این که دیگران خطا کرده اند ، اصل موضوع را توجیه نمی کند . موضوع پرسش من ارتباطی به عربی یا انگلیسی ندارد . پرسش این است که چرا باید این را به معنای تبعیض بگیریم ؟
شما جمله ای را مثال زدید : " خانمی به دیدن من آمد " . معمولا بعد از این جمله ی خبری ، می خواهیم بگوییم که او ( آن خانم ) چه هدفی از این ملاقات داشته است . خوب جمله ی دوم را به خاطر زیبایی و پرهیز از تکرار ، باید با ضمیر " او " شروع کنیم . مثلا بگوییم " او بسیار ناراحت و در عین حال هیجان زده بود " . حالا وقتی همین داستان در حد یک دو پاراگراف پیش برود و چند شخصیت دیگر هم به این قضیه اضافه شوند ، می بینیم بارها از ضمیر " او " استفاده کرده ایم که گاه ما را ناچار می کند ولو در پرانتز خواننده را از اشتباه در بیاوریم .
اگر دقت کنید ، ناتوانی ضمیر " او " از بیان جنسیت شخص مورد نظر است که نویسنده را وا می دارد از عبارت " پسر بچه ای بود با " استفاده کند . و باز هم چنانچه کلیت نوشته را در نظر بگیرید می بینید که شروع توصیف به خاطر کاربرد همین عبارت زیبایی خود را از دست داده و بیشتر به یک جمله ی خبری ساده نزدیک شده است . ( من اگر به جای نویسنده بودم ، قسمت ِ " بود با " را حذف می کردم ) همین مشکل را در خیلی از متون دیگر هم می توان یافت .
چون سعی میکنید تبغیض جنسیتی را نفی کنید من جملات شما را فقط با جایگزینی جنسیت با رنگ پوست عوض میکنم. لازم به ذکر است این جور صحبت کردن الان در جوامغ غربی زندان هم دارد:
شما جمله ای را مثال زدید : " سیاه پوستی به دیدن من آمد " . معمولا بعد از این جمله ی خبری ، می خواهیم بگوییم که او ( آن سیاه پوست) چه هدفی از این ملاقات داشته است . خوب جمله ی دوم را به خاطر زیبایی و پرهیز از تکرار ، باید با ضمیر " او " شروع کنیم . مثلا بگوییم " او بسیار ناراحت و در عین حال هیجان زده بود " . حالا وقتی همین داستان در حد یک دو پاراگراف پیش برود و چند شخصیت دیگر هم به این قضیه اضافه شوند ، می بینیم بارها از ضمیر " او " استفاده کرده ایم که گاه ما را ناچار می کند ولو در پرانتز خواننده را از اشتباه در بیاوریم .
اگر دقت کنید ، ناتوانی ضمیر " او " از بیان رنگ پوست شخص مورد نظر است که نویسنده را وا می دارد از عبارت " سیاه پوستی بود با " استفاده کند . و باز هم چنانچه کلیت نوشته را در نظر بگیرید می بینید که شروع توصیف به خاطر کاربرد همین عبارت زیبایی خود را از دست داده و بیشتر به یک جمله ی خبری ساده نزدیک شده است . ( من اگر به جای نویسنده بودم ، قسمت ِ " بود با " را حذف می کردم ) همین مشکل را در خیلی از متون دیگر هم می توان یافت
ضمن اینکه مثالتون هم بی معناست اگر چنین شرایطی پیش بیاد که چند نفر به داستان اضافه بشوند ضمیر جنسیتی هم نمیتونه باعث بشه شما چند پاراگراف با ضمیر سوم شخص داستان رو ادامه بدی. ظاهرا در دنیای شما همین که بدانید شخصی زن هست تمام اطلاعات مورد نیاز در مورد اون شخص رو دریافت کردید!
Last edited: