sina86
Registered User
- تاریخ عضویت
- 27 آپریل 2008
- نوشتهها
- 3,309
- لایکها
- 35
برگزاری یازدهمین جشنواره ابن سینا/ اعطای جایزه ابن سینا به بهترین استاد
یازدهمین جشنواره ابن سینا با اعطای جوایزی از جمله جایزه کشوری ابن سینا و جوایز آموزش پزشکی، حکیم جرجانی، اخلاق پزشکی و پیشکسوتان بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود. به گزارش خبرنگار مهر، معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد که اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور برای رقابت در کسب جایزه کشوری ابن سینا می توانند تا 15 آذرماه در این دوره از جشنواره آموزشی مدارک خود را ارسال کنند.
همچنین اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می توانند تا مهلت زمانی ذکر شده ، فرم های مربوطه را دریافت و پس از تکمیل به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. یازدهمین دوره جشنواره آموزشی ابن سینا 15 بهمن ماه امسال همزمان با سالگرد تاسیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود.
امسال جایزه کشوری ابن سینا 80 میلیون ریال گرانت آموزشی، به همراه 30 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور است و علاوه بر آن هدیه ای از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فرد برگزیده اعطا می شود.
جایزه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز شامل 80 میلیون ریال گرانت آموزشی به همراه 30 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور است.
جایزه حکیم جرجانی نیز شامل 60 میلیون ریال گرانت آموزشی به علاوه 20 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور و جایزه اخلاق پزشکی 80 میلیون ریال گرانت آموزشی به علاوه هزینه یک سفر حج عمره با یک نفر همراه است.
جایزه پیشکسوتان دانشگاه نیز 80 میلیون ریال گرانت آموزشی به علاوه 30 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور تعیین شده است.
گرانت های این جوایز به صورت اعتبار برای اجرای طرحهای پژوهش در آموزش قابل استفاده است و به کلیه برندگان تندیس ویژه جایزه مربوطه اعطا می شود.
مسلمانان جهان زخم انگلستان را به دل دارند
مدیر امور بین الملل نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها انگلیس را منشا اصلی استکبار جهانی دانست و تاکید کرد: غالب ملتهای مسلمان کشورهای جهان زخم استکبار و استعمار انگلیس را به دل داشته و سیطره بی رحمانه آن کشور غاصب را هرگز فراموش نخواهند کرد. به گزارش خبرنگار مهر، جمال عطایی سه شنبه در نشست "عصر بیداری" در جمع دبیران تشکلهای دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در ایران گفت: کشورهای استکباری هنوز هم به همان روش استعماری خود ادامه می دهند و با بیانی پر زرق و برق انتظار دارند که تیغی را که به صورت پدران ما و به چهره خودمان کشیده اند فراموش کنیم.
وی افزود: یکی از خاطرات غم انگیز مردم ایران از روز 13 آبان به سال 1964 میلادی بر می گردد که امریکا بر ایران نظارت کامل داشت و حتی قانون کاپیتولاسیون را نیز به تایید حکومت ایران رساند که طبق آن نزدیک به 300 هزار نفر آمریکایی مقیم ایران از مصونیت قضایی برخوردار می شدند.
عطایی گفت: از این رو امام ***** (ره) در میان طلاب حوزه علمیه قم در برابر این مصوبه استعماری ایستادگی کردند و چنین عملی را خیانت به ملت و ایران و اسلام دانستند که در نهایت ایشان را دستگیر و سپس به ترکیه و عراق تبعید کردند.
مدیر امور بین الملل نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها ضمن اشاره به کشتار بی رحمانه دانش آموزان در روز 13 آبان توسط **** شاه و حمایت آمریکا از این اقدام آن را یکی از خاطرات غم انگیز مردم ایران از این روز دانست.
وی تسخیر لانه جاسوسی را سومین و البته شیرین ترین خاطره ایرانیان از روز 13 آبان نامید و تاکید کرد: آمریکایی ها انقلاب اسلامی ما را تاب نیاورده و به عنوان لیدر دیگر کشورهای غربی در ایران به جاسوسی و اقداماتی دست می زدند که از پیشرفت این دستاورد عظیم مردمی جلوگیری کنند.
مدیر امور بین الملل نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها نشست "عصر بیداری" را نشستی فراملی و فراجناحی خواند و افزود: دردهای امروز ما ریشه در دیرینه چند صد ساله دارد و اگر از آن غفلت کنیم از پیشرفت و همچنین درک چرایی وجود چنین زخمهایی در جامعه امروز خود باز خواهیم ماند.
جمال عطایی گفت: به امید خدا و با اتحاد کشورهای اسلامی چنان ضربه ای به اسرائیل خواهیم زد که برای همیشه از این منطقه خارج شود.
نمایندگان و دبیران تشکلهای مختلف دانشجویان خارجی دانشگاههای ایران نیز در این نشست به بیان نظرات و پیشنهادهای خود و بحث و تبادل نظر با خبرنگاران پرداختند.
یوم الله 13 آبان روز تبلور آگاهی دانشجویان در مبارزه با استعمار است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پیامی به مناسبت 13 آبان اعلام کرد: یوم الله 13 آبان روز تبلور آگاهی و پیشگامی دانش آموزان و دانشجویان در مبارزه با استعمار است. به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالله جاسبی در این پیام آورده است: یوم الله 13 آبان روز تجلی وحدت ملی و روز مبارزه با امپریالیسم جهانی، سالروز سه رویداد بسیار مهم، تاثیرگذار و تعیین کننده در جریان و بستر تاریخی انقلاب میهن اسلامی مان است. تبعید حضرت امام ***** (ره) به ترکیه به علت مخالفت با لایحه ننگین کاپیتولاسیون در سال 1343، شهادت دانش آموزان مظلوم و بی دفاع به دست **** پهلوی در سال 1357 و همچنین تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در 13 آبان سال 1358 که به عنوان یکی از وقایع به یاد ماندنی تاریخ انقلاب است و روز تقابل حقیقت با خصلت های ناپسند قدرت طلبان و باطل اندیشان محسوب می شود.
رئیس دانشگاه آزاد در بخش دیگری از این پیام آورده است: 13 آبان یادآور روز صدور پیام انقلاب اسلامی به مظلومان سراسر جهان و روز مبارزه با زیاده خواهی و ناعدالتی ها و روز حضور پرشور مردم فهیم و قدرشناس ملت ایران در محکومیت توطئه های استکبار جهانی است.
جاسبی در بخش دیگری از پیام خود آورده است: 13 آبان ماه روز برجسته سازی و تجلی بخشی به ارزشهای انقلاب اسلامی است. در 13 آبان طلیعه داران عرصه عدالت طلبی برای تحقق معرفت و ارزشهای اسلامی و استمرار و پایداری آن قد برافراشته و برای سلامت، سعادت و سرافرازی کشور عزیزمان، هوشیارانه و قهرمانانه عقلانیت و شور انقلابی عزم خود را جذب کرده و در تمام صحنه ها حضور پیدا کردند.
رئیس دانشگاه آزاد در این پیام تاکید کرده است: با گرامیداشت این روز که تبلور بینش، آگاهی و پیشگامی دانش آموزان و دانشجویان در عرصه مبارزه با استکبار و بیدادگری است باید در برابر توطئه های دشمنان کوشا و هوشیار باشیم.
جاسبی در پایان این پیام آورده است: از خداوند متعال برای همگان به ویژه دانش آموزان و دانشجویان و دانش پژوهان موفقیت و بهروزی مسئلت می کنم.
علت مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان بیماری کلیوی بوده است
بندرعباس - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: مرگ یک دانشجوی دانشگاه هرمزگان بر اثر بیماری کلیوی بوده و هیچ علائمی در رابطه با بیماری آنفلوآنزای نوع A نداشته است. فرشید عابدی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندعباس افزود: مرگ این دانشجو بر اثر بیماری کلیوی بوده و هیچ علائمی در رابطه با بیماری آنفلوآنزای نوع A نداشته است.
عابدی با اشاره به سابقه درمانی این دانشجو در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس افزود: این دانشجو در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس دارای پرونده پزشکی است و حتی آزمایشاتی که توسط پزشک معالج تجویز شده را انجام نداده بود.
وی با رد علائم بیماری آنفلوآنزایی نوع A در این بیمار اظهار کرد: حتی خانواده دانشجو نیز مرگ فرزند خود را بر اثر بیماری کلیوی تأیید کرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس به نقل از روابط عمومی دانشگاه هرمزگان، احمد نوحه گر رئیس دانشگاه هرمزگان بعد از ظهر سه شنبه پس از انتشار خبر مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان و شایعه ابتلای وی به آنفلوانزای نوع A افزود: تا کنون علامتی که مشخص کند بیماری آنفلوانزای نوع A در خوابگاه های دانشجویی دانشگاه هرمزگان وجود ندارد گزارش نشده است و تنها سرماخوردگی ساده و فصلی احتمال دارد وجود داشته باشد.
رئیس دانشگاه هرمزگان از جلسه مشترک این دانشگاه با دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان جهت بررسی مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان خبر داد و افزود: تا کنون گزارش موثقی گزارش نشده و نیاز به بررسیهای بیشتر در این خصوص از سوی دانشگاه علوم پزشکی است.
وی بیان کرد: مسئولان بهداشتی استان دو مجتمع خوابگاهی دولتی و پنج مجتمع خوابگاهی استیجاری دانشگاه هرمزگان را جزء خوابگاههای با شرایط مناسب اعلام کرده اند.
