هرندی به پرسشهای دانشجویان در اهواز پاسخ می‌دهد

مسئول واحد تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعت نفت از برگزاری نشست دانشجویان با محمد حسین صفار هرندی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه 13 آبان خبر داد. سهیل کریم خواه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: نشست پرسش و پاسخ دانشجویان با وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع "نقش جنبش دانشجویی در مبارزه با استکبار داخلی و خارجی" برگزار می شود.
وی درباره زمان برگزاری این نشست گفت: نقش جنبش دانشجویی در مبارزه با استکبار داخلی و خارجی سه شنبه 12 آبان ماه در دانشکده مهندسی نفت دانشگاه صنعت نفت بررسی خواهد شد.

نحوه شرکت اتباع خارجی در آزمون دستیاری اعلام شد

شرایط پذیرش و آموز ش دستیاران غیر ایرانی در سی و هفتمین دوره پذیرش دستیار تخصصی بالینی پزشکی اعلام شد. به گزارش خبرنگار مهر، متقاضیانی که مدرک دکتری عمومی پزشکی خود را از یکی از دانشگاههای خارج از کشور اخذ کرده اند. بر طبق ضوابط حق شرکت در آزمون پذیرش دوره های دستیاری را خواهند داشت.
لازم است قبل از شروع، مدارک آنها در کمیسیون ارزشیابی مدارک ثبت شود و پیش نیازهای مربوطه را جهت اخذ دکتری عمومی براساس مصوبات شورایعالی ارزشیابی کامل کنند.
گذراندن 6 ماه دوره آموزش زبان فارسی در دانشگاه بین المللی امام ***** (ره) و اخذ نمره قبولی 14 در دوره مذکور گذراندن موفقیت آمیز دوره پیش کارورزی (انترنی) به مدت یکسال در یکی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور از جمله شرط های شرکت در آزمون است.
شرط شرکت متقاضیان غیر ایرانی که مدرک دکتری عمومی پزشکی خود را از یکی از دانشگاههای علوم پزشکی داخلی اخذ کرده و یا تا پایان شهریور ماه سال مورد نظر فارغ التحصیل خواهند شد در آزمون پذیرش دستیار، ارائه معرفی نامه و مجوز ثبت نام از طرف مرکز امور دانشجویی به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی است.
قبولی دستیاران غیرایرانی منوط به کسب حداقل 70 درصد نمره آخرین نفر پذیرفته شده آزاد ایرانی در رشته - محل مربوطه است.
معرفی پذیرفته شدگان در سقف 5 درصد ظرفیت پذیرش دانشگاه مربوطه، مازاد بر ظرفیتی که جهت رفع نیاز کشور تعیین می شود توسط دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی پس از طی مراحل قانونی انجام می گیرد. ظرفیت پذیرش اینگونه از داوطلبان در هر رشته - محل در هر سال تحصیلی حداکثر دو نفر است.
این گونه از دستیاران به هیچ وجه حق درخواست انتقال به سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور را نخواهند داشت و لازم است معرفی متقاضیان با شرایط ذکر شده بر اساس دستورالعمل اجرایی و راهنمای شرکت در آزمون همان سال و در تاریخهای مقرر، توسط مرکز امور دانشجویی به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی صورت پذیرد.
نفر اول پذیرفته شده هر رشته در آزمون پذیرش دستیار سال مربوطه و یک درصد رتبه برتر دانشگاههای علوم پزشکی کشور طبق مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی از پرداخت شهریه معاف هستند.
تأمین هزینه بلیط رفت و برگشت هواپیما و کلیه هزینه های شخصی شامل تغذیه، رفت و آمد و ... دستیاران غیرایرانی به عهده خود آنان است. چنانچه داوطلبی از طریق مقابله نامه و قراردادهای فیمابین ایران و دیگر کشورها پذیرفته شده است، کلیه هزینه های تحصیلی و شهریه آن بر عهده وزارتخانه طرف قرارداد است.
چنانچه داوطلبی از طریق شورای هماهنگی پذیرش دانشجویان غیر ایرانی معرفی شود از پرداخت شهریه معاف است.
جهت دستیاران مجرد غیر ایرانی حتی الامکان و با توجه به امکانات دانشگاه خوابگاه تأمین خواهد شد. وضعیت خوابگاه در هر دانشگاه از طریق بروشورهای اطلاعاتی در اختیار داوطلبین قرار می گیرد. لیکن جهت تأمین خوابگاه دستیاران متأهل از طریق وزارت متبوع و دانشگاه هیچگونه تعهدی وجود ندارد.
دستیاران غیر ایرانی متقاضی استفاده از فرصتهای مطالعاتی و سایر دوره هایی که منتهی به اخذ مدرک دانشگاهی و تخصصی نمی شود باید مستقیم از طریق دانشگاههای علوم پزشکی کشور اقدام شود.
پس از اعلام مراتب قبولی علمی متقاضیان غیر ایرانی پذیرفته شده در آزمون ورودی دستیاری مطابق پذیرفته شدگان داخل کشور مراتب تائید صلاحیت عمومی آنان نیز از سوی دانشگاهها جهت اطلاع اعلام خواهد شد. دستیاران غیر ایرانی پذیرفته شده در طول دوره دستیاری از کلیه قوانین و مقررات دستیاری داخل کشور تبعیت می کنند و بعد از اتمام تحصیل خود حق اشتغال به حرفه پزشکی را در جمهوری اسلامی ایران نخواهند داشت و از آنان در بدو ورود و ثبت نام دستیاری تعهد محضری مبنی بر بازگشت به کشور متبوع بعد از اتمام دوره بجای تعهد محضری دوران دستیاری توسط مرکز امور دانشجویی اخذ خواهد شد.
پذیرفته شدگان در طول مدت حضور در ایران موظف به رعایت کلیه قوانین و احترام به ارزشهای جمهوری اسلامی ایران بوده و در صورت بروز هرگونه تخلف مطابق ضوابط با آنان برخورد خواهد شد.
پذیرش دستیار فقط برای همان سال معتبر بوده و عدم شروع دوره توسط داوطلب در تاریخ مقرر به منزله انصراف از تحصیل تلقی شده و حقی را برای آنان ایجاد نخواهد کرد. پرداخت شهریه و نیز هزینه های تحصیلی به عهده داوطلب است.

سخنرانی سردار افشار در دانشگاه بین المللی امام ***** (ره)

علیرضا افشار در آستانه 13 آبان ماه با حضور در دانشگاه بین المللی امام ***** (ره) با موضوع "استکبار، نقطه سر خط" سخنرانی می کند. مرتضی زمزمی عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بین المللی امام ***** (ره) در گفتگو با خبرنگار مهر از سخنرانی سردار علیرضا افشار با موضوع "استکبار، نقطه سر خط" در روز 12 آبان ماه در آمفی تئاتر دانشکده فنی مهندسی این دانشگاه خبر داد.
علیرضا افشار عهده دار مسئولیت هایی نظیر معاون سیاسی و معاونت امور اجتماعی، فرهنگی و شوراهای وزارت کشور در دولت نهم بود.

سلیمی‌نمین و کواکبیان در دانشگاه صنعتی اصفهان مناظره می‌کنند

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان از مناظره عباس سلیمی نمین و مصطفی کواکبیان با موضوع "استکبارستیزی؛ توهم توطئه یا واقعیت" در آستانه 13 آبان ماه در این دانشگاه خبر داد. حمید ابدی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری با موضوع "استکبارستیزی؛ توهم توطئه یا واقعیت" در دانشگاه صنعتی اصفهان مناظره می کنند.
وی اضافه کرد: این مناظره چهارشنبه 13 آبان ماه در تالار شهید آوینی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود.

سعید قاسمی و جعفر گنزالس از "شکست پنجه عقاب" می‌گویند

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت از سخنرانی سردار حاج سعید قاسمی با عنوان "شکست پنجه عقاب" در آستانه 13 آبان در دانشگاه علم و صنعت خبر داد. محمد شیخ در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: حاج سعید قاسمی 12 آبان ماه با محوریت استکبارستیزی و با موضوع "شکست پنجه عقاب" به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران در این دانشگاه سخنرانی می کند.
بر طبق این گزارش، سردار حاج سعید قاسمی استاد دانشگاه و از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران از سخنرانی "حعفر گنزالس" مبارز اسپانیانی که تحصیلات حوزوی خود را در قم گذرانده است به عنوان دیگر مدعو برنامه "شکست پنجه عقاب" نام برد که در این برنامه سخنرانی می کند.
به گزارش مهر، "جعفر گنزالس بورنز" مترجم قرآن کریم به زبان اسپانیایی است و به عنوان یک محقق و پزوهشگر برجسته قرآنی شناخته می شود.

اجازه حضور مسلمانان با حجاب اسلامی در مراسم فارغ التحصیلی دانشگاه کمبریج

دانشگاه کمبریج به دانشجویان دختر مسلمان این دانشگاه اجازه داد تا با حجاب اسلامی کامل در مراسم فارغ التحصیلی شرکت کنند. به گزارش خبرگزاری مهر، تاکنون تمام دانشجویان این دانشگاه با هر مذهبی موظف بودند در مراسم جشن فارغ التحصیلی با عبا و کلاه سیاه همراه پیراهن سفید لباس فارغ التحصیلی در این جشن شرکت کنند اما این اجبار بسیاری از دانشجویان را به ایجاد آشوب وا داشته بود.
نخستین بار در سال 2005 گروهی از دانشجویان پسر اسکاتلندی خواهان آن شدند که در مراسم فارغ التحصیلی به جای عبا و کلاه سیاه از دامن مردانه اسکاتلندی (کلیت) استفاده کنند. پس از تصویب مجوز پوشیدن دامن مردانه اسکاتلندی، ساری (لباس زنان هندی) و کیمونو (لباس سنتی ژاپنی) نیز وارد لیست لباسهایی شد که می توانستند در مراسم فارغ التحصیلی این دانشگاه پوشیده شوند.
براساس گزارش تلگراف، اکنون این دانشگاه یونیفرمهای نظامی و لباسهای مذهبی را نیز برای دانشجویان فارغ التحصیل مجاز دانسته است.
به این ترتیب از این پس دانشجویان دختر مسلمان می توانند با حجاب اسلامی کامل در جشن فارغ التحصیلی شرکت کرده و مدرک خود را دریافت کنند.
اطلاعات "انجمن اسلامی کمبریج" نشان می دهد که هم اکنون در حدود 600 دانشجوی مسلمان در مهمترین دانشگاه انگلیس مشغول به تحصیل هستند.

منابع سؤالات آزمون سراسری سال 1389 اعلام شد

سازمان سنجش آموزش کشور منابع سؤالات آزمون سراسری سال 1389 را اعلام کرد. به گزارش خبرنگار مهر، منابع کنکور سراسری 89 شامل دروس تخصصی گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، دروس تخصصی گروه آزمایشی علوم تجربی، دروس تخصصی گروه آزمایشی علوم انسانی و دروس عمومی بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار دارد و داوطلبان می توانند برای اطلاع از آن به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند.
براساس مصوبات نهمین جلسه کارگروه ماده چهار قانون پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در راستای اجرای طرح جدید نحوه پذیرش و گزینش دانشجو (مصوب مجلس محترم شورای اسلامی)، سوابق تحصیلی برای دیپلمه­های **** جدید آموزش متوسطه (ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم معارف اسلامی) سال­های 1384، 1385، 1386، 1387 و 1388 که امتحانات آنان به صورت کتبی و سراسری برگزار شده است، تا میزان 15% در گزینش نهایی اعمال خواهد شد.
احتساب سوابق تحصیلی برای کلیه آزمونهای سراسری اعم از دانشگاههای دولتی، پیام ‌نور، غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد اسلامی خواهد بود.
به گزارش مهر، ثبت نام کنکور سراسری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور 16 آذر ماه همزمان با روز دانشجو آغاز می شود. کنکور سراسری در تیر ماه برگزار خواهد شد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
کرباسی زاده دوره آموزشی فلسفه‌ علم را ارائه می‌کند

دوره‌ آموزشی فلسفه‌ علم با تدریس امیر احسان کرباسی‌زاده در شهر کتاب مرکزی تهران برگزار می‌شود. به گزارش خبرگزاری مهر، دوره‌ آموزشی فلسفه‌ علم روزهای یک‌شنبه ساعت 15 تا 17 در شهر کتاب مرکزی تهران برگزار می‌شود.
در این دوره آموزشی، امیراحسان کرباسی‌زاده، عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و مدرس دانشگاه صنعتی شریف، می‌کوشد با نگاه به علم از منظر فلسفی، تاریخی و اجتماعی، به پرسش‌هایی درباب چیستی علم، جایگاه آن و تمایز میان علم با دیگر حوزه‌ها پاسخ دهد.
مباحثی که در این دوره ده جلسه‌ای مطرح می‌شوند عبارت‌اند: تعریف علم و فلسفه، علم و تجربه، مساله استقرا، از خطاهای خود بیاموزیم، از تاریخ بیاموزیم، دانش در بستر اجتماع، علم چگونه تبیین می‌کند، آیا علم توصیف‌کننده جهان اطراف ماست، فلسفه فیزیک، فلسفه زیست‌شناسی و فلسفه علوم اجتماعی.
آغاز آن اول آذر است و علاقه‌مندان به ثبت‌نام تا 25 آبان مهلت دارند به روابط عمومی شهرکتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر(بخارست)، نبش کوچه سوم مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌ 88723316 تماس بگیرند.

خروجی دانشجو از کشور برای دوره کارشناسی صفر است

مشهد - خبرگزاری مهر: معاون دانشجویی وزارت علوم تحقیقات و فناوری کشور گفت: هم اکنون خروجی دانشجو از کشور برای تحصیل در دوره کارشناسی در کشورهای خارجی صفر است. به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر محمود ملاباشی در نشست مطبوعاتی شصتمین سالگرد تاسیس دانشگاه فردوسی مشهد افزود: در حال حاضر در خارج از ایران 55 هزار دانشجو مشغول به تحصیل داریم که از این تعداد 40 هزار نفر در دوره های کاردانی و کارشناسی و 15 هزار نفر در دوره های کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل می کنند.
معاون دانشجویی وزارت علوم تحقیقات و فناوری کشور تصریح کرد: اگر همین امروز تمام 40 هزار دانشجوی کاردانی و کارشناسی خارج از کشور قصد برگشت به کشور را داشته بشند امکان پذیرش تمام آنها برایمان مقدور است.
ملاباشی افزود: از سال 2009 به بعد دیگر هیچ مدرک کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد موسسات آموزشی عالی غیر حضوری و نیمه حضوری خارج از کشور را نمی پذیریم و تنها در دوره های دکترای به دلیل کمبود ظرفیت در داخل کشور مدرک نیمه حضوری مورد قبول است.
وی خاطر نشان کرد: از سال 82 به بعد برای فارغ التحصیلانی که در دانشگاه های آسیای مرکزی تحصیل کرده اند امتحان مجدد و ارزشیابی جهت قبول مدارک گذاشته شده و در بسیاری از موارد در دو سطح کارشناسی ارشد و دکترا باید دوباره در جمع اساتید ایرانی از پایانی نامه خود دفاع کنند.
در ادامه همچنین دکتر خواجه سروی معاون فرهنگی وزارت علوم نیز افزود: از سال 84 تا 88 فعالیتهای فرهنگی اجتماعی و سیاسی در دانشگاه ها افزایش یافته به طوریکه هفت درصد رشد سالانه در زمینه این فعالیتها مشاهده می شود.
وی تصریح کرد: تعداد نشریات داخلی دانشگاه ها بسیار زیاد شده و تعداد انجمنهای علمی از چهار سال پیش تا کنون از 600 به 2200 عدد در سطح کشور رسیده است.

