سلام. به نظر من:
صندوقها که اصلا بیخیال بشید. فقط دو تا چهار تاش هستند که توی سایت بانک مرکزی تایید شدن. این سوال هم پیش میاد که بر اساس قانون اگر قراره که هر موسسه مالی و اعتباری که می خواد فعالیت کنه باید سپرده بزاره و تایید بانک مرکزی رو بگیره پس چرا n تا موسسه مالی و اعتباری دارن فعالیت می کنن در حالیکه اسمی ازشون توی سایت موارد قابل قبول بانک مرکزی نیست؟! پس چرا دارن فعالیت میکنن!!! مردم واقعا دل و جرات و به نظر من طمع دارن که میرن توی این صندوقها پول میزارن.
بانکها بر اساس قانون بانک مرکزی نمی تونن هر نرخ سودی که دلشون می خواد بدن. منتها بعضیاشون با یکسری ترفند قوانین رو دور میزنن. مثلا بانک آینده اگر برید توی سایتش و قیمت محاسبه سود سپرده رو انتخاب کنید , زیرآبی میره و میگه به شعبه مراجعه کنید! خوب مشخصه که می خواد با سود بالاتر مختونو بزنه. کمااینکه الان که نرخ سود بانکی برای سپرده یکساله 20% مصوبه , این بانک با یکسری ترفند(پرداخت سود هر سه ماه یکبار و ...) مثل اینکه 25% سود میده.
در هر صورت کلا دو راه وجود داره. اگر کسی می خواد خیالش 100% از بابت پولی که میذاره و سودی که میگیره راحت باشه باید قید سود تا سقف 5% اختلاف رو بزنه و توی بانکهای رده اول مثل ملی و ملت سپرده باز کنه. الان واسه سپرده یکساله 20% سود میده.
اگر دنبال سود بیشتر هستید و ریسک هم براتون مهم نیست به ترتیب سود بالاتر , بانکهای آینده و شهر , بعدش هم صندوقها گزینه های مناسبی هستند که اصلا توصیه نمی کنم.