ارائه گزارش دلایل مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان به وزارت علوم
مدیر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشکل دانشجوی فوت شده در دانشگاه هرمزگان را تشریح کرد و گفت: بر اساس گزارش اولیه دانشگاه فوت این دانشجو بر اثر نارسایی کلیه و ایست قلبی در هنگام دیالیز بوده است. حسن مسلمی نائینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اساس گزارش اولیه دانشگاه هرمزگان به اداره کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم، سعید نیکنام دانشجوی ترم اول رشته مدیریت دانشگاه هرمزگان بر اثر مشکل نارسایی کلیه در تاریخ 2 آبان به بیمارستان خاتم الانبیا مراجعه کرده و با توجه به این مشکل در مراجعه بعدی که به بیمارستان علوم پزشکی هرمزگان داشته است پس از یک بار دیالیز فوت می کند.
وی اظهار داشت: بر اساس گزارش اولیه که به ما ارائه شده است به هیچ عنوان فوت این دانشجو بر اثر آنفلوآنزای نوع A نبوده است.
میر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم گفت: وزارت علوم درخواست گزارش تکمیلی و نهایی را از دانشگاه داشته که تا کنون ارائه نشده است.
وی گفت: همچنین بر اساس گزارش دانشگاه، در جلسه ای که با حضور مسئولین دانشگاه هرمزگان، علوم پزشکی هرمزگان و مسئولین بهداشت استان برگزار شده مشکل این دانشجو نارسایی کلیه گزارش شده و قرار بوده از طریق پزشکی قانونی نیز بررسیهایی صورت گیرد که خانواده دانشجو موافقت نکردند.
مسلمی اضافه کرد: دانشجویان دانشگاه با اینگونه مشکلات هوشمندانه برخورد کنند و مطالبات خود را از طریق شورای صنفی درخواست کنند.
آنفلوآنزایA در دانشگاهها دیده نشده است/ دانشگاهها حق تعطیل کردن ندارند
مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم با بیان اینکه آنفلوآنزای خوکی تبدیل به موضوعی جهانی شده و مختص ایران نیست هر گونه ادعایی مبنی بر سیاسی بودن توجه مسئولان به این بحث را مردود خواند. حسن مسلمی نائینی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه شدت آنفلوآنزای خوکی در کشور رشد داشته است از دانشگاهها خواسته شده تا کمیته آنفلوآنزا را طبق دستورالعمل اجرایی که در رابطه با آن تدوین شده است تشکیل دهند و گزارش فعالیتهایشان در این زمینه را ارائه دهند.
قائم مقام معاون دانشجویی وزارت علوم درباره غیبت دانشجویانی که مبتلا به آنفلوآنزای خوکی می شوند نیز گفت: غیبت این دانشجویان تا 7 روز موجه است و اگر مرتکب غیبت بیش از 7 روز شدند موضوعشان در کمیسیون پزشکی بررسی می شود.
مسلمی نائینی درباره اینکه آیا دانشگاهها در صورت مشاهده شیوع علائم آنفلوآنزای خوکی حق تعطیل کردن دانشگاه را دارند به مهر گفت: به هیچ عنوان حق ندارند دانشگاهها را تعطیل کنند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهها راسا نمی توانند به خاطر آنفلوآنزای خوکی اقدام به تعطیلی کنند بلکه باید به وزارتخانه گزارش کنند و وزارتخانه نیز موضوع را در کمیته ای مرکزی در وزارت بهداشت که با حضور نمایندگان دستگاههای مربوطه برگزار می شود مطرح و بررسی کند و تصمیم نهایی را به دانشگاه اعلام کند.
مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم تاکید کرد: دانشگاهها به هیچ وجه تا کنون گزارشی ارائه نکرده اند و چند مورد هم که پیگیری شده است اصلا آنفلوآنزای خوکی نبوده و سرماخوردگی ساده بوده است.
جدیدترین شرایط انتقال دانشجویان ایرانی خارج کشور به داخل اعلام شد
آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور به دانشگاهها و مؤسسه های آموزش عالی و مراکز پژوهشی داخل کشور تهیه و ابلاغ شد. به گزارش خبرنگار مهر، اداره کل دانشجویان داخل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور تشویق و ترغیب دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور به بازگشت و فراهم کردن امکان ادامه تحصیل آنان در دانشگاهها، موسسات آموزش عالی و مراکز پژوهشی داخل، آئین نامه جدید انتقال را تهیه و ابلاغ کرده است.
شرایط اختصاصی انتقال
دوره های کاردانی و کارشناسی: گذراندن حداقل ١٢ واحد درسی اصلی با میانگین کل حداقل ١٢ از ٢٠ یا معادل آن.
دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته: گذراندن حداقل ٦ واحد درسی (غیر از واحدهای جبرانی) با میانگین کل حداقل ١٤ از ٢٠ یا معادل آن.
دوره های کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفهای دامپزشکی: گذراندن حداقل ٣٠ واحد درسی اصلی با میانگین کل حداقل ١٣ از ٢٠ یا معادل آن.
دوره دکتری تخصصی:شرایط اختصاصی انتقال دانشجویان این دوره مطابق با مقررات وضع شده در مؤسسه پذیرنده است.
میزان شهریه تحصیلی دانشجویان انتقالی
شهریه دانشجو در صورت انتقال به موسسه های دولتی در مقاطع کاردانی و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) به میزان حداکثر تا دو برابر شهریه نوبت دوم و در مقطع کارشناسی ارشد تا 5/1 برابر شهریه نوبت دوم خواهد بود.
شهریه دانشجو در صورت انتقال به موسسه های غیرانتفاعی - غیردولتی در مقاطع کاردانی و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) به میزان حداکثر تا دو برابر شهریه دانشجویان پذیرفته شده از طریق آزمون سراسری ودر مقطع کارشناسی ارشد به میزان حداکثر تا 5/1 برابر شهریه دانشجویان ورودی آزمون سراسری خواهد بود.
شهریه دانشجو در مقطع دکتری براساس مصوبه هیئت امناء موسسه پذیرنده خواهد بود.
ارزشیابی و پذیرش واحدهای درسی گذرانده شده دانشجو در خارج از کشور
موسسه پذیرنده موظف است نسبت به معادل سازی واحدهای گذرانده شده دانشجو در دانشگاه مبدا اقدام و حداقل ٣٠ درصد واحد های اصلی گذرانده دوره با میانگین ١٢ را (در صورت دارا بودن) بپذیرد و صرفاً واحدهایی که مورد پذیرش قرار می گیرد در سنوات تحصیلی دانشجو منظور و میانگین آنها در میانگین کل لحاظ می شود.
نحوه ارائه و رسیدگی به تقاضای انتقال دانشجویان
به گزارش مهر، دانشجویان دوره های کاردانی، کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) و کارشناسی ارشد می توانند درخواست انتقال خود را از طریق شورا و یا مستقیماً به موسسه مورد تقاضا ارائه کنند پذیرش و بررسی درخواست انتقال دانشجویان دوره دکتری فقط از طریق موسسه ها صورت می گیرد.
در صورت ارائه تقاضای انتقال دانشجو به شورا، دبیرخانه شورا نسبت به تشکیل پرونده برای وی اقدام و پس از طرح و تصمیم گیری در شورا نتیجه به صورت حکم انتقال توسط رئیس شورا به موسسه مربوط ابلاغ می شود.
در صورت مراجعه مستقیم دانشجو به موسسه و تمایل موسسه به پذیرش دانشجو، کلیه اختیارات امر انتقال مطابق این آیین نامه به موسسه تفویض می شود.
پذیرش دانشجوی انتقالی فقط برای رشته ها و مقاطع تحصیلی دایر در موسسه انجام می شود و در صورتی که دانشجو حداقل شرایط اختصاصی انتقال (مندرج در ماده ٣ این آئین نامه) را دارا نباشد اما موسسه تمایل به پذیرشدانشجو داشته باشد، باید تقاضای دانشجو به همراه پرونده متشکله توسط موسسه، به کمیسیون استانی ارسال و در صورت موافقت کمیسیون استانی، موسسه می تواند نسبت به امر انتقال اقدام می شود.
چنانچه دانشجو متقاضی انتقال همزمان با تغییر رشته باشد، موضوع در شورا یا در کمیسیون استانی قابل بررسی خواهد بود.
اعلام نتیجه انتقال و ثبت نام دانشجویان انتقالی به دبیرخانه شورا توسط موسسه
موسسه موظف است نسبت به ارسال نتیجه انتقال و ثبت نام از دانشجویانی که از طرف شورای انتقال معرفی می شوند به دبیرخانه شورا، مستقر در اداره کل امور دانشجویان داخل اقدام کند همچنین در صورت پذیرش و ثبت نام دانشجویانی که
موسسه ها راسا نسبت به امر انتقال آنان اقدام می کنند، ارسال گزارش آن به دبیرخانه شورا جهت اطلاع و اقدامات بعدی الزامی است.
انتقال همسر و یا فرزندان مامور دولت، مامور فرصت مطالعاتی و دانشجویان
به گزارش مهر، نحوه ارائه درخواست انتقال این دسته از دانشجویان نیز همانند سایر دانشجویان و شهریه بر اساس آیین نامه خواهد بود.
پذیرش و ثبت نام همسر و یا فرزندان مامورین دولت و بورسیه ها در دانشگاههای خارج از کشور باید در زمان ماموریت والدین یا همسر ( طبق حکم رسمی ماموریت یا بورس) صورت گرفته و درخواست انتقال دانشجو نیز باید حداکثر شش ماه پیش یا پس از اتمام ماموریت مامور یا اتمام تحصیل دانشجوی بورسیه ارائه شود.