راه اندازی آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی در علوم پزشکی یزد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد از راه اندازی آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی خبر داد و گفت: این آزمایشگاه به عنوان رفرنس جنوب شرق کشور عمل می کند. دکتر سید جلیل میرمحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی با اعتباری بالغ بر 4 میلیارد ریال در بنایی که پیش از این به دانشگاه تعلق داشته است، راه اندازی شده است.
وی اضافه کرد: دو میلیارد تومان هزینه تجهیزات به کار رفته در این آزمایشگاه است و از به روز ترین تجهیزات برای کنترل کیفی مواد غذایی در این آزمایشگاه استفاده شده است.
میرمحمدی یادآور شد: با راه اندازی این آزمایشگاه، دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد به عنوان رفرنس جنوب شرق کشور عمل می کند.

دانشکده مهندسی انرژی در دانشگاه صنعتی شریف افتتاح شد

دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف به ریاست جعفر توفیقی وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز یکشنبه با حضور مسئولان سازمان انرژی اتمی افتتاح شد. به گزارش خبرنگار مهر، تربیت نیروی انسانی متخصص کیفی با دانش و مهارت بالا در زمینه های تخصصی مهندسی انرژی به منظور تامین نیاز کشور، تربیت اعضای هیئت علمی و پژوهشگران مورد نیاز کشور در زمینه های تخصصی مهندسی انرژی، گسترش مرزهای دانش و توسعه رشته های جدید مورد نیاز در زمینه مهندسی انرژی و برقراری ارتباط و همکاری های علمی و فنی بین المللی و منطقه ای با مراکز علمی مشابه در کشورهای پیشرفته، کشورهای در حال توسعه و کشورهای اسلامی در زمینه فعالیتهای دانشکده از جمله اهداف تاسیس این دانشکده بوده است.
در مراسم افتتاحیه این دانشکده، علی اکبر صالحی - رئیس سازمان انرژی اتمی، آقازاده - رئیس سابق سازمان انرژی اتمی و سعید سهراب پور - رئیس دانشگاه صنعتی شریف حضور داشتند.

دولت نیاز دانشگاهها در هدفمندسازی یارانه‌ها را بپردازد/ بودجه دانشگاه صفر شد

رئیس دانشگاه تربیت مدرس درباره تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر دانشگاهها گفت: بودجه هزینه ای دانشگاههای کشور حتی پیش از هدفمندسازی یارانه ها نیز کم بوده و پاسخگوی نیاز دانشگاه نیست. فرهاد دانشجو در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اگر اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها بار مالی بر دوش دانشگاه و بودجه جاری تحمیل کند به طبع دولت ما به تفاوت آن را به عهده می گیرد.
وی در خصوص بودجه هزینه ای دانشگاه گفت: با توجه به این که در سال جاری حقوق کارمندان 25 درصد و حقوق هیئت علمی 15 درصد افزایش یافته بار مالی زیادی بر دوش دانشگاه قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس گفت: وزارت اقتصاد، حقوق پرسنل رسمی و پیمانی را مجزا کرده و مستقیم به حساب کارمندان و اعضای هیئت علمی می ریزد و مابه تفاوت آن را به صورت یک دوازدهم به دانشگاه می دهد.
وی افزود: بدین ترتیب بودجه چندانی دست دانشگاه را نگرفته و کار را سخت می کند به نحوی که شهریور و مهر ماه امسال بودجه دانشگاه به صفر رسید.
دانشجو گفت: بودجه هزینه ای دانشگاهها به خصوص برای دانشگاههای بزرگ خیلی کم پیش بینی شده و نیازمند 20 تا 30 درصد افزایش است.

دانشجویان با شرکت در راهپیمایی 13 آبان بیداری خود را به رخ دشمنان بکشند

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با صدور بیاینه‌ای ضمن دعوت از اقشار مختلف جامعه برای حضور در راهپیمایی 13 آبان از دانشجویان خواست تا با شرکت در راهپیمایی 13 آبان بیداری و حضور خود را به رخ دشمنان بکشند. به گزارش خبرگزاری مهر، در این بیانیه با اشاره به اینکه رخداد 13 آبان 1358 به عنوان یکی از سرنوشت‌ساز ترین روز‌های تاریخ انقلاب اسلامی قلمداد می‌شود و در تحولات سیاسی اجتماعی کشور جایگاه ارزشمندی را به خود اختصاص داده،‌ آمده است: این حادثه مسلما فریاد آزادی ملتی بود که سالهای طولانی عزت و افتخار خود را آماج زیاده‌خواهی سران کاخ سفید می ‌دید.
این بیانیه می‌افزاید: در حافظه تاریخی ملت قهرمان‌پرور ایران، سیزده آبان یادآور 3 اتفاق مهم است: تبعید امام(ره) به ترکیه در 13 آبان 1343، قتل عام دانش آموزان در 13 آبان 1357و تسخیر سفارت آمریکا در 13 آبان 1358توسط دانشجویان پیرو خط امام(ره)، سه رویدادی بودند که نقش موثری در تحرک انقلاب اسلامی داشتند.
در ادامه این بیانیه آمده است: البته محتوی و هویت هر سه اتفاق دربر دارنده ارزش‌ها و آموزه‌های اسلامی، آزادگی و مبارزه‌ای ضداستکباری بود و ابعاد وسیع داخلی و بین‌المللی 13 آبان 1358 سبب نامگذاری آن به " انقلاب دوم " از سوی امام راحل(ره) شد.
در این بیانیه با اشاره به این مطلب که حیات پر افتخار **** اسلامی در ایران از آن سالها تا سه دهه پس از آن در رسالت اصیل و الهی که به عهده داشته است همواره با آزمون‌هایی خطیر و دشواری روبرو شده است، آمده: این **** نوپا با آرمان‌هایی که در امتداد خط مشی پیامبران الهی(ع) و سیره عاشورایی امام حسین(ع) است از سوی استکبار جهانی در معرض تهدید و عداوت بوده است.
نویسندگان این بیانیه با اشاره به اینکه صاحبان اندیشه‌های لیبرالیستی و صهیونیستی که با هجوم همه جانبه و رسوخ فرهنگی در پیکره جوامع سعی در نابودی فرهنگ‌های دیگر را دارند هیچ‌گاه از دسیسه‌سازی و جنگ‌افروزی نسبت به ایران کوتاه نیامده‌اند، می‌افزایند: حوادث تلخ در کشورهای منطقه و دخالت‌های بی‌جا و ناجوانمردانه قافله غرب در ماه‌های اخیر و حتی حادثه دلخراش سیستان، مبین منطق تهاجمی و زورگویانه حکومت‌هایی است که با اندیشه‌های غیر توحیدی وعده رساندن انسان به خوشبختی را با اعمال چنین رفتارهایی می‌دهند.
این بیانیه ادامه می‌دهد: غرب مردمان دیگر فرهنگ‌ها را به شیفتگی نسبت به "رویای آمریکایی " ترغیب نموده و با همان مستمسک، فجایع خون‌باری را از ابتدای قرن بیستم در تداوم استعمار کهن مرتکب شده است، اما در مقابل، پیروزی **** اسلامی در عرصه‌های گوناگون علمی، سیاسی، اقتصادی و صنعتی همراه با ارایه الگوی ویژه‌ای که برای اداره جوامع و تربیت انسان پیشنهاد می‌دهد،‌ که مبتنی بر کرامت انسان و تقویت ارزش‌های الهی است.
این بیانیه با بیان اینکه به هر حال آن چیزی که باید مد نظر گروه‌های سیاسی، مسولان **** و بویژه دانشجویان باشد، تقوی الهی، بصیرت و انضباط فردی، اجتماعی و همیشه به یاد داشتن اهداف انقلاب، گم نکردن راه انقلاب و امام (ره) و ولایت پذیری، در سراسر لحظات پیش‌رو است،‌ ادامه می‌دهد: آنچه مهم به نظر می‌رسد این است که دوران امروز ایران اسلامی دوران اندیشه‌های بلندی همچون؛ عدالت‌خواهی، آزادی‌خواهی، معنویت، برادرى، ایـثـار، انفاق، عفت، انصاف، وفاى به عهد و تصمیمات سازنده بر ای استمرار موفقیت‌های انقلاب است و در این راستا، عملی در پیشگاه خدا مقبول است که "صبغه الله "، خدایی، خالص و زیبنده یک جامعه اسلامی باشد نه اعمالی که شادکننده دشمنان خدا و غیر خدایی و تفرقه افکن که هیچ تاثیری در پیشرفت نهایی مسلمین ندارد.
نویسندگان این بیانیه در پایان تاکید کرده‌اند: جامعه اسلامی دانشجویان قویا معتقد است پس از انقلاب اسلامی ایران، که ترجیع‌بند استمرار قیام خونین امام شهیدان، حضرت سیدالشهداء(ص) است، حادثه 13 آبان به خاطر خصلت ضد استکباری که در خود نهفته دارد، حر کتی شایسته در زمینه سازی حکومت صالحه حضرت قائم "ارواحنا له الفداه " به شمار می‌آید و بر این اساس اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان از تمام اقشار به هم پیوسته جامعه، به خصوص قشرفرهیخته و شاداب دانشجو دعوت می‌کند در جهت تقویت همگرایی ملی و دینی، با تمام قدرت، از روز تاریخی 13 آبان استقبال شایسته و مفید به عمل آورند و با مشارکت فعالانه و با شکوه در راهپیمایی 13 آبان، ضمن گرامیداشت این روز، بیداری و حضور همیشگی در صحنه را به رخ دشمنان **** مقدس جمهوری اسلامی ایران بکشند.

شیوه پذیرش دانشجو در دانشکده مهندسی انرژِی دانشگاه صنعتی شریف

رئیس دانشگاه صنعتی شریف گفت: پذیرش دانشجو در دانشکده مهندسی شریف دانشگاه صنعتی شریف از میان پذیرفته شدگان کارشناسی ارشد رشته های مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی و فیزیک انجام می شود و پذیرش دانشجو در مقطع دکترا نیز تابع ضوابط دانشگاه خواهد بود. به گزارش خبرنگار، سعید سهراب پور صبح یکشنبه در مراسم افتتاح دانشکده مهندسی انرژی این دانشگاه گفت: دانشگاه مهندسی انرژی با هدف نهادینه کردن و سازماندهی موثر فعالیت های دانشگاه شریف در زمینه های مهندسی سیستم های انرژی و مهندسی هسته ای در مهر 83 از طرف تعدادی از اعضای هیئت علمی گروه های مهندسی سیستم های انرژی و مهندسی هسته ای دانشگاه پیشنهاد شد.
وی افزود: این دانشکده پس از تصویب در شورای تحصیلات تکمیلی و شورای دانشگاه 5 دی ماه 84 در شورای گسترش آموزش عالی مورد تصویب قطعی قرار گرفت تشکیلات دانشکده نیز در تاریخ 25 بهمن 84 در هیئت امنای دانشگاه تصویب شد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: ساختمان دانشکده براساس تفاهمنامه امضا شده میان دانشگاه و سازمان انرژی اتمی ایران در سال 82 توسط این سازمان در قطعه زمینی به مساحت 5 هزار متر مربع در شمال دانشگاه شریف احداث شده است عملیات ساختمانی این دانشکده در آذرماه 85 آغاز و در اسفند 87 به پایان رسید.
وی تاکید کرد: تربیت نیروی انسانی متخصص کیفی با دانش و مهارت بالا در زمینه های تخصصی مهندسی انرژی به منظور تامین نیاز کشور، تربیت اعضای هیئت علمی و پژوهشگران مورد نیاز کشور در زمینه های تخصصی مهندسی انرژی، گسترش مرزهای دانش و توسعه رشته های جدید مورد نیاز در زمینه مهندسی انرژی و برقراری ارتباط و همکاری های علمی و فنی بین المللی و منطقه ای با مراکز علمی مشابه در کشورهای پیشرفته، کشورهای در حال توسعه و کشورهای اسلامی در زمینه فعالیت های دانشکده از جمله اهداف تاسیس این دانشکده بوده است.
سهراب پور خاطرنشان کرد: دانشکده مهندسی انرژی یک دانشکده فرارشته ای است که در زمینه های تخصصی مهندسی هسته ای، مهندسی سیستم های انرژی، فناوری های نوین انرژی و محیط زیست، فعالیت خواهد کرد آزمایشگاه فیزیک هسته ای، آزمایشگاه آشکارسازی، آزمایشگاه کاربرد پرتوها، آزمایشگاه الکترونیک و آزمایشگاه پژوهشی برای کاربردهای صنعتی پرتوها از جمله امکانات آزمایشگاهی این دانشکده است.
رئیس دانشگاه شریف افزود: این دانشکده پیش از این زیر نظر دانشکده مکانیک فعالیت می کرد که از این پس به صورت مستقل و با ریاست دکتر جعفر توفیقی به فعالیت خواهد پرداخت.

عدم تعهد وزارت ارتباطات در ارائه تخفیف واگذاری پهنای باند به دانشگاهها

معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی پهنای باند این دانشگاه را 75 کیلوبایت بر ثانیه ذکر کرد و افزود: قرار بود وزارتICT تخفیفهای ویژه ای را برای واگذاری پهنای باند به دانشگاهها اختصاص دهد که این امر تاکنون میسر نشده است. دکتر پیمان صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ارائه خدمات اینترنتی به این دانشگاه افزود: در حال حاضر پهنای باند این دانشگاه 75 کیلوبایت بر ثانیه است که به زودی به 95 کیلوبایت بر ثانیه ارتقا می یابد.
وی به واگذاری پهنای باند از سوی وزارت ICT به دانشگاهها اشاره کرد و گفت: وزارت ICT خدماتی را در زمینه اختصاص اینترنت و پهنای باند به دانشگاهها ارائه می دهد و مقرر شده در این زمینه تخفیفهای ویژه ای را به دانشگاهها اختصاص دهد که این امر تاکنون میسر نشده است.
صالحی با بیان اینکه شاید خصوصی سازی این امر را تشدید کند، اظهار داشت: هر چند عنوان می شود که هزینه های دریافتی بر اساس مصوبه سازمان تنظیم مقررات است ولی این امر باعث شده است تا به دانشگاهها هزینه های میلیونی تحمیل شود و برای دانشگاههای کوچک که بودجه های کمتری دارند نیز مشکلاتی را ایجاد کند.
وی این هزینه ها را شامل پهنای باند، آبونمان و میزان مصرف ماهیانه دانست و ادامه داد: با توجه به تعداد دانشجویان و اساتید و کارمندان و تعداد کاربران اینترنت دانشگاه، تامین پهنای باند مورد نیاز هزینه های چند صد میلیونی را به همراه دارد. از سوی دیگر اساس دنیای امروز بر ICT است و اگر بخواهیم با این روش پیش برویم از دنیا عقب خواهیم ماند.
معاون پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی از طرح این دانشگاه در زمینه اتوماسیون خبر داد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر اداره امور این دانشگاه به صورت Paperless صورت می گیرد. در این راستا طرح جدیدی به هیئت رئیسه دانشگاه ارسال شده که بر اساس آن کارمندانی که ارباب رجوع مستقیم ندارند از منازل خود امور مربوط را انجام دهند و نیاز به حضور فیزیکی آنها در دانشگاه نیست.
صالحی کاهش هزینه هایی چون آب و برق را از مزایای این طرح ذکر و اضافه کرد: اجرایی کردن چنین اقداماتی در دانشگاهها نیاز به زیرساختهای فناوری اطلاعات دارد.

لزوم ارتباط دانشگاه و سازمان انرژی اتمی و استفاده از ایرانیان خارج کشور

رئیس سازمان انرژی اتمی بر ارتباط دو سویه با دانشگاه صنعتی شریف تاکید کرد و گفت: ارتباط سازمان انرژی اتمی و دانشکده هایی مانند دانشکده انرژی دانشگاه شریف باید به طور مستمر برقرار شود. به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر صالحی صبح امروز یکشنبه در مراسم تاسیس دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف گفت: ساخت دانشکده انرژی دانشگاه شریف یک اثر ماندگارخواهد بود. از مدتها پیش آرزو داشتیم جایی را تاسیس کنیم تا زمینه رشد این رشته روز دنیا فراهم شود. از دل دانشکده مهندسی مکانیک، دانشکده های سازه و هوافضا پیش از این بیرون آمده بودند امروز هم با همت مسئولان سومین دانشکده با عنوان دانشکده مهندسی انرژی تاسیس شد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: یکی از راه های ارزش گذاری به نخبگان همین فراهم کردن امکانات و برقراری تعامل با آنها است.
وی ادامه داد: هیچ امری با بخشنامه امکان پذیر نخواهد شد. همیشه در گذشته تاکید می شد که چرا جوانان به رشته های برق و پزشکی تمایل بیشتری نسبت به رشته های انسانی و ریاضی فیزیک که رشته های پایه هستند نشان می دهند. امروز باید کاری کنیم که جوانان به سمت دیگر رشته ها بروند در حالی که باید بدانیم با بخشنامه و دستور نمی توانیم این امر را محقق کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: باید در میان جوانان انگیزه ایجاد شود تا آنها به طور طبیعی حرکت به سمت رشته های پایه را انتخاب کنند. برقراری تعامل میان متخصصان و ایجاد زمینه فعالیت های کاری و شغلی از جمله کارهایی است که می توانیم برای ایجاد این انگیزه در جوانان انجام دهیم.
صالحی خاطرنشان کرد: همیشه عنوان می شود که بسیاری از نخبگان ما به خارج از کشور می روند و فرار مغزها صورت می گیرد در حالی که می توان از وجود آنها در خارج از کشور هم استفاده و شرایط را به گونه ای فراهم کرد که نیازی به حضور فیزیکی آنها در کشور نباشد اما از خدمات آنها استفاده شود.
وی تاکید کرد: مهندسین ونخبگان باید به گونه ای وابسته این گونه دانشکده ها شوند.همچنین با برگزاری نشست های علمی مستمر و پیگیری تحولات علمی می توان زمینه این گونه فعالیت ها را فراهم کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: از سوی دیگر باید ارتباط سازمان انرژی اتمی و دانشکده هایی مانند دانشکده انرژی دانشگاه شریف به طور مستمر برقرار شود. اینکه ما منتظر باشیم دانشجویان به سمت ما بیایند امر قابل قبول و کافی نیست زیرا باید شرایط و امکاناتی فراهم شود تا تعامل دو طرفه بوده و ما نیز به سمت آنها حرکت کنیم.

توسط سرویس امنیت پلیس نروژ/ دانشجوی ایرانی به جرم تحصیل در علوم ماهواره از نروژ اخراج شد

شهرام یزدان پناه دانشجوی ایرانی مقیم کشور نروژ که به مدت یک سال به فراگیری زبان نروژی پرداخته بود در آغاز ترم تحصیلی خود در رشته فناوریهای ماهواره ای توسط سرویس امنیت پلیس این کشور اخراج شد. به گزارش خبرگزاری مهر، یزدان پناه که به امید تحصیل، تحقیقات و یا تدریس در دانشگاه به نروژ نقل مکان کرده بود با برخورد مقامات سرویس امنیتی نروژ روبرو شد.
مقامات سرویس امنیتی نروژ در تاریخ 11 اکتبر به یزدان پناه و همسرش 12 روز مهلت دادند تا این کشور را ترک کنند. تصمیم این سرویس به اندازه ای قطعی بود که حتی پیشنهاد تغییر رشته از جانب یزدان پناه نیز مورد قبول آنها قرار نگرفت.
وی اکنون به ایران بازگشته و سرویس امنیت پلیس نروژ اعلام کرده است احتمال تکرار چنین برخوردی با دیگر دانشجویان خارجی در این کشور وجود دارد.
یزدان پناه از برخوردی که با وی و همسرش شده به عنوان برخوردی ناعادلانه یاد کرده و می گوید: دانش خطرناک نیست اما می تواند به بدی از آن استفاده کرد. در حمله تروریستی 11 سپتامبر سلاح اصلی هواپیما بود پس از هر ابزار عادی می توان به بدی و برای دستیابی به اهداف شوم استفاده کرد و این بستگی به افکار شیطانی انسانها دارد. رویای من همکاری با آژانس فضایی اروپا بود که متاسفانه فرصت این همکاری به من داده نشد.
بر اساس گزارش یکی از سایتهای محلی نروژ، یزدان پناه فارغ التحصیل علوم فضایی در ایران است که به قصد ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس و دکتری به نروژ نقل مکان کرده بود.

احتمال جبران کسری اعتبار دولت با کاهش وام شهریه/ زمان پرداخت وام

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با ابراز نگرانی از شنیده هایی مبنی بر کاهش اعتبار کلی وام شهریه دانشجویان در سال جاری تحصیلی گفت: "شنیده شده که احتمالا وام شهریه دانشجویان در بحث تکمیل کمبود اعتبار دولت کاهش پیدا خواهد کرد." مرتضی زرینه زاد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: "میزان کلی وام شهریه دانشجویان در سال تحصیلی جاری مانند سال گذشته برابر 120 میلیارد تومان خواهد بود البته اگر این میزان کاهش پیدا نکند."
وی درباره چرایی احتمال کاهش میزان کلی اعتبار وام شهریه دانشجویان گفت: "اخیرا اخبار ناخوشایندی شنیده ایم که میزان اعتبار وام شهریه دانشجویان احتمالا در بحث تکمیل کمبود اعتبار دولت مورد تغییر قرار گیرد یعنی کاهش پیدا کند. امیدواریم چنین موضوعی به واقعیت نپیوندد."
رئیس صندوق رفاه دانشجویان درباره زمان تخصیص اعتبار وام شهریه دانشجویان شهریه پرداز به صندوق رفاه به مهر گفت: "امیدواریم اعتبار وام شهریه تا پایان آبان ماه به صندوق رفاه دانشجویان برسد و صندوق رفاه نیز در اختیار دانشجویان قرار دهد."
زرینه زاد درباره اینکه چه درصدی از کل دانشجویان واجد شرایط دریافت وام شهریه در سال جاری تحت پوشش این وام قرار می گیرند، گفت: "این پوشش مانند سال گذشته خواهد بود. اگر به طور نظری به موضوع نگاه کنیم این وام در حدود 20 درصد دانشجویان را تحت پوشش قرار می دهد اما از آنجا که همه دانشجویان متقاضی دریافت وام نیستند مانند سال گذشته پوشش خوبی ایجاد می کند."
وی در پاسخ به اینکه اعتبار وام شهریه به چه نسبتی بین وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی تقسیم می شود، گفت: "این اعتبار در سال جاری به همان نسبت اعمال شده در سال گذشته تقسیم می شود."

بلاتکلیفی دانشجویان شهریه‌ای در دریافت وام/ صندوق رفاه درانتظار اعتبار

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: حدود 90 درصد دانشجویان کشور شهریه ای هستند و می توانند از تسهیلات صندوق رفاه برای دریافت وام شهریه استفاده کنند اما عدم پرداخت به موقع اعتبار این وام به صندوق رفاه مشکلاتی را برای این دانشجویان به وجود می آورد. به گزارش خبرنگار مهر، مجلس شورای اسلامی در زمان تصویب بودجه سال 88 برای وام شهریه 120 میلیارد تومان اعتبار را به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اختصاص داد. این میزان اعتبار برابر با اعتباری بود که سال گذشته به این موضوع اختصاص داده شده بود و علیرغم اینکه مسئولین وزارت علوم بارها اعلام کرده بودند که به دو برابر این میزان اعتبار برای اعطای وام شهریه به دانشجویان نیاز است اما اعتبار وام شهریه افزایشی نیافت.
مرتضی زرینه زاد رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم پیش از این درباره میزان تحت پوشش قرار گرفتن وام شهریه در سال 88 به مهر گفته بود: وام شهریه در سال گذشته 11 درصد از دانشجویان را پوشش داده بود و امسال نیز تقریبا به همان مقدار است اما همه دانشجویان سراغ وام شهریه نمی آیند بنابراین سال گذشته این پوشش تا حدود 30 درصد را نیز در برگرفت.
وی افزود: با در نظر گرفتن مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر اختصاص 120 میلیارد تومان اعتبار برای وام شهریه در سال 88 در بهترین شرایط به 20 تا 25 درصد از دانشجویان شهریه ای دانشگاهها وام می رسد.
این وضعیت اعتبار وام شهریه باعث شد صندوق رفاه دانشجویان را به سیاست گذاری در امر توزیع وام شهریه در بین دانشجویان وادار کند. وزارت علوم برای توزیع وام شهریه در سال جاری معیار پرداخت وام شهریه به دانشجویان را تعداد دانشجویان هر دانشگاه و موسسه شهریه ای اعلام کرد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در این رابطه به مهر گفته بود: در گذشته وام شهریه را به طور متمرکز توزیع می کردیم اما در سال جاری با توجه به محدودیت منابع، این اعتبار بین دانشگاهها بر اساس تعداد دانشجو، مقاطع تحصیلی و متوسط شهریه تخصیص می یابد.
موضوع کمبود اعتبار برای اعطای وام به دانشجویان شهریه ای دانشگاهها خرداد ماه سال جاری در دیدار روسای دانشگاهها با رئیس جمهور نیز مطرح شد و رئیس جمهور در این مراسم قول داد از طریق صندوق مهر اعتبار وام شهریه به دو برابر افزایش یابد.
معاون دانشجویی وزارت علوم در این زمینه به مهر اعلام کرده بود: بر اساس مکاتباتی که با دولت صورت گرفته قرار است وام شهریه دو برابر شود و به 240 میلیارد تومان افزایش یابد.
ملاباشی با بیان اینکه این میزان افزایش ممکن است از طریق صندوق مهر رضا و یا همان صندوق رفاه تأمین شود، گفت: صندوق رفاه نیز به دنبال این است که توزیع وامها را به یکی از بانکها و یا همان صندوق مهر رضا واگذار کند.
به هر حال تمام تلاشها برای افزایش اعتبار وام شهریه تا کنون که بیش از نیمی از سال 88 گذشته بی نتیجه بوده و بر اساس گفته های زرینه زاد رئیس صندوق رفاه دانشجویان و عباسپور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حتی اعتبار مصوب 120 میلیارد تومانی هنوز به صندوق رفاه پرداخت نشده است.
زرینه زاد در این خصوص به مهر گفت: "شنیده شده که احتمالا وام شهریه دانشجویان در بحث تکمیل کمبود اعتبار دولت کاهش پیدا خواهد کرد."
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز به مهر گفت: بر اساس گزارش هایی که از مسئولین وزارت علوم به ما رسیده است، وام شهریه سال 88 که به میزان 120 میلیارد تومان در مجلس به تصویب رسیده بود تاکنون به صندوق رفاه دانشجویان پرداخت نشده است.
به گزارش مهر، حدود 90 درصد تعداد دانشجویان دانشگاهها را دانشجویان شهریه ای تشکیل می دهند که بسیاری از آنها به ویژه دانشجویان نوبت دوم در ابتدای پذیرش در دوره های شهریه ای دانشگاهها به امید دریافت وام شهریه ثبت نام می کنند اما وام شهریه با افزایش سالانه ظرفیت پذیرش دانشجو از یک سو و کاهش اعتبار سالانه از سوی دیگر مواجه است به طوریکه در ترمهای اخیر شاهد مشکلاتی نظیر تأخیر در پرداخت وام شهریه و ثبت نام از دانشجویان بوده ایم.

سهم دانشگاهها از بخش جبران هزینه‌ها در هدفمند کردن یارانه ها مشخص نیست

معاون امور مجلس وزارت بهداشت درباره تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر فضای دانشگاهها گفت: قطعاً با هدفمند کردن یارانه هزینه های دولت از جمله دانشگاهها بالا می رود اما هنوز سهم دانشگاهها از بخش جبران هزینه ها در لایحه مشخص نیست. دکتر حسن امین لو در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: پس از به پایان رسیدن لایحه و بخش هزینه ها می توان به طور شفاف در مورد آن صحبت کرد و هنوز به طور دقیق میزان جبران هزینه های دانشگاهها مشخص نیست.
وی تاکید کرد: قطعاً با هدفمند کردن یارانه هزینه های دولت از جمله دانشگاهها بالا می رود. 25 درصدی که به عنوان جبران هزینه های دولت در نظر گرفته شده و میزانی که از آن باید به دانشگاهها پرداخت شود، هنوز مشخص نیست.
امین لو خاطرنشان کرد: بخش مربوط به تغییر قیمتها و آزادسازی یارانه ها در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده و در حال حاضر مجلس در زمینه بخش دوم لایحه که این اعتباراتی که از این قسمت تامین می شود در کجاها صرف شود و به کدام طرف هدایت شود را بررسی می کند.
وی اضافه کرد: همانطور که از نام لایحه برمی آید لایحه به هدفمند کردن یارانه ها می پردازد و در واقع دولت نظرش گرفتن این امکانات از مردم نیست بلکه تغییر مسیر و محل هزینه کردن این اعتبارات مدنظر قرار دارد. این اعتبارات همان گونه که در لایحه آمده به سه بخش تقسیم می شود.
معاون امور مجلس وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در لایحه آمده است که 50 درصد اعتبارات به شکل نقدی به 5 دهک اول داده شود که بخشی از آن به خدمات اجتماعی از جمله حوزه سلامت است، اختصاص داده می شود. در این بخش هنوز مشخص نشده است که چه اعتباری در کدام عناوین هزینه می شود.
وی تاکید کرد: کمیسیون های تخصصی از جمله کمیسیون بهداشت و درمان درنظر دارند که از این 50 درصد، 20 درصد در حوزه سلامت هزینه شود. البته 50 درصد دیگر نیز به کارهای زیربنایی و هزینه هایی که به دولت تحمیل می شود، اختصاص می یابد.

