با سلام خدمت همه ی دوستان بویژه دوست عزیزی که زحمت این پست با ارزش و مفید در مورد بیمه عمر رو کشیده.
والله من اول اردیبهشت 30 میلیون پولم از سپرده بانک آزاد میشه و فقط می تونم یکسال با سود 18 درصد تمدیدش کنم و احتیاج فوری هم بهش ندارم. چون بیمه ندارم به فکر بیمه عمر افتادم اما عمدتا به قصد سرمایه گذاری و تا وقتی که سود بیمه کمتر از سود بانکی نشه چون در اون صورت بازخرید می کنم و پولم رو از بیمه می کشم بیرون و دوباره می برم بانک. پس برای یکی مثل من سود سپره گذاری بیمه مهمه نه پوشش بیمه ای. می دونید که اگه کسی آورده یا سپرده اولیه بالایی نداشته باشه این حالت اصلا به دردش نمی خوره چون بیمه در دراز مدت ارزش اندوخته ی خوبی پیدا می کنه.
حالا سوالم از دوستان اینه که 1- آیا برای سپرده ی 30 میلیونی من با حق بیمه کم 600هزار تومنی سالانه و با حداقل پوشش های بیمه ای بیمه عمر می تونه جای سود بانکی رو در حال حاضر بگیره (حفظ ارزش پول برام مهمه و به گرفتن سودش نیازی ندارم طبیعتا) 2- در نهایت به دو تا بیمه عمر "ما" و بیمه "مان" بیمه ایران رسیدم. ما سه ساله بیمه عمر با مجموع سود حدود 27 درصد داده و خدمات اینترنتی آنلاین خیلی خوبی هم داره اما بیمه "مان" بیمه ایران یکی دو ساله شروع شده و سود سال آخرشسال 93 حدود 24.9 درصد بوده. اما نکته جالب تفاوت ارزش بازخریدی بویژه در 5 سال اوله که در بیمه "ما" بویژه برای 5 سال اول ارزش اندوخته با سود 18 درصد دو سه میلیونی از ارزش بازخریدی کمتره اما در بیمه ایران این طور نیست ظاهرا بویژه این که ارزش بازخریدیش هم در مجموع کمی بالاتره. ظاهرا بیمه مرکزی آئین نامه ای در مورد بازخرید در 5 سال اول داره که از اندوخته درصدی کم میشه که نمی دونم بیمه ایران این موضوع رو مخفی کرده و تو استعلامش نشون نمیده یا نه؟
در نهایت الان فکر می کنم بیمه "مان" بیمه ایران گزینه ی بهتری برای امثال من هستش. بازم دوستان اگه نکته و راهنمایی ای به ذهن شون رسید دریغ نکنن از من. چون این سی میلیون ناقابل بخش مهمی از دارایی منه که نمی خوام در کوتاه مدت و درازمدت ارزشش رو از دست بده. البته بعضیا میگن اگه میتونستی سکه و طلا بخری در درازمدت بهتر بود ولی نگهداریش فکر کنم پرریسک باشه برام. خلاصه پیشاپیش ممنون.
تصویر استعلام هر دو شرکت رو هم میذارم تا شاید کسی به دردش خورد:
سلام؛
اولا بلی؛یکی از دلایل تهیه بیمه عمر،حفظ ارزش پول و یا افزایش ارزش اون و محافظت در برابر مالیات هست؛اما فراموش نکنید که بدلیل هزینه های بیمه گری که پرداخت میکنید،منطقی این هست که در صورتی که سود بیمه عمر کمتر از حد مورد نظر شما بشه،با داشتن مثلا 10 سال بیمه، کل اون رو بازخرید نکنین؛بلکه مقداری رو برداشت کنین و مابقی رو برای مبادا،با حداقل ذخیره اندوخته کنار بزارین،چون یک روز به هرحال دستتون رو میگیره؛
نکته دوم این هست که باید توجه کنید احتمال اینکه سود مشارکت بیمه های عمر،خیلی کم تر از سود بانکی بشه و ارزش اون رو کم کنه،تقریبا نامحتمل هست؛چرا که بازدهی سود مشارکت بیمه عمر،همیشه تابعی از بازدهی بازار های مختلف سرمایه هست؛شرکت های بیمه کارشناسان ماهری در زمینه سرمایه گذای دارند و اصل سود مشارکت این هست که با پرداختی های شما،سرمایه گذاری میکنند و بیمه گذار رو در 85درصد اون شریک میکنن؛ ضمن اینکه یکی از محل های ثابت سرمایه گذاری بیمه ها اوراق مشارک و سپرده های بانکی هست؛منظور این هست کمتر شاید بجایی برسه که از سود بانکی کمتر پرداخت بشه(تجربه این چند سال نشون داده ضعیف ترین شرکت ها هم یکی دو درصد کمتر از بانک سوددهی داشته اند)
اما نکته سوم؛ بعید میدونم در 5سال اول،وجوهی از ذخیره اندوخته کسر نشه؛چون طبق یم اصل ارزش بازخریدی در سال اول 90 درصد ذخیره اندوخته ؛سال دوم 92،سوم 94،چهارم 96، سال پنجم 98 و بعد از اون 100 درصد باشه؛که این بدلیل حساب کردن هزینه های سرمایه گذاری طولانی مدت در 5 سال اول هست و در همه شرکت ها یکسان هست؛(البته با کمی تفاوت در شرکت ها در این درصد ها وجود داره)
هرچند اگر شرکت سود خوبی داده باشد،ممکن هست ارزش بازحریدی در این سال ها بیشتر از ارزش بازخریدی نرخ تضمینی باشد؛
همونطور هم که مشاهده میکنید در جدول بیمه ما هم ، ذخیره اندوخته باندازه همان چیزی هست که در بیمه مان ذکر شده؛ احتمالا در تهیه جدول بیمه مان نرخ 90 درصد ارزش بازخرید محاسبه نشده؛
با این حال این احتمال رو بدین که من اشتباه برداشت کرده باشم و در صورتی که دسترسی دارین از نماینده بیمه،در این مورد پرس و جو کنید و ازش شرایط عمومی و شرایط بهرمندی رو بخواین تا مطالعه کنید؛ تا جایی که من شرکت های مختلف رو مشاهده کردم ، در 5 سال اول هزینه های سرمایه گذاری بلند مدت و هزینه های بیمه گری محاسبه میشن و ارزش باز خریدی(نه ذخیره اندوخته) رو کمتر میکنند
نکته دیگر این هست که شما اگر اینقدر قصد بازخریدی رو دارین،و اصلا به فکر حفظ بیمه اتون نیستین،بهتر هست پوشش های اضافی رو حذف کنید،چون هدفتون سرمایه گذاری هست؛
اما از دسترس خارج کردن تمام سرمایه اتون و قراردادنش در یک سبد بنظر من صحیح هست؛اگر نظر من رو بخواین،مقداری رو در بانک برای دسترسی عاجل نگه دارین؛
همچنین اگر فکر میکنین پوشش عمر براتون منفعت خواهد داشته،کمی سرمایه فوت رو بالا ببرین و اینکه تمام پوشش های اضافی رو هم انتخاب نکنین،بلکه با توجه به نیازتون وردارین
و اینکه شما میتونین بیمه عمر رو یکجا تهیه کنید و اصلا پرداخت منظم رو نداشته باشید
سوالی داشتین اینجا یا خصوصی بپرسید
Last edited: