• پایان فعالیت بخشهای انجمن: امکان ایجاد موضوع یا نوشته جدید برای عموم کاربران غیرفعال شده است

سرمایه گذاری روی ارز و تحلیل بازار ارز ( دلار , یورو و ... )

rahman24

همکار بازنشسته
لایک‌ها
3,868
نوسانات بازار ارز و طلا امروز تمام کسانی که در نفع و ضرر این بازار دخیل هستند را نگران کرده است به همین دلیل برخی رسانه‌ها یادداشت‌هایی درباره افق قیمتی ارز در کشور را منتشر می‌کنند.

حسین عبده تبریزی در روزنامه شرق در این باره نوشت: دیروز، قیمت دلار در بازار آزاد به کریدور دو هزار و 900تومان وارد شد و کف قیمتی دو هزار و 910 تومان را تجربه کرد. سکه طلا نیز به کف قیمتی 930‌ هزارتومان رسید. سوال بزرگ روز که عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان دلار پیش‌روی دارند طبعا چشم‌انداز قیمت در آینده است.

دلار به چه قیمتی خواهد رسید؟ آیا قیمت جاری تعادلی است یا قیمت به کانال قیمتی پایین‌ یا بالاتر منتقل خواهد شد؟ اقتصاددانان کاهش قیمت جاری را بر اساس نظریه انتظارات توضیح خواهند داد. در بیان مالی‌چی‌ها، بازار روانی است و صرفا منطقی نیست. فروشندگان از سرمایه‌گذاران غیرحرفه‌ای هستند که برای حفظ ارزش دارایی‌های خود از ریال به دلار روی آورده‌اند و اکنون نیز که روند را کاهشی می‌بینند، به هول و هراس افتاده‌اند و مقابل صرافی‌های شهرهای بزرگ صف‌های فروش را تشکیل داده‌اند. در اواخر بهار سال 1392، چند روز پس از انتخابات 26 خرداد، دلار از سه‌ هزار و 400 تومان سقوط کرد و به مدت کوتاهی قیمت به زیر سه‌ هزار تومان هم رسید.

البته همه علاقه‌مندان به خرید نتوانستند دلار زیر سه‌ هزارتومان را پیدا کنند و قیمت به سرعت روند افزایشی در پیش گرفت. پس، قیمت‌های بازار آزاد در روز شنبه 30 شهریور ماه، اولین بار طی مدت طولانی است که دلار را در کانال دو هزار و 900‌ تومان حرکت داد. آیا قیمت‌ها پایین‌تر خواهد رفت؟ آیا این قیمت‌ها تعادلی است؟ واقعیت آن است که بعد از انتخابات دولت یازدهم، بازار ارز نقطه تعادلی جدید را دنبال می‌کند و عرضه و تقاضاکنندگان دریافته‌اند که به دلیل انتقال در مختصات اقتصاد-سیاست جمهوری اسلامی ایران، قیمت‌ها تغییر خواهد کرد. رویدادهای هفته گذشته ضرورت این انتقال را تشدید کرده ‌است. در واقع، در این روزهای پرخبر، بازار در منطقه انتقالی است؛ بازار در شرایط اغتشاش قبل از تعادل به سر می‌برد. بازار به‌دنبال نقطه تعادلی ارز در دولت تدبیر و امید است. سخنان رییس‌جمهور، وزیر امور خارجه و رییس سازمان انرژی اتمی نوید وضعیت جدیدی در تعاملات و مناسبات فرامرزی می‌دهد.

بازار سهام روند رشد قیمت‌ها را تجربه می‌کند. خبرها نیز پایه‌های روانی کاهش اخیر قیمت ارز را باعث شده است. بازار ارز به انتظار نشسته و گیج است. حرفه‌ای‌ها آرام کناری نشسته‌اند و غیرحرفه‌ای‌ها نگران از وضعیت مه‌آلود در حال فروش ارزهای خود هستند. خط حمایت تاریخی سه‌هزارتومان، در بیان تحلیلگران فنی شکسته شده است. با قیمت دلار دو هزار و 920 تومان، قیمت 917‌ هزارتومانی برای سکه، فقط قیمت طلای سکه است و صرف قیمت ندارد. دلار در روزهای اخیر نسبت به سکه مقاوم‌تر عمل کرده ‌است. حرفه‌ای‌ها به این بیان وارن بافت اعتقاد دارند که وقتی غیرحرفه‌ای‌ها وارد بازار می‌شوند، روندی در حال پایان‌یافتن است و روندی عکس آغاز خواهد شد. ورود غیرحرفه‌ای‌ها بیانگر پایان یک روند است. نمی‌توان گفت فردا یا این هفته قیمت دلار چه خواهد شد. شاید ملاقات چند دقیقه‌ای روحانی و اوباما در راهروهای سازمان ملل قیمت‌ها را باز هم تغییر دهد؛ اما، کاهش قیمت حتی یک یا دو ماهه هم تداوم نخواهد داشت.

در بلندمدت، دلار پایین‌تر نخواهد رفت. عرضه‌کننده اصلی یعنی دولت هم می‌داند که با دلار ارزان نمی‌توان اقتصاد را اداره کرد، نمی‌توان بودجه را متعادل کرد و طبعا دولت و بانک مرکزی الان نگران کاهش قیمت دلار است. حرفه‌ای‌ها این را به خوبی می‌دانند. با دلار دو هزار و 900 تومانی تقاضای واردکنندگان بالا می‌رود. حتی اگر مناسبات بین‌المللی ایران بهبود جدی یابد، تقاضا برای ارز جهت واردات مواد اولیه، قطعات و ماشین‌آلات افزایش خواهد یافت. حفظ قیمت تعادلی دلار در سطح پایین بسیار بعید به نظر می‌رسد. قیمت دلار مبادله‌ای اکنون دو هزار و 470 تومان است که با هزینه‌های مختلف و از جمله هزینه‌های تاخیر به رقم دو هزار و 800 تومان نیز می‌رسد.

بنابراین برای بسیاری از متقاضیان دلار مبادله‌ای اکنون صرف می‌کند که دلار آزاد بخرند و این نیز بر تقاضا برای دلار می‌افزاید. برای دولتی که علاقه‌مند به تک‌نرخی‌کردن ارز و گریز از فساد ارز چندنرخی است، بهترین فرصت فراهم شده است تا با هدف‌گیری ارز سه‌ هزار و 500 تومان، بازار ارز را به سمت قیمت واحد هدایت کند. مصرف‌کننده در این میان زیان نمی‌کند، چراکه همین امروز نیز کالاها را با دلار سه‌ هزار و 500‌ تومان و چهار هزار تومان می‌خرد. هیچ کالای وابسته به ارزی در بازار وجود ندارد که قیمت آن با کاهش دلار به دو هزار و 900 تومان کاهش یابد و با قیمت جدید ارز منطبق شود.

پدیده چسبندگی قیمت و صرف آسایش (Convenience Yield) اجازه نمی‌دهد که در بازارهای کالاهای فیزیکی آربیتراژ مکانیزم خود اصلاحی قویی برای بازار داشته باشد و قیمت کالاها برای مصرف‌کننده با کاهش دلار به سرعت اصلاح شود. اکنون با شرایط بازآرایی نیروهای عرضه و تقاضا در بازار ارز مواجهیم و موج عرضه غیرحرفه‌ای‌ها تداوم نخواهد داشت. حرفه‌ای‌ها اگر این روزها خریدار ارز هم نباشند، فروشنده هم نیستند و وارد بازار نیز نمی‌شوند. قیمت ارز زیر ارزش ذاتی آن است. بانک مرکزی هم برای ایجاد ثبات و کاهش فرصت‌های رانت‌خواری علاقه و نقشی در کاهش قیمت دلار ندارد. دلار در بلندمدت (مثلا دوماه آینده) قیمت بالاتری خواهد داشت.

.:smr:.

Registered User
لایک‌ها
4,964
خدا لعنتشون کنه سرٍ ٍ این بازی دلار این ماه همه چک های خودم و مشتریام برگشت خورد

آبرومون رفت

الان یه آسانسور 5 توقف تا 3500 اومده پایین

نه پول ما رو میتونن بدن نه ما میتونیم پول بقیه رو بدیم

کی این وضع درست میشه ؟ چرا ثابت نمیشه ؟

Harrp

Registered User
لایک‌ها
15
عمق فاجعه در درامد قشر تحصیل کرده در ایران و در مقایسه با آمریکا هست

اندیکاتور های اقتصاد و رابطه دستمزد و بزرگی شهر ها رو بدونید .

از لحاظ ریاضی با اعداد همه چیز قابل توصیف هست . مثال میزنم بدونید بعضی از این فرمول ها در کتاب های اقتصاد پیدا نمیشه و باید مقالات ISI رو بخونید که از مغز افراد نخبه میاد بیرون

به فرض روزانه 8 ساعت کار بدون اضافه کاری و حجم و فشار کاری مساوی :

برای مثال شخصی که در یک شهر با جمعیت 75000 نفر کار میکنه در آمریکا و مهندس باشه 5000$ درامد داره
همین مهندس اگر در یک شهر متوسط با جمعیت 500000 نفر کار کنه درآمدش معادل : 5750$ هست
اگر این مهندس در یک شهر بزرگ با جمعیت بالای 4000000 کار کنه درآمدش میشه : 6500$ هست
و اگر در یک ابر شهر جمعیت بالای 15000000 نفر کار کنه درآمدش معادل با : 7250$ هست .

هر چقدر شهرهای بزرگتر میشه درآمد هم بیشتر میشه فی الواقع فرومول 15% درامد اضافه در مقایشه شهرها هست یعنی هرچقدر شهرهای بزرگ تر میشه سطح رفاه و درآمد بالاتر میره . این میشه عمق فاجعه در ایران منظور ایشون رو بگیرید چی هست .

البته عملا شهری با جمعیت بالای ۱۵ میلیون در آمریکا وجود نداره !! و در واقعه فقط ۱ شهر در کل آمریکا جمعیت بالای ۴ میلیون داره (NY city ) . امکان داره منظوره شما ایالت ( state ) هست. SOURCE

این رو هم اضافه کنید که ساعت کار در هفته شما 38,5 ساعت هست (EU) و هرچی بیشتر از این عدد باشه به عنوان اضافه کاری حساب میشه و 1,5 برابر حقوق پایه به شما پرداخت میشه و در 95% شغل‌ها شما 14 بار در سال حقوق میگیرین (1 بار برای ساله جدید همون عیدی خودمون و ۱ بار هم برای تعطیلات تابستون = هر ۶ ماه , حقوق ۲ برابر ) البته یه سری از شغل‌های خاص مثل آتش نشانی‌ و کارمند بانک ۱۵ و ۱۶ بار در سال حقوق میگیرن .

.

b.yasini

کاربر فعال تاریخ و پزشکی و سلامت
کاربر فعال
لایک‌ها
2,930
فکر می کنم قیمت از چهارشبه یک پله نزولی دیگه داشته باشه.
خرید اگر الان انجام نشده بهرته بیوفته بعد از چهارشنبه.

mohebali

Registered User
لایک‌ها
6,494

lion33

Registered User
لایک‌ها
316
فکر می کنم قیمت از چهارشبه یک پله نزولی دیگه داشته باشه.
خرید اگر الان انجام نشده بهرته بیوفته بعد از چهارشنبه.

کف قیمت شنبه بوده به نظرم شما یک خورده قبل چهارشنبه و یک خورده شنبه به بعد خرید کن.. اگر صحبت ها امیدوارکننده بود قیمت میاد پایین که معمولا پایین اومدنش سطحی هست

babak1388

Registered User
لایک‌ها
474
سلام
بنظر دوستان لغو تحریف سوئیفت یکی از دلایل افت دلار نیست؟
چون بزرگترین مشکلی که اقتصاد ما داشت مشکل تبدیل و ارسال ارز بود!
لغو تحریم سوئیفت این مشکل تا حد زیادی حل میشه!

نمیدونم دوستان چی فکر میکنن، ولی من فکر میکنم در بلند مدت قیمت نزولی میشه!(منظورم نوسانات روزانه و هفتگی نیست و حداقل 2 3 ماه بعد رو میگم).

lion33

Registered User
لایک‌ها
316
سلام
بنظر دوستان لغو تحریف سوئیفت یکی از دلایل افت دلار نیست؟
چون بزرگترین مشکلی که اقتصاد ما داشت مشکل تبدیل و ارسال ارز بود!
لغو تحریم سوئیفت این مشکل تا حد زیادی حل میشه!