تأثیر نمرات پیش دانشگاهی در کنکور90/ احتمال حذف کنکور کاردانی در سال89
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از تأثیرگذاری نمرات دروس پیش دانشگاهی در کنکور سال 1390 خبر داد و گفت: با این روند حذف کنکور به سال 90 نمی رسد و در سالهای 92 و 93 تحقق می یابد. نمرات پیش دانشگاهی در کنکور سال 90 تأثیرگذار می شوند
عبدالرسول پورعباس در پاسخ به خبرنگار مهر درباره تغییرات کنکور سراسری 89 گفت: در کنکور 89 تنها نمرات سال سوم دبیرستان به میزان 15 درصد اعمال می شود اما با توجه به اینکه آموزش و پرورش از سال جاری موظف شده است که امتحانات دروس پیش دانشگاهی را به صورت سراسری برگزار کند، نمرات پیش دانشگاهی در کنکور 90 تأثیر گذار خواهند بود.
وی افزود: طبق مصوبه اخیر در کنکور 89 مانند کنکور سال گذشته تنها نمرات سال سوم دبیرستان به میزان 15 درصد تاثیرگذار است.
پیش بینی می شود روند حذف کامل کنکور به سالهای 92 و 93 برسد
وی درباره زمان حذف کنکور نیز به مهر گفت: پیش بینی می شود روند حذف کنکور به سالهای 92 و 93 برسد.
احتمال حذف کنکور کاردانی در سال 89
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره حذف کنکور کاردانی گفت: حذف این کنکور به دلیل مشکل سربازی و **** وظیفه اجرایی نشده است که وزرای علوم، بهداشت و آموزش و پرورش برای معافیت سربازی داوطلبان آن در حال مذاکره با ستاد کل نیروهای مسلح هستند از این رو احتمال دارد کنکور کاردانی در سال 89 حذف شود.

اینجا تجارت خانه علم است/ فروش پایان نامه صفحه ای 600 تومان!

خبرگزاری مهر-گروه حوزه و دانشگاه: تقلب علمی در حال تبدیل شدن به اپیدمی است و این یک فاجعه است. مراکزی در همین شهر و در نزدیکی ما به درآمدزایی مشغولند که پایان نامه را نه بر اساس مقطع تحصیلی بلکه بر اساس تعداد صفحات به فروش می رسانند و کسی مانع آنها نیست. به گزارش خبرنگار مهر، بین انواع و اقسام آگهی ها و تبلیغات اطراف دانشگاه تهران، آگهی فروش پایان نامه های دانشجویی شاید کمتر به چشم بیاید اما برای خیل عظیم دانشجویان ترم آخر کارشناسی و یا کارشناسی ارشد احتمالا این داستان به گونه دیگری رقم خواهد خورد.
شاید حتی تصور تجارت خانه ای که اسباب تجارت آن انواع و اقسام پایان نامه های دانشجویی باشد در ذهن نگنجد. تجارت خانه ای که به مرحمت حضور پر برکتش هر دانشجویی به راحتی و با صرف هزینه ای نه چندان زیاد می تواند از طی راه پر پیچ و خم تحقیق و مطالعه و جمع آوری پایان نامه رهایی یابد.
حتی فکر کردن به چنین مکانی و چنان امکانی وسوسه انگیز و اغوا کننده است چه رسد به آنکه ناغافل چشم بگشایی و خود را در برابر چنین بهشت برینی بیابی که راهی چندین و چند ماهه را در زمانی کمتر از یک ساعت می پیماید.
اما مژده این که به لطف نظارت و ارزیابی دقیق بر فعالیتهای مختلف دانشگاهها و موسسات آموزش عالی (!) چنین بهشت رویا و کم نظیری برای دانشجویانی که علاقه ای به تلاش علمی ندارند در خیابانهای تهران موجود است.
یکی از این بهشتها در نزدیکی میدان انقلاب است. این بهشت وسعت چندانی نداشته و از حدود مغازه ای کوچک در کنج زیر زمین ساختمانی تجاری فراتر نمی رود.
سه دستگاه رایانه و سه کارمند کلیه امکانات مورد نیاز مکانی هستند که ظاهرا امتیاز انحصاری بانکی منحصر به فرد از پایان نامه ها و پروژه های مختلف دانشجویی را برای دستیابی به هرگونه پایان نامه در هر مقطع از هر رشته تحصیلی و با هر سوژه ای که بخواهی دارد. تنها کافی است که کمی سر کیسه را شل کنی. البته زحمت انتخاب نیز با خود شماست. هر چند کارمندان زحمت کش این موسسه فنی آن قدر دلسوز هستند که در زمان انتخاب پایان نامه نیز شما را راهنمایی کرده و مشاوره رایگان ارائه می دهند.
خیل عظیم دانشجویانی که بیرون و داخل مغازه یافتن پایان نامه های موعود خویش را انتظار می کشند نشان از آن دارد که این موسسه از اقبال عمومی درخور توجهی برخوردار است.
فرایند سفارش پایان نامه در موسسه ...
عجیب این که پایان نامه های مقاطع مختلف تحصیلی اعم از لیسانس و فوق لیسانس و دکتری از نظر قیمت تفاوتی با یکدیگر نداشته و تنها عامل تعیین کننده قیمت پایان نامه ها تعداد صفحات آنهاست
روند کاری این موسسه بدین شکل است که ابتدا دانشجویان سوژه های مد نظر خود را روی کاغذ نوشته و به منشی ارائه می دهند. پس از چندی انتظار نه چندان طاقت فرسا، شما را فراخوانده و لیستی چند صفحه ای از پایان نامه های مرتبط و یا نزدیک به سوژه های مورد نظر شما را در برابرتان می گذارند.
در اینجا راهنمایی و مشاوره رایگان برای انتخاب پایان نامه ای درخور و شایان توجه ارائه می شود که البته انتخاب استفاده از مشاوره با خود مشتری خواهد بود.
عجیب این که پایان نامه های مقاطع مختلف تحصیلی اعم از لیسانس و فوق لیسانس و دکتری از نظر قیمت تفاوتی با یکدیگر نداشته و تنها عامل تعیین کننده قیمت پایان نامه ها تعداد صفحات آنهاست.
بعد از انتخاب پایان نامه مورد نظر، تعداد صفحات آن را شمرده و قیمت تمام شده را به عبارت صفحه ای 600 تومان محاسبه می کنند که برای یک پایان نامه صد و چند صفحه ای که قسمت من بود چیزی نزدیک به 80 هزار تومان هزینه در بر داشت.
البته با وجود آن که 80 هزار تومان برای دریافت یک پایان نامه تخصصی 130 صفحه ای کارشناسی ارشد نرخ چندان زیادی به نظر نمی رسد، مسئولان این موسسه از سر خیرخواهی نوع دیگری از پایان نامه را نیز آماده ارائه دارند که منابع تحقیق آنها فرق داشته و طبعا قیمت پایین تری دارد.
این پایان نامه ها هر صفحه 400 تومان قیمت دارند که متعلق به دانشجویان بیچاره ای است که پایان نامه های خود را برای تایپ و یا صحافی و ویرایش به این موسسه سپرده اند.
اما شما این را نخواهید فهمید چرا که پشت میز بوده و از اطلاعات داخل رایانه مسئول محترم این موسسه فنی و یا بانک جامع پایان نامه های فروشی بی خبر هستید.
وقتی از امکان لو رفتن و یا مشخص شدن دزدی بودن پایان نامه حرف می زنید مسئولین این موسسه فروش پایان نامه تاکید می کنند در صورت تغییری جزئی در تیتر پایان نامه و کشیدن دستی بر ظاهر مطالب آن، جای هیچگونه نگرانی وجود ندارداما چنانچه مثل خبرنگار مهر کمی جسارت و زرنگی به خرج داده و به آن سوی میز متمایل شوید تازه می توانید ببینید که پایان نامه هایی با قیمت صفحه ای 400 تومان در قالب بانکی گسترده در رایانه موسسه موجود است و پایان نامه هایی با قیمت صفحه ای 600 تومان از طریق جستجو در پژوهشگاهی که پایگاهی علمی و معتبر در خصوص پایان نامه های دانشجویی دانشگاههای مختلف است به دست می آید.
وقتی با چهره ای نگران از امکان لو رفتن و یا مشخص شدن دزدی بودن پایان نامه حرف می زنید و در این باره سئوال می کنید، مسئولین بانک جامع پایان نامه های دزدی با چهره ای آرام به شما این نوید را می دهند که در صورت تغییری جزئی در تیتر پایان نامه و کشیدن دستی بر ظاهر مطالب آن، جای هیچگونه نگرانی در این باره وجود نخواهد داشت.
یکی از کارمندان این موسسه با لبخندی آرامش بخش می گوید: این کار همیشگی ماست و روزانه کار مشتری های متعددی را بدین طریق راه انداخته ایم که تا کنون به مشکل خاصی بر نخورده اند.
کارمند دیگری تاکید می کند که نام دانشگاه و استاد راهنمای این پایان نامه ها مشخص است لذا با چک کردن آنها با دانشگاه و اساتید مشتری می توان از لو نرفتن کپی برداری از پایان نامه ها اطمینان حاصل کرد.
به گزارش مهر، در آخرین گردهمایی معاونین پژوهشی دانشگاههای سراسر کشور مقرر شد ثبت پیشنهاد تحقیق یا پروپزال پایان نامه توسط تمامی دانشگاهها در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات اجرایی شود. این موضوع با هدف جلوگیری از ارائه طرحهای تحقیقاتی و پروپزال های تکراری پیش بینی و تصویب شده که تمامی دانشگاه های کشور ملزم به اجرای آن هستند.
حال این سئوال مطرح می شود که آیاد با وجود تمام پیش بینی های وزارت علوم و دانشگاهها برای جلوگیری از تقلب و تکرار در ارائه پایان نامه ها آیا تغییری مختصر در تیتر و ظاهر این پایان نامه ها همه تمهیدات پیش بینی شده را نقش بر آب خواهد کرد؟
اگر پاسخ منفی است که تکلیف دانشجویانی که برای اخذ پایان نامه های تقلبی و بی اساس مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری صفحه ای 600 تومان پول می دهند چیست و اگر پاسخ مثبت است که چه کسی پاسخگوی سهل انگاری مسئولان در این زمینه خواهد بود؟
-----------------------------------
گزارش: مهیار زاهد
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
توسط سازمان سنجش؛ جزییات دریافت گواهی سلامت پذیرفته شدگان‌ رشته تربیت بدنی کنکور اعلام شد

تاریخ و آدرسهای محل صدور گواهی سلامت برای معرفی‌شدگان‌ چند برابر ظرفیت رشته‌‌‌‌‌ تحصیلی نیمه ‌متمرکز تربیت بدنی و علوم ورزشی در ‌آزمون‌‌ کاردانی پیوسته آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای و آزمون کاردانی به کارشناسی سال‌ 1388 اعلام شد. به گزارش خبرگزاری مهر، آدرس‌ هیئتهای پزشکی محل صدور گواهی سلامت را بر روی سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org منتشر شده است.
داوطلبان معرفی شده چندبرابر ظرفیت برای شرکت در آزمون عملی رشته تربیت بدنی در آزمون کاردانی پیوسته آموزشکده‌ های فنی و حرفه‌ ای و داوطلبان این رشته در آزمون کاردانی به کارشناسی سال 1388 ضرورت دارد ضمن اطلاع از سوابق پزشکی خود و خانواده شان، برای انجام معاینات پزشکی و دریافت گواهی سلامت در یکی از روزهای چهارشنبه 13 آبان تا چهارشنبه 20 آبان ماه به آدرسهای اعلام شده مراجعه و اقدام به دریافت این گواهی کنند.
از داوطلبان به هنگام معاینه در این مراکز مبلغ 5 هزار و 500 ریال بابت معاینه و عضویت در کمیته خدمات درمانی فدراسیون (بیمه ورزشی) اخذ می شود.
با توجه به اینکه در روز برگزاری آزمون عملی معاینه ‌ای انجام نخواهد شد، به همراه داشتن و ارائه این گواهی در روز برگزاری آزمون الزامی بوده، در غیر این ‌صورت از داوطلبانی که این گواهی را به همراه ندارند، آزمون به عمل نخواهد‌ آمد.
داوطلبان با توجه به استان محل اقامت خود می‌ توانند به نزدیکترین مرکز به محل اقامتشان مراجعه کرده و اقدام به دریافت این گواهی کنند.

ارتقاء 26 هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر

در نود و دومین جلسه هیئت ممیزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ارتقاء 26 نفر از اعضای هیئت علمی این دانشگاه موافقت شد. به گزارش خبرگزاری مهر، در این جلسه 28 پرونده ارتقاء اساتید این دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت که با ارتقاء 26 نفر موافقت شد.
لازم به ذکر است از 26 پرونده مورد بررسی 4 نفر از مربی به استادیار، 13 نفر از استادیار به دانشیار و 9 نفر از دانشیار به استاد تمام ارتقا یافتند.
گفتنیاست، جلسات هیئت ممیزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر سالیانه 2 بار برگزار می شود.

نخستین گردهمایی سردبیران نشریات علوم پزشکی کشور برگزار می شود

نخستین گردهمایی علمی انجمن سردبیران نشریات علوم پزشکی کشور آبان ماه جاری در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار می شود. به گزارش خبرنگار مهر، این گردهمایی از سوی انجمن سردبیران نشریات علوم پزشکی کشور در پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در 21 آبان ماه جاری برگزار خواهد شد.
در این گردهمایی که با حضور دکتر مصطفی قانعی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و دکتر علی اکبری ساری دبیر کمیسیون نشریات وزارت بهداشت برگزار می شود، موضوعاتی از جمله داوری مطلوب، اخلاق نشر و دلایل عدم انتشار به موقع نشریات ادواری کشور بررسی می شود.
ایندکس شدن در نمایه نامه های بین المللی، ثبت کارآزمایی بالینی، گردش کار on line در نشریات علمی، پیشینه ژورنالیسم پزشکی در ایران و ضریب تاثیر و شاخص H نیز در این نشست یک روزه سردبیران نشریات علوم پزشکی مطرح می شود.

اکبرنژاد به مهر خبر داد: حمایت دولت از آموزش عالی در لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها تصویب شد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از حمایت دولت از آموزش عالی در لایحه هدفمند کردن یارانه ها خبر داد و گفت: این موضوع که به پیشنهاد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح شد به تصویب رسید. شکور اکبرنژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز گذشته تلاش کردند در لایحه هدفمند کردن یارانه ها در بحث آموزش و پرورش و آموزش عالی مساعدتهایی را انجام دهند و این موضوع که به پیشنهاد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح شد به تصویب رسید.
وی اظهار داشت: مسائل اجتماعی، درمان و آموزش در لایحه هدفمند کردن یارانه ها شکننده هستند و اگر دولت بتواند لایحه را به درستی اجرای کند باید از این بخشها حمایت به عمل آورد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: آنچه نگرانی ما است بخش درمان و مسائل ضروری و مورد نیاز مردم در این لایحه است که این راه حل این موضوع پول دادن به مردم نیست. دولت باید با این درآمد اشتغال ایجاد کند و مسائل و مشکلات را برطرف کند.
گروه حوزه و دانشگاه خبرگزاری مهر در سلسه مصاحبه هایی با مسئولان آموزش عالی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بررسی نقاط ضعف لایحه هدفمند کردن یارانه ها در بخش آموزش عالی پرداخته است که در این راستا علی عباسپور تهرانی فرد رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تأثیر لایحه هدفمند کردن یارانه ها بر دانشگاههای دولتی و غیردولتی را در صورت عدم حمایت دولت افزایش شهریه یا کاهش کیفیت اعلام کرده بود.

رنجبران خبر داد: ارائه برنامه های شورای قرآن و عترت به وزارت علوم

معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها گفت: شورای قرآن و عترت برنامه های خود را همزمان با هفته قرآن به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تقدیم می کند. به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام داوود رنجبران یکشنبه شب در نشست خبری هفته قرآن و عترت گفت: با توجه به این که این انقلاب یک انقلاب فرهنگی است و با توجه به اینکه مقام معظم ***** بر تحول در علوم انسانی با نگرش قرآنی تاکید کرده اند شورای عالی انقلاب طی مصوبه ای شورایی به نام شواری قرآن و عترت تشکیل داد.
وی افزود: هم اکنون شورای قرآن و عترت با فعالیت و عضویت بیش از 10 ارگان و گروه مختلف شروع به کار کرده و برنامه های مختلفی را تنظیم کرده است.
معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها گفت: این برنامه در راستای تغییر نگرش فوق برنامه ای به قرآن در دانشگاه و نفوذ آن در پایان نامه ها و پژوهشها تدوین شده است.

ترکستانی خبر داد: تشکیل اداره کل آموزشهای قرآنی در وزارت بهداشت

معاون امور دانشجویی و علوم فرهنگی وزارت بهداشت و درمان گفت: در راستای مصوبات شورای قرآن و عترت و وظایفی که برای این وزارتخانه تعیین شده اداره کل آموزشهای قرآنی در معاونت آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل می شود. به گزارش خبرنگار مهر، دکتر فرحناز ترکستانی یکشنبه شب در مراسم نشست خبری شواری قرآن و عترت گفت: به منظور ساماندهی و هماهنگی در برنامه های پراکنده قرآنی در دانشگاههای مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مرکز قرآن و عترت در این وزارتخانه تشکیل شد.
وی افزود: همزمان با هفته قرآن اولین جلسه شورای سیاستگذاری با حضور وزیر تشکیل خواهد شد و در ادامه پانزدهمین جشنواره قرآن با حضور نخبگان قرآنی کشور برگزار می شود.
معاون دانشجویی و امور فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طی دستورالعملی که به تمام دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده آنها موظف شده اند برنامه های شورای قرآن را مورد بررسی قرار داده و نظرات و پیشنهادات خود را اعلام کنند.

راه اندازی رشته علوم و معارف نهج البلاغه در دانشکده علوم حدیث

معاون آموزشی و تحصلات تکمیلی دانشکده علوم حدیث از تصویب رشته علوم و معارفه نهج البلاغه در مقطع کارشناسی ارشد این دانشکده خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، هادی حجت با اعلام این مطلب افزود: برنامه آموزشی مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم حدیث گرایش نهج البلاغه پس از پنج دوره اجرا از سال 83 تاکنون در دانشکده علوم حدیث از سوی گروه نهج البلاغه مورد بازنگری قرار گرفت.
وی گفت: رشته علوم حدیث گرایش نهج البلاغه در مقطع کارشناسی ارشد پس از بازنگری با عنوان رشته جدید علوم و معارف نهج البلاغه در شورای گسترش آموزش عالی به تصویب رسید.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده علوم حدیث در ادامه افزود: برنامه آموزشی مقطع دکتری رشته کلام امامیه که توسط گروه آموزشی کلام و عقاید دانشکده به مدیریت دکتر رضا برنجکار طراحی و تدوین شده بود، توسط شورای گسترش آموزش عالی به تصویب نهایی رسید.
وی ابراز امیدواری کرد: در صورت اخذ مجوزهای لازم بتوانیم در سال تحصیی آینده در رشته "علوم و معارف نهج البلاغه" دانشجو جذب کنیم.

طیبی به مهر خبر داد: جزئیات تولید موش سبز در کشور/ تولیدحیوان رنگی برای اثبات توانمندی علمی

رئیس جهاد دانشگاهی جزئیات تولید موش سبز توسط محققان پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی را تشریح کرد و گفت: هدف اصلی از اجرای چنین تحقیقاتی نشان دادن توانمندی های محققان در علم ژنتیک است که کشومان نیز موفق به این امر شد. دکتر حمیدرضا طیبی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر افزود: یکی از فعالیتهای محققان جهاددانشگاهی در رویان در زمینه تولید حیوان با یک رنگ خاص است که در حال حاضر در پژوهشکده رویان در تهران انجام می گیرد. در این پروژه تحقیقاتی ژن خاصی به سلولهای بنیادی جنینی تشکیل شده وارد می شود. این ژن به گونه ای است که در زیر نور تغییر رنگ می دهد و به صورت بنفش رنگ ظاهر می شود.

طیبی اضافه کرد: جنینی که در داخل سلولهای بنیادی آن تغییرات ژنتیکی بوجود آمده است در داخل رحم موش دیگری قرار داده می شود و با قرار گرفتن سلولهایی بنیادی که تغییرات ژنتیکی در آنها اعمال شده در محل مورد نظر، موش سبز به صورت طبیعی و انبوه تولید می شود.
وی در بیان دلایل این اقدام محققان جهاد دانشگاهی گفت: تولید موش سبز از جمله فعالیتهای علمی تیپ است که با هدف ارائه توانمندیهای کشور در حوزه ژنتیک اجرا می شود.
رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: تغییر رنگ حیوانات که در کشورهای توانمند در حوزه ژنتیک صورت می گیرد تنها به دلیل نشان دادن تواناییهای محققان در این علم است.
طیبی با بیان اینکه تولید موش سبز ارزش درمانی ندارد به مهر گفت: این نوع اقدامات در دنیا عرف است و تولید چنین حیواناتی را به عنوان سمبل تواناییهای ژنتیکی آن کشور در نظر می گیرند.
وی درباره موفقیت محققان رویان در تولید این موش رنگی اضافه کرد: محققان کشور در مرحله اول این امر موفق بودند و هدف که تولید موش سبز بوده تحقق یافته است.

اسلامی خبر داد: هفته قرآن در دانشگاههای کشور برگزار می شود

مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: با تصمیم گیری شورای قرآن و عترت هفته ای به نام هفته قرآن در دانشگاهها از 17 تا 24 آبان ماه مصادف با سال روز درگذشت مرحوم علامه طباطبایی در نظر گرفته شده است. به گزارش خبرنگار مهر، محسن اسلامی یکشنبه شب در مراسم نشست خبری شواری قرآن و عترت گفت: برنامه های قرآنی در کشور ما به ماه مبارک رمضان ختم می شود و در سایر اوقات سال توجه جدی به قرآن نمی شود که با یک برنامه ریزی جدی باید از قرآن مهجوریت زدایی کنیم.
وی افزود: امیدواریم هفته قرآن تلنگری باشد به مسئولین امور قرآنی کشور تا در جهت بهبود وضعیت ترویج فرهنگ قرآنی گام بردارند.
مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برنامه های شورای قرآن و عترت را به دانشگاه های کشور ابلاغ کردیم که سال گذشته مرحله پایلوت خود را در دانشگاههای تحت نظارت وزارت علوم پشت سر گذاشته است.
وی افزود: در هفته قرآن و عترت همایشی تحت عنوان همایش مهر تابان در دانشگاه خواجه نصیر برگزار خواهد شد که از جهات مختلف از اهمیت ویژه برخوردار است.
اسلامی گفت: برگزاری 6 تئاتر با موضوعات قرآنی و 60 نمایشگاه کتاب با محوریت مسائل قرآنی و انتشار نشریه "ا ل م" از دیگر برنامه های هفته قرآن خواهد بود.

در شیراز؛ همایش "نوآوریهای فناوری اطلاعات در علوم پزشکی" برگزار می شود

شیراز - خبرگزاری مهر: دومین همایش کشوری نوآوریهای فناوری اطلاعات در علوم پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار می شود. به گزارش خبرنگار مهر، دبیر علمی این همایش ظهر دوشنبه در نشستی خبری با اشاره به اینکه این کارگاه کشوری 17 تا 19 آبان ماه امسال برگزار می شود، افزود: همایش اول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز مقارن سال گذشته برگزار شد و از آنجایی که سال 87 به عنوان سال نوآوری و شکوفایی مطرح بود موضوع همایش نیز به نوآوریهای این بخش اختصاص یافت و همایش دوم نیز دنبال رو دوره اول پیش بینی شده است.
جلیل معصومی محورهای همایش دوم را آموزش الکترونیک، پرونده سلامت الکترونیک و تصویربرداری پزشکی اعلام کرد و افزود: برای پیگیری این محورها از اساتید برجسته علوم پزشکی شیراز و سراسر کشور کمک گرفته شده و سیستم برگزاری مراسم نیز در روز اول به صورت سخنرانی و در روزهای دوم و سوم به صورت کارگاه آموزشی خواهد بود.
وی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی، پزشکان و کارشناسان ارشد این بخش در سراسر کشور به عنوان گروه های هدف همایش یاد کرد و افزود: هدف از این برنامه ارتقای سطح علمی و معرفی آخرین تحولات فناوری اطلاعات در علوم پزشکی برای بهبود سیستم خدمات رسانی به بیماران و ارائه شیوه های جدید آموزشی به دانشجویان است.
دبیر علمی این کارگاه با اشاره به توانمندیهای استان فارس و دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بحث IT نیز بیان کرد: در پی وجود این ظرفیتها و توانمندیها، ایجاد مرکز رشد IT در شیراز نیز تصویب شد وامید است با ایجاد تعاملی مناسب بین بخشهای مرتبط نیازمندیهای آموزشی و تجهیزاتی دانشگاه با ایجاد این مرکز برطرف شود.
معصومی در پاسخ به خبرنگاری که در مورد فاصله فناوری اطلاعاتی و آموزشهای الکترونیکی ایران با سایر کشورها پرسید نیز بیان کرد: باید در این خصوص فرهنگسازی های وسیع و لازم صورت گیرد همان طور که ورود عابر بانک و دستگاه های خودپرداز چندان در ابتدای کار در فرهنگ جامعه جا نگرفت اما امروز در این خصوص مردم به راحتی با فرهنگ آن آشنا شدند، ایجاد همایش و کارگاه های این چنینی نیز فرصتی برای ارتقای فرهنگ فناوری اطلاعاتی و ارتباطات در علوم پزشکی خواهد بود.
در ادامه جلسه دبیر اجرایی همایش مذکور نیز بیان کرد: در مورد پرونده الکترونیک سلامت و ترویج این بحث نیز باید گفت کارها در حال انجام بوده و منتظر اعلام استانداردهای اطلاعاتی برای این طرح بوده ایم زیرا باید در پرونده های الکترونیکی اطلاعات یکسانی وجود داشته باشد.
همچنین رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیز در این خصوص گفت: با توجه به اینکه علوم پزشکی با یک سرعت قابل توجهی به حوزه IT وابسته شده و روز به روز نیز بر نوآوریهای این بخش افزوده می شود دانشگاه علوم پزشکی نیز در صدد است که در بخش های آموزشی، درمان، تشخیص و.. به صورت مطلوبی از it استفاده کند.
محمدهادی ایمانیه برگزاری کارگاه های این چنینی را در رشد دستیابی به نوآوریهای فناوری اطلاعات و ارتباطات موثر خواند و افزود: همچنین با توجه به اینکه مرکز رشد it نیز برای شیراز به تصویب رسید، امیدواریم با همکاری بخش خصوصی و فارغ التحصیلان رشته مذکور بتوانیم از فرصتهای ایجاد شده استفاده کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهداف و چشم اندازهای دانشگاه علوم پزشکی برای سالهای آتی نیز بیان کرد: یکی از مباحثی که در اهداف دانشگاه قرار دارد بحث تامین تخت بیمارستانی برای بیمارانی نظیر سکته های مغزی، ms و.. است ضمن اینکه در بحث سوانح و حوادث نیز با کمبودهایی مواجه هستیم که در این رابطه نیز امور در حال پیگیری است.
ایمانیه با اشاره به اهداف موجود در حوزه درمان نیز بیان کرد: یکی از مواردی که در این مدت پیگیری می شود بحث خرید تجهیزات پیشرفته و جایگزین وسایل فرسوده است ضمن اینکه بحث بیمه روستائیان و پیشرفت پزشک خانواده نیز در دست پیگیری قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به بحث غذا و دارو نیز بیان کرد: در بحث دارو سعی داریم ایجاد کارخانه های دارو سازی را در فارس و شیراز پیگری کنیم که البته در این رابطه دو سرمایه گذار نیز اعلام آمادگی کردند و در حوزه غذایی نیز دانشگاه علوم پزشکی سعی دارد با ارتقای کیفیت بهداشتی تولیدات غذایی و بسته بندی آنها به سهم خود قدمی را در راه توسعه صادرات این بخش بردارد.

یکسال با رتبه بندی دانشگاهها/ حضور ایران برای اولین بار در جمع برترین دانشگاههای دنیا

رتبه بندی سال 2009 دانشگاههای دنیا از سوی دو مرکز علمی تایم و دانشگاه شانگهای در فاصله یک ماه اعلام شد و بر اساس نتایج این رتبه بندی ها برای اولین بار، دانشگاه تهران در رتبه بندی سایت Times Higher Education رتبه 368 و در رتبه بندی دانشگاه شانگهای جیاو تانگ در میان 500 دانشگاه برتر قرار گرفت. به گزارش خبرنگار مهر، سایت Times Higher Education مشابه سالهای گذشته لیستی از برترین دانشگاههای جهان را ارائه کرد که بر اساس این رتبه بندی دانشگاه هاروارد در صدر قرار دارد اما نکته قابل توجه صعود چشمگیر و 117 پله ای دانشگاه تهران و قرار گرفتن در رده 368 دنیا است.
همچنین برای اولین بار یکی از دانشگاههای ایرانی در رتبه بندی شانگهای مطرح شده و موفق به قرار گرفتن در میان 500 دانشگاه برتر دنیا شده است.
رتبه بندی سال 2009 دانشگاه شانگهای جیاو تانگ (Shanghai Jiao Tong University) مشهور به رتبه بندی شانگهای از سال 2003 و بر اساس شاخصهایی مانند سطح آموزش دانشگاه­ها، سطح اعضای هیئت علمی، تولیدات علمی و فعالیت دانشگاه­ها، آنها را در سطح جهانی رتبه بندی می کند.
10 جایگاه اول در رتبه بندی امسال شانگهای به ترتیب به دانشگاههای هاروارد، استنفورد، کالیفرنیا برکلی، کمبریج، موسسه تکنولوژی ماساچوست، موسسه تکنولوژی کالیفرنیا، کلمبیا، پرینستون، شیکاگو و آکسفورد اختصاص یافته است.
دانشگاه تهران نیز برای اولین بار در تاریخ رتبه بندی شانگهای به عنوان دانشگاه اول ایران در رتبه ای میان 402 تا 501 در سطح دانشگاههای جهان قرار گرفت. این در حالی است که دانشگاه تهران در رتبه بندی سالهای گذشته شانگهای حضور نداشت.
شانگهای در رتبه بندی خود 100 دانشگاه برتر دنیا را بر اساس امتیازات رده بندی می کند اما دانشگاههایی که در رتبه های بالاتر از 100 قرار می گیرند را بر اساس امتیاز کسب شده در دسته های 101 تا 200، 201 تا 302، 303 تا 401 و 402 تا 501 تقسیم بندی می کند به گونه ای که دانشگاههای میان 101 تا 201 از امتیاز بالاتری نسبت به رتبه های بالاتر برخوردارند اما میان دانشگاههایی که در این دسته قرار گرفته اند رتبه بندی صورت نمی گیرد و دانشگاهها بر اساس حروف الفبا طبقه بندی می شوند.
همچنین در رتبه بندی سایت Times Higher Education نیز به ترتیب 10 دانشگاه اول دنیا شامل دانشگاه هاروارد آمریکا، دانشگاه کمبریج انگلستان، دانشگاه ییل آمریکا، دانشگاه کالج لندن انگلستان، دانشگاه آکسفورد و امپریال کالج لندن انگلستان، دانشگاه شیکاگو آمریکا، دانشگاه پرینستون آمریکا، موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) و موسسه تکنولوژی کالیفرنیا آمریکا است.
نکته ای که در این رتبه بندی به چشم می خورد این است که سه دانشگاه برتر رتبه بندی شانگهای آمریکایی هستند اما در رتبه بندی تایم از سه دانشگاه برتر، دانشگاه اول و سوم متعلق به آمریکا و دانشگاه دوم به انگلستان است.
دانشگاه تهران در رتبه بندی سایت Times Higher Education در کنار دانشگاه جورجیا آمریکا و دانشگاه شووا ژاپن در رتبه 368 جدول قرار گرفته است. اما به دلیل نوع رتبه بندی شانگهای، رتبه های بالاتر از 101 تنها بر اساس حروف الفبا طبقه بندی شده اند و رتبه دانشگاه تهران تنها در میان 400 تا 500 دانشگاه برتر عنوان شده است.

دانشگاه‌وهدفمندسازی یارانه‌ها/ دانشگاهها ازهدفمندسازی یارانه‌ها مستثنی شوند/ دولت هزینه دانشگاه را جبران کند

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دانشگاههای علوم پزشکی با توجه به مسئولیتهای متعددی که دارا هستند در صورت اجرای لایحه هدفمندکردن یارانه با مشکلات جدی مواجه می شوند. محمدرضا رضایی کوچی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر فضای دانشگاهها افزود: در حال حاضر که دولت به حاملهای انرژی در کشور یارانه می دهد وضعیت بهداشت و درمان و بودجه های مربوط به آنها وضعیت خوبی ندارند و وزارت بهداشت با 1800 میلیارد کسری بودجه مواجه است و مطمئناً با قطع این یارانه ها این وضعیت به مراتب بدتر می شود.
وی اضافه کرد: در صورت آزادسازی قیمتهای انرژی و اجرای لایحه، هزینه تمام شده خدمات پزشکی نیز افزایش می یابد و این موضوع به طور کامل بر روی هزینه دانشگاههای علوم پزشکی که متولی اصلی خدمات پزشکی در حوزه دولتی هستند، تاثیر می گذارد.
رضایی کوچی اظهار داشت: با توجه تاثیرگذاری افزایش قیمت بر روی هزینه تمام شده خدمات پزشکی، طبعاً دانشگاههای علوم پزشکی نیز از نظر امکانات مالی ضعیف می شوند و این موضوع بر روی خدماتی که به دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کارکنان ارائه می شود تاثیر منفی می گذارد.
وی گفت: کمیسیون بهداشت و درمان پیشنهاد کرد که یارانه های مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی به دلیل متولی بودن در چند حوزه موازی از جمله بهداشت، درمان و آموزش دانشجویان علوم پزشکی حذف یا هدفمند نشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس پیشنهادات دیگری نیز مبنی بر تامین مابه التفاوت حذف یارانه ها به دانشگاهها علوم پزشکی و ارائه 20 درصد بودجه تامین شده از آزادسازی قیمت انرژی به بخش بهداشت و درمان را ارائه داده بود که این موضوعات در صحن علنی مجلس رای نیاورد.
وی در خصوص امکان خصوصی سازی خدمات دانشجویی در این دانشگاهها در صورت افزایش هزینه ها اظهار داشت: این اتفاق در دانشگاههای علوم پزشکی رخ نمی دهد و به نظر می رسد دولت مجبور است این هزینه ها را از منبعی جبران کند.

همایش ملی نجوم و اختر فیزیک در دانشگاه شهید چمران برگزار می شود

همایش ملی نجوم و اختر فیزیک به مناسبت سال جهانی نجوم روزهای 9 و 10 دی ماه در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می شود. به گزارش خبرگزاری مهر، آخرین مهلت ارسال درخواست شرکت در همایش ملی نجوم و اختر فیزیک 30 آبان ماه است و به زودی فراخوان مقالات از طریق پایگاه اطلاع رسانی این دانشگاه به نشانی www.scu.ac.ir منتشر می‌شود و همه علاقه مندان می توانند در این همایش حضور یابند.
نخستین همایش ملی نجوم، اختر فیزیک و کیهانشناسی به مناسبت سال جهانی نجوم اردیبهشت ماه امسال به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد و دانشگاه شهید چمران با داشتن گروه فیزیک و انجمن های علمی فعال این گروه، میزبانی دومین همایش نجوم و اختر را عهده دار شده است.
این همایش با همکاری انجمن نجوم ایران برگزار می شود.

دانشگاه وهدفمندسازی یارانه‌ها/ دانشگاهها هنوز در طرح هدفمند شدن یارانه ها مورد توجه قرار نگرفته‌اند

معاون دانشجویی و امور فرهنگی وزارت بهداشت گفت: هنوز موضوع آموزش عالی در لایحه هدفمندکردن یارانه ها به طور مشخص مورد توجه قرار نگرفته است و از همین رو ما در وزارت بهداشت هنوز در این زمینه تصمیم خاصی اتخاذ نکرده ایم. دکتر فرحناز ترکستانی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر فضای دانشگاهها افزود: بخش هایی که در لایحه هدفمندکردن یارانه ها در رابطه با وزارت بهداشت مطرح شده بود، تصویب نشد و قطعاً برای اینکه دانشجویان صدمه نبینند باید بر اساس بودجه جدید برنامه ریزی لازم را داشته باشیم.
وی اضافه کرد: ما دنبال این هستیم که بتوانیم مصوباتی را به نفع وزارت بهداشت داشته باشیم و اگر بتوانیم آن را مصوب کنیم بخشی از مشکلات حل می شود.
ترکستانی خاطرنشان کرد: اگر در این زمینه با ضعف هایی مواجه شویم باید جبران شود.
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: فعلاً در برنامه های که عنوان شده وضعیت هزینه های آموزش عالی مشخص نیست از همین رو موضوعاتی مانند افزایش دریافت هزینه از دانشجو مشخص نیست و ما نیز در وزارت بهداشت هنوز طرح موضوع نکرده ایم.
وی تاکید کرد: ما نیز در وزارت بهداشت باید ببینیم که چه اتفاقی در لایحه برای این قبیل هزینه ها رخ می دهد.

دوگانی به مهر خبر داد: رئوس چهارمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری

عضو شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری رئوس چهارمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری را اعلام کرد. محمد حسن دوگانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: مدت زیادی از برگزاری آخرین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری می گذرد اما در این مدت کمیسیونهای دائمی شورا تشکیل می شدند.
وی اضافه کرد: در چهارمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری که فردا سه شنبه با ریاست دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری کشورمان برگزار می شود دکتر منصور کبگانیان گزارشی در زمینه اقدامات این شورا ارائه خواهد کرد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: علاوه بر گزارش دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، آیین نامه اجرایی بند 26 قانون بودجه مبنی بر اینکه دستگاهها باید گزارش عملکرد خود در حوزه پژوهش را ارائه دهند، تصویب نامه سیاستها و اولویتهای علم و فناوری در بند 26 قانون بودجه و آیین نامه تشکیل کمیسیونهای تخصصی در این جلسه مطرح و بررسی می شود.
وی ادامه داد: آیین نامه کارگروه تخصصی علوم، تحقیقات و فناوری استانها نیز در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. بر این اساس مقرر خواهد شد در استانهای کشور نیز یک کارگروه علم و فناوری تشکیل شود.
دوگانی افزود: سیاستگذاری امور پژوهش و فناوری کشور از وظایف مهم شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری است که مصوبه ای که بر این وظیفه دلالت دارد در جلسه شورای عالی عتف (علوم، تحقیقات و فناوری) بررسی خواهد شد.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا در این جلسه درباره جلوگیری از تداخل فعالیتهای شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بحث خواهد شد یا خیر گفت: معاونت علمی و فناوری نیز مانند وزارت علوم یا سایر دستگاهها فعالیتهای پژوهشی انجام می دهد که در نهایت باید شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری بر آن ناظر باشد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
صعودایران دررتبه بندی شانگهای/ رتبه بندی دانشگاههای دنیا/ دانشگاه تهران در میان 500 دانشگاه برتر دنیا

رتبه بندی سال 2009 دانشگاههای جهان بر اساس معیارهای شانگهای اعلام شد که بر اساس آن دانشگاه هاروارد در صدر قرار گرفت و دانشگاه تهران به عنوان اولین دانشگاه کشور در تاریخ رتبه بندی شانگهای موفق به قرار گرفتن در میان 500 دانشگاه برتر دنیا شد. به گزارش خبرگزاری مهر، رتبه بندی سال 2009 دانشگاه شانگهای جیاو تانگ (Shanghai Jiao Tong University) مشهور به رتبه بندی شانگهای اعلام شد که بر اساس آن دانشگاه تهران در میان 501 دانشگاه رتبه بندی شده در جهان رتبه ای میان 402 تا 501 را به خود اختصاص داده است.
دانشگاه شانگهای جیاو تانگ از سال 2003 بر اساس شاخصهایی مانند سطح آموزش دانشگاه­ها، سطح اعضای هیئت علمی، تولیدات علمی و اندازه دانشگاه­ها اقدام به رتبه بندی دانشگاه ها در سطح جهان کرده است. همچنین امتیاز کلی 100 دانشگاه اول از امتیاز 100 اعلام شده است.
10 جایگاه اول در رتبه بندی امسال شانگهای به ترتیب به دانشگاههای هاروارد، استنفورد، کالیفرنیا برکلی، کمبریج، موسسه تکنولوژی ماساچوست، موسسه تکنولوژی کالیفرنیا، کلمبیا، پرینستون، شیکاگو و آکسفورد اختصاص یافته است.
امتیاز کلی دانشگاه هاروارد 100، استنفورد 73، کالیفرنیا برکلی 71، کمبریج 70، موسسه تکنولوژی ماساچوست 69.5، موسسه تکنولوژی کالیفرنیا 64، کلمبیا 61، پرینستون 60، شیکاگو 57 و آکسفورد 56 اعلام شده است.
دانشگاه تهران نیز برای اولین بار در تاریخ رتبه بندی شانگهای به عنوان دانشگاه اول ایران در رتبه ای میان 402 تا 501 در سطح دانشگاههای جهان قرار گرفت.
این در حالی است که دانشگاه تهران در رتبه بندی سالهای گذشته شانگهای موفق به دستیابی به جایگاه قابل توجهی نشده بود.
همچنین دانشگاه تهران در رتبه بندی موضوعی و رتبه بندی بر اساس رشته های تحصیلی رتبه ای را طی سه سال گذشته به دست نیاورده است.
بر اساس رتبه بندی جدید شانگهای امتیاز دانشگاههایی که رتبه های یک تا 10 را به دست آورده اند، تغییر چندانی نداشته است و تقریبا این امتیازات طی سه سال اخیر ثابت باقی مانده اند.
شانگهای در رتبه بندی خود 100 دانشگاه برتر دنیا را بر اساس امتیازات رده بندی می کند اما دانشگاههایی که در رتبه های بالاتر از 100 قرار می گیرند را بر اساس امتیاز کسب شده در دسته های 101 تا 200، 201 تا 302، 303 تا 401 و 402 تا 501 تقسیم بندی می کند به گونه ای که دانشگاههای میان 101 تا 201 از امتیاز بالاتری نسبت به رتبه های بالاتر برخوردارند اما میان دانشگاههایی که در این دسته قرار گرفته اند رتبه بندی صورت نمی گیرد و دانشگاهها بر اساس حروف الفبا طبقه بندی می شوند.

انتظارها به سر رسید / شورای عالی علوم پس از سه سال فردا با حضور رئیس جمهور تشکیل می‌شود

چهارمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری پس از گذشت سه سال از آخرین جلسه این شورا و یکسال از تصویب احیای شوراهای عالی و ابلاغ آن از سوی مجلس شورای اسلامی فردا سه شنبه با حضور رئیس جمهوری و اعضای شورا تشکیل می شود. به گزارش خبرنگار مهر، گزارش دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، آیین نامه اجرایی بند 26 قانون بودجه مبنی بر اینکه دستگاهها باید گزارش عملکرد خود در حوزه پژوهش را ارائه دهند، تصویب نامه سیاستها و اولویتهای علم و فناوری در بند 26 قانون بودجه و آیین نامه تشکیل کمیسیونهای تخصصی در این جلسه مطرح و بررسی می شود.
آیین نامه کارگروه تخصصی علوم، تحقیقات و فناوری استانها نیز در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
این جلسه با حضور کامران دانشجو وزیر علوم، مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت، محسن پورسرپرست وزارت آموزش و پرورش، میر کاظمی وزیر نفت، محرابیان وزیر صنایع، خلیلیان وزیر کشاورزی، تقی پور وزیر ارتباطات، وحیدی وزیر دفاع، بهمنی رئیس بانک مرکزی، عزیزی معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌ جمهور و نامجو سرپرست وزارت نیرو برگزار می شود.
داوری ادرکانی رئیس فرهنگستان علوم، حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها، فرهاد **** رئیس دانشگاه تهران، دکتر قربانی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، علیرضا رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، جواد اژه ای، علی عباسپور تهرانی فرد رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، دوگانی و ریحانی نماینده مجلس، عبدالله جاسبی رئیس دانشگاه آزاد، باقر لاریجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران از دیگر مسئولان شرکت کننده در این جلسه هستند.
همچنین برای اولین بار مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این جلسه حضور خواهند داشت.
به گزارش مهر، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان نهاد فرابخشی سیاستگذار علوم، تحقیقات و فناوری کشور که بر اساس ماده 99 قانون برنامه سوم توسعه و مواد 3 و 4 قانون تشکیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب مرداد 1383) تشکیل شده است اولین جلسه خود را در سیزدهم اسفند ماه 1383 به ریاست رئیس جمهوری آن روز (سید محمد خاتمی) تشکیل داد.
190268_orig.jpg
سومین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری
اولین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در دولت نهم که دومین جلسه آن به شمار می رفت (اولین جلسه شورا در دولت هشتم برگزار شد) سوم اردیبهشت ماه 85 با حضور دکتر محمود احمدی نژاد - رئیس جمهوری برگزار شد.
سومین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری نیز به ریاست احمدی نژاد در 18 مهر ماه 1385 برگزار و در آن مقرر شد دستگاههای اجرایی بخشی از اعتبارات خود را برای اجرای تحقیقات دانشگاهی اختصاص دهند. بر اساس مصوبات این جلسه، شرکتهای دولتی از این پس باید بخشی از اعتبارات تحقیقاتی خود را از طریق دانشگاهها هزینه کنند.
به گزارش مهر، در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری هفت وزیر، روسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بانک مرکزی، فرهنگستان های علوم، نمایندگان روسای دانشگاهها، انجمنهای علمی و تعدادی از صاحبنظران بخشهای تولیدی و خدماتی دولتی و خصوصی عضویت دارند و وظایف دبیرخانه ای این شورا طبق قانون به وزارت علوم محول شده است.
حسام هزاوه ای مشاور معاون پژوهشی وزارت علوم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تایید برگزاری این جلسه گفت: منصور کبگانیان دبیر این شورا اقدامات لازم برای برگزاری این جلسه را انجام داده است و این جلسه فردا سه شنبه برگزار خواهد شد.

