Lucky Luke PT
Registered User
- نوشتهها
- 149
- لایکها
- 9
عمق فاجعه در درامد قشر تحصیل کرده در ایران و در مقایسه با آمریکا هست
اندیکاتور های اقتصاد و رابطه دستمزد و بزرگی شهر ها رو بدونید .
از لحاظ ریاضی با اعداد همه چیز قابل توصیف هست . مثال میزنم بدونید بعضی از این فرمول ها در کتاب های اقتصاد پیدا نمیشه و باید مقالات ISI رو بخونید که از مغز افراد نخبه میاد بیرون
به فرض روزانه 8 ساعت کار بدون اضافه کاری و حجم و فشار کاری مساوی :
برای مثال شخصی که در یک شهر با جمعیت 75000 نفر کار میکنه در آمریکا و مهندس باشه 5000$ درامد داره
همین مهندس اگر در یک شهر متوسط با جمعیت 500000 نفر کار کنه درآمدش معادل : 5750$ هست
اگر این مهندس در یک شهر بزرگ با جمعیت بالای 4000000 کار کنه درآمدش میشه : 6500$ هست
و اگر در یک ابر شهر جمعیت بالای 15000000 نفر کار کنه درآمدش معادل با : 7250$ هست .
هر چقدر شهرهای بزرگتر میشه درآمد هم بیشتر میشه فی الواقع فرومول 15% درامد اضافه در مقایشه شهرها هست یعنی هرچقدر شهرهای بزرگ تر میشه سطح رفاه و درآمد بالاتر میره . این میشه عمق فاجعه در ایران منظور ایشون رو بگیرید چی هست .
جسارت میشه دکتر جان... بنده نزدیک به ۱۵ ساله اینجام تو سه چهار تا ایالت مختلف و حدودا ۷ شهر مختلف ادامه تحصیل داده و زندگی کردم... بیشترین پولی رو که در آوردم توی یک شهری بود که جمعیتش ۳۵،۰۰۰ نفر بود (با مدرک فوق لیسانس مدیریت بازرگانی و بیش از ده سال سابقه مدیریت در سطح داریکتور) و کمترین رو توی یک شهر با جمعیت بیش از ۲،۵ میلیون نفر. بد تر از این هم این بود که اجاره ماهانه توی شهر دوم بود ۱،۹۰۰ دلار برای یه لونه موش یک خوابه... شهر جمعیت کمتر ماهی ۱،۲۰۰ برای دو خوابه!
اون مهندسی که اگه بتونه اینجا ۷،۰۰۰ تا ماهی در بیاره (که محالات روزگار هست فقط ۸ ساعت کار کنه. بیشتر حدود ۱۱-۱۰ ساعت کار میکنه و اضافه کار هم نمیگیری چون تکنیکال هست و قوانین بیشتر ایالات مجبور نمیکنن که کارهای این سطح اضافهکار بدن)، خیــــــلی شاهکار کنه بعد از انواع و اقسام مالیاتهای فدرال و ایالتی و مدیکر و سوشیال سکیوریتی (که با وضع خرابش معلوم نیست اصلا توش پولی باشه که به ایشون بدن وقتی ۶۵ سالش شد!) و بیمه ماهیانه سلامتی (که به نوعی باید خوششانس باشین شرکتتون اصلا داشته باشه بیمه--بله که هنوز پولم باید بالاش بدید!) و و و و کل نقدینهای که براش میره تو حسابش حدود ۴،۵۰۰ دلار خواهد بود، بله یعنی فقط ٪۶۵ حقوقی که اسما به ایشون میدن...
من یه عمل جزعی کیسه صفرا کردم که بابتش یه روز تو بیمارستان بستری شدم. بیمارستان بیمه من رو نزذیک به ۶۵،۰۰۰ دلار بیل کرد!!! من هم با وجود اینکه شرکتم از حقوق ماهانم بابت بیمه سلامتیم نزدیک به ۵۰۰ دلار کم میکرد هنوز مجبور شدم نزدیک به ۱۰،۰۰۰ از جیب بدم. این فقط یک مثال خیلی کوچولوست!
من تعداد زیادی از این مهندسا رو که شما فرمودین اینجا دیدم و میشناسم. چه از ایران اومدن به همین خیالات چه اینجا رفتن دانشگاه اصلا... جسارت میشه... ببخشید... ولی همچین خبرهایی هم که شما میفرمایید نیست که اتوماتیکوار حقوق اینقدی و اونقدی بدن واسه اینکه شما فلان مدرک رو دارین و فلان جا زندگی میکنید. گذشت اون دوران مثل خود ایران. به این ربط داره که کیو میشناسین نه چی میدونید. پارتی داشته باشید، احتمالش هست یه کار گیرتون بیاد. اونم باید مراقب باشین سر کار ندونن اصلا کجایی هستین مگر اینکه تو جاهایی که تمرکز جمعیت ایرانی خیلی زیاد هسته کار و زندگی میکنید و اونم فقط شامل لوس آنجلس و بی اریا سنفرانسیسکو تقریبا...
وضع کل خرابه نه فقط برای ایرانیها. پریروز توی نیویورک تایمز مقالهای خوندم که حالا تو یاهاتون براتون میفرستم، ولی نوشته بود سطح درآمد طبقه متوسط آمریکا در حقیقت نسبت به اواسط ۱۹۷۰ با نرخ تورم هیچ پیشرفتی نکرده و به نوعی پسرفت کرده...
عمق فاجعه تو ایران این هست که فردی مثل یکی از اقوامم که تهران یکی دو تا خونه و منبع درآمد اجارهای عالی دارن (برای تهران) میخواد بیاد اینجا با پولی که نداره... با مدرک مهندسی دانشگاه آزاد تهران اینجا بهترین شانسش برای کار: مکدونالد اونم باید با کارگرای مکزیکی رقابت کنه.
کاش داشتم اینا رو از خودم در میاوردم... اینا رو هر روز دارم میبینم اینجا. اگه تو ایران عرضه داره که طرف پول در بیاره، احتمالش هست اینجا هم بتونه بخور نمیری در بیاره وگرنه.....