نمیدونم دوستان چی فکر میکنن، ولی من فکر میکنم در بلند مدت قیمت نزولی میشه!(منظورم نوسانات روزانه و هفتگی نیست و حداقل 2 3 ماه بعد رو میگم).

تاثیر زیادی داره
ولی هنوز در حد احتماله و لغوی صورت نگرفته.

Haj_Ehsan

Registered User
لایک‌ها
2,459
جَو روانی سنگین در بازار حاکمه

دوستانی که میخواهند بخرند درنگ نکنند که بیاد پایین تر

مقداری دلبر خریداری شد

lion33

Registered User
لایک‌ها
316

مقداری دلبر خریداری شد
برادر احسان من هم دقیقا همین حسو دارم که شنبه به بعد رنگ زیر3000 را نخواهد دید.
شما خرید سکه رو پیشنهاد میکنید یا دلار؟ یه ترکیبی؟

Haj_Ehsan

Registered User
لایک‌ها
2,459
برادر احسان من هم دقیقا همین حسو دارم که شنبه به بعد رنگ زیر3000 را نخواهد دید.
شما خرید سکه رو پیشنهاد میکنید یا دلار؟ یه ترکیبی؟
تو همه بازار ها سرمایه گذاری کنید.

من اسکناس رو از 3070 دارم میخرم

دیروز هم دو سه تا امام خریدم

بورس هم شکر خدا + هست و خوبه
مسکن هم درسته الان راکده ولی بازار با ثباته و فرصت خرید هست

این کاری بود که خودم کردم

ضمناً برای حدود 1 - 2 سال دیگه پولمو نمیخام و دیدم بهتر از گذاشتن توی بانکه

Sir Pendar

Registered User
لایک‌ها
2,560
این رفت نیویورک:
می‌خواهیم چهره واقعی ملت ایران را به جهانیان معرفی کنیم/روحانی راهی نیویورک شد | وبسایت خبری تحلیلی عصر تمدن

یعنی فقط کافیه با اوباما دست بدن یا لبخندی بزنن میخوره تو سر دلار
جلسه بزارن که دلار به نظر من قطعا رو 2500 ه
دست دادن و مذاکره؟

اختلافات دو کشور به قدری سنگین است که به اینجا نمی رسد و دوباره دعوا راه می افتد .

34 سال هست از نماز جمعه تا هر مناسبتی شعار مرگ بر امریکا از دهان نمی افتد بعد می خواهیم یکهو با هم آشتی کنند و روبوسی و دست!

تا زمانی که ایران و امریکا حداقل روی خط مقاومتی منطقه اختلاف دارند یا توافقی صورت نمی گیرد یا آنقدر ناپایدار است که به مرحله ای بدتر از قبل وارد می شود .

مقداری دلبر خریداری شد
به توصیه حاجی عزیز تهیه شد:evo:

ftec

کاربر تازه وارد
لایک‌ها
388
حالا که چند روز زیر 3000 مونده ، اگر در نیویورک گند خاصی زده نشه ، فردا و پس فردا قیمت پایینتر میاد. من فعلا منتظرم قیمت پایینتر بیاد ، اما اگر بیاد بالای 3050 در جا میخرم...این 100 تومن اختلاف رو ریسک میکنم

lion33

Registered User
لایک‌ها
316
حالا که چند روز زیر 3000 مونده ، اگر در نیویورک گند خاصی زده نشه ، فردا و پس فردا قیمت پایینتر میاد. من فعلا منتظرم قیمت پایینتر بیاد ، اما اگر بیاد بالای 3050 در جا میخرم...این 100 تومن اختلاف رو ریسک میکنم

خرید فردا پیشنهاد میشه یا چهارشنبه؟
پنجشنبه ریسکش بالاست به نظرم. البته کف قیمتهای اخیر روز شنبه بوده.

hamid_rahmani

Registered User
لایک‌ها
292
رخ ارزهاي رايج ـ دوشنبه اول مهر ماه 92

××××××××××××××××××××××××××

دلار آمريکا 2940
يورو 3960
پوند انگليس 4780
لير ترکيه 1550
درهم امارات 805
يوان چين 505