در دانشگاه صنعتی شریف؛ مسابقه برنامه نویسی دانشجویی ACM از 14 آبان آغاز می شود

مدیر اجرایی یازدهمین دوره مسابقه برنامه نویسی دانشجویی ACM از برگزاری این مسابقه در روزهای 14 و 15 آبان ماه جاری خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، یحیی تابش هدف از برگزاری این مسابقه را ترغیب و تشویق دانشجویان برای پرداختن به فعالیتهای خلاقانه در زمینه طراحی الگوریتها و برنامه نویسی کامپیوتر در سطح بین المللی ذکر کرد.
وی افزود: در این دوره از رقابتها که در روزهای 14 و 15 آبان ماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می شود، 100 تیم دانشجویی سه نفره از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی شرکت خواهند کرد.
مدیر اجرایی مسابقه برنامه نویسی ACM ادامه داد: یک تیم سه نفره از تایوان نیز در این مسابقه شرکت می کند.
تابش اظهار داشت: در این دوره از مسابقه دو یا سه تیم سه نفره منتخب به مسابقات بین المللی برنامه نویسی اعزام می شوند.
به گفته وی مسابقه جهانی ACM در "هاربین" چین در بهمن ماه برگزار می شود.

شورای گسترش با راه اندازی 2 پژوهشکده در دانشگاه شیراز موافقت کرد

شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با راه اندازی 2 پژوهشکده صنایع نفت و گاز فراساحلی و پژوهشکده نجوم در دانشگاه شیراز موافقت کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، این شورا با راه اندازی پژوهشکده نجوم، اختر فیزیک و فناوری ابزار آلات نجومی با گروههای پژوهشی نجوم و اختر فیزیک مشاهده ای، گروه پژوهشی کیهان شناسی و فیزیک انرژی بالا و گروه پژوهشی تجهیزات اپتیکی، نجومی و فضایی و نیز پژوهشکده صنایع نفت و گاز فراساحلی با گروه های پژوهشی کنترل و ابزار دقیق گروه پژوهشی سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE)، گروه پژوهشی سازه های فراساحلی و زمین شناسی، گروه پژوهشی شبیه سازی نفت و گاز و گروه پژوهشی مهندسی مواد و آنالیز شیمیایی در دانشگاه شیراز موافقت کرد.
شورای گسترش همچنین با ایجاد مرکز پژوهشی گیاه شناسی باغ ارم با گروه های پژوهشی علوم باغبانی، گروه پژوهشی گیاه شناسی و گروه پژوهشی آفات، بیماریها و علف های هرز و نیز مرکز پژوهشی ویروس شناسی گیاهی با گروه پژوهشی ویروس شناسی و گروه پژوهشی فیتوپلاسمالوژی موافقت کرده است.

عرضه 49 هزار جلد کتاب در نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی

در هفتمین نمایشگاه بین المللی کتب کاربردی و دانشگاهی تهران نزدیک به 49 هزار جلد کتاب در موضوعات متنوع به مخاطبان عرضه می شود. به گزارش خبرگزاری مهر، با برنامه ریزی و هماهنگیهای انجام شده توسط انجمن فرهنگی ناشران بین المللی ایرانیان با ناشران شرکت کننده در این رخداد فرهنگی تا کنون حضور و عرضه نزدیک به 49 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه هفتم قطعی شده که تعدادی از این کتابها چاپ ژانویه 2010 و بقیه چاپ سال 2009 و قبل از آن است.
از 49 هزار کتاب یاد شده 16 هزار جلد در موضوعات علوم انسانی، هشت هزار جلد در بخش مهندسی، هشت هزار جلد مربوط به علوم پزشکی، هفت هزار جلد در زمینه علوم پایه، دوهزارو هفتصد جلد مربوط به حوزه های گوناگون هنر و نزدیک به هفت هزار جلد نیز متعلق به سایر رشته های کاربردی و دانشگاهی است که توسط هفتصد ناشر معتبر بین المللی از کشورهای مختلف اروپایی- آسیایی و آمریکایی و به زبانهای انگلیسی- آلمانی- فرانسه و عربی عرضه می شود.
هفتمین نمایشگاه بین المللی کتب کاربردی و دانشگاهی از روز یکشنبه 24 آبانماه جاری در محل مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب فعالیت خود را آغاز می کند و ساعت 18 روز پنج شنبه 28آبانماه به کار خود خاتمه می دهد.

استعفای دبیران شورای صنفی دانشجویان 9 دانشگاه/ با استعفاها موافقت شد

دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای تبریز، تربیت دبیر شهید رجایی، بیرجند، صنعتی سهند تبریز، صنعتی ارومیه، تربیت معلم سبزوار، تربیت معلم آذربایجان، علوم کشاورزی و ‌منابع طبیعی گرگان و ملایر استعفا کردند. حسن مسلمی نائینی دبیر هیئت مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی در گفتگو با خبرنگار مهر با تایید این خبر گفت: استعفای دبیران شورای صنفی این 9 دانشگاه در پی بحث های پیرامونی گردهمایی سراسری شوراهای صنفی دانشجویان در ارومیه بوده است.
مسلمی نائینی پیش از این از اخلال در نشست اخیر شوراهای صنفی دانشجویان (سیزدهمین گردهمایی سراسری دبیران شوراهای صنفی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور) که در ارومیه برگزار شده بود انتقاد کرده بود.
سیزدهمین گردهمایی سراسری دبیران شوراهای صنفی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور که 16 مهر ماه با حضور نمایندگان صنفی نزدیک به 50 دانشگاه کشور در دانشگاه ارومیه گشایش یافته بود همزمان با حضور مسئولان معاونت دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شکل دیگری به خود گرفت به طوری که وقتی برخی دبیران شوراهای صنفی از پاسخ مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره "مجوز اتحادیه شوراهای صنفی دانشجویان" قانع نشدند جلسه را ترک کردند.
مسلمی نائینی 17 مهر ماه وقتی از اخلال ایجاد شده در نشست شوراهای صنفی و بی احترامی به معاون وزیر علوم انتقاد کرد در گفتگو با مهر گفت: "برخوردی که در نشست شوراهای صنفی مشاهده شد واقعا کار نادرستی بود. دانشجو باید بداند که وقتی از پاسخ یک استاد اقناع نمی شود چگونه باید رفتار کند. نه تنها به دکتر ملاباشی بی احترامی شد بلکه به ما هم بی احترامی شد."
قائم مقام معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره استعفای دبیران شوراهای صنفی 9 دانشگاه کشور به مهر گفت: هیئت مرکزی نظارت بر شوراهای صنفی موافق استعفای این افراد بود زیرا آنها در نشست اخیر این شوراها مشکلاتی را ایجاد کرده بودند و حال که خودشان خواستند از شورای صنفی بروند با استعفای آنها موافقت شد.

اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار به انجمنهای علمی دانشجویی

مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم از تزریق یک میلیارد تومان اعتبار به انجمنهای علمی دانشجویی تا پایان آذر ماه خبر داد. محسن اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: طبق توافقی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به انجام رسیده است کلیه انجمنهای علمی دانشجویی کشور بر اساس رتبه بندی که توسط اداره کل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام می شود از مزایای اعتبار یک میلیارد تومانی که توسط معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری به این انجمنها اختصاص پیدا می کند بهره مند می شوند.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم از فعالیت بیش از دو هزار انجمن علمی دانشجویی در دانشگاههای تحت پوشش این وزارتخانه خبر داد و افزود: اعتبار یک میلیارد تومانی طی ماه جاری و آذر ماه به دانشگاهها واریز می شود و دانشگاهها موظف هستند در اختیار انجمنهای علمی دانشجویی قرار دهند.

گزارشی از شیوع آنفلوآنزای نوع A در خوابگاهها و دانشگاهها نداشته‌ایم

مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی وزارت بهداشت گفت: تاکنون گزارشی از شیوع به آنفلوآنزای نوع A در خوابگاهها و دانشگاههای کشور و تعطیلی کلاس های درس نداشته ایم. دکتر محمود سروش در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تاکنون گزارشی به وزارت بهداشت ارائه نشده است که البته این موضوع نیازمند ارائه گزارش گروه بهداشت محیط هم است.
وی اضافه کرد: در خوابگاههای دانشجویی نیز روشهای پیشگیری به طور جدی پیگیری می شود و در واقع روشهای پیشگیری مبتنی بر بهداشت محیط است و این گروه این کار را پیگیری می کنند.
سروش خاطرنشان کرد: دستورالعمل مراقبت در مورد آنفلوآنزای نوع A به همه دانشگاههای علوم پزشکی، دانشگاههای وابسته به وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ شده است.
وی در خصوص اجرایی شدن مفاد پیشگیری و مراقبت از آنفلوآنزای نوع A در دانشگاهها گفت: بخش عمده ای از این دستورالعمل ها در دانشگاهها اجرایی شده و دیگر دانشگاهها نیز در حال پیگیری هستند.

مبهم بودن میزان مشکلات دانشگاهها در صورت اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به بالا رفتن تمامی هزینه ها در صورت اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها به ویژه خدمات دانشجویی برای دانشگاهها گفت: با وجود پیش بینی مکانیسم جبران هزینه از سوی دولت اما هنوز مشخص نیست در زمان اجرا با چه مشکلاتی مواجه شویم. دکتر سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر فضای دانشگاهها اظهارداشت: مجلس در لایحه هدفمند کردن یارانه ها به صورت جزئی نگاه نمی کند. مقرر شده است که در صورت تصویب در مجلس شورای اسلامی، 20 درصد از منابع برای جبران افزایش هزینه های مرتبط با دولت در اختیار دولت قرار گیرد که این بخشها شامل حوزه هایی از جمله حوزه سلامت، دانشگاهها و بخشهای فرهنگی می شود.
وی اضافه کرد: حال اینکه دولت به چه نسبتی به این مجموعه ها نگاه کند و یا به کدام یک از مجموعه ها نگاه ویژه تری داشته باشد، در زمان توزیع بودجه مشخص می شود. از سوی دیگر این اعتبارات در بودجه هایی که دولت به صورت سالانه و در قالب برنامه پنجم توسعه ارائه می دهد، دیده شده است.
قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: جزئیات در این قانون قابل طرح نیست و در واقع مجلس به دولت اعلام می کند که اعتبار این 20 درصد را مشخص کند و از سوی مجلس مورد تایید قرار گیرد. در واقع اینکه چه اعتباری در کجا و به چه منظوری هزینه خواهد شد نیز در مجلس باید مورد تایید قرار گیرد. این قانون به منزله مجوز کلی محسوب می شود و پس از آن اعتبارات به صورت سالانه باید در بودجه سالانه ذکر شود.
وی اظهار داشت: هدف گذاری برنامه توسعه پنجم و و بودجه های سالانه مشخص کرده است که اعتبارات جبرانی به چه بخشهایی اختصاص می یابد و چه اعتباری باید در کجا هزینه شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: قانون باید چارچوب کلی حرکت را مشخص کند و دولت و دانشگاهها باید در حوزه اجرا اعتبارات را مشخص کنند و به مجلس ارائه دهند در آن زمان مجلس تصمیم می گیرد که بر روی این موضوع صحه بگذارد یا خیر.
وی در خصوص تاثیر اجرای این قانون بر روی هزینه های خدمات دانشجویی به مهر گفت: تورم در صورت اجرای این قانون بالا می رود و هزینه ها را در همه بخشهای زندگی افزایش می دهد که این افزایش هزینه شامل بخش دانشجویی نیز می شود اما نکته اینجا است که مکانیسم جبرانی برای بخشهای خاص و عموم مردم پیش بینی شده که بر اساس میزان درآمد آنها دولت به صورت نقدی به مردم در دهک های مختلف پرداخت می کند.
قاضی زاده هاشمی در خصوص وضعیت دانشگاههای غیردولتی خاطرنشان کرد: دانشگاههای غیردولتی مبتنی بر **** تعرفه گذاری اقدام می کنند چون درآمدها رشد می کند، **** تعرفه شان را اصلاح می کنند، سالانه بر اساس نرخ تورم، دستمزدها هم رشد می کند، میزان پرداخت و درآمد هم امیدواریم متوازن باقی بماند.
وی گفت: قانون به این شکل پیش بینی کرده است اما اینکه در اجرا به چه شکل اجرا شود هنوز مشخص نیست و قابل پیش بینی نیست. البته مجلس تغییرات زیادی در این لایحه اعمال کرده که علاوه بر تغییرات محتوایی زمان اجرای آن را نیز تغییر داده است.

انتصاب سرپرستان دانشگاههای علوم پزشکی زاهدان و زابل

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در احکام جداگانه ای سرپرست دانشگاه های علوم پزشکی زاهدان و زابل را منصوب کرد. به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مرضیه وحید دستجردی در حکمی دکتر منصور شکیبا را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان منصوب کرد پیش از این دکتر مسعود صالحی مسئولیت ریاست این دانشگاه را برعهده داشت. دکتر منصور شکیبا پیش از این در سمت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان حضور داشت.
همچنین وزیر بهداشت در حکم دیگری دکتر محمدحسن محمدی را به سمت سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل منصوب کرد پیش از این دکتر عباسعلی معین رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل بود.
دکتر وحیددستجردی در انتصابات جدید در وزارت بهداشت، دکتر ابراهیم متولیان را در سمت ریاست مرکز مدیریت و هماهنگی امور بازرگانی و تجهیزات پزشکی و دکتر حسن ابوالقاسمی را در سمت مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ابقا کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکم دیگری دکتر حسن آقاجانی را به سمت دبیر مجامع، شوراها و هیئتهای امناء دانشگاه های علوم پزشکی منصوب کرده است.