زمان انجام فرآیند انتقال دانشجو
دانشجو می تواند تقاضای انتقال خود را در طول سال به شورا و یا براساس محدوده زمانی که موسسه ها اعلام می کند به آن
موسسه ها ارائه کند اما صدور احکام و معرفی دانشجویان توسط شورا به موسسه ها تا یک هفته قبل از شروع ثبت نام در هر نیمسال تحصیلی قابل انجام است.
تشریح دلایل مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان/ وجود آنفلوآنزای نوع A رد شد
رئیس دانشگاه هرمزگان ابتلای دانشجوی متوفی این دانشگاه به آنفلوآنزای نوع A را تکذیب کرد و گفت: این دانشجو به علت نارسایی کلیوی طی 24 ساعت دو بار دچار ایست قلبی شد. احمد نوحه گر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سعید نیکنام دانشجوی جدیدالورود رشته مدیریت گمرک دانشگاه هرمزگان دو شب پیش احساس درد و ناراحتی شدید کرد که با حضور خانواده اش به بیمارستان خاتم الانبیا تهران منتقل و تحت درمان قرار گرفت.
وی افزود: متاسفانه تلاش تیم پزشکی در بیمارستان خاتم الانبیا موثر نبوده و این دانشجو یک بار بر اثر نارسایی کلیه به طور کامل در این بیمارستان دچار ایست قلبی می شود که با اقدامات احیا و نگهداری تیم پزشکی خاتم الانبیا مجددا به زندگی باز می گردد.
رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: بعد از قطع امید بیمارستان خاتم الانبیا این دانشجو شب گذشته مجددا از تهران به بیمارستان فوق تخصصی کلیه شهید محمدی بندرعباس منتقل شده و تحت درمان دیالیز قرار می گیرد.
وی افزود: صبح امروز سه شنبه سعید نیکنام به علت حضور دائم پزشک از بخش به اورژانس منتقل شده که در همان جا برای دومین بار دچار ایست قلبی شد و دارفانی را وداع گفت.
نوحه گر گفت: از آنجا که نگرانی های بسیاری درباره علت فوت این دانشجو و احتمال شیوع آنفلوآنزای نوع A به وجود آمد طی صحبت های مستقیم با رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به عنوان متصدی امور بهداشتی و درمانی استان قرار شد علت فوت به طور دقیق بررسی شود که البته از آنجا که خانواده آن مرحوم تقاضای ترخیص و انتقال جسد را به شهر خود داشتند امکان انجام این کار وجود نداشت.
وی افزود: طی جلساتی که با رئیس دانشگاه علوم پزشکی و با حضور معاونین دو دانشگاه برگزار شد از رئیس این دانشگاه به عنوان قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستیم تا تیمی مجهز به خوابگاههای دانشجویان اعزام کنند و احتمال وجود و یا شیوع آنفلوآنزای نوع A را بررسی کنند.
رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: این تیم کار خود را از اتاق دانشجوی فوت شده آغاز و قدم به قدم و اتاق به اتاق برای چندین ساعت وضعیت را بررسی کرد که طی گزارشی که امروز سه شنبه ارائه کرند هیچ نشانی از وجود آنفلوآنزای نوع A دیده نشد و حتی آنفلوآنزای معمولی نیز به ندرت مشاهده شده است.
وی افزود: قائم مقام وزیر مسئولیت صحبت با عده ای از دانشجویان را که تجمع کرده بودند به عهده گرفت و طی سخنان خود علت فوت این دانشجو را نارسایی کلیوی اعلام کرد. همچنین توضیحاتی پیرامون آنفلوآنزای نوع A بیان و تعداد کل مبتلایان استان هرمزگان را 44 نفر اعلام کرد که تا کنون در این استان منجر به فوت نشده است.
نوحه گر گفت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به دانشجویان اطمینان داد که به هیچ وجه در حال حاضر خطر شیوع آنفلوآنزای نوع A دانشگاه هرمزگان را تهدید نمی کند.
کاهش تقاضا برای ورود به دانشگاه/ افزایش ترک تحصیل و بزهکاری در جامعه
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ترک تحصیل، کاهش توانایی خانواده ها در پرداخت شهریه بالای دانشگاهها و افزایش بزهکاری را از عواقب اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها در صورت عدم حمایت دولت از تحصیل و آموزش دانست. علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: متأسفانه روز گذشته پیشنهاد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص مشمول کردن آموزش و آموزش عالی در جامعه هدفی که باید در لایحه هدفمند کردن یارانه ها مورد حمایت دولت قرار گیرد به تصویب نرسید. مهمترین دلیل عدم تصویب این پیشنهاد، شرکت نکردن بسیاری از نمایندگان در رأی گیری بود.
وی اظهار داشت: بحث ما این است که افزایش تورم ناشی از یارانه ها مشکلات اقتصادی را به وجود می آورد که این مشکلات فشار زیادی را بر خانواده ها وارد کرده و از این رو تحصیل به حداقل می رسد.
افزایش ترک تحصیل و بزهکاری در جامعه
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با این روند و در صورت عدم حمایت دولت، بسیاری از دانش آموزان به ویژه پسران مقطع دبیرستان ترک تحصیل و به بازار کار تمایل پیدا می کنند که همین موضوع ترک تحصیل برای جامعه ضایعات بسیاری چون بزهکاری را به بار می آورد.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه باید تلاش کرد تا افراد جامعه در زمینه تحصیلات مشکلات کمتری داشته باشند به مهر گفت: ضمن اینکه وضعیت بدتر خانواده ها، پرداخت شهریه را نیز که به دنبال اجرایی شدن لایحه هدفمند کردن یارانه ها و عدم حمایت دولت به وجود می آید با مشکل مواجه می کند.
افزایش قطعی شهریه ها و ناتوانی خانواده ها در تامین هزینه شهریه
عباسپور اظهار داشت: این در حالی است که ما در طی این سالها تلاش کردیم برای دانشگاهها ظرفیت سازی کنیم اما با افزایش شهریه دانشگاهها بسیاری از خانواده ها توان پرداخت شهریه را نخواهند داشت.
وی یادآور شد: در صورت اجرای لایحه و عدم حمایت دولت از دانشگاه قطعا شهریه دانشگاهها افزایش می یابد و کیفیت در دانشگاهها کاهش خواهد یافت.
آرامش قلبی لازم برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها وجود ندارد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر درباره این لایحه اطلاعات بیشتری داشتیم و نکات ابهام آن روشن بود با آرامش قلبی بیشتری با آن موافق بودیم اما هم اکنون نگرانی برای اجرایی شدن یک سری برنامه ها در این لایحه وجود دارد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: دولت باید با مدیریت قوی این لایحه را اجرایی کند اگر مدیریت خوبی نداشته باشد مجلس مکانیزم اجرایی را برای این امر به کار می بندد.
افزایش شهریه و کاهش کیفیت غیردولتیها/ سیل تقاضا برای دانشگاههای دولتی
محمد طبیبیان اقتصاددان تاثیر اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها بر فضای دانشگاهی را محدود شدن جامعه مخاطبان آموزش عالی غیردولتی و تشدید سیل جمعیت متقاضی تحصیل در آموزش عالی دولتی دانست و گفت: آثار تورمی حذف یارانه های انرژی منجر به بحران می شود. سید محمد طبیبیان در گفتگو با خبرنگار مهر در حالی که تاکید کرد این گفتگو را از موضع یک معلم دانشگاه و فقط برای دانشگاه و جمعیت میلیونی دانشجویان شهریه پرداز کشور انجام می دهد، گفت: "اثر تورمی در آموزش عالی یکی از عواقب عملی شدن حذف یا هدفمند شدن یارانه های انرژی است و فشار آن به خصوص متوجه بخش غیردولتی آموزش عالی است."
این اقتصاددان افزود: "وقتی سیستم آموزشی غیردولتی که مبتنی بر دریافت شهریه از دانشجویان است با حذف یارانه انرژی مواجه شود و هزینه های خود را در زمینه تامین انرژی رو به فزونی ببیند مجبور به افزایش شهریه دانشجویان می شود که این افزایش نیز با توجه به نیازهای گسترده مجموعه های آموزشی و دانشگاهی به انرژی، افزایشی قابل توجه خواهد بود."
افزایش شهریه ها در پی گران شدن انرژی مراکز دانشگاهی
به اعتقاد رئیس اسبق موسسه عالی پژوهش در برنامه ریزی و توسعه، درصد قابل توجهی از مخاطبان بخش غیردولتی آموزش عالی که شامل دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاههای غیرانتفاعی می شود از میان جوانان طبقه متوسط و متوسط به پائین جامعه هستند که افزایش شهریه ها در پی گران شدن انرژی برای درصدی از آنها (که اکنون مشخص نیست چه درصدی هم باشند) غیر قابل جبران خواهد بود.
خانواده ها مجبور به کاهش هزینه های ضروری خود برای ادامه تحصیل فرزندان می شوند
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه سابق در ادامه به مهر گفت: آثار تورمی حذف یارانه انرژی در حوزه آموزش عالی غیردولتی در کنار میل شدید به تحصیل دانشگاهی در خانواده ها منجر به تبعات اجتماعی و حتی بحران می شود زیرا خانواده ها برای ادامه تحصیل فرزندانشان مجبور می شوند بخشهایی از هزینه های ضروری معیشت خود را بکاهند تا بتوانند افزایش هزینه تحصیل فرزندشان را تامین کنند."
افزایش سیل تقاضا برای آموزش عالی دولتی و نامشخص بودن ظرفیت سازی در این بخش
محمد طبیبیان افزود: "تبعات اجتماعی این بحث اقتصادی در حوزه آموزش عالی تا جایی قابل پیگیری است که وقتی داوطلبان ورود به آموزش عالی در خود توان تامین شهریه موسسات غیر دولتی را نمی بینند نه تنها به محدود شدن جامعه مخاطبان دانشگاههای شهریه ای منجر می شود بلکه سیل تقاضا برای آموزش عالی دولتی را افزایش می دهد. اینجاست که افراد حاضر در راس برنامه ریزی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید ببینند که آیا آموزش عالی دولتی یارای پاسخگویی دارند."
دانشگاههای غیردولتی توان اداره خود با شهریه های کنونی را هم ندارند
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: "ممکن است دولت اعلام کند که دانشگاههای شهریه ای نمی توانند شهریه شان را اضافه کنند اما به نظر می رسد که دانشگاهی مانند دانشگاه آزاد با همین شهریه فعلی خود نیز با وجود فشارهایی که بر روی آن است به سختی کار را ادامه می دهد، حال چه برسد به اینکه قیمت انرژی برای آن چند برابر شود و نتواند شهریه خود را افزایش دهد."
کاهش کیفیت و حتی کمیت
طبیبیان افزود: "در چنین شرایطی دانشگاهی که اداره آن مبتنی بر دریافت شهریه از دانشجویان است دیگر نمی تواند به بهبود کیفیت یا حتی ادامه کمیت های موجود فکر کند."
چهارمین جلسه شورای عالی علوم پس از سه سال برگزار شد
چهارمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری پس از گذشت سه سال از آخرین جلسه این شورا و یکسال از تصویب احیای شوراهای عالی و ابلاغ آن از سوی مجلس شورای اسلامی سه شنبه شب به ریاست رئیس جمهوری تشکیل شد. به گزارش خبرنگار مهر، گزارش دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، آیین نامه اجرایی بند 26 قانون بودجه مبنی بر اینکه دستگاهها باید گزارش عملکرد خود در حوزه پژوهش را ارائه دهند و تصویب نامه سیاستها و اولویتهای علم و فناوری در بند 26 قانون بودجه از مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این جلسه با حضور اکثریت اعضا به ریاست محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان برگزار شد و دو وزیر مدعو یعنی وزرای نیرو و دفاع در جلسه حاضر بودند. همچنین وزیر نفت، وزیر ارتباطات، وزیر کشاورزی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، وزیر علوم، وزیر بهداشت و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از دیگر اعضای هیئت دولت حاضر در جلسه چهارم شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری بودند.
به گزارش مهر، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان نهاد فرابخشی سیاستگذار علوم، تحقیقات و فناوری کشور که بر اساس ماده 99 قانون برنامه سوم توسعه و مواد 3 و 4 قانون تشکیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب مرداد 1383) تشکیل شده است اولین جلسه خود را در سیزدهم اسفند ماه 1383 به ریاست رئیس جمهوری آن روز (سید محمد خاتمی) تشکیل داد.
اولین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در دولت نهم که دومین جلسه آن به شمار می رفت (اولین جلسه شورا در دولت هشتم برگزار شد) سوم اردیبهشت ماه 85 با حضور دکتر محمود احمدی نژاد - رئیس جمهوری برگزار شد.
سومین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری نیز به ریاست احمدی نژاد در 18 مهر ماه 1385 برگزار و در آن مقرر شد دستگاههای اجرایی بخشی از اعتبارات خود را برای اجرای تحقیقات دانشگاهی اختصاص دهند. بر اساس مصوبات این جلسه، شرکتهای دولتی از این پس باید بخشی از اعتبارات تحقیقاتی خود را از طریق دانشگاهها هزینه کنند.
به گزارش مهر، در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری هفت وزیر، روسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بانک مرکزی، فرهنگستان های علوم، نمایندگان روسای دانشگاهها، انجمنهای علمی و تعدادی از صاحبنظران بخشهای تولیدی و خدماتی دولتی و خصوصی عضویت دارند و وظایف دبیرخانه ای این شورا طبق قانون به وزارت علوم محول شده است.
ارتباط صحیح صنعت و دانشگاه عامل اصلی پیشرفت کشور است
رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت کاربردی شدن تحقیقات و پژوهشها در کشور تصریح کرد : برقراری ارتباط صحیح صنعت و دستگاه ها با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی عامل اصلی پیشرفت کشور در عرصه های مختلف خواهد بود . به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر محمود احمدی نژاد شب گذشته در چهارمین جلسه شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری اظهار داشت : با کاربردی شدن تحقیقات همه بخشها از جمله صنعت، کشاورزی و بهداشت به سرعت رشد خواهد یافت .
رئیس جمهور با بیان اینکه علی رغم صرف هزینه های پژوهشی و تحقیقاتی فراوان هنوز برخی مشکلات و مسایل حل نشده است ، تاکید کرد : بودجه های تحقیقاتی و پژوهشی باید از طریق دستگاه ها و صنعت از طریق ارتباط دستگاه ها و صنعت با دانشگاه ها به منظور رفع مشکلات و مسایل کشور هزینه شود .
دکتر احمدی نژاد همچنین با تاکید بر ضرورت تقویت نقش بخش خصوصی در حوزه پژوهش و تحقیقات گفت : باید بخش خصوصی و مردم را به انجام پژوهش و تحقیق در بخشهای مختلف تشویق کرد .
در این جلسه دبیر شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری گزارشی درباره نگاشت نهایی نقشه جامع علمی کشور و سامانه ملی مدیریت اطلاعات علم و فناوری کشور و برنامه های هفته پژوهش بیان کرد .
در سامانه ملی مدیریت اطلاعات علم و فناوری کشور همه دستاوردهای علمی و اطلاعات پژوهشی و تحقیقاتی به روز ، قابل دسترس پژوهشگران و محققان و دانشگاهیان خواهد بود .
دبیر شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری همچنین از تدوین سندهای زیست فناوری و جامع توسعه علم و فناوری هوا و فضای کشور خبر داد.
نتایج چهل و یکمین آزمون تولیمو منتشر شد
سازمان سنجش آموزش کشور نتایج چهل و یکمین آزمون تولیمو سال 1388 را منتشر کرد. به گزارش خبرنگار مهر، داوطلبان باید با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org و وارد کردن اطلاعات شامل شماره پرونده و کد رهگیری و یا نام و نام خانوادگی، سال تولد و شماره ملی خود نسبت به مشاهده نتیجه آزمون اقدام کنند.
بیست و سومین کنفرانس انجمن آسیایی دانشگاههای باز آغاز به کار کرد
بیست و سومین کنفرانس سالانه انجمن آسیایی دانشگاههای باز با عنوان "ارزیابی نظامهای آموزشی باز و از راه دور سال 2009 " با حضور وزیر علوم صبح چهارشنبه آغاز به کار کرد. به گزارش خبرنگار مهر، ارزیابی عملکرد اقتصادی و اجتماعی آموزش باز و از راه دور، ارزیابی عملکرد تحصیلی آموزش باز و از راه دور، ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین در نظامهای آموزش باز و از راه دور، ارزیابی توسعه سازمانی و علمی در آموزش باز و از راه دور و ارزیابی همکاری میان **** های آموزش باز و از راه دور از جمله محورهای این همایش است.
مقالات متعددی از داخل کشور و کشورهای کره، مالزی، اندونزی، چین، ژاپن، هندوستان، سریلانکا، ویتنام، ترکیه، پاکستان، انگلستان، آمریکا، سوریه، عربستان، کانادا به این کنفرانس ارسال شده است که از میان آنها 3 مقاله برتر انتخاب و به آنها به ترتیب مدال های طلا، نقره و برنز اهدا خواهد شد.
مصوبات شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مصوبات جلسه شب گذشته شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری که با حضور رئیس جمهور برگزار شد را اعلام کرد. علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به عنوان نماینده مجلس از تشکیل شدن جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با حضور رئیس جمهور خوشحالیم و این موضوع نشان داد که هماهنگی خوبی بین دستگاهها می تواند انجام شود.
وی اظهار داشت: آئین نامه اجرایی تبصره 26 قانون بودجه سال 1388 در کمیسیون دائمی شورای عتف تهیه شده بود و شب گذشته در جلسه شورا به تصویب رسید اکنون نیز باید برای تصویب نهایی به هیئت وزیران ارائه شود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: بر اساس این آئین نامه کلیه دستگاههایی که از اعتبارات تحقیقاتی استفاده می کنند این اعتبارات را باید بر اساس سیاست و اولویتهایی که شورای عالی به تصویب می رساند، هزینه کنند و همه دستگاهها باید گزارش عملکرد خود را در این زمینه به وزارت علوم و شورای عالی ارائه دهند تا پس از تأیید در شورای عتف برای برنامه ریزی و تصویب اعتبارات پژوهشی سال آینده به مجلس ارائه شود.
وی اظهار داشت: سیاست ها و اولویتهای پژوهشی سال 88 نیز که در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری تعیین شده بود در جلسه شب گذشته به تصویب رسید.
عباسپور افزود: به هر حال اگر چه با تأخیر اما شورای عالی کار خود را آغاز کرده و امیدواریم با ادامه کار شاهد هماهنگی های خوبی در زمینه تحقیقات برای حل معضلات کشور باشیم.
یازدهمین جشنواره ابن سینا با اعطای جوایزی از جمله جایزه کشوری ابن سینا و جوایز آموزش پزشکی، حکیم جرجانی، اخلاق پزشکی و پیشکسوتان بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود. به گزارش خبرنگار مهر، معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد که اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور برای رقابت در کسب جایزه کشوری ابن سینا می توانند تا 15 آذرماه در این دوره از جشنواره آموزشی مدارک خود را ارسال کنند.
همچنین اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می توانند تا مهلت زمانی ذکر شده ، فرم های مربوطه را دریافت و پس از تکمیل به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. یازدهمین دوره جشنواره آموزشی ابن سینا 15 بهمن ماه امسال همزمان با سالگرد تاسیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود.
امسال جایزه کشوری ابن سینا 80 میلیون ریال گرانت آموزشی، به همراه 30 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور است و علاوه بر آن هدیه ای از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فرد برگزیده اعطا می شود.
جایزه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز شامل 80 میلیون ریال گرانت آموزشی به همراه 30 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور است.
جایزه حکیم جرجانی نیز شامل 60 میلیون ریال گرانت آموزشی به علاوه 20 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور و جایزه اخلاق پزشکی 80 میلیون ریال گرانت آموزشی به علاوه هزینه یک سفر حج عمره با یک نفر همراه است.
جایزه پیشکسوتان دانشگاه نیز 80 میلیون ریال گرانت آموزشی به علاوه 30 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور تعیین شده است.
گرانت های این جوایز به صورت اعتبار برای اجرای طرحهای پژوهش در آموزش قابل استفاده است و به کلیه برندگان تندیس ویژه جایزه مربوطه اعطا می شود.
مسلمانان جهان زخم انگلستان را به دل دارند
مدیر امور بین الملل نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها انگلیس را منشا اصلی استکبار جهانی دانست و تاکید کرد: غالب ملتهای مسلمان کشورهای جهان زخم استکبار و استعمار انگلیس را به دل داشته و سیطره بی رحمانه آن کشور غاصب را هرگز فراموش نخواهند کرد. به گزارش خبرنگار مهر، جمال عطایی سه شنبه در نشست "عصر بیداری" در جمع دبیران تشکلهای دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در ایران گفت: کشورهای استکباری هنوز هم به همان روش استعماری خود ادامه می دهند و با بیانی پر زرق و برق انتظار دارند که تیغی را که به صورت پدران ما و به چهره خودمان کشیده اند فراموش کنیم.
وی افزود: یکی از خاطرات غم انگیز مردم ایران از روز 13 آبان به سال 1964 میلادی بر می گردد که امریکا بر ایران نظارت کامل داشت و حتی قانون کاپیتولاسیون را نیز به تایید حکومت ایران رساند که طبق آن نزدیک به 300 هزار نفر آمریکایی مقیم ایران از مصونیت قضایی برخوردار می شدند.
عطایی گفت: از این رو امام ***** (ره) در میان طلاب حوزه علمیه قم در برابر این مصوبه استعماری ایستادگی کردند و چنین عملی را خیانت به ملت و ایران و اسلام دانستند که در نهایت ایشان را دستگیر و سپس به ترکیه و عراق تبعید کردند.
مدیر امور بین الملل نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها ضمن اشاره به کشتار بی رحمانه دانش آموزان در روز 13 آبان توسط **** شاه و حمایت آمریکا از این اقدام آن را یکی از خاطرات غم انگیز مردم ایران از این روز دانست.
وی تسخیر لانه جاسوسی را سومین و البته شیرین ترین خاطره ایرانیان از روز 13 آبان نامید و تاکید کرد: آمریکایی ها انقلاب اسلامی ما را تاب نیاورده و به عنوان لیدر دیگر کشورهای غربی در ایران به جاسوسی و اقداماتی دست می زدند که از پیشرفت این دستاورد عظیم مردمی جلوگیری کنند.
مدیر امور بین الملل نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها نشست "عصر بیداری" را نشستی فراملی و فراجناحی خواند و افزود: دردهای امروز ما ریشه در دیرینه چند صد ساله دارد و اگر از آن غفلت کنیم از پیشرفت و همچنین درک چرایی وجود چنین زخمهایی در جامعه امروز خود باز خواهیم ماند.
جمال عطایی گفت: به امید خدا و با اتحاد کشورهای اسلامی چنان ضربه ای به اسرائیل خواهیم زد که برای همیشه از این منطقه خارج شود.
نمایندگان و دبیران تشکلهای مختلف دانشجویان خارجی دانشگاههای ایران نیز در این نشست به بیان نظرات و پیشنهادهای خود و بحث و تبادل نظر با خبرنگاران پرداختند.
یوم الله 13 آبان روز تبلور آگاهی دانشجویان در مبارزه با استعمار است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پیامی به مناسبت 13 آبان اعلام کرد: یوم الله 13 آبان روز تبلور آگاهی و پیشگامی دانش آموزان و دانشجویان در مبارزه با استعمار است. به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالله جاسبی در این پیام آورده است: یوم الله 13 آبان روز تجلی وحدت ملی و روز مبارزه با امپریالیسم جهانی، سالروز سه رویداد بسیار مهم، تاثیرگذار و تعیین کننده در جریان و بستر تاریخی انقلاب میهن اسلامی مان است. تبعید حضرت امام ***** (ره) به ترکیه به علت مخالفت با لایحه ننگین کاپیتولاسیون در سال 1343، شهادت دانش آموزان مظلوم و بی دفاع به دست **** پهلوی در سال 1357 و همچنین تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در 13 آبان سال 1358 که به عنوان یکی از وقایع به یاد ماندنی تاریخ انقلاب است و روز تقابل حقیقت با خصلت های ناپسند قدرت طلبان و باطل اندیشان محسوب می شود.
رئیس دانشگاه آزاد در بخش دیگری از این پیام آورده است: 13 آبان یادآور روز صدور پیام انقلاب اسلامی به مظلومان سراسر جهان و روز مبارزه با زیاده خواهی و ناعدالتی ها و روز حضور پرشور مردم فهیم و قدرشناس ملت ایران در محکومیت توطئه های استکبار جهانی است.
جاسبی در بخش دیگری از پیام خود آورده است: 13 آبان ماه روز برجسته سازی و تجلی بخشی به ارزشهای انقلاب اسلامی است. در 13 آبان طلیعه داران عرصه عدالت طلبی برای تحقق معرفت و ارزشهای اسلامی و استمرار و پایداری آن قد برافراشته و برای سلامت، سعادت و سرافرازی کشور عزیزمان، هوشیارانه و قهرمانانه عقلانیت و شور انقلابی عزم خود را جذب کرده و در تمام صحنه ها حضور پیدا کردند.
رئیس دانشگاه آزاد در این پیام تاکید کرده است: با گرامیداشت این روز که تبلور بینش، آگاهی و پیشگامی دانش آموزان و دانشجویان در عرصه مبارزه با استکبار و بیدادگری است باید در برابر توطئه های دشمنان کوشا و هوشیار باشیم.
جاسبی در پایان این پیام آورده است: از خداوند متعال برای همگان به ویژه دانش آموزان و دانشجویان و دانش پژوهان موفقیت و بهروزی مسئلت می کنم.
علت مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان بیماری کلیوی بوده است
بندرعباس - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: مرگ یک دانشجوی دانشگاه هرمزگان بر اثر بیماری کلیوی بوده و هیچ علائمی در رابطه با بیماری آنفلوآنزای نوع A نداشته است. فرشید عابدی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندعباس افزود: مرگ این دانشجو بر اثر بیماری کلیوی بوده و هیچ علائمی در رابطه با بیماری آنفلوآنزای نوع A نداشته است.
عابدی با اشاره به سابقه درمانی این دانشجو در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس افزود: این دانشجو در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس دارای پرونده پزشکی است و حتی آزمایشاتی که توسط پزشک معالج تجویز شده را انجام نداده بود.
وی با رد علائم بیماری آنفلوآنزایی نوع A در این بیمار اظهار کرد: حتی خانواده دانشجو نیز مرگ فرزند خود را بر اثر بیماری کلیوی تأیید کرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس به نقل از روابط عمومی دانشگاه هرمزگان، احمد نوحه گر رئیس دانشگاه هرمزگان بعد از ظهر سه شنبه پس از انتشار خبر مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان و شایعه ابتلای وی به آنفلوانزای نوع A افزود: تا کنون علامتی که مشخص کند بیماری آنفلوانزای نوع A در خوابگاه های دانشجویی دانشگاه هرمزگان وجود ندارد گزارش نشده است و تنها سرماخوردگی ساده و فصلی احتمال دارد وجود داشته باشد.
رئیس دانشگاه هرمزگان از جلسه مشترک این دانشگاه با دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان جهت بررسی مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان خبر داد و افزود: تا کنون گزارش موثقی گزارش نشده و نیاز به بررسیهای بیشتر در این خصوص از سوی دانشگاه علوم پزشکی است.
وی بیان کرد: مسئولان بهداشتی استان دو مجتمع خوابگاهی دولتی و پنج مجتمع خوابگاهی استیجاری دانشگاه هرمزگان را جزء خوابگاههای با شرایط مناسب اعلام کرده اند.
