رواج مصرف مواد مخدر در خانههای مجردی
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از انهدام 60 کارگاه تولید شیشه در سال جاری خبر داد.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه خراسان شمالی، دکتر علیرضا جزینی در همایش نقش طلایه داران تبلیغ و ترویج سبک زندگی اسلامی و دوری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد با اشاره به اینکه تغییر الگوی مصرف مواد مخدر از سنتی(تریاک) به صنعتی(شیشه)یک خطر است افزود: ساخت شیشه در مکانهای مختلف همچون محیط منزل، خیابان و بین راه نیز امکان پذیر است.
وی ادامه داد: طی سال گذشته 395 کارگاه تولید شیشه معدوم شد.
وی اظهار کرد: مبارزه با مواد مخدر وجود دارد اما تهدید همچنان باقی است.
جزینی با اشاره به اینکه در کشور افغانستان در سال 2.13، 5500 تن مواد مخدر تولید و در حال حاضر این میزان به 6000 تن رسیده است، بیان کرد: 2.9هزار هکتار از اراضی کشاورزی این کشور اختصاص به کشت خشخاش دارد.
وی تصریح کرد: طی سال گذشته 573 تن مواد مخدر با منشا تریاک کشف شده است به طوری که با برنامهریزیهای خوبی که انجام شده، 70درصد کشفیات در مرزها انجام میشود.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه تهدید استعمال مواد مخدر در حوزههای دانش آموزی و دانشجویی وارد شده است تاکید کرد: یک درصد از دانش آموزان به ورطه اعتیاد افتادهاند.
وی خاطرنشان کرد: یک میلیون و 350هزار معتاد شناسایی شدهاند که خیلی از آنها تحت پوشش مراکز درمانی هستند.
وی توضیح داد: شش هزار مرکز درمانی در کشور توسط سازمانهای مردم نهاد و غیردولتی راهاندازی شدهاند که باید موضوع مشارکت مردم در حوزه مبارزه با مواد مخدر روز به روز افزایش یابد.
جزینی تاکید کرد: یکی از محورهای مهم در حوزه مشارکت اجتماعی برای مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد، مشارکت اجتماعی است، مردم باید به ما اعتماد کنند و این فرایند را مهار کنند.
وی خاطرنشان کرد: خانههای مجردی به خصوص در کلانشهرها یکی از معضلات فعلی جامعه ما در این حوزه است به طوری که مواد مخدر در این خانهها رواج پیدا کرده است.
وی با تاکید بر اینکه ما باید برای رفع مشکل مواد مخدر، اعتیاد و مشکلات روحی، الگوی تفریح سالم را داشته باشیم، تصریح کرد: الگوی تفریح سالم و نشاط اجتماعی باید در بین جوانان رواج پیدا کند که متاسفانه در این حوزه خلا وجود دارد و الگوی خاصی برای آن نداریم.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه 91 درصد از معتادان ما مرد هستند توضیح داد: آمار زنان معتاد طی سالهای اخیر دو برابر شده است و از سوی دیگر هر سه ساعت یک معتاد جان خود را از دست میدهد.
به گفته وی، مرگ و میر ناشی از اعتیاد در رتبه دوم کشور قرار دارد.
وی افزود: نشستهای بی در و پیکری که در بین جوانان وجود دارد یکی دیگر از معضلات اعتیاد است، بطوری که جوانان ما قدرت نه گفتن را ندارند.
وی خاظرنشان کرد: نه گفتن باید در جوانان ما تقویت شود.
جزینی در خاتمه توضیح داد: 80 درصد از افراد معتادی که اقدام به ترک اعتیاد خود کرده بودند دوباره معتاد شدهاند و فقط 20 درصد در ترک اعتیاد موفق بودهاند.
انتهای پیام