هفته کتاب در کتابخانه دانشگاه تهران/ کتابخانه 60 ساله می‌شود

کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه تهران در شصتمین سالگرد تاسیس و به مناسبت هفته کتاب چندین برنامه تخصصی برگزار می‌کند. به گزارش خبرنگار مهر، برنامه‌های سه روز نخست هفته کتاب که از 23 تا 30 آبان در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار می‌شود اعلام شد.
در روز 23 آبان برنامه‌های جشن کتاب کتابخانه دانشگاه تهران افتتاح می‌شود. رونمایی از تمبر ویژه کتابخانه و مرکز اسناد، افتتاح بخشهای جدید کتابخانه و نمایشگاههای هفته کتاب، رونمایی از کتاب "آللوپاتی" نوشته اسدالله حجازی، شاهنامه‌خوانی و اجرای موسیقی برنامه‌های روز اول است که "کتابخانه؛ قلب دانشگاه" نام گرفته است.
یکشنبه 24 آبان نشست "نقش دیدگاههای معرفت‌شناختی در انتخاب روش پژوهش" با سخنرانی بازرگان، پانل تخصصی کتابداران با حضور سرشتی، "معرفی گنجینه نقشه‌های کتابخانه مرکزی" توسط وثوقی، رونمایی از کتاب دکتر تاجبخش در زمینه پزشکی و دامپزشکی برگزار می‌شود. این روز "کتابخانه؛ ابزار پژوهش" نام دارد.
در سومین روز این هفته که به "کتابداران دانشگاهی" اختصاص یافته از یک کتاب در حوزه حقوق و هنر رونمایی می شود. این کتاب نوشته مشترک جعفری‌تبار و گلابچی است. کارگاه قصه‌گویی، پانل تخصصی کتابداران با حضور سرشتی و شاهی، مثنوی‌خوانی و گردهمایی کتابداران پیشکسوت دیگر برنامه‌های این روز است.

مسابقه سودوکو در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد

همزمان با گرامیداشت دهه ریاضیات اولین دوره مسابقات 300 متری سودوکو در دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد. به گزارش خبرگزاری مهر، سید منصور واعظ پور - دبیرمسابقه سودوکو هدف از برگزاری این مسابقه را ایجاد فضای شادی و نشاط در دانشگاه امیرکبیر ذکر کرد و افزود: این مسابقه برای اولین بار در سطح جهان با این وسعت و بزرگی برگزار شد.
وی افزود: این مسابقه از درب اصلی دانشگاه شروع شد و تا مقابل دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر ادامه داشت.
دبیر مسابقه سودوکو گفت: این مسابقه در 4 سطح آسان، متوسط، مشکل و خیلی مشکل برگزار شد و هر شخص می توانست تا چند جدول سودوکو را حل کند.
وی خاطرنشان کرد: زمان این مسابقه از ساعت 12 تا 14:30 به طول انجامید که 60 داور با کاورهای رنگی کار قضاوت این دوره از مسابقات سودوکو را بر عهده داشتند.

انتشار کلید سئوالات آزمون دکتری تخصصی پزشکی/ اعلام مهلت اعتراضات

کلید سئوالات آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) رشته های علوم پایه پزشکی و بهداشت سال تحصیلی 89-88 منتشر شد. به گزارش خبرنگار مهر، آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) روز 8 آبان سال 88 در 5 شهر با رقابت 4 هزار و 12 نفر به طور همزمان برگزار شد.
کلید اولیه سئوالات کلیه رشته ها به همراه فرم اعتراض اینترنتی انتشار یافته است و داوطلبان در صورت هر گونه اعتراض نسبت به سئوال یا کلید اعلام شده می توانند اعتراض خود را حداکثر تا پایان روز 13 آبان ماه به صورت اینترنتی از طریق سایت مرکز سنجش ارسال کنند. به اعتراضاتی که پس از انقضای مهلت ذکر شده و به صورت غیر اینترنتی ارسال شود، به هیچ وجه ترتیب اثر داده نمی شود.
کلید نهایی ساعت 18 به بعد روز 23 آبان منتشر می شود، اسامی دو برابر ظرفیت پذیرش در مرحله اول آزمون و انتخاب محل تحصیل پذیرفته شدگان به صورت اینترنتی 29 آذر اعلام می شود. آخرین مهلت اعتراض به اسامی مرحله اول آزمون 30 آذر تعیین شده و مصاحبه یا مرحله دوم آزمون در روزهای 14 تا 17 دی ماه انجام می گیرد.
نتایج نهایی آزمون ساعت 18 به بعد روز 7 بهمن اعلام می شود و مهلت ارسال اعتراض به نتایج نهایی نیز 8 بهمن اعلام شده است.

نحوه ارسال مدارک سهمیه‌های دستیاری اعلام شد/ 5 آذر آخرین مهلت ثبت نام

راهنمای ارسال مدارک سهمیه های سی و هفتمین دوره پذیرش دستیار رشته های تخصصی بالینی پزشکی برای داوطلبان این دوره از آزمون منتشر شد که براساس آن داوطلبان تا 5 آذر ماه فرصت دارند در آزمون به صورت اینترنتی ثبت نام کنند. به گزارش خبرنگار مهر، داوطلبان از تاریخ 8 تا 14 آذرماه فرصت دارند که مدارک خواسته شده را به صورت اسکن شده و اینترنتی ارسال کنند.
بر اساس اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت، داوطلبان که دارای مدارک اختصاصی سهمیه رزمندگان، مدارک اختصاصی سهمیه مناطق محروم، مدارک اختصاصی سهمیه مازاد جهت پوشش مناطق محروم و مدارک اختصاصی مشمولین آئین نامه اجرایی تسهیل ادامه تحصیل استعدادهای درخشان، نخبگان و استعدادهای برتر باید به صورت اینترنتی از سوی داوطلبان ارسال شود.
داوطلبان باید پس از تهیه فرم های مربوطه و تایید بالاترین مقام هر یک از ارگانهای مربوطه آن را اسکن کنند و به شکل اینترنتی از طریق سایت http://Sanjeshp.ir ارسال کنند.
فرم های ارسالی باید به نام دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی و از زمان شروع ثبت نام آزمون پذیرش دستیار دوره سی وهفتم (پنجم آبان ماه 1388) به بعد صادر شده باشد و به مکاتبات فردی ترتیب اثرداده نخواهد شد.
به گزارش مهر، در این دوره از آزمون در 25 رشته تخصصی بالینی و در 30 دانشگاه علوم پزشکی و موسسه وابسته به وزارت بهداشت دانشجوی دوره دستیاری پذیرش می شود.
ثبت نام سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بالینی تا 5 آذر ماه ادامه دارد و آزمون در 29 بهمن ماه سال جاری در دانشگاههای علوم پزشکی محل آموزش دستیار برگزار خواهد شد.

نشست کتاب/ مقاله‌های علوم انسانی‌ ما خوب نیستند/ تألیف مقاله متکی بر پرسش نیست

در نشست نقد و بررسی کتاب "البته واضح و مبرهن است که ..." با تأکید بر اینکه ما با پرسش و دغدغه خاصی به سراغ نگارش مقاله نمی‌رویم بر مشکلات اکثریت مقاله‌های علوم انسانی در ایران‌زمین توجه شد. به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ضیاء موحد در ابتدای نشست نقد و بررسی کتاب "البته واضح و مبرهن است که..." که عصر دیروز دوشنبه 11 آبانماه در خبرگزاری مهر برگزار شد، بر ضرورت تدوین کتب آموزشی تأکید کرد و گفت: در ابتدا تصور می‌کردم که چگونه نوشتن مقاله جزء آموزشهای اولیه است اما بعد معلوم شد که چنین آموزشی وجود ندارد.
مدیر گروه منطق مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، برخی کتابهایی را که به موضوع مقاله‌نویسی پرداخته‌اند خوب توصیف کرد و در عین حال نثر روان و ساده کتاب "البته واضح و مبرهن است که..." را دلیل اقبال عمومی به آن خواند و افزود: حدود 50 صفحه از این کتاب اصول مقاله‌نویسی را تشریح می‌کند. من بیشتر به مقالات فلسفی به اقتضای رشته تخصصی‌ام پرداخته‌ام. شاید اگر پزشک یا مورخ بودم مقاله‌هایی در این موارد نیز می‌آوردم. البته در خارج از کشور و در همه دپارتمانهای دانشگاهی برای مقاله‌نویسی دستورالعملهایی وجود دارند و ما هم باید در این زمینه کار بیشتری صورت دهیم.
مقاله با رساله متفاوت است
دکتر موحد با تمایز قایل شدن میان مقاله و رساله، کتاب "البته واضح و مبرهن است که ..." را آموزشی- ترویجی توصیف کرد و گفت: بیش از 40 صفحه کتاب تنها آموزشی است و مرحله به مرحله دستور مقاله‌نویسی آموزش داده می‌شود.
وی به مجموعه مقاله فلسفی- منطقی خویش که پیش از این منتشر شده اشاره کرد و گفت: بعد از نگارش کتاب "البته واضح و مبرهن است که..." نگاه کردم ببینم خودم چقدر مواردی را که بر آنها تأکید داشتم رعایت کرده‌ام. دیدم کم و بیش همین مسیر را دنبال کرده‌ام و این ساخت در ذهنم بوده است.
منطق حساب و کتاب دارد
این استاد فلسفه در مورد ضرورت نگارش و آموزش مقاله‌نویسی در تمام رشته‌های تخصصی گفت: این کار نیاز به هدایت معقولی دارد. مجموعه مقالات زیادی تا کنون به چاپ رسیده که در آموزش می‌توان از آنها استفاده کرد و حتی از حد فلسفه هم بالاتر رفت و خود را به فلسفه و منطق محدود نکنیم. اتفاقاً کار مقاله‌نویسی در منطق راحتتر است و این در علوم انسانی و علوم اجتماعی است که حرف بیهود گفتن دامنه وسیعی دارد اما منطق حساب و کتاب دارد.
دکتر موحد تأکید کرد: زیاد لازم نیست به مقالات منطقی یا فلسفه منطق یا به موضوعات فلسفه‌های تحلیلی بپردازیم چون در آنجا موضوع دقیق است و دانشجو می‌داند چه کار کند اما وقتی به برخی از مباحث فلسفه ( سیاسی، جامعه‌شناسی، علوم اجتماعی ) می‌رسیم باید معیارها را محکم مطرح کرد.
سعید ناجی: در ایران شروع پایان‌نامه متکی بر دغدغه و پرسش نیست
در ادامه این نشست، سعید ناجی مدرس فلسفه برای کودکان، نثر کتاب را روان و ساده خواند و مثالهای مورد اشاره در این کتاب را آموزنده توصیف کرد و گفت: در این کتاب ملموس‌سازی مطالب مورد توجه بوده است. این کتاب نسبتاً کاربردی است و ارتباط خوبی با مخاطب برقرار می‌کند.
وی جای تمرین را در این کتاب خالی دانست و تأکید کرد: این کتاب باید مورد تمرین قرار گیرد. آنچه در ساختار آموزشی ما به‌ویژه در آموزش عالی وجود ندارد "تمرین" است و در تنها درسی که تمرین وجود دارد یعنی "ریاضی" موفق هستیم. بچه‌ها بدون تمرین یکسری از مطالب را حفظ می‌کنند که در نهایت فراموش می‌کنند و این درسها عملی و کاربردی نمی‌شوند. در این کتاب مثالهای خوبی آمده که ما می‌توانیم بر اساس این مثالها تمرینهایی را از دانشجویان بخواهیم.
سعید ناجی با اشاره به بی‌اطلاعی دانشجویان در موضوع‌یابی پایان‌نامه، بر ضرورت تدوین کتب آموزشی در این زمینه تأکید کرد و گفت: این سرگردانی دانشجویان به روانشناسی مقاله‌نویسی بر می‌گردد. در ایران شروع پایان‌نامه هیچ مبنای علمی ندارد. بسیاری از دانشجویان دغدغه‌های زیادی دارند و مثلا می‌خواهند در زمینه فلسفه سینما کار کنند و شبانه‌روز مطالعه می‌کنند اما به دلیل عدم هدایت درست، در نهایت پایان‌نامه در مورد دکارت بر می‌دارند بدون اینکه پاسخی برای دغدغه خود بیابند.
این مدرس فلسفه برای کودکان، پرداختن نویسنده کتاب به پارادوکسها را بسیار جالب توصیف کرد و گفت: دکتر موحد با آوردن مثالهای جالب، پارادوکسها را به زیبایی نوشته که این می‌تواند الگویی برای بیان مباحث پیچیده باشد.
موحد: در پس ساده‌نویسی زحمت نهفته است
در ادامه این نشست، دکتر موحد در پاسخ به این سؤال که آیا امکان داشت به مقالات فلسفی، توصیفی به صورت جداگانه و مستقل می‌پرداختید، گفت: هیچ دپارتمانی چنین نکرده و همه همین 40 صفحه آموزشی را نوشته‌اند و مثلاً فلان دپارتمان می‌گوید که من این سیستم ارجاع و یا غیره را می‌خواهم اما هیچوقت نمی‌آیند در این زمینه‌ها کتاب بنویسند.
دکتر موحد در تشریح دلیل پرداختن به مقالات با موضوعات متفاوت در کتاب گفت: برخی مقالات دیالکتیکی، برخی توصیفی، و برخی دیگر فلسفی هستند.
فضای اندیشه تحت تأثیر مسائل سیاسی رومزمره قرار گرفته است
مدیر گروه منطق مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران درباره علت نبود مقالات دیالکتیکی در کشور گفت: شاید غلبه مسائل سیاسی روزمره مردم را از این مباحث دور کرده، چون فلسفیدن فضای آرام و راحتی برای تبادل افکار می‌خواهد و تنها موضوع جدی که در این چند دهه در مورد آن تبادل فکر شده "فلسفه دین" است و این هم به خاطر مسائل روزمان بوده است. اما مجال برای مسائل دیگر نیست و متأسفانه فضای آن نوع اندیشه تحت تأثیر مسائل روزمره قرار گرفته است.
وی انتخاب عنوان این کتاب را برگرفته از جمله معروف "البته واضح و مبرهن است که..." در انشای دوران مدرسه خواند و در مورد شیوه نگارش مقالاتش نیز گفت: به‌ندرت شده که یک مقاله را یک روزه تمام کنم و بیشتر نگارش مقالاتم و یا یافتن عنوان مناسب برای آن زمان زیادی را از من می‌گیرد.
کتاب" البته واضح و مبرهن است که ..." نوشته دکتر ضیاء موحد در باب آموزش مقاله‌‌نویسی است که به‌‌تازگی از سوی نشر نیلوفر به چاپ دوم رسیده است.
 
بالا