saeed74
Registered User
معنی سوسول چی میشه؟!
Sent from my C2105 using Tapatalk 4
سلام میخواستم بدونم معنی این بیت شعر چیه اگه کمکم کنین ممنون میشم ..
دوش می آمدو رخساره بر افروخته بود تا کجا باز دل غمزده ای سوخته بود ...
معنی سوسول چی میشه؟!
زلفت هزار دل به یکی تار مو ببست
میشه این مصرع رو واسم معنیش کنین و بگین چه منظوری داره ؟
دوست عزیزم معناش جداگانه همون میشه که گفتین اما روی هم به نوعی میشه چه بخت و اقبال خوبی! یا خوشا به این بخت و اقبال! میشهسلام
کسی از دوستان میدونه معنی " زهی نصیب " چی میشه؟ و بیشتر در چه مواقعی کاربرد داره؟ فکر میکنم ضرب المثل یا اصطلاح باشه . این کلمه قدیمی هستش
درضمن باید معادل امروزی شو هم پیدا کنم و به انگلیسی تبدیلش کنم
0
سلام
کسی از دوستان میدونه معنی " زهی نصیب " چی میشه؟ و بیشتر در چه مواقعی کاربرد داره؟ فکر میکنم ضرب المثل یا اصطلاح باشه . این کلمه قدیمی هستش
درضمن باید معادل امروزی شو هم پیدا کنم و به انگلیسی تبدیلش کنم
طبق لغت نامه دهخدا کلمات به صورت جداگانه معانی زیر را میده البته چند تاشو باهم ترکیب کردم ولی استاد قبول نکرد !
زهی:ادات تحسین . آفرین . احسنت . خهی . (فرهنگ فارسی معین ). کلمه ٔ تحسین است . (غیاث ). کلمه ٔ تحسین و آفرین است مانند خهی . (آنندراج ) (از شرفنامه ٔ منیری ). و این هم مرکب است از زه ای چنانچه خهی از خه ای . (شرفنامه ٔ منیری ). کلمه ٔ تحسین یعنی خهی و چه خوش است و چه خوب . (ناظم الاطباء). خهی . احسنت . خوشا. چه بسیار خوب . آفرین بر. حبذا. چه بسیار نیکو. چه بسیاردر خوبی ...
نصیب: اقبال ، بخت ، طالع ، بهره ، قسمت
طالب ابن حاجی مقصود چیت ساز اصفهانی متخلص به نصیب از شعرای قرن یازدهم است وی از ایران به هند مهاجرت کرده است 0
دوست عزیز متاسفانه من چند وقتی نبودم و زحمت معنای کلمه شما رو دوستان بخوبی کشیدند . ببخشید که دیر جواب پیغامتون رو دادمسلام
0
دوستان
یکی می گه معنی این شعر چیه؟:
گر می نخوری طعنه مزن مستان را
بنیاد مکن تو حیله و دستان را
تو غره به آن مشو که من می نخورم
صد لقمه خوری که می غلام است آنرا!
سلام پچه ها. چند وقته ذهنم درگیر این کلمه و اصطلاحه. میخوام بدونم از کجا اومده و چه جاهایی به کار میره و کلا معنیش چیه؟؟
اصطلاح : یزیدتو
ممنون زیبا بود... ولی منزل ها نپسندیدندو این هم شعری است که بر روی سنگ قبر پدر بزرگ عزیزم نوشته اند : (خدایش رحمتش کند )
* پدرم دیده به سویت نگران است هنوز
*
* غم نا دیدن تو بار گران است هنوز
*
* آنقدر مهر و وفا بر همگان کردی تو
*
* نام نیکت همه جا ورد زبان است هنوز
فامیل پدر بزرگ حقیر مهرورز بود و الحق هم مهرورزید و رفت
(جهت شادی روح پاکش فاتحه نثارش کنیم )