بخشی که مربوط به تجربه شماست رو کاری ندارم (چون تجربه شماست)من یه مدت 5 ماهه تو این کار بودم و الان نیستم ولی اینقدر دیدم منفی نیست مثل سایر دوستان ، نوشته های بعضی از دوستان رو میخوندم واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم ازینکه چه آدمایی بالا سرشون بودنو چیا میگفتن بهشون . ما هم مسایل مشابه این رو داشتیم ولی در این حد نبود انصافا
متاسفانه مشکلی که هست اینه که افرادی که تو اینکار هستن همه چیو سفید میبینن و بر وفق مراد و همه چی عالی و کامل و کسایی هم که بیرون اینکارن یا اومدن توش و رفتن بیرون همه چیو فاجعه بار و داغون و بی بند و بار و افتضاح و اینا
یه مقدار خاکستری ببینید اوضاع رو
خیلی راحت و بدون کلمه قلبمه و سلمبه میخوام حرف بزنم
ببینید شرکت های نتورک مارکتینگ که مهدش از آمریکا و شرکت amway شروع شد روی یک اصل استوار شد و اینقدر رشد پیدا کرد تا الان به اینجا رسیده و به ایران کشیده اوضاع :
اون اصل خیلی ساده بوده و هست.انسانها برای زندگی بهتر و بالاتر بردن کیفیت زندگیشون و راحتی و آسایش و ... به درآمد و منابع مالی بیشتر علاوه بر درآمد و منبع فعلیشون احتیاج دارن و از طرفی زمانی هم که در روز دارن محدوده . هر انسان در بهترین حالت ممکن که اصلا امکان پذیر نیست 24 ساعت میتونه کار کنه که بازم با درآمدهای امروزی به ثروت آنچنانی نمیتونه برسه حتی اگر 24 ساعته هم شرکت باز باشه و ...
حالا همه انسان ها به طور غریضی دوست دارن دوستان و آشنایاشون رو در انتخاب خوبی که داشتن شریک بکنن و به نوعی همه دوست دارن بهترین انتخاب رو از انتخاب های موجود داشته باشن.شما وقتی یه فیلم خوب میری به دوستت میگی تا اونم تو تجربه ی خوبی که داشتی شریک باشه یا یه غذای خوب که تو رستوران میخوری یا هر چیز دیگه ای . خب قطعا با این تبلیغی که داری انجام میدی پولی به دست نمیاری از صاحب رستوران یا تهیه کننده فیلم
نتورک مارکتینگ با این دید به وجود اومده که یه محصول رو با حذف واسطه های موجود چرخه تولید محصول تا رسیدن به دست مشتری نهایی ، از طریق همین قابلیتی که همه انسان ها دارن به مشتری نهایی برسونه و به اونها در صورت معرفی افراد جدید برای اشتراک این تجربه پورسانت بده
کلید واژه هایی که گفتم رو بچینید کنار هم :
1 - شغل دوم و منبع در آمد در کنار کار دوم
2 - معرفی محصول با کیفیت برای اشتراک گذاری حس خوبی که از مصرف یک محصول داشتین
3 - حذف تمامی واسطه های بین تولید کننده و مشتری نهایی
خب مشکل از کجا به وجود میاد پس که اینهمه ناراضی وجود داره؟
مشکل از جایی به وجود میاد که تو همون آمریکا اش شما یه جنس حتی خوراکی رو میتونید بعد از مصرف ببرید پس بدین و پولتون رو پس بگیرین چون همیشه حق با مشتریه . در نتیجه هموطنان عزیز ما که تو همون آمریکا ساکن هستن لباس میخرن برای مهمونی و بعدش میرن پسش میدن و پولشو پس میگیرن حتی در مواردی دیده شده که طرف جنس رو توی تخفیف خریده و بعد از استفاده از محصول و پس دادنش تازه یه چیم کاسب شده این وسط
آره.مشکل من تو و مدیرای این شرکتا و کلا همه ملت ایران هستیم.مشکل ایرانیزه شدن یه صنعت پر سود و فوق العاده تو جهان هست که با فکر ایرانی و اینکه هرکی فقط و فقط به نفع شخصی خودش فکر میکنه به این وضع رسیده
این حرفی بود که من توی جلسه پرزنت شدنم گفتم به پرزنتور و جوابی نتونست به من بده تا سر همین مسله هم اومدم بیرون . وقتی فکر ایرانی پشت یه بیزنیس باشه میشه این :
1-ممد و اکبر و اصغر و تقی که به عنوان ناظرین روی این شرکتها مثلا باید فعالیت کنن به فکر گرفتن مالیات و عوارض و سود و شیتیل و تشکیلات خودشونن فقط حالا یه سفره ای هم پهن شده چرا نشینن دورش؟
2 - فلانی و فلانی هم که چهارتا شرکت اینطوری رو دیدن با یه سرمایه میان وسط گود و با دادن شیتیل میتیلشون مجوز میگیرن و یه شرکت تاسیس میکنن . خوب فلانی پول گذاشته تو یه کاری پس باید در زودترین حالت ممکن و با بیشترین سود ، سرمایش رو در بیاره و بعدش به سود برسه چیز دیگه ای این وسط مهم نیست.نتیجه این میشه که هر بنجلی رو به زور میچپونه تو سبد کالاییش با کمترین هزینه و بیشترین سود و کمترین امکانات رو فراهم میکنه و حتی جالبیش اینه که با مرور زمان کمتر از سابق هم میشه.چون استدلال ایرانی اینو میگه :
اگر مردم یه جنسی رو نمیخرن که خب نمیخرن چه دلیلی هست روش سرمایه گذاری کنیم؟اگر هم میخرن که خب هر بلایی سرش بیاریم بازم میخرن پس بهتره از چندجای دیگش هم بزنیم تا سودمون بیشتر شه
به هر حال برای مدیر شرکت هم یه سفره ای پهنه
3 - حالا میرسیم به قسمت بازاریابش . بازاریابش هم دقیقا با همین فکر یه سفره ای پهنه میاد تو کار.اوایلش غر میزنه و میگه نمیشه و محصول بی کیفیت هست و فلان و بهمان و شاید هم بره از کار بیرون و بشه عین دوستانی که این بالا آیه یاس خوندن و از سوز و گذازشون بگن ولی همین آدم اگر دووم بیاره تو سیستم و به مجموعه 600 700 نفری برسه بلایی سر زیر مجموعش میاره و دماری ازشون در میاره که تو فیلم ها هم دیده نمیشه.چرا؟چون سودشو داره میبره چرا نکنه؟
نتیجه اینا میشه چی؟
یه زنجیره درااااااااااااااز از یه سری آدم که فقط و فقط فکر سود و منفعت خودشون هستن.اگر جزو زنجیره باشی و 200 300 نفر پایینت باشن (چه بازاریابش چه مدیرش چه لیدرش چه هرچیش) یک حالی بهت میده که دومی نداره ولی امون از روزی که پایین این زنجیر باشی و از کسی سودی نبری.اون موقعست که زمین و زمان رو بهم میدوزی که ای خانوادم از دست رفت آی ابروم رفت آی پولم رفت و ....................
آقایی که میگی زندگیم تو نتورک از دست رفته و ازت خرید اجباری کشیدن.به همین قرآن اگر تو جای اونا باید شاید بدتر سرشون میاوردی
چرا راه دور بریم.خود من اگر یه مجمموعه 1000 نفری داشتم از تک تکشون خرید اجباری میکشیدم.اینقدر فرافکنی نکنید
هممون ایرانی هستیم.هممون چه روشن فکر چه اوستا چه ماشین فروش چه معلم چه بقال چه چغال به هر حال لایه هایی از تفکر ایرانیه رو داریم.پس خودمون رو گول نزنیم
من روی پلن درامد زاییش حرف نمیزنم چون اصل کار محصولات هستن، هم از نظر کیفیت و هم از نظراز بیز اطلاعات زیادی ندارم، اگه میشه اطلاعاتی که شرکت در اختیار شما گذاشته بگید، لطفا
پلن درآمدزاییش چطوریاس؟
کیفیت کالاهاش چطوریاس؟
در نوع خودش نقد جالبی بود جدید بود :دیفقط بادران رو عشقه
نه بحث منفی بودن و نقد و اینا نیستماشالا 90% نقد ها منفیه
میشه در مورد مشکلاتی که گفتید بیشتر توضیح بدین؟نه بحث منفی بودن و نقد و اینا نیست
بحث اینه که 15 16 تا شرکت الان وجود داره در این زمینه در آینده قطعا بیشتر هم میشه شاید تا 2 3 ماه آینده بالای 20 تا بشه ولی همه در نهایت به یه جا و یه چیز ختم میشن
محصول بی کیفیت با قیمت بالاتر از عرف
خدا رو صد هزار مرتبه شکر اکثر شرکتا دو مورد بالا رو هم با هم دارن تنها شرکتی که میتونم بگم لاقل محصولش بی کیفیت نیست شرکت پنبه ریز هست که محصولاتشم از هیچ جای دیگه تو ایران نمیشه تهیه کرد
من خودم بودم اونجا قیمتهاش که فضایی رو رد کرده ولی حداقل چیزی هست که بدی دست مشتری یا فامیل لاقل برای کیفیتش از دستت شاکی نمیشن چون کیفیت محصولاتش بالاست (چیزی که من خودم تاثیرات محصولاتش رو به عینه دیدم)
ولی خود شرکتش به طرز وحشتناکی مشکلات زیرساختاری مثل پلن و تامین کالا و .... داره
مشکلات مسخره ای که به طرز خنده داری میشد با برطرف کردنش یه شرکت عالی از این شرکت در آورد ولی واقعا در تعجبم که چطوری مدیراش نمیخوان حلش کننمیشه در مورد مشکلاتی که گفتید بیشتر توضیح بدین؟
م
اگر پنبه ریز امکانات زیر ساختی و پلن یه شرکت مثل جانسو رو داشت الان کل شرکتا باید جمع میکردن میرفتن دنبال نخود بازی
همه شرکتا ببخشید عین تمبونی هستن که داره از پای یه بابایی در میاد برای هرکی یه طرفش سفته یه طرفش ول . همه اینا یه چیشون میلنگه که 90 درصدشون هم لنگیدن بزرگشون مربوط به محصوله
آقای شایان بخشی کیه؟اونطوری که گفتن به ما محمد شاکری نوشتششبیخیال ؟ این قسمت رو تیکه در نظر بگیرم ؟ :general112:
پلنِ جانسو رو لیدرِ خودم آقای شایان بخشی نوشته، الان فکر می کنی پلنِ جانسو حرف نداره ؟ : ))
آقای شایان بخشی کیه؟اونطوری که گفتن به ما محمد شاکری نوشتشش
حالا به اینکه کی نوشته کاری ندارم ولی پلن پی اوت خوبی داره با توجه به این ضریب اکثر کالاهاش 1 هست
سه لول بالاتر من با همون تیمی که تو پنبه بود اومد اینور با اینکه 2 سال بود نت کار میکرد (البته میساخت و میریخت خوب ) تو ماه اول جانسو پورسانتی که گرفتو گفت من تا حالا اینقدر پورسانت نکشیده بودم
با 30 نفر تیم ولی همگی فعال نزدیک 1 و خرده ای کشید
پلنش تو عمق به طرز وحشیانه ای پورسانت بدست بر عکس اکثر شرکتای دیگه که تو عرض پورسانت بدست و در دراز مدت
هرکسی با 3 تا دایرکت داشتن و حرکت عمقی میتونه پورسانت تپلی بگیره
ببین پلن رو باید از چند زاویه بهش نگاه کرد.هرکسی از پلن خوب یه برداشتی داره .یه نفر که تازه ملحق میشه به سیستم یه انتظاری داره از سیستم اون بابایی که 500 600 نفر زیر مجموعه داره یه انتظارآقای شاکری لگِ کمپانی هستن، پلن رو آقای بخشی نوشتن، هم پلن بادران رو نوشتن و هم پلن باشگاهِ جانسو رو .
پلن جانسو رو وقتی می تونید با بقیه پلن ها مقایسه کنید که حجمِ فروشی که کمپانی شون داره اندازه بقیه کمپانی ها بشه
در حالِ حاضر جانسو داره با همین ترفند ورودی میگیره ولی اگه یه نفر پلنر باشه کاملا متوجه میشه که پلنِ جانسو مخصوصا همون پلنی که بشدت روش مانور میدن یعنی پلنِ باشگاهِ جانسو چه ضعف های وحشتانکی داره
البته بنظرم بعد از بادران، قوی ترین پلن رو در حالِ حاضر جانسو داره
پنبه ریز هم که اصلا حرف شُ نزنیم بهتره، بجز " کیفیتِ " محصولات که انصافا خوب هست از نظرِ پلنی من به اون صورت اطلاعی ندارم ولی بخاطر شریب کالایی های پایین اصلا چیزِ خوبی از توشون در نمیاد
بدترین و مسخره ترین پلن رو هم شرکتِ بیز داره که " دروغ " توش حرفِ اول رو می زنه، بیز حقیر ترین شرکتیه که تا حالا دیدم که حتی تو سایتِ رسمی شون هم فقط و فقط " دروغ " نوشتن !
ببین پلن رو باید از چند زاویه بهش نگاه کرد.هرکسی از پلن خوب یه برداشتی داره .یه نفر که تازه ملحق میشه به سیستم یه انتظاری داره از سیستم اون بابایی که 500 600 نفر زیر مجموعه داره یه انتظار
یه بابایی که تازه اومده تو کف مجموعست باید تو 2 3 ماه اول حداقل 200 تومن بکشه که امید داشته باشه به ادامه دادن مگرنه هرچقدرم پس کلش بخونی 1 سال دیگه فلان تومن در میاری و بیسال تومن میاد برات فایده ای نداره
یه پلن خوب باید تو سه دوره زمانی کوتاه مدت ، میان مدت ، بلند مدت پورسانت خوب بده و علل الخصوص باید شرطهای بندهای مختلف پلنش طوری باشه که عجیب غریب و غیر قابل زدن نباشه
پلن جانسو یه پلن ساده و صاف و بدون شرط عجیب غریبی هست و دقیقا هر 3 مدل پورسانتی رو که میخوای تو 3 دوره زمانی که گفتم بهت میده.نقطه قوتش هم یکی اینه که 90 درصد کالاهاش ضریبشون 1 هست و یکی دیگه اش هم که مهم تر از اولیه اینه که پلنش طولی هست یعنی شما با 3 تا دایرکت گرفتن میتونی بهترین استفاده ها رو از پلن ببری و نیازی به دایرکت های زیاد نیست که خب برای کسایی که نمیتونن افراد زیادیو معرفی کنن خیلی خوبه و مهم تر ازینا شرط تعادل خاصی هم نداره . پنبه ریز که تو پلن فاجعست و بیز هم باید بگم کلاهبرداریه علننا از فاجعه گذشته
بادران هم قبلا که فاجعه بود حدود یک سال پیش حالا مثل اینکه میگن جدیدا پلن جدید رو کرده که من راستشو بگم اطلاعاتی ازش ندارم و بنابراین نظری نمیدم در موردش ولی قبلا یادمه یونی لولش رو میگفتن تا 10 لول پورسانت میده بر عکس باقی جاها که تا 7 تا بود
ولی کلا پنبه ریز اگر یه تکونی میخواست بده به خودش الان بدون هیچ اغراقی بدون رقیب مطلق بود یعنی راحت تنها حرفو میزد تو نتورک . واقعا نمیدونم تو کله ی پوک مدیراش چی میگذره.البته الان پکیده
لگ ها و تیمهای قوی اش جذب راه سوم پارسیان و جانسو شدن
ایشالله به خاک سیاه بشینه تا مدیراش بفهمنن آخر عاقبت پیشرفت نکردن و پول خرج نکردن برای یه بیزنیس چه عواقبی داره
من نمیدونم ساخت 2 تا دفتر دیگه و استخدام 40 50 نفر دیگه و 30 40 تا پیک موتوری چه هزینه خاصی داره که اینطور حاضرن ازش بگذرن
میشه بفرمایین منظور دو بزرگوار از پلن بیز کلاهبرداری هست چیه؟ لطفا بیشتر توضیح بدین