چهارشنبه باز به قصد نوسان گیری طلا خریدم. این بار سوم است که دارم در طلا سرمایه گذاری می کنم. به زبانم مزه کرده است. دو بار قبلی که سود خوبی بردم.
@Webmoney-XCH
من هم با نظرت در خصوص ارزش طلا موافقم. راستش دنبال یک جایگزین برای طلا می گردم اما پیدا نمی کنم. دوست دارم روی میله گرد و تیرچه آهن و هر چیز آهنی و فولادی
سرمایه گذاری کنم اما خب دردسرهای خودش را دارد. حس می کنم در بین فلزات طلا بهترین گزینه باشد چون هم کم حجم است و هم نقدشوندگی بالایی دارد.
شما خودتان اگر بودید، به جای طلا روی چه چیز کامودیتی محور دیگری سرمایه گذاری می کردید؟
بحث تئوریه یا عملی ؟
از لحاظ تئوری خیلی چیزها مطمئنا آینده بهتری از طلا دارن. در بین فلزات، قلع و مس و نقره.
قلع در تمام تجهیزات الکترونیکی و خیلی از صنایع دیگه استفاده میشه و به خاطر استفاده آلیاژی، بازیافتش هزینه بره. مقدارش هم به نسبت تقاضاش کمه
مس، تولید بالایی داره، اما استفاده اش هم روز به روز بیشتر میشه و اون هم بازیافت هزینه بری داره
مقدار نقره در پوسته زمین تقریبا یک چهاردهم طلاست. بشر اولیه هم اینو به تجربه فهمیده بوده. به خاطر همین در اکثر حکومت های دنیا از دوره باستان تا قرن بیستم، ارزش هر 12 تا 16 سکه نقره، برابر یک سکه طلا بوده. الان این نسبت حدود 80 ـه که منطقی نیست
سرمایه گذاری روی نقره به نظر من خوب و منطقی بود، اگر نقره ایران عیار استاندارد داشت که متاسفانه نداره.
سرمایه گذاری روی طلا به نظر من توجیه اقتصادی نداره. همچنان معتقدم اگر طلا در ایران گرون بشه، به خاطر گرون شدن قیمت دلاره و اونس جهانی تغییر زیادی نخواهد کرد.
از بازار آهن و مصالح و ... اطلاعی ندارم. اما اگر تورم به همین منوال ادامه پیدا کنه، شما هر چیزی که داشته باشی، هم به راحتی نقد میشه و هم سود میده.
پ.ن: یه مقداری سیم لاکی از دوره احمدی نژاد مونده بود توی انبار ما، کیلویی 5 تومن خریده بودیم. چند روز پیش یکی امد، کیلویی 200 تومن خرید
. با این قیمت ها، الان میشه تو یه اتاق 6 متری، 1 میلیارد تومن مس نگهداری کرد
پ.ن2: در زمان صدر اسلام، قیمت هزار دینار طلا ( معادل 4250 گرم) برابر با 10 هزار درهم نقره ( معادل 29750 گرم) بوده و به عنوان دیه کامل تعیین شده. الان قیمت اولی 7 میلیارد و 700 میلیونه. قیمت دومی 690 میلیونه . دیه هم 330 میلیونه