• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

خبرهای مرتبط با دانشگاهها و آموزش عالی

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
برگزاری یازدهمین جشنواره ابن سینا/ اعطای جایزه ابن سینا به بهترین استاد

یازدهمین جشنواره ابن سینا با اعطای جوایزی از جمله جایزه کشوری ابن ‌سینا و جوایز آموزش پزشکی، حکیم جرجانی، اخلاق پزشکی و پیشکسوتان بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود. به گزارش خبرنگار مهر، معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد که اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور برای رقابت در کسب جایزه کشوری ابن سینا می توانند تا 15 آذرماه در این دوره از جشنواره آموزشی مدارک خود را ارسال کنند.
همچنین اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می توانند تا مهلت زمانی ذکر شده ، فرم های مربوطه را دریافت و پس از تکمیل به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. یازدهمین دوره جشنواره آموزشی ابن سینا 15 بهمن ماه امسال همزمان با سالگرد تاسیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود.
امسال جایزه کشوری ابن ‌سینا 80 میلیون ریال گرانت آموزشی، به همراه 30 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور است و علاوه بر آن هدیه ای از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به فرد برگزیده اعطا می شود.
جایزه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز شامل 80 میلیون ریال گرانت آموزشی به همراه 30 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور است.
جایزه حکیم جرجانی نیز شامل 60 میلیون ریال گرانت آموزشی به علاوه 20 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور و جایزه اخلاق پزشکی 80 میلیون ریال گرانت آموزشی به علاوه هزینه یک سفر حج عمره با یک نفر همراه است.
جایزه پیشکسوتان دانشگاه نیز 80 میلیون ریال گرانت آموزشی به علاوه 30 میلیون ریال هزینه شرکت در یک همایش یا کارگاه آموزشی خارج از کشور تعیین شده است.
گرانت های این جوایز به صورت اعتبار برای اجرای طرحهای پژوهش در آموزش قابل استفاده است و به کلیه برندگان تندیس ویژه جایزه مربوطه اعطا می شود.

مسلمانان جهان زخم انگلستان را به دل دارند

مدیر امور بین الملل نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها انگلیس را منشا اصلی استکبار جهانی دانست و تاکید کرد: غالب ملتهای مسلمان کشورهای جهان زخم استکبار و استعمار انگلیس را به دل داشته و سیطره بی رحمانه آن کشور غاصب را هرگز فراموش نخواهند کرد. به گزارش خبرنگار مهر، جمال عطایی سه شنبه در نشست "عصر بیداری" در جمع دبیران تشکلهای دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در ایران گفت: کشورهای استکباری هنوز هم به همان روش استعماری خود ادامه می دهند و با بیانی پر زرق و برق انتظار دارند که تیغی را که به صورت پدران ما و به چهره خودمان کشیده اند فراموش کنیم.
وی افزود: یکی از خاطرات غم انگیز مردم ایران از روز 13 آبان به سال 1964 میلادی بر می گردد که امریکا بر ایران نظارت کامل داشت و حتی قانون کاپیتولاسیون را نیز به تایید حکومت ایران رساند که طبق آن نزدیک به 300 هزار نفر آمریکایی مقیم ایران از مصونیت قضایی برخوردار می شدند.
عطایی گفت: از این رو امام ***** (ره) در میان طلاب حوزه علمیه قم در برابر این مصوبه استعماری ایستادگی کردند و چنین عملی را خیانت به ملت و ایران و اسلام دانستند که در نهایت ایشان را دستگیر و سپس به ترکیه و عراق تبعید کردند.
مدیر امور بین الملل نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها ضمن اشاره به کشتار بی رحمانه دانش آموزان در روز 13 آبان توسط **** شاه و حمایت آمریکا از این اقدام آن را یکی از خاطرات غم انگیز مردم ایران از این روز دانست.
وی تسخیر لانه جاسوسی را سومین و البته شیرین ترین خاطره ایرانیان از روز 13 آبان نامید و تاکید کرد: آمریکایی ها انقلاب اسلامی ما را تاب نیاورده و به عنوان لیدر دیگر کشورهای غربی در ایران به جاسوسی و اقداماتی دست می زدند که از پیشرفت این دستاورد عظیم مردمی جلوگیری کنند.
مدیر امور بین الملل نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها نشست "عصر بیداری" را نشستی فراملی و فراجناحی خواند و افزود: دردهای امروز ما ریشه در دیرینه چند صد ساله دارد و اگر از آن غفلت کنیم از پیشرفت و همچنین درک چرایی وجود چنین زخمهایی در جامعه امروز خود باز خواهیم ماند.
جمال عطایی گفت: به امید خدا و با اتحاد کشورهای اسلامی چنان ضربه ای به اسرائیل خواهیم زد که برای همیشه از این منطقه خارج شود.
نمایندگان و دبیران تشکلهای مختلف دانشجویان خارجی دانشگاههای ایران نیز در این نشست به بیان نظرات و پیشنهادهای خود و بحث و تبادل نظر با خبرنگاران پرداختند.

یوم الله 13 آبان روز تبلور آگاهی دانشجویان در مبارزه با استعمار است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پیامی به مناسبت 13 آبان اعلام کرد: یوم الله 13 آبان روز تبلور آگاهی و پیشگامی دانش آموزان و دانشجویان در مبارزه با استعمار است. به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالله جاسبی در این پیام آورده است: یوم الله 13 آبان روز تجلی وحدت ملی و روز مبارزه با امپریالیسم جهانی، سالروز سه رویداد بسیار مهم، تاثیرگذار و تعیین کننده در جریان و بستر تاریخی انقلاب میهن اسلامی مان است. تبعید حضرت امام ***** (ره) به ترکیه به علت مخالفت با لایحه ننگین کاپیتولاسیون در سال 1343، شهادت دانش آموزان مظلوم و بی دفاع به دست **** پهلوی در سال 1357 و همچنین تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در 13 آبان سال 1358 که به عنوان یکی از وقایع به یاد ماندنی تاریخ انقلاب است و روز تقابل حقیقت با خصلت های ناپسند قدرت طلبان و باطل اندیشان محسوب می شود.
رئیس دانشگاه آزاد در بخش دیگری از این پیام آورده است: 13 آبان یادآور روز صدور پیام انقلاب اسلامی به مظلومان سراسر جهان و روز مبارزه با زیاده خواهی و ناعدالتی ها و روز حضور پرشور مردم فهیم و قدرشناس ملت ایران در محکومیت توطئه های استکبار جهانی است.
جاسبی در بخش دیگری از پیام خود آورده است: 13 آبان ماه روز برجسته سازی و تجلی بخشی به ارزشهای انقلاب اسلامی است. در 13 آبان طلیعه داران عرصه عدالت طلبی برای تحقق معرفت و ارزشهای اسلامی و استمرار و پایداری آن قد برافراشته و برای سلامت، سعادت و سرافرازی کشور عزیزمان، هوشیارانه و قهرمانانه عقلانیت و شور انقلابی عزم خود را جذب کرده و در تمام صحنه ها حضور پیدا کردند.
رئیس دانشگاه آزاد در این پیام تاکید کرده است: با گرامیداشت این روز که تبلور بینش، آگاهی و پیشگامی دانش آموزان و دانشجویان در عرصه مبارزه با استکبار و بیدادگری است باید در برابر توطئه های دشمنان کوشا و هوشیار باشیم.
جاسبی در پایان این پیام آورده است: از خداوند متعال برای همگان به ویژه دانش آموزان و دانشجویان و دانش پژوهان موفقیت و بهروزی مسئلت می کنم.

علت مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان بیماری کلیوی بوده است

بندرعباس - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: مرگ یک دانشجوی دانشگاه هرمزگان بر اثر بیماری کلیوی بوده و هیچ علائمی در رابطه با بیماری آنفلوآنزای نوع A نداشته است. فرشید عابدی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندعباس افزود: مرگ این دانشجو بر اثر بیماری کلیوی بوده و هیچ علائمی در رابطه با بیماری آنفلوآنزای نوع A نداشته است.
عابدی با اشاره به سابقه درمانی این دانشجو در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس افزود: این دانشجو در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس دارای پرونده پزشکی است و حتی آزمایشاتی که توسط پزشک معالج تجویز شده را انجام نداده بود.
وی با رد علائم بیماری آنفلوآنزایی نوع A در این بیمار اظهار کرد: حتی خانواده دانشجو نیز مرگ فرزند خود را بر اثر بیماری کلیوی تأیید کرده اند.
به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس به نقل از روابط عمومی دانشگاه هرمزگان، احمد نوحه گر رئیس دانشگاه هرمزگان بعد از ظهر سه شنبه پس از انتشار خبر مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان و شایعه ابتلای وی به آنفلوانزای نوع A افزود: تا کنون علامتی که مشخص کند بیماری آنفلوانزای نوع A در خوابگاه های دانشجویی دانشگاه هرمزگان وجود ندارد گزارش نشده است و تنها سرماخوردگی ساده و فصلی احتمال دارد وجود داشته باشد.
رئیس دانشگاه هرمزگان از جلسه مشترک این دانشگاه با دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان جهت بررسی مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان خبر داد و افزود: تا کنون گزارش موثقی گزارش نشده و نیاز به بررسیهای بیشتر در این خصوص از سوی دانشگاه علوم پزشکی است.
وی بیان کرد: مسئولان بهداشتی استان دو مجتمع خوابگاهی دولتی و پنج مجتمع خوابگاهی استیجاری دانشگاه هرمزگان را جزء خوابگاههای با شرایط مناسب اعلام کرده اند.

ارائه گزارش دلایل مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان به وزارت علوم

مدیر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشکل دانشجوی فوت شده در دانشگاه هرمزگان را تشریح کرد و گفت: بر اساس گزارش اولیه دانشگاه فوت این دانشجو بر اثر نارسایی کلیه و ایست قلبی در هنگام دیالیز بوده است. حسن مسلمی نائینی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بر اساس گزارش اولیه دانشگاه هرمزگان به اداره کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم، سعید نیکنام دانشجوی ترم اول رشته مدیریت دانشگاه هرمزگان بر اثر مشکل نارسایی کلیه در تاریخ 2 آبان به بیمارستان خاتم الانبیا مراجعه کرده و با توجه به این مشکل در مراجعه بعدی که به بیمارستان علوم پزشکی هرمزگان داشته است پس از یک بار دیالیز فوت می کند.
وی اظهار داشت: بر اساس گزارش اولیه که به ما ارائه شده است به هیچ عنوان فوت این دانشجو بر اثر آنفلوآنزای نوع A نبوده است.
میر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم گفت: وزارت علوم درخواست گزارش تکمیلی و نهایی را از دانشگاه داشته که تا کنون ارائه نشده است.
وی گفت: همچنین بر اساس گزارش دانشگاه، در جلسه ای که با حضور مسئولین دانشگاه هرمزگان، علوم پزشکی هرمزگان و مسئولین بهداشت استان برگزار شده مشکل این دانشجو نارسایی کلیه گزارش شده و قرار بوده از طریق پزشکی قانونی نیز بررسیهایی صورت گیرد که خانواده دانشجو موافقت نکردند.
مسلمی اضافه کرد: دانشجویان دانشگاه با اینگونه مشکلات هوشمندانه برخورد کنند و مطالبات خود را از طریق شورای صنفی درخواست کنند.

آنفلوآنزایA در دانشگاهها دیده نشده است/ دانشگاهها حق تعطیل کردن ندارند

مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم با بیان اینکه آنفلوآنزای خوکی تبدیل به موضوعی جهانی شده و مختص ایران نیست هر گونه ادعایی مبنی بر سیاسی بودن توجه مسئولان به این بحث را مردود خواند. حسن مسلمی نائینی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه شدت آنفلوآنزای خوکی در کشور رشد داشته است از دانشگاهها خواسته شده تا کمیته آنفلوآنزا را طبق دستورالعمل اجرایی که در رابطه با آن تدوین شده است تشکیل دهند و گزارش فعالیتهایشان در این زمینه را ارائه دهند.
قائم مقام معاون دانشجویی وزارت علوم درباره غیبت دانشجویانی که مبتلا به آنفلوآنزای خوکی می شوند نیز گفت: غیبت این دانشجویان تا 7 روز موجه است و اگر مرتکب غیبت بیش از 7 روز شدند موضوعشان در کمیسیون پزشکی بررسی می شود.
مسلمی نائینی درباره اینکه آیا دانشگاهها در صورت مشاهده شیوع علائم آنفلوآنزای خوکی حق تعطیل کردن دانشگاه را دارند به مهر گفت: به هیچ عنوان حق ندارند دانشگاهها را تعطیل کنند.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاهها راسا نمی توانند به خاطر آنفلوآنزای خوکی اقدام به تعطیلی کنند بلکه باید به وزارتخانه گزارش کنند و وزارتخانه نیز موضوع را در کمیته ای مرکزی در وزارت بهداشت که با حضور نمایندگان دستگاههای مربوطه برگزار می شود مطرح و بررسی کند و تصمیم نهایی را به دانشگاه اعلام کند.
مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم تاکید کرد: دانشگاهها به هیچ وجه تا کنون گزارشی ارائه نکرده اند و چند مورد هم که پیگیری شده است اصلا آنفلوآنزای خوکی نبوده و سرماخوردگی ساده بوده است.

جدیدترین شرایط انتقال دانشجویان ایرانی خارج کشور به داخل اعلام شد

آیین نامه انتقال دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور به دانشگاهها و مؤسسه های آموزش عالی و مراکز پژوهشی داخل کشور تهیه و ابلاغ شد. به گزارش خبرنگار مهر، اداره کل دانشجویان داخل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور تشویق و ترغیب دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور به بازگشت و فراهم کردن امکان ادامه تحصیل آنان در دانشگاهها، موسسات آموزش عالی و مراکز پژوهشی داخل، آئین نامه جدید انتقال را تهیه و ابلاغ کرده است.
شرایط اختصاصی انتقال
دوره های کاردانی و کارشناسی: گذراندن حداقل ١٢ واحد درسی اصلی با میانگین کل حداقل ١٢ از ٢٠ یا معادل آن.
دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته: گذراندن حداقل ٦ واحد درسی (غیر از واحدهای جبرانی) با میانگین کل حداقل ١٤ از ٢٠ یا معادل آن.
دوره های کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفهای دامپزشکی: گذراندن حداقل ٣٠ واحد درسی اصلی با میانگین کل حداقل ١٣ از ٢٠ یا معادل آن.
دوره دکتری تخصصی:شرایط اختصاصی انتقال دانشجویان این دوره مطابق با مقررات وضع شده در مؤسسه پذیرنده است.
میزان شهریه تحصیلی دانشجویان انتقالی
شهریه دانشجو در صورت انتقال به موسسه های دولتی در مقاطع کاردانی و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) به میزان حداکثر تا دو برابر شهریه نوبت دوم و در مقطع کارشناسی ارشد تا 5/1 برابر شهریه نوبت دوم خواهد بود.
شهریه دانشجو در صورت انتقال به موسسه های غیرانتفاعی - غیردولتی در مقاطع کاردانی و کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) به میزان حداکثر تا دو برابر شهریه دانشجویان پذیرفته شده از طریق آزمون سراسری ودر مقطع کارشناسی ارشد به میزان حداکثر تا 5/1 برابر شهریه دانشجویان ورودی آزمون سراسری خواهد بود.
شهریه دانشجو در مقطع دکتری براساس مصوبه هیئت امناء موسسه پذیرنده خواهد بود.
ارزشیابی و پذیرش واحدهای درسی گذرانده شده دانشجو در خارج از کشور
موسسه پذیرنده موظف است نسبت به معادل سازی واحدهای گذرانده شده دانشجو در دانشگاه مبدا اقدام و حداقل ٣٠ درصد واحد های اصلی گذرانده دوره با میانگین ١٢ را (در صورت دارا بودن) بپذیرد و صرفاً واحدهایی که مورد پذیرش قرار می گیرد در سنوات تحصیلی دانشجو منظور و میانگین آنها در میانگین کل لحاظ می شود.
نحوه ارائه و رسیدگی به تقاضای انتقال دانشجویان
به گزارش مهر، دانشجویان دوره های کاردانی، کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته) و کارشناسی ارشد می توانند درخواست انتقال خود را از طریق شورا و یا مستقیماً به موسسه مورد تقاضا ارائه کنند پذیرش و بررسی درخواست انتقال دانشجویان دوره دکتری فقط از طریق موسسه ها صورت می گیرد.
در صورت ارائه تقاضای انتقال دانشجو به شورا، دبیرخانه شورا نسبت به تشکیل پرونده برای وی اقدام و پس از طرح و تصمیم گیری در شورا نتیجه به صورت حکم انتقال توسط رئیس شورا به موسسه مربوط ابلاغ می شود.
در صورت مراجعه مستقیم دانشجو به موسسه و تمایل موسسه به پذیرش دانشجو، کلیه اختیارات امر انتقال مطابق این آیین نامه به موسسه تفویض می شود.
پذیرش دانشجوی انتقالی فقط برای رشته ها و مقاطع تحصیلی دایر در موسسه انجام می شود و در صورتی که دانشجو حداقل شرایط اختصاصی انتقال (مندرج در ماده ٣ این آئین نامه) را دارا نباشد اما موسسه تمایل به پذیرشدانشجو داشته باشد، باید تقاضای دانشجو به همراه پرونده متشکله توسط موسسه، به کمیسیون استانی ارسال و در صورت موافقت کمیسیون استانی، موسسه می تواند نسبت به امر انتقال اقدام می شود.
چنانچه دانشجو متقاضی انتقال همزمان با تغییر رشته باشد، موضوع در شورا یا در کمیسیون استانی قابل بررسی خواهد بود.
اعلام نتیجه انتقال و ثبت نام دانشجویان انتقالی به دبیرخانه شورا توسط موسسه
موسسه موظف است نسبت به ارسال نتیجه انتقال و ثبت نام از دانشجویانی که از طرف شورای انتقال معرفی می شوند به دبیرخانه شورا، مستقر در اداره کل امور دانشجویان داخل اقدام کند همچنین در صورت پذیرش و ثبت نام دانشجویانی که
موسسه ها راسا نسبت به امر انتقال آنان اقدام می کنند، ارسال گزارش آن به دبیرخانه شورا جهت اطلاع و اقدامات بعدی الزامی است.
انتقال همسر و یا فرزندان مامور دولت، مامور فرصت مطالعاتی و دانشجویان
به گزارش مهر، نحوه ارائه درخواست انتقال این دسته از دانشجویان نیز همانند سایر دانشجویان و شهریه بر اساس آیین نامه خواهد بود.
پذیرش و ثبت نام همسر و یا فرزندان مامورین دولت و بورسیه ها در دانشگاههای خارج از کشور باید در زمان ماموریت والدین یا همسر ( طبق حکم رسمی ماموریت یا بورس) صورت گرفته و درخواست انتقال دانشجو نیز باید حداکثر شش ماه پیش یا پس از اتمام ماموریت مامور یا اتمام تحصیل دانشجوی بورسیه ارائه شود.
زمان انجام فرآیند انتقال دانشجو
دانشجو می تواند تقاضای انتقال خود را در طول سال به شورا و یا براساس محدوده زمانی که موسسه ها اعلام می کند به آن
موسسه ها ارائه کند اما صدور احکام و معرفی دانشجویان توسط شورا به موسسه ها تا یک هفته قبل از شروع ثبت نام در هر نیمسال تحصیلی قابل انجام است.

تشریح دلایل مرگ دانشجوی دانشگاه هرمزگان/ وجود آنفلوآنزای نوع A رد شد

رئیس دانشگاه هرمزگان ابتلای دانشجوی متوفی این دانشگاه به آنفلوآنزای نوع A را تکذیب کرد و گفت: این دانشجو به علت نارسایی کلیوی طی 24 ساعت دو بار دچار ایست قلبی شد. احمد نوحه گر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سعید نیکنام دانشجوی جدیدالورود رشته مدیریت گمرک دانشگاه هرمزگان دو شب پیش احساس درد و ناراحتی شدید کرد که با حضور خانواده اش به بیمارستان خاتم الانبیا تهران منتقل و تحت درمان قرار گرفت.
وی افزود: متاسفانه تلاش تیم پزشکی در بیمارستان خاتم الانبیا موثر نبوده و این دانشجو یک بار بر اثر نارسایی کلیه به طور کامل در این بیمارستان دچار ایست قلبی می شود که با اقدامات احیا و نگهداری تیم پزشکی خاتم الانبیا مجددا به زندگی باز می گردد.
رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: بعد از قطع امید بیمارستان خاتم الانبیا این دانشجو شب گذشته مجددا از تهران به بیمارستان فوق تخصصی کلیه شهید محمدی بندرعباس منتقل شده و تحت درمان دیالیز قرار می گیرد.
وی افزود: صبح امروز سه شنبه سعید نیکنام به علت حضور دائم پزشک از بخش به اورژانس منتقل شده که در همان جا برای دومین بار دچار ایست قلبی شد و دارفانی را وداع گفت.
نوحه گر گفت: از آنجا که نگرانی های بسیاری درباره علت فوت این دانشجو و احتمال شیوع آنفلوآنزای نوع A به وجود آمد طی صحبت های مستقیم با رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به عنوان متصدی امور بهداشتی و درمانی استان قرار شد علت فوت به طور دقیق بررسی شود که البته از آنجا که خانواده آن مرحوم تقاضای ترخیص و انتقال جسد را به شهر خود داشتند امکان انجام این کار وجود نداشت.
وی افزود: طی جلساتی که با رئیس دانشگاه علوم پزشکی و با حضور معاونین دو دانشگاه برگزار شد از رئیس این دانشگاه به عنوان قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستیم تا تیمی مجهز به خوابگاههای دانشجویان اعزام کنند و احتمال وجود و یا شیوع آنفلوآنزای نوع A را بررسی کنند.
رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: این تیم کار خود را از اتاق دانشجوی فوت شده آغاز و قدم به قدم و اتاق به اتاق برای چندین ساعت وضعیت را بررسی کرد که طی گزارشی که امروز سه شنبه ارائه کرند هیچ نشانی از وجود آنفلوآنزای نوع A دیده نشد و حتی آنفلوآنزای معمولی نیز به ندرت مشاهده شده است.
وی افزود: قائم مقام وزیر مسئولیت صحبت با عده ای از دانشجویان را که تجمع کرده بودند به عهده گرفت و طی سخنان خود علت فوت این دانشجو را نارسایی کلیوی اعلام کرد. همچنین توضیحاتی پیرامون آنفلوآنزای نوع A بیان و تعداد کل مبتلایان استان هرمزگان را 44 نفر اعلام کرد که تا کنون در این استان منجر به فوت نشده است.
نوحه گر گفت: رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به دانشجویان اطمینان داد که به هیچ وجه در حال حاضر خطر شیوع آنفلوآنزای نوع A دانشگاه هرمزگان را تهدید نمی کند.

کاهش تقاضا برای ورود به دانشگاه/ افزایش ترک تحصیل و بزهکاری در جامعه

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ترک تحصیل، کاهش توانایی خانواده ها در پرداخت شهریه بالای دانشگاهها و افزایش بزهکاری را از عواقب اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها در صورت عدم حمایت دولت از تحصیل و آموزش دانست. علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: متأسفانه روز گذشته پیشنهاد کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص مشمول کردن آموزش و آموزش عالی در جامعه هدفی که باید در لایحه هدفمند کردن یارانه ها مورد حمایت دولت قرار گیرد به تصویب نرسید. مهمترین دلیل عدم تصویب این پیشنهاد، شرکت نکردن بسیاری از نمایندگان در رأی گیری بود.
وی اظهار داشت: بحث ما این است که افزایش تورم ناشی از یارانه ها مشکلات اقتصادی را به وجود می‌ آورد که این مشکلات فشار زیادی را بر خانواده ها وارد کرده و از این رو تحصیل به حداقل می رسد.
افزایش ترک تحصیل و بزهکاری در جامعه
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با این روند و در صورت عدم حمایت دولت، بسیاری از دانش آموزان به ویژه پسران مقطع دبیرستان ترک تحصیل و به بازار کار تمایل پیدا می کنند که همین موضوع ترک تحصیل برای جامعه ضایعات بسیاری چون بزهکاری را به بار می آورد.
این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه باید تلاش کرد تا افراد جامعه در زمینه تحصیلات مشکلات کمتری داشته باشند به مهر گفت: ضمن اینکه وضعیت بدتر خانواده ها، پرداخت شهریه را نیز که به دنبال اجرایی شدن لایحه هدفمند کردن یارانه ها و عدم حمایت دولت به وجود می آید با مشکل مواجه می کند.
افزایش قطعی شهریه ها و ناتوانی خانواده ها در تامین هزینه شهریه
عباسپور اظهار داشت: این در حالی است که ما در طی این سالها تلاش کردیم برای دانشگاهها ظرفیت سازی کنیم اما با افزایش شهریه دانشگاهها بسیاری از خانواده ها توان پرداخت شهریه را نخواهند داشت.
وی یادآور شد: در صورت اجرای لایحه و عدم حمایت دولت از دانشگاه قطعا شهریه دانشگاهها افزایش می یابد و کیفیت در دانشگاهها کاهش خواهد یافت.
آرامش قلبی لازم برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها وجود ندارد
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر درباره این لایحه اطلاعات بیشتری داشتیم و نکات ابهام آن روشن بود با آرامش قلبی بیشتری با آن موافق بودیم اما هم اکنون نگرانی برای اجرایی شدن یک سری برنامه ها در این لایحه وجود دارد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: دولت باید با مدیریت قوی این لایحه را اجرایی کند اگر مدیریت خوبی نداشته باشد مجلس مکانیزم اجرایی را برای این امر به کار می بندد.

افزایش شهریه و کاهش کیفیت غیردولتی‌ها/ سیل تقاضا برای دانشگاههای دولتی

محمد طبیبیان اقتصاددان تاثیر اجرای طرح هدفمند شدن یارانه ها بر فضای دانشگاهی را محدود شدن جامعه مخاطبان آموزش عالی غیردولتی و تشدید سیل جمعیت متقاضی تحصیل در آموزش عالی دولتی دانست و گفت: آثار تورمی حذف یارانه های انرژی منجر به بحران می شود. سید محمد طبیبیان در گفتگو با خبرنگار مهر در حالی که تاکید کرد این گفتگو را از موضع یک معلم دانشگاه و فقط برای دانشگاه و جمعیت میلیونی دانشجویان شهریه پرداز کشور انجام می دهد، گفت: "اثر تورمی در آموزش عالی یکی از عواقب عملی شدن حذف یا هدفمند شدن یارانه های انرژی است و فشار آن به خصوص متوجه بخش غیردولتی آموزش عالی است."
این اقتصاددان افزود: "وقتی سیستم آموزشی غیردولتی که مبتنی بر دریافت شهریه از دانشجویان است با حذف یارانه انرژی مواجه شود و هزینه های خود را در زمینه تامین انرژی رو به فزونی ببیند مجبور به افزایش شهریه دانشجویان می شود که این افزایش نیز با توجه به نیازهای گسترده مجموعه های آموزشی و دانشگاهی به انرژی، افزایشی قابل توجه خواهد بود."
افزایش شهریه ها در پی گران شدن انرژی مراکز دانشگاهی
به اعتقاد رئیس اسبق موسسه عالی پژوهش در برنامه ‌ریزی و توسعه، درصد قابل توجهی از مخاطبان بخش غیردولتی آموزش عالی که شامل دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاههای غیرانتفاعی می شود از میان جوانان طبقه متوسط و متوسط به پائین جامعه هستند که افزایش شهریه ها در پی گران شدن انرژی برای درصدی از آنها (که اکنون مشخص نیست چه درصدی هم باشند) غیر قابل جبران خواهد بود.
خانواده ها مجبور به کاهش هزینه های ضروری خود برای ادامه تحصیل فرزندان می شوند
معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه سابق در ادامه به مهر گفت: آثار تورمی حذف یارانه انرژی در حوزه آموزش عالی غیردولتی در کنار میل شدید به تحصیل دانشگاهی در خانواده ها منجر به تبعات اجتماعی و حتی بحران می شود زیرا خانواده ها برای ادامه تحصیل فرزندانشان مجبور می شوند بخشهایی از هزینه های ضروری معیشت خود را بکاهند تا بتوانند افزایش هزینه تحصیل فرزندشان را تامین کنند."
افزایش سیل تقاضا برای آموزش عالی دولتی و نامشخص بودن ظرفیت سازی در این بخش
محمد طبیبیان افزود: "تبعات اجتماعی این بحث اقتصادی در حوزه آموزش عالی تا جایی قابل پیگیری است که وقتی داوطلبان ورود به آموزش عالی در خود توان تامین شهریه موسسات غیر دولتی را نمی بینند نه تنها به محدود شدن جامعه مخاطبان دانشگاههای شهریه ای منجر می شود بلکه سیل تقاضا برای آموزش عالی دولتی را افزایش می دهد. اینجاست که افراد حاضر در راس برنامه ریزی اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید ببینند که آیا آموزش عالی دولتی یارای پاسخگویی دارند."
دانشگاههای غیردولتی توان اداره خود با شهریه های کنونی را هم ندارند
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: "ممکن است دولت اعلام کند که دانشگاههای شهریه ای نمی توانند شهریه شان را اضافه کنند اما به نظر می رسد که دانشگاهی مانند دانشگاه آزاد با همین شهریه فعلی خود نیز با وجود فشارهایی که بر روی آن است به سختی کار را ادامه می دهد، حال چه برسد به اینکه قیمت انرژی برای آن چند برابر شود و نتواند شهریه خود را افزایش دهد."
کاهش کیفیت و حتی کمیت
طبیبیان افزود: "در چنین شرایطی دانشگاهی که اداره آن مبتنی بر دریافت شهریه از دانشجویان است دیگر نمی تواند به بهبود کیفیت یا حتی ادامه کمیت های موجود فکر کند."

چهارمین جلسه شورای عالی علوم پس از سه سال برگزار شد

چهارمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری پس از گذشت سه سال از آخرین جلسه این شورا و یکسال از تصویب احیای شوراهای عالی و ابلاغ آن از سوی مجلس شورای اسلامی سه شنبه شب به ریاست رئیس جمهوری تشکیل شد. به گزارش خبرنگار مهر، گزارش دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، آیین نامه اجرایی بند 26 قانون بودجه مبنی بر اینکه دستگاهها باید گزارش عملکرد خود در حوزه پژوهش را ارائه دهند و تصویب نامه سیاستها و اولویتهای علم و فناوری در بند 26 قانون بودجه از مواردی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این جلسه با حضور اکثریت اعضا به ریاست محمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان برگزار شد و دو وزیر مدعو یعنی وزرای نیرو و دفاع در جلسه حاضر بودند. همچنین وزیر نفت، وزیر ارتباطات، وزیر کشاورزی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش، وزیر علوم، وزیر بهداشت و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از دیگر اعضای هیئت دولت حاضر در جلسه چهارم شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری بودند.
به گزارش مهر، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان نهاد فرابخشی سیاستگذار علوم، تحقیقات و فناوری کشور که بر اساس ماده 99 قانون برنامه سوم توسعه و مواد 3 و 4 قانون تشکیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (مصوب مرداد 1383) تشکیل شده است اولین جلسه خود را در سیزدهم اسفند ماه 1383 به ریاست رئیس جمهوری آن روز (سید محمد خاتمی) تشکیل داد.
اولین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در دولت نهم که دومین جلسه آن به شمار می رفت (اولین جلسه شورا در دولت هشتم برگزار شد) سوم اردیبهشت ماه 85 با حضور دکتر محمود احمدی نژاد - رئیس جمهوری برگزار شد.
سومین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری نیز به ریاست احمدی نژاد در 18 مهر ماه 1385 برگزار و در آن مقرر شد دستگاههای اجرایی بخشی از اعتبارات خود را برای اجرای تحقیقات دانشگاهی اختصاص دهند. بر اساس مصوبات این جلسه، شرکتهای دولتی از این پس باید بخشی از اعتبارات تحقیقاتی خود را از طریق دانشگاهها هزینه کنند.
به گزارش مهر، در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری هفت وزیر، روسای سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بانک مرکزی، فرهنگستان های علوم، نمایندگان روسای دانشگاهها، انجمنهای علمی و تعدادی از صاحبنظران بخشهای تولیدی و خدماتی دولتی و خصوصی عضویت دارند و وظایف دبیرخانه ای این شورا طبق قانون به وزارت علوم محول شده است.

ارتباط صحیح صنعت و دانشگاه عامل اصلی پیشرفت کشور است

رئیس‌جمهور با تاکید بر ضرورت کاربردی شدن تحقیقات و پژوهشها در کشور تصریح کرد : برقراری ارتباط صحیح صنعت و دستگاه ها با دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی عامل اصلی پیشرفت کشور در عرصه های مختلف خواهد بود . به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر محمود احمدی نژاد شب گذشته در چهارمین جلسه شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری اظهار داشت : با کاربردی شدن تحقیقات همه بخشها از جمله صنعت، کشاورزی و بهداشت به سرعت رشد خواهد یافت .

رئیس جمهور با بیان اینکه علی رغم صرف هزینه های پژوهشی و تحقیقاتی فراوان هنوز برخی مشکلات و مسایل حل نشده است ، تاکید کرد : بودجه های تحقیقاتی و پژوهشی باید از طریق دستگاه ها و صنعت از طریق ارتباط دستگاه ها و صنعت با دانشگاه ها به منظور رفع مشکلات و مسایل کشور هزینه شود .

دکتر احمدی نژاد همچنین با تاکید بر ضرورت تقویت نقش بخش خصوصی در حوزه پژوهش و تحقیقات گفت : باید بخش خصوصی و مردم را به انجام پژوهش و تحقیق در بخشهای مختلف تشویق کرد .

در این جلسه دبیر شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری گزارشی درباره نگاشت نهایی نقشه جامع علمی کشور و سامانه ملی مدیریت اطلاعات علم و فناوری کشور و برنامه های هفته پژوهش بیان کرد .

در سامانه ملی مدیریت اطلاعات علم و فناوری کشور همه دستاوردهای علمی و اطلاعات پژوهشی و تحقیقاتی به روز ، قابل دسترس پژوهشگران و محققان و دانشگاهیان خواهد بود .

دبیر شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری همچنین از تدوین سندهای زیست فناوری و جامع توسعه علم و فناوری هوا و فضای کشور خبر داد.

نتایج چهل و یکمین آزمون تولیمو منتشر شد

سازمان سنجش آموزش کشور نتایج چهل و یکمین آزمون تولیمو سال 1388 را منتشر کرد. به گزارش خبرنگار مهر، داوطلبان باید با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org و وارد کردن اطلاعات شامل شماره پرونده و کد رهگیری و یا نام و نام خانوادگی، سال تولد و شماره ملی خود نسبت به مشاهده نتیجه آزمون اقدام کنند.

بیست و سومین کنفرانس انجمن آسیایی دانشگاههای باز آغاز به کار کرد

بیست و سومین کنفرانس سالانه انجمن آسیایی دانشگاههای باز با عنوان "ارزیابی نظامهای آموزشی باز و از راه دور سال 2009 " با حضور وزیر علوم صبح چهارشنبه آغاز به کار کرد. به گزارش خبرنگار مهر، ارزیابی عملکرد اقتصادی و اجتماعی آموزش باز و از راه دور، ارزیابی عملکرد تحصیلی آموزش باز و از راه دور، ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین در نظامهای آموزش باز و از راه دور، ارزیابی توسعه سازمانی و علمی در آموزش باز و از راه دور و ارزیابی همکاری میان **** های آموزش باز و از راه دور از جمله محورهای این همایش است.
مقالات متعددی از داخل کشور و کشورهای کره، مالزی، اندونزی، چین، ژاپن، هندوستان، سریلانکا، ویتنام، ترکیه، پاکستان، انگلستان، آمریکا، سوریه، عربستان، کانادا به این کنفرانس ارسال شده است که از میان آنها 3 مقاله برتر انتخاب و به آنها به ترتیب مدال های طلا، نقره و برنز اهدا خواهد شد.

مصوبات شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مصوبات جلسه شب گذشته شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری که با حضور رئیس جمهور برگزار شد را اعلام کرد. علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: به عنوان نماینده مجلس از تشکیل شدن جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با حضور رئیس جمهور خوشحالیم و این موضوع نشان داد که هماهنگی خوبی بین دستگاهها می تواند انجام شود.
وی اظهار داشت: آئین نامه اجرایی تبصره 26 قانون بودجه سال 1388 در کمیسیون دائمی شورای عتف تهیه شده بود و شب گذشته در جلسه شورا به تصویب رسید اکنون نیز باید برای تصویب نهایی به هیئت وزیران ارائه شود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: بر اساس این آئین نامه کلیه دستگاههایی که از اعتبارات تحقیقاتی استفاده می کنند این اعتبارات را باید بر اساس سیاست و اولویتهایی که شورای عالی به تصویب می رساند، هزینه کنند و همه دستگاهها باید گزارش عملکرد خود را در این زمینه به وزارت علوم و شورای عالی ارائه دهند تا پس از تأیید در شورای عتف برای برنامه ریزی و تصویب اعتبارات پژوهشی سال آینده به مجلس ارائه شود.
وی اظهار داشت: سیاست ها و اولویتهای پژوهشی سال 88 نیز که در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری تعیین شده بود در جلسه شب گذشته به تصویب رسید.
عباسپور افزود: به هر حال اگر چه با تأخیر اما شورای عالی کار خود را آغاز کرده و امیدواریم با ادامه کار شاهد هماهنگی های خوبی در زمینه تحقیقات برای حل معضلات کشور باشیم.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
تکمیل پردیس مرکزی و مسجد دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد از تکمیل سایت دانشگاهی این دانشگاه و ساخت مسجد در پردیس مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد خبر داد. دکتر سید جلیل میرمحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: مسجد دانشگاه با اعتباری بالغ بر 300 میلیون تومان ساخته شده و به زودی به بهره برداری می رسد.
وی اضافه کرد: سلف سرویس مرکزی دانشگاه نیز ساخته شده است و در ادامه پروژه های عمرانی دانشگاه به بهره برداری می رسد.

اعلام شرایط پذیرش استعدادهای درخشان در دستیاری/ نحوه گذراندن تعهدات

شرایط پذیرش استعدادهای درخشان و نخبگان در سی و هفتمین دوره پذیرش دستیار تخصصی بالینی از سوی وزارت بهداشت اعلام شد. به گزارش خبرنگار مهر، داوطلبان می توانند فرم ثبت نام مراتب تمایل خود را به استفاده از مزایای سهمیه مازاد استعدادهای درخشان، برتر و نخبگان اعلام کنند. ثبت نام پذیرش دستیار در سی و هفتمین دوره تا 5 آذر ماه به صورت اینترنتی ادامه دارد.
داوطلبان پس از تایید مدارک مرتبط توسط شورای منتخب دانشگاه باید اصل کلیه مدارک را همراه با مستندات مربوطه از تاریخ 8 تا 14 آذر به دانشگاه محل تحصیل ارائه دهند و دانشگاهها موظف به دریافت مدارک و معرفی افراد به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هستند.
مرجع اصلی تایید مدارک ارسالی از سوی دانشگاهها ، دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی بوده و محلهای آموزشی بنا به ظرفیت های دانشگاهی و صلاحدید دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی تعیین می شود.
اولویت پذیرش افراد واجد شرایط بر اساس حاصل جمع نمره آزمون با 65 درصد مجموع نمرات ترجیحی کسب شده است. داوطلبان واجد شرایط در صورت کسب 85 درصد حد نصاب رشته - محل انتخابی مشمول قوانین پذیرش به صورت مازاد خواهند بود.
پذیرش همزمان سهمیه مازاد با سهمیه انتخابی داوطلب همواره در بالاترین اولویت ممکن خواهد بود و افرادی که یک نوبت با استفاده از این سهمیه پذیرفته می شوند در صورت انصراف حق استفاده مجدد از آن را نخواهند داشت.
پذیرش به صورت مازاد و ادامه تحصیل مستقیم مصادیق استعدادهای درخشان، نخبگان و استعدادهای برتر در رشته های تخصصی جراحی عمومی، بیماریهای داخلی، کودکان، زنان و زایمان، بیهوشی، پزشکی اجتماعی، بیماریهای عفونی و گرمسیری، مشروط به کسب 40 امتیاز با رعایت حداقل امتیازات از حوزه های چهارگانه آیین نامه صورت می گیرد.
میزان تعهدات این گروه از پذیرفته شدگان مطابق سایر پذیرفته شدگان به صورت آزاد خواهد بود و داوطلبان تنها برای یک نوبت می توانند از سهمیه استعدادهای درخشان استفاده کنند.

اصلاح **** آموزشی/ فراگیر کردن آموزش عالی

وزیر علوم تحقیقات و فناوری اهداف مهم این وزارتخانه را با توجه به سند چشم انداز و برنامه توسعه چهارم اصلاح **** آموزشی دانست. به گزارش خبرنگار مهر، کامران دانشجو چهارشنبه در مراسم افتتاحیه کنفرانس سالانه انجمن آسیایی دانشگاههای باز به میزبانی ایران گفت: این واقعه مبارکی است که موسسات آموزش عالی کشورهای مختلف با همگرایی و میل به استفاده از تجربه های یکدیگر چنین انجمنی را برگزیدند.
وی افزود: از نکات درخشان انجمن آسیایی دانشگاههای باز تاکید بر اهمیت تعاون و همکاری در اساسنامه این انجمن است که نشان دهنده هوشمندی و تعاون میان دانشگاههای عضو است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: **** آموزشی باز اگر براساس تعریف خود ناظر به شیوه های آموزشی باشد آن گونه که به عنوان فراگرایی مطرح است می تواند نقش اصلی را در آموزش عالی به عهده بگیرد.
این مقام مسئول افزود: هویت و ماهیت دانش و علم از جنس نور است که بر همه کس قابلیت تابش دارد.
دانشجو با اشاره به تعریف اسلام از علم و بیان اینکه علم بالاترین میراث بشری است که منشا در حق تعالی دارد گفت: علم را نمی شود محصور کرد و علم وطن خاصی ندارد. مظاهر علم و دستاوردهای آن محصول تلاش، تحقیق و پژوهش انسانهای مختلف در سطح جهان است.
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری گفت: شعار همه زمانی و همه مکانی علم مستلزم سیستم آموزش از راه دور است. این در نگاه دینی ما هم صدق می کند که برای علم محدودیت زمانی و مکانی قائل نیست.
این استاد دانشگاه افزود: به برکت فناوریهای نوین محدودیتهای ناشی از برد مسافت مرتفع شد و شیوه آموزش از راه دور به کمک انسان امروز آمده که مسئولان این سیستم باید با بازنگری و تجهیز مکرر آن این امر را تسهیل کنند.
دانشجو اظهار امیدواری کرد که با توجه به سالروز 13 آبان این کنفرانس در ارزیابی **** آموزشی با نگاه ضد استکباری نیز به طرح مسئله پرداخته و بهره برداری کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اهداف مهم این وزارتخانه را با توجه به سند چشم انداز و برنامه توسعه چهارم اصلاح **** آموزشی دانست و افزود: ایجاد تناسب با نیازهای واقعی جامعه و تعامل دانشگاهها با بخشهای مختلف فرهنگی و صنعتی و غیره از مهمترین برنامه های این وزارتخانه خواهد بود.
وی افزود: سیاست محوری ما عمومی و فراگیر کردن آموزش عالی با استفاده از ظرفیتهای آموزش راه دور، نیمه حضوری، مجازی و آموزش باز است. همچنین بخش عمده ای از برنامه ها مربوط به تعامل دانشگاههای کشور در سطح بین المللی است.
دانشجو گفت: ما می توانیم افق آینده آسیا را روشن تر از پیش تصویر کرده و این قاره کهن را به جایگاه خود باز گردانیم.

رونمایی از تمبر یادبود کنفرانس سالانه انجمن آسیایی دانشگاههای باز

تمبر یادبودی که به مناسبت برگزاری بیست و سومین کنفرانس سالانه انجمن آسیایی دانشگاههای باز در ایران به چاپ رسیده امروز چهارشنبه با حضور وزیر علوم، رئیس دانشگاه پیام نور و رئیس انجمن آسیایی دانشگاههای باز رونمایی شد. به گزارش خبرنگار مهر، این تمبر یادبود به مناسبت برگزاری بیست و سومین کنفرانس سالانه انجمن آسیایی دانشگاههای باز در ایران به چاپ رسیده است.
بیست و سومین کنفرانس سالانه انجمن آسیایی دانشگاههای باز با عنوان "ارزیابی نظامهای آموزشی باز و از راه دور سال 2009 " با حضور وزیر علوم صبح چهارشنبه در تهران آغاز به کار کرد.
ارزیابی عملکرد اقتصادی و اجتماعی آموزش باز و از راه دور، ارزیابی عملکرد تحصیلی آموزش باز و از راه دور، ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین در نظامهای آموزش باز و از راه دور، ارزیابی توسعه سازمانی و علمی در آموزش باز و از راه دور و ارزیابی همکاری میان **** های آموزش باز و از راه دور از جمله محورهای این همایش است.
مقالات متعددی از داخل کشور و کشورهای کره، مالزی، اندونزی، چین، ژاپن، هندوستان، سریلانکا، ویتنام، ترکیه، پاکستان، انگلستان، آمریکا، سوریه، عربستان، کانادا به این کنفرانس ارسال شده است که از میان آنها 3 مقاله برتر انتخاب و به آنها به ترتیب مدال های طلا، نقره و برنز اهدا خواهد شد.

آیت الله مکارم شیرازی: نقد باید مؤدبانه و به دور از فضای پرخاشگری باشد

قم - خبرگزاری مهر: آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد شدید از فضای پرخاشگری در بعضی مراکز علمی و دانشگاهی گفت: اگر نقد و یا انتقادی در حوزه علمیه یا دانشگاه صورت می گیرد باید مؤدبانه و محترمانه و به دور از فضای پرخاشگری باشد. به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله ناصر مکارم شیرازی قبل از ظهر چهارشنبه در آغاز درس خارج فقه خود خطاب به طلاب و دانشجویان اظهار داشت: هم اینک فضای برخی دانشگاه ها فضای پرخاشگری شده است و متأسفانه برخی دانشجویان از تعالیم اسلامی فاصله گرفته‌اند، ما انتظار داریم در دانشگاهی که مرکز علم و ادب است دانشجویان مؤدبانه و با ادب برخورد کنند و به مردم درس ادب دهند.

وی یادآور شد: اگر قرار شود امروز بعضی دانشجویان به اساتید و شخصیتهای کشور پرخاشگری کنند به یقین آنها نمی‌توانند الگوی خوبی برای جامعه ما باشند، مردم از کسانی که در مرکز علم و ادب تحصیل می‌کنند انتظار دارند هر قدر بر علم آنها افزوده می‌شود ادب و تواضع آنها نیز افزایش یابد تا مردم از آنها الگو بگیرند.

آیت الله مکارم تأکید کرد: ما مخالف فضای نقد و انتقاد در مراکز علمی و دانشگاهی نیستیم، طلبه و دانشجو باید انتقاد و ایرادات خود را بیان کند، اگر انتقاد و یا نقدی صورت می گیرد باید در حوزه علمیه و یا دانشگاه مؤدبانه و محترمانه و به دور از فضای پرخاشگری باشد.

وی در ادامه افزود: متأسفانه این روزها حتی برخی از جوانان در کانون خانواده ادب و احترام را کامل رعایت نمی‌کند و رعایت احترام پدر و مادر یا برادر و خواهر را ندارند، باید احترام پیشکسوتان، استادان و بزرگان را حفظ کرد، ما نمی‌گوییم سخنی نگویید و یا اینکه دهانتان را ببندید، می‌گوییم مؤدبانه بگویید زیرا مردم از حوزه های علمیه و دانشگاه انتظار ادب دارند.

آیت الله مکارم تصریح کرد: من واقعا از فضای به وجود آمده در بعضی از مراکز علمی و دانشگاهی رنج می‌برم، بدانید خداوند به جمعیتی رحم می‌کند که احترام دیگران را حفظ کنند.
وی تاکید کرد: ما در یک کشور اسلامی درس می‌خوانیم و زندگی می‌کنیم، اینگونه رفتارها شایسته کشور ما نیست.

چالش درحذف کنکور باهدفمندسازی يارانه ها/ احتضاردانشگاههای شهريه‌ای

عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس درباره تاثير هدفمند کردن يارانه ها بر آموزش عالی گفت: عدم حمايت دولت از دانشگاههای غير دولتی در لايحه هدفمند کردن يارانه ها ما را با چالش جدی در اجرای حذف کنکور مواجه می کند. عليرضا سليمی در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکيد بر اينکه لايحه هدفمند کردن يارانه ها تأثير بسزايی بر آموزش عالی می گذارد، افزود: يکی از اثرات هدفمند کردن يارانه ها افزايش تقاضا برای دانشگاههای دولتی و در نتيجه افزايش تراکم پشت کنکوريها برای ورود به دانشگاههای دولتی است. از طرف ديگر تقاضا برای ورود به دانشگاههای غيردولتی کاهش می يابد.
وی افزود: با هدفمندسازی يارانه ها تمام هزينه ها از جمله آب، برق و انرژی برای دانشگاهها افزايش می يابد. ضمن اينکه هزينه هايی چون حمل و نقل نيروی انسانی نيز با افزايش مواجه می شوند که اين افزايش هزينه ها به طور حتم بر روی قيمت خدمات دانشجويی تاثير بسزايی می گذارند.
اين نماينده مجلس ادامه داد: البته در اين لايحه پيش بينی شده که از اعتبارات ناشی از اجرای لايحه 50 درصد برای مردم، 30 درصد برای صنايع و 20 درصد برای جبران هزينه ها در اختيار دولت قرار گيرد که از اين 20 درصد بخشی به دانشگاههای دولتی کمک می شود.
عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس افزود: اما دانشگاههای غيرانتفاعی، آزاد، پيام نور و دوره هايی مانند شبانه در دانشگاههای دولتی که به نحوی به شهريه متکی هستند خسارت زيادی خواهند ديد.
وی اظهار داشت: کميسيون آموزش و تحقيقات پيشنهاد خوبی را برای جلوگيری از متضرر شدن اين دانشگاهها در صحن مطرح کرد که رأی نياورد.
سليمی افزود: دانشگاههای غيردولتی در صورت عدم حمايت در اجرای لايحه هدفمند کردن يارانه ها در منابع خود با کسری مواجه می شوند و بايد شهريه را افزايش دهند که اين موضوع مورد تأييد کميسيون آموزش نيست و نمايندگان با آن موافق نيستند.
وی با تأکيد بر اينکه بايد راهکار ديگری بيابيم و نبايد همه هزينه ها را بر مردم تحميل کنيم به مهر گفت: حمايت مادی از دانشگاههای شهريه ای و ارائه تسهيلات به دانشگاهها می تواند آنها را در اين زمينه کمک کند.
نماينده مردم محلات در مجلس افزود: در غير اين صورت ادامه کار دانشگاههای شهريه ای دچار خلل می شود و اين دانشگاهها رو به احتضار می روند.

تاثیر روابط سیاسی در پذیرش دانشجویان خارجی/ نحوه پذیرش دانشجویان خارجی

رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر روابط سیاسی در پذیرش دانشجویان غیرایرانی گفت: در پذیرش دانشجویان غیرایرانی در حوزه علوم پزشکی صرفاً مسائل سیاسی درنظر گرفته نمی شود اما قراردادهای مبادله دانشجو مورد توجه است. دکتر غلامرضا حسن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در پذیرش دانشجویان در این گروه خطیر مباحث سیاسی و علمی در کنار هم قرار دارند و در وزارت بهداشت به صورت توأمان به این مسئله پرداخته می شود چرا که تحصیل در گروه پزشکی با سلامت مردم یک جامعه مرتبط است.
وی خاطرنشان کرد: مواردی بوده است که افراد ناتوانمندی برای این گروه از پذیرش معرفی شده اند اما از سوی وزارت بهداشت پذیرفته نشده اند.
حسن زاده گفت: سه روش برای پذیرش دانشجوی خارجی در ایران وجود دارد که گروهی بورسیه دولت بوده، گروهی شهریه پرداخت می کنند و هزینه زندگی را پرداخت نمی کنند و گروهی دیگر هم شهریه و هم هزینه زندگی را خودشان پرداخت می کنند.
وی اضافه کرد: گروه اول این دانشجویان غیرایرانی بورسیه دولت جمهوری اسلامی ایران هستند که شهریه پرداخت نمی کنند و مقرری تحصیلی نیز دریافت می کنند.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: پرونده این گروه از دانشجویان غیرایرانی در شورای مشترک پذیرش دانشجوی غیرایرانی که متشکل از وزارت علوم و بهداشت است بررسی می شود و پس از آن در مورد پذیرش این دسته از دانشجویان تصمیم گیری می شود.
حسن زاده با اشاره به آمار دانشجویان غیرایرانی شاغل به تحصیل در دانشگاه های علوم پزشکی یادآور شد: 604 دانشجوی غیرایرانی در 15 دانشگاه علوم پزشکی به تحصیل مشغول هستند که عمدتاً یا بورسیه هستند و یا شهریه پرداخت نمی کنند. بیشترین تعداد این دانشجویان به ترتیب در دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهیدبهشتی، ایران و مشهد در حال تحصیل هستند.
وی در خصوص فرآیند پذیرش دانشجویان بورسیه غیرایرانی گفت: شورای پذیرش پرونده تحصیلی و آموزشی افرادی که از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مبداء و مقامات آن کشورها معرفی می شوند را بررسی کرده و پس از آن تصمیم گیری می شود.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت اضافه کرد: برای دوره های پایین تر تحصیلی، پیشینه علمی دانشجویان و معدل آنها بررسی می شود و پس از قبولی، این دانشجویان دوره 6 ماهه پیش دانشگاهی و زبان فارسی را می گذرانند و با توجه به پیشینه علمی رشته ها و محل تحصیل مشخص می شود.
وی اظهار داشت: در دوره های تخصصی و تحصیلات تکمیلی پذیرش دانشجویان غیرایرانی از طریق آزمونهای وزارت بهداشت صورت می گیرد و این دانشجویان با شرکت در آزمونها و کسب حدنصاب می توانند در این دوره ها تحصیل کنند.
حسن زاده ظرفیت پذیرش دانشجویان غیرایرانی در دوره های تخصصی و تحصیلات تکمیلی را ظرفیتی مازاد بر ظرفیت موجود در دوره های تخصصی و تحصیلات تکمیلی برشمرد و گفت: این افراد در ظرفیت مازاد پذیرفته می شوند و در صورت توانمند بودن می توانند ادامه تحصیل دهند. از سوی دیگر این دانشجویان برای کشورهای خود تربیت می شوند.

بررسی مدرک تحصیلی مشکوک مدیران/ چند شاخص برای فعالان سیاسی دانشگاه

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره بررسی مدارک تحصیلی مدیران کشور گفت: بررسی مدارک همه مسئولین مد نظر نیست بلکه وزارت علوم در صورت وجود شک در مدرک تحصیلی شخصی خاص مدرک وی را مورد بررسی قرار می دهد. به گزارش خبرنگار مهر، کامران دانشجو صبح چهارشنبه در حاشیه بیست و سومین کنفرانس سالانه انجمن آسیایی دانشگاههای باز در جمع خبرنگاران گفت: دانشجو باید فعال باشد و برای وزارت علوم نیز نشاط سیاسی دانشجو اصل است اما یکی از شاخصهای فرهیختگان دانشجو اخلاق و قانونمداری و عدم توهین به دیگران است.
وی یکی دیگر از شاخصهای فرهیختگی را قانونمنداری دانست و گفت: وزارت علوم به دنبال شنیدن نظرات مختلف در دانشگاهها است اما این به این معنا نیست که عده ای اندک بخواهند حق دیگران را در دانشگاه پایمال کنند. دانشجو باید بر اساس قانون عمومی دانشگاه عمل کند در این صورت است که مورد پشتیبانی قرار می گیرد.
وزارت علوم در خصوص آنفلوآنزا مجری دستورات وزارت بهداشت است
وزیر علوم همچنین در رابطه با راهکارهای وزارت علوم در خصوص آنفلوآنزای نوع A در دانشگاهها گفت: هر دستوری که وزارت بهداشت به ما بدهد اجرا می کنیم. وزرات علوم مجری دستور وزارت بهداشت در دانشگاهها است.
خرید و فروش پایان نامه ها را پیگیری می کنیم
وی با اشاره به بحث خرید و فروش پایان نامه ها نیز گفت: این موضوع برای ما بسیار مهم است و به شدت درباره آن حساس هستیم و پیگری می کنیم اما دانشجویان و اساتید دانشگاهی چهره های فرهیخته ای هستند و نباید اشتباه چند نفر را به همه نسبت داد.
دانشجو درباره تشکیل جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری پس از سه سال تأخیر گفت: این شورا شب گذشته به ریاست رئیس جمهور برگزار شد و در این جلسه سیاستگذاریهای پژوهش و فناوری کشور مطرح و به تصویب رسید.
مدارک مشکوک مدیران را بررسی می کنیم
وی همچنین به بررسی مدارک تحصیلی مدیران و مسئولان کشور اشاره کرد و گفت: بررسی مدارک همه مسئولین ساز و کار وسیعی نیاز دارد که این مد نظر نیست بلکه وزارت علوم در صورت وجود شک در مدرک شخص خاصی مدرک وی را مورد بررسی قرار می دهد.
برای اجرای حذف کنکور از مجلس مهلت می خواهیم
وزیر علوم درباره روند حذف کنکور گفت: این قانون در سال 90 قابلیت اجرای کامل ندارد و در جلسه اخیر کمیته کنکور قرار شد اطلاع رسانی کامل توسط سازمان سنجش در این زمینه صورت گیرد. در حال حاضر در حال مذاکره با مجلس هستیم تا برای اجرای آن از مجلس مهلت بیشتری بخواهیم.
صدا و سیما باید در تبلیغ موسسات آموزش عالی با وزارت علوم هماهنگ باشد
وی با اشاره به تبلیغات صدا و سیما درباره موسسات و مراکز آموزش عالی افزود: صدا و سیما باید تبلیغاتی که در این خصوص ارائه می دهد را با وزارت علوم هماهنگ کند و در صورتی که موسسه ‌ای مجوز نداشته و فعالیت غیرقانونی داشته باشد باید از تبلیغ آن در صدا و سیما جلوگیری شود.

لایحه ویژه رئیس جمهور برای پژوهش/ اختصاص کل بودجه پژوهش به شورای علوم

دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مصوبات چهارمین جلسه این شورا که پس از سه سال برگزار شد را تشریح کرد و گفت: مهمترین مصوبه این شورا پیشنهاد رئیس جمهور مبنی بر تدوین لایحه ای برای بودجه 1389 بود که بر اساس آن اعتبارات پژوهشی ساماندهی می‌شوند. منصور کبگانیان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: چهارمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با ریاست رئیس جمهور کشورمان و اکثریت اعضا برگزار شد. در این جلسه علاوه بر وزرایی که طبق قانون عضو شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری هستند دو وزیر مدعو یعنی دفاع و نیرو نیز در جلسه حاضر بودند. همچنین وزیر نفت، وزیر ارتباطات، وزیر کشاورزی، وزیر علوم، وزیر بهداشت، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و سرپرست وزارت آموزش و پرورش در چهارمین جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری شرکت کردند.
ارائه گزارش عملکرد شورا با توجه به فاصله طولانی دو جلسه
وی در بیان مباحثی که در این جلسه مطرح شد گفت: به دلیل فاصله زیادی که جلسه سوم با جلسه چهارم شورای عالی داشت بنده به عنوان دبیر شورا گزارشی از اقدامات انجام شده را تشریح کردم.
دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در این جلسه به مباحث تقویتی شورای عالی علوم که در نقشه جامع علمی به آن تاکید شده است اشاره شد. بر این اساس تعداد اعضای شورای عالی علوم با حضور تعدادی از اعضای مرتبط با علوم انسانی و همچنین اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تقویت خواهد شد. همچنین شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری از نظر اختیارات تقویت می شود.
وی افزود: گزارش پیشرفت سامانه ملی مدیریت اطلاعات علم و فناوری کشور و گزارش سه سندی که در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مورد بررسی قرار گرفته بود در این جلسه ارائه شد.
کبگانیان به این سه سند اشاره کرد و گفت: سند زیست فناوری که کار تصویب آن نیز انجام شده، سند هوا فضا که مراحل نهایی خود را می گذراند و سند محیط زیست که کار آن را شروع کرده ایم از اسناد مهمی هستند که در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری بر روی‌ آنها کار قابل توجهی صورت گرفته است.
دعوت از رئیس جمهور برای هفته پژوهش
معاون پژوهشی وزیر علوم ادامه داد: برنامه های هفته پژوهش که از 21 آذر ماه در سراسر کشور برگزار می شود از دیگر مواردی بود که از سوی دبیر شورا برای اعضای شورا تشریح شد. در این بخش از رئیس جمهور درخواست شد در مراسم اعطای جوایز پژوهشگران برگزیده کشور حضور داشته باشند و از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی نیز بازدید به عمل آورند.
تصویب آیین نامه اجرایی بند 26 قانون بودجه
دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در تشریح مصوبات چهارمین جلسه این شورا به مهر گفت: آیین نامه اجرایی بند 26 قانون بودجه مبنی بر اینکه دستگاهها باید گزارش عملکرد خود در حوزه پژوهش را ارائه دهند با اصلاحاتی تصویب شد. دستگاهها درباره این آیین نامه نظراتی داشتند اما اصلاحات کلان نبود.
تصویب نامه سیاستها و اولویتهای علم و فناوری در بند 26 قانون بودجه
کبگانیان ادامه داد: تصویب نامه سیاستها و اولویتهای علم و فناوری در بند 26 قانون بودجه نیز در این جلسه نهایی شد و نیازی به مصوبه هیئت وزیران ندارد و به زودی ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: دستگاهها گلایه داشتند که بودجه های پژوهشی آنها به دلیل اینکه این آیین نامه ها نهایی نشده بود راکد مانده و ذی حسابی های آنها چون آیین نامه ها ابلاغ نشده اند اجازه هزینه نمی دهند که با مصوبات این جلسه این موضوع مرتفع شد.
تفکیک وظایف کمیسیون های تخصصی شورای عالی علوم با کمیسیونهای دولت
کبگانیان اضافه کرد: از دیگر مباحثی که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت موضوع کمیسیونهای تخصصی بود. ما تاکنون کمیسیون های انرژی و کشاورزی را فعال کرده ایم و باید آیین نامه های آنها به تصویب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری می رسید. ضمن اینکه باید تفکیک وظایف بین این کمیسیونها با کمیسیونهای دولت صورت می گرفت که مقرر شد بنده (منصور کبگانیان) به عنوان دبیر شورای عالی علوم و دبیر هیئت دولت در این زمینه جلساتی داشته باشیم و تفکیک لازم صورت گیرد.
مهمترین مصوبه شورا؛ تدوین لایحه ای ویژه برای بودجه کل پژوهشی کشور
دبیرشورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به مهمترین مصوبه چهارمین جلسه این شورا اشاره کرد و به مهر گفت: مهمترین بخش جلسه شب گذشته شورای عالی علوم پیشنهادی بود که رئیس جمهوری ارائه کرد و مورد استقبال اعضا قرار گرفت.
اختصاص بودجه پژوهشی کل کشور تحت ردیفی متمرکز به شورای عالی علوم
وی ادامه داد: برای اینکه بودجه پژوهشی کشور عملیاتی شود و هر سال در پیچ و خم قانونی اسیر نشود به پیشنهاد رئیس جمهور مقرر شد لایحه ای برای بودجه 1389 تدوین شود تا بودجه پژوهشی که در کل کشور هزینه و توزیع می شود تحت ردیفی متمرکز به شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری اختصاص یابد تا بر اساس سیاستهای مصوب مورد حمایت قرار گیرد و در تحقیقاتی که خروجی مطلوب و کاربردی برای جامعه داشته باشد مورد استفاده قرار گیرد. علی عباسپور تهرانی فرد رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز این بحث حمایت کرد و مقرر شد مجلس نیز در زمینه تصویب این لایحه همکاری کند.
کبگانیان تاکید کرد: پیشنهاد ریاست جمهوری مورد تاکید شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری بود و قرار شد صورت جلسه و لایحه تدوین شود. اگر این لایحه به خوبی تدوین شود در ساماندهی بودجه های پژوهشی کشور گام بزرگی برداشته شده است.

وزارت علوم برای حذف کنکور از مجلس مهلت خواست/ کنکور 90 پابرجاست

کنکور بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی باید تا سال 1390 حذف شود اما فراهم نشدن زیرساختها و همچنین عدم افزایش تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور موجب شد وزارت علوم برای حذف کنکور از مجلس شورای اسلامی درخواست مهلت بیشتری کند. به گزارش خبرنگار مهر، حذف کنکور در سال 1386 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و بر اساس آن، کنکور باید تا سال 1390 حذف و رقابت داوطلبان بر اساس سوابق تحصیلی صورت گیرد. اما با توجه به اینکه تا سال 1390 فرصت زیادی باقی نمانده و هنوز درصد تاثیر سوابق تحصیلی به دلیل عدم برگزاری امتحانات هماهنگ در آموزش و پرورش 15 درصد محاسبه می شود به نظر می رسید حذف کنکور در هاله ای از ابهام قرار داشته باشد.
هر چند مجلسها بارها بر حذف کنکور و اجرای این قانون تاکید کرده اند اما با توجه به وضعیت موجود احتمال اجرای این قانون در موعد مقرر کمرنگ می نمود.
عبدالرسول پورعباس - رئیس سازمان سنجش در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره سرانجام قانون حذف کنکور گفت: پیش بینی می شود روند حذف کنکور به سالهای 92 و 93 برسد.
وی از تأثیرگذاری نمرات دروس پیش دانشگاهی در کنکور سال 1390 خبر داد و گفت: در کنکور 89 تنها نمرات سال سوم دبیرستان به میزان 15 درصد اعمال می شود اما با توجه به اینکه آموزش و پرورش از سال جاری موظف شده است که امتحانات دروس پیش دانشگاهی را به صورت سراسری برگزار کند، نمرات پیش دانشگاهی در کنکور 90 تأثیر گذار خواهند بود.
وی افزود: طبق مصوبه اخیر در کنکور 89 مانند کنکور سال گذشته تنها نمرات سال سوم دبیرستان به میزان 15 درصد تاثیرگذار است که با این روند حذف کنکور به سال 90 نمی رسد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز امروز چهارشنبه درباره امکان تحقق حذف کنکور در سال 1390 گفت: وزارت علوم در مذاکره با مجلس شورای اسلامی درخواست تمدید مهلت اجرای قانون حذف کنکور را مطرح می کند.
کامران دانشجو با اشاره به اجرای قانون حذف کنکور گفت: این قانون در سال 90 قابلیت اجرای کامل را ندارد و در جلسه اخیر کمیته کنکور قرار شد اطلاع رسانی کامل توسط سازمان سنجش در این زمینه صورت گیرد.
وی افزود: در حال حاضر در حال مذاکره با مجلس هستیم تا برای اجرای حذف کنکور از مجلس مهلت بیشتری بخواهیم.

همایش بزرگداشت بنیانگذار دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد

کرمان - خبرگزاری مهر: همایش بزرگداشت مرحوم افضلی پور بنیانگذار دانشگاه شهید باهنر کرمان در تالار وحدت این دانشگاه برگزار شد. به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، ظهر پنجشنبه نخستین همایش تجلیل از مرحوم افضلی پور پس از گذشت سالها از احداث این دانشگاه ظهر پنج شنبه در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
مرحوم افضلی پور به همراه همسرش در سال 1345 دانشگاه شهید باهنر کرمان را احداث کرد و بنیان نخستین دانشگاه را درجنوب شرق کشور به عنوان بنیاد تحولات اجتماعی و فرهنگی بنا نهاد.
استاندار کرمان در این همایش با تاکید بر لزوم گرایش خیرین به ساخت مراکز آموزشی گفت: دانشگاه مرکز تحولهای اجتماعی و فرهنگی در جامعه محسوب می شوند و دانشگاه کرمان نیز به عنوان مهمترین مرکز علمی و فرهنگی در جنوبشرق کشور احداث شد.
وی افزود: نام مرحوم افضلی پور و فاخره صبا به عنوان الگویی از خیرین سازنده مراکز دانشگاهی در کشور مطرح است.
حبیب الله دهمرده افزود: توسعه پایدار هر جامعه مبتنی بر تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد است.
رئیس دانشگاه سید باهنر نیز در این مراسم گفت: دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال 45 پایه گذاری شد و هم اکنون دومین دانشگاه کشور از لحاظ کمیت و ابعاد دانشگاه می باشد.
امیری خراسانی افزود: در دانشگاه کرمان درحال حاضر 20 هزار نفر در دویست و بیست رشته و 14 دانشکده در حال تحصیل می باشند.
وی افزود: تقدیر از این شخصیت برجسته به دلیل شخصیت و منش والای این فرد بزرگ انجام می شود و به همین مناسبت دو خیابان در کرمان به نامهای "علیرضا افضلی پور" و " فاخره صبا" نامگذاری می شود.
در این مراسم جایزه ویژه افضلی پور به چهره های علمی کشور اهداء شد.

اولین همایش "ادبیات مقاومت لبنان" در رشت برگزار شد

رشت - خبرگزاری مهر: اولین همایش ملی "ادبیات مقاومت در لبنان" ظهر پنجشنبه به میزبانی گروه زبان و ادبیات عرب دانشکده ادبیات دانشگاه گیلان در رشت برگزار شد. به گزارش خبرنگار مهر در رشت، دبیر علمی همایش ادبیات مقاومت در لبنان در این مراسم از ارسال 102 مقاله از سوی پژوهشگران ادبیات مقاومت از 30 دانشگاه و موسسه آموزشی از سراسر کشور به دبیرخانه این همایش در رشت خبر داد و گفت: این همایش با هدف ایجاد فضای تعامل وهم اندیشی متخصصان رشته و پژوهشگران شده است.
اکـــرم روشن فکرهمچنین به موضوعات همایش اشاره کرد و افزود: پیشینه مقاومت در ادبیات قدیم، سابقه مقاومت در ادبیات معاصر عربی، بررسی آثار شاعران و نویسندگان فلسطینی، تاثیر فرهنگ عاشورا بر ادبیات مقاومت، ادبیات مقاومت در لبنان، سبک شناسی ادبیات مقاومت، بررسی تطبیقی ادبیات مقاومت و ادبیات دفاع مقدس ایران، زنان در ادبیات مقاومت و جایگاه ادبیات مقاومت در ادبیات جهان از جمله این موضوعات است.
وی با اعلام اینکه کمیته اجرایی این همایش میزبان 75 پژوهشگر ثبت نام کننده برای حضور در همایش است، اظهارداشت: در همایش ملی ادبیات مقاومت لبنان سه تن از اساتید دانشگاه لبنان به ایراد سخنرانی می پردازند و همچنین افزون بر 15 سخنرانی علمی - ادبی توسط اساتید و پژوهشگران داخلی ایراد خواهد شد.
دبیر همایش ادامه داد: در بخش جانبی همایش نمایشگاه کتاب برگزار شده و نمایه کتابهای تخصصی زبان و ادبیات عرب موجود در دانشکده ادبیات و علوم انسانی در معرض دید شرکت کنند گان قرار گرفته است.
وی یاد آورشد: همچنین نمایشگاه عکس و پوستر با موضوع ادبیات مقاومت در لبنان و فلسطین، پایان نامه های که در دانشگاههای کشور به این موضوع اختصاص داشته است در نمایشگاه معرفی می شوند.
اولین همایش ادبیات مقاومت در لبنان با هدف ایجاد فضای تعامل و هم اندیشی متخصصان رشته زبان و ادبیات عربی و پژوهشگران سراسر کشور با حضور معاون وزیر علوم و تحقیقات در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد.

جایزه تلاش برای کنترل دیابت به باقر لاریجانی اعطا می شود

کمیته منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت جایزه ای را به منظور تلاش برای کنترل بیماری دیابت به دکتر باقر لایجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اهدا می کند. به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس تصمیم کمیته منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت، دکتر باقر لاریجانی - رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران جایزه دولت کویت را در زمینه کنترل بیماری دیابت دریافت می کند.
کمیته منطقه ‌ای سازمان جهانی بهداشت همه ساله در اجلاس سالانه خود از میان شرکت ‌کنندگان کشورهای مختلف منطقه، پس از بحث و بررسی درخصوص فعالیتهای علمی، پژوهشی و درمانی در زمینه بیماریهای مختلف برگزیدگانی را معرفی می کند.
امسال در اجلاس پنجاه و ششم کمیته منطقه ‌ای سازمان جهانی بهداشت در کشور مراکش، دکتر باقر لاریجانی از ایران برای تلاش در کنترل بیماری دیابت و جعفر محمد از کشور عمان برای تلاش در کنترل سرطان به عنوان برگزیده انتخاب شدند.
جوایز کمیته منطقه‌ ای سازمان جهانی بهداشت در اجلاس پنجاه و هفتم این کمیته در سال 2010 به برگزیدگان اعطا می شود.

تشدید کسری بودجه‌ دانشگاهها/ افزایش هزار میلیارد تومانی هزینه سلامت

عضو کمیسیون بهداشت مجلس در خصوص میزان برآورد افزایش هزینه حوزه سلامت و تاثیر آن بر دانشگاهها در صورت اجرای لایحه هدفمندکردن یارانه ها گفت: بر اساس برآورد دو سال پیش وزارت بهداشت یک هزار میلیارد تومان به هزینه های حوزه سلامت در صورت آزاد شدن قیمت انرژی افزوده می شود. حسینعلی شهریاری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر علوم پزشکی افزود: یک هزار میلیارد تومان به هزینه های حوزه سلامت افزوده می شود که این افزایش هزینه باید به گونه ای جبران شود.
وی افزود: این برآورد در دو سال پیش انجام شده و طبعاً اکنون هزینه ها بازهم افزایش داشته است و با توجه به حذف یارانه های انرژی و آزادسازی قیمت این بخش بر همه بخشها تاثیرات هزینه ای خواهد داشت.
شهریاری گفت: درست است که یارانه دارو حذف نشده است اما سایر هزینه های حوزه سلامت افزایش می یابد که البته کمیسیون ویژه معتقد است از محل 30 درصد جبران اعتبارات سهم دولت، این موضوع قابل حل است.
وی با تأکید بر اینکه لایحه هدفمند کردن یارانه ها، نگرانی جدی را در کل جامعه ایجاد کرده است، افزود: این نگرانی در کل جامعه وجود دارد و در حوزه هایی که در حال با مشکل مواجه هستند، به مراتب بیشتر است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: حوزه هایی از جمله آموزش عالی، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و سایر حوزه هایی از این دست در حال حاضر نیز با کسری بودجه های چند صد میلیاردی مواجه هستند و مشکلاتی دارند که هنوز حل نشده است و به مراتب حذف یارانه های مربوط به حامل های انرژی هزینه های این بخشها را بیش از گذشته بالا می برد.
وی خاطرنشان کرد: ما در کمیسیون بهداشت مجلس پیشنهاداتی برای رفع معضلات داشتیم که افرادی که در کمیسیون ویژه حضور داشتند مدعی شدند که این مشکلات باید در بودجه سالیانه دیده شود و آنجا آن را حل و فصل کرد.
شهریاری اضافه کرد: از سوی دیگر کمیسیون ویژه هدفمند کردن یارانه ها معتقد است حذف یارانه ها برای دولت هزینه ایجاد می کند و از بودجه ای که پیش بینی شده درصدی برای جبران به مردم و درصدی نیز به دولت اختصاص می یابد و دولت می تواند آن را در حوزه هایی که مشکل دارد، هزینه کند.
وی یادآور شد: البته در حوزه سلامت، پزشک خانواده و بیمه ها به صورت جداگانه درصدی از اعتبارات جبرانی دیده شده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: البته چاره ای وجود ندارد و اگر قرار است قانون اجرا شود در سالهای اولیه اجرای آن قطعاً با مشکل مواجه خواهیم شد اما هر زمان که مشکل جدی باشد دولت و مجلس می توانند با تصمیمات مقطعی آن را حل کنند.
وی با اشاره به برخی اقدامات نظارتی مجلس در این لایحه اظهار داشت: مجلس دهک ها را حذف کرده و دولت باید به صورت هدفمند یارانه ها را تقسیم بندی کند و تمام اعتبار مورد نظر باید به خزانه رفته و در ردیف های درآمدی و هزینه ای صرف شود و علت تاکید مجلس نیز بر این موضوع همین مسئله است.
شهریاری گفت: در صورت تصویب نظر دولت و ایجاد صندوق مورد نظر، نظارت مجلس سخت تر می شود و به همین دلیل مجلس اصرار دارد که به صورت کامل بر این موضوع نظارت وجود داشته باشد.

مقررات آموزش عالی مرتبط با موسسات غیردولتی غیرانتفاعی منتشر شد

دفتر نظارت و ارزیابی آموزش عالی با همکاری موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی مجموعه قوانین و مقررات آموزش عالی مرتبط با دانشگاهها و موسسات غیردولتی غیرانتفاعی را منتشر کرد. به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه این مقررات در قالب کتابی مشتمل بر چهار بخش تهیه شده است که بخش اول آن مربوط به آیین نامه ها، مصوبات و مبانی قانونی تشکیل موسسات می شود.
بخش دوم این کتاب به مقررات آموزشی، بخش سوم به مقررات دانشجویی و فرهنگی و بخش چهارم به مقررات اداری و مالی اختصاص یافته است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
اجرای تئاترهای قرآنی در دانشگاهها از 18 تا 24 آبان ماه

مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم از اجرای تئاتر با مضامین قرآنی در دانشگاههای کشور از 18 تا 24 آبان ماه خبر داد. محسن اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: به کلیه دانشگاهها ابلاغ شده تا شورای فرهنگی دانشگاهها را در ارتباط با هفته قرآن و دانشگاه که از 18 آبان ماه آغاز می شود، تشکیل دهند.
وی از برنامه هایی مانند برپایی شبی با قرآن، برگزاری نمایشگاه کتاب با موضوعات قرآنی، اجرای تئاتر و نمایشهایی با مضامین قرآنی، تجلیل از فعالان دانشجویی عرصه فعالیتهای قرآنی و برگزاری میزگردهای تخصصی در حوزه قرآنی در دانشگاهها را برخی از برنامه های هفته قرآن و دانشگاه عنوان کرد که از 18 تا 24 آبان ماه در دانشگاههای کشور برگزار می شوند.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم خاطرنشان کرد: هفته قرآن و دانشگاه در راستای ترویج مضامین قرآنی در دانشگاه به عنوان گامی در جهت مهجوریت زدایی از قرآن و در جهت نهادینه سازی مولفه های قرآنی در نسل جوان در دانشگاههای کشور برگزار می شود.

ایجاد شورای ملی اعتباربخشی/ برآورد نیروی انسانی علوم پزشکی کشور

معاون آموزشی وزارت بهداشت از تشکیل شورای ملی اعتباربخشی در سطح وزارت بهداشت خبر داد و گفت: این شورا بر اساس مصوبه شورای عالی برنامه ریزی وظیفه سطح بندی اعتباربخشی دانشگاهها، دانشکده ها، مراکز تحقیقاتی و گروههای آموزشی را برعهده دارد. دکتر محمدعلی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر از تشکیل شورای معین در شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و گفت: مقرر شده است که تحلیل و برآورد نیروی انسانی و برنامه ریزی نیروی انسانی و پیشنهاداتی برای توسعه آموزش پزشکی در دهه پیشرفت و عدالت نیز توسط مرکزی زیر نظر دفتر مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی انجام شود.
برآورد نیروی انسانی نیازهای مناطق محروم در کوتاه مدت
وی گفت: در این برآورد نیروی انسانی در سه بخش اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، هدف هایی ترسیم می شود. در اولین هدف برآورد نیروی انسانی نیازهای مناطق محروم در کوتاه مدت صورت می گیرد.
تحلیل ظرفیتهای جدید و ظرفیتهای سال آینده کنکور در رشته های علوم پزشکی
محققی اضافه کرد: تحلیل ظرفیتهای جدید برای حوزه علوم پزشکی و ظرفیتهای سال آینده کنکور در رشته های علوم پزشکی و هدایت ظرفیتهای سال آینده به سمت رفع نیازهای مناطق محروم از دیگر ماموریتهایی است که برای این بخش تعریف شده است.
وی با اشاره به بخشهای دیگری که برای این برآوردهای نیروی انسانی در نظر گرفته شده است، گفت: مطالعه جامع برای نیروی انسانی تخصصی با مراعات تکالیف قانونی برنامه پنجم توسعه انجام می گیرد و سفارش مطالعات موردی نیز در این برنامه درنظر گرفته شود.
مطالعات موردی برای برآورد نیروی انسانی در دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی
معاون آموزشی وزارت بهداشت به مهر گفت: مطالعات موردی برای برآورد نیروی انسانی در دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی و مطالعات موردی رشته های تحصیلات تکمیلی و سایر مقاطع تحصیلی نیز از دیگر وظایفی است که برای این تحلیل جامع درنظر گرفته شده است.
وی با اشاره به موضوعات مطرح شده در شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی و شورای عالی ارزشیابی گفت: جلسه یکصد و نود و هشتمین شورای گسترش با تاکید بر موضوعات مهمی از جمله فعالیتهای آینده شورای گسترش همراه بود.

پایان نامه های دانشجویی مرتبط با آموزش عالی حمایت می شوند

مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی در نظر دارد در راستای تحقق رسالت، اهداف و مأموریتهای خود، پایان ‌نامه‌ های دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری را در محورهای آموزش عالی مورد حمایت معنوی و مادی قرار دهد. به گزارش خبرنگار مهر، از این رو دانشجویان علاقمند به انجام پژوهش در این زمینه می توانند پروپوزال پیشنهادی رساله خود را برای ارزیابی به مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی ارائه دهند.
بر اساس اعلام این موسسه، مدیریت آموزش عالی، سیاست‌ گذاری و برنامه‌ ریزی آموزش عالی، اقتصاد آموزش عالی، مطالعات تطبیقی در آموزش عالی، جامعه‌شناسی آموزش عالی، حقوق آموزش عالی، فناوری اطلاعات در آموزش عالی، آمار آموزش عالی و طراحی سیستمهای اطلاعاتی و عملیاتی مرتبط با آموزش عالی محورهایی است که ارائه پایان نامه مرتبط با آنها مورد حمایت قرار می گیرد.

با شرکت 108 تیم؛ مرحله نهایی مسابقات برنامه نویسی دانشجویی آغاز شد

مرحله نهایی یازدهمین دوره مسابقات برنامه نویسی ACM از صبح امروز جمعه در دانشگاه صنعتی شریف آغاز شد. به گزارش خبرنگار مهر، در این مسابقه 108 تیم از 45 دانشگاه کشور و یک تیم سه نفره از کشور تایوان شرکت کرده اند.
در طول برگزاری این رقابت، تیمهای شرکت کننده به 10 سئوال در زمینه برنامه نویسی با استفاده از کامپیوترهایی که در اختیار هر تیم قرار داده شده است، پاسخ می دهند سه تیم برتر که بتوانند بیشترین سئوال را در کمترین زمان پاسخ دهند به مسابقات جهانی برنامه نویسی راه می یابند.
مسابقات بین المللی برنامه نویسی ACM بهمن ماه در "هاربین" چین برگزار می شود.

گردهمایی مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها برگزار می شود

چهارمین گردهمایی مدیران دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاهها و مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 19 آبان ماه برگزار می شود. به گزارش خبرگزاری مهر، تبادل تجربیات دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاههای کشور، برنامه ها و راهکارهای اجرایی تجاری سازی نتایج تحقیقات، بررسی عملکرد سامانه پذیرش و جایابی کارآموزان، بررسی و پیگیری راهکارهای ایجاد ارتباط عمیق تر و وسیع بین دانشگاهها و مراکز صنعتی و خدماتی و معرفی شبکه پژوهش و فناوری صنایع غذایی و بسته بندی از اهداف برگزاری این گردهمایی به شمار می آید.
گردهمایی مدیران دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاهها و مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم در مجتمع عصر انقلاب سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی برگزار می شود.

افزایش شهریه‌ها قطعی است/ دانشجویان دهکهای پایین هم یارانه می‌خواهند

عضو مجمع تشخیص مصلحت **** در حالی که آثار تورمی حذف یارانه ها بر شهریه دانشگاهها مانند آثار تورمی این بحث در اقشار جامعه را امری گریز ناپذیر دانست خواستار تعریف پروژه ای مطالعاتی و آماری بر روی آثار حذف یارانه های انرژی بر میزان افزایش هزینه دانشگاهها و بالتبع آن افزایش شهریه دانشجویان شد. محمد هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر با یادآوری اینکه بحث هدفمند شدن یارانه ها باعث تورم می شود، گفت: بحث آثار تورمی هدفمندسازی یارانه ها مشمول کل اقشار جامعه می شود، به همین ترتیب آثار تورمی این بحث را در دانشگاههای دولتی و غیر دولتی نیز می توان مشاهده کرد اما دولت ادعا می کند که می خواهد به هفت گروه در جامعه یارانه دهد بنابراین حتما مستضعفینی که می خواهند در سیستم آموزشی شهریه ای تحصیل کنند در یک جایی از یارانه دولتی بهره مند می شوند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت **** خاطرنشان کرد: اگر کلان یارانه را در نظر بگیریم، دولت می گوید به هفت دهک یارانه می دهد و فقط به 3 دهک یارانه نمی پردازد. دانشجویان نیز از دهک های جامعه هستند بنابراین دانشجویانی که از دهک های پائین هستند بر طبق اظهارات دولت باید یارانه بگیرند.
هاشمی در پی طرح این سئوال که "آیا آثار تورمی هدفمندسازی یارانه ها (حذف یارانه های انرژی) در دانشگاههای غیردولتی به افزایش شهریه ها تا جایی که به محدود شدن جامعه مخاطبان آموزش عالی شهریه ای شود، نمی انجامد؟" خواستار کار کارشناسی بر روی آثار تورمی هدفمندسازی یارانه ها در این حوزه و سایر حوزه ها شد و به مهر گفت: دولت مدعی است که کار کارشناسی زیادی انجام داده است.
وی افزود: البته این طور هم نیست که کار کارشناسی بر روی هدفمندسازی یارانه ها نشده باشد. حذف یارانه ها مربوط به الآن نیست بلکه از قبل شروع شده است. دولت آقای هاشمی برای این کار فرمولی داشت اما دولت آقای خاتمی آن را متوقف کرد و خودش مطالعه ای انجام داد و پیشنهاد دیگری داشت. پیشنهاد دولت اصلاحات در قانون بودجه آمد اما اجرایی نشد. اکنون همان پیشنهاد با اصلاحات و بررسیهای کارشناسی دیگری ابتدا در سطح چشم انداز مطرح شد، سپس در قانون برنامه آمد تا اینکه اکنون به لایحه بودجه رسیده و می خواهد عملیاتی شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت **** ادامه داد: بنابراین بر روی بحث حذف یارانه ها کار کارشناسی صورت گرفته و منحصر به یک دولت هم نیست. همچنین در چند دوره مجلس شورای اسلامی نیز مورد کار کارشناسی قرار گرفته است.
هاشمی معتقد است: هیچ شکی نیست که حذف یارانه ها باعث تورم در بخشهای مختلف می شود اما برای اینکه قضاوت شود که آیا افزایش شهریه باعث محدود شدن جامعه مخاطبان دانشگاههای غیر دولتی می شود یا خیر، باید مطالعه ای آماری بر روی آثار تورمی هدفمندسازی یارانه ها بر هزینه های اداره یک محیط دانشگاهی و سپس تاثیر آن بر افزایش شهریه دانشجویان داشت.
محمد هاشمی درباره آثار تورمی حذف یارانه ها بر روی شهریه دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: درست است که بخشی از دانشجویان و مخاطبان دانشگاه آزاد اسلامی در رفاه به سر نمی برند اما برای اینکه تاثیر حذف یارانه ها بر افزایش شهریه دانشگاه را بررسی کنیم باید مطالعه انجام شود تا مشخص شود آیا این افزایش شهریه به حدی است که بتواند فشار شهریه را آن قدر زیاد کند که به محدود شدن متقاضیان تحصیل در این دانشگاه یا سیستمهای آموزشی مشابه که مبتنی بر شهریه هستند، بیانجامد.
وی ابراز عقیده کرد: هر چند آماری در دست نیست اما به نظر می رسد سهم انرژی در اداره یک مجتمع فرهنگی، دانشگاهی یا بیمارستانی آن قدر زیاد نیست که حذف یارانه ها چنان تاثیری داشته باشند که بتوانند عده ای را از ورود به دانشگاه غیر دولتی یا بهره گیری از مدرسه غیر انتفاعی و یا استفاده از بیمارستان خصوصی محروم کند.

آخرین تصمیم گیریها درباره حذف کنکورهای سراسری و کاردانی

حذف کنکور کاردانی پیش از تصویب قانون حذف کنکور و کنکور سراسری از زمان تصویب قانون همیشه مورد بحث و بررسی بوده است. خبرگزاری مهر در گفتگو با روسای سازمان سنجش و مرکز آزمون دانشگاه آزاد به بررسی آخرین وضعیت حذف کنکورها پرداخته است. به گزارش خبرنگار مهر، حذف کنکور سراسری در قالب طرح ساماندهی پذیرش دانشجو در سال 86 به تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان رسید. حذف کنکور کاردانی نیز پیش از آن مطرح شد اما مشکلات هیچکدام از این طرحها برای اجرا برطرف نشد و اجرای آنها با تأخیر مواجه است.
بر اساس این قانون قرار بود کنکور سراسری با افزایش تأثیر سوابق تحصیلی در قبولی داوطلبان تا سال 90 حذف شود که این امر هنوز میسر نشده و در کنکور 89 نیز همانند سال 88 تاثیر سوابق تحصیلی 15 درصد خواهد بود.
اجرای قانون حذف کنکور پس از تأخیر در ابلاغ به دستگاههای اجرایی ذیربط و ناهماهنگی وزارت آموزش و پرورش برای استاندارسازی امتحانات و تأثیرگذاری نمرات این امتحانات در پذیرش با مشکلاتی در اجرا مواجه شد به طوریکه همچنان تنها 15 درصد از سوابق تحصیلی آن هم تنها سوابق تحصیلی مربوط به سال سوم دبیرستان در کنکور تأثیرگذار است و خبرهایی از به تعویق افتادن حذف کنکور در سال 90 شنیده می شود.
دو مرجع اصلی مرتبط با کنکورهای سراسری در کشور یعنی سازمان سنجش آموزش کشور و مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در این رابطه اظهار نظر و پیش بینی کرده اند که قانون حذف کنکور در سالهای پس از 1390 اجرایی می شود.
از سوی دیگر حذف کنکور برای ورود به دوره های کاردانی نیز که چندی پیش از به تصویب رسیدن قانون حذف کنکور مطرح بود مجددا توسط مسئولین مطرح شده اما بزرگترین مانع در عدم اجرای این طرح نیز قانون **** و ظیفه است که بر اساس آن تنها دانشجویانی می توانند معافیت تحصیلی دریافت کنند که ورود آنها به دانشگاه از طریق کنکور سراسری باشد. از این رو تا موافقت ستاد کل نیروهای مسلح برای اعطای معافیت تحصیلی به دانشجویان دوره کاردانی که بدون کنکور وارد دانشگاه می شوند این طرح نیز غیر قابل اجرا باقی می ماند.
عبدالرسول پورعباس رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و عبدالله سجادی جاغرق رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به مهر درباره زمان اجرا شدن قانون حذف کنکور و نحوه اجرای حذف کنکور دوره های کاردانی مطالبی را عنوان کرده اند.
به گفته رئیس سازمان سنجش نمرات پیش دانشگاهی برای اولین بار در کنکور سال 90 تأثیرگذار خواهند شد از این رو کنکور سال 90 مانند سالهای قبل برگزار می شود و تنها سوابق تحصیلی در این کنکور بیشتر از کنکورهای قبل می شود که با این روند حذف کنکور به سال 90 نمی رسد.
روند حذف کامل کنکور به سالهای 92 و 93 برسد
پورعباس درباره زمان حذف کنکور نیز به مهر گفت: پیش بینی می شود روند حذف کنکور به سالهای 92 و 93 برسد.
احتمال حذف کنکور کاردانی در سال 89
وی درباره حذف کنکور در دوره های کاردانی نیز به مهر گفت: حذف این کنکور به دلیل مشکل سربازی و **** وظیفه اجرایی نشده است که وزرای علوم، بهداشت و آموزش و پرورش برای معافیت سربازی داوطلبان آن در حال مذاکره با ستاد کل نیروهای مسلح هستند از این رو احتمال دارد کنکور کاردانی در سال 89 حذف شود.
دانشگاه آزاد برای حذف کنکور عزمی راسخ دارد
عبدالله سجادی جاغرق رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد نیز در رابطه با قانون حذف کنکور به مهر گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برای حذف کنکور عزمی راسخ دارد و در این زمینه تلاش خود را انجام می دهد.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی پیش از تصویب قانون حذف کنکور توسط مجلس شورای اسلامی بحث حذف کنکور را مطرح کرد و در این زمینه نیز اقدامات لازم را انجام داد به طوریکه دو دوره به پذیرش دانشجوی کاردانی بدون برگزاری کنکور اقدام کرد.
رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد درباره حذف کنکور کاردانی در دانشگاه آزاد در شرایط فعلی گفت: امکان حذف این کنکور در صورت رفع مشکل **** وظیفه در حال حاضر نیز وجود دارد اما برای حذف کنکور سراسری باید مقدمات کار که همان تاثیر سوابق تحصیلی به جای برگزاری کنکور است فراهم شود.
به نظر می رسد قانون حذف کنکور سال 90 اجرایی نشود
وی با بیان اینکه حذف کنکور تا سال 90 قانون مجلس است و باید اجرا شود، گفت: با توجه به اینکه تا سال 90 فرصت کمی باقیمانده است به نظر می رسد این قانون تا سال 90 اجرایی نشود اما با تاخیر به طور حتم اجرا خواهد شد زیرا کمیته کنکور نیز مرتب برگزار می شود که دستاوردهای خوبی نیز از آن حاصل شده است.
به گزارش مهر، کامران دانشجو وزیر علوم نیز در آخرین اظهار نظر خود اعلام کرده است که برای حذف کنکور از مجلس فرصت خواهد خواست. بنابراین حذف کنکور به سال 1390 نخواهد رسید اما تلاش برای حذف کنکور کاردانی همچنان ادامه دارد.

مرکز مشاوره پایان نامه های تخصصی علوم عقلی راه اندازی شد

مرکز مشاوره تدوین پایان نامه های تخصصی سطوح کارشناس ارشد و دکتری علوم عقلی در مجمع عالی حکمت اسلامی راه اندازی شد. حجت الاسلام خراسانی - دبیر اجرایی مجمع عالی حکمت اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: مرکز مشاوره تدوین پایان نامه های تخصصی علوم عقلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانش پژوهان حوزه و دانشگاه در مجمع ایجاد شده است و کلیه علاقمندان می توانند با حضور در مجمع و پرکردن فرم تقاضای مشاوره از اساتید برجسته حوزه برای مشاوره استفاده کنند.
وی افزود: با توجه به استقبال طلاب خواهر از کلاسهای مجمع، امکان ارائه دروس شرح چهل حدیث امام (ره) و آشنایی با فرق انحرافی از طریق ویدئو کنفرانس فراهم شده است.

اجرای طرح آموزش فنی و حرفه ای در دانشگاه‌ها

معاون وزیر کار و امور اجتماعی از اجرای طرح آموزش فنی و حرفه ای در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: بسیاری از دانشجویان به دلیل عدم مهارت عملی در زمان اتمام تحصیلات، جذب بازار کار نمی شوند. مرتضی شریف النسبی در گفتگو با مهر در تشریح برنامه های مهم سازمان فنی و حرفه ای کشور طی سالجاری، گفت: یکی از مهم ترین اولویتها ارائه آموزشهای فنی و حرفه ای به دانشجویان است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به ایجاد فضای آموزش فنی و حرفه ای در 70 دانشگاه کشور، اظهار داشت: با تجهیز این مراکز و استفاده از مربیان سعی می شود مهارتهایی که مفید است را به 3 میلیون دانشجو منتقل کنیم.
معاون وزیر کار و امور اجتماعی با اعلام ارائه آموزشهای مرتبط با رشته تحصیلی دانشجویان، تصریح کرد: بیشتر آموزشها نرم افزاری مطابق با رشته های تحصیلی دانشجویان است.
وی ادامه داد: برای رشته هایی که نیاز به کار با دستگاه‌های پیشرفته دارد نیز سعی می کنیم که قبل از ورود دانشجو به بازار کار و تصدی شغل با هدف افزایش تخصص، مهارتهای جدیدی آموزش داده شود.
شریف النسبی با اعلام گستردگی آموزشها در سطح کشور، بیان داشت: برهمین اساس، به تعداد زیادی از دانشجویان مهارت آموزی می شود و سعی هم بر این است که از وقت آزاد دانشجویان برای این کار استفاده شود.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تاکید کرد: یک ترم تحصیلی (4 ماه) فقط 20 ساعت وقت دانشجو را می گیرد و اگر همین میزان وقت را نیز برای درس خواندن اختصاص دهیم باز هم فرصتهایی است که می توانیم برای دانشجویان کلاسهای فنی و حرفه ای تشکیل دهیم.
وی با اعلام این مطلب که طرح آموزش فنی و حرفه ای به دانشجویان دانشگاهها در حال اجرا است، گفت: تاکنون در این ارتباط 3 میلیون ساعت آموزش فنی و حرفه ای داده شده است.

شهریه ها درصد کمی افزایش می یابند/ مکانیسم دولت روشن نیست

عضو مجمع تشخیص مصلحت **** افزایش شهریه دانشگاهها در نتیجه حذف یا هدفمندسازی یارانه ها را امری طبیعی مانند آثار تورمی حذف یارانه ها بر سایر بخشهای جامعه دانست و گفت: آثار تورمی حذف یارانه ها بر محیط های دانشگاهی در همان حدی است که بر خانواده ها تاثیر می گذارد. حجت الاسلام مجید انصاری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: به نظر می رسد در نتیجه حذف یارانه ها، شهریه ها در حد کم افزایش یابند و دستخوش افزایش زیادی نخواهند شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت **** با یادآوری اینکه حذف یارانه های انرژی به طور طبیعی بر همه بخشها تاثیر خواهد گذاشت، گفت: آنچه بیشتر مایه نگرانی است آثار تورمی این موضوع در واحدهای انرژی بر یعنی واحدهای تولیدی، کشاورزی و صنعتی است و معلوم نیست افزایش قیمت ها در این حوزه ها چطور می خواهد جبران شود.
وی درباره دانشگاه و هدفمندسازی یارانه‌ها به مهر گفت: تاثیر حذف یارانه های انرژی بر بخش آموزش عالی را بیش از تاثیری که بر زندگی مردم می گذارد، نمی بینم. قطعا تاثیر تورمی حذف یارانه های انرژی در خانواده ها بیشتر از محیط های عمومی خواهد بود و به نظر می رسد در نتیجه حذف یارانه ها، شهریه ها در حد کم افزایش یابند و دستخوش افزایش زیادی نخواهند شد.
مجید انصاری با بیان اینکه آثار تورمی حذف یارانه های انرژی بر کلیه بخشهای جامعه امری قطعی است، افزود: دولت قول داده آثار تورمی حذف یارانه های انرژی را جبران کند اما نمی دانم مکانیسم این جبران چه خواهد بود.

ایجاد سامانه تحقیقات و آموزش در وزارت بهداشت/ ساماندهی پایان نامه ها

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از ایجاد سامانه تلفیقی برای حوزه آموزش و پژوهش در وزارت بهداشت خبر داد و گفت: با تکمیل این سامانه تمامی پایان نامه های علوم پزشکی ساماندهی می شوند. دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این سامانه با همکاری معاونت آموزشی وزارت بهداشت ایجاد می شود و با اجرای آن کلیه پایان نامه ها در کلیه سطوح و مقاطع علوم پزشکی در سامانه اطلاعات تحقیقاتی علوم پزشکی به ثبت رسیده و ساماندهی می شوند.
وی اضافه کرد: از طریق سامانه و فناوری اطلاعات پایان نامه ها در حوزه آموزش و پژوهش کنترل و پیگیری می شود.
قانعی گفت: سامانه تلفیقی است و تمام مواردی که از این پس در حوزه علم و فناوری وزارت بهداشت انجام می گیرد در این سامانه ثبت می شود و قابل کنترل و ارزشیابی خواهد بود.
وی یادآور شد: در پایان کار این سامانه هیچ کار علمی بدون ثبت و ردیابی نخواهد بود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: در سامانه فرآیند اخذ، تصویب پروپوزال پایان نامه و دفاع از پایان نامه مبتنی بر فناوری اطلاعات انجام می گیرد و مشکل کنترل و نبود فرآیندی برای جلوگیری از تکراری بودن پایان نامه ها نیز حل می شود.

10 هزار روحانی برای 150 هزار مدرسه!/ ارائه راهکار برای آموزش غیرحضوری

ستاد همکاری حوزه و آموزش و پرورش با هدف جبران کمبود روحانی در مدارس علمیه، تفاهم نامه ای با رادیو معارف برای برگزای دوره آموزش غیرحضوری فرهنگیان سراسر کشور را امضاء کرده است. معاون دفتر همکاریهای حوزه و آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: این دوره آموزشی با هدف افزایش کیفیت بخشی آموزشی و همچنین کاهش هزینه های مرتبط با برگزاری کلاسهای حضوری با همکاری رادیو معارف و سازمانهای آموزش و پرورش سراسر کشور براساس ضوابط آموزش ضمن خدمت تشکیل می شود.
حجت الاسلام احمدی افزود: اگر برای تمامی فعالیتهای آموزشی و فرهنگی مدارس مانند آموزش قرآن و دینی، برگزاری نماز جماعت، هیئت های دانش آموزی، سفرهای عمره و پاسخ به سئوالات تنها یک روحانی در نظر گرفته شود باید 150 هزار روحانی به مدارس اعزام شوند و این در حالی است که مجموع روحانیون سراسر کشور حداکثر 70 هزار نفر است. این تعداد در حالی است که تعداد زیادی ازاین روحانیون فعالیتهای آموزشی و تبلیغی در حوزه، دانشگاه و دیگر مراکز انجام می دهند و در بهترین پیش بینی حداقل 10 هزار روحانی برای فعالیت در مدارس موجود است.
وی افزود: اگرچه باید برای رفع این نیاز در حوزه علمیه برنامه ریزی جدی و بلند مدت انجام شود ولی دفتر همکاری های حوزه و آموزش و پرورش در برنامه کوتاه مدت خود، دوره آموزش ضمن خدمت برای فرهنگیان برگزار می کند که با امضای تفاهم نامه دفتر همکاریها با رادیو معارف، امکان برگزاری دوره غیرحضوری فرهنگیان سراسر کشور براساس کد مخصوص آموزشی فراهم شده است.

مجلس وضعیت آنفلوآنزای نوع A در دانشگاهها را بررسی می‌کند

کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی این هفته وضعیت آنفلوآنزای نوع (A) در وزارتخانه های آموزش و پرورش، علوم و بهداشت را بررسی می‌کند. به گزارش خبرنگار مهر، رئیس جدید دانشگاه پیام نور و معاون آموزشی جدید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز هفته جاری برای معارفه جلسه ای را با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خواهند داشت.
بررسی برنامه‌ های معاونت جدید علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در دستور کار جلسه روز سه ‌شنبه کارگروه تحقیقات و فناوری کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس قرار دارد.
کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین در این هفته در جلسه روز یکشنبه خود بررسی لایحه حمایت از شرکتهای دانش بنیان و تجاری ‌سازی نوآوریها و اختراعات را ادامه می ‌دهد.

پیشنهاد برگزاری 4 کنکور در سال/ بورسیه توسط صنایع برای رفع مشکل اشتغال

وزیر علوم، ‌تحقیقات و فناوری حذف کنکور تا سال 90 را اجرایی ندانست و گفت: برای رفع و کاهش استرس داوطلبان بهتر است کنکور به صورت فصلی و چهار بار در سال برگزار شود. تا سال 90 تنها یکسری اقدامات جهت حذف کنکور انجام می شود
به گزارش خبرگزاری مهر، کامران دانشجو درباره زمان حذف کنکور بر اساس قانون مصوب مجلس گفت: پس از بررسیهای به عمل آمده نتیجه این شد که تا سال 90 تنها یک سری از اقدامات جهت حذف کنکور انجام شود و اجرای کامل این قانون به زمان بیشتری نیاز دارد.
وی ادامه داد: از این رو وزارت علوم خواستار تمدید مهلت زمان اجرای قانون حذف کنکور تا سال 92 و 93 است.
وزیر علوم درباره عواقب اجرای قانون حذف کنکور گفت: اجرای قانون حذف کنکور مستلزم این است که سوابق تحصیلی مقاطع مختلف دبیرستان استاندارد شده و امتحانات این دوره به صورت نهایی برگزار شود که این موضوع استرس داوطلبان را در دوره دبیرستان بیشتر می کند.
بهتر است کنکور فصلی برگزار شود
وی در یک برنامه تلویزیونی برای رفع مشکلات مرتبط با ورود به دانشگاه، پیشنهادی را مطرح کرد و گفت: بهتر است کنکور به جای اینکه سالی یک بار برگزار شود چهار بار در سال برگزار شود.
باید در بحث آموزش عالی به حوزه کاربردی توجه داشته باشیم
دانشجو در پاسخ به این پرسش که چرا در سیستم آموزش عالی ما مدرک معادل وجود ندارد، گفت:‌ در دنیا مدرک گرایی محض رد شده است و اگر فردی توانایی لازم داشته باشد، می تواند به جامعه منفعت برساند و حتی در دانشگاه‌ نیز تدریس کند از این رو ما نیز باید در بحث آموزش عالی به حوزه کاربردی توجه داشته باشیم ضمن اینکه در کنار مدرک باید به تجربه نیز اهمیت داد.
وی افزود: در دانشگاههای ما به مباحثی همچون ISI، ثبت اختراعات و غیره توجه می شود اما به بحث کاربردی کردن علوم، کمتر توجه می ‌شود، این در حالی است که باید بین این دو تعادل برقرار شود در غیر این صورت به سمتی می ‌رویم که تنها می توانیم مشکلات آن سوی مرزها را حل کنیم و در حل مشکلات کشورمان ناتوان خواهیم بود.
دانشگاههای دولتی در تقابل با دانشگاه آزاد نیستند
وزیر علوم با اشاره به رابطه دانشگاههای دولتی و آزاد گفت: این دانشگاهها را نباید در تقابل با یکدیگر دانست اینها دو بال هستند که نظارت باید بر روی هر دوی آنها صورت گیرد.
از فعالیت های قانونمند دانشجویان حمایت می کنیم
وی همچنین با اشاره به فعالیت های دانشجویی در دانشگاهها گفت: دانشگاه مکانی است که باید سلایق مختلف در آن مطرح شود اگر در دانشگاه‌ فعالیتها بر مبنای قانونمداری باشد ما از آن حمایت می کنیم.
وی گفت: کشور مرزهایی دارد اما اگر فردی بخواهد حرفی بزند و اظهار نظر کند مشکلی نیست فقط باید توجه داشته باشد که هیچ نظامی بحث براندازی را تحمل نمی ‌کند به خصوص بحث براندازی **** جمهوری اسلامی را.
وزیر علوم با بیان اینکه قشر دانشگاهی به دلیل فرهیخته بودن باید در مدار اخلاق، قانون و علم اظهار نظرهای خود را مطرح کند، افزود: در این زمینه اگر موضوع براندازی مطرح باشد هیچ نظامی تحمل آن را ندارد البته اکثر دانشگاهیان و دانشگاههای ما **** را قبول دارند و اگر فردی این موضوع را رعایت نمی ‌کند، نباید آن را به دیگران تعمیم داد.
ما در کشورمان عالم ملکوتی می‌ خواهیم
وی افزود: تفاوت اصلی دانشگاههای ما با دانشگاههای سایر کشورها در این است که در دانشگاههای ما بال علم با ایمان همراه است ما در کشورمان عالم ملکوتی می‌ خواهیم و باید در بالاترین سطح علم، ایمان را نیز به همراه داشته باشیم.
وزیر علوم همچنین با بیان شاخصهای فرهیختگی دانشجویان گفت: شاخص فرهیختگی عالم بودن،‌ اخلاق مدار بودن، قانون مداری، مهم دانستن حق و حقوق دیگران و نقد پذیری است از این رو دانشجو نباید پرخاشگر و بی تحمل باشد و باید بتواند حرف دیگران را گوش داده و هرج و مرج ایجاد نکند.
بورسیه دانشجویان توسط صنایع برای رفع مشکل اشتغال
وی در زمینه بورسیه دانشجویان توسط صنایع گفت: بورسیه توسط صنایع و راه اندازی مراکز پژوهشی در دانشگاهها توسط صنایع در دست بررسی است.
دانشجو افزود: در صورت بورسیه دانشجویان توسط صنایع مشکل اشتغال فارغ‌التحصیلان نیز حل می ‌شود.

همایش هفته الکترونیک مخابرات در دانشگاه امیرکبیر آغاز به کار کرد

دومین همایش هفته الکترونیک مخابرات امروز شنبه توسط انجمن علمی دانشجویی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز به کار کرد. به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رهایی - رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این همایش گفت: برگزاری این همایش فرصت مغتنمی برای اساتید، دانشجویان و فارغ التحصیلان است تا به شناساندن توانایی های محیط علمی و دانشکده مهندسی برق که یکی از پیشرفته ترین دانشکده ها در زمینه مهندسی برق است بپردازند و همچنین با نیازهای مختلف صنعت کشور که مرتبط با برق و مخابرات است آشنا شوند.
وی ادامه داد: آشنایی دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد با زمینه های مختلف صنعت و تقاضاهای مطرح در آن از اهداف جانبی برگزاری این همایش است که باعث تربیت نیروی انسانی و برنامه ریزی در این زمینه شده است، همچنین جو اعتمادی بین مجموعه های علمی و صنعتی به وجود می آید که با برگزاری میزگردها، کارگاهها و سمینارها جو اعتماد بهتر و بیشتر شکل می گیرد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر اضافه کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از دانشگاههای پژوهش محور است که جدا از انجام تحقیقات علمی در مرزهای دانش که در سطوح دکتری مطرح می شود، به انجام تحقیقات کاربردی پرداخته و دانشجویان در سطوح کارشناسی و ارشد نیز خود را به سمت انجام کارهای تحقیقاتی مرتبط با نیازهای مختلف صنعت برق، الکترونیک و مخابرات سوق داده اند.
وی با بیان اینکه بحث ارتباطی از جمله تلفن همراه امروزه از میان این صنعت می گذرد، گفت: در یکی دو دهه قبل تلفن سیار به عنوان ضرورت در جامعه احساس نمی شد اما امروزه به کارها و ارتباطات سرعت بخشیده و به پیشبرد کارها و برنامه ها کمک شایانی می کند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
برپایی 60 نمایشگاه کتاب در دانشگاهها/ اهدای کتاب الکترونیک به دانشجویان

مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برپایی 60 نمایشگاه کتاب با عنوان "تازه‌ های کتاب" در سطح دانشگاههای کشور و اهدای کتاب الکترونیک به دانشجویان را از برنامه های این وزارتخانه در هفته کتاب اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، محسن اسلامی افزود: انتخاب دانشگاههای مجری این نمایشگاهها با توجه به پراکندگی این دانشگاهها در سطح منطقه ‌ای سراسر کشور صورت گرفته است که با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاههای فرهنگی انجام می شود.
وی از چاپ تمبر هفته کتاب در روز 26 آبان ماه با عنوان "کتاب حوزه – دانشگاه و تولید دانش" خبر داد و گفت: افتتاح کتابخانه ‌کودکان و نوجوانان خاص کارمندان وزارت علوم در ساختمان وزارتخانه است
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم اظهار داشت: امسال در راستای گرامیداشت هفته کتاب، مکاتباتی با چند سازمان‌ از جمله ارتباط با "امور کتابخانه ‌های شهرداری تهران" جهت دریافت دو هزار عنوان کتاب برای کتابخانه کودکان و نوجوانان به عمل آمده است.
وی افزود: در این راستا هماهنگیهایی نیز با معاونت فرهنگی وزارت ارشاد صورت گرفته است و بر اساس توافقات انجام شده، مقرر شد در جهت توسعه فرهنگ کتابخوانی در بین دانشجویان از سوی آن معاونت اهدای Ebook به دانشگاهها در قالب CD یا DVD در هفته کتاب انجام پذیرد.
اسلامی افزود: اداره کل امور فرهنگی، توسعه و تجهیز کتابخانه‌ های خوابگاههای دانشجویی را نیز در برنامه ‌های خود قرار داده است که تاکنون اقداماتی در این زمینه صورت گرفته و این موضوع در مورد خوابگاههای دانشجویی دانشگاههای تهران به صورت ویژه در هفته کتاب پیگیری شده است.
وی ادادمه داد: در هفته کتاب اهدای کتاب به خوابگاههای دانشگاههای تهران با همکاری شهرداری تهران انجام می شود.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم افزود: امسال در یک حرکت نمادین 45 دقیقه از روز 26 آبان ماه به عنوان ساعت کتابخوانی اعلام شده است که این زمان بین ساعت 45 : 9 تا 9 خواهد بود.

10 دی ماه آخرین مهلت معرفی واجدین شرایط بورسیه به وزارت علوم

معاونت دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ارسال نامه‌ ای به رؤسای دانشگاهها و مراکز پژوهشی، 10 دی ماه را آخرین مهلت معرفی واجدین شرایط بورسیه جهت تشکیل کادر هیئت علمی دانشگاهها اعلام کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، در این نامه آمده است : وزارت علوم در نظر دارد جهت تامین اعضای هیئت علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی به تعدادی محدود از داوطلبان واجد شرایط، بورس تحصیلی دکتری خارج در رشته های اولویت دار اعطا کند از این رو دانشگاهها باید حداکثر تا 15 دی ماه افراد واجد شرایط خود را با ارائه مدارک موید دارا بودن شرایط دستورالعمل مربوطه جهت بررسی و اتخاذ تصمیم به اداره کل بورس و امور دانشجویان خارج معرفی کنند.
دستورالعمل و فرم متقاضیان ادامه تحصیل در خارج از کشور برای سال 1389 در سایت اینترنتی اداره کل بورس و امور دانشجویان خارج از کشور به آدرس : www.iranscholarship.net قراردارد لذا ضرورت دارد فرم های مربوطه پس از تکمیل و تایید هیئت اجرایی جذب آن دانشگاه و با امضای رئیس دانشگاه مربوطه به اداره کل بورس و امور دانشجویان خارج این معاونت ارسال شود.
دانشگاههایی که مدارک داوطلبان را در مهلت تعیین شده ارسال نکنند سهمیه آنان بین دانشگاههایی که قبل از موعد مقرر مدارک را ارسال کرده اند توزیع خواهد شد.

اجرای طرح پایش سلامت برای دانشجویان علوم پزشکی تا 10 آذر

معاونت دانشجویی و امور فرهنگی وزارت بهداشت اعلام کرد: طرح غربالگری دانشجویان جدیدالورود و پایش سلامت روانشناختی این گروه از دانشجویان در دانشگاههای علوم پزشکی تا 10 آذرماه انجام می گیرد. به گزارش خبرنگار مهر، طرح پایش سلامت روانشناختی دانشجویان علوم پزشکی با همکاری ادارات مشاوره دانشجویی سراسر کشور به منظور ترسیم سیمای وضعیت سلامت روانشناختی دانشجویان برگزار می شود.
حدود 30 هزار دانشجوی جدید الورود در رشته های مختلف علوم پزشکی و در مقاطع کاردانی، کارشناسی، دکتری حرفه ای و کارشناسی ارشد در طرح پایش سلامت مورد ارزیابی قرار می گیرند.
برنامه پیگیری و پایش مستمر دانشجویان ورودی جدید سال تحصیلی 89 - 88 بر اساس پرسشنامه، G.H.Q-23 انجام می گیرد. اطلاعات این پرسشنامه ها توسط مراکز دفاتر مشاوره تجزیه و تحلیل می شود و پس از آن دانشجویان مشکوک به اختلال شناسایی شده و به تفکیک رشته و دانشکده های مربوطه به وزارت بهداشت ارسال می شود.
دانشجویان مشکوک به اختلال به صورت کتبی به دفاتر مشاوره دعوت می شوند و پس از مصاحبه های سازمان یافته و ارزیابی مجدد وضعیت روانشناختی کلیه دانشجویان مشکوک به اختلال پرونده ای برای دانشجویان مربوطه در ادارات مشاوره تشکیل می شود.
پایش منظم وضعیت تحصیلی و روانشناختی دانشجویان در طول تحصیل از جمله اهداف طرح پایش سلامت دانشجویان است.
پیش از این افسانه صادقی - مسئول دفتر مرکزی مشاوره معاونت دانشجویی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار مهر از آغاز طرح پایش سلامت دانشجویان علوم پزشکی در آبان ماه خبر داده بود.

شرایط جدید انتخاب اعضا و روسای فرهنگستانها اعلام شد

بر اساس اصلاحیه شورای عالی انقلاب فرهنگی افراد برای عضویت در فرهنگستانها به معرفی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا فرهنگستانها و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس ضوابط و معیارهای علمی مصوب انتخاب می‌شوند. به گزارش خبرگزاری مهر، شورای عالی انقلاب فرهنگی بنا به پیشنهاد کمیسیون مشورتی این شورا موادی از اساسنامه فرهنگستان های هنر،علوم، علوم پزشکی و زبان و ادب فارسی را اصلاح کرد.
بر این اساس، ماده 15 اساسنامه فرهنگستان هنر، ماده 18 اساسنامه فرهنگستان علوم، ماده 17 اساسنامه فرهنگستان علوم پزشکی و ماده 6 اساسنامه فرهنگستان زبان و ادب فارسی اصلاح شد که بر اساس آن افراد پیشنهادی برای عضویت در فرهنگستان به معرفی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا خود فرهنگستان مربوطه و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس ضوابط و معیارهای علمی مصوب انتخاب می‌شوند.
علاوه بر این، ماده 10 اساسنامه فرهنگستان علوم، علوم پزشکی و زبان و ادب فارسی و ماده 8 اساسنامه فرهنگستان هنر نیز اصلاح شد که بر اساس این اصلاحیه، رئیس فرهنگستان از میان اعضای فرهنگستان، به پیشنهاد رئیس جمهور و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حکم وی برای یک دوره چهارساله انتخاب می‌شوند.
بر اساس این مصوبه، تغییر روسای مزبور به علل مختلف فوت، کناره‌گیری، عزل و استعفا قبل از پایان دوره نیز مطابق همین شیوه خواهد بود بر این اساس، انتخاب مجدد رئیس فرهنگستان بلامانع خواهد بود.
این مصوبه از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.

ثبت‌ نام سیزدهمین مراسم ازدواج دانشجویی آغاز شد

ثبت نام سیزدهمین مراسم ازدواج دانشجویی با شعار ازدواج به ‌هنگام، آسان، آگاهانه و پایدار از امروز در سایت اینترنتی نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها آغاز شد. به گزارش خبرگزاری مهر، حسین جوادی - مدیر فعالیتهای متمرکز نهاد نمایندگی با اعلام این خبر گفت: با توجه به اجرایی کردن و ترویج سخنان **** معظم انقلاب در راستای ازدواج به‌هنگام، آسان، آگاهانه و پایدار و اتمام دوازدهمین مراسم ازدواج دانشجویی، سیزدهمین مراسم ازدواج دانشجویی با دو محور دانشجویان مجرد و مزدوجین دانشجو در سال جاری برگزار می‌شود.
وی با اشاره به نحوه و زمان ثبت نام مزدوجین دانشجو اظهار داشت: زوجهای دانشجو از امروز می‌توانند برای ثبت نام و شرکت در این مراسم از طریق مراجعه به سایت نهاد به آدرس www.nahad.ir اقدام کنند.
مدیر فعالیت‌های متمرکز نهاد با بیان اینکه در دوازدهمین مراسم ازدواج دانشجویی بیش از 44 هزار و 500 زوج دانشجو ثبت نام و شرکت کردند گفت: پیش بینی می‌شود امسال نیز بیش از 50 هزار زوج دانشجو در این مراسم شرکت کنند.
وی از برگزاری نشست و کارگاههای قبل از ازدواج در دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی خبر داد و گفت: نشست سراسری منطقه‌ای با حضور استادان برجسته ویژه دانشجویان دختر و پسر به صورت مجزا انجام خواهد شد.
جوادی اضافه کرد: علاوه بر این تشکیل کانونهای پیوند مهر و ماه در دانشگاههای کشور ویژه دانشجویان مجرد در دستور کار برنامه های ستاد ازدواج دانشجویی قرار دارد، هر چند که در حال حاضر در تعدادی ازدانشگاه‌ها این کانونها در حال فعالیت هستند.
وی با اشاره به ویژه برنامه‌ های ستاد ازدواج دانشجویی درباره زوجهای دانشجو که با شعار یادگیری مهارت زندگی برای تحکیم بنیان خانواده، برگزار می‌شود، اظهار داشت: برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه مزدوجین و تهیه جزوات آموزشی برای زوجهای دانشجو از جمله برنامه های این ستاد است.
مدیر فعالیتهای متمرکز نهاد انجام سفرهای زیارتی را یکی از شیوه‌های ارزشمند در گسترش فرهنگ ازدواج آسان در جامعه و تسریع این امر مقدس خواند و گفت: امسال همانند سال گذشته برگزاری این برنامه ها را برای دانشجویان خواهیم داشت.

مصوبه تشکیل شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی

شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف ایجاد تحول در علوم انسانی و طراحی، سازماندهی، ‌برنامه‌ریزی، مدیریت و هدایت تحول علوم انسانی در دانشگاهها بنا به پیشنهاد کمیسیون تحول علوم انسانی دبیرخانه شورای عالی آیین نامه تشکیل شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی را تصویب کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، ابتنای علوم انسانی بر مبنای نظری جمهوری اسلامی و انسان‌شناسی اسلامی، اصلاح و ارتقاط آموزش و پژوهش در علوم انسانی در جهت انطباق با سیاستها و راهبردها و کارآمدسازی آن در شئون کشور و هماهنگ و هم ‌افزا شدن نهادهای مسئول و فعال در حوزه علوم انسانی از جمله اهداف تصویب این آیین نامه است.
در این آئین نامه تدوین و تصویب اولویتها، سیاستها و برنامه ‌های مناسب آموزشی و پژوهشی در 2 سطح آموزش عالی و آموزش و پرورش، نظارت راهبردی و مؤثر بر فعالیتهای آموزشی و پژوهشی نهادهای فعال در حوزه علوم‌انسانی، اتخاذ تدابیر لازم برای تقویت آموزش و پژوهش در سطح نهادهای علمی، تدوین ضوابط لازم برای منطقی و متوازن ساختن کمیت پذیرش دانشجو، برنامه ‌ریزی برای تقویت تولید علم و نظریه ‌پردازی در حوزه علوم انسانی، طراحی و ایجاد یک **** منسجم برای انتشار و ترویج آثار مناسب در حوزه علوم انسانی، ارائه راهکارهای مناسب برای حمایت مؤثر از پروژه‌های اساسی و تحقیقات و تولیدات زیربنائی و نیز اندیشمندان و نهادهای فعال در جهت ارتقاء علوم انسانی و فراهم کردن سازوکارهای لازم برای فعالیت‌های علمی مشترک میان دانشگاه و حوزه در علوم انسانی از جمله وظایف و اختیارات شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی ذکر شده است.
بر اساس این مصوبه، ترکیب اعضای شورای تخصصی تحول و ارتقا علوم انسانی شامل یکی از اعضاء شورای عالی انقلاب فرهنگی به انتخاب شورای عالی (رئیس)، معاون ذیربط رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها ، معاون ذیربط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاون ذیربط وزیر آموزش و پرورش، نماینده شورای عالی حوزه علمیه قم، معاون ذیربط رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس یا نماینده ذیربط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، رئیس یا نماینده ذیربط پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، نماینده ذیربط مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام ***** (ره)، رئیس یا نماینده ذیربط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پنج نفر از صاحبنظران حوزه علوم انسانی به پیشنهاد اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و تأیید شورای عالی، دو نفر از صاحبنظران عضو انجمنهای علمی دانشگاهی در عرصه علوم انسانی با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، دو نفر از صاحبنظران عضو انجمنهای علمی حوزوی در عرصه علوم انسانی با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و دو نفر از رؤسای دانشکده‌های علوم انسانی با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی می شود.
مصوبات و تصمیمات این شورا با رعایت آئین‌نامه داخلی شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از تأیید و تصویب نهایی توسط شورای عالی و مطابق با ماده 9 آئین‌نامه داخلی شورای عالی، لازم ‌الاجرا است و همه دستگاههای موضوع این مصوبه از قبیل وزارتخانه ‌های علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، پژوهشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی موظف به اجرای آن هستند.
بر این اساس ، این شورا هر 6 ماه یکبار گزارشی از فعالیت‌های خود را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌دهد و آئین‌ نامه داخلی و سایر مقررات مربوط به جلسات این شورا، توسط خود شورا به تصویب می‌رسد.
این مصوبه از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.

ورود شوک به دانشگاهها با هدفمندی یارانه‌ها/ دو راهکار برای عبور از شوک

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر فضای دانشگاه گفت: شوک افزایش هزینه ها در اثر هدفمند کردن یارانه ها، دانشگاهها را دربرخواهد گرفت که دانشگاه برای عبور از این وضعیت دو راهکار دارد. علیرضا رهایی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: حذف یارانه ها به صورت یک حرکت اصولی و اساسی از گذشته مطرح بوده است که به مرور تحقق پیدا می کند.
وی ادامه داد: تصورمان بر این است که با حذف یارانه ها به خصوص در ابتدای راه ممکن است روند افزایش هزینه ها در بخشهای مختلف سریع و بالا باشد که دانشگاه نیز با این افزایش روبرو خواهد بود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: شاید به تدریج در ادامه این مسیر این سرعت تقلیل پیدا بکند اما در ابتدای امر یک شوک اساسی در قیمتها پیش می آید که این شوک برای موسسات آموزشی که درآمد خاصی ندارند و بخش عمده ای از بودجه آنها توسط دولت تامین می شود قطعا دشوار خواهد بود و من فکر نمی کنم 20 درصد افزایش بودجه بتواند مشکل موسسات عالی را حل کند.
رهایی ادامه داد: در این زمینه دولت باید یکسری امکانات را فراهم کند تا توانایی دانشگاهها برای مقابله با موج افزایش قیمت افزایش یابد و یا امکان کسب درآمد از مسیرهای دیگر برای دانشگاهها فراهم شود تا این دوران شوک قیمت پشت سر گذشته شود.

آخرین وضعیت نقشه جامع علمی پس از گذشت سه سال

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: پس از گذشت حدود سه سال از فرمایشات مقام معظم ***** مبنی بر تهیه نقشه جامع علمی کشور (سال 1385) هنوز این امر محقق نشده است اما به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی این نقشه به زودی به مجلس و دولت ارائه می شود. به گزارش خبرنگار مهر، مقام معظم ***** در 23 مرداد 85 در دیدار با روسای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور بر لزوم ترسیم نقشه جامع علمی کشور و تهیه برنامه های عملیاتی زمان دار در راستای تحقق اهداف چشم انداز در خصوص علم و فناوری تاکید فرمودند و تدوین آن را از وظایف و مسئولیتهای مراکز علمی و پژوهشی بیان کردند.
تهیه نقشه جامع علمی کشور پس از فرمایشات مقام معظم ***** برای ضرورت داشتن چنین نقشه ای در کشور در سال 85 توسط مسئولین ذیربط مطرح شد.
در ابتدا وزارت علوم و شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری عهده دار تدوین نقشه علمی شدند و در همین راستا پیش نویس سند اول توسعه علمی کشور توسط مرکز تحقیقات سیاست علمی تدوین شد.
از سوی دیگر وزارت بهداشت نیز در این زمان اقدام به تهیه نقشه علمی در بخش سلامت کرد و طراحی نقشه جامع علمی کشور در بخش سلامت را از سوی کمیته های راهبردی تخصصی این وزارتخانه مطرح کرد.
اما شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 86 با راه اندازی سه کمیسیون مهندسی فرهنگی، نقشه جامع علمی کشور و تحول و **** آموزش کشور کار تدوین نقشه جامع علمی کشور را رسما بر عهده گرفت.
ریاست کمیسیون نقشه جامع علمی کشور را معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری وقت عهده دار بود و به گفته وی کار تهیه پیش نویس نقشه توسط 300 تن از دانشمندان، پژوهشگران و مدیران ارشد حوزه علم و فناوری کشور در سال 87 انجام شد.
کار تهیه نقشه در کمیسیون شورا در حال تکمیل شدن بود که دبیر شورای تخصصی نقشه جامع علمی کشور در سال 87 درباره زمان تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی به مهر گفت: در تلاش هستیم نقشه جامع علمی کشور را تا قبل از اتمام بهار 87 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد.
همزمان با اتمام کار کمیسیون شورای عالی انقلاب فرهنگی و ارائه نقشه به شورای عالی، وزارت علوم نیز مدعی اتمام نقشه جامع علمی کشور با عنوان سند تحول راهبردی علم و فناوری و ارائه آن به شورا شد که پس از مطرح شدن دو نقشه، شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیم گرفت دو نقشه تهیه شده را با یکدیگر تلفیق کند و از مجموع آن نقشه جامع علمی کشور را به تصویب و تأیید نهایی برساند.
کار تلفیق نقشه جامع علمی کشور نیز قرار بود دو ماه گذشته به تصویب شورا برسد که متأسفانه تاکنون اجرایی نشده و همچنان در دست بررسی است.
حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره آخرین وضعیت نقشه جامع علمی کشور به مهر گفت: کار تلفیق نقشه جامع علمی کشور نهایی شده است.
وی اظهار داشت: نقشه همین روزها پس از تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی به دولت و مجلس ارائه می شود تا در برنامه پنجم توسعه به عنوان سند بالادستی مورد استفاده قرار گیرد.

اختصاص وجه نقدی غذا به دانشجویان از سال 89 / بخش دولتی کنار می‌رود

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از ارائه نقدی یارانه غذای دانشجویی در قالب وام به دانشجویان از سال 89 خبر داد و گفت: قیمت واقعی غذای دانشجویی تا پایان سال تعیین و اجرای آن از اول سال تقویمی یا اول سال تحصیلی آتی انجام می شود. مرتضی زرینه زاد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: وقتی پرداخت نقدی یارانه غذای دانشجویی عملیاتی شود و پول در اختیار خود دانشجو باشد آنگاه بخش خصوصی به طور جدی وارد میدان می شود و دانشجو هر غذایی که دوست دارد را از ویترین انتخاب می کند.
وی افزود: وقتی بخش دولتی در زمینه ارائه غذای دانشجویی کنار زده شد بحث رقابتی می شود و از این پس دانشگاهی که ارائه دهنده خدمات بوده است نقش ناظر پیدا می کند و بخش خصوصی وارد عمل می شود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان خاطرنشان کرد: دانشگاه باید از ارائه خدمات دانشجویی مبرا شود و این کار در اختیار بخش خصوصی گذاشته شود و دانشگاه به طور کلی به سراغ آموزش و پژوهش برود. در این راستا تلاش و خواست وزارت علوم این است که یارانه تغذیه دانشجویی را به صورت نقدی و در قالب وام در اختیار دانشجو قرار دهد.
زرینه زاد درباره میزان وام تغذیه دانشجویی به مهر گفت: پروژه ای با عنوان پروژه تغذیه در صندوق رفاه دانشجویان در حال انجام است که در نتیجه آن قیمت تمام شده غذا مشخص می شود. در واقع به دنبال به دست آوردن یک قیمت واقعی و منطقی برای غذای دانشجویی هستیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم درباره زمان اجرایی شدن پرداخت نقدی یارانه تغذیه به دانشجویان به مهر گفت: بحث نظری موضوع ارائه نقدی یارانه غذای دانشجویی به صورت وام به دانشجویان تا پایان سال کامل می شود و اجرای آن از اول سال تقویمی یا اول سال تحصیلی آتی انجام می شود.

علم فروشی روی آسفالت!/ پشت میزنشینی مدیران و بی‌تفاوتی به ابتذال علمی

ریشه دوانی بازاری زرد حول خروجیهای علمی دانشجویان که زینت آرای پیاده راه جلوی دانشگاه شده و یا بر دیوارهای شهر نقش بسته است "نظارت" در مدیریت علمی را به چالش می کشند و حضور جریانی که در پی ابتذال علمی است را فریاد می زنند.
به گزارش خبرنگار مهر، خیابانی که هر ایرانی وقتی می خواهد اولین ویژگی آن را نام ببرد به دانشگاهی بودنش اشاره می کند امروز محل دیدینی ها شده است، دیدنیهایی که انتظار می رود توسط برخی دیده شوند اما بی هیچ توجهی از کنار آنها به سادگی عبور می شود. نمی شود مسئول یک دانشکده روزانه حداقل دو بار از جلوی سر در دانشکده اش تردد کند اما زیر پای خود را نبیند.​
پیاده راه خیابان انقلاب - نبش خیابان فلسطین - دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی محلی است که در آنجا نشانی فروش علم را اعلام کرده اند. در آنجا تحقیق، پژوهش و پایان نامه به همراه یک شماره تلفن همراه به طور مستند گواهی می دهند که مسئولان دانشکده به یک بی احترامی انکارناپذیر به جامعه علمی بی اعتنا بوده اند.​
البته دانشجویان و اعضای هیئت علمی که هر روز از پیاده راه جلوی دانشکده عبور می کنند نیز شاید آن قدر نوشته های روی زمین جلوی دانشکده برایشان مهم نبوده که حداقل نسبت به زدودن ظاهری اثر آن همت کنند. نوشته که نه، بلکه نیشخند گونه‌هایی که از ریشه دوانی بازاری زرد حول پژوهش، تحقیق و پایان نامه خبر می دهند. شاید هم به اطلاعیه های دست نویسی که بر روی زمین نقش بسته است به چشم یک شوخی نگاه کرده اند.​
اما جای این سئوال باقی است که چه اتفاقی باید می افتاد تا حساسیت دانشجو، عضو هیئت علمی و مسئولان دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد را برانگیزد و آنها را به واکنش وا دارد. واکنش نسبت به این نیشخند هیچ هزینه ای نداشت. نه واکنشی از جنس هیاهو بود و نه واکنشی هزینه بردار، فقط کمی حساسیت می خواست. فقط واکنش یا اقدامی از جنس دفاع یا صیانت از ماهیت و کارکرد دانشگاه بود.​
از خیابان فلسطین که بگذریم به سردر معروف دانشگاه تهران می رسیم، سردری که هر بیننده ای را رهنمون می کند تا به تصویری خیالی از دو پرنده ای که بالهایشان را برای اوج گرفتن باز کرده اند بیندیشد، سردر مادر دانشگاههای ایران یعنی دانشگاه تهران. شاید نام یکی از آن بالها جسارت باشد و نام دیگری خلاقیت. شاید در این بنای نمادین آموزش عالی ایران، جسارت و خلاقیت به دو بال تشبیه شده اند که موجب صعود افراد بر فراز اجتماع و پاسداری از آن می شوند.​
484812_orig.jpg


تبلیغ فروش پایان نامه بر سنگفرش پیاده رو
دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران مرکزی
با نگاهی دیگر به سردر دانشگاه تهران آن را کتابی باز در مقابل دیدگان می بینی، کتابی که در آن باید سرمشق دیکته جامعه یا موضوع انشای مردمان آن نگاشته شده باشد. اما وقتی چند گام از سردر عبور می کنی همه این اوصاف که روایت گونه ای از کارکردها و نشانه های مرکزی علمی دانشگاهی است رو به سردی می روند.​
وقتی اطلاعیه "فوری فوری، انواع پروژه و پایان نامه کمیاب دانشجویی کارشناسی و کارشناسی ارشد و ..." را بر صورت اماکن دانشگاهی مشاهده می کنی انگاره‌هایت اصرار می کنند تا به آنها اجازه دهی که منجمد شوند. وقتی سردر دانشگاه را می بینی که خود را پشت نرده ها مخفی کرده است، بهتر می توانی مهجوریت معرفت و تلاش عده ای برای غروب علمی را دریابی و سوز نیشخند اطلاعیه فروش علم را حس کنی.​
گویا آنهایی که باید ببینند، نمی بینند که جریانی در صدد سبک جلوه دادن محصولات دانشگاه و دستاوردهای علمی دانشجویان (اعم از تحقیق، پژوهش، پایان نامه، پروژه و ...) برآمده و رخوت و سستی در میان دانشجویان را تبلیغ می کنند. اما محمد مهدی زاهدی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت نهم به اذعان خودش این تبلیغات را دیده بود.​
وقتی زاهدی ششم بهمن ماه 1387 در مراسم چهلمین سال تاسیس پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران برای رونمایی پایگاه ثبت اطلاعات پایان نامه ها و رساله های تحصیلات تکمیلی کشور شرکت کرده بود حلقه ای از خبرنگاران را در اطراف خود یافت که در طرح اولین سوال خود از "وزیر علم" پرسیدند "آیا از آسیبی به نام فروش پایان نامه خبر دارید و اگر خبر دارید چه کاری در دستور قرار داده اید".​
محمد مهدی زاهدی در آن زمان با طرح اظهاراتی که حاکی از تاسف درباره این آسیب بود، عنوان کرد: "متاسفانه یک جریان واقعا ضدعلمی که اخلاق علمی را زیر پا گذاشته و با آگهی های غیر رسمی نسبت به فروش پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری اقدام می کند وجود دارد که قول می دهم مانع فعالیت آنها شویم."​
گامهای زاهدی در وزارتش به پایان رسید اما نیشخندهای چسبیده بر دیوار خیابان، کیوسک تلفن، ایستگاه اتوبوس، تیر چراغ برق، شیشه مغازه نوشت افزار فروشی و ... هنوز هستند و هنوز نور ماه در غروبهای زمستانه خیابان انقلاب می درخشد تا پس از دیدار آن آرزو کنی که ای کاش به اندازه یک هزارم و شاید یک ده هزارم یا ... از نور این ماه در چشمان آنهایی باشد که باید ببینند. اما گویا آنهایی که باید ببینند، نمی‌بینند.​
484909_orig.jpg
اکنون نیمه های پاییز سال 1388 را سپری کرده ایم و از محمد مهدی زاهدی و همکارانش سئوال می کنیم که نتیجه اقداماتتان چه شد. آیا اطلاعیه هایی که کماکان روزانه نو به نو بر چهره این شهر نقش می بندند در نتیجه اقدامات مدیریتی شما هستند. امروز کامران دانشجو وزیر چند ماهه علوم، تحقیقات و فناوری نیز خود را حساس نسبت به این موضوع نشان می دهد اما این حساسیت فقط جنبه رسانه ای دارد یا اینکه در مکانیسم دیگری می خواهد اثربخش باشد، سئوالی است که باید مدتی در انتظار پاسخش ماند.​
البته امید است کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز که باید در صف اول نظارت بر مجریان و متولیان مدیریت علمی کشور قرار داشته باشد، ایفای نقشی درخور این جایگاه داشته باشد. اما یک سئوال هم از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس باقی است که کدام اتفاق یا کدام هرج و مرج باید در جریان علمی کشور رخ دهد تا اعضای این کمیسیون را به ئسوال از متولیان وادارد.​
به گزارش مهر، با این همه به نظر می رسد اگر در مدیریت علمی کشور واحدهایی تحت عنوان "نظارت" وجود دارند، بهتر است مدیران و کارکنان این واحدها با خود به این جمع بندی برسند که با پشت میز نشستن در وزارتخانه یا هر جای دیگر نمی توان نظارت کرد.

همچنین مدیران علمی که در برابر حیات و بالندگی و حیثیت علمی کشور مسئولند نیز بهتر است در بحث مبارزه با جریانی که قصد تبلیغ ابتذال علمی را دارد، از اشتغال به آیین نامه نویسی و منشور نویسی و تهیه طرحهای تشریفاتی و شعاری پرهیز کنند.​

تدوین سند راهبردی ستادهای فناوری / مصوبه دولت برای وام مسکن نخبگان

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره وعده رئیس‌ جمهور در زمینه تبدیل وام ساخت مسکن نخبگان به وام خرید مسکن گفت: رئیس جمهور وعده اش را عملی کرده و در اولین جلسه هیئت دولت بعد از همایش نخبگان این تبدیل نوع وام محقق شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، نسرین سلطانخواه عصر شنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه فناوری نانو در جمع خبرنگاران در خصوص نانو فناوری گفت: نانو در بسیاری از رشته ها چون پزشکی، نساجی، نفت و سایر حوزه ها کاربرد دارد و روز به روز به بهتر شدن سایر علوم کمک می کند.

وی با اشاره به ستادهای فناوری راهبردی که در زیرمجموعه این معاونت تشکیل شده است، اظهار داشت: نشستی با حضور یک هزار تن از متخصصان و کارشناسان فناوری در 28 آبان ماه برگزار می شود که در این نشست به ارزیابی عملکرد ستادهای فناوری پرداخته می شود.

تدوین سند راهبردی ستادهای فناوری

سلطانخواه از تدوین سند راهبردی ستادهای فناوری در این نشست خبر داد و ادامه داد: در این نشست اسناد راهبردی ستادهای فناوری تدوین و در مواردی که لازم باشد به روزرسانی می شود.

رئیس بنیاد ملی نخبگان به تشکیل خانه نخبگان اشاره کرد و در این باره اظهار داشت: قرار بود این مکان در "دارالفنون" ایجاد شود ولی با وزارت آموزش و پرورش به توافق نرسیدیم از این رو مکانهای دیگری را به عنوان جایگزین در دست بررسی داریم.

سرنوشت قانون یک درصد

معاون علمی رئیس جمهور درباره قانون اختصاص یک درصد از درآمد عملیاتی شرکتها، موسسات و بانکهای دولتی به بخش پژوهش گفت: ما در ماه آینده نشستی را درباره این موضوع خواهیم داشت چرا که فکر می کنیم این بحث نیاز به اطلاع رسانی و فضاسازی بیشتری دارد.

وی توضیح داد: در این نشست گزارش عملکرد یک درصد در سال گذشته ارائه می شود تا قانون یک درصد در بودجه سال 89 جایگاه مستحکم تری پیدا کند.

تسهیلات به دانشجویان پسادکتری و لایحه شرکتهای دانش بنیان

به گزارش مهر، سلطانخواه به بیان حمایتهای این معاونت از دانشجویان پسا دکترا پرداخت و ادامه داد: دانشجویان پسا دکترا اگر بتوانند در مراکزی که دانشجو می پذیرد فعال شوند از حمایتهای معاونت علمی برخوردار خواهند شد.

معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به لایحه حمایت از شرکتهای دانش بنیان گفت: در حال حاضر این لایحه در کمیته مربوط کمیسیون آموزش و تحقیقات در حال بررسی است از این رو ما هنوز زمان برای رایزنی و رسیدن به نقطه نظرات مشترک در مورد این لایحه را با نمایندگان مجلس داریم و فرصت از دست نرفته است.

مصوبه دولت برای تبدیل وام ساخت مسکن نخبگان به وام خرید مسکن

سلطانخواه درباره وعده رئیس‌ جمهور درباره تبدیل وام ساخت مسکن نخبگان به وام خرید مسکن نخبگان گفت: رئیس جمهور وعده خودش را عملی کرده و در اولین جلسه هیئت دولت بعد از همایش ملی نخبگان در یک لایحه دو فوریتی مصوبه هیئت وزیران تسهیلات ساخت مسکن به تسهیلات خرید و ساخت مسکن تبدیل شد.

وی ادامه داد: هم اکنون باید بانک مرکزی به بانکهای عامل ابلاغ کند که ما این موضوع را در بنیاد ملی نخبگان پیگیری می‌کنیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه تعداد نخبگانی که این وام را دریافت می کنند سه هزار نفر در طی سه سال است، اظهار داشت: تعداد نخبگان معرفی شده تغییری نکرده و تنها نوع وام تغییر کرده است.

ضوابط تعیین نقص عضو موثر در آزمون دستیاری اعلام شد

ضوابط و مقررات تعیین نقص عضو موثر حرفه ای در رشته های تخصصی بالینی پزشکی برای داوطلبان شرکت در سی و هفتمین دوره پذیرش دستیار اعلام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اعلام دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، در آموزش پزشکی و تخصصی مواردی جزء نقص عضو موثر حرفه ای محسوب می شود.

از جمله این موارد اختلالات روان پریشی با علائم ادراکی و تفکر و اعتیاد به مواد مخدر، بیماری هایی که سیر پیشرونده یا بازگشتی دارند در صورتیکه غیرقابل کنترل تشخیص داده شوند و یا به مرحله آثار غیرقابل بازگشت رسیده باشند و کلیه اختلالات کارکردی ناتوانی ها و نقایص جسمی و علائم غیرقابل درمان یا غیرقابل بازتوانی یا نقصهای غیرقابل جبران با نوتوانی زیر حتی در صورتی که بیماری زمینه ای سیر پیشرونده نداشته باشد.

در بخش دیگری از این موارد کلیه بیماری هایی که عامل نارسایی یا عدم کفایت اعضای سیستمی بدن می شوند، اختلالات حسی عمقی اختلالات حسی سطحی وقتی به طور کامل باشند و کلیه بیماریهایی که از طریق خون منتقل می شوند و علائم اختلال سیستم حرکتی حتی در صورتی که بیماری زمینه ای سیر پیشرونده نداشته باشد از جمله نقص عضو موثر محسوب می شوند.

حاملگی در بدو شروع دوره در رادیولوژی، رادیوتراپی، پزشکی هسته ای و طب اورژانس و لکنت زبان و نداشتن ثبات روانی در شرایط استرس زا در رشته روانپزشکی، روانپزشکی اطفال و طب اورژانس و کلیه اختلالات روانی اعم از سایکوز و نوروزها، اختلالات شخصیتی و ناپایداری روانی در رشته های روانپزشکی بیهوشی و طب اورژانس از مواردی هستند که جزء نقص عضو موثر محسوب شده و در این دوره دستیاری ممنوعیت ایجاد می کند.

در مواردی که نقص عضو موثر حرفه ای در زمان ثبت نام و یا در طول دوره مطرح شود تایید آن از طرف شورای پزشکی دانشگاه محل تحصیل الزامی است و در صورت بروز علائم بیماری و یا نقص عضو موثر حرفه ای به علت شرایط محل تحصیل (مثل شرایط اقتصادی و آب و هوا) باشد، داوطلب مشمول بند متمم نمی شود.

ثبت نام سی و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی بالینی تا 5 آذر ماه ادامه دارد و آزمون در 29 بهمن ماه سال جاری در 25 رشته تخصصی بالینی و 30 دانشگاه علوم پزشکی برگزار می شود.

اظهارات رئیس دانشگاه علم و صنعت درباره حاشیه های نشست استکبارستیزی

رئیس دانشگاه علم و صنعت درباره نا آرامی عده ای در برنامه سخنرانی سردار سعید قاسمی و جعفر گنزالس که با عنوان "شکست پنجه عقاب" و با محور استکبارستیزی در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد توضیحاتی ارائه کرد.

محمد سعید جبل عاملی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: برگزار کننده برنامه "شکست پنجه عقاب" و دعوت کننده از سخنرانان این برنامه بسیج دانشجویی و چند تشکل دانشجویی دیگر بوده اند. موضوع برنامه نیز آمریکا ستیزی و استکبار جهانی و معرفی روشهای خصمانه آمریکا بوده است.

وی خاطرنشان کرد: به هیچ وجه موضوع این برنامه ناظر بر مسائل سیاسی داخلی نبوده بلکه درباره مسائل سیاسی در سطح بین الملل بوده و محور بحث نیز مبارزه با استکبار و آمریکا ستیزی بوده است.

رئیس دانشگاه علم و صنعت افزود: "یک عده تلاش کرده اند جلسه را به هم بریزند اما آقای قاسمی خیلی با بردباری و متانت به اداره جلسه پرداخت. ظاهرا جلسه برای دقایقی مختل شده اما در نهایت ادامه پیدا کرده است."

جبل عاملی ادامه داد: "تعدادی که در سالن حضور داشته و موافق سخنرانی و ادامه برنامه بوده اند چندین برابر (شاید 7 یا 8 برابر) تعدادی بودند که قصد خارج کردن برنامه از روال طبیعی را داشته اند. در مجموع جو غالب مایل بوده اند که این جلسه ادامه پیدا کند.

رئیس دانشگاه علم و صنعت اظهار داشت: افرادی که در صدد ایجاد نا آرامی در جلسه سخنرانی سردار سعید قاسمی و جعفر گنزالس در دانشگاه علم و صنعت بوده اند وقتی جو غالب را موافق ادامه یافتن برنامه می بینند خودشان اقدام به ترک مراسم می کنند.

به گزارش مهر، سردار سعید قاسمی استاد دانشگاه و از فرماندهان جنگ و جعفر گنزالس مبارز اسپانیانی، محقق و پژوهشگر برجسته قرآنی و مترجم قرآن کریم به زبان اسپانیایی به مناسبت 13 آبان در دانشگاه علم و صنعت حضور یافته بودند تا با موضوع "شکست پنجه عقاب" در جمع دانشجویان با محوریت استکبار ستیزی سخنرانی کنند.

مکان انجام معاینه داوطلبان رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی کنکور اعلام شد

سازمان سنجش آموزش کشور مکان انجام معاینه معرفی شدگان چندبرابر ظرفیت رشته نیمه‌متمرکز تربیت بدنی و علوم ورزشی آزمونهای سراسری، فنی و حرفه‌ای و کاردانی به کارشناسی ناپیوسته سال 88 را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص مکانهای انجام معاینه داوطلبان چند برابر ظرفیت رشته نیمه ‌متمرکز تربیت بدنی و علوم ورزشی آزمو‌نهای سراسری، فنی و حرفه‌ ای و کاردانی به کارشناسی ناپیوسته سال 1388 و ارائه گواهی سلامت و تندرستی در مراکز استانهای محل اقامت داوطلبان از هیئتهای پزشکی ورزشی منتشر شد.

داوطلبان این رشته می توانند از امروز یکشنبه 17 آبان ماه با مراجعه به سایت اطلاع ‌رسانی سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org نسبت به مشاهده اطلاعات مربوط به مکانهای انجام معاینه اقدام کنند.

دبیر ویژه برنامه های 80 سالگی دانشگاه علم و صنعت منصوب شد

محمد حسن شجاعی فر استاد تمام دانشگاه علم و صنعت ایران طی حکمی از سوی رئیس این دانشگاه به عنوان دبیر ویژه برنامه های 80 سالگی دانشگاه علم و صنعت منصوب شد. به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن شجاعی فر استاد تمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران و موسس دانشکده مهندسی خودرو این دانشگاه است.
محمد سعید جبل عاملی رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران در گفتگو با مهر از برگزاری جشن 80 امین سالگرد تاسیس دانشگاه علم و صنعت ایران به همراه برگزاری ویژه برنامه هایی با محوریت دانشجویان، استادان، کارآفرینان، دانشمندان، ایثارگران و ... به عنوان رئوس برخی برنامه هایی نام برد که به مناسبت فرا رسیدن 80 سالگی این دانشگاه برگزار می شوند.
به گفته جبل عاملی، "20 ، 30 ، 50" شعار محوری برنامه های 80 امین سالگرد تاسیس دانشگاه علم و صنعت ایران است که 50 به 50 سال فعالیت این دانشگاه در قبل از انقلاب و 30 به 30 سال فعالیت آن در پس از انقلاب اشاره دارد و 20 نیز ناظر بر آینده و با توجه به سند چشم انداز 20 سال **** در این شعار بکار رفته است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران افزود: هدف سلسله برنامه های 80 امین سالگرد تاسیس دانشگاه علم و صنعت ایران معرفی قابلیتهای آموزش عالی کشور است.
وی خاطرنشان کرد: تلاش می شود در هشتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه علم و صنعت شرایط حضور بیشتر دانش آموختگان این دانشگاه که اکنون در خارج از کشور هستند فراهم شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
فصلنامه «جامعه‌پژوهی» منتشر می‌شود

پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی فصلنامه علمی ـ پژوهشی «جامعه‌پژوهی» را منتشر می‌کند. به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی با هدف زمینه‌سازی برای نشر تأملات ‌نظری و تلاش روشمند با اهدافی نظیر مفهوم‌سازی، الگو‌پردازی، نظریه‌سازی، نظریه‌پردازی، آینده‌نگری، تبیین تحلیل و نقد و مقایسه تحولات اجتماعی ـ سیاسی ایران با دغدغة تبیین و تشریح و دفاع خلاقانه و هوشمندانه از انقلاب و ****، اقدام به انتشار فصلنامه علمی ـ پژوهشی «جامعه‌پژوهی» می‌کند.
مدیر مسؤل این نشریه حجت‌الاسلام علی اکبر رشاد و سردبیر آن دکتر منوچهر محمدی است.
اولین جلسه هیئت تحریریه این فصلنامه با حضور آقایان حمید مولانا، منوچهر محمدی، مرتضی فرهادی، جلال الدین مدنی، رضا داوری، محمد حسین پناهی، فرامرز رفیع پور، اصغر افتخاری، محمد حسن شیخ الاسلامی، احمد صادقی واسعی و علی ذوعلم روز سه‏شنبه 19 آبانماه در محل پژوهشگاه برگزار می‌شود.

15 میلیارد ریال هزینه جابجایی دانشجویان در دانشگاه هرمزگان

رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: پیش بینی می شود که در سال جاری کل هزینه جابجایی روزانه دانشجویان میان دانشگاه و شهر به بیش از 15 میلیارد ریال برسد. احمد نوحه گر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در سال گذشته نزدیک به 13 میلیارد ریال صرف هزینه جابجایی دانشجویان مابین خوابگاه و دانشگاه شد.
وی افزود: از میان تمامی دانشجویان این دانشگاه تنها 700 دانشجو در خوابگاه پردیس زندگی می کنند و مابقی نیازمند استفاده از خدمات حمل و نقل عمومی هستند.
رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: دانشگاه هرمزگان با انتهای شهر بندرعباس 10 کیلومتر و با برخی خوابگاههای خود 25 تا 30 کیلومتر فاصله دارد.
وی افزود: به منظور ارائه خدمات لازم برای جابجایی دانشجویان 25 دستگاه اتوبوس را از شرکت واحد اتوبوسرانی بندرعباس اجاره کردیم و از پنج دستگاه اتوبوسی که در سفرهای استانی هیئت دولت به دانشگاه داده شده است نیز سود می جوییم.
نوحه گر هزینه های ناشی از حمل و نقل دانشجویان را برای دانشگاه هرمزگان سنگین برآورد کرد و گفت: به منظور ساماندهی جابجایی دانشجویان موفق شدیم که در سال جاری طرح احداث پایانه جابجایی دانشجویان را با اعتبار 300 میلیون تومان به پایان برسانیم.

جشنواره قرآن و دانشگاه در دانشگاه خواجه نصیر برگزار می شود

اولین دوره جشنواره قرآن و دانشگاه به مناسبت هفته قرآن و دانشگاه 24 آبان ماه در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار می شود. به گزارش خبرگزاری مهر، محور اصلی برگزاری این جشنواره بزرگداشت شخصیت علامه طباطبایی (ره) است که با عنوان مهرتابان و با حضور دانشجویان قرآنی استان تهران برگزار می شود.
از دیگر برنامه های این جشنواره برگزاری مسابقه با موضوع تفسیرالمیزان، رونمایی از قرآن نوشته شده به خط ثلث و ارسال تفسیر المیزان به تلفن های همراه شرکت کنندگان است.
برپایی نمایشگاه کتب علامه طباطبایی از برنامه های جنبی جشنواره بوده و علاقه مندان می توانند جهت خرید کتب از تخفیف ویژه استفاده نمایند.
با توجه به استقبال پرشور دانشجویان از اولین دوره مسابقات مهر تابان در سال تحصیلی گذشته جهاد دانشگاهی و مدیریت امور فرهنگی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی قصد دارند دومین مسابقه مهر تابان را نیز با محوریت تفسیر المیزان در این جشنواره برگزار کند.

کاهش استقبال از دوره شبانه / وزارت علوم دوره شبانه را بازنگری کند

رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: مشکلات پیرامون دانشجوی شبانه باعث شده روز به روز استقبال کمتری از این شیوه آموزشی صورت گیرد به طوری که دانشکده های مختلف دانشگاه امیرکبیر نیز تمایل کمتری به جذب دانشجویان شبانه دارند. علیرضا رهایی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دانشگاههایی که به خصوص در سطح تحصیلات تکمیلی فعال هستند بر اساس سیاستهایی که وزارت علوم در پیش گرفت بخشی از درآمدهای خود را منطبق بر جذب دانشجوی شبانه قرار داد اما در روند کار مشکلاتی پیش آمد.
وی افزود: در بعضی از مجموعه ها و دانشگاهها از نظر سطح کیفی دانشجویان شبانه تردیدهایی به وجود آمد که سطح کیفی این دانشجویان پایین تر از حد مورد انتظار است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به بعد مالی دوره های شبانه نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سه یا چهار سال اخیر با وجود آنکه هزینه های مختلف اجرایی و آموزشی به شدت رو به افزایش گذاشته اما در شهریه دوره های شبانه تغییری ایجاد نشده است.
وی افزود: برای حل این معضل لازم است که روی بحث مسائل پذیرش و اهداف پذیرش دانشجوی شبانه و معنی لفظ شبانه از نظر همزمانی تحصیل آنها با دانشجویان روزانه و کل اهداف و جزئیات آن بازنگری شود و روی میزان شهریه نیز متناسب با اهداف تحصیلی به طور جدی فکر شود.
گروه حوزه و دانشگاه خبرگزاری مهر در سلسله گفتگوهایی که با روسای دانشگاهها انجام داد به مشکلات اجرای پذیرش دانشجوی شبانه (نوبت دوم) پرداخته است.

مهلت شرکت در جشنواره رازی تا 30 آبان تمدید شد/ ثبت نام 295 محقق

وزارت بهداشت مهلت شرکت محققان در پانزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی را برای دومین بار تمدید کرد و متقاضیان می توانند تا 30 آبان در این جشنواره ثبت نام کنند. به گزارش خبرنگار مهر، تاکنون حدود 295 نفر در این دوره جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی ثبت نام کرده اند و با توجه به تمدید دوره احتمال افزایش شرکت کنندگان وجود دارد متقاضیان می توانند با ارسال طرحهای تحقیقاتی و مقالات برگزیده در این جشنواره تحقیقاتی شرکت کنند.
پانزدهمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی با مشارکت محققین برجسته داخلی و ‌محققین ایرانی کشورهای عضو آیسسکو با تاکید بر جنبه‌های نوآوری دی ماه امسال در دو قسمت و به منظور تجلیل از پژوهشگران و معرفی فعالیتهای تحقیقاتی برتر علوم پزشکی برگزار می شود.
محققین، محققین جوان (غیر دانشجو، 30 سال و کمتر)، محققین دانشجو در رشته های مختلف علوم پزشکی (با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل از دانشگاه مربوطه)، صاحبان ابداعات و اختراعات در حیطه های علوم پزشکی، محققینی که تحقیقات آنها منجر به ارتقای **** سلامت شده باشد (HSR) می توانند در این جشنواره شرکت کنند.
دانشگاههای علوم پزشکی کشور، مراکز تحقیقاتی مصوب علوم پزشکی کشور، مجلات علمی - پژوهشی مصوب علوم پزشکی کشور، کمیته های تحقیقاتی دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، سازمانهای غیردولتی، شرکتها، موسسات، انجمنهای خیریه و انجمنهای علمی حامی پژوهشهای علوم پزشکی و محققین خارج از کشور از جمله محققین ایرانی مقیم خارج از کشور و محققین غیرایرانی عضو کشورهای آیسسکو می توانند در این جشنواره شرکت کنند.
مقالات رسیده در گروههای محققین، محققین جوان و محققین دانشجو در یکی از رشته های تخصصی علوم پایه، علوم بهداشتی، مدیریت و تغذیه، علوم بالینی داخلی، علوم بالینی جراحی، علوم دارویی، HSR، علوم دندانپزشکی، علوم توانبخشی و پیراپزشکی، فناوری های نوین، ابداعات و اختراعات بررسی می شود.

همایش بین المللی ادبیات کردی در دانشگاه کردستان برگزار می شود

نخستین همایش بین المللی ادبیات کردی 15 اردیبهشت ماه سال آینده به مدت دو روز در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه کردستان برگزار خواهد شد. به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشکده زبان و ادب کردی وابسته به دانشگاه کردستان اولین همایش بین المللی ادبیات کردی را با اهداف شناخت زوایای ادب کردی، بررسی ادوار تاریخ ادب کردی، بررسی میزان تاثیر متقابل ادب و فرهنگ کردی با ملت های همجوار برنامه ریزی و تدوین کرده است.
مقالات ارسال شده به دبیرخانه همایش با توجه به محورهای تعیین شده به داوران هر محور تقدیم خواهد شد و پذیرش نهایی منوط به اعلام نظر هیئت داوران خواهد بود.
آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات پایان آذرماه و آخرین مهلت ارسال متن کامل مقالات پایان اسفند ماه سال جاری خواهد بود.

مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم منصوب شد

دکتر رسول ملک فر از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به سمت مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی این وزارتخانه منصوب شد. به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر ملک فر عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه تربیت مدرس است و پیش از این به عنوان دبیر ستاد امور رفاهی وزارت فرهنگ و آموزش عالی ، دبیر شورای مدیران کل وزارت فرهنگ و آموزش عالی، عضو ستاد برنامه ریزی نیروی انسانی و اصلاح **** اداری وزرات فرهنگ و آموزش عالی، نماینده علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در قاره اقیانوسیه، مدیر بخش فیزیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه تربیت مدرس مسئولیت داشته است.

رئیس دفتر نخبگان استان قزوین منصوب شد

رئیس دفتر نخبگان استان قزوین طی حکمی از سوی رئیس بنیاد ملی نخبگان و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور به سمت رئیس دفتر نخبگان استان قزوین منصوب شد. به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کریم افشار طی حکمی از سوی نسرین سلطانخواه به این سمت منصوب شده است و هم اکنون استادیار گروه برق دانشگاه بین المللی امام *****(ره)، معاون آموزشی و پژوهشی دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه بین المللی امام *****(ره) و مشاور امور نخبگان استاندار قزوین است.
همچنین از وی تاکنون مقالات متعددی در نشریات معتبر علمی بین المللی وهمایش ها و کنفرانس های علمی ارائه شده است.

سازمان سنجش خلاف توافقات عمل کرد/ افزایش بیش از اندازه ظرفیت پذیرش

معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص ظرفیت پذیرش دانشگاههای علوم پزشکی در کنکور 88 و تفاوت آن با میزان پذیرش از سوی سازمان سنجش گفت: سازمان سنجش اضافه بر ظرفیت اعلامی دانشگاهها پذیرش انجام داده که این خلاف توافق قبلی است. دکتر محمدعلی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این درصد افزایش نسبت به پیش بینی و توافق قبلی بیشتر است و منطقاً به دلیل اینکه در بودجه ها تاثیر می گذارد، مشکل ساز می شود.
وی یادآور شد: بودجه ها به تناسب افزایش ظرفیت دانشگاهها افزایش نیافته است و افزایشی که در پذیرش صورت گرفته نیز مزید بر این موضوع شده است.
افزایش پذیرش در دوره های کارشناسی موجب مشکلاتی در خوابگاههای دانشجویی شده است
محققی با بیان اینکه بودجه و امکانات افزایش پیدا نکرده است، اظهار داشت: افزایش ظرفیت در دوره های کارشناسی موجب مشکلاتی در خوابگاههای دانشجویی شده است و این درحالی است که در رشته های متعدد با توجه اهمیت رشته ها باید فضای آموزشی وجود داشته باشد که اینگونه نشده است.
افزایش 20 تا 35 درصدی در دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی
وی گفت: درصدی در ظرفیت پذیرش افزایش داده شده است که این درصد افزایش یافته هنوز به طور دقیق در دانشگاهها، مقاطع و رشته ها به تفکیک مشخص نشده است اما در دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در دانشگاههای مختلف از 20 تا 35 درصد متفاوت بوده است.
پذیرش دانشجو در علوم پزشکی بر اساس برنامه چهارم انجام شده است
معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: گفت: پذیرش دانشجو در علوم پزشکی بر اساس برنامه چهارم توسعه انجام شده است. در واقع بخشی از ظرفیتهای مربوط به پذیرش بر اساس مصوبات برنامه چهارم توسعه انجام شده است و بخشی نیز که به خصوص بخش تحصیلات تکمیلی محسوب می شود فراتر از برنامه انجام شده است.
وی اضافه کرد: در بخش دکتری تخصصی و دوره های دستیاری وزارت بهداشت فراتر از تکالیف برنامه چهارم توسعه عمل شده و ظرفیت های پذیرش افزایش یافته است تا بتوان نیازهای تخصصی کشور را رفع کرد.
وزارت بهداشت دوره های کاردانی و شبانه را محدود کرده است
محققی گفت: از سوی دیگر وزارت بهداشت دوره های کاردانی و شبانه را محدود کرده است و این محدودیت نیز بنا به اقتضائات بوده است. چرا که در وزارت بهداشت باید بر اساس اشتغال برنامه ریزی صورت گیرد از این جهت ضرورت داشت که مقطع کاردانی به کارشناسی ارتقاء یابد و این کار در طول برنامه چهارم انجام شد.
وی افزود: البته در مورد رشته های فوریت های پزشکی و بهداشت دهان و دندان وضعیت متفاوت است و در این حوزه باید دوره های کاردانی وجود داشته باشد.

دانشجو مخاطب اول جنگ نرم دشمن/ وزارت علوم آماده دفع تهدیدات نرم است

معاون وزیر علوم در تحلیل شرایط سیاسی روز با نگاه به فضای دانشگاه گفت: دشمنان در برنامه ‌ریزیهای خود بیش از هر قشری، دانشجویان را مخاطب خود تعریف کرده اند لذا رسالت مسئولین دانشگاهی به ویژه مدیران فرهنگی دو چندان است یعنی اعتقاد داریم مدیر فرهنگی در خط مقدم این جنگ نرم قرار دارد. غلامرضا خواجه سروی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: شرایط سیاسی نمایانگر نا امیدی دشمنان از حمله نظامی و سخت‌ افزاری به جمهوری اسلامی ایران است و در نتیجه آنان برای پیشبرد اهداف خود با تغییر استراتژی، رویکرد نرم را جایگزین کرده ‌اند. این وضعیت نوظهور را می توان تحت عنوان جنگ نرم نیز نامید. جنگ نرم بیش از هر چیز به ابزارهای فرهنگی متکی است و به طور طبیعی راههای مقابله با آن نیز باید با ابزارهای فرهنگی باشد.
معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه مدیران فرهنگی باید برنامه جامعی را در مقابل جنگ نرم در دستور کار داشته باشند در اشاره به برخی بایدهای این برنامه جامع گفت: مدیران فرهنگی باید پویایی و تحرک خود را افزایش دهند زیرا خصلت کار فرهنگی ایجاب می‌کند که کارگزار فرهنگی به ویژه مدیران با حساسیت و تحرک مضاعفی در میدان حاضر شوند و ماموریتها را پیگیری کنند.
وی مشارکت عناصر دانشگاهی به ویژه اساتید و دانشجویان در عرصه فعالیتهای دانشگاه را مورد تاکید قرار داد و گفت: با حضور و مشارکت همه جانبه اساتید و دانشجویان، کار فرهنگی از مقبولیت بیشتری برخوردار می شود و تاثیرگذاری آن نیز دو چندان خواهد شد.
معاون فرهنگی وزیر علوم از نوآوری و ارتقای جذابیت کار فرهنگی به عنوان اصلی گریزناپذیر برای مقابله با استراتژی دشمن در جنگ نرم نام برد و به مهر گفت: تنوع محصولات فرهنگی می طلبد که همواره برای جلب نظر مخاطب، خصوصیت نو و بدیع بودن کار فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
خواجه سروی افزود: حفظ شادابی و پویایی همراه با سلامت محیط فرهنگی از ضرورتهای فعالیت فرهنگی دانشگاهی است. روزمرگی و حاکم شدن رخوت بر حوزه فرهنگ از آفتهای محتمل کار فرهنگی است که برای اجتناب از این آفت باید اصل شادابی و تحرک فرهنگی را با حفظ سلامت کار فرهنگی در نظر داشت.
معاون فرهنگی وزیر علوم خاطرنشان کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با توجه به ظهور تهدیدات نرم، برای شکل‌ گیری فضاهای فرهنگی مطلوب و کارآمد آمادگی دارد که تحقق این فضا مستلزم مشارکت همه جانبه تمام نخبگان دانشگاهی به ویژه اساتید و دانشجویان است.

واکنش سنجش به اظهارات معاون وزیربهداشت/ جزئیات افزایش ظرفیتهای پزشکی

معاون سازمان سنجش در واکنش به اظهارات معاون وزیربهداشت مبنی بر عمل نکردن این سازمان به توافقات، جزئیات افزایش ظرفیت رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی کنکور را تشریح کرد و گفت: این رشته ها در مجموع با 49/11 درصد افزایش ظرفیت مواجه شدند.
ابراهیم خدایی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: کل افزایش ظرفیتی که سازمان سنجش آموزش کشور در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی کنکور سراسری سال 89 در کل دانشگاههای کشور اعمال کرد برابر با 49/11 درصد بود که این افزایش ظرفیت به جز پذیرش در رشته های بین الملل است.​
وی اظهار داشت: این درصد افزایش ظرفیت شامل پنج درصد مصوبه مجلس برای سهمیه شاهد، گرد کردن نمره و برابر بودن نمره می شود.​
معاون سازمان سنجش آموزش کشور گفت: این در حالی است که سازمان سنجش آموزش کشور در کنکور سراسری 88 افزایش پنج درصدی ظرفیت را که برای دانشگاههای وزارت علوم اعمال کرد برای دانشگاههای وزارت بهداشت اعمال نکرد.​
وی با ذکر چند مثال از درصد افزایش ظرفیتهای پذیرش چند دانشگاه علوم پزشکی کشور در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی به مهر گفت: در رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 81/7 درصد، دانشگاه علوم پزشکی شیراز 15/6 درصد، دانشگاه علوم پزشکی تهران 14/7 درصد افزایش ظرفیت داشته است.​
معاون سازمان سنجش اضافه کرد: در رشته داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز 33/8 درصد و دانشگاه علوم پزشکی مشهد 47/8 درصد افزایش ظرفیت داشته است.​
خدایی همچنین ادامه داد: در رشته دندانپزشکی نیز دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با 10 درصد افزایش ظرفیت، دانشگاه علوم پزشکی تهران با 35/7 افزایش ظرفیت و دانشگاه علوم پزشکی شیراز با 89/8 درصد افزایش ظرفیت مواجه بوده اند.​
وی اظهار داشت: در کل کشور رشته پزشکی در کنکور سراسری 41/10 درصد، رشته دندانپزشکی 8/14 و رشته داروسازی 68/12 درصد افزایش ظرفیت داشته اند.​
به گزارش مهر، محمد علی محققی - معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص ظرفیت پذیرش دانشگاههای علوم پزشکی در کنکور 88 و تفاوت آن با میزان پذیرش از سوی سازمان سنجش به مهر گفت: سازمان سنجش اضافه بر ظرفیت اعلامی دانشگاهها پذیرش انجام داده که این خلاف توافق قبلی است.​
وی درصد افزایش ظرفیت در رشته های دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی در دانشگاههای مختلف علوم پزشکی وزارت بهداشت را بین 20 تا 35 درصد اعلام کرده است.​

کاهش تکافوی آموزش/ امکان ایجاد شرایط اضطرار در دانشگاه و جامعه

مسعود نیلی اقتصاددان درحالیکه معتقد است هدفمندسازی یارانه ها منجر به کاهش جمعیتی می شود که می توانند هزینه آموزش را فراهم کنند ؛ هشدار می دهد در صورت بی انضباطی پولی و مالی در افزایش قیمت حاملهای انرژی، آموزش عالی و جامعه دچار اضطرار می شوند. مسعود نیلی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تاثیر هدفمندسازی یارانه ها بر فضای دانشگاه به شاخص تکافو به عنوان شاخصی علمی اشاره کرد و با طرح معیاری با عنوان "تکافوی آموزش" گفت: "آموزش یکی از حوزه هایی است که در جامعه ایرانی به دلایل متعدد تقاضای زیادی برای آن وجود دارد. آموزش عالی یکی از حوزه هایی است که کاهش قیمت محصولی مانند انرژی، تقاضا برای آن را افزایش داده است."
وی افزود: "با توجه به اینکه انرژی یک کالای کم کشش از نظر تقاضا تلقی می شود طبیعی است که افزایش قیمت انرژی باعث شود مخارج مردم افزایش یابد و جای کمتری را برای اقلام دیگر از جمله آموزش باقی بگذارد. بنابراین انتظار ما این است که تکاپوی آموزش کاهش پیدا کند یعنی علی الاصول انتظار داریم تعداد کسانی که می توانند هزینه های آموزش را فراهم کنند کاهش یابد."
این استاد دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف ذکر دو تکمله بر این بحث را لازم دانست و به مهر گفت: "تکمله اول این است که اصولا اصلاح قیمت انرژی به چه صورت اجرا شود یعنی آنچه امروز تحت عنوان اصلاح قیمت حامل های انرژی مورد بحث قرار می گیرد هم می تواند با یک توان و ظرفیت کارشناسی و اجرایی مناسب انجام شود که باعث شود آثار بلند مدت این کار فشارهای کوتاه مدت ناشی از عملیاتی شدنش را جبران کند. ضمن اینکه می تواند به نحوی اجرا شود که نه تنها به آثار مثبت بر روی اقتصاد و بهتر شدن شرایط جامعه منجر نشود بلکه اثرات زیان بارش سالها نیز به طول بیانجامد."
195825_orig.jpg
مسعود نیلی
اقتصاددان و استاد دانشگاه صنعتی شریف
مسعود نیلی که حضور در جایگاه معاونت سازمان برنامه و بودجه را در سابقه مدیریتی خود دارد در پاسخ به اینکه چه تدابیری برای جلوگیری از ایجاد اضطرار در آموزش عالی در پی حذف یارانه های انرژی پیشنهاد می کند، به مهر گفت: "اینکه افزایش قیمت حامل های انرژی در آموزش عالی ایجاد شرایط اضطرار می کند یا خیر به این بستگی دارد که اصلاح قیمت حامل های انرژی به درستی اجرا شود یا اینکه بد اجرا شود. اگر اصلاح قیمت حامل های انرژی بدون انضباط مالی و بدون انضباط پولی اجرا شود و فقط افزایشی در قیمت انرژی اتفاق بیافتد و بیشتر شاهد آشفتگی مالی باشیم، طبیعتا این افزایش قیمت حامل های انرژی منجر به یک تورم قابل توجه خواهد شد که ممکن است اثرات زیان بارش سالها به طول بیانجامد."
وی خاطرنشان کرد: "حال اگر اصلاح قیمت حاملهای انرژی در فضای منضبط پولی و مالی و با یک آینده نگری مناسبی اجرا شود در آن صورت می توانیم یک گذار کوتاه مدت با فشارهای اقتصادی داشته باشیم و پس از آن شاهد بهبود وضعیت اقتصادی و شکوفایی اقتصادی نیز باشیم."
نیلی در ادامه تاکید کرد: "اصلاح قیمت حامل های انرژی یک عنوان است. اینکه این عنوان چطور اجرا شود می تواند یک اجرای همراه با موفقیت و بهبود وضعیت اقتصادی را رقم بزند و امکانات دولت را بهبود ببخشد یا اینکه طوری اجرا شود که شرایط نامناسب و وضعیت خیلی بدی را در اقتصاد ایجاد کند. در یک فضای ذهنی راجع به اصلاح قیمت حامل های انرژی صحبت نمی کنیم بلکه راجع به تغییری صحبت می کنیم که می تواند بر حسب کیفیت کار کارشناسی و کیفیت اجرا نتایج بسیار مثبت یا بسیار زیان باری داشته باشد."
این اقتصاددان در تشریح نمونه ای از وجوه مثبتی که کیفیت بالای اجرای اصلاح قیمت حامل های انرژی می تواند در پی داشته باشد به اصلاح ساختار **** مالی سلامت در کشور اشاره کرد و به مهر گفت: "اگر دولت منابعی را که از طریق افزایش قیمت حامل های انرژی ایجاد می شود صرف توسعه بیمه خدمات درمانی کند، می تواند به اصلاح ساختار **** مالی سلامت نیز فکر کند. ممکن است دولت منابعش را برای توسعه **** بیمه در کشور استفاده کند و در آن صورت باعث شود که نه تنها بخش بهداشت و درمان در کشور آسیب نبیند بلکه بهبود نیز پیدا کند. به همین دلیل است که تاکید دارم قضاوت در مورد نتایج عملیاتی شدن آنچه که تحت عنوان هدفمندسازی یارانه ها عنوان می شود به طور کامل در گروی میفیت طراحی و کیفیت اجرای این طرح است."
مسعود نیلی در ادامه تاکید کرد: "ساز و کار دولت برای اصلاح قیمت حامل های انرژی برای من روشن نیست و موضوعاتی که مورد بحث قرار می گیرد خیلی مبهم است."
این استاد اقتصاددان دانشگاه صنعتی شریف در دوره ای سرپرستی کمیته خصوصی سازی در کشور را عهده دار بوده و یکی از نویسندگان کتاب "اقتصاد و عدالت اجتماعی" نیز است در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به اینکه سرنوشت آموزش عالی خصوصی با عملیاتی شدن هدفمندسازی یارانه ها چه می شود، گفت: "الآن همه چیز نامشخص است و مشخص نیست دقیقا قرار است چه اتفاقی بیافتد. اگر برنامه اجرایی راجع به انجام این کار (اصلاح قیمت حاملهای انرژی) مشخص شود آنگاه می شود وارد این بحث هم شد که چه اتفاقی برای آموزش عالی خصوصی می افتد."
نیلی خاطرنشان کرد: تاثیر افزایش قیمت حامل های انرژی بر سرنوشت آموزش عالی خصوصی کشور بستگی به کیفیت اجرای این کار دارد. نمی توان گفت اصلاح قیمت حامل های انرژی منجر به محدود شدن آموزش عالی خصوصی می شود یا منجر به توسعه آن. زیرا این محدود شدن یا توسعه پیدا کردن بستگی به کیفیت اجرای اصلاح قیمت حامل های انرژی دارد. این در حالیست که هنوز مشخص نیست قرار است چه اتفاقی بیافتد."

نقشه جامع علمی کشور نهایی شد/ رونمایی با حضور رئیس جمهور

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از پایان کار تهیه نقشه جامع علمی کشور خبر داد و گفت: دو تا سه هفته آینده با حضور رئیس جمهوری نقشه جامع علمی کشور رونمایی می شود.

محمدرضا مخبر دزفولی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: نقشه جامع علمی کشور نهایی شده و در دو تا سه هفته آینده رونمایی خواهد شد.

حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در گفتگو با مهر در این زمینه گفت: نقشه پس از تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی به دولت و مجلس ارائه می شود تا در برنامه پنجم توسعه به عنوان سند بالادستی مورد استفاده قرار گیرد.

مقام معظم ***** در 23 مرداد 85 در دیدار با روسای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور بر لزوم ترسیم نقشه جامع علمی کشور و تهیه برنامه های عملیاتی زمان دار در راستای تحقق اهداف چشم انداز در خصوص علم و فناوری تاکید فرمودند و تدوین آن را از وظایف و مسئولیتهای مراکز علمی و پژوهشی بیان کردند.

تهیه نقشه جامع علمی کشور پس از فرمایشات مقام معظم ***** برای ضرورت داشتن چنین نقشه ای در کشور در سال 85 توسط مسئولین ذیربط مطرح شد.

نمایشگاه دستاوردهای هسته ای کشور در اصفهان برگزار می شود

دبیر اجرایی شورای همکاریهای علمی سازمان انرژی اتمی گفت: دومین نمایشگاه دستاوردهای هسته ای در اصفهان از 23 تا 27 آبان ماه به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهزاد سلطانی هدف از برپایی این نمایشگاه را جذب دانشجویان و اساتید برای کار در زمینه علوم نوین هسته‌ای عنوان کرد.

وی افزود: در این نمایشگاه، ابزار‌ها و تجهیزاتی که ساخته شده و موادی که به ‌دست آمده‌اند و دستاورد‌های هسته‌ای ایران در دو بخش چرخه کامل سوخت هسته ای و پژوهشکده علوم و فنون هسته ای در معرض بازدید اساتید و دانشجویان دانشگاههای استان اصفهان قرار می‌گیرد.

مسئول نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای با بیان اینکه این نمایشگاه علمی و تخصصی است، تاکید کرد: با توجه به این مطلب، مخاطب این نمایشگاه دانشجویان و اساتید دانشگاهها هستند.

وی با اشاره به این که اطلاع رسانی و شفاف سازی در بحث صلح آمیز بودن انرژی هسته ای در کشور از اهداف برپایی این نمایشگاه است افزود: پیش از این در دانشگاههای استان تهران و شیراز این نمایشگاه برگزار شد و مورد استقبال دانشجویان و محققان قرار گرفت. پس از اصفهان، مشهد، مازندران و دیگر دانشگاههای کشور میزبان ما خواهند بود.

نیاز دانشگاه شهید چمران به 280 هیئت علمی/ بازنشستگی برخی اساتید

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: این دانشگاه با توجه به تعریف و چارت سازمانی در حال حاضر به جذب 280 عضو هیئت علمی نیاز دارد.

مرتضی زرگر شوشتری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طبق تعریف و چارت سازمانی، ظرفیت هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز 800 نفر است اما در حال حاضر تنها 520 عضو هیئت علمی دارد.

وی افزود: این دانشگاه طی دهه های 60 و 70 به دلیل جنگ تحمیلی و تبعات آن در استان در جذب عضو هیئت علمی خیلی موفق نبوده اما در حال حاضر وضعیت طبیعی است.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در چند سال اخیر روند جذب و استخدام متقاضیان هیئت علمی در این دانشگاه خیلی بهبود یافته است البته هم اکنون با مشکل بازنشستگی عده ای از اساتید که بر اساس سن و سنوات درخواست بازنشستگی کرده اند نیز مواجه است.

وی افزود: در حال حاضر اکثر اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با فعالیت حق التدریس خود اجازه نمی دهند کمبود اعضای هیئت علمی محسوس باشد اما همین امر سبب کمتر شدن فرصت پژوهشی شده است.

شوشتری گفت: طبق برنامه ریزی های انجام گرفته چنانچه مجوز استخدام و ردیف بودجه نهایی شود می توانیم تا سه سال آینده کمبود هیئت علمی را جبران کنیم.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
دومین جشنواره فرهنگی دانشجویان علوم پزشکی برگزار می شود

دومین جشنواره فرهنگی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بهمن ماه سال جاری همزمان با دهه فجر انقلاب اسلامی برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، این جشنواره با موضوعات آزاد، ویژه شهید آوینی در بخش های معارف اسلامی، نشریات، هنری و ادبی اجرا می شود دانشجویان در بخش معارف اسلامی در موضوعات اذان، دعا خوانی، دکلمه خوانی، جلوه های هنری قرآن و عترت، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه (در قالب نقاشی خط، تذهیب و ...) و سخنوری و مجری گری می توانند شرکت کنند.

کلیه نشریات دانشجویی فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی می توانند در این دوره از جشنواره نیز در بخش های آزاد و ویژه آثار خود را ارائه دهند.

همچنین دانشجویان علوم پزشکی علاقمند به خوشنویسی، عکاسی (آنالوگ و دیجیتال)، طراحی، نقاشی، کاریکاتور، پوستر، نگارگری، مینیاتور، تذهیب، فیلم کوتاه و چند رسانه ای (غیرحضوری) می توانند در بخش هنری این جشنواره شرکت کنند.

دانشجویان در بخش ادبی در حوزه های شعر، داستان، فیلم نامه و خاطره نویسی می توانند آثار خود را ارائه کنند.

پیش از این دکتر عصمت باروتی معاون دانشجویی و امور فرهنگی وزیر بهداشت از برگزاری المپیاد فرهنگی برای دانشجویان علوم پزشکی سراسر کشور پس از مشخص شدن میزبان جشنواره در سال جاری خبر داد بود.

پرداخت مستمری به بیش از 12 هزار دانشجوی توانجوی بهزیستی

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: هم اکنون به 12 هزار و 600 دانشجوی توانجو در مقاطع مختلف تحصیلی مستمری پرداخت می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، کاظم نظم ده افزود: توانمندسازی توانجویان سازمان بهزیستی به عنوان سیاست اصلی سازمان مطرح است که در این زمینه به 12 هزار و 600 توانجوی تحت پوشش سازمان که در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل هستند مستمری پرداخت می شود.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور مداخله نابهنگام در شکوفا شدن استعداد توانجویان را بسیار مؤثرتر از پرداخت مستمری به آنان دانست و خاطرنشان کرد:‌ سالانه 950 میلیارد ریال مستمری به توانجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی پرداخت می شود.

رونمایی از سامانه اطلاعات تحقیقات پزشکی/ تکمیل فرآیندالکترونیکی سامانه

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از رونمایی سامانه اطلاعات تحقیقات علوم پزشکی خبر داد و گفت: بخش اول سامانه راه اندازی شد و فاز دوم سامانه نیز کلید خورده و برنامه استراتژیک آن به اطلاع دانشگاههای علوم پزشکی رسیده است.

دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سامانه پژوهش یک امر ملی است که برای جمع آوری داده های پژوهشی در سطح کشور راه اندازی می شود و شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری وظیفه طراحی و راه اندازی این سامانه را بر عهده وزارتخانه هایی که با امر پژوهش در ارتباط هستند، قرار داده است.

وی افزود: سامانه پژوهشی با سرعت بیشتری نسبت به دیگر بخشها در وزارت بهداشت شکل گرفت و فعالیت آن کامل شد. فاز اول سامانه در نشست معاونان پژوهشی رونمایی شد و بخش دوم نیز آغاز به کار کرد.

قانعی خاطرنشان کرد: در سامانه پژوهشی در ابتدا به تمام دانشگاههای علوم پزشکی استانداردهای لازم داده شد و از همه خواسته شد که بر اساس استانداردی که معاونت تحقیقات در اختیار آنها گذاشته وارد سامانه شوند. در حال حاضر تمامی دانشگاههای علوم پزشکی این بخش را به طور کامل انجام داده اند.

وی گفت: در اولین قدم تمامی مجلات علوم پزشکی نسخه الکترونیکی دارند و در این سامانه حضور دارند. اگر محققی بخواهد مقاله ای را جستجو کند می تواند با کلمات کلیدی مورد نظر خود آن مقاله را جستجو و سپس دریافت کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اضافه کرد: شرکتهای خصوصی پیمانکار برای اجرای این سامانه نیز در نشست افتتاحیه حضور داشتند و با حضور معاونان پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی توانستند فاز اجرایی دوم را نیز آغاز کنند.

وی خاطرنشان کرد: بخش دوم سامانه اطلاعات تحقیقات علوم پزشکی نیز آغاز شده است و تمامی اطلاعات پژوهشی و تحقیقاتی به صورت فناوری اطلاعات از زمان اجرا وارد سامانه می شود و دیگر فرآیند کاغذی و ثبت ابتدایی به صورت دستی حذف می شود و تا پایان کار تمامی مراحل مبتنی بر فناوری اطلاعات خواهد بود.

قانعی گفت: اجرا، گزارش پیشرفت و نتایج یک فعالیت تحقیقاتی، پروژه و فرآیند پژوهشی به صورت کاملاً الکترونیکی خواهد بود اما برای حفظ حق مالکیت معنوی، اطلاعات سطح بندی است و نحوه دسترسی نیز متفاوت خواهد بود.

ثبت نام دو هزار و 650 داوطلب در آزمون دستیاری/ ادامه ثبت نام تا 5 آذر

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت گفت: تاکنون دو هزار و 650 داوطلب در سی و هفتمین دوره پذیرش دستیار رشته های تخصصی بالینی پزشکی ثبت نام کرده اند.

کی قباد طاهرنژاد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این آمار مربوط به آخرین آمار ثبت نام تا روز 18 آبان است و پیش بینی می شود با توجه به مهلت ثبت نام تا 5 آذر تعداد بیشتری در این آزمون ثبت نام کنند.

وی خاطرنشان کرد: داوطلبان تا 5 آذر ماه فرصت دارند در آزمون به صورت اینترنتی ثبت نام کنند و پس از ورود به سایت http://Sanjeshp.ir و انجام مراحل ثبت نام کدرهیگری دریافت کنند.

طاهرنژاد اضافه کرد: داوطلبان از تاریخ 8 تا 14 آذرماه نیز فرصت دارند که مدارک خواسته شده را به صورت اسکن شده و اینترنتی ارسال کنند.

به گزارش مهر، سی و هفتمین دوره پذیرش دستیار رشته های تخصصی بالینی پزشکی در 25 رشته تخصصی بالینی و در 30 دانشگاه علوم پزشکی و موسسه وابسته به وزارت بهداشت دانشجوی در روز 29 بهمن ماه 88 برگزار می شود.

بررسی طرح مجازات استفاده غیرمجاز از عناوین علمی در کمیسیون بهداشت

کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه ‌شنبه طرح مجازات استفاده غیر مجاز از عناوین علمی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، بررسی دو طرح و استماع دو گزارش در دستور کار هفته جاری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

اعضای کمیسیون بهداشت در جلسات روزهای یکشنبه و سه ‌شنبه خود بررسی طرح مقررات امور پزشکی، دارویی و مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی را ادامه می دهند.

در جلسه روز سه شنبه علاوه بر طرح مجازات استفاده غیر مجاز از عناوین علمی، گزارش مدیر عامل موسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک) بررسی می شود.

اهداف و ابعاد نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی تشریح شد

نشست رسانه ای هفتمین نمایشگاه بین المللی کتب کاربردی و دانشگاهی تهران صبح امروز دوشنبه 18 آبان ماه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای این نشست احد رضایی مدیر عامل انجمن فرهنگی ناشران بین المللی ایرانیان با تشریح برنامه های نمایشگاه گفت: امسال دومین سالی است که زمان برگزاری نمایشگاه تغییر کرده و همزمان با هفته کتاب برگزار می‌شود و سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، روز یکشنبه ساعت 10 صبح این نمایشگاه را افتتاح می کند.

وی اهداف برگزاری نمایشگاه را در سه محور برشمرد و گفت: مهمترین هدف، عرضه و معرفی کتابهای جدیدی است که بعد از نمایشگاه کتاب تهران توسط ناشران بزرگ جهان، چاپ و توزیع شده است. درواقع نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی، خلاء ناشی از عدم ارائه کتابهایی را که پس از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، مجالی برای عرضه نداشته و به ناچار می بایست در انتظار یکساله تا برگزاری نمایشگاه سال آینده کتاب تهران بمانند برطرف می سازد. همین مسئله سبب تثبیت نمایشگاه کتب کاربردی و دانشگاهی در تقویم نمایشگاهی کتاب ایران شده است.

رضایی" نیاز سنجی مخاطبان" را دومین هدف برگزاری این نمایشگاه عنوان کرد و یاد آور شد: برگزاری نمایشگاه این امکان را فراهم می سازد تا نیاز دانشگاهها و مراکز علمی به موضوعات مختلف کاربردی و دانشگاهی سنجیده و از این طریق با ارائه کتابهای مورد نظر در تیراژ گسترده در نمایشگاه کتاب تهران، به انتظارات این گروهها پاسخ داده شود.

تغییر ذائقة و رویکرد خرید نیاز به کتابهای خارجی، سومین محور دلایل برگزاری نمایشگاه بود که مدیر عامل انجمن فرهنگی ناشران بین المللی در تشریح آن گفت: سابق بر این، تمام افراد و مراکز مجبور بودند در یک فرصت زمانی کوتاه و فشرده تمام نیازهای خود را از نمایشگاه کتاب تهران تامین کنند اما نمایشگاه کتب کاربردی این امکان را فراهم ساخته تا چنانچه امکان تامین نیاز متقاضیان در نمایشگاه کتاب تهران میسر نشد، سرویس و کتابهای مورد تقاضا در نمایشگاه کتب کاربردی تامین شود و از سوی دیگر مخاطب می تواند در فاصله شش ماه برگزاری این دو نمایشگاه امکان دسترسی به منابع و کتابهای جدیدتر و متنوع‌تر را نیز داشته باشد.

رضایی اضافه کرد: تا امروز نزدیک به هفتصد و پنجاه ناشر بین المللی در نمایشگاه هفتم ثبت نام کرده اند که از طریق بیست و هشت شرکت موزع و نماینده خود در این رویداد فرهنگی حضور خواهند یافت. ضمن اینکه تا شب گذشته حضور و ارائه شصت هزار عنوان کتاب در نمایشگاه امسال قطعی شده که همگی چاپ 2005 به بالا بوده و همچنین تعداد هزار عنوان از کتابهای نمایشگاه امسال چاپ 2010 بوده و در واقع کتابهایی است که از ژانویه 2010 (دیماه) قرار است در نقاط مختلف دنیا توزیع شود. بیست هزار از عناوین کتابهای نمایشگاه نیز چاپ 2009 است.

وی در ادامه گفت: کتابها در موضوعات مختلف: مهندسی- پزشکی- هنر- علوم انسانی و علوم پایه طبقه بندی شده اند که هر کدام از این موضوعات زیرشاخه های متنوع و متعددی را دارا هستند که از این میان بیست هزار عنوان از کل کتابها متعلق به رشته های علوم انسانی و علوم اجتماعی است که یک سوم کتابهای نمایشگاه را در برگرفته است.

رضایی اضافه کرد: کتابها به زبانهای انگلیسی- عربی و فرانسه است که از این میان حدود 4500 عنوان کتاب از جهان عرب توسط 25 ناشر در نمایشگاه هفتم ارائه می شود.

مدیر عامل انجمن فرهنگی ناشران بین المللی ایرانیان افزود: به دلیل عدم استفاده از سوبسید و ارز دولتی، کلیه کتابها به قیمت روز ارائه خواهند شد که البته برای رفاه حال متقاضیان و افزایش قدرت خرید ایشان، ناشران شرکت کننده در نمایشگاه موظف شده اند تا حداقل به میزان پانزده درصد از قیمت پشت جلد کتابها را به عنوان تخفیف فروش در نظر بگیرند. ضمن اینکه برخی ناشران با تمهیداتی که اندیشیده اند نمایندگان توزیع خود را موظف ساخته اند که برخی عناوین را با تخفیف 40 تا 50 درصدی عرضه کنند.

وی از دیگر ویژگیهای نمایشگاه امسال را حضور چهار ناشر دانشگاهی عنوان کرد که شش هزار کتاب دانشگاهی را به زبان فارسی ارائه می کنند.

در ادامه این نشست محمود آموزگار رئیس هیئت مدیره انجمن فرهنگی ناشران بین المللی ایرانیان طی سخنان کوتاهی از تعیین روز بیست و پنجم آبان (روز دوم نمایشگاه) به عنوان روز بین المللی نشر با نام" روز کتاب ایران در جهان و توسعه نشر در عرصه بین الملل" خبر داد و گفت: برنامه ویژه ای برای این روز در نمایشگاه در نظر گرفته شده که مباحثی در خصوص کپی رایت با حضور ناشران داخلی و کمکهای دولت به صنعت نشر در عرصه بین الملل با حضور مسئولانی از حوزه های گمرک، مالیات و غیره مطرح خواهد شد.

وی ادامه داد: شناسایی مولفین ایرانی که ناشران بین المللی آثارشان را به چاپ رسانده اند در نمایشگاه هفتم با برپایی غرفه ویژه‌ای تداوم خواهد یافت که با هدف تقویت و ارتقای اعتماد به نفس ناشران و مولفان ایرانی در عرصه چاپ در صحنه بین الملل برگزار خواهد شد.

حامد میرزا بابایی عضو هیات مدیره انجمن نیز در سخنانی عنوان کرد: در طول شانزده دوره برگزاری هفته کتاب روزی به عنوان نشر بین الملل در نظر گرفته نشده بود که خوشبختانه امسال با دیدگاه مثبت ستاد برگزاری هفته کتاب روز بیست و پنجم آبان به این امر مهم اختصاص یافت.

وی افزود: برخی نمایشگاهها با الگو برداری از هفت دوره نمایشگاه کتب کاربردی، به برگزاری نمایشگاههای تخصصی مشابه مشغولند که این برای ما جای خوشحالی دارد چرا که نشانه موفقیت و تاثیر گذاری نمایشگاه است.

هفتمین نمایشگاه بین المللی کتب کاربردی و دانشگاهی از روز بیست و چهارم تا بیست و هشتم آبانماه امسال در محل دائمی مرکز آفرینشهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود.

رونمایی از تمبر یادبود کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران

تمبر یادبود شصتمین سالگرد تاسیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران همزمان با جشن هفته کتاب در این دانشگاه رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، رونمایی از تمبر یادبود در روز شنبه 23 آبان همزمان با افتتاح بخش های جدید کتابخانه و نمایشگاه هفته کتاب انجام می شود.

هفته کتاب در دانشگاه تهران از 23 آبان آغاز می شود و تا 30 آبان ادامه دارد. در این هفته کارگاه شاهنامه‌خوانی، رونمایی از چنیدن کتاب، نمایشگاه تخصصی تمبر، افتتاح آبنمای ضلع شمالی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد و کارگاه‌های تخصصی و آموزشی برپا می شود.

گردهمایی کتابداران پیشکسوت و معرفی گنجینه نقشه های کتابخانه مرکزی نیز از دیگر برنامه های این هفته است.

اولین نشست سیاستگذاری مرکز قرآن و عترت/ گردهمایی دبیران کانونهای قرآنی

اولین نشست شورای سیاستگذاری و برنامه ‌ریزی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با حضور دکتر مرضیه وحیددستجردی به منظور بررسی ساختار اداری و اجرایی این مرکز هفته آینده برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، این نشست با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روز 23 آبان و با دستور کار بررسی بندهای مربوط به مصوبات شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی کشور، ساختار اداری و اجرایی مرکز قرآن و عترت و اولویتهای فعالیتهای مرکز قرآن و عترت برپا می شود.

اولین گردهمایی کارشناسان و دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاه ‌های علوم پزشکی نیز به به مناسبت هفته قرآن دانشگاهها و در راستای بررسی فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌های علوم پزشکی برگزار می شود.

کارشناسان و دبیران کانونهای قرآن و عترت دانشگاه ‌های علوم پزشکی سراسر کشور روز یکشنبه 24 آبان برگزار خواهد شد.

مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط 29 مهرماه امسال توسط وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به طور رسمی افتتاح شد.

اعضای شورای برنامه های کلان و مشاوران وزارت بهداشت منصوب شدند

دکتر مرضیه وحید دستجردی در احکام جداگانه ای اعضای شورای برنامه ‌های کلان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را منصوب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس این احکام دکتر علیرضا مرندی، دکتر باقر لاریجانی، دکتر شهرزاد و دکتر امیدوار رضایی به عنوان اعضای شورای برنامه ‌های کلان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منصوب شدند.

دکتر باقر لاریجانی همچنین در سمت ریاست شورای سیاستگذاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مهندس مقبل در سمت مدیرکل دفتر آمار و فناوری اطلاعات ابقا شدند.

دکتر وحیددستجردی در حکمی دکتر حسن آقاجانی مدیرکل دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات را به عنوان نماینده وزیر در شورای عالی **** پزشکی منصوب کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طی احکام جداگانه ای مشاورین خود را در بخش های مختلف منصوب کرده است.

براساس این احکام دکتر سیدمحمود طباطبایی به عنوان مشاور وزیر در امر سلامت، دکتر حاجی آخوندی به عنوان مشاور وزیر در امور طب سنتی و گیاهان دارویی، حاج آقا نیری به عنوان مشاور وزیر در امور خیرین سلامت، دکتر سجادی به عنوان مشاور آموزشی و تحقیقاتی و دکتر حیدری نیز به عنوان یکی دیگر از مشاورین این وزارتخانه منصوب شده اند.

تاثیر هدفمندی یارانه ها بر دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانهای آنها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: در حال حاضر تراز دانشگاه در کلیه امور آموزشی، دانشجویی و خدمات درمانی منفی است و و تنها امیدواریم اعتبارات ناشی از ساماندهی یارانه ها به میزان مناسب در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گیرد.

دکتر شاهین محمدصادقی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره تاثیر هدفمند کردن یارانه ها بر فضای دانشگاه افزود: همه ما در دانشگاههای علوم پزشکی مانند سایر دستگاههای اجرایی کشور امیدواریم که لایحه هدفمند کردن یارانه ها بتواند به گونه ای ساماندهی، تصویب و اجرا شود که مبالغی که از بابت آن به خزانه عمومی کشور وارد می شود به میزان مناسب در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی هم به جهت خدمات بهداشتی و درمانی و هم به جهت انجام امور آموزشی و پژوهشی قرار بگیرد.

تمامی بیمارستانهای دولتی و بیمارستانهای وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی زیان ده هستند

وی اضافه کرد: دانشگاههای علوم پزشکی در حال حاضر ترازشان منفی است و این تراز منفی هم در امور دانشجویی و آموزشی و هم در خدمات درمانی وجود دارد. تقریباً تمامی بیمارستانهای دولتی و بیمارستانهای وابسته به دانشگاههای علوم پزشکی زیان ده هستند. علت آن نیز این است که چون خدمات بسیار گران است و پولی که دولت و بیمه می دهد از حد هزینه پایین تر است بیمارستانهای دولتی از پس هزینه ها برنمی آیند.

مجبوریم برای تامین غذای مناسب دانشجو هزینه کنیم

وی یادآور شد: در حوزه دانشجویی و آموزشی هم همین طور است. اکنون مجبوریم برای تامین غذای مناسب دانشجو هزینه کنیم که بعضا از سوی دولت هم تامین نمی شود. اینکه این مسائل چقدر اصلاح شود بستگی دارد به اینکه دولت تا چه اندازه بتواند اعتبارات ناشی از ساماندهی یارانه ها را به این سمت سوق دهد تا مشکلات برطرف شود.

وی زمان اجرای ساماندهی لایحه را نیز مهم دانست و گفت: اگر دولت بخواهد در کوتاه مدت آن را اجرا کند ممکن است تبعات بیشتری داشته باشد ولی اگر در طول برنامه پنج ساله اجرا شود تبعات آن کمتر خواهد بود.

وی اظهار داشت: در حال حاضر همه دانشگاهها ترازشان منفی است و چشم امید آنها به این موضوع بسته است هدفمند کردن یارانه ها به سمتی پیش رود که سلامت مردم بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. در واقع اصل این است که چه مقدار اعتبار داده می شود و منابعی که وجود دارد چه میزان جوابگوی نیازهای خرید خدمات خواهد بود.

وی با اشاره به تاثیر هدفمند کردن لایحه در حوزه بهداشت و درمان همچون سایر حوزه های اجتماعی کشور تاکید کرد: اگر لایحه خوب اجرا شود، تاثیرات آن بسیار خوب و راهگشا خواهد بود و به هر میزانی که نقصی در اجرای این قانون وجود داشته باشد حتماً اشکالاتی در روند اجرای بهداشت و درمان و همچنین آموزش پزشکی نیز ایجاد خواهد کرد.

وی گفت: قطعاً ما هم امیدواریم همانطور که همه مردم هم انتظار دارند، این لایحه اثر مثبتی داشته باشد و اثر آن در بهداشت و درمان دیده شود.

یارانه های واقعی بهداشت و درمان را بیمارستانها و جامعه پزشکی پرداخت می کنند

وی با بیان این نکته که در حال حاضر یارانه های واقعی بهداشت و درمان را بیمارستانها و جامعه پزشکی پرداخت می کنند، گفت: در واقع قیمت خدماتی که از سوی دانشگاههای علوم پزشکی ارائه می شود چندین برابر مبلغی است که بابت این خدمات در حال حاضر از مردم دریافت می شود و این موضوع هم در محاسبات داخل کشور و هم در محاسبات خارج از کشور به اثبات رسیده است.

دولت باید بتواند این افزایش قیمت خدمات را از طریق سازمانهای بیمه گر جبران کند

وی یادآور شد: اگر مجلس و دولت بتوانند هدفمند کردن یارانه ها را به گونه ای تدوین کنند که به صورت صحیح اجرا شود می توانیم امیدوار باشیم که تاثیرات این لایحه مثبت باشد. یعنی هزینه قیمت تمام شده به گونه ای که به مردم فشاری وارد نشود از آنها دریافت شود البته دولت باید بتواند این افزایش قیمت را از طریق سازمانهای بیمه گر و یا به صورت مستقیم و غیرمستقیم جبران کند. تنها در این صورت است که تاثیرات لایحه در حوزه بهداشت و درمان بسیار مثبت خواهد بود.

وی اظهار داشت: اما اگر این اتفاق نیفتد و قیمت تمام شده را دولت جبران نکند حال این جبران از طریق پرداخت به دانشگاههای علوم پزشکی باشد و یا به صورت پرداخت به سازمانهای بیمه گر و یا خود مردم در آن زمان ما باید در انتظار یکسری عواقبی باشیم که شاید خیلی هم خوشایند نباشد.

وی اضافه کرد: در هر حال هزینه آب و برق و لوازم مصرفی و پرسنل افزایش خواهد یافت و به طور طبیعی به حد تمام شده خواهد رسید در این صورت فکری که دولت و مجلس باید بکنند این است که هزینه افزایش یافته از بابت حامل های انرژی و خدمات ناشی از آن را بپردازند.

افزایش درآمد دولت ناشی از حذف یارانه های انرژی باید در سازمانهای بیمه گر و بیمارستانها هزینه شود

وی گفت: به نظر می رسد راهکار مناسب این باشد که افزایش درآمد دولت ناشی از حذف یارانه های انرژی باید در سازمانهای بیمه گر و بیمارستانها هزینه شود و بهترین کار این است که سازمانهای بیمه گر به گونه ای تقویت شوند که قیمت تمام شده خدمات پزشکی را به بیمارستانها صحیح و به موقع بپردازند.

وی یادآور شد: اما متاسفانه اتفاقی که اکنون می افتد این است که قیمتهایی که مردم و سازمانهای بیمه گر بابت خدمات بیمارستانهای دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت می کنند بسیار پایین تر از قیمت واقعی و تمام شده است و این اعتبار غیرواقعی نیز دیر به دست تولید کننده خدمات می رسد. در حالی که دولت در این لایحه نیز باید مراقبت کند که سازمانهای بیمه گر پول بیمارستانها را بدهند.

وی گفت: در واقع ساماندهی یارانه ها می تواند در جهت تامین خدمات بهداشتی و درمانی مناسب و در شان ملت ایران گره گشا باشد اما به هر میزان که در این روند اشکال وجود داشته باشد ما از این هدف عالی فاصله می گیریم.

اعتبار ساماندهی یارانه ها در افزایش حقوق اعضای هیئت علمی و کمک هزینه هایی دانشجویان هزینه شود

وی در خصوص تاثیر هدفمندکردن یارانه ها بر آموزش عالی به مهر گفت: آموزش پزشکی همچون سایر بخشهای آموزش عالی با مشکلاتی مواجه است و ما فکر می کنیم که دولت باید در مورد تامین وسایل آموزشی، افزایش حقوق اعضای هیئت علمی، کمک هزینه هایی دانشجویان و امکانات رفاهی دانشجویان و اساتید نیازمند برنامه ریزی است و در این میان راهی که وجود دارد این است که از اعتباری که از ساماندهی یارانه ها به خزانه کشور وارد می شود صرف مواردی از این دست شود.

وی افزود: یعنی در مورد تامین خوابگاهها، تامین کتاب و لوازم مصرفی و تامین هزینه های دانشجویان از جمله ایاب و ذهاب و غذای دانشجویان و سایر بخشهای رفاهی دولت باید مراقبت کند تا مشکلی بوجود نیاید.

اظهارات و تصمیمات مسئولان برای تغییر کنکور از 84 تا 88/ چرخه کنکوری!

بررسی سرنوشت کنکور از سال 84 تا 88 نشان می دهد که این آزمون بزرگ با وجود تصویب قانونی برای حذف آن همچنان با ایده های مختلفی در اجرا روبروست به طوری که مجددا طرح برگزاری چند کنکور در سال که در سال 84 بر روی آن تاکید شد مطرح شده است. 8 آذر 84
برگزاری دو کنکور در سال

به گزارش خبرنگار مهر، اولین بار چهار سال گذشته محمد مهدی زاهدی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وقت از بررسی ساماندهی کنکور خبر داد و همزمان مجلس نیز طرح ساماندهی پذیرش دانشجو را مطرح کرد اما حسن خالقی معاون آموزشی سابق وزارت علوم چندی بعد در همان سال رسما بحث تغییر در نحوه پذیرش دانشجو را عنوان کرد و از برنامه ریزی وزارت علوم برای برگزاری دو کنکور در سال خبر داد.
معاون آموزشی آن وقت وزارت علوم در گفتگو با مهر از ایجاد کمیته ای تحت عنوان بازنگری **** پذیرش دانشجو در وزارت علوم خبر داد و گفت: نحوه گزینش دانشجو بر اساس نتایج آزمون سراسری که دو بار در سال برگزار می شود و با احتساب سوابق تحصیلی دانش آموز صورت می گیرد.

سال 1384
برگزاری دو کنکور در سال

محمد مهدی زاهدی وزیر علوم وقت نیز در آن زمان با اشاره به نگرانیهای داوطلبان و خانواده های آنها یکی از راهکارهای کاهش استرس و فشار روحی داوطلبان را برگزاری دو کنکور در سال عنوان کرد.
وی درباره جزئیات طرح نحوه پذیرش دانشجو و ساماندهی پذیرش نیز به مهر گفته بود: شرایطی فراهم می شود تا از داوطلبان در دروسی که به صورت ملی برگزار می شود آزمون مجدد گرفته شود.
سال 1385
بررسی تجمیع کنکورهای دانشگاه آزاد و سراسری

چهار سال گذشته همچنین بحث مداخله معدل و سابقه تحصیلی دانش آموزان در کنکور و تجمیع کنکورهای آزاد و سراسری نیز برای اولین بار توسط وزارت علوم رسما اعلام شد.
سال 1385: ارائه طرح ساماندهی کنکور از سوی وزارت علوم به شورای عالی انقلاب فرهنگی
وزارت علوم طرح مربوط به ساماندهی کنکور را برای تأیید به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کرده بود اما کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس که طرح نحوه پذیرش دانشجو را مطرح کرده بود، اعلام کرد طرح جدید ساماندهی کنکور باید به صورت طرح یا لایحه از مجلس یا دولت استخراج و تصویب شود و از دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی خارج شود.
سال 1385
تصویب طرح ساماندهی کنکور توسط مجلس

بدین ترتیب کلیات طرح ساماندهی کنکور مجلس در سال 85 به تصویب رسید و مجلس آن را در اولویت مطرح شدن در صحن علنی مجلس قرار داد.
این طرح در راستای حذف کنکور بود و اعضای کمیسیون آموزش که مبدع آن بودند هدف آن را برگزار نکردن کنکور چه به صورت تجمیعی کنکورهای آزاد و سراسری و چه به صورت تفکیکی اعلام کرده بودند این در حالی بود که وزارت علوم بر برگزاری کنکورهای تجمیع شده و تأثیرگذاری سوابق تحصیلی در کنکور تأکید داشت.
سال 1386
ابلاغ قانون حذف کنکور

به تدریج پس از کشمکشهای دولت و مجلس بر سر ساماندهی پذیرش دانشجو، طرح دولت مغلوب شد و طرح مجلس با اصرار بر حذف کنکور در سال 90 و جایگزینی سوابق تحصیلی در سال 86 به تصویب نمایندگان مجلس و تأیید شورای نگهبان رسید دولت پس از تأیید و ابلاغ قانون از سوی مجلس در پایان سال 86 قانون حذف کنکور را به دستگاههای ذیربط ابلاغ کرد.
سال 1388
درخواست برای تاخیر در اجرای قانون حذف کنکور

از زمان ابلاغ به دستگاههای اجرایی تاکنون که کنکور 89 را در پیش رو داریم، هیچ اقدام جدی در زمینه اجرای قانون حذف کنکور صورت نگرفته و تنها تفاوت کنکور این سالها تأثیر 15 درصدی سوابق تحصیلی بوده است. این روزها نیز مسئولین اجرایی مرتبط با این قانون، رسما از به تأخیر افتادن حذف کنکور سخن می گویند.
علاوه بر این آخرین اخبار در زمینه پذیرش دانشجو در دانشگاهها پس از پرداختن به تأخیر حذف کنکور از سوی کامران دانشجو- وزیر علوم دولت دهم مطرح شده است.
آبان سال 1388
برگزاری چهار کنکور در سال

وی چند روز گذشته پیشنهاد خود را برای ساماندهی پذیرش دانشجو، برگزاری کنکور به صورت فصلی و 4 بار در سال مطرح کرد.
به نظر می رسد اجرای قانون مصوب مجلس مشکلات و پیچیدگی های بسیاری دارد و تصویب آن در مجلس از ابتدا با شتابزدگی و بدون در نظر گرفتن این مشکلات بوده به طوریکه هم اکنون دستگاههای اجرایی که با این مشکلات از نزدیک دست و پنجه نرم می کنند اجرای آن در سال 90 را غیر ممکن می دانند و از سوی دیگر وزارت علوم می خواهد پس از گذشت 4 سال مجددا به طرح سابق خود در خصوص پذیرش دانشجو یعنی برگزاری کنکورهای متعدد در طول سال بازگردد.
سالانه بسیاری از این طرح ها و برنامه ها مطرح، بررسی و به تصویب می رسند که اخبار آن منتشرمی شود و دلمشغولیهای را برای جامعه هدف به ارمغان می آورد اما در نهایت یا اجرایی نمی شوند و یا در اجرای آن مشکلاتی به وجود می آید و دوباره طرح، برنامه و مصوبه جدیدی خبرساز می شود.
سال 1388 تا ...
گردش طرحها و برنامه ها و دلمشغولی داوطلبان کنکور

در کشور ما که اغلب دانش آموزان آن یا به اجبار و یا با میل درونی، رویای ورود به دانشگاه را در سر می پرورانند و در این سن و سال انتخابهای کمی برای ادامه مسیر زندگی دارند، مطرح کردن چنین طرح هایی و تعلل یا تغییر در اجرای آن، علاوه بر مشکلات خاص راهیابی به دانشگاه، دغدغه های جدیدی را برای آنها ایجاد می کند که به نوبه خود مشکل آفرین است. همین امر ضرورت پرداختن جدی مسئولین امر به تعیین تکلیف دقیق تر و شفاف سازی بیشتر در خصوص نحوه پذیرش دانشجو در سالهای آینده را به دور از شتابزدگی و رقابتهای بین دستگاهی ایجاب می کند.

کارت چهل و دومین آزمون تولیمو منتشر شد

سازمان سنجش آموزش کشور کارت چهل و دومین آزمون تولیمو سال 1388 را منتشر کرد. به گزارش خبرنگار مهر، داوطلبان باید با مراجعه به پایگاه اینترنتی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org و وارد کردن اطلاعات شامل شماره پرونده و کد رهگیری و یا نام و نام خانوادگی، سال تولد و شماره ملی خود نسبت به مشاهده کارت اقدام کنند.
برگه راهنمای شرکت در آزمون ورودی چهل و دومین دوره آزمون زبان انگلیسی پیشرفته تولیمو نیزدر سایت سازمان سنجش قابل مشاهده است.

رتبه بندی دانشگاههای پزشکی/ تسهیلات برای اعضای هیئت علمی ارتقا یافته

رتبه بندی دانشگاههای علوم پزشکی در دستور کار معاونت آموزشی وزارت بهداشت قرار گرفته و مقرر شده است دانشگاهها پیشنهادات خود را در خصوص تعیین معیارها و شاخص های اصلی حداکثر تا دو ماه آینده اعلام کنند. به گزارش خبرنگار مهر، موضوعات مورد انتظار و برنامه های اجرایی دانشگاههای علوم پزشکی در حوزه آموزش در آخرین نشست معاونان مطرح شد و بخش هایی برای ارتقای وضعیت موجود به تصویب این جمع رسید.
معاونان آموزشی باید ضمن اجرای دقیق آیین نامه های ارتقا و دانش پژوهی که از ابزارهای مهم ارتقای کیفیت آموزش هستند، برای آن دسته از اعضای هیئت علمی که در شرف ارتقا هستند، با تصویب در کمیته های دانش پژوهی هر دانشگاه، تسهیلاتی در نظر بگیرند.
دانشگاههای علوم پزشکی باید برای اجرایی کردن سند حداقل توانمندی های مورد انتظار از پزشکان عمومی، برنامه های علمیاتی خود را حداکثر تا یک ماه آینده به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی ارائه کنند.
بر اساس مصوبه نشست معاونان آموزشی، این معاونان باید در بازنگری سرفصل های علوم پایه دوره دکتری پزشکی عمومی با دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی همکاری کرده و فرمهای نظرسنجی را طی هم اندیشی با اعضای هیئت علمی علوم پایه و بالینی تکمیل کرده و تا یک ماه آینده به دبیرخانه مذکور ارائه کنند.
دانشگاهها موظف هستند نتایج آزمون های پیش کارورزی دانشجویان، نتایج سنجش محیط آموزشی، برنامه کشیک کارورزان و موضوع عدم بکارگیری اساتید پروازی را بررسی کرده و برنامه های خود را برای ارتقای وضعیت حداکثر تا دو ماهه آینده به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی عمومی ارائه کنند.
معاونان آموزشی دانشگاهها همچنین باید با اجرای دقیق آیین نامه بورس خارج از کشور، شناسایی و برقراری ارتباط علمی مناسب با سایر کشورها را با کمک مرکز خدمات آموزشی مورد توجه قرار دهند و سهمیه های بورس داخل و خارج کشور بر اساس نیازهای دانشگاهها و بر مبنای توانمندسازی گروههای آموزشی تخصیص پیدا کند.
معاونان آموزشی در اجرای تعهد خاص برای دانشجویان دکتری تخصصی Ph.D به نیازهای واقعی دانشگاهها توجه کنند و بر اساس محرومیت دانشگاهها تسهیلاتی برای متعهدین خاص در نظر گرفته شود.
آموزش کاردان بهداشت دهان با توجه به آیین نامه اجرایی و برنامه درسی ارائه شده توسط معاونان آموزشی در دانشگاههای علوم پزشکی مطرح و نتایج اقدامات اولیه نیز باید ظرف سه ماه آینده به دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی منعکس شود.
معاونان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور موظف به ارائه برنامه های دانشگاهها در زمینه ارتقای وضعیت موجود و تحلیل نتایج آزمون ها و سنجش های موجود در دانشگاهها تا دو ماه آینده شدند.
آیین نامه شبکه های بهداشتی درمانی آموزشی با مشارکت معاونت های سلامت، بهداشتی، پشتیبانی و آموزشی مجدداً بازنگری شد و در این راستا دانشگاهها موظف شدند حداکثر تا یک ماه آینده پیشنهادات خود را برای اجرایی کردن آیین نامه به مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی وزارت ارائه کنند.

همایش فرماندهان بسیج دانشگاهها و وزارت علوم برگزار می شود

دومین همایش سراسری فرماندهان و مسئولان بسیج کارکنان دانشگاهها و وزارت علوم 20 تا 22 آبان ماه در مشهد برگزار می شود. به گزارش خبرگزاری مهر، در این همایش مباحثی از قبیل بصیرت سیاسی و اعنقادی و کارآمدی بسیج در عرصه های فرهنگی و تخصصی مورد بحث و تبادل نظر شرکت کنندگان قرار می گیرد.

پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران تغییر نام یافت

پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران با موافقت شورای گسترش آموزش عالی، به پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران تغییر نام داد. به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به حیطه فعالیتهای پژوهشگاه در زمینه علوم و فناوری اطلاعات و لزوم هماهنگی فعالیتها با عنوان پژوهشگاه، شورای گسترش آموزش عالی موافقت خود را با تغییر نام پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران به پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران اعلام کرد.
فعالیتهای پژوهشگاه در بکارگیری فناوری اطلاعات و مدیریت پژوهشهای فناوری اطلاعات در سطح ملی، در سالهای اخیر بارزتر شده است که از آن جمله می‌ توان به تولی‌ گری سامانه ملی مدیریت اطلاعات علم و فناوری ایران، دبیرخانه شورای راهبری فناوری اطلاعات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد.
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، در بین پژوهشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تنها پژوهشگاهی است که ماموریت ملی در حوزه علوم و فناوری اطلاعات دارا است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
بررسی معضل اعتیاد در خوابگاههای دانشجویی/ ضرورت مطالعه علمی اعتیاد

اولین جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی طرح طه با موضوع "بررسی مسئله اعتیاد در محافل دانشجویی" با تأکید بر خوابگاه‌های دانشجویی با حضور جمعی از اساتید در مرکز هماندیشی استادان و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها برگزار شد. به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر اصغر دادخواه عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نبود حمایتهای عاطفی و روانی و استرس‌های شدید تحصیلی و محیطی را از عوامل بروز اعتیاد در بین دانشجویان عنوان کرد و گفت: ایجاد محیط آرام و خالی از استرس، استفاده از اوقات فراغت به روش مناسب، فراهم کردن محیط مذهبی و ایجاد امکانات ورزشی و تفریحی را می توان برای مقابله با معضل اعتیاد در خوابگاه‌ها ضروری دانست.
وی با اشاره به تعریف اعتیاد و مشخص کردن تفاوت عادت و اعتیاد گفت: فرد و خصوصیات شخصیتی او یکی از عوامل مهم و تعیین کننده در گرایش به مواد مخدر است. از عوامل غیر فردی که موجب بروز اعتیاد در بین دانشجویان می ‌شود می توان به خانواده و وجود الگوی نامناسب در خانواده، دوستان، خوابگاه ‌های دانشجویی، نبود حمایت، فشارهای روحی و محل سکونت اشاره کرد.
کنترل معضل اعتیاد در خوابگاه‌ها با برنامه ریزی مناسب برای اوقات فراغت محقق می شود
دکتر مصطفی پودراتچی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست گفت: برنامه ریزی مناسب برای گذران اوقات فراغت دانشجویان، امری موثر برای کنترل این معضل در خوابگاه ‌های دانشجویی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی خاطر نشان کرد: مواد صنعتی که در چند سال اخیر جایگزین تریاک و هروئین شده به مراتب قدرت تخریبی بیشتری دارند، مشکوکترین مسئله‌ای که در این زمینه وجود دارد قیمت این نوع از مواد است که به سرعت رو به کاهش است.
دکتر پودراتچی اضافه کرد: در حال حاضر دیوارکشی در مرزها دیگر کاربردی ندارد چون در خود ایران و در لابراتوارها مواد صنعتی از جمله شیشه و قرصهای روانگردان با رشد فزاینده‌ای تولید می ‌شود و رفع این مشکل نیاز به پیگیری بیشتری دارد.
نظریه پردازی مناسب در زمینه اعتیاد وجود ندارد
دکتر اردشیر انتظاری عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر نبود نظریه ‌پردازی مناسب و جامع در حوزه اعتیاد گفت: در زمینه اعتیاد، تئوری پردازی ما خیلی ضعیف است. ما باید تحلیل منسجمی نسبت به موضوع اعتیاد داشته باشیم که بشدت در این زمینه دچار ضعف هستیم.
وی با اشاره به عوامل دخیل در مسئله اعتیاد اظهار داشت: یکی از این عوامل ضعف کنترل اجتماعی است، کنترل های سنتی دیگر کاربرد چندانی ندارد و امروز اگر دانشجویی برای تحصیل به یک شهر بزرگ می ‌آید نمی ‌توان با وی با همان روشهای قدیمی ارتباط موثر برقرار کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نبود امکانات مناسب برای دانشجویان، ضعف جامعه‌ پذیری و تضعیف امید به آینده را از دیگر دلایل گسترش اعتیاد بیان کرد و افزود: پرورش تفکر انتقادی در دانشجویان می تواند راه حل این موضوع باشد.
خدمات ورزشی و فراغتی در حل مسئله اعتیاد موثر است
دکتر ذکایی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی جغرافیا و فضای خوابگاه‌ها را از عوامل مهم در گسترش معضل اعتیاد عنوان کرد و گفت: فرد معتاد با محیط تمیز در تناقض و تضاد است و سعی می کند یا آنجا را به رنگ خودش درآورد و یا از آنجا فاصله بگیرد، بنابراین زیبایی، طراحی مناسب و فضای آراسته و تمیز خوابگاه می تواند در کنار تسهیلاتی نظیر خدمات ورزشی و فراغتی در جهت حل مسأله اعتیاد موثر باشد.
وی با اشاره به مقوله مهاجرت افزود: مهاجرت و جابجایی از محل سکونت باعث بوجود آمدن یک خلاء عاطفی و روانی در فرد و منجر به گرایش او به سمت اعتیاد برای کاهش این خلأ عاطفی و روانی می شود. برای حل مسئله مهاجرت باید به سمت ایجاد فدرالیسم آموزشی حرکت کنیم.
فراهم کردن فضای سیاسی در دانشگاه‌، دوری دانشجو از اعتیاد را به دنبال دارد
دکتر طالبی مدیر گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی، با اشاره به محیط سیاسی در دانشگاه‌ها گفت: اگر دانشگاههاا سیاسی شوند، دانشجویان از اعتیاد دور خواهند شد.
وی با نقد برخی از دیدگاه‌های استادان حاضر در جلسه اظهار داشت: درباره قداست بخشی و آگاه‌سازی ما به یک نوع اشباع رسیده‌ایم، به نحوی که دچار پس ز‌دگی از سوی نسل جوان شده‌ایم لذا باید روشهای خود را در تعمیق این ارزشها تغییر دهیم.
ضرورت بررسی و مطالعه علمی اعتیاد در خوابگاهها
دکتر عطاالله مثنوی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اظهار داشت: با توجه به اینکه موضوع اعتیاد امری پیچیده است، باید با تشریح علمی ظهور، بروز و تشدید این پدیده ناگوار در جامعه و در میان دانشجویان با تأکید بر گروه‌های کوچک و همگرا در خوابگاهها، روی تک تک موضوعات بررسی و مطالعه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه راه حل کاهش این معضل اجتماعی، فرهنگ سازی است، افزود: متأسفانه ما کمترین بها را به فرهنگ می دهیم و سرانه کم فرهنگی در دانشگاه ها یکی از مشکلات مهم در این حوزه است.
آرمانهای ساختگی دانشجو بی انگیزگی به دنبال دارد
دکتر رحمان سعیدی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی، بی ‌اعتمادی به موقعیت شغلی در آینده، بی ‌انگیزگی و نامشخص بودن سازوکارهای فرهنگی را از مشکلات پیش روی برنامه ‌ریزان فرهنگی دانست.
وی گفت: ما اکنون در دوران گذار از سنت به مدرنیته هستیم و همین امر و عدم تطابق آموزشها در منزل و آموزشهایی که در مدرسه ارایه می ‌شود، بر مشکلات ما دامن می ‌زند.
سعیدی با اشاره به تصورات جوانان قبل از ورود به دانشگاه گفت: دانشجویان یک تصور آرمانی از دانشگاه دارند و با توجه به آن وارد دانشگاه می ‌شوند، اما پس از ورود ناگهان با خلاف آن مواجه شده و انگیزه ‌های خود را از دست می ‌دهند.

جزئیات نشست هفته آینده OANA/ مدیران ارشد خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه به تهران می آیند

سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین نشست گروه فنی ـ خبری خبرگزاری‌های آسیا ـ اقیانوسیه (OANA) از 22 تا 26 آبان‌ماه جاری به میزبانی خبرگزاری مهر و با حضور مدیران ارشد خبرگزاری های این دو قاره در تهران برگزار می‌شود. "پرویز اسماعیلی" مدیر عامل خبرگزاری مهر و رئیس ستاد اجرایی این سازمان در تهران درباره جزئیات و برنامه‌های نشست OANA در تهران گفت: سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین نشست گروه فنی ـ خبری خبرگزاری‌های آسیا ـ اقیانوسیه OANA یکشنبه 24 آبان‌ماه در تهران برگزار می‌شود و تا کنون حضور 40 نفر از مدیران عامل و مسئولان ارشد 18 خبرگزاری مهم منطقه و همچنین شاخص ترین چهره های خبری قاره آسیا در آن قطعی شده است .
وی درباره برنامه‌های نشست OANA گفت: افتتاح رسمی این نشست ساعت 9 صبح یکشنبه هفته آینده 24 آبان ماه در محل هتل انقلاب تهران و با شعار "جستجوی تعامل در جهان رسانه" با سخنرانی دکتر سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز می‌شود و احمد مخلص یوسف مدیر عامل خبرگزاری آنتارا و رئیس اوآنا نیز دیگر سخنران نشست در مراسم افتتاحیه است.
اسماعیلی با توجه به اهمیت خبری و حرفه ای این اجلاس احتمال حضور سایر مسئولان ارشد **** در نشست افتتاحیه را رد نکرد و افزود: با نگاه مثبتی که مدیران محترم اجرایی کشور به موضوع تعامل بین المللی در عرصه رسانه ها دارند امیدواریم امکان دیدار میهمانان اجلاس با مسئولان ارشد کشور نیز فراهم گردد تا از این فرصت مناسب برای انتقال هر چه بیشتر پیام انقلاب اسلامی در سطح منطقه و جهان استفاده لازم صورت پذیرد.
485915_orig.jpg
رئیس ستاد اجرایی نشست OANA در تهران افزود: خبرگزاری‌های پی تی آی از هند، آنتارا از اندونزی، برناما از مالزی، ترند و آذرتاج از جمهوری آذربایجان، کیودو از ژاپن، ایتارتاس از روسیه، مونتسامه از مغولستان، آناتولی از ترکیه، شینهوا از چین، ونا از ویتنام، یونهاپ از کره جنوبی، تنا از تایلند، کونا از کویت، آوا از افغانستان و ایرنا و فارس میهمانان نشست تهران هستند که تعدادی از آنان در نشست های اجرایی و فنی و خبری عضویت دارند و تعدادی نیز به عنوان ناظر و میهمان به اجلاس دعوت شده اند.
وی گفت: علاوه بر این از مشاوران محترم رئیس جمهور ، معاونان و مدیران محترم وزارت خانه های ارشاد و امور خارجه ، رئیس محترم و معاونان ارشد سازمان تبلیغات اسلامی ، سفرای کشورهای عضو و رایزنان فرهنگی ، مدیران عامل محترم سایر خبرگزاری های غیر دولتی کشور ، مدیران محترم رسانه ملی و مدیران مسئول محترم روزنامه های کثیر الانتشار و نیز اساتید ارتباطات ، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و سایر چهره های فرهنگی و رسانه ای و همچنین نمایندگان رسانه های خارجی مقیم ایران برای حضور در مراسم افتتاحیه این نشست دعوت شده است.
اسماعیلی با ذکر تاریخچه‌ای از تشکیل سازمان OANA ادامه داد: سازمان خبرگزاری‌های آسیا ـ اقیانوسیه سال 1961 با ابتکار یونسکو بنیان نهاده شد و هدف از تشکیل آن تضمین تبادل آزاد و مستقیم اطلاعات و اخبار در میان بنگاههای خبری منطقه‌ای است که بیش از نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده است.
مدیر عامل خبرگزاری مهر گفت: سیزدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری‌های آسیا ـ اقیانوسیه دو سال پیش به میزبانی اندونزی در جاکارتا برگزار و در همان اجلاس خبرگزاری مهر به این سازمان پیوست و توانست در همین مدت کوتاه نقشی فعال در آن سازمان ایفا کند.
به گفته اسماعیلی ، 41 خبرگزاری از 33 کشور منطقه آسیا و اقیانوسیه تاکنون به عضویت OANA درآمده‌اند و محدودیتی برای عضویت چند خبرگزاری از یک کشور به این سازمان وجود ندارد. به شرط اینکه نخستین خبرگزاری عضو با پیوستن دیگر خبرگزاری‌ها به آن موافقت کند. ایرنا اولین عضو ایرانی سازمان OANA است و بعد از خبرگزاری مهر ، خبرگزاری فارس هم به عضویت این سازمان درآمده است.
مجمع عمومی اوآنا هر سه سال یکبار و نشست‌های کمیته‌های اجرای و فنی ـ خبری اوآنا سالیانه برگزار می‌شود. کمیته اجرایی 11 عضو دارد که پنج عضو در هیئت رئیسه آن هستند و شش عضو دیگر عادی هستند. گروه فنی ـ خبری هم 14 عضو دارد که 11 عضو آن را کمیته اجرایی و سه عضو دیگر را مجمع عمومی انتخاب می‌کند.
مدیر عامل خبرگزاری مهر در تشریح وظایف و برنامه‌های کمیته‌های اجرایی و فنی ـ خبری OANA گفت: نقش کمیته اجرایی فراهم‌سازی دستور کارها و پیگیری مصوبات مجمع عمومی و ارائه راهکار و پیشنهاد به مجمع عمومی است. گروه فنی خبری هم به تحولات و پیشرفت‌هایی می‌پردازد که در یکسال گذشته در حوزه فناوری و خبری روی داده است.
پرویز اسماعیلی در انتها افزود: کشورهای عضو سازمان اوآنا 56 درصد تولید ناخالص جهان ، حدود 50 درصد تجارت جهانی ، بیش از 60 درصد قلمرو آبی و نزدیک به 30 درصد حجم ترابری هوایی دنیا را در اختیار خود دارند.

میهمانان مهر در OANA / خبرگزاری ترند ؛ خبرگزاری پنج زبانه و تاثیرگذار منطقه قفقاز

خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان از تاثیرگذارترین خبرگزاریهای چند زبانه و چندرسانه ای منطقه قفقاز یکی از مهمانان خبرگزاری مهر در سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین نشست گروه فنی ـ خبری خبرگزاری‌های آسیا ـ اقیانوسیه (OANA) است. به گزارش خبرنگار مهر، خبرگزاری ترند از جمله مهمانان سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین نشست گروه فنی و خبری سازمان های خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه است که هنوز به عضویت اوآنا در نیامده ولی درخواست رسمی به این منظور را ارائه داده که در دست بررسی است.
این خبرگزاری آذری به عنوان یک رسانه خصوصی در سال 1995 تاسیس شده و از جمله تاثیرگذارترین رسانه های منطقه قفقاز و حوزه خزر است.
خبرنگاران این خبرگزاری برجسته جمهوری آذربایجان شامل خبرنگارانی هستند که از سراسر جهان به ویژه آسیای میانه و قفقاز به طور مستقیم آخرین اخبار این منطقه را پوشش می دهند. خبرنگاران ترند در روسیه، گرجستان، اوکراین، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان، ترکمنستان، ترکیه، افغانستان، ایران، فرانسه، بلژیک و اتریش حضور فعال دارند.
430296_orig.jpg
مدیرعامل خبرگزاری مهر در کنار "ایلغار حسین اوف"مدیرعامل خبرگزاری ترند در حال امضای توافقنامه
خبرگزاری ترند با خبرگزاری های داو جونز، آلمان، شینهوا، جیهان، مهر، ریانووستی، روس بیزینس کنسالتینگ، صدای افغان، قفقاز پرس، خبرگزاری تلگراف بلاروس، خاور تاجیکستان، اوکراین فرم و ... همکاری رسانه ای دارد.
این خبرگزاری جمهوری آذربایجان روزانه به طور متوسط 500 خبر به پنج زبان زنده دنیا از جمله انگلیسی، روسی، آذری، فارسی و عربی منتشر می کند. اخبار خبرگزاری ترند به صورت مولتی مدیا، مقالات تحلیلی در حوزه های مختلف سیاسی و اقتصادی و اخبار پوششی در اختیار مخاطبین قرار می گیرند.
خبرگزاری ترند، برترین رسانه سال 2007- 2006 جمهوری آذربایجان شده است. همچنین آکادمی رادیو و تلویزیون اوراسیا در سال 2008 خبرگزاری ترند را به عنوان فعال ترین مرجع خبری در منطقه اوراسیا انتخاب کرد. کیفیت بالای عکس، ویدئو، مقالات تحلیلی و اخبار خبرگزاری ترند موجب شده است سازمان بین المللی (Moody) به این خبرگزاری گواهینامه ایزو 9001-2000 اعطا کند.
این خبرگزاری دارای چندین نشریه روزانه، هفتگی و ماهانه به زبان های انگلیسی، روسی و آذری است که آخرین تحولات سیاسی، اقتصادی منطقه و جهان را در اختیار خوانندگان قرار می دهد.
این خبرگزاری تاثیرگذار قفقاز دارای یک نشریه آنلاین درباره نفت و گاز است که آخرین اخبار این حوزه را به مخاطبین ارائه می کند.
" ترند لایف" یکی از مجلات آنلاین ترند است که روزانه با انتشار 100 مقاله و خبر جالب در حوزه های اجتماعی، مخاطبین زیادی را به خود جلب کرده است. ترند لایف در واقع یک نشریه سرگرمی است.
سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین نشست گروه فنی و خبری OANA از 13 تا 17 نوامبر 2009 برابر با 22 تا 26 آبان ‌ماه به میزبانی خبرگزاری مهر در تهران برگزار می‌شود.

امتیاز علمی برای 25 نشریه صادر شد

کمیسیون بررسی نشریات وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری برای 25 نشریه امتیاز علمی صادر کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، نشریات حکمت سینوی (مشکوه النور) از دانشگاه امام صادق (ع)، حکمت و فلسفه از دانشگاه علامه طباطبایی، راهبرد فرهنگ از شورای عالی انقلاب فرهنگی، روانشناسی بالینی از دانشگاه‌سمنان، روانشناسی تربیتی از دانشگاه علامه طباطبایی، زبان و ادب فارسی (ادبیات و علوم انسانی سابق) از دانشگاه تبریز، سنجش از دور و GIS ایران از انجمن سنجش از دور ایران، سیاست علم و فناوری از انجمن علمی مدیریت تکنولوژی ایران، سیاستگذاری اقتصادی از دانشگاه یزد، علوم و فناوری اطلاعات از پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران و فنون ادبی از دانشگاه اصفهان امتیاز علمی پژوهشی را از کمیسیون بررسی نشریات وزارت علوم کسب کردند.
وزارت علوم همچنین به نشریات مدیریت فردا از دانشگاه فردوسی مشهد، مطالعات مدیریت انتظامی از دانشگاه علوم انتظامی، مطالعات مدیریت صنعتی از دانشگاه علامه طباطبایی، مطالعات و پژوهشهای شهری منطقه‌ای از دانشگاه اصفهان، بیوتکنولوژی کشاورزی از دانشگاه شهید باهنر کرمان، پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران از دانشگاه فردوسی مشهد، زیست شناسی گیاهی ایران از دانشگاه اصفهان، باغ نظر (خصوصی)، الهیات تطبیقی از دانشگاه اصفهان، پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی از دانشگاه مازندران، پژوهشنامه مدیریت اجرایی از دانشگاه مازندران، پژوهشهای حسابداری مالی از دانشگاه اصفهان، تربیت اسلامی از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، چشم انداز مدیریت از دانشگاه شهید بهشتی، امتیاز علمی پژوهشی اعطا کرده است.
نشریه راهور از دفتر تحقیقات کاربردی پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا نیز از کمیسیون بررسی نشریات وزارت علوم امتیاز علمی ترویجی کسب کرده است.
تاکنون 424 نشریه از این کمیسیون امتیاز علمی پژوهشی یا علمی ترویجی کسب کرده اند که از این تعداد 238 نشریه در گروه علوم انسانی، 78 نشریه در گروه فنی و مهندسی، 64 نشریه در گروه علوم کشاورزی، 35 نشریه در گروه علوم پایه و 9 نشریه در گروه هنر قرار دارد.

زمان جدید آزمون طب سنتی اعلام شد/ انتشار شرایط مصاحبه داوطلبان

پس از به تعویق افتادن آزمون دکتری تخصصی طب سنتی همزمان با آزمون سایر رشته های دکتری تخصصی در روز 8 آبان ماه، زمان جدید آزمون طب سنتی در مقطع دکتری تخصصی اعلام شد. به گزارش خبرنگار مهر، مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت اعلام کرد: آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) طب سنتی 11 دی ماه برگزار و نتایج آزمون همزمان با سایر رشته ها اعلام می شود. کارت آزمون نیز 9 و 10 دی ماه به صورت اینترنتی توزیع خواهد شد.
کلید اولیه آزمون در 11 دی منتشر می شود و داوطلبان می توانند تا 12 دی ماه اعتراض خود را به سئوالات به صورت اینترنتی اعلام کنند کلید نهایی 14 دی اعلام می شود و همزمان اسامی پذیرفته ‌شدگان مرحله اول آزمون و انتخاب محل تحصیل از طریق اینترنت صورت می گیرد.
مصاحبه و مرحله دوم آزمون داوطلبان دوره دکتری تخصصی طب سنتی در روزهای 19 تا 22 دی ماه انجام می شود و نتایج نهایی آزمون همزمان با سایر رشته ها در روز 7 بهمن ماه اعلام می شود.
منابع آزمون بدون تغییر و همان منابع قبلی اعلام شده در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی است و تنها داوطلبانی که در تاریخ 8 آبان ماه سال جاری مجاز به شرکت در آزمون بوده اند، می توانند در آزمون شرکت کنند. داوطلبان باید از هم اکنون مدارک مورد نیاز و سوابق پژوهشی خود را مطابق جداول اعلامی برای زمان مصاحبه آماده کنند.
سایر داوطلبانی که موفق به ثبت نام برای آزمون 8 آبان ماه سال جاری نشده اند می توانند در آزمونی که همزمان با آزمون دکتری تخصصی داروسازی در خرداد سال 89 برگزار می شود، شرکت کنند و در اطلاعیه های تکمیلی شرایط ثبت نام را دریافت کنند داوطلبانی که در مرحله اول آزمون پذیرفته شده و جهت مصاحبه دعوت می شوند باید اصل و یک نسخه کپی از کلیه مستندات مربوطه را به همراه داشته باشند و به اساتید مصاحبه کننده ارائه کنند.
بر اساس اعلام مرکز سنجش آموزش پزشکی، مواد آزمون مصاحبه دوره دکتری تخصصی طب سنتی شامل سابقه فعالیتهای آموزشی (تدریس نظری یا عملی مرتبط) سابقه فعالیتهای پژوهشی (طرح تحقیقاتی مصوب، مقالات مرتبط، سخنرانی در کنگره)، قدرت بیان و توانایی انتقال مطالب علمی، نمره MHLE یا سایر زبان های مصوب، ویژگیهای فردی داوطلب، نگرش به رشته و ارتباط کاری و سوابق اجرایی است.
به گزارش مهر، دکتر محمدعلی محققی - معاون آموزشی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به علل تعویق آزمون طب سنتی یادآور شده بود: آزمون طب سنتی تا دو ماه آینده برگزار می شود. آمادگی کافی برای برگزاری آزمون طب سنتی به همراه آزمون دکتری تخصصی وجود نداشت و برای تعریف شرایط استاندارد و مناسب این گروه تصمیم گرفته شد که آزمون در زمان دیگری برگزار شود.
محققی اضافه کرد: آزمون طب سنتی پیش از این قرار بود همزمان با آزمون دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی برگزار شود که به دلایلی تصمیم گرفته شد این آزمون به تعویق بیفتد.

علی اکبر طاهایی: فضای گفتگو و تضارب آرا در محیطهای دانشجویی باید شکل بگیرد

قزوین - خبرگزاری مهر: استاندار قزوین گفت: باید زمینه گفتگو و تبادل آرا در دانشگاهها شکل بگیرد و محور گفتمانهای دانشجویی نیز وصیتنامه سیاسی و الهی امام (ره) باشد. به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، سیدعلی اکبر طاهایی ظهر سه شنبه در جلسه کمیسیون امور دانشجویی که با حضور روسای دانشگاه ها و نمایندگان تشکلهای دانشجویی استان برگزار شد، اظهار داشت: شناسنامه این انقلاب به تعبیر مقام معظم ***** امام راحل است که اندیشه ها و آرمانهای این معمار بزرگ باید بیش از گذشته در دانشگاه ها و محیطهای دانشجویی مورد اندیشه قرار گیرد.
وی با تاکید برتدوین راهبردهایی برای عملیاتی کردن دیدگاه ها ونقطه نظرات ***** در دانشگاه ها تصریح کرد: اساتید و تشکل های دانشجویی باید در پی تدوین راهبردهایی برای عملیاتی کردن رهنمودها و پیامهای ***** باشند چرا که مشکل اصلی جامعه امروز ما فاصله گرفتن از اندیشه ها و کلام ***** است.
استاندار قزوین افزود: به منظور رفع شبهه از ذهن دانشجویان باید فضای مناظره و تضارب آرا در محیط‌ های دانشجویی و با حضور جریانهای مختلف سیاسی شکل بگیرد تا به تعمیق اندیشه‌ها، افزابش امید و ترویج اخلاق مداری در بین دانشجویان و فضای دانشگاه منجر شود.
طاهایی با اشاره به تولید علم و راه ‌اندازی جنبش نرم ‌افزاری به عنوان اصلی‌ترین و اولین ماموریت و رسالت دانشگاه‌ها اظهار داشت: علت انحطاط و عقب ماندگی جوامع اسلامی و از جمله ایران از گذشته‌های دور، کم توجهی و فاصله گرفتن از قافله علم و نواندیشی بوده است و امروز به برکت انقلاب اسلامی توانسته ‌ایم اقتدار و عزت ایران را در عرصه‌های علمی و پژوهشی ارتقا بخشیم.
استاندار قزوین با بیان اهمیت و نقش رسانه‌های جمعی به ویژه صدا و سیما در ترویج گفتمان‌های سیاسی و تبادل افکار و سلایق مختلف خاطر نشان کرد: صدا و سیما باید از ظرفیت هنری خود در معرفی و گسترش گفتمان انقلاب اسلامی و انتقال پیام به مخاطب بیش از گذشته استفاده کند و رسالت خود را ارتفای دینداری، اخلاق، آگاهی و امید در بین شهروندان به خوبی ایفا کند.
در این جلسه پس از بیان مطالب و نکات دینی و اخلاقی توسط حجت ‌الاسلام عابدینی نماینده ولی فقیه در دانشگاه بین‌الملل امام ***** (ره)، آل بویه سرپرست این دانشگاه درسخنانی بر تقویت فضای تعاطی و تضارب آراء رونق بخشیدن به مناظرات و گفتگوهای دانشجویی، عدم استفاده ابزاری از دانشجو توسط جریانات سیاسی و اولویت دادن به تولید و تقویت علم و تحقیقات در دانشگاه‌ها تاکید کرد.
در این جلسه همچنین مرتضی موسی خانی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین با تاکید بر راه اندازی کرسی آزاداندیشی و نقد مناظره در محیطهای دانشگاهی و محافل دانشجویی گفت: دشمن همواره به دنبال آن است که از ناهماهنگیها و تضادهای سیاسی موجود در جامعه سوءاستفاده کند و در همین راستا به دنبال شکل دادن به رفتارهای احساسی و غیر منطقی در محیطهای دانشجویی است لذا دانشجویان باید نسبت به این موضوع حساس باشند و ناخواسته آب به آسیاب دشمن نریزند.
در ادامه این جلسه روسای دانشکاهها و نمایندگان تشکل های دانشجویی استان نقطه نظر و پیشنهادات خود را برای ساماندهی و فعال سازی فضاها و گفتمانهای سیاسی درمحیط های داشنجویی و دانشگاهها مطرح کردند.
توجه به مسائل فرهنگی دانشجویان، تاکید و ترویج وحدت و همدلی در بین جریانات مختلف دانشجویی، استفاده از ظرفیت و پتانسیل بسیج اساتید، راه اندازی کرسیهای نقد و مناظره، تدوین راهبردهایی در راستای عملیاتی کردن پیام های مقام معظم ***** و دشمن شناسی از جمله موارد و نکاتی بود که توسط اعضا و حاظرین در جلسه مطرح شد.

شهرکهای صنعتی خوزستان از پایان نامه های دانشجویی حمایت می کند

اهواز - خبرگزاری مهر: معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان گفت: این شرکت از پایان نامه هایی دانشجویی در مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد که مرتبط به بخش صنعت باشند، حمایت می کند. اخلاق محمدیان در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز با بیان اینکه 94 درصد از واحدهای صنعتی و در حال بهره برداری دارای مجوز از صنایع و معادن را صنایع کوچک استان تشکیل می دهد، افزود: این میزان واحد صنعتی کوچک تنها در شهرکهای صنعتی برای 14 هزار و 682 نفر زمینه شغل فراهم کرده است.

وی با اشاره به اعتبار اختصاص یافته برای توسعه صنایع کوچک در استان خوزستان گفت: در حالی که اعتبار اختصاص یافته سال گذشته به این بخش و از منابع داخلی 309 میلیون تومان بوده است اما امسال با توجه به کاهش درآمدهای شرکت به دلیل کاهش سرمایه گذاری این اعتبار با کاهش 11 درصدی به مبلغ 272 میلیون تومان برای توسعه صنایع کوچک اعتبار کاهش یافت که این میزان بودجه اختصاص یافته به این صنایع بسیار ناچیز است .
محمدیان در عین حال به حمایت شرکت شهرکهای صنعتی از واحدهای صنایع کوچک استان اشاره کرد و گفت: برگزاری دوره های آموزشی، مهارتی، کارآفرینی و مدیریتی، حمایت از حضور واحدهای صنعتی در نمایشگاه های مختلف برای عرضه تولیدات واحدهای صنعتی، توسعه واحدهای صنعتی در قالب خوشه های صنعتی، برگزاری تور برای واحدها، ایجاد مراکز مجتمع های فناوری، امکان سنجی طرح های صنعتی و راهنمایی متقاضیان(طرح هایی که نیاز استان است)، عارضه یابی و مطالعه واحدهای صنعتی کوچک، پرداخت کمک های فنی و اعتباری به صنایع کوچک از جمله جمایت های این شرکت از واحدهای صنعتی مستقر در شهرک های صنعتی استان است.
وی افزود: همچنین صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک کسری ضمانت واحدهای صنعتی کوچک در امر دریافت تسهیلات را جبران می کند.

محمدیان اظهار داشت: در راستای حمایت از طرح های پژوهشی، شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان از پایان نامه های پژوهشی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا مرتبط با بخش صنعت و شهرکهای صنعتی استان حمایت مالی می کند.
در حال حاضر چندین طرح مربوط به صنایع کوچک در خوزستان در دست ساخت هستند که در صورت بهره برداری از آنها برای 25 هزار و 934 نفر زمینه شغل فراهم می شود و جمع اشتغال به وجود آمده در استان در بخش صنایع کوچک مستقر در شهرکهای صنعتی به 40 هزار و 616 نفر خواهد رسید.

استان خوزستان در حال حاضر دارای 33 شهرک صنعتی و 34 ناحیه صنعتی مصوب و در 27 شهرک و 11 ناحیه صنعتی نیز زمین در حال واگذاری است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان منصوب شد

خرم آباد - خبرگزاری مهر: سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان طی حکمی از سوی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور منصوب شد. به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، در مراسمی که ظهر امروز با حضور معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد دکتر اردشیر شیخ آزادی با قرائت حکمی که از سوی مرضیه وحید دستجردی ابلاغ شده بود به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان انتخاب شد.
همچنین در این مراسم با قرائت پیام وزیر بهداشت از زحمات دکتر قدرت الله شمس خرم آبادی رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی لرستان تجلیل به عمل آمد.
در این مراسم که با حضور استاندار لرستان، نمایندگان مردم خرم آباد و پلدختر در مجلس شورای اسلامی، مدیران دستگاههای اجرایی استان، اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و مسئولان شبکه های بهداشت و درمان شهرستانهای مختلف لرستان برگزار شد دکتر شمس خرم ابادی به ارائه عملکرد خود در مدت زمان خدمت در دانشگاه علوم پزشکی پرداخت.
بنابر این گزارش اردشیر شیخ آزادی سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان دارای سوابق کاری چون عضویت در هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، رئیس هیئت رسیدگی به تخلفات اداری سازمان پزشکی قانونی کشور، عضو کمیته معاینات پزشکی قانونی کشور و ... بوده است.

کاهش اعتبار وام شهریه دانشگاههای پزشکی/ پوشش تنها 3 درصد دانشجویان

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت از کاهش اعتبار وام شهریه دانشجویان علوم پزشکی نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: هنوز در حال رایزنی با معاونت نظارت راهبردی رئیس جمهوری هستیم تا اعتبار این وام برای پوشش تعداد بیشتری از دانشجویان افزایش یابد. دکتر فرهاد جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: اعتبار وام شهریه نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و میزان فعلی تنها سه درصد دانشجویان شهریه پرداز در دانشگاههای علوم پزشکی را پوشش می دهد.
وی گفت: البته هنوز در حال پیگیری و رایزنی با معاونت نظارت راهبردی رئیس جمهوری هستیم ولی هنوز به طور رسمی نظری در خصوص افزایش یا عدم افزایش میزان اعتبار وام شهریه به ما اعلام نشده است.
جعفری خاطرنشان کرد: سهم وزارت بهداشت از اعتبار وام شهریه 720 میلیون تومان است که این میزان تنها سه درصد دانشجویان شهریه ای علوم پزشکی در دانشگاههای وزارت بهداشت تحصیل می کنند را پوشش می دهد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت تاکید کرد: در صورتی که اعتبار وام شهریه افزایش یابد صندوق می تواند تعداد بیشتری از دانشجویان را تحت پوشش قرار دهد.

طرحهای جدید جذب دانشجوی خارجی/ برگزاری آزمون برای داوطلبان خارجی

رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به طرحهای عنوان شده برای جذب دانشجوی خارجی گفت: دو طرح تاسیس شعبه دانشگاههای ایرانی در خارج و برگزاری آزمون برای داوطلبان غیرایرانی برای این کار درنظر گرفته شده است. دکتر غلامرضا حسن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: یکی از مباحثی که در برابر پذیرش دانشجویان خارجی مطرح است، فراهم کردن امکان آموزش این گروه از دانشجویان در کشورهای خود آنها از طریق توانمندسازی آنها است.
وی اضافه کرد: این فعالیت با توانمندسازی در حوزه اعضای هیئت علمی، دانشگاهی و همایش ها امکان پذیر است و این کار با تاسیس شعبه هایی از دانشگاه های ایرانی و یا دوره های علمی در داخل آن کشورها قابل انجام است.
حسن زاده اظهار داشت: ما نیز در وزارت بهداشت علاقمند هستیم که برخی از کشورهایی که زمینه مناسبی برای این کار وجود دارد، دانشگاه و یا دوره هایی را درآنجا تاسیس کنیم.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: از سوی دیگر در نظر داریم برای رشته ها و دوره هایی خاصی که داوطلبان غیرایرانی زیادی مایل به تحصیل در دانشگاه های علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران هستند، آزمون هایی را برای این گروه از داوطلبان در همان کشورها برگزار کنیم.
وی اضافه کرد: این آزمون موجب می شود نخبه ها را شناسایی کنیم و از این طریق سطح این گروه از دانشجویان هم بالاتر می رود.

تغییری درمعافیت تحصیلی نداشته‌ایم/ معافیت درصورت حذف کنکوربررسی می‌شود

رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا با تاکید بر اینکه در حال حاضر هیچ تغییری در معافیتهای تحصیلی ایجاد نشده است گفت: اعطای معافیت تحصیلی در صورت حذف کنکور باید مورد بررسی قرار گیرد. سردار محمد جواد زاده کمند در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: بر اساس ضوابط موجود صرفا معافیت تحصیلی برای دانشجویانی صادر می شود که در آزمون سراسری شرکت کرده و پذیرفته شده باشند.
وی در پاسخ به این سئوال که اگر قرار باشد حذف کنکور نهایی و این قانون اجرایی شود نحوه ارائه معافیت تحصیلی چگونه خواهد بود گفت: اگر مقرر شود کنکور حذف شود پس از هماهنگی با ستاد کل نیروهای مسلح و بررسی آثار ناشی از حذف کنکور تصمیمات نهایی اتخاذ خواهد شد.

علی احمدی از آینده کاری خود می گوید/ جهاد دانشگاهی مقصد علی احمدی

علیرضا علی احمدی دریاره آینده کاری خود در دولت دهم و طرح نام وی به عنوان یکی از نامزدهای ریاست جهاد دانشگاهی گفت: ریاست جهاد دانشگاهی به من پیشنهاد شده است اما برای دریافت توضیحات بیشتر می توانید به مسئولانی که این پیشنهاد را به من داده اند مراجعه کنید. علیرضا علی احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: پیشنهادات بسیاری در این مدت به من شده است که ریاست جهاد دانشگاهی نیز یکی از آنها است. باید هیئت امنای جهاد دانشگاهی در این زمینه تصمیم نهایی را بگیرند و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز تأیید کند تا رئیس جمهور حکم دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که گفته می شود عدم عضویت در جهاد دانشگاهی یکی از موانع ریاست وی در این نهاد است، اظهار داشت: من به مدت هشت سال عضو جهاد دانشگاهی علم و صنعت بوده ام و 28 سال در ستاد انقلاب فرهنگی و شورای عالی انقلاب فرهنگی همکاری کردم.
وزیر سابق آموزش و پرورش همچنین درباره اینکه انتصابش به این سمت در چه مرحله ای است، گفت: این سئوال را با افرادی که من را برای این سمت در نظر گرفته اند و در این رابطه مسئول هستند بپرسید.
به گزارش مهر، دوره سه ساله ریاست حمید رضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی به پایان رسیده است و جهاد دانشگاهی در انتظار تمدید حکم طیبی یا معرفی فردی جدید است.

چهار عضو جدید فرهنگستان علوم پزشکی معرفی شدند

اعضای جدید فرهنگستان علوم پزشکی بر اساس آخرین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی شدند. به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه شب گذشته شورای عالی انقلاب فرهنگی که به ریاست رئیس جمهور برگزار شد با موافقت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر علیرضا مرندی، دکتر ناصر سیم فروش، دکتر باقر لاریجانی و دکتر شهاب الدین صدر به عضویت فرهنگستان علوم پزشکی درآمدند.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در هفته گذشته اعلام کرده بود: بر اساس اصلاحیه شورای عالی انقلاب فرهنگی افراد برای عضویت در فرهنگستانها به معرفی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا فرهنگستانها و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس ضوابط و معیارهای علمی مصوب انتخاب می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، شورای عالی انقلاب فرهنگی بنا به پیشنهاد کمیسیون مشورتی این شورا موادی از اساسنامه فرهنگستان های هنر،علوم، علوم پزشکی و زبان و ادب فارسی را اصلاح کرده است.
بر این اساس، ماده 15 اساسنامه فرهنگستان هنر، ماده 18 اساسنامه فرهنگستان علوم، ماده 17 اساسنامه فرهنگستان علوم پزشکی و ماده 6 اساسنامه فرهنگستان زبان و ادب فارسی اصلاح شد که بر اساس آن افراد پیشنهادی برای عضویت در فرهنگستان به معرفی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا خود فرهنگستان مربوطه و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس ضوابط و معیارهای علمی مصوب انتخاب می‌شوند.
علاوه بر این، ماده 10 اساسنامه فرهنگستان علوم، علوم پزشکی و زبان و ادب فارسی و ماده 8 اساسنامه فرهنگستان هنر نیز اصلاح شد که بر اساس این اصلاحیه، رئیس فرهنگستان از میان اعضای فرهنگستان به پیشنهاد رئیس جمهور و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و با حکم وی برای یک دوره چهارساله انتخاب می‌شوند.
بر اساس این مصوبه، تغییر روسای مزبور به علل مختلف فوت، کناره‌گیری، عزل و استعفا قبل از پایان دوره نیز مطابق همین شیوه خواهد بود بر این اساس، انتخاب مجدد رئیس فرهنگستان بلامانع خواهد بود.
این مصوبه از سوی رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شده است.

شینهوا ؛ غول رسانه ای چین در جنگ نرم شرق و غرب

خبرگزاری شینهوای چین غول رسانه ای چین در جنگ نرم شرق و غرب از مهمانان خبرگزاری مهر در سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین نشست گروه فنی ـ خبری خبرگزاریهای آسیا ـ اقیانوسیه (OANA) است. به گزارش خبرنگار مهر، شینهوا، آژانس مطبوعاتی رسمی دولت جمهوری خلق چین و بزرگترین مرکز جمع آوری اطلاعات و کنفرانسهای مطبوعاتی در چین است.
همچنین جمهوری خلق چین دارای دو خبرگزاری است؛ خبرگزاری شینهوا و سرویس خبری چین.
در مقایسه با خبر گزاری رویترز که پرسنلی 1300 نفری دارد، این خبرگزاری با پرسنلی بیش از 10000 نفر در 31 دفتر داخلی و 107 دفتر بین المللی خود – به ازای هر استان یک دفتر به علاوه یک دفتر نظامی – به گردآوری و پخش اطلاعات می پردازد.
علاوه بر خبرگزاری، شینهوا موسسه ای انتشاراتی است که بیست روزنامه و دوازده مجله را با تیراژی بالغ بر 10 میلیون نسخه نیز به چاپ می رساند. "شینهوا دیلی تلگراف" روزنامه متعلق به این خبرگزاری است. خبرگزاری شینهوا همچنین بزرگترین آرشیو عکس را با مجموعه ای تاریخی از دو میلیون تصویر گردهم آورده است.
477077_orig.jpg
مدیرعامل خبرگزاری مهر در کنار قائم مقام خبرگزاری شینهوا در حال تبادل توافقنامه
طی سه سال گذشته، پکن بودجه اختصاصی خود به خبرگزاریها را به طور میانگین 7 درصد کاهش داده است. در حال حاضر 40 درصد هزینه های شینهوا از بودجه دولتی تامین می شود.
شینهوا با نام "خبرگزاری چین قرمز" (Red China News Agency) در سال 1931 شروع به کار کرد و در سال 1937 به نام فعلی خود تغییر نام داد. از سال 1944 انتشار اخبار به زبان انگلیسی را آغاز کرد و در سال 1947 اولین شعبه خارجی خود را در لندن ایجاد کرد.
با روی کار آمدن کمونیستها در چین، نماینده حزب کمونیست در کشورهایی بوده است که کشورش نماینده دیپلماتیک نداشته به همین جهت به عنوان "چشم و زبان حزب کمونیست" توصیف می شده است.
رابطه خبرگزاری شینهوا با حزب کمونیست چین به قدری قوی است که از آن به عنوان پل بین این حزب و مردم چین یاد می شود.
دولت چین اعلام کرده است 20 میلیارد دلار به شبکه های رسانه ای چین به ویژه شینهوا کمک می کند. پکن دلیل انجام این کمک رسانه ای را تقویت جبهه رسانه ای در جنگ نرم شرق با غرب عنوان کرده است.
دفتر مرکزی این خبرگزاری در پکن واقع شده است و در مصر، ماکائو و هنگ کنگ شعبه های منطقه ای دارد.
این خبرگزاری هم اکنون اخبار را به شش زبان رسمی دنیا - چینی، انگلیسی، اسپانیایی، روسی، فرانسوی و عربی – به همراه عکس منتشر می کند.
این خبرگزاری با بیش از 100 خبرگزاری جهان قراداد مبادله خبری - فنی دارد و قرارداد این خبرگزاری معتبر جهان با خبرگزاری مهر از جمهوری اسلامی ایران نیز چندی پیش منعقد شد.
اولین اجلاس بلند پایه رسانه های جهان (World Media Summit) با حضور مدیران بیش از 170 رسانه بین المللی و نخبگان رسانه ای جهان در پکن پایتخت جمهوری خلق چین از 16 تا 18 مهر (هشتم تا دهم اکتبر) برگزار شد.
سی و یکمین نشست کمیته اجرایی و بیست و پنجمین نشست گروه فنی و خبری OANA از 13 تا 17 نوامبر 2009 برابر با 22 تا 26 آبان ‌ماه به میزبانی خبرگزاری مهر در تهران برگزار می‌شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان منصوب شد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طی حکمی دکتر عباس اسماعیلی را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی رفسنجان منصوب کرد. به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عباس اسماعیلی دارای دکتری مهندسی بهداشت و محیط زیست از دانشگاه تهران و دانشیار است.
پیش از این دکتر "حسین آذین" ریاست دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان را بر عهده داشت.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
آزمایشگاه مرکزی تحقیقات منطقه‌ای علوم پزشکی راه اندازی شد

آزمایشگاه مرکزی تحقیقات منطقه ای علوم پزشکی در منطقه جنوب ایران در دانشگاه علوم پزشکی شیراز آغاز به کار کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر رامین میری - رئیس آزمایشگاه مرکزی تحقیقات منطقه ای با اعلام این خبر افزود: این آزمایشگاه به تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی با تکنولوژی برتر مجهز است و به دانشگاههای علوم پزشکی کهکیلویه و بویراحمد،‌ بوشهر،‌ هرمزگان، جهرم، فسا و فارس خدمات پژوهشی و تحقیقاتی ارائه می دهد.
وی یادآور شد: دستگاهها و تجهیزات این آزمایشگاه بسیار گران قیمت هستند و در پژوهشهای علوم پزشکی که متناسب با دانش روز است کارآیی دارند.
میری گفت: استفاده از این دستگاهها برای محققان به صورت روزانه لزومی ندارد بنابراین تجمع آنها در یک آزمایشگاه مرکزی منطقه ای، که مورد استفاده چند دانشگاه باشد، موجب صرفه جویی در بودجه های پژوهشی می شود از آنجایی که دانشگاههای کوچکتر امکان خرید این تجهیزات گرانقیمت را ندارند، راه اندازی آزمایشگاه مرکزی منطقه ای، که امکان استفاده از تجهیزات را به همه دانشگاه های منطقه می دهد،‌ موجب برقراری عدالت بین مراکز دانشگاهی می شود.
وی امکان ایجاد هم اندیشی پژوهشگران در یک منطقه و فراهم شدن زمینه همکاریهای پژوهشی در راستای ارتقای سطح کیفی تحقیقات را از دیگر برتری های تاسیس این نوع آزمایشگاهها ذکر کرد.
رئیس آزمایشگاه مرکزی تحقیقات منطقه ای علوم پزشکی یادآور شد: علاوه بر شیراز، 8 آزمایشگاه مرکزی منطقه ای دیگر نیز در کشور به صورت همزمان آغاز به کار کرده اند و خرید دستگاههای این آزمایشگاهها با نظرسنجی از کلیه اساتید دانشگاههای علوم پزشکی کشور صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: بیش از 50 میلیارد ریال از سوی وزارت بهداشت صرف خرید دستگاههای آزمایشگاه مرکزی تحقیقات منطقه ای دانشگاه علوم پزشکی شیراز شده است و دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز بیش از 5 میلیارد ریال را صرف بهره برداری و آماده سازی فضای فیزیکی و خرید تعدادی از دستگاههای آزمایشگاهی که به صورت روزمره مورد استفاده قرار می گیرند، کرده است.
میری با اشاره به خریداری بخشی از دستگاهها و بهره برداری از آنها گفت: آزمایشگاه مرکزی تحقیقات منطقه ای دانشگاه علوم پزشکی شیراز در دانشکده پزشکی این دانشگاه، واقع شده و آماده ارائه خدمت به محققان است.

ثبت نام دانش آموختگان دندانپزشکی برای آزمون جایابی آغاز شد

مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت بهداشت اعلام کرد: داوطلبان آزمون جایابی دانش آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور می توانند از امروز چهارشنبه 20 آبان در این آزمون ثبت نام کنند. به گزارش خبرنگار مهر، پانزدهمین دوره آزمون جایابی دانش آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور 11 آذرماه برگزار می شود و واجدین شرایط می توانند مدارک مورد نیاز خود را از امروز 20 آبان تا 3 آذر با پست سفارشی یا پیشتاز به دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی ارسال کنند.
افراد واجد شرایط می توانند در ساعات اداری تاریخهای مقرر همراه با مدارک خواسته شده به صورت حضوری نیز جهت ثبت نام به دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی واقع در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مراجعه کنند.
واجدین شرایط توسط مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت به شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی معرفی می شوند.
پانزدهمین دوره آزمون جایابی دانش آموختگان دندانپزشکی خارج از کشور راس ساعت 9 صبح روز چهارشنبه 11 آذر ماه سال جاری در محل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واقع در شهرک غرب برگزار می شود و کارت شرکت در آزمون نیز روز سه شنبه 10 آذرماه سال جاری از ساعت 8 تا 14 در محل دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی توزیع می شود.

سمینار سراسری بهداشت روانی دانشجویان برگزار می شود

پنجمین سمینار سراسری بهداشت روانی دانشجویان در راستای ارتقای سطح بهداشت روانی دانشجویان برگزار می شود. به گزارش خبرنگار مهر، این سمینار با هدف ارایه آخرین یافته های پژوهشی،‌ ارتقاء سطح دانش متخصصان،‌ ترویج علمی بهداشت روان در کشور،‌ تبادل اطلاعات علمی - پژوهشی میان گروه های دانشگاهی،‌ بررسی جامعه ‌نگر مسایل و ارایه راهکارهای علمی برای ارتقاء سلامت روان دانشجویان برگزار می شود.
سمینار بهداشت روانی دانشجویان با همکاری معاونت دانشجویی وزارت علوم،‌ تحقیقات و فناوری (دفتر مرکزی مشاوره) و مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه شاهد 22 و 23 اردیبهشت ماه سال 1389 برگزار می شود.

همایش علوم و فنون دریایی برگزار می شود

رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر از برگزاری هشتمین همایش دو سالانه علوم و فنون دریایی کشور در این دانشگاه خبر داد. پرویز باورصاد احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: همایش علوم فنون دریایی کشور هفتم بهمن ماه سال جاری آغاز می شود و به مدت 3 روز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: تاکنون بیش از 400 مقاله علمی به دبیرخانه این همایش فرستاده شده که پس از بررسی و ارزیابی تقسیم بندی شده اند.
رئیس دانشگاه علوم فنون دریایی خرمشهر گفت: طی برگزاری همایش علوم فنون دریایی کشور برنامه هایی چون بازدید از مراکز صنعتی، دریایی و تجاری استان و همچنین مراکز مختلف خرمشهر و آبادان پیش بینی شده است.

راه اندازی مزرعه تحقیقاتی در دانشگاه هرمزگان

رئیس دانشگاه هرمزگان از راه اندازی مزرعه تحقیقاتی و دانشکده کشاورزی این دانشگاه در زمینی به مساحت 30 هکتار خبر داد. احمد نوحه گر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: طرح دانشکده کشاورزی دانشگاه هرمزگان از جمله مصوبات دور اول سفرهای استانی بوده که در زمینی واقع در میناب اجرایی شده و تاکنون بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی افزود: زمین این دانشکده با همکاری اداره کل مسکن و شهرسازی و استانداری به دانشگاه هرمزگان واگذار شده است.
رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: مزرعه تحقیقاتی فاز سوم از این پروژه اجرایی خواهد بود که پیش بینی می شود ظرف یک سال آینده به پایان برسد.

نحوه انتخاب دانشجویان نمونه اعلام شد

میزان امتیازات و شاخصهای انتخاب دانشجویان نمونه برای معرفی در چهاردهمین دوره انتخاب و معرفی دانشجوی نمونه سال 88 دانشگاهها اعلام شد. به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آئین نامه انتخاب دانشجوی نمونه، دانشجوی نمونه فردی است که به لحاظ ویژگی های علمی، فرهنگی و رعایت شئون دانشجویی سرآمد سایر دانشجویان باشد.
ویژگی های علمی دانشجوی نمونه فعالیت های آموزشی و پژوهشی، ویژگی های فرهنگی شامل فعالیت های ایثارگری، قرآنی، اجتماعی، سیاسی، ورزشی، هنری و ادبی و شئون دانشجویی نیز شامل رعایت ضوابط و مقررات، رفتار، اخلاق، اعتقادات دینی و مذهبی می شود.
دانشجویانی می توانند در این دوره ثبت نام کنند که 50 درصد واحدهای درسی را گذرانده باشند و در صورت اینکه دانشجویان در دوره دکتری تخصصی شاغل به تحصیل باشند باید از پروپوزال پیشنهادی دفاع کرده باشند.
بر اساس آیین نامه انتخاب دانشجوی نمونه که به امضای وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری رسیده است، میزان امتیازات در بخشهای علمی 65 امتیاز، فرهنگی 25 امتیاز و شئون دانشجویی 10 امتیاز برای مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی، کارشناسی ارشد ناپیوسته، دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی و کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری تخصصی درنظر گرفته شده است.
معدل نیمسال تحصیلی، کسب عنوان در آزمون های جامع علوم پایه و پیش کارورزی، چاپ مقالات، فعالیت های تحقیقاتی، اختراع ابداع و نوآوری، ترجمه و گردآوری کتاب، ایثارگری، فعالیت های قرآنی، عضویت در کانون های قرآنی، عترت و نماز، فعالیت های سیاسی و اجتماعی، فعالیت های ورزشی، فعالیت های ادبی و هنری از جمله شاخص های امتیازدهی به این دانشجویان است.

اعضای هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس فردا با رئیس جمهور دیدار می کنند

رئیس دانشگاه تربیت مدرس از دیدار اعضای هیئت علمی این دانشگاه با رئیس جمهور در روز پنجشنبه 21 آبان ماه خبر داد. فرهاد دانشجو در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دیگر مسئولان آموزش عالی کشور نیز در این مراسم حضور داشته و به بحث و گفتگو در رابطه مسائل مختلف آموزش عالی کشور خواهند پرداخت.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس افزود: در این دیدار اعضای هیئت علمی دانشگاههای تربیت مدرس و صنعتی امیرکبیر مسائل و مشکلات آموزش عالی کشور را با رئیس جمهور در میان گذاشته و پیشنهادات و نظرات خود را در این زمینه مطرح می کنند.

انتقاد از سازمان سنجش در شورای دانشگاه تهران/ تحمیل دانشجوی اضافی

روسای دانشکده‌ها و پردیسهای دانشگاه تهران سه شنبه در جلسه شورای دانشگاه تهران از عملکرد سازمان سنجش به دلیل تحمیل دانشجوی جدیدالورود بیش از ظرفیت پیش بینی شده انتقاد کردند. سید مهدی قمصری در گفتگو با خبرنگار مهر در این باره گفت: خیلی از روسای پردیسها و دانشکده های دانشگاه تهران در جلسه شورای دانشگاه گلایه داشتند که سازمان سنجش آموزش کشور بیش از حد ظرفیت اعلام شده اقدام به معرفی دانشجوی جدیدالورود به دانشگاه تهران کرده و این مسئله به خصوص درباره مقطع کارشناسی مورد انتقاد قرار گرفت.
معاون آموزشی دانشگاه تهران افزود: در برخی رشته ها مشاهده می شود که تا 20 درصد بیش از ظرفیتی که دانشگاه تهران برای پذیرش دانشجوی جدیدالورود کارشناسی اعلام آمادگی کرده بود، برای ثبت نام به دانشگاه معرفی شده است.
وی معرفی دانشجوی کارشناسی ارشد بیش از ظرفیت پیش بینی شده دانشگاه تهران را حساس تر عنوان کرد و گفت: مقطع کارشناسی ارشد حساس تر است زیرا بحث پایان نامه و انجام فعالیتهای آزمایشگاهی و پژوهشی به طور جدی تری در این مقطع مدنظر قرار دارد بنابراین حتی در صورتی که یک یا دو درصد هم دانشجوی کارشناسی ارشد بیش از پیش بینی دانشگاه جهت ثبت نام در دانشگاه معرفی شوند می تواند اثرات نامطلوب قابل ملاحظه ای را در زمینه کیفیت بر جای بگذارد.
قمصری تاکید کرد: افزایش ظرفیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی به بیش از ظرفیت سخت و نرم افزاری دانشگاه می تواند منجر به افت دانشگاه شود.

احمدی‌نژاد : مشکلات کشور با تلاش متخصصان و دانشگاهیان ایرانی حل می‌شود

استادان دانشگاههای امیرکبیر و تربیت مدرس در نشستی با رئیس جمهور مهمترین مسایل روز در عرصه های مختلف علم و فناوری، دانشگاه ها، اقتصاد و فرهنگ را مورد بحث و بررسی قرار دادند. به گزارش خبرگزاری مهر، در نشست استادان دانشگاه های امیرکبیر و تربیت مدرس با دکتر محمود احمدی نژاد که پنجشنبه شب برگزار شد؛ بیش از 10 عضو هیئت علمی و همچنین روسای دانشگاه های امیر کبیر و تربیت مدرس به نمایندگی از جمع حاضر مسایل **** آموزش عالی کشور را مطرح و همچنین راهکارهای پیشنهادی خود را برای پیشرفت و تعالی روزافزون ایران اسلامی ارایه کردند.

رئیس جمهور نیز در این نشست با اشاره به نظرات و توانمندی های دانشگاهیان در عرصه های گوناگون تصریح کرد: تمام مشکلات کشور با تلاش و همت متخصصان و دانشگاهیان ایرانی حل و همه نیازها رفع خواهد شد.

دکتر احمدی نژاد همچنین بر لزوم توزیع صحیح و عادلانه منابع بین عموم مردم تاکید و ضرورت های هدفمند کردن یارانه ها در عرصه های گوناگون را تبیین کرد.
خبر تکمیلی متعاقبا منتشر می شود .

وزیرعلوم خواستار تاخیر 3ساله در حذف کنکور شد/ بررسی زمان تأخیر در مجلس

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از بررسی به تأخیر انداختن اجرای قانون حذف کنکور تا سه سال آینده در مجلس شورای اسلامی خبر داد. فرهاد بشیری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در جلسه ای که با حضور مسئولین آموزش عالی و آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برگزار شد، بحث تأخیر در قانون حذف کنکور مطرح شد. همچنین در این جلسه در رابطه با موانع موجود بر سر راه حذف کنکور مطالبی بیان شد.
وی تأکید کرد: برای اجرای قانون باید فرصت ها و شرایط را فراهم کرد و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز صلاح جامعه را در نظر می گیرد. با توجه به اینکه به نظر می رسد همه بسترها برای اجرای قانون فراهم نشده است، کمیسیون موضوع را مورد بررسی بیشتری قرار می دهد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره مهلتی که باید برای اجرای قانون حذف کنکور به وزارتخانه های علوم و آموزش و پروش داد، گفت: مهلت پیشنهادی وزیر علوم 2 تا 3 سال تأخیر است که کمیسیون برای پذیرفتن یا عدم پذیرش آن با توجه به بضاعت و مشکلات وزارتخانه ها به جمع بندی می رسد و تصمیم گیری می کند.

جزئیات مصوبات وزارت بهداشت در زمینه ایجاد مراکز رشد و تحقیقاتی جدید

مدیرکل دفتر گسترش و ارزیابی وزارت بهداشت با اشاره به ایجاد دو مرکز رشد جدید گفت: شورای گسترش با ایجاد مرکز رشد فناوری اطلاعات سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران و مرکز رشد واحدهای زیست فناوری در پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی موافقت کرد. دکتر سید امیرمحسن ضیایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مصوبات یکصد و نود و هشتمین جلسه شورای گسترش افزود: موافقت قطعی با تاسیس پژوهشکده فناوری های نوین در پژوهشگاه ابن سینا جهاد دانشگاهی نیز از دیگر مصوبات این نشست بود.
وی با اشاره به موافقت شورای گسترش با ایجاد مراکز تحقیقاتی جدید در جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقاتی تولید مثل در جهاد دانشگاهی مورد موافقت قطعی و مرکز تحقیقاتی لیزر پزشکی در جهاد دانشگاهی مورد موافقت اصولی شورا واقع شد.
ضیایی از موافقت شورای گسترش با راه اندازی 5 مرکز تحقیقاتی جدید در دانشگاه علوم پزشکی شیراز خبر داد و گفت: شورا با ایجاد مراکز تحقیقاتی سوختگی و علوم اعصاب موافقت اصولی خود را اعلام کرده و با ایجاد مرکز تحقیقاتی خودایمنی، بیماریهای کلیوی و چشم پزشکی در این دانشگاه موافقت قطعی به عمل آورده است.
وی افزود: شورای گسترش با ایجاد مرکز تحقیقاتی توسعه اجتماعی و ارتقای سلامت در دانشگاه علوم پزشکی گناباد، مرکز تحقیقاتی مراقبتهای پرستاری و مامایی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز تحقیقاتی پزشکی مولکولی در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان و مرکز تحقیقاتی مراقبتهای پرستاری و مامایی در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز موافقت اصولی به عمل آورد.
مدیرکل دفتر گسترش و ارزیابی وزارت بهداشت یادآور شد: شورا موافقت اصولی خود را با راه اندازی مراکز تحقیقاتی بیماریهای عفونی در دانشگاه علوم پزشکی گلستان، سلولی مولکولی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین و بیماریهای لثه و دندان در دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرد.
وی موافقت اصولی با ایجاد مرکز تحقیقاتی بیماریهای چشم در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، مرکز تحقیقاتی علوم اجتماعی و ارتقای سلامت در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و مرکز تحقیقاتی داروسازی سنتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران را از دیگر مصوبات نشست شورای گسترش برشمرد.
ضیایی از راه اندازی پژوهشکده سبک زندگی در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) خبر داد و گفت: این مرکز با موافقت اصولی شورا راه اندازی شده است و مراکز تحقیقاتی ضایعات نخاعی و جراحی و پیوند قلب در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز مورد موافقت اصولی شورا قرار گرفته است.

طاهرخانی: تأخیر در اجرای قانون حذف کنکور غیرقانونی است

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه تأخیر در اجرای مصوبه مجلس برای حذف کنکور غیرقانونی است گفت: نمایندگان مجلس باید برای این منظور توجیه شوند. امیرطاهرخانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: قانونی که تصویب می شود مصوبه است و باید اجرا شود مگر اینکه شرایط اجرا وجود داشته نباشد و دلایل کافی برای به تعویق افتادن مصوبه ارائه شود که این نیز باید از طریق نمایندگان صورت گیرد و نمایندگان تاکنون چنین درخواستی را مطرح نکرده اند لذا وزرات علوم موظف است که مقدمات اجرایی شدن قانون را فراهم کند.
وی درباره درخواست وزارت علوم برای به تعویق انداختن اجرای قانون حذف کنکور اظهار داشت: چنین بحثی مطرح شده و درخواستی نیز از طرف وزارت علوم برای به تعویق افتادن اجرای قانون به کمیسیون ارائه شده است که در صورت قبول این درخواست قانون باید اصلاحیه بخورد البته بعید است چنین چیزی در دستور کار قرار گیرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تأکید کرد: وزارت علوم و آموزش و پرورش باید پیش از این مقدمات را برای اجرای قانون حذف کنکور آغاز می کردند و اکنون نیز باید به این سمت حرکت کنند اما اگر مسئولین به خواب بروند و پشت گوش بیاندازد هرگز اجرایی نمی شود.
وی افزود: قانون باید اجرا شود و توجیهی برای عمل نکردن به آن نباید وجود داشته باشد. ضمن اینکه به تعویق افتادن اجرای قانون نیز غیرقانونی است. مصوبه ای که مجلس به تصویب می رساند و شورای نگهبان نیز آن را تأیید می کند و برای آن زمان نیز در نظر می گیرد باید اجرایی شود.
طاهرخانی در پاسخ به این پرسش که نظر نمایندگان مجلس با تأخیر قانون حذف کنکور چیست؟ اظهار داشت: اگر قرار باشد قانونی به صورت ناقص اجرا شود و آثار نامطلوبی داشته باشد در بین نمایندگان بررسی می شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با توجه به اینکه وزیر علوم جدید است و باید وزیر قبلی درباره اجرایی نشدن قانون توضیح دهد اگر نمایندگان درباره تعویق اجرای قانون توجیه شوند موضوع تأخیر در کمیسیون آموزش مورد بررسی قرار می گیرد.

سرانجام موسسه مدرک فروشی "آ" / پرونده مدرک فروشان پایتخت به جریان افتاد/ پرونده متهمان در دست پلیس

مدیرکل دفتر حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تشریح آخرین وضعیت پیگیری قضایی یک موسسه غیرمجاز آموزش عالی گفت: پرونده موسسه ای که در زمینه خرید و فروش مدارک دانشگاهی در تهران فعالیت می کرد اکنون توسط پلیس در دست بررسی است. به گزارش خبرنگار مهر، گزارش فعالیت موسسه مدرک فروشی در تهران بهمن ماه 1387 از سوی خبرگزاری مهر منتشر شد که بلافاصله با واکنش مسئولان وزارت علوم روبرو شد.
مدیر کل دفتر حقوقی وزارت علوم پس از انتشار گزارش مذکور از شکایت وزارت علوم علیه موسسه مدرک فروشی خبر داد.
محمود کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تولید مدرک ناشایسته است و هیچ معنایی ندارد افزود: طبق اصول و ظوابط وزارت علوم هیچ موسسه ای نمی تواند مدرک فروشی کند و چیزی به اسم فروش مدرک دانشگاهی وجود ندارد.
وی اضافه کرد: در قانون وزارت علوم مدرک دانشگاهی زمانی ارزش دارد که ارزشیابی شده و به تأیید وزارت علوم رسیده باشد.
مدیر کل دفتر حقوقی وزارت علوم با اشاره به فعالیت موسسه مذکور و اقداماتی که وزارت علوم می تواند در خصوص توقف فعالیتهای این موسسه انجام دهد، گفت: طبق مقررات، اگر موسسه ای در امور آموزش عالی بدون مجوز وارد عمل شود اخطار انحلال دریافت می کند و اگر پس از دریافت اخطار انحلال به فعالیت ادامه داد این کلاهبرداری است و وزارت علوم علیه آن شکایت می کند.
وی اظهار داشت: اگر چنین موسسه ای دارای مکان و یا محل فیزیکی برای فعالیت باشد نسبت به انحلال و پلمپ شدن آن اقدام می کنیم.
جریان فعالیت موسسه مدرک فروشی
موسسه یا شرکتی فعال در عرصه آموزش عالی چندی پیش از طریق ایمیل اقدام به تبلیغات برای دریافت مدارک دانشگاهی می کرد و مدعی بود که می تواند برای متقاضیان بدون نیاز به گذراندن واحد درسی و یا قبولی در آزمون ورودی، تنها در صورت داشتن سوابق کاری، گذراندن دوره های علمی غیر آکادمیک، عضویت در سایت موسسه و ارائه رزومه، مدارک معتبر دانشگاهی از دانشگاههای معتبر دریافت کند.

نکته جالب توجه این است که موسسه مذکور ادعا می کرد در صورتی که تحصیلات متقاضی زیر مقطع دیپلم باشد نیز با داشتن سابقه کاری مرتبط با رشته مورد نظر می تواند از یکی از کالجهای معتبر آمریکایی مدرک دیپلم را برای متقاضی اخذ کند.

این موسسه یا شرکت (!) برای دریافت مدرک دکترای افتخاری نیز تبلیغ می کند.
در حالی که پذیرش و دانش آموخته شدن از هر دانشگاه معتبر داخل و خارج از کشور شرایط و ضوابط علمی و تخصصی خاص آن دانشگاه را دارد و نه به راحتی می توان در یک دانشگاه معتبر پذیرفته شد و نه به راحتی بدون گذراندن دوره های آموزشی و علمی می توان از یک دانشگاه معتبر فارغ التحصیل و موفق به اخذ مدرک تحصیلی آن دانشگاه شد یکی دیگر از ادعاهای عجیب موسسه مذکور همکاری با بیش از 200 دانشگاه معتبر آمریکایی و اروپایی برای خریداری مدارک معتبر علمی از این دانشگاهها بود!
این موسسه حداقل دو میلیون ریال برای دیپلم دبیرستان و حداکثر هشت میلیون تومان برای مدرک دکتری از متقاضیان اخذ می کرد.
آخرین وضعیت پرونده موسسان موسسه مدرک فروشی
محمود کاظمی اکنون از برخورد با این موسسه خبر می دهد. مدیر کل دفتر حقوقی وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرد: موسسه "آفرند" که به طور غیرقانونی در زمینه خرید و فروش مدارک دانشگاهی فعالیت می کرد و وزارت علوم از آن شکایت کرده بود تحت تعقیب است و پلیس امنیت نیز به دنبال رسیدگی به پرونده این متهمان است.

معاونین دانشگاهها با دانشجویان تعامل بیشتری داشته باشند

معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر تعامل هر چه بیشتر معاونت های دانشجویی دانشگاهها با دانشجویان تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، محمود ملاباشی در مراسم افتتاحیه پنجمین گردهمایی معاونان دانشجویی فرهنگی و مدیران امور دانشجویی دانشگاههای منطقه سوم کشور در دانشگاه فردوسی مشهد اظهار داشت: معاونان دانشجویی برای پیشبرد کارها، نباید خود را مقید به کارکنان خود کنند.
وی با بیان اینکه در روز آغاز کار خود، تعداد پرسنل معاونت دانشجویی 170 نفر بود، گفت: اما هم اکنون این تعداد به 135 نفر تقلیل یافته و با کمک دانشجویان کارها انجام می‌ شود.
معاون دانشجویی وزارت علوم تصمیم‌ گیری براساس نظرات شورای منطقه ‌ای را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: این مسئله موجب می ‌شود از رشد بی‌ رویه دانشگاه در مناطق مختلف کشور جلوگیری شود.
مجتبی بذرافشان مقدم - معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد نیز درباره اهداف برگزاری این گردهمایی دو روزه گفت: این گردهمایی در دو حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی و نیز مدیران دانشجویی برگزار شده است.
وی افزود: در بخش معاونان دانشجویی و فرهنگی مباحثی چون بررسی روند نقدی کردن یارانه‌ ها، بررسی شیوه‌ های تامین هزینه نگهداری و تجهیز خوابگاههای دانشجویی، ساخت خوابگاه از طریق وزارت متبوع و یا خیران، بررسی وضعیت مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاهها، بررسی راهکارهای روند خصوصی‌ سازی و راه ‌اندازی غذاخوریهای آزاد و تنوع غذایی و نیز بررسی نحوه مقابله با بیماریهای خاص و فصلی مورد ارزیابی قرار می ‌گیرد.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در نشست مدیران دانشجویی نیز مباحثی چون بررسی وضعیت چارت سازمانی مدیریت دانشجویی، تدوین سبد غذایی دانشجویی، بررسی سیستم نرم افزاری امور دانشجویی، بررسی دستورالعمل جدید صندوق رفاه درباره بیمه درمانی داشجویان و نیز بررسی راهکارهای تامین شیر یارانه‌ ای برای دانشجویان خوابگاهی مورد تشریک مساعی قرار می‌ گیرد.

اختصاص اتاق جداگانه به دانشجویان دارای علائم آنفلوآنزا در خوابگاه

قائم مقام معاونت دانشجویی وزارت علوم با بیان اینکه تاکنون هیچ دانشجویی به آنفلوآنزای نوع A مبتلا نشده است، گفت: دانشگاهها در محیط خوابگاهی حتی الامکان اتاق جداگانه ‌ای برای استقرار دانشجویان دارای علائم آنفلوانزا بیش ‌بینی کرده اند. به گزارش خبرگزاری مهر، حسن مسلمی نائینی با بیان اینکه به منظور جلوگیری از شیوع آنفلو‌انزای نوع A در دانشگا‌هها دستورالعمل اجرایی پیشگیری و کنترل این بیماری به دانشگاهها ارسال شده است، گفت: بر اساس دستورالعمل اجرایی پشگیری از شیوع آنفلو‌انزای نوع A در دانشگا‌هها، دانشجویان آسیب پذیر شامل مبتلایان به بیماریهای ریوی پیشرفته، دیالیزی و وابسته به اکسیژن و آنهایی که دچار نقص سیستم ایمنی یا نقایص متابولیک هستند، حتی الامکان در خوابگاه مستقر نمی ‌شوند.
قائم مقام معاونت دانشجویی وزارت علوم افزود: دانشگاهها در محیط خوابگاهی حتی الامکان اتاق جداگانه ‌ای برای استقرار دانشجویان دارای علائم آنفلوانزا یا مشابه آن تا ارجاع به منزل یا مرکز بهداشتی درمانی بیش ‌بینی کرده اند.
وی با بیان اینکه تاکنون گزارشی از ابتلای دانشجویان به آنفلوانزای نوع A ارائه نشده است، گفت: تا کنون 2 گزارش از کمیته مقابله با آنفلونزای نوع A در دانشگاهها به معاونت دانشجویی ارائه شده که در این گزارشها اعلام شده تاکنون هیچ دانشجویی به آنفلوانزای نوع A مبتلا نشده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران 36 هزار متر مربع کمبود فضا دارد

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران گفت: هم اکنون با 22 هزار متر مربع فضا و 1 میلیون منبع بیش از 36 هزار متر کمبود فضا داریم. به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه فهیم نیا صبح شنبه در مراسم شصتمین سالگرد تاسیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران گفت: ما امروز میراث دار بزرگ ترین کتابخانه دانشجویی و پر بازدیدترین کتابخانه ایران هستیم و این را مدیون زحمات و تلاش های تمامی بزرگانی هستیم که این کتابخانه را تاسیس کرده و یا در رشد و توسعه آن کوشیده اند.
وی افزود: کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران در حال حاضر بیش از 50 هزار عضو داشته و روزانه پاسخگوی 4 هزار و 800مراجعه کننده است.
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران گفت: کتابخانه مرکزی برای ظرفیت 300 هزار منبع در نظر گرفته شده که در حال حاضر بیش از 500 هزار جلد کتاب داشته و در مجموع با در نظر گرفتن پایان نامه ها و نشریات و اسناد مختلف صوتی و تصویری و خطی بالغ بر 1 میلیون منبع دارد.
وی افزود: در سال گذشته با همراهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب و لطف برخی از افراد بزرگوار بیش از 20 هزار جلد کتاب ورودی جدید در این کتابخانه فرهست نویسی شده است.
فهیم نیا در خصوص برنامه های اصلی مدون شده برای توسعه و گسترش کتابخانه مرکزی گفت: یکی از برنامه های جدی ما برگزاری دوره های مجازی برای کتابداران است تا بدین طریق به جای سیستم کنونی که تا 12 شب پاسخگوی دانشجویان است، سیستم 24 ساعته و شبانه روزی را ارائه دهیم.
وی افزود: برای بهبود نما و طراحی نمایی مناسب برای ساختمان کتابخانه نیز با سازمان میراث فرهنگی قرارداد امضا کرده ایم و این سازمان مشغول بررسی و کار در این زمینه است.

تمدید مهلت شرکت در جشنواره خاطرات تلخ و شیرین دانشجویی

دبیرخانه دومین جشنواره خاطرات تلخ و شیرین زندگی زمان دریافت آثار را تا 16 آذر ماه همزمان با روز دانشجو تمدید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، دبیرخانه دومین جشنواره خاطرات تلخ و شیرین زندگی دانشجویی ویژه برنامه ای را یکشنبه های آخر هر ماه در دبیرخانه جشنواره برگزار می کند.
علاقه مندان می توانند آثار خود را تا 16 آذرماه و در بخش بین المللی تا 26 آذرماه به دبیرخانه ارسال کنند.
آثار ارسالی باید به صورت خاطره بوده یا بر اساس خاطره در قالب فیلمنامه، نمایشنامه، شعر، نماهنگ، کاریکاتور، طنز، داستان، عکس و مرتبط با زندگی دانشجویی باشد.

وزیر بهداشت از دو خوابگاه دانشجویی دخترانه بازدید کرد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به طور سرزده از خوابگاه ‌های دانشجویی دخترانه "گلستان" و "وصال" دانشگاه علوم پزشکی تهران بازدید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مرضیه وحیددستجردی در این بازدید که دکتر باقر لاریجانی - رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران وی را همراهی می ‌کرد، از نزدیک به بررسی مشکلات موجود در این خوابگاهها پرداخت.
در این بازدید دانشجویان ضمن ابراز رضایتمندی نسبی از وضعیت موجود در خوابگاهها، کمبود کتابهای مرجع علمی در دانشگاه و سرعت پایین اینترنت برای انجام امور پژوهشی را به عنوان بخشی از مشکلات خود بیان کردند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز پس از شنیدن سخنان دانشجویان و آشنایی با مشکلات آنان دستور رسیدگی و پیگیری برای رفع مشکلات خوابگاهها را صادر کرد.

آغاز مرحله دوم ساخت دانشکده فنی مهندسی هرمزگان

رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: مرحله دوم عملیات عمرانی فاز اول دانشکده فنی مهندسی این دانشگاه تا اوایل آذر ماه سال جاری آغاز می شود. احمد نوحه گر در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: این دانشکده با مساحتی در حدود 6 هزار متر در دست ساخت است که فاز یک آن شامل دو ساختمان آموزشی است و مرحله اول آن به پایان رسیده است.
وی افزود: ساخت فاز اول دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه بیش از 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و پیش بینی می شود که تا 18 ماه دیگر به پایان برسد.
رئیس دانشگاه هرمزگان گفت: اعتباری که برای این طرح پیش بینی شده بیش از 80 میلیارد ریال است که برای بلوک 1 و2 فاز اول حدود 30 میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.
وی افزود: فاز دوم پروژه دانشکده فنی مهندسی دانشگاه هرمزگان مربوط به کارگاههای فنی مهندسی خواهد بود.

جزئیاتی از طرح وزارت علوم برای برگزاری چند کنکور در سال

وزیر علوم گفت: این آمادگی وجود دارد که به منظور کاهش استرس داوطلبان کنکور و تا زمان حذف کامل کنکور در طول سال چند بار آزمون سراسری دانشگاهها برگزار شود. به گزارش خبرگزاری مهر، کامران دانشجو با بیان این مطلب افزود: در این طرح افزایش ظرفیتی وجود ندارد بلکه بهترین نمره داوطلب در طول 3 یا 4 مرتبه ای که در کنکور شرکت می کند در نظر گرفته می شود.
وی اظهار داشت: این طرح در حد پیشنهاد است و باید در کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس مطرح تا راهکارهای قانونی آن طی شود.
وزیر علوم گفت: این پیشنهاد به منزله جایگزینی کنکور نیست اما تا زمان حذف کامل کنکور راهکار مناسبی برای کاهش فشارهای ناشی از کنکور به شمار می رود.
دانشجو با اشاره به این مطلب که از نظر قانونی وزارت علوم موظف به اجرای قانون مجلس در خصوص حذف کنکور است، افزود: در حال حاضر نامه ای برای ریاست مجلس شورای اسلامی آماده کرده ایم که در آن درخواست شده با توجه به اینکه کنکور تا سال 90 به طور کامل قابل حذف نیست، مهلت حذف کنکور بر مبنای گزارش آموزش و پرورش تا سال 93 تمدید شود.

مکاتبه با 40 هزار مستنکف صندوق رفاه وزارت بهداشت/ اعمال جریمه دیرکرد

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با اشاره به نحوه برخورد با مستنکفین صندوق گفت: با 40 هزار نفر از دانشجویان علوم پزشکی که وام ها و تسهیلات اعتباری دریافت کرده اند، مکاتبه شده است تا تسهیلات دریافتی را بازپرداخت کنند. دکتر فرهاد جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص میزان جریمه افرادی که تسهیلات دریافتی خود را به موقع بازپرداخت نمی کنند، افزود: جریمه ای که در مورد بازپرداخت تسهیلات اعتباری وجود دارد به نسبت تسهیلات مورد نظر متفاوت است و در واقع بر اساس تعهدات دانشجویان در زمان دریافت تسیهلات اعمال می شود.
وی یادآور شد: برخی از دانشجویان جزء مستنکفین محسوب می شوند اما در زمان حضور برای تسویه حساب مشخص می شود که بخشی از تعهدات خود را پرداخت کرده اند اما به اطلاع صندوق نرسانده اند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: دانشجویان علوم پزشکی در صورتی که در دوره های تحصیلی بالاتر پذیرفته شوند می توانند بازپرداخت تسهیلات را به آن دوره منتقل کنند و به علت طولانی بودن دوره تحصیلی بخشی از این دانشجویان، بازپرداخت ها طولانی تر می شود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: دانشجویان علوم پزشکی برای آغاز دوره طرح خدمات قانونی خود، استخدام در بخش های دولتی، دریافت تاییدیه تحصیلی و مدرک تحصیلی خود باید از صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت تسویه حساب دریافت کنند که این مستلزم بازپرداخت اعتبارات دریافتی است.

نحوه شرکت پزشکان خانواده درآزمون دستیاری/ اجرای تغییرات آزمون از سال89
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره نحوه شرکت پزشکان خانواده در آزمون دستیاری دوره سی و هفتم گفت: داوطلبانی که سوابق خدمات آنها در مناطق محروم در قالب پزشک خانواده و یا خارج از آن بالغ بر پنج سال کامل باشد می توانند از سهمیه مازاد مناطق محروم استفاده کنند. دکتر محمدعلی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: افرادی که امسال واجد شرایط هستند می توانند در سهمیه مازاد مناطق محروم شرکت کنند البته باید مجموع سوابق در مناطق محروم را به طور کامل ارائه دهند.
وی گفت: آزمون دستیاری در دوره سی و هفتم که بهمن ماه امسال برگزار می شود از نظر اصول، ضوابط و چارچوب برگزاری و شرایط داوطلبان همانند سال گذشته خواهد بود و تغییری در آن وجود ندارد.
محققی افزود: مصوبات جدید که در نشست 69 شورای آموزش پزشکی و تخصصی به تصویب رسیده است از سال 89 به بعد اجرایی می شود. یکی از این مصوبات مربوط به MPH پزشک خانواده است که در دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی به تصویب رسیده و مراحل طراحی اجرایی آن در حال انجام است.
وی اضافه کرد: این دوره شرایط خاص خود را دارد که به موقع و پس از پایان مراحل اجرایی آن اطلاع رسانی می شود.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی اضافه کرد: در صورت اجرایی شدن دوره MPH پزشک خانواده نیز این افراد در قالب سهمیه مازاد مناطق محروم پذیرش خواهند شد.
به گزارش مهر، سی و هفتمین دوره پذیرش دستیار رشته های تخصصی بالینی پزشکی در 25 رشته تخصصی بالینی و در 30 دانشگاه علوم پزشکی و موسسه وابسته به وزارت بهداشت دانشجوی در روز 29 بهمن ماه 88 برگزار می شود. ثبت نام در این آزمون تا 5 آذر ماه ادامه دارد.

چالش در رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام/ تغییر نحوه رتبه بندی

رئیس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تشریح آخرین وضعیت اجرای رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام از ایجاد چالش در این امر و تصمیم به تقسیم بندی دانشگاهها بر اساس موقعیتهای جغرافیایی در این رتبه بندی خبر داد. دکتر ارسلان قربانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در آخرین نشستی که برای رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلامی با حضور نماینده این کشورها برگزار شد، مقرر شد دانشگاهها بر اساس موقعیتهای جغرافیایی تقسیم بندی و بحث رتبه بندی بر این اساس انجام شود.
وی با اشاره به ضرورت انجام رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام از دیدگاه وزارت علوم گفت: با توجه به اینکه نگاه وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران به بحث نهادهای منطقه ای نگاه مثبتی است و ما بر این بارو هستیم که این کار حتما باید انجام شود گام برداشتن در این مسیر و انجام رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام از سیاستهای وزارت علوم است.
مدیر کل دفتر همکاریهای علمی و بین المللی وزارت علوم گفت: در هر حال فرایند رتبه بندی نیز در حال انجام است اما از آنجا که بحث چالشی است و کشورهای دیگر از جمله عربستان خواهان متولی گری و پذیرفتن مسئولیت انجام آن هستند بحث ادامه دارد و ما نیز چانه زنی می کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد: با گفتمانهایی که می شود و ارتباطاتی که متولی این بخش با سازمان کنفرانس اسلامی دارد امیدواریم به نتیجه خوبی برسیم.
به گزارش مهر، بحث رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام از سال 1386 مطرح و جلساتی در این خصوص با کشورهای اسلامی برگزار شد. هدف از اجرای چنین طرحی حمایت بانک توسعه اسلامی از 20 دانشگاه برگزیده رتبه بندی بود تا این دانشگاهها بتوانند در بین دانشگاههای برتر دنیا قرار گیرند.
کشورهای اسلامی ایران را متولی امر اعلام کردند و مرکز رتبه بندی دانشگاههای جهان اسلام نیز با تصویب هیئت دولت و زیر پوشش سازان کنفرانس اسلامی در کشور راه اندازی شد.
از زمان مطرح شدن بحث رتبه بندی بارها خبر اعلام دانشگاههای برتر اسلامی آینده نزدیک منتشر شد اما تاکنون هیچ دانشگاهی به عنوان دانشگاه برتر کشورهای اسلامی معرفی نشده است.

شرایط شرکت در آزمون دکتری دانشگاه علم و صنعت اعلام شد

شرایط و ضوابط شرکت در آزمون دکتری 90- 1389 دانشگاه علم و صنعت ایران در 13 رشته اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آزمون پذیرش دانشجوی دکتری سال آینده دانشگاه علم و صنعت در دو مرحله برای داوطلبان رشته ‌های مهندسی برق، مهندسی خودرو، مهندسی شیمی، مهندسی صنایع، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی مواد، مهندسی معماری، ریاضی، شیمی، شهرسازی و فیزیک برگزار خواهد شد.

در مرحله اول آزمون که 24 دی ماه و به صورت تستی برگزار می ‌شود تنها داوطلبانی مجاز به شرکت هستند که علاوه بر داشتن شرایط عمومی، واجد شرایطی نظیر دارا بودن دانشنامه کارشناسی ارشد یا بالاتر متناسب با رشته تحصیلی مورد تقاضا از یکی از دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم، داشتن معدل حداقل 15 (بدون احتساب نمره پایان ‌نامه کارشناسی ارشد) و کسب حد نصاب لازم از آزمون ورودی زبان انگلیسی (مندرج در آیین نامه پذیرش) باشند.

مهلت ثبت نام مرحله اول آزمون دکتری ورودی سال 1389 دانشگاه از 21 آذرماه تا 19 دی ماه است و داوطلبانی که حداکثر تا 31 شهریور در مقطع کارشناسی ارشد دانش آموخته می شوند، می ‌توانند در این آزمون شرکت کنند.

نتایج آزمون مرحله اول، در بهمن ماه سال جاری و زمان آزمون مرحله دوم و شیوه برگزاری آن (مصاحبه علمی و یا آزمون دانشکده‌ ای) توسط شورای پذیرش تعیین و اعلام خواهد شد.

برگزیدگان شانزدهمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی معرفی می شوند

مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان شانزدهمین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی 26 آبان ماه جاری از سوی جهاد دانشگاهی برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، این مراسم با حضور دکتر سید حمیدرضا طیبی- رئیس جهاد دانشگاهی، دکتر سید محمد حسینی- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر محسن پرویز- معاون فرهنگی وزیر ارشاد و دکتر محمد ابراهیمی باستانی پاریزی از اساتید برجسته دانشگاه و چهره های ماندگار کشور برگزار می شود.

برگزیدگان رشته های مختلف در این مراسم مورد تقدیر قرار می گیرند.

نظرات دانشجویان در مورد دانشگاه تک جنسیتی اعلام شد

معاون پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها با اشاره به نتایج پژوهشی درباره میزان موفقیت دانشگاه تک جنسیتی گفت: بیش از 90 درصد دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) معتقدند دانشگاه تک ‌جنسیتی موفقتر است اما اکثر دانشجویان دانشگاههای شهیدبهشتی و الزهرا چنین باوری ندارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت ‌الاسلام حبیب محمدنژاد درباره اهمیت و ویژگی های طرح پژوهشی "شناخت آثار و دستاوردهای جداسازی جنسیتی در آموزش عالی" اظهار داشت: این طرح در سال تحصیلی 88-87 انجام شده و هدف اصلی از اجرای آن پاسخگویی علمی و تجربی به ادعای تبعیض جنسیتی مثبت یا منفی در تحصیلات و پذیرش یا رد هر یک از این پیامدها است.

وی اضافه کرد: ابعاد، علل و آثار یک **** آموزشی تک ‌جنسیتی (دخترانه) به عنوان نهاد و سازمانی علمی ـ آموزشی و تربیتی در این طرح مورد بررسی همه جانبه و دقیق و مقایسه با همتای دوجنسیتی (مختلط) آن در حوزه آموزش عالی قرار گرفته است.

معاون پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها با بیان اینکه در تحقیق انجام شده تک‌ جنسیتی و یا مختلط بودن دانشگاهها در روند آموزش و یا موفقیت های بعد از فارغ ‌التحصیلی نقش مستقیم ندارد، اضافه کرد: عوامل اجتماعی، روانشناختی و حتی اقتصادی باعث می ‌شود که ارزیابی دانشجو از دانشگاه به سمت منفی گرایش پیدا کند و چون این عوامل پوشیده است، دانشجو به نزدیکترین و ظاهری ‌ترین عامل که تک ‌جنسیتی بودن است، این عدم موفقیت را نسبت می دهد در حالیکه دانشگاه های تک ‌جنسیتی باید یا با کارکرد مشخص و کاملا مشهود تأسیس شوند و یا حضور در آنها و ثبت ‌نام و تحصیل کاملا اختیاری باشد.

وی با اشاره به این که اگر بخواهیم فضایی امن و سالم و پرنشاط در دانشگاه داشته باشیم باید دانشگاههای تک‌ جنسیتی را در مقایسه با سایر دانشگاهها از امکانات علمی و پژوهشی و انسانی و جایگاه اجتماعی بالاتری مجهز کنیم، اضافه کرد: دانشگاه تک ‌جنسیتی دانشگاهی است بزرگ با حضور دانشجویان پسر و دختر در محیطی جدا از هم که نسبت به عملکرد تحصیلی و موفقیتهای آموزشی و پژوهشی هم آگاهی دارند و در صورت تمایل **** آموزش عالی کشور برای ایجاد و تأسیس چنین دانشگاهی باید یکی از دانشگاه ‌های بزرگ کشور مثل دانشگاه تهران، شهیدبهشتی، صنعتی شریف و به شکل آزمایشی به این امر اختصاص داده شوند.

محمدنژاد جامعه آماری طرح مذکور را شامل دانشگاههای شهیدبهشتی، امام صادق(ع) و الزهرا(س) در شهر تهران و حجم نمونه ای آن را 900 نفر اعلام کرد.

مجلس تأخیر در حذف کنکور را بررسی می کند

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از بررسی تاخیر در حذف کنکور در این کمیسیون خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی کریمی افزود: این کمیسیون به زودی پس از بررسی طرح هدفمندکردن یارانه ها بحث عدم اجرای قانون حذف کنکور را بررسی خواهد کرد.

وی گفت: در این نشست وزرای علوم،‌ آموزش و پرورش، بهداشت و روسای سازمان سنجش و دانشگاه آزاد اسلامی حضور خواهند داشت.

نشست شورای سیاستگذاری قرآن و عترت دانشگاهها برگزار شد

نشست شورای سیاستگذاری و برنامه ‌ریزی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دومین نشست شورای سیاستگذاری تربیت ‌بدنی و طب ورزش با حضور وزیر بهداشت و معاونت دانشجویی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در نشست شورای سیاستگذاری و برنامه ‌ریزی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص ساختار تشکیلاتی مرکز قرآن و عترت نکاتی مطرح شد و تصمیم گیری درباره آن به جلسه آینده شورا موکول شد.

در نشست شورای سیاستگذاری و برنامه ‌ریزی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، دکتر فرحناز ترکستانی - معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت، حجت ‌الاسلام حمید محمدی - مشاور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور و حجت ‌الاسلام - رنجبران معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها حضور داشتند.

همچنین دومین نشست شورای سیاستگذاری تربیت ‌بدنی و طب ورزش با حضور دکتر مرضیه وحیددستجردی نیز در محل معاونت دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد در این نشست معاونین آموزشی و دانشجویی فرهنگی وزارت بهداشت به همراه مدیران تربیت ‌بدنی دانشگاههای علوم پزشکی نیز حضور داشتند.

دکتر مرضیه وحیددستجردی در این نشست با اشاره به اهمیت بحث سلامت جامعه، ورزش را یکی از راهکارهای پیگیری سلامت برشمرد و گفت: هرچند در سطح ستادی وزارت بهداشت، فعالیتهای خوبی در امر ورزش صورت گرفته، اما این کارها بسیار ناچیز بوده و باید هریک از معاونتها برنامه ‌های خود را در این زمینه تا ماه آینده ارائه کنند.

وی افزود: معاونت توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت باید از نظر علمی تبیین نشر ورزش در سلامت مردم و چگونگی تسری آن به آحاد جامعه را پیگیری کند.

تعیین تکلیف حذف کنکور در مجلس/ امکان به تعویق انداختن قانون

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از تعیین تکلیف موضوع حذف کنکور در مجلس خبر داد و گفت: موضوع اجرای قانون حذف کنکو در حال حاضر در هاله ای از شبهات و ابهامات قرار گرفته است و به زودی در دستور کمیسیون قرار می گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نورالله حیدری افزود: اگر چنانچه دولتمردان پیشنهاداتی دارند که بتوان این کار را به نحو خوبی انجام داد، مجلس و به ویژه کمیسیون آموزش و تحقیقات آماده است این پیشنهادات را بشنود و آنها را انجام دهد.

حیدری اضافه کرد: پیشنهادی که مجلس مطرح می ‌کند این است که مجموعه آموزش عالی و آموزش و پرورش قانون حذف کنکور را اجرا کنند و چنانچه در مسیر اجرا دچار مشکلاتی شدند می ‌توانند پیشنهادات اصلاحی به مجلس بیاورند و مجلس هم قطعاً کمک می ‌کند.

نماینده اردل و فارسان ادامه داد: موضع قاطع مجلس این است که دولتمردان باید به هر شکل ممکن این کار را انجام دهند.

وی افزود: یکی از نگرانی ‌های ما این است که انجام این کار مستلزم این بود که به زمان مورد نظر توجه کرده و در این زمینه برنامه ‌ریزی می ‌کردند و انجام آن را شروع می ‌کردند اما متاسفانه آن زمان از دست رفته است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات گفت: با توجه به بررسی ‌های ما در این زمینه می ‌بینیم که چون آنها بنای شان بر اجرا نبوده، تعلل و کوتاهی کرده ‌اند و اکنون ما بر سر دو راهی مانده ایم که آیا بر شروع و اجرای حذف کنکور اصرار کنیم یا خیر و این به این معنا است که چون آنها آماده نیستند لذا تحت الزام و اجبار ما شروع به کار می ‌کنند و قطعاً‌ این کار با آسیب روبرو خواهد شد و یا اینکه بحث را به این بکشانیم که چرا دولتمردان این قانون را اجرا نکردند و در نهایت افرادی که در این رابطه قصور کردند را مشخص کنیم.

وی اضافه کرد: مقرر شده بود هفته گذشته جلسه ای برای تعیین تکلیف حذف کنکور با حضور وزیر علوم و مسئولان آموزش و پرورش تشکیل شود اما به دلیل نامشخص بودن وزیر آموزش و پرورش، قرار شد پس از انتخاب وزیر آموزش و پرورش یک نشست سه ‌جانبه میان آموزش عالی، آموزش و پرورش و مجلس به تولیت کمیسیون آموزش و تحقیقات تشکیل شود تا راهی را برای برون رفت از شرایط موجود پیدا کنیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات گفت: در این نشست کوتاهی در زمینه حذف کنکور، شناسایی مقصر و تصمیم گیری در فرصت باقیمانده و یا بررسی امکان تمهید مقدمات اجرا بررسی های لازم صورت می گیرد.

وی افزود: اگر مشاهده شود اجرای این قانون به صلاح کشور و **** آموزشی نیست، ممکن است مجلس درخواست کند که از ناحیه دولت لایحه ای مبنی بر تعویق در اجرای چند ساله آن آورده شود.

ظرفیت دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد/ اعلام ظرفیت مازاد و شعب بین الملل

ظرفیت دکتری تخصصی (Ph.D) رشته های علوم پایه پزشکی و بهداشت سال تحصیلی 89-88 به همراه ظرفیت این دوره در بخش مازاد و شعب بین الملل اعلام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ظرفیت دکتری تخصصی در 47 رشته 428 نفر تعیین شده است و بیشترین میزان ظرفیت پذیرش به رشته های پرستاری با 29 نفر و فیزیولوژی با 25 نفر ظرفیت اختصاص دارد.

کمترین میزان ظرفیت پذیرش به رشته مددکاری اجتماعی با یک نفر ظرفیت اختصاص دارد و رشته های ویروس شناسی پزشکی، سالمندشناسی، فیزیولوژی ورزش، خون شناسی آزمایشگاهی و بانک خون(هماتولوژی) انتقال خون و پروتئومیکس کاربردی با ظرفیت 2 نفر دارای کمترین ظرفیت پذیرش هستند.

بر اساس اعلام دبیرخانه شورای آموزش علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی ظرفیت مازاد ظرفیت دکتری تخصصی(Ph.D) رشته های علوم پایه پزشکی در بخش مازاد 70 نفر در 26 رشته اعلام شده است.

ظرفیت پذیرش شعب بین الملل دانشگاههای علوم پزشکی در مقطع دکتری تخصصی(Ph.D) علوم پایه پزشکی 41 نفر اعلام شده است پذیرش دانشجو در شعب بین الملل دانشگاه های علوم پزشکی اهواز، تبریز، ایران، شهیدبهشتی، کرمان و شیراز و در رشته های فیزیولوژی، علوم تشریح، پرستاری، باکتری شناسی، زیست فناوری پزشکی، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، روانشناسی بالینی، باکتری شناسی، انگل شناسی و علوم و صنایع غذایی انجام می شود.

30 درصد ظرفیت پذیرش رشته های آموزش بهداشت، ایمنی شناسی پزشکی، بیوشیمی بالینی، باکتری شناسی پزشکی، علوم تغذیه، فیزیولوژی، فیزیک پزشکی، قارچ شناسی پزشکی، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی و ویروس شناسی پزشکی بر اساس مصوبات شورای آموزش علوم پایه پزشکی به پزشکان اختصاص دارد در رشته های علوم تشریح، ژنتیک پزشکی و اپیدمیولوژی نیز 50 درصد ظرفیت طبق مصوبه به پزشکان اختصاص دارد.

پذیرش دانشجو در کلیه رشته ها به صورت تعهد خاص در دانشگاههای علوم پزشکی است و تعداد پذیرش و دانشگاههای محل اخذ تعهد خاص در اطلاعیه های بعدی اعلام خواهد شد.

در رشته هایی که دانشجو به صورت مشترک بین دو دانشگاه پذیرش می شود، فرد پذیرفته شده دانشجوی دانشگاه مبدا (اول) خواهد بود، ضمنا دانشجو باید آمادگی داشته باشد تا تمام یا قسمتی از دوره آموزشی یا پژوهشی خود را در هر محل که دانشگاهها تعیین می کنند، بگذراند امکان تغییر ظرفیت پذیرش وجود دارد و داوطلبان باید به اطلاعیه های تکمیلی توجه کنند.

به گزارش مهر، آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) روز 8 آبان سال 88 در 5 شهر با رقابت 4 هزار و 12 نفر به طور همزمان برگزار شد کلید نهایی سئوالات آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) رشته های علوم پایه پزشکی و بهداشت سال تحصیلی 89-88 منتشر شده است و نتایج نهایی آزمون ساعت 18 به بعد روز 7 بهمن اعلام می شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
آخرین وضعیت تغییرات روسای دانشگاههای علوم پزشکی/ تغییر 9 رئیس

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: در حالی که وزیر بهداشت تمایلی برای تغییر روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور نداشت اما به دلیل ادامه تحصیل و استعفای برخی از روسای دانشگاهها، تاکنون 9 فرد جایگزین روسای قبلی شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت در ابتدای سال تحصیلی امسال در خصوص تغییرات روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفته بود: تمایلی به برکناری هیچ یک روسای دانشگاهها ندارد اما در این میان برخی از روسای دانشگاهها ابراز تمایل کرده اند که ادامه فعالیت نداشته باشند و استعفای خود را نیز ارائه کرده اند.

وی در پاسخ به خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت تغییر و تحول در ریاست دانشگاههای علوم پزشکی افزود: برخی از روسای دانشگاههای علوم پزشکی در دوره های فوق تخصصی و فلوشیپ پذیرفته شده اند که طبعاً باید این دوره ها را بگذرانند و در غیر این صورت زمان خود را از دست می دهند.

وزیر بهداشت اضافه کرد: برخی از آنها نیز ابراز خستگی کرده اند و آنها نیز از دانشگاهها می روند که باید برای این تعداد از روسای دانشگاه تصمیم گیری شود و افراد مناسبی را جایگزین آنها کنیم.

در حال حاضر 6 رئیس دانشگاه جای خود را به سرپرستان جدید داده اند که سرپرستان دانشگاه ها نیز پس از معرفی از سوی وزیر بهداشت به شورای عالی انقلاب فرهنگی، تایید نهایی می شوند.

بر اساس احکامی که تاکنون صادر شده است روسای دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مشهد، قم، اردبیل، لرستان و همدان تغییر کرده اند.

دکتر محمود محمدزاده شبستری به جای دکتر مسعود ملکی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعیین و دکتر شمس الدین حجازی به جای دکتر بهروز براتی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قم منصوب شد.

دکتر اردشیر شیخ آزادی به جای دکتر قدرت الله شمس خرم آبادی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان منصوب و دکتر فرهاد پورفرضی به جای دکترعلیرضا آقاجعفری به سمت سرپرست دانشگاه علوم پزشکی منصوب شد.

دکتر رضا صفی ‌آریان به جای دکتر عبدالله فرهادی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان و همچنین دکتر عبدالرضا صباحی نیز به جای دکتر محمدجواد زاهدی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمان منصوب شد.

دکتر منصور شکیبا به جای دکتر مسعود صالحی به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان منصوب شد. دکتر محمدحسن محمدی به جای دکتر عباسعلی معین به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زابل منصوب شد.

در دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نیز دکتر عباس اسماعیلی به جای دکتر حسین آذین سرپرست دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان را عهده دار شد.

تدوین لایحه برخورد با موسسات خرید و فروش پایان نامه

مدیر کل دفتر حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تدوین لایحه برخورد با موسسات خرید و فروش پایان نامه خبر داد و گفت: بر اساس این لایحه مسئولان موسسات غیرقانونی مرتبط با آموزش عالی کلاهبردار شناخته می شوند.

محمود کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بررسی لایحه برخورد با موسسات آموزش عالی غیرمجاز که پیش از این در کمیسیون لوایح دولت نهم در دست بررسی بود گفت: هم اکنون این لایحه مجددا به وزارت علوم بازگردانده شده تا این وزارتخانه پس از بررسی و احتمال تغییر آن را به دولت ارجاع دهد.

وی اظهار داشت: لایحه در دولت نهم با تغییراتی در راستای حبس زدایی مواجه شده بود که پس از بازگشت، وزارت علوم مانند لایحه قبلی آن را تکمیل کرده و با تأکید بر کلاهبردار شناخته شدن مسئولان موسسات آموزش عالی غیر مجاز، مجازات آنها را زندان در نظر گرفته است.

مدیر کل دفتر حقوقی وزارت علوم گفت: با اعمال حبس زدایی برای مسئولان این موسسات امکان تبرئه برای آنها به وجود می آید و تجربه دانشگاه هاوایی دوباره تکرار می شود.

وی اظهار داشت: این لایحه تمامی موسساتی که باید در صورت فعالیت در خصوص آموزش عالی از وزارت علوم مجوز بگیرند اما بدون مجوز فعالیت می کنند را در بر می گیرد.

کاظمی افزود: البته موسسات مرتبط با خرید و فروش پایان نامه و طرحهای تحقیقاتی نیز مشمول این لایحه می شوند و مسئولان آنها نیز مانند سایر موسسات غیرمجاز کلاهبردار شناخته خواهند شد.

خبرگزاری مهر هفته گذشته از تبلیغات موسسات غیرمجاز فروش پایان نامه بر سطح آسفالت خیابانهای پایتخت گزارش داده بود.

توسط سازمان سنجش/ فهرست حذفیات منبع سئوالات کنکور 89 اعلام شد

فهرست حذفیات کتب منبع سئوالات کنکور سراسری 1389 در گروههای آزمایشی از سوی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد. به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور در دروس عمومی بخش هایی از کتاب های قرآن و تعلیمات دینی 2 (دین وزندگی 2)، قرآن و تعلیمات دینی 3 (دین وزندگی 2) و معارف اسلامی (دین وزندگی) از منبع سئوالات کنکور سال آینده حذف شده است.
همچنین بخش هایی از کتاب آمار و مدلسازی در گروه علوم ریاضی، گروه علوم تجربی و گروه علوم انسانی از منبع سئولات حذف شد.
در گروه علوم انسانی علاوه بر بخش هایی از کتاب آمار و مدلسازی، بخش هایی از کتاب اقتصاد، عربی (2)، جامعه شناسی (2)و علوم اجتماعی نیز جزء حذفیات کنکور محسوب می شوند.
داوطلبان کنکور 89 می توانند برای اطلاع از جزئیات حذفیات منابع، به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org مراجعه کنند.
به گزارش مهر، ثبت نام کنکور سراسری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور 16 آذر ماه همزمان با روز دانشجو آغاز می شود. کنکور سراسری در تیر ماه برگزار خواهد شد.

امکان تجهیز آزمایشگاه های دانشگاه علم و صنعت وجود ندارد

رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه امکان تجهیز آزمایشگاه های دانشگاه علم و صنعت وجود ندارد گفت: در تمامی دانشگاه های کشور در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی ضعف وجود داشته و به تحولی جدی در این زمینه نیاز داریم. محمد سعید جبل عاملی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: از اعتباری که قرار بود به صورتهای متمرکز پرداخت شود چه آن بخشی که از دولت هشتم مانده و چه آن بخشی که دولت نهم تعهد کرده هنوز هیچ پرداختی به دانشگاه ها نشده است هنوز در این زمینه کاری انجام نشده و ظاهرا مشکلات تخصیص ارز در بانک مرکزی و عدم هماهنگی بین بخش های مختلف به وجود آمده است.
رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: البته ما در دانشگاه علم و صنعت توانستیم از محل صرفه جویی در هزینه های جاری بخش کوچکی از مشکلات را حل کنیم بدین ترتیب که در سه سال گذشته با مجوز هیئت امنا به وسیله صرفه جویی در بخشی از اعتبارات جاری و تعمیراتی و تجهیزاتی بخشی را به تجهیز آزمایشگاه های تحقیقاتی خود اختصاص دادیم.
وی گفت: البته با این اعتبار می توان تجهیزات را تا حدی به روز کرده و مواد مصرفی و تجهیزات پیرامونی را تامین کرد اما امکان تجهیز کردن آزمایشگاه ها وجود ندارد.
جبل عاملی افزود: دانشگاه ها به واسطه تعامل با یکدیگر از امکانات موجود به طور مشترک استفاده کرده و تقریبا تمامی دانشگاه ها به هم سرویس می دهند که البته بخشی از تجهیزات موجود در بخش های دولتی و صنعتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
وی گفت: با این وجود به نظر می رسد که تجهیزات پیشرفته تری را نیاز داریم به عنوان مثال بخشی از تجهیزات دانشگاه ها در حال حاضر آنالوگ است و به تجهیزات دیجیتالی جایگزین نیاز داریم و یا بخشی از تجهیزات ما هنوز تحت سیستم عامل داس کار می کنند در حالیکه ما نیاز به تحول جدی در این زمینه داریم.

هسته هوش مصنوعی و رباتیک در دانشگاه صنعتی شاهرود آغاز به کار کرد

هسته پژوهشی هوش مصنوعی و رباتیک در قالب زیر گروه پژوهشی ICT کاربردی و مکاترونیک در دانشگاه صنعتی شاهرود آغاز به کار کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، این هسته با هدف تشکیل و ساماندهی تیم های رباتیک دانشگاهی در این دانشگاه آغاز به کار کرده است.
اعضای اصلی هسته پژوهشی هوش مصنوعی و رباتیک طی جلسه که با حضور مسئولین دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار شد، به بحث و تبادل نظر در خصوص تشکیل و ساماندهی تیم های رباتیک دانشگاه پرداختند و موانع و راهکارهای توسعه این هسته را بررسی کردند.

ایجاد دانشکده های کارآفرینی و مجازی در دانشگاه علوم پزشکی تهران

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران از ایجاد دانشکده های کارآفرینی و مجازی در این دانشگاه خبر داد و گفت: مقدمات ایجاد این دانشکده برای دوره های تحصیلات تکمیلی آماده شده است. دکتر حسین کشاورز در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دوره های کارشناسی ارشد برای راه اندازی در دانشکده کارآفرینی طراحی شده اند و مقدمات راه اندازی دانشکده در دوره گذشته وزارت بهداشت فراهم شده بود.
وی اضافه کرد: راه اندازی این دانشکده در دوره جدید وزارت بهداشت مورد تاکید قرار گرفته و دستور تسریع برای ایجاد آن اعلام شده است.
کشاورز با اشاره به ایجاد دانشکده مجازی در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ارائه آموزش مداوم به صورت الکترونیک، برگزاری دوره های e-learning، کارشناسی ارشد آموزش پزشکی و سایر دوره هایی که به صورت الکترونیک در دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد، در دانشکده مجازی ساماندهی می شود.
وی گفت: دانشکده مجازی امکان توسعه دوره های متنوع آموزش از راه دور و آموزش الکترونیک را در دانشگاه ایجاد می کند.

بازدید هیئت دانشگاهی استرالیا از دانشگاه امیرکبیر

هیئت اعزامی دانشگاه کوئینزلند (QUT) استرالیا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازدید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در نشست مشترک هیئت اعزامی دانشگاه استرالیا با مسئولان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تفاهم نامه ای در زمینه فناوری های نو در تولید و توزیع انرژی و فرآیند نوآوری و آینده نگری منعقد شد.​
هیئت اعزامی دانشگاه استرالیا از دانشکده های مهندسی پزشکی و مکانیک دانشگاه امیرکبیر بازدید کردند و در جریان این بازدید با دکتر محمدحسن سبط معاون آموزشی دانشگاه در خصوص همکاری در حوزه تحصیلات تکمیلی به بحث و تبادل نظر پرداختند.​
همچنین سه نفر از از اعضای این گروه دانشگاهی در نشستی با دانشجویان به سئوالات آنها در زمینه های مختلف علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه استرالیا پاسخ دادند.​

اجرای مرحله دوم راه اندازی کتابخانه تخصصی پایداری در 46 دانشگاه

مرحله دوم راه اندازی کتابخانه تخصصی پایداری در دانشگاههای کشور با همکاری دفتر امور فرهنگی وزارت علوم و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آغاز در 46 دانشگاه آغاز شد. به گزارش خبرگزاری مهر، مهران حسن زاده دبیر کمیته علمی یادواره شهداء و نکوداشت جلوه های ایثار دانشجوی کشور با اعلام این خبر افزود: به زودی کتابخانه تخصصی پایداری در سایر دانشگاه های کشور راه اندازی خواهد شد.
وی گفت: در مرحله اول این طرح در سال 87 در 30 دانشگاه کشور انجام شد و مورد بهره برداری دانشجویان قرار گرفت.
حسن زاده افزود: این طرح به همت دفتر امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری معاونت ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس انجام شده و در مرحله دوم این طرح که از شهریورماه سال 88 آغاز شده، راه اندازی این کتابخانه در47 دانشگاه کشور در دستور کار قرار گرفت.
وی یادآور شد: افتتاح اولین کتابخانه در سال 88 به صورت نمادین در روز 7 مهر در دانشگاه صنعتی شریف صورت پذیرفت و مقدمات اجرایی 46 دانشگاه دیگر در دست انجام است.
دبیر کمیته علمی یادواره شهداء و نکوداشت جلوه های ایثار دانشجوی کشور خاطرنشان کرد: مرحله اول ارسال کتب برای 46 دانشگاه فاز دوم انجام پذیرفته و هم اکنون در حال تهیه و ارسال کتب برای تقویت منابع و ماخذ این کتابخانه ها هستیم.
حسن زاده اظهار داشت: محتوای این کتابخانه به موضوع ادبیات دفاع مقدس می پردازد و در قالب های متنوع شعر، داستان، نثر، خاطره و ... می تواند مرجع پژوهش های علمی دانشجویان و دانش آموختگان قرار گیرد.

دولت برای تعویق حذف کنکورلایحه دهد/ تشکیل کمیته حذف کنکور با حضور وزرا

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: دولت باید برای به تعویق انداختن اجرای حذف کنکور لایحه ای را به مجلس بفرستد. به گزارش خبرگزاری مهر، علی کریمی فیروزجانی افزود: بر اساس مصوبه مجلس حذف کنکور باید از سال 90 اجرا شود اما به دلیل عدم هماهنگی بین دو دستگاه اجرایی آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری، زیرساختها و مقدمات این کار فراهم نشده است.
وی با ابراز گله مندی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به دلیل تعلل در اجرای این قانون، افزود: در حال حاضر نیز هیچ دستگاه خودسری نمی ‌تواند بگوید که این قانون را اجرا می ‌کند یا خیر.
نماینده بابل اضافه کرد: در یکی دو سال گذشته باید مقدمات حذف کنکور را فراهم می ‌کردیم تا به این مرحله می ‌رسیدیم اما متاسفانه این همراهی انجام نشده است.
وی ادامه داد: وزارت علوم تقصیر این کوتاهی را به گردن وزارت آموزش و پرورش می ‌اندازد از سوی دیگر آموزش و پرورش مشکلات خاص خود را دارد.
کریمی گفت: هر چند اعلام نظر وزارت علوم وجهه قانونی ندارد اما چون مقدمات کار آماده نیست، طبیعی است که باید از طریق هیئت دولت نامه ‌ای به مجلس ارائه شود و زمان فراهم کردن مقدمات و اجرای این قانون را به تعویق بیندازد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات با اشاره به مشکلات روحی،‌ روانی دانش ‌آموزان و خانواده ‌های آنها ادامه داد: معتقدیم حذف کنکور مزایایی دارد که باید تلاش کنیم به آن نقطه برسیم.
وی گفت: مجلس باتوجه به مشکلات موجود در بحث کنکور برای دانش ‌آموزان به این نتیجه رسید که کنکور باید حذف شود.
کریمی خاطرنشان کرد: کمیسیون آموزش و تحقیقات برای بررسی عدم اجرای حذف کنکور کمیته ای را با حضور وزرای علوم، آموزش و پرورش،‌ بهداشت و روسای سازمان سنجش و دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل داد تا هر چه زودتر ابهامات موجود در اجرای این قانون را بررسی و رفع کند.

نمایندگان مجلس دوباره برای حذف کنکور تصمیم می گیرند

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه : در حالی که تنها دو سال به زمان اجرای قانون حذف کنکور باقیمانده است، وزیر علوم به دلیل اجرایی نشدن ساختارهای لازم برای حذف کنکور درخواست تعویق زمان اجرای این قانون را به مجلس ارائه داده و نمایندگان مجلس قراراست طی جلسه ای آن را مورد بررسی قرار دهند. به گزارش خبرنگار مهر، کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در روزهایی که هنوز وزیر آموزش و پرورش دولت دهم تازه کار خود را آغاز کرده و وزیر علوم نیز درخواست تعویق 2 تا 3 ساله زمان اجرای قانون حذف کنکور را ارائه کرده است، تصمیم دارد این موضوع را مورد بررسی قرار دهد.
فرهاد بشیری - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر از بررسی به تأخیر انداختن اجرای قانون حذف کنکور تا سه سال آینده در مجلس شورای اسلامی خبر داد و افزود: در جلسه ای که با حضور مسئولین آموزش عالی و آموزش و پرورش در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برگزار شد، بحث تأخیر در قانون حذف کنکور مطرح شد.
وی تأکید کرد: برای اجرای قانون باید فرصت ها و شرایط را فراهم کرد و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز صلاح جامعه را در نظر می گیرد. با توجه به اینکه به نظر می رسد همه بسترها برای اجرای قانون فراهم نشده است، کمیسیون موضوع را مورد بررسی بیشتری قرار می دهد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره مهلتی که باید برای اجرای قانون حذف کنکور به وزارتخانه های علوم و آموزش و پروش داد، گفت: مهلت پیشنهادی وزیر علوم 2 تا 3 سال تأخیر است که کمیسیون برای پذیرفتن یا عدم پذیرش آن با توجه به بضاعت و مشکلات وزارتخانه ها به جمع بندی می رسد و تصمیم گیری می کند.
در این میان امیر طاهرخانی - عضو دیگر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه تأخیر در اجرای مصوبه مجلس برای حذف کنکور غیرقانونی است به مهر گفت: نمایندگان مجلس باید برای این منظور توجیه شوند.
وی افزود: قانونی که تصویب می شود باید اجرا شود مگر اینکه شرایط اجرا وجود داشته نباشد و دلایل کافی برای به تعویق افتادن مصوبه ارائه شود که این نیز باید از طریق نمایندگان صورت گیرد و نمایندگان تاکنون چنین درخواستی را مطرح نکرده اند لذا وزرات علوم موظف است که مقدمات اجرایی شدن قانون را فراهم کند.
طاهرخانی درباره درخواست وزارت علوم برای به تعویق انداختن اجرای قانون حذف کنکور اظهار داشت: چنین بحثی مطرح شده و درخواستی نیز از طرف وزارت علوم برای به تعویق افتادن اجرای قانون به کمیسیون ارائه شده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تأکید کرد: وزارت علوم و آموزش و پرورش باید پیش از این مقدمات را برای اجرای قانون حذف کنکور آغاز می کردند و اکنون نیز باید به این سمت حرکت کنند اما اگر مسئولین به خواب بروند و پشت گوش بیاندازد هرگز اجرایی نمی شود. قانون باید اجرا شود و توجیهی برای عمل نکردن به آن نباید وجود داشته باشد.
به گزارش مهر، قانون حذف کنکور در سال 1386 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و بر اساس آن، کنکور باید تا سال 1390 حذف و رقابت داوطلبان بر اساس سوابق تحصیلی صورت گیرد اما به دلیل عدم برگزاری امتحانات هماهنگ در آموزش و پرورش حذف کنکور در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.
عبدالرسول پورعباس - رئیس سازمان سنجش نیز پیش از این در گفتگو با مهر درباره سرانجام قانون حذف کنکور پیش بینی کرده بود روند حذف کنکور به سالهای 92 و 93 موکول شود.
پورعباس از تأثیرگذاری نمرات دروس پیش دانشگاهی در کنکور سال 1390 خبر داد و گفت: در کنکور 89 تنها نمرات سال سوم دبیرستان به میزان 15 درصد اعمال می شود اما با توجه به اینکه آموزش و پرورش از سال جاری موظف شده است که امتحانات دروس پیش دانشگاهی را به صورت سراسری برگزار کند، نمرات پیش دانشگاهی در کنکور 90 تأثیر گذار خواهند بود.
وی افزود: طبق مصوبه اخیر در کنکور 89 مانند کنکور سال گذشته تنها نمرات سال سوم دبیرستان به میزان 15 درصد تاثیرگذار است که با این روند حذف کنکور به سال 90 نمی رسد.
کامران دانشجو - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز با اشاره به مشکلات اجرای قانون حذف کنکور تاکید کرده است: این قانون در سال 90 قابلیت اجرای کامل را ندارد و در جلسه اخیر کمیته کنکور قرار شد اطلاع رسانی کامل توسط سازمان سنجش در این زمینه صورت گیرد.
این در حالی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روزهای اخیر خواستار بررسی دقیق تر این موضوع با حضور وزرای مربوطه شده اند.
نورالله حیدری - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شده است: پیشنهادی که مجلس مطرح می ‌کند این است که مجموعه آموزش عالی و آموزش و پرورش قانون حذف کنکور را اجرا کنند و چنانچه در مسیر اجرا دچار مشکلاتی شدند می ‌توانند پیشنهادات اصلاحی به مجلس بیاورند و مجلس هم قطعاً کمک می ‌کند.
نماینده اردل و فارسان ادامه داد: موضع قاطع مجلس این است که دولتمردان باید به هر شکل ممکن این کار را انجام دهند.
وی اضافه کرد: مقرر شده است یک نشست سه ‌جانبه میان آموزش عالی، آموزش و پرورش و مجلس به تولیت کمیسیون آموزش و تحقیقات تشکیل شود تا راهی را برای برون رفت از شرایط موجود پیدا کنیم.
کریمی فیروزجانی دیگر عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر اهمیت کنکور و مسائلی که برای دانش ‌آموزان و خانواده ‌های آنها ایجاد می شود، معتقد است حذف کنکور مزایایی دارد که باید تلاش کنیم به آن نقطه برسیم.
وی گفت: کمیسیون آموزش و تحقیقات برای بررسی عدم اجرای حذف کنکور کمیته ای را با حضور وزرای علوم، آموزش و پرورش،‌ بهداشت و روسای سازمان سنجش و دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل داده تا هر چه زودتر ابهامات موجود در اجرای این قانون را بررسی و رفع کند.

جزئیات سهم دانشگاهها و رشته‌های دانشگاهی از تولید علم کشور

رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری با تشریح سهم دانشگاهها از میزان تولید علمی کشور گفت: بیشترین سهم تولید علمی به دانشگاه تهران و بیشترین آمار تولید علمی از میان رشته‌های دانشگاهی به مهندسی برق اختصاص دارد. دانشگاههایی که بالاترین آمار را در تولید علم کشور دارند
جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه دانشگاههای بزرگ کشور سهم عمده ای در افزایش تولید علم دارند گفت: دانشگاه تهران با 1 هزار و 892، مجموع واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ایران با 1 هزار و 718، دانشگاه صنعتی شریف با 1 هزار و 291، دانشگاه علوم پزشکی تهران با 1 هزار و 281 و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با 980 مقاله به ترتیب در جایگاه اول تا پنجم قرار دارند.
بزرگترین اشتباه نویسندگان مقالات
وی اظهار داشت: ثبت مقالات در ISI به علت درج نام های متفاوت توسط دانشمندان ایرانی مشکل بزرگی را برای کشور درست کرده است وجود نامهای مختلف برای یک دانشگاه یا یک مرکز تحقیقاتی موجب شده است که سهم این دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در تولید علم نادیده گرفته و حقوق معنوی آنان ضایع شود.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: به عنوان مثال درج IUST برای دانشگاه علم و صنعت ایران و IRAN UNIV SCI &TECHAIOL باعث آن شده است که آمارهای تولید علم این واحد تقسیم شده و به اشتباه در محلهای مختلف قرار گیرد در حالیکه می دانیم این دو، صرفا دلالت بر نام دانشگاه علم و صنعت ایران دارد و لازم است نویسندگان مقالات در درج نام صحیح موسسه دقت لازم را به عمل آورده تا از پراکندگی نام ها و در نتیجه آن از اعلام اشتباه آمیز آمارهای تولید علم خودداری شود.
وی با بیان اینکه از این موارد در ISI به وفور یافت می شود، گفت: این مسئله صرفا متوجه نویسندگان مقالات بوده که در این مورد شاید معاونان پژوهشی دانشگاهها با اعلام صحیح و مستند نام دانشگاه و ابلاغ آن به دانشکده ها و گروههای آموزشی بتوانند از ورود نام های غیر متداول خودداری به عمل آورند.
مهراد با ذکر مثال دیگری از اشتباهات نویسندگان مقالات علمی برای ثبت مستندات علمی در ISI گفت: به عنوان یک مثال دیگر، نام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به صورت های مختلف SHAHEED BEHESHTI UNIV MED SCI و SHAHEED BEHESHTI MED UNIV باعث پراکندگی آمارهای تولید علم این دانشگاه شده است.
رشته هایی که بیشترین آمار تولید علم کشور را به خود اختصاص داده اند
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری افزود: در مجموع رشته مهندسی برق و الکترونیک با تولید 2 هزار و 122 مقاله در جایگاه نخست تولیدات علمی ایران قرار گرفته و سپس شیمی، علم مواد، ارتباطات و مخابرات و مهندسی مکانیک به ترتیب با تولید 882، 880، 712 و 661 مقاله به ترتیب در رتبه های دوم تا پنجم قرار دارند.
میزان تولید علم کشور تاکنون
وی اظهار داشت: با این وجود از کل آمار مربوط به تولید علم ایران در سال 2009 تعداد12 هزار و 346 مورد مربوط به مقالات پژوهشی، 3 هزار و 371 مورد مربوط به مقالات کنفرانس ها، 1 هزار و 440 مورد مربوط به چکیده نشست ها و همایش ها، 239 مورد مربوط به بررسی و نقد و 215 مورد مربوط به نامه هایی است که به سردبیران ارسال شده است.
مهراد با یادآوری میزان تولید علم ایران در سال جاری میلادی گفت: میزان تولیدات علمی ایران به صورت استنادی مقاله های تحقیقاتی در مجله ای معتبر علمی به صورت چشمگیری افزایش یافته به طوریکه تا این زمان تعداد مقالات پژوهشی دانشمندان ایران در ISI به 17هزار و 848 مقاله افزایش یافته است.

جزئیات دوره پودمانی پزشکان خانواده/ طراحی دوره تخصصی پزشک خانواده

معاون آموزشی وزارت بهداشت با تشریح جزئیات دوره پودمانی پزشکان خانواده از برنامه ریزی برای طراحی دوره تخصصی پزشک خانواده در وزارت بهداشت خبر داد. دکتر محمدعلی محققی در گفتگو خبرنگار مهر افزود: طراحی دوره MPH پزشکان خانواده که به صورت پودمانی خواهد بود از مصوبات نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی است.
وی اضافه کرد: دوره MPH ویژه پزشکان خانواده در دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی طراحی شد و در شورا نیز به تصویب رسیده و اکنون مراحل اجرایی آن در حال انجام است.
محققی با اشاره به مشخصات این دوره برای پزشکان خانواده گفت: دوره MPH ویژه پزشکان خانواده است، نوع آموزش در این دوره به صورت پودمانی و غیرحضوری است این دوره دو سال به طول می انجامد و برای بخش های ابتدایی و انتهایی این دوره که به صورت حضوری خواهد بود، برنامه ریزی شده است.
وی اضافه کرد: افراد واجد شرایط که خدمات خود را به عنوان پزشک خانواده ارائه بدهند می توانند در این دوره ها شرکت کنند و پس از گذراندن دوره MPH ویژه پزشکان خانواده می توانند تحت شرایطی در آزمون دستیاری تخصصی شرکت کنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: این افراد با امتیازاتی مشابه امتیازات سهمیه مازاد مناطق محروم می توانند در آزمون دستیاری پزشکی شرکت کنند و در واقع سهمیه خاص و جداگانه ایجاد نمی شود بلکه سهمیه مازاد مناطق محروم برای این کار در نظر گرفته می شود.
وی گفت: این سهمیه مصداق سهمیه پزشکان خانواده است و برای محل هایی که وزارت بهداشت تعیین می کند باید خدمات خود را ارائه دهند.
محققی اضافه کرد: موضوع دیگری که برای تحول در این دوره در نظر گرفته شده است برنامه ریزی برای ایجاد دوره تخصصی پزشک خانواده است.
وی گفت: دوره تخصصی طب خانواده در امتداد دوره MPH طراحی می شود و در حال حاضر مراحل مطالعاتی آن در حال انجام است و ایجاد این رشته تخصصی می تواند زمینه ادامه تحصیل افراد را فراهم کند.

تعیین تکلیف حذف کنکور و برگزاری کنکورهای فصلی تا دو هفته آینده در مجلس

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه امکان به تعویق افتادن زمان اجرای قانون حذف کنکور وجود دارد گفت: کمیسیون موضوع به تعویق افتادن قانون حذف کنکور و برگزاری چند کنکور در سال را تا دو هفته آینده با حضور وزرای مربوط بررسی می‌کند. نظر مساعد وزرای علوم و آموزش و پرورش با حذف کنکور
علی عباسپور تهرانی فرد در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: وزرای علوم و آموزش و پرورش دولت دهم درباره حذف کنکور نظر مساعدی دارند و حاجی بابایی وزیر جدید آموزش و پرورش در زمان تصویب قانون حذف کنکور از جمله نمایندگانی بود که در این زمینه نظر مثبتی داشت.
برگزاری جلسه برای بررسی به تأخیر انداختن اجرای قانون حذف کنکور
وی با اشاره به درخواست وزارت علوم برای دادن مهلت برای اجرای قانون حذف کنکور گفت: امیدواریم بتوانیم پس از بازگشایی مجلس یعنی دو تا سه هفته آینده طی جلسه ای این مسئله را با حضور وزرای علوم و آموزش و پرورش بررسی کنیم.
برگزاری چند کنکور در سال بررسی می شود
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره پیشنهاد وزیر علوم در خصوص برگزاری چند کنکور در سال نیز گفت: این پیشنهاد برای اجرا تا زمان اجرای قانون حذف کنکور مطرح شده است. در واقع در صورتی که قانون با تأخیر اجرا شود تا زمان اجرای آن، کنکور چند بار برگزار می شود که این موضوع نیز در جلسه مورد نظر بررسی می شود.
امکان به تعویق افتادن زمان اجرای قانون در خصوص حذف کنکور وجود دارد
وی در خصوص امکان قانونی به تعویق افتادن زمان اجرای حذف کنکور افزود: در قانون، اجرای حذف کنکور در سال 90 تصریح شده است و اگر قرار باشد این مهلت تمدید شود، احتیاج به قانون دیگری است. البته هم اکنون قوانینی داریم که برای اجرای آنها مهلت گذاشته بودیم اما سرموقع اجرا نشده و مدت طولانی تری برای عملیاتی شدن در نظر گرفته شده است. لذا می توان در صورت نیاز، تمدید را برای قانون حذف کنکور هم قائل شد.
هر تغییر کنکور باید 3 سال قبل از اجرا به اطلاع داوطلبان برسد
عباسپور با بیان اینکه داوطلبان کنکور نباید نگران تغییرات باشند، اظهار داشت: داوطلبان کنکور باید حداقل 2 سال قبل از هرگونه تغییرات در کنکور از آن تغییرات مطلع باشند و هر قانونی که بخواهد به اجرا در آید داوطلبان باید 2 تا 3 سال قبل از آن باخبر باشند و خود را با آن تطبیق دهند.
دلایل عدم اجرای قانون حذف کنکور
وی درباره دلایل تأخیر در اجرای قانون حذف کنکور گفت: تأخیر 6 ماهه ابلاغ قانون از سوی دولت نهم به دستگاههای اجرایی، عزل وزیر آموزش و پرورش و بحران سرپرستی و تغییرات مدیریتی در آموزش و پروش و در نهایت عدم پیگیری برای اجرای قانون از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و کمیته ماده 9 قانون که ریاست آن به عهده وزیر علوم گذاشته شده است، از جمله مهمترین دلایل عدم اجرای قانون است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در هر حال ما فکر می کنیم از هم اکنون نیز می توان برای اجرای قانون در سال 90 تلاش کرد و آن را به اجرا درآورد اما تا زمان تشکیل جلسه مشترک مجلس با وزرای علوم و آموزش و پرورش نمی توان درباره به تعویق افتادن و یا تأخیر در اجرای قانون حذف کنکور اظهارنظر کرد چرا که باید تمامی جوانب این موضوع مورد بررسی دقیق قرار گیرد.

دانشجویان ممتاز دانشگاه علم و صنعت معرفی می شوند

معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت از برگزاری مراسم تقدیر از دانشجویان ممتاز آموزشی و پژوهشی این دانشگاه در 11 آذر خبر داد و گفت: این دانشجویان در کلیه مقاطع تحصیلی معرفی و تقدیر می شوند. به گزارش خبرنگار مهر، مسعود هادیان افزود: مراسم تقدیر از دانشجویان ممتاز دانشگاه 11 آذر برگزار می شود و هدف از این مراسم شناسایی و تشویق دانشجویان ممتاز و ایجاد رقابت علمی سالم، در راستای ارتقای کیفی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه است.
وی افزود: نفر اول و دوم بر حسب معدل سال تحصیلی در هر رشته یا گرایش در هر دوره ورودی، برگزیدگان آزمون سراسری در مقطع کارشناسی با رتبه زیر 100، برگزیدگان آزمون سراسری در مقطع کارشناسی با رتبه زیر 10 (سهمیه شاهد و ایثارگر) و برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی از جمله دانشجویان ممتاز در عرصه آموزش هستند که مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت اضافه کرد: مرجع تایید کننده دانشجویان ممتاز در عرصه پژوهش، معاونت پژوهشی دانشگاه است و کسب مقام در جشنواره ‌های خوارزمی، ‌مسابقات علمی کشوری و بین ‌المللی که با نام دانشگاه در آن شرکت کرده باشند، ثبت اختراع، ارائه مقالات در کنفرانسها و مجلات معتبر علمی و بین ‌المللی از جمله شاخصها و محورهای ارزیابی ممتازان پژوهشی خواهد بود.
هادیان یادآور شد: دانشجویان ممتاز که خود را مشمول شرایط "دانشجوی ممتاز پژوهشی" می ‌دانند باید مدارک و مستندات خود را شامل مقاله یا مقالات پذیرفته یا چاپ شده در مجلات ISI، علمی و پژوهشی، کنفرانسها، تألیف یا ترجمه کتاب، طرح پژوهشی و غیره تا روز چهارشنبه 27 آبان به حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه تحویل دهند.

انعقاد تفاهم نامه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با دانشگاه تاجیکستان

تفاهم ‌نامه همکاریهای مشترک آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با دانشگاه دولتی طبی تاجیکستان منعقد شد. به گزارش خبرنگار مهر، این تفاهم نامه در نشست مشترک دکتر شاهین محمدصادقی - رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با هیئت دانشگاهی تاجیکستان به سرپرستی دکتر عبیدالله قربانف - رئیس دانشگاه دولتی طبی تاجیکستان در خصوص همکاریهای آموزشی و پژوهشی بین دو دانشگاه به امضاء رسید.
در این نشست علاوه بر معاونان پژوهشی، آموزشی، امور بین ‌الملل و سمینارهای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، مسئولان دانشگاهی تاجیکستان نیز حضور داشتند.
تفاهم نامه گسترش همکاریهای دوجانبه آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با دانشگاه دولتی طبی تاجیکستان در زمینه های تبادل استاد و دانشجو، اجرای پروژه ‌های تحقیقاتی مشترک و تربیت متخصصان به منعقد شده است.
آموزش متخصصان در زمینه های جراحی قلب، چشم، پیوند کلیه، نانوتکنولوژی، پذیرش دانشجویان تاجیکی در دوره های مختلف، انجام پروژه ‌های تحقیقاتی در زمینه نانوتکنولوژی، تبادل استاد و دانشجو، اجرای پروژه ‌های پژوهشی مشترک از موارد این تفاهم ‌نامه است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
دانشگاهها موظف به اختصاص بودجه پژوهشی به اعضای هیئت علمی شدند

دانشگاه موظف هستند بر اساس آیین نامه نامه اعتبار پژوهشی اعضای هیأت علمی، حداقل 25 درصد اعتبارات پژوهشی خود را، ضمن درج و تصویب در بودجه تفضیلی، به اعتبار پژوهشی اعضای هیأت علمی اختصاص دهند. به گزارش خبرنگار مهر، این آیین نامه با هدف ترغیب اعضای هیئت علمی دانشگاه به انجام هر چه بهتر فعالیت های پژوهشی و فراهم آوردن شرایط مناسب برای تحقق اهداف و برنامه های دانشگاه، ارزش گذاری علمی و ایجاد رقابت های سالم به منظور پشتیبانی و تشویق مناسب اعضای هیئت علمی دانشگاه در فعالیت های پژوهشی، افزایش میزان بهره ‌وری اعضای هیئت علمی و استفاده بهینه از منابع مالی پژوهشی در جهت ارتقاء فعالیتهای پژوهشی دانشگاه، تسهیل فعالیت های جاری پژوهشی اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحت مشاوره، کمک به پژوهش محور شدن دانشگاه و تسهیل همکاری اعضای هیئت علمی با مراکز و سازمان های خارج از دانشگاه تدوین و به تصویب رسیده است.
نحوه اجرای آئین نامه

بر اساس این آیین نامه، دانشگاه موظف است حداقل 25 درصد اعتبارات پژوهشی خود را، ضمن درج و تصویب در بودجه تفضیلی، به اعتبار پژوهشی اعضای هیأت علمی خود اختصاص دهد.
روش تعیین امتیازات اعضاء هیئت علمی با توجه به شاخص های مندرج در ماده 2 آئین نامه ارتقاء و با اعمال ضرایب مصوب شورای پژوهشی دانشگاه برای وزن دهی به این شاخص ها و طبق دستورالعمل اجرایی استفاده از اعتبار پژوهشی مصوب در دانشگاه، تعیین می شود.
موارد استفاده اعضای هیئت علمی از اعتبار پژوهشی:
هر عضو هیأت علمی می تواند اعتبار پژوهشی خود را برای انجام طرح های پژوهشی، خرید تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی تحقیقاتی، پرداخت هزینه های خدمات آزمایشگاهی و میدانی و خرید مواد مصرفی جهت انجام فعالیت های پژوهشی، پرداخت حق عضویت در مجامع علمی، هزینه ثبت اختراع و هزینه شرکت در همایش ها، کارگاه های آموزشی و نمایشگاه های تخصصی داخلی و خارجی و سایر سفرهای علمی کوتاه مدت، پرداخت هزینه خرید کتب، نشریات، نرم افزارها، هزینه عضویت در پایگاه های اطلاعاتی و هزینه چاپ مقالات در مجموعه مقالات و نشریات علمی معتبر و پرداخت حق التحقیق به دانشجویانی که از همان دانشگاه با عضو هیأت علمی همکاری پژوهشی داشته اند هزینه کنند.

مشکلات آموزش الکترونیک با پهنای باند 50 کیلوبایتی در کشور

رئیس مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه علم و صنعت گفت: آموزشهای الکترونیکی که در کشور ارائه می شود با پهنای باند 40 تا 50 کیلوبایت است که این میزان تنها برای ارسال صوت مناسب است و برای ارسال تصویر مشکلاتی زیادی وجود دارد. ناصر مزینی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در حوزه آموزش الکترونیکی پهنای باند و سرعت اینترنت هرچه بیشتر باشد، کیفیت ارائه خدمات آموزش الکترونیکی بهتر خواهد شد، ادامه داد: از این رو نمی توان حدی برای پهنای باند و میزان سرعت تعیین کرد.
وی به زیرساختهای آموزش الکترونیکی در کشور اشاره و تاکید کرد: زیر ساختهای مخابراتی موجود در کشور در حوزه آموزش الکترونیک تا رسیدن به حد مطلوب فاصله زیادی دارد از این رو لازم است تا با اتخاذ تدابیری این فاصله را کم کنیم.
رئیس مرکز آموزش الکترونیکی دانشگاه علم و صنعت با اشاره به برگزاری کنفرانس آموزش الکترونیکی که آذرماه در دانشگاه علم و صنعت برگزار می شود، افزود: در سالهای اخیر آموزش عالی به سمت آموزشهای الکترونیکی می رود و این نوع آموزشها به عنوان ابزار آموزشی در دانشگاههای در حال توسعه است از این رو کنفرانس آموزش الکترونیکی به منظور تبادل اطلاعات و جلب مشارکت دستگاههای دولتی و خصوصی در روزهای 18 و 19 آذرماه در دانشگاه علم و صنعت برگزار می شود.

خوابگاههای دانشگاه فرسوده شده اند

رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر گفت: در حال حاضر ساختمانها و امکانات خوابگاهی فرسوده و رستورانها و مکانهای ورزشی دانشگاهها قدیمی هستند. محمد تقی بطحایی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص واگذاری مسائل رفاهی دانشگاهها به نهادی مستقل گفت: مدیریت های غیرمتمرکز سابقه موفق تری دارند لذا سپردن تمام امور به یک نهاد متمرکز راهکار موثری به نظر نمی رسد.
وی افزود: مدیریت متمرکز معمولا به شکل مناسب و شایانی پاسخگوی مشکلات نبوده است.
رئیس دانشگاه خواجه نصیر گفت: برای آن که خروجی های خوبی از دانشگاهها داشته باشیم باید به عوامل مختلفی که در آن دخیل هستند توجه بیشتری بکنیم.
وی افزود: البته سیاستگذاری و هدایت خوب است اما به نظر می رسد نهادی متمرکز که کار اجرایی را به تنهایی انجام دهد جوابگوی نیازها نباشد.

دانشکده مجازی علوم حدیث در نیمه دوم هر سال دانشجو می پذیرد

دانشکده مجازی علوم حدیث نیمه دوم هر سال از طریق آزمون اختصاصی برای دوره های الکترونیکی غیر حضوری در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد. به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به مجوز صادر شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از این پس دانشکده مجازی علوم حدیث علاوه بر پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری دانشگاهها، در نیمه دوم هر سال از طریق آزمونی اختصاصی که با نظارت سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار می شود دانشجو خواهد پذیرفت.
این شیوه پذیرش دانشجو به دلیل اقتضائات و مخاطبان خاص آموزش الکترونیکی، شرایط مطلوبی را برای ادامه تحصیل علاقه مندان آشنایی با علوم و معارف اسلامی از طریق شبکه اینترنت فراهم می کند.
نام نویسی از داوطلبان تحصیل در دوره های جدید دانشکده از اول آذرماه سال جاری آغاز می شود و تا پایان این ماه ادامه خواهد داشت در این مهلت علاقه مندان به تحصیل در رشته های علوم حدیث و علوم و معارف قرآنی در مقطع کارشناسی و رشته علوم حدیث با گرایش تفسیر اثری در مقطع کارشناسی ارشد می توانند ضمن عضویت در پایگاه دانشکده علوم حدیث به صورت اینترنتی در دوره آمادگی برای شرکت در آزمون اختصاصی این رشته ها ثبت نام کنند.
داوطلبان پس از شرکت در یک دوره آموزشی دو ماهه، در آزمونی اختصاصی که 7 اسفند ماه سال جاری از دروس ارائه شده برگزار می شود شرکت می کنند و در صورت کسب امتیاز لازم از سوی سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان دانشجوی رسمی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد معرفی خواهند شد.

دانشگاه سمنان میزبان کنگره ملی عمران کشور شد

سمنان - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه سمنان گفت: دانشگاه سمنان به عنوان میزبان برگزاری ششمین کنگره ملی عمران کشور انتخاب شده و این دانشگاه میزبان متخصصان عمران سراسر کشور خواهد بود. به گزارش خبرنگار مهر در سمنان، علی خیرالدین ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران در سمنان گفت: میزبانی این کنگره علمی کشور توسط هیئت امنای کنگره های مهندسی عمران کشور از بین سه دانشگاه داوطلب به دانشگاه سمنان سپرده شده است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه سمنان در کنگرهای قبلی از نظر ارائه مقالات رتبه بالایی داشته است، گفت: این عامل یکی از شاخصه های اعطای میزبانی به دانشگاه سمنان بود.
به گفته وی، به دلیل محتوی برنامه های ارائه شده توسط دانشگاه سمنان و نیز توانمندی و پتانسیل بالای دانشکده مهندسی عمران دانشگاه سمنان میزبانی برگزاری این کنگره به دانشگاه سمنان اعطاء شد.
خیرالدین به سفر صدها نفر از پژوهشگران متخصصان، اساتید دانشگاه و مسئولان کشوری به سمنان برای شرکت در این کنگره ملی اشاره کرد و افزود: پنجمین کنگره ملی عمران به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه ششمین کنگره نیز در سال 90 به میزبانی دانشگاه سمنان برگزار خواهد شد، گفت: در پی واگذاری میزبانی این کنگره به دانشگاه سمنان رئیس و دبیران علمی و اجرایی منصوب و به هیئت امنای کنگره های ملی مهندسی عمران کشور معرفی شدند.

تدوین استراتژی ارتقاء دانشگاه تهران در رتبه بندیهای جهانی

معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران از تدوین استراتژیهای بلند مدت و کوتاه مدت دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران برای ارتقاء دو دانشگاه در رتبه بندیهای جهانی خبر داد. دکتر اکبر فتوحی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دو دانشگاه برنامه ریزی برای تدوین استراتژیهای بلند مدت و کوتاه مدت را به انجام رسانده اند و در استراتژی کوتاه مدت قصد داریم که رشد سریع خود را ادامه دهیم و در این راستا اطلاعات مورد نیاز را به صورت مشخص و منظم ارائه دهیم.
وی اضافه کرد: در این استراتژی به وب سایت های دو دانشگاه توجه بیشتری می شود تا صفحات برای کاربران فارسی زبان، انگلیسی و عربی زبان هم به طور مناسبی قابل استفاده باشد.
فتوحی خاطرنشان کرد: در استراتژی بلند مدت فعالیت ها برای ارتقاء دو دانشگاه در نظر گرفته شده و روابط بین المللی اهمیت بیشتری خواهد داشت اما در این میان بر این نکته هم توجه داریم که این فعالیت ها صرفاً برای رتبه بندی صورت نگیرد بلکه کلیه اهداف دانشگاه را مدنظر قرار دهد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: دسترسی صحیح و با سرعت به اطلاعات آموزشی و پژوهشی دانشگاه، کار اصلی داوران را آسان تر می کند و واقعیت موجود دانشگاه را بهتر به نمایش می گذارد.
وی در خصوص رتبه بندی شانگهای و نحوه شرکت دانشگاه های تهران و علوم پزشکی تهران در این رتبه بندی گفت: شانگهای داده های اطلاعاتی جمع آوری نمی کند بلکه تنها دو دانشگاه در نامه ای برای رتبه بندی اعلام آمادگی کردند.
فتوحی اضافه کرد: شانگهای بر خلاف سایر رتبه بندی ها، داوران بین المللی در اختیار دارد که وظیفه ارزیابی سایت های دانشگاهها را بر عهده دارند و درواقع 40 درصد امتیاز رتبه بندی به بخش "مرور همتایان" اختصاص دارد.
وی گفت: در بخش های دیگری از جمله میزان اساتید و دانشجویان خارجی، گستره فعالیت های بین المللی، میزان اجراعات به مقالات در نمایه های Scopus و ISI در ارزیابی مورد توجه قرار می گیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: در حال حاضر تنها دانشگاهی که در ارزیابی شانگهای مورد بررسی قرار می گیرد، دانشگاه تهران است که البته دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران را با یک نام بررسی می کند.

پرونده انضباطی دانشجویان در مسیری منطقی رسیدگی شود

معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت در نشست دبیران شوراهای انضباطی دانشگاه‌های علوم پزشکی بر رسیدگی منطقی به پرونده های انضباطی دانشجویان تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر فرحناز ترکستانی در این نشست همچنین بر سعی در حل مشکلات به وجود آمده برای دانشجویان از طریق واحد مشاوره و اساتید دلسوز تاکید کرد.
دکتر محمدزاده شبستری رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی نیز در این نشست در سخنانی لزوم ارتباط مهربانانه و رعایت ظرافت خاص در نوع برخورد با دانشجویان را مورد توجه قرار داد.
نشست دبیران و کارشناسان شوراهای انضباطی بدوی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی با محوریت پیشگیری از تخلفات دانشجویی تشکیل شد و یکسان ‌سازی فرمها و چگونگی بررسی منطقی و حقوقی پرونده ‌های انضباطی دانشجویان مورد بررسی قرار گرفت.
نشست دو روزه دبیران و کارشناسان شوراهای انضباطی بدوی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

افزایش 25 درصدی ظرفیت پذیرش در آْزمون دکتری تخصصی پزشکی

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اعلام ظرفیت پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی علوم پایه پزشکی از افزایش 25 درصدی ظرفیت پذیرش نسبت به سال گذشته خبر داد. دکتر محمدعلی محققی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ظرفیت رشته های دکتری تخصصی به تناوب در هر رشته و بر اساس نیاز کشور متفاوت است و در مجموع این رشته ها 25 درصد افزایش ظرفیت نسبت به دوره گذشته داشته اند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 539 نفر به عنوان ظرفیت پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی (Ph.D) در رشته های علوم پایه پزشکی در مجموع ظرفیت معمول دانشگاهها، مازاد و شعب بین الملل اعلام شده است که البته احتمال تغییر نیز وجود دارد.
محققی خاطرنشان کرد: ظرفیت دکتری تخصصی در 47 رشته ظرفیت دانشگاه 428 نفر تعیین شده است و بیشترین میزان ظرفیت پذیرش به رشته های پرستاری با 29 نفر است و کمترین میزان ظرفیت پذیرش به رشته مددکاری اجتماعی با یک نفر ظرفیت اختصاص دارد.
وی اظهار داشت: ظرفیت مازاد ظرفیت دکتری تخصصی(Ph.D) رشته های علوم پایه پزشکی در بخش مازاد 70 نفر در 26 رشته و ظرفیت پذیرش شعب بین الملل دانشگاههای علوم پزشکی در مقطع دکتری تخصصی(Ph.D) علوم پایه پزشکی 41 نفر در 10 رشته اعلام شده است.
به گزارش مهر، آزمون دکتری تخصصی (Ph.D) روز 8 آبان سال 88 در 5 شهر با رقابت 4 هزار و 12 نفر به طور همزمان برگزار شد و نتایج نهایی آزمون ساعت 18 به بعد روز 7 بهمن اعلام می شود.

رشته های اولویت دار سال 1389 برای بورس خارج از کشور اعلام شد

رشته های اولویت دار بورسیه برای اعزام دانشجویان ممتاز به خارج از کشور سال 1389 در گروههای فنی و مهندسی، کشاورزی، هنر، علوم انسانی و علوم پایه اعلام شد. رشته های اولویت دار گروه فنی و مهندسی سال 1389
به گزارش خبرنگار مهر، در این رشته ها در گروه فنی مهندسی شامل، مهندسی عمران با گرایشهای مهندسی سازه های هوشمند، مهندسی زلزله، مدیریت ساخت، مهندسی دریا- سازه های دریائی- شناورها، مهندسی سواحل، مهندسی راه آهن، مهندسی برق با گرایشهای الکترونیک (مکاترونیک)، گرایش مخابرات (موبایل ، نانو)، ابر رسانایی، نانو، گرایش الکترونیک (نانو)، مهندسی کامپیوتر با گرایشهای امنیت شبکه، هوش، IT، مهندسی مکانیک با گرایشهای جامدات (نانو)، سیالات (نانو)، مکاترونیک، مهندسی نفت- شیمی با گرایش مهندسی نفت و گاز، مهندسی هوافضا در تمامی رشته ها می شود.
همچنین در گروه فنی و مهندسی در رشته های مهندسی صنایع با گرایش تجزیه و تحلیل، مهندسی هسته ای با گرایش راکتور و پرتو پزشکی، مهندسی بین رشته ای شامل مهندسی انرژی های نوین، مهندسی پزشکی، مهندسی ایمنی و بازرس فنی، مهندسی تسلیحات، مهندسی نقشه برداری شامل مهندسی فضای سبز، مهندسی طراحی و ساخت کشتی و زیر دریایی و مهندسی مواد پیشرفته برای اعزام به خارج از کشور دانشجو بورسیه صورت می گیرد.
رشته های اولویت دار گروه کشاورزی سال 1389
در این گروه رشته های اولویت دار اعلام شده شامل بیوتکنولوژی کشاورزی (در کلیه گرایشها شامل اصلاح نباتات باغبانی و گیاهپزشکی و دامپروری)، منابع طبیعی (کلیه گرایش ها شامل جنگل و چوب)، نانو تکنولوژی کشاورزی، مدیریت منابع آب، مدیریت منابع خاک، مدیریت مناطق پایانی، مهندسی تولیدات گیاهی، شیلات - گرایشهای صید و بهره برداری، بیماری شناسی گیاهی (تمام گرایش ها)، علوم و تکنولوژی بذر، صنایع خمیر و کاغذ و سنجش از دور و GIS می شود.
رشته های اولویت دار گروه هنر سال 1389
در این گروه رشته های مرمت اشیای فرهنگی، تاریخی (تمام گرایشها)، تصویر متحرک (تمام گرایش ها)، طراحی صنعتی (تمام گرایش ها)، طراحی و چاپ پارچه (گرایش چاپ پارچه)، چاپ (با مدرک کارشناس ارشد رشته ارتباط تصویری) و معماری به عنوان رشته های اولویت دار اعلام شده اند.
رشته های اولویت دار گروه علوم انسانی سال 1389
در گروه علوم انسانی در بخش های مختلف رشته های اولویت دار اعلام شده اند. در این گروه در بخش علوم تربیتی رشته های آموزش مجازی، در بخش روانشناسی رشته های روانشناسی بالینی کودک، خانواده درمانی، روانشناسی صنعتی سازمانی، در بخش ارتباطات رشته های دولت الکترونیک و شهر مجازی، در بخش علوم محیطی رشته طراحی محیط زیست و در بخش حقوق رشته های حقوق اقتصادی، حقوق انرژی، حقوق مالکیت فکری و صنعتی به عنوان اولویت دار اعلام شده اند.
در ادامه گروه علوم انسانی، در بخش زبانهای خارجی رشته های زبان روسی و زبان چینی، در بخش زبان شناسی رشته زبان شناسی رایانه ای، در بخش سیاستگذاری رشته سیاستگذاری علم و فناوری، در بخش فلسفه رشته های فلسفه علم و فلسفه اخلاق زیستی، رشته باستان شناسی، در بخش تربیت بدنی رشته مدیریت ورزش، در بخش مدیریت رشته های مدیریت دانش و مدیریت اطلاعات، در بخش علوم اجتماعی رشته های مردم شناسی (انسان شناسی) و تاریخ علم اولویت بورسیه دانشجویان برای تحصیل در خارج از کشور هستند.
رشته های اولویت دار گروه علوم پایه سال 1389
در گروه علوم پایه در بخش فیزیک رشته نانو، در بخش شیمی رشته نانو شیمی، در بخش زیست شناسی رشته بیوتکنولوژی، در بخش علوم دریایی رشته های فیزیک دریا ( تمام گرایش ها) بیولوژی دریا، میکروبیرولوژی دریا، شیمی دریا، زمین شناسی دریا، در بخش ریاضی و آمار رشته آمار اقتصادی و اجتماعی، در بخش هواشناسی رشته های بیوانفورماتیک و سنجش از دور و GIS به عنوان اولویت بورسیه دانشجویان اعلام شده است.
شرایط اختصاصی اعزام دانشجو به خارج از کشور
نفرات اول تا سوم آزمون سراسری کارشناسی ارشد، احراز رتبه اول در هریک از رشته های تخصصی دارای اولویت بورس در مقطع کارشناسی ارشد با تأیید دانشگاه محل فارغ التحصیل، دارا بودن حداقل 1 مقاله چاپ شده در مجلات علمی– پژوهشی (مورد تأیید وزارت علوم ) مستخرج از پایان نامه یا فعالیت تحقیقاتی فرد، نفرات رتبه اول تا سوم المپیادهای علمی دانشجویی کشور، دانشجویان نمونه کشوری در مقطع کارشناسی ارشد مطابق با آئین نامه انتخاب دانشجویان نمونه با تأیید معاونت دانشجویی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، مربیان آموزشی و پژوهشی دانشگاهها و مراکز پژوهشی که حداقل 60 درصد امتیاز جدول ارتقاء 1 را با تأیید هیئت اجرایی جذب مربوط کسب کرده باشند می توانند جزء مشمولین بورسیه محسوب شوند.

آمارفرار مغزها جنگ روانی غربیهاست/ خروج نخبگان فرار مغزها تلقی نمی‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آنچه افزایش آمار فرار مغزها عنوان می شود گفت: حضور نخبگان برای ادامه تحصیل و یا فعالیت در خارج کشور در حالی که ارتباط خود را با کشور قطع نمی کنند فرار مغزها تلقی نمی شود و غربیها با طرح این موضوع جنگ روانی راه می اندازند.
رامین مهمانپرست در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: بحث خروج نخبگان از کشور را باید از زاویه ای دیگر دید. کشور ما کشوری جوان است به طوری که 45 میلیون نفر زیر 35 سال در کشور داریم. این یعنی بخش زیادی از جمعیت کشور جوان هستند که به طور حتم یکی از خواسته های آنها ادامه تحصیل است.​
وی اضافه کرد: با شتاب رشد جمعیت جوان کشور خیلی وقتها امکانات داخلی پاسخگو نیست و برخی نخبگان برای تحصیل و فعالیت و اشتغال به خارج از کشور می روند. این فرار مغزها نیست. حتی در بسیاری از مواقع خودمان خواستار اعزام نیروهای صنعتی و فنی به خارج از کشور هستیم تا آنچه لازم است را بیاموزند و در آنجا حضوری فعال داشته باشند تا بتوانیم برای توسعه اصل 44 بهره بگیریم.
سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: یکی از راهکارهایی که بخش خصوصی می تواند دوام بیاورد این است که نگاه به خارج از کشور داشته باشد. در واقع برای توسعه امور تجاری لازم است برخی هموطنانمان به خارج از کشور بروند و این اصلا فرار مغزها نیست.​
وی اضافه کرد: فرار مغزها زمانی رخ می دهد که افرادی که از کشور خارج می شوند ارتباط خود با کشور را قطع کنند و فرهنگ و کشور و مردم خود را ترک کنند. این در صورتی است که ایرانیان وقتی در خارج کشور هستند علاقه خود را به وفور نسبت به مملکت خود نشان می دهند و ارتباط خود را با فرهنگ و مردم کشورشان قطع نمی کنند و نسبت به میهن خود حساسیت دارند و آرزوی‌ آنها بازگشت و بازدید از کشور است.
مهمانپرست افزود: با توجه به این خصوصیات افرادی که کشور را ترک کرده و وطن خود را فراموش می کنند قابل توجه نیستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه آنچه در رسانه های غربی به عنوان آمار فرار مغزها از ایران مطرح می شود را جنگ روانی خواند و به مهر گفت: آنچه در رسانه های غربی منعکس می شود در واقع جنگ روانی است که نشان دهنده نگاه کاملا سیاسی آنها است. اگر کشور دیگری جز ایران به صدور خدمات فنی و مهندسی اقدام کند این حضور را حضور متخصصان در جوامع پیشرفته می نامند ولی اگر این اقدام از سوی ایران صورت گیرد به فرار مغزها تعبیر می شود. مثلا ترکیه در آلمان چندین میلیون تبعه دارد اما از آن به عنوان فرار مغزها تعبیر نمی شود.
مهمانپرست در پاسخ به این سئوال که آیا افزایش آمار خروج نخبگان از کشور را تایید می کنید یا خیر به مهر گفت: اگر افزایشی هم وجود داشته باشد به دلیل رشد جمعیت جوان کاملا روندی طبیعی است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مدیر کل کوی دانشگاه تهران استعفا کرد / تشریح دلایل استعفا

مدیر کل کوی دانشگاه تهران با تأیید خبر استعفا و کناره گیری از سمت خود گفت: بیماری و کسالت دلیل کناره گیری ام از این سمت است. دکتر فضل الله باقرزاده، در گفتگو با خبرنگار مهر، دلیل استعفای خود را بیماری اعلام کرد و گفت: به دلیل داشتن بیماری قند تقاضای استعفای خود را به ریاست دانشگاه ارائه کرده ام.
وی افزود: کار در کوی دانشگاه استرس زا است و گاهی مجبوریم شبانه روز در کوی باشیم که این امر موجب بروز مشکلاتی در میزان قند خون می شود از این رو تقاضای استعفای خود را ارائه کردم و در صورت موافقت از سمت خود در کوی کناره گیری می کنم و به کارهای علمی و تدریس می پردازم.
مدیر کل کوی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه هنوز فرد دیگری برای این سمت معرفی نشده است، اظهار داشت: تا زمانی که رئیس دانشگاه فردی را برای این سمت معرفی نکنند، به خدمت در کوی دانشگاه ادامه خواهم داد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
رئیس مرکز آموزشهای الکترونیکی دانشگاه تهران منصوب شد

رئیس مرکز آموزشهای الکترونیکی دانشگاه تهران طی حکمی از سوی رئیس دانشگاه تهران منصوب شد. به گزارش خبرنگار مهر، بابک سهرابی - عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران که دارای دکترای Management Science از دانشگاه لنکستر انگلیس است طی حکمی از سوی فرهاد **** به ریاست مرکز آموزشهای الکترونیکی دانشگاه تهران منصوب شد.
پیش از این دکتر نادر حقانی که دکتری خود را با عنوان آموزش زبان در بستر الکترونیکی از دانشگاه بیله فلد آلمان اخذ کرده بود عهده دار ریاست مرکز آموزشهای الکترونیکی دانشگاه تهران بود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
انتخاب وزارت بهداشت به عنوان مجری جشنواره ملی قرآن دانشجویان کشور

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان مسئول برگزاری بیست ‌و پنجمین جشنواره ملی قرآن دانشجویان کشور انتخاب شد. به گزارش خبرنگار مهر، در سی ‌و نهمین جلسه شورای هماهنگی فعالیتهای قرآنی دانشگاهها و مراکز عالی کشور که با حضور معاونان فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم ***** در دانشگاهها، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه جامع علمی - کاربردی، سازمان بسیج دانشجویی و دانشگاه علوم قرآن و معارف اسلامی برگزار شد، وزارت بهداشت با رأی اعضاء به عنوان مسئول برگزاری بیست ‌و پنجمین جشنواره ملی قرآن دانشجویان کشور انتخاب شد.
بر اساس مصوبه شورا مقرر شد هرسال یکی از اعضاء به عنوان مسئول برگزاری جشنواره ملی قرآن دانشجویان انتخاب شود.
پیش از این تمام مسئولیت جشنواره بر عهده جهاد دانشگاهی بود که از تمامی فعالیتهای انجام شده توسط آن نهاد در 24 دوره گذشته تقدیر به عمل آمد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
جلسه ملاقات مردمی وزیر علوم با مردم شهرستان اسکو برگزار شد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دومین سفر استانی دولت دهم پس از جلسه شورای اداری شهرستان اسکو در جلسه ملاقات مردمی این شهرستان حضور یافت. به گزارش خبرنگار مهر، کامران دانشجو چهارشنبه در دومین سفر استانی دولت دهم به استان آذربایجان شرقی با مردم شهرستان اسکو دیدار و درخواست های آنها را دریافت کرد.
مردم این شهرستان در دیدار با وزیر علوم نیازهای خود را بیشتر در حوزه های معیشتی، اشتغال و آموزش به صورت کتبی و شفاهی مطرح کردند.
کامران دانشجو به عنوان نماینده هیئت دولت امروز در شورای اداری شهرستان اسکو حضور می یابد.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
مشاور و مدیر کل دفتر ریاست دانشگاه تهران منصوب شد

عبدالرضا سیف طی حکمی از سوی فرهاد **** به سمت مشاور و مدیرکل دفتر ریاست دانشگاه تهران منصوب شد. به گزارش خبرنگار مهر، وی دانشیار دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران است که پیش از این مدیرکل برنامه‌ریزی آموزشی دانشگاه تهران بود.
تا کنون گزینه جدیدی برای اداره کل برنامه ریزی آموزشی دانشگاه تهران معرفی نشده است.
پیش از این فرزاد زیویار مدیرکل دفتر ریاست دانشگاه تهران بود وی آذر ماه 84 طی حکمی از سوی آیت الله عمید زنجانی جایگزین مجید سرسنگی در دفتر ریاست دانشگاه تهران شد.
زیویار طی حکمی به سمت مشاور و معاون پشتیبانی و منابع انسانی استاندار اصفهان منصوب شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
توزیع اینترنتی کارت آزمون زبان وزارت بهداشت/ رقابت 400 داوطلب

آزمون زبان عمومی وزارت بهداشت با حضور 400 داوطلب روز جمعه 29 آبان ماه برگزار می شود و داوطلبان می توانند کارت ورود به آزمون را به صورت اینترنتی از امروز چهارشنبه دریافت کنند. به گزارش خبرنگار مهر، نوبت سوم آزمون زبان وزارت بهداشت در یک نوبت در صبح جمعه برگزار می شود و داوطلبان می توانند با ورود به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی http://sanjehp.ir کارت ورود به آزمون را دریافت کنند.
آزمون در محل سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران با رقابت 400 داوطلب برگزار می شود.
به گزارش مهر، آزمون زبان عمومی MHLE یا Ministry of Health Language Exam از سوی وزارت بهداشت برای افراد داوطلب به منظور ارزیابی توان داوطلب در زمینه تسلط به درک مطلب شنیداری، دستورزبان، واژگان زبان انگلیسی، خواندن و درک مطلب برگزار می شود.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
گزارش دانشگاهها درباره آنفلوآنزای نوع A در مجلس/ مرگ 3 دانشجو

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از ارائه گزارش وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درباره آنفلوآنزای نوع A به کمیسیون آموزش مجلس خبر داد و گفت: تاکنون 3 دانشجو بر اثر آنفلوآنزای نوع A جان خود را از دست داده اند. علی کریمی فیروزجانی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: در جلسه امروز کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، نمایندگانی از وزارتخانه های علوم، بهداشت و آموزش و پرورش حضور داشتند و درباره شیوع و جلوگیری از آنفلوآنزای نوع A گزارشی را ارائه کردند.
وی اظهار داشت: بر اساس گزارش وزارت بهداشت طبق آخرین آمار تاکنون 58 نفر به دلیل بیماری آنفلوآنزای نوع A جان خود را از دست داده اند که از این تعداد 14 نفر دانش آموز و 3 نفر دانشجو بوده اند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: 2 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و 1 نفر از دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی مشهد بر اثر آنفلوآنزای نوع A جان خود را از دست داده اند.
وی با اشاره به بخش دیگری از گزارش ارائه شده به کمیسیون آموزش مجلس درباره آنفلوآنزای نوع A گفت: همچنین در گزارش ارائه شده مشکل کمبود اعتبار سه وزارتخانه در خصوص پیشگیری از این بیماری نیز مطرح شده است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: در عین حال بر اساس این گزارش سیر بیماری در کشور مهار شده است.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
وزارت بهداشت مرگ 3 دانشجو بر اثر آنفلوانزای A را تأیید کرد

مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مرگ سه دانشجو بر اثر ابتلا به آنفلوآنزای نوع A را تأیید کرد. دکتر محمود سروش در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: افرادی که در اثر آنفلوآنزای نوع A جان خود را از دست می دهند دچار بیماری زمینه ای و ضعف ایمنی هستند.
وی اضافه کرد: علت دقیق مرگ و بیماری زمینه ای 3 دانشجو نیز در کمیته مرگ و میر بررسی می شود.
مدیر برنامه آنفلوانزا و مراقبت بهداشت مرزی وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: مدیران دانشگاههای سراسر کشور برای موارد شیوع، ابتلاء و سایر موارد مربوطه به آنفلوآنزای نوع A آموزش دیده اند.
به گزارش مهر، علی کریمی فیروزجانی - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر از ارائه گزارش وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درباره آنفلوآنزای نوع A به کمیسیون آموزش مجلس خبر داده بود و یادآور شده بود: 2 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی شیراز و 1 نفر از دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی مشهد بر اثر آنفلوآنزای نوع A جان خود را از دست داده اند.
 

sina86

Registered User
تاریخ عضویت
27 آپریل 2008
نوشته‌ها
3,309
لایک‌ها
35
دانشجو: تقویت جنبش نرم افزاری از اهداف کلان **** آموزش عالی است

وزیر علوم در پیامی به سمینار بین‌المللی دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در هندوستان تقویت جنبش نرم افزاری را در زمره اهداف کلان **** آموزش عالی کشور عنوان کرد. به گزارش خبرگزاری مهر، در پیام دکتر کامران دانشجو دستیابی به جایگاه اول علمی و فناوری و برخورداری از دانش پیشرفته در تولید علم و فناوری با اتکاء بر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی، راهبرد اساسی آموزش عالی کشور در پایان گستره زمانی چشم انداز 20 ساله ایران اسلامی تأکید شده است.
دکتر دانشجو در این پیام ابراز امیدواری کرده است: با محور قراردادن سیاست‌های کلان مذکور در برنامه‌های سمینار، راهکارهای مناسب در زمینه انتقال دانش و فناوری، تبادل استاد و دانشجو در جهت گسترش همکاری‌های علمی، تحکیم روابط فرهنگی میان دو کشور ایران و هند مورد بررسی و پیشنهاد قرار گیرد.
وی ضمن آرزوی توفیق برای برگزار کنندگان این سمینار از دانشجویان محقق و فرهیخته ایرانی در سراسر جهان به عنوان سرمایه‌های انسانی کشور جمهوری اسلامی ایران یاد کرده است.
 
بالا