کلش همینی بود که گذاشتم عزیز
بانک گفت اصل و سودش تضمینه ولی در قرارداد چیزی ذکر نشده و قانونا میتونن درصدی از اصل و سودشو هاپولی کنند
منم صندوق بانک شهر باز کردم دیدم هیچی در مورد تضمین اصل پول و سود ننوشتن و همین خیلی نگرانم کرده . در ضمن محاسبشون خیلی قر و قاطی هست و ادم نمیفهمه چطور حساب میکنن و چند روز هم طول میکشه سود رو واریز کنن
بانک اقتصاد نوین به صراحت تو سایتش نوشته صندوق های سرمایه گذاری تابعه بورسن و ریسک اونها مانند بورس هست.و سود و ضرر تضمین نداره
http://www.en-bank.com/site.aspx?parTree=11161112
دوستان برا اینکه دقیقا داستان این صندوقو بفهمید یه کم این سایتایی که مربوط به بورسن رو بخونید یه چیزایی دستگیرتون میشه
از طرفی اون دوستی که گفتن تضمینی و ... هست این داستان تضمینو درست نفهمیدید قانونش دقیقا به این شکله(البته فک کنم چند صفحه قبل خلاصشو نوشتم ولی حالا که بیشتر دنبالش رفتین کامل میگم تا یکم بیشتر اطلاع داشته باشین)
ببینید فلسفه صندوق ها(از هر نوعی) اینه که شما که وقت و علم اینکه هرروز بخواین بازار بورسو بررسی کنین و خرید فروش انجام بدید رو ندارین و میخواین سرمایه گذاری کنین میاین تو این صندوقا سرمایه گذاری میکنین یعنی پولتونو میدین به شرکتی تا با پول شما تو بورس سرمایه گذاری کنه و سودشو بده شما اگه رفت بالا سود مثبت وگرنه منفی و کاهش
خوب انواع صندوق ها مثل مشترک و مختلط و .... هست که بر این اساسه که تو چه زمینه ای فعالیت میکنن و ...
خلاصش اینه فرض کنین یکی بیاد اینجا بگه بچه ها من استاد بورس و تحلیل سهام و اینام شما پولاتونو بدین من من از طرف شما پولارو سرمایه گذاری میکنم (حالا سهام تو بورس و فرابورس و اوراق بهادر و سپرده بانکی و... ) اگه پیشرفت داشت پولتون میره بالا اگه منفی بود که پولتون کم میشه
خوب حالا برا اینکه شما مطمئن باشی از طرف میان ضمانت میزارن یعنی اینکه همینجوری شما نمیای به هرکی بیاد اینجا این حرفو بگه پولتو بدی (شاید رفت و خورد ) برا همین شرکت های معروف میان این صندوقا رو راه میندازن (بعله لای اونا ممکنه غیر معروف که منو شما نشناسیم هم باشه) خوب تو همه جا یکی از معروفترین نهاد های مالی همین بانکا هستن که مردم بیشتر بهشون اعتماد دارن اونا میان ان صندوقا رو راه میندازن به همین دلیل هر بانکی میبینید انواع صندوقا رو داره + کارگزاری و....
خوب این تئوری و تعریف اصلی این صندوقا بود به زبان ساده (منم خودم نه بورس بلدم کار نکنم نه دنبالش بودم + تو هیچ کدوم اون صندوقا قبلا سرمایه گذاری نکردم چون ریسکش برام سخته به نسبت سودش فقط چون چند وقته داشتم میشنیدم در موردش رفتم در موردشون خوندم اینا رو فهمیدم )
بعد از اینکه نرخ سود بانکا بلاخص اومد پایین تو این دوسال مردم کم کم داشتن پولاشونو ورمیدوشتن از ان بانکا میبردن موسسات یا جاهایی که سود بیشتری بدن چون کاهش 2 تا 4 درصدی شاید تو یک ملیون کم به نظر بیاد ولی وقتی مبلغ میره بالا قابل توجه میشه
بانکا هم دیدن دیگه کفگیر خورده ته دیگو اوضاع خیلی خرابه هر چی پول بوده پریده بانکایی که دیروز خیلی کله گنده بودن (مثل تجارت و ملت و صادراتو..) حالا خیلی وضع خرابی دارن چون پولاشون رفته از طرفی در شرایط یکسان سود مردم موسسه ها میرفتن چون شرایط تسهیلات و... بهتری داشتن (ومهمتر کارمندای بهتری بعضا ) مثلا تو همین تجارت اگع اشتباه نکنم برا یه دسته چک رئیس بانک به یه آشنا گفته بود 10-20م چند ماه بذار تو حساب جاریت تا ببینیم چی میشه اما یه بانک خصوصی دیگه سریع چکو میدادن یا برا وام 1م کافیه برید در یکی از این بانکا با لگد طرفو پرت نکنن بیرون شانس آوورده بعد به دوستی کسی باشه ملیاردی وام بدون بدون پرداخت نذری میدن
خلاصه بانکا برای رفع این مشکل که هم نخوان سود بیشتری بدن تا مشکل با بانک مرکزی داشته باشن هم پول جذب کنن اومدن از این روش سو استفاده کردن تا سود بیشتر بتونن بدن ازطرفی هم بتونن یه جوری از اصل پول بچاپن!!!
حالا نکته اصلی اینجاس که تو بورس کلا بر اساس سود+ضرره نه فقط سود اینو همیشه باید بدونید!!!
به حرف رئیس بانک و... توجه نکنید اونا بعضیاشون حتی شاید ندونن اینا چی هست (نگید نگفتی ها) من در بانک تجارت رفتم طرف هر چی بش گفتم حساب بلند مدت یه ساله میخوام باز کنم فرمو اشتباه میداد برا حساب جاری باز کردن فردام مشکلی پیش بیاد هیچ کاری نمیتونید بکنید
حرف اینجاس شما مبلغی رو رو صندوق میذارید سودو میگیرید اولا معلوم نیس چقدر طبق اساس نامه کلیه این صندوق ها میان میگن سود پیش بینی شده به فرض 20 درصد یعنی طبق قانون مدیر صندوق پیش بینی میکند سالانه 20 درصد بازدهی باشد حالا یا 20 یا اصلا30 درصد اگه کمتر از این بود مثلا15درصد طبق قانون از پولی که رئیس صندوق حقشه جبران میکنن اگه بازم کم اومد
دیگه کسی مسئول نیس
اون ضامن نقد شوندگی که دوستان میگن اینه که شما هر وقت پولتو بخوای اگه صندوق نداشت اون ضامن بتون میده فقط نکتش اینجاس به قیمت روز میده نه قیمت خرید یا...
یعنی الان هر واحدو شما میخرید 100 تومن فردا بانک وضعش بدتر میشه میاد میکنه هرواحد 20 تومن شما طبق هیچ قانونی نمیتونین بگین چرا چون بانک فقط ضامن نقدشوندگی یعنی ضمانته که شما بگید پولو بده به ازای همون واحدی 20 تومن میده دیگه شما هیچ حرفی نمیتونین بزنین
ولی تو سپرده گذاری شما حتما حتما به اون مبلغ اولیه میرسید + سود علی الحساب اگه سود کمتر بشه پول به هیچ وجه نمیشه
به نظر من (نمیتونم بگم درسته یا نه) بانکا فعلا دارن همچین چیزی رو به مردم میدن تا پولی بدست بیارن اون جبران نقدینگی و کمبود منابع و... حل بشه بعد هم قشنگ میتونن سود که ندن هیچ چی از این مبلغ اصلی هم دزدی کنن شما هم طبق هیچ قانونی دستتون به هیچ کجا بند نباشه مثلا همین الان بانک کشاورزی صندوقش 5000ملیارد جمع کرده(اگه اشتباه نکرده باشم) بانک شهر 2000تا بانک پارسیان 1400تا ان سه تا فعلا برترین بودن اگه از هر کدون یه هزار تومنی کم کنن ببینید چقد میشه
(تو سایت fipiran قسمت صندوقا قسمت صندوق با درامد ثابت میتونین دقیق بررسی کنین)
مشتری هم که نمیتونه اولا قانونا اعتراض کنه بعدشم همچین پولو خورد میکنن که نمیتونه حتی حساب کنه
من خودم الان فعلا فقط تو صندوق پارسیان مبلغ خیلی کمی گذاشتم کاعذی که به من دادن دقیقا عین همون عکسیه که دوستمون گذاشتن فقط آرمش فرق میکنه(البته مال من خیلی کمتره صفراش
)
و زیاد نمیتونم اعتماد کنم بیشترش تو بقیه بانکاس حتی من خورد کردم تو هر بانک سپرده گذاشتم چون پارسالم همه جا 22 بود فرقی نداشت
حالا دوستان هر کی نظری داره بگه لطفا اینکه خیلی بی اعتمادی و... انصافا بذارید کنار تو این مملکت تو این چند سال حتی از این بدترم بوده
در مورد نحوه محاسبه کردن اینکه این خورده ها چجوری حساب میشه بعدا تو یه پست دیگه میگم الان خیلی طولانی شد
شرمنده خیلی زیاد شد قصدم این بود دوستان دقیقا همه چیو بدونن باتشکر