ارائه گزارش دلایل مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان به وزارت علوم
مدیر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشکل دانشجوی فوت شده در دانشگاه هرمزگان را تشریح کرد و گفت: بر اساس گزارش اولیه دانشگاه فوت این دانشجو بر اثر نارسایی کلیه و ایست قلبی در هنگام دیالیز بوده است. حسن مسلمی نائینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اساس گزارش اولیه دانشگاه هرمزگان به اداره کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم، سعید نیکنام دانشجوی ترم اول رشته مدیریت دانشگاه هرمزگان بر اثر مشکل نارسایی کلیه در تاریخ 2 آبان به بیمارستان خاتم الانبیا مراجعه کرده و با توجه به این مشکل در مراجعه بعدی که به بیمارستان علوم پزشکی هرمزگان داشته است پس از یک بار دیالیز فوت می کند.
وی اظهار داشت: بر اساس گزارش اولیه که به ما ارائه شده است به هیچ عنوان فوت این دانشجو بر اثر آنفلوآنزای نوع A نبوده است.
میر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم گفت: وزارت علوم درخواست گزارش تکمیلی و نهایی را از دانشگاه داشته که تا کنون ارائه نشده است.
وی گفت: همچنین بر اساس گزارش دانشگاه، در جلسه ای که با حضور مسئولین دانشگاه هرمزگان، علوم پزشکی هرمزگان و مسئولین بهداشت استان برگزار شده مشکل این دانشجو نارسایی کلیه گزارش شده و قرار بوده از طریق پزشکی قانونی نیز بررسیهایی صورت گیرد که خانواده دانشجو موافقت نکردند.
مسلمی اضافه کرد: دانشجویان دانشگاه با اینگونه مشکلات هوشمندانه برخورد کنند و مطالبات خود را از طریق شورای صنفی درخواست کنند.
آنفلوآنزایA در دانشگاهها دیده نشده است/ دانشگاهها حق تعطیل کردن ندارند
مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم با بیان اینکه آنفلوآنزای خوکی تبدیل به موضوعی جهانی شده و مختص ایران نیست هر گونه ادعایی مبنی بر سیاسی بودن توجه مسئولان به این بحث را مردود خواند. حسن مسلمی نائینی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه شدت آنفلوآنزای خوکی در کشور رشد داشته است از دانشگاهها خواسته شده تا کمیته آنفلوآنزا را طبق دستورالعمل اجرایی که در رابطه با آن تدوین شده است تشکیل دهند و گزارش فعالیتهایشان در این زمینه را ارائه دهند.
قائم مقام معاون دانشجویی وزارت علوم درباره غیبت دانشجویانی که مبتلا به آنفلوآنزای خوکی می شوند نیز گفت: غیبت این دانشجویان تا 7 روز موجه است و اگر مرتکب غیبت بیش از 7 روز شدند موضوعشان در کمیسیون پزشکی بررسی می شود.
مسلمی نائینی درباره اینکه آیا دانشگاهها در صورت مشاهده شیوع علائم آنفلوآنزای خوکی حق تعطیل کردن دانشگاه را دارند به مهر گفت: به هیچ عنوان حق ندارند دانشگاهها را تعطیل کنند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهها راسا نمی توانند به خاطر آنفلوآنزای خوکی اقدام به تعطیلی کنند بلکه باید به وزارتخانه گزارش کنند و وزارتخانه نیز موضوع را در کمیته ای مرکزی در وزارت بهداشت که با حضور نمایندگان دستگاههای مربوطه برگزار می شود مطرح و بررسی کند و تصمیم نهایی را به دانشگاه اعلام کند.
مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم تاکید کرد: دانشگاهها به هیچ وجه تا کنون گزارشی ارائه نکرده اند و چند مورد هم که پیگیری شده است اصلا آنفلوآنزای خوکی نبوده و سرماخوردگی ساده بوده است.
جدیدترین شرایط انتقال دانشجویان ایرانی خارج کشور به داخل اعلام شد
آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور به دانشگاهها و مؤسسه های آموزش عالی و مراکز پژوهشی داخل کشور تهیه و ابلاغ شد. به گزارش خبرنگار مهر، اداره کل دانشجویان داخل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور تشویق و ترغیب دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور به بازگشت و فراهم کردن امکان ادامه تحصیل آنان در دانشگاهها، موسسات آموزش عالی و مراکز پژوهشی داخل، آئین نامه جدید انتقال را تهیه و ابلاغ کرده است.
شرایط اختصاصی انتقال
دوره های کاردانی و کارشناسی: گذراندن حداقل ١٢ واحد درسی اصلی با میانگین کل حداقل ١٢ از ٢٠ یا معادل آن.
دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته: گذراندن حداقل ٦ واحد درسی (غیر از واحدهای جبرانی) با میانگین کل حداقل ١٤ از ٢٠ یا معادل آن.
دوره های کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفهای دامپزشکی: گذراندن حداقل ٣٠ واحد درسی اصلی با میانگین کل حداقل ١٣ از ٢٠ یا معادل آن.
دوره دکتری تخصصی:شرایط اختصاصی انتقال دانشجویان این دوره مطابق با مقررات وضع شده در مؤسسه پذیرنده است.
میزان شهریه تحصیلی دانشجویان انتقالی
شهریه دانشجو در صورت انتقال به موسسه های دولتی در مقاطع کاردانی و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) به میزان حداکثر تا دو برابر شهریه نوبت دوم و در مقطع کارشناسی ارشد تا 5/1 برابر شهریه نوبت دوم خواهد بود.
شهریه دانشجو در صورت انتقال به موسسه های غیرانتفاعی - غیردولتی در مقاطع کاردانی و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) به میزان حداکثر تا دو برابر شهریه دانشجویان پذیرفته شده از طریق آزمون سراسری ودر مقطع کارشناسی ارشد به میزان حداکثر تا 5/1 برابر شهریه دانشجویان ورودی آزمون سراسری خواهد بود.
شهریه دانشجو در مقطع دکتری براساس مصوبه هیئت امناء موسسه پذیرنده خواهد بود.
ارزشیابی و پذیرش واحدهای درسی گذرانده شده دانشجو در خارج از کشور
موسسه پذیرنده موظف است نسبت به معادل سازی واحدهای گذرانده شده دانشجو در دانشگاه مبدا اقدام و حداقل ٣٠ درصد واحد های اصلی گذرانده دوره با میانگین ١٢ را (در صورت دارا بودن) بپذیرد و صرفاً واحدهایی که مورد پذیرش قرار می گیرد در سنوات تحصیلی دانشجو منظور و میانگین آنها در میانگین کل لحاظ می شود.
نحوه ارائه و رسیدگی به تقاضای انتقال دانشجویان
به گزارش مهر، دانشجویان دوره های کاردانی، کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) و کارشناسی ارشد می توانند درخواست انتقال خود را از طریق شورا و یا مستقیماً به موسسه مورد تقاضا ارائه کنند پذیرش و بررسی درخواست انتقال دانشجویان دوره دکتری فقط از طریق موسسه ها صورت می گیرد.
در صورت ارائه تقاضای انتقال دانشجو به شورا، دبیرخانه شورا نسبت به تشکیل پرونده برای وی اقدام و پس از طرح و تصمیم گیری در شورا نتیجه به صورت حکم انتقال توسط رئیس شورا به موسسه مربوط ابلاغ می شود.
در صورت مراجعه مستقیم دانشجو به موسسه و تمایل موسسه به پذیرش دانشجو، کلیه اختیارات امر انتقال مطابق این آیین نامه به موسسه تفویض می شود.
پذیرش دانشجوی انتقالی فقط برای رشته ها و مقاطع تحصیلی دایر در موسسه انجام می شود و در صورتی که دانشجو حداقل شرایط اختصاصی انتقال (مندرج در ماده ٣ این آئین نامه) را دارا نباشد اما موسسه تمایل به پذیرشدانشجو داشته باشد، باید تقاضای دانشجو به همراه پرونده متشکله توسط موسسه، به کمیسیون استانی ارسال و در صورت موافقت کمیسیون استانی، موسسه می تواند نسبت به امر انتقال اقدام می شود.
چنانچه دانشجو متقاضی انتقال همزمان با تغییر رشته باشد، موضوع در شورا یا در کمیسیون استانی قابل بررسی خواهد بود.
اعلام نتیجه انتقال و ثبت نام دانشجویان انتقالی به دبیرخانه شورا توسط موسسه
موسسه موظف است نسبت به ارسال نتیجه انتقال و ثبت نام از دانشجویانی که از طرف شورای انتقال معرفی می شوند به دبیرخانه شورا، مستقر در اداره کل امور دانشجویان داخل اقدام کند همچنین در صورت پذیرش و ثبت نام دانشجویانی که
موسسه ها راسا نسبت به امر انتقال آنان اقدام می کنند، ارسال گزارش آن به دبیرخانه شورا جهت اطلاع و اقدامات بعدی الزامی است.
انتقال همسر و یا فرزندان مامور دولت، مامور فرصت مطالعاتی و دانشجویان
به گزارش مهر، نحوه ارائه درخواست انتقال این دسته از دانشجویان نیز همانند سایر دانشجویان و شهریه بر اساس آیین نامه خواهد بود.
پذیرش و ثبت نام همسر و یا فرزندان مامورین دولت و بورسیه ها در دانشگاههای خارج از کشور باید در زمان ماموریت والدین یا همسر ( طبق حکم رسمی ماموریت یا بورس) صورت گرفته و درخواست انتقال دانشجو نیز باید حداکثر شش ماه پیش یا پس از اتمام ماموریت مامور یا اتمام تحصیل دانشجوی بورسیه ارائه شود.
زمان انجام فرآیند انتقال دانشجو
دانشجو می تواند تقاضای انتقال خود را در طول سال به شورا و یا براساس محدوده زمانی که موسسه ها اعلام می کند به آن
موسسه ها ارائه کند اما صدور احکام و معرفی دانشجویان توسط شورا به موسسه ها تا یک هفته قبل از شروع ثبت نام در هر نیمسال تحصیلی قابل انجام است.
تشریح دلایل مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان/ وجود آنفلوآنزای نوع A رد شد
رئیس دانشگاه هرمزگان ابتلای دانشجوی متوفی این دانشگاه به آنفلوآنزای نوع A را تکذیب کرد و گفت: این دانشجو به علت نارسایی کلیوی طی 24 ساعت دو بار دچار ایست قلبی شد. احمد نوحه گر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سعید نیکنام دانشجوی جدیدالورود رشته مدیریت گمرک دانشگاه هرمزگان دو شب پیش احساس درد و ناراحتی شدید کرد که با حضور خانواده اش به بیمارستان خاتم الانبیا تهران منتقل و تحت درمان قرار گرفت.
وی افزود: متاسفانه تلاش تیم پزشکی در بیمارستان خاتم الانبیا موثر نبوده و این دانشجو یک بار بر اثر نارسایی کلیه به طور کامل در این بیمارستان دچار ایست قلبی می شود که با اقدامات احیا و نگهداری تیم پزشکی خاتم الانبیا مجددا به زندگی باز می گردد.
رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: بعد از قطع امید بیمارستان خاتم الانبیا این دانشجو شب گذشته مجددا از تهران به بیمارستان فوق تخصصی کلیه شهید محمدی بندرعباس منتقل شده و تحت درمان دیالیز قرار می گیرد.
وی افزود: صبح امروز سه شنبه سعید نیکنام به علت حضور دائم پزشک از بخش به اورژانس منتقل شده که در همان جا برای دومین بار دچار ایست قلبی شد و دارفانی را وداع گفت.
نوحه گر گفت: از آنجا که نگرانی های بسیاری درباره علت فوت این دانشجو و احتمال شیوع آنفلوآنزای نوع A به وجود آمد طی صحبت های مستقیم با رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به عنوان متصدی امور بهداشتی و درمانی استان قرار شد علت فوت به طور دقیق بررسی شود که البته از آنجا که خانواده آن مرحوم تقاضای ترخیص و انتقال جسد را به شهر خود داشتند امکان انجام این کار وجود نداشت.
وی افزود: طی جلساتی که با رئیس دانشگاه علوم پزشکی و با حضور معاونین دو دانشگاه برگزار شد از رئیس این دانشگاه به عنوان قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستیم تا تیمی مجهز به خوابگاههای دانشجویان اعزام کنند و احتمال وجود و یا شیوع آنفلوآنزای نوع A را بررسی کنند.
رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: این تیم کار خود را از اتاق دانشجوی فوت شده آغاز و قدم به قدم و اتاق به اتاق برای چندین ساعت وضعیت را بررسی کرد که طی گزارشی که امروز سه شنبه ارائه کرند هیچ نشانی از وجود آنفلوآنزای نوع A دیده نشد و حتی آنفلوآنزای معمولی نیز به ندرت مشاهده شده است.
وی افزود: قائم مقام وزیر مسئولیت صحبت با عده ای از دانشجویان را که تجمع کرده بودند به عهده گرفت و طی سخنان خود علت فوت این دانشجو را نارسایی کلیوی اعلام کرد. همچنین توضیحاتی پیرامون آنفلوآنزای نوع A بیان و تعداد کل مبتلایان استان هرمزگان را 44 نفر اعلام کرد که تا کنون در این استان منجر به فوت نشده است.
نوحه گر گفت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به دانشجویان اطمینان داد که به هیچ وجه در حال حاضر خطر شیوع آنفلوآنزای نوع A دانشگاه هرمزگان را تهدید نمی کند.
کاهش تقاضا برای ورود به دانشگاه/ افزایش ترک تحصیل و بزهکاری در جامعه
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ترک تحصیل، کاهش توانایی خانواده ها در پرداخت شهریه بالای دانشگاهها و افزایش بزهکاری را از عواقب اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها در صورت عدم حمایت دولت از تحصیل و آموزش دانست. علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: متأسفانه روز گذشته پیشنهاد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص مشمول کردن آموزش و آموزش عالی در جامعه هدفی که باید در لایحه هدفمند کردن یارانه ها مورد حمایت دولت قرار گیرد به تصویب نرسید. مهمترین دلیل عدم تصویب این پیشنهاد، شرکت نکردن بسیاری از نمایندگان در رأی گیری بود.
وی اظهار داشت: بحث ما این است که افزایش تورم ناشی از یارانه ها مشکلات اقتصادی را به وجود می آورد که این مشکلات فشار زیادی را بر خانواده ها وارد کرده و از این رو تحصیل به حداقل می رسد.
افزایش ترک تحصیل و بزهکاری در جامعه
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با این روند و در صورت عدم حمایت دولت، بسیاری از دانش آموزان به ویژه پسران مقطع دبیرستان ترک تحصیل و به بازار کار تمایل پیدا می کنند که همین موضوع ترک تحصیل برای جامعه ضایعات بسیاری چون بزهکاری را به بار می آورد.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه باید تلاش کرد تا افراد جامعه در زمینه تحصیلات مشکلات کمتری داشته باشند به مهر گفت: ضمن اینکه وضعیت بدتر خانواده ها، پرداخت شهریه را نیز که به دنبال اجرایی شدن لایحه هدفمند کردن یارانه ها و عدم حمایت دولت به وجود می آید با مشکل مواجه می کند.
افزایش قطعی شهریه ها و ناتوانی خانواده ها در تامین هزینه شهریه
عباسپور اظهار داشت: این در حالی است که ما در طی این سالها تلاش کردیم برای دانشگاهها ظرفیت سازی کنیم اما با افزایش شهریه دانشگاهها بسیاری از خانواده ها توان پرداخت شهریه را نخواهند داشت.
وی یادآور شد: در صورت اجرای لایحه و عدم حمایت دولت از دانشگاه قطعا شهریه دانشگاهها افزایش می یابد و کیفیت در دانشگاهها کاهش خواهد یافت.
آرامش قلبی لازم برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها وجود ندارد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر درباره این لایحه اطلاعات بیشتری داشتیم و نکات ابهام آن روشن بود با آرامش قلبی بیشتری با آن موافق بودیم اما هم اکنون نگرانی برای اجرایی شدن یک سری برنامه ها در این لایحه وجود دارد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: دولت باید با مدیریت قوی این لایحه را اجرایی کند اگر مدیریت خوبی نداشته باشد مجلس مکانیزم اجرایی را برای این امر به کار می بندد.
افزایش شهریه و کاهش کیفیت غیردولتیها/ سیل تقاضا برای دانشگاههای دولتی
محمد طبیبیان اقتصاددان تاثیر اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها بر فضای دانشگاهی را محدود شدن جامعه مخاطبان آموزش عالی غیردولتی و تشدید سیل جمعیت متقاضی تحصیل در آموزش عالی دولتی دانست و گفت: آثار تورمی حذف یارانه های انرژی منجر به بحران می شود. سید محمد طبیبیان در گفتگو با خبرنگار مهر در حالی که تاکید کرد این گفتگو را از موضع یک معلم دانشگاه و فقط برای دانشگاه و جمعیت میلیونی دانشجویان شهریه پرداز کشور انجام می دهد، گفت: "اثر تورمی در آموزش عالی یکی از عواقب عملی شدن حذف یا هدفمند شدن یارانه های انرژی است و فشار آن به خصوص متوجه بخش غیردولتی آموزش عالی است."
این اقتصاددان افزود: "وقتی سیستم آموزشی غیردولتی که مبتنی بر دریافت شهریه از دانشجویان است با حذف یارانه انرژی مواجه شود و هزینه های خود را در زمینه تامین انرژی رو به فزونی ببیند مجبور به افزایش شهریه دانشجویان می شود که این افزایش نیز با توجه به نیازهای گسترده مجموعه های آموزشی و دانشگاهی به انرژی، افزایشی قابل توجه خواهد بود."
افزایش شهریه ها در پی گران شدن انرژی مراکز دانشگاهی
به اعتقاد رئیس اسبق موسسه عالی پژوهش در برنامه ریزی و توسعه، درصد قابل توجهی از مخاطبان بخش غیردولتی آموزش عالی که شامل دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاههای غیرانتفاعی می شود از میان جوانان طبقه متوسط و متوسط به پائین جامعه هستند که افزایش شهریه ها در پی گران شدن انرژی برای درصدی از آنها (که اکنون مشخص نیست چه درصدی هم باشند) غیر قابل جبران خواهد بود.
خانواده ها مجبور به کاهش هزینه های ضروری خود برای ادامه تحصیل فرزندان می شوند
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه سابق در ادامه به مهر گفت: آثار تورمی حذف یارانه انرژی در حوزه آموزش عالی غیردولتی در کنار میل شدید به تحصیل دانشگاهی در خانواده ها منجر به تبعات اجتماعی و حتی بحران می شود زیرا خانواده ها برای ادامه تحصیل فرزندانشان مجبور می شوند بخشهایی از هزینه های ضروری معیشت خود را بکاهند تا بتوانند افزایش هزینه تحصیل فرزندشان را تامین کنند."
افزایش سیل تقاضا برای آموزش عالی دولتی و نامشخص بودن ظرفیت سازی در این بخش
محمد طبیبیان افزود: "تبعات اجتماعی این بحث اقتصادی در حوزه آموزش عالی تا جایی قابل پیگیری است که وقتی داوطلبان ورود به آموزش عالی در خود توان تامین شهریه موسسات غیر دولتی را نمی بینند نه تنها به محدود شدن جامعه مخاطبان دانشگاههای شهریه ای منجر می شود بلکه سیل تقاضا برای آموزش عالی دولتی را افزایش می دهد. اینجاست که افراد حاضر در راس برنامه ریزی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید ببینند که آیا آموزش عالی دولتی یارای پاسخگویی دارند."
دانشگاههای غیردولتی توان اداره خود با شهریه های کنونی را هم ندارند
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: "ممکن است دولت اعلام کند که دانشگاههای شهریه ای نمی توانند شهریه شان را اضافه کنند اما به نظر می رسد که دانشگاهی مانند دانشگاه آزاد با همین شهریه فعلی خود نیز با وجود فشارهایی که بر روی آن است به سختی کار را ادامه می دهد، حال چه برسد به اینکه قیمت انرژی برای آن چند برابر شود و نتواند شهریه خود را افزایش دهد."
کاهش کیفیت و حتی کمیت
طبیبیان افزود: "در چنین شرایطی دانشگاهی که اداره آن مبتنی بر دریافت شهریه از دانشجویان است دیگر نمی تواند به بهبود کیفیت یا حتی ادامه کمیت های موجود فکر کند."
چهارمین جلسه شورای عالی علوم پس از سه سال برگزار شد
چهارمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری پس از گذشت سه سال از آخرین جلسه این شورا و یکسال از تصویب احیای شوراهای عالی و ابلاغ آن از سوی مجلس شورای اسلامی سه شنبه شب به ریاست رئیس جمهوری تشکیل شد. به گزارش خبرنگار مهر، گزارش دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، آیین نامه اجرایی بند 26 قانون بودجه مبنی بر اینکه دستگاهها باید گزارش عملکرد خود در حوزه پژوهش را ارائه دهند و تصویب نامه سیاستها و اولویتهای علم و فناوری در بند 26 قانون بودجه از مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این جلسه با حضور اکثریت اعضا به ریاست محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان برگزار شد و دو وزیر مدعو یعنی وزرای نیرو و دفاع در جلسه حاضر بودند. همچنین وزیر نفت، وزیر ارتباطات، وزیر کشاورزی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، وزیر علوم، وزیر بهداشت و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از دیگر اعضای هیئت دولت حاضر در جلسه چهارم شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری بودند.
به گزارش مهر، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان نهاد فرابخشی سیاستگذار علوم، تحقیقات و فناوری کشور که بر اساس ماده 99 قانون برنامه سوم توسعه و مواد 3 و 4 قانون تشکیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب مرداد 1383) تشکیل شده است اولین جلسه خود را در سیزدهم اسفند ماه 1383 به ریاست رئیس جمهوری آن روز (سید محمد خاتمی) تشکیل داد.
اولین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در دولت نهم که دومین جلسه آن به شمار می رفت (اولین جلسه شورا در دولت هشتم برگزار شد) سوم اردیبهشت ماه 85 با حضور دکتر محمود احمدی نژاد - رئیس جمهوری برگزار شد.
سومین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری نیز به ریاست احمدی نژاد در 18 مهر ماه 1385 برگزار و در آن مقرر شد دستگاههای اجرایی بخشی از اعتبارات خود را برای اجرای تحقیقات دانشگاهی اختصاص دهند. بر اساس مصوبات این جلسه، شرکتهای دولتی از این پس باید بخشی از اعتبارات تحقیقاتی خود را از طریق دانشگاهها هزینه کنند.
به گزارش مهر، در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری هفت وزیر، روسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بانک مرکزی، فرهنگستان های علوم، نمایندگان روسای دانشگاهها، انجمنهای علمی و تعدادی از صاحبنظران بخشهای تولیدی و خدماتی دولتی و خصوصی عضویت دارند و وظایف دبیرخانه ای این شورا طبق قانون به وزارت علوم محول شده است.
ارتباط صحیح صنعت و دانشگاه عامل اصلی پیشرفت کشور است
رئیسجمهور با تاکید بر ضرورت کاربردی شدن تحقیقات و پژوهشها در کشور تصریح کرد : برقراری ارتباط صحیح صنعت و دستگاه ها با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی عامل اصلی پیشرفت کشور در عرصه های مختلف خواهد بود . به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر محمود احمدی نژاد شب گذشته در چهارمین جلسه شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری اظهار داشت : با کاربردی شدن تحقیقات همه بخشها از جمله صنعت، کشاورزی و بهداشت به سرعت رشد خواهد یافت .
رئیس جمهور با بیان اینکه علی رغم صرف هزینه های پژوهشی و تحقیقاتی فراوان هنوز برخی مشکلات و مسایل حل نشده است ، تاکید کرد : بودجه های تحقیقاتی و پژوهشی باید از طریق دستگاه ها و صنعت از طریق ارتباط دستگاه ها و صنعت با دانشگاه ها به منظور رفع مشکلات و مسایل کشور هزینه شود .
دکتر احمدی نژاد همچنین با تاکید بر ضرورت تقویت نقش بخش خصوصی در حوزه پژوهش و تحقیقات گفت : باید بخش خصوصی و مردم را به انجام پژوهش و تحقیق در بخشهای مختلف تشویق کرد .
در این جلسه دبیر شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری گزارشی درباره نگاشت نهایی نقشه جامع علمی کشور و سامانه ملی مدیریت اطلاعات علم و فناوری کشور و برنامه های هفته پژوهش بیان کرد .
در سامانه ملی مدیریت اطلاعات علم و فناوری کشور همه دستاوردهای علمی و اطلاعات پژوهشی و تحقیقاتی به روز ، قابل دسترس پژوهشگران و محققان و دانشگاهیان خواهد بود .
دبیر شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری همچنین از تدوین سندهای زیست فناوری و جامع توسعه علم و فناوری هوا و فضای کشور خبر داد.
نتایج چهل و یکمین آزمون تولیمو منتشر شد
سازمان سنجش آموزش کشور نتایج چهل و یکمین آزمون تولیمو سال 1388 را منتشر کرد. به گزارش خبرنگار مهر، داوطلبان باید با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org و وارد کردن اطلاعات شامل شماره پرونده و کد رهگیری و یا نام و نام خانوادگی، سال تولد و شماره ملی خود نسبت به مشاهده نتیجه آزمون اقدام کنند.
بیست و سومین کنفرانس انجمن آسیایی دانشگاههای باز آغاز به کار کرد
بیست و سومین کنفرانس سالانه انجمن آسیایی دانشگاههای باز با عنوان "ارزیابی نظامهای آموزشی باز و از راه دور سال 2009 " با حضور وزیر علوم صبح چهارشنبه آغاز به کار کرد. به گزارش خبرنگار مهر، ارزیابی عملکرد اقتصادی و اجتماعی آموزش باز و از راه دور، ارزیابی عملکرد تحصیلی آموزش باز و از راه دور، ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین در نظامهای آموزش باز و از راه دور، ارزیابی توسعه سازمانی و علمی در آموزش باز و از راه دور و ارزیابی همکاری میان **** های آموزش باز و از راه دور از جمله محورهای این همایش است.
مقالات متعددی از داخل کشور و کشورهای کره، مالزی، اندونزی، چین، ژاپن، هندوستان، سریلانکا، ویتنام، ترکیه، پاکستان، انگلستان، آمریکا، سوریه، عربستان، کانادا به این کنفرانس ارسال شده است که از میان آنها 3 مقاله برتر انتخاب و به آنها به ترتیب مدال های طلا، نقره و برنز اهدا خواهد شد.
مصوبات شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مصوبات جلسه شب گذشته شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری که با حضور رئیس جمهور برگزار شد را اعلام کرد. علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به عنوان نماینده مجلس از تشکیل شدن جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با حضور رئیس جمهور خوشحالیم و این موضوع نشان داد که هماهنگی خوبی بین دستگاهها می تواند انجام شود.
وی اظهار داشت: آئین نامه اجرایی تبصره 26 قانون بودجه سال 1388 در کمیسیون دائمی شورای عتف تهیه شده بود و شب گذشته در جلسه شورا به تصویب رسید اکنون نیز باید برای تصویب نهایی به هیئت وزیران ارائه شود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: بر اساس این آئین نامه کلیه دستگاههایی که از اعتبارات تحقیقاتی استفاده می کنند این اعتبارات را باید بر اساس سیاست و اولویتهایی که شورای عالی به تصویب می رساند، هزینه کنند و همه دستگاهها باید گزارش عملکرد خود را در این زمینه به وزارت علوم و شورای عالی ارائه دهند تا پس از تأیید در شورای عتف برای برنامه ریزی و تصویب اعتبارات پژوهشی سال آینده به مجلس ارائه شود.
وی اظهار داشت: سیاست ها و اولویتهای پژوهشی سال 88 نیز که در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری تعیین شده بود در جلسه شب گذشته به تصویب رسید.
عباسپور افزود: به هر حال اگر چه با تأخیر اما شورای عالی کار خود را آغاز کرده و امیدواریم با ادامه کار شاهد هماهنگی های خوبی در زمینه تحقیقات برای حل معضلات کشور